Regenerace zubů

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/regenerace-zubu/
Obsidián — stř čec 25, 2018 8:42 am

Zdravím.

Kdysi jsem tu narazila na zkušenost jednoho pána, kterému díky propolisové tinktuře zarostla díra ve vyvrtaném zubu, myslím že to byla docela i větší díra. Bohužel to tady nikde nemohu najít, tak zakládám nové vlákno - mimojiné i proto, že tento postup chci vyzkoušet. Před pár lety jsem si zuby odrovnala (věřte-nevěřte) grepovým džusem, který jsem si oblíbila a pila ho každý den. Začaly se mi dělat kazy i eroze na sklovině. Eroze je už v pohodě.

Takže - jaký máte názor na regeneraci zubů pomocí té propolisové tinktury? Zkoušel jste někdo? S jakými výsledky? Já začala asi před 14ti dny. Tinkturu mám vlastní, propolis byl snad kvalitní a alkohol 80%. Ale je to dost silné, občas se mi z toho alkáče až svraští ústa, takže by mě zajímalo, jestli ten alkohol takhle při dlouhodobém užívání nemůže poškodit sklovinu?? Abych si ty zuby ještě více nezničila. Jinak mám to i nafocené, takže po několika měsících uvidím, jak to funguje nebo nefunguje. Spoléhám alespoň na to, že ta tinktura dobře dezinfikuje, tak snad se mi tam žádný další kaz udělat ani nemůže ... nevím.

Co jsem se tu v diskuzích dočetla, regeneraci lze podpořit i jinými způsoby. Kostival jsem jeden čas zkoušela, ale asi je to běh na delší trať a tak dlouho jsem nevydržela, takže účinek jsem žádný nezpozorovala. Vaječné skořápky v citronové šťávě ... uvidím. Hořčík beru, ale jen málo, zvýším tedy dávku. Molybden jsem nikdy nebrala - kolik se denně má brát?

Za případné odpovědi, názory a zkušenosti moc děkuji.

Alopat — stř čec 25, 2018 9:46 am

Na zuby je tady machr nick Haluzak, který si ze strachu ze zubní vrtačky odstranil kaz a vyspravil zub neinvazivním způsobem sám a ještě k tomu efektivně zatočil s cystou nad ním. S jeho vysvětlením množení bakteriálního plaku se mohu ztotožnit, neboť odpovídá hodnotám Ph a cukru tělesných tekutin, což se dá zregulovat nízkosacharidovou stravou, při které pak na zubech není co čistit.

Obsidián — stř čec 25, 2018 10:11 am
Alopat píše:
Na zuby je tady machr nick Haluzak, který si ze strachu ze zubní vrtačky odstranil kaz a vyspravil zub neinvazivním způsobem sám a ještě k tomu efektivně zatočil s cystou nad ním. S jeho vysvětlením množení bakteriálního plaku se mohu ztotožnit, neboť odpovídá hodnotám Ph a cukru tělesných tekutin, což se dá zregulovat nízkosacharidovou stravou, při které pak na zubech není co čistit.

Pardon, teď nevím, jestli ten "machr" je myšleno ironicky či ne. Jak si jako odstranil zubní kaz? Je to tu rozvedené v nějaké diskuzi, případně mohl byste dát odkaz?

Alopat — stř čec 25, 2018 10:30 am
Obsidián píše:
Pardon, teď nevím, jestli ten "machr" je myšleno ironicky či ne. Jak si jako odstranil zubní kaz? Je to tu rozvedené v nějaké diskuzi, případně mohl byste dát odkaz?

Opravu zubu uskutečněnou v domácích podmínkách zdokumentoval na videu. Paradoxně na jeho objevitelské příspěvky tady nikdo moc nereagoval, to je asi společným osudem všech vynálezců, kteří odhalují podstatu světa a jdou proti proudu peněz, že se jim za života nedostává ocenění.

Jarda — stř čec 25, 2018 1:50 pm
Obsidián píše:
Zdravím.

Kdysi jsem tu narazila na zkušenost jednoho pána, kterému díky propolisové tinktuře zarostla díra ve vyvrtaném zubu, myslím že to byla docela i větší díra. Bohužel to tady nikde nemohu najít, tak zakládám nové vlákno - mimojiné i proto, že tento postup chci vyzkoušet. Před pár lety jsem si zuby odrovnala (věřte-nevěřte) grepovým džusem, který jsem si oblíbila a pila ho každý den. Začaly se mi dělat kazy i eroze na sklovině. Eroze je už v pohodě.

Takže - jaký máte názor na regeneraci zubů pomocí té propolisové tinktury? Zkoušel jste někdo? S jakými výsledky? Já začala asi před 14ti dny. Tinkturu mám vlastní, propolis byl snad kvalitní a alkohol 80%. Ale je to dost silné, občas se mi z toho alkáče až svraští ústa, takže by mě zajímalo, jestli ten alkohol takhle při dlouhodobém užívání nemůže poškodit sklovinu?? Abych si ty zuby ještě více nezničila. Jinak mám to i nafocené, takže po několika měsících uvidím, jak to funguje nebo nefunguje. Spoléhám alespoň na to, že ta tinktura dobře dezinfikuje, tak snad se mi tam žádný další kaz udělat ani nemůže ... nevím.

Co jsem se tu v diskuzích dočetla, regeneraci lze podpořit i jinými způsoby. Kostival jsem jeden čas zkoušela, ale asi je to běh na delší trať a tak dlouho jsem nevydržela, takže účinek jsem žádný nezpozorovala. Vaječné skořápky v citronové šťávě ... uvidím. Hořčík beru, ale jen málo, zvýším tedy dávku. Molybden jsem nikdy nebrala - kolik se denně má brát?

Za případné odpovědi, názory a zkušenosti moc děkuji.

Tak o těch grepech jsem zde myslím také někde psal že na zuby nic moc a jinak propolis určitě má velice silné desinfekční schopnosti o tom není sporu a šmejdy v ústní dutině likviduje dosti spolehlivě tedy by to mohlo fungovat.

pefi — stř čec 25, 2018 2:44 pm

Mi se zuby přestaly kazit, když jsem do sebe začal cpát hořčík (tehdy to bylo MgO, ale zato v poměrně solidním množství). Měl jsem pocit, že se mi kazy i hojily, ale zubař tvrdil, že to není možné.

Jarda — stř čec 25, 2018 4:38 pm
pefi píše:
Mi se zuby přestaly kazit, když jsem do sebe začal cpát hořčík (tehdy to bylo MgO, ale zato v poměrně solidním množství). Měl jsem pocit, že se mi kazy i hojily, ale zubař tvrdil, že to není možné.

Tak lékaři to svoje řemeslo okecávají různě a když se povede něco co podle nich není možné jsou z toho mimo a protože zázraky oficiálně uznat nemohou tedy přisoudí tomu název spontánní vyléčení, což je stejně záízrak.

Obsidián — sob srp 04, 2018 7:43 am
Alopat píše:
Alopat — sob srp 04, 2018 10:19 am

Nejsem si jistý, zda-li se Vám ozve, když tady byl naposledy v březnu, až v Haluzákových příspěvcích naleznete odkaz na jeho autorské video na youtube, tak jej sem můžete vložit.

pefi — ned srp 05, 2018 9:50 pm
pefi píše:

Tím, co dnes vím, bych k hořčíku přidal i bór a vše další co tělu umožňu je manipulovat s vápníkem a hořčíkem, což, pokud vím, je vitamín D a vitamín K.

ZDENINA — ned srp 05, 2018 10:08 pm

Prý pomůže cumlat kousek kořene z kostivalu a nebo kousek kořene mírně posolit a připevnit na zub.Možno i přes noc.Něco o tom psal i Bolotov.

