Prodám pH papírky dovoz USA určené pro přesné měření pH moče a slin. Jedno balení viz. foto za 350,-Kč plus dobírka. Návin v balení je 5m a při postupu pomocí pinzety, která není součástí dodávky, pouze jsem to pro názornost vyfotil, lze dosáhnout s jedním balením až 1000 měření. Jde tedy o vhodný a levný materiál pro měření stavu pH organizmu s velice slušnou přesností a výbornou cenou na jeden náměr. Odečítá se ihned po namočení, takže odpadá i minutové čekání nutné u našich výrobků.

To vypadá dobře ... píšou že je to na 100 měření, ale počítám že by to vyšlo i na víc. Kolik má ten pásek délku ?
Odpovídám až nyní a také jsem podle zjištění upravil svůj původní příspěvek. Řeknu na rovinu, že o délku pásku jsem se nikdy předtím nezajímal, mě zajímala přesnost. Napsal jsem tedy do USA jak je to dlouhé, ale rychlost amerických soudruhů je úděsná, čili bych se zatím patrně dožil důchodu, než dostanu odpověď. Vzal jsem tedy nové balení a osobně vám ho přeměřil, má to 5 m. Americkému soudruhovi tedy stačí na jedno měření 5 cm a českému soudruhovi s pinzetou 5 mm. To je sice obdivuhodný rozdíl, ale funguje to, já to takto dělám již dlouhou dobu a jsem velice spokojen.
Dík za ochotu, Jardo. Američtí soudruzi jsou proslulí svou bezbřehou blbostí, s níž plýtvají se vším co se jim dostane do ruky, takže 100 měření, které uváději na webu, na ruličku těchto rozměrů, mi přišlo docela málo. Nafocený útržek cca půl centimetru samozřejmě bohatě dostačuje a za těchto okolností je Triphan ze hry, pokud bude výše uvedený výrobek v těchto krajích průběžně k dostání. Jeden návin si rovnou zamlouvám k osobnímu odběru koncem měsíce. Děkuji.
Ze toto este ziaden z nasich podarenych distributorov nedostal do tychto koncin... zijeme fakt na planete opic.
Chcem sa opytat, kolko sekund po ponoreni je ta hodnota aktualna. Snazim sa to tam prilozit co najskor, asi za 1-2 sekundy, no mam pocit, ze pocas prvych 5 sekund to este akoby trochu zmenilo odtien, kym to zaschne, a potom je to asi 10 sekund rovnake. Ci mozem pozerat tu hodnotu po 10 sekundach.
Na nic nečekat a odečítat okamžitě po namočení, ona ta barva ještě trochu mění odstín, ale to již není podstatné, to dělají jakékoliv lakmusové papírky.
Predpokladam ze temito papirky se da merit i ph slin, nebo to umi jen Vami doporuceny drahy ph metr ? Na jinem foru jsem se docetl ze cituju: Je pravda ze kdyz mam den plny stresu tak to ma velky vliv na ph moci....Jak se divate na moznost mereni ph krve-da se to take merit nejakymi papirky? Je pravda ze kdyz mam den plny stresu tak to ma velky vliv na ph moci....Jak se divate na moznost mereni ph krve-da se to take merit nejakymi papirky?
