Pálení jazyka a rtů

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/paleni-jazyka-a-rtu/
Dášena — úte kvě 04, 2010 4:03 pm

Vážený pane Zajíčku, prosím o radu a pomoc. Již 2 roky mě pálí až do bolesti rty a jazyk.Prodělala jsem vyšetření na alergie potravinové (62 základních potravin),alergie na pyly, na stomatologické materiály,viry,bakterie,kvasinky, celkové imunulogické vyšetřeníl, byly mě měřeny proudy v ústech. Nic se nenašlo!!!!! Bylo mě řečeno, že se na to vůbec nemusí přijít a nikdo s tím už nic nedělá. A já jsem z toho již šílená. S ničím jiným nemocná nejsem-jen občasné bolesti zad. Stavuji se velmi střídmě. Nevíte prosím, co by to mohlo být a co by pomohlo situaci změnit k lepšímu. Děkuji Dášena

Jarda — úte kvě 04, 2010 8:26 pm
Dášena píše:
Vážený pane Zajíčku, prosím o radu a pomoc. Již 2 roky mě pálí až do bolesti rty a jazyk.Prodělala jsem vyšetření na alergie potravinové (62 základních potravin),alergie na pyly, na stomatologické materiály,viry,bakterie,kvasinky, celkové imunulogické vyšetřeníl, byly mě měřeny proudy v ústech. Nic se nenašlo!!!!! Bylo mě řečeno, že se na to vůbec nemusí přijít a nikdo s tím už nic nedělá. A já jsem z toho již šílená. S ničím jiným nemocná nejsem-jen občasné bolesti zad. Stavuji se velmi střídmě. Nevíte prosím, co by to mohlo být a co by pomohlo situaci změnit k lepšímu. Děkuji Dášena

To jste se moc nerozepsala z tohoto by diagnózu postavil pouze jasnovidec a to opravdu nejsem. Potřebuji znát jak se to přesně projevuje a zda to je trvalé, nebo to má nějaké výpadky, či se to nějak v nějakých souvislostech mnění. Další podstatný údaj je, jak u vás probíhá defekace, zda je pravidelná a jak stolice vypadá. Poslední je kyselost těla a paradoxně to mohou dělat právě kyseliny, které možná máte z nějakého důvodu vysoké. Kupte si v lékárně diagnostické proužky Albu Phan, nebo Tri Phan a měřte si pH moče v průběhu každého močení. Zapište si vždy čas a naměřenou hodnotu pH a napište mi nejnižší a nejvyšší naměřenou hodnotu v průběhu dne včetně času, kdy jste ji naměřila. U těch zad jsou to jednoznačně záda, nebo by se to mohlo týkat i ledvin.

Dášena — stř kvě 05, 2010 12:13 pm

Pálení rtů začalo před 2 lety a já to snad rok brala tak, že je to počasím. Vyzkoušela jsem snad všechny lojové tyčinky na rty,ale všechny hrozně pálily.Pak jsem zkoušela dětské mastičky, od lékařů pokus zda to není plíseň tak Canesten (hrozně pálil) a Fucidin (nic neléčil). Rty jsou červené,scvrklé, loupou se, a pod spodní hranou rtu je velmi červený 1/2 cm děsně pálivý proužek.
Pálení jazyka se objevilo z ničeho nic v listopadu 09. Páí stále, intenzita je různá,většinou pálí jen špička. Někdy pálí i kořen jazyka, asi 2x jsem to měla až do jícnu. Někdy mám pocit,že si ho musím vytrhnout z pusy jak to pálí. Vzhledově je jazyk někdy bělavě potažený s hlubokou střední rýhou, jindy zase úplně zdravě vypadající. Není malinový,odřený, nebo bolavý.
Nevím, co má na intenzitu pálení vliv, včera jsem např.jela hodinu autobusem,první polovinu cesty pálila jen špička a než jsem dojela domů a až do večera pálil celý hrozně až do krku. Nic jsem nejedla, 2 hodiny před cestou banán a půl jablka.
Stále čtu, zkoumám a hledám na internetu čím si pomoci a tak mě napadla také ta překyselenost organismu. Nemám a nikdy jsem ale neměla žádné žaludeční potíže. Mám spíše zácpu- 3dny nic,další den jdu třeba 4x,pak 3dny normálně a to se opakuje.Stolice je světlá. Již týden jím jen zeleninu, ovoce,jáhly a pohanku-zásadotvorné potraviny. Zjištovala jsem i Ph moči a pohybuje se mezi 6-7. Za ten týden nikdy nebyla v zeleném políčku.Děkuji Dana
Ještě odpověď k zádům: bolest zad je způsobena bolestí páteře, před 30 lety jsem byla operovaná na plotýnku L5, teď mě trápí S1. Bolí i krční páteř.

Jarda — stř kvě 05, 2010 8:39 pm
Dášena píše:
Pálení rtů začalo před 2 lety a já to snad rok brala tak, že je to počasím. Vyzkoušela jsem snad všechny lojové tyčinky na rty,ale všechny hrozně pálily.Pak jsem zkoušela dětské mastičky, od lékařů pokus zda to není plíseň tak Canesten (hrozně pálil) a Fucidin (nic neléčil). Rty jsou červené,scvrklé, loupou se, a pod spodní hranou rtu je velmi červený 1/2 cm děsně pálivý proužek.
Pálení jazyka se objevilo z ničeho nic v listopadu 09. Páí stále, intenzita je různá,většinou pálí jen špička. Někdy pálí i kořen jazyka, asi 2x jsem to měla až do jícnu. Někdy mám pocit,že si ho musím vytrhnout z pusy jak to pálí. Vzhledově je jazyk někdy bělavě potažený s hlubokou střední rýhou, jindy zase úplně zdravě vypadající. Není malinový,odřený, nebo bolavý.
Nevím, co má na intenzitu pálení vliv, včera jsem např.jela hodinu autobusem,první polovinu cesty pálila jen špička a než jsem dojela domů a až do večera pálil celý hrozně až do krku. Nic jsem nejedla, 2 hodiny před cestou banán a půl jablka.
Stále čtu, zkoumám a hledám na internetu čím si pomoci a tak mě napadla také ta překyselenost organismu. Nemám a nikdy jsem ale neměla žádné žaludeční potíže. Mám spíše zácpu- 3dny nic,další den jdu třeba 4x,pak 3dny normálně a to se opakuje.Stolice je světlá. Již týden jím jen zeleninu, ovoce,jáhly a pohanku-zásadotvorné potraviny. Zjištovala jsem i Ph moči a pohybuje se mezi 6-7. Za ten týden nikdy nebyla v zeleném políčku.Děkuji Dana
Ještě odpověď k zádům: bolest zad je způsobena bolestí páteře, před 30 lety jsem byla operovaná na plotýnku L5, teď mě trápí S1. Bolí i krční páteř.

No, jak to takto popisujete, tak bych to viděl na silnou acidózu a rozhodně je nutné se nyní dostat mezi hodnoty 7,5-7,8 pH. Toto se dá nyní celkem dobře docílit pomocí melounů, které jsou už běžně ke koupi a můžete tedy vyzkoušet melounovou monodietu, kdy se jí jenom melouny v neomezeném množství po dobu několika dní, dokud se pH nedostane na požadované hodnoty. Další zdroj autointoxikace, který musíte ihned odstranit je ta nesmyslná defekace a pokud se stolice nedostaví spontánně, tak ihned udělejte klystýr, optimálně zásaditý s přídavkem jedlé sody. Podle všeho by to mělo zmizet naráz i s tím problémem páteře, protože staré rány bolí po zvýšení kyselosti těla mnohem více.

