Dá se něčím odstranit stydlivost, nízké sebevědomí, nedostatek odvahy prostě melancholii?
v google sem našel že vůně eukalyptu, dostatek B1 vitamínu, hořec, ostropestřec, tymian, třezalkový olej, borovice a taky nějaké ty šťávy od Walkera. Myslíte, že to bude fungovat?
přečti si nebo poslechni 4 dohody
Nesmělost se časem odstraní opakovanými pokusy o smělost. Bojíš - li se lidí, choď tam, kde je jich hodně a snaž se. Běž někam prodávat, nejlépe na trh, na pouť, nech se najmout na brigádu do hospody, abys prostě musel fungovat. Také můžeš dělat pokusy, nejlépe ve velkoměstě, že se ptáš lidí na cestu, že oslovuješ lidi s nějakou záminkou. Dej si za úkol oslovit třeba sto lidí, na každého si najdi nějaký důvod, i sebeblbější, a zapovídej se s nimi. A zkus balit holky, oslov jich padesát, budeš se divit, nejméně pět ti spadne do klína. Též můžeš fungovat na netu v nějakých diskusních forech, vytipovat si zajímavé lidi, těm osobně napsat a seznámit se. Za chvíli si budete telefonovat a navštěvovat se. Budeš mít spousty osobních přátel a ti tě z té ulity údajné nesmělosti vytáhnou.
Také můžeš vzít kytaru a někde na chodníku do ní mydlit. Jednak si vyděláš prachy, jednak se zapovídáš s lidmi a zvykneš si být středem pozornost.
Myslím, že se otrkáš velmi rychle.
P.S. ptal ses na podpůrné preparáty. Nu, odjakživa fungovala tráva a chlast, rozumně, samozřejmě!
Nesmělost, stydlivost je hlavně o otrkávání.
Ale nízké sebevědomí může mít konkrétní důvod, a ten by bylo dobré odstranit. Třeba může mít člověk ve společnosti ostatních nepříjemný pocit, protože si připadá nudný, nedostatečný, neatraktivní. A může to být i pravda, anebo nemusí. Tak potom na sobě může buď zapracovat, nebo si říct, že každý je nějaký a nikdo není tak úplně příšerný.
Jestli tou melancholií byly myšleny sklony k depresi, tak tam by to mohlo s výživou souviset. Toxiny ze stravy dokážou leccos, a je-li člověk citlivý zrovna v téhle oblasti... (vlastní zkušenost). Ale zase je potřeba si nejdřív ujasnit, že čeho ta melancholie plyne, kde je důvod - když má někdo problémy v rodině nebo v práci, bude špatná strava zřejmě až druhořadý problém.
Ale jinak na sílu výživy 100% věřím. Minimálně dokáže pročištění hlavy zvednout náladu, a to je nejlepší začátek pro další boj.
melancholii nemyslím jako smutek ale jako typ člověka melancholik tzn nízké sebevědomí, stydlivost, uzavřenost, "strach" z mluvení s lidmi.
ještě sem našel na netu
Benzoin, Borovice, Citron, Čajovník (= Tea tree), Jasmín, Levandule, Rozmarýn, Růže, Tymián a Vavřín.
"... borovice, citron, čajovník..." - a to vše i další má mít konkrétně jaký efekt? Je to myšleno jako součást nějakých očistných kúr, nebo mají pomáhat nějaké obsažené látky, které působí na myšlení nebo náladu?
Já už jsem psala, že věřím v obrovskou moc Přírody. Ale někdy je potřeba se nejdřív obrátit do vlastního nitra.
Jantare, já jsem dlouhá léta měla poměrně zásadní psych. problémy. Stydlivost a strach ze všeho možného patřily k mému životu. Ale měly svůj důvod - a bylo třeba tento přijmout a překonat, třezalka tečkovaná mě z depresí nevyvedla.
Já bych se opravdu nejdřív velmi poctivě zaměřila na příčinu. Melancholické nastavení je jedna věc, ale nemělo by to člověka odříznout od světa. Ale já píšu jakožto člověk, který se "melancholikem" stal vlivem okolností a teď se postupně dostává ke své vrozené podstatě, která je spíš jiná. Proto nechci vnucovat svůj pohled na věc, je to jen názor k zamyšlení a jiný úhel pohledu, který třeba může pomoct.
Každopádně přeju hodně sil - bojovný duch je na tyhle věci potřeba asi ze všeho nejvíc. Mějte se, Jantare ![]()
příčina budou toxiny v mozku. vždyt mám v hubě 6 plomb. Musím mít mozek nehorázně otrávenej rtutí.
![]()
Moc se tomu nesměj. Sám velký Norman W. Walker napsal, že Melancholie je projem toxického přetížení nervové soustavy, vedoucí k uzavřenosti a sníženému sebevědomí. Doporučuje na to určité šťávy typu okurka (mimochodem ta je plná křemíku, kterej likviduje těžké kovy)...
Clovece, beries to uplne zo spatneho konca. Naprosto spravne ti to napisali Martina72 a Merti. Hladaj chyby vo svojom vnutri a snaz sa ich napravat a vykasli sa na nejake preparaty. Je to len unik od podstaty problemu. Mozu docasne vypomoc, ale priciny neodstrania.
psychika je chemie nic víc. Chemickými látkami se dá psychika člověka změnit k nepoznání.
Proč se tak vzpouzíš?
Psychika jsi ty, tvoje osobnost, něco na tvém těle nezávislého.
Ty nepotřebuješ vylepšit tělo (materii, chemii), anobrž svoje vztahy s lidmi, resp. svoje postoje k nim.
Jakmile je začneš mít rád a otevřeš jim vrátka, všechno bude v pořádku, i kdyby´s byl smrtelně nemocen, ať již kvůlivá viru nebo bakterii nebo nějaké chemii, které se dovoláváš.
Musíš mezi lidi, pokud možno co nejdřív a hodně, to je to celé.
dokonce sem někde četl, že nějaká rostlina nebo zelenina při dlouhodobém užívaní způsobí,že lidi jsou hodní a laskaví. Ale už si nepamatuju co to bylo za zeleninu či rostlinu. Psychika člověka je jen obyčejná chemie nic víc.
Ty jen zlobíš, viď?
s tou chemií máš pravdu, ale jen z části, martina ti radí dobře, běž mezi lidi a neztrácej čas bádáním nad blbostma ![]()
Já to vidím tak, že chlap je hlavně o hormonech a to především testosteronu, čili bych se trochu zaměřil tímto směrem, vyzkoušejte kotvičník, tím nic pokazit nemůžete.
Zvyšovat hladinu serotoninu v mozku (sport, banánový nektar ředěný vodou) a zároveň snižovat práh sebekontroly (Pepřovník opojný atp.)
Ještě sem našel Bachovy květové esence.
Když už tak urpuntně trváš na té chemii, tak zkus Extázi.. Bacha na to, aby jsi se ráno neprobudil v posteli s nějakou Coyote-Wooman*1 a oddacím listem k ní k tomu ![]()
*1
Coyote-Wooman je zkrátka něco jako týden nemytá pokérovaná hrůza s piercingem v jazyku, bordelem na hlavě, zkrátka baba, o kterou by jsi si ve střízlivém stavu neopřel ani kolo..
Saladine, ale to je v podstatě dobrý nápad. Extáze je možná trochu moc, ale něco jemnějšího na povzbuzení by pomoct mohlo. Jen je riziko, že by se to mohlo zvrtnout, a to nejen ke kojotkám.
Jantare, proč vlastně tu nesmělost tak řešíš? Myslím tím, jestli s ní máš nějaké praktické problémy (že ti třeba dělá potíže si nakoupit, zeptat se na cestu, komunikovat v rámci práce...), nebo jestli ti vadí proto, že ji považuješ za něco nevhodného, co by nemělo být.
Měj se hlavně rád, chlape. A to se vším, co k tobě patří. Řekni si, že jsi prostě takový a že je to součást tvé osobnosti. A že tvoje osobnost je kouzelná, protože je jedinečná a neopakovatelná. Kdo tě neumí ocenit takového, jaký jsi, ten ti nestojí za trápení.
Nechci tím nijak zlehčovat tvé problémy, o jejichž šíři a velikosti nic nevím. Je to jen povzbuzení. Možná že to, čeho se snažíš zbavit, může někomu dalšímu připadat milé. Krása se skrývá v malých nedokonalostech.
Pa ![]()
nesmělost je jedna z nejhorších lidských vlastností. Prakticky ti to zničí život. Nemáš vůbec žádnou šanci mít rodinu či udělat velkou kariéru. Takovej člověk je prakticky úplně k ničemu. Nakonec skončí sám až všichni okolo něj umřou.
Jantare, tvůj problém je asi hlavně nedostatek sebevědomí.
Ale proč? Jsi hloupý, hnusný, bezcharakterní, nepoužitelný tvor? Z tvých příspěvků takový pocit nemám.
Tak se sám na sebe a do sebe podívej a koukni se, co je na tobě ocenitelného. Určitě toho najdeš spoustu. A jestli si nepřipadáš dost dobrý, chytrý, hezký, tak s tím něco dělej! Hodně věcí můžeš změnit. Kvůli čemu se cítíš špatně?
Mám pocit, že jsi ještě hodně mladej. Proto ti asi trochu chybí nadhled a odstup. Zřejmě máš nějakou představu o tom, jaký bys měl být. Ale to je chyba. S nikým se nesrovnávej, nikomu se nechtěj podobat, buď svůj...
Teď nemám čas na nějaké rozsáhlé psaní, tak píšu jen tak v rychlosti a stručně.