Menma21 — ned srp 19, 2018 8:46 pm

Obsidian, ahoj možem sa ta spýtať ako si sa zbavil tej erozie zubov? Ja mam niečo podobné, neviem teda na isto, ale zrejme ide o zubny kamen a tiež je to také hnede ako keby v sklovine to je. Čistim si pravidelne zuby so sodou bikarbonou drhnem to až mi ide krv s dasien a nič.. po dlhšiej dobe je vidiet len kusoček a aj to na miestach kde zuby su rovne, pri krajoch a pri dasnach je to stále hnedé, neviem sa toho zbavit, čo je na to dobré? Ďakujem

Obsidián — čtv srp 30, 2018 7:48 pm
Menma21 píše:
Obsidian, ahoj možem sa ta spýtať ako si sa zbavil tej erozie zubov? Ja mam niečo podobné, neviem teda na isto, ale zrejme ide o zubny kamen a tiež je to také hnede ako keby v sklovine to je. Čistim si pravidelne zuby so sodou bikarbonou drhnem to až mi ide krv s dasien a nič.. po dlhšiej dobe je vidiet len kusoček a aj to na miestach kde zuby su rovne, pri krajoch a pri dasnach je to stále hnedé, neviem sa toho zbavit, čo je na to dobré? Ďakujem

Vlastně nevím. Začala jsem to řešit současně s tím, že jsem měla zuby dost žluté (možná jsem pila moc zeleného čaje, nevím) a ta jsem si koupila normálně v DMku v drogerce stomatologický bělící gel White Pearl. Stálo to asi 7 stovek, už nevím přesně. Pravidelně jsem to používala jeden měsíc. Vždycky přes noc. Na bělost zubů to u mě nemělo absolutně žádný vliv, ale zuby po tom byly vždy takové hladké a příjemný pocit, tak možná to na tu erozi mohlo mít nějaký efekt, ale fakt nevím. Teď čtu, že je tam xylitol, takže možná by šlo ten xylitol tady od Jardy koupit a normálně pravidelně ho "cumlat". S bělostí mi pomohly až klasické bělící pásky.

Obsidián — čtv srp 30, 2018 7:52 pm
ZDENINA píše:
Prý pomůže cumlat kousek kořene z kostivalu a nebo kousek kořene mírně posolit a připevnit na zub.Možno i přes noc.Něco o tom psal i Bolotov.

Ten kořen kostivalu znovu vezmu v úvahu, protože známý zubař mě pořád straší, že si tím můžu odrovnat zub, že se mi tam už nevytvoří sklovina a jakmile se zub oslabí a dostane se až "k čemusi ... nějakému jádru ... moc se v tom nevyznám", tak že prý může odumřít. Takže bych si to ráda pojistila tím propolisem, hořčíkem a třeba i tím kostivalem.

Obsidián — čtv srp 30, 2018 8:17 pm
Alopat píše:
Nejsem si jistý, zda-li se Vám ozve, když tady byl naposledy v březnu, až v Haluzákových příspěvcích naleznete odkaz na jeho autorské video na youtube, tak jej sem můžete vložit.

Jak budu mít víc času, tak to omrknu a pokud najdu, určitě to sem dám.

Obsidián — pát srp 31, 2018 8:11 pm

Ještě jsem se chtěla zeptat - koupila jsem si teď tablety sody od vitaru kvůli udržování správného ph v ústech, protože to má na zuby taky velký vliv. Jenomže nevím proč, mě z toho ty zuby docela bolí. Na některých zubech mám odhalené krčky, ale nebývají citlivé na teplé ani studené, prakticky na nic, ale ta soda ... mě bolí prostě. Netušíte jak je to možné? Jinak nepolykám to, jen rozkoušu, chvíli cumlám a pak vyplivnu.

Jarda — pát srp 31, 2018 8:32 pm
Obsidián píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat - koupila jsem si teď tablety sody od vitaru kvůli udržování správného ph v ústech, protože to má na zuby taky velký vliv. Jenomže nevím proč, mě z toho ty zuby docela bolí. Na některých zubech mám odhalené krčky, ale nebývají citlivé na teplé ani studené, prakticky na nic, ale ta soda ... mě bolí prostě. Netušíte jak je to možné? Jinak nepolykám to, jen rozkoušu, chvíli cumlám a pak vyplivnu.

Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale je pravdou že někomu to zlobí i když zpravidla ne stále, většinou si na tu sodu zuby nějak zvyknou. Je klidně možné že jde pouze o reakci na tu velkou změnu kyselosti, přeci jen je to extra rozdíl. Každopádně ladit takto kyselost v ústech není zrovna ideální řešení za špatnou kyselost mohou nesprávné bakterie a ty by mělo jít v každém případě upravit.

Obsidián — sob zář 01, 2018 8:51 am
Jarda píše:
Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale je pravdou že někomu to zlobí i když zpravidla ne stále, většinou si na tu sodu zuby nějak zvyknou. Je klidně možné že jde pouze o reakci na tu velkou změnu kyselosti, přeci jen je to extra rozdíl. Každopádně ladit takto kyselost v ústech není zrovna ideální řešení za špatnou kyselost mohou nesprávné bakterie a ty by mělo jít v každém případě upravit.

Děkuji za odpověď, Jardo.
Opravdu - zdá se mi, že po pár dnech se ta bolest zmírnila. Myslíte nesprávné bakterie v dutině ústní nebo celkově v těle? Pokud v ústech, tak to by mohla pořešit právě ta tinktura z propolisu, ne? Já ty tablety chci brát jen jako doplněk k tomu pokusu, pro jistotu. Určitě nechci, aby se to vyvrtané místo oslabilo a mně potom odumřel zub, zvlášť když je to jednička.

Obsidián — sob zář 01, 2018 8:52 am

Když už jsem tady nakousla to téma xylitolu - nevíte někdo, zda-li se dá sehnat i v tabletkách a kde?

Jarda — sob zář 01, 2018 9:54 am
Obsidián píše:
Děkuji za odpověď, Jardo.
Opravdu - zdá se mi, že po pár dnech se ta bolest zmírnila. Myslíte nesprávné bakterie v dutině ústní nebo celkově v těle? Pokud v ústech, tak to by mohla pořešit právě ta tinktura z propolisu, ne? Já ty tablety chci brát jen jako doplněk k tomu pokusu, pro jistotu. Určitě nechci, aby se to vyvrtané místo oslabilo a mně potom odumřel zub, zvlášť když je to jednička.

Tak hodně to závisí i na bakteriích ve střevě které produkují butyrát, což je velice protizánětlivé látka a tím se udrží i správné prostředí v celém těle. Pochopitelně problém můžete řešit pouze lokálně, ovšem to nikdy nevyřešíte protože jak přestanete prostředí se zase zhorší. Lokálně lze aplikovat mnoho různých prostředků, vlastně skoro cokoliv co likviduje bakterie.

Jarda — sob zář 01, 2018 9:58 am
Obsidián píše:
Když už jsem tady nakousla to téma xylitolu - nevíte někdo, zda-li se dá sehnat i v tabletkách a kde?

To netuším zda někdo dělá, já jsem dělal a dodával xylitolové bonbóny, což byl vlastně pouze xylitol s příchutí a asi by nebylo zase tak složité tabletky z čistého xylitolu pouze s kluzivem udělat. Zcela bez kluziva to nejde protože se pak tablety lepí na razník v lisu. Dává se tam stearan hořčíku v nepatrném množství a je zcela neškodný, tedy v tom bych problém neviděl.

Obsidián — ned zář 02, 2018 7:36 pm
Jarda píše:
To netuším zda někdo dělá, já jsem dělal a dodával xylitolové bonbóny, což byl vlastně pouze xylitol s příchutí a asi by nebylo zase tak složité tabletky z čistého xylitolu pouze s kluzivem udělat. Zcela bez kluziva to nejde protože se pak tablety lepí na razník v lisu. Dává se tam stearan hořčíku v nepatrném množství a je zcela neškodný, tedy v tom bych problém neviděl.

