Co může být příčinou nepravidelné stolice při stravě dle Vašeho jídelníčku? Co způsobuje mazlavost stolice? Břicho mám stále v jeho dolní části jako balónek
již se stravuji několik týdnů hodně vláknitou a syrovou stravou. Má na to vliv, když jedno jídlo je jiné, např. vařené - má to na střevo velký vliv?
Většinou je problém v malém množství přijaté tekutiny, ta je nutná pro dodanou vlákninu, která vodu na sebe váže. Také můžete mít kandidózu a tu krmí sladké potraviny ve špatných kombinacích. Pokuste se k tomu něco nastudovat a zkusmo některé potraviny vyřadit. Vařená strava na to vliv mít samozřejmě může, ale záleží o jakou stravu jde, například knedlíky a chleba určitě.
Lze kandidóza nějakým vhodným způsobem řešit přes MMS?
Ano, ale je možné ji také dobře utlumit kyselinou kaprylovou, která je obsažena v kokosovém oleji, což je velice chutné do jídla a velice účinné na kandidu.
Dal by se nějak provést klystýr s MMS nebo je to zbytečné a kandidu vyřídí vnitřním užitím? A je MMS zátěží na stažená játra a ledviny (málo JIN)? Nabízí se mi tu vyzkoušet MMS vnitřním podáním a uvidím...
Klystýry pomocí MMS se běžně dělají a je rozhodně vhodné působit na parazity ze všech stran. Zde je návod přímo od autora MMS.
Střevní nálev s MMS
Klystýr s MMS může být stejně účinný jako intravenózní infuze, protože oba způsoby dodávají MMS jak do plazmy, tak i k červeným krvinkám. Toto je názor několika biologů a vědců, kteří metodu střevního nálevu studovali. Požívání MMS ústy obecně doručuje chlordioxid (pouze) k červeným krvinkám ze žaludku a střev. Plazma ovšem může dopravit chlordioxid i do oblastí kam se červené krvinky nemohou dostat.
Postup:
Nejprve musíte střevo vyčistit aplikací čisté teplé vody (přibližně 1000 ml). Můžete do ní přidat polévkovou lžíci soli či 1 dl šťávy aloe vera nebo jiné doplňky doporučované odborníky na výživu, ale nepoužívejte kávu. Postup opakujte dva nebo i třikrát. Použijte uvedenou dávku vody a snažte se ji udržet co nejdéle, masírujte si břicho, a pak to pusťte ven.
Nejlepší je použít katetr, ale není to nezbytné. Katetr je velmi ohebná, až 45 cm dlouhá hadička s oblým zakončením. Velmi opatrně se zavede do tlustého střeva tak, aby pak kapalina vytékala asi 30 cm hluboko uvnitř.
V každém případě proveďte toto pročištění dvakrát nebo třikrát po sobě, pak přidejte MMS do něco málo přes 1 dl vody. Použijte stejnou dávku připravenou stejným způsobem, jako při přípravě nápoje. I zde pokaždé přidávejte jen 1 nebo 2 kapky aktivovaného MMS. Provádějte až 2 klystýry denně a pokoušejte se udržovat MMS na místě tak dlouho, aby se tekutina mohla úplně vstřebat stěnami tlustého střeva. Při dávkování postupujte stejně, jako když MMS pijete. Bude to mnohem efektivnější. V případě, že se dostaví průjem nebo nevolnost, snižte dávku. Hodně štěstí.
Kandida bývá rozlezlá po celém organizmu a je tedy vhodné orální užívání v kombinaci s koupelemi, případně i klystýry. Aplikace MMS játra a ledviny zcela určitě zatěžuje, ale nepřímo, kdy musí zvládat likvidaci odumřelých patogenů.
Ach jo
je to nějak zamotaný! Mám již BMI 18,42 (168/52) - nelíbí se mi to. Pomalu ani nevím co mám jíst při vynechání tuků, ořechů, semen, kvůli játrům, nadmíru ovoce kvůli kandidě, dále vařené a jinak tepelně upravované, maso atd... kde mám vzít dost bílkovin? Nechci už dál hubnout!
A ještě k tomu po 6km procházce únava ![]()
Mám pozitiva, pochopitelně taky, povolily svaly a dále povolují, mizí bulka, ale ta únava je na nic
nevím jak dál...
Může za to zhubnutí koupel v MMS? Já bych se jen velmi nerad dostal třeba ještě dál, třeba pod 50kg! A proč jsem unavený, když se tělo vlastně zbavuje balastu? Mělo by být víc v poho, víc nabité přece, ne?!
Ještě jsem teda zapojil osmózní vodu, která by mohla taky vyhodit z těla nějaký balast, anorganické záležitosti... Pka nevím, zda to nedělá rychle - zda ta očista není moc rychlá nebo jak udržwt váhu a být bez únavy....
fdh, co sa bojis, ze budes vyzerat ako Mahatma Gandhi?
Ked to zvladol on, tak preco nie ty? ![]()
Ja myslim, ze telo casto ide nizko na hmotnosti, pretoze v tom stave sa najlahsie zbavi odpadu. Niekedy je ale stav zapricineny nejakym zlyhanim, to je to riziko. Clovek musi rozoznat, kedy telo zhodilo hmotnost kvoli detoxu, a kedy zomiera na podvyzivu. ![]()
Uvolni sa clovece, zo strachu vacsinou nevzijde nic dobre. Ked sa poriesi metabolizmus tukov a bielkovin, a slinivka vstane z mrtvych, tak pockaj, pockaj, ake svaly zacnu rast. ![]()
Střevní nálev s MMS
Klystýr s MMS může být stejně účinný jako intravenózní infuze, protože oba způsoby dodávají MMS jak do plazmy, tak i k červeným krvinkám. Toto je názor několika biologů a vědců, kteří metodu střevního nálevu studovali. Požívání MMS ústy obecně doručuje chlordioxid (pouze) k červeným krvinkám ze žaludku a střev. Plazma ovšem může dopravit chlordioxid i do oblastí kam se červené krvinky nemohou dostat.
Postup:
Nejprve musíte střevo vyčistit aplikací čisté teplé vody (přibližně 1000 ml). Můžete do ní přidat polévkovou lžíci soli či 1 dl šťávy aloe vera nebo jiné doplňky doporučované odborníky na výživu, ale nepoužívejte kávu. Postup opakujte dva nebo i třikrát. Použijte uvedenou dávku vody a snažte se ji udržet co nejdéle, masírujte si břicho, a pak to pusťte ven.
Nejlepší je použít katetr, ale není to nezbytné. Katetr je velmi ohebná, až 45 cm dlouhá hadička s oblým zakončením. Velmi opatrně se zavede do tlustého střeva tak, aby pak kapalina vytékala asi 30 cm hluboko uvnitř.
V každém případě proveďte toto pročištění dvakrát nebo třikrát po sobě, pak přidejte MMS do něco málo přes 1 dl vody. Použijte stejnou dávku připravenou stejným způsobem, jako při přípravě nápoje. I zde pokaždé přidávejte jen 1 nebo 2 kapky aktivovaného MMS. Provádějte až 2 klystýry denně a pokoušejte se udržovat MMS na místě tak dlouho, aby se tekutina mohla úplně vstřebat stěnami tlustého střeva. Při dávkování postupujte stejně, jako když MMS pijete. Bude to mnohem efektivnější. V případě, že se dostaví průjem nebo nevolnost, snižte dávku. Hodně štěstí.
Kandida bývá rozlezlá po celém organizmu a je tedy vhodné orální užívání v kombinaci s koupelemi, případně i klystýry. Aplikace MMS játra a ledviny zcela určitě zatěžuje, ale nepřímo, kdy musí zvládat likvidaci odumřelých patogenů.
Mohu použít místo vody klasicky urinu? K aplikaci MMS mohu použít osmotickou vodu?
Mám pozitiva, pochopitelně taky, povolily svaly a dále povolují, mizí bulka, ale ta únava je na nic
nevím jak dál...
Může za to zhubnutí koupel v MMS? Já bych se jen velmi nerad dostal třeba ještě dál, třeba pod 50kg! A proč jsem unavený, když se tělo vlastně zbavuje balastu? Mělo by být víc v poho, víc nabité přece, ne?!
Ještě jsem teda zapojil osmózní vodu, která by mohla taky vyhodit z těla nějaký balast, anorganické záležitosti... Pka nevím, zda to nedělá rychle - zda ta očista není moc rychlá nebo jak udržwt váhu a být bez únavy....
Xion vám to píše dobře, je otázkou, co všechno se v těle čistí a jak dlouho to bude trvat. Nyní je to tři týdny od té doby, co jste s intenzivní očistou začal a vzhledem předchozímu stavu organismu si myslím, že již sám pociťujete určité pokroky. Není možné vše, co se střádalo řadu let, odstranit v průběhu tří týdnů, nicméně pokud se neděje nic zásadně negativního, není důvod k řádnému výraznému znepokojení. Tělo se opravdu po detoxu velice rychle srovná, ale většina lidí je zvyklá poslouchat to lékařské, hlavně ať neztratíte váhu. Já tvrdím, že váha s tím nemá co společného, jediné, co je podstatné je pocit, který sám cítíte a zda ten je špatný, nebo dobrý. Co se týká bílkovin a jídla obecně, vyzkoušejte klíčené luštěniny, konkrétně chuťově velmi dobrá je klíčená čočka, případně fazolky mungo, nebo klíčený zelený hrášek. Je to plné enzymů, bílkovin a prakticky žádné tuky, v kombinaci se syrovou zeleninou se jedná o výborné jídlo, pokud je správně dokořeněné a dochucené, nevidím v tom žádný problém.
Pro vyčištění střeva ano a pro vlastní aplikaci MMS můžete použít i osmotickou vodu, ale nutné to není.
Je vhodné kombinace MMS jak čištění zubů tak koupel a ještě k tomu klystýr nebo je toho moc najednou? Popřípadě ještě vnitřní užití...
Podle mého názoru by to nemělo nijak vadit, pokud se vám nepovede nahodit detoxikační reakci, což by bylo nepříjemné. Klystýr a orální aplikace je vlastně totéž, šlo by tedy o násobené dávky, ostatní postupy pracují jinak a v těle se účinky nesčítají.
Tak na čištění zubů super - jsou vidět výsledky po prvním použití.
Co se týče koupele a klystýru s MMS - nemělo by být pH moče potom kyselé jako důkaz, že se z těla dostávají kyselé breberky? Mám v 15:50 pH moče cca 8,1 a pH slin 7,2....
A přichází únava a divná nálada - může to být průběh vyskladňování jedů přes játra a střevo a ...?
Co se týče koupele a klystýru s MMS - nemělo by být pH moče potom kyselé jako důkaz, že se z těla dostávají kyselé breberky? Mám v 15:50 pH moče cca 8,1 a pH slin 7,2....
A přichází únava a divná nálada - může to být průběh vyskladňování jedů přes játra a střevo a ...?
To pH moče je již dost vysoké, ale pokud vám ve večerních a nočních hodinách klesne tak kolem 6 pH, tak je to v pohodě. MMS je silná zásada a po té těžko můžete mít kyselé pH. Na tu náladu a únavu vyzkoušejte dodat tělu hořčík. Pokud se vám to nepovede přes potraviny, můžete vyzkoušet tento, http://shop.lekarna-malostranska.cz/zbo ... ty/p-1585/
to už jsem tak nějak pochopil, že MMS je silná zásada, ale nemělo by se v moči ukázat, že to rozpouští kyseliny.... kyselý breberky...?
Kdyby to ani večer nekleslo, tak to shodit nečím kyselinotvorným? Abych se i při použití MMS udržel tak nějak v pH rovnováze?
Kdyby to ani večer nekleslo, tak to shodit nečím kyselinotvorným? Abych se i při použití MMS udržel tak nějak v pH rovnováze?
To je špatně pochopený princip práce MMS v organizmu, MMS pouze likviduje patogenní breberky. Rozhodně přímo nezajišťuje rozpouštění kyselin, ale dochází k jejich částečné neutralizaci v krevním řečišti. Tělo pak dále vyplavuje kyselé odpady z větších hloubek tkání, ale to ovšem probíhá pouze za předpokladu, že má organizmus dostatečnou rezervu zásad. Jinak si kyseliny musí zase někam dočasně uložit, aby je ve správný moment, kdy k tomu budou vhodné podmínky, mohlo vyloučit. Nemusíte mít tedy perfektní pH každý den, stačí ten denní hup udělat alespoň jednou za dva dny. Dnes s tím nijak nečarujte a uvidíte jak se to bude chovat přes noc a ráno. Pokud budete mít pH stále nad 7 pH, tak snězte něco kyselinotvorného a srovnejte to.
Jasný. Rozumím. MMS likviduje breberky a viry a bakterie. Likviduje tedy pouze živé šmejdy?
Ty živé šmejdy buď tělo vyplaví, pokud má dost zásad a ještě něco? A nebo je uloží kamsi, kde čeká až bude mít dost zásad a ....
Chápu to dobře?
Ale znamená to, že vždy když tělo likviduje nebo spíš zbavuje se kyselin nebo kyselých mrtvých breberek zlikvidovaných MMS, mělo by být pH moči nižší. Třeba 5-6, aby to signalizovalo vypouštění breberek nebo by to vypadalo na pH jinak? Protože pak bych nechápal, proč v tomto případě je moč tak vysoko s pH - jedině snad, že MMS dodalo tolik zásad, že je málo kyselin a jdou pryč zásady, i když mi to zase nekoresponduje, že nestoupá zásoba zásad, ale to asi bude mít základ v tom, že tělo si udržuje určité množství zásad a zbytku se zbavuje... Pokud bude mít dost zásad na zbavení a vyplavení, nebude čas a ani nutnost zbavovat se kyselin..?! Je to tak?
To špatně chápete, MMS nelikviduje jen živé šmejdy, likviduje i různé chemikálie, těžké kovy a spoustu dalších věcí. Samozřejmě v případě živých breberek dojde k jejich úmrtí. Jejich tělíčka se pak rozkládají v tkáních, kde zahynuli a vytvářejí tím svým rozpadem kyseliny. Kyseliny teprve likviduje tělní systém, který je závislý na tom, zda je může, nebo nemůže neutralizovat. Tělo pracuje s kyselostí automaticky, prakticky stále reguluje různé výchylky v pH. Jedeme na spalování kyselin a tudíž odpad z tohoto spalování je opět kyselina, která musí odcházet přes močový systém. Pokud není možné aby kyselina odešla, prostě je jí v systému moc, musí si ji tělo někam uložit a čekat až může být z organismu vyloučená. Krátkodobé výchylky jsou nepodstatné a krátkodobé vysoké pH rozhodně neznačí rezervu zásad, jde pouze o momentální přebytek, který rychle zmizí jak tělo vyloučí další nashromážděné kyseliny z tkání. Teprve po delší době se stav začne stabilizovat.
Dobře. Tzn, že bych měl při užívání MMS raději držet preventivně pH malinko zásadité, aby tělo mělo dostatek zásad pro likvidování kyselin?
Četl jsem, že MMS je laicky řečeno schopno nabourat buňky přímo vevnitř a tím je vyřadit z provozu, to samé platí o těžkých kovech a dalších chemikáliích? Způsob je stále stejný - vyřadí buňku chemikálie a tělo už si s tím poradí?
Tomu rozumím - jedeme na kyseliny, tvoří se kyseliny a ty musejí do pryč - a na to je potřeba mít dost zásad. Když není dost zásad, tak se kyseliny usadí a čekají na vhodnou příležitost.... Je to tak? Když je zásad dostatek, tak se vyplavují kyseliny i přesto, že moč vykazuje pH zásadité, akorát, že tělo je schopno vylučovat pouze určité množství kyselin (asi záleží na hátrech či ledvinách atd) a když je zásad ještě víc, tak se to promítne do pH moči?
Přestaňte vymýšlet detektivní kombinace a držte se té tabulky, co jsem vám dal, nic dalšího není třeba ani vynalézat, ani zajišťovat.
Když provádím klystýr mám problém, aby vůbec přišla spontánní stolice - je problém v nedostatku laktobacilů, vlákniny si myslím, že mám ze syrové stravy dost...
Ještě mě napadlo, zda na tu stolici může mít vliv provádění klystýru se cviky co jste mi radil - svíčka a poté položení na pravý bok, což má za následek lepší pročištění tlustého střeva a tak by tam nemuselo být tolik stolice plus "cosi", aby to vyvolalo spontánní stolici... co myslíte?
Ještě mě napadlo, zda na tu stolici může mít vliv provádění klystýru se cviky co jste mi radil - svíčka a poté položení na pravý bok, což má za následek lepší pročištění tlustého střeva a tak by tam nemuselo být tolik stolice plus "cosi", aby to vyvolalo spontánní stolici... co myslíte?
Tomu dotazu nerozumím, spontánní stolice by měla být ráno před klystýrem, nikoliv po něm, jak chápu z vašeho dotazu. Stolice by měla být dobře formovaná a nesmí mazat záchodovou mísu, pokud je pastovitá a lepivá, může to způsobovat slinivka, nebo játra a pak bych jednoznačně, na nějakou dobu, vynechal tuk. Dodávka laktobacilů je rozhodně důležitá, ale příliš tučnou stravu eliminovat nedokáže.
když uchovávám urinu v plastové láhvi je lepší ji nechat otevřenou nebo to vadí nechat ji zavřenou? jaký způsob uchovávání je správný a vadí delší doba?
Vhodnější je uchovávat ji otevřenou, zvyšuje se tím účinnost, ale pokud k tomu nejsou podmínky, například po bytě běhá pes, tak ji bohužel musíte zavírat a také zase tolik nevadí. Některé prameny doporučují aplikovat odstátou urinu, dokonce nejběžnější doporučení říkají 7 dní, ale to je opravdu docela silná káva.
Tak dneska čočka a kysané zelí a okurky a to samé k večeři - večer pH moči 7,5 a pH slin 8
no to bude sranda to teď házet zase na druhou stranu
takže zítra řízek a chleba se sýrem ![]()
pH moče ráno 6,5 a pH slin 7, během dne pH moči 7,5 -> jak to srazit? Co vzít do úst za kyselinotvorný, aby to mohlo konkurovat MMS?
Ty hodnoty, co uvádíte, zase nejsou tak šílené, ale už je to docela dost. Kyselinotvorných potravin je celkem hejno a máte tedy slušný výběr. Pokud se to pH bude držet stále vysoko, tak si dejte vepřový ovar s hořčicí a chlebem a uvidíte jak se to rychle překlopí na druhou stranu. Většinou postačí například čočka a kyselé okurky v nejhorším doplnit o volské oko. Zpravidla ale stačí pít méně čerstvých šťáv a kyselinotvorných jídel nemusí být tolik, ani tak nezdravá.
Je teda pravda, že po omezení pití čerstvých šťáv a přidání kyselinotvorných potravin se pH srovnalo během dne. Takže paráda. Už vím jak to korigovat i když ne zcela zdravě, ale hlavně, že bude pH tak jak má být. Máte pravdu s tím, že nemusí být nutně tak nezdravá a tak moc kyselinotvorná, ale když se pijou štávy, tak ty jsou na tom tak dobře, že to udrží buď v lati při nějakým snědění kyselinotvorné stravy a nebo je stačí omezit a korigovat tím pH.
Jak jsme se spolu bavili ohledně jazyka - Jakou souvislost může mít, když po určité stravě např. jablko, paprika atd. se mi jazyk na špičce a po straně (odpovídající tlustýmu střevu a konečníku) stane citlivějším, někdy jakoby trochu oteče (nepatrně, ale je to znát) a barva je červená (už se tomu nedá říkat růžová).
Jak jsme se spolu bavili ohledně jazyka - Jakou souvislost může mít, když po určité stravě např. jablko, paprika atd. se mi jazyk na špičce a po straně (odpovídající tlustýmu střevu a konečníku) stane citlivějším, někdy jakoby trochu oteče (nepatrně, ale je to znát) a barva je červená (už se tomu nedá říkat růžová).
Jablka i papriky jsou silné čističe a mohou sliznice dráždit, samozřejmě je dráždí na energeticky slabých místech. Většinou se to projeví tam, kde jsou na orgánové mapě sliznice energeticky oslabené orgány. Je vhodné takové potraviny na čas vyřadit a po nějaké době znovu vyzkoušet, případně vysledovat, který druh jablek, nebo paprik to dělá. Není obvyklé, že by to dělaly všechny odrůdy.
takže by to místo mohlo být oslabeno ze stravy... a dost možná z kyselinotvorné stravy, třeba svíčková a tak, kterou jsem rovnal pH a tím zasekal střevo a oslabil ho?!
Je to možné, chce to vysledovat, jinak je to jasnovidectví a to zrovna moc neovládám.
Mám známu, ktorá má zúžené a zároven rozšírené(divertikuly myslím) hrubé črevo a má zároven problém s konečným vypudením stolice(to je jej záver podla subjektívnych pocitov).
Defekáciu má sice pravidelnú, ale nemá pocit komfortu.
Je cca 2mesiace po porode.
Ja som jej poradil klystýry urinou(mali by ste vidiet tú reakciu)+mrkva, špenát, laktobacily,orechy,zelenia.
Čo sa týka jej stravy(často sa prejedá, hlavne masom) je to klasika.
Inak je to pomerne mladý človek(27 rokov), povedal som jej, že ked to nezaberie,tak by mal asi zaúradovat lekár.
Domnieval som sa dobre, alebo?
Nechcel by som ju zavádzat, pretože sa podla toho toho čo opisovala cíti dost zle.
Ja som jej povedal, že všetko čo človek cíti, robí atd má základ v čreve(hrubom).
Toto vyznie možno skutočne hrubo ale je pravda, že "nie je nad to poriadne sa vy...t!), ten pocit je neopísatelný.
Ďakujem
To jste ji poradil správně a asi k tomu není co dodat, pokud zaúřaduje lékař tak skončí s taškou prášků a projímadel doživotně hendikepovaná a pravděpodobně zemře na rakovinu tlustého střeva, což nejsou zrovna záviděníhodné vyhlídky.
No práve tie preháňadlá, sú pre črevo pohroma.
Tablety, tak to je no comment.
Moja matka napr. cpe do seba každý den cca 5 druhov liekov a ked jej poviem čím by sa to dalo ev. eliminovat tak na mna pozrie ako keby som bol z inej planéty.
Ja dúfam, že to, čo som jej poradil zaberie.
Podla mna to zaberie, je to len otázka času(podla miery asimilácie na nový stravovací model).
Snád to pochopí aspon ona.
Ďakujem
Včera som sa po dlhej dobe spýtal matky na stav jej stolice a bol som celkom prekvapený čo mi odvetila.
Je klasickým konzumentov lepkových obilnín(chleba,pečivo, samozrejme biele v kombinácii s ovocím,masom,sladkým,kyslým atd.) a tvrdila mi, že jej stolica je normálna hrubo formovaná atd. Nechápem tomu. Nemala by byt stolica po pečive, chlebe,ovocí atd skor lepivá? Ale predsa sa stažovala na jednu vec, že chodí počas dna často na WC a nie je to ráno.
Odvetil som jej, že by to malo byt zásadne ráno. Povedal som jej, že by mala vynechat tieto "sajrajty" a jest laktobacily(tablety,pickles,atd) a viac zeleniny. Odvetila, že ona to vraj nepotrebuje, lebo má pravidelnú defekáciu, no zároveň jej vadí, že je často v priebehu dňa. Myslím, že to nie je vporiadku aj napriek jej tvrdeniu. Napadlo ma aj to , či to nesúvisí náhodu s liekmi čo berie(tlak,pankreas,kosti) a tvrdila, že to zrejme nemá súvis, kedže takto to prebiehalo aj predtým.
Dá sa s tým vobec niečo robit alebo to rovno vzdat?
Ďakujem
Píšete, že bere pankreatické léky a z toho se dá usuzovat, že trávení rozhodně v pořádku nemá. Pravděpodobně to dokážou v tomto stavu udržet ty prášky, ale v případě jejich vysazení by defekace zřejmě nefungovala vůbec, nebo velice špatně. Tento stav rozhodně v pořádku není, stejně jako pravidelná denní konzumace nějakých pilulí. Člověk má defekovat spontánně většinou ráno, případně i 2-3x za den a samozřejmě bez prášků.
Berie konkrétne pankreolan+tie ďalšie lieky. Ona sa práve vyjadrila, že ked tie lieky nebrala tá defekácia bola rovnaká.
Na druhej strane jej je ťažké poradit. Napríklad vie, že má problémy s pankreasom a aj napriek tomu si dá klobásu,slaninu s chlebom a potom pri troche štastia dostane žlčníkový záchvat(čoho som bol už pár krát svedkom), príde po ňu sanitka, ked sa vráti tvrdí, že už to jest nebude. Prejde nejaký čas a znovu si s chuťou dá. No a absolútnou perlou, je vyjadrenie jej doktorky, že vraj tá slanina a klobása je vporiadku, čo na tom, že dostala záchvat a skoro ju "prekotilo". Mat za doktorku takúto "piču" to je výhra. Už som na ňu apeloval, aby s tým niečo robila, no ona nie a nie.
Kto chce kam, pomožme mu tam.
Ďakujem
Toto se domlouváním vyhrát nedá, to mám vyzkoušené u mé matky, které je přes 80 roků a stále s něčím marodí, ale nic zdravého jíst nebude, protože to už stejně nic nezachrání podle jejího názoru. No, je to zvláštní logika, ale je to její logika a přes to nejede vlak. Pouze mi vždycky volá, když je jí blbě a chce okamžitou pomoc, což já neumím, tak si vždycky pokecáme, že jsem jí to říkal, ona se naštve a takto je to pořád dokola.
No tak toto je presne ten prípad. Do bodky.
Čo už. Ale najhoršie na tom je, že takúto logiku má vačšina "stáda".
Zdravie na počkanie, by chcel každý.
Skutocne sa s tym clovek v rovine vedomosti musi popasovat a preniest sa cez to, ze su tu aj ludia, ktori si musia okusit aj utrpenie, a to ide len cez ludsku stupiditu. A nechat ich ist svojou vlastnou cestou, a energiu, ktoru tym usetri, pouzit na dalsie obohatenie seba sameho. Rozumny clovek rozpozna cloveka, ktory stoji o radu a pomoc, a tomu naopak poradi velmi rad.
Čím,horšie mi bude na Zemi, tým lepšie v nebi....
Kde je záruka?
máte naprostou pravdu, kdo nechce , tak není schopen pochopit určité věci a vysvětluje to třeba tím " co bych měl z toho života, kdybych si ani nemohl dát k jídlu to co mi tak chutná"
a přesně jak říkáte , je to jenom plítvání časem a energií, přesvědčovat někoho o něčem co je pro něj "zbytečné"
ale co si budem povídat , dnešnímu systému takoví lidé neskutečně vyhovují a zapadají do něj
Dnes ma pri večernej defekácii nepríjemne prekvapila jedna vec.
Stolica bola dost tvrdá a ked som ju "vyhodil" tak mi tak podráždila črevo že to až zabolelo a dost.
Tak ma napadlo, či to nebol nejaký zvyšok z rána, no po úvahe som to predbežne zavrhol, kedže ráno sa podla subjektívneho dojmu vyprázdnim normálne cca 2-5x, velmi objemná stolica. Čo to stvrdnutie večernej stolice sposobilo? Celkom ma to prekvapilo. Nepríjemne.
Ďakujem
To vám asi neřeknu, protože bych musel znát naprosto do detailu, co jste celý den jedl a pil a i tak se z toho nemusí nic zásadního zjistit, hodně to totiž závisí i na momentálním stavu psychiky.
Ako obvykle. Dnes amarant, šalát, ovocie(jablká),cesnak,mrkvová štava(iba mrkvová)cca 1,5l. Zmena bola akurát v tom, že som jedol este vecer jablká. To obvyklé jedlo bolo o cca 12.00 na obed.
Tak čo sa týka momntálneho stavu psychiky, tak to bolo ok alebo resp. výborne. Bol som sa totiž preist(opat razantná rýchlochodza) a vobec mi nevadilo ani -7 stupnov. To, že má psychika vplyv na defekáciu to je mi jasné, zvyčajne to prebieha tak, že ráno si proste spomeniem, že mám íst na WC a proste idem. Počas dna to už neriešim. Iba večer, ale vtedy to skor ide samo od seba, bez pomyslenia na defekáciu. Zvyčajne po vypití 0,5l tekutiny(vačšinou štava).
Ale može ovplyvnit psychický stav aj konzistenciu stolice? Pokial by sa to ešte opakovalo tak mám urobit nejakú korekciu?
Ďakujem
To je opravdu divné, jediný důvod by mohla být ta rychlá chůze v mrazivém prostředí, kdy tělo ztrácí mnoho vody a obsah střev se zbytečně zahušťuje, ale ani tak by to neměl být důvod k nějakému razantnímu ztvrdnutí stolice. Psychický stav může stolici rozhodit oběma směry, jak zácpa, tak průjem, ale z toho, co píšete, se mi to nezdá. Jako další možnost je vyšší ztráta draslíku při vyšší tělesné námaze a zkuste se zaměřit na potraviny s vysokým obsahem draslíku, jako syrové brambory, banány, jablka a další. Doporučovaná denní dávka je cca 5 g, ale vhodnější je cca 8,5 g a předávkování se dostaví, až na 18-25 g a to se již stravou prakticky přijmout nedá.
Tiež ma to prekvapilo. Ono vlastne tá stolica bola tvrdá, ale neboli to tie typycké "bobky", ale boli to také dva "valčeky".
Mohlo by to súvisiet s tým pohybom. Ráno totiž tá stolica taká nebola.
Ked to teda súvisí s tým pohybom, tak to platí iba pre pohyb v zime t.j. v chladnom prostredí a v letnom resp. jarnom počasí ten šport nebude mat vplyv na zahustenie stolice? Chcem sa totiž venovat tomu športu viac a dat si počas dobrého počasia "do tela" a keby mi to malo nejako zahustovat stolicu, tak by som nebol práve nadšený.
Na ten draslík sa zameriam.
Ďakujem
Ne, to platí pro pohyb obecně, ale zima se to do určité míry ještě zesiluje, protože chlad stahuje.
No dnes, sa to už nekonalo, chvalabohu, no je pravdou,že som celý den iba "kysol" pri počítači a TV, hudbe.
Ma napadla jedna vec, keby som športoval ráno alebo resp do obeda, potom aj predtým sa poriadne zavodnil.
Alebo po jedle po obede a po sporte sa poriadne zavodnil. Štavami+solankou.
Dalo by sa to takto aplikovat?
Určitě by to takto šlo, tam jde o balastní vlákninu a dostatek tekutin v součinnosti s probiotickými bakteriemi, čili by to chtělo ještě třeba 0,5 litru domácího kefíru a stolice musí být přímo ukázková.
Tej vlákniny je tam skutočne zančné množstvo. Tekutiny tak isto.
Ten kefír ma zaujal.
Ďakujem
Dobrý den,
před časem jsem si pročetl většinu článků z Vašich stránek a velký kus diskuze. Jsem ještě relativně mladý muž (23 let), žádnými važnými zdravotními problémy netrpím, ale v posledních dvou letech mě začala trápit zácpa, která se pomalu zhoršuje.
Zkusím uvést trochu faktů:
- Stolice: úzká až skoro tužkovitá, většinou velmi krátká (takové "nudličky")
- Konzistence: trochu hustší kaše
- Zápach: mírný, nic drastického
- Frekvence: Zhruba jednou za dva dny (zkouším to častěji, ale většinou odcházím z toalety bez "úspěchu")
Zkusil jsem přejít na syrovou stravu a během minulého týdne jsem prováděl každý den klystýr. Zde jsem měl problém do sebe dostat více než 1l, ale možná mi scházela větší kuráž. Po tomto týdnu jsem se pokusil aplikovat šankaprakšalánu. Podařila se mi, avšak žádné provazce tvrdého kalu ze mě nevyšly. Průběh šankaprakšalány také nebyl úplně normální, trvalo cca 20 minut, než jsem začal po vypití prvních 1.5l pociťovat potřebu (žaludek jsem si mačkal, úklony rovněž prováděl). Ani další vypité dávky rozhodně neprocházely ihned - ale už to bylo přeci jen rychlejší. Dále jsem se držel návodu (první den jen rýže s máslem, žádný alkohol, ...), rovněž jsem bral Lactobacilus Acidophilus. Předpokládal jsem, že by se mohly projevit první známky zlepšení, ale zatím změny ve stolici nepozoruji, proto jsem se chtěl zeptat, zda-li něco dělám špatně.
Můj běžný jídelníček dříve byl založený na vařené stravě, pečivu, ovoci a zelenině. Nikdy jsem nekouřil, alkohol piji málokdy a v malém množství. Každý den mám cca 1h rychlejší chůze, tak 2x do týdne sportuji ještě jinak (běžky, kolo, ...), nedostatkem pohybu tedy snad netrpím. Jak již jsem psal, minulý týden jsem měl volno a byl jsem na syrové stravě. Tento týden se v tom snažím pokračovat, pouze oběd mám z jídelny - snažím se vybírat těstovinové saláty, rizota aj., žádnou polévku. Dopoledne jím hlavně ovoce, večer zeleninové saláty. Občas si udělám ovesnou kaši (tepelně upravenou - vím o Vašich výhradách k ní, zatím jsem se ale nezbavil návyku na "něco teplého"), takže nedostatek vlákniny snad příčinou problému nebude.
V diskuzi jsem našel tento Váš příspěvek:
Obecně bohatě stačí, pokud zpočátku užíváte Lactobacillus acidophilus, 1x ráno, 1x večer, po jídle a Lepicol, také ráno a večer, po jídle jednu lžičku, který má pět laktobacilárních kultur, (probiotika) současně s Psyliem a Frukto-oligosacharidy, (prebiotika), tato kombinace je výhodná na rychlé a celkem trvalé obnovení správných bakteriálních kultur v tlustém střevě a teprve, pokud Vám to bude příliš ředit stolici, tak postupně omezíte, nebo úplně vysadíte Lepicol a teprve po delší době, minimálně jeden měsíc užívání, třeba i laktobacily.
Chtěl jsem se proto zeptat, zda-li si myslíte, že by uvedená kombinace byla vhodná i pro mě?
Dále jsem se chtěl zeptat, zda-li úzká stolice může souviset s nějakou dílčí blokádou v trávícím traktu. Není mi moc jasné, proč je stolice dlouhobě tak úzká oproti velikosti střeva (i v minulosti si jí pamatuji mnohem větší) a pořád si představuji provazce ztvrdlého kalu, které jsem viděl na Vašich stránkách ...
Za případnou odpověď moc děkuji.
Zkusím uvést trochu faktů:
- Stolice: úzká až skoro tužkovitá, většinou velmi krátká (takové "nudličky")
- Konzistence: trochu hustší kaše
- Zápach: mírný, nic drastického
- Frekvence: Zhruba jednou za dva dny (zkouším to častěji, ale většinou odcházím z toalety bez "úspěchu")
Zkusil jsem přejít na syrovou stravu a během minulého týdne jsem prováděl každý den klystýr. Zde jsem měl problém do sebe dostat více než 1l, ale možná mi scházela větší kuráž. Po tomto týdnu jsem se pokusil aplikovat šankaprakšalánu. Podařila se mi, avšak žádné provazce tvrdého kalu ze mě nevyšly. Průběh šankaprakšalány také nebyl úplně normální, trvalo cca 20 minut, než jsem začal po vypití prvních 1.5l pociťovat potřebu (žaludek jsem si mačkal, úklony rovněž prováděl). Ani další vypité dávky rozhodně neprocházely ihned - ale už to bylo přeci jen rychlejší. Dále jsem se držel návodu (první den jen rýže s máslem, žádný alkohol, ...), rovněž jsem bral Lactobacilus Acidophilus. Předpokládal jsem, že by se mohly projevit první známky zlepšení, ale zatím změny ve stolici nepozoruji, proto jsem se chtěl zeptat, zda-li něco dělám špatně.
Můj běžný jídelníček dříve byl založený na vařené stravě, pečivu, ovoci a zelenině. Nikdy jsem nekouřil, alkohol piji málokdy a v malém množství. Každý den mám cca 1h rychlejší chůze, tak 2x do týdne sportuji ještě jinak (běžky, kolo, ...), nedostatkem pohybu tedy snad netrpím. Jak již jsem psal, minulý týden jsem měl volno a byl jsem na syrové stravě. Tento týden se v tom snažím pokračovat, pouze oběd mám z jídelny - snažím se vybírat těstovinové saláty, rizota aj., žádnou polévku. Dopoledne jím hlavně ovoce, večer zeleninové saláty. Občas si udělám ovesnou kaši (tepelně upravenou - vím o Vašich výhradách k ní, zatím jsem se ale nezbavil návyku na "něco teplého"), takže nedostatek vlákniny snad příčinou problému nebude.
V diskuzi jsem našel tento Váš příspěvek:
Obecně bohatě stačí, pokud zpočátku užíváte Lactobacillus acidophilus, 1x ráno, 1x večer, po jídle a Lepicol, také ráno a večer, po jídle jednu lžičku, který má pět laktobacilárních kultur, (probiotika) současně s Psyliem a Frukto-oligosacharidy, (prebiotika), tato kombinace je výhodná na rychlé a celkem trvalé obnovení správných bakteriálních kultur v tlustém střevě a teprve, pokud Vám to bude příliš ředit stolici, tak postupně omezíte, nebo úplně vysadíte Lepicol a teprve po delší době, minimálně jeden měsíc užívání, třeba i laktobacily.
Chtěl jsem se proto zeptat, zda-li si myslíte, že by uvedená kombinace byla vhodná i pro mě?
Dále jsem se chtěl zeptat, zda-li úzká stolice může souviset s nějakou dílčí blokádou v trávícím traktu. Není mi moc jasné, proč je stolice dlouhobě tak úzká oproti velikosti střeva (i v minulosti si jí pamatuji mnohem větší) a pořád si představuji provazce ztvrdlého kalu, které jsem viděl na Vašich stránkách ...
Za případnou odpověď moc děkuji.
To, co popisujete vypadá na namnožené kvasinky a tam obiloviny nemají ve stravě co dělat, naopak bych zařadil relativně velké dávky domácího, ideálně kozího, kefíru z nepasterizovaného mléka, který srovná laktobacily. Je sice nepravděpodobné, že ve vašem věku budete mít nějaké větší nánosy ve střevě, ale v dnešní době plné chemických žrádel se není možné divit již ničemu.
Hodně to záleží na vašich předchozích stravovacích zvyklostech a pokud tam patřil cukr a slazené limonády, tak můžete kvasinky považovat za své nájemníky, kteří vám devastují dům. Čistit se musíte pravidelně, nejlépe denně urinový klystýr a vždy po 14 dnech šankaprakšalána. Vynechat obiloviny zcela a pokud již něco z obilí musíte, tak si dejte pseudoobiloviny, jako pohanka, jáhly, amarant a další. Pokud chcete můžeme se i sejít a já se pokusím vám vše smysluplně vysvětlit, ať se zbytečně dlouho netrápíte.
Děkuji Vám za odpověď, zkusím tedy nasadit antikvasinkovou dietu. Rád bych se ještě zeptal, zda byste mi doporučil pití čaje Lapacho a dále také, jaká je orientačně "relativně velká dávka domácího, ideálně kozího, kefíru z nepasterizovaného mléka". Vím, že to může být u každého jiné, ale protože nejsem zvyklý mléčné produkty konzumovat, nedokážu to vůbec odhadnout. Asi to v rámci tohoto problému není důležité, ale zapomněl jsem napsat, že mám od 6 let vyoperovaný apendix.
Děkuji Vám za nabídku osobní konzultace, kdybychom mohli probrat obecně i zásady správného stravování, pak bych ji rád využil. Mám sice načteno relativně hodně informací, ale obávám se, že už v tom mám trochu zmatek.
Děkuji Vám za nabídku osobní konzultace, kdybychom mohli probrat obecně i zásady správného stravování, pak bych ji rád využil. Mám sice načteno relativně hodně informací, ale obávám se, že už v tom mám trochu zmatek.
Čaje Lapacho a Vilcacora jsou jednoznačně vhodné, kefíru klidně i litr, ale alespoň 0,5 litru denně. Ten apendix, to je škoda, jedná se o medicínský nesmysl a při problémech s apendixem bohatě stačí výplach střeva a je po problému, tak nač operovat. Důležité to již moc není, ale pro správnou funkci střeva je docela důležitý, ale to už nevymyslíme.
Co se týká té konzultace, tak její obsah může být zcela na vašem uvážení, záleží na co se budete ptát. Jinak pokud se člověk na konkrétní věci neptá, tak zpravidla vysvětluji základní zásady zdravého života z několika pohledů, které si dost lidí bohužel ani neuvědomuje.
Od chvíle, co jsem na vitariánské stravě mám neustále průjem. Správnou defekaci jsem měla jen párkrát. Nechápu, co dělám špatně. Skoro denně provádím klystýr urinou.
To můžete mít jednak slabší játra a slinivku, což potom vytváří průjem a další možnost je přemnožení kvasinek ve střevním traktu. Játra by to chtělo vyčistit pomocí jaterní očisty a na ty kvasinky je nejvhodnější domácí kefír, kterého bych asi v této fázi aplikoval od 0,5 litru výše, ale starší než 48 hodin, ten totiž staví a upraví problém. Normálně ho za 24 hodin vyrobíte, stočíte dáte v PET lahvi do lednice a budete pít až po 48 hodinách od zahájení výroby, starší nevadí, ale mladší spíše projímá, tak ten nepijte.
Díky za odpověd. Tu očistu jater bych zkusila, jenže radíte to udělat až když je vyčištěné střevo a to čisté zřejmě nemám, takže nevím jestli do toho mám jít.
Tak si udělejte pár klystýrů a potom to klidně vypucujte, nic se neděje, ale jde to trochu hůře. Stejně vás várky epsomské soli vyprázdní a střeva budou čistá ať chcete, nebo ne.
Vždy jak vypiju 0,5 l šťávy nebo se najím červené řepy tak mám na druhý den průjem. Barva "průjmu" je vždycky jak šťáva z červené řepy asi to svědčí o zanesém tlustém střevu nicméně chtěl bych se zeptat jestli mám pokračovat v pití a jedení červené řepy.Děkuji
Pít naráz 0,5 litru čerstvé šťávy z červené řepy si nemůže dovolit každý, jde o velice silný čistič a není divu, že způsobuje u netrénovaného a znečištěného jedince průjem, což je ještě docela dobré. Většina lidí by měla i vážnější zdravotní potíže a já radím začínat s jedním dcl denně, teprve pomalým navyšováním se lze dostat na 0,5 litru denně a to nejrychleji za jeden měsíc, zpravidla to však trvá mnohem déle. Pokračovat jistě můžete, ale nesmí vám to vyvolávat průjem.
Jardo, co nejčastěji způsobuje onu nežádoucí mazlavost stolice? Přemnožení nějakých breberek?
V naprosté většině případů kvasinky, ale jinak to může mít i dost jiných důvodů, od patogenních bakterií, až po parazity ve střevě, dále pak slabá játra a slinivka, dokonce i nedostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku, ale ty kvasinky jednoznačně vítězí. Udělejte si plivací test, již jsem ho tu několikrát popisoval, tak to prohledejte.
Tak cca 70% sliny zůstalo nezměněno na hladině. Zbytek vytvořil dva jakoby krápníky, které po půlhodině pozvolna doputovaly až na dno sklenice. Voda zůstala čirá...
Test bych doporučoval minimálně ještě jednou zopakovat a pokud to vyjde stejně, tak se pusťte do kvasinek. Pro začátek vyzkoušejte větší množství kokosu, jak čerstvý kokos, tak tuk a klidně i strouhaný kokos.
OK, díky za info, testnu zase ráno. Strouhaný kokos mám v salátu denně (cca 3-4 polévkové lžíce) už řadu měsíců. Mám ho přidávat víc?
To je již docela slušné množství, ale vyzkoušejte přímo olej, třeba od této firmy http://www.tropicai.cz/, jde o velice dobrý produkt a opravdu má unikátní vlastnosti.
V jakém dávkování ho používat? Lze společně s tím strouhaným nebo jen jeden z nich? Já jsem olej (od 2 jiných výrobců) jednu dobu testoval, ale někde jste mi psal, že strouhaný do salátů chutná líp a je levnější, což potvrzuju, tak jsem přešel na strouhaný.
Dají se používat 2-4 polévkové lžíce denně, jde to společně s tím strouhaným a ještě lepší jsou čerstvé kokosy, ale ty se nyní blbě shání. Také kvasinkám můžete do salátů nadělit kromě kokosu zázvor, pálivé papriky, kurkumu a více druhů koření, včetně česneku a cibule. Navíc můžete aplikovat i fungicidní čaje, jako lichořeřišnici a karabinec, nebo z cizích třeba lapacho, vilcacora a určitě se dají najít i další možnosti. Čím více jim toho nandáte, tím dříve od nich bude pokoj, ale chce to střídat.
Pane Jardo nechal jsem si udělat výtěr / rektum / a výsledek je : Pomnožení - Proteus sp. , Campylobacter kultivace - negativní . Proteus sp. se přeci nachází v moči , nemůže to být , že přidávám moč do klystýru ?
Každá breberka, co se obvykle nachází kdekoliv v těle se může nacházet i na jiném místě v těle, čili tím bych si zase tak hlavu nelámal. Pokud vás to neěak děsí, tak si udělejte výplach střev pomocí MMS a máte skoro jistotu, že již po prvním pokusu tam nebudete mít prakticky nic. Pokud to několikrát zopakujete, tak již veliký nárůst energie vám odpoví spolehlivěji, než složité laboratorní testy, že jste se zase zbavil nějakého nežádoucího nájemníka ze svého těla.
Jaký poměr MMS přidat do roztoku vody se solí , a zbavím se jich ve střevě ?
To musíte pomalu navyšovat tak od dvou kapek aktivovaného MMS na litr nálevu, do cca 10 kapek na litr nálevu. Je otázkou zda je ideální kombinace se slanou vodou, tou by se asi mělo střevo vyčistit a poté dát ještě jeden nálev pouze vodu s MMS. Při týden trvajícím denním opakování klystýrů je skoro nemožné se jich nezbavit.
Mám pravidelnou stolici, každé ráno, i několikrát. Stolice nezapáchá, má konzistenci jako celozrnný rohlík, ale je krátká a úzká a to asi není správně. Vždy je to prostě několik krátkých a úzkých hovínek (pardon, ale nemůžu najít správný výraz). Napadá mě jestli to nemůže být přemnožená kvasinka ve střevě a pokud ano, jak se ji zbavit? Pokud ji mám je vhodné pít pomerančový džus (piju každé ráno tak 3 dcl) nebo ho mám vynechat?. Díky za odpověd.
Pokud je stolice formovaná, nezapáchá a nemaže, tak bych tam kvasinku nehledal, ale není nic snazšího, než si udělat kvasinkový plivací test, který jsem zde již několikrát popisoval a víte na čem jste. Na kvasinky pomeranče moc vhodné nejsou a nejlépe se jich zbavíte pomocí klystýrů s přidaným MMS, ale opatrně a pomalu navyšovat.
Co je důvodem, že nejde stolice spláchnout, může to být množstvím vlákniny?
Netuším, jak to myslíte, zda maže, nebo plave, nějak to upřesněte.
Myslela jsem to tak, že plave. Občas i maže, ale nevím jestli je to jen stravou nebo taky, že se občas vystresuju (myslím to, že je řidší a maže) ![]()
Tak si otestujte kvasinky, již jsem zde ten plivací test popisoval několikrát a pokud bude pozitivní opakovaně, tak nasaďte protikvasinkovou dietu. Současně je vhodné provádět klystýry a dávat do nálevu koloidní stříbro, nebo opatrně přidávat aktivované MMS. Stolice musí být formovaná a měkká, taková samovyklouzávací. Stresy samozřejmě množení kvasinek dost napomáhají a pokud se to podpoří nevhodnou stravou, tak je problém na světě.
Normálně nemám problém s vyprazdňováním a chodím každé ráno. Ale když si udělám klystýr (večer), tak se mi stolice zasekne na 2-3 dni. Tenhle problém jsem měla i kdysi při normální stravě a nyní u syrové stravy se to vůbec nezlepšilo. Co bych s tím mohla udělat?
Vyzkoušejte přidat do stravy cca 1-2 polévkové lžíce rozemletého lněného semínka, případně pít více kefíru a nevidím rozumný důvod k nepravidelné defeakci.
Po tom klystýru mám vždy první stolici tvrdou, ale jak se to prorazí, je to v pořádku.
Na vyšetření irrigo mi řekli, že mám dlouhé a víc zakroucené tlusté střevo a asi budu mít sklon k zácpě. Tak jestli tohle nemůže být problém.
Před pár lety jsem měla zácpu kvůli stresu v práci, ale díky změně práce a stravy a hlavně běhání večer se to upravilo.
Denně jím sirnou patlanici s lněným semínkem (v té porci jsou tak 2 lžíce) a piju 1 litr kefíru. Má význam přidat ještě víc kefíru?
Mně zas přijde divné, že vůbec nehubnu. Hned ze začátku při přechodu na syrovou stravu jsem shodila 2 kg, která jsem přibrala přes zimu a teď nic
Přitom jím o hodně míň, o kaloriích ani nemluvím.
Nevím, jestli se tělo ještě nezačalo zbavovat odpadu a nebo je jen v pohodě.
Denně jím sirnou patlanici s lněným semínkem (v té porci jsou tak 2 lžíce) a piju 1 litr kefíru. Má význam přidat ještě víc kefíru?
Je to sice už docela dost, ale klidně bych vyzkoušel toho kefíru přidat, tím nic nezkazíte, občas je vhodné si udělat pouze kefírový den, kdy se nic nejí pouze si popíjíte kefír dle libosti a bez omezení konkrétního množství. V tomto případě je nutný kefír co nejmladší, do 24 hodin, který spíše projímá.
Na syrové stravě zpravidla stačí velmi malé dávky potravin a pokud je člověk bez stresů, tak se váha nehne. Tělo pak i z toho mála vytěží co potřebuje, ale i stolice dost tuhne, čili zde možná i přidat kokosový olej, pro lepší defekaci.
24 hodin v houbičce nebo celkem? Dělám si kefírek 1 den, večer dám do houbičky, další večer přecedím a šoupnu do ledničky, druhý den si ho vezmu do práce a vypiju. Je to tedy už starší než 24 hodin a mohl by způsobovat zácpu?
Zácpu by sice měl vyvolávat až kefír starší než 48 hodin, ale ve vašem případě bych asi vyzkoušel celkovou délku od zalití do spotřeby 24 hodin jako maximální a raději možná i trochu méně, ten spíše projímá.
Tak i já mám najednou problém s pravidelným vyprazdňováním. Loni v létě, když jsme začali vita, tak stolice byla pořád řídká.
Pak jsem povolila s disciplínou. Nyní už 2-3 týdny jím jen kefír, patlaninu, ovoce, zeleninu. Ale nemám vůbec hlad a za den stihnu jen patlaninu a ovoce. Nebo jiný den jen kefír a zeleninu. Asi tělo nemá každý den co vypuzovat, když toho tak málo pozřím?
Takže to shrnu: co jím jen výše uvedené a vůbec nic jiného z obchodů, tak chodím na záchod jednou za 2-3 dny a tvrdé. A v pití se překonávám.
Co jste měl prosím na mysli o nějaký příspěvek výše, že "Na syrové stravě zpravidla stačí velmi malé dávky potravin... .... Tělo pak i z toho mála vytěží co potřebuje, ale i stolice dost tuhne". Jak je to možné?
Ale kokosový olej začnu přidávat. Je ale zvláštní, že patlaninu považuji za dost tučný výrobek, a přesto nic... Děkuji za Váš názor.
Je to sice dost neobvyklé, ale možné, čili bych se snažil o větší množství syrové mrkve a špenátu, což peristaltiku dost rozhýbe a přidat třeba kokosový olej, což defekaci taky vylepší a uvidíte. Defekace je nutná minimálně jednou denně, jinak je to vždy špatně. Jakmile musí tělo vydolovat z potravy vše co zvládne, tak toho zbude opravdu málo na kvalitní defekaci a musíte tedy dodat více vlákniny a k tomu tekutinu, případně místo jídla třeba dávku Lepicolu a mělo by to problém vyřešit.
Ale když jím jen ovoce a zeleninu, to je přece vlákniny dost... A když potřebuji jíst tak málo... to je problém? Mám začít roztahovat žaludek a jíst víc toho ovoce a zeleniny? Pamatuji, když jsme loni začali s ovocem a zeleninou, tak jsme všichni chodili na WC pořád a veliká množství, přestože jsme toho moc nejedli.
Taky mě napadlo, jestli tělo dostane vše, co potřebuje, když člověk má malou spotřebu jídla...
Může to způsobovat také malé množství tekutin, ale vsadil bych spíše na ten objem. Jinak i z málo jídla se dá získat téměř vše potřebné a na zbytek stejně musíte aplikovat doplňky.
Ten Lepicol, co jste mi poradil, je vážně paráda. Zafungoval okamžitě a od té doby chodím minimálně 3x denně a vzhled je výstavní ![]()
Přitom je to vláknina a laktobacily, takže to samé, jako když jím zeleninu, ovoce a kefír, ale působí jak kouzlo
Tak nevím, co mi scházelo.
To máte jedno, hlavně, že to funguje, mnohdy stačí jedna potvůrka navíc, nebo namíň a všechno je jinak.
Mám dotaz ohledně svojí staré babičky - jí otřesně, většinou jen housky, maso a sladkosti a málo pije.
Snažím se do ní dostávat víc tekutin a podstrkovat jí nějaký ovozel, ale moc toho nesní. Začne si pak stěžovat, že je stará, všechno jí bolí, tak ať jí alespoň nechám jíst to, co jí chutná. Je jasné, že v 85ti už jí na nic jiného nepřeučím.
Ale snaž se do ní dostat alespoň lněné semínko a teď jsem jí koupila Lepicol Plus, aby alespoň nějakou vlákninu měla.
S trávením má totiž věčné potíže, bolestí žaludku počínaje, zácpou konče.
A toho se také týká můj dotaz - dosti holduje šaratici. Tak se chci jen z důvodu finanční úspory zeptat - mám doma chlorid hořečnatý a epsomskou sůl - co z toho by bylo vhodnější užívat místo té šaratice? Děkuji
A toho se také týká můj dotaz - dosti holduje šaratici. Tak se chci jen z důvodu finanční úspory zeptat - mám doma chlorid hořečnatý a epsomskou sůl - co z toho by bylo vhodnější užívat místo té šaratice? Děkuji
Podobná je epsomská sůl, ale šaratice má celkem unikátní složení a to těžko nahradíte.
http://www.dedekkorenar.cz/choroby/traveni.html
Průjem akutní
Za lidský život pros..., chci říci strávíte vyměšováním nejméně dva roky (nepřetržitě), tak nevidím důvod, proč tuto dobu ještě prodlužovat, tolik času zase není.
Vinu na akutních průjmech mají některé patogenní mikroorganizmy, které si ve střevě udělaly oslavy vítězství, nebo intoxikace něčím, co jste snědli či vypili.
Někdy dochází k vyprazdňovacím křečím a průjmu z psychických příčin, strachem, stresem nebo po dlouhodobějším nervovém vypětí, které nastalo nějaký čas po jídle a způsobilo odkrvení zažívání ve prospěch zásobení mozku. Kdyby se totéž mělo dít v souvislosti s pohybem, píchá v boku.
Užívá se většinou jednorázově, opakování nebývá třeba. Když ano, tak dáte soli méně. A když je to dlouhodobější, tak přecházíte na řešení viz Průjem chronický.
Doporučené bylinné čajové koncentráty:
Do 0,4-0,5 l vlažné vody rozpustíte jednu rovnou lžičku kuchyňské soli bez čepice. Potom přidáte 2-3 lžičky Zeměžlučové směsi 12K, 3 lžičky Tymiánové směsi TK a 3-4 lžičky Dubových kapek RK. Představíte si důvod, proč to pijete, a snažíte se to vypít naráz. Chutí to připomíná mazlavé mýdlo, snažte se to nevyzvracet. Ani bacily to nevydrží. 1
Další:
Kdo má zdroj propolisu bez protivaroázních jedů a není na propolis přecitlivělý, může přidat do předchozího také 1 lžičku tinktury (se značnou opatrností, zpětným chladičem par a hasičákem po ruce: 100 ml 80% lihu + 20-40 g propolisu povařit na vodní lázni 15 minut a zfiltrovat).1
-------------------
Průjem chronický
Průjem chronický vzniká většinou v důsledku poruchy mechanického charakteru.
Jednou z možností je zanesení vnitřního povrchu střeva úsadami tak, že jen malá část z potravy prodifunduje skrz nánosy ke sliznici a střední část obsahu je trvale řídká. K tomu může dojít i při nedostatku nervových impulzů od páteře, díky čemuž střevo dosti zpasívní, někdy i sezením v práci bez pohybu.
Často jsou průjmy důsledkem dráždění střeva polypem, nádorem, výchlipkou nebo nějakou formou zánětu. Vzácněji je vina v nedostatku trávicích šťáv nebo jejich substance (typicky například absence enzymu laktázy).
Většinou ale tento typ průjmu způsobuje špatné složení střevní mikroflóry například po léčbě antibiotiky či jinými léky.
Běžně bývá důvodem frustrace nebo dlouhodobý stres či strach.
Každopádně jsou příčiny tak dalekosáhle odlišné, že vyšetření je nanejvýš vhodné.
Užívá se dlouhodobě do úpravy stavu a potíží. V dietě se snažte omezit mléčné výrobky mimo bílého živého jogurtu, ten je naopak vhodný (také pangamin, laktobacily aj.).
Zeměžlučová směs 12K 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít před jídly 5-15 minut 3×D. 1
Tymiánová směs TK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít mimo jídla 3×D. 2
Řepíková směs REK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít po jídlech 3×D. 1
Další, obvykle při nebo po jídlech:
Biopron 9 2×D 1. 1
Měsíčkový olej MO 3-4×D 2-3 lžičky. 2
Pupalkový olej Evemol 3×D 1 lžička. 4
Další, obvykle mimo jídla nebo nalačno:
Golden Yacca 4-6×D. Dlouhodobě. Zvyšovat postupně. Začít 2 týdny 1×D 1 večer, 2 týdny 2×D 1, 2 týdny 3×D 1 atd. (Golden Yaccu lze v tomto případě nahradit levnější Yuccou). 2
Zevně:
Masírovat páteř nejdříve 5 minut Prvním mazáním K1 a potom alespoň 15 minut Měsíčkovým olejem MO. Nakonec vše setřít hadříkem a nasucho zateplit starým trikem. 3
Měsíčkovým olejem MO mazat a velmi pomalu a jemně masírovat břicho ve směru hodinových ručiček vleže na zádech s pokrčenýma nohama. Přebytek MO setřít hadříkem. 3
Cvičení:
Provádět 2-6×D cvičení břicha s prázdným žaludkem. Vestoje, opřeni rukama o stehna nebo o stůl, ve výdechu 10-25× vtahujete břicho dovnitř (takže vypadáte velice hladově) a povolujete, po rozdýchání to zopakujete a další cvik uděláte podobně tak, že jenom vtáhnete břicho co nejvíce dovnitř a podržíte, dokud vystačíte nedýchat. 1
Meditační cvičení při nespecifických potížích břicha: Přestaňte sledovat, co se děje okolo vás. Sedněte si třeba na postel se zkříženýma nohama (turecký sed), můžete se lehce opírat bedry o pelest nebo o zeď (vleže jen když nelze sedět). Bříška natažených palců, ukazováků a malíků se dotýkají, ostatní prsty jsou volně přeloženy střídavě přes sebe. Od malíků vzdálenější prsteník se přes bližší prsteník provlékne volně pod malíky. Palci se dotýkáte oblasti solaru a malíky směřují dolů (v rámci možností). Zavřete oči a provádějte hluboké dýchání ještěrčím dechem (viz kapitola Ještěrčí dech). Při tom si představujte v duchu, jak vaše myšlenková energie jako teplo jarního slunce prohřívá tělo, ve kterém jakoby roztával led. V mysli cestujte stále po těle a zvláště po břiše a mentálně prohřívejte všechna místa, kde máte pocit chladu. Meditujte tak dlouho, dokud nemáte pocit, že už toho bylo dost, avšak nejméně čtvrt hodiny 1-6×D. 4
Pozn.:
Pro rozblokování i automasáž se pohybovat (válet) 1-4×D asi minutu vleže s pokrčenýma nohama opřenýma o zem a zády na masážním Zadbalonu průměr 20 cm pomalu ve směru zadek/hlava. 1
http://www.dedekkorenar.cz/choroby/traveni/zacpa.html
Zácpa
Zácpou si představuji stolici s termínem dodávky obden a déle. Příčina bývá většinou psychická, například cestovní stres, doplněná dalšími podpříčinami, jako je nedostatek tekutin, nedostatek vlákniny ve stravě, porucha peristaltiky od páteře, sedavé zaměstnání, drogy a léky. Setkal jsem se i se zácpou z přílišné délky střev vzniklou pravděpodobně relaxací střevní svaloviny kvůli nedostatku nervových impulzů od míchy při silných blokádách a otocích páteře.
Při zácpě máte pocit, že i možnost vysr... se na něco či co, je privilegium odpírané.
Užívá se týdny i měsíce do nápravy stavu.