P.S.: A jen tak mmch, máš krásnou přezdívku. Od někoho, kdo sám sebe neumí ocenit, bych čekala spíš něco jako "Zoufalec", "Nula"... Ale ty sis zvolil nádherný, obdivovaný kámen ![]()
rozhodně si nepřipadám škaredý. Nejhloupější taky nejsu když už su Ing. Ale to že su nesmělej ze mě dělá člověka, kterej je nepoužitelnej pro svět v 21. století.
Uvidíme zkusím ty Bachovy esence. A přidám pak i Kotvičník a Macu. Třeba to zabere.
Dělej jak myslíš. Snad ti to přinese klid.
Někdo ti tu doporučoval docela zajímavou knížku Čtyři dohody. Taky ti dám jeden tip, klidně jenom na příjemné počtení - Jonathana Livingstona Racka od Richarda Bacha. Je to moc hezká věc, moje asi nejoblíbenější.
Jo, a moje "rady" ber s rezervou. Já totiž dost kašlu na to, jestli jsem z hlediska 21. století považovatelná za úspěšnou. Stačí mi, že se o sebe dokážu postarat a že jsem spokojená, snad až šťastná. (A taky to tak vždycky nebylo. Prošla jsem si dost blbými věcmi, ale dneska si myslím, že to bylo dobře, že mi to něco dalo a něco mě to naučilo a že bych dnes nebyla stejným člověkem, jakým jsem a jakého mám celkem ráda
)
A už ti tu přestanu oxidovat a přenechám místo věcnějším návodům na štěstí.
jinak bych to opravil. Není to nesmělost ale doslova sociální fobie.
Možná by jsi nalezl inspiraci k řešení svých problémů v knize NLP v praxi - neurolingvistické programování jako cesta k osobní jedinečnosti - Sue Knight
Jantar : Dýchaj v rozhodujúcich situáciách zhlboka, uvedomuj si chuť, vôňu, teplotu, atď (5 zmyslov - uzemnenie) prostredia v ktorom v konkrétny čas si, a ...............ROB TO, ČOHO SA BOJÍŠ............... Opakuj to neustále.......neustále rob to, čoho sa bojíš, a tvoj strach proste ZMIZNE. Inej cesty asi niet. TRÉNING ROBÍ MAJSTRA.
![]()
jantar: tak su dve moznosti.
Bud si najdes dievca viac nesmele a vsetko budes musiet vybavovat ty, alebo to začnes riesit niektorou z metod, ktore sú na nete. je ich dost. musis zistit, ktorá ti vyhovuje.
Môžes ist napriklad do hladiny alfa, cize sa skludnis a povies si, som v hladine alfa.
za mojou fobiou je strach. To je ti dufam jasne. A hladaj aky strach, z coho. To ti naskočí, a začni ho skumat. len ho pozoruj, kde sa vtele objavi, mozno bude viac miest, ale ty ho len pozoruj a uvidis svoje reakcie, stale ich sleduj a nesnaž sa to chciet menit. dobre by bolo, keby niekto pri tebe bol, ale myslim, ze to zvladnes aj sam
si sikulka ![]()
Ale ako som spominala, su na to rozne metody.
Prečítaj si napr knihu: Dohoda s nemoci, najdes ju na ulzto.cz alebo si ju kup..
Lebo fobia je nemoc ![]()
to nevyřeší problém. Budu mít hrůzu ze svatby jak se ztrapním. apod.
právěže se považuju za nešiku. jako bych měl obě ruky levý
jantar, tak mas , co robit
zacni pracovat na strachu zo strapnenia sa. Ale to musis ty sam, my to tu za teba neurobime.
Ked sa chces zbavit toho, tak zacni
a daj vediet, ako ti to ide.
a neries, ci si sikulka alebo nie. to je len tvoja realita.
Moj Majster hovorieval: konečne uz na sebe pracujte, niečo robte. A ked nič ine, tak aspon si strihajte nechty ![]()
sice asi by som najrpv skumal svoje psychicke bloky a detstvo ci udalosti zo zivota...ale ak si fakt napevno presvedceny, ze za tvojimi psychickymi problemami su tazke kovy, tak nechapem preco sa tu pytas na nejake rastlinky ci pripravky...to si fakt naivne myslis, ze taketo nieco ta dokaze vyliecit?
na detoxikaciu tazkych kovov sluzi chelacia s DMSA, ALA a podobne...dlhodoba, niekolkorocna...pripadne ak by tvoje problemy psychicke boli s deraveho creva, tak nie je ina moznost, len si kupit knihu od McBridge "syndrom travenia a psychologie" a postupovat podla nej...napriklad hned nabehnut na GAPS dietu a ine opatrenia...
nejsou to těžké kovy ale takzvané psychické toxiny.
Jestli jsi přesvědčenej, že za to můžou toxiny...
Netuším, jak jíš. Ale nemáš ve stravě moc cukrů a naopak málo kvalitních tuků?
Například taková nízkosacharidová dieta (relativně málo sach., dost tuků) prý pomáhá při epilepsii nebo Alzheimerovi. Možná je teda dobrá kompletně na všechny duševní problémy.
řeším to pomocí bachových esencí + EFT. K tomu přesličkový čaj a kokosový olej. Dále si dávám chlorid hořečnatý. A časem přidám i kotvičník + maca.
diety bez ovoce a zeleniny považuju za cestu do hrobu. Mylsím že ten polák Kwasnewski nebo jak se menuje dopadne špatně.
Dietu bez ovozelu bych nikdy nedoporučovala; nízkosacharidovka není na bázi Atkinson diety apod.
Při nízkosacharidové dietě se cukry úplně nevynechávají, pouze omezují, tzn. že ovoce se nejí např. po kilech, ale jen po kusech - jde o udržení množství sacharidů pod určitou úrovní. Zelenina se normálně jí, a jí se jí celkem dost. Na rozdíl od jiných diet se tady ale jí relativně hodně tuku.
Dá se to dodržovat, i když by člověk chtěl být zároveň vita nebo nechce jíst živočišný produkty - pak se prostě jedí jenom rostlinné tuky (ořechy, semena, avokáda, oleje).
--------
Nejen Jantara, ale i ostatní, kteří se necítí psychicky úplně fit, by možná mohla zajímat knížka "Uzdravení bez léků a bez lékařů. Jak zvítězit nad stresem, úzkostí a depresí bez farmakoterapie a psychoterapie." Autor David Servan-Schreiber je neurolog a psychiatr, odborník v oblasti kognitivní neurologie a neurobiologie; studoval nejen na různých západních univerzitách, ale taky u tibetských lékařů a indiánských šamanů. Po letech praxe tak objevil i jiné a účinnější metody uzdravování, než které využívá klasická západní medicína.
Merti : Ano, teoreticky sa da konzumovat "vega vysokotukova strava".... Ale to je cesta ku riadnym zdravotnym problemom.... A taka strava dospelemu muzovi nepokryje energiu..... A vobec, pises somariny, Merti.... Vies asi velke nic o inhibitoroch trypsinu v orechoch, o fytatoch v orechoch, o otrasnych tukoch v orechoch..... O ich neskutocne debilnom traveni.... Ved len skus jest denne napr. 200g vlaskych orechov.....ZBLAZNIS SA.... OrechyVOBEC nie su stravou pre cloveka. Bude ti z nich akurat zle, uz ked si das 100g.... A ake oleje ma doplnat, aby mal dostatok tukov ???.... My vysvetli, preco ked si dam k 5 vajickam 125g madla, alebo 100g masti, tak PRECO MI NIE JE VOBEC TAZKO A ZLE, a keby som dal miesto toho 100g olivoveho, sezamoveho a meviem este akeho oleja, tak by som sa POVRACAL od toho, ako by mi to nesadlo na zaludok ???.... Ci to podla teba ma dotycny jest hlavne kokosovy tuk ??? A V COM JE TO PRIRODZENE ???? Ved v realite by ho musel vyextrahovat z mnozstva kokosov....s tonou vlakniny..... A musel by mat lys, alebo struhadlo a trapit sa s tym.... Ked chce clovek TUK BEZ PIPLANIA SA S TYM, zabije prasa, kravu ci ine zviera....A MA TUK HNED, v ich slanine, loji, atd.....
Ludia, je mi z vas uplne smiesno, ako si myslite, ze Boh nam dal za stravu slnecnice,, tekvicove semena, a chce nas tyrat lupanim semien, rozbijanim orechov, prijimanim hnusnych zoxidovanych rastlinnych (cest vynimkam) olejov...
A PRITOM VSETKY ZIVINY MATE VO ZVIERATACH (V porovnani s orechmi, semenami)....ULOBIT JEDNO VACSIE ZVIERA, NASYTITE CELY KMEN..... Lenze vas lroblem je, ludia, ze ste uverili v skodlivost a prekyslovanie mäsa.... A vas druhy problem je, ze nechcete jest mäso, ci aj ine zivocisne potraviny (maslo, vajicka, kozy syr) Z ETICKEHO DOVODU....
Je mi vas takych luto....chudata vase deti, ktorym podkopavate zdravie, ked ich zivite orechami, olejmi, ovozelom (nic proti ovozelu), S ABSENCIOU ZIVOCISNYCH POTRABIN.....
Uz sa k tomu v tomto vlakne nebudem vyjadrovat.... Je to neuveritelne, ake CHYBY v stravovani sa tu odporucaju ako "model".... Je to az TRAGEDIA....aspon ze to priamo nezasahuje do mojho zivota....
Tak zaprvé, nezmínila jsem ani jednou maso coby škodlivou potravinu. V umírněném množství ho za tak škodlivé nepovažuju. Ta vsuvka tam byla pro ty, co trvají na raw vegan dietě, ale jinak šlo hlavně o odkaz na stravu s nízkým obsahem cukrů, zato s dostatkem tuku. Myslím, že ostatní to pochopili.
Zadruhé, ano ani já nepovažuju oleje za přirozenou potravinu. Ale ostatní to můžou vidět jinak, oleje pro ně můžou být přijatelnější než něco jiného. A množství, které každý z nás snese, je jiné. To samé u ořechů - já, kdybych se nekrotila, tak těch 200g sním v klidu.
Zatřetí, možná o lecčems nic nevím. Ale co vím jistě, je to, že když jsem byla na low-carb a jedla jenom zeleninu + tuky (dost) a jen občas trochu ovoce, tak jsem byla v té nejlepší formě ve všech ohledech. Tuhle zimu jsem se pak stočila víc ke sladkému ovoci, kterého jsem jedla kvanta (na úkor tuků), a neprospělo mi to - proto se teď sama vracím ke shora popsanému modelu.
Za čtvrté - a to je důležité: Mělo by se jíst střídmě. Dospělý člověk má mnohem menší nároky na množství stravy, než je běžně předpokládáno. Takže pokud pravidelně nesportuje nebo nedělá těžkou fyzickou práci, tak mu stačí celkem málo. A vlastně mu někdy stačí dost málo i v takových případech. Takže předávkovávat se čímkoliv není nutné, nechceme-li. (Můj letitý pravidelný příjem živin i kalorií je dosti hluboce pod doporučovanými dávkami - přesto žiju, normálně funguju, občas podniku nějakou fyzicky náročnější aktivitu a nic z toho mě nevyčerpává.)
Mimochodem, tenhle strav. styl dost počítá i s pravidelnými půsty a taky s tzv. přerušovaným nebo - řekněme -cyklickým hladověním, tj. že se např. nesnídá a jí se až kolem poledne a pak večer a potom zase až do poledne dalšího dne nic. Ale forma tohohle "polopůstu" může být různá - třeba jezení od rána do poledne.
I restrikce stravy sama o sobě má pozitivní vliv na zdraví tělesné i duševní.
A hlavně, Nowocayne, nebylo to sem psáno pro věčné oponenty proti všemu, ale pro ty, které zajímají různé možnosti. A ti jsou určitě schopní si dohled kompletní a odborné informace, pokud je to zaujme. Já jsem jenom zhruba nastínila, o co jde, a podotkla, že mozek pro své správné fungování potřebuje určité množství zdravých tuků a že přemíra cukrů mu škodí.
Ahoj, na můj web http://www.cfs-zivot.wz.cz jsem umístil článek o tom, jak používám GAPS pro léčení mého únavového syndromu. Je v něm hodně informací, věřím že to může lidem tady pomoci. Dalibor
To víte jistě, ono zamoření těžkými kovy se blbě odhaduje, vždy je dobré vycházet alespoň z vlasové analýzy i když i v té za určitých okolností nejsou zobrazené a projeví se teprve po zahájení chelace.
Nezabere , jsi prostě taková osobnost .
Nesmělost se léčí věkem, čím budeš starší, tím ti bude víc jedno , co si o tobě kdo myslí a nebudeš se bát s těma lidma promluvit .
Dnes se musím smát, když si vzpomenu , jak jsem se třeba bála říct číšníkovi , co chci , připadal mi takovej sebevědomej až drzej , bála jsem se že mě seřve .....
Nesmíš na tom problému tak sedět, věnuj se svým koníčkům , nech to plynout , nesmělost odplyne......
Nesmělost jest často důsledkem nadprůměrné dosebezahleděnosti. Leckdy pomůže nějaký karambol, něco drastického, třeba život ohrožující příhoda nebo těžká vleklá choroba, živelná katastrofa nebo ztráta blízkého. To vše způsobí jednak zveličení sebelásky (ať již z pudu sebezáchovy těla či ze snahy zveličit své utrpení), jednak v následné vlně jistý nadhled nad věcí, ono ani nelze jinak. Prostě ti pak bude "leccos buřt", jak napsala Markétuše. Jde vlastně o umělé ostaršení bytosti. Dospěješ.
tak bachovy esence jsou podvod. Naopak EFT vykazuje jisté výsledky.
Možná je to individuální,ale na mě bychovky působí velmi příznivě, stabilně mám doma 39 - krizovou esenci (Rescue Remedy), a to i kvůli zvířatům, silvestra mi díky ní zvládá i naše ustrašená fenuška. Měla jsem možnost vyzkoušet i moravské květy,ale bohužel sebemenší náznak, že to něc dělá, se zde nedostavil.
je to placebo. to že to funguje je jen v tvé hlavě. já nepoužival krizovku ale kombinaci 7 esencí, které měly vyřešit moji problematickou povahu čti sociální fobii. Budu se muset smířit s tím že umřu sám v 95 letech nejen jako panic ale i jako člověk, který nikdy nelíbal holku. Nikdo si nevšimne až umřu protože rodinní příslušníci už budou dávno mrtví a nebude vůbec nikdo kdo by si toho všiml. Možná sousedi po roce až uvidí jak dům a zahrada chátrá.
Jantare, ano, takto asi nejspíš opravdu zkončíš, pokud na tebe třeba nespadne zítra letadlo, protože toto je tvoje naprogramování z tvojí hlavy, někdy je placebo menší zlo jak stanovení si vlastního " tak to bude, tak to vidím ". Bachovka může být placebo v mojí hlavě, ale zvířatům to do ní nenatluču, tam vidím jasné účinky. To jsi si míchal sám nebo jsi to měl namíchané někým znalým? Jestli jsi měl naflákaných 7 druhů v jedné lahvičce, tak je to špatně, míchají se maximálně 4 esence do jedné lahvičky a nejde to fláknout jen tak od oka podle popisu. Hodně jsem se tím zabývala, kámoš měl celou sadu, pak mu ji ukradli na slovensku z auta, uvažuju, že si ji pořídím, na mě a známé působila bachovka dost kvalitně, ale asi záleží i na tom, jak moc máš problém ukotvený v hlavě, pokud uděláš předem závěry, uspěchu se nedočkáš a možná by nebylo od věci použit jiné metody pracující s psychikou, odborně vedené ... Máš opravdu problém s nesmělostí nebo jsi zakomplexovaný? Na druhé straně najít v současné době slušného partnera je taky dost velký problém, bud je to zadaný nebo to má "jakoukoliv minulost" promítající se do budoucnosti. Znám plno hodných a krásných (nejen vizážově) lidí, kteří jsou sami, jsou bezproblémoví, přesto nemohou najít shodu v partnerství a docela nechápu rozvody na " tzv starý kolena ". Můj kámoš má přes 40 let, vypadá o hodně mladší, povahou puberták, šikovnej, hodnej, slušnej a přesto je sám, je z toho tak neštastný, že lítá po věštkyních kartářkách a podobně, je to ten, co měl tu bachovku a ukradli mu ji, ani ta mu nepomohla najít vztah a to není určitě nesmělý, účastní se různých akcí, kde se angažuje, tedy je viditelný, má spoustu obdivovatelek, ale na dlouhodobý vztah to není ani s jednou. Jako kámoš je super, jako partnera bych si ho nedovedla představit ačkoliv nevidím v ničem problém, pro mě je to prostě " kamarádka s koulema ".
Já jsem ti říkala že jsi taková osobnost ......na to žádná zdravá vyživa nepomůže ani žádné preparáty .......sám to vidíš .
Nemusíš se bát , čím budeš starší , tím bude kolem tebe víc osamělých žen , s věkem stoupá množství žen , které nemají partnera. Já jsem třeba ve 35 letech s dvouma dětma po rozvodu měla minimální šanci najít další vážný vztah, kolem mě byl obrovský dav stejně postižených žen nebo ještě neprovdaných .
Takže si tě nějaká sama najde a bude ráda, že má hodnýho slušnýho chlapa .
Ty potřebuješ nutně psychoterapii, sežen si dobré skupiny, tam se objevují lidi jako ty a můžete si o problému povídat a naučit se zvládat určité situace -trénovat to.
Nebo by ti taky moc pomohlo začít dělat dobrovolnictví .....někde pomáhat, charitu , útulky ........tím přestaneš tak křečovitě sledovat sebe , odpoutáš se od sebe a budeš si trénovat soc.situace. Nebo začni doučovat děti, lidi , holky, jsi chytrej , tím se taky dostaneš mezi lidi a budeš trénovat.
nemyslím že bych měl už genech daný že pokaždé když jdu strčit jizdenku do automatu tak jediný co mě napadne je: "nepodaří se ti to. netrefíš se tam, bude se ti klepat ruka, lidi se na tebe dívají, budeš vypadat jako blb, divá se na tebe, jestli se netrefíš uvidí to, automat určitě nebude fungovat" I když sem to dělal 100x a pokaždé sem se trefil stejně až tam půjdu na 101 zase mě to napadne.
mimochodem mýlíš se. s rostoucím věkem nezadaných žen rapidně ubývá. Nezadaná nad 25 je dnes už prakticky neexistující tvor.
mimochodem mýlíš se. s rostoucím věkem nezadaných žen rapidně ubývá. Nezadaná nad 25 je dnes už prakticky neexistující tvor.
Ano máš to v genech , jako já to mám v genech , i moje sestra ......extrémní nesmělost .
Já jsem ještě ve 32 letech , kdy jsem měla dvě děti, se bála jezdit busem z Benešova do Vlašimi ( do práce ) , protože jsem měla strach, že se lidi na mě dívají a smějou se mi. To je skutečně zaujatost sama sebou a je to vrozená osobnost . Mí rodiče jsou taky neprůbojní a to, co jiní umí sami od sebe a neřeší to, se museli učit celý život. Můj otec nakonec přednášel na vysoké škole.
A je možné, že holky kolem 25 let jsou zadané,ale po 30 - tce se to prudce mění a polovina z nich je rozvedená .
Dál je to horší a horší, pokud jde o volného muže a na 60 letého dědečka stojí hodně dlouhá fronta nezadaných babiček, který se cítí samy .
Sociální fobie je nevyléčitelná nemoc a je potřeba se prostě smířit s tím, že vesmír to tak chtěl abych byl navždý sám.
Zmeň si ten program,pretože tak,ako si to napísal sa v tom len utvrdzuješ.Nepriťahuj si túto nemoc.Všetko sa dá zmeniť.
už sem byl na RUŠ, EFT i bachovkách. a pořád su ten exot. i když úplně nulové výsledky to nemělo. Třeba EFT mě zbavilo hrůzy ze zpěvu. a RUŠ mě zbavila hrůzy z toho že kdybyc měl nějakou holku tak bych se bál jít k ní domů kde jsou její rodiče. Ted už bych se toho vůbec nebál. Ale bachovky vůbec nic. Myslím, že nefungují. A to sem si vzal schválně 2 lahvičky. A to mi míchala speciálně vyškolená terapeutka, která má na to X diplomů a byla to studovat i v anglii.
Mimochodem se mýlíš ty. S rostoucím věkem je volných, nezadaných, rozvedených, rozešlých, svobodných a hledajících čímdáltímvíc. Asi takto - čistě statisticky vzato je zadaných a ve vztahu spokojených lidí méně než 30% populace. Ostatní jsou v podstatě volní a dostupní. Během jednoho týdne můžeš mít v emailech a na telefonu, dejme tomu, deset prima lidí, se kterými si dáš příští týden rande. Jistě z toho zbyde přinejmenším přátelství, třeba i nadosmrti.
Tak to je fór dne!!!! Že nejsou baby, jo?!
Čím budeš starší, tím víc si budeš moci vybírat!!!
Naopak čím starší ženská, tím více má problém sehnat mužského. A kdybyste chtěl lovit mezi zralými ženami, tak je můžete přehazovat vidlema......Jo, a co teprve čerstvé důchodkyně:)))) Zeptejte s nějakého čerstvého důchodce - muže - rozvedeného nebo nejlépe vdovce - jaké jsou ně pořádány doslova HONY:)))
Z fleku Vám vyjmenuji 100 ženských kolem mě, kterým je 25 a více a jsou nezadané.
Co vím tak všechny spolužačky ze základky už jsou dávny vdané a mají x dětí.
ach jaaaaaaj.
Kedysi som mal hrozny problem kohokolvek oslovit, stranil som sa kontatku novych ludi.
Po istom momente som si povedal ze dost. Niekde som cital a doteraz to mam zapisane v hlave " ak chces nieco co si doteraz nemal, musis robit veci, ktore si doteraz nerobil".
Cize sa pekne postavim zo stolicky, prec z nerealneho sveta a idem napr na ulicu a oslovujem ludi. A kupodivu mi vsetci s usmevom odpovedaju a su radi ze ich niekto oslovil. Lebo dnes je tak RETARDOVANA doba, ze si kazdy povie svoje len cez net. Potom vidim kysle tvare na zastavke. Ale ked sa k tym ludom clovek prihovori tak vidi tu radost, ze mozu komunikovat.
Cize ako urobit zo introverta realne fungujuceho cloveka? Znicit svoju zonu komfortu a zacat sa s ludmi bavit osobne. Na zaciatku ich staci oslovovat na ulici s trivialnou otazkou " neviete kolko je hodin? alebo kde je posta? alebo kde by som si dal dobru kavu?...
Ked prekonas prvotny ostych skus nejakej zene povedat " ahoj, nerobim to casto ale si zena ktora sa mi paci, nechces sa zoznamit?...
Tot odomna vsetko:)
Skuste nad tym rozmyslat
ale až zjistí mou povahu brzy uteče. dnes chtějí všechny někoho kdo je bude neustále rozesmívat nějakýma vtipnýma hláškama. A kdo to neumí nemá vůbec žádnou šanci oženit se.
Poznam kopec zien po 30-ke, ktore by brali muza aj bez zmyslu pre humor!
Co vím já, tak většina spolužaček je už rozvedených a jsou sakra osamělé. Nu, a baba s dětmi je dar z nebes. Rovnou získáš funkční rodinu. A rozvedený člověk středního věku už ví, co je důležité a co ne, je tolerantní (většinou) a jinak bere tvou údajnou "divnou povahu".
Presne tak
. je to vek, kedy sa tie manzelstva bohuzial jedno po druhom rucaju. Len tak pre zaujimavost si skus zistit, kolke z tych skvelych vydatych spoluziacok su uz rozvedene. Pride mi, ze si chlapik, ktory stoji nad rybnikom plnym zdravich zdatnych rybiek, ale zalamuje rukami, ze ryby nie su. Sak zdvihni tu udicu!
jenže ti odborníci si účtujou za jedno sezení 500Kč. A to tam musíš chodit jednou týdně a to několik let takže to vyjde nakonec na desítky tisíc. A výsledky jsou dost špatné.
Medvídek Pooh je velmi důležitá kniha. Je vlastně pro dospělé a o dospělých. Jsou tam různé temperamenty a rozdělené role, příhody jsou podobenství. Ijáček je normální dosebezahleděnej šmejd. Naštěstí mu to ostatní nežerou, SOAV na něj významně sere (jako na každýho), Prasádko nemá dost rozumu, ale je milé, Pooh to myslí dobře, ale vždycky mu nevědomky naškodí (což Ijáček očekává a vítá), Kryštůfek to blahosklonně komentuje, Tygřík si to "odskáče"
. Klokánek nevím, Ijáček je pod jeho rozlišovací schopnost.
Jantare,
muzes mit i odborniky a zadarmo. Kdysi jsem mel dost casu a ukecal me znamy, abych se prihlasil na nejaky vstupni kurz OVB, ze on z toho bude neco mit a mne jeden vikend nezabije. OVB je multilevel zprostredkovani financnich sluzeb, pojistek... Rekl jsem si ze to nejak preziju a sel jsem na skoleni. A priznam se, ze to nebyla nuda a dost me to nadchlo. Ucili tam jak pusobit na lidi kterym nabizeli sve produkty a bylo to vymakany do nejvetsich detailu. Jak se oblect, kam se posadit, jak se usmivat, jak nepusobit nervozne, ale uvolnene. A na rozdil od jinych skol, kde jen nekdo nudne precetl nejakou prednasku treba i o necem o cem nemel poneti a co ho nezajimalo, tak tady ucili lidi kteri to sami delaji. Denne kontaktuji nekolik zakazniku a presvedcuji je, aby uzavreli smlouvy ktere jsou jim na nic.... Predvadeli sve triky jak na lidi zapusobit, protoze bylo v jejich zajmu to novacky naucit. A pak na seminarich se delaly i prakticke ukazky, jak kdyz se hraje divadlo, a probiralo se i co lze zlepsit. Bylo to o tom, jak na nekoho pozitivne zapusobit a je jedno jestli za ucelem prodeje nebo z jineho duvodu. Dost toho pouzivam dodnes v normalnim zivote.
Je na to asi spousta knih, tady mas 2 nahodne vygooglovane ukazky:
http://finance.idnes.cz/jak-se-stat-usp ... osobni_vra
http://www.ereading.cz/nakladatele/data ... review.pdf
Stejne triky jako pouzivaji prodejci se muzou hodit i tobe.
A mimo knih se muzes zkusit aspon na chvili zucastnit v nejakem multilevlu, Amway, OVB, Herbalife, ... Kdyz budes mit stesti, tak tam, vetsinou zadarmo, ziskas uzitecne skoleni a spoustu uzitecnych rad jak prodavat nejen jejich vyrobky, ale i sebe. A muzes tam potkat i svou nastavajici. Je snazsi zacit s ni mluvit kdyz sedi vedle tebe na skoleni nez ji oslovit na ulici.
OK, ber to jako trochu jiny pohled na vec.
Mě se fakt děsně líbí, jak na každý návrh máte odpověď ......to je ironie, kdyby Vám to nedošlo.
Představa, že bych měla u sebe chlapa, co furt emericky tlemí, je pro mě šílená.....to myslím vážně. Jak to sakra víte, že každá chce smějícího se rozesmívače?!
minimálně každá chce aby měl vysoké sebevědomí. Zatímco mám sebevědomí nízké. A čím víc se na mě dívá lidí tím je mé sebevědomí nižší. Takový člověk jako já je vlastně k ničemu. A nikdo ho nezaměstná a žádná dívka ho nebude chtít.
No tak jooooo.... když to říkáte a udělá vám to dobře, tak jo, žádná dívka vás nebude chtít.
není potřeba si nic nalhávat. někdo se narodil aby byl úspěšný a někdo se narodil aby dělal to křoví.
ano najít dobrýho psychologa je skutečně problém......je spousta podvodníků, kteří nic neumí a tahají z lidí peníze .Ale já se léčím celý život přes pojiš´tovnu ......psychoterapie ve skupinách i psycholog .
Pravda je že i v Praze jsem potkala příšerný skupiny, třeba psycholog celou skupinu prospal místo , aby jí vedl, to byl děs.