Měřit krev pomocí papírků asi nepůjde vzhledem k její barevnosti, což bude výsledek silně zkreslovat. Na to by jste musel mít ten pH metr, co jsem vám doporučoval a ani zde si nejsem zcela jistý, že by s tím nebyl problém. Krev obsahuje dost tuku a to zase vadí sondě pH metru, čili by se musela dost často čistit od tuku a velice rychle by odcházela. Mě se to ale vhodné nezdá, krev se nedá získat bez rizika, jako moč a sliny, tedy hrozí riziko infekce a podobné laborování bych asi nedoporučoval. Navíc přesnost by musela být dost extrémně vysoká, protože krev má nejstabilnější pH ze všech tělních tekutin vůbec a pohybuje se ve velice malém rozsahu. Byly by vhodne (pokud zrovna bude prodleva v objednani a dodavce z USA)
Pod tímto prolinkem jsem žádné papírky nenašel. Omlouvam se...mate pravdu tam(Diochi) se nedaji papirky ph koupit. Zajimavy odkaz: Ale zaujala mne v tomto dokumentu NEJRYCHLEJSI a nejlevnejsi DIAGNOSTIKA zda nejsme prilis moc v alkaloze nebo acidoze: Je to ale jen uz na extremy kdy jsme neco prepiskly(ráno je tedy dobre kontrolovat nejen jazyk ale i ty ocni spojivky...jako prevenci a rychlou diagnostiku extrémů)...na pravidelne mereni vlivu potravin na nase pH v moči jsou jistě lepší papírky... Zajimavy odkaz: Ale zaujala mne v tomto dokumentu NEJRYCHLEJSI a nejlevnejsi DIAGNOSTIKA zda nejsme prilis moc v alkaloze nebo acidoze: Je to ale jen uz na extremy kdy jsme neco prepiskly(ráno je tedy dobre kontrolovat nejen jazyk ale i ty ocni spojivky...jako prevenci a rychlou diagnostiku extrémů)...na pravidelne mereni vlivu potravin na nase pH v moči jsou jistě lepší papírky...
Netuším zda jsou nejlevnější, ale fungují, což se o mnoha jiných tvrdit nedá. Sice jsem celý materiál nečetl, ale pokud je pH 6,5 myšleno jako průměrné denní pH, tak je správné, přesně to je 6,4 pH. Ty markanty jazyka a spojivek sedí, ale změřené pH je přeci jen objektivnější. Dobrý den pane Jarku,
Napište mě do soukromé zprávy adresu, ovšem vzhledem k poštovnému, je vhodnější kupovat více zboží naráz. Do toho vás rozhodně nenutím, ale koukněte se i na sole hořčíku a draslíku, čímž by se poštovné rozmělnilo. Objevila jsem firmu, která dováží velmi přesné ph papírky.
Zahraniční swanson za 6 dolarů nabízí papírky na test pH v rozmezí 5-9,5 pH Jak objednávat ze zahraničí viz jiné vlákno: ahojte prisli mi papieriky z I HERBU a tam maju ph papiriky za 10 dolarov a teraz je ak objednate nad 40 dolarov tak postovne je zdarma su to presne tie pH papieriky co maju tuna ludia so Swansonu aj pan Jarda takze nevahajte http://www.iherb.com/Peelu-Body-Rescue- ... /5310?at=0 Na swansonu je mají za 6dolarů. asi nenakupujes cez net za postovne ta vyjde omnoho viac a cena bude tak kolo 350 kc uz to mam davno vyriesene tak preto som to poslal ak objednas cez 40 dolarov do konca novembra tak si mal postovne zdarma takze tak Často mám pocit že nemám kontrolu nad pH 8...., neb stupnice u většiny papírků je jen do ph8..... Když mám pH v modrém tak na papírkách USA nevidím už moc velký rozdíl odstínu zda je to opravdu pH8 , nebo něco okolo 7,6-7,8..., nebo už přes 8....(aby člověk včas udělal protiopatření na moc vysoké pH...třeba bílé víno, nebo vit.C....) Myslím že by měl mít člověk k dispozici i nějaké spolehlivé papírky nad pH8, aby měl jistotu že to s něčím nepřepískl.... PS: papírky ze zahraničního swansonu jsou akorát v jiné krabičce, ale jinak jsou to také Hydrion.... Když mám pH v modrém tak na papírkách USA nevidím už moc velký rozdíl odstínu zda je to opravdu pH8 , nebo něco okolo 7,6-7,8..., nebo už přes 8....(aby člověk včas udělal protiopatření na moc vysoké pH...třeba bílé víno, nebo vit.C....) Myslím že by měl mít člověk k dispozici i nějaké spolehlivé papírky nad pH8, aby měl jistotu že to s něčím nepřepískl.... PS: až mi dojdou papírky ze zahraničního swansonu a srovnám spolehlivost měření, tak ještě písnu....
Pokud se člověk chce pohybovat na hodnotách těsně kolem pH 8, tak je opravdu vhodnější ten kvalitní pH metr, ale na běžný provoz, kdy vám pH alespoň jednou za den spadne pod hodnotu 6-7 pH, není důvod tu horní hodnotu honit, protože i pokud bude nad 8 pH, tak se nic nestane, ale nesmí se tam držet dlouho. Toto se mi vůbec nelíbí. Krev je lehce alkalická s pH od 7,35 do 7,40 a organismus si zatraceně intenzívně hlídá, aby toto rozpětí pH nebylo překročeno (nahoru ani dolů). Takže, i když je tělo například hodně překyselené po konzumaci velmi nevhodné stravy, krev musí zůstat takto lehce alkalická (a organismus s tím má zatraceně těžkou práci). To je důvod, proč se to z krve snad ani poznat nedá (míním tím doma, v laických podmínkách). Vždyť si to (samozřejmě s močí) otestujte - půl hodiny po testovacím jídle změřte pH moči, pak po další půlhodině znovu, na moči je to krásně poznat a měření doma s papírky je snadné. Tahle "orientační" přesnost je naprosto dostatečná - hlavní je vědět, jaké jídlo je alkalizující a jaké naopak (ovšem samozřejmě záleží ještě na dalších podmínkách během trávení, proto je potřeba být u jídla "v pohodě" a třeba během nějaké stresující situace raději vůbec nejíst).
Máte naprostou pravdu, navíc měření pH krve musí být extrémně přesné a doma se prakticky dělat nedá. Když mám pH v modrém tak na papírkách USA nevidím už moc velký rozdíl odstínu zda je to opravdu pH8 , nebo něco okolo 7,6-7,8..., nebo už přes 8....(aby člověk včas udělal protiopatření na moc vysoké pH...třeba bílé víno, nebo vit.C....) Myslím že by měl mít člověk k dispozici i nějaké spolehlivé papírky nad pH8, aby měl jistotu že to s něčím nepřepískl.... PS: až mi dojdou papírky ze zahraničního swansonu a srovnám spolehlivost měření, tak ještě písnu....
Taky mě na těch papírkách štve, že nízké pH měří hezky, ale vysoké nic moc. Nicméně když jsem papírek ponořila do koupelového roztoku zásaditých solí od DM, tak uplně z fialověl, to mi v moči nikdy neudělal. Vysoké pH paradoxně lépe měří obyčejný Triphan z lékárny. Nicméně ono to vysoké pH asi neni zas tak nebezpečné - včera jsem byla několik hodin na lyžích, jídlo hlavně ovoce, musli tyčinky, ořechy a porce brambor s tatarkou - ani jsem nepolykala zásadité tabletky - a pH večer bylo okolo osmičky. Takže když si to tělo samo způsobí sportem na čerstvém vzduchu, tak to nemůže být nic špatného (jiná věc by asi byla, kdyby to tam člověk hnal sodou).
Mám také tyto Duotest pH 5-8, hodnoty se tam dají odečíst opravdu velmi přesně. Ale když to srovnám s pH papírky Hydrion od Jardy, tak tyhle Hydrion měří vždy přibližně o 0,3 pH méně, nevím tedy kterým věřit, je to docela dost velký rozdíl. Navíc u těch Hydrion je strašně velký rozdíl, jestli tu barvu srovnám např. 2 nebo 3 vteřiny po namočení, strašně rychle to mění barvu, takže ty Duotest jsou asi spolehlivější, barvu po namočení nemění prakticky vůbec. Nicméně ono to vysoké pH asi neni zas tak nebezpečné - včera jsem byla několik hodin na lyžích, jídlo hlavně ovoce, musli tyčinky, ořechy a porce brambor s tatarkou - ani jsem nepolykala zásadité tabletky - a pH večer bylo okolo osmičky. Takže když si to tělo samo způsobí sportem na čerstvém vzduchu, tak to nemůže být nic špatného (jiná věc by asi byla, kdyby to tam člověk hnal sodou).