Dášena — ned kvě 09, 2010 3:43 pm

Pane Zajíčku, dneska budu mít za sebou 3denní melounovou kůru a zatím nic pozitivního se neděje. Moč je stále stejná. Denně jsem snědla 1 cukrový meloun (vodní je podle tabulek kyselotvorný) a pila jen převařenou vodu z vodovodu. A přiznám se, že už mám hlad. Můžete poradit, jak mám postupovat dál. Zítra budu jíst rovněž meloun a vodu. Děkuji Dana

Jarda — ned kvě 09, 2010 8:24 pm
Dášena píše:
Pane Zajíčku, dneska budu mít za sebou 3denní melounovou kůru a zatím nic pozitivního se neděje. Moč je stále stejná. Denně jsem snědla 1 cukrový meloun (vodní je podle tabulek kyselotvorný) a pila jen převařenou vodu z vodovodu. A přiznám se, že už mám hlad. Můžete poradit, jak mám postupovat dál. Zítra budu jíst rovněž meloun a vodu. Děkuji Dana

Nepíšete ty nejpodstatnější údaje, čili těžko hádat. Prvotní je jaké pH jste již docílila a jak se vám ho daří držet. Vodní meloun má pH 9, což mi jako kyselinotvorné zrovna nepřipadá a klidně si to po jeho snědení změřte. Nechápu, proč pijete převařenou vodu, když tu všude píšu jak je to nevhodné, tím odstraníte strukturální mřížku vody a takto upravená voda vás energeticky vysává. Velice vysoko jsou z hlediska zásaditosti třeba vařené fazole se syrovou paprikou, tak to prubněte, ať vám melouny nelezou i z uší. Když to dobře okořeníte, je to špičkové jídlo a pH letí pěkně nahoru. Jako doplněk stravy můžete přidat i Dologran, který remineralizuje a současně zvedá pH.

Dášena — úte kvě 11, 2010 7:25 am

Ph se pohybuje mezi 6-6,5 i po 4denní melounové kůře. Četla jsem,že chlór ovlivňuje Ph moči, tak proto jsem pila převařenou vodu- už nebudu.
Objevila jsem názory na přípravek "Mladý ječmen", koktejl z něho má zvyšovat Ph. Nemáte s tím zkušenost?
Dík.

Jarda — úte kvě 11, 2010 8:17 pm
Dášena píše:
Ph se pohybuje mezi 6-6,5 i po 4denní melounové kůře. Četla jsem,že chlór ovlivňuje Ph moči, tak proto jsem pila převařenou vodu- už nebudu.
Objevila jsem názory na přípravek "Mladý ječmen", koktejl z něho má zvyšovat Ph. Nemáte s tím zkušenost?
Dík.

Ten ječmen je drahý, to můžete se stejným, nebo dokonce s lepším výsledkem používat čerstvě natrhaný jetel, vojtěšku, nebo jiné zelené bylinky. K těm melounům si dejte třeba vařené fazole, nebo pečené brambory a klidně doplňte minerály Dologranem, což také dobře ladí pH. Pokud to ani tak nezabere, tak kupte v lékárně Alkala-N, nebo si pravidelně dejte jedlou sodu s melasou.

Dášena — stř kvě 19, 2010 7:48 am

Mám další týden za sebou a musím říci,že jsem na tom stále stejně. Přísně jím jen zásadité potraviny,cpu se melounama, dávám si dologram i živé kultury,ale vidím,že potravinou to nezvádnu a dneska si koupím ten Alkala-N.
Horší je,že nevím co snídat, zatím si dělám jáhlovou kaši, ale už jí mám dost.
Chtěla bych se zeptat,co snídáte vy?
Děkuji.

Jarda — stř kvě 19, 2010 9:03 am
Dášena píše:
Mám další týden za sebou a musím říci,že jsem na tom stále stejně. Přísně jím jen zásadité potraviny,cpu se melounama, dávám si dologram i živé kultury,ale vidím,že potravinou to nezvádnu a dneska si koupím ten Alkala-N.
Horší je,že nevím co snídat, zatím si dělám jáhlovou kaši, ale už jí mám dost.
Chtěla bych se zeptat,co snídáte vy?
Děkuji.