Chce to chvilku hledat a měnit, nevzdávat to.
raději bych do toho nešel. pak se to s tebou bude táhnout celej život. budeš mít napsaný v papírech žes chodil roky k psychologům. nikdo tě nezaměstná. Budeš vyvrhel společnosti.
V jakejch papírech? My žijeme v totalitě?
v lékařských záznamech v papírech pojištovny apod.
v papieroch poistovne mas take veci, ze by si odpadol, co si "udajne" u lekarov absolvoval. cize by som sa s tym vobec nezatazovala. na tvojom mieste.
ale zaměstnavatel tě nepříjme kvůli tomu. nebude přece nabírat mentálně narušený jedince.
zamestnavatel ta neprijme preto, lebo nejdes na pohovor. lebo si nesmely.
Zaměstnavatel se ze zákona nesmí (a také to povětšinou nedělá), zajímat o tvé intimity. Pokud by to někdo udělal, nikdy bych u něj nepracoval. Ostatně, co se furt staráš o nějaké zaměstnání ... Nemůžeš to brát tak, že šéf svého života jsi ty a ty nabízíš něco, co jiný (třeba zaměstnavatel) neumí a potřebuje a ty rozhoduješ jak a kdy a za jakých podmínek tu službu poskytneš? Zaměstnání přece volíš a přijímáš ty, ne že oni přijímají tebe.
i kdybych tam šel tak si všimnou že jsem nemluvný, tichý a nesmělý a o takové zaměstnance není zájem. Jsem odsouzen k neúspěchu.
tak to se mýlíš. můžu chtít pracovat v dukovanech a můžu se stavět na hlavu a stejně mě nepřijmou. ![]()
Však tam také nebudeš dělat. Protože nechceš!!! To je správný postoj! ![]()
Psychologa nebudeš mít v záznamech ......to se nikdo nedozví, obvoďák to vůbec nemusí vědět, co děláš ve svým volným čase je tvoje věc.
to je fuk. bílá medicina tohle stejně neumí léčit. ona ti akorát dá antidepresiva což jsou mimořádně nebezpečný jedy z dlouhodobého hlediska. A dále z nepříjemných situací dělají jen rutinu. Což sice funguje, ale je to zdlouhavé. Ale nevyřeší to skutečný problém. A to jsou programy v hlavě. jsem nešikovný, jsem horší než ostatní, jsem trapný, jsem nudný, jsem nezajímavý, jsme příliš průměrný,žádná pěkná mě nebude chtít, neumím si představit že by se do mě některá pěkná dívka zamilovala to dřív budou padat trakaře.
Ano to je pravda , jsi přesně takový a bude to tak.
Ale psycholog není doktor , nemá vůbec vzdělání jako lékař, nemůže ti předepsat lék, nevyzná se v nich. Je to jen rádce , kamarád, který má naštudovaný, jak odstranit ty vzorce z hlavy .
Moje psycholožka je moje kamarádka , má taky rodinu jako já, podobný problémy, akorát má vzdělání na to , aby věděla jak si s tím poradit.
Pokud uvažuješ o "ádéčkách", jsi opravdu nezodpovědný magor. Za "ádéčka" a jejich účinky mají plnou zodpovědnost lidé, kteří si o ně řeknou a požívají je, nikoliv doktoři a lékárníci. Jedů je na světě spousta. Nikdo tě nenutí je užívat. Na druhou stranu, "bílé pláště" jsou velmi důležité. Až se vybouráš v autě a uřízneš si o kus plechu nohu, oni ti ji přišijou a za rok budeš zase chodit. To oni umí.
já o AD neuvažuji. říkám že to jsou jedy, které člověka pomalu zavraždí. Ale zkouším třezalku a dobromysl.
Nejsou to jedy. Jsou úplně neškodné. Ale nepotřebné a nedůležité.
vždyt to říkám celou dobu. Musím se prostě smířit s osudem. O to tady hlavně jde. připravit se na to, že budu navždy sám.
je vidět že o tom víš kulový. schválně se mrkni na ten dokument na youtube jak týpek začal brát antidepresiva. nakonec zjistil, že z něj je prázdná schárnka bez emocí. už neměl úzkosti ale neměl ani smích, radost, slast prostě nic. byl prázdnej. a tak se rozhodl přestat brát ty jedy. několik měsíců trpěl jako zvíře. překonat tu závislost bylo peklo.
Ano je to přesně jak říkáš . V tom případě nechápu proč tu dáváš dotazy na nesmělost ...jsi nemožný, neschopný a nikdy nic nedokážeš , nikdy nebudeš mít vztah ani sex ......tak se sebou smiř a od toho se odpíchni.........začni žít svůj děsnej smutnej život a neřeš pořád něco, co nemůžeš změnit .
Nejdůležitější je přijmout se takový, jaký jsi a nevyšilovat.
náhodou ale pokroky nemůžeš popřít.
1) přijde za mnou týpek z rádia když ná zazpíváš aspon 20 sekund dáme ti 2000 Kč. dříve bych si něco takovýho ani nedovedl představit. Naprosto vyloučeno že bych zpíval. dnes? klidně za ty peníze vklídku
2) představa že bych šel domů ke své přítelkyni seznámit se s jejími rodiči byla šílena. měl sem z toho hrůzu. dnes? klidně bych šel. A věřil bych si
3) sranda například se 3 kamáradama. 2 vyberou babu pro třetího a ten musí za ní jít pro tel číslo. dříve? nešel bych ani za nic. Dnes? klidně bych šel, vždyt je to jen legrace.
4) představa že bych zazvonil u sousedů a na něco se zeptal? dříve? utopie nikdy byhc tam nešel. dnes? ta představa mě neděsí a když by to bylo nutné tak bych šel.
5) už mě neděsí tolik to co si o mně lidí myslí.
myslím že nějaké pokroky za asi měsíc nelze popřít.
myslím že nějaké pokroky za asi měsíc nelze popřít.
Takze si tu cely cas robis s ludi srandu ![]()
Ne nedělám. to jsou jen pokroky běhěm 1 měsíce.
... pricom vcera si este nevedel trafit ani jizdenku do automatu
trefím se. ale mám strach že se netrefím a někdo to uvidí.
To jsem měl na chvíli strach jako panic. ![]()
Pak mne to přešlo. Hned tu první noc.
tak takový starosti mít nikdy nebudu. vydržel sem to 28 let budu to muset vydržet ještě 70 let. Ono s fimozou by to stejně ani nešlo.
začínám si pohrávat s myšlenkou že bych někde na forum nějaké psychologické školy v brně napsal, inzerat že hledám nějakou studentku, která by se mnou vyrazila do ulic jako taková psycholožka po ruce a já bych oslovoval dívky jestli se mnou nechtějí chodit. Nešlo by o to si nějakou najít spíš by šlo o to prostě to zkoušet. samozřejmě kdyby se našla nějaká co by souhlasila tak bych jí musel říct, že to byla sranda a žádné rande nebude. A ta studentka by stála někde poblíž tak, aby to slyšela.. byla by takovou morální podporou po úspěších i neúspěších. Ale oslovoval bych jen ty, které by se mi moc nelíbily, protože pak by bylo snadné říct,že sem to nemyslel vážně a zároveň by mě nezasáhlo když mě odmítne. ještě před měsícem by podobné myšlenky byly utopií.
To´s viděl v televizi, ne?
Ne. To mě napadlo.
Tady je vidět jak seš sobeckej a zaujatej sám sebou........to by bylo dost hnusný takhle obtěžovat holky a pak jim ještě říct, že to byla sranda
A předpokládám, že po té studentce bys to taky chtěl zadarmo co? Myslíš že svět je tady pro tebe a všichni se musí snažit, aby ses z toho dostal? Je to přesně naopak, ten svět tě smete , dokud budeš tak sobeckej a neempatickej.
Ty máš dost výraznou poruchu osobnosti a měl bys skutečně vyhledat psychologa .
a co myslíš že by mě ten psycholog řekl?
nejspíš to abych šel do ulic a oslovil 50 holek.
![]()
No tak tomu jsi ted nasadil korunu, není divu, že jsi na tom tak jak jsi, ty si jen dovedeš pohrávat s myšlenkami, které si zidealizuješ a navíc ani za své myšlenkové - natož pak reálnné jednání nejsi schopnej nést vlastní zodpovědnost, ale potřebuješ mentální podporu někoho jiného. Ty se potřebuješ za někoho schovávat, dělat citové sviňárny a když nevyjdou, honem honem k někomu, kdo ti pofouká bolístku a když to vyjde, vzroste ti sebevědémí tím, že máš možnost někoho ponížit odkopnutím. To je fakt nemoc a ty nezkončíš dobře. Tvůj život jsou jen představy, pro reálný život jsi nepoužitelný.
Uvědom si, že život je jeden velký bumerang a co vysíláš ty, byt by jen v myšlenkách, to se ti několikanásobně vrací. Ponižovat holky, co se ti nelíbí a dělat si z nich srandu, pokud je nějaká stejně labilní jako ty, tak si uvědom, jak by to s ní mohlo citově zatočit, ty jsi sebestředný a citově vyprahlý chorý člověk, na sebevědomou krásku by sis netroufl, na to bys neměl, neunesl bys její reakci. Na tvoje téma osobně už reagovat nebudu, není přínosem a v anonymitě jsi schopnej vyblejt neskutečný hovadiny, možná ve skutečnosti ani takovej nejsi,ale tady se prezentuješ jako neprostej dement, tak se víc neztrapnuj a neventiluj tu něco, co je stejně pro tebe prakticky nereralizovatelné.