U papírků je určitá nepřesnost normální, na přesná měření je vždy nutný pH metr. Jinak vysoké pH nevadí, pokud je krátkodobé, ale v delším horizontu, třeba pár dnů, již může znamenat značný problém a klidně se dá takto i zabít. Víceméně celkem spolehlivě smrtelné je pH 9,3, ale to by se člověk musel sakra snažit, aby se k němu dopracoval. Tím vás nechci strašit, pouze upozorňuji, že ani vysoké pH není zrovna zdravé.
Ty papírky jsou postavené na okamžité odečítání, čili namočím, na nic nečekám a ihned odečtu hodnotu, co se děje s barvou potom vám již není k ničemu a o ničem to ani nevypovídá. Papírků jsem před nákupem pH metru vyzkoušel docela dost a že by existoval nějaký, který dále nemění barvu jsem si nevšiml, tím ovšem nechci tvrdit, že takový výrobek neexistuje, akorát se mě to z podstaty věci zdá málo pravděpodobné.
Ty papírky Duotest opravdu barvu skoro nemění, zůstává skoro stejná i třeba po minutě nebo se změní jenom minimálně, nikdy ne víc než o 0,2 pH. Problém je v tom, že měří o 0,3 pH více, než je hodnota načtená u Hydrionů okamžitě po namočení. Zkoušel jste ty Hydrion porovnávat s pH metrem?
Ano a celkem to sedí, maximální rozdíl je dvě desetiny, ale většinou je menší, ono dost záleží na barvocitu. Zdravím všechny, hledala jsem také po netu ph papírky a narazila na stránky, pokud tu už jsou, tak se omlouvám
Zde je celá nabídka
Jardo, prosím Vás, jaké papírky by jste mi doporučil ze stránky http://www.p-lab.cz/katalog.pl?akce=polozka&id=2623&sekce=92&from=obsah ? Případně, máte ještě ty které postujete na první stránce topicu? díky díky
Bohužel je stále zatím v dostatečném množství nemám, jenom občas jich získám pár kusů, což je hned rozebráno a pokud jde o ty uváděné, tam se hodí více variant v rozmezí 5-9 pH, širší rozpětí nekupujte, ale konkrétní doporučit nedovedu, vyzkoušené je nemám. Narazil jsem na zajímavý zdroj v ČR, kde se dají sehnat DUOTEST pH 5,0 - 8,0 refill pack with 3 reels za 523 Kč což je 175 Kč/kotouč, čili podstatně levnější než to samé od P-LABu. Psali mi, že dobírka i pro soukromé osoby není problém, tak jdu objednávat... Chci se zeptat Jardy na tyto papírky - http://www.prozdravi.cz/indikatorove-ph ... 00-ks.html, je tam obsaženo 200ks, ale nastříháním podélně a pak ještě napůl získáte papírků 800 ks o rozměrech 3cm x 0,5cm, což se ještě dá dobře držet v ruce a nepočůrat si prsty.
Doporučuju, používam je už ro ale lepší cena na : http://www.thermofisher.cz/kategorie/ph-testy-papirky
Asi dobré, nedovedu posoudit, nikdy jsem je neměl, ale čůrat na ně je blbost, to nezměříte nic, musíte papírek namočit, třeba do skleničky a pak to maká. Jarda píše: Přiznám se, že jste mě zaskočil, není to z principu jedno? Papírek přijde do kontaktu s měřenou látkou tak nebo tak. Jak se odpovídá konkrétnímu pisateli aby se automaticky zkopíroval původní příspěvek na který reaguji?
