Dobrý den pane Jardo,
před 14 dny jsem držel půst 7 dní,jen na vodě(velká klyzma rano a večer - třezalka),jenže tentokrát jsem návratku totálně podělal, (přejídání,špatná skladba potravin).Jako doplněk stravy používám Bifipangamin.Dost sportuji,hlavně běh.
Co jsem se dočetl v literatuře o správné struktuře stolice,tak nyní bych řekl,že asi 10 dní mám špatnou stolici.
Při defekaci (2-3x za den) je solice měkká a drží tvar (tedy jak-kdy.Někdy je i pevností tvaru jako průjmová.),jenže, ...i když má zdánlivě pevný tvar,pak ve vodě v míse se ihned totálně rozloží na řidký kal.
Mám tento důvod brát jako problém???
Jinak jsem si říkal,že zkusím udělat Šankhaprakšalánu (roztok ne se solí,ale vývar s cibule či třezalky) a asi po 2-3 dnech opět se zkusit nastartovat půstem o délce 3 dnů (a tentokrát návratku nezorat!!!).
Předem děkuji za odpověď. Robert
Ps: po odpovědi toto téma zrušim
Ps: po odpovědi toto téma zrušim
To jste si normálně rozházel bakteriokultury ve střevě, čili vhodné je střeva pročistit a dodat laktíky. Ideální je rozpustit v 0,5 litru vody lžičku lepicolu a do toho nasypat obsah dvou tobolek laktíků. Vše se nechá za občasného míchání pracovat cca 8 hodin, což namnoží neuvěřitelné množství laktíků a tato směs se potom vypije s větším odstupem od jídla optimálně zcela nalačno. Jinak bych v tom takový problém nehledal, ale mohl by se z toho problém vytvořit. Rušit témata není možné, protože navazující příspěvky by neměly základ, což by uživatele mátlo.
Děkuji moc za radu pane Jardo,téma tedy nezrušim, ...ať je k prospěchu i těm,komu by se stal podobný problém.
Ten koktejl z lepicolu a laktobacilov má takýto jednorazový účinok, alebo treba tento postup viackrát? Laktobacily prežijú v žalúdku, keď ich takto vysypem z tobolky?
Ten můžete používat jednu várku každý den, po nezbytně nutnou dobu na srovnání laktobacilů. V tomto provedení přežijí docela slušně, protože jednak v žaludku nalačno není tolik kyselin a navíc procházejí velice rychle dál, takováto směs nevyžaduje trávení a jde skoro okamžitě do tenkého střeva.
Dobrý den Jardo,
chci Vás poprosit o radu. Již delší dobu mám potíže s trávením. Mívám časté průjmy a nutkání na stolici, které je docela neodkladné. Snažím se jíst zdravě, ale čato to v práci moc nejde. Ráno snídám až v práci, jelikož mám vyoperovanou štítnou žlázu, takže doma spolknu Euthyrox a jak přijedu do práce tak se nasnídám, většinou activii s rohlíkem nebo chleba s máslem a medem a čaj. Kafe už ani nepiju, nedělá mi dobře. Kolem pul 12 jdu na obed a casto mám do hodiny, maximálně do dvou hodin po obědě šílené křeče v břiše a musím okamžite na záchod. Mám průjem, ostře žluté barvy. Jakmile se střeva uklidní, do večera už na velkou nejdu. V období kdy mám ovulaci a menstruaci mívám bolesti pod levým žebrem, které mě oslabují a cítím se opravdu zle. Podotýkám u lékařů jsem byla a nikde nic nenašli. Slinivka, žlučník, střeva všechno v pořádku. Dali mi jen probiotika a dívají se na mě jak na blázna ![]()
Ještě jsem zapomněla říct, ráno po tom euthyroxu mám většinou stojici, která je jakžtakž formovaná, ale je takové potrhané neucelehé struktury, promiňte nevím jak to popsat, světlé barvy, bez nějakého výrazného zápachu.
Po tom celkovém vyšetření u lékařů zjistlili jenom nedostatek železa, který jsem pak brala si měsíc, ale nijak moc to nepomohlo.
Ještě k té stravě, kolem 6-té hodiny večeřím, to už jsou střeva v klidu.
Celkově už jsem z toho ve stresu, což tomu moc nepomáhá.
Přemýšlela jsem, že bych si udělala kůru klystýrem s urinou a pak očistu jater ostropestřecem mariánským. možná jsem ale úplně mimo a poradíte mi něco jiného.
Každopádně moc děkuji za radu, s pozdravem Katka.
Dělali vám testy na celiakii?
Mně dokonce 2x, negativní, a přesto nesnesu pečivo a kromě jiného mam po něm průjem. Pokud nedokážete být bez rohlíků a šumavy, zkuste je nahradit alespoň takovým tím fit chlebem bez pšenice, co je tmavý, tvrdý a nakrájený na tenké plátky. Ten vcelku snesu, když je nouze.
ano dělali, na alergologii, vyšel negativní.
To už mě právě taky napadlo, jedla jsem bezlepkově, ale žádný výsledek.
Přijde mi, že vždycky v těch křečích po obede ze me vyjde jakoby trávící štáva, neco s cim si telo nedokaze poradit.
Kdysi jsem si dala neco smazeneho a to nastala uplna apokalypsa, to uz nikdy zkouset nebudu...
Zlucník mám udajne v porádku, zadny pisek ani kaminky, na ultrazvuku vsechno od.
Slinivka taky v porádku, nezvetsena, amiláza a lipaza ok.
Gynekologie v poradku, tedka jsem si vyskemrala kompletni hormonalni profil, vysledky nemam.
Proto prosim o radu, sama uz nevim ...
chci Vás poprosit o radu. Již delší dobu mám potíže s trávením. Mívám časté průjmy a nutkání na stolici, které je docela neodkladné. Snažím se jíst zdravě, ale čato to v práci moc nejde. Ráno snídám až v práci, jelikož mám vyoperovanou štítnou žlázu, takže doma spolknu Euthyrox a jak přijedu do práce tak se nasnídám, většinou activii s rohlíkem nebo chleba s máslem a medem a čaj. Kafe už ani nepiju, nedělá mi dobře. Kolem pul 12 jdu na obed a casto mám do hodiny, maximálně do dvou hodin po obědě šílené křeče v břiše a musím okamžite na záchod. Mám průjem, ostře žluté barvy. Jakmile se střeva uklidní, do večera už na velkou nejdu. V období kdy mám ovulaci a menstruaci mívám bolesti pod levým žebrem, které mě oslabují a cítím se opravdu zle. Podotýkám u lékařů jsem byla a nikde nic nenašli. Slinivka, žlučník, střeva všechno v pořádku. Dali mi jen probiotika a dívají se na mě jak na blázna ![]()
Ještě jsem zapomněla říct, ráno po tom euthyroxu mám většinou stojici, která je jakžtakž formovaná, ale je takové potrhané neucelehé struktury, promiňte nevím jak to popsat, světlé barvy, bez nějakého výrazného zápachu.
Po tom celkovém vyšetření u lékařů zjistlili jenom nedostatek železa, který jsem pak brala si měsíc, ale nijak moc to nepomohlo.
Ještě k té stravě, kolem 6-té hodiny večeřím, to už jsou střeva v klidu.
Celkově už jsem z toho ve stresu, což tomu moc nepomáhá.
Přemýšlela jsem, že bych si udělala kůru klystýrem s urinou a pak očistu jater ostropestřecem mariánským. možná jsem ale úplně mimo a poradíte mi něco jiného.
Každopádně moc děkuji za radu, s pozdravem Katka.
No, nějak nechápu ty závěry lékařů, ale podle všeho máte oslabenou slinivku a ta to prostě nezvládá, což je v naprosté většině případů důsledek problémů s kvasinkou a je třeba to tedy řešit z této strany. Střeva jednoznačně vyčistit, slinivku odlehčit a podpořit, přičemž strava by měla být vyloženě protikvasinková a ne takové sajrajty co zde popisujete. Taková strava v kombinaci se stresem vám musí dělat tak nízké pH, že se není čemu divit, že vám svítí kontrolky-nemoci-po celém těle. Dodávat nesmyslně železo je navíc značně nebezpečné, tím se dá snadno předávkovat a otrávit, což se velice špatně opravuje, protože železo se z organizmu prakticky nevylučuje a pokud nějak masivně nekrvácíte, tak ho prostě máte pouze naštosované v játrech a játra ho neuvolňují.
dekuji za rady, já ty závery lekaru taky nechapu, nejhorsi pro me vzdycky je, ze nic nenajdou, ale zle je mi porad, tak na to proste zkousim prijit sama.
K tem kvasinkam bych se jednoznacne priklanela, mivam s nema gynekologicke potize. Takze nasadim protikvasinkovou dietu, vycistim streva klystyrama, ale nevim jak odlehcit slinivce. Potom nevim jak na to PH tela, co pomuze...
Jeste s tim ma mozna souvislost jedna vec, v roce 2008 se mi za pravym uchem udelaly takove dve boulicky, asi centimetr velke, ruzne se zvetsuji a zmensuji. Na ultrazvuku rekla dr. ze je to anechogenni cysta, toxoplasmoza, cytomegalobakter a dalsi vse negativni, borelioza negativní. Rekli me, ze si toho nemam vsimat. Ale docela to boli, zacne to vzdycky v prave nosni dutine a pak se bolest presune za to ucho. Pomáhají na to jedine dubove kapky, nakapu do ucha a jdu spat. Ale uz me to stve. Rentgen dutin je v poradku, sliznice ucha klidna, CT hlavy bez nalezu.
Nemohlo by to mit souvislost? Je mi z toho vzdycky az na omdleni a mota se mi z toho hlava, nekdy je mi i na zvraceni.
Podotykam ze nejsem zadny hypochondr, v praci nemam promarodeny jediny den a to mam 6-ti lete dite a musim vsechno zvladat i s temato problemama.
Diky moc za rady, vazim si toho. Katka.
Mozna banalni dotaz...
Kdyz clovek z jakehokoliv duvodu ji malo (po akutnim prujmu, pust, nedostatek casu na jidlo, slabsi konstituce), tak ma i min stolice. Ale je normalni, kdyz je ta stolice zuzena oproti normalu (tj. napr. 1.5 cm), ale jinak podobne formovana a dlouha nebo i pri nizsim prijmu potravy by mela byt treba kratsi ale normalne tlusta (tj. 2.5-3 cm)?
Diky moc za rady, vazim si toho. Katka.
Tak, slinivka to je o enzymech a můžete ji dodávat pankreatické enzymy, třeba Pancreolan, nebo Pangrol, také lze dodávat digestivní enzymy, kyselinu alfa lipovou a hlavně křemík a papáyovou kašičku. O pH je toho zde dost a podstatné věci máte zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R11%2058-59 ... s_jedl.pdf . Boule bych do toho nemotal, ty jsou pouze důsledek a vy řešte vždy příčinu, ta je jinde.
Kdyz clovek z jakehokoliv duvodu ji malo (po akutnim prujmu, pust, nedostatek casu na jidlo, slabsi konstituce), tak ma i min stolice. Ale je normalni, kdyz je ta stolice zuzena oproti normalu (tj. napr. 1.5 cm), ale jinak podobne formovana a dlouha nebo i pri nizsim prijmu potravy by mela byt treba kratsi ale normalne tlusta (tj. 2.5-3 cm)?
Tak běžně má stolice při malém přísunu stravy sice trochu menší průměr, ale spíše se snižuje frekvence defekace při zachování průměru stolice. Příliš úzká stolice většinou značí nějaké střevní komplikace a dost často je to způsobeno právě kvasinkou. Je vhodné si to vytestovat a dle toho upravit stravu.
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Je mi 27 let. Od června 2010 mi začali
zdravotní problémy po dlouhodobějším stresu (nevím jestli to s tím má
spojitost) a to tím že jsem začala po každém jídle které jsem pozřela trpět
na průjmy. Okamžitě po jídle jsem běžela na záchod. Zhruba tak po týdnu se
přídalo krvácení z konečníku, které mě velmi vyděsilo.Lékaři tomu nevěnovali
pozornost a konstatovali že mám určitě vnitřní hemeroidy a že si mám upravit
jídelníček a koupit si vlákninu. Po neustálých problémech a stálém krvácení
z konečníku s příměsí hlenu mi v prosinci 2010 udělali na gastroentologii
sigmoideoskopii a pan doktor konstatoval že mám zánět střeva, postižených 30
cm a nemoc zvanou Ulcerozní kolitida která je v počátku. Žádné píštěle ani
srůsty. Od té doby mi nasadil léky Asacol 400, které jsem brala v kuse asi
tři měsíce. Po té krvácení ustalo a obtíže s průjmem také a na rady lék
aře jsem léky přestala brát. Od té doby docházím na pravidelné kontroly,
jsem bez léků a pan doktor konstatoval nynější stav jako proktitida.Nicméně
stále jsem se necítila uplně dobře. Byli chvíle kdy mi bylo dobře a pak z
níčeho nic se dostavili křeče do břicha já proseděla třeba hodinu na
záchodě.Snažím se si nějakým způsobem pomoci sama. Zhruba před 3 týdny jsem
začala s klystýry s heřmánkovým čajem, toto provádím zhruba od den a snažím
se pít zeleninové šťávy. Obracím se na Váss s prosbou zda-li je u mě tento
druh léčby možný.Nerada bych si ublížila.
obracím se na Vás s prosbou. Je mi 27 let. Od června 2010 mi začali
zdravotní problémy po dlouhodobějším stresu (nevím jestli to s tím má
spojitost) a to tím že jsem začala po každém jídle které jsem pozřela trpět
na průjmy. Okamžitě po jídle jsem běžela na záchod. Zhruba tak po týdnu se
přídalo krvácení z konečníku, které mě velmi vyděsilo.Lékaři tomu nevěnovali
pozornost a konstatovali že mám určitě vnitřní hemeroidy a že si mám upravit
jídelníček a koupit si vlákninu. Po neustálých problémech a stálém krvácení
z konečníku s příměsí hlenu mi v prosinci 2010 udělali na gastroentologii
sigmoideoskopii a pan doktor konstatoval že mám zánět střeva, postižených 30
cm a nemoc zvanou Ulcerozní kolitida která je v počátku. Žádné píštěle ani
srůsty. Od té doby mi nasadil léky Asacol 400, které jsem brala v kuse asi
tři měsíce. Po té krvácení ustalo a obtíže s průjmem také a na rady lék
aře jsem léky přestala brát. Od té doby docházím na pravidelné kontroly,
jsem bez léků a pan doktor konstatoval nynější stav jako proktitida.Nicméně
stále jsem se necítila uplně dobře. Byli chvíle kdy mi bylo dobře a pak z
níčeho nic se dostavili křeče do břicha já proseděla třeba hodinu na
záchodě.Snažím se si nějakým způsobem pomoci sama. Zhruba před 3 týdny jsem
začala s klystýry s heřmánkovým čajem, toto provádím zhruba od den a snažím
se pít zeleninové šťávy. Obracím se na Váss s prosbou zda-li je u mě tento
druh léčby možný.Nerada bych si ublížila.
Tak zánětlivý proces vzniká z několika možných důvodů, přičemž většinou to mohou být kvasinky, slabé nadledvinky a nedostatek omega 3 mastné kyseliny. Vše je zde popsáno, tak si to nastudujte a prováděním klystýrů na stavu střeva nemůžete nic pokazit, tím se dá jenom získat.
Moc Vás zdravím Jardo, mám několik problémů, se kterými se potýkám dosti dlouhou dobu a chtěla bych Vás poprosit o radu.
jsem 26leté žena, pracuji jako zdravotní sestra v trojsměnném provozu, která se docela o sebe stará, co se týče zevnějšu a ale i vnitřního prostředí,.. pravidelně sporuji,3xtýdně, žiji "zdravě".. (což si po přečtení Vašich stránek už nejsem tak docela jistá) ale přesto se snažím pravidelně sportovat, jím hodně ovoce , zeleniny, vypiji 3-4 litry vody denně, jelikož jsem měla problénmy s váhou, začla jsem navštěvovat i nutriční terapeutku,a váha se mi stabilizovala, trpěla jsem vlčími hlady s šílenými chuťmi na sladké... to je v kostce můj život...
teď k mým problémům...
[b]problém č.1- zácpa-.. to je můj největší problém, nutruční mi poradila každé ráno lžíci psylia.. užívám pravidelně už 4 měsíce, ale do nekonečna to užívat nechci, navíc si myslím, že mi to moc nepomáhá a pravidelnou stolici mi to nezajistí.. popřečtení různých příspěvků jsem provedla očistu střava pomocí kuchyň.soli což mě pročistilo,ale poté jsem měla problém jít na stolici- musela jsem si pomoci glycer.čípky.. o 14 dní později jsem prodělala očistu jatry-po té, jsem se taky krásně vyprázdnila,ale opět nepřišla spontální defekace,ale zácpa-opět jsem si musela pomoci čípky.. docela hodně mě to trápí, protože tím , že mám zácpu jdou ruku vruce i pupínky na obličeji, parání vlasů, nadýmání, plynatost a pocit nafouknutého spodního břicha..
používám tak lactobacilus acidofilus, kapsle s hlívou ústřičnou s přítelem jsme si dělali i test se slinami .kandida-ten mi vyšel negativně, také provádíme očistu "trojčatko" s pelyňkem- kdy máme za sebou 10 den...
to by asi bylo v kostce vše, co mě trápí...
Mockrát děkuji za vaše rady.. a pozdravem SianEvans ![]()
jsem 26leté žena, pracuji jako zdravotní sestra v trojsměnném provozu, která se docela o sebe stará, co se týče zevnějšu a ale i vnitřního prostředí,.. pravidelně sporuji,3xtýdně, žiji "zdravě".. (což si po přečtení Vašich stránek už nejsem tak docela jistá) ale přesto se snažím pravidelně sportovat, jím hodně ovoce , zeleniny, vypiji 3-4 litry vody denně, jelikož jsem měla problénmy s váhou, začla jsem navštěvovat i nutriční terapeutku,a váha se mi stabilizovala, trpěla jsem vlčími hlady s šílenými chuťmi na sladké... to je v kostce můj život...
teď k mým problémům...
[b]problém č.1- zácpa-.. to je můj největší problém, nutruční mi poradila každé ráno lžíci psylia.. užívám pravidelně už 4 měsíce, ale do nekonečna to užívat nechci, navíc si myslím, že mi to moc nepomáhá a pravidelnou stolici mi to nezajistí.. popřečtení různých příspěvků jsem provedla očistu střava pomocí kuchyň.soli což mě pročistilo,ale poté jsem měla problém jít na stolici- musela jsem si pomoci glycer.čípky.. o 14 dní později jsem prodělala očistu jatry-po té, jsem se taky krásně vyprázdnila,ale opět nepřišla spontální defekace,ale zácpa-opět jsem si musela pomoci čípky.. docela hodně mě to trápí, protože tím , že mám zácpu jdou ruku vruce i pupínky na obličeji, parání vlasů, nadýmání, plynatost a pocit nafouknutého spodního břicha..
používám tak lactobacilus acidofilus, kapsle s hlívou ústřičnou s přítelem jsme si dělali i test se slinami .kandida-ten mi vyšel negativně, také provádíme očistu "trojčatko" s pelyňkem- kdy máme za sebou 10 den...
to by asi bylo v kostce vše, co mě trápí...
Mockrát děkuji za vaše rady.. a pozdravem SianEvans ![]()
Osobně bych, po tom co jste vyzkoušela, otestoval krkacím testem stav kyseliny chlorovodíkové a pokud jí bude málo, což je pravděpodobné, tak ji dodejte a věřím, že se váš stav rychle upraví.
zdravím Jardo,mluvili jsme spolu přes telefon, a poradil jste mi udělat si ještě test s jodem-a kapka lugolu mi vydržela celý den... provádím i klistýr jablečným octem-dnes je to už 10tý den.a množství lžiček navyšuji.. výsledek- cítím se dobře,a vychátí ze mě bílá vlákna, nejspíš kandidy?, krkací test zkusím hned ráno,.. a kys.chlorovodíkovou mám užívat v jakých dávkách..
moc děkuji za odpověď
Ta bílá vlákna je většinou kandida, výjimečně paraziti, ale to vás nechci děsit. Pokud jde o tu kyselinu chlorovodíkovou, to zde má své vlákno, čili můžete nastudovat a užívá se cca 10 kapek 3,58 %tní koncentrace do 0,5 dcl vody a vypít.
Mám takový dotaz..Moje přítelkyně má problémy se stolicí..Jídlo jí,sice né moc ale ted např. už skoro 10 dní nebyla na velké..Ubec jí to nejde a tělo ani nechce..Málokdy ji to donutí,ale jen trocha z ní vyleze..Co má v nepořádku..Chtěl bych se nejprv takto optat tu..Děkuji
To po mě chcete jasnovidecké výkony, stolici zásadně ovlivňuje mnoho faktorů, přičemž stěžejní je jód, hořčík a tuk, tak si to prostudujte.
p Jarda
Mam taku dilemu, zistujem ze uz par dni mava mstolicuakusi zelenu, ale neviem z coho. Rano fakticky zu skoro ani nejem a sem ta mnejake to jablko potom nejaky lahsi vareny obed vecer nejake celozrnne buchty maslo klasika s medom alebo tak, proste taka lahsia strava , zeby z jablk ktore zase zjem jedno dva denne som mal zelenu stolicu? Trva to nepravidelne ta zelana farba uz par dni , aj viacej zo mna vyjde proste je to taky zeleny naboptnany material akoby po vlaknine alebo com taky nahustnuty objemnejsi. Citim sa fajn, je to nejaky priznak niecoho alebo cisti sa telo?
Dobry den Jardo,
mame doma 7,5 mesacnu dcerku, ktora je od narodenia kojena, momentalne zaciname pridavat aj nejake prikrmy- zatial je cisto na surovej strave (jablko, mrkva, kalerab, zemiak). Zje len mensie mnozstvo 1x max. 2x denne, stale je nosnou stravou materske mlieko. Tekutiny okrem kojenia zatial velmi prijimat nechce.
Problem:
- stolicu mavala prvych 6 mesiacov perfektne pravidelne bez problemov. Od 7 mesiaca predlzila intervaly na cca 1x za tyzden, z coho mam obavu. Pritom podmienky pre dobru defekaciu by mali byt splnene- teda kojenie+ surova strava.
Myslite, ze problem by mohol byt, ze:
a) neprijima vacsie mnozstvo potravy a teda crievka nie su dostatocne plne, cim dochadza len k sporadickemu vyprazdneniu?
b) prijma tekutiny v podstate len z kojenia, co by mohlo sposobovat zapchu? Hoci plienku ma vzdy vyrazne mokru, teda tekutin by malo byt dostatok
Riesenie?:
- je mozne aplikovat klistyr u tak maleho dietata? Co by mohol obsahovat- hermanek?
- je vhodna aplikacia rektalnej rurky ako dopomoc zatial co sa problem neupravi?
Stve ma, ze sa snazime dieta viest k prirodzenemu sposobu stravovania a napriek tomu sme narazili na velky problem.
Dakujem za odpoved
Mam taku dilemu, zistujem ze uz par dni mava mstolicuakusi zelenu, ale neviem z coho. Rano fakticky zu skoro ani nejem a sem ta mnejake to jablko potom nejaky lahsi vareny obed vecer nejake celozrnne buchty maslo klasika s medom alebo tak, proste taka lahsia strava , zeby z jablk ktore zase zjem jedno dva denne som mal zelenu stolicu? Trva to nepravidelne ta zelana farba uz par dni , aj viacej zo mna vyjde proste je to taky zeleny naboptnany material akoby po vlaknine alebo com taky nahustnuty objemnejsi. Citim sa fajn, je to nejaky priznak niecoho alebo cisti sa telo?
To nedovedu posoudit, nenapadá mě z čeho by byla za těchto okolností zelená stolice.
Problem:
- stolicu mavala prvych 6 mesiacov perfektne pravidelne bez problemov. Od 7 mesiaca predlzila intervaly na cca 1x za tyzden, z coho mam obavu. Pritom podmienky pre dobru defekaciu by mali byt splnene- teda kojenie+ surova strava.
Myslite, ze problem by mohol byt, ze:
a) neprijima vacsie mnozstvo potravy a teda crievka nie su dostatocne plne, cim dochadza len k sporadickemu vyprazdneniu?
b) prijma tekutiny v podstate len z kojenia, co by mohlo sposobovat zapchu? Hoci plienku ma vzdy vyrazne mokru, teda tekutin by malo byt dostatok
Riesenie?:
- je mozne aplikovat klistyr u tak maleho dietata? Co by mohol obsahovat- hermanek?
- je vhodna aplikacia rektalnej rurky ako dopomoc zatial co sa problem neupravi?
Stve ma, ze sa snazime dieta viest k prirodzenemu sposobu stravovania a napriek tomu sme narazili na velky problem.
Dakujem za odpoved
Tak on to nemusí být velký problém, malé děti běžně nechodí na stolici každý den, zvláště při kojení, to by vadilo na normální stravě. Nicméně lehký klystýr nemůže vadit, to jde aplikovat pomocí balónku, který běžně koupíte ve zdravotních potřebách a tak 0,5-1 dcl by mělo stačit, přičemž heřmánek vyhovuje. Také může v mléce chybět jód, nebo hořčík, nebo omega 3 mastné kyseliny, což je docela důležité a matka by si je měla v rozumných dávkách dodávat, čímž se do mléka dostanou. Patrně by bylo i vhodné zařadit trochu kozího jogurtu, nebo kefíru, pro obnovení laktobacilů ve střevě, což se mohlo nějak rozhodit.
Tak, tu si môžeš pozrieť, ako sa prejavuje farba stolice u rôznych porúch.
Farba stolice
červená: krv na povrchu – (abnormality análne, hemoroidy), krvácanie v dolnej časti GIT
čierna (meléna): krvácanie v hornej časti GIT, preparáty železa, príjem bizmutu, uhlie aktívne
interferujúce faktory: červená – (cvikla), čierna – (strava s vysokým obsahom mäsa, uhlie živočíšne, višne), svetlá – (diéta mliečna, strava s nízkym obsahom mäsa), zelená – (antibiotiká, zelená zelenina bohatá na chlorofyl), žltá – (deti dojčené, sterilizácia čriev antibiotikami)
lieky: belavá – (antacidá), červená – (fenolftaleín, tetracyklíny), čierna – (preparáty železa, soli bizmutu, uhlie živočíšne), ružovočervená – (vysoké dávky antikoagulancií/salicylátov), svetlá – (bárium), zelená – (indometacín)
sivá (tuková, mastná): čokoláda, kakao, tuk (steatorrhea)
sivobiela (acholická): diéta bohatá na mliečne výrobky, ikterus mechanický (obštrukcia žlčových vývodov), príjem bária
tmavohnedá: diéta bohatá na mäso, expozícia stolice na vzduchu dlhodobá
tmavozelená: ikterus hemolytický
zelená: diéta bohatá na špenát a ostatnú zelenú zeleninu, hnačka závažná, liečba antibiotikami
žltá – žltozelená: diéta bohatá na špenát a ostatnú zelenú zeleninu, hnačka závažná, laxatíva rastlinného pôvodu, prechod potravy rýchly cez gastrointestinálny trakt
Patologický vzhled stolice
Nefyziologická barva stolice je příznakem mnohých chorob:
• Světle šedá stolice, která se označuje jako acholická doprovází úplnou obstrukci žlučových cest.
• Okrově světlá stolice je příznakem neúplné obstrukce žlučových cest nebo se s ní setkáváme při parenchymatózním poškození jater.
• Šedivá, světlá, pastovitá stolice s odleskem je projevem zvýšeného obsahu tuku ve stolici z důvodu nedostatečného množství žluče, která je nutná k emulgaci tuků.
• Nápadně tmavá stolice se objevuje při ikteru ( žluté zbarvení kůže) a hyperbilirubinémii.(zvýšená hladina bilirubinu v krvi)
• Dehtovitá stolice, černá, meléna je příznakem při krvácení v horní části GIT (příčinou krvácení může být užívání ACP a steroidů).
• Průjmovitá, světlá, pěnivá stolice je důkazem kvasné dyspepsie ( poruchy trávení sacharidů zvl. laktózy).
• Průjmovitá, tmavá, hnilobně páchnoucí se objevuje při hnilobné dyspepsie ( poruchy trávení bílkovin).
• Průjmovitá s hlenem a krví je projevem ulcerózní kolitidy ( vředovitý zánět střeva).
• Vodnatá, silně páchnoucí svědčí pro infekční enteritidu ( infekční zánět sliznice střev).
• Tuhá stolice je projevem zácpy.
• Tužkovitá, ev. s proužkem krve upozorňuje na stenózu střev - často tumorózní příčiny.
• Normální stolice s příměsí čerstvé krve se označuje jako enteroragie a objevuje se jako příznak hemoroidů nebo karcinomu střev.
Světle žlutá měkká stolice může být také příznakem jaterního onemocněn
Dobrý den, chci se zeptat, jakto, že stolice plave na hladině? Čím je to způsobené? děkuji za odpověď
Většinou důsledek kvasných procesů a zamoření kvasinkou.
Hezký den, moje rada a zároveň věc která mi skvěle pomohla s zažívacími problémy jsou laktobacily. (osobně tedy užívám laktobacily imunit). Beru 2x denně po obědě a po večeři a všechno se zpravilo. Po několika letech trápení mám zase pravidelnou stolici, chodím každý den, takže žádné nafouklé nebo bolavé břicho.
Tak laktobacily fungují, o tom není pochyb, ale cenově to je dost náročný koníček.
Dobrý den,
možná už to tady někde bylo, ale může někdo poskytnout odkaz kde nejrači sehnat laktobacily?
Děkuji
Dají se používat jakékoliv laktobacily, ale vhodnější je varianta s vícero kmeny, třeba tyto http://www.zbozi.cz/vyrobek/swiss-laktobacily-5-cps-15/ a dají se běžně koupit v každé lékárně.
Dobrý den, mám už delší dobu problémy se stolicí. Mívám ji tak 3x-5x denně. Po ránu na záchod ani nemůžu jít, nevyprázdním se. Většinou to nějakou chvíli trvá, takže je to až tak čtyři hodiny po probuzení. Jdu jednou, ale často mám pocit, že bych mohl jít ještě jednou, abych se dokonale vyprázdnil. Málokdy mám pocit pohody, že opravdu nepotřebuju. Ale stolici mám jinak normální (možná někdy málo objemnější) a ani netrpím žádnými bolestmi břicha, jen někdy trochu plynatostí, když dlouho nejím. Je mi 22 let a zdravuji se poměrně zdravě, jím hodně ovoce a zeleniny. Netušíte, kde by mohl být problém?
Máte asi nějak podrážděné střevo a většinou za tím stojí kvasinky, nebo plísně. Normální stolice je pěkná šiška, která prakticky nezapáchá, nelepí se na záchodovou mísu a neplave po spláchnutí na vodě. Vše ostatní normální není a je to potřeba řešit.
A co s tím mohu udělat sám? K doktorovi si chci zajít, ale až budu mít po zkouškách na konci ledna.
Čistit střevo a správně jíst, ale o tom jsou celé tyto stránky, tak si to nastudujte. Lékař vám asi mnoho nepomůže, maximálně dodá nějaké pilule na překrytí problému, nebo v lepším případě vám doporučí třeba Lepicol.
Většinou důsledek kvasných procesů a zamoření kvasinkou.
V knihe Ájurvéda I od Zory Doval je písané "Zdravá stolice má mít konzistenci a tvar zralého banánu; má vyjít z těla v jednom kuse bez zlomu a má plavat na vodě. Má být obalena jemným filmem neviditelného hlenu, který zabezpečuje její průchod konečníkem bez jakéhokoliv znečistění. Znakem kompletního, dobrého vylučování je, že při použití toaletního papíru na něm nezůstane ani stopa po stolici."
Pán Jarda, môžte sa prosím vyjadriť, prečo je zásadný rozdiel medzi Vašim názorom a názorom ájurvédy ohľadom plávania stolice na hladine?
Ďakujem.
Pán Jarda, môžte sa prosím vyjadriť, prečo je zásadný rozdiel medzi Vašim názorom a názorom ájurvédy ohľadom plávania stolice na hladine?
Ďakujem.
Já v tom vidím jednoduchou logiku, když stolice není plná plynů tak prostě neplave a pokud je plná plynů tak kvasíte, což se při normálním trávení neděje a také by se to dít nemělo. Třeba se mýlím, ale vidím to takto. Jinak se vším ostatním plně souhlasím, takto by měla stolice vypadat.
Dobrý deň
po poslednom klystíre, z pred dvoch dní (dal som do vody aj trochu kefíru), som mal dnes bielo šedú stolicu, videl som v nej semiačka z kivy plus nejaké ďalšie semiačka alebo čo...
klystír som pred tým robil 5 dni a teraz som si dal menšiu pauzu kvôli vycestovaniu...
a ak sa dobre pamätám, tak aj včera som mal podobnú stolicu, ale bola viac šedá/možno hnedá...
ani jedno ani druhé asi nie je dobré...neviete čo to môže znamenať?
ani jedno ani druhé asi nie je dobré...neviete čo to môže znamenať?
Tak možná už těch laktíků máte zase ve střevě moc, to neodhadnu, ale i to je možné, protože základem je rovnováha a stav převažující na jednu, nebo druhou stranu je špatný. Dejte tomu chvilku klid a uvidíte.
Po šiestej očiste pečene mi už stolica nepláve, ale pekne klesá ku dnu. Skôr asi pomohlo pár sprievodných klystírov s MMS (10 aktivovaných kvapiek na 1,5 l vody) ako sa samotná očista.
To se konečně stav srovnává, což je dobře.
Dobrý den, minulý týden jsem kompletně změnil jídelníček (průmyslově zpracované potraviny, mastná jídla, rychlé občerstvení....) a snažím se stravovat podle zde uvedených rad ( vyřadit 5 bílých jedů, jíst co nejvíce syrového) vše je v pořádku až na to že poslední 2 dny mám světlou stolici.
Z různých zdrojů jem se dočetl, že světlá stolice bývá při onemocněních jater žloutenkách nebo poruše žlučovodů. Já ale nemám jinak žádné problémy, žádnou žlutou barvu ani kůže ani bělma ani tmavou moč a cítím se dobře. Jediné co mě napadá že by to mohlo být z omezení tuku ve stravě
poslední 3 dny jsem jedl jen ovoce(jablka a pomeranče) zeleninu(listovou i kořenovou) málo ořechů a sklenici 0,3 domácího kefíru. Doplnky beru denně: vitamin d 2000 I.U., vitamin e 400 I.U., hořčík 200mg chelátový, zinek 30mg chelátový, jod 1 kapka Lugolova roztoku
Děkuji za rady
Tak z uvedeného jídla se asi tmavá stolice ani vyrobit nedá a málo tuku také nedovoluje produkovat dostatek žluče, což bych jako správné určitě neviděl. Jinak je možné i oslabení slinivky a tam by mohlo problém řešit aplikování Pankreolanu, vyzkoušejte jednu až dvě tabletky po každém jídle a uvidíte.
Dobry den!
rada bych opet poprosila o radu a zaroven trosku vylicila muj postupujici boj s kvasinkou! je to par dnu nebo neco pres tyden co jsem se pustila do boje s touto potvorou! Muzu rict ze se mi zacinalo dost ulevovat;temer mi bylo skvele behem poslednich 3- 4 dni! byla jsem z toho tak nadsena;ze jsem se jeste striktneji pustila do sveho rezimu;bez cukru;bez vseho spatneho! mam nastudovano konecne vse jak ma byt a postahovane veskere materialy o diete pri kvasinkach!Po poslednim tematu ktere jsem posilala a po vasi opet uzasne psychicke podpore a radam jsem se do toho pustila striktne! Zacala jsem mit trosku probem s prujmem neboli spise jsem tak 4 za den sla na toaletu! rikala jsme si jestli to neznamena ze kvasinky;teda ty mrtve si vytlacuji ven a tak jsem si vcera rano provedla klystyr! snazil se tak jednou tydne ale nevim jestli je to spravne!!!
po klystyru jsem si dala zeleninovy vyvar; odpoledne par orisku;a vecer brambory s mrkvy! jedna brambora na pare a vice mrkve! uz vecer jsem mela neskutecnou bolest bricha ;( opravdu jako by nekde zaseknute plyny;opravdu dalo by se rict kolika! sla jsem spat v bolestech a doufala ze rno to bude lepsi! rano jsem si dala caj! a polevku ! stale me boli bricho;jsem slaba;boli me svaly opet a snad i jako by v krku! je to jako by na me lezla chripka! prosim o radu co presne jist po klystyrech! jakou dietou se ridit treba tri dny po;kdy se vratit k normalni diete a jak casto klystyr vubec provadet pri mem problemu. jeste bych chtela rict ze pouzivat rano lactobacilus dve tablety! pak si dam dve tablety zinku; behem dne vytazek z grepovych seminek; psylium! problem je ten ze ma naturophatka jeste rikala at si dam vytazky z minaralu! jenze me uz to tak prijde strasne moc !!
chtela bych take poprosit kde mohu najit vas skype;a kdy je mozne se s vami kontaktovat! je mi jasne ze toho mate urtice strasnou spostu ale jelikoz ziji v Parizi nevim jak jinak se s vami spojit! moc dekuji za vasi odpoved a zaroven stale za to ze nekdo jako vy je!!!!
)) pekny den!
Dobry den, kontakt na pana Zajicka mate primo na hlavni strance primo pod fotografii ![]()
Hezky den
rada bych opet poprosila o radu a zaroven trosku vylicila muj postupujici boj s kvasinkou! je to par dnu nebo neco pres tyden co jsem se pustila do boje s touto potvorou! Muzu rict ze se mi zacinalo dost ulevovat;temer mi bylo skvele behem poslednich 3- 4 dni! byla jsem z toho tak nadsena;ze jsem se jeste striktneji pustila do sveho rezimu;bez cukru;bez vseho spatneho! mam nastudovano konecne vse jak ma byt a postahovane veskere materialy o diete pri kvasinkach!Po poslednim tematu ktere jsem posilala a po vasi opet uzasne psychicke podpore a radam jsem se do toho pustila striktne! Zacala jsem mit trosku probem s prujmem neboli spise jsem tak 4 za den sla na toaletu! rikala jsme si jestli to neznamena ze kvasinky;teda ty mrtve si vytlacuji ven a tak jsem si vcera rano provedla klystyr! snazil se tak jednou tydne ale nevim jestli je to spravne!!!
po klystyru jsem si dala zeleninovy vyvar; odpoledne par orisku;a vecer brambory s mrkvy! jedna brambora na pare a vice mrkve! uz vecer jsem mela neskutecnou bolest bricha ;( opravdu jako by nekde zaseknute plyny;opravdu dalo by se rict kolika! sla jsem spat v bolestech a doufala ze rno to bude lepsi! rano jsem si dala caj! a polevku ! stale me boli bricho;jsem slaba;boli me svaly opet a snad i jako by v krku! je to jako by na me lezla chripka! prosim o radu co presne jist po klystyrech! jakou dietou se ridit treba tri dny po;kdy se vratit k normalni diete a jak casto klystyr vubec provadet pri mem problemu. jeste bych chtela rict ze pouzivat rano lactobacilus dve tablety! pak si dam dve tablety zinku; behem dne vytazek z grepovych seminek; psylium! problem je ten ze ma naturophatka jeste rikala at si dam vytazky z minaralu! jenze me uz to tak prijde strasne moc !!
chtela bych take poprosit kde mohu najit vas skype;a kdy je mozne se s vami kontaktovat! je mi jasne ze toho mate urtice strasnou spostu ale jelikoz ziji v Parizi nevim jak jinak se s vami spojit! moc dekuji za vasi odpoved a zaroven stale za to ze nekdo jako vy je!!!!
)) pekny den!
Průjem je v prvních dnech protikvasinkové diety celkem normální, ale jinak asi děláte něco blbě. Já bych to odhadoval na ty brambory s mrkví, což je pro kvasinky skvělé krmivo a velkou dávku bílkovin, což ve střevě hnije a dělá problémy. Klystýr je správně v tom problém nevidím, speciální strava po něm nutná není a provádět se dá zpočátku i denně. Ty suplementy berete správně a minerály bych doporučil také. Veškeré kontakty na mě jsou na hlavních stránkách, jak správně píše člen fox, nejde o nic tajného.
Dobrý den, asi od prosince řeším jak se zbavit dlouhodobé zácpy. Už nevím co bych mohla přidat, ubrat, vyzkoušet. HCl v pořádku, jód, hořčík,draslík,vitamín B... laktobacilus dodávám každý den. Kefír jsem pila po dobu 3měsiců-nyní jsem vysadila. Psyllium jsem před nedávnem vyměníla za lněné semínko, lepicol mám také odzkoušený. Jím pravidelně, třikrát denně, jím spoustu zeleniny, piju cca 4l denně vody + zelenin.šťávy. Nepiju alkoholo,kávu, nyní jsem na raw stravě, přestala sjem kouřit. Byla jsem cca přes měsíc jen na patlanině s kysaným zelím. PH se snažím udržet(občas výkyvy) Pohybu mám dost. Tuky ve stravě nechybí. Mám za sebou 1 očistu jater, za týden plánuju opakovat. Klystýry jsem dělala a dělám(bez toho se nevyprázdním), akorát se bojím abych si nevymyla střevní mikroflóru, za poslední 2týdny cítim po jídle(hlavně zelenině) silné pohyby střev, co to může znamenat? Jak se pozná, že střevní mikroflóra byla poškozena dlouhodobými klystýry?. Kandidu řeším cca 4měsíce. Za měsíc jsem objednaná na kolonoskopii. Prosím o radu jak mám pokračovat abych se mohla vyprázdnit? Mám stále pokračovat v klystýrech? Ty stavy plneho střeva jsou hodně nepříjemné a už vůbec nevím. Děkuju za veškeré odpovědi. Veronika
No a není to tak trochu naopak? ničíte si střevní peristaltiku těma klystýrama... proč by tělo dělalo něco, co za něho děláte vy? totéž se děje při opakovaném používání projímadel.
mimochodem strava s nadbytkem vlákniny /kterou vy máte/ musí být doplňovaná kvantem tekutin, jinak se tou vlákninou ucpete... a lepší je té vlákniny jíst míň, i dobrého moc škodí...
davam vsevedovi za pravdu, hoci urinove, pozor na klystiry, mne sa to stalo, "trosku som si sposobila problem s vyprazdnovanim, hoci ja som to malo prehnala aj s aplikaciou inych prostriedkov, takze ja by som nacas klystiry vysadila aj napriek problemom, pokila si klystir nedate, za aky dlhy cas pride spontanna stolica? snad to nie je tak, ze vobec???
ak ste na protikvasinkovej diete uplne bez ovocia, moze to byt aj toto, na vitarian.cz niekto popisoval problemy so stolicou po vynechani ovocia.
Tak pokud děláte vše, co popisujete a tuku je ve stravě opravdu dostatek, je ovšem možné, že má ten tuk špatnou skladbu a nebo je to jak správně píše člen Vševěd, tedy mnoho vlákniny, což zacpává také.
Dobrý den, mám podezření na candidu, o které jsem se dozvěděl na Vašich
(mimochodem báječných) stránkách. Ale z příznaků candidy, o kterých jsem se
dočetl, jsem zpozoroval pouze pastovitou, řídkou stolici. Možná občas únavu,
jinak nic z těch příznaků jsem nespozoroval. Chci se zeptat, zdali se může
kandidóza projevovat pouze touto formou stolice. Poslední dobou spolu s tímto
problémem pociťuji i nadměrnou plynatost a nepříjemný zápach, jak stolice, tak
případného plynu. Na záchod musím víceméně po každém druhém jídle, jakmile
sním ráno snídni (rohlík, pomazánkové máslo, čaj), začne to ve mne škrčet,
bolet, začnu se nadýmat... a takto po téměř každém jídle. Někdy to udržím,
většinou ale si musím vykročit na nejbližší toalety.
Pokud se může jednat o kandidózu, jak byste postupoval při její
léčbě? Už jsem našel nějaké diety, ale jak jsem se dočetl, tento problém řeší
pouze dočasně, po dobu diety a s jejím ukončením problém znovu nastává. Našel
jsem také různá léčiva, např. Kaprylovou kyselinu, či Colonix.
Nemohlo by pomoci Psyllium?
Vůbec si nevím rady, k doktorce se teď nějakou dobu nedostanu, a myslím > že Vy byste mohl nějak poradit. Už jsem docela zoufalý, co se výše zmíněných
problémů týče, je to velmi nepříjemné.
Děkuji mnohokráte za odpověď.
(téma případně přesuňte, nevěděl jsem, kam ho správně umístit)
Pokud se může jednat o kandidózu, jak byste postupoval při její
léčbě? Už jsem našel nějaké diety, ale jak jsem se dočetl, tento problém řeší
pouze dočasně, po dobu diety a s jejím ukončením problém znovu nastává. Našel
jsem také různá léčiva, např. Kaprylovou kyselinu, či Colonix.
Nemohlo by pomoci Psyllium?
Vůbec si nevím rady, k doktorce se teď nějakou dobu nedostanu, a myslím > že Vy byste mohl nějak poradit. Už jsem docela zoufalý, co se výše zmíněných
problémů týče, je to velmi nepříjemné.
Děkuji mnohokráte za odpověď.
(téma případně přesuňte, nevěděl jsem, kam ho správně umístit)
Myslím, že není důvod k přemýšlení nad tím co máte, to je celkem jasné a budete si muset nastudovat celá vlákna o kandidě, což vás uvede do obrazu. Na uvedené stravě to ale řešit nemusíte, to je zbytečné a problém se takto odstranit nedá, je nutné vyřadit ze stravy sacharidy, upravit pH moče, vyčistit střeva a mnoho dalších úkonů. Pokud by šlo o mě, tak bych nejdříve četl a pak začal jinak žít, jinak se dobrých výsledků nedočkáte.