Jantare to by ti určitě neřekl, pomohl by ti pracovat sám se sebou .Máš výraznou poruchu osobnosti a musíš to řešit, bude ti to překážet i v práci , mezi lidma, všude .
Holky se přece vůbec neloví tak , že je na ulici oslovíš, lidi se dávají dohromady třeba ve škole , nebo v práci ....postupně se seznamují , kamarádí spolu a pak teprve začnou spolu chodit .
Kdybs nějakou oslovil na ulici , myslela by si, že ti hráblo.
Ty jsi schizoid, nebo Asperger a tihle lidi mají velké komunity o které se stará řada psychologů, hledají jim práci, vztahy , pomáhají jim žít .
Jezdí spolu na výlety , na dovolené, na hory .
Ty jsi na ten svůj obrovský problém úplně sám.
gratuluju možná nakonec pochopíš co je to sociální fobie.
Proto ji musíš léčit a jít mezi podobně postižený .
Ale ty nemáš jen sociální fobii, ty máš výraznou poruchu osobnosti .A s tím se často snoubí vrozené deprese a další příjemné věci, jako třeba soc.fobie, obsese, paranoia atd.
Však to řeším.
však je nebudu lovit jen budu trenovat seznamování
Co by si o mě myslela už mě tolik netrápí.
Ne takhle se t neřeší. Je vidět že máš neznalosti léčby sociální fobie. doporučuji si něco přečíst o KB terapii postupnému vystavování stresovým situacím.
Ale ty nemáš jen soc.fobii , ty máš mnohem větší problém........i když se ti podaří odbourat soc.fobii budeš dál mezi lidma jako slon v porcelánu ,nechápeš vztahy , jsi studenej schizoid .
Už jsem ti o tom napsala dost , bud to zkus, nebo se dál trap........já už ti energii dávat nebudu .
Ty tu saješ energii z lidí a problém neřešíš, jen saješ.
Udělal sem další pokrok. Je to něco neuvěřitelného. Najednou z ničeho nic chci dětátko. Moje vlastní. Chci se s ním mazlit chci ho objímat. Chci mu říkat jak ho mám rád. Chci mu dávat pusu na dobru noc. Chci si s ním hrát. Byl bych skvělý a milující táta. A to je obrovská změna, protože ještě před pár dny bylo něco takového nepředstavitelné. Sám sem se cítil jako dítě.
vím že tomu asi nebudete věřit protože toto je změna docela nepochopitelná. A vymyká se běžnému chápání. Nicméně tak to je.
Takže kvůli tomu, že do skoly s mojí dcerou chodí kluk s Aspergerem musím vyjadřit svuj nesouhlas. Žadny "velké komunity" nejsou, aspoň ne u Aspergera. Pro mnohé lidí je to stále novum a dokonce v případě toho kluka samotným rodičům trvalo párměsiců až uznali, že je nějaký problem a že je co řešit. A taky hledaní pomoci nevypadalo jako že přes maslo...
Samozřejmě že jsou, v mojí rodině je šest Aspergerů a dcera se léčí jako Aspík už 8 let.
Schází se s dětma , chodí na terapeutické skupiny, jezdí s nimi na tábory , na hory ......je jí 24 let.
Dnes je hodně organizací, které se o ně starají, hlavně v Praze jsou kvalitní. Proto taky řada Aspergerů jezdí do Prahy .
Jinak je možné najít si skupiny na Facebooku, poraď to kamarádovi a tam získá kámoše i informace.
Ovšem pokud jsi ze Slovenska, jak mi přijde tvůj nick , tak tam je ta péče skutečně tragická , to si maminky dětí hodně stěžují .
Proto řada AS chodí na české weby a povídají si lidmi a předávají si informace .
Pokud je kamarád mladý , i tak může na Face a tam si povídat s lidma ...........stačí dát do vyhledávače Aspergerův syndrom, nebo Dospělý Aspík apod.
na žádné syndromy nevěřte. všechno to jsou programy a bloky v hlavě. je nutné je smazat a vyčistit.
nj, jsem ze Slovenska, ale momentalně žijeme s rodinou v Polsku. Vím jako to výpadá s Aspikem na Slovensku, ale můžu Ti zaručit, že v Polsku to není omnoho lepší.
cítím další pokroky.
Například kdybych byl na rande s dívkou tak už bych se nekroutil jak žížala stydlivostí, ale choval bych se celkem normálně.
A dále bych se nebál jet na pracovní pohovor.
Moje rec...ale je to dost tezke..
Hlavně se nekruť nesmělostí ... a nechovej se " celkem normálně" ![]()
Normální je říct, co bys rád a jak to chceš.
Tedy "Mám Tě rád" a chcu pusu, případně něco dál. O tom se normálně mluví.
A normální je věnovat stejný počet květin či dárečků jako je počet pomilování se.
Smiř se s tím, že normální vztah na celý život, resp. na pár let, na každý den, je dražší než kurvy jednou za týden.
Láska nejen bolí (myšleno emocionálně), ale i stojí fůru peněz.
Taková je zkušenost lidí, kteří mají fůru vztahů, dětí a manželství za sebou.
Píši to jen a jen proto, že u Tebe, zdá se, nejni jasno, zda se náhodou nebojíš nikoliv pochroumaného ega (což by byl případ plachého a dosebezahleděného člověka, kterému hrozí odmítnutí, kteréžto špatně snese), anobrž zda se nebojíš tvrdé práce a značného vypětí sil a výdeje peněz za vztah, který nikdy nebude jistý - manželství.
Běžný, průměrný, obyčejný, trvalý vztah s dětmi (v Čechách) Tě bude stát asi tisíc korun denně.
Dávám do placu jako otázku, podnět, šťouchnutí.
Protože jsi podezřelý právě z tohoto.
Že to nechceš platit.
A vymejšlíš si zástupné problémy typu "jakože plachost".
co to plácáš? nemám kam spěchat. Budu na sobě pracovat ještě dva roky. A pak zajdu za prostitutkou aby mě naučila sex. Protože bez zkušeností to nepůjde. Na světě neexistuje holka, která by chtěla chodit s 30 letým panicem. Protože je to známka mentální poruchy.
To mas asi recht.....
*Kdo chce kam, pomozme mu tam*
co se ti nelíbí? Myslím že je to jediná šance.
Ja jsem nikde neuvedla, ze se mi neco nelibi, jen jsem ti dala za pravdu.
Nazor svuj Ti nesdeluji ani to nemam v umyslu.
tak proč to jedovaté pořekadlo? Myslím že zrovna ty bys mě měla chápat nejvíce. Seš žena a sama sdobře víš pokud muž je v 28ti letech úplně bez zkušeností pak to znamená že od takového ruce pryč. Uvědom si že takový člověk je v pasti a nikdy žádnou nenajde. Jediná naděje je prostitutka.
To, co jsi nyní řekl o ženách, není pravda. Takto ženy neuvažují a nejednají. Pokud budeš nějaké ženě sympatický, budeš se jí líbit, nějaké panictví jí bude úplně u prdele.
Tak spravne to pise Martina ale co clovek to jina chut no...
jenže ty už máš 50 let. před 20 lety byla jiná doba. Tehdy byl panic výhodou dnes už je to obrovská ostuda.
každý člověk se sociální fobií je pošuk a blázen. Ale léčím se a za poslední 2 měsíce sem udělal velký pokrok. Myslím že mi hodně pomáhá i chlorid hořečnatý o kterém se dozvěděl zde na foru.
No vidis
alespon nejaky posun vpred
Nebylo by pro mě nic horšího, než zjistit, že muž, do kterého jsem se zamilovala, přišel o panictví s prostitutkou jen proto, aby nabral zkušenosti a ostatní se na něj nedívali divně. Milovat se máš přece s někým, kdo je pro Tebe důležitý, koho si vážíš a opravdu ho miluješ. Člověk, který by tohle udělal by se mi zhnusil, já chápu, že bys to té ženě neřekl, ale alespoň co se týče mě, tak pokud bych to zjistila, byla by to pro mě velká rána. Vážila bych si toho, že jsi neměl jinou ženu, není hezká představa toho, že se někdo, koho máš rád, takhle intimně sblížil už s někým jiným, o to je horší, pokud by to bylo s cizí prostitutkou. Je mi 22 a mám takové názory, všichni nejsou stejní, zkus se rozhlédnout pořádně kolem sebe, ne po těch pěkných slečnách, ale srdcem, abys viděl opravdovou krásu, která je uvnitř. Hodně štěstí. ![]()
95% Holek by se mi vysmálo a řeklo, že s takovým uchem nechce nic mít. Panictví nad 22 let je dnes obrovská ostuda. Je to známka toho že ten daný člověk není úplně normální.
Před pár lety jsi psala, že ti je 76. Ale jinak názory máš pěkné ![]()
Belladona, trošku přeháníš. Vezmi si, dejme tomu, dva lidi, kteří jsou po nějakých rozchodech či rozvodech, mají několik dětí, třeba i dospělých, jsou ve středním věku. A seznámí se. To si budou vyčítat to, že s někým spali?
Dejme tomu, padesátiletá žena v mládí pětkrát s někým chodila (a spala s ním), šestého si vzala. Za 2o let manželství (spali spolu průměrně sedm tisíkrát) měla tři milence (jednorázově i třeba několik měsíců). Po rozvodu byla traumatisovaná a měla dalších pět milenců během relativně krátké doby, aby zaplnila díru v srdci (i jinde). Nakonec najde toho pravého (který to měl podobně), se kterým zase začínají žít a tvořit harmonický pár na desítky let.
