Dobrý den
Stala se my nehoda, zaspal som so sparatkom s vatou a keď som sa otočil na druhu stranu vankúša tak zapichol sa my do ucha a prederavilo bubienok.
Bol som vyšetrený otomikroskopicky a diagnostický záver medzi inými:
H60.9 Zápal vonkajšieho ucha (otitis external), bližšie neurčený
Na základe toho my boli predpísané ATB Cyplox 500 mg, Zodac a kvapky Dexa-gentamicin lok.
Ja mám za to, že ATB Cyplox nerieši danú situaciu, kedže my nebolo prevedené kultivačné vyšetrenie, ziskaný exudát z ušného bubienka na bakteriologické vyšetrenie na stanovenie citlivosti.
Podotýkam že nemám žiadne bolesti ucha po perforacii my vytiekol hnis a moj organizmus si vie poradit sám. Pravidelne si robím tvaroh s lanovym olejom, ako prevenciu.
Uší si vymyvam vlastnou močou, urinou ešte v teplom stave hned po vymočení. Toto robím 4 den po uraze a badám že my to robí dobre.
Antibiotiká sa podávajú iba pri rozvinutej, pokročilej forme zápalu.
Prosím o otvorenie dikusie a prípadný názor, názory a skusenosti inych. Ako mám postupovať dalej. ATB nechcem brať, bubienok sa udajne vie zrásť sám. Tak neviem.
H60.9 Zápal vonkajšieho ucha (otitis external), bližšie neurčený
Na základe toho my boli predpísané ATB Cyplox 500 mg, Zodac a kvapky Dexa-gentamicin lok.
Ja mám za to, že ATB Cyplox nerieši danú situaciu, kedže my nebolo prevedené kultivačné vyšetrenie, ziskaný exudát z ušného bubienka na bakteriologické vyšetrenie na stanovenie citlivosti.
Podotýkam že nemám žiadne bolesti ucha po perforacii my vytiekol hnis a moj organizmus si vie poradit sám. Pravidelne si robím tvaroh s lanovym olejom, ako prevenciu.
Uší si vymyvam vlastnou močou, urinou ešte v teplom stave hned po vymočení. Toto robím 4 den po uraze a badám že my to robí dobre.
Antibiotiká sa podávajú iba pri rozvinutej, pokročilej forme zápalu.
Prosím o otvorenie dikusie a prípadný názor, názory a skusenosti inych. Ako mám postupovať dalej. ATB nechcem brať, bubienok sa udajne vie zrásť sám. Tak neviem.
Tak mělo by se to zahojit samo i když nechat tam rozvinout zánět by dobré nebylo, tím dochází ke zbytnění srůstu a pak by jste mohl špatně slyšet. Pokud vidíte, že se rána hojí dobře, nevidím důvod k užívání antibiotik, spíše bych kapal třeba koloidní stříbro, ale urina by měla stačit.