Dobrý den, pane Zajíčku,
Čtu Vaše stránky již déle než rok, ale teprve nyní jsem se odhodlala Vám napsat. Mnohé jsem si z Vašich rad přenesla do života a snažím se ke svému tělu a zdraví přistupovat ohleduplně. Což bohužel v minulosti neplatilo. Ve svých 17 letech jsem si vypěstovala bulimii jako následek špatných vzpomínek z dětství. Tahle nemoc jde se mnou životem dále, nyní je mi 28 let a zhruba dva roky jsem zcela v pořádku bez potíží a nutkání si „sebeubližovat“. Během těchto 10 let byly také roční i dvou roční pauzy, ale nemoc se vždy vrátila. Nyní jsme na můj problém dva – můj manžel je mi oporou a díky němu jsem změnila postoj k sobě a o nemoci už ani nevím. Už od narození mám problém se zácpou a nebylo možné se tohoto „problému“ zbavit. Sama jsem to začala řešit až ve svých 24 letech, do té doby mi nepřišlo zvláštní, že mám stolici 1-2 týdně, na dovolené 1x za 14 dní. Poslední dva roky se situace zlepšila a stolici mám téměř každý den. Vyhýbám se bílým jedům (ne 100%), snažím se dodržovat pitný režim, sportuji a snažím se svému tělu naslouchat. Denně snídám ovoce či polinal (dle A. Van Lysebeth). Také jsem cca před rokem začala se šankaprakšalánou a chtěla bych se zeptat, zda je normální, že se zcela nevyčistím. I při heřmánku ještě odchází drobné kousky velikosti zrnka hrášku (kúru jsem prováděla cca 4x, vždy jsem měla problém s navozením sifon efektu). Další problém je, že po této očistě nemám stolici cca 6 dnů. Je to normální? Nejsem si jistá, zda nemám dlouhé, lenivé nebo nemocné střevo. Je mi jasné, že tělo se nedá do pořádku ihned, ale stejně bych se Vás chtěla zeptat na radu, zda postupuji správně. Podle Vašeho návodu jsem si také prováděla klystýrovou očistu na 5 týdnů. Od té doby provádím klystýr (občas urinou) cca 1x za 14 dnů, občas najdu v míse „kousky“, které jsou obalené v hlenu.
Dále mám problém (především v létě) s otékáním nohou. Když jsou vedra, nenosím ani sukni, protože mám nohy jako dva „betonové sloupky“ – je to poměrně nepříjemné a nevím ,co udělat pro zlepšení. Vyzkoušela jsem lymfatické masáže – ty mají účinek pouze dočasný.
Hlavním důvodem, proč píšu tento mail je, že přemýšlíme s manželem o miminku a já bych chtěla pro něj připravit co nejpříznivější prostředí ve svém těle. Můžete mi prosím poradit, co udělat se svým střevem, aby fungovalo normálně? Zda je nějaká kúra vhodná pro důkladné pročištění organismu a zda některá právě naopak. Vím, že po určitým očistách tělo potřebuje více času na regeneraci a naopak pak vylučuje do těla toxiny. O založení rodiny bychom se chtěli pokoušet příští rok, proto si myslím, že teď je ten pravý čas na pořádný úklid.
Pro úplnost uvádím: věk 28, výška 166cm a váha 60kg, pH kolísá od 6-7
Sofie
Čtu Vaše stránky již déle než rok, ale teprve nyní jsem se odhodlala Vám napsat. Mnohé jsem si z Vašich rad přenesla do života a snažím se ke svému tělu a zdraví přistupovat ohleduplně. Což bohužel v minulosti neplatilo. Ve svých 17 letech jsem si vypěstovala bulimii jako následek špatných vzpomínek z dětství. Tahle nemoc jde se mnou životem dále, nyní je mi 28 let a zhruba dva roky jsem zcela v pořádku bez potíží a nutkání si „sebeubližovat“. Během těchto 10 let byly také roční i dvou roční pauzy, ale nemoc se vždy vrátila. Nyní jsme na můj problém dva – můj manžel je mi oporou a díky němu jsem změnila postoj k sobě a o nemoci už ani nevím. Už od narození mám problém se zácpou a nebylo možné se tohoto „problému“ zbavit. Sama jsem to začala řešit až ve svých 24 letech, do té doby mi nepřišlo zvláštní, že mám stolici 1-2 týdně, na dovolené 1x za 14 dní. Poslední dva roky se situace zlepšila a stolici mám téměř každý den. Vyhýbám se bílým jedům (ne 100%), snažím se dodržovat pitný režim, sportuji a snažím se svému tělu naslouchat. Denně snídám ovoce či polinal (dle A. Van Lysebeth). Také jsem cca před rokem začala se šankaprakšalánou a chtěla bych se zeptat, zda je normální, že se zcela nevyčistím. I při heřmánku ještě odchází drobné kousky velikosti zrnka hrášku (kúru jsem prováděla cca 4x, vždy jsem měla problém s navozením sifon efektu). Další problém je, že po této očistě nemám stolici cca 6 dnů. Je to normální? Nejsem si jistá, zda nemám dlouhé, lenivé nebo nemocné střevo. Je mi jasné, že tělo se nedá do pořádku ihned, ale stejně bych se Vás chtěla zeptat na radu, zda postupuji správně. Podle Vašeho návodu jsem si také prováděla klystýrovou očistu na 5 týdnů. Od té doby provádím klystýr (občas urinou) cca 1x za 14 dnů, občas najdu v míse „kousky“, které jsou obalené v hlenu.
Dále mám problém (především v létě) s otékáním nohou. Když jsou vedra, nenosím ani sukni, protože mám nohy jako dva „betonové sloupky“ – je to poměrně nepříjemné a nevím ,co udělat pro zlepšení. Vyzkoušela jsem lymfatické masáže – ty mají účinek pouze dočasný.
Hlavním důvodem, proč píšu tento mail je, že přemýšlíme s manželem o miminku a já bych chtěla pro něj připravit co nejpříznivější prostředí ve svém těle. Můžete mi prosím poradit, co udělat se svým střevem, aby fungovalo normálně? Zda je nějaká kúra vhodná pro důkladné pročištění organismu a zda některá právě naopak. Vím, že po určitým očistách tělo potřebuje více času na regeneraci a naopak pak vylučuje do těla toxiny. O založení rodiny bychom se chtěli pokoušet příští rok, proto si myslím, že teď je ten pravý čas na pořádný úklid.
Pro úplnost uvádím: věk 28, výška 166cm a váha 60kg, pH kolísá od 6-7
Sofie
Osobně se domnívám, že máte ve střevě pomnožené patogenní breberky a těch je potřeba se zbavit. Vhodný je k tomu jakýkoliv kvašený druh potravin, tedy domácí kefír, kysané zelí pickles a jiné kvašené potraviny. Tím by jste měla docílit rychlejšího průchodu tráveniny střevem a dobré spontánní defekace, což je základem zdraví. Jednoznačně je potřeba zvednout pH na hodnoty 7,5-7,8 pH a vyloučení škodlivin podpořit vysokou teplotou, buď horké odkyselující koupele, nebo infrasauna a to klidně denně pokud to snesete. Tímto se dá vyloučit nepředstavitelné množství bordelu, rozchodí se lymfa a celkem efektivně tento postup nabudí i imunitu, kterou budete při otěhotnění určitě potřebovat.
Dobrý den,
co byste doporučoval pro ženu, které se nedaří otěhotnět, nemáte nějaký typ, co je potřeba hlavně doplňovat (minerály, vitaminy atd.)???
A když už otěhotní, co je potřeba hlavně jíst?
Předem děkuji za odpověď
co byste doporučoval pro ženu, které se nedaří otěhotnět, nemáte nějaký typ, co je potřeba hlavně doplňovat (minerály, vitaminy atd.)???
A když už otěhotní, co je potřeba hlavně jíst?
Předem děkuji za odpověď
Většinou mají tyto problémy, ženy s nadváhou a překyselením, při tom mají také špatnou stolici a pomnožené kvasinky, čili za těchto podmínek rozumná příroda jejich nesmyslnou chuť k produkování dětí naštěstí zastaví, protože nechce vyrábět poškozené jedince, to je pouze cílem moderní vědy. Opatření k otěhotnění jsou samozřejmě pouze opačná a fungují většinou velice dobře, ještě je dobré dodat omega 3 mastné kyseliny a celkově remineralizovat tělo, na což vám nejlépe odpoví vlasová analýza.