To si mají vyčítat to vše předchozí?
Takže: mladý muž, který si pomůže překonat ostych či trauma z panictví tím, že se pomiluje za úplatu, není vůbec nic odlišného od těch zmíněných dospělých.
Před pár lety jsi psala, že ti je 76. Ale jinak názory máš pěkné ![]()
fakt že jo. neuvěřitelný jak si z nás střílí.
Boze co je tady za individua...
![]()
To mne pobavilo ten vek ![]()
Ten starší příspěvek psala moje babička, neumí s internetem, tak mi to takhle nadiktovala a já to napsala, ale že byste se do mě museli takhle pustit, to opravdu nepochopím. Je mi 22 let, ale dokazovat vám nic nepotřebuji, příště si radši založím na všechno nový účet.
Promiň, asi jsem to neměl vytahovat; samozřejmě jsem čekal jednoduché vysvětlení, jen mi to připadalo vtipné
. Ale na druhou stranu, může ti být úplně jedno, co si tady o tobě kdo myslí, ne? Tahle tvá reakce taky nepůsobí úplně nejlíp. Jinak souhlasím, že Jantarovi rozhodně nepomůže prostitutka, spíš uškodí. Jenže on má úplně pokřivený pohled na sebe, na svět, a tak.. těžko s tím něco dělat takhle na fóru...
Na netu je hodně podvodníků , tak se nediv , že je to lidem divný , znám lidi, co píšou jako muži i ženy , hrají mnoho rolí a dokonce si dávají fiktivní reálné schůzky - utahují si z lidí .
Navíc ten tvůj názor, že by ti vadilo, že přítel měl sex s někým jiným , je dost nebezpečný a podivný .
Uvědom si, že mnoho lidí se rozchází proto, že si nerozumí v sexu , proto je lepší poznat víc partnerů, než se potom celý život trápit s někým , kdo to má jinak než ty.
Odpovím na SZ sem...
1) Najít si holku neznamená štěstí ani zdaleka. V ničem vnějším štěstí nikdy nenajdeš, to je jen věčná iluze. Zkus mrknout např. na tohle oblíbené video, možná pochopíš, jakým způsobem jsou tvé myšlenky klamné: http://www.youtube.com/watch?v=Gni-0IFuYT8
2) Jestli tě přitahují zrovna ty typy holek, o kterých mluvíš, tak to máš asi smůlu. Mně osobně takové nezajímají vůbec. A jestli máš pocit, že jsou takové všechny, tak to je asi tím, že žádné holky ve skutečnosti neznáš, máš jen ty své pokřivené představy.
Právěže já vedle sebe potřebuju nějakou hodnou citlivou. Která nekouří, nepije, neožírá se, nevymetá diskoteky. Jenže takových je strašně málo. prakticky vymřelý druh.
Nějak se v holkách nevyznáš. To nedělá téměř žádná. Zmínil jsi asi 0,1% populace.
tak tady okolo na vesnici to dělá 99% holek. Především na zábavách.
A co jí nabízíš ty ? Šílenýho pošuka s fimozou ....ty nemáš co nabídnout .
Už máš práci?
je to od tebe hodně škaredé posmívat se někomu, kdo se narodí s vadou, která mu navždy znemožnuje sex. Uvědomuji si že příroda nechce, aby se člověk jako já množil a tak mi v tom prostě zabránila. Možná to tak bude lepší. Ale tvrdit o klukovi, který je nesmělý, tichý, malomluvný, nekouří a nepije že je šílený pošuk mi nějak nesedí. Práci ještě nemám. Elektrotechnika bez praxe nikdo nevezme. A co na tom že je to Ing. Stejně to beztak neumí.
No nekde zacit prece makat musis.Kdo se o Tebe stara?To Te nekdo zivi?Nebo mas nejake brigady apod.?
Já se ti neposmívám........ale normální maminka tohle řeší, stará se o toho syna , aby tu fimozu neměl...........my už dneska kontrolujeme vnuka, aby neměl tyhle problémy......jsou mu necelé tři roky .
Jenže ty jsi pošuk a cvok a tvoji rodiče budou na tom podobně, určitě ses nevylíh z ničeho.
Jsi celkově zanedbanej .
Když budeš sedět u vás na vsi a čekat, že k tobě přijde zajímavá práce a zajímavá slečna , určo se nedočkáš .
bydlím logicky doma s rodiči. Nevím jaké máte rodiče vy ale moji by mi rozhodně nikdy neřekli tak mladej už ses dospělej je čas abys odešel.
Něco takového se stát opravdu nemůže zvlášt ne na vesnici, kde má každý velký dům se zahradou, polem a zvířaty.
fimozu nikdo nekontroluje, protože to má asi jeden člověk z 50 000. Pro běžného člověka to prakticky znamená životní tragédii. Mě to může být jedno když o mě holky nestojí.
Musim souhlasit s Marketusi, fimoza je zanedbani od rodicu...
A s tim zbytkem souhlasim take.
Nejde o to odchazet, ale pracovat a byt sobestacny a ne na nekom zavisly....
Překvapivé je tvrzení, že je elektrotechnik. O řemeslníky je nouze a každý, kdo dělá rukama, se velmi dobře uživí. Zedníci, elektrikáři, instalatéři, topenáři, pokrývači, truhláři, tesaři, obkladači, dlaždiči.
Elektrikář, který nemá práci, ji zřejmě nechce. Nechce se mu dělat.
bez praxe nikdo žádnýho elektroenergetika nevezme. Pro ně by takový člověk byl jen přítěží protože by ho museli všechno učit a na to prostě není čas. Takže vezmou někoho s praxí a mají po problémech.
na rodiče takové věci házet nemůžeš. 98% lidi v tomto státě ani neví že existuje něco jako fimoza. Ve škole se neučí. A lidi to pak nemohou vědět. Vždyť mě došlo až někdy ve 17 letech, že něco tu asi nesedí. Je to velmi vzácná choroba a lidi ji prakticky neznají. V tomto státě ji má možná tak 1000 lidí víc určitě ne.
Ale já mám pocit, že Jantar má vysokou školu, není řemeslník .
Vysokoškolák, elektroinženýr, vůbec rukama nemusí umět dělat.
Myslím, že se to kontroluje, i za nás se nám doktorka dívala do kalhotek, když jsme byly malé děti .
A dnes už se to určitě kontroluje , maminky musí chlapečkům přetahovat předkožku po koupání.
Tak si musíš domluvit operaci , pokud tě to trápí .
ale já šel na vysokou z odborného účiliště 4letého s maturitou ale i s vyučním listem. Takže zase až takový dřevo nejsu.
ano dětská doktorka se dívala pod slipy ale byl to vždy jen takový mžik na jednu sekundu. To se pak samozřejmě nedá poznat nic. Snad jen to jestli su kluk nebo holka ![]()
Presne tak.Opet souhlas.A dela se to tak odjakziva.
Vysoká škola není nějaké alibi proto, aby člověk nepracoval. Vysoká škola je rozmar, koníček. Ten se provozuje při práci a po práci. Už to tak u tebe mohlo být deset let.
Mimochodem, znám inženýra elektroenergetiky, který dělal nočního hlídače, v práci po nocích se naučil dva cizí jazyky a vystudoval právnickou fakultu. Má doktorát.
Takže, pokud tě to elektro nebaví, dělej něco jiného. Ale dělej!
Jo jo, makat se hold musi
Mě to netrápí. Vždyt to nepotřebuji. Při čůrání to nepřekáží. Především ta předkožka mě chrání před dotykem. Kdyby mi ji uřízli umřel bych bolestí. Každý dotek by bolel jako čert. Fimoza není vada ale dar, který mě chrání před bolestí při doteku něčeho na žalud.
to je právě ten problém, že ty nic měnit nechceš.......jen sedět na zadku a teoretizovat o slečnách, o práci ,o fimoze........reálně nic měnit nebudeš, akorát nám valíš klíny do hlavy a saješ naši energii.
Ale já to měnit chci. Chci mít partnerku vzít si ji. A mít s ní děti. Ale je problém v tom, že mě žádná nechce. Nikdy mě žádná neoslovila.
Pokud žiješ na vsi, kde je určitý vzorek lidí, těžko potkáš někoho, kdo se k tobě hodí...musíš třeba do Prahy, kde je práce , kde jsou různí lidé a bude větší šance .
žádná nechce chodit s klukem, který mí nízké sebevědomí, je nesmělý, tichý, málomluvný, bojí se tancovat či bojí se společnosti cizích lidí. V 21. století není pro takové jako jsem já místo.
No tak trošku teda nechápu to s tou prostitutkou a že chceš mít se ženou děti, když máš tu fimózu...
Jinak elektro je jeden z nejperspektivnějších oborů, zvláště silnoproud. Letos jsem získal titul Ing. ve slaboproudé elektrotechnice a i na malém městě mě na druhém pohovoru vzali. Otázkou je jestli jsi jako jeden můj jeden kamarád, který má tu samou školu, ale všechno se šprtal zpaměti, ten těžko hledal práci, nakonec našel přes známého. Možná bych ti doporučil držet se v hledání práce trošku při zemi a vzít i nějakou horší práci, jak jsi sám psal, na absolventy na nějaké vysoké pozici nejsou vůbec zvědaví.
umělé oplodnění... a s kondomem sex možná jde. Ale to je jen odhad. Dneska o silnoproudaře žádný zájem není. A pokud ano tak zásadní podmínka je praxe. Bez ní prostě člověk nemá šanci. Byl tam jen přítěží.