Odpovídáním přes tlačítko "citace", které je v pravém dolním rohu příslušného příspěvku.
děkuju
ještě to chci vyzkoušet jak se odpovídá Tak jsem zkoušel několikrát pH papírky zároveň namočit do skleničky s močí a hned počůrat proudem a mohu říct, že po srovnání byly hodnoty na obou proužcích shodné, neviděl jsem žádnou odchylku. Přiznám se, že jste mě zaskočil, není to z principu jedno? Papírek přijde do kontaktu s měřenou látkou tak nebo tak.
Tak do kontaktu sice přijde, ale jedno to určitě není, pokud na něj močíte, tak asi barvu odplavíte a změříte celkem prd.
Dost záleží i na druhu papírků a také žena na to močí trochu jinak než muž, nicméně správně je to s tím namočením do skleničky, tam je chyby minimální. Dobrý deň pán Jarda,
Občas jich pár seženu, ale není je možné dodávat trvale. Jinak se pochopitelně dají koupit v USA s tím není pro osobní spotřebu problém. Dobry den. Diky moc pane Jardo! Dobrý večer
Ty co máte jsou vhodné pouze na hod do dálky, ale na to jsou zbytečně drahé, můžete házet něčím levnějším. Již jsem zde mnohokrát popisoval jaké papírky koupit zde
Děkuji za odpověď, papírky už mám lepší Mě osobně zaujala nabídka pH papirusů na AliExpressu. Vzal jsem balení 80 proužků, které se dají hravě rozdělit na ještě menší a mám jich mrak. Hodnoty mají po 0,5 ale jsou tam i se stupnicí po 0,3 apod. Cena je směšná a s poštovným zdarma. Pro mě je hlavní výhoda oproti digital pH metru to, že nemusím na WC po kapsách tahat žádný aparát (nehledě na to, že je potřeba ho semtam hýčkat a zkalibrovat) ale prostě vezmu papírek, použiju, zjistím hodnotu a spláchnu. Easy peasy... +1 Ja nakupuju na https://aliexpress.com
http://www.e-pristroje.cz/pictures/meter/p004.jpg
"Moč nieje najspolahlivejšým indikátorom prekyslenia organizmu (pH u neho ,,pláva" s pocitmi ako je stres , žial , radosť atď) , spolahlivejšie údaje sú z čerstvéj kvapky krvy."
"Moč nieje najspolahlivejšým indikátorom prekyslenia organizmu (pH u neho ,,pláva" s pocitmi ako je stres , žial , radosť atď) , spolahlivejšie údaje sú z čerstvéj kvapky krvy."
koupit napr.tyto cz pH papirky?:
http://www.diochi.cz/main/apar_redox.php
koupit napr.tyto cz pH papirky?:
http://www.diochi.cz/main/apar_redox.php
Vase papirky budou nejspis nejlevnejsi....
http://www.sanogel.eu/soubory/clanky/abr.cz.pdf
Nedá se tam asi souhlasit se vším(napr.pomer kyselinotvornych/zasadotvornych jidel ve strave, nebo optimalni hodnoty pH slin a moči pisou ze ma byt cca 6,5....??)
Spravna barva ocnich spojivek je růžová !(=mame spravne pH v těle).
Bledá barva spojivek, a taky nepřijemný pach kůže nebo z úst, signalizuje nadbytek zásaditého odpadu v těle(alkaloza).
Tmavé spojivky, tmavé kruhy pod očima a šedobílý povlak na jazyku signalizují hromadění kyselého odpadu v organismu(acidoza).![]()
Vase papirky budou nejspis nejlevnejsi....
http://www.sanogel.eu/soubory/clanky/abr.cz.pdf
Nedá se tam asi souhlasit se vším(napr.pomer kyselinotvornych/zasadotvornych jidel ve strave, nebo optimalni hodnoty pH slin a moči pisou ze ma byt cca 6,5....??)