Krasny dobry den, uz nevim co dal tak zkousim ruzne rady a rad bych slysel Vas nazor. Jmenuji se Petr, mam 37 let a uz vic jak 7 let mam problemy s travenim (uz i jako miminko jsem byl udajne casto nespokojeny a uz jako decko me casto bolelo bricho a od patnacti mam silne vetry bez pachu). V mladi jsem zavodne plaval, lyzuju, jsem sportovne zalozeny, 190 cm vysoky, momentalne vazim 74 kg ale ta vaha v posledni dobe rychle klesla, nejvic jsem mel asi 85. Pred 15ti lety jsem se odstehoval do zahranici a zacal jezdit s kamionem. Nekourim, nepiju alkohol. Pred 7 lety ty problemy zacali castymi prujmy, obcas jsem nestihal zastavovat. Je pravda ze moje strava urcite nebyla dobra, smazena kurata, steaky, sandwice, ale salatu jsem snedl hodne, to jsem mel vzdycky rad. V roce 2007 jsem byl v Cechach na gastroskopii a kolonoskopii ale tam nic nezjistili. Sel jsem tam s nadymanim, tlakem v rise, paleni a vetry V roce 2010 me v zaludku nasli helikobakterii a prelecil jsem to silnymi antibiotiky a od te doby se vsechny problemy zhorsovali. zacatkem roku 2011 jsem byl znovu na gastro a kolonoskopii, v zaludku nic nenasli a ve streve jsem mel polypy ktere odstranili. K zlepseni to nevedlo, bolesti jsem mel v celem brise. Od te doby co me doktor chtel poslat k psychologovi a nemohli na nic prijit, pouze predepisovat prasky proti bolesti, prestal jsem duverovat celemu zdravotnimu systemu, dnes uz vim ze je to jen business. Prasky proti bolesti jsem ale nikdy nebral, to jsem vedel ze neni nic dobreho. Koncem roku 2011 jsem mel zase tezke stavy a nevedel co dal, muj doktor byl zrovna nekde pryc a sestricku napadlo jestli by to nemohli byt alergie na jidlo. Udelali me testy a bylo to spatne, alergie na vsechny mlecne vyrobky, lepek, vejce, drozdi, houby, ananas a par dalsich veci. A jeste ze mam candidu. Okamzite jsem zacal s dietou, prestal jsem jist cukr a veci na ktere mam alergie a problemy se zacali zlepsovat. Dnes uz ani nejim maso a tuky nepouzivam uz dva roky, varim na vode, nejvic me chunaji polevky, zeleninova, cockova, nebo fazole s ryzi, ovoce, zelenina, orechy. Ale zdravi jeste nejsem, mam tlak v oblasti trojuhelniku, chvilema krece dole v brise, obcas prujem, obcas pevna stolice, obcas kusy nestraveneho jidla, casto me to nuti na stolici i kdyz nemam co. Picha me asi i u zlucniku, na prave strane, casto jsem nafouknuty a mam pocit svazaneho bricha, obcas i tupa bolest v zadech, obcas to jse do hlavy, ale migreny nemam a obcas to jde na srdce. Obcas se mi dela vecer nevolno. Casto se potim uprosted trojuhelniku, hlavne vecer, spim dobre, pokazde kdyz se probudim tak musim jit hned na stolici, obcas se tim i zbudim, obcas je to lepsi, obcas horsi. Zkousel jsem i klystyry, i kavovy klistyr, na zacatku to pomahalo ale ted to nejak nezabira, ostatne skoro vsechno pomuze jen na chvili, zkousel jsem i cinskou medicinu, caje i akupunkturu, pravidelne beru probiotika, vitamin D, omega 3, multivitaminy a minerali, pancreatic enzymy, horcik... Chut k jidlu mam dobrou ale nejde mi to stravit kdyz to mam podrazdenye, na zvraceni me neni, zaha me nepali, krev ve stolici nemam.
Uz nevim co dal, v zari se chystam do Cech, uz nevim co si mam nechat vysetrit, krev mam totiz dobrou a tim me povazuji za zdraveho. Pred dvema roky jsem tu skoncil na Emergency a nic nenasli a pred tremi tydny znovu, pripadalo mi to jak na infarkt ale nic nenasly, vysetrovali me srdce protoze me neverili ze to mam z problemu s travenim.
Z tech vsech problemu jsem podrazdeny a nervozni, vytoci me veci ktere me driv nevadili a k zlepseni to rozhodne neprispiva. Driv jsem jedl malo ale od v posledni dobe me to nutka porad neco jist, snazim se jist min ale porad neco jim (veganskou stravu) a kila jdou dolu. Posledni dva roky jim pouze domaci stravu, vozim si krabicky. snazim se jist hodne syrove stravy.
Napada vas co si mam nechat vysetrit nebo co mam jeste vyzkouset. Mnohokrat dekuji. S pozdravem Petr
Candida... je tady o tom spousta čtení.
Uz nevim co dal, v zari se chystam do Cech, uz nevim co si mam nechat vysetrit, krev mam totiz dobrou a tim me povazuji za zdraveho. Pred dvema roky jsem tu skoncil na Emergency a nic nenasli a pred tremi tydny znovu, pripadalo mi to jak na infarkt ale nic nenasly, vysetrovali me srdce protoze me neverili ze to mam z problemu s travenim.
Z tech vsech problemu jsem podrazdeny a nervozni, vytoci me veci ktere me driv nevadili a k zlepseni to rozhodne neprispiva. Driv jsem jedl malo ale od v posledni dobe me to nutka porad neco jist, snazim se jist min ale porad neco jim (veganskou stravu) a kila jdou dolu. Posledni dva roky jim pouze domaci stravu, vozim si krabicky. snazim se jist hodne syrove stravy.
Napada vas co si mam nechat vysetrit nebo co mam jeste vyzkouset. Mnohokrat dekuji. S pozdravem Petr
Ja by som to videl skor ako tie parazity...treba skusit trojcatko a potom nejaky ten Albendazol, praziquantel atd aj o tom je tu popisane dost, candida je podla mna len odpovedou tela na pritomnost parazitov. Je v podstate neznicitelna, cize to nieje o candide ale o niecom, koli comu je premnozena.
dekuji za odpovedi, ze mam kvasinku vim, delali mi to test z krve, ten se pry v Cechach moc nedela. Od zacatku prosince minuleho roku jsem na proti candida diete, nejim zadne pecivo, maso, vejce, kvasnice, cukr, mlecne vyrobky, z ovoce jen to min sladke jako boruvky a jahody, grepy a citrony. Delam si napoje z Chlorely, psenicne travy. Dzusovac mame doma a pouzivame ho casto na vsechnu moznou zeleninu. Klystyry jsem zacal delat pred mesicem, hlavne ty kavove, asi budu muset aplikovat casteji a asi zkusim i ten urinovy. poboliva me i v pravem podzebri tak nevim jestli ta candida muze mit neco spolecneho se zlucnikem?
Kandida může mít společného vše se vším a není dobré ji podceňovat. Uvedená strava není pro její léčbu zrovna vhodná a hlavně, pokud nebudete mít dostatek žaludečních kyselin, které patrně nemáte, což zjistíte krkacím testem, tak se trávení nahodit nedá. Další krok je odstranění dysbakteriózy, ideálně formou Ozovitu, který je v Německu normálně k dostání a následném masivním doplnění laktobacilů, protože nyní vám evidentně ve střevě bydlí kde co, ale ne to co tam bydlet má. Vyzkoušejte klystýry s přídavkem laktobacilů, nebo si do klystýru stačí rozmíchat kvalitní jogurt, což byla dříve běžná ochrana žen proti vaginálním kvasinkám a funguje to pochopitelně i ve střevě. Jinak jak píše člen Vševěd o kandidě je zde toho dost a dost, tedy stačí číst.
Dobrý den, pane Jardo. Prosím Vás o radu, názor či pomoc.
Jsem muž, je mi 21 let a v posledním měsíci mě trápí změna charakteru mé stolice, která se změnila v úzký pruh, široký cca 2-3 cm (zkrátka tvar kvádru). Abych ovšem nastínil svůj současný zdravotní stav, musím začít od začátku svých celkových potíží.
Zhruba před 4-5 měsíci (v té době stolice zcela normální) jsem měl jakýsi výtok z močové trubice. Zašel jsem tedy k urologovi na výtěr, který, ač byl negativní, nezabránil panu doktorovi nasadit mi antibiotika. V té době jsem byl v oblasti klasické medicíny poněkud neznalý a jako většina lidí jsem antibiotika ochotně přijal ( Doxybene). V té době jsem však byl objednán u své praktické lékařky na "očkování" proti encefalitidě. Lékařka byla obeznámena s tím, že užívám antibiotika, ale pravděpodobně na to nebrala zřetel či zapomněla a injekci mi píchla ( mě samotného nenapadlo, že očkování v kombinaci s užíváním antibiotik může způsobit pěknou paseku
). A od té doby to začalo. Zánět nosohltanu, lehká únava, pobolívání kloubů a šlach, mravenčení kůže na pravé horní polovině těla. Mé matce se mé věčné zdravotní problémy i přes "lékařskou péči" ani za mák nezamlouvaly a tak neváhala a objednala mě k panu doktoru Tomáši Lebenhartovi, který užívá celostní medicínu, především pak autopatii a homeopatii. Po půlhodinovém sezením s ním, během ktrerého mě dokonale vyzpovídal z mých obtíží, provedl pulsní techniku a čtení z jazyka, konstatoval, že mám v těle borrelie a plísně, jinak že prý orgány jsou v pořádku, bez nějakých mechanických vad. Pro zmírněný poočkovacích následků mi nasadil homeopatiku Thuya Occidentalis 15CH ( které mě po 6 dni dnech užívání zcela zbavilo potíží s mravenčením kůže). Jako hlavní oporu léčby mi však "předepsal" autopatii- 1,5 litru obden, jednou z vařeného dechu a jednou z vařené sliny + homeopatikum Syphillinum 30 ( na léčbu borrelie). Taktéž mě zaškolil co se stravování týče, především mě pak upozornil, abych se vyvaroval kravskému mléku, většímu množství masa (s vyjímkou rybího), cukru a zakyselující potravin. Léčba probíhala velmi dobře, po zhruba 3 týdnech užívání autopatie a Syphillina mi zmizelo letité akné na tváři a ustaly potíže s bolestí kloubů a šlach. Cítil jsem se méně unavený a celkově spokojenější.
Po delším užívání však došlo ke změně charakteru stolice, a sice z dřívějších pravidelných válečků tvaru a velikosti banánu jsem měl stolici spíše kašovitou, resp. řídkou, vždy ráno, každý den pravidelně. Zde je zlomový bod, kterému přiděluji nějvětší váhu. Začal jsem se, ač pravděpoodbně bezdůvodně, pozorovat. Začal jsem pročítat všelijaká fóra na internetu, kde nemocní popisovali své obtíže, a kde doktoři, coby strážní andělé, nedokázali nemocným pomoct. Nabyl jsem dojmu, že mám rakovinu, která se měnila podle toho, kde mě zrovna píchlo. Tento dlouhodobý stres, který trval nepřetržitě cca 2 měsíce, zapříčil to, že jsem neměl chuť jíst, jídlo jsem do sebe tlačil snad hodinu, po malých kouscích. Paradoxem je, že jsem měl tento psychický blok kvůli stresu, který jsem si sám bezdůvodně vyvolal a fakt, že jsem se nemohl pořádně najíst, ve mně vyvolal pocit, že musím být nemocný a opět začalo hledání neexistujících nemocí. Takto psychicky labilní jsem zašel k panu Lebenhartovi, který mi na sklidnění psychiky předepsal Arsenicum Album 200 a dále doporučil zvýšit ředění autopatie na 3 litry jednou za 5 dní.
I přes užívání Arsenica jsem stále propadal depresím a cítil jsem se naprosto udepsaný, jako bych měl mít následující den pohřeb. V době tohoto stresu se ještě přidalo pobolívání v pravém podbříšku, s čímž jsem zašel za praktickou lékařkou, která po mírné citlivosti na promáčknutí břicha (takové lehké píchání) odebrala krev ( Krevní obraz, CRP, Differenci 66 a 77) a objednala mě na sonografické vyšetření břicha, které se konalo 19.6. 2012, tedy k dnešnímu dni před 3 a půl měsíci. A výsledek? Vše negativní, sono nic neprokázalo, všechny viditelné orgány prý byly normálního nálezu.
Tímto však mé sebeužírání nekončilo, stále jsem nemohl odbourat onen psychický blok a nutno přiznat, že příslušnici mé rodiny už ze mně začali být značně nervozní, nedívím se jim.
Po tříměsíční kontrole u pana doktora Lebenharta, který po celkové prohlídce konstatoval, že borrelie se již v těle nijak neprojevuje, a že žádný tělesná nález neobjevil. Jinými slovy, že jsem zdráv, jen ty plísně ve střevech se ještě drží. ( v této době jsem měl s vyprazdňováním určité potíže, chodil jsem cca 3-4 denně, stolice byla ve formě měnších kousků a často obsahovala viditelné chuchvalce bílého až průsvitného hlenu). Po této jeho prohlídce jsem se psychicky velmi uklidnil a jel si užít dovolenou v Egyptě (13.7.-28.7.). Co však čert nechtěl, hned první den po příletu jsem dostal teplotu a průjem, který trval zhruba 6 dní, avšak nebyl nijak zvlášť intensivní, stolici jsem měl maximálně 8krát denně, bez nějakých velkých křečích v žaludku a nemožnosti zvednout se ze záchoda. Průjem jsem ničím neléčil, dal jsem tomu volný průběh a jedl převážně rýži a vývary. Po 6 dnech průjmu jsem si však řekl, že bych z té dovolené taky rád něco měl ( přece jen, když vás to chytne při šnorchlování 300 metrů od břehu...) a vzal jsem si místní lék, Antinal, který zabral takřka okamžitě a až do odletu z dovolené jsem byl víceméně bez obtíží.
Po příletu do Čech se průjem ovšem vrátil, a to nejen mě, ale také mojí matce. Trval zhruba týden, během kterého jsem praktikoval pouze autopatii a bral Syphillinum. Zatímco matce se stolice po odeznění průjmu ustálila na normálu ( alespoň dle jejích slov, do mísy jsem jí vážně nekoukal
), mně obtíže přetrvávaly- stolice 3-4 krát za den, spíše neformovaná, řídká, s příměsí průhledného hlenu, barvy světle hnědé. Toto mě opět znervoznilo a kolotoč sebepozorování opět započal. Potíže neustupovaly, tak jsem opět navštívil pana doktora, který řekl, že nic vážného nejde, že se jedná pouze o reakci na tamější infekci. To však klid mé duši nedalo a já se stále pozoroval a hledal na internetu, co by mi mohlo být. No a takto to probíhalo až donedávna, kdy jsem se psychicky relativně vyčerpán uklidnil a přestal se pozorovat. Stolice však nabyla zvláštního charaketru. Byla sice pravidelná, dříve, 1-2 krát denně, ovšem byla jaksi zploštělá a trhaná, normální barvy a zápachu, bez příměsi krve či hlenu. A takto to pokračuje až do dneška ( tedy poslední cca 2 týdny) a zdá se mi, že stolice je čím dál tim užší, zkrátka vypadá, jako by jí přejel váleček na těsto, na tloušťku může mít maximálně 1 centimetr, na šířku pak 2-3 cm, barva hnědá, stále bez krve a hlenu. A v pravý podpříšek mě občas pobolívá, cítím tam jakýsi lehký tlak a jakoby tepání, pohyb střeva a kručení v břiše, společně s převalováním tekutin. Jsem z toho opravdu nešťastný, neboť jsem se dočetl, že takováto stolice je příznakem rakoviny tlustého střeva, avšak říkám si, že pan doktor by něco takového jistě nepřehlédl, a že jsem se mohl zdravotně takto zhoršit jen těžko, když jsem celou tu dobu užíval autopatii a organismus defacto detoxikoval.
Co si o tom všem myslíte, měl bych si pro klid duše zajít na kolonoskopii? Pozn.: před týdnem mi dělala praktická lékařka na můj popud odběr krve a výtěr z konečníku a vše normální. Jinak ještě upřesním, že jsem 173 cm vysoký a vážím kolem 80 kg ( před 3 týdny jsem začal opět posilovat a nemám při cvičení potíže). Jím zhruba 6krát denně a na váze přibírám bez problémů, nehubnu a chuť k jídlu mám. Předem děkuji za Váš čas a omlouvám se za tento sálodlouhý projev, avšak jsem vážně znepokojen, nevím, co se mnou je.
Ještě jsem zapomněl dodat, že trpím dlouhodobě zadní rýmou a v posledních několika dnech mě spolu s radikální změnou stolice trápí také pálení a slzení očí.
Dobrý deň pán Jarda
Uz nejaké 3 roky mam problemy so stolicou. Mám ju žltú hlavne ked jedavam orechy, vtedy je mazlava. Naduva ma po kazdom jedle.Netravi mi normalne tuky v jedle. Ale naduva ma aj vtedy ked nejedavam orechy. Beriem aj Betain Hcl aj niekedy aj enzymy na travenie spolu s jedlom. Brala som ostropestreca marianskeho 3 mesiace a vtedy bola stolica hnedej farby, len nebola formovana.Ale ked zoberiem ten betain hcl 650 mg-2 tobolky je to lepsie ale stale to nie je ono. Robila som ten test so sodou. Vobec sa mi neodgrglo od toho cely den. Teraz som presla na bezlepkovu stravu,jedavala som chleba hlavne kvoli robote kedze tam nemam take moznosti na stravovanie, ale uz som vylucila zo stravy. Urcite mam aj kandidu. Predtym som nemala problemy s stravenim,ale toto sposobili aj dlhodobe stresy.
Teraz neviem co mam robit- mam uplne vynechat tuky zo stravy na tyzden. Brala som aj pancreolant, mam to brat znova. Pijem aj 2,5 l vody denne .
Co na to dodat, jak očkování, tak antibiotika jsou většinou zdrojem oslabení imunity a následného rozmachu kvasinek a plísní v těle, což má za následek uvedené potíže. Patrně by bylo vhodné najet bezsacharidovou dietu a nějak odstranit toxiny ze střeva, tedy klystýry, nebo jiné očistné techniky střeva a dá se užívat i bentonit, nebo Sanogel, což stáhne toxiny ze střevní stěny a vyvede je z těla ven.
Uz nejaké 3 roky mam problemy so stolicou. Mám ju žltú hlavne ked jedavam orechy, vtedy je mazlava. Naduva ma po kazdom jedle.Netravi mi normalne tuky v jedle. Ale naduva ma aj vtedy ked nejedavam orechy. Beriem aj Betain Hcl aj niekedy aj enzymy na travenie spolu s jedlom. Brala som ostropestreca marianskeho 3 mesiace a vtedy bola stolica hnedej farby, len nebola formovana.Ale ked zoberiem ten betain hcl 650 mg-2 tobolky je to lepsie ale stale to nie je ono. Robila som ten test so sodou. Vobec sa mi neodgrglo od toho cely den. Teraz som presla na bezlepkovu stravu,jedavala som chleba hlavne kvoli robote kedze tam nemam take moznosti na stravovanie, ale uz som vylucila zo stravy. Urcite mam aj kandidu. Predtym som nemala problemy s stravenim,ale toto sposobili aj dlhodobe stresy.
Teraz neviem co mam robit- mam uplne vynechat tuky zo stravy na tyzden. Brala som aj pancreolant, mam to brat znova. Pijem aj 2,5 l vody denne .
Toť otázka myslím, že by jste měla vyčistit
Nechtělo se mi zakládat nové téma, s tímto to trochu souvisí: děkuji, určitě vyzkouším s pepřem no je to tak, jak říkáte, příjdu vypustím a ihned odcházím
Pak to ale je spíš dobrá zpráva než špatná. Ahoj všem,ráda bych se podělila o svůj "problém" a třeba se zde dozvím nějaké reakce,které mi jej pomohou
Nevím, zda vás odpovědí uspokojím, ale aspoň dám podnět k přemýšlení. 2/ Tady jde myslím o omyl. Vymasírováváte nikoliv obsah tenkého střeva, nýbrž obsah tlustého střeva. Je zapotřebí vědět že to, co (normálně) vykadíme, jsme předtím neměli v celém tlustém střevě (jak se asi domníváte), nýbrž nastřádáno až před konečníkem (sestupný trakčník a esovitá klička). To, co máte ve chvíli kadění v předchozích dvou částech tlustého střeva (vzestupný a příčný trakčník), tomu za normálního chodu věcí trvá cesta až ven ještě dalších cca 12 hodin až 1 1/5 dne. O co se tedy tím násilným vyprázdněním připravujete. Jednorázově asi o nic. Pravidelnou praxí o něco ano. V tlustém střevě sice už probíhá menší část vstřebávání, ale nikoliv žádné (třetina? čtvrtina?). Dále zde žije velké množství mikroflóry, která např. tvoří některé vitamíny + další prospěšné látky - mluví se o tom, že střeva jsou sídlem pomyslého "orgánu imunity" a mělo by to platit o celých střevech. Vždyť ty barkterie se vašimi zbytky vlastně živí. _______________________________________________ Využiju ještě tohoto příbuzného tématu, abych doplnil, co se zde nedávno diskutovalo. Tehdy nikdo (včetně mě) nedal jasnou a úplnou odpověď a já jsem si dal za úkol to dostudovat. Jak dlouho tedy trvá průchod potravy systémem? Toto jsou zprůměrované údaje z cca 20ti zdrojů našich i cizích: Od polknutí potravy na konec tenkého střeva (tedy to co se obvyjkle označuje jako "trávení") to trvá průměrně 5 ale i 7-8 hodin. Částečně existuje matematicky řečeno "nepřímá úměra" - co se déle zdrží v žaludku, rychleji projde tenkým a naopak - podle převažujícího obsahu (škroby, bilkoviny, tuky). Nelze tedy mechanicky sčítat nekrajší časy s nejkratšími či nejdelší s nejdelšími. Z toho v žaludku potrava "leží" 0,5 - 2 hod, v tenkém střevě se zdržuje 2-6 hodin. To jsou rozdíly veliké. My (když se chceme stravovat racionálně) bychomto měli lišit přesněji - podle druhu potravy: Takže sumaritováno, na konec tenkého: 3-4 s převahou cukrů, 4-5 smíšená strava, 6-8 tučná jídla (potom můžeme znovu jíst). Co následuje? 6-7 hod v tlustém (vzestupný a příčný trakčník) + dalších 6-7 se jaksi plní zásobník, než to spustí defekační reflex. Nejprůměrnější celková doba tedy bude 18-20 hod celkem. Zjednodušeně řečeno, ráno kadím to, co jsem snědl mezi předvčerejším a včerejším obědem. Při špatném trávení ale i více než 3 dny.
Tak dobře vám odpovídá člen zadane a sám se domnívám, že nejde o zrovna ideální činnost, protože vlastně tělo připravujete o mnoho prospěšných látek, předpokládám hlavně vitamíny skupiny B a minerálie, které jsou pro chod těla důležité. Ty odejdou v tom závěru v kašovité stolici a nemyslím si, že jde o ideální počínání i když jinak asi neškodné. Rozhodně bych, pokud vám funguje přirozená spontánní defekace dobře, nic dalšího nevymýšlel. Po třech jaterních očistách je stále stolice taková světlejší okrová, před očistami byla tmavší. Docela mě nadýmá po jakémkoli jídle, sem tam kručení v břiše. V čem by mohl být problém? Může to být těmi kůrami, že se čistí
Zdravím, skoro každé ráno snídám ovesné vločky s kefírovým mlékem (kupovaným). Vysledoval jsem že je to pravděpodobně právě způsobeno mojí snídaní. Samotné se jíst nedají proto je kombinuji s kefírem, který doufám i zároveň snižuje škody páchané kyselinou šťavelovou obsaženou ve vločkách. Ptám se tedy, v čem je problém. Tuto stolici může způsobovat kefír, ovesné vločky nebo vzájemná kombinace? Je mi to divné, když vločky obsahují mimo jiné vlákninu a kefír pro změnu živé kultury pro správnou funkci střev. Mám kupovaný kefír vyměnit třeba za acidofilní mléko (či zakysané) nebo vločky za jiný druh? Případně vyřadit, nahradit? skoro každé ráno snídám ovesné vločky s kefírovým mlékem (kupovaným). Vysledoval jsem že je to pravděpodobně právě způsobeno mojí snídaní. Samotné se jíst nedají proto je kombinuji s kefírem, který doufám i zároveň snižuje škody páchané kyselinou šťavelovou obsaženou ve vločkách. Ptám se tedy, v čem je problém. Tuto stolici může způsobovat kefír, ovesné vločky nebo vzájemná kombinace? Je mi to divné, když vločky obsahují mimo jiné vlákninu a kefír pro změnu živé kultury pro správnou funkci střev. Mám kupovaný kefír vyměnit třeba za acidofilní mléko (či zakysané) nebo vločky za jiný druh? Případně vyřadit, nahradit?
