Normálně nevěnuji žádnou pozornost tomu, které potraviny by měly být kyselinotvorné, a které zásadotvorné. Ale pro zajímavost jsem si dnes asi 2 hodiny po konzumaci hovězího na slanině, cibuli a žampionech změřila pH moči a bylo 7,4. To mě celkem zaujalo. Včera večer jsem měla pěknou porci vepřové krkovice s dýní a slaninou, mezitím ješte odvar z byliny Tulsi s vepřovou želatinou a medem.
Získala jsem dojem, že většina lidí, co řeší pH, se masu převážně vyhýbá, tak si tady chci chvíli vést deníček pH spolu s přehledem snězeného jídla a přehledem provedených výletů do přírody (těch bude málo - bydlím v Praze a většinou nikam nechodím) a relaxačních cvičení (dělám min. 1 denně) - protože dýchání a stres to tuším ovlivňují také.
Všechno maso je bio a ze zvířat chovaných venku, pokud není uvedeno jinak
Zelenina a ovoce naopak bio většinou nejsou.
Dnešní záznam bude nekompletní, ale co ![]()
19:30 - pH 6,0 - po konzumaci makadamových ořechů, sušené hrušky a čaje tulsi s želatinou a medem. + žvýkala jsem čajovou lžičku medových víček, v těch je med taky.
Získala jsem dojem, že většina lidí, co řeší pH, se masu převážně vyhýbá, tak si tady chci chvíli vést deníček pH spolu s přehledem snězeného jídla a přehledem provedených výletů do přírody (těch bude málo - bydlím v Praze a většinou nikam nechodím) a relaxačních cvičení (dělám min. 1 denně) - protože dýchání a stres to tuším ovlivňují také.
19:30 - pH 6,0 - po konzumaci makadamových ořechů, sušené hrušky a čaje tulsi s želatinou a medem. + žvýkala jsem čajovou lžičku medových víček, v těch je med taky.
Uz na to tady nekde poukazoval SemTamTuPridem, ze mel po mase velmi slusne pH, ale Jarda se pak zminil o o necem takovem, ze to muze ukazovat opozdene
A nevíš jak moc opožděně? To vepřové z předchozího večera by se přece mělo projevit do rána?
Chci si trochu vyhrát i s těmi léčebnými kódy (kterým říkám relaxační cvičení
) - myslím, že je šance, že by v rámci odstrnění stresu snižovaly pH. No nic, uvidíme ![]()
Chci si trochu vyhrát i s těmi léčebnými kódy (kterým říkám relaxační cvičení
) - myslím, že je šance, že by v rámci odstrnění stresu snižovaly pH. No nic, uvidíme ![]()
To tam myslim ze receno nebylo, po jak dlouhe dobe, ale ja uz si to presne nepamatuju a nemuzu to najit. Jeste to zkusim znovu pohledat.
To tam myslim ze receno nebylo, po jak dlouhe dobe, ale ja uz si to presne nepamatuju a nemuzu to najit. Jeste to zkusim znovu pohledat.
Díky
Není to nijak dramaticky důležité - chtěla jsem v příštím týdnu jíst převážně maso a další živočisné produkty, a během týdne by se to snad projevit mělo.
Dnes večer:
derivační koupel, léčebné kódy
jídlo: 1 kapsle bio-kult, 1 kapsle boularin, 4 tabletky chlorelly, 1 čaj. lžička mateří kašičky v medu (2%)
bio klobása - mleté hovězí a vepřové (cca 140g), ohřátá na sádle (4 lžíčky) spolu s žampiony s česnekem (celkem cca 140 g žampionů + 3 stroužky česneku).
Dnes večer:
derivační koupel, léčebné kódy
jídlo: 1 kapsle bio-kult, 1 kapsle boularin, 4 tabletky chlorelly, 1 čaj. lžička mateří kašičky v medu (2%)
bio klobása - mleté hovězí a vepřové (cca 140g), ohřátá na sádle (4 lžíčky) spolu s žampiony s česnekem (celkem cca 140 g žampionů + 3 stroužky česneku).
No ty si tedy ale davas dobroty
Tady bude asi spousta lidicek polykat jen tak naprazdno. ![]()
No jo, no. Už jsem si celkem dlouho neudělala masové období - byla jsem hlavně na vejcích, sádle, vývarech, zelenině a pečivu z kokosové mouky (málo mouky, hodně másla a vajec a ovoce - koření se to skořicí a chutná to skvěle
). Tak teď na chvíli zpátky k masu
Mám teď v lednici a mražáku 4 kg hovězího a vepřového, které čeká na snězení.
Večerní dávka vitaminů po jídle - K2, E, chrom, zinek. Chrom a E jsou bohužel v kapslích s rostlinnými oleji, které nesmím.
Zatím jsem asi nikde nezmiňovala, že se snažím si veškerou vodu spinovat (daří se mi to tak na 50%). I pokud na spinování zapomenu, tak piju vodu odstátou a filtrovanou. Zajímavé video na téma proč nepít vodu přímo z vodovodu jsem našla tady - https://www.youtube.com/watch?v=sbUtgWPBGjY
Upraveno:
pH - mimo stupnici, odhadem tak 5.
Jídlo po měření - tulsi s želatinou a medem
Zhodnocení dne: dnes a předevčírem mi padli dva z mých oblíbených dodavatelů nepasterizovaného a nekonzervovaného kysaného zelí. Čekala jsem, že nějaké budu mít, ale ouha. Vepřové je bez kyselého doplňku bohužel škodlivé. Takže si zítra asi pořídím nějaké sice pasterizované, ale přesto použitelné kysané zelí, ať mám co jíst ke zbytku krkovice a ke klobásám. Jsem zvědavá, jestli to bude mít vliv na pH.
Dnes ráno: pH 5,4
Jídlo: med s trubčím mlékem a pylem (1 čaj. lžička), tulsi s vepřovou želatinou, medem a MSM, boularin, olej z tresčích jater + máslový gel
Kolem poledne: 6,4
"Jídlo": Vitamin C 1000 mg, Lavyl Auricum
13:00 - oloupané jablko
15:00 pH 5,4
Lavyl Auricum
Tulsi želé s medem
17:30 - kuřecí vývar + kuřecí maso, kůže a chrupavky (2/3 stehna), shiitake (40 g), jarná cibulka (1 malá), dýně hokkaido (cca 180 g), olivový olej nefiltrovaný neohřátý (cca 30 ml), opravdu hodně keltské soli (asi 1,5 lžičky)
med se skořicí
3 syrové žlutky ušlehané s medem
chlorela 4 tablety
bio-kult
18:00 pH 6,0
19:40 pH 6,0
Jídlo: Tulsi želé slazené medem.
Zbytek polévky s kuřecím masem a shiitake + jarní cibulka.
Lavyl auricum
Půlnoc ![]()
pH asi 6, ale při zářivkovém osvětlení jde jen o odhad - barva se oproti dennímu světlu dost liší
"Jídlo": Vitamin C 1000g, MSM, selen, chrom, vitamin K2, boularin, med s mateří kašičkou
Léčebné kódy
Ráno:
pH 5,4
Jídlo: medová víčka - 1 čaj. lžička. Boularin. Čaj z byliny Tulsi.
Hovězí na žampionech a cibuli (odhadem tak 250 g celkem), jarní cibulka (1 ks), dýně hokkaido (odhadem tak 130 g)
Vitamin K2, fermentovaný tresčí olej s máslovým olejem
16:00
Jídlo - červený meloun, voda s citronem
pH 6,3
17:20 - pH 7,2
Jídlo - tulsi želé s medem - 2 šálky
19:00 - pH 6,9
22:00
Jídlo - hovězí se žampiony a cibulí, olivový olej, tulsi želé s medem, fermentovaný olej z tresčích jater + máslový olej, MSM, chlorela
pH - 6,0
Večerní dávka vitaminů po jídle - K2, E, chrom, zinek. Chrom a E jsou bohužel v kapslích s rostlinnými oleji, které nesmím.
