Opakující se nemoci

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/opakujici-se-nemoci/
george20 — ned úno 23, 2014 8:01 pm

Dobrý den,
mám podobný problém od října jsem už po 6 nemocný ,na antibiotika už kašlu ,ale pořád mám zvýšenou teplotu.Dcera začala chodit do školky a je taky nemocná a mě příjde ,že to chytám od ní.
Vždy je to stejné začne napuchat jedna uzlina v krku a pak se dostaví teplota.Jsem očkovanej proti chřipce což už taky nikdy neudělám.Dělám v hypermarketu a nemoci se mi moc nehodí.Je možné že to souvisí i s mým dalším problémem a to je žaludek o tom napíšu ale do správné sekce.
Děkuji za každou radu

mass — pát bře 14, 2014 12:54 am
george20 píše:
Dobrý den,
mám podobný problém od října jsem už po 6 nemocný ,na antibiotika už kašlu ,ale pořád mám zvýšenou teplotu.Dcera začala chodit do školky a je taky nemocná a mě příjde ,že to chytám od ní.
Vždy je to stejné začne napuchat jedna uzlina v krku a pak se dostaví teplota.Jsem očkovanej proti chřipce což už taky nikdy neudělám.Dělám v hypermarketu a nemoci se mi moc nehodí.Je možné že to souvisí i s mým dalším problémem a to je žaludek o tom napíšu ale do správné sekce.
Děkuji za každou radu

No kedze sa choroby stale vracaju, tak budete mat naruseny imunitny system. Treba vycistit hrube crevo a potom pecen. Hned za tym samozrejme nahodit do spravneho chodu lymfaticky system, kedze vam navieraju uzliny. Na antibiotika sa vykaslite, tie mozete rovno hodit do pece aby aspon s toho bol daky uzitok. Ako prirodne antibiotikum uzivajte koloidne striebro a urcite treba dodat telu vysoke davky horciku, najlepsie hexahydratom chloridu horecnateho. Tak isto by som presiel na surovu stravu aspon na cas aby si telo oddychlo a dostalo cas sa vysporiadat s chorobou. Ked nezvladnete surovu stravu tak aspon vynechat kyselinotvorne potraviny. Na ten zaludok by bolo dobre urobit si test na HCL, ktory je na tomto fore uz viac krat spomenuty.

george20 — stř bře 19, 2014 4:46 pm

děkuji za radu ,však změna jídelníčku ,a pocituji lepší změny moc děkuji

Jarda — sob bře 22, 2014 6:37 pm
george20 píše:
Dobrý den,
Děkuji za každou radu

Tak správně vám radí člen mass a antibiotika a očkování bych opravdu za způsob zvýšení funkce imunitního systému neviděl jako dobrý nápad. Základ jsou očisty a dohledání zdroje problému, což je bohužel v naprosté většině případů u moderního člověka trvalý stres.

george20 — ned bře 23, 2014 9:17 pm

ano s tím stresem máte pravdu ted se ještě bojím o práci protože firmě se nedaří,ale tyhle stránky mi hodně pomáhají a od nemocí mám zatím klid ,ráno začínám heřmánkový čaj s citronem ,každé dopoledne jablko ( někdy banán) odpoledne kysané zelí a po večeři okurka ,vyhýbám se cukrům