Tak proč, když víte, že to je na prd, to do sebe stále ládujete a držíte se nesmyslu. Myslíte, že když vám ty vločky v těle kvasí a hnijí, že z nich vybudujete nějakou kvalitu. To je pochopitelně blbost, na to zapomeňte a vyzkoušejte něco jiného, třeba spařenou brokolici a na ní vajíčka, což myslím bude fungovat o dost jinak a z hlediska budování svalové hmoty určitě také.
Tak šlo mi spíše o to, zda je to způsobeno spíše těmi vločky, tím kefírem a nebo vzájemnou kombinací? Ostatně ovesné vločky chci vyřadit již delší dobu, ale zatím jsem nenašel kvalitní náhradu. Děkuji za odpovědi na mé otázky. Ostatně ovesné vločky chci vyřadit již delší dobu, ale zatím jsem nenašel kvalitní náhradu. Děkuji za odpovědi na mé otázky.
Jakou chcete náhradu za obilí, prostě ho přestaňte jíst a zmizí vám většina potíží, to zde píšu už od prvních příspěvků na tomto fóru. Jinak kefír je obecně vhodné brát samostatně, mnoho lidí má problém ho s něčím kombinovat, je to prostě jídlo, ne pití. Mam casto svetlou stolici a nekdy v ni jsou kousky hnede normalni barvy. Nevite cim by to mohlo byt? Trpim na prujmy. Zkousel jsem klistyr s urinou, shanku, ted popijim kefir s tibestskych houbicek a nic nepomaha.
Takhle to vypadá u mně, když mám přemnoženou kvasinku .Ráno řídká světlá stolice , často jakoby průjem.Měla jsem to celé roky a považovala jsem to za dráždivý tračník. Dekuji za odpoved. Existuje nakej spusob jak se tech kvasinek zbavit jinak, nez kvasinkovou dietou? Bohuzel jsem pracovne hodne vytizen a kdyz ze stravy vynecham pecivo, tak uz vlastne nemam co jist. Co jite vy v prubehu dne? Jestli se mohu zeptat??
Tady je celé vlákno o protikvas.dietě , tak to chce pročíst.
No maso, zeleninu + laktobacili jim. Syry jsem myslel ze jsou negativni. Zkusim ted vysadit cukry, co to udela. Kdybych vysadil pecivo, tak nevim co bych jedl. Jinak mam doma oresak americky, ma na candidu nejaky vliv? Mam taky moznost pujcit si Zapper. Muze Zapp nicit candidu? Frekvence tam na to jsou, ale jestli to neni jen strata casu tyto zapry a pod. Já to spíš zkouším zkusmo, po čem to mám a po čem né. Tak vcera jsem nemel zadnej cukr a bez rozdilu. Mel jsem zrovna jednu z tech horsich stolic. Ted jsem si udelal plivaci test a provazky sli dolu za par vterin. Zajimavy ze kdyz jsem si ho delal pred asi mesicem, tak slina zustala na hladine.
To bude tím, že plivací test nejni taknějako směroplatnej.
Pokud jíte pečivo, jíte dál cukr........ta dieta se nedá ošidit , prostě kvasinky žerou cukr .
http://www.gewo.info/health/fecal_questions.htm Barva stolice Žlutá nebo nazelenalá stolice, pokud jste ovšem nejedli hodně zeleniny nebo kapslí s vysokým obsahem chlorofylu, je obvykle znamením blízkého průjmu. Nejezděte raději nikam... Pokud ovšem berete antibiotika déle než týden, je možné, že sterilizovala vaše střevo, takže musíte obnovit střevní flóru o užitečné baktérie (potřebné přípravky jsou k dostání v lékárnách). Jestliže musíte na toaletu více než 4× denně a vaše stolice je vodnatá a "rychlá", máte zřejmě diarheu. Zůstaňte radši doma a pijte hodně tekutin, abyste zabránili dehydrataci organizmu. Pokud se to během 2 dnů nesrovná, promluvte si s vaším doktorem (může to být kolitida, infekční choroba vyvolaná baktériemi E-Coli). Tříslová nebo jílová barva může indikovat, že jste buď snědli příliš mnoho tuků, nebo máte zablokovaný žlučovod nebo nedostatečnou produkci zažívacích enzymů. Má-li stolice barvu slonové kosti, nebo je téměř bílá, je pachatelem antacid, berete nadbytek doplňků obsahujících vápník nebo jíte příliš moc kokosových ořechů či mandlí. Když psi požerou kosti, mají světlou až bílou stolici, to samé je u hadů, kteří to mají navíckrát v barevných rázech, možná to souvisí nějak s tím vápníkem, že se špatně vstřebává Bílá - světlá stolice svedčí o tom, že žlučové kyseliny nepřecházejí do střeva. Je to například při vrozené poruše žlučových cest, pri nádorech a nebo i žlučových kamenech Světlá stolice může znamenat i alergii na lepek (Celiakie), někde se píše o možné poruše jater. Dobrý den, žádám o radu. Pročítal jsem zde různá vlákna, avšak na totožnou věc jsem nikde nenarazil. Již delší čas (1-2roky) mne trápí má stolice a střeva. Na toaletu chodím pravidelně 1-2x denně, ale nejsem schopen dosáhnout normální (oválné,celistvé) stolice. Má stolice se trhá, je uzká, často i průjmovitého charakteru (ovšem na průjmy jako takové (běhání na záchod) netrpím) a vždy v okrové barvě. Jím probiotika, které ze začátku pomáhaly, ale pak jakoby si moje tělo na ně zvyklo a situace už je stejná jako dříve. Také se mi stává, že jdu na toaletu, má stolice je normální, ale 10min na to mám okamžitou potřebu jít opět na toaletu a konzistence už je taková, jak je uvedeno výše. Předem děkuji za reakce. Kvasinka-kandida? Koukám, že tato diagnóza je tu velice oblíbená. Já jsem si to spíše diagnostikoval na syndrom dráždivého trakčníku a myslím, že hodně problémů zde psaných není způsobeno kvasinkou, ale právě tímto onemocněním.
no a syndrom drazdiveho creva je sposobeny prave nezdravou crevnou florou, ktorej problemom je prave zle oadenie, je to premnozena candida, ale nie len ona, aj dajsie patogeny.
Ono také dost záleží na tom co jíte, tedy částečně i barva stravy barvu stolice ovlivní, ale ne zase tak zásadně. Správně vám odpovídá členka jani a patrně půjde o zhoršený stav jater, čili zkuste se zaměřit na
no a syndrom drazdiveho creva je sposobeny prave nezdravou crevnou florou, ktorej problemom je prave zle oadenie, je to premnozena candida, ale nie len ona, aj dajsie patogeny.
Omyl ,dráždivý tračník je projev špatné psychiky , ne špatného trávení. Já mám tyhle potíže celý roky a byla jsem dokonce na rentgenu střev, před mnoha lety , výsledek byl negativní a byl mi diagnostikován dráž.tračník...............když doktor neví, oč jde , hodí to na psychiku . Když jsem přišla na tyhle stránky se stejnými problémy jako tazatel........udělala jsem si protikvasinkvou dietu a měla jsem okamžitou reakci .......přesně jak taky lidi popisují . Takže mám jistojistě kvasinku .
nasadte si tvrdou protikvasinkovou dietu podle toho, jak se tu píše..............a uvidíte, jak rychle se vám stolice změní........
Poměrně dobře vám odpovídá členka ovekyska a také bych to viděl na kvasinky. Vyzkoušejte radikálně omezit sacharidy a uvidíte jak se bude střevo chovat. Udělal jsem si plivací test a vyšel negativně. Poslední 2 týdny však beru doplněk stravy probiozym, u kterého jsem se dočetl, že zmírňuje obtíže způsobené dráždivým trakčníkem a vážně, má stolice je po letech opět + - normální. Mohu doporučit.
Tak vidíte, nakonec opravdu kvasinky, nebo nějaký mikroskopický šmejd a enzymy je likvidují. Omlouvam se, ze budu chtit neco co se tu zu nekolikrat opakovalo. Zajima me spatne vyprazdnovani a hlavne to jak primet me telo k tomu, aby to bylo denne. Nekde jsem tu nasla odkaz od Jardy jak na to. Jenze po kliknuti se mi tam vzdy zobrazila reklama na telekom a dal jsem se nedostala. Pomuze nekdo? Problem s vyprazdnovanim mam cela leta a kdyz jdu 1-2 za tyden po pozreni vselijakych prirodnich prostredku tak mam z toho "vanoce". Zacla jsem to resit klystyrama....az dnes jsem zjistila, ze jsem je vlastne taky delala spatne-dostala jsem do sebe 1,5 l vody bez problemu a pak jsem prozivala muka abych to udrzela aspon 10 min. v sobe. Samozrejme, ze po klystyru opet 2-3 dny na toaletu zas nejdu....takze si udelam dalsi a takhle porad dokola. Vsechno spatne! Koukat dlouho do techto stranek nevydrzim, protoze se mi po pul hodine zacne delat spatne...kvuli horsimu zraku. Takze kdyby se nasel nejaky dobrak, ktery by me poslal odkaz jak na to vyprazdnovani, aby to bylo aspon 1x denne prirodni cestou. Predem moc dekuji. Helga
Jak jsem již zde mnohokrát psal srovnat hořčík, jód, mít dostatek tekutin a adekvátní podíl tuků ve stravě což je docela důležité, uvědomte si, že zde jednoznačně platí úsloví, "Kdo maže, ten jede". Dobrý den, chtěla bych se zeptat ve stolici mam malé množství nahnědlého- žlutého hlenu, skoro nejde vidět, je malé množství uvnitř a na povrchu normální? takové nitkovité. Není nutná návštěva lékaře? Děkuji
Patrně pomnožené kvasinky, prostě upravte stravu a stav sledujte, lékař tak jako tak nic jiného dělat nebude. Dobrý den pane Jardo,
Tak patrně se vám podařilo nahodit střeva pouze částečně, uhlí není vhodné na léčbu infekce, pouze stáhne na sebe toxiny, tedy je nutno ještě aplikovat nějakou střevní dezinfekci, třeba endiaron, ercefuryl, entizol, nebo něco podobného co tam seženete a souběžně dodat obrovskou dávku laktobacilů, tak po deset dní optimálně cca 500 miliard denně. Dobrý den,
Jsi prekyselena, zmen jidelnicek. Horcik by ti mel pomoct se vyprazdnit, dej si tolik horciku, dokud neprijde prujem. A nebo si pomoz roztokem epsomske soli. Dava se 1 polevkova lzice na 400ml vody. Pokud nezabere napoprve, zopakuj to. Děkuji za odpověď
To se zde probíralo mnohokrát, jen pohledejte. Základ je lepší motilita střeva, což zlepšíte hořčíkem, jódem, větší dávkou vody a hlavně tuku ve stravě. Uvědomte si že zde také platí "Kdo maže, ten jede".
Tak psychika pochopitelně také může uvedený problém vyvolávat, nicméně to snad vidíte zda jste v pohodě, nebo je to "K posrání". Pokud by to tak bylo, pak pochopitelně probiotika celou věc sice zlepší, ale nevyřeší, je potřeba se zklidnit. Podívejte se na netu na techniku EFT, je to jednoduché, já říkám "Klepání na hlavu" a vyzkoušejte, dělá to docela divy. Dobrý den,
V prvni rade vysadit vsechny leky, kterymi te leci na neurologii a taky hormonalni antikoncepci a zacit cistit telo, srovnat pH. Kuskus obsahuje take gluten. Dobry den. chtela by jsem se zeptat na tvar stolice. asi pred mesicem jsem zmenila uplne stravu . vynechala jsem veskerej cukr, mlecne vyrobky, bile pecivo a doplnila jsem hodne zeleniny a vlakniny plus vytaminy. A jak jsem postrehla tak se mi zmenil tvar stolice na uzssi . Byla jsem aj u dr, a ta mi rekla ze at to sledujem a po 3mes. se mam prijit ukazat ze to muze byt zmenou stravi a se stahlo strevoi a bojim se ..muze to bejt? mam obavi no a jak se tak stravujem tak jsem zhubla 8kg
Tak změna stolice po změně stravy je celkem normální jev, ovšem i tak by se neměla dlouhodobě odchylovat od normálu. Správně je cca 1-3x denně pěkná šiška kaštanově hnědá, která prakticky nesmrdí, nemaže záchod a plave ve vodě. Pokud hubnete, jíte evidentně málo, což dobře není a pak je objem stolice pochopitelně malý. Zdravím, mám také problém se stolicí. Už přes dva týdny mám nejspíš nějaký typ zácpy, že chodím pravidelně, což je u mě jednou za 1-2 dny, ale stolice se teď často sype jako kozí bobky. Mám zkusit střevo pročistit šánkou a laktobacily? Když si vemu lžíci laktulosy, co se prodává na zácpu, tak pak vypadá stolice normálně, ale druhý den zase bobky.... Mám to zhruba ode dne, kdy mě měnili drát v rovnátkách a dost mě bolelo cokoliv kousat, tak jsem asi polykal málo rozkousaná sousta a tím jsem si to přivodil, ale možná to vůbec nesouvisí, nevím. Myslím taky, že mám vnitřní hemoroidy, protože poslední dobou s odstupy asi tak 4 měsíce se objeví krvavý pruh na stolici, když moc zatnu... zahojí se to vždycky do pár dnů. Naposledy se mi to stalo v prosinci. Hrozně moc času prosedím u PC a tak jsem uvažoval alespoň o něčem takovém http://www.zidle-asana.cz/kancelarska-z ... -p-19.html a samozřejmě se začít víc hýbat alespoň doma nějaké cviky, ale težko se přemlouvám... Díky za rady.
Celkem správně vám radí členka miram a každopádně bych vyřadil jakékoliv obiloviny, což suchary, kuskus určitě nesplňují. Podívejte se na SCD dietu, nebo vyzkoušejte bezsacharidovou dietu a pokud zabere, tak se rozhodněte jak dál. Pokud totiž nedokážete vlivem nižší amylázy štěpit složité sacharidy, může jít i o doživotní problém a jde řešit pouze dietou. Léky ho neřeší a ty co berete již vůbec ne, ty spíše stav pozvolna zhoršují. mám také problém se stolicí. Už přes dva týdny mám nejspíš nějaký typ zácpy, že chodím pravidelně, což je u mě jednou za 1-2 dny, ale stolice se teď často sype jako kozí bobky. Mám zkusit střevo pročistit šánkou a laktobacily? Když si vemu lžíci laktulosy, co se prodává na zácpu, tak pak vypadá stolice normálně, ale druhý den zase bobky.... Mám to zhruba ode dne, kdy mě měnili drát v rovnátkách a dost mě bolelo cokoliv kousat, tak jsem asi polykal málo rozkousaná sousta a tím jsem si to přivodil, ale možná to vůbec nesouvisí, nevím. Myslím taky, že mám vnitřní hemoroidy, protože poslední dobou s odstupy asi tak 4 měsíce se objeví krvavý pruh na stolici, když moc zatnu... zahojí se to vždycky do pár dnů. Naposledy se mi to stalo v prosinci. Hrozně moc času prosedím u PC a tak jsem uvažoval alespoň o něčem takovém http://www.zidle-asana.cz/kancelarska-z ... -p-19.html a samozřejmě se začít víc hýbat alespoň doma nějaké cviky, ale težko se přemlouvám... Díky za rady.
Pokud budete zahnívat u kompu tak asi těžko napravíte co již máte. Každopádně stav stolice silně ovlivňuje hladina hořčíku, tedy zde bych začal, dále stav štítné žlázy, pitný režim a dostatek tuku ve stravě. Na čem sedíte má význam spíše pro páteř, ale stav střeva se tím zrovna zásadně neovlivní. Jiz pul roku mne trapi svetle zluta stolice, vetsinou jilovite konzistence, obcas kasovite az prujem. A opravdu pachnouci. Chodim i 3 x denne. U lekare jsem byla jiz pred půl rokem, jelikoz jsem mela bolesti a tlaky bricha. Probehlo nekolik vysetreni, sono bricha - Zlucnik v poradku, zjistena lehka steatoza jater, fybroskopie - nejake zarudle misto, odber na hystologii v poradku, krevni testy o.k., jaterni o.k., slinivkoveenzymy o.k., testy na mleko a lepek taky o.k.. Takze lekar mi sdelil, ze to bude od stresu. Je fakt, ze asi po 3 mesicich se zacly bolesti zmirnovat a dnes uz je to o 90 % lepsi. Ale ta stolice je porad stejna. Jeste mne pak urolog poslal na Ct, kde moc.cesty o.k, zlucnik o.k, pankreats norm. Nalez. Mam jen cysty na ledvinach a nasly jeste hemangiom na jatrech, ale to jdu jeste na kontrolni vysetreni, kdyz pred tim mi na sonu zjitili jen tu lehkou steatozu a jaterni testy byly pry v poradku.. Prosim muze ta stolice byt od tech jater, nebo od te zaludecni neuro zy. Doktor mi naposledl rikal, ze jedine pak kolonoskopie. Ale toho se bojim. Lze treba u praktickeho lekare odebrat nejak vzorky stolice, nejaky odber jestli treba nemam nejake bakterie, jestli se dobre travi tuky nebo jestli dobre pracuje zluc? Nebo lze to nejak odebrat doma do zkumavky a pak odnest k lekari. Proste jestli je neco jednodusiho nez kolonoskopie? Nebo cim by to jeste mohlo byt, muze to byt temi jatry? Dekuji
Zlucove cesty a nebo jatra.
Tak ono na kolonoskopii není zase nic tak strašného i když chápu že nechat si strkat cokoliv do výfuku nemusí být zrovna příjemná představa a pocity také ne. I když v tom tedy problém zrovna nevidím, vidím že je skoro blbost to podstupovat, když je stolice světlá a je téměř jisté že
Dobrý den Včera jsem k obědu a k večeři měl červenou řepu cca 4 ,,koule,, a dnes mám zbarvenou moč a řídkou stolici . Jím probiotika, protože jsem nedávno onemocněl salmonelou. Jedná se o normální stav po požití více červené řepy ? Děkuji Včera jsem k obědu a k večeři měl červenou řepu cca 4 ,,koule,, a dnes mám zbarvenou moč a řídkou stolici . Jím probiotika, protože jsem nedávno onemocněl salmonelou. Jedná se o normální stav po požití více červené řepy ? Děkuji
Ze mas ridkou stolici nevadi, to se nejspis cistis, bordel ktery tam nepatri proste odchazi z tela ven, ale urina by nemela byt normalne zbarvena do cervena, to je znamka toho, ze propousti strevo a taky ledviny. Pokud jsi to tak ale myslel ...mas ji cervenou nebo jakou vlastne? Ale nedes se. Jez repu klidne dal, ona ti to sama poleci. Včera jsem k obědu a k večeři měl červenou řepu cca 4 ,,koule,, a dnes mám zbarvenou moč a řídkou stolici . Jím probiotika, protože jsem nedávno onemocněl salmonelou. Jedná se o normální stav po požití více červené řepy ? Děkuji
Tak červená řepa je silný čistič a po takovém nesmyslném množství by dostal laxírku skoro každý. Sice to ničemu nevadí, ale to množství zásadně upravte, aby nebyl průjem a bude vše v pořádku. Už dlhšiu dobu pozorujem na spodnom prádle spodkách stolicu. Riešim to tak , že po stolici / po každej/ si idem osprchovať prdelku . Neviem či je to chyba zvierača alebo zlá strava.
Tak pokud je stolice pastovitá, nebo řídká a člověk si třeba prdne je to asi normální, ale normální není ta řídká stolice. Každopádně je třeba stolici vyladit do kvalitní formované kaštanově hnědé šišky, pak by tento problém nastávat neměl. Osobně bych neřešil svěrač, i když můžete vyzkoušet jelení cvik, ale upravil stravu a dodal nějaká probiotika. Pomoci by asi mohla i očista střeva, tím se bakteriální skladba ve střevě dočasně upraví a stolice se zpravidla dost zlepší. Přeji dobrý den. V pondělí minulý týden mne začalo pobolívat v oblasti pupíku. Již následující den se dostavily první příznaky průjmového onemocnění - stolice byla řidšího charakteru a k poměrně intenzivním a náhlým bolestem břicha se rovněž přidala bolest hlavy a mírně zvýšená teplota ( pocitově, nic jsem neměřil). Inu usoudil jsem, že se jedná o "běžnou střevní chřipku", neboť nemine rok, kdy bych jí alespoň v nějaké lehčí podobě neprošel. Průběh onemocnění byl zhruba 3 dny totožný - stolice 4-5 krát denně ( drobné množství řídkého charakteru, barvy kaštanové hnědi), pobolívání břicha, mírná bolest hlavy. V průběhu těchto 3 dnů jsem užíval 1 tabletu endiaronu 3krát denně. Od počátku víkendu až do současné chvíle se stav samovolně stabilizoval, tedy stolice se začala zpevňovat a seskupovat do větších útvarů a její četnost je v průměru 2krát denně. Co mne však znepokojuje, je nezanedbatelné množství bíle až béžově zbarveného hlenu, ve kterém je malé množství příměsi růžové až světle červené krve, a kterým je stolice obalena. Jinak se až na hypochondrické obavy a sebepozorování cítím zdráv, bez projevů nějaké únavy, nevolnosti či přetrvávajících bolestí v oblasti žaludku, s chutí k jídlu a nepozměněnou fyzickou konstitucí. Je mi 24 let, nekouřím, nepiji, sportuji a v mé strávě absentuje lepek, cukr a sacharidy obecně ( snad s výjimkou několika málo porcí rýže či brambor týdně). Čeho mám ve stravě naopak dostatek, neřku-li slušné množství, je zelenina, ovoce a tuky ( převážně kozí mléko, domácí vejce, máslo, domácí kachní či vepřové sádlo, olivový olej). Máte tušení, jak bych měl v této věci postupovat dále? Ještě nějakou chvíli vyčkat a sledovat vývoj situace, či neprodleně urugovat lékaře o provedení všemožných testů? Předem děkuji za Váš čas a případnou odpověď.
Za dané situace bych asi týden až dva vyčkal, zda se stav zhorší, nebo zlepší a teprve dle toho se k problému stavět. Předpokládejme že šlo o bakteriální nákazu, která vždy střevní stěnu nějak poškodí, tedy asi nyní dodat kolagen, třeba formou vývarů a vyvarovat se alespoň na nějakou dobu hrubé vlákniny, která střeva dráždí. Také by asi bylo vhodné dodat dostatek probiotik a celkově se zklidnit, nervozita také stavu nepřidá. Vyzkoušejte se stravovat podle startovních fází diety SCD, ta je přímo pro regeneraci poškozeného střeva navržena a většinou i zabere. Dobry den ,uz 1 rok mam problemy s prujmy .Vyzkousel jsem snad vsechno klystyr,cerne uhli uprava stravy ryze,vlaknina ovoce zelenina,probiotika.Po ranu mam skoro pravidelne ridkou stolici nekolikrat za sebou ,nuceni po ceste do prace s obcasny prestavky na vyprazdneni po ceste i v praci ,kdyz jsem doma je vse v poradku ,ale kdyz nekam jedu bolime me bricho a hledam furt kde bych se mohl vyprazdnit ,urcity vliv na to ma stres .merim 190cm vaha 110kg 3x tydne sportuji ,alkohol prilezistostne ,protoze nemuzu nikam jit dost trpim plynatosti a bolesti podbrisku ,po kefirech mam prujmy jeste vetsi ,snazim se jit prevazne pevnou stravu .ryze,brmbory,testoviny,maso,vlocky ,banany pomerance ,zelenina ,piju stavu s vodou ,obac caje s hermankem ,mineralky ochucene per Pokud nejste nemocen (to by se zjistilo podrobným rozborem všech tělních tekutin, pro začátek), pak má vliv hlavně stres. V takovém případě budete muset změnit práci (nebo přístup k ní). Závidím vám váhu, mám stejnou výšku, ale ne a ne přibrat. Je prada ze v minule praci ,byla pohoda cas klid na zachod chodil jsem 1 denne rano byla pohoda ,tato prace neni cas ani klid a jeste hlavne spina ,ale trba vylety jsou problem nebo delsi cesta špína v práci nemá na stolici vliv myslim spinave zachody špinavé záchody nemají vliv to vim ze tim neni spis stres z toho,ale kdyz se jedna o problem i mimo praci Já měl donedávna doma suchý záchod a považuji ho za nejlepší (i z ekologického hlediska). Byl anebo nebyl špinavý? Byl stresující? to musite posoudit sam jestli byl a nebo nebyl hlavne byl doma a byl na nej klid a nikdo vas neprudil Pokud žijete v prudě, nejlepší bude, když si popovídáte s tím, kdo vás prudí. Po fyzické stránce: vyloučit zcela cukr, dráždidla typu káva, alkohol, černý čaj, dráždivější koření, lepek, zrníčka, slupky, mléčné produkty, bublinky, smažené, polotovary, ... Po psychické stránce: to bude dle mého hlavní problém. A ty cigára by bylo taky vhodné zahodit
Najít skutečnou příčinu je velmi lehké. Stačí poctivě zkoumat .... a pravdivě odpovídat na otázky, které si sám položíte. Jde o uvědomění si skutečných (nikoliv proklamovaných) postojů, o uvědomění si svého temperamentu a mechanismů, jakými reagujete na podněty zvenčí. Dále si uvědomte, jakým způsobem škatulkujet (modelujete) svět - to dělá každý jinak. Člověku není dáno žít ve světě reálném - pouze ve světě vlastních projekcí toho světa. Všímejte si vlastních projekcí. Není potřeba měnit své postoje, svůj model světa. Spíše je potřeba si ho přiznat a tolerovat ho, přijmout. Neprat se sám se sebou. tak vcera stolice zluta prujmovita 3x behem hodiny kolem 8 hodiny vecer .dnes stolice hneda hrudkovita s vyprazdneni bolest bricha ..celkove stressovy stav ,koupil jsem caj kocici drap .snidane vlocky banan,obed z.salat,rajce vepr maso vareny a vecer bude nejaka zelenina a ovoce tak uvidime kolikrat me to dneska zase chytne
Z toho co zde popisujete to vidím nejspíš na psychosomatiku, prostě si ten stav vyvoláváte přemýšlením nad tím jaký bude problém, když nenajdu záchod včas, nebo nad jinou podobnou kravinou. Nejde o nic neobvyklého, lidé s tímto stavem odjedou někde na dovolenou do klidu a pohody a kadí ihned normálně a pak dva až tři dny před odjezdem domů si začnou uvědomovat co problémů je zase doma čeká. Vlastně si v mozku nastaví stav, to bude hrůza z toho se podělám a do hodiny sedí na záchodě s průjmem. Můžete to celkem snadno otestovat. Prostě si někde sežeňte nějaké psychoprášky, třeba Lexaurin, Frontin, Ansilan, nebo něco podobného a vyzkoušejte se malou dávkou vypnout. Prostě je použijete jako relaxační drogu a jenom na ten pokus. Pokud to problém vyřeší, není příčina ve stravě a okolí, ale v tom jak vnímáte ten stav a to vyžaduje trénovat mozek, nikoliv trápit tělo dietou. Paradoxní na tom všem je, že ten váš stav asi bude zlepšovat zvýšení objemu a kalorické hodnoty stravy, větší kalorický příjem totiž celkově hodně zklidňuje a ty stavy se pak nedostavují. Jinak světlá stolice je o malém vylučování žluče, to chce do stravy přidat kvalitní tuky a podpořit
dobrý den, přicházím sem s dotazem ani ne kvůli tomu, že bych měl nějaké potíže. cítím se dobře a mám spousta energie, ale trápí mě akorát to, že jsem vždycky měl pomalé střeva a řidčí a ne moc pravidelnou stolici, ale přikládám to hodně mému složení stravy. Stejně tak mám někdy větry, ale často úplně bez zápachu. Miluju jogurt s ovocem a to hlavně tučný jogurt, vodní meloun, kefír, a na to si dávám kafe atd. Asi bych měl začít uvažovat o tom, co takový mix ve střevech udělá, než spořádám vše co vidím, ikdyž nemusí jít o nějaká nezdravá jídla sama o sobě. Má přítelkyně jí hodně podobně jako já a podle všeho má zažívání jako z učebnice
Tak jistě se toho dosáhnout dá, pokud se kouknete na diety SCD, GAPS, nebo paleo, patrně i pochopíte proč ten problém máte. Jinak ajurvéda je stará tisíce let a nedoporučuje kombinovat jogurt s ničím a asi ví i proč na rozdíl od moderních stravovacích poradců. Vaše přítelkyně patrně je schopná na rozdíl od vás složité sacharidy strávit, což není dáno každému a ani u ní to nemusí být na stálo. Mám již dva měsíce problémy s trávení. Nafoukle břicho zvláště na levé straně na kraji žeber. Vše začalo po podání tab klacid dale neustálým sledováním internetu o nemocech které mi z mých potíží vycházeli. Měl jsem problem a bolesti v oblasti prostaty hlavně při sezení kdy mě v ní tlačili. Všechna vyšetření byly však negativní. Tento problém již odezněl ale začali roblémi se střevi. Proto jsem zašel za lékařem kde mi bylo provedeny vyšetří kultivace stolice na parazity a kvasinky vše negativní. Výběr z jazyka na kvasinky negativní. Lékař mi rekl ze se jedná o problem po podani atb. Klacid. Je to již dva měsíce co jsem je dobrák a zda se mi že by mělo již ustát. Beru laktobacily. Držel jsem měsícměsíc dietu bez cukru. Moc to však nepomohlo. Syrová zelenina me nadyma.. Mleko nápiji beru pouze ráno actimel. Dělal jsem si plivaci test na kvasinky který vyšel pozitivně. Ale jazyk byly nemam a všechna vyšetření jsou negativní. Prosím o radu jak postupovat. Jsem z toho vystresovany a nevím co mam delat.Pred dvěma měsíci jsem pravidelně cvičil to však při potížích nedělám. Po vynechani cukru jsem zhodil 5 kg ktere se mi nedari nabrat nazpet.Stolice je pravidelně jedenkrát dene spíše řidič kasovitejsi světlejší barvy. Jídlo teď jim klasické bez diety. Rozdíl v době diety a teď nebo takřka žádný. Pokud bych měl kvasinky tak by tělo reagovalo jinak? Dám si pivo a nic se neděje. Dám si zakusek a nic se neděje. To jen příklad co jsem zkoušel na reakci organismu. V věra jsem si dal v podvečer míchání vajíčka s zitnym chlebem a v noci jsem měl bolesti. Vzal jsem si espumizan a do rána byl klid. Poradit někdo co by to mohlo být.
Podle popisu stolice bych to viděl na stresem sníženou tvorbu HCl v žaludku, což zjistíte krkacím testem a následně zřejmě jíte málo tuků, nebo špatné, protože světlá stolice je o nedostatku žluči a plynatost je zpravidla od slinivky která díky nízké kyselosti žaludku neprodukuje dostatek pankreatických enzymů. Patrně by se vše srovnalo zklidněním psychiky, tedy vyzkoušejte nějaké byliny třeba rozchodnici růžovou, nebo schizandru čínskou, ideálně oboje najednou - výborně se doplňují. Pane Jaroslave. Děkuji za předešlou odpověď. Nechal jsem si udělat testy na snášenlivost potravin a vyšlo mi že mám intoleranci na kravské mleko. Mohu u tohoto problému jist laktobacily. Dále jak se mam stravovat. Mám držel bezmlecnou dietu. Mě problémy jsem popisoval v předešlém článku. Predem dekuji za odpoved. Poslední dobou když sním trochu víc pálivé jídlo, tj. nemyslím jen běžné chilli ale třeba kousek Habanera apod. tak mám dalo by se říct syndrom dráždivého tračníku, tj. časté nutkání na stolici a i když se zcela vyprázdním pocit nutkání na stolici je pořád. Dříve jsem bez problémů snesl velmi pálivé papriky, sice mě to při vyprazdňování také trošku pálilo, žádný problém to ale nezpůsobovalo. Dnes jím tedy pálivé jen velmi střídmě. Čím by to mohlo být? Byl jsem i dokonce na kolonoskopii, jestli to náhodou nezpůsobují paraziti, které by to pálivé dráždilo, ale na vlastní oči jsem se přesvědčil, že minimálně v tlustém střevě žádní nejsou. Jak to vyřešit? Pálivé mám hodně rád. Děkuji.
Laktobacily jsou prakticky čisté, tedy mléko neobsahují, ale je třeba důkladně zkoumat co v nich je, ne vždy je to stejné. Bezmléčná dieta, co to je? Dnes je kasein napraný do kde čeho, tedy je otázkou co vlastně snášíte a co ne. Možná to vůbec nebude o mléce, ale pouze o sajrajtech které se tam přidávají a normální kvalitní mléčný produkt vám potíže dělat vůbec nebude. Jednoduše to můžete vyzkoušet na parmazánu, myslím pravém http://hobby.idnes.cz/proc-se-vyplati-o ... -domov_mce, ne od Madety, to je sajrajt který se vyrábí jinak a pokud vám samotný parmazán potíže dělat nebude není to patrně ani tak o mléce, ale o sajrajtech co se do něj zde dávají.
Kolonoskopie je dosti sporadicky schopna odhalit velice lehké stavy střevního zánětu, tedy podráždění sliznice kdy se pouze vylučuje malé množství hlenu a sliznice zůstává obnažena, což nemusí v případě pojídání pálivých potravin být zrovna ideální, ale zároveň to z lékařského hlediska nemusí být problém. Možná vyzkoušejte dodat do stravy psyllium to zpravidla vrstvu hlenu na sliznici zesílí a mohlo by to pomoci. Dobrý den, Rád bych se Vás zeptal na radu pro mého tatínka, věk 57 let, kuřák. Objevila se krev ve stolici (čerstvá), poměrně dost, jednou týdně cca se objeví, jinak občas průjem. Čeká na kolonoskopii, ale ta bude až za 6 týdnů. Chtěl jsem se zepat, s čím začít. Rád bych mu teď naordinoval sirnou patlaninu (Dr. Budwig) k snídani, velké dávky vitaminu C přes celý den (dle Paulinga vysoké dávky) a dál se Vás zeptal, čím začít dále. Samozřejmě stále doufám, že to vyšetření dopadne dobře, ale i přes to bych rád něco podnikl. Děkuji, 100% úspěšná je pouze Fortýnova metoda devitalizace (devaskularizace). V ČR je díky voličům vládnoucích stran - zkorumpovaným politikům a jejich rodinným příslušníkům (sluníčkářům, vítačům a válečným štváčům) dostupná pouze pro zvířata. O tom, že se globalisté a vatikánská církevní zlodějina skrze nastrčené marionetky (např. tak jako je Kalousek knížecím pohuňkem, tak je Schwarzenberg loutkou Bilderbergu) snaží ošéfovat nemravné zisky za každého režimu a bez ohledu na kouřící komíny krematorií svědčí fakt, že tato metoda neměla na růžích ustláno ani za komunistů. Počkejte na výsledek vyšetření a pokud to nebude nic vážného, tak na zklidnění žaludeční a střevní sliznice je dobrý oves. Semtamtupridem praktikuje metodu správné přípravy a konzumace této obilniny - od naklíčení a dokonce dvojité fermentace až po vyvážení poměru vápník/fosfor domácím probiotickým kefírem. V opačném případě si nechte zpracovat protirakovinný protokol spolu s výživovým doporučením od někoho, kdo tomu rozumí a zaměřte se na kurkumin a kyselinu boswellovou, melasu s jedlou sodou / cesium chloridem, koloidní zlato s infrared zářením. Rád bych se Vás zeptal na radu pro mého tatínka, věk 57 let, kuřák. Objevila se krev ve stolici (čerstvá), poměrně dost, jednou týdně cca se objeví, jinak občas průjem. Čeká na kolonoskopii, ale ta bude až za 6 týdnů. Chtěl jsem se zepat, s čím začít. Rád bych mu teď naordinoval sirnou patlaninu (Dr. Budwig) k snídani, velké dávky vitaminu C přes celý den (dle Paulinga vysoké dávky) a dál se Vás zeptal, čím začít dále. Samozřejmě stále doufám, že to vyšetření dopadne dobře, ale i přes to bych rád něco podnikl. Děkuji,
Tak není třeba panikařit, v klidu bych nyní řešil změnu stravy a postupy na zklidnění střeva zánětu a jinak bych začal jak vám radí člen Alopat. Krev může být i z vnitřních hemeroidů a nemusí jít o vážný problém. Dobrý den, Ještě dodám, že nikdy v minulosti jsem problémy se zácpou neměl. Snad jen jednou jako dítě, kdy jsem o vánocích snědl hodně čokolády a tím si udělal "špunt" ve střevech, ale nakonec jsem se přirozenou cestou (bez projímadel atd.) vykadil a normálně mi stolice zase fungovala jako dříve. Co myslíte, že může být za mými současnými problémy s opakovanou zácpou? Může to být následkem onoho těžkého emočního vypětí? A co mám dělat, abych se opět bez problémů vyprázdňoval jako dříve? Momentálně držím dietu, jím ovoce (zejména jablka), jím hodně jogurtů, tmavé celozrnné pečivo, snažím se hodně pít (ale já vždycky hodně pil, 2-3 litry denně), dávám si i šaratici, ale problémy přetrvávají. Ještě dodám, že nikdy v minulosti jsem problémy se zácpou neměl. Snad jen jednou jako dítě, kdy jsem o vánocích snědl hodně čokolády a tím si udělal "špunt" ve střevech, ale nakonec jsem se přirozenou cestou (bez projímadel atd.) vykadil a normálně mi stolice zase fungovala jako dříve. Co myslíte, že může být za mými současnými problémy s opakovanou zácpou? Může to být následkem onoho těžkého emočního vypětí? A co mám dělat, abych se opět bez problémů vyprázdňoval jako dříve? Momentálně držím dietu, jím ovoce (zejména jablka), jím hodně jogurtů, tmavé celozrnné pečivo, snažím se hodně pít (ale já vždycky hodně pil, 2-3 litry denně), dávám si i šaratici, ale problémy přetrvávají.
Ono je to provázané, psychika ovlivní defekaci a špatná defekace ovlivní psychiku. Vše souvisí se špatnou stravou, nutričním vyčerpáním a nedostatkem spánku. Abych se trefil musel bych s vámi mluvit, tedy pouze to co si myslím na základě výše uvedeného. Nejdůležitější je pochopit že benzodiazepiny nejsou lék na nic, je to pouze prostředek který dá mozku pokyn k tomu aby se zklidnil pouhým obsazením konkrétních receptorů, které normálně obsazují jiné látky které vám chybí. Udělejte si následující test https://www.moodcure.com/take_the_mood_ ... naire.html a ten vám odpoví na to co je blbě. Test si otevřete ideálně v Google Chromu, dejte automatický překlad a pak není problém ho vyplnit. Výsledné bodové hodnocení pro jednotlivé položky si zapište, protože podle výsledků je potřeba srovnat jednotlivé položky a máte pro případné následné testování i kontrolní body zda se váš stav nějak upravuje, nebo ne. Tím se většinou dají benzodiazepiny vysadit a jet pouze na potravní doplňky. Důležité opatření je hlídat si hladiny hořčíku a ten máte podle všeho silně vyčerpaný, proto to pískání v uších a pomalý pohyb střeva. Každopádně je potřeba hodně spát, chodit spát jak zaleze slunce a ne dlouho v noci, což likviduje celé tělo a jde o obecně rozšířený nešvar který stojí za množstvím nemocí. Děkuji za odpověď,
Víte já jsem na slovo musím již dost alergický a těm lidem co mě ho stále říkají odpovídám že musí pouze umřít, nic jiného nemusí, což nějak nechápou. Hlavní problém je v tom kam to celé naše kocourkovské zřízení dospělo od revoluce před níž měl každý své jisté, nebylo toho sice mnoho, ale bylo to jisté a nebylo to na bydlení pod mostem, což je dnes už skoro normální. Právě ta nejistota a trvalé napětí je zdrojem většiny problémů naší současné populace. Již jsem zde psal, tedy to znovu zopakuji, že "Předpokládám že to je správný a očekávaný výsledek vládních reforem všeho funkčního na cokoliv nefunkčního. Tím pádem dochází ke ztrátě životních jistot, což přináší enormní stresovou zátěž, která logicky končí jak popisujete. Nakonec není tak složité se podívat po svém okolí a snadno zjistíte že skoro každý se z toho časem zblázní, posere, pozvrací, přežírá, nebo nežere, dopuje prášky, čokoládu, lihoviny, nebo perníček a snaží se z toho bordelu alespoň na chvilku nějak dostat. Bohužel cesta tudy nevede, ta vede jednoduše tak že se musí člověk na všechno vyprdnout zapomenout na povinnosti a relaxovat. Denní režim by mohl ideálně vypadat asi takto: Dlouho a dobře spát, ihned po probuzení se pořádně najíst, pak sex a dopoledne se procházet, následně se najíst, sex a odpoledne se procházet, pak opět najíst, sex a procházet a jít si lehnout. Zásadně důležité je nic jiného nedělat a na práci vůbec nemyslet. Takto se uzdraví každý, neznám nikoho na koho by to nefungovalo a ten sex není povinný, je to volitelný prvek, tedy kdo může a má s kým, může aplikovat a kdo nemůže, nebo nemá s kým tak vynechá a více chodí." Jak vidíte není to zrovna nic složitého, tak se zamyslete a vyzkoušejte. Takže vlastně co? Mám přestat pracovat, přestat vydělávat a jen se venku procházet a přitom jíst a šukat? No fajn, takže defakto vaše rada zní, ať se stanu bezdomovcem, protože bez vydělávání k bezdomovectví nakonec dospěju. A mě se nezdá, že bezdomovci, kteří nepracují a nejsou stresováni tím systémem, ve kterém my ostatní přežíváme, že by byli zdraví. Mě by spíše zajímalo, zda-li ten postup, který jsem popsal v příspěvku výše, by mohl být tím správným ke zlepšení mého stavu než snít nad dokonalým světem, ve kterém bychom se všichni měli báječně a bezstarostně. Nu, pracovat a vydělávat nepřestávejte. Zmíněno bylo jen to, že jaký způsob volíte, co přesně činíte, s kým, za jakých podmínek, je jen a jen vaší věcí. Pokud vám to svědčí, pokračujte v tom. Pokud nikoliv, asi to nebudete moci dělat dál. Mě by spíše zajímalo, zda-li ten postup, který jsem popsal v příspěvku výše, by mohl být tím správným ke zlepšení mého stavu než snít nad dokonalým světem, ve kterém bychom se všichni měli báječně a bezstarostně.
Obávám se že jste vůbec nepochopil podstatu toho co jsem vám napsal, já jsem vám nenapsal nic v tom smyslu co uvádíte, jenom jsem vám napsal aby jste si to pro pochopení zdroje svého problému vyzkoušel, ne aby jste tak žil. To si zde jako bílá část populace nemůžete běžně dovolit, tato výsada je dána pouze "utlačovaným" menšinám, ale na nich vidíte že to funguje. Každopádně až mě poslechnete a vyzkoušíte si to, myslím že bude stačit 14 dní, tak pochopíte co máte mít za životní priority a jak upravit svůj život. Navíc když už jste zmínil to bezdomovectví, tak já dokonce znám řekl bych luxusní typ bezdomovce vždy vymydleného, navoněného, perfektně oblečeného v saku a kravatě a neskutečně inteligentního, umí několik řečí a má tuším dvě, nebo tři vysoké školy, který žije tak že bydlí u lidí za byt a stravu a hlídá jim majetek v čase kdy jsou třeba v zahraničí. Je to ovšem bezdomovec z vlastní vůle, který byl mnohonásobným milionářem a to ho duševně ničilo tady většinu svého majetku prostě rozdal, dokonce měl období, kdy si chodil měnit papírové prachy za mince a jezdil po Praze taxíkem a vyhazoval z okénka hrstě mincí pro chudé. Neřekl bych že ho to nějak hendikepuje, naopak jde o vysmátého jedince kterého každý kdo ho zná uznává a je zván jako dobrý společník na spoustu akcí, protože je i velice vtipný a sečtělý. Všimněte si jak bezdomovectví vnímáte vy a jak ho vnímá on, ono to vždy není stejné. Dobry den. Chcela by som sa opytat ohľadom kamarátkinho syna (3,5r), ktory od narodenia trpí problémami s bruchom. Máva riedku strieľajúcu stolicu a nafúknuté brucho. Uz dlhšiu dobu sa stravuje bez lepku a kravskej bielkoviny bez zmeny stavu stolice. Čakajú na termín u alergologa, zatiaľ ma takéto krvné výsledky, ktoré vyzerajú v norme. Vopred ďakujem za rady.