Zeměžlučová směs 12K 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít před jídly 5-15 minut 3×D. 1
Řepíková směs REK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít mimo jídla 3×D. 1
Borůvková směs CK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít po jídlech 3×D. 2
Další, obvykle při nebo po jídlech:
Pupalkový olej Evemol 3×D 1 lžička. 4
Lecitin 1,3 g 3×D 1 (jen u starších přes třicet). 4
Koenzym Q10 po 30 mg 3×D 1 (jen u starších přes třicet). 4
Ostropestřecová kaše OO-KH 3-4×D 1 lžíce. 1
Další, obvykle mimo jídla nebo nalačno:
Golden Yacca 4×D 1-2. Krátkodobě do zlepšení stavu. 1
Pít (upíjet) rozmrzlou vodu dopoledne 1-3 dcl, odpoledne 1-4 dcl, navečer 0,2-1 l (viz kapitola O rozmrzlé vodě). 2
Zevně:
Masírovat páteř nejdříve 5 minut Prvním mazáním K1 a potom alespoň 15 minut Měsíčkovým olejem MO nebo 30 minut Bylinným masážním olejem BO. Nakonec vše setřít hadříkem a nasucho zateplit starým trikem. 3
Měsíčkový olej MO aplikovat pomocí gumového násadce do konečníku asi 1-2×D5-10 ml. Instalace vložky je nezbytná. (Je-li aplikován klystýr, viz níže, tak až po něm.) 1
Měsíčkovým olejem MO 1-2×D mazat a velmi pomalu a jemně masírovat břicho ve směru hodinových ručiček vleže na zádech s pokrčenýma nohama. Přebytek MO setřít hadříkem. 2
Řepíková směs REK 1 lžíce do ½-1 l teplé vody a provést pomocí stříkačky Janett nebo hadičky a násadce nálev neboli klystýr asi na 5-10 minut 1-2×D nebo alespoň navečer. 1
Cvičení:
Sifon 6 (refluxní vzduch 25-40 % - viz kapitola O dýchání sifonem) dechová masáž 2-4×D 2-10 minut a na noc 15-30 minut. Zátěž zvyšovat velmi zvolna! 2
1-4×D cvičit břišní stěnou masáž břišních orgánů tak, že se opřete rukama o stehna nebo stůl a ve výdechu vtáhnete (vcucnete) a povolíte 10-20× břicho. To děláte tak dlouho, jak dlouho vydržíte ve výdechu. Obvykle stačí 2-3 série po sobě. 1
Meditační cvičení při nespecifických potížích břicha: Přestaňte sledovat, co se děje okolo vás. Sedněte si třeba na postel se zkříženýma nohama (turecký sed), můžete se lehce opírat bedry o pelest nebo o zeď (vleže jen když nelze sedět). Bříška natažených palců, ukazováků a malíků se dotýkají, ostatní prsty jsou volně přeloženy střídavě přes sebe. Od malíků vzdálenější prsteník se přes bližší prsteník provlékne volně pod malíky. Palci se dotýkáte oblasti solaru a malíky směřují dolů (v rámci možností). Zavřete oči a provádějte hluboké dýchání ještěrčím dechem (viz kapitola Ještěrčí dech). Při tom si představujte v duchu, jak vaše myšlenková energie jako teplo jarního slunce prohřívá tělo, ve kterém jakoby roztával led. V mysli cestujte stále po těle a zvláště po břiše a mentálně prohřívejte všechna místa, kde máte pocit chladu. Meditujte tak dlouho, dokud nemáte pocit, že už toho bylo dost, avšak nejméně čtvrt hodiny 1-6×D. 4
Pozn.:
Pro rozblokování i automasáž se pohybovat (válet) 1-4×D asi minutu vleže s pokrčenýma nohama opřenýma o zem a zády na masážním Zadbalonu průměr 20 cm pomalu ve směru zadek/hlava. 3
Sedět doporučuji na Bedroseslích nebo alespoň na sedacích míčích kvůli pohupování se pro uvolnění napětí břišních orgánů a bederní páteře. 3
Jardo, chci se zeptat na Váš názor ohledně frekvence přijímání potravy. Jím třikrát denně - ráno ovoce a patlanici, po poledni nějaký salát, luštěniny apod., večer, což je mezi pátou a šestou si dám nejvíc, jelikož mám čas v klidu jíst a trávit. Pak už piji kolem sedmé jenom kefír.
Je to příliš velký nápor pro trávení pokud bych dopoledne nebo odpoledne mezi hlavními jídly zařadil malou svačinku v podobě ořechů nebo suš. ovoce? Jsou to sice už 4 jídla denně plus kefír, ale mívám v době mezi jídly často hlad a navíc se mi nedaří zastavit hubnutí, které trvá už hodně měsíců - nyní jsem na 57kg při 172cm a váha jde stále dolů.
Děkuji
PS: Jaký je Váš denní režim?
Je to příliš velký nápor pro trávení pokud bych dopoledne nebo odpoledne mezi hlavními jídly zařadil malou svačinku v podobě ořechů nebo suš. ovoce? Jsou to sice už 4 jídla denně plus kefír, ale mívám v době mezi jídly často hlad a navíc se mi nedaří zastavit hubnutí, které trvá už hodně měsíců - nyní jsem na 57kg při 172cm a váha jde stále dolů.
Děkuji
PS: Jaký je Váš denní režim?
Váš režim celkem vyhovuje, ovšem asi bych ho otočil podle známého úsloví „snídej jako král, obědvej jako princ a večeř jako chuďas“, je to ideální a opravdu funkční. Já se domnívám, že na hubnutí nemá počet jídel vliv, je to o využitelnosti stravy, což není o objemu jídla, ale o tom, kolik z něho získám, za což je zodpovědná hlavně kyselina chlorovodíková a trávicí enzymy. Můj denní režim zahrnuje maximálně tři jídla a dost často dokonce pouze dvě, což mě připadá dostatečné.
Děkuji za odpověď. Vhodnosti jíst více ráno a méně večer si jsem vědom ale vzhledem k mému pracovnímu režimu to většinou vychází naopak. Pokud bych se měl večer uskromnit tak bych nejedl už téměř nic, tady tedy volím menší zlo.
Ja si ráno dávam do misky jeden pokrájaný pomaranč, polovicu grepu, 3 pokrájané jablká a vychádza mi to okolo 500 gramov ovocia aj keď ráno necítim hlad. Obed mám bežného človeka- nezdravý z jedálne a na večer si dám ľanové semienka, mak, sezam potom trochu počkám a dám si zemiakovú šťavu a potom kyslú kapustu a končím tak okolo 18:00. O 1 a pol hodiny som znovu hladný teda večer som najhladnejší a mám chuť jesť ako prasa čo mi vojde pod ruky ale ovládam sa. Napriek tejto strave mám menšiu zápchu ale to je z tekutín predpokladám. Jazyk mám ešte viac biely ako predtým, je to súčasť detoxikácie?
Já bych neřekl, že je to projev detoxikace, ale patrně si nějak množíte kvasinky. Vyzkoušejte plivací test a v případě pozitivního výsledku lichořeřišnici, nebo větší dávky česneku a mělo by se to zlepšit. Na tu zácpu více vody, musíte si uvědomit, že vláknina bez vody zácpou způsobuje, ne že ji řeší, jak se obecně tvrdí.
áno minulý týždeň som to robil a skoro všetko kleslo dolu. Znamená to, že som bol premnožený kvasinkou a nedejol som týždeň nič sladké. V tej dobe keď som mal premnožené kvasinky defekáciu som mal aj 3-krát denne hoci takú riedšiu aniečo ako blato. Prevčerom som skúšal znovu test a dolu už nebolo skoro nič, sa mi zdalo čudné, že už za týždeň som ich zredukoval. Včera pre istotu ešte raz a znovu dolu nič nebolo. Takže na kvasinky to nevyzerá ale zápcha už tiež nieje hoci idem na záchod iba raz za jeň, takže myslím, že to bude vodou a ten biely jazyk tiež nejako poriešim.
Pokud se jde na kvasinky správně, tak se redukují prakticky okamžitě a větší dávky vody určitě upraví jak stolici, tak potah jazyka, protože toxiny se odvedou střevem a nemusí ven vrchem, což tvoří povlak na jazyku s sliznicích.
Už asi viem čím to je. Začal som brat aminokyseliny, kreatíny a bcaa v tabletkách na rast svalov, ktoré mi kúpili moji blížny. Vôbec som to nechcel brať a ani kupovať ale už keď to mám tak to hádam nevyhodím lebo isto to bolo drahé. Skúšam podporovať defekáciu pitím štiav a kyslou kapustou aj keď dosiahnem max. 1 krát defekáciu do dňa. Týmto si vysvetľujem aj ten biely jazyk lebo to je len stlačený prášok.
Na co vám budou svaly, pokud budete stále nemocný, není lepší být jak chrt, ale zdravý a bez problémů.
Ja viem je to veľká chyba ja som to vôbec nechcel ale kúpili mi to. Tak to doberiem a poviem im , že v žiadnom prípade už viac toho nechcem.
nono, kreatin, aminokyseliny i BCAA jsou látky přirozeně obsažené v přírodě, tak z toho nedělej kovbojku... na to ještě nikdo neumřel
P.S. krom toho ti z toho nic nenaroste, buď v klidu.
Dobrý den, stolici mám pravidelně ráno, ale nutkání je tak silné,že sotva doběhnu. Ale zaráží mě její konzistence, která je kašovitá a nejde zcela spláchnout, plavou tam pak různé kousíčky. Když jsem jedla dřív všechno (pečivo, sýry, těstoviny, salámy atd.) tak byla tužší, ale někdy lepivá. Teď jím ráno banán+jablko+mandle, kokos, kokos.olej, k obědu normální vařené jídlo (rýže, brambory, maso, luštěniny apod. NE těstoviny,NE knedlíky) a navečer zeleninu(salát, mrkev,okurky,rajčata apod.) a večer kysané zelí. Po česneku mám vždy silně páchnoucí větry a pak průjem. Zkoušela jsem před pár dny klistýr (1l vody+1/2 citronu) a hned šlo všechno ven a ještě druhý den jsem měla průjem. Čím to může být?
Prakticky s jistotou zamoření kvasinkou, čili udělat si plivací test, který to patrně potvrdí a pak si nastudovat jak na kvasinky. Klystýry by to chtělo v tomto případě dělat denně, ono se střevo tak do tří, až pěti dnů trochu pročistí a bude fungovat lépe.
Dobry den,
mam podobny problem. Stolice se castecne nebo zcela rozpadne. Plivaci test jsem delal a vysel negativne. Zkusim ho jeste udelat nekolikrat za sebou, ale presto by me zajimalo jestli muze byt takove rozpadani stolice zpusobeno jeste necim jinym nez kvasinkou.
Třeba i nedostatkem žaludeční kyseliny, nebo špatně fungují játra a slinivka, těch příčin je celá řada a chce odstraňovat jednu po druhé.
Takze krkaci test 1. za 8 minut slabe, bezvyrazne krknuti, 2. - nic, 3. - nic. HCL je zrejme nedostatek. Stolice je cim dal horsi. Skoro porad mi bubla ve strevech.
Jeste takova uvaha. Beru horcik - uz asi 8 tablet magnesii lactii rano na lacno. Jestli jsem dobre pochopil nektere zdejsi prispevky, tak bez HCL je jeho vstrebani organismem dost diskutabilni.
Výsledky testu jsou celkem jasné a je třeba kyselinu dodávat. Jinak ten hořčík není vhodné brát ve velké dávce najednou, doporučuji ho co nejvíce rozložit do celého dne, klidně i po jedné tabletě každou hodinu, což zásadně zlepší vstřebávání a sníží ředění stolice. Také je správná vaše úvaha, bez kyseliny se opravdu nevstřebává, kromě čistých chloridů, skoro nic.
Dnes mi tedy nasli v moci nejaky enzym ze slinivky, ze pry je asi podrazdena. V krvi nebylo nic, presto jsem uz zhubl 15 kilo a traveni nic moc. Zkousel jsem Pankreolan po jidle a nevidel zadne velke zlepseni. Doktorka mi rekla, ze si ho mam dat pred jidlem. Potom pry mam jeste nejak min bilych krvinek, ale to pry muze byt chyba laboratore. Kdyz jsem se ptal, co by to znamenalo, kdyby to chyba nebyla, tak pry nic :/
Existuje neco, krome Pankreolanu, cim slinivku podporit?
Slinivku podporují citrusy a dostatek HCl v žaludku, čili udělejte si krkací test a pokud bude špatný, tak kyselinu chlorovodíkovou budete muset dodávat. Tento postup vám nahodí i ty bílé krvinky a zabijete tedy dvě mouchy jednou ranou.
Davam pred jidlem Betain HCL (Swanson) ale zadne velke zlepseni jsem nezaznamenal. Mam zkusit pridat? Zatim davam jedno draze. Spolknu to tesne pred jidlem. Nemam davat vetsi odstup aby se to stacilo rozpustit? A zaroven s tim pankreolan?
Dnes jsem si dal rano stavu z ananasu (Bromelain), zacnu tedy zkouset grep.
Kapsle mam 648 mg. Daniel mi poradil jednu pred jidlem, druhou behem jidla a treti po jidle.
