Niečo na spestrenie jedálnička:
Kamarádka dělá s pampelišek moc dobrý med, vždycky s ní vyrazíme sbírat a ona nám pak přinese medík, ale ten je!
Pampelišky jsou zdravé prakticky v každé úpravě, ale bohužel ten med plný cukru je až tak nejméně vhodný.
Med z pampelišek je úplně nanic, jde v podstatě o hustý roztok krystalového cukru. Nektar pampeliška je naprosto zbytečné, jeho v podstatě silný uspořádání krystalového cukru. Naopak, pampeliška spanishprograms - learn spanish free online listy jsou udivující do jakéhokoliv systému, ať už jako hlávkový salát, které převažují, nebo expanze by měla být v jogurtu či tvarohu, se šíří. Chléb a šíření a pampelišky je mazec. Pro další mají nepředstavitelně nádherné kořeny. Sušené listy a kořeny, vedle štěrbák, jsou fantastické čaj o jater a slinivky břišní, kromě toho, že je velmi delikátní. Jednoduše mrkněte na hlodavce (býložravci). Pampelišky opravdu milovat. Takže bez pochyb není plevel, který prostě brání. Bramble a pampeliška jsou skutečné nadace přírody. Je to právě tato hojnost a každý ocení. Naopak, pampeliška spanishprograms - learn spanish free online listy jsou udivující do jakéhokoliv systému, ať už jako hlávkový salát, které převažují, nebo expanze by měla být v jogurtu či tvarohu, se šíří. Chléb a šíření a pampelišky je mazec. Pro další mají nepředstavitelně nádherné kořeny. Sušené listy a kořeny, vedle štěrbák, jsou fantastické čaj o jater a slinivky břišní, kromě toho, že je velmi delikátní. Jednoduše mrkněte na hlodavce (býložravci). Pampelišky opravdu milovat. Takže bez pochyb není plevel, který prostě brání. Bramble a pampeliška jsou skutečné nadace přírody. Je to právě tato hojnost a každý ocení.
Tak pampeliška je opravdu léčivá ze všech stran, akorát tam moc nesedí ty jazykové kurzy, tam souvislost nějak pochopit nejde. Naopak, pampeliška spanishprograms - learn spanish free online listy jsou udivující do jakéhokoliv systému, ať už jako hlávkový salát, které převažují, nebo expanze by měla být v jogurtu či tvarohu, se šíří. Chléb a šíření a pampelišky je mazec. Pro další mají nepředstavitelně nádherné kořeny. Sušené listy a kořeny, vedle štěrbák, jsou fantastické čaj o jater a slinivky břišní, kromě toho, že je velmi delikátní. Jednoduše mrkněte na hlodavce (býložravci). Pampelišky opravdu milovat. Takže bez pochyb není plevel, který prostě brání. Bramble a pampeliška jsou skutečné nadace přírody. Je to právě tato hojnost a každý ocení.
Proč nám posíláte zprávy z google překladače (tedy nikoliv česky) a proč obsahují reklamní odkazy? tzn, ze kdyz nekde na louce dal od cesty najdu pampelisku tak muzu snist ty zelene listy nebo treba ten zluty kvet na surovo, jasne ze omyte , nebo toho nazbirat vic a udelat caj ? Moje maminka taky dělá domácí med z papelišek, jako děti jsme je chodili také sbírat, teď to nechávám na svých dětech Med z pampelišek je bezcenná patlanina, většina lidí ho dělá tak, že smíchá pár vyvařených kvítků s deseti kily řepného rafinovaného cukru. Co s tím?
Tak určitě, tím není co pokazit, ale zda vám bude i chutnat, to netuším, je dost hořká. co je zdrave je malo kdy chutne
To se šeredně pletete. Pravý opak je pravdou.
Spíše mají lidé pokroucené chutě a přirozené chutě bez chemických dochucovadel se jim zdají nevýrazné. Pampeliška má velmi výraznou chuť a je lahodná. Ovšem každý má jiný temperament a vyhoví mu něco jiného. Silnější než chemoterapie: Bylinka na rakovinu, která vám roste přímo pod nosem Jde o jednu z nejrozšířenějších květin, která existuje. Roste doslova všude, jsou jí plné louky a trávníky na sídlištích, hlavně na jaře. Roste ale celý rok, dokonce se nejednou dá nalézt i během zimy pokrytá sněhem. Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Navzdory tomu o jejich nesmírně silných léčivých účincích ví jen málo kdo. Krom protirakovinných účinků má pampeliška i následovné vlastnosti: močopodné, vylučování žluče, detoxikace jater, pomáhá při alergiích, snižuje krevní cholesterol. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako je například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík, kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových květů naleznete až 53% potřebné denní dávky vitamínu K a 112% vitamínu A. To všechno jsou fakta známé o pampelišce už celé roky. Zázračný pampeliškový čaj Jak připravit pampeliškový čaj
Souhlas, nejlepší je využívat to, co roste zadarmo u nás. A je toho dost, mimo pampelišku třeba i lopuch.... Obdobně se píše, že si v Bulharsku léčejí rakovinu plodama černého bezu http://trendsvid.com/2015/12/30/plant-s ... ce-recipe/.