V tom případě by bylo fajn, když by se ozvalo více zájemců, aby se Vám to vyplatilo.

Tak se kdyžtak také někdo ozvětě, kdo byste měli zájem!

Jarda — ned zář 02, 2018 9:09 pm
Obsidián píše:
V tom případě by bylo fajn, když by se ozvalo více zájemců, aby se Vám to vyplatilo.

Tak se kdyžtak také někdo ozvětě, kdo byste měli zájem!

Klidně mě zavolejte a nějak to doladíme co by se pro to dalo udělat.

Menma21 — ned zář 16, 2018 9:44 am

Zdravím obisidan dakujem za odpoveď, škoda že nevieš konkrétne čo ti pomohlo, ja som si včera zoškraboval tu sklovinu hnedu alebo povlak či čo to bolo.. ale stále to proste vidno aj ked tie najhoršie "flaky" su preč, neviem čo dalej, sóda pomáha len velmi málo a na záhyby sa nedostane, Takže nemá niekto ešte nejaký tip,trik ako sa toho zbavit, nemusí byt hned ale postupne, na zadnej strane je ten povlak tiež a ten sa mi čistí ešte horšie, je dost možne že je to aj z kávy ale vypadá to ako keby som nikdy nevidel zubnu kefku a pastu.. a pritom sa starám o zuby dosť..

ctihodnymuz — ned zář 16, 2018 9:59 am

Menma, on má každý zuby jiné a je potřeba se s tím smířit. Mi moje zubařka (paní ze staré školy) sdělila, že přirozená barva zubů je nažloutlá a to drhnutí, broušení a bělení zuby v podstatě ničí. Tak ať doma moc neblbneme.

Jarda — ned zář 16, 2018 11:34 am
Menma21 píše:
Zdravím obisidan dakujem za odpoveď, škoda že nevieš konkrétne čo ti pomohlo, ja som si včera zoškraboval tu sklovinu hnedu alebo povlak či čo to bolo.. ale stále to proste vidno aj ked tie najhoršie "flaky" su preč, neviem čo dalej, sóda pomáha len velmi málo a na záhyby sa nedostane, Takže nemá niekto ešte nejaký tip,trik ako sa toho zbavit, nemusí byt hned ale postupne, na zadnej strane je ten povlak tiež a ten sa mi čistí ešte horšie, je dost možne že je to aj z kávy ale vypadá to ako keby som nikdy nevidel zubnu kefku a pastu.. a pritom sa starám o zuby dosť..

Podle mě by jste na to měl jít jinak, zuby a jejich problémy dost souvisí se stavem střeva, tedy odstraníte problém ve střevě a zmizí plaky na zubech a nemusíte si je vůbec čistit to je medicínský blud. Jinak ústa bych pravidelně vyplachoval šalvějí s hřebíčkem a skořicí to lokálně také dost pomáhá tak vyzkoušejte.

Denis.prin — ned led 26, 2020 8:48 pm

Jak vím tak to působí i na špatný dech (https://dsmile.cz/spatny-dech-vznika-v-ustech/) . Snažím se ted změnit svůj jidelní lístek aby byl co nejvíce vhodný pro zdraví v ústech a i žaludku.

chost — pon led 27, 2020 12:59 pm
Haluzak píše:
Zdravím, pokusím se stručně napsat dotaz, jelikož jsem stále trochu v šoku z toho co jsem právě zjistil. Nad zubem 1 nahoře, jsem měl cystu... lékařsky potvrzenou, měl sem jít na chirurgickou extirpaci. Jelikož to nebylo akutní nikam jsem nešel.. Ovšem po několika letech léčby celé ústní dutiny, tu cystu jaksi nemůžu nahmatat, už tam prostě není, byl cítit tlak při doteku, a postižený zub, smrděl. Přitom jsem bojoval i s velmi atypickým "akné" při kterém jsem skrze obrovské boláky na každém cm2 tváře, vylučoval nechutné bizarnosti.