Zatím jsem asi nikde nezmiňovala, že se snažím si veškerou vodu spinovat (daří se mi to tak na 50%). I pokud na spinování zapomenu, tak piju vodu odstátou a filtrovanou. Zajímavé video na téma proč nepít vodu přímo z vodovodu jsem našla tady - https://www.youtube.com/watch?v=sbUtgWPBGjY
Upraveno:
pH - mimo stupnici, odhadem tak 5.
Jídlo po měření - tulsi s želatinou a medem
Zhodnocení dne: dnes a předevčírem mi padli dva z mých oblíbených dodavatelů nepasterizovaného a nekonzervovaného kysaného zelí. Čekala jsem, že nějaké budu mít, ale ouha. Vepřové je bez kyselého doplňku bohužel škodlivé. Takže si zítra asi pořídím nějaké sice pasterizované, ale přesto použitelné kysané zelí, ať mám co jíst ke zbytku krkovice a ke klobásám. Jsem zvědavá, jestli to bude mít vliv na pH.
Gamina, co to je "tulsi"??? ![]()
Bazalka posvátná. http://www.tulsi.cz/bylina-tulsi.htm
pH 5,4
Jídlo: medová víčka - 1 čaj. lžička. Boularin. Čaj z byliny Tulsi.
Hovězí na žampionech a cibuli (odhadem tak 250 g celkem), jarní cibulka (1 ks), dýně hokkaido (odhadem tak 130 g)
Vitamin K2, fermentovaný tresčí olej s máslovým olejem
16:00
Jídlo - červený meloun, voda s citronem
pH 6,3
Aha, mam to! Takze tulsi jsou bylinky? ...to neznam.
Tohle jsi odeslala minutu potom, co jsem odpověděla
Tak myslím, že jsi možná přehlédla můj příspěvek?
Tak tuto bazalku tady prodavaji cerstvou v kvetinacich, me se ale nejak nepozdavala ta barva
, nikdy jsem to predtim nevide, tak jsem koupila zase stejnou jako vzdycky, tu klasickou zelenou. Ja miluju bazalku.
Tohle je v podstatě úplně jiná bylina, než normální bazalka
Já ji piju pro podporu nadledvinek.
6:30 - pH 6,0
10:30 - pH 7,4
11:00 - Lavyl auricum, 6 tablet chlorelly, med s mateří kašičkou - 1 čaj. lžička
11:30 - klobása z vepřového a hovězího (cca 130 g), dýně hokkaido (cca 150 g), kysané zelí vařené + koriandr (semínka) - cca 180 g, olivový olej nefiltrovaný (15 ml)
12:30 - čaj z Tulsi, bio-kult - 2 kapsle
Léčebné kódy
Procházka parkem
14:30 - Lavyl auricum, MSM, chlorella - 6 tabletek, vitamin C 1000 mg
15:45 - buchta - 1,2 lžíce medu, 4 meruňky, 45 g másla, 20 g kokosového tuku, 20 g kokosu, vanilka, vodka (0,5 čaj. lžičky), 1,5 čaj. lžičky skořice, 2 vejce
16:05 - pH 6,0
Jídlo - 7 třešní + další buchta - polovina výše uvedeného množství
18:00 - pH 6,0
Zbytek třešní - cca 150 g, boularin - 2 kapsle
22:00 - derivační koupel, léčebné kódy
23:00 - pH 5,4 (možná i méně, při světle zářivky těžko říct)
Chlorella 6 tabletek, boularin
Gamino, dik za denicek. Skoda, ze tu nelze davat lajky. Tak aspon timto zpusobem upozornuji, ze to nekdo cte ![]()
Děkuju za povzbuzení ![]()
8:30 - zbytek buchty (1/2 množství uvedeného včera)
10:30 - víčka z medových pláství
12:00 - Lavyl auricum
12:30 - pH 6,6
13:45 - chlorella 6 tabletek
14:30 - pH 6,9
1 čaj. lžička medu s mateří kašičkou
16:00 - banán + 2 lžíce kokosového oleje
17:15 vitamin C 1000 mg
19:45 400 g jahod
20:30 - boularin
8:30 - pH 5,4
Jídlo: Rajčatový salát (200 g rajčat) s jarní cibulkou (20 g) a olivovým olejem (1,5 lžíce)
10:30 - lžíce kokosového másla, Tulsi a zázvorový čaj s medem, boularin
Buchta - 4 vejce, 180 gramů másla + ghí, 5 lžic kokosu, vanilkový extrakt, vanilka, 3 lžíce medu, třešně (150 g), hrušky (2 malé oloupané)
11:45 - 1/4 buchty (třešňová část), hovězí na rajském protlaku a cibuli se skořicí a hřebíčkem, přidaný lůj - maso bylo moc libové. Celkem cca 200 g. 2 lžíce petrželky.