Já snídám výhradně ovoce se sirnou patlanicí a drtí ze semínek a oříšků. Pokud se vám nedaří to pH zlomit do zásadita, tak je možné pár dní nasadit jedlou sodu, to jsem zde již mnohokrát psal a vyjde to levněji, než ten Alkala-N, ale ten je zase o dost lepší v remineralizaci těla. Také mohou pomoci zásadité klystýry, kdy do nálevu přidáte kávovou lžičku jedlé sody.

Dášena — čtv kvě 20, 2010 8:40 am

a můžete mě prozradit,z čeho se skládá ta patlanice?
děkuji

Jarda — čtv kvě 20, 2010 3:40 pm
Dášena píše:
a můžete mě prozradit,z čeho se skládá ta patlanice?
děkuji

Zde to prostudujte

Dášena — stř čen 09, 2010 9:43 am

Pane Zajíček, uběhlo již dalších 14 dní a můj stav je stále stejný. Jím jen zeleninu,jáhly,pohanku,cpu se melounama, koupila jsem si alkalan (l odměrka denně) a řekla bych,že jsem pocitově na tom hůře. Jazyk pálí jako zběsilý a to někdy až ke kořenu, rty také pálí a jsou výrazně červené. Ph lítá od 6 do 8- nějak stabilně udržet se to nedaří.
Nevím,zda problém není ještě někde jinde. Už nevím,co dělat, lékaři s vyšetřováním skončili s tím,že u nich je vše v pořádku a nikdo se mnou již nic nedělá.

Kometa — stř čen 09, 2010 11:15 am

Nemůže to být alergie na chemické konzervanty ovoce? Nebo to se na alergologii taky testuje?

Co používáš na péči o rty?

Zkoušela jsi toto? http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=4318
Problém to pochopitelně nevyřeší, ale mohlo by to trochu ulevit.

Jarda — stř čen 09, 2010 6:42 pm
Dášena píše:
Pane Zajíček, uběhlo již dalších 14 dní a můj stav je stále stejný. Jím jen zeleninu,jáhly,pohanku,cpu se melounama, koupila jsem si alkalan (l odměrka denně) a řekla bych,že jsem pocitově na tom hůře. Jazyk pálí jako zběsilý a to někdy až ke kořenu, rty také pálí a jsou výrazně červené. Ph lítá od 6 do 8- nějak stabilně udržet se to nedaří.
Nevím,zda problém není ještě někde jinde. Už nevím,co dělat, lékaři s vyšetřováním skončili s tím,že u nich je vše v pořádku a nikdo se mnou již nic nedělá.

Další možnost, když se pH nechce srovnat ani po masivním přísunu alkalických potravin a doplňků, je nedostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku, prostě se vám asi z nějakého důvodu netvoří. Zavolejte mě telefonem a já si vás trochu vyzpovídám, ať se zbytečně netrápíte, takto je celá věc na dlouhé dopisování. Také můžete bez velkého zkoumání vyzkoušet kyselinu chlorovodíkovou dodávat, což jsem zde již mnohokrát rozebíral, tak trošku prohledejte příslušná vlákna. Nedá se tím nic zkazit a v nejhorším případě se vám trochu prodlouží dlouhověkost, což na závadu zřejmě nebude.

Pavelka. — pon lis 22, 2010 4:40 pm

Mohl byste poradit něco na občasné silné pálení rtů, hlavně po jejich vnější koncové několikamilimetrové linii? Stejná rada na odkyselení nebo ještě něco jiného?

Jarda — pon lis 22, 2010 8:40 pm
Pavelka. píše:
Mohl byste poradit něco na občasné silné pálení rtů, hlavně po jejich vnější koncové několikamilimetrové linii? Stejná rada na odkyselení nebo ještě něco jiného?

Tak odkyselení určitě, ale také to mohou dělat enzymy, třeba dost často to může vyvolat ananas, čili to bych musel vědět, po jakém jídle, nebo v jaké situaci to vzniká, jinak je to čiré jasnovidectví a to opravdu neovládám.

Pavelka. — úte lis 23, 2010 10:08 am

Díky. Jasně. Objevuje se to v různých obdobích než po jídle. Zřejmě by to mohlo mít spojitost se stresem. Očista jater se postupně u provádí...
Ráno jako by to bylo v pořádku rty jsou trochu suché pak stačí během dne několik olíznutí a odpoledne a večer pulzují bolestí.

Jarda — úte lis 23, 2010 10:16 am
Pavelka. píše:
Jasně. Objevuje se to v různých obdobích než po jídle. Zřejmě by to mohlo mít spojitost se stresem. Očista jater se postupně u provádí...
Ráno jako by to bylo v pořádku rty jsou trochu suché pak stačí během dne několik olíznutí a odpoledne a večer pulzují bolestí.

Vyzkoušejte křemík, třeba v podobě bílého jílu. Dává se prvních 25 dkg polévková lžíce denně, rozpustit do trochy vody a vypít, následně se pokračuje kávovou lžičkou a to se bere stále. Udržuje sliznice a pokožku ve skvělém stavu, čili může mít na tento problém zásadní vliv.

Pavelka. — čtv lis 25, 2010 3:13 pm

Díky.
Je možné použít tento?
http://www.passionbio.cz/product.php?id_product=85
.

Jarda — čtv lis 25, 2010 10:10 pm
Pavelka. píše:
Díky.
Je možné použít tento?
http://www.passionbio.cz/product.php?id_product=85
.

Pokud je neparfémovaný tak ano, ale je zbytečně drahý, já vám ho mohu poslat za stejnou cenu kilo, koukněte se do inzerce.

Dášena — úte pro 28, 2010 8:21 pm

Tady Dášena-"zakladatelka" rubriky pálení jazyka a rtů. Pane Zajíčku, dělala jsem vše, co jste radil (viz předchozí stati této rubriky), ale vše bez úspěchu, vidělo mě mnoho lékařů (kožní,stomatologické,interní, výzkumný ústav stomatologický), dále kineziolog,prošla jsem akupunkturou,bála jsem se cokoliv jíst a tak jsem zhubla 10 kg- už ani nepamatuji co všechno,ale hlavně bezúspěšně, nic nezabíralo.
Před 3 měsíci jsem se setkala náhodou s paní, která dělá Reiki a ta řekla, že mám narušené elektromagnetické pole těla. Byla jsem u ní 2x na odblokování a vidím, že to zabírá a že je mě lépe, podstatně lépe.
Vážení pacienti, lékaři Vám nepomohou, jíst zdravě schvaluji, výborné jsou pane Zajíčku i Vaše rady pro život, ale všem,kteří trpí jako já, bych chtěla poradit ať se dají cestou Reiky , ale opravdu velmi dobrého léčitele.
Přeji všem uzdravení a krásný nový rok 2011. Dášena

sakul — úte pro 28, 2010 10:18 pm
Dášena píše:
Tady Dášena-"zakladatelka" rubriky pálení jazyka a rtů. Pane Zajíčku, dělala jsem vše, co jste radil (viz předchozí stati této rubriky), ale vše bez úspěchu, vidělo mě mnoho lékařů (kožní,stomatologické,interní, výzkumný ústav stomatologický), dále kineziolog,prošla jsem akupunkturou,bála jsem se cokoliv jíst a tak jsem zhubla 10 kg- už ani nepamatuji co všechno,ale hlavně bezúspěšně, nic nezabíralo.
Před 3 měsíci jsem se setkala náhodou s paní, která dělá Reiki a ta řekla, že mám narušené elektromagnetické pole těla. Byla jsem u ní 2x na odblokování a vidím, že to zabírá a že je mě lépe, podstatně lépe.
Vážení pacienti, lékaři Vám nepomohou, jíst zdravě schvaluji, výborné jsou pane Zajíčku i Vaše rady pro život, ale všem,kteří trpí jako já, bych chtěla poradit ať se dají cestou Reiky , ale opravdu velmi dobrého léčitele.