Podle všeho má zamořené tenké střevo nějakým šmejdem, což může být dost velký problém. Obecně tito lidé nasadí třeba SCD, GAPS, nebo paleo dietu a problém se stabilizuje, nicméně měla by se najít příčina jinak je to problém na celý život. Dobrý den, před rokem jsem se přestěhoval a změnil jsem tedy i stravu. Po dvou měsících (asi) začal jsem citit že mi cukají svaly na končetinách ale i v obličeji a po těle. A taky mi připadne že jsem jakoby víc přecitlivělý, že mi ukápne slza u věcí nad kterýma jsem se předtím ani nepozastavil. A taky se mi stalo že když jsem nervozní opravdu hodně tak mám řídkou stolici. Takhle jsem na stres do stěhování nereagoval. Doktor mi řekl že mám zkusit b-komplex. Ten trochu pomohl ale jak kdyby to jen mírní, ale nevylečí. To že se to stalo po přestěhování náhoda nebude, myslím a vzhledem k tomu že teď jím dost jinak tak si myslím že sem musel změnit něco co fungovalo. Co myslíte ? Díky Co myslíte ? Díky
Tak pokud jste se přestěhoval někam do zhruba stejného klimatického pásma tak v tom bych zásadní problém neviděl za předpokladu že vás ta změna prostředí nijak zásadně nenervuje. Jak jste změnil stravu nepíšete tedy na to zareagovat nedovedu, ale pokud není kaštanově hnědá šiška 1-3x denně, která prakticky nepáchne, nelepí se k záchodu a potopí se ve vodě, tak jíte prostě blbě. Dobrý den, rada bych se tu poradila... Dekuji Denisa Dekuji Denisa
Tak určitě ano, klystýr odplaví špatné bakterie, které ten stav způsobují, ovšem nemusí to nutně znamenat že se všeho zbavíte, ale pomůže. Tam je podle všeho problém v biofilmu na střevní stěně a to může být různé, podle zamoření organizmu konkrétním šmejdem. Pokud je biofilm pouze v tlustém střevě je to ještě dobře řešitelné, ovšem v tenkém střevě a v žaludku se to již řeší hůře a hlavně déle. Já bych nyní nasadil obyčejný Endiaron z lékárny s tím že první den 3x1 další 3x2 a další 3x3 tablety a tu celou dávku minimálně tři dny s tím že maximum je 7 dní. K tomu plná podpora jater třeba silymarin, schizandra čínská, chanca pirdra případně očisty a dvakrát denně klystýr z heřmánku, nebo ještě lépe z řepíku. Jedině s tou podporou střeva a jater se zle takto intenzivně zbavit šmejdů tak rychle protože jinak vám naskočí herx jako prase a nedáte to kvůli přiotrávení organizmu vychcípaným šmejdem ze střeva. Děkuji, klystýry dělám, ale mám problém je v sobě udržet, včera jsem nasadila Endiaron i Silimarin. Prolévám dutiny slaným roztokem s néti konvičkou už cca týden a mám pocit, že se to stále zhoršuje, před tím ze me alespon něco vycházelo, ted je nos uplně utemovaný, a do toho se přidala bolest v krku, která jde až do uší, porad se mi mota hlava, to asi jak se v dutinách uvolnily hleny, nebo nevím,je to nepříjemné. Rano mám rozostřené vidění a celkově se mi hrozně zhoršil zrak....Malachov ve svých knihách píše, že je to tím hlenem. Myslíte, že to motání hlavy u očisty dutin je normální? Dekuji
Jde o to jak děláte kystýr, za dané situace bych se snažil vyčistit celé střevo, tedy dávat nálev opakovaně tak dlouho, až dostanete do střeva 2 l nálevu, tedy tlusté střevo vypláchnete celé. Předpokládám že pak bude hlen odcházet střevem tedy patrně vykadíte řádný smradlavý chrchel, a uvolněním této spodní cesty se pochopitelně uleví nahoře. Celkově to sedí na stav přiotrávení ze šmejdů ve střevě a bez jejich eliminace to asi nepůjde. Klystýry se v takovém případě dělají hodně často, ideálně ráno a večer klidně delší dobu, prostě do té doby než střevo naskočí a bude schopno produkovat normální stolici. Celkově dávat lehčí stravu, ale v dostatečném množství, aby
Ahojte. Dlhsie sem uz neprispievam, lebo cakam na vysledky vlasovej analyzy, a zatial mam "pauzu", nic mna sa tykajuc (ohladom zdravia) na fore neriesim. ALE dozvedel som sa od sestry (rodina to pred mnou z nejakoho dovodu taji - a ja viem akeho), ze moj DEDKO (76r.) ma polyp/polypy v hrubom creve (posledne mesiace mava riedku stolicu), a niekedy na jar alebo v lete ma byt operovany. MAM OTAZKY.... Moj dedko je TVRDOHLAVY TRUHLIK.... On by mozno pristupil na ocisty, keby mali byt v pocte maximalne 2-3 PROCEDUR ... A aj to skor na sankhapraksalanu, nez na klystir (mozno by tak siel na hydrocolon keby mu to malo pomoct, ale to mu polyp neodstrani)... Proste on si NEBUDE robit klystiry....je to "stara skola plna predsudkov_ od hanby by sa ored sebou prepadol, keby mal byt na styroch a mal by si strcit do konecnika hadicku)....A keby uz dostal odvahu na sankhapraksalanu, tak co je to platne, ked ona polyp neodstrani, a moj dedko je taky cvok (prepac, dedko), ze ked si v 35tke robil kupel a zaspal vo vani (ale niekto z rodiny ho zobudil), tak sa zaprisahal, ze uz NIKDY sa nebude kupat, ale len sprchovat. A tak sa aj stalo, nekupal sa uz 41 rokov....Samozrejme ani ziadna sauna, nic... Dakujem za odpved, reakciu... ALE dozvedel som sa od sestry (rodina to pred mnou z nejakoho dovodu taji - a ja viem akeho), ze moj DEDKO (76r.) ma polyp/polypy v hrubom creve (posledne mesiace mava riedku stolicu), a niekedy na jar alebo v lete ma byt operovany. MAM OTAZKY.... Moj dedko je TVRDOHLAVY TRUHLIK.... On by mozno pristupil na ocisty, keby mali byt v pocte maximalne 2-3 PROCEDUR ... A aj to skor na sankhapraksalanu, nez na klystir (mozno by tak siel na hydrocolon keby mu to malo pomoct, ale to mu polyp neodstrani)... Proste on si NEBUDE robit klystiry....je to "stara skola plna predsudkov_ od hanby by sa ored sebou prepadol, keby mal byt na styroch a mal by si strcit do konecnika hadicku)....A keby uz dostal odvahu na sankhapraksalanu, tak co je to platne, ked ona polyp neodstrani, a moj dedko je taky cvok (prepac, dedko), ze ked si v 35tke robil kupel a zaspal vo vani (ale niekto z rodiny ho zobudil), tak sa zaprisahal, ze uz NIKDY sa nebude kupat, ale len sprchovat. A tak sa aj stalo, nekupal sa uz 41 rokov....Samozrejme ani ziadna sauna, nic... Dakujem za odpved, reakciu...
Tak zpěvák Matuška si nechal tuto "bezpečnou" operaci dělat v USA a jen tak tak přežil proděravění střeva. Netvrdím že to je běžný problém, ale může se to stát. Klystýry podle mě určitě pomohou a enzymy také s tím že musí narušovat fibrin, takto funguje třeba Neprinol co mám na e-schopu. DAKUJEM PEKNE ZA ODPOVED, pan Jarda
Lékaři se obvykle nechlubí tím, že při odstranění polypů ve střevě horzí pacientovi protržení střeva a tím pádem i smrt. Když člověk čte propagační články na různé operace a preventivní vyšetření, všechno vypadá naprosto bezpečné. Realita je bohužel jiná.
Tak ono je to logické taky si nedáte opravit brzdy u auta od odborníka jehož pět posledních klientů skončilo ve škarpě nebo v krematoriu. Je to ovšem nepravdivé tvrzení a ta jsou ze strany EU třeba u bylin striktně zakázána a kupodivu zde jsou tolerována tedy zase klasika západního myšlení dvojího metru, prostě to je ta demokracie. Naprostá většina demokratů si pojem demokracie představuje jako anologii slov beztrestně lhát a kupodivu mnohdy to funguje. Pane Jardo, Již nějaký čas moje trávení nefunguje. To znamená: skoro žádná nebo minimálna stolice. Žádné šišky, proste nic sformovaného. Neni to zácpa, ani průjem. Mám 30 let. Muž. Pracují s počítačem. Vyzkoušel jsem všechno. Alkohol, cigarety, kafe nepiju. Cukr, složité cukry, mléko, ztužené tuky, sol, maso nežeru. Žiju ve vesnici, žádný stres, chodím na procházky denně, víkendy víc. Klystýry a šanku ovládám velice dobre. Dělal jsem i několik očist jater (2018). Denně čistím i nos pomocí néti. Piju šťávy a znám i patlanicu a domácí kefír. Vitamín C beru několik gramu a hořčík taky. Dělal jsem i půsty. Třeba 8 týdenný zeleninový půst s klystýrem každý den (urina, 20 min). Bral jsem i lékořicu (8 týdnů), žinšeng, aswagandhu, guaranu, B komplex... A nic. Prostě to nejde. Tedka jsem skončil 10 dňový půst (jenom osmotická voda). Začal jsem pomerančovou šťávou první den. Pak ovoce 2 dny. Fungovalo to dva dny, měl jsem dobrý pocit ve střevě. Byl jsem normálným človekem. Cítil jsem co jíst. Měl jsem takový příjemný “napětí” ve střevě. Prostě cítil jsem, že střevo funguje. Co bych mohl ještě zkusit? PS: testosterón 0... žádná chuť na sex. Již nějaký čas moje trávení nefunguje. To znamená: skoro žádná nebo minimálna stolice. Žádné šišky, proste nic sformovaného. Neni to zácpa, ani průjem. Mám 30 let. Muž. Pracují s počítačem. Vyzkoušel jsem všechno. Alkohol, cigarety, kafe nepiju. Cukr, složité cukry, mléko, ztužené tuky, sol, maso nežeru. Žiju ve vesnici, žádný stres, chodím na procházky denně, víkendy víc. Klystýry a šanku ovládám velice dobre. Dělal jsem i několik očist jater (2018). Denně čistím i nos pomocí néti. Piju šťávy a znám i patlanicu a domácí kefír. Vitamín C beru několik gramu a hořčík taky. Dělal jsem i půsty. Třeba 8 týdenný zeleninový půst s klystýrem každý den (urina, 20 min). Bral jsem i lékořicu (8 týdnů), žinšeng, aswagandhu, guaranu, B komplex... A nic. Prostě to nejde. Tedka jsem skončil 10 dňový půst (jenom osmotická voda). Začal jsem pomerančovou šťávou první den. Pak ovoce 2 dny. Fungovalo to dva dny, měl jsem dobrý pocit ve střevě. Byl jsem normálným človekem. Cítil jsem co jíst. Měl jsem takový příjemný “napětí” ve střevě. Prostě cítil jsem, že střevo funguje. Co bych mohl ještě zkusit? PS: testosterón 0... žádná chuť na sex.
Pokud máte v pořádku pitný režim cca 30 ml/kg váhy/den a dostatek tuku ve stravě, pak hořčík zvednout na 10 mg/kg váhy/den a zjistit jak jede štítná. Pokud máte studené ruce a nohy jede patrně pomalu tedy zvednout štítnou do optima. Hormony za tímto problémem stojí docela často tedy nechat si změřit testosteron a volný testosteron a podívat se jak si stojím. V případě že bude testosteron nízko hlavně ten volný je potřeba dodat zkušebně DHEAS 4 mg denně a taurin cca 1-4 g denně, více spát a mělo by vše fungovat. Ještě je vhodné vyzkoušet dodat probiotika o těch se nezmiňujete tedy bych dal cca 50-100 g kimchi denně.
Dekuji. Podivam se na ten testosteron a na ten jod a uvidime. Nasel jsem jenom DHEA a ne DHEAS. Je to 25mg nebo 50mg.
Dobrý den, zkoušela jsem různě hledat, ale asi nenašla přesně to, co potřebuji, proto nový dotaz. Již nějaký čas mě trápí stolice. Má velmi světlou barvu a nemá pravidelný a normální tvar. Dost často se střídá kašovitá hmota plavající na hladině s téměř zácpou kdy se mě vyjde pár "tvrdých nudlí". Vždy je žlutá, oranžová, nazelenalá. Nevím zda spolu může souviset, ale pobolívá mne i pod žebry v oblasti jater, mám v podstatě neustále nafouklé břicho. Napadl mě žlučník? U doktora jsem dostala pozvánku na kolonoskopii, ale po přečtení info letáčku, bych raději využila jinou cestu. Chtěla jsem i vyšetřit tu bolest jater, ale dokud nepodstoupím kolono, nebudou se mnou dál bavit. Má někdo podobné zkušenosti? Poradíte prosím, kde a jak začít? Děkuji a přeji hezký den. zkoušela jsem různě hledat, ale asi nenašla přesně to, co potřebuji, proto nový dotaz. Již nějaký čas mě trápí stolice. Má velmi světlou barvu a nemá pravidelný a normální tvar. Dost často se střídá kašovitá hmota plavající na hladině s téměř zácpou kdy se mě vyjde pár "tvrdých nudlí". Vždy je žlutá, oranžová, nazelenalá. Nevím zda spolu může souviset, ale pobolívá mne i pod žebry v oblasti jater, mám v podstatě neustále nafouklé břicho. Napadl mě žlučník? U doktora jsem dostala pozvánku na kolonoskopii, ale po přečtení info letáčku, bych raději využila jinou cestu. Chtěla jsem i vyšetřit tu bolest jater, ale dokud nepodstoupím kolono, nebudou se mnou dál bavit. Má někdo podobné zkušenosti? Poradíte prosím, kde a jak začít? Děkuji a přeji hezký den.
Udělejte si krkací test patrně máte málo HCl v žaludku tím se nespouští dostatek žluče a proto je stolice acholická. Pochopitelně se dá dodat i žluč přímo dá se koupit jako Ox bile a předpokládám že si stav sedne do normálu. Kolonoskopie předpokládám nemá z vašeho pohledu žádný význam primárně bych vyzkoušel nastartovat tvorbu HCl a tok žluče.
Děkuji. Test si udělám.
Rozumím tomu správně, že primární pro tvorbu žluči je HCl a teprve až poté stimulace tuky v potravě?
V zásadě ano, pokud neklesne pH v žaludku pod hodnotu 3 pH pak není moc důvod neutralizovat tráveninu zásaditým sekretem z jater a slinivky což ve své podstatě sníží, nebo až zastaví vylučování žluče a pankreatických sekretů. Samozřejmě nejde o jediný faktor, ale je dost podstatný.
Bílkoviny obsahující strava generující tvorbu žaludeční kyseliny může zůstat libová (např. dietní rybí zavináč), kdežto zásaditá potrava (zelenina, obiloviny) vyžaduje přídavek určitého množství tuku?
Předpokládám že tak by to mělo fungovat i když spolupůsobí mnoho dalších faktorů jako momentální duševní rozpoložení, teplota těla a další, protože ve stresu kyselinu často nezapnete ani sebelepším jídlem.
Všiml jsem si, že nejlepší přítel člověka - pes, jakmile se nachází u misky s jídlem, dokáže naprosto uvolnit svaly a má v daném okamžiku podivuhodně vláčné tělo, když mu sáhnu na hřbet, což mi přijde fantastické ovládat takto svalové napětí a patrně i trávení.
Pes hlavně dovede extrémně rychle přecházet ze stavu rozzuřenosti do stavu klidu tedy to co popisujete je podle mě přirozeným důsledkem té schopnosti kontrolovat emoce. co nějaké probiotika? Nezkoušela jsi? Zdravím, předem bych chtěl všem popřát hezkou neděli a hodně zdraví. Přečetl jsem si velkou část těchto stránek a prohledal různá témata na fóru, bohužel mi přijde, že jsem nikde nenašel přesnou situaci, kterou nyní řeším já. Kvůli tomu jsem se rozhodl, že se zkusím zeptat přímo a konkrétně a poté snad tady získám od lidí nějakou dobrou radu. Asi by se teď slušelo napsat něco o mně, aby to případně pomohlo dokreslit obrázek.Je mi 26 let, měřím 175 cm a váha je nyní kolem 80 kg. Ještě dva roky zpět byla váha někde kolem 67 kg. Před dvěma roky jsem zažíval poněkud stresové období, což se dá říct, se nějakým způsobem uklidnilo. Nyní mám dokončenou vysokou školu a pracuji v kanceláři a poté není vyjímkou, že podobnou práci provádím ještě následně když dojdu z povolání (většinu dne prostě prosedím). Před dokončením školy jsem hodně pracoval i fyzicky, ale dostal jsem se do bodu kdy jsem si řekl, že mi to za to nestojí a tělo bych tímto tempem nejspíš rychle odrovnal. Nyní tolik stresu nezažívám, nebo se mi to alespoň nezdá, jen mě dokáže naštvat kolikrát rozhodnutí šéfů v práci, u nichž je jasné již na začátku, že vynaložená práce je zbytečná, ale protože ji prostě chtějí, tak se udělat musí ať se děje co se děje (proto pracuji doma i o práci, protože bych se někdy chtěl postavit na vlastní nohy a být pánem svého času). Pokud by to mohlo s problémem souviset, tak nyní ještě přikládám informaci, že spím denně tak 6 až 6,5 hodiny. Teď asi přímo k mému problému: V tom období od 64 kg k mým nynějším 80 kg jsem na sobě bohužel pozoroval, že jsem se hodně přejídal. Což jsem se asi 3 měsíce zpět prostě rozhodl změnit (i vzhledem k projevům těla). Snažím se jíst hodně zeleniny, ovoce a vypít denně minimálně 2 litry tekutin. Vesměs jsou to buď čaje (černý, zelený, bylinkový - máta, heřmánek) nebo čistá voda někdy maximálně s příměsí trochy 100% džusu. Kávu jsem se rozhodl vynechat, protože jsem měl pocit, že může moje problémy prohlubovat bohužel to nemělo asi žádný efekt (a kávu mám rád, takže bych se k ní rád vrátil, bohužel nevím, zda můžu?). Již asi čtyři měsíci mě ale trápí následující potíže. Trápí mě to, že dříve jsem chodil na toaletu (na velkou) celkem pravidelně, což ale nyní říct nemůžu. Stává se mi, že většinou to prostě jde těžce, ale stolice je vždy spíš řídká a nemá úplně specifický tvar nějakého válečku (spíš bych to přirovnal k takové hromádce řídkého písku). Z ničeho nic jdu třeba třikrát denně po malých kouscích. Nebo je klidně dva dny klid a poté ze mě výjde větší objem, ale to už je většinou stolice ještě řidší. Stolice má ve většině případů barvu do žluta nebo do oranžova. Nějaký čas zpět se k tomu přidaly bolesti v podbříšku, někdy jsou lokalizovány jen do pravé strany a působí to jako by tupě a spíš to píchá nebo pomalu pulzuje. Někdy se mi stane, že mi je po večerním jídle těžko (ráno jsem ve většině případů bez problémů). Navíc mám pocit, že potíže se zhoršují ke konci pracovního týdne (napadlo mě jestli to nemá souvislost se závodním stravováním - poslední dobou se mi zdají jídla hodně masná (jediné takové jídlo za den, jinak si připravuji jídlo sám a snažím se dodržovat výše zmíněné), vypadá to, že se ale rozhodnu vynechat toto závodní stravování, problém jen vidím v tom, že budu nucen jíst "studená" jídla, protože v práci máme pouze mikrovlnné trouby a tu již nějakou dobu nevyužívám). Jeden čas mě trápily i problémy s bederní páteří, a když mě přítelkyně záda prohmatával, tak při zatlačení na jeden bod jsem zjistil, že bolest právě vystřeluje do oblasti toho pravého podbříšku (jinak přímo v podbříšku se mi bolestivé místo nepodařilo pohmatem nalézt). Proto jsem navštívil paní, která provozuje Dornovu metodu a již několikrát mi se zády pomohla. Bolest zad se tím ztratila, bohužel výše zmíněné problémy úplně ne. Někdy se po práci cítím také hodně vyčerpaný. Byl bych rád kdyby se k tomu někdo zkušený vyjádřil a nasměřoval mě na možnou příčinu, případně nějaké řešení. Chápu, že asi takto přes internet se těžce určuje pravá příčina problémů. Případně jestli někoho budou pro dokreslení zajímat jakékoliv doplňující informace, tak je rád poskytnu. Nevím zda to může být nedostatkem pohybu (na který bylo tělo dříve opravdu zvyklé), ještě 7 let zpět jsem byl neustále na kole, na hřišti nebo někde v přírodě (nyní uvažuji, že po práci začnu alespoň půl hodiny běhat třeba třikrát za týden ať má tělo také nějakou rychlejší fyzickou aktivitu). Nebo třeba jen nějaký tlak na páteř při špatném sezení při vykonávání povolání nebo poté doma. Případně zda záminkou je opravdu nějaký dietický problém (zkoušel jsem očistu střeva podle návodů na stránkách (Sankhapraksalana), problémy se ale bohužel brzy vrátily - dá se říci, že jsem nepozoroval ani příliš velké zlepšení). Či mám nedostatek nějakých vitamínů a nebo minerálů, což se projevuje podobnými příznaky. Omlouvám se za příliš dlouhý příspěvek. Budu rád za každou radu, případně doufám, že pokud někdo zažívá podobné potíže, že mu můj příspěvek a případné odpovědi poskytnou taky rady, které ho dovedou ke zlepšení stavu. Děkuji za případné odpovědi Lukáš. předem bych chtěl všem popřát hezkou neděli a hodně zdraví. Přečetl jsem si velkou část těchto stránek a prohledal různá témata na fóru, bohužel mi přijde, že jsem nikde nenašel přesnou situaci, kterou nyní řeším já. Kvůli tomu jsem se rozhodl, že se zkusím zeptat přímo a konkrétně a poté snad tady získám od lidí nějakou dobrou radu. Asi by se teď slušelo napsat něco o mně, aby to případně pomohlo dokreslit obrázek.Je mi 26 let, měřím 175 cm a váha je nyní kolem 80 kg. Ještě dva roky zpět byla váha někde kolem 67 kg. Před dvěma roky jsem zažíval poněkud stresové období, což se dá říct, se nějakým způsobem uklidnilo. Nyní mám dokončenou vysokou školu a pracuji v kanceláři a poté není vyjímkou, že podobnou práci provádím ještě následně když dojdu z povolání (většinu dne prostě prosedím). Před dokončením školy jsem hodně pracoval i fyzicky, ale dostal jsem se do bodu kdy jsem si řekl, že mi to za to nestojí a tělo bych tímto tempem nejspíš rychle odrovnal. Nyní tolik stresu nezažívám, nebo se mi to alespoň nezdá, jen mě dokáže naštvat kolikrát rozhodnutí šéfů v práci, u nichž je jasné již na začátku, že vynaložená práce je zbytečná, ale protože ji prostě chtějí, tak se udělat musí ať se děje co se děje (proto pracuji doma i o práci, protože bych se někdy chtěl postavit na vlastní nohy a být pánem svého času). Pokud by to mohlo s problémem souviset, tak nyní ještě přikládám informaci, že spím denně tak 6 až 6,5 hodiny. Teď asi přímo k mému problému: V tom období od 64 kg k mým nynějším 80 kg jsem na sobě bohužel pozoroval, že jsem se hodně přejídal. Což jsem se asi 3 měsíce zpět prostě rozhodl změnit (i vzhledem k projevům těla). Snažím se jíst hodně zeleniny, ovoce a vypít denně minimálně 2 litry tekutin. Vesměs jsou to buď čaje (černý, zelený, bylinkový - máta, heřmánek) nebo čistá voda někdy maximálně s příměsí trochy 100% džusu. Kávu jsem se rozhodl vynechat, protože jsem měl pocit, že může moje problémy prohlubovat bohužel to nemělo asi žádný efekt (a kávu mám rád, takže bych se k ní rád vrátil, bohužel nevím, zda můžu?). Již asi čtyři měsíci mě ale trápí následující potíže. Trápí mě to, že dříve jsem chodil na toaletu (na velkou) celkem pravidelně, což ale nyní říct nemůžu. Stává se mi, že většinou to prostě jde těžce, ale stolice je vždy spíš řídká a nemá úplně specifický tvar nějakého válečku (spíš bych to přirovnal k takové hromádce řídkého písku). Z ničeho nic jdu třeba třikrát denně po malých kouscích. Nebo je klidně dva dny klid a poté ze mě výjde větší objem, ale to už je většinou stolice ještě řidší. Stolice má ve většině případů barvu do žluta nebo do oranžova. Nějaký čas zpět se k tomu přidaly bolesti v podbříšku, někdy jsou lokalizovány jen do pravé strany a působí to jako by tupě a spíš to píchá nebo pomalu pulzuje. Někdy se mi stane, že mi je po večerním jídle těžko (ráno jsem ve většině případů bez problémů). Navíc mám pocit, že potíže se zhoršují ke konci pracovního týdne (napadlo mě jestli to nemá souvislost se závodním stravováním - poslední dobou se mi zdají jídla hodně masná (jediné takové jídlo za den, jinak si připravuji jídlo sám a snažím se dodržovat výše zmíněné), vypadá to, že se ale rozhodnu vynechat toto závodní stravování, problém jen vidím v tom, že budu nucen jíst "studená" jídla, protože v práci máme pouze mikrovlnné trouby a tu již nějakou dobu nevyužívám). Jeden čas mě trápily i problémy s bederní páteří, a když mě přítelkyně záda prohmatával, tak při zatlačení na jeden bod jsem zjistil, že bolest právě vystřeluje do oblasti toho pravého podbříšku (jinak přímo v podbříšku se mi bolestivé místo nepodařilo pohmatem nalézt). Proto jsem navštívil paní, která provozuje Dornovu metodu a již několikrát mi se zády pomohla. Bolest zad se tím ztratila, bohužel výše zmíněné problémy úplně ne. Někdy se po práci cítím také hodně vyčerpaný. Byl bych rád kdyby se k tomu někdo zkušený vyjádřil a nasměřoval mě na možnou příčinu, případně nějaké řešení. Chápu, že asi takto přes internet se těžce určuje pravá příčina problémů. Případně jestli někoho budou pro dokreslení zajímat jakékoliv doplňující informace, tak je rád poskytnu. Nevím zda to může být nedostatkem pohybu (na který bylo tělo dříve opravdu zvyklé), ještě 7 let zpět jsem byl neustále na kole, na hřišti nebo někde v přírodě (nyní uvažuji, že po práci začnu alespoň půl hodiny běhat třeba třikrát za týden ať má tělo také nějakou rychlejší fyzickou aktivitu). Nebo třeba jen nějaký tlak na páteř při špatném sezení při vykonávání povolání nebo poté doma. Případně zda záminkou je opravdu nějaký dietický problém (zkoušel jsem očistu střeva podle návodů na stránkách (Sankhapraksalana), problémy se ale bohužel brzy vrátily - dá se říci, že jsem nepozoroval ani příliš velké zlepšení). Či mám nedostatek nějakých vitamínů a nebo minerálů, což se projevuje podobnými příznaky. Omlouvám se za příliš dlouhý příspěvek. Budu rád za každou radu, případně doufám, že pokud někdo zažívá podobné potíže, že mu můj příspěvek a případné odpovědi poskytnou taky rady, které ho dovedou ke zlepšení stavu. Děkuji za případné odpovědi Lukáš.
