Zdravim lidicky,
chci se zeptat zda má někdo zkušenosti s ROBI masem a zda je vhodné pri posilovani jako nahrada bilkovin?
Pripadne jake jsou alternativy, ktere jsou zdravé tedy vhodné pro dostatecny prijem bilkovin. Pokud mozno co nejefektivněji a nejlepe RAW. ![]()
Dekuji Gorden
chci se zeptat zda má někdo zkušenosti s ROBI masem a zda je vhodné pri posilovani jako nahrada bilkovin?
Pripadne jake jsou alternativy, ktere jsou zdravé tedy vhodné pro dostatecny prijem bilkovin. Pokud mozno co nejefektivněji a nejlepe RAW. ![]()
Dekuji Gorden
Robi maso se používá místo masa z jatečných zvířat. Můžete jej smažit, dusit, vařit podle své fantazie. Hodí se i do salátů.
Složení: voda, rostlinná bílkovina, obilné klíčky, červená řepa, sůl
Rostlinná bilkovina, neboli maso ROBI - je na rozdíl od sójového masa, kde jsou základem bílkoviny z luštěnin, vyráběno ze směsí rostlinných bílkovin, především pšeničných a rýžových bílkovin, pšeničných klíčků a červené řepy. Tato směs je tepelně upravována a proto obsahuje pouze minimální množství mikroorganismů. Neobsahuje žádné živočišné bílkoviny, cholesterol, sóju ani syntetická barviva a konzervanty!
Rostlinné maso Robi je ideální jako úplná nebo částečná náhrada masa ve všech pokrmech, které obvykle připravujeme. Maso připomíná svým vzhledem, ale především i chutí. Podle stanoviska dietologa a akreditovaných laboratoří splňuje zhlediska kulinářského i nutričního požadavky moderní výživy a jejím zdravotním a dietním požadavkům.
Je na trh dodáváno ve čtyřech variantách jako
◾sekaná
◾plátky
◾nudličky
◾hotová jídla (čína, karbanátky)
Upravuje se téměř stejným způsobem jako maso, tj. krátkodobým vařením, dušením, smažením. Navíc lze je použít i za studena např. do salátů. Důležitou předností je také nízká cena ve srovnání s normálním masem
Díky uvedenému složení je jeho konzumace vhodná k prevenci onemocnění srdce a cév (nižší celková energetická hodnota pokrmu a především nasycených mastných kyselin), k redukčním dietám, pro diabetiky a prevenci předčasných sklerotických změn a potíží zejména dolních končetin (dna). Robi maso je tedy výhodné pro dietní a vegetariánská jídla, kulinářské speciality, saláty aj.
...osobní zkušenost zatím namám,ale nějak mě to nepřesvědčilo to samé se není to tak dlouho psalo o sojovém mase a nízká cena není všechno.Jediná zdravá surovina kterou to obsahuje byla červená řepa...jinak nedostatkem bílkovin u nás nikdo netrpí a nadměrná konzumace bílkovin při posilování jak se tu už psalo je kravina
Přesně tak. Robi je svým složením mnohem horší než normální maso. Ty reklamní kecy jsou podobné jako u sojového masa nebo rostlinných margarínů atp.
Když nechcete jíst maso, tak ho prostě nejezte a nehledejte žádné blbé náhrady. Při dostatečně kalorické stravě z jakýchkoliv normálních potravin žádný nedostatek bílkovin neexistuje.
Dekuji za odpovedi
Jakmile se něco jmenuje robi maso, sojové maso, maso z bílků, rostlinné maso, kdovíjaké maso ... a přitom to není maso, jde o podvod a hlavně o velký psychologický, emocionální a energetický problém. O problém postoje k životu, tělu, duši a stravě. Pokud nechci jíst maso, tak ho prostě nejím. A nebudu ho něčím "nahražovat". Tím si zadělávám na problémy.
Obilné klíčky si ovšem dejte, naklíčené obilí a luštěniny jsou velmi dobré.
Řepu si dejte tak jak je. Jednak syrová strouhaná (je velmi chutná), čerstvá šťáva z ní (s mrkví a jablky, třeba), dušená i třeba vařená jako polévka. Velmi lahodné, vše.
Dobrý den,
v prvé řadě dekuji za tipy na zdravé jídlo obilné klíčky a naklíčené obilí jak jsem se dočetl může obsahovat vitamin B12. Kysaná zelenina a řasy též. Nejde mi o chuť. Bývá mi po mase zle cítím ho ještě 4 hodiny po jídle, kdy už to fakt neni žádoucí a děkuji za rady ohledně náhražek masa, nebudu je zařazovat do jídelníčku. Cvičim a nechci přitom brát žádné doplňky stravy, žádné suplementy atd. Zároveň chci cvičit každý druhý den, jen potřebuji aby se mi zregenerovaly svaly a zároveň pro ně bylo dostatek stavebního materiálu. Cvičim po ránu a dávám si jeden kus ovoce. Po cvičení si ihned udělám smoothie z banánu + další ovoce. Případně dodám skořici, nebo kakaový prášek. Odpoledne si dávám zeleninový sálát a k večeru třeba houby s dušenou zeleninou. Prokládám namáčenými ořechy. Od té doby co jím takto se cítim moc dobře, až na tu regeneraci. Spim každý den před dvanáctou a snažim se spát kolem 7 hodin. Doteď jsem si myslel že je to nedostatkem bílkovin ve stravě, ale nevim.
Nejaky důvod proc neužívat aspoň třeba glutamin a BCAA ? Telu urcite neuskodi ba naopak a při regeneraci jsou tyhle latky dost dulezite. Ostatní aminkyseliny se daji nahnat i bez masa, ale jestli opravdu sportujete na nejake urovni, tak minimalne před a po treningu v davce aspoň 10g od každého bych se glutaminu a BCAAcek nebal...
Dekuji Gorden
Na to vám velice dobře odpovídá člen ravima a já osobně také tyto podivné náhražky zrovna nemusím. Pokud chcete posilovat, zaměřte se na esenciální aminokyseliny, ty se dají běžně koupit a máte alespoň to, co tělo umí zužitkovat na rozdíl od nějakých náhradních pseudopotravin.
Esenciálních aminokyselin se asi opravdu bát nemusíte, pokud je do sebe nebudete tlačit nesmyslně, ale glutamin již zcela bezpečný být nemusí, jsou dokonce některé studie, že v přebytku by i uměl provokovat růst maligních buněk.