martina72 — úte bře 25, 2014 12:11 am

stress je velmi nepříjemná a život značně ovlivňující věc, ovšem jen potud, pokud tomu jste nějak přístupný (těm nepříjemnostem). Na stress je tělo vělmi dobře vybaveno a leckdy se vám odmění vysokým (a relativně bezbolestným) výkonem, někdy přidá bonus v podobě euforie, vyplavení určitých látek, vedoucích až k pocitům štěstí, prostě chvilkové blažené činorodosti, budete na vlně.
Negativní účinky čehokoliv úzce souvisí se vztahy a s postoji.
Pokud se vám v práci nějak nedaří, ať již čistě fysikálně, nedovedete tu práci, nebo se vám nedaří nějak s lidmi, zákonitě půjde metabolismus "do někam" ... a imunitní systém také.
Ve skutečnosti je zkušenost taková, že člověk, který má nějaký cíl, je "na vlně" ve smyslu pozitivním, dělá to, co chce, nebo to, co nechce osobně, ale chce to pro druhé, také třeba to, co je těžké, ale vzrušuje ho to, jako podnět, zajímavý podnět, v podstatě nemůže onemocnět, nemusí mnoho spát ani jíst. Tělo tak funguje.
Pokud jste stále nemocný, znamená to, že vůbec nemocný nejste, když to přeženu.
Neboť normální stav těla je neustálé zdraví.
Problém je jinde.
A vy ho znáte.

george20 — stř dub 02, 2014 8:35 pm

tak člověk se na to snaží nemyslet ,ale když kolikrát to nejde, v práci se nedaří ,hrozí prodej firmy ,takže sháním novou práci

navíc si myslím že to máme dědičný ,pamatuju když táta ,když měl někam jet tak trávil jak byl nervozní spoustu času na wc ,pak se to nestíhalo a byl nervozní ještě víc ,pak chodil i na wc na nádraží a kolikrát nám ujel vlak

částečně jsem to zdědil ,a někdy to mám obdobně ,směnování k tomu taky moc nepomáhá abych hodil zažívání do nějakého rytmusu ,jednou stávám ve 4 NEBO V 5 A NEBO v 8

george20 — stř dub 02, 2014 8:41 pm

ale tyto sránky mi opravdu pomohli a nějak jsme se naučil jíst jinak a ráno mi už není špatně a večer a celkově to trávení je v lepším stavu ,akorát někdy musím na velkou třeba 3x za sebou a to mě rozčiluje ale je víc než zajímavý že když mám odpolední tak dopoledne 3x a když mám raní tak jdu většinou jen jednou ráno ,protože v práci na to nemyslím....

mass — stř dub 02, 2014 8:57 pm
george20 píše:
ale tyto sránky mi opravdu pomohli a nějak jsme se naučil jíst jinak a ráno mi už není špatně a večer a celkově to trávení je v lepším stavu ,akorát někdy musím na velkou třeba 3x za sebou a to mě rozčiluje ale je víc než zajímavý že když mám odpolední tak dopoledne 3x a když mám raní tak jdu většinou jen jednou ráno ,protože v práci na to nemyslím....

No vyzera to tak ze tam krasne funguje psychika. Ked sa blizi "odpoledni" tak mate v hlave nastartovane ci vobec este niekedy pojdete do prace. Strach z buducnosti. Ale ked mate rannu, tak viete ze tam idete na isto a preto vas to nestresuje. Aspon tak mi to pride.
Co sa tyka toho odburania stresu tak by som odporucal relaxacne cvicenia, horcik a B komplex vitaminov (Hlavne B7, B12). Hlavne sa nepozerat do buducnosti, co sa ma stat sa stane, ked to pride prisposobite sa tak ako vzdy vo svojom zivote. Vacsinou ludia maju iba strach prisposobovat sa novym veciam. Odtial plynie plno zbytocnych stresov.

Este jedno krasne heslo rovno pre vas: Kde nieco stare konci, nieco nove zacina.

george20 — stř dub 02, 2014 9:13 pm

děkuju ,zkusím ty vitamíny,akorát mívám to i když mám volno že chodím často:( ale je fakt ,když jdu hned od rána něco dělat tak mám klid ...

mass — stř dub 02, 2014 11:43 pm
george20 píše:
děkuju ,zkusím ty vitamíny,akorát mívám to i když mám volno že chodím často:( ale je fakt ,když jdu hned od rána něco dělat tak mám klid ...

No prave, ked nieco prave robite, ste v pritomnosti, tak to ma byt

george20 — stř dub 30, 2014 9:49 am

tak už to vypadá že změnou stravovacího návyku je to pryč,moc děkuji za radu za poslední měsíce mě sice bolelo v krku ale jen jeden den,je pravda že jsem si dal dvakrát Imbalgin ale dvě tabletky za měsíc ještě nejsou tak hrozný ,když si představím že by mě hned dali antibiotika

mass — stř dub 30, 2014 1:45 pm
george20 píše:
tak už to vypadá že změnou stravovacího návyku je to pryč,moc děkuji za radu za poslední měsíce mě sice bolelo v krku ale jen jeden den,je pravda že jsem si dal dvakrát Imbalgin ale dvě tabletky za měsíc ještě nejsou tak hrozný ,když si představím že by mě hned dali antibiotika

Vyborne, to rad pocujem. Bolest krku mohla byt herxheimerovou reakciou. Hlavne udrziavat aj nadalej zdravu stravu a zvysovat viralnu imunitu: Probiotika, enzymy, vlaknina, zinok, selen.

Jarda — sob kvě 17, 2014 1:45 pm
george20 píše:
ano s tím stresem máte pravdu ted se ještě bojím o práci protože firmě se nedaří,ale tyhle stránky mi hodně pomáhají a od nemocí mám zatím klid ,ráno začínám heřmánkový čaj s citronem ,každé dopoledne jablko ( někdy banán) odpoledne kysané zelí a po večeři okurka ,vyhýbám se cukrům

Jak je stres, je problém, pouvažujte o jiném řešení, ne vždy je dobré se bát o práci, je lepší si nějakou sám vytvořit a tu vám už nikdo nevezme.

george20 — čtv kvě 22, 2014 9:25 am

no tak jsem si říkal že zas napíšu ,opravdu je mi ohodně lépe a mám témeř bez problémů ,pořád praktikuju zelí a citron ,vyhýbám se mléčnému ,snažím i cukru a nejím světlé pečivo ,nechci to zakřiknout je neuvěřitelné jak stačí málo akorát nevím zda mám brát ten controlok pořád ho beru ,možná začnu brát jen půlku a uvidím co to udělá

jediný co mě trápí že mě jakoby dloube,nebo chrčí na plicíh(hrudníku)po zakašlání to přestane,a trvá to už tak 3 měsíce a je to strašně nepravidelný ,třeba 3 dny nic pak to trvá 1 den a nic ,nebo i celý dopoledne ,nedokážu to moc popsat..nevím jestli mám jít k lékaři..na rtg plic jsem byl v lednu po chřipce a prý tam byl jen malý výpotek a to už jsem tyhle problémi měl,dýchá se mi dobře zakašlu tak 5x za den nic jiného mě netrápí tak nevím

mass — pát kvě 23, 2014 8:56 am
george20 píše:
no tak jsem si říkal že zas napíšu ,opravdu je mi ohodně lépe a mám témeř bez problémů ,pořád praktikuju zelí a citron ,vyhýbám se mléčnému ,snažím i cukru a nejím světlé pečivo ,nechci to zakřiknout je neuvěřitelné jak stačí málo akorát nevím zda mám brát ten controlok pořád ho beru ,možná začnu brát jen půlku a uvidím co to udělá

jediný co mě trápí že mě jakoby dloube,nebo chrčí na plicíh(hrudníku)po zakašlání to přestane,a trvá to už tak 3 měsíce a je to strašně nepravidelný ,třeba 3 dny nic pak to trvá 1 den a nic ,nebo i celý dopoledne ,nedokážu to moc popsat..nevím jestli mám jít k lékaři..na rtg plic jsem byl v lednu po chřipce a prý tam byl jen malý výpotek a to už jsem tyhle problémi měl,dýchá se mi dobře zakašlu tak 5x za den nic jiného mě netrápí tak nevím

Tak vyborne, ste dalsi clovek co pochopil ze jednym zo zakladnych pilierov zdravia je strava. S tym jedalnickom na to idete vyborne. Ten controlok beriete na podozrenie vredu dvanastnika ci zaludka? Lebo ak ho pouzivate na vredy tak by som ho ja osobne ihned vylucil (kopa postrannych ucinkov, synteticke pridavne latky). Controlok je antacidum a likviduje vam zaludocnu kyselinu. Kvoli jej nedostatku vam prave vznikol vred. Vy prave potrebujete podporit HCL v zaludku. Vdaka jej nedostatku vznika plno problemov, palenie zahy, naduvanie, vredy... Zaludocna kyselina sluzi aj na nicenie mikrobov, ktore prijimame v strave. A ak jej ma clovek nedostatok mnozia sa v zaludku mikroby ktore narusuju steny zaludka a kde stena poraidne oslaby, tam vznikne vred (jeden z najcastejsich mikrobov sposobujuci zaludcone vredy je Helicobacter Pylori.). Naivny lekar vam na to predpise antacidum co problem iba zhorsuje. Nie som vas lekar, takze robte podla svojho uvazenia.

Neviem vam na isto povedat ohladom toho chrcania v plucach, ale z velkej pravdepodobnosti ide o hlieny. Nic nepokazite pitim caju zo Skorocelu (Jitrocel) alebo Truskavca ptačího. Na vecer si potierat hrud mentolovym kremom. Velmi na to dobre pomaha uzivanie oreganoveho oleja v kapsuliach. To zial ale v cechach pravdepodobne nezozeniete, aspon u nas na slovensku urcite nie. Dalsia moznost a to je zohnat si oreganovy olej a zarobit si ho v pomere 1 diel oreganovy olej a 9 dielov vodky. Par kvapiek nakvapkat do vnutra rurky od toaletaku a inhalovat. Par vdychov nosom a par vdychov ustami az kym nezacnete citim v nose stipanie a to je znamka toho ze uz mate prestat. Takto to urobit 3 x denne.

george20 — pát kvě 30, 2014 9:40 pm

děkuju začnu ho pomalu vynechávat ,bral jsem ho na reflux ,ale ten bych řekl že se zatáhnul díky jiné stravě
cítím se fakt skvěle ,ten citron si myslím že tomu žaludku opravdu pomáhá

stejně si myslím že hlavní příčinou je to jídlo ,které nám je nabízeno ,vždyt stres byl i za minulé doby ne? sice menší ale určitě byl taky, jen by mě zajímalo ,jakou kvalitu měli potraviny? vždyt neměli tak dlouhé záruky ne? ted je to samá chémie
jak jsem psal v jiném příspěvku
proč je v značkové jahodové dřeni ,stabilizátor,guma a jiné patlatiny a v neznačkové jen jahoda ,cukr a kysl citronová
vše je o ceně a snad se to jednou vrátí ,kdy lidé nebudou kupovat na cenu ale na kvalitu

ty čaje zkusím děkuju ,když jsem byl malý kašlal jsem snad pořád ,dávivé kašle atd. pak jsme jednou zajeli k léčiteli ,on nasadil bylinky každý den se pil jiný čaj a bylo po problému .

mass — sob kvě 31, 2014 12:47 am
george20 píše:
děkuju začnu ho pomalu vynechávat ,bral jsem ho na reflux ,ale ten bych řekl že se zatáhnul díky jiné stravě
cítím se fakt skvěle ,ten citron si myslím že tomu žaludku opravdu pomáhá

stejně si myslím že hlavní příčinou je to jídlo ,které nám je nabízeno ,vždyt stres byl i za minulé doby ne? sice menší ale určitě byl taky, jen by mě zajímalo ,jakou kvalitu měli potraviny? vždyt neměli tak dlouhé záruky ne? ted je to samá chémie
jak jsem psal v jiném příspěvku
proč je v značkové jahodové dřeni ,stabilizátor,guma a jiné patlatiny a v neznačkové jen jahoda ,cukr a kysl citronová
vše je o ceně a snad se to jednou vrátí ,kdy lidé nebudou kupovat na cenu ale na kvalitu

ty čaje zkusím děkuju ,když jsem byl malý kašlal jsem snad pořád ,dávivé kašle atd. pak jsme jednou zajeli k léčiteli ,on nasadil bylinky každý den se pil jiný čaj a bylo po problému .

Samozrejme, nespravne jedlo, stres (psychicka nepohoda) a nedostatok pohybu maju vzdy na svedomi nejaku chorobu. Ak su tieto 3 prvky v rovnovahe, telo je zdrave, kazdy vykyv telo zaznamena a vyplinie to v chorobu ak si clovek neda pozor na to co mu telo hovori. Cim viac clovek signali tela ignoruje tym zavaznejsia choroba vznika.
Nemusite sa zaujimat ci sa svet zmeni, staci ze sa menite vy, ked sa menite vy, meni sa aj svet.
Stres osobne povazujem za dan ktoru si ludia na seba zobrali, ked sa zacali zhromazdovat vo vacsich komunitach (mestach).
Ten reflux sa stiahol vdaka plnohodnotnej strave, zaludocna kyselina sa dava do poriadku a nevyvolava reflux. Controlok by som vynechal, ten vam tu zaludocnu kyselinu neutralizuje a iba prihorsuje. Ked uz sa toho chcete pomalicky zbavovat radim ho uzivat minimalne 1,5hod. pred alebo 1,5hod po jedle.
Este jednu vec vam odporucim a to je naucit sa nepit (vratane polievok) 30min pred jedlom, 1 hodinu po lahkom a 2hodiny po tazkom jedle (maso a podobne). Keby toto ludia dokazali dodrzovat vyhli by sa plno roznym zdravotnym problemom.

george20 — úte čen 03, 2014 7:36 am

aha tak děkuji za informaci ,to jsem vůbec nevěděl já jeden čas pil zásadně s jídlem ,pak jsem se naučil pít po jídle ,ale tohle jsem vůbec netušil

děkuji

Jarda — pát čen 13, 2014 9:12 pm
george20 píše:
aha tak děkuji za informaci ,to jsem vůbec nevěděl já jeden čas pil zásadně s jídlem ,pak jsem se naučil pít po jídle ,ale tohle jsem vůbec netušil

děkuji

Tak pití do jídla je opravdu blbost, již mnohokrát jsem zde na to upozorňoval.

george20 — pon srp 04, 2014 12:07 pm

tak jsem si říkal že jsem opět napíšu ,žaludek už nebolí to už musí být kdy mi něco nesedne,dokonce jsem zkusil i jogurty a mléko bez laktozy a to mi taky nedělá zle
stále si dávám citron,hořčík a kdyselé zelí

váha se mi zastavila na 70kg při 176 kg

před měsícem mě dostihla hnisavá angína a v krku velký hnisavý váček bylo to v těch vedrech takže nakonec jsem musel k lékaři a dostal antibiotika :( ,nicméně za pár dní už bylo vše ok

co mě ale ted trápí a nevím jestli to není od častého sezení v předklonu u pc je tlak na krku pod ohryzkem je to jako by mě někdo lehce škrtil :(

nicméně jsem nadšenej s toho zažívání že díky těmto stránkám je mi konečně lépe a nebolí mě každý den nafouklé břicho

Jarda — ned srp 10, 2014 9:34 pm
george20 píše:
tak jsem si říkal že jsem opět napíšu ,žaludek už nebolí to už musí být kdy mi něco nesedne,dokonce jsem zkusil i jogurty a mléko bez laktozy a to mi taky nedělá zle
stále si dávám citron,hořčík a kdyselé zelí

váha se mi zastavila na 70kg při 176 kg

před měsícem mě dostihla hnisavá angína a v krku velký hnisavý váček bylo to v těch vedrech takže nakonec jsem musel k lékaři a dostal antibiotika :( ,nicméně za pár dní už bylo vše ok

co mě ale ted trápí a nevím jestli to není od častého sezení v předklonu u pc je tlak na krku pod ohryzkem je to jako by mě někdo lehce škrtil :(

nicméně jsem nadšenej s toho zažívání že díky těmto stránkám je mi konečně lépe a nebolí mě každý den nafouklé břicho