Dobrý den, po dlouhém pátrání na netu, jsem narazila konečně na tyto smysluplnější stránky. Ačkoli mám podezření na parazity již několik let, začala jsem to řešit až tak před 2měsíci. Když budu hodně stručná, můj laskavý lékař mi i bez důkazů předepsal Vermox a po další "rýži ve stolici" mám pátrat dál(a ve vzorkách se samozřejmě nic nenašlo). Jenže jsem již jednak nic podobného od té doby nenašla a po Vermoxu (2-0-2 po3dny) mi bylo blbě ještě dost dlouho a nikdo mi mé obtíže nevěřil a doktoři si ťukali na čelo, tak jsem se rozhodla pro různou rostlinnou léčbu - takže po netu jsem zkusila mimo jiné zejm.dýňová semena, dýňový olej (2týdny), pak šťávu z granátového jablka, tři dny ananas (spálená pusa,svědění) atd. a buď to nepomohlo zcela a byla jsem vyhladovělá a jelikož kojím, tak i dítě nespokojené, anebo jsem měla hnusné pocity napětí a různých nesnesitelných pohybů (nepřeháním!), že jsem o tom ani mluvit nemohla (a řešila jsem to často Magistrem nebo Fernetem,což dočasně pomohlo aspoň na usnutí) a nakonec se vše zaseklo na tom, že ikdyby "to něco" užuž vyskočilo, a cítila jsem silné nutkání na stolici, jakoby se střevo zaškrtilo a nic prostě nešlo ikdyby mi vylejzaly oči z důlků a toto bylo takhle na denním pořádku po nějaké té "zaručeně antiparazitární" kůře - třeba ty dýně jsou sice super, ale jak to jenom způsobí,že se pustěj, tak se to nakonec stejně vyškrábe nahoru a ani ricin.olej nepomůže. Prostě si to počká, dokonce Epsom sůl jsem měla lžíci ve 2,5deci,zkoušela jsem 2x v odstupu několika dnů a nejenže mi to chutnalo, ale taky to nic neudělalo,ani průjem,nebo něco podobnýho. Jako jistojisté projímadlo mi zatím funguje jenom kafe, pořádně silnej turek s mlíkem či smetanou a cukrem. Takže to je jen střevo. Jinak mě trápí další věci (bezdůvodné záchvaty kašle tak 1xza3týdny,poruchy vidění,neúprosná vyčerpanost,občasné bolesti kloubů atd.). Takže jsem se rozhodla,že si koupím nějaký ten praziquantel,když to seženu, ale problém je to kojení a taky to, jestli mi to neuškodí víc než pomůže. Ale rozhodně potřebuju zabít tu tasemnicic nebo co to je,poněvadž ikdybych jí stokrát omámila, nenechá se vystrčit na Boží světlo.
jo a to kafe musí být nalačno,používám to takhle od 20let,předtím jsem chodila na velkou tak jednou za3dny.Maximálně.Sice krátkodobě vyvolá křeče, ale výsledek je jistý. A tak mě taky kvůli tomu napadlo,jestli těm "zvířátkům" náhodou nevadí kofein a jestli by se takhle dali i zabít? Nevíte někdo o tom něco?
No,sice to takhle ve zkratce nezní moc logicky, ale nemůžu se svého přesvědčení o parazitech zbavit zvlášť po léčbě Vermoxem. Nejenže jsem najednou necítila potřebu tolik pít (4-5litrů denně běžně) a pocit, že se mi v břiše vzpříčil klacek, ale také dceři úplně zmizely ekzémy a vyrážky, kterými trpěla rok a půl (od loňských horeček), které se horšily po konzumaci mléka (jak jsem se dočetla, škrkavky prý způsobují nesnášenlivost laktózy,skřípání zuby,slintání ve spánku atd.,všechno naprosto sedí). Takže třídenní kůra Vermoxem mi spíše potvrdila, že jakožto chovatelé zvířat zrovna my asi nebudem ubráněni jejich parazitů. Takže ten hřebíček, dík za odkaz, zkouším a je to děs, ta bolest...nějak jsem se tam nedočetla, jakou stravu při tom dodržovat (pečivo nejím, dělenou?,těžko se mi orientuje v těchto stránkách).Díky
Pricinou kvasinky muze byt dlouhodobe patologicka psychosomatika a zivotosprava v kombinaci s spatnym prostredim a prumyslove vylepsenou stravou.
Bolest? Po hrebicku? Zajimava informace. V sobotu na nej najizdim, prvnich deset dnu s pelynkem uz je skoro za mnou.
Ono to zní logicky, ale pokud by jste byla silně zamořena parazitem, půjde po jeho odstranění o skokovou změnu k lepšímu a to ve svém předchozím příspěvku nepopisujete. Hřebíček ve správné dávce žádné bolesti nezpůsobuje a strava na jeho účinky nemá zase takový vliv, nicméně vyzkoušejte to, co jsem vám v předchozím příspěvku napsal a konzumaci většího množství listové zeleniny.
To máte pravdu, kvasinky přímo milují civilizační vymoženosti
No jasně že zlepšení bylo i v jiných oblastech-ta žízeň byla nejvýraznější, ale také to byla ztráta nechutenství (teď bych sežrala vše na co přijdu,ikdyž mám stále 57kg místo dřívějších 60,stále se ovládám a nejím cukr vůbec-mám také více energie),před Vermoxem byly pocit plynatosti,ucpanosti,těsně po léčbě,při a po Vermoxu takové tlaky,že jsem se nemohla ohnout ani dýchat(vydechovat)-to byly několikahodinová období,o nevolnosti ani nemluvím,neudržitelné říhání a nespavost(3h denně).2dny jsem jedla jen suchý rohlíky,pak měsíc jenom zeleninu a kafe. Teď to mám už jen po "léčebné" stravě a s menší intenzitou: řepa+křen+ocet,zmiňovaný hřebíček,káva,libeček ve větším množství,rybíz,ananas,granátové jablko,dýňová semínka a olej,červené víno... takže není to bolest jako taková-prostě ten "vzpříčený klacek,který mi trochu brání v pohybu
samozřejmě vyjímečně se stává,že cítím píchání jako jehlou na více místech, křeč svalstva anebo tupá či ostrá bolest,ale to jsou většinou jen pár minut trvající pocity.
Pokud tomu ten Vermox sice pomohl, ale problém celkově neodstranil, může jít i o nějaké parazity, kteří nejsou vyloženě střevní a mimo střeva se Vermox nedostane, to pak musíte buď pravidelně brát trojčátko, nebo jsou silnější antihelmintika, která se dostanou všude. Nicméně stejně si myslím, že to spíše vypadá na ty kvasinky.
měla jsem zato, že kvasinky způsobují různá svědění atd. Kdysi jsem si je léčila, teď se mi asi rychle vrátili po 3denní léčbě ananasem,protože je dost sladký,překyseluje,si myslím. Po skončení se však rychle upravilo. ale to je jedno. Uvidíme,jak dopadnu po hřebíčku. Třetí den braní mi tyto pocity zmizely tak snad to pochcípá všechno,ať je to cokoli. Díky
Svědění je jeden z možných průvodních jevů přemnožené kvasinky. Ananas je sice normálně silně zásadotvorný, ovšem kvasinka reakci změní a pak u zamořených jedinců po jeho požití vzniká kyselost. Hřebíček toho vymlátí opravdu hodně, ale zázrak také nečekejte.
Dobrý den, pane Zajíčku,
ráda bych se Vás zeptala na Váš názor ohledně zdravotních problémů mého manžela (30 let). Trpívá na průjmovitou stolici, občas si stěžuje na bolest střev nebo žaludku. Stravuje se z hlediska běžné populace relativně zdravě (i když úlety tam jsou), z Vašeho hlediska samozřejmě ne.
Za normálních okolností má stolici minimálně jednou denně, nelepivou a bez zápachu. Řadu let měl velice stresující práci na třísměnný provoz (naštěstí s ní již končí), je to depresivní typ. Také má křečové žíly, vitiligo a halo nevus. Na stravu zcela dle Vás ho nepřesvědčím, proto bych se chtěla zeptat, jestli mu i tak můžu v něčem pomoci. Dodat nějaké vitamíny, minerály, které by mohly s jeho potížemi souviset. Popřípadě nějaký typ, jak bojovat se stresem, zdá se mi, že většina potíží s ním asi souvisí, i když problémy se zažíváním měl i v mládí...
Každopádně dodat hořčík a patrně by bylo vhodné si nastudovat kandidu a pokusit se u něho vynechat ze stravy sacharidy, což by mělo většinu popisovaných problémů odstranit.
Padají mi léta vlasy a proto hledám příčinu. Obešla jsem již několik šamanů i doktroru a nic. Poslední pán byl velice schopný a navíc seriozní - vytypoval pomocí kyvadla výše uvedené problémy.
Začala jsem polykat Aloi vera a příčiny zácpy se upravily, ovšem jenom dočasně. Ted se učím dělat klystýr a připravuji se na čištění jater dle návodů na Vašich stránkách.
Přečetla jsem si na Vašich stránkách příspěvky na padání vlasů a trochu jsem se tam našla. 2 x denně vyprádnění nefunguje. Vše se vyvíjí tak, že např, začnu užívat směsi od dědka kořenáře - vše dobře funguje, ale nastoupí zácpa a konec.
Polykám Aloe Vera - vše dobře funguje, nastoupí zácpa a konec. tak dělám klystýry. Nevím zda je dobrá doba na tu očistutu jater.
Po polykání Aloe vera - dýchám k tomu denně na Frolově trenažeru, začínám trochu kašlat a také se mi zdá, že mi zapáchá dech. Možná je to známka, že se mi hleny na plicí uvolňují. Ale nejde to tak rychle, jak si představuji, nebo se to může zase jako obvykle zarazit.
Dotaz: jak účinně a definitivně hleny z plic a odstranit ten problém ve střevě. Mimochodem někdy mi tuhnou prsa, pozoruji že po mase a výrobcích z masa)třeba kousek párku). Natírám se pečlivě každý den měsíčkovým olejem a ulevilo se mi.
Uvědomuji si, že cesta bude dlouhá, ale chtěla bych mít jistotu, co mám dělat, aby se to odstranilo definitivně.
Na vlasy jsem jinak dělala zeleninové kůry - max, 10 - mrkev a různé zeleniny k tomu. Začala jsem míst barvu jako pomeranč, nechala jsem toho. Pomohlo to na nějakou dobu, ale nové vlasy nevyrostly. naposledy jsem se po mrkvové štávě s červenou řepu pozvracela (mentionin mi také nepomohl - po tom jsem zvracela kdekolik i na ulici).
Ono to asi zase nebude tak složité, aby to muselo hledat dvacet doktorů a léčitelů, podle všeho máte přemnožené ve střevě kvasinky, nebo nějaké parazity, což je zde vše popsáno a není problém si to nastudovat. Osobně bych jako první věc doporučil plivací test a pokud bude pozitivní, což předpokládám, tak si nastudovat jak na kvasinku a mělo by se vám alespoň dost ulevit. Jinak to, co jste popsala, ukazuje na zanesené střevo, od toho jdou ty hleny do plic, čili čistit naprosto pravidelně střevo, srovnat pH na hodnota 7,5-7,8 pH a podle všeho máte i nějak přetížená játra, to ukázala ta mrkvová šťáva. Na hleny je výborná křenová kašička, ale stejně to střevo a kyselost je priorita.
Dobrý den pane Zajíčku,
děkuji za odpověď.
Na kvasinkovou infekci je nejlepší Wobenzym, takže začnu s Wobenzymem, Ten jsem již mimochodem několikrát užívala, cítila jsem se pak lépe.
Takže je podzim, vše zopakuji.
To Jarka73:
Tak Wobenzym je předražený a i problémový (zatěžuje imunitu).
http://www.lekarna.cz/wobenzym-drg-800/
- 800tbl. 2530,-
"Jádro: monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, magnesium-stearát, kyselina stearová 95%,
čištěná voda, koloidní bezvodý oxid křemičitý, mastek.
Potahová vrstva: sacharosa, mastek, uhličitan vápenatý, kopolymer MA/MMA 1:1, triethyl-
citrát, šelak, oxid titaničitý, kaolin, oranž E110/124 (oranžová žluť, ponceau 4R, síran sodný),
povidon, makrogol 6000, vanilin, žlutý vosk, karnaubský vosk."
Mrkněte na Wobenzym na Iherb.com tam žádné tyto výše zmíněné srágory neobsahuje
.
"Cellulose, vegetable-based enteric coating, vegetable stearate, natural vanilla flavor, purified water. Contains no artificial colors or preservatives."
Ty zbytečný otraviny navíc ať si nechají.
Používám DRB-00047
.
děkuji za odpověď.
Na kvasinkovou infekci je nejlepší Wobenzym, takže začnu s Wobenzymem, Ten jsem již mimochodem několikrát užívala, cítila jsem se pak lépe.
Takže je podzim, vše zopakuji.
Tak enzymy jsou určitě vhodné i když se dají získat mnohem levněji a v lepší formě, nicméně základ je jíst bez sacharidů.
Dobrý den pane Zajíček,chtěla jsem Vás moc poprosit o radu.Mám asi nějaký problém se střevy.Třeba jdu ráno do obchodu,příjdu domů a něco sním.Třeba ovoce nebo banán,nebo soj.tyčinku ,ale třeba i rohlík s vejcem nebo něco mastnějšího atd.,tak za chvilku po jídle,už asi po každém jídle,mě náhle rozbolí břicho a už vím,že zas bude následovat průjem a stolice,která velmi zapáchá.Dcera říkala ať Vám už napíši,protože tohle již není normální,bojím se už něco sníst i venku,že pak nebudu moct rychle najít záchod.Je mi 55 let,nikdy jsem toto nemívala.Mám rovněž problémy s dásněmi a nemohu kousat tvrdší věci.Dále se přidružila chronická únava ,která je již velmi velká,naprostý nedostatek energie,hučení v uších,měřím 164 a vážím 90 kg,hodně těžko se mi hubne,když se snažím zhubnout,tak mám příšernou chuť na sladké,takže sním něco sladkého a je to zase včudu.Už si nevím rady,vůbec nevím co se mnou e a normální stolici už dlouho nemám,jen samé průjmy.Prosím poraďte mi co dělat,taky se mi špatně dýchá,mám chronicky zacpaný nos,takže dýchám pusou.Moc Vám děkuji a přeji vše hezké Božena
Vlastně jste naprosto perfektně popsala normální projevy kvasinkové infekce a lze z toho tedy celkem spolehlivě usoudit, že jste kvasinkou dost zasažena, hlavně tlusté střevo a s tím není radno si zahrávat, čili nastudujte si jak to vytestovat plivacím testem, dále očistu tlustého střeva a vlákno o kandidě. Po přijetí adekvátních opatření, do nichž uváděné potraviny určitě nepatří, se stav velice rychle zlepší, nebo se zcela vyléčíte.
Dobrý den Jardo, asi před dvěma týdny jsem narazil na Vaše stránky a zaujaly mě natolik, že jsem se rozhodl radikálně změnit svoje stravování. Až do teď jsem jedl "normálně", ale pomalu se snažím přecházet na zdravou stravu podle Vašich příspěvků a zkušenosti lidí co sem píšou. Zatím jsem se dostal do stádia, že jsem v práci ke svačině nahradil rohlíky se salámem dopoledne ovocem a odpolende zeleninou. Můj dlouhodobý zvyk od dětství pít k snídani mléko už asi měsíc nepraktikuji a rači si dám zelený nebo mátový čaj nebo čerstvý pomerančový džus. Jinak zatím k obědu jím jídlo, co nám vozej do práce z nějaký školní jídelny. Dnes jsem se odhodlal upravit si i večeři a to tak, že jsem si dal ledový salát, sekaný špenát, rajčata a strouhanou mrkev s trochou olivovýho oleje. To mě asi po půl hodině šíleně, až křečovitě nadmulo. Co se s tim dá dělat? Je to díky probíhajícímu čištění střev? Já jinak trpím plynatostí docela dost. Jinak jsem tu někde četl, že po kefíru bývá zácpa (můj problém) a ten já už si čtyři dny dávám (je výborný). Dá se nějak zácpy zbavit? Předtim jsem chodil na velkou celkem pravidelně.
Patrně máte dost namnožené kvasinky a slabší slinivku, čili vyzkoušejte tu zeleninu zpočátku tepelně upravenou, to tak nenadýmá. Ohledně té zácpy vyzkoušejte Lepicol, ten je na to dobrý a pokud zlobí kefír, tak možná domácí jogurt by problém dělat nemusel. Nicméně při kvasinkách asi nebude ovce to pravé ořechové, to musíte vyzkoušet.
DObry den; chtela by jsem poprosit o radu! Je to jiz nekolik mesicu co jsem se dovedela ze mam candidu take potravinovou intoleranci na mleko;syry a lepek! Snazim se dodrzovat spravnou dietu; a musim priznat ze mi to dela docela problemy a nedokazu si najit ten spravny system pri kterem bych se citila dobre! Pred objevenim kvasinek a intolerance me trapily neustale zacpy;nadymani;unava!
Momentalne po vetsi zmene stravy a nekolika hydrocolonech jsem plna energie;ale! Je mi stale zima;a mam neustale nafoukle bricho plne plynu! ;( je pravda ze temer denne konzumuji bud celozrnou ryzi;pohanku;quineu;a nebo jahly. bez chleba;se nedokazu zasytit;( snazim se jist zeleninu;salaty atd hodne malo ovoce;kdyz tak kysele;a hlavne sojove mleko; a sojove vyrobky! ale bricho se stale nadyma ;(
Taky me trapi jina vec; a to je kdyz si rano provedu klystyr;citim se moc dobre! ale po hodine;nebo spise po prvnim jidle me bricho zacne bolet a cely den je nafoukle a krece jako by plyny byly nekde zarazene a nesly ven! prominte ze to tady tak licim ;( dost me to trapi a omezuje protoze jinak se fyzicky citim lepe;i kdyz plet se mi take dost zkazila ;( Mohl by jste mi prosim poradit jak se treba stravovat po klystyru a nebo kde delam chybu pri stravovani! moc dekuji
Momentalne po vetsi zmene stravy a nekolika hydrocolonech jsem plna energie;ale! Je mi stale zima;a mam neustale nafoukle bricho plne plynu! ;( je pravda ze temer denne konzumuji bud celozrnou ryzi;pohanku;quineu;a nebo jahly. bez chleba;se nedokazu zasytit;( snazim se jist zeleninu;salaty atd hodne malo ovoce;kdyz tak kysele;a hlavne sojove mleko; a sojove vyrobky! ale bricho se stale nadyma ;(
Taky me trapi jina vec; a to je kdyz si rano provedu klystyr;citim se moc dobre! ale po hodine;nebo spise po prvnim jidle me bricho zacne bolet a cely den je nafoukle a krece jako by plyny byly nekde zarazene a nesly ven! prominte ze to tady tak licim ;( dost me to trapi a omezuje protoze jinak se fyzicky citim lepe;i kdyz plet se mi take dost zkazila ;( Mohl by jste mi prosim poradit jak se treba stravovat po klystyru a nebo kde delam chybu pri stravovani! moc dekuji
Obávám se, že zde je vidět totální nepochopení problému. Pokud máte kvasinku, tak nesmíte jíst sacharidy a pokud je jíte, tak se zase nesmíte divit, že máte problémy. Projděte si vlákno o kandidě, stáhněte si tabulku doporučitelných potravin a dělejte to dle jasného pravidla, jediné množství přijatých sacharidů, které je dobré, je nulové množství a jako palivo vám musí sloužit tuk, jinak se toho nezbavíte.
Dekuji moc za odpoved!!! Jelikoz ziju v Parizi tak jakzykova bariera s mym naturophatem se prave projevila!! jsem trosku zmatena; protoze mi dala list na kterem bylo napsano cim se ridit pri kandide; a cim pri intoleranci na lepek a mleko! takze v tom mam dobry zmatek a mate pravdu ze jsem absolutne nic nepochopila! Takze na netu zacinam studovat teprve ted,pac jsem si myslela ze ty jeji papiry mi postaci! psala tam ze bych nemela jist nic sladkeho;kdyz tak celozrne testoviny;nebo ryzi! nesladim;zadny med;zadne extra sladke ovoce! ale ty obiloviny jsem nepochopila! takze ty tam proste nesmi byt vubec!
dneska rano jsem vstala! a bylo mi strasne zle! toceni hlavy jako blazen; k tomu jsem si vytlacila stavu z grepu; a dala jsem si dve tabletky zinku! zacala jsem poklizet a to co prislo pak bylo strasne! silena bolest v zaludku; polilo me neskutecne horko;pot;a letela jsem na toaletu! nejdrive jsem si myslela ze budu i zvracet! po toalete jsem se citila totalne vystavena a slaba! asi jsem si rikama ze sebou svihnu
tohle jsem jeste nikdy nemela! no a rikala jsem si ze se musim rychle najist! a!!! stala jsem pred lednickou a absolutne jsem nevedela co si vzit!
az na par sojovych jogurtu; si vlastne nebylo co dat! tak jsem si uvarila ryzi basmati! ;( ale to je nejspise taky spatne! po te jsme se ale uklidnila!! ;(
vazne nevim;( mam pocit co jsem to zacala resit tak zacinam mit dost divne stavy! je fakt ze od te doby co se stravuji trosku jinak mi okamzite sletela vaha o pet kilo! ktere jsem opravdu potrebovala shodit a leta to neslo ;( tak jedno pozitivum tam je ![]()
myslit ze mi bylo zle z toho zinku nebo snad z toho ze mam snad zavislot na cukru! ???
vazne nevim;( mam pocit co jsem to zacala resit tak zacinam mit dost divne stavy! je fakt ze od te doby co se stravuji trosku jinak mi okamzite sletela vaha o pet kilo! ktere jsem opravdu potrebovala shodit a leta to neslo ;( tak jedno pozitivum tam je ![]()
myslit ze mi bylo zle z toho zinku nebo snad z toho ze mam snad zavislot na cukru! ???
To je až srandovní, jak to všichni zpočátku dělají blbě, prostě jste kvasince vzala žrádlo a ona vám při tom svém chcípání hladem vypustila do těla toxický sajrajt, aby vás donutila jí dát nažrat. Vy jste ji poslechla a je zase hej, sice ne pro vás, ale pro kvasinku, prostě toto kolo vyhrála. Prostě se musíte připravit, že tři, až čtyři dny to bude dost náročné, protože tam kvasinka nejvíce zlobí, pak již tyto ataky odezní a je celkem hej, hlavně pro vás, protože kvasinka se musí stáhnout.
vyborne!!!! takze jsem tu potvoru nakrmila ryzi!!!
tak to teda ne!! takze vcera zacalo nove kolo!!! jsem na zelenine a zeleninovem vyvaru!!! mate totalne pravdu! coz je jasne!! delame to spousta lidi blbe! pac je to trosku takovy ten pud sebezachovy;instinktivne telicko se neciti dobre tak se to musi napravit necim nedobrym!!! no je fakt ze se vubec necitim dobre!!!nemuzu spat;toci se mi hlava;boli me hlava;nohy cele telo;jako bych sportovala non stop!! a mam dost velke nechutenstvi!! takze prakticky dneska druhy den skoro nejim;az na vyvar rano! a je mi lip! zvlastni! citim se jako na nejake droze;mam i celkem rozsirene zornice;plet je divna;mam pocit ze mam energii;az na tu bolest hlavy nebo spise takovou tupost!!! ale to vam tady popisuje spousta lidi!!!! no takze zacinam mit fobii z cukru!!!
totalne me nastvalo ze to co jsem tady nacvicovala zhruba mesic bylo totalne k nicemu!!! takze ted to zacinam na novo a ted se snad podari zahubit ason neco a pak snad budu moct fungovat daleko lepe!! je to beh na dlouhou trat;ale ty vase slova vzdycky povzbudi!! uz jsme se chtela zacit litovat;ale vy cloveka tak nokopnete!!! diky !!! ![]()
totalne me nastvalo ze to co jsem tady nacvicovala zhruba mesic bylo totalne k nicemu!!! takze ted to zacinam na novo a ted se snad podari zahubit ason neco a pak snad budu moct fungovat daleko lepe!! je to beh na dlouhou trat;ale ty vase slova vzdycky povzbudi!! uz jsme se chtela zacit litovat;ale vy cloveka tak nokopnete!!! diky !!! ![]()
Máte celkem normální průběh detoxikačních reakcí a jde pouze o to vydržet a neustoupit, Jakmile věc takto pochopíte, tak vyhráváte nejen nad kvasinkou, ale současně i nad sebou a tato vítězství mají nesmírnou cenu, to mě věřte.
děkuji za odpověď
chcel by som sa spytat na priepustnost creva a na dietu GAPS, ktora takto priepustne crevo zaceluje. Vtip je vsak v tom, ze cela dieta vychadza z toho, ze pacient musi konzumovat nadmerne mnozstvo zivocisnych tukov, cim si nadmerne prekyseluje organizmus.
Nepoznate iny sposob ako minimalizovat priepustnost creva na minimum? Momentalne som na kvasinkovej diete, robim si 2-3 krat tyzdene klystiry so srvatkou, raz do tyzdna post o vode a vzduchu...dlhodobejsie posty by som nerad drzal, kedze podla ajurvedy som typ vata a pri nich rapidne chudnem...
existuju nejake pripravky, vitaminy ci potraviny na zocelenie stien hrubeho a tenkeho creva, aby sa minimalizovala jeho priepustnost?
Ano, dobře funguje dodávání křemíku, třeba bílý jíl a zinku, třeba dýňové semínko, nebo tabletky, ovšem ideálně až po zjištění stavu zinku v krvi a pak v případě deficitu dodávat klidně i 180 mg denně.
Nemám problém s črevami (aspoň o tom neviem...), ale nechcem vytvárať novú tému...
Mám taký problém - ráno mám brucho ploché, ale stačí mi už len napiť sa pol litra vody, a už sa mi brucho "nafúkne"...
Plynatosťou netrpím, oveľa častejšie grgám.
Źalúdok som si pokazil v strese, a hoci už vyše roka a pol je po tom strese (čiže ho už nezažívam), stále nemám v poriadku žalúdok.
Veľmi mi vadí to nafukovanie brucha, ktoré ale neústi do plynatosti...
Pán Jarda, mohli by ste mi poradiť ? Mám za sebou očisty žalúdka (robím každý týždeň výplach), už 3 očisty pečene, XY očísť hrubého čreva, 4x sankhapraksalanu, derivačná kúpeľ 3 krát týždenne už naozaj dlhú dobu, atď, atp, mám za sebou Trojčátku kúru, atď...
Často mi treba "nastrádať" akob sopeľ v hrdle a vypľuť to, ale mám dojem, že je to skôr zo žalúdka. Má to bielu farbu, a skladá sa to akoby zo slizu, ktorý vyzerá ako biele bublinky natesno pri sebe...Prípadne je to úplne priesvitnej farby a maličkého množstva, a pripomína to skôr akoby "gél", nelepí sa to.
Logicky namjemej problémov mám, keď nič nekonzumujem. Ale to nie je riešenie.
Paradoxne v tvári vyzerám dobre, vždy lepšie (výraz, zdravý vzhľad), ale boh vie dokedy... ![]()
Nech mi tu nikto neradí zmenu stravy (som ochotný vylúčiť strukoviny - a tak nejesť žiadne zrno), národy čo konzumujú to čo ja, problémy s trávením nemajú - a ja mám tráviace problémy dlhšie než tú dobu, čo som na novej strave... Ja som práveže ňou chcel začať riešiť tie problémy s trávením, ale nejak sa nepodarilo, hoci iné veci sa vylepšili.
PS : po cvičení v posilňovni mi brucho zvykne spľasnúť, ale TO NIE JE RIEŠENIE.
Ďakujem za odpoveď.
PS : po cvičení v posilňovni mi brucho zvykne spľasnúť, ale TO NIE JE RIEŠENIE.
Ďakujem za odpoveď.
Tu reakci na vodu asi vyřešit nedovedu, ale ty hleny budou z té vaší stravy, prostě ji tělo z nějakého důvodu nebere a silně se zahleňujete, což může řešit křenová kašička, nebo úprava stravy, nicméně do té se vám nechce.
Dobrý deň prajem vám všetkým,
Som 22 ročný študent v Brne. Chcel by som zavolať pánovi Jardovi, ale ako študent si veľmi konzultácie finančne dovoliť nemôžem. Tak verím, že aspoň mi pomôžete touto cestou.
Pokúsim sa stručne popísať môj problém a opísať ako to začalo, bolo to dosť náhle.
Vrátil som sa po 4-mesačnom výmennom pobyte z Francúzska asi vo februári tohto roku. Asi v polovici januára som začal mať trvalejšie zvýšenú teplotu okolo 37 - 37,5. Jedného dňa(asi 5.2) som si všimol, že som začal mať problémy ísť na toaletu, nešlo zo mňa vôbec nič a cítil som plný žalúdok a črevá. Fungoval som normálne len som sa cítil unavenejší a všimol som si, že som začal chudnúť - dosť výrazne.
Po návrate z Francúzska som na internáte nemohol ísť na toaletu viac ako 2 týždne a posledné dni som dostal zimnice, výrazné nočné potenie s výrazným zápachom (vstával som ako by som vyšiel z bazéna). Potom som začal mať výrazné hlieny a kašeľ, ktoré inak nemávam. Tak 26.2 som šiel domov na Slovensko, aby som zašiel k lekárovi. Tam mi zobrali krv a moč atď. Výsledky krvi boli v poriadku. V moči našli stopy krvi a vysokú prítomnosť ketónov, čo bolo zrejme spôsobené tým, že som dosť dní nejedol a nepil.
Postupne som začal mať výrazne bolesti po celom tele. V kĺboch na nohe, v chrbte (jednoducho kde sa mu zachcelo), tmavý moč, striedavé pálenie pri močení, búšenie srdca(asi od tlaku nafuknutých čriev), bolesť pečene, nadúvanie...
Studené ruky a nohy, bledosť, potenie a veľmi mi začalo praskať v kĺboch pri pohybe. Mal som veľký strach, že som mal nejaký nádor alebo niečo.
Bol som dokonca aj na kolonoskopii, kde mi povedali, že je všetko v poriadku a že len mám jesť.(musel som pred tým vypiť Fortrans) Na ultrazvuku brušnej dutiny mi len povedala lekárka že mám zväčšenú a podráždenú pečeň. (nepijem ani nefajčím)
To všetko neustupovalo. Nakoniec som z ničoho nič siel na toaletu. A ďalšie dni sa to začalo zlepšovať a zlepšovať.
Teraz keď vám píšem je to už pomaly lepšie no ešte stále to pretrváva. Výrazne som zmenil jedálniček na veľa zeleniny, strukovín, celozrné pečivo, čaje atď.
No ešte stále to trávenie nie je ako by malo byť, mám svetlú kúskovitú stolicu(ešte stále menšie problémy s vyprázdňovaním), už som začal trošku priberať, a už mi praská v kĺboch oveľa menej, hlieny nemám vôbec, ani sa nepotím v noci, môžem si ísť zabehať, som trošku bledý a začala mi červenať a schnúť koža na rukách, po niektorých jedlách mám nafúknuté brucho a sem-tam točenie hlavy.
Predvčerom som bol u lekára Metabolista - diabetológ, ktorý mi predpísal 2x1 Entizol, Sumamed a Helicid 2x1, tak som začal s tými liekmi či sa to zlepší.
Za veškeré rady vopred ďakujem.
Peter
Neviem kam sa obrátiť, pretože lekári mi nič až tak konkrétne nepovedali. Len či by ste mi nevedeli poradiť. Mám brať tie antibiotiká a ostatné lieky, keď sa to už začalo zlepšovať? Je možné, že to je spôsobené infekciou? Ďakujem.
To je přeci hovadina brát ty pilulky, které za zlepšení nijak nemohou a naopak mohou stav zásadně zhoršit. Vyzkoušejte si plivací, krkací a jódový test, změřte pH moče a uvidíte co vám vlastně je. Osobně se domnívám, že jde o pouhé rozhození střevní mikroflóry a kvasinky vás nyní trochu terorizují.
Dobrý den , pravidelně piju ráno 0,6l grepové štávy, v poledne stavu 0,6l mrkev ,okurka malá řepa ,trochu pampelišky a jetele. Do pití si dávám dvě lžičky hořčíku a sodu. Z ničeho nic jsem dostal siné nadýmání,a střevní potíže,a slabost . Vše jsem mimo snídaně,vysadil,a jím ted jen vařené. Velké nadýmání mi také dělá salát ze skleníku. Potíže mi sklidnila domácí slivovice. Je to přetížená slinivka?, nebo co je to za projev? Zítra si udělam Šanku. Díky Pavel
Ďakujem pekne za odpoveď a ospravedlňujem sa za založenie nového vlákna. Pred mesiacom som bol som na špec. vyšetrení krvi, kde sa preukázal H. pylori a kandidóza. Čo som vedel už aj pred tým, pretože po klystýre (po vysadení pečiva, cukrov, ovocia atď. a zaradení kokosového oleja, pozitívnej nálady a exktraktu z grep. jadier) zo mňa začali liezť aj 10 cm hlieny alebo blany(predpokladám, že viete o čom hovorím). Osobne to pripisujem zlým stravovacím návykom počas štúdia vo Francúzsku. - žiadne raňajky, sem-tam obed vo veľkej porcii, a veľká porcia jedla po príchode zo školo okolo 9-10 večer...veľa príznakov mi odoznelo stravou, športom, slnkom, dobrou náladou. Po vysadení všetkých vecí, ktoré má kvasinka rada mám neustálu zápchu a svetlejsiu stolicu(s tým sajrajtom co mám v črevách ani niet divu). Osobne to všetko pripisujem preťaženiu žalúdka stravovacími návykmi a tým znížením tvorby kyselinových štiav(cítim, že mi netrávi, nepociťujem skutočný hlad ani keď nejem celý deň, minimálne kručení v žalúdku). Takisto mi to ovšem zle trávi. Nízkou hladinou žalud. štiav dostal možnosť aj helicobacter a potom kandidóza.
Momentálne užívam Ozovit - peroxid horčíka na 10 dní, ktorý ma čistí. Domnievam sa, že to naštartovanie žalud. štiav a trávenia je kľúčové. Osobne sa bojím robiť to s HCl a rozmýšľam nad kúpou tabliet Betaine HCl + Pepsin. (takisto som našiel niečo lacnejšie tu v Brne, ale neviem ako by som to užíval len v práškovej forme a či to je vôbec možné - http://www.fichema.cz/chemikalie-betain ... 7_179.html )
Teraz mi lekár predpísal antimykotika Medoflucon (fluconazol). Berie sa to tri dni.