Byl jsem na hydrocolonu. Prvni den nic moc neodchazelo a voda se asi nedostala az nakonec streva, druhy den na konci procedury tmava brecka, ale zadne velike kusy nebo kalove kameny. Byl jsem z toho dost vyrizeny (asi se to rozmocilo a zustalo vevnitr) takze jsem to doma jeste vyplachnul klystyrem. Zase tmava brecka. Treti den slusne chuchvalce asi az nekde z konce streva. Cele tri dny jsem nejedl, jenom pil ovocne stavy.
Odpoledne jsem sel na prochazku a kdyz jsem se vracel, citil jsem se po dlouhe dobe jako bych byl zase zdrav. Pojedl jsem ryzi s maslem a lactobacily. Druhy den zbytek ryze a hlavkovy slat, k veceri zase salat. Opet se vratilo stare dobre kvaseni. Uz pres den bublani a kruceni ve strevech, pak vecer pred usnutim. Rano jsem se probudil zase uplne vyrizeny. Vyplachl jsem streva klystyrem a potom udelal dalsi klystyr s odparenou moci (ze 2l na 1,5) Moc dlouho jsem to v sobe neudrzel, co muselo ven jsem vypustil ale na zbytek jsem nijak netlacil a nechal to tam. Rikal jsem si ze to neco nasaje a vycisti. Palila me dve mista, ktera jsem citil uz na hydrocolonu. Oblast slepeho streva, ktera me poboliva uz asi 14 dni v kuse a misto kolem ohybu sestupneho a pricneho tracniku.
Odpoledne nez jsem sel ven jsem sel na zachod vytlacit nejake zbytky vody at me to neprekvapi nekde na ulici. Voda nesla zadna zato vybehl chuchvalec hlenu promichaneho s krvi. To me dost vydesilo. Potom vecer jeste vychazely dalsi male kousky.
Dnes bolest kolem slepeho streva a paleni v ohybu. Jinak stolice byl jeste salat, ktery se rozpadl na zelenou brecku. Zajimalo by me , kde je problem. HCL a pankreolan jim. Na zacatku techto problemu s rozpadajici se stolici me tluste strevo nebolelo, spis mi to pripada jakoby to vzniklo nasledne.
Byl jsem na hydrocolonu. Prvni den nic moc neodchazelo a voda se asi nedostala az nakonec streva, druhy den na konci procedury tmava brecka, ale zadne velike kusy nebo kalove kameny. Byl jsem z toho dost vyrizeny (asi se to rozmocilo a zustalo vevnitr) takze jsem to doma jeste vyplachnul klystyrem. Zase tmava brecka. Treti den slusne chuchvalce asi az nekde z konce streva. Cele tri dny jsem nejedl, jenom pil ovocne stavy.
Odpoledne jsem sel na prochazku a kdyz jsem se vracel, citil jsem se po dlouhe dobe jako bych byl zase zdrav. Pojedl jsem ryzi s maslem a lactobacily. Druhy den zbytek ryze a hlavkovy slat, k veceri zase salat. Opet se vratilo stare dobre kvaseni. Uz pres den bublani a kruceni ve strevech, pak vecer pred usnutim. Rano jsem se probudil zase uplne vyrizeny. Vyplachl jsem streva klystyrem a potom udelal dalsi klystyr s odparenou moci (ze 2l na 1,5) Moc dlouho jsem to v sobe neudrzel, co muselo ven jsem vypustil ale na zbytek jsem nijak netlacil a nechal to tam. Rikal jsem si ze to neco nasaje a vycisti. Palila me dve mista, ktera jsem citil uz na hydrocolonu. Oblast slepeho streva, ktera me poboliva uz asi 14 dni v kuse a misto kolem ohybu sestupneho a pricneho tracniku.
Odpoledne nez jsem sel ven jsem sel na zachod vytlacit nejake zbytky vody at me to neprekvapi nekde na ulici. Voda nesla zadna zato vybehl chuchvalec hlenu promichaneho s krvi. To me dost vydesilo. Potom vecer jeste vychazely dalsi male kousky.
Dnes bolest kolem slepeho streva a paleni v ohybu. Jinak stolice byl jeste salat, ktery se rozpadl na zelenou brecku. Zajimalo by me , kde je problem. HCL a pankreolan jim. Na zacatku techto problemu s rozpadajici se stolici me tluste strevo nebolelo, spis mi to pripada jakoby to vzniklo nasledne.
Patrně jde o zánět vzniklý z kvasinek a odmytím zatvrdlé stolice se sliznice obnažila a trochu krvácí, což není nic neobvyklého. Chtělo by to stravu nedráždivou, která zánět upraví a na stopnutí krvácení buď Ascorutin z lékárny, nebo potraviny s rutinem, třeba pohanka, borůvky a rakytník.
Dobrý večer,
po 2 měsících pití domácího kefíru (ráno cca 0,25 l) se stav mojí stolice zhoršuje, je v 90% nezformovaná, kašovitá s kousky nestrávené potravy (slupky rajčat, špenát,kousky ořechů apod), frekvence 1-3 x denně. Užívám doplňky stravy dle vlasové analýzy a už několikrát se mi stalo, že ze mě vyšla celá neporušená tableta Vápník+Hořčík, což mě dost zaráží. Před chvílí jsem si dělala klystýr (po asi 2 měsících) a vyšlo spousta slupek z rajčat a také takové bílé chuchvalce a hleny. Co to může být? Může za stav stolice kefír, tím, že likviduje nějaké patogeny, nebo je tam již přemnožená mikroflora?
Nedovedu posoudit, co děláte špatně, ale zdá se, že jste zahleněná, čili vám třeba kefír nemusí z nějakého důvodu dělat dobře. Vyzkoušejte ho tak na 14 dní vynechat a pokud se stav upraví, tak bych ho vyřadil, nemusí sednout každému. U těch tablet nevím, ty mohou být třeba nějak potahované, jinak se musí rozpustit, což si lze ve vodě ověřit a i to je důvod, proč já doporučuji dávkovat chloridy v roztoku. Ty chuchvalce a hleny jsou většinou kvasinky, což se dá pravidelným prováděním klystýrů upravit.
Moja prvá rad je áno ako píšete jedzte varenú stravu, žáludok to bude mať lahšie.
Jedzte k zelenine ryžu, zemiaky.
Potom sa ozvite ako ste na tom. Žiadne tabletky, chloridy nejesť.
Ešte malá poznámka. Hlien ktorý vzniká na vnutornej strane čriev má aj iný účinok, chráni sliznicu čreva. Avšak nechcem prísť do konfrontácie s p. Zedníčkom tak poviem všetkého vela škodí.
A z čeho podle vás vzniká ten hlen?
Chtěl bych se zeptat. Má u zdravého člověka psychika ovlivňovat peristaliku střev ? Například, když je nervozní, tak je větší pravděpodobnost, že půjde na záchod atd. Psal už jsem tu pár měsíců zpátky, že mám problém s dráždivým tračníkem. Trochu se mi už povedlo se uzdravit, ale stejně to není úplně ono a semtam mě to zas chytne. Moderní medicína totiž tento problém popisuje jako problém psychický.
Tak psychika určitě stav defekace výrazně ovlivňuje a mohu klidně prohlásit, že i u mě se to občas projeví. Třeba před dlouhou cestou do zahraničí mám většinou lehký řídký problém a jen nasednu do auta je po a mohu jet jedním vrzem klidně 1000 a více kilometrů, prakticky bez zastávky. Nicméně by se mělo jednat o výjimečnou záležitost, ne že se poděláte i při vstupu do úřední budovy, nebo při rozhovoru s šéfem.
Dobrý deň, pán Jarda. Ako už viete, 9 mesiacov som na vysokotukovej strave, a neviem si ju vynachváliť...
Ešte pred 2,5 týždňom som mal pravidelnú stolicu, každý deň, do týždňa aj viac než 7 krát (nepočítal som)....
Pred 2,5 týždňom som ale začal robiť "derivačný kúpeľ" (určite viete čo to je) a piť "elixír mladosti" (kombinácia citróna s cesnakom)... A zrazu...ZÁPCHA, asi na druhý deň od praktizovania týchto dvoch vecí....
Derivačný kúpeľ praktizujem ale stále denne (už 2,5 týždňa), a elixír mladosti som sa rozhodol včera vysadiť...
Necítim žiadne zhoršenie trávenia, práveže naopak... aspoň čo sa týka žalúdočného trávenia...
2,5 týždňa som sa poriadne nevyprázdnil... za týždeň sa vyprázdnim asi tak, ako za 1 bežný deň pred tými procedúrami...
Klystíri pomáhajú MÁLO...
Keby som si teraz urobil urinový klystír, vyjde zo mňa asi ako po jednej bežnej veľkej potrebe... Ale KDE je tých ostatných XY dní ? Kde je to nahromadené ?
SOM PSYCHICKY na tom dosť zle - dôvod = ZÁPCHA, ktorá vznikla pravdepodobne (inak si to neviem vysvetliť) začatím osvedčených "detoxikačných postupov".... derivačný kúpeľ je TELU VLASTNÝ, tak ja tomu nerozumiem....
Začínam mať strach...
Ako preháňadlo som skúsil dať do 5dcl teplej vody kopcovitú lyžičku "chloridu horečnatého", hneď na to vypil ďalších 5dcl teplej vody, ale už bez chloridu horečnatého... No nič sa nedeje, účinkuje to strašne mizerne...vypil som to pred troma hodinami, akurát mi sem-tam popracujú črevá, cítim niečo v hrubom čreve (akoby tam niečo "prišlo", akoby tá tekutina už tam bola), ale nič sa nepýta von... Idem tlačiť na WC, a .... nič...možno tak 50ml "brečky"...
Vôbec neviem, čo sa deje v mojom hrubom čreve..... 99,99 percent ľudí na tejto planéte nemá za sebou toľko urinových klystírov ako ja... a možno len štvrtina z nich má také problémy ako ja po tieto dni (a povedal by som, že vlastne oveľa menej než štvrtina, možno jeden z 30 bežných ľudí...)
Nechcem, aby mi z toho "preskočilo"... Tak ja si začnem praktizovať "derivačný kúpeľ" na podporu očíst tela, a....DOSTANEM AKO ODMENU DLHOTRVAJÚCU ZÁPCHU, toto svet nevidel !!! (prepáčte sa nezvládnuté emócie...)
Mohlo sa mi niečo upchať ?...
Prosím, poraďte mi. Nemá to nič spoločné so stravou, ako som už písal vyššie.
EDIT : Práve teraz (17:15) zo mňa vyšla asi poslendá "brečka", ale celistvý kus "hovienka" nikde... Je možné, že sa mi nejakým čudným spôsobom stolica vytvorila do tvaru napríklad gule, a uviazla niekde hlboko v hrubom čreve ? ...
Problémy se stolicí plynou vetšinou z nedostatku kyseliny chlorovodíkové, čili to vůbec nemusí být tak, jak to popisujete, ale stačí dlouhodobý stres a je problém. Udělejte si krkací test a pokud bude špatný, tak ji budete zase muset dodávat a mělo by se to nahodit.
to Jarda : Pán Jarda, v kyseline chlorovodíkovej ten problém nebude...denne si dávam 3 + 3 + 2 kvapky kyseliny chlorovodíkovej v koncentrácii 35%...
V čom by teda mohol byť problém ? ...
A jaký máte průběh křivky pH moče, pokud se nedostanete nad hodnotu 7 pH alespoň jednou za den, tak laktobacily ve vás z důvodu překyselení žít nemohou a takto by vypadal výsledek.
Chuť mojej moči sa nezmenila odkedy jem tukovú stravu, chutí rovnako "v pohode" ako predtým. pH moču si zmerám len Vašimi "USA pH papierikmi", alebo to viem kúpiť aj v lekárni (dostatočne dobrý papierikový merač pH) ?
Ako som vravel, problémy nastali až po zaradení derivačného kúpeľa a "elixíru mladosti"... dovtedy nebol so stolicou problém....mám skôr dojem, že sa mi niečo veľmi upchalo, keď ma účinky derivačného kúpeľa a "elixíru mladosti" čistili... Ale o to nejde, ide mi o to dostať to z tela von.... Budem mať Psylium zmysel, pán Jarda ? Dnes zo mňa tiež nič nevyšlo, ani sa nič nepýta von.... mám z toho veľmi zlý pocit...
V lékárně prodávají proužky Albu Phan za cca 85,-Kč a nic se neucpalo, prostě střeva patrně jela nadoraz a derivační koupele uvolní velké množství toxinů a dojde k přetížení, jiný problém bych v tom nehledal a je důležité se dále nepřekyselovat, aby se namnožila původní probiotická kultura ve střevě. Psylium je dobré a můžete také vyzkoušet Lepicol, ten funguje výborně.