Tak na první pohled vám dělá potíže vláknina tedy na kalkulačce cronometer.com bych si spočítal kolik vlákniny jste měl ve své předchozí stravě a kolik vlákniny tam máte nyní a pokuste se to snížit. Sice toto moje doporučení odporuje obecně zažitým názorům na prospěšnost vlákniny, ale uvidíte že funguje. Další věc je ten krátký spánek protože tělo ve spánku provádí regenerační procesy a hodně záleží i na tom kdy jdete spát protože co naspíte do půlnoci to je reálně spánek vše ostatní je již v zásadě nevýznamné. Tedy jak zaleze oskar zalézt do pelechu a spát pokud možno 8 a více hodin. Ve spánku se bezpracně hubne tedy předpokládám že si tělo srovná váhu samo i bez pohybu. Další podstatná věc je nečumět tak dvě hodiny před spaním do modrého světla monitorů, mobilů, televizorů a dalších krámů nebo když tam čumět musím používat brýle proti modrému světlu. Pohyb je pochopitelně žádoucí, ale volil bych nezátěžový pohyb tedy chození, souložení, tai chi a jóga aby se tělo stále tlačilo do parasympatiku a nedocházelo k zbytečnému vyčerpávání energie. Pochopitelně lze nasadit i širší spektrum doplňků a bylin, ale to je již potřeba probrat osobně tedy pokud budete chtít tak mě zavolejte a vysvětlím co a jak. Dobrý den, prosím vás mám tuto sadu problémů: Pálí a svědí mě oči Vyzkoušel jsem všechny vitamíny a minerály ale nic nepomohlo ( jen B complex občas na ty koutky ale stále se vrací ) Co jiného by to prosím mohlo být ? prosím vás mám tuto sadu problémů: Pálí a svědí mě oči Vyzkoušel jsem všechny vitamíny a minerály ale nic nepomohlo ( jen B complex občas na ty koutky ale stále se vrací ) Co jiného by to prosím mohlo být ?
To není o zkoušení, je potřeba si spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com stravu a zjistit co do těla v adekvátním množství nejde. Případně pak ověřit ten výpočet krevním vyšetřením a postupovat dle výsledků. Metodou pokus omyl se sice teoreticky dá občas trefit, ale při širším problému je to skoro nereálné. Ty koutky většinou zlepší vitamín B3, ale i tak by vám to měl potvrdit výpočet z té kalkulačky. Světlá stolice je o nízkém toku žluče a ten zpravidla nefunguje kvůli omezenému vylučování HCl v žaludku. Vše jsem zde již popisoval mnohokrát tedy si to buď pročtěte, nebo mě zavolejte a vysvětlím co a jak. Dobrý den,
Uhlí funguje jak vysavač toxinů ve střevě, tedy vysaje i některé potřebné nutrienty a podle toho je potřeba s ním zacházet. Bral bych ho v zásadě vždy s odstupem od jídla a dávkování je velice individuální od kávové lžičky až po vrchovaté polévkové lžíce, některé zahraniční prameny uvádějí i čtvrt šálku tedy opravdu velké množství.
Cca 14 dní zpět jsem si začal pravidelně se zeleným čajem užívat koření Kurkuma. Čaj si dělám vždy večer před spaním, do čaje přidávám jednu kávovou lžičku pomletého koření.
Snad od cca 2-3 dne jsem začal mít opravdu pravidelnou stolici, vždy ráno a poté odpoledne – tedy 2x denně (před tím jsem měl tak 1x denně). Dosti se zlepšila její složení – zjištěno dle dostupných článku o stolici – celistvá, hnědá, nelepkavá – lehce klouzavá Čeho jsem si ale všiml, tak stolice se začala zabarovat do zelena.
Má to souvislost s užíváním koření Kurkuma? O tomto koření jsem se dočetl, že velice úspěšně desinfikuje střeva, žaludek a hlavně výborně regeneruje
Cca 14 dní zpět jsem si začal pravidelně se zeleným čajem užívat koření Kurkuma. Čaj si dělám vždy večer před spaním, do čaje přidávám jednu kávovou lžičku pomletého koření.
Snad od cca 2-3 dne jsem začal mít opravdu pravidelnou stolici, vždy ráno a poté odpoledne – tedy 2x denně (před tím jsem měl tak 1x denně). Dosti se zlepšila její složení – zjištěno dle dostupných článku o stolici – celistvá, hnědá, nelepkavá – lehce klouzavá Čeho jsem si ale všiml, tak stolice se začala zabarovat do zelena.
Má to souvislost s užíváním koření Kurkuma? O tomto koření jsem se dočetl, že velice úspěšně desinfikuje střeva, žaludek a hlavně výborně regeneruje
, poslední příspěvek byl myšlen tak, že jsem začal chodit často
už ne 1x za 3 dny.... ![]()
, poslední příspěvek byl myšlen tak, že jsem začal chodit často
už ne 1x za 3 dny.... ![]()
posunout do přijatelnějších rovin.Takže-strávím každé dopoledne na toaletě hodinu až dvě v kuse.A to proto,že
musím ze sebe dostat úplně vše(tedy tou spodní cestou pouze).Nemám problémy s každodenním vyloučení
"samovyklouzávací" stolice,ale v momentě,kdy většina lidí po jejím odchodu z těla toaletu opouští,pro mne vše
teprve začíná.Jsem totiž schopna si poté začít tak dlouho mačkat břicho(velmi intenzivně),dokud v něm nezačnou
dost silné pohyby a tlaky a poté v několika vlnách ze mě odchází stolice další(ještě měkčí a měkčí a ke konci už
kašovitá).Nutno říct,že její objem je tak velký,že mám vždy pocit,jako bych tolik jídla ani předchozí den
nesnědla.Vyčerpání na konci je obrovské,že se mi chce z té mísy úplně odpadnout a usnout.Ale ten pocit později je
úžasný.Asi takový,jako bych držela dva dny hladovku nebo po pročištění střev,břicho je na omak měkké a jsem nějaká
spokojenější.Je mi jasné,že při čtení někteří něvěřícně kroutí hlavou nebo si na ni přímo klepou.Celou "proceduru"
možno nazvat obsesí a není v mých silách se jí zbavit,i přesto,jak je vysilující.Každopádně to tady píši,protože
mám několik otázek.
1.Je tak intenzivní mačkání břicha nebezpečné pro vnitřní orgány?
2.A je vůbec možné,že touto svou svou činností jsem schopna ze sebe dostat nejen to,co je v tlustém střevě,ale i
ve střevě tenkém(tedy to,co by ze mě vyšlo až mnohem později bez mačkání)?
Dlužno říct,že se stravuju v duchu těchto stránek,i když sem tam(dvakrát do měsíce)se dostanu k chlebu nebo
šunce.Problémy s vylučováním nemám,takzvaná samovyklouzávací stolice se u mě dostavuje myslím v dostatečném
množství.Jenže já po ní ten záchod zkrátka neopustím...prosím tedy o zodpovězení na mé otázky,příp.názor.Je mi
jasné,že by můj život byl snazší bez takového každodenního vyčerpání,jen to zatím nedokážu.Moc děkuji.
2.A je vůbec možné,že touto svou svou činností jsem schopna ze sebe dostat nejen to,co je v tlustém střevě,ale i ve střevě tenkém(tedy to,co by ze mě vyšlo až mnohem později bez mačkání)?
1/ Nemyslím, že byste se poškodila ve smyslu poškození orgánů. Myslím si ale, že se částečně poškozujete co do přirozeného chodu věcí. (Tedy když pominu, že to je opruz, což sama píšete. Ale když si tak ráda hrajete se svým vlastním tělem, věnujte se masturbaci - ta je prospěšná bez jakýchkoliv pochyb a jistě bude příjemnější...)
- 0,5 - 1 hod - proteinový nápoj
- Pod 2 hod - samotné jednodruhové ovoce, ovocné šťávy, jogurt, kefír
- Okolo 2 hod - jednoduché cukry, rýže, vejce naměkko, vařené drůbeží a telecí a netučné ryby, hrachová, krupičná, ovesná kaše, dušený špenát, kompotované ovoce; poznáváte ty "šetřící" diety"?
Pro zařazení do této skupiny ale připomínám podmínku dobrého rozkousání a proslinění, jinak při rychlém zhltání zařadit výše.
- 2,5 spíš 3 hod - brambory i kaše, vařená dušená i kompot. zelenina, čokoláda, mleté maso, ušlechtilé hovězí jako biftek, bílé pečivo, nefermentované mléčné výrobky, vejce natvrdo, omeleta. kynuté pečivo i knedlíky.
- 4 hod - celozrnný chléb, měkké sýry, libové maso, šunka, mrkev, luštěniny, sádlo
- do 5 hod - syrová zelenina, tvrdé sýry, pečené či smažené maso
- 6-7 - máslové dorty, bůček, měkké uzeniny (kromě dušené šunky), pečená kachna a husa, živočišné tuky.
- 8 i 10 - trvanlivé salámy, konzervičky jako tuňák či sardinky v oleji.
Neměli bychom nikdy jíst potravu, která se tráví déle než 5 hodin. Nemáme míchat novou potravu do ještě nestrávené předchozí. Jako poslední jídlo je vhodná potrava do 3 hodin.
posunout do přijatelnějších rovin.Takže-strávím každé dopoledne na toaletě hodinu až dvě v kuse.A to proto,že
musím ze sebe dostat úplně vše(tedy tou spodní cestou pouze).Nemám problémy s každodenním vyloučení
"samovyklouzávací" stolice,ale v momentě,kdy většina lidí po jejím odchodu z těla toaletu opouští,pro mne vše
teprve začíná.Jsem totiž schopna si poté začít tak dlouho mačkat břicho(velmi intenzivně),dokud v něm nezačnou
dost silné pohyby a tlaky a poté v několika vlnách ze mě odchází stolice další(ještě měkčí a měkčí a ke konci už
kašovitá).Nutno říct,že její objem je tak velký,že mám vždy pocit,jako bych tolik jídla ani předchozí den
nesnědla.Vyčerpání na konci je obrovské,že se mi chce z té mísy úplně odpadnout a usnout.Ale ten pocit později je
úžasný.Asi takový,jako bych držela dva dny hladovku nebo po pročištění střev,břicho je na omak měkké a jsem nějaká
spokojenější.Je mi jasné,že při čtení někteří něvěřícně kroutí hlavou nebo si na ni přímo klepou.Celou "proceduru"
možno nazvat obsesí a není v mých silách se jí zbavit,i přesto,jak je vysilující.Každopádně to tady píši,protože
mám několik otázek.
1.Je tak intenzivní mačkání břicha nebezpečné pro vnitřní orgány?
2.A je vůbec možné,že touto svou svou činností jsem schopna ze sebe dostat nejen to,co je v tlustém střevě,ale i
ve střevě tenkém(tedy to,co by ze mě vyšlo až mnohem později bez mačkání)?
Dlužno říct,že se stravuju v duchu těchto stránek,i když sem tam(dvakrát do měsíce)se dostanu k chlebu nebo
šunce.Problémy s vylučováním nemám,takzvaná samovyklouzávací stolice se u mě dostavuje myslím v dostatečném
množství.Jenže já po ní ten záchod zkrátka neopustím...prosím tedy o zodpovězení na mé otázky,příp.názor.Je mi
jasné,že by můj život byl snazší bez takového každodenního vyčerpání,jen to zatím nedokážu.Moc děkuji.
Bohužel mě trápí stolice, která se lepí na záchodovou mísu, má světlejší povrch, nemá pevný tvar a její celkem málo. Naštěstí je celkem pravidelná.
Do toho i únava, špatný stav vlasů, apod..
Vím že nedoporučujete jíst ovesné vločky hlavně kvůli jejich zaplísnění. Ale jelikož si chci budovat svalovou hmotu, tak na to jsou vločky vhodné, alespoň dle doporučení ostatních posilujících lidí. Mimo to obsahují opravdu mnoho kvalitních živin (včetně vlákniny).
Co přesněji by to mohlo způsobovat?![]()
Bohužel mě trápí stolice, která se lepí na záchodovou mísu, má světlejší povrch, nemá pevný tvar a její celkem málo. Naštěstí je celkem pravidelná.
Do toho i únava, špatný stav vlasů, apod..
Vím že nedoporučujete jíst ovesné vločky hlavně kvůli jejich zaplísnění. Ale jelikož si chci budovat svalovou hmotu, tak na to jsou vločky vhodné, alespoň dle doporučení ostatních posilujících lidí. Mimo to obsahují opravdu mnoho kvalitních živin (včetně vlákniny).
Co přesněji by to mohlo způsobovat?![]()
Přeci jen sem se v kterékoliv jiné diskuzi s těmito příznaky od jiných lidí nesetkal.
Respektive mi šlo také o to, zda náhodou nemůže být problém i v tom kefíru?
S jakou jinou potravinou je dobré kombinovat kefírové mléko?![]()
Přeci jen sem se v kterékoliv jiné diskuzi s těmito příznaky od jiných lidí nesetkal.
Respektive mi šlo také o to, zda náhodou nemůže být problém i v tom kefíru?
S jakou jinou potravinou je dobré kombinovat kefírové mléko?
![]()
Pokud nasadím protikvasinkovou dietu , hned se to srovná.
Bohužel je skutečně potřeba nahradit pečivo i mléko něčím jiným .
Já se teda přiznám , že úplně dietu nedodržuju , protože při přísné dietě jsem měla prudkou reakci, bylo mi hrozně špatně několik dní......i když stolice se hned srovnala.
Myslím, že kdybyste jedl hlavně maso a zeleninu a sýry a hodně nepřátelů kvasinek .........a k tomu laktobacily, že by se to zastavilo.
Samotné laktobacily nestačí, to jsem vyzkoušela ......pokud jím hodně pečiva( i tmavého nebo i špaldu atd) a k tomu lakto, průjem se stejně objeví.
Ale já jsem naprostý laik v téhle oblasti .
Bohužel je skutečně potřeba nahradit pečivo i mléko něčím jiným .
Já se teda přiznám , že úplně dietu nedodržuju , protože při přísné dietě jsem měla prudkou reakci, bylo mi hrozně špatně několik dní......i když stolice se hned srovnala.
Myslím, že kdybyste jedl hlavně maso a zeleninu a sýry a hodně nepřátelů kvasinek .........a k tomu laktobacily, že by se to zastavilo.
Samotné laktobacily nestačí, to jsem vyzkoušela ......pokud jím hodně pečiva( i tmavého nebo i špaldu atd) a k tomu lakto, průjem se stejně objeví.
Ale já jsem naprostý laik v téhle oblasti .
Taky mam moznost jit na plazmu. Co na to rikate pane Zajicek ma to cenu?
Ty cukry samozřejmě v první řadě vysadit , to jsem zapomněla .....já mám i šílenou kvasinkovou reakci na umělé cukry , třeba v nápojích . Cukr vůbec .
Mně třeba hodně chutná knackebrot a ten snad bude mít míň sacharidů .
Normální barva výkalů je hnědá, asi jako tmavá mléčná čokoláda, protože obsahují mrtvá tělíčka baktérií obývajících tlusté střevo. Kromě zbytků baktérií způsobuje hnědé zbarvení žluč, vyměšovaná játry do tenkého střeva za účelem trávení tuků.
Barva fekálií se den ode dne mění podle toho co jíte a pouze dramatické, trvalé změny barvy jsou důležité. Výměšek například může být jeden den červený nebo černý, protože jste snědli hrst borůvek nebo řádnou porci červené řepy, masa, čokolády, koláčků, lékořice nebo nějaké léky, jako Bismol nebo vitamínové pilulky obsahující železo. Ale pokud vaše stolice důsledně zůstává černá, může se jednat o krvácení do horního gastrointestinálního traktu. Příležitostné jasné krvavé pruhy na povrchu stolice jsou většinou způsobeny hemeroidy nebo dočasným análním zánětem. Jestliže se ovšem krvácení jeví jako trvalé a krev je do stolice vmísena, může jít o krvácení do dolního gastrointestinálního traktu. Každopádně byste měli navštívit vašeho doktora.![]()
pomaha okrem nasadenia probiotik, vysadit cukry, skroby, proste komplet sacharidy a uzdravit creva, pise sa tu uz vela aj tzv deravom creve. ked sa toto neuzdravi, problem sa bude vracat.
pomaha okrem nasadenia probiotik, vysadit cukry, skroby, proste komplet sacharidy a uzdravit creva, pise sa tu uz vela aj tzv deravom creve. ked sa toto neuzdravi, problem sa bude vracat.
To co popisuje tazatel vypadá skutečně jako kvasinka .
obracím se na Vás s dotazem co dělat
.
Cca před 10 dny u mě nastali střevní potíže. Ihned po probuzení jsem musela nutně na záchod. Stolice byla průjmová, šla jsem i 2x, 3x za den. Byla jsem vyčerpaná a bolelo mě břicho. Nasadila jsem tedy černé uhlí a to zřejmě trochu pomohlo.
Následně jsem se dozvěděla, že prací proletěla střevní viróza.
Začala jsem jíst hodně zeleniny, ovoce. Vynechala pečivo, mléčné výrobky, sladkosti...
Situace se trochu upravila- tedy do stavu, že jdu jednou denně, maximálně 2x, ale stolice je stále řidší (nejde už o průjem, ale také není tuhá). Jen jeden den to bylo v pořádku (den předtím jsem jedla tortilu s masem- vyjímečně). Břicho už mě nebolí, ale chtěla bych mít vše v pořádku.
Jím hodně banány, zeleninu, ryby, rýži, ovesné vločky atd. Zakysané zelí, kefír atd. jsem taky zařadila (denně troška). Nepiji kávu ani slazené šťávy, pouze čaj z bylinek a vodu.
A ještě jedna poznámka- občas se hodně nadýmám a stolice plave na hladině.
Necelé 3 měsíce bydlím a pracuji v UK tak si říkám jestli to s tím taky nemůže mít souvislost (přemýšlím všemi směry:)). Hned jak budu mít volno (v neděli), chci si koupit laktobacily. Chodím na odpolední směny od 5 do 3 ranní.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji pěkný den a omlouvám se, ale neumím moc s počítačem a téma se založilo jako nové a není tam, kde jsem chtěla (tedy vlákno problémy se stolicí).
obracím se na Vás s dotazem co dělat
.
Cca před 10 dny u mě nastali střevní potíže. Ihned po probuzení jsem musela nutně na záchod. Stolice byla průjmová, šla jsem i 2x, 3x za den. Byla jsem vyčerpaná a bolelo mě břicho. Nasadila jsem tedy černé uhlí a to zřejmě trochu pomohlo.
Následně jsem se dozvěděla, že prací proletěla střevní viróza.
Začala jsem jíst hodně zeleniny, ovoce. Vynechala pečivo, mléčné výrobky, sladkosti...
Situace se trochu upravila- tedy do stavu, že jdu jednou denně, maximálně 2x, ale stolice je stále řidší (nejde už o průjem, ale také není tuhá). Jen jeden den to bylo v pořádku (den předtím jsem jedla tortilu s masem- vyjímečně). Břicho už mě nebolí, ale chtěla bych mít vše v pořádku.
Jím hodně banány, zeleninu, ryby, rýži, ovesné vločky atd. Zakysané zelí, kefír atd. jsem taky zařadila (denně troška). Nepiji kávu ani slazené šťávy, pouze čaj z bylinek a vodu.
A ještě jedna poznámka- občas se hodně nadýmám a stolice plave na hladině.
Necelé 3 měsíce bydlím a pracuji v UK tak si říkám jestli to s tím taky nemůže mít souvislost (přemýšlím všemi směry:)). Hned jak budu mít volno (v neděli), chci si koupit laktobacily. Chodím na odpolední směny od 5 do 3 ranní.
Děkuji za Vaše postřehy a přeji pěkný den a omlouvám se, ale neumím moc s počítačem a téma se založilo jako nové a není tam, kde jsem chtěla (tedy vlákno problémy se stolicí).
omlouvám se, jestli už toto téma bylo načaté, bohužel jsem ho nenašla. Mám problém, že už přes měsíc se nemůžu pořádně vyprázdnit. Místo normální stolice se vyprazdňuji stolicí podobající se králičím bobkům. Zkoušela jsem normální klystýr a i kávový, abych pročistila střeva, ale pomohlo mi to jen s vypláchnutím. Začala jsem jíst o něco více vlákniny a pít více domácího kefíru, ale stejně furt nemám optimální stolici. Poradil by jste mi prosím co bych měla zařadit do jídelníčku, nebo co dělat , aby se to zlepšilo?
Děkuji
omlouvám se, jestli už toto téma bylo načaté, bohužel jsem ho nenašla. Mám problém, že už přes měsíc se nemůžu pořádně vyprázdnit. Místo normální stolice se vyprazdňuji stolicí podobající se králičím bobkům. Zkoušela jsem normální klystýr a i kávový, abych pročistila střeva, ale pomohlo mi to jen s vypláchnutím. Začala jsem jíst o něco více vlákniny a pít více domácího kefíru, ale stejně furt nemám optimální stolici. Poradil by jste mi prosím co bych měla zařadit do jídelníčku, nebo co dělat , aby se to zlepšilo?
Děkuji![]()
Stravuji se dle kvasinkové diety a došlo k malému zlepšení, avšak problém stále přetrvává. Už druhý den je stolice o něco málo pevnější.
Tak upravuji příspěvek...
Léky jsem sehnala a užívala, pomohly- avšak jen na chvilku. Problém přetrval. Už jsem toho měla "plné zuby" tak jsem jela k doktorovi na testy- stěry, odběry- vše dopadlo dobře, podle doktorů jsem zdravá- žádná kvasinka, bakterie, nic. Čisté bylo i gynekologické vyšetření. Při mém pobytu v Čr se stolice upravila, avšak po návratu do UK mám stolici opět řídkou (pravidelnou, bez křečí a bolestí v břichu, jednou, maximálně 2x denně). Stravuji se zdravě, užívám Laktobacily.
Jednou z možností (podle doktorů) je změna stravy a psychika (jídlo je tu o poznání kvalitnější a psychicky jsem byla dost rozhozená). Prý mám počkat i dva, tři měsíce a pokud se to nespraví samo, podstoupit další vyšetření (gastro atd.).
Tak nevím zda pro mě budete mít nějakou radu či poznatek CO mám ještě dělat aby se mé tělo vrátilo do "pohody"...
.