No vidíte jaké pozitivní zprávy máte a pak že něco nejde, ale ten krk by mohla být štítná žláza. Můžete si udělat teplotní test a uvidíte, nikdy v průběhu dne by vám vpravo pod jazykem teplota neměla klesnout pod 36,5. Pochopitelně je možné v laborce z krve nechat udělat TSH a to také ukáže jak si stojíte.

hana k — pát kvě 01, 2020 5:33 pm

Vy prave potrebujete podporit HCL v zaludku. Vdaka jej nedostatku vznika plno problemov, palenie zahy, naduvanie, vredy... Zaludocna kyselina sluzi aj na nicenie mikrobov, ktore prijimame v strave. A ak jej ma clovek nedostatok mnozia sa v zaludku mikroby ktore narusuju steny zaludka a kde stena poraidne oslaby, tam vznikne vred (jeden z najcastejsich mikrobov sposobujuci zaludcone vredy je Helicobacter Pylori.). Naivny lekar vam na to predpise antacidum co problem iba zhorsuje. Reaguji na toto podpořit HCL v žaludku lze jen stravou nebo i doplnkem stravy? Někde sem tu viděla a už to nemužu najít že lze provést test na HCL to jde jen u leékaře nebo se dá koupit v lékárně? Mám také takové problémy

Jarda — pát kvě 01, 2020 6:37 pm
hana k píše:
Vy prave potrebujete podporit HCL v zaludku. Vdaka jej nedostatku vznika plno problemov, palenie zahy, naduvanie, vredy... Zaludocna kyselina sluzi aj na nicenie mikrobov, ktore prijimame v strave. A ak jej ma clovek nedostatok mnozia sa v zaludku mikroby ktore narusuju steny zaludka a kde stena poraidne oslaby, tam vznikne vred (jeden z najcastejsich mikrobov sposobujuci zaludcone vredy je Helicobacter Pylori.). Naivny lekar vam na to predpise antacidum co problem iba zhorsuje. Reaguji na toto podpořit HCL v žaludku lze jen stravou nebo i doplnkem stravy? Někde sem tu viděla a už to nemužu najít že lze provést test na HCL to jde jen u leékaře nebo se dá koupit v lékárně? Mám také takové problémy

Jde o krkací test který je uveden zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R12%2052-53 ... raveni.pdf a k porovnání stavu slouží více možností, některé jsou tam také uvedené.

hana k — sob kvě 02, 2020 9:10 am
Jarda píše:
Jde o krkací test který je uveden zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R12%2052-53 ... raveni.pdf a k porovnání stavu slouží více možností, některé jsou tam také uvedené.

Dobrý den chci podpořit Hcl v žaludku vzhledem k ceně máte někdo odskoušeno který doplněk hcl je kvalitní od kterého výrobce děkuju za připadné rady

ash — sob kvě 02, 2020 10:27 am
hana k píše:
Dobrý den chci podpořit Hcl v žaludku vzhledem k ceně máte někdo odskoušeno který doplněk hcl je kvalitní od kterého výrobce děkuju za připadné rady

tady je cena a kvalita neprekonatelna doplnky:
https://fichema.cz/359-kyselina-chlorovodikova-35-4-hcl
vyzkouseno, nezabilo, funguje.

hana k — sob kvě 02, 2020 7:10 pm
ash píše:
tady je cena a kvalita neprekonatelna doplnky:
https://fichema.cz/359-kyselina-chlorovodikova-35-4-hcl
vyzkouseno, nezabilo, funguje.

Díky Jen se trochu bojím abych to dobře naředila nebo co ten prášek ten se dá naplnit do tobolek?