Tak jistě, navíc když si člověk udělá trochu jasno, že rakovina vlastně ani není v pravém slova smyslu nemoc, ale většinou pouze důsledek metabolického rozvratu, zpravidla z nějakých deficitů nutrientů. Pak se snadněji uvažuje nad tím, co ji může zdolat a kupodivu jde většinou o nutričně velice bohaté potraviny a byliny, které navíc mají tu výhodu, že obsahují původní pro lidské tělo regeneračně působící soubory nutrientů, které přešlechtěné komerční druhy bohužel již neobsahují. Vždyť se říká, "Před kopřivou smekni a před bezem klekni", nebo naopak, ale každopádně to znamená, že to jsou dvě vynikající rostliny a našim předkům bylo dáno vypozorovat jak moc jsou užitečné. Pampelišku teď na jaře přidávám každý den celou i s kořenem do šnekového odšťavňovače do ovocných šťáv. Má to velkou sílu a posiluje jaterní činnost. Přidávám také trochu kopřivy. Je to výborné. Mladé pampelišky jsou úžasné syrové, trhané zrána, orosené .... samotné jako salátek nebo do jogurtu či kefíru .... dále je samozřejmě super čaj ze sušených pampelišek - list i kořen, kombinovat s čekankou - list i kořen. Čaj je prostě skvělý, velmi chutný, s plnou chutí a doslova balzám na žaludek, slinivku,
Prosím o rady ohledně pampelišky. Krájím nožem ohromné množství dvakrát denně, zajímá mě,čím se dá dostat do stavu drobnějších asi 1 cm i menších kousků bez použití nože?mám už puchýře, nůž musím aspoň jednou ostřit v průběhu nakrájení asi 8 celých velkých pampelišek (půl igelitky). Nebo prosím doporučte nůž,co nakrájí v pohodě,je pravda,že mám spíš ...nožík .Jíme s kefírem. Proč to prostě nejíš a neužíváš si to, jak to jen jde? Já su teď taky na pampeliškách. Akorát tam nepřidávam problémy. Má to nějakej smysl? Že to celý fajnový zesložiťuješ a hnojíš? Co myslíš?
Vypada to, ze jich ma momentalne velike mnozstvi a protoze je nestaci konzumovat, tak si je susi. Velmi dobrý je čaj ze sušených listů a kořenů (kořeny nevynechat). Je to vpravdě blahodárný výluh. Spolu s čekankou (mix je ještě lepší).
Sežrat pampelišku není žádný umění....,odhazuju z ní pouze slimáky. Ne všichni co jim jí podávám,mají zuby v pohodě. O čaji jsem psala,nevím v čem vidíte ten problém ....?,i proto(pro ten čaj) suším a i proto krájím, a i proto co nejvíc hlavně ted na jaře(pak na podzim) kdy se doporučuje nejlíp sbírat kořeny pro jejich sílu, jdou i líp ze země,než v letním vedru např. Kolik asi tak muzu pit denne cerstve stavy z listu pampelisky? ...50ml? vic?
Kolik chcete ....
Super! ...diky za rychlou odpoved!
Nevím sice proč ty kořeny krájíte, ale na písek nenajdete žádný nůž který by to vydržel. Osobně nařežu silnější kořeny podélně napůl, nebo načtvrtím a nechám uschnout klidně 10-15 cm dlouhé kusy. Pokud dobře proschnou snadno se lámou a po vhození do mixéru je z nich drť během pár vteřin. Kefír podle mě nijak nevadí, ale lugol kefírové bakterie spolehlivě zlikviduje, tedy to už vadí, ale zase lugol s pampeliškou nevadí, to se netluče.