13:40 - 1/8 buchty - třešňový kousek
14:20 - Bio-kult 2 kapsle, Tulsi + zázvor
15:10 - pH 5,4
16:50 - čerstvý hrášek, asi 180 g vyloupaného
21:00 - tulsi-zázvorové želé s medem
21:50 - pH asi 5,4
23:00 - 2 kousky buchty - s hruškou, + cca lžička skořice. 2 kapsle fermentovaného rybího oleje + máslového oleje
24:00 - boularin - 2 kapsle
Snídaně je velmi, velmi dobrá ... ještě tam chybí listy čerstvé bazalky (není problém mít vlastní) a mozzarella (tu si v podstatě taky můžeš udělat). Trošku hrubě mletého dobrého pepře. A nějaký superchleba, dobrých pekáren je tu dost.
Takto se můžeš v podstatě stravovat pořád, rozhodně ti to neuškodí. Rajčata opravdu zralá.
ráno - pH 5,4
11:00 - lžička medu s pylem a trubčím mlékem
11:30 - máslová dýně (350 g), klobása z vepřového a hovězího (cca 130 g), kysané zelí s koriandrem (cca 250 g), olivový olej - 2 lžíce
12:50 - pH 5,4
víčka od medových pláství - 1 lžička
14:30 - asi kilo červeného melounu
16:20 - pH 6,3
18:00 - pH 7,4
18:45 - hrášek čerstvý vyloupaný 120 g
20:30 - pH cca 6,9
21:40 - zbytek buchty (3 kousky) + 1 čaj. lžička skořice
22:20 - hovězí na cibuli, rajském protlaku, skořici a hřebíčku - celkem cca 80 g
Ráno - pH cca 6,3
13:00 - exotické ovoce 60 g, kreveta (1 ks), mušle (1 ks)
15:30 - papriky 80 g, olivový olej 1 lžíce, žampiny 120 g, olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 2 ks.
19:40 - slepičí stehna (asi 200 g masa? ), 2 větší mrkve, slepičí vývar 1 šálek, petržel cca 3 lžíce
21:40 - slepičí vývar 1 šálek
23:30 - pH asi 6,0
3:30 - pH asi 6,0
11:30 - pH 6,0
12:20 - slepičí vývar, lavyl auricum
12:40 - Tulsi + zázvor - čaj, boularin - 1 kapsle
14:30 - pH 6,0
16:00 - hovězí maso (tučné) cca 150 g, máslová dýně cca 250 g, 2 velké cibule, rajčatový protlak, skořice, hřebíček, sádlo (cca 1 lžíce), med se skořicí (1 čaj. lžička + 0,3 čaj. lžičky)
18:30 - med se skořicí (1 čaj. lžička + 0,3 čaj. lžičky)
20:20 - léčebné kódy
pH - 7,1
21:20 - lavyl auricum, chrom, lok vodního kefíru (v podstatě omylem, napila jsem se ze špatného hrníčku
)
Půlnoční lívanečky - 1 vejce, cca 130 g máslové dýně, 1 lžíce kokosové mouky, perníkové koření, kokosový olej + 1 lžička medu
12:20 - slepičí vývar, lavyl auricum
12:40 - Tulsi + zázvor - čaj, boularin - 1 kapsle
14:30 - pH 6,0
16:00 - hovězí maso (tučné) cca 150 g, máslová dýně cca 250 g, 2 velké cibule, rajčatový protlak, skořice, hřebíček, sádlo (cca 1 lžíce), med se skořicí (1 čaj. lžička + 0,3 čaj. lžičky)
Gamino, trochu me zajima ten lavyl auricum. Mas dojem, ze to ma smysl? Znas nekoho komu to na neco pomohlo? Nebo vidis na sobe nejake zlepseni, ktere bys prirkla tomu Lavylu? Dik