Děkuji, Petra
Děkuji![]()
Stravuji se dle kvasinkové diety a došlo k malému zlepšení, avšak problém stále přetrvává. Už druhý den je stolice o něco málo pevnější.
Tak upravuji příspěvek...
Léky jsem sehnala a užívala, pomohly- avšak jen na chvilku. Problém přetrval. Už jsem toho měla "plné zuby" tak jsem jela k doktorovi na testy- stěry, odběry- vše dopadlo dobře, podle doktorů jsem zdravá- žádná kvasinka, bakterie, nic. Čisté bylo i gynekologické vyšetření. Při mém pobytu v Čr se stolice upravila, avšak po návratu do UK mám stolici opět řídkou (pravidelnou, bez křečí a bolestí v břichu, jednou, maximálně 2x denně). Stravuji se zdravě, užívám Laktobacily.
Jednou z možností (podle doktorů) je změna stravy a psychika (jídlo je tu o poznání kvalitnější a psychicky jsem byla dost rozhozená). Prý mám počkat i dva, tři měsíce a pokud se to nespraví samo, podstoupit další vyšetření (gastro atd.).
Tak nevím zda pro mě budete mít nějakou radu či poznatek CO mám ještě dělat aby se mé tělo vrátilo do "pohody"...
.
Děkuji, Petra
prosila bych o radu týkající se zažívání. Problémy začali někdy v listopadu 2014. Dříve jsem měla krásnou pevnou stolici 1 až 2 za den většinou odpoledne. Pak jsem ale začalo, že jsem měla stolici ráno a občas jsem měla stolici řidší. Poté začalo, že jsem měla vždy 1 tak za 2 týdný lehčí průjem, to jsem vždy vyřešila tabletkou endiaronu a vše bylo OK. Kolem Vánoc byla stolice tak 3x za den a byla mazlavá a stužkovitá. V novém roce to začalo být tak, že každé ráno vstanu a v břiše mam ošklivé škundání a kručení a bublání a musím jít na velkou. Stolice je měkká a jakš takš drží tvar, poté tak za 10 minut jdu z nova a stolice kašovitá a vždy to ze mě uplně vyletí a někdy jdu po tom ještě jednou. Pak je celý den většinou klid akorád se během dne někdy objevuje takové to škrundání a kručení. Asi před třemi jsem změnila jídelníček a jím hodně zeleniny a ovoce, ryby, suchary, kuskus a vynechala jsem uplně cukry a bílou mouku. Alkohol nepiju vůbec a kouřím tak 6 cigaret denně. Dříve jsem jedla hodně sladkého a nezdraveho. Je mi 18, měřím 166 cm. V roce 2014 jsem vážila asi 63kg a nyní mám 56kg. Čaasto mě bolí hlava i 2x týdně s tím se léčím na neurologii. Beru Hormonální antikoncepci a hořčík (kvůli bolestem hlavy). Prosím poraďte me co mám dělat, abych se těchto zažívacích problémů zbavila, k doktorovi nechci hrozně se bojím. Děkuji
prosila bych o radu týkající se zažívání. Problémy začali někdy v listopadu 2014. Dříve jsem měla krásnou pevnou stolici 1 až 2 za den většinou odpoledne. Pak jsem ale začalo, že jsem měla stolici ráno a občas jsem měla stolici řidší. Poté začalo, že jsem měla vždy 1 tak za 2 týdný lehčí průjem, to jsem vždy vyřešila tabletkou endiaronu a vše bylo OK. Kolem Vánoc byla stolice tak 3x za den a byla mazlavá a stužkovitá. V novém roce to začalo být tak, že každé ráno vstanu a v břiše mam ošklivé škundání a kručení a bublání a musím jít na velkou. Stolice je měkká a jakš takš drží tvar, poté tak za 10 minut jdu z nova a stolice kašovitá a vždy to ze mě uplně vyletí a někdy jdu po tom ještě jednou. Pak je celý den většinou klid akorád se během dne někdy objevuje takové to škrundání a kručení. Asi před třemi jsem změnila jídelníček a jím hodně zeleniny a ovoce, ryby, suchary, kuskus a vynechala jsem uplně cukry a bílou mouku. Alkohol nepiju vůbec a kouřím tak 6 cigaret denně. Dříve jsem jedla hodně sladkého a nezdraveho. Je mi 18, měřím 166 cm. V roce 2014 jsem vážila asi 63kg a nyní mám 56kg. Čaasto mě bolí hlava i 2x týdně s tím se léčím na neurologii. Beru Hormonální antikoncepci a hořčík (kvůli bolestem hlavy). Prosím poraďte me co mám dělat, abych se těchto zažívacích problémů zbavila, k doktorovi nechci hrozně se bojím. Děkuji
Sakulova candida dieta - http://www.ulozto.cz/xk5XkTA/protikvasi ... -sakul-xls
a obcas ale to uz je dlousi doma mne boli na prave strane cca raz za tyden. cvicim kazdej den. dekuji za odpoved
a obcas ale to uz je dlousi doma mne boli na prave strane cca raz za tyden. cvicim kazdej den. dekuji za odpoved
Prosím poradte je my 51 rokov.
Prosím poradte je my 51 rokov.
cigarety 5-10 denne .U doktora jsem byl ale na nejakou delsi cestu kde neni zachod nemuzu ani pomyslet .Dneskem zkousim jit ryzi s mrkvi .Dekuji za radu
live .uz chci zit normalne a ne jenom hledat zachody
Možno zkusit i zcela nahradit nebo alespoň částečně stravu nutridrinky, než se dají střeva dokupy, ať má tělo dostatek živin.
Byliny na úpravu činnosti střev - naše si teď nevzpomenu, osobně mám skvělou zkušenost s Uňa de gato a Dračí krví.
Nejspíš bude problém i v játrech a žlučníku, tudíž očistu a bylinky na podporu jejich funkce.
Odkyselit tělo.
Probiotika, prebiotika.
Zkusit se ptát sám sebe, co odmítám pustit, co nechci vyloučit, co jsem nestrávil, čemu či komu neodpouštím, čeho se bojím, z čeho jsem připosranej, co mě sere, čeho se bojím, před čím se snažím utéct, ... Návodů je v knihách i na netu dost, ale najít skutečnou příčinu sám v sobě je velmi těžké.
Jako podporu by byly určitě vhodné nějaké bylinky na psychiku: meduňka, kozlík, třezalka (pozor ale na sluníčko), chmel, .... Lepší jsou kombinace. Taky relaxační cvičení, hudba, aromaterapie, pravidelný denní režim, pravidelný pohyb, chodit spát před 22.h. A učit se lásce k sobě samému, sebepřijetí.![]()
Zkusit se ptát sám sebe, co odmítám pustit, co nechci vyloučit, co jsem nestrávil, čemu či komu neodpouštím, čeho se bojím, z čeho jsem připosranej, co mě sere, čeho se bojím, před čím se snažím utéct, ... Návodů je v knihách i na netu dost, ale najít skutečnou příčinu sám v sobě je velmi těžké.
Každý ví o sobě VŠE. Je možné to (cokoliv o sobě) tedy i říci pravdivě nahlas. Sám sobě.![]()
![]()
Chtěl bych, aby když odejdu ze záchodu, abych v podstatě nemusel nic utírat, aby nic nezůstalo a papír posloužil jen jako kontrola. Dá se toho dosáhnout správným složením stravy? můžete mi doporučit nějaký článek nebo knihu, kde bych mohl načerpat inspiraci? Díky moc
Chtěl bych, aby když odejdu ze záchodu, abych v podstatě nemusel nic utírat, aby nic nezůstalo a papír posloužil jen jako kontrola. Dá se toho dosáhnout správným složením stravy? můžete mi doporučit nějaký článek nebo knihu, kde bych mohl načerpat inspiraci? Díky moc
Samozřejmě mám obavy, protože jeho maminka měla nádor tlustého střeva.
Samozřejmě mám obavy, protože jeho maminka měla nádor tlustého střeva.
Je mi 29 let a již necelých čtrnáct dní mám problém se pořádně vyprázdnit a i když se trochu vyprázdním za pomoci projímadel nebo čípků, tak vždy jen trochu. A i když jsem si koupil irigátor a přesně dle návodu si udělal několik klystýrů za sebou, tak i přesto jsem se necítil dokonale vyprázdněný a neustále jsem měl nucení na stolici. A i po klystýrech, kdy jsem si střevo vyčistil, se mi zácpa vrací se stejným průběhem, tedy že bez projímadel téměř nic nevytlačím, jedině malé kousky stolice při už opravdu velmi akutní potřebě se vyprázdnit. Celému tomuto problému předcházely psychické problémy a panické úzkosti, které mi začaly 5. září tohoto roku. Způsobily mi je problémy se spaním (spal jsem jen pár hodin denně)) a později se přidalo i zvonění v uších (šelesty v uších již trpím mnoho let, ale zhoršilo se to během té nespavosti). A tyto psychické problémy vyvrcholily právě před čtrnácti dny, kdy jsem několik dní vůbec nespal a když jsem chtěl usnout, tak se mi udělalo špatně od žaludku a dostal jsem hyperventilační tetanii a byl jsem odvezen do nemocnice, kde mi píchli Apaurin na zklidnění křečí. Po prodělané hyperventilaci mi brali krev, udělali ekg, pár dní před tím jsem dával i praktickému lékaři vzorek moči, změřili tlak... prostě včechny možné testy udělali a všechny byly negativní. Z neurologického hlediska jsem byl tedy v pořádku a byl jsem odkázán na psychiatrii, kde mi předepsali benzodiazepiny, konkrétně rivotril a Neurol. Díky těmto lékům jsem se zklidnil, začal jsem dobře spát (osm hodin denně, někdy i víc), i šelesty v uších se mi zmírnili, zkrátka jsem se cítil po psychické stránce líp. Jenže po pár dnech od prodělání oné hyperventilace mi právě začaly ty problémy s vyprazdňováním stolice. Napřed jsem si myslel, že je to vedlejší účinek neurolu, který dle příbalového letáku způsobuje velmi často zácpu, tak jsem ho po pár dnech užívání po dohodě s lékařem vysadil, ale k nápravě pravidelné a bezproblémové stolice nedošlo. Rivotril jsem nevysadil, protože jsem ho brával již mnohokrát v minulosti a žádné problémy s vyprazdňováním stolice mi nikdy nezpůsoboval a jednak jsem ho nevysadil taky proto, protože ho momentálně potřebuji na zklidnění a na spaní. Možná ještě jedna věc, která může být důležitá. Pár dní před onou hyperventilací jsem měl naopak průjmy.
Je mi 29 let a již necelých čtrnáct dní mám problém se pořádně vyprázdnit a i když se trochu vyprázdním za pomoci projímadel nebo čípků, tak vždy jen trochu. A i když jsem si koupil irigátor a přesně dle návodu si udělal několik klystýrů za sebou, tak i přesto jsem se necítil dokonale vyprázdněný a neustále jsem měl nucení na stolici. A i po klystýrech, kdy jsem si střevo vyčistil, se mi zácpa vrací se stejným průběhem, tedy že bez projímadel téměř nic nevytlačím, jedině malé kousky stolice při už opravdu velmi akutní potřebě se vyprázdnit. Celému tomuto problému předcházely psychické problémy a panické úzkosti, které mi začaly 5. září tohoto roku. Způsobily mi je problémy se spaním (spal jsem jen pár hodin denně)) a později se přidalo i zvonění v uších (šelesty v uších již trpím mnoho let, ale zhoršilo se to během té nespavosti). A tyto psychické problémy vyvrcholily právě před čtrnácti dny, kdy jsem několik dní vůbec nespal a když jsem chtěl usnout, tak se mi udělalo špatně od žaludku a dostal jsem hyperventilační tetanii a byl jsem odvezen do nemocnice, kde mi píchli Apaurin na zklidnění křečí. Po prodělané hyperventilaci mi brali krev, udělali ekg, pár dní před tím jsem dával i praktickému lékaři vzorek moči, změřili tlak... prostě včechny možné testy udělali a všechny byly negativní. Z neurologického hlediska jsem byl tedy v pořádku a byl jsem odkázán na psychiatrii, kde mi předepsali benzodiazepiny, konkrétně rivotril a Neurol. Díky těmto lékům jsem se zklidnil, začal jsem dobře spát (osm hodin denně, někdy i víc), i šelesty v uších se mi zmírnili, zkrátka jsem se cítil po psychické stránce líp. Jenže po pár dnech od prodělání oné hyperventilace mi právě začaly ty problémy s vyprazdňováním stolice. Napřed jsem si myslel, že je to vedlejší účinek neurolu, který dle příbalového letáku způsobuje velmi často zácpu, tak jsem ho po pár dnech užívání po dohodě s lékařem vysadil, ale k nápravě pravidelné a bezproblémové stolice nedošlo. Rivotril jsem nevysadil, protože jsem ho brával již mnohokrát v minulosti a žádné problémy s vyprazdňováním stolice mi nikdy nezpůsoboval a jednak jsem ho nevysadil taky proto, protože ho momentálně potřebuji na zklidnění a na spaní. Možná ještě jedna věc, která může být důležitá. Pár dní před onou hyperventilací jsem měl naopak průjmy.
Je pravda, že chodívám hodně pozdě spát, ale situace mi nedovoluje chodit spát dříve, protože dělám odpolední směny, kdy se domů dostanu nejdříve v půl jedenácté večer a samozřejmě po příchodu domů musím ještě spoustu věcí udělat, než se dostanu do postele. Kromě toho bydlím ještě v paneláku, kde hluk od sousedů a z ulice neumožňuje chodit spát ze západem slunce (a to ani se špuntami v uších. Kvůli hluku defakto začaly ty mé problémy se spaním). Každopádně v současné době tolik směn nemám, často jezdím na chatu, kde je klid a chodím tedy spát dříve než bylo u mě obvyklé. Kromě toho mi byli obvodním lékařem doporučeny probiotika, chlorela a již nějaký čas beru vitamíny obsahující zinek a hořčík, protože již dřívě jsem se dozvěděl, že jejich nedostatek může souviset s těmi šelesty. I stravu jsem upravil. Tak doufám, že se mi zdravotní stav zlepší.
Je pravda, že chodívám hodně pozdě spát, ale situace mi nedovoluje chodit spát dříve, protože dělám odpolední směny, kdy se domů dostanu nejdříve v půl jedenácté večer a samozřejmě po příchodu domů musím ještě spoustu věcí udělat, než se dostanu do postele. Kromě toho bydlím ještě v paneláku, kde hluk od sousedů a z ulice neumožňuje chodit spát ze západem slunce (a to ani se špuntami v uších. Kvůli hluku defakto začaly ty mé problémy se spaním). Každopádně v současné době tolik směn nemám, často jezdím na chatu, kde je klid a chodím tedy spát dříve než bylo u mě obvyklé. Kromě toho mi byli obvodním lékařem doporučeny probiotika, chlorela a již nějaký čas beru vitamíny obsahující zinek a hořčík, protože již dřívě jsem se dozvěděl, že jejich nedostatek může souviset s těmi šelesty. I stravu jsem upravil. Tak doufám, že se mi zdravotní stav zlepší.![]()
![]()
Vaše proklamacer o drsném systému jsou zcela liché. ČR patří k elitě světa, ve smyslu blahobytu, v některých oblastech jsme na naprosté špičce, dokonce zcela ojedinělí (je zde druh zabezpečení lidí, který nikde jinde není). To, jak každý této situace využije, je na něm.
![]()
Přílohy:

tmp_3667-received_10155383300881158-1205274504.jpeg [ 388.13 KiB | Zobrazeno 32454 krát ]
Po přečtení knih od G.P. Malachova a I.P. Něumyvakina mi došlo, že není jiné zbytí, než změnit úplně vše. Je mi 40 let cca od 15 let trpím na neustále ucpaný nos, únavu, motání hlavy, slabost, málo energie, a velmi řídkou stolici a také bolestmi bederní a krční páteře, ted se přidaly bolesti zubu, ale asi budou souviset se zanešenými dutinami...nevím, hrozně se mi zhoršil zrak což je podle knih pana Malachova zpusobeno hlenem v oblasti hlavy, takže se snažím vyčistit jak dutiny, tak střeva, nevím jestli dutiny čistím správně, každý večer si napařuji hlavu na nějakým bylinkovým čajem nebo sprchou a vyplachuji solným roztokem konvičkou neti, ráno vypiju několik doušku moči a znovu močí vyplachuji nos, dutiny se sice čistí, ale někdy jsou ucpané tak, že voda nosem ani neproteče, střeva čistím klystýry s několika kapkami peroxidu vodíku, chci dělat i urinové klystýry.
Chci se zeptat, jestli jsou klystýry vhodné i pro člověka, který má řídkou stolici?? Nejsem schopná udržet to v sobe ani pár minut a hned běžím
, mám vytrvat, je to pro mě vhodné?
Stravu jsem změnila podle jídelníčku pana Zajíčka, ale zkouším to pár dní, do té doby jsem sice jedla hodně ovoce a zeleninu a pila štávy, ale jedla rýži brambory, tuńaka, dušenou zeleninu,často jsem ujížděla na sladkostech to už ted nedělám a vařenému jídlu se vyhýbám
Mužete mi prosím poradit, jak svuj stav zlepšit?
Po přečtení knih od G.P. Malachova a I.P. Něumyvakina mi došlo, že není jiné zbytí, než změnit úplně vše. Je mi 40 let cca od 15 let trpím na neustále ucpaný nos, únavu, motání hlavy, slabost, málo energie, a velmi řídkou stolici a také bolestmi bederní a krční páteře, ted se přidaly bolesti zubu, ale asi budou souviset se zanešenými dutinami...nevím, hrozně se mi zhoršil zrak což je podle knih pana Malachova zpusobeno hlenem v oblasti hlavy, takže se snažím vyčistit jak dutiny, tak střeva, nevím jestli dutiny čistím správně, každý večer si napařuji hlavu na nějakým bylinkovým čajem nebo sprchou a vyplachuji solným roztokem konvičkou neti, ráno vypiju několik doušku moči a znovu močí vyplachuji nos, dutiny se sice čistí, ale někdy jsou ucpané tak, že voda nosem ani neproteče, střeva čistím klystýry s několika kapkami peroxidu vodíku, chci dělat i urinové klystýry.
Chci se zeptat, jestli jsou klystýry vhodné i pro člověka, který má řídkou stolici?? Nejsem schopná udržet to v sobe ani pár minut a hned běžím
, mám vytrvat, je to pro mě vhodné?
Stravu jsem změnila podle jídelníčku pana Zajíčka, ale zkouším to pár dní, do té doby jsem sice jedla hodně ovoce a zeleninu a pila štávy, ale jedla rýži brambory, tuńaka, dušenou zeleninu,často jsem ujížděla na sladkostech to už ted nedělám a vařenému jídlu se vyhýbám
Mužete mi prosím poradit, jak svuj stav zlepšit?
Povedala mi to sestra len tak "mimochodom", ale s tym ze si myslela, ze to VIEM. Nepovedala mi to mamka preto, lebo vie, ze by som dedkovi zacal hovorit o ocistach, klystiroch, atd, a on by to "NEPOBRAL", a akurat by bol konflikt medzi mnou a nim...
1. Je operacia pri ktorej sa odstrani polyp/polypy z hrubeho creva pre 76 rocneho muza (ktory od jari do jesene denne pracuje na zahradke) mozno aj zivotu nebezpecna ?
2. Daju sa tie polypy odstranit aj inak ako len klystirmy (co som cital, najlepsie by boli z odparenej alebo starej uriny) ? Napriklad nejake silne enzymy v tobolkach s enterickym obalom, ktore odstrania prebytky v organizme....alebo nieco ine na baze "potravinovych doplnkov" ? ...
TAKZE MA "NULOVO" ZMÄKCENY ORGANIZMUS, a ani to uz nezmeni... NEVERIM, zeby dal na moje rady tykajucich sa urinovych klystirov (mamka alebo moja teta by mu v nich asistovali, hoci to hovorim ja, a pravdepodbne si to ony ani nevedia predstavit...)....Vidim to maximalne na vyzivove doplnky na odstranenie polypov a zharmonizovanie organizmu, ALE SU TAKE DOPLNKY ?
Logicky nechcem, aby mu operacia poskodila v akomkolvek fyzickom smere...
Dedko ma penazi dost, takze keby mal takmer istotu ze hocijak drahe prirodne vyzivove doplnky mu polyp odstrania, nevahal by. (A keby vahal, tak by som mu povedal, ze je nenormalny a ze mi je z neho zle)
Povedala mi to sestra len tak "mimochodom", ale s tym ze si myslela, ze to VIEM. Nepovedala mi to mamka preto, lebo vie, ze by som dedkovi zacal hovorit o ocistach, klystiroch, atd, a on by to "NEPOBRAL", a akurat by bol konflikt medzi mnou a nim...
1. Je operacia pri ktorej sa odstrani polyp/polypy z hrubeho creva pre 76 rocneho muza (ktory od jari do jesene denne pracuje na zahradke) mozno aj zivotu nebezpecna ?
2. Daju sa tie polypy odstranit aj inak ako len klystirmy (co som cital, najlepsie by boli z odparenej alebo starej uriny) ? Napriklad nejake silne enzymy v tobolkach s enterickym obalom, ktore odstrania prebytky v organizme....alebo nieco ine na baze "potravinovych doplnkov" ? ...
TAKZE MA "NULOVO" ZMÄKCENY ORGANIZMUS, a ani to uz nezmeni... NEVERIM, zeby dal na moje rady tykajucich sa urinovych klystirov (mamka alebo moja teta by mu v nich asistovali, hoci to hovorim ja, a pravdepodbne si to ony ani nevedia predstavit...)....Vidim to maximalne na vyzivove doplnky na odstranenie polypov a zharmonizovanie organizmu, ALE SU TAKE DOPLNKY ?
Logicky nechcem, aby mu operacia poskodila v akomkolvek fyzickom smere...
Dedko ma penazi dost, takze keby mal takmer istotu ze hocijak drahe prirodne vyzivove doplnky mu polyp odstrania, nevahal by. (A keby vahal, tak by som mu povedal, ze je nenormalny a ze mi je z neho zle)![]()
prosím Vás pomůžte!
A pak... během hodiny to napětí vymyzlo, střevo říká já jdu spát a nazdar. A ten známý pocit je zpátky - nejsem již človekem, necítim nic, jenom nefunkční střevo. Přesně to se staně po šanke, očistě jater, atd. Stalo se, že jsem vyprodukoval 3 šišky denně cca. 1týden a pak to bylo pryč (žádnà změna ve stravování).
prosím Vás pomůžte!
A pak... během hodiny to napětí vymyzlo, střevo říká já jdu spát a nazdar. A ten známý pocit je zpátky - nejsem již človekem, necítim nic, jenom nefunkční střevo. Přesně to se staně po šanke, očistě jater, atd. Stalo se, že jsem vyprodukoval 3 šišky denně cca. 1týden a pak to bylo pryč (žádnà změna ve stravování).
Cukají mě svaly a brní prsty
Opakovaně praskající koutky - každé ráno je mám oblepené bílými vlákny
Stolice je občas světlá a občas naprosto normální a žádnou souvislost s jídlem jsem nevypozoroval, ta světlá stolice bývá velmi často náhlá
Cukají mě svaly a brní prsty
Opakovaně praskající koutky - každé ráno je mám oblepené bílými vlákny
Stolice je občas světlá a občas naprosto normální a žádnou souvislost s jídlem jsem nevypozoroval, ta světlá stolice bývá velmi často náhlá
chtěl bych se zeptat jak užívat černé uhlí?Na lačno, po jídle?A kolik ?stačí čajová lžíčka?
děkuji za odpověď
chtěl bych se zeptat jak užívat černé uhlí?Na lačno, po jídle?A kolik ?stačí čajová lžíčka?
děkuji za odpověď