Aký na to všetko máte názor pán Zajíček?
Ďakujem.
No nevím zda by vám slinivku zklidnila slivovice, ale já bych problém viděl spíše v rozhozených laktobacilech, možná v kombinaci a nedostatkem žluče. Vyzkoušejte dodat laktíky a ze šťáv prubněte pampelišku, ta je na
Momentálne užívam Ozovit - peroxid horčíka na 10 dní, ktorý ma čistí. Domnievam sa, že to naštartovanie žalud. štiav a trávenia je kľúčové. Osobne sa bojím robiť to s HCl a rozmýšľam nad kúpou tabliet Betaine HCl + Pepsin. (takisto som našiel niečo lacnejšie tu v Brne, ale neviem ako by som to užíval len v práškovej forme a či to je vôbec možné - http://www.fichema.cz/chemikalie-betain ... 7_179.html ) Ďakujem.
Zní to logicky, čili asi ano, antimykotika klidně aplikujte a uvidíte zda zaberou. Ten práškový betain by jste si musel plnit do tobolek, ten se jinak užívat prakticky nedá. Bát se aplikace HCl je blbost, tou celkem nic zásadně pokazit nemůžete.
Teraz mi lekár predpísal antimykotika Medoflucon (fluconazol). Berie sa to tri dni.
Aký na to všetko máte názor pán Zajíček?
Zdravím, můžete mi někdo poradit co to může být, bolí mě břicho jenom např když se ohnu nebo když se otočím v trupu na levou stranu, tak mě jakokdyby táhlo na pravé straně, je to taká nepříjemná bolest, už mě to zlobí třetí den. Děkuji
Tak každopádně by bylo vhodné si problém nechat vyšetřit, aby jste vůbec věděla s čím máte tu čest. Léčba jako taková již není na lékařích, něco vám navrhnou a na vás je zda řeknete ano, nebo ne, nebo zatím ne. Každopádně by se dalo upravit prostředí ve střevě pomocí restartu střevní mikroflóry, ale pokud není svědění, bolestivost a jiné citlivé projevy, půjde s největší pravděpodobností o nějakou tukovou bulku, ale těžko odhadovat.
Ahoj,
ráda bych poprosila o radu, doporučení... 9.7.2018 jsem byla operována na akutní apendicitídu. Od té doby mám problémy s vyprazdňováním, stužkovitá stolice, zácpa, někdy bolesti břicha. Byla jsem kvůli tomu 2x na kolonoskopii, 1x gastroskopie, 1x ct kolonografie, bylo zjištěno, že mám vinuté tlusté střevo v místě esovité kličky a zřejmě srůsty. MUDr. mi řekl, že srůsty nejdou jednoznačně poznat z žádného vyšetření, ale vzhledem k mým potížím budou zřejmě na střevě srůsty, ale do operace by šel nejdřív za rok po operaci apendixu, ale mám počítat s tím, že další operace = další srůsty. Já další operaci odmítám, ale trápí mně ta stužkovitá stolice, řekl mi, že to je nejspíš už celoživotní problém, doporučil mi tzv. bezezbytkovou dietu. A po roce od operace, se mu mám ukázat. Vynechala jsem ze stravy potraviny ze slupkama, celozrnné výrobky,semínka, ořechy, tak je mi MUDr. doporučil a je to čím dál horší. Stolice je slabá ("1-2 stužky")buď 1x denně nebo vůbec, pomáhám si glycer. čípkami. Já už jsem z toho úplně zoufalá. Zakázal mi fermentované výrobky,slupky u ovoce i zeleniny, semínka, ořechy, že to střevo namáhá a můžu si tím přivodit zauzlení střev. Poradíte někdo, jaká vhodná strava?
Děkuji.
No nevím, já bych asi vyzkoušel podle lepivosti té stolice dát Zaječickou hořkou a tím de facto odlepit ten biofilm ze stěny střeva, nebo vyzkoušet Floraphage ten mám na e-schopu v kombinaci s Gastro Easy což je tam také a tím upravit bakteriální skladbu ve střevě což v konečném důsledku upraví i stolici do normálu. Rozhodně by bylo lepší se o tom pobavit přímo, zde to těžko vykorespondujeme a klidně mě můžete zavolat.
Dobrý den, pane Jardo. Mám od podzimu problémy se střevy a stolicí. Léčil jsem se včelími bodnutími. Začalo to asi od té doby co jsem měl těch bodnutí více a měl jsem po tom krev ve stolici s hleny. Od té doby krev už nic a ty včely si už nedávám.
Někdy mám průjem s neforemnou stolicí, s cuckami (ale tak 1x denně) světlejší barvy, snad i lepivá, vadí mi pálivá jídla to mám i víckrát za den, nekdy mě pobolívají střeva (podbřišek, střeva), někdy výrazná plynatost. Už nevím co s tím. NA GAPS měsíc jsem měl víceméně zácpy ale bylo lépe. Zkouším probiotika atd. I další věcí se mi od té doby staly, nějaké hemeroidy, pálení konecniku.
Ještě nutno dodat že cca 9 měsíců jsem bral ATB na boreliózu. Cca skončil před rokem a něco.
Dále se mi začaly dělat skvrny po těle, takové bílé fleky hlavně nohy. Vypadá to jako stařecké skvrny. Je mi 35 let, mám jich tam hodně.
Někdy mám průjem s neforemnou stolicí, s cuckami (ale tak 1x denně) světlejší barvy, snad i lepivá, vadí mi pálivá jídla to mám i víckrát za den, nekdy mě pobolívají střeva (podbřišek, střeva), někdy výrazná plynatost. Už nevím co s tím. NA GAPS měsíc jsem měl víceméně zácpy ale bylo lépe. Zkouším probiotika atd. I další věcí se mi od té doby staly, nějaké hemeroidy, pálení konecniku.
Ještě nutno dodat že cca 9 měsíců jsem bral ATB na boreliózu. Cca skončil před rokem a něco.
Dále se mi začaly dělat skvrny po těle, takové bílé fleky hlavně nohy. Vypadá to jako stařecké skvrny. Je mi 35 let, mám jich tam hodně.
Nevím zda něco takového může vyvolat pár žihadel, osobně si myslím že ne a že problém vyvolala ta ATB. Pokud se přemnoží některé bakterie a to i ty správné můžou napadnout sliznice pokud nemají co žrát, tedy je poměrně důležité si své bakterie dobře krmit. Nyní máte několik možností, tedy vyzkoušet dodat probioticky nabyté jídlo třeba kimchi a vyzkoušet co to udělá, stravu dát nějakou dobu prakticky bez vlákniny, což by mohlo také pomoci a zvýšit maximálně výkonnost jater a tok žluče. Vše jsem zde již popisoval tak si vlákna projděte případně mě zavolejte a probereme to.
Taky to tipuji na ATB a likvidaci mikoflóry. Pokud vám vyhovuje GAPS, vrátil bych se ke GAPS. Zácpu bych řešil zvýšeným přísunem střídavě hořčíku a vitamínu C tak, aby se střeva hýbala. Střevu dělají dobře vývary.
Potřebujete probiotika, ale v obrovském množství a v co nejširším spektru bakterií, takže bych vám doproučil zkusit si dělat domácí probiotické jogurty z různých kultur, domácí kefíry, kimči, kvašené produkty, ...
Ve střevě by měly žít stovky různých druhů bakterií, běžná probiotika obsahují méně než 10 až 20 druhů ...
V tabletkách je nejen málo druhů bakterií, ale i samotných bakterií je tam relativně málo, proto ty jogurty a další. V jedné dávce doma udělaného probiotického jogurtu máte tolik bakterií, kolik je v celém jednom balení probiotik. Jogurotvé kultury se dají kouopti jak v ČR, tak i ze zahraničí a to je cesta jak do sebe dostat co nejvíc ruzných druhů.Na jogurty je zde samostatné vlákno.
Poslal jsem vám SZ.