Když jsem si dneska prohlížel stránky nějakého ruského zubaře, který tam nafotil vytržené zuby s cystou u kořene, říkám si to mi je nějaké povědomé.. Pak mi to docvaklo, ale stále se mi tomu nechce věřit.. Je možné abych tu cestu vyloučil skrze ty boláky ? Protože já z těch boláků vymáčkával kousky přesně toho co jsem viděl na těch fotkách. :O bylo mi divné co to je, jakoby cáry kůže, a věděl jsem že to jde odněkud z obličeje. No já si nemůžu pomoct, ale já tu cystu asi ksichtem celou vyloučil, podotýkám že zrovna nedávno se mi drasticky zlepšil celkový zdravotní stav. Je toho ale na mě už trochu moc, protože do čeho jsem se dále pustil na vlastní pěst. Bylo zaplombování zubů. Nevím jestli můžu, ale myslím si že to stojí za zveřejnění, natočil jsem o tom celé video, s mikroskopem doprovázené mými poznatky. Tady je odkaz :https://youtu.be/ganSMIT2sJI

Rád bych znal někoho názor hlavně na tu cystu, nikde totiž nic podobného nemohu najít, a dle přijímacího protokolu ze špitálu, alternativní řešení neexistuje. Tak bych rád znal názor někoho.. kohokoli.. No každopádně v poslední době, začínám pociťovat radost ze svého stavu, už je to měsíc co se cítím zdravě, tohle je prvně od mých 13ti let. Nechci to zakřiknout, ale asi jsem konečně ve svých necelých 30ti letech vyřešil problémy. Všechno v mém těle funguje, cítím se dobře, dokonce i po ránu, to si neumíte představit co je to za úlevu, nebylo za posledních 10 let dne kdy bych nepátral a nesnažil se uzdravit. Klíčovým v tom celém byl prvek bór.

Ahojte,
to video od člena "Haluzak" je asi toto:

https://www.youtube.com/watch?v=ganSMIT2sJI&feature=youtu.be

Objavil som ho vo vlákne "Cisty v tele"

tine — pát bře 28, 2025 11:05 am

Video je odstránené, škoda.. Čo tam bolo, vie niekto?

Alebo inak. Je tu niekto, komu sa podarilo odstrániť drobné kazy (celkovo regenerovať sklovinu) pomocou Xylitolu (?), poprípade či má niekto skúsenosti s "vodičkami" z Aliexpressu, ktoré tvrdia, že to dokážu? Naozaj stačí "len" znížiť príjem cukru, škrobu a držať v ústach 1g Xylitolu x krát denne? Je to jednoduché, až mám chuť sa opýtať, či to nie je hoax.. Neviem, odporúčajú ho aj niektorí zubári..

Tiež premýšľam, či si dám vytiahnúť koreň alebo radšej celý zub, pretože v tomto nepanuje zhoda a niektorí zubári bijú na poplach, že mŕtve tkanivo má byť zásadne odstránené..

Jarda — ned bře 30, 2025 7:12 pm
tine píše:
Video je odstránené, škoda.. Čo tam bolo, vie niekto?

Alebo inak. Je tu niekto, komu sa podarilo odstrániť drobné kazy (celkovo regenerovať sklovinu) pomocou Xylitolu (?), poprípade či má niekto skúsenosti s "vodičkami" z Aliexpressu, ktoré tvrdia, že to dokážu? Naozaj stačí "len" znížiť príjem cukru, škrobu a držať v ústach 1g Xylitolu x krát denne? Je to jednoduché, až mám chuť sa opýtať, či to nie je hoax.. Neviem, odporúčajú ho aj niektorí zubári..

Tiež premýšľam, či si dám vytiahnúť koreň alebo radšej celý zub, pretože v tomto nepanuje zhoda a niektorí zubári bijú na poplach, že mŕtve tkanivo má byť zásadne odstránené..

O regenerování kazu pouze pomocí xylitolu u konkrétního člověka nevím, ale xylitol je dobrý likvidátor bakterií které kazy vytvářejí a funguje dobře. Osobně bych se spíše zaměřil na postupy které jsem zde již vícekrát zmiňoval tedy kostival a vitamín K. Pochopitelně je limitně důležité eliminovat bakterii Streptococcus mutans která většinou stojí za kazivostí. Eliminuje ji hřebíček a skořice a lze si v ústech napěstovat Streptococcus salivarius který toho šmejda co ničí zuby potlačuje. Streptococcus salivarius je považován za „dobrou“ bakterii, která pomáhá udržovat rovnováhu mikroflóry v ústech. Některé kmeny Streptococcus salivarius produkují antimikrobiální látky, jako jsou bakteriociny, které zabraňují růstu škodlivých bakterií, které způsobují zubní kaz nebo záněty dásní. Užívání probiotik obsahujících Streptococcus salivarius může být účinným způsobem, jak podpořit zdraví ústní dutiny. Jeho přítomnost v ústní dutině může pomoci minimalizovat riziko vzniku zubního kazu, a tím přispět k celkovému zdraví zubů. Dá se normálně zakoupit v lékárně pod názvem Bactoral jako probiotikum pro ústní dutinu a obsahuje bakterii Streptococcus salivarius K12. Pokud jde o mrtvé zuby a jejich ponechání v ústní dutině to je kapitola sama pro sebe protože jde o trvalé zdroje infekce a neskutečnou zátěž pro imunitní systém. Na netu jsou zajímavá videa kde se tento problém řeší a osobně souhlasím s názorem že mrtvou tkáň by si člověk v těle nechávat neměl. Něco pro inspiraci zde :
https://vimeo.com/895280658
a zde https://www.youtube.com/watch?v=SZv_jTGqj44

ladoňka — sob dub 12, 2025 11:41 am

Nejlepší video o zubech co znám:

https://www.youtube.com/watch?v=V4_xN_-Zhs4&t=846s

Pontiac07 — pát kvě 23, 2025 9:52 am

Zdravím všechny,
dovoluji si opět požádat na tomto fóru o radu, tentokrát týkající se zubů.
mám známou, která si vytrpěla se zuby doslova celoživotní peklo. Od mládí měla velkou kazivost a opakované záněty průběžně ve všech zubech, což zubař řešil neustálým otevíráním zubních kanálků a pak následně jejich plněním. Výsledkem této cca 20leté péče je plná pusa mrtvých zubů, respektive dnes již jen kořenů. Do 80% z nich jsou nastrkány čepy a na nich velmi hezky vypadající keramické korunky. Na pohled to vypadá hezky, ovšem pod korunkami hnije asi 20 mrtvých kořenů. Cca poslední 3 roky dozadu popisuje pocit jakési ztuhlosti a tuposti v dásních a v puse, ...a rozlévající se do tváří až pod oči. Je jasné, že ty mrtvé kořeny jsou zřejmě příčinou, jsou to mrtvolky v živém organismu a bylo by nejlepší to všechno vytrhat. Jenže k tomu se člověk rozhoduje dosti nesnadno. Je jí 48 let a ta keramika vypadá opravdu krásně.

Moc rád bych požádal o radu, zda je tento stav nějak řešitelný, nebo alespoň "regulovatelný" bez nutnosti vytrhání všech zubů. Na německém internetu jsem se dočetl o DMSO, který se tam údajně v těchto případech s úspěchem používá. Tato látka se dosti často probírá i zde, tak bych se moc rád optal. Jde údajně o rozpouštědlo, které velmi snadno proniká do nitra tkání a tam působí dezinfekčně. Je jasné, že nejde o trvalé uzdravení, mrtvé zuby zůstanou stále mrtvé, ale snad by se dal stav alespoň trochu zlepšit?

Nikde tam bohužel nemají ani zmínku o tom jak DMSO ředit a přesně použít. Poprosím moc o jakoukoliv radu, ať týkající se DMSO, nebo jiného vhodného prostředku.

Děkuji moc předem.