Dostala jsem ho v lednu a od té doby ho používám. Má se brát 3x denně ve vodě - účinnost tohoto dlouhodobého užívání nedokážu posoudit, protože jsem přišla do kontaktu se spoustou toxinů a zároveň beru spoustu věcí na detoxikaci. Ale vždycky, když jsem měla nějaký akutní problém, do 30 minut - 6 hodin po použití lavyl auricum zmizel. Zánět zubu, bolest v krku, zanícené otevřené rány, něco co vypadalo jako zánět žíly a hrozně to bolelo - stačilo několikrát nastříkat lavyl auricum a bylo po problému. Takže až mi dojde, určitě si ho budu kupovat znovu. Všichni z mého okolí, kdo ho používají na akutní problémy, mají stejnou zkušenost.
Super, dik
6:30 - pH 5,4
____
Už se mi v tom nechce pokračovat, takže tímto záznamem končím.
A teď. S jak velkým zpožděním se projeví pH hodnota zbytku jídla? Je to po úplném strávení, tj. po průchodu střevy? Podle mě u něčeho ano, ale u jiných věcí zase ne, např. pokud je v nějakém jídle například vysoký obsah alkalizujících minerálů.
V patek jsem si delala take namery. Brala jsem 14 dnu MMS a byla jsem zvedava, jak moc pri tom budu prekyselena. Prekvapilo me ale, ze acidobazicky pist krasne fungoval.
6,15 - pH 6,4
9,00 - 7,4
10,00 - 8,0
14,00 - 8,0
17,00 - 7,0
19,00 - 6,4
21,00 - 5,8
23,00 - 5,0
6,15 - pH 6,4
9,00 - 7,4
10,00 - 8,0
14,00 - 8,0
17,00 - 7,0
19,00 - 6,4
21,00 - 5,8
23,00 - 5,0
Já ani nevěděla, že MMS má překyselovat ![]()
Pokud si zaktivujes 3kp v malem stamprdliku, dolijes to po okraj vodou, tak nameris pouhych pH 5,0
ale ja jsem nad tim taky nikdy nepremyslela, to jsem zkousela az ted.
Pokud si zaktivujes 3kp v malem stamprdliku, dolijes to po okraj vodou, tak nameris pouhych pH 5,0
ale ja jsem nad tim taky nikdy nepremyslela, to jsem zkousela az ted.
No ale kyselost a kyselinotvornost potravin jsou dvě zcela rozdílné věci. Třeba takový citron má být zásadotvorný.
Ano, mas pravdu, takze moje vysledky krve, ktere me delali ve ctvrtek a pak v sobotu, budou uplne nadherne.
To se bude doktor na onkologii divit.
Doufám, že výsledky krve dopadly dle očekávání ![]()
V tématu Očista jater jsem našla následující:
Mám podezření, že nas 7,4 mi pH spolehlivě vyhání červený meloun ![]()
Jak jste sama zjistila tak pH reaguje na mnoho faktorů a třeba člověk který je naprosto v pohodě trochu se pohybuje a jí sice kyselinotvorné potraviny v přebytku může mít vše v pořádku. Je potřeba vždy vnímat výsledné pH jako souhrn mnoha faktorů a nemocný člověk má zpravidla problém ve všech oblastech. Co jde nejsnadněji ovlivnit je ta strava, proto se zde řeší strava, ale stejně by se mohla řešit emocionální rovina, pohyb, hormony a další faktory.
Nemusíte mít podezření, to se zde mnohokrát psalo a více lidí si to vyzkoušelo, meloun funguje vždy.