Nemohl bys prostě dělat normálního stavebního elektrikáře? Za nějakých 1000 - 1500 za den? A když si koupíš starší avii s výsuvnou plošinou, tak můžeš lidem dělat i sloupy, přípojky na baráku vzduchem, opravy kdečeho, účtuje se zhruba 500,-/hod. Nejvíc ti vynesou revize a vůbec nějaké kontroly a papíry, razítko. Tam se napakuješ.
to je absurdní. na sloupy můžou lézt jen týpci z EONu a čezu. Bez praxe tě nevezmou vůbec nikde. Tak je tady postavený systém.90% absolventů silnoproudu pak musí jít dělat úplně jiné obory, protože bez praxe skončí ještě dřív než začali. Ale zaměstnavetelům to nevyčítám. Naopak je plně chápu. Takoví absolventi by byli jen přítěží.
Myšleny byly ty sloupy malé, obyčejné domovní třífázové přípojky, venku čtyřdrát, v baráku pětidrát. A nebudou tě nikde brát, proč by tě měli někde brát, furt meleš to samé. Ty to budeš dělat sám na sebe!
S tou plošinou můžeš i vypomoci tesařům a pokrývačům, klempířům, dřevorubcům, je to praktická věc. Uživíš se. Elektrika ale bude asi to hlavní. Snad to máš rád, když to studuješ. Nebo ne?
Mohl´s už dávno makat. Za minulých deset let jsi mohl vydělat minimálně dva miliony, čistého, mimo své spotřeby, která jistě není velká. Kde je máš?
až na to že bez praxe nesmíš podnikat. je vidět že o tom nic nevíš. Uvědom si že ta praxe tam není jen pro srandu králíkům. absolvent prostě 99% věcí sám nezvládne. Protože ve škole se naučil jen teorii jak je možné že to funguje a proč to funguje. Ale aby sám šel něco montovat či zapojit to je absurdní. Toto ho musí někdo naučit. A to nikdo dělat nechce. Protože je to jen ztráta času.
Vím o tom všechno. Za prvé - můžeš to dělat načerno, jako spousty lidí. Za druhé - praxi ti potvrdí, resp. záruku dá, jakýkoliv zkušenější člověk. Čerstvě vyučeným klukům to běžně dělá jejich mistr z výuky. Tolik k papírům. A pokud něco fysicky neumíš, tak jsi prostě vůl. Jakou tedy máš kvalifikaci, když ani neumíš tu práci? Tu práci MUSÍŚ umět. Jak se chceš živit? Kecama?
Ne, ty tady mlžíš. Obyčejný kluk, který má zájem o elektriku, ve dvanácti spravuje lampičky a vysavače, ve čtrnácti už montuje vypínače a zásuvky a dává dohromady počítače, v šestnácti je schopný udělat veškerou elektriku na baráku, v osmnácti se tim může živit, jsa omaturitěn a vyučen. Co´s dělal ty? Je ti 28!
Já ti prostě nevěřím, že to neumíš. Takový blbec neexistuje. Ty to prostě nechceš dělat, to je to celé.
Přidám ještě něco. Díky svému vzdělání mohu a vím to. Co´s dělal minulých deset let? Nenapadlo tě, že´s už dávno měl pracovat na logistice výroby a distribuce elektřiny? Bude jednak potřeba software a jednak nové fysické "přepojovače", "výhybky". Distribuce elektřiny bude čímdáltím složitější. Spotřeba za tvůj život značně vzroste, na několikanásobek. Přitom její rozvody jsou značně zastaralé, i technicky, i logisticky. A značně to zesložiťují a prodražují politici, příživkové, lobbisti, ekologové, požírači dotací, je to trend. Proč už dávno nemáš nějaký softík? Třeba? Také se musí zapracovat na technologii té distribuce, čistě na těch uzlech, "retranslačních stanicích". "Obnovitelné" zdroje jsou jeden velký průser a bude hůř. Mnohem hůř. Obrovský prostor pro tvořivé lidi.
Co vlastně v oboru míníš dokázat?
nic o tom nevíš. Nevím co si to za člověka. Jak můžeš vůbec můžeš něco takového napsat. že ti dá někdo razítko a máš jako praxi? že ti není hanba. lidi jako ty jsou zlo tohoto světa. všichni jsou podvodníci.
Jsem člověk ten, že když jsem mistr v oboru, mám na to papír, a mám žáka, který je v sedmnácti skvělý a chce ten obor dělat a maká, tak se za něj po absolutoriu zaručím a on dostane od pracáku fůru peněz, má do roka funkční firmu a maká pro lidi. Za pár let má tu nutnou papírovou praxi a může to samé udělat pro druhé.
Je to podvod a ty si podvodník.
Martina72 ma naprostou pravdu ve vsem a jako podvodnik tady vypadas jen Ty.
někomu dát razítko že u něj dělal praxi je prostě podvod. A takový člověk patří za mříže.
No nevím jestli má "Martina" ve všem pravdu.. Minimálně o tom, že by se VŠ měla studovat až při práci. Kluci od nás co šli hned po průmyslovce makat a VŠ dělat dálkově, tak ani jeden z nich tu školu nedokončil. Já se tomu ani nedivím, když teď chodím do práce, taky nemám skoro na nic čas, jsem rád, že mám čas alespoň trochu na své zájmy, natož abych ještě dělal něco do školy..
Jantare, co to bylo za školu jestli se můžu zeptat? Jestli nějaká Baťova univerzita a podobné školy, tak se moc ani nedivím tomu, že nic neumíš.
FEKT VUT
To je blbost, cíleně si vyberte rozvedenou, která měla ožralu a magora, který ji dvakrát denně zmlátil a uvidíte jak bude u vás chrochtat blahem i bez stálého smíchu, ten neměla stejně a ještě dostala přes hubu.
jardo, to bylo trefné!
Souhlasím s Jardou. ![]()
Jantare,
zjišťoval jsi, jestli nemáš posttraumatickou stresovou poruchu? Ta nemusí vzniknout jen při neštěstí, ale i v případě, že je někdo dlouhodobě deptaný a ponižovaný. Neslýchal jsi třeba v dětství, že jsi k ničemu? Nejednou jsem viděla v rodinách model, že rodič cíleně ponižoval svého potomka. Důvodem byly vlastní komplexy.
Taky mě napadlo, jestli jsi ověřoval, že nevěříš opravdu sám sobě. Ono totiž když věříš sám sobě, ale nevědomě nevěříš ostatním, tak se to navenek projevuje úplně stejně. Ale léčí se to jinak. Vím o člověku, který díky testu zjistil, že sobě věřil na 95% a ostatním na 5%.
Zajímalo by mě, jestli jsi někdy v životě potkal člověka, který by tě zajímal tak, že bys na stud zapomněl?
Jaky test?
Jantare,
zjišťoval jsi, jestli nemáš posttraumatickou stresovou poruchu?
nemám. mám to do narození. žádná sociální fobie. Spíš je to vyhýbavá porucha osobnosti.
Tak tak.
Již čtu několikátý váš příspěvek podobného rozsahu jako je tento, myslíte že jsou ostatním k něčemu?
Když jsem si četl tvůj příspěvek, jako bych se viděl... Je to asi 6 let, kdy jsem byl úplně stejný... Neměl jsem kamarády, dny jsem trávil jen zavřený doma, říkal jsem si, že ne dokážu vůbec nic... Vinil jsem z toho celé okolí, všechno, všechny... ale jednoho dne mi došlo, že největší chyba bude umě a začal jsem s tím něco dělat. Začátky byly těžké, začal jsem tím, že jsem se prostě na něco zeptal spolužáků ve škole a podobně , třeba na které straně jsme měli úkol, taky jsem měl vždycky strach, co mi odpoví apod. ale kupodivu jsem se většinou dočkal normální odpovědi
Tak to pokračovalo dál, našel jsem si kamarády, začal jsem dělat DJe, s kamarádem máme pořad na studentském rádiu a dokonce jsem začal dělat brigádu v call centru, což jsou věci, ke kterým jsem předtím nemohl ani přičichnout... Samozřejmě, mám ještě spoustu věcí, které je třeba vypilovat (mluvení před velkým počtem lidí na nějakém podiu na veřejenosti, komunikace při balení holek atd..), taky nejsem vždycky nutně ten nejukecanější z celého kolektivu ale to vůbec nevadí! Vše se dá dopilovat a to, že je člověk uzavřenější mu nemusí bránit normálně fungovat
A třeba tento víkend mě zastihla migréna a není mi dobře, nedokážu se ani postavit z postele aniž by se mi motala hlava... V tuto chvíli jsem si uvědomil spoustu věcí... že pořád někdy nejsem dost aktivní, najde se spousta dní, které prosedím u počítače a měl bych využít života více, než doteď, proto doufám, že mi bude zase dobře, abych se tím mohl začít řídit a tobě radím, buď rád, že jsi fyzicky zdravý a neboj se toho, prostě začni malými krůčkya postupně přidávej a ono to pujde
Nebude to hned, ale pujde to! A klidně k tomu použij nějaké metody, bylinky a pod. možná to k tomu dopomůže, ale bude to k ničemu, když nezačneš něco dělat ty sám! A neříkej, že to nejde, když jsem to dokázal já, dokáže to každý ![]()
Máte plnou pravdu, člověk se nesmí podat těm zdánlivým problémům, protože pokud si řekne "To je blbost, problém vlastně jsem já sám", má ho skoro vždy z větší části odstraněný.
Nesmělost je jen program v mysli, který je ti implantován, aby se čerpalo prožívání s tím spojené.