Zdravím, mám 1 problém ktorý sa snažím už dlhšie vyriesit no nedarí sa, preto prosím ochotných ludí o radu, moj problem je takyto: rano, ked vstanem citim v ustach hnusnu chut, mam dost zapachajuci dych, hrdlo je nezvycajne zahlienene, vykaslievam hlien zo sivymi az ciernymi flakmi.. na lavej mandli sa mi obcas robia take biele fliacky ktore sa ale daju odstranit ale tak isto je to velmi otravne a zapachajuce.. odstranim ich, poriadne sa vykaslem ale ten zapach tam stale ostava.. skusam kloktat salviu, pit citronove, grepove stavy to trochu pomaha ale dlhodobo to nic neriesi, naozaj je to velka otrava a v poslednom case sa ani necitim velmi dobre, casto byvam unaveny aj cez den, mam bolesti hlavy a podobne... prosim, ak si niekto presiel niecim podobnym alebo vie pomoct, pomozte:) mam 17 rokov a poriadne mi to zneprijemnuje zivot.. u lekara som s tym zatial nebol, ale planujem ho navstivit aj ked neviem ci mi pomoze,diky
Takovýto stav, i řadu týdnů setrvalý, není zas tak nic neobvyklého. Na druhou stranu může ukazovat na leccos fatálního. Proč nenavštívit doktora a nevyžádati si komplexní vyšetření, na základě něhož se rozhodneš, co dál? Nmeusíš dělat to, co poradí doktor, ale můžeš využít ty výsledky nějakých měření. Tady na foru nic nezměříme.
Zapáchající dech a únava je známkou špatného metabolismu. Značně to ovlivňuje psychika, ale také spousta dalších věcí. Proč se na ně nepodívat?
Dobrý den, já jsem se nejen doslechla, ale i znám u některých mužů, když je jim cítit hodně z úst, tak měli nakonec problémy se žaludkem či dvanácterníkem.Je třeba toto vyšetřit, zajít k lékaři.
Tak bol som u lekarky, na krcnom, rengen pluc, krvne testy, vyter, vsetko bolo v poriadku akurat mam trochu horsie dychanie nosom takze castejsie dycham ustami krcna mi povedal, ze ten zapach je z toho, ale inac mandle mam v poriadku a tie capy su vraj obcas normalne,ale v tej jednej mandli mam nonstop nejaky hnis(tekuty, nie capy) dali mi antibioika, morsku sol a podobne zatial nic nepomohlo a kupil som si aj koloidne striebro to trochu pomaha ale hodinu po uziti je zapach spät, opytal som sa kamarata, vraj to je zápach akoby niecoho spaleneho, neviete nieco o tomto zapachu, co ho moze sposobovat? dakujem
este chcem dodat, ze mi dost vyrazne ubuda z telesnej vahy, 22.1.2015 som vazil nieco okolo 84kg a dnes 20.5.2015 vazim 71kg a to nerobim nic "specialne", iba som prestal pit ochutene sladke vody, pijem iba cistu a caje kvoli tym problemom vyssie a jest menej sladkosti a cukru.. 12kg je dost az sa mi to nezda..
Ahoj, dobré je taky proplachovat nos vincentkou, nebo vodu se solí. inhalace. Možná, že antibiotika, které jste dostal zaberou.Nechte si vyšetřit ten žaludek,dvanácterník - obvykle potíže s těmito orgány souvisí se zápachem úst.
Ahoj, tak som zas o nieco mudrejsi, hovoril som zo znamym ktory sa vyzna v zdravom zivotnom style a je rovnakeho nazoru ze to moze byt zo zaludka, odporucil mi toto: rano, na obed a vecer pred spanim koloidne striebro 20ppm vypit, rano a vecer zapit poharom vody, kupit probiotika Natural SWISS 5 uzivat tabletu rano a vecer a este reuteri protecsis uzivat tabletu na obed po jedle po dobu 30 dní, koloidné striebro uzivat aj po tejto liecbe pre udrziavanie a samozrejme pokracovat v zdravsom stravovani po cely zivot ![]()
Ahoj Hatapf,
S temi antibiotiky jsi to jeste vic pohnojil. Zadne leky jsi brat nemel, oslabuji imunitu. Prestan jist potraviny, ktere te zahlenuji (nejis nahodou chleba?, vynechej vsechno, v cem se nachazi mouka). Mas zanesene strevo a hleny se nemuzou dostat ven, tak ti lezou nosem a krkem.
Zacni delat klystyry. Po klystyrech te prestane bolet hlava. Pises, ze jsi hodne unaveny, to bude asi prekyselenim.
A jeste pred ocistou streva bych si udelala vyplach zaludku.
Jinak hleny rozpousti krenova kasicka (cerstvy kren a citron), nekde se tady o tom pise. Pak ty mandle bych si strikala nebo potirala naredenym roztokem Lugolu. Nevim, jestli se ten jod kamaradi s koloidnim stribrem, asi ne, tak na to radeji bacha.
A ze jsi shodil 12 kg? Mozna, ze je to tim, ze jsi omezil tedka ty sladkosti a nebo ze jis daleko mene nez jsi byl zvykly. Nevim jakou mas vysku, zminil ses jen o vaze.
Ahoj, rozhodně jdi na to vyšetření žaludku, můžeš v něm mít pomnožené bakterie hemofila. Jdi na gastroskopií, kameru ti zavedou do žaludku a zjistí víc. Když je bakterie pomnožená, dělá problémy i s tím zahleněním, způsobuje též kašel a taky ten zápach z úst. To, že jsi zhubl, může být i větší zdravotní problém, třeba i žaludeční vředy apd. Rozhodně bych toto nepodcenila. Taky hodně omezit potraviny, které zahleňují - mléčné výrobky, pečivo, chleba, sladkosti, cukr.Přeji hodně zdaru a sílu!!!
Ahojte, tak tie biele capy sa mi tvoria hlavne po ziv. bielkovinach /mlieko,mäso atd../ toto som uz obmedzil, takze len capmi to nebude, ale teraz pocitujem akoby ten zapach isiel len z jednej /pravej/ mandle, pretoze ked si zapcham lavu nosnu dierku citim ten zapachajuci hnus, ale ked si zapcham tu zlu pravu stranu a dycham len lavou nic necitim, ani zapach ani zlu chut, zhorsuje sa to hlavne po jedle.. nejaku pol hodinu po jedle je ten zapach silnejsi, potom spät do starych kolaji, ale jedlo sa mi tam nezachytava /kontrloujem kazdy vecer/.. ta krcna mi povedala ze madle su v poriadku takze teraz som v neistote, este idem na kontrolu po dobrati kvapiek tak jej o tom este raz porozpravam a snad to bude nejako riesit, este sa chcem opytat, existuje nejaky zapal, ktory sa zdrziava v mandliach alebo za mandlami? a mohol by sposobovat ten zapach? ked toto vylucim zacnem riesit ten zaludok a crevo..tu zlu mandlu mam taku ovysnutú vyzerá ako susena slivka, ta druha je celkom v peknom stave, len tie hlboke diery:/.
Ahoj, s těmi mandlemi si běž k více lékařům - každý na to bude mít jiný názor, uděláš si tak obrázek. Znám lékaře krční, ušní, nosní i bez objednání a doporučení obvodního.Každopádně vynikající vymačkaný citron ráno nalačno do vlažné vody a vypít, chybí ti vit.C, máš sníženou imunitu, možno pít toto celý život, vynikající start po probuzení. Pilulky céčka si nekupuj, pouze citron dodávej.Taky vit. skupiny B na posílení sliznic v krku.Za měsíc máš od mandlí a zápachu klid. Pokud ne, problém je opravdu v tom žaludku.
Ano aj toto robievam ale nie pravidelne a nie nalacno, sestra mi zas poradila cesnakovu stavu rano nalacno, ale kvoli tomu zapachu som to radsej neskusal, mohlo by to este zhorsit, skusim aj toto, diky
Vydrž a opravdu citron ráno do vlažné vody nalačno!!! Alespoň měsíc pravidelně! Přes den už jsou jeho účinky zase jiné, i když i tak stále pozitivní.Dej vědět jak se stav zlepší, budu sama ráda.
zhruba 3-4 roky dozadu som prekonal aj akné, co mohli tiez sposobyt tie vitaminy, a tie B-cka, co je ucinnejsie, prijmat ich zo stravy alebo v kapsulách?.. ano ta citronova stava mi velmi chutí, takze nebude problém to vydrzat
Kup si v lékárně B-komplex nebo Pangamin - pivovarské kvasnice, nebo obojí. Jinak bys z normální stravy tolik vit.B nezískal. Vit. B denně vyčuráš, je rozpustný ve vodě, neukládá se v těle, není nebezpečný, tímto vitamínem se nepředávkuješ.
fajn, dakujem za rady, vyskusam, po tych 30 dnoch alebo citelnom zlepseni napisem.
Určitě dej vědět, samotnou mě to bude zajímat, zda ti pomohlo, pevně věřím, že ano!!
Ještě mě napadlo, aby ty mandle a zápach z úst nebyl důvodem nějakého zubního zánětu, tak zajít i k zubaři, pokud se tak již nestalo.
ano na toto ma aj krcna upozornila ze mam skarede stolicky, a ze aj tie bolesti hlavy mozu byt z toho, problemy so zubami mali aj moj otec a sestra otec dopadol zle a sestre nedavno trhali takze to moze byt dedicne.. uz som objednany na 1.6. tak uvidim co mi povie.
Ahoj, fajn, zajdi si tedy k zubaři, potíže s chrupem bývají spojovány s mandlemi a jejich problémy.Pak se uvidí dál.
Ahoj, tak som sa rozhodol, ze cez vikend si urobim aj preplach criev, slana voda, cvicenie az kym nebude tiect cista voda.. povlak na jazyku, únava, bolest hlavy s tym suvisia aj nejake chronicke zapaly tam boli spominane v clanku ktory som cital:)
To jsi mel uz davno udelat, vzdyt jsem ti to rikala. Udelej si take ocistu nosu neti, uvidis kolik hlenu z tebe vyleti ...http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakteriozy_03.php
To je dobrá volba, ale měl by jste párkrát vygruntovat žaludek http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakteriozy_01.php, tím se nic nepokazí a můžete mnoho získat. Jinak špatné zuby mnohdy způsobují otřesný zápach, to bych také nepodceňoval.
Dobry vecer, tak zuby su v poriadku podla zubarky..v sobotu som si robil ocistu criev slanou vodou, tak isto nos (podla vasich navodov) citim sa omnoho lepsie, dychanie cez nos sa ale nezlepsilo, jedna nos. dierka je stale zapchata a ja neviem preco, cepy na mandliach sa stale objavuju a zapach z ust tak isto zostal, zapach ide vzdy z tej strany ust kde je upchata nosna diera, pritom na rengene som mal dutiny cistucke, takze uz mi len tie mandle zostali, myslim si, ze tam zije dajaka haved co sposobuje ten zapach, dalsia vec na skusku ktoru si zaobstaram bude Lugolov roztok, myslite, ze da do poriadku aj mandle vo velmi velmi zlom stave? jedna je na tom este celkom pekne ale druha pripomina zhnitu slivku, a este sa chcem opytat trocha mimo, co je dobre na krce? konkretne v nohach, som sportovec(futbal) a v poslednych zapasoch ma chytali po hodine behania strasne krce, moj trener mi odporucil horcik, je to ucinne?
Ten jod bych urcite vyzkousela, ja na jod nedam dopustit. Udelej si roztok a kloktej si, nebo si tim potirej mandle, vytirej si tim i nos (treba namotanou tycinkou, co je do usi). A sem tam si vykloktej i peroxidem vodiku (ja mam 3%, ale jeste si ho trosku redim vodou, protoze me dela zle na jeden zub, kde mam asi ponicenou sklovinu).
Krece muzes mit z nedostatku horciku, ale chce to mit taky srovnany sodik-draslik, nekdy je potreba dodat ale taky vapnik (takze k tomu zaroven i D3) ...to byl nedavno muj pripad. Po 30 dennim pustovani jsem na to nemohla delsi dobu prijit, chytaly me krece do prstu a do palcu na obou nohou, nastesti nastridacku, nikdy ne zaroven, to by me asi kleplo. Bylo to bolestive, ale zaroven hodne legracni. Vsechny prsty, vcetne palce se me stacely na levou stranu, ja jsem se je snazila rovnat, protoze kdyz jsem je srovnala,
bolest povolovala, ale jakmile jsem je zase pustila, stocily se okamzite doleva a ja jsem videla, jak se stale hybou, jako nohy nejakeho brouka.
Pak jsem prisla na to, ze kdyz jsem si stoupla na spicky, okamzite to prestalo.
Zdravím, koupil jsi si ten pangamin a B-komplex, jak jsem ti psala dříve ve zprávě? Tyto vitamíny skupiny B rovněž zabraňují křečím v těle.
Co ti řekla lékařka na tu špatnou mandli, jak píšeš, že vypadá jako scvrklá švestka?Taky vyřeš ten žaludek, zajdi na gastro, můžeš mít přemnoženého hemofila, jeho přemnožení způsobuje zahlenění a kašel.
Ahojte, ano tie B-cka a kvasnice uzivam.. chcem si dat do poriadku tie krcne mandle a az potom v pripade ze nebude problem v mandliach zajdem na gastro.. co si teda myslite o tom Lugolovom roztoku ? mam si ho zohnat? da sa kupit aj bez predpisu?
mozem sem pridat aj prilohu fotkutej mandle niesom si isty ci sa este zregeneruje.. jedlo sa mi tam zachytava uz poriadne hlboko.. som z toho na nervy
este pojdem k tej krcnej buduci tyzden.. neviem preco to neriesila hned dala mi len slanu vodu do nosa a vraj mam pit olivovy olej leb mam suche hrdlo
no fuj napil som sa 2x a stacilo
ak to zas nebude riesit, navstivim este ineho krcneho...
Lugoluv roztok si sezen v kazdem pripade, snaz se to nejdriv polecit sam a hlavne to stale neodkladej, cim driv zacnes, tim lepe. Co ocekavas od krcniho? ...leda tak, ze ti tu chudinku mandlicku ufikne, no to snad nechces? ![]()
Koupis to bez receptu, ale budes muset asi poobihat vic lekaren, protoze s tim v CR pry delaji zbytecne ofuky. U nas je zase problem, ze kdyz ho objednavam, nekoupim pouze 1 baleni, musim vzit najednou hned 2 lahvicky, je to proste pobalene po 2 ks. Kazda ves, jiny pes. ![]()
Ahoj tak som si kupil ten Lugol potieram s nim mandle 3x denne.. bakterie sice vyhubi ale ta velka diera mi tam zrejme ostane a bude sa v nej zachytavat to jedlo, zacinam uvazovat nad vyrezanim, co myslite existuje este nejaka moznost? som si isty ze ten zapach z ust sposubuju tie mandle teda hlavne ta skareda, pretoze vcera som si tam vopchal gulicku z vaty nasiaknutu liehom, kvoli dezinfekcii po vytlaceni tych capov a ked som tam mal tu vatu zapach som necitil
To je blbost, něco vyřezávat přeci nemůže nic spravit. Prostě to nyní vylaďte do stavu, kdy ta mandle nebude dále hnít, ona se časem zatáhne a díra zmizí. Ono to není za chvilku vyřešené, když jste si ten stav vytvářel, taky se vám to nepovedlo za pár dní. Jinak na ty křeče dávejte hořčík co dokážete vydržet bez průjmu.