Spravna barva ocnich spojivek je růžová !(=mame spravne pH v těle).
Bledá barva spojivek, a taky nepřijemný pach kůže nebo z úst, signalizuje nadbytek zásaditého odpadu v těle(alkaloza).
Tmavé spojivky, tmavé kruhy pod očima a šedobílý povlak na jazyku signalizují hromadění kyselého odpadu v organismu(acidoza).![]()
koupila jsem si papírky na měření pH moči,jsem lehce rozčarována,jelikož mi prodali něco jiného.No nic tento výrobek dám otci,využije jej při své cukrovce.Dočetla jsem se,že máte možnost prodat kvalitnější výrobek za 350 Kč.Pokud je to možné,ráda bych jej od Vás koupila.Děkuji.Lenka
koupila jsem si papírky na měření pH moči,jsem lehce rozčarována,jelikož mi prodali něco jiného.No nic tento výrobek dám otci,využije jej při své cukrovce.Dočetla jsem se,že máte možnost prodat kvalitnější výrobek za 350 Kč.Pokud je to možné,ráda bych jej od Vás koupila.Děkuji.Lenka
(15feet=asi 15 stop dlouhé, píšou že je to na stovky náměrů pH)
http://www.swansonvitamins.com/SWB001/ItemDetail?n=692
...tak jsem mrknul na Aukro a mají tam občas německé Duotest pH 7-10(opět rolka pH papírku kde se utrhne velikost dle potřeby)... Na Aukru za solidní cenu dá se sehnat i od důvěryhodných osob(možno zjistit podle komentářů ostatních uživatelů Aukra co už od dané osoby něco kupovala...)
http://aukro.cz/item1343102070.html
(je tam i obrázek a popis, krabička obsahuje 1 roličku papírků (5m) ...)
Anebo si pořídit ten jediný doporučovaný typ pH metru...ne jako já kdy sem chtěl na pH metru ušetřit...a vyhodil sem prachy oknem...už nefunguje, neb do něj cosi nateklo a kontakty zrezly.... ![]()
![]()
...tak jsem mrknul na Aukro a mají tam občas německé Duotest pH 7-10(opět rolka pH papírku kde se utrhne velikost dle potřeby)... Na Aukru za solidní cenu dá se sehnat i od důvěryhodných osob(možno zjistit podle komentářů ostatních uživatelů Aukra co už od dané osoby něco kupovala...)
Anebo si pořídit ten jediný doporučovaný typ pH metru...ne jako já kdy sem chtěl na pH metru ušetřit...a vyhodil sem prachy oknem...už nefunguje, neb do něj cosi nateklo a kontakty zrezly.... ![]()
![]()
No a po nějaké době takových lakmusových měření získáte takové zkušenosti, že Vám bude stačit k moči už jen přičichnout, eventuálně trošku ochutnat a i bez meření už celkem přesně odhadnete pH moči.
No a po nějaké době takových lakmusových měření získáte takové zkušenosti, že Vám bude stačit k moči už jen přičichnout, eventuálně trošku ochutnat a i bez meření už celkem přesně odhadnete pH moči.
![]()
Vzpomínám, jak mi urolog v odpoledních hodinách naměřil pH 7 a podle nej to značilo možný zánět močových cest, když to pH je zvýšené... fakt nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči.
Vzpomínám, jak mi urolog v odpoledních hodinách naměřil pH 7 a podle nej to značilo možný zánět močových cest, když to pH je zvýšené... fakt nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči.![]()
![]()
Asi dobré, nedovedu posoudit, nikdy jsem je neměl, ale čůrat na ně je blbost, to nezměříte nic, musíte papírek namočit, třeba do skleničky a pak to maká.
Asi dobré, nedovedu posoudit, nikdy jsem je neměl, ale čůrat na ně je blbost, to nezměříte nic, musíte papírek namočit, třeba do skleničky a pak to maká.
chcela by som sa opýtať, či ešte sú v predaji horeuvedené ph - papieriky, resp. kde by sa dali zohnať. Ďakujem
chcela by som sa opýtať, či ešte sú v predaji horeuvedené ph - papieriky, resp. kde by sa dali zohnať. Ďakujem
Ja si kupuju uplne stejne lakmusove papirky, takove jake mate vy pane Jardo, ziju v USA. Kdyz si udelam test slin jeste pred vycistenim zubu, tak me to ukazuje hodnotu pouhych pH 6. Kdyz si sliny zmerim ale az po vycisteni zubu (spravne se to dela tak, ze se posbiraji sliny a plivne se na lzicku, kde se to pak odmeri), je to tak alespon uvedene v prilozenem navodu. No a to by melo byt shodne s pH moci. Jenze u me to je pak po vycisteni zubu az neuveritelny odstin fialove barvy. Pripada me trochu odlisna od te barvy, ktera je znazornena na krabicce testu, obavam se tedy, ze je vyssi nez tech pH 8, coz moc dobre zrejme neni, nemylim-li se? Tak jako neni dobre mit hodne nizke hodnoty, tak ani neni dobre mit hodne vysoke hodnoty. Samozrejme, ze ne jenom ty sliny mam v teto hodnote, ale take pH moci.
Snazim se momentalne zlikvidovat candidu, nasadila jsem velmi prisnou dietu (tentokrat uz nezhresim ani jedinym cupcakem, tak jako to obycejne u me dopadalo predtim, ale tentokrat budu bojovat, smich!) a tak asi proto mam pri teto diete to pH najednou tak vysoke? Protoze jim vsechno jen to co je povolene, coz je prevazne sama syrova, nebo naparena zelenina? Nebo proc? A proc je pred vycistenim zubu v ustech tak kyselo po ranu? Muze za to snad ten muj kavernozni hemangion? (jde ten hemangiom take zlikvidovat touto dietou a cistenim, nebo toho se uz nikdy nezbavim?)
Nebo za tu kyselost muze ten zanet dasni? Co mam prosim vas jist krome toho, co je v te diete povolene? Ptam se proto abych to pH srazila jen trochu, tak na tech doporucovanych 7,4pH, ale abych to nejak moc neprepiskla a nesrazila to az uplne dolu na bod mrazu? Stejne se ale obavam, ze si tim pak snizim i tu hodnotu pred vycistenim zubu, ja tomu rikam "nocni hodnotu" a to se muj zanet dasni potom asi nikdy s takovou nevyleci. Uz jsem vyzkousela cisty kurkumin, vcera jsem ho douzivala, take MSM mam uz jen na 2 dny, nepomohlo zvykani hrebicku (pomohl me ale od bolesti dasen po vsech ocistach! jednou me boli dasna na prave strane, podruhe na leve strane, pak zase na obou dvou stranach). Ted zvykam uz druhy tyden cerstve listky salveje, za chvili uz bude cely snezeny, nejdriv mel ty puvodni listy 9,5 cm velike kdyz jsem ho zacala pouzivat, ted nestaci dorustat a listky jsou jen tak 4cm a ja je uz trham, takze zvykam 2-3listy denne) ale nevim jak dlouho to muzu delat, protoze je to pry po delsi dobe uzivani spis skodlive. Kostival, ktery jste mi doporucil nemuzu samozrejme tady sehnat, mozna ze je tady toto podobne? ...
Ja si kupuju uplne stejne lakmusove papirky, takove jake mate vy pane Jardo, ziju v USA. Kdyz si udelam test slin jeste pred vycistenim zubu, tak me to ukazuje hodnotu pouhych pH 6. Kdyz si sliny zmerim ale az po vycisteni zubu (spravne se to dela tak, ze se posbiraji sliny a plivne se na lzicku, kde se to pak odmeri), je to tak alespon uvedene v prilozenem navodu. No a to by melo byt shodne s pH moci. Jenze u me to je pak po vycisteni zubu az neuveritelny odstin fialove barvy. Pripada me trochu odlisna od te barvy, ktera je znazornena na krabicce testu, obavam se tedy, ze je vyssi nez tech pH 8, coz moc dobre zrejme neni, nemylim-li se? Tak jako neni dobre mit hodne nizke hodnoty, tak ani neni dobre mit hodne vysoke hodnoty. Samozrejme, ze ne jenom ty sliny mam v teto hodnote, ale take pH moci.
Snazim se momentalne zlikvidovat candidu, nasadila jsem velmi prisnou dietu (tentokrat uz nezhresim ani jedinym cupcakem, tak jako to obycejne u me dopadalo predtim, ale tentokrat budu bojovat, smich!) a tak asi proto mam pri teto diete to pH najednou tak vysoke? Protoze jim vsechno jen to co je povolene, coz je prevazne sama syrova, nebo naparena zelenina? Nebo proc? A proc je pred vycistenim zubu v ustech tak kyselo po ranu? Muze za to snad ten muj kavernozni hemangion? (jde ten hemangiom take zlikvidovat touto dietou a cistenim, nebo toho se uz nikdy nezbavim?)
Nebo za tu kyselost muze ten zanet dasni? Co mam prosim vas jist krome toho, co je v te diete povolene? Ptam se proto abych to pH srazila jen trochu, tak na tech doporucovanych 7,4pH, ale abych to nejak moc neprepiskla a nesrazila to az uplne dolu na bod mrazu? Stejne se ale obavam, ze si tim pak snizim i tu hodnotu pred vycistenim zubu, ja tomu rikam "nocni hodnotu" a to se muj zanet dasni potom asi nikdy s takovou nevyleci. Uz jsem vyzkousela cisty kurkumin, vcera jsem ho douzivala, take MSM mam uz jen na 2 dny, nepomohlo zvykani hrebicku (pomohl me ale od bolesti dasen po vsech ocistach! jednou me boli dasna na prave strane, podruhe na leve strane, pak zase na obou dvou stranach). Ted zvykam uz druhy tyden cerstve listky salveje, za chvili uz bude cely snezeny, nejdriv mel ty puvodni listy 9,5 cm velike kdyz jsem ho zacala pouzivat, ted nestaci dorustat a listky jsou jen tak 4cm a ja je uz trham, takze zvykam 2-3listy denne) ale nevim jak dlouho to muzu delat, protoze je to pry po delsi dobe uzivani spis skodlive. Kostival, ktery jste mi doporucil nemuzu samozrejme tady sehnat, mozna ze je tady toto podobne? ...
Mám celkem problém s měřením PH v moči - mám papírky Lach:ner pro PH 0- 12
Manžel - moč tmavě žlutá, zakalená, páchnoucí, silně slaná, ostrá
Já - světlá, skoro jako voda, nepáchnoucí
Papírky ukazují stejnou hodnotu tj. mezi 6 až 7
Nerozumím tomu ale asi mám koupit jiné papírky ????
Děkuji moc za odpověď
Mám celkem problém s měřením PH v moči - mám papírky Lach:ner pro PH 0- 12
Manžel - moč tmavě žlutá, zakalená, páchnoucí, silně slaná, ostrá
Já - světlá, skoro jako voda, nepáchnoucí
Papírky ukazují stejnou hodnotu tj. mezi 6 až 7
Nerozumím tomu ale asi mám koupit jiné papírky ????
Děkuji moc za odpověď![]()
Přílohy:

pH.jpg [ 97.09 KiB | Zobrazeno 26254 krát ]