Toto mi dnes ponúkla známa a tvrdila, že je to dobrá vec, že je to zdravé atd. Pro nějaké základní info viz například web http://www.amaranth.cz
Vraj amarant je výživný.... neviem, čo si o tom mysliet
Má ten amarant také skvelé účinky?
Ďakujem
Tu je ten produkt
nemohu jinak: člen MAT to snad nemyslíte vážně, vy nemáte vlastní rozum? Kamarád řezník mi řikal, že podle něj je nejzdravější vepřový bok, Jardo je to pravda? Jarda: je ale jedině libovej a bio
Mat, este raz si precitaj zlozenie toho vyrobku a porozmyslaj, ci to moze byt zdrave. ![]()
Ako pamlsok raz za cas to neublizi, ale inak existuju aj chutnejsie nezdrave veci, ktore ked obcas zaradis, velmi to neublizi, napriklad pasta tahini, alebo jahlovy ci spaldovy kolac. ![]()
Čo s týmto amarantom.
Musí sa varit alebo?
Odporúčajú ho varit, ale....?
Vid.
http://www.biologika.sk/e-produkt-1362-50-amarant.html
Varená kukurica nemá po uvarení tolko minerálov alebo je to jedno?
Myslím kukuricu varenú ako celé klásky.
Ďakujem
Amarant je pseudoobilnina, podobne ako pohanka alebo quinoa, ktorých hlavnou výhodou je to, že neobsahujú lepok. Sú názory niektorých ľudí, že by nič z toho surové nejedli, iba varené. Keď teda zješ nevarenú pohánku, tak isto môžeš zjesť aj amarant ak ti bude chutiť.
Varená kukurica nemá po uvarení tolko minerálov alebo je to jedno?
Myslím kukuricu varenú ako celé klásky.
Ďakujem
S odpovědí členky Sybilla se ztotožňuji, až na jednu podstatnou informaci, kterou je třeba dodat. Minerály v jakékoliv potravině, amarant nevyjímaje, jsou vázané na enzymy a takto zůstávají v organické, pro tělo přijatelné formě, která nijak tělu neškodí. Pokud potravinu upravíme, teplotou vyšší než 52 °C, zahynou enzymy a minerály změní svoji formu na anorganickou, pro tělo velice těžko přijatelnou. Ve většině případů pak dochází k jejich sedimentaci ve tkáních, například anorganický vápník je výborný zdroj cementace tkání a příčina mnoha zdravotních problémů. Znovu se zopakuji, že doporučuji obiloviny jíst minimálně a i tepelně neupravené velice opatrně.
Surovou, pouze namočenou pohanku jím běžně, ale amaranth je tvrdý jako prase. Zkoušel jsem ho pomlet jako ořechy, ale "krásně" vrže mezi zuby. Na klíčení taky moc není, respektive to klíčí celkem málo a dlouho. Úprava vařením se mi nezdá. Jediné co používám je mouka...
To máte jako jáhly, ty také namočíte a ráno jsou prakticky stejně tvrdé jako večer. Některé z těchto potravin je opravdu vhodnější uvařit, nebo zpracovávat pouze jako mouku.