Je úžasné jak nás různé zdravotní problémy nutí hledat a pátrat i ve vodách, kam bychom dříve vůbec nevkročili a prohloubit náš často úzký pohled na člověka a nemoci.

Zablokované energie v těle mají opravdu zásadní vliv na zdraví člověka, pátral bych však aké více po příčinách této zablokovanosti. Dodání energie pomocí reiki může mít jen dočasný účinek, pokud se nepodaří najít příčinu, která může být v psychice anebo mnohem hlouběji.

Jarda — úte pro 28, 2010 11:12 pm
Dášena píše:

Pokud jde o jednotlivé energetické sféry těla, tak se zamyslete z čeho to máte zablokované a jak dlouho vám to vydrží odblokované, pokud budete dodržovat původní životní a stravovací režim. Netvrdím že tento postup účinně nepomáhá, to určitě pomáhá, ale vlastně jde o takové nabíjení akumulátoru, který se zase pomalu vybíjí, což rozhodně cílem není a musíte se dokázat nabíjet sama. Sám jsem takto chodil po léčitelích v roce 1982 a teprve po dlouhých peripetiích jsem přišel na to, že nabíjet se musím sám, jinak budu stále v problémech, což mě dovedlo až k poznání, že vše je strava a psychika, případně něco málo karmické zátěže a nic složitějšího na tom od toho momentu nehledám.

Martin96 — čtv úno 27, 2014 6:56 pm

Dobrý den, už asi 3 týdny mě trápí bolest jazyka. Občas se i vytvoří aft ale né nějaký hnisavý aft který zmizí třeba do 3 dnů. Jazyk mě ráno moc nepálí v průběhu dne mě ale začne dost pálet. To pálení je takový jakoby kyselí. Stravu jsem nějak nezměnil a nekouřím. V poslední době jsem měl ale nadmíru stresu a mám už asi 2 měsíce hleny. Děkuji za odpovědi
viz foto:
http://2imgs.com/ac3494be6d

Jarda — ned bře 16, 2014 6:19 pm
Martin96 píše:
Dobrý den, už asi 3 týdny mě trápí bolest jazyka. Občas se i vytvoří aft ale né nějaký hnisavý aft který zmizí třeba do 3 dnů. Jazyk mě ráno moc nepálí v průběhu dne mě ale začne dost pálet. To pálení je takový jakoby kyselí. Stravu jsem nějak nezměnil a nekouřím. V poslední době jsem měl ale nadmíru stresu a mám už asi 2 měsíce hleny. Děkuji za odpovědi
viz foto:
http://2imgs.com/ac3494be6d

Podle všeho zahlenění způsobené špatným trávením a z toho plynoucího překyselení. Základ je vyhnout se stresu a poladit tvorbu HCl v žaludku. Dočasně můžete vyzkoušet odkyselení, ale trvalé výsledky poskytne spíše to odstranění stresu.

Zdravotnik — sob lis 01, 2014 2:22 pm

No a co nejake lokalni priciny? Kdyz si clovek stezuje na to, ze ho pali pusa, tak nemusi byt pricina rovnou systemova...

Zkouseli jste konzultaci u zubare? Co on na to? Mate nejaky viditelny zanet v dutine ustni? Nekomu pomahaji ustni vody s chlorhexidinem...

Petasvetr — ned lis 02, 2014 7:22 pm

Jazyk a rty mě pálily při výhřezu meziobratlové ploténky. Nějaká spojitost s nervy nebo meridiánem. Možná máte podobný problém

Honza92 — pon úno 02, 2015 12:39 pm

Ahoj, zdravím všechny členy tohoto fóra.