Tam omezení nejsou, ale i relativně malé dávky vykazují ve studiích velice zajímavé výsledky při potírání rakovinných změn v organizmu. Aké máte skúsenosti s touto bylinou? Pomohla vám? Hoci sa púpava lekárska považuje skôr za burinu, samotný jej druhový názov napovedá, že ide o významnú liečivú rastlinu. Odporúčaná je najmä pri zápaloch močových ciest a obličkových kameňoch, prípadne pri zápaloch obličiek. Pozitívne účinky má však aj na tráviacu sústavu, takže ju možno užívať pri žalúdočných poruchách, prekyslení žalúdka, ale aj pri prudkom črevnom katare, nechutenstve alebo zápche.
Tento víkend som si nazbieral veľký sáčok púpavových kvetov. S koreňmi je menší problém, keďže sa nedajú kožom vykrojiť a koreň sa odlomí. Kvety som zbavil stopiek (odhadom 400 kvetov), umyl a prevaril cca 15 minút. Zajtra (po 24 hodinách lúhovania) nasypem 2 kg cukru a prevarím, kým trochu nezhustne na med. Z cukru nie som 2 krát nadšený, ale údajne je nutný. Listy a koreň je možné sušiť a používať na čaj. Je možné z kvetov urobiť tinktúru v alkohole? A napadá vás nejaký ďalší spôsob ako využiť túto bylinu? Napadol ma šalát a pesto z listov... I Drank Dandelion Tea For My Hormonal Acne, Here's What Happened: Dnes je moderné šmirglovať trávniky a aj my sme používali herbicídy proti týmto "nechceným" burinám - DANDELIONS are the BEST INDICATORS of: Hoci sa púpava lekárska považuje skôr za burinu, samotný jej druhový názov napovedá, že ide o významnú liečivú rastlinu. Odporúčaná je najmä pri zápaloch močových ciest a obličkových kameňoch, prípadne pri zápaloch obličiek. Pozitívne účinky má však aj na tráviacu sústavu, takže ju možno užívať pri žalúdočných poruchách, prekyslení žalúdka, ale aj pri prudkom črevnom katare, nechutenstve alebo zápche.
Tento víkend som si nazbieral veľký sáčok púpavových kvetov. S koreňmi je menší problém, keďže sa nedajú kožom vykrojiť a koreň sa odlomí. Kvety som zbavil stopiek (odhadom 400 kvetov), umyl a prevaril cca 15 minút. Zajtra (po 24 hodinách lúhovania) nasypem 2 kg cukru a prevarím, kým trochu nezhustne na med. Z cukru nie som 2 krát nadšený, ale údajne je nutný. Listy a koreň je možné sušiť a používať na čaj. Je možné z kvetov urobiť tinktúru v alkohole? A napadá vás nejaký ďalší spôsob ako využiť túto bylinu? Napadol ma šalát a pesto z listov... I Drank Dandelion Tea For My Hormonal Acne, Here's What Happened: Dnes je moderné šmirglovať trávniky a aj my sme používali herbicídy proti týmto "nechceným" burinám - DANDELIONS are the BEST INDICATORS of:
Nějak moc nechápu proč z toho matlat medy, tinktury a další složitosti když u pampelišek stačí usušit, rozemlít na prášek a ten pak používat. Jinak pochopitelně vše ostatní co popisujete lze dělat, ale je to z mého pohledu zbytečné blbnutí. Ďakujem, že ste môj post presunul sem. Hľadal som totiž informácie o púpave a pampelišky mi to nevyhľadalo Rafinovaný cukor prakticky nekonzumujem. Preto nie som nadšený, že musím použiť 2 kg cukru - možno použijem len polovicu (alebo menej) a práškovú želatínu na zahustenie. Aj keď biely cukor nie je jed, ako si niektorí fanatici (martina72) naivne myslia - oveľa toxickejšia je fruktóza v neprimeranom množstve t.j. klasické ovocie, keďže sa metabolizuje iba v pečeni. A keď už píšem o želatíne, tak najlepšia prírodná želatína na svete sú červené ríbezle (informáciu mám od jednej starej pani a mám to aj odskúšané K téme: bolo mi povedané, že žlté kvety púpavy sa nedajú sušiť, pretože dozrejú - t.j. biele púpavové malé dážniky by mi poletovali po celom byte. Neviem, či je to pravda - nemám to odskúšané. Zelené listy a koreň som samozrejme umyl, odkvapkal a suším. Jednu komplet púpavu s koreňom, listami som zalial vodou a práve pijem horký čaj. (milujem triesloviny, ktoré tuším obsahuje aj púpava). Btw. našiel som video, v ktorom urobili púpavový ocot - žlté kvety zaliali domácim octom a nechali vylúhovať 2 týždne až mesiac. Dandelion Root Benefits as a Cleansing Herb: 7 Reasons You Should Drink A Cup Of Dandelion Tea Everyday: 18 Amazing Health Benefits of Dandelion Leafs & Roots For Skin, Body & Weight Loss: Koreň údajne obsahuje inulín a dá sa z neho robiť "káva chudobných" pražením. Pripomína mi to klasickú meltu, ktorá sa pripravuje z čakankového koreňa tiež pražením a rovnako obsahuje inulín (potrava pre mikrokamošov). O čakanke som sa dozvedel z relácie Jaroslava Dušeka, do ktorej si pozval jedného bylinkára* (Vladimír Vytásek)... Confederate Army DANDELION COFFEE | Civil War Era Recipe | Hard Times - food from times of scarcity: Duše K: * démonizácia byliniek a tradičnej medicíny západnou antipropagandou je neskutočná - na rozdiel od Číny (Ázie), ktorá robí intenzívny seriózny výskum tradičnej medicíny. Inak práve preto (resp. aj preto) existuje liek Ivermektín, že sa skúmali tradičné čínske receptúry... Mam empiricky potvrdené, že kvety púpavy sa musia spracovať, inak dozrejú na bielu loptu plnú malých lietajúcich dáždnikov. Med chudobných mám urobený. Pomáhala mi mama, ktorá do neho za mojim chrbtom primiešala kyselku (kys. citrónovú). Čo už... Inak je chuťovo vynikajúci. Dali sme aj zázvor (ktorý proste milujem) a primiešali žlté púpavové kvety. Dokopy mám 5 zaváraninových fliaš, môžem sladiť Pu-erh... Rafinovaný cukor prakticky nekonzumujem. Preto nie som nadšený, že musím použiť 2 kg cukru - možno použijem len polovicu (alebo menej) a práškovú želatínu na zahustenie. Aj keď biely cukor nie je jed, ako si niektorí fanatici (martina72) naivne myslia - oveľa toxickejšia je fruktóza v neprimeranom množstve t.j. klasické ovocie, keďže sa metabolizuje iba v pečeni. A keď už píšem o želatíne, tak najlepšia prírodná želatína na svete sú červené ríbezle (informáciu mám od jednej starej pani a mám to aj odskúšané K téme: bolo mi povedané, že žlté kvety púpavy sa nedajú sušiť, pretože dozrejú - t.j. biele púpavové malé dážniky by mi poletovali po celom byte. Neviem, či je to pravda - nemám to odskúšané. Zelené listy a koreň som samozrejme umyl, odkvapkal a suším. Jednu komplet púpavu s koreňom, listami som zalial vodou a práve pijem horký čaj. (milujem triesloviny, ktoré tuším obsahuje aj púpava). Btw. našiel som video, v ktorom urobili púpavový ocot - žlté kvety zaliali domácim octom a nechali vylúhovať 2 týždne až mesiac. Dandelion Root Benefits as a Cleansing Herb: 7 Reasons You Should Drink A Cup Of Dandelion Tea Everyday: 18 Amazing Health Benefits of Dandelion Leafs & Roots For Skin, Body & Weight Loss:
Tak určitě najdete spoustu návodů jak pracovat s pampeliškou, ale ona je dostupná pomalu celoročně čerstvá tedy bych nezkoumal složitosti a prostě si vždy pár listů, květů nebo celou rostlinu sežvýkal a snědl. Confederate Army DANDELION COFFEE | Civil War Era Recipe | Hard Times - food from times of scarcity: Duše K: * démonizácia byliniek a tradičnej medicíny západnou antipropagandou je neskutočná - na rozdiel od Číny (Ázie), ktorá robí intenzívny seriózny výskum tradičnej medicíny. Inak práve preto (resp. aj preto) existuje liek Ivermektín, že sa skúmali tradičné čínske receptúry...
Ono ve východních zemích se nepřepočítává vždy vše pouze na peníze a také se tam nesnaží za každou cenu vydělat, což je specifikum západních zemí v nichž je pomoc bližnímu pomalu sprosté slovo. Nakonec to i nejblbější západní člověk snad pochopí že ty nejlepší věci jsou vždy zadarmo. Pampelišku mi kdysi doporučil jeden bylinkář na endometriózu, ale moc to nezabíralo. Je nějaký důvod, proč by pampeliška mohla léčit endometriózu? Neví někdo?
Pampeliška zlepšuje činnost jater.A ta mají mimo jiné i vliv na tvorbu a deaktivaci některých hormonů.Stav jater významně ovlivňuje zdraví reprodukčních orgánů.
Naproti tomu, pampeliškové listy jsou úžasné na jakýkoliv způsob, ať již jako salát, kde jsou dominantní, nebo přídavek třeba do jogurtu nebo tvarohu, pomazánek. Chléb s máslem a pampeliškami je mazec. Za další mají neuvěřitelně chutné kořeny. Sušené lupení a kořeny, spolu s čekankou, jsou výborným čajem na
Naproti tomu, pampeliškové listy jsou úžasné na jakýkoliv způsob, ať již jako salát, kde jsou dominantní, nebo přídavek třeba do jogurtu nebo tvarohu, pomazánek. Chléb s máslem a pampeliškami je mazec. Za další mají neuvěřitelně chutné kořeny. Sušené lupení a kořeny, spolu s čekankou, jsou výborným čajem na
![]()
Na pampeliškách jsou nejlepší lahodné mladší listy, teď zjara se můžete pást furt, denně mít salát, polévku, dát si je do jogurtu, na chleba s máslem, do šťav, jinak je lahodný čaj z kořene a listu, spolu s tím samým z čekanky.![]()
![]()
![]()
Čaj s pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po dvou dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky. Tato rostlina je i navzdory svému širokému medicínskému využití často zanedbávána. Jediné, co pro její získání musíte udělat, je nasbírat ji na čistých místech, které neleží příliš blízko cesty. Naše babičky dělaly s pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co ale nevěděly, bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou. Kořen je silnější než chemoterapie. Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby nějak poškodil ty zdravé.
Výzkum uskutečněný na kanadské Universitě ve Winsdoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.
Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.
Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kůra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.
John di Carlo, 72letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbu agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších.
Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořenu. Jen o 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).
Pampeliškový čaj se připravuje obyčejně ze sušeného pomletého kořenu. Použít můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen.
Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořenu (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.
Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.
Některé zdroje uvádí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořenu a listů.
Nepřebije kefír z kefír. houbiček, ůčinné látky z pampelišky ?
Můžu do této směsi přidat lugol?
Četla jsem o čaji,at ze sušených listů nebo kořenů,zalitím horké vody. Má stejný ůčinek(nebo menší nebo větší) když se to zalije studenou a nechá máčet (jako cokoliv sušeného...)? ,toto samozřejmě necedit.
Pampelišku si i suším, pokrájím, usuším,pak hodím do mixéru eta 0021(starý kus), a přesto mi tam zůstávají asi půl cm kousky z kořenů,jedu na druhý stupeň, třetí už udělá nádobu horkou.
Nepřebije kefír z kefír. houbiček, ůčinné látky z pampelišky ?
Můžu do této směsi přidat lugol?
Četla jsem o čaji,at ze sušených listů nebo kořenů,zalitím horké vody. Má stejný ůčinek(nebo menší nebo větší) když se to zalije studenou a nechá máčet (jako cokoliv sušeného...)? ,toto samozřejmě necedit.
Pampelišku si i suším, pokrájím, usuším,pak hodím do mixéru eta 0021(starý kus), a přesto mi tam zůstávají asi půl cm kousky z kořenů,jedu na druhý stupeň, třetí už udělá nádobu horkou.
https://www.youtube.com/watch?v=lxyHkgogMko
https://www.youtube.com/watch?v=bpEy-Mpm6AI
https://www.youtube.com/watch?v=lxyHkgogMko
https://www.youtube.com/watch?v=bpEy-Mpm6AI
. Anyway...
)...
https://www.youtube.com/watch?v=RGXl0hZfnXg
https://www.youtube.com/watch?v=YGXUeApVqWw
https://www.youtube.com/watch?v=SNYVVGrQ_wA
https://www.youtube.com/watch?v=W-r52Dc_afg
https://www.youtube.com/watch?v=7v7V1M16Mbc
. Anyway...
)...
https://www.youtube.com/watch?v=RGXl0hZfnXg
https://www.youtube.com/watch?v=YGXUeApVqWw
https://www.youtube.com/watch?v=SNYVVGrQ_wA
https://www.youtube.com/watch?v=W-r52Dc_afg
https://www.youtube.com/watch?v=7v7V1M16Mbc
Např.léčitel Louda napsal,že pokud má žena problém s děložním čípkem ,má také problémy se žlučníkem.