Jarda — pát kvě 23, 2025 11:10 am
Pontiac07 píše:
Zdravím všechny,
dovoluji si opět požádat na tomto fóru o radu, tentokrát týkající se zubů.
mám známou, která si vytrpěla se zuby doslova celoživotní peklo. Od mládí měla velkou kazivost a opakované záněty průběžně ve všech zubech, což zubař řešil neustálým otevíráním zubních kanálků a pak následně jejich plněním. Výsledkem této cca 20leté péče je plná pusa mrtvých zubů, respektive dnes již jen kořenů. Do 80% z nich jsou nastrkány čepy a na nich velmi hezky vypadající keramické korunky. Na pohled to vypadá hezky, ovšem pod korunkami hnije asi 20 mrtvých kořenů. Cca poslední 3 roky dozadu popisuje pocit jakési mírné ztuhlosti a tuposti v dásních a v puse, ...a rozlévající se do tváří až pod oči. Je jasné, že ty mrtvé kořeny jsou zřejmě příčinou, jsou to mrtvolky v živém organismu a bylo by nejlepší to všechno vytrhat. Jenže k tomu se člověk rozhoduje dosti nesnadno. Je jí 48 let a ta keramika vypadá opravdu krásně.

Moc rád bych požádal o radu, zda je tento stav nějak řešitelný, nebo alespoň "regulovatelný" bez nutnosti vytrhání všech zubů. Na německém internetu jsem se dočetl o DMSO, který se tam údajně v těchto případech s úspěchem používá. Tato látka se dosti často probírá i zde, tak bych se moc rád optal. Jde údajně o rozpouštědlo, které velmi snadno proniká do nitra tkání a tam působí dezinfekčně. Je jasné, že nejde o trvalé uzdravení, mrtvé zuby zůstanou stále mrtvé, ale snad by se dal stav alespoň trochu zlepšit?

Nikde tam bohužel nemají ani zmínku o tom jak DMSO ředit a přesně použít. Poprosím moc o jakoukoliv radu, ať týkající se DMSO, nebo jiného vhodného prostředku. Díky moc předem.

Tak DMSO je silné protizánětlivé činidlo a nosič tedy dokáže projít pokožkou, sliznicí nebo tkání do značné hloubky a nese sebou i nějaké léčivo pokud ho s ním smícháte. Nic složitého za tím nehledejte, prostě si kvalitní DMSO zředíte vodou nebo jakoukoliv léčivou látkou na koncentraci 50% tedy DMSO v plné koncentraci a cokoliv jiného v poměru 1:1 a tímto roztokem budete prožbluchovat ústní dutinu včetně lícních kapes a prostoru pod jazykem. Následně můžete zbytek buď vyplivnout nebo i spolknout akorát je potřeba počítat s tím že pokud DMSO budete polykat může se po čase dost intenzivně projevovat takovým česnekovým smradem z pokožky. Jako léčivo lze do něj aplikovat širokou škálu antibakteriálně a protizánětlivě působících látek:
Antimikrobiální látky – například jód nebo stříbro, které mohou pomoci eliminovat infekci.
Bylinné extrakty – některé přírodní látky, jako je propolis nebo aloe vera, různé olejíčky hlavně hřebíček mají protizánětlivé a hojivé účinky.
Hořčíkový olej – může pomoci zmírnit bolest a podporovat regeneraci tkání.
Osobně bych asi volil ten hřebíčkový olej a možná by šlo vyzkoušet ho přidat do kokosového tuku a pak tam přilít to DMSO v uvedeném poměru a vzniklou emulzí prožbluchovat ústa. Hlavně počítejte s tím že hřebíčkový olej není jen tak nějaký olejíček, to je držkopal jako hrom, tedy raději začínat a nižší koncentrací i jedna kapka může být na nezkušeného uživatele docela síla. Pochopitelně ten problém je spíše problém imunity tedy nejde ani tak o to vyřešit samotné zuby jako vyřešit zdroj funkční imunity tedy střeva.