Ďakujem veľmi pekne, pán Jarda. Idem skúsiť Lepicol a kúpim tie pH papieriky. ![]()
V poslední době mám stolici sice pravidelnou, ale jsou to velké, široké a tvrdé bobky, velmi těžko jdou ven. Jím dostatek tuků i piju dost vody i kefíru. Co to prosím může znamenat?
To může být od štítné žlázy, podívejte se na stav jódu.
Jardo ma dotaz
Kdyz si po ranu udelam par klystyru - delam alespon 1x tydne na pruplach klidne 3-6 a na to jeden kam nasypu 2-3 tobolky lactobacilu od swansonu, potom vypiju asi 1 litr kefiru a asi 30-60min potom se najim, davam si rajcata s cesnekem,oreganem,kurkumou a jolokii, davam si to proto ze po tomhle u me nenastavaji vetry ,ktere vyrabi asi nejpis bujici a umirajici candida a taky proto ,aby to co jsem klystyrama vyplachnul hned nedorostlo, dalsi jidlo pote si dam ta 3-4hod, bud ovoce nebo zelenina(salaty) a prvni stolice se mi objevila zprvu tak za 24-26hod, ted uz se mi to dari za 22-23hod, nicmene dr.Walker pise, ze pruchod jidla travicim traktem az po vylouceni trva v tenkem streve 4-5hod, v tlustem 2 hod akorat si nepamatuju kolik pise v zaludku ,ale podle toho co jsem cetl tak do tri hod (na zive strave).Znamena to tedy ,ze az dosahnu stolice po tech 9-10hod tak mam travici trakt v poradku? vy sam pisete ,ze do 24hod od vyplachu streva je to OK, ale dle dr.Walkera to asi ok neni, mohl by jste mi k tomu napsat vice? jinak samozrejme piju ovocne a zeleninove stavy a jim sirnou patlanici a stolici mam v proadku,vcetne te prvni
A jeste bych mel dotaz, kdyz si udelam posledni klystyr s lactobacilama,tak ze me treba 1-3hod po nem vyjde neco co vypada jako varene vejce, jak takove velke kusy bilku akorat je to nazloutle, vyjde toho docela dost, je to nejaka starsi cast candidy ?Totiz stadartni kusy candidy co ze me padaji vypadaji jak takove kusy zelatiny, nebo takove ty chuchvalce , nekdo to sem parkrat daval i na fotce primo na forum, ale to co vypadne ze me, to ,,varene vejce" to jsem tady jeste nevidel a vypadne to ze me jen obcas a jen po klystyru s lactobacilama, po jodovem nebo MMS klystyru to nikdy nevyslo
Diky za info
A jeste bych mel dotaz, kdyz si udelam posledni klystyr s lactobacilama,tak ze me treba 1-3hod po nem vyjde neco co vypada jako varene vejce, jak takove velke kusy bilku akorat je to nazloutle, vyjde toho docela dost, je to nejaka starsi cast candidy ?Totiz stadartni kusy candidy co ze me padaji vypadaji jak takove kusy zelatiny, nebo takove ty chuchvalce , nekdo to sem parkrat daval i na fotce primo na forum, ale to co vypadne ze me, to ,,varene vejce" to jsem tady jeste nevidel a vypadne to ze me jen obcas a jen po klystyru s lactobacilama, po jodovem nebo MMS klystyru to nikdy nevyslo
Diky za info
Tak za ideálních podmínek by mělo dojít k průchodu tráveniny za cca 8 hodin, ovšem mnoho takových lidí neznám. Tak laktobacily vraždí kandidu absolutně nejlépe a pokud se dovedou ve střevě kolonizovat, tak máte vyhráno. K tomu ovšem potřebují, aby tam bylo pH 7-8 a v těchto podmínkách fungují velice dobře. Ty kusy by asi bylo vhodné vyfotografovat, abych si udělal lepší představu, nicméně útvary kandidy mohou mít opravdu mnoho podob.
Přeji dobrý večer panu Jardovi a ostatním členům.
Vstávám v 6 hodin ráno. Po té vypiji 0,5 l osmotické vody. 6:15-7:15 medituji a cvičím jógu (včetně uddijána bandhy).
Pokud nepřijde spontánní ranní stolice v této době do těch 7.15 už by to asi chtělo aplikovat klystýr že? Nebo jak dlouho mám po probuzení čekat na pravidelnou ranní stolici? Předem děkuji za odpověd
To nejde paušalizovat, někdo chodí ihned po probuzení a někdo i za dvě, až tři hodiny, čili klystýr dělat až dle toho jak se stolice opožďuje proti normálu.
chcem pridať do svojho jedálnička aspoň lyžičku jablčnej vlákniny, môžem ju jesť s čímkoľvek? hlavne ma zaujíma, či ju môžem pridať do rozmixovaných banánov....či náhodou táto vlánkina nespôsobí kvasenie ovocia..?
Ďakujem
Ďakujem
Tak to si jistý nejsem, nicméně naprosto bez problémů je psyllium.
Dobry den, nejsem si jisty kam presne tento svuj dotaz zaradit, ale nechci zakladat dalsi vlakno a nejlepe se asi hodi sem.
V ramci lepsiho sledovani a vyhodnocovani travicich a vyprazdnovacich procesu vlastniho tela potrebuji najit odpovedi na nasledujici otazky:
• je nejaka prumerna doba traviciho procesu (od pozreni potravy az po jeji vylouceni) nebo je to vysoce individualni dle typu potravy, atd.? Uvazujeme samozrejme cloveka s normalne fungujicim zazivanim, nikoliv napr. se zacpou.
• pokud neni, da se to nejak vysledovat - napr. me napadlo pozitim nejakeho obarvujiciho jidla (cervene repy)?
• jak dlouho zustava potrava po pozreni v jednotlivych castech traviciho traku (zaludku, tenk. streve, tlustem streve)?
• a pro mne asi nejdulezitejsi (lecim candidu) - jaka muze byt max. doba od snedeni jidla/napoje/stavy po projevy plynatosti? 1 hodina, 2 hodiny? abych spravne umnel vyhodnotit, po kterem jidle se plynatost dostavuje (pokud si dam napr. jidlo a za 1,5 hod. po nem zeleninovou stavu)
Snazim se toto jiz delsi dobu vysledovat, ale stale v tom nejak plavu. Muzete mne prosim pripadne nasmerovat na vlakno, de se toto probira nebo na nejakou literaturu, kde bych se mohl o tomto neco blizsiho dovedet? Dekuji.
V ramci lepsiho sledovani a vyhodnocovani travicich a vyprazdnovacich procesu vlastniho tela potrebuji najit odpovedi na nasledujici otazky:
• je nejaka prumerna doba traviciho procesu (od pozreni potravy az po jeji vylouceni) nebo je to vysoce individualni dle typu potravy, atd.? Uvazujeme samozrejme cloveka s normalne fungujicim zazivanim, nikoliv napr. se zacpou.
• pokud neni, da se to nejak vysledovat - napr. me napadlo pozitim nejakeho obarvujiciho jidla (cervene repy)?
• jak dlouho zustava potrava po pozreni v jednotlivych castech traviciho traku (zaludku, tenk. streve, tlustem streve)?
• a pro mne asi nejdulezitejsi (lecim candidu) - jaka muze byt max. doba od snedeni jidla/napoje/stavy po projevy plynatosti? 1 hodina, 2 hodiny? abych spravne umnel vyhodnotit, po kterem jidle se plynatost dostavuje (pokud si dam napr. jidlo a za 1,5 hod. po nem zeleninovou stavu)
Snazim se toto jiz delsi dobu vysledovat, ale stale v tom nejak plavu. Muzete mne prosim pripadne nasmerovat na vlakno, de se toto probira nebo na nejakou literaturu, kde bych se mohl o tomto neco blizsiho dovedet? Dekuji.
Zdravím,
tímto tématem jsem se před cca 5 lety snažil zabývat a došel jsem k názoru, že nezbyde než sledovat vlastní tělo a jeho reakce. Údaje totiž jsou extrémně variabilní!
Četl jsem tenkrát např. studii (budu interpretovat z hlavy, neručím za 100% přesnost) o sledování trávicích pochodů až včetně radiologického označování pokrmů. A pamatuju si dva extrémní příklady:
1/ Ind, skoro vegeratián (ne ideologicky, spíš podle toho co má). Ve středních letech, ne chudý (jedl kolik chtěl). Kompletní doba od pozření do vykadění 4 až 6 hodin (podle stravy). To v době bdění, tedy defekace několikrát denně. Jinak nejpozději druhý den ráno, tj. po ranní stolici neměl z včerejší stravy v těle prakticky nic. Průměrná váha jedné stolice 150-200 g.
2/ Cca 70letá angl. dáma. Zdravá, přesněji ne klincicky nemocná. Jí velmi málo na množství, často moučníky typu piškot s máslovými krémy, sušenky + čaj apod. Doba průchodu stravy celým traktem 3 až 6 dní. Množství stolice - 1 až 2 polévkové lžíce.
Evidentně se zde jedná především o vliv množství vlákniny. Rozdíl v době průchodu v extrému až 40x, v kumulovaném množství (např. za týden) až 80x. Jediné co jsme asi schopni říct - že budete někde mezi...
Já osobně se domnívám, že ráno vykadím naprostou většinu z toho, co jsem včera snědl. Mám ale vypozorováno, že každá dietní chyba oproti obvyklému chodu věcí má za následek problém s pravidelnou ranní defekací, odkládá se typicky o půl dne, vyjímečně (1-2x měsíčně) i do večera druhého dne.. Ale podotýkám, nejsem vegetarián. Před 5 lety jsem snížil konzumaci masa (směs kvalifikovaného odhadu + záznamů) ze 100 kg na cca 25 kg ročně a jsem tak spokojen (sním ale taky hodně vajec, cca 250 ročně). Po této změně stravování přišla rychle, během necelého roku, změna BMI z 32 na 25. (Tehdy zatím bez jakýchkoliv dalších opatření, ta přicházela až postupně.)
Též jsem se v té době zajímal o mléko a vyčetl jsem jiný zajímavý rozdíl: Nefermentované mléčné výrobky máme v žaludku po jedné hodině strávené jen ze 30%, celkově se mohou v žaludku zdržet až 3 hodiny. Fermentované výrobky (jogurt, kefír) jsou po jedné hodině stráveny zcela (nebo z 90%).
A ještě jeden poznatek, k tomu nástupu plynatosti. Přečetl jsem si před časem na tomto fóru, že člověk zamořený kvasinkou (přesněji se zamořeným trávicím traktem, protože kvasinku můžeme mít i jinde) když ráno nalačno sní dvě kostky bílého cukru, bude nafouknutý nejpozději do půlhodiny. Napadlo mě, že to možná bude lepší test než plivání (nechci ale začíl žádnou hádku o průkaznosti) a začal ověřovat v okruhu cca 20 lidí. S výsledkem zcela spokojen. Lidé, o kterých jsem si myslel, že mají tento problém, se nafukují už po 5-10 minutách.
Snad něco z toho pomůže.
Měla jsem dlouhodobé problémy s vyprazdňováním a přes veškerou snahu se mi je nedařilo úspěšně řešit. Efekt byl vždy krátkodobý a za čas se vše vrátilo do starých kolejí. Pomohly mi až tablety Darm aktiv http://shop.peknyzivot.cz/Doplnky-strav ... unkci.html. Užívala jsem tablety 2 měsíce a od té doby (brzy to bude rok) nemám s vyprazdňováním potíže.
Tak trapnou reklamu jsem ještě neviděl. Jano, opravdu si myslíte, že když nám budete v každém svém příspěvku vnucovat nějaký šmejd, že Vám Váš krachující eshop začne vynášet? ![]()
Dobře vám odpovídá člen zadane a já bych za ideál považoval průchod tráveniny do cca 8 hod od pozření jídla, tedy stolice 1-3x denně, výjimečně až druhý den. Sledovat ji lze poměrně snadno tak, že budete jíst extra světlá a výrazně barevná jídla odděleně, třeba zvlášť jeden den světlá-rýže a druhý den dáte třeba kvanta zeleného lupení-špenát, což barví stolici skoro do černa. Průchod v jednotlivých částech traktu je značně rozdílný a dost ho ovlivní vláknina i některé přítomné minerálie. Nadýmání nemusí být nutně kandida, což celou věc ještě komplikuje, podobné problémy s nadýmáním mohou vyvolávat i jiní šmejdi.
Jak vám píše člen Ates, jednou většinou stačí a není nutné vnucovat všem za každou cenu něco, co jim paradoxně může i způsobit problém.