Mimochodem, opravdu hodně zajímavě vypadá i toto:
https://www.rohlik.cz/1371131-wild-coco ... ovy-keefir
dobry vecer, chtela bych vas poprosit o radu. asi pred 14ti dny se u me objevila velka plynatost, ktera neustavala a bylo to hodne neprijemne, plyny odchazely neustale, rano, vecer. mam problemy i s vyprazdnovanim. jsem unavenejsi i psychika se mi zhorsila. musim se priznat, ze posledni asi rok a pul jsem polevila ve strave, postupne se u me objevila alergicka ryma, kdy jsem schopna kychat klidne skoro cely den, na alergologii vse negativni. taky mam velmi nepravidelny menzes, je mi 40 a na gynekologii mi sdelili, ze se obcas prechod dostavi tak brzy. predtim uz delsi dobu jsem se vyhybala mlecnym vyrobkum, lepku a hlavne cukru, da se rict, ze jsem byla prevazne na paleo strave. je to asi 4 dny, co jsem se vratila k puvodni strave. zacala jsem s urinovymi klystyry, zatim se mi nalev podarilo udrzet 20 minut jen jednou, dnes jsem to zkousela 3x a maximum bylo asi 11 minut. jdou ze me jen nestravene zbytky, ale plynatost, zda se, zmizela. plivaci test jsem zatim zkusila jednou a byl pozitivni. krkaci taky jen jednou a nerihla jsem vubec. obstarala jsem si kyselinu chlorovodikovou a chci s ni zacit. je to spravny postup? muzete mi jeste neco doporucit? dekuji
Pokud nadýmání zmizí po klystýru je vidět že máte ve střevě namnožené nějaké šmejdy. HCl pochopitelně bude fungovat na štěpení bílkovin, ale neštěpí vlákninu a v tom může být taky problém. V prvním momentě bych tedy vyzkoušel poštelovat střeva endiaronem první den 1-1-1 další 2-2-2 a dále 3-3-3 klidně týden respektive do normální stolice a pokud se to vrátí tak zopakovat a najet na bezvláknitou dietu.
Dobrý den, je pravda, že endiaron neničí ve střevě tu dobrou mikroflóru.
Ano je prakticky neškodný s tím že se pochopitelně bavíme o krátkodobé aplikaci tedy v řádu do 10-14 dnů.
Podobně jako bakteriostatická antibiotika, která bakteriální kmeny pouze potlačují, aniž by člověka ve střevech odrovnala.
Tak zde je podstatný rozdíl v tom že ATB vymete vše a jako bonus namnoží kvasinky a plísně a emdiaron jenom něco, dokonce i kvasinky a plísně i když to spektrum záběru je celkem slušně široké.
Souhlasím, ale toto je doména likvidačních baktericidních antibiotik, které vymlátí i kmeny, jež drží kvasinku momentálně na uzdě a tudíž člověka při životě, přičemž týden, měsíc či rok se bez následků dají brát pouze bakteriostatická ATB neprospívající breberkám a jejich symbiontům.
Vzhledem k rizikovosti braní ATB bych je nasazoval pouze ve vybraných nezbytných případech a to ještě pokud možno naprosto cíleně tedy po předchozím testování na daný problém ne od oka jak se to běžně dělá. Navíc je nutné jejich aplikační dobu minimalizovat a souběžně dodávat probiotika v širokém spektru a snažit se rozhýbat vlastní imunitu jak je to jenom možné.
Od oka je právěže k plné spokojenosti pacienta aplikuje veterinář či léčitel se znalostí parazitologie, ale jakmile se bílý plášť chytne laboratorního výsledku množení na Petriho misce s vcelku běžnou kontaminací vzorku při odběru, neznalostí interakcí uvnitř mikrosvěta lidského těla podobně jako života na louce, tak je z toho ruská ruleta a smrt. Dle mých zkušeností lékaři dost často podávají likvidační penicilínová antibiotika (pár dnů je může ustát mladý jedinec) i v případech, kdy krevní obraz jasně ukazuje na jiného původce než bakterie (ignorují přítomnost vysokého CRP), tudíž situaci ještě více zhořší. Čest zkušeným výjimkám, jinými slovy, doktor může být dobrý nebo špatný stejně jako opravář. Asi jsem se neměl vloupávat do vlákna o střevech, když se soustřeďuji na raka a systémové nákazy.
Tak jistě, mnohdy se tak dá stav zásadně zhoršit a to i fatálně. Většinou staří lékaři ATB celkem šetří a opravdu se snaží je zbytečně nedávat, ale u mladých již toto pravidlo moc neplatí.
dobry den, pane zajicku, pokracuju podle vasich doporuceni. stolice se upravila do te miry, ze je aspon pravidelna, rano a vecer, klystyr uz udrzim bez problemu, plyny obcas a v male mire. ale je stale problem s nestravenymi zbytky. ph moce mam neustale hodne nizke. divala jsem se na tu bezezbytkovou dietu, a pripada mi dost kyselinotvorna, same testoviny, bila ryze, pecivo, mlecne vyrobky, cemuz se snazim vyhybat.
Tak příklad bezvláknité stravy je třeba uvařená rýže, rajčata v syrovém stavu, ale zbavená slupek a semínek, olivový olej a sůl, případně nějaké koření, což je velice chutné, dobře zasytí a problémy zpravidla nevyvolává. Pokud i tak strava nebude dotrávená musíte dát na nějaký čas enzymy ve větším množství třeba Wobenzym jednu tabletu na 6 kg váhy a den. Případně ještě lepší, ale dražší je Neprinol který máme na e-schopu.
dekuju. a jak dlouho drzet tu dietu? a jak dlouho brat ty enzymy? tablety se berou naraz?
Tak jde o to to vyzkoušet, já nevím zda vám takový postup sedne. Jinak jde pochopitelně takovou stravu držet víceméně trvale a u těch enzymů jde o denní dávku která se většinou dělí do třech dílčích dávek ideálně 30-60 min před jídlem.
popravde si moc nedokazu predstavit drzet takovou stravu trvale. mam rada zeleninove salaty a ovoce, doted toto predstavovalo vetsi cast meho stravovani
Tak vyzkoušet ji můžete a dlouhodobě ji držet nemusíte pokud vám začne fungovat trávení normálně. Ovšem většinou se po návratu k původní stravě vrátí i problémy které způsobovala a pak již je to na vás zda zase budete experimentovat, nebo prostě jíst to co vám sice nechutná, ale nezpůsobuje problémy.
to znamena, ze mam nevratne poskozene traveni?
Nevím jak jste na to přišla, nic takového jsem vám nepsal, ale konkrétní strava zajišťuje dostatek materiálu pro množení konkrétních kmenů bakterií v trávicím traktu tedy pokud si své šmejdy budete dobře krmit oni vám budou z vděčnosti dobře škodit. Nevratné poškození trávení je dosti sporný pojem, nevratné je to pouze za stejných podmínek a za jiných podmínek může fungovat špičkově. Prostě si bezvláknitou stravu vyzkoušejte a uvidíte.
urcite to vyzkousim. ale dost me vydesilo, ze bych uz treba nemohla jist syrovou zeleninu a ovoce
Existují i bezvláknité druhy zeleniny a ovoce, respektive nízko vlákninové a čerstvé šťávy také vlákninu neobsahují v závadné míře. Uvidíte co ukáže čas a zkušenosti.
dobry den, pane zajicku,
vyprazdnovani mam uz celkem v poradku, nasadila jsem caj lapacho, vilcacora a hercampuri, uzivala jsem sanogel a vyzkousela jsem i ampule quinton, pridala jsem kavove klystyry, ktere jsem stridala s urinovymi a vyluhem z hermanku. nekolikrat denne si delam sirnou patlanici, to mi teda hodne chutna, delam si ji s troskou medu a ovocem. jinak se stravuji bez mlecnych vyrobku, bez cukru, bez lepku, hodne zeleniny a ovoce. stolici mam pravidelne 2-3x denne, bez nestravenych zbytku. jen me porad trapi plynatost. bricho mivam nafoukle. lekar mi doporucuje kolonoskopii, protoze jsem mela ve stolici zanetlive markry, pry nic alarmujiciho, ale pro jistotu...ale do toho se mi moc nechce. co si o tom myslite? dekuji
Pokud je stolice jak jsem zde popisoval tedy pak by v trávení neměl být problém a plynatost může vznikat z různých příčin třeba z většího objemu vlákniny, což bych si při vysoké konzumaci zeleniny a ovoce dovedl představit velice snadno. Vyzkoušejte si tu stravu spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a ona jako jednu z položek ukazuje vlákninu kterou bych ve vašem případě vyzkoušel srazit někde okolo 20 g za den, což by mělo plynatost zásadně omezit.
Dobrý den,
experimentoval jsem se stravou. Nejdřív jsem přestal jíst cukry na měsíc. Potom na dva měsíce zase tuky. Až pak jsem si uvědomil že tyto změny stravy jsou nesmysl. Jakmile jsem ale začal zase jíst tuky, už je dobře netrávím a mám z nich špatnou stolici. Také se mi začaly dělat koutky. Pomůže na ně B-komplex ale jakmile ho přestanu jíst zase se oběví furt dokola. Evidentně jsem musel něco rozvrtat v trávení. Stravu jsem vrátil do původního stavu ale situace se nelepší.
Pro začátek jsem vynechal obilí a mléčné výrobky. Pokud to ale nebude stačit na srovnání, co dalšího mám udělat ?
B-vitamíny by vám měla produkovat vaše střevní mikroflóra. Asi jste změnil její složení.
experimentoval jsem se stravou. Nejdřív jsem přestal jíst cukry na měsíc. Potom na dva měsíce zase tuky. Až pak jsem si uvědomil že tyto změny stravy jsou nesmysl. Jakmile jsem ale začal zase jíst tuky, už je dobře netrávím a mám z nich špatnou stolici. Také se mi začaly dělat koutky. Pomůže na ně B-komplex ale jakmile ho přestanu jíst zase se oběví furt dokola. Evidentně jsem musel něco rozvrtat v trávení. Stravu jsem vrátil do původního stavu ale situace se nelepší.
Pro začátek jsem vynechal obilí a mléčné výrobky. Pokud to ale nebude stačit na srovnání, co dalšího mám udělat ?
Vyzkoušejte kimchi cca 50-100 g denně to je schopno poměrně efektivně srovnat střevní brouky.
Dobrý den, před 14 dny jsem nasadil Magnesium chelate-375 Mg v jedné denní dávce a během 3 dnů mi začlo nadýmání,říhání,nepravidelné vyprazdnování, po každém jídle je mi nevolno a jsem pořád unavený.Myslel jsem že když vysadím magnesium tak se problemy vytratí ale už to trvá 14 dní a já jsem zoufalý . Zkoušel jsem cholagol,lepicol i probiotika a žádný pozitivní efekt.Mohl by jste mi poradit? Díky moc
To je hodně divné, jednak jde o velice bezproblémovou látku a pak i o poměrně malou denní dávku, zpravidla se bere 10 mg na kilo váhy tedy ta dávka odpovídá váze max. 40 kg, což předpokládám asi nemáte. Navíc za tři dny se nedá takto nízkou dávkou rozhodit trávení tak jak popisujete, nebo jsem se s tím alespoň nikdy nesetkal. Spíše bych dle projevů viděl jako zdroj problému dysbiózu ve střevním traktu a vyzkoušel na to nějakou hořkou bylinu třeba pelyněk, puškvorec, zeměžluč, hercampuri a jsou i další. Pokud by to nezabralo klidně mě zavolejte a probereme další možnosti.
dobrý den ,díky za odpověď .Nasadil jsem pelyňkový čaj a bohužel mi nepomohl.Navstivil jsem i lékaře který mě poslal na rentgen +krev ,rentgen v pořádku a krev lehká leukopenie.Takze diagnóza zní podrážděný tračník.Porad mě trápí bolest bricha-v pravo a hlavně dole, neustále říhání a nadýmání+únava.Nenapada vás ještě nějaký nápad? Díky
Dráždivý tračník je totéž co jsem vám napsal tedy špatná bakteriální skladba ve střevě. Pelyněk jste dával pravý nebo roční? Pokud jde o to nadýmání může pomoci podávání HCl nebo betainu, případně vyzkoušet velké dávky enzymů třeba Wobenzym 1 tabletu na 6 kg váhy a den.
Dobrý den,pelyněk jsem dával formou čajových nálevů -2x denně jednu čajovou lžičku sušeného pelynku pravého ,díky něco z toho zkusím už fakt nevím co stím
Po očkování se narodilo dítě, kterému hned odebrali polovinu střev, co teď?
No to se těžko radí, tím je imunita i kvalita života zásadně poškozena a je potřeba silou mocí držet správnou skladbu střevního mikrobiomu jak stravou tak pomocí doplňků stravy, nic víc se s tím udělat bohužel asi nedá. Nyní bych se zaměřil na lactobacillus reuteri a co nejširší spektrum bifidobakterií v poměrně masivním dávkování.
Dobry den.
Rada by som pocula od Vas nejaku radu, nazor... Uz niekolko mesiacov (8-9 mesiacov) mam problem s bolestou vpravo pod rebrovym oblukom. Mam pocit, ze je to hrube crevo. Zacalo sa to podavanim 1 cajovej lyzicky jablcneho octu nalacno. Po niekolkych dnoch som mala silne bolesti brucha: nafuknutie, bolest, krce... vyzarovala bolest az do chrbta. Jablcny ocot som vysadila, problemy sa trosku utisili, ale nie uplne. Stale ked si dam nieco „vlakninove“ (ovocie, zeleninu...) mam velke bolesti. Vyskusala som aj Sab Simplex, problemy na 90% ustupia, ale po vysadeni sa opat vratia. Okrem toho si davam probiotika (mozno nevhodne), Hylak, vylucila som lepok a laktozu, robila som si aj klystiry. Problemy so stolicou nemam, ani s chutou do jedla.
Co by ste mi prosim poradili? Dakujem.
Zmíněné příznaky se mohou objevovat ze spousty důvodů tedy bych šel po trávení postupně. První co je potřeba udělat je test HCl v žaludku a pokud jí bude málo tak doplnit. Pokud se tím problém neodstraní vysledovat zda je stolice kaštanově hnědá a pokud není a je občas světlá stimulovat tok žluče. Pokud ani tak problém nezmizí pak je vhodné si nechat laboratorně zjistit stav slinivky a podpořit jí opravdu vysokou dávkou enzymů. Teprve poté že vše uvedené nepovede k vymizení potíží začít ladit střeva na základě testu střevního mikrobiomu, rozhodně bych problém neřešil metodou pokus omyl.
Pan Zajicek, dakujem velmi pekne za Vasu odpoved. Vyskusam Vase rady.
V kratkom case, radi by sme si vo Vasom E-shope objednali nejake Vase bezne produkty. Co podla Vas, by bolo vhodne pre mna (s tymito traviacimi problemami) vo Vasom obchode kupit, doobjednat? Dakujem.
V kratkom case, radi by sme si vo Vasom E-shope objednali nejake nase bezne produkty. Co podla Vas, by bolo vhodne pre mna (s tymito traviacimi problemami) vo Vasom obchode kupit, doobjednat? Dakujem.
Deficit HCl řeší betain https://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=47&ib=169&ic=319 podávaný po jídle, játra a tok žluče stimulují hořké byliny konkrétně bych asi na první nástřel vyzkoušel právenku latnatou-andrographis https://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=21&ib=177&ic=335 , slinivce a trávení obecně určitě pomohou jakékoliv enzymy podávané před jídlem, tedy si i u nás můžete vybrat z více druhů, ale asi bych na první nástřel vyzkoušel tyto https://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47&ib=169&ic=171&id=5355. Pokud by se tím problém nevyřešil tak zmíněný test střevního mikrobiomu je zde https://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=135&ib=339 a pokud by jste chtěla vidět jak ty výsledky vypadají a co vám vše řeknou klidně mě napište do emailu. Já vám pošlu test někoho jiného, tam se jméno neuvádí vše je pod číselným kódem tedy nikoho tím neohrozím.
Dakujem velmi, velmi pekne za vsetko.
Vážený pane Zajíčku,
lze nějak vyřešit zúžení tlustého střeva v oblasti esovité kličky? V roce 2018 proběhl zánět celé břišní dutiny kvůli akutní apendicitídě (laparoskopicky odstraněno) a po všech možných vyšetřeních mi zjistili zúžení střeva, s tím spojené problémy s vyprazdňováním - zácpa, stužkovitá stolice. Problém řeším klystírama a užíváním mega dávek hořčíku. Mudr. říká, že si mám zvyknout, prostě si pomáhat přírodními projímadly
.
Děkuji za odpověď.
Tak pochopitelně můžete poslechnout MUDr a konat dle mého pohledu nesmyslně a žít s problémem, nebo jeho rady necháte projít hlavou, zamyslíte se nad tím co vlastně bylo příčinou vašich nynějších potíží a pokusíte se tu příčinu odstranit a tím pochopitelně odstranit, případně minimálně výrazně zlepšit následky. Při svém brouzdání na netu jsem a to i opakovaně narazil na informace že se lidem povedlo odstranit jak megakolon tedy rozšíření tak stenózy tedy zúžení střevní trakce a to pouze pomocí specifických diet a úpravy mikrobiomu střeva. Je potřeba si vždy uvědomit že nic v životě člověka není nastálo prostě stejně tak jak člověk stárne se modulují i jeho orgány a pokud tělo je třeba zánětem donuceno někde vytvořit silnější stěny tvořené v zásadě zjizvením, tedy vrstvou fibrinu, lze s určitou úspěšností tyto vrstvy zase rozpouštět a problém eliminovat. Ve vědeckých studiích které máte zde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6682904/ zde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3823049/ a zde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8826689/ je možno si k možnostem regenerace něco málo načíst, případně si dohledat další inspirativní zdroje, nebo pokud bude potřeba klidně mě zavolejte a probereme vše co by jste měla k dané problematice vědět.