Mám problém, se kterým se potýkám už řadu let. Je mi skoro 21 a poslední 3-4 roky mám stálé potíže se rty. Pokud je každý večer nenamažu balzámem na rty, mám je druhý ten opravdu hodně bolavé. Problém se týká pouze spodního rtu a je viditelné, že kůže se loupe stále na stejných místech. Mažu přes noc, ráno jsou rty ještě v pořádku ale večer už jsou zase bolavé a kůže se začíná znovu loupat. Dříve jsem si myslel, že se jedná o dehydrataci, ale v mém případě to tak není. 2 litry tekutin denně. Nemůže jít o nějakou vyrážku ? Mám diagnostikovanou seboroickou dermatitidu na hlavě, mohlo by jít o tu samou chorobu akorát na rtech ?

Děkuji předem za všechny odpovědi

Honza

miram — pon úno 02, 2015 4:37 pm
Honza92 píše:

Mám problém, se kterým se potýkám už řadu let. Je mi skoro 21 a poslední 3-4 roky mám stálé potíže se rty. Pokud je každý večer nenamažu balzámem na rty, mám je druhý ten opravdu hodně bolavé. Problém se týká pouze spodního rtu a je viditelné, že kůže se loupe stále na stejných místech. Mažu přes noc, ráno jsou rty ještě v pořádku ale večer už jsou zase bolavé a kůže se začíná znovu loupat. Dříve jsem si myslel, že se jedná o dehydrataci, ale v mém případě to tak není. 2 litry tekutin denně. Nemůže jít o nějakou vyrážku ? Mám diagnostikovanou seboroickou dermatitidu na hlavě, mohlo by jít o tu samou chorobu akorát na rtech ?

Honza

Ahoj Honzo,
pokud se jedna skutecne o seboroickou dermatitidu, tak to se ti deje pravdepodobne z prekyseleni a mel by sis srovnat sve pH. Doplnit vitamin H, riboflavin a B6.
Pokud je pH moci a krve velmi nizke, tak pry telo vyhodnoti bilkoviny jako skodlive a zacne se proti tomu branit tak, ze vytvari protilatky a ty pak bojuji s proteiny a spousti vyrobu histaminu v tukovych bunkach.
To nemam ze svoji hlavy, ale samozrejme, ze jsem to vycetla na internetu.

Honza92 — pon úno 02, 2015 4:50 pm

Ahoj, děkuji za odpověď. Takže bych měl tedy otestovat své pH a popřípadě pracovat na tom, aby bylo v normě ?

miram — pon úno 02, 2015 5:01 pm
Honza92 píše:
Ahoj, děkuji za odpověď. Takže bych měl tedy otestovat své pH a popřípadě pracovat na tom, aby bylo v normě ?

Ano, presne tak. Tady si o tom muzes neco precist.

Honza92 — pon úno 02, 2015 5:16 pm

Dobrá, díky za radu. Nemá někdo podobnou zkušenost s mým problémem se rty ?

Jarda — ned úno 08, 2015 4:08 pm
Honza92 píše:

Honza

Tak vyzkoušejte nějaké silně protizánětlivě působící prostředky. Asi bych vnitřně vyzkoušel kombinaci kurkumin a piperin, tím se dají celkem dělat zázraky. Teoreticky by mohlo jít i o deficity béček, většinou B3.

Honza92 — ned úno 08, 2015 4:21 pm

Ten kurkumin a piperin se konzumuje s jídlem nebo jak je to ?

Honza92 — čtv úno 26, 2015 8:49 pm

Je tedy možné, že by tuhle mojí situaci se rty měly na svědomí zanešená střeva ?

verafojtu — pát dub 17, 2015 3:40 pm

Tím si nejsem moc jistá

Jarda — ned dub 26, 2015 4:36 pm
Honza92 píše:
Ten kurkumin a piperin se konzumuje s jídlem nebo jak je to ?

Ano, prostě to přidáte do jídla.

Jarda — ned dub 26, 2015 4:37 pm
Honza92 píše:
Je tedy možné, že by tuhle mojí situaci se rty měly na svědomí zanešená střeva ?

Je to jedna z možností a nejsnadněji zjistitelná pomocí změny stravy a očist.