Růže

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/ruze/
Merit — pát čec 17, 2009 4:15 pm

Dobry den pane Jaroslave!
Tak jsem si "slehl" /zatim/ prvni Sankhapraksalanu. No, bylo to drobatko utrpeni, protoze jsem vyk*dil snad i ocni pozadi. Ale po stabilizaci organizmu to bylo neco uplne jineho. Citim se dobre a me Ph moce kleslo z 5.1 na 6,0. Zatim. Moc Vam dekuji za neocenitelne rady.
Zaroven bych poprosil pro svoji zenu radu, ze co udelat s nemoci zvanou "ruže". Blbe je to ze to zacina resit Dermacolem na tvar misto cesty vycisteni organizmu. Ale asi ji k tomu prinutim pomoci hrube mechanicke sily...... A bude pokoj.
Dekuji
Merit

Jarda — pát čec 17, 2009 10:33 pm
Merit píše:
Dobry den pane Jaroslave!
Tak jsem si "slehl" /zatim/ prvni Sankhapraksalanu. No, bylo to drobatko utrpeni, protoze jsem vyk*dil snad i ocni pozadi. Ale po stabilizaci organizmu to bylo neco uplne jineho. Citim se dobre a me Ph moce kleslo z 5.1 na 6,0. Zatim. Moc Vam dekuji za neocenitelne rady.
Zaroven bych poprosil pro svoji zenu radu, ze co udelat s nemoci zvanou "ruže". Blbe je to ze to zacina resit Dermacolem na tvar misto cesty vycisteni organizmu. Ale asi ji k tomu prinutim pomoci hrube mechanicke sily...... A bude pokoj.
Dekuji
Merit

Nyní jste si ověřil v praxi staré, dobré, okřídlené, rčení, "není nad to, se dobře vy**at". Znají ho celé generace lidí a přesto skoro každý dělá i nemožné, aby svůj trávící trakt co nejrychleji zničil a defekace se stala dennodenní komplikací jeho života. Pokud člověk po dlouhých letech opět pozná tento správný stav, cítí se jako znovu narozený a plně Vám rozumím.
Růže je zánětlivý proces a jako každý jiný zánět, vychází z překyselení a zahlenění organizmu. Matlat na to něco zvenčí, je naprostý nesmysl, to pouze zatlačí problém na malou chvíli zpět a vzhledem k tomu, že se organizmus tímto způsobem snaží zbavit toxemických zplodin, jak přestanete mazat, opět to vyleze a jede dál. Jediná cesta, u naprosté většiny kožních problémů, vede přes čisté tlusté střevo a úpravu kyselosti moče. Organizmus se tím pročistí a tělní zplodiny začnou odcházet správnou cestou, přes tlusté střevo a ne náhradní cestou, přes kůži. Bez těchto prvotních kroků, se s problémem zřejmě nehne a pokud bych měl popsat celý postup, je to na velice dlouhé povídání. Pokud budete mít zájem, tak formou osobní konzultace Vás mohu seznámit se vším, co je třeba dodržovat, pro odstranění tohoto problému. V případě zájmu o schůzku, mi zavolejte na telefon uvedený na stránkách vpravo, pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky. Mechanický postup bych zatím nedoporučoval, s tím by nemusel souhlasit vyšetřovatel a soudce.

Merit — sob čec 18, 2009 9:06 am

Moc dekuji za informace. Hrubou silu jeste zvazim.
Merit

MatildaD — čtv dub 05, 2012 1:35 pm

Dobrý den, také trpím kožní nemocí Rosacea http://zdravi.doktorka.cz/kozni-nemoc-rosacea/
Tuto stejnou nemoc má maminka a měla také babička - takže rodinná dispozice (nechápu jak to, babička žila na vesnici a v čistém prostředí)...Mamka to špatně psychicky snáší, doktoři nepomáhají (naopak byla nařčena s akloholismu což obrečela protože vůbec alkoholu neholduje) vyzkoušela už úplně všechno kromě laseru, hlavně hromadu antibiotik, kortikoidů (prednison, triamcolon), byla na všetření kloubů - podezření na lupus,krevní testy, alergologie, vyzkoušela spoustu krémů...trápí se s tím už tak 15-20 let. Mě se poslední rok Růžovka objevila taky a pořád se zhoršuje, uplně brečím kolikrát jak půjdu ráno zase do práce s "bedarami"...U doktorů jsem byla, ale po diagnoze ružovka jsem tam už nešla, protože mám dojem, že to léčit neumí..Snažím se nejíst potraviny které jsou "chemické"...Koupila jsem odštavnovač, začala jsem popíjet ovocné freshe abych doplnila vitamíny, maso skoro nejím, uzeniny taky, sladké jsem také moc omezila, alkohol skoro nepiji, už skoro nic moc nejím..Moc prosím mohl by jste mi poradit - co nejvíc polopaticky - co dělat? Četla jsem o česneku, jogurtech, klystýrech, živočišním uhlí, makrobiotice, štávách ovocných, síře, ichtamolu a všem možném ostatním...Neumím se v tom vůbec orientovat... Chtěla bych udělat co bude v mých silách, omezit co půjde...Jsem dost štíhlá, tak už se velkých diet dost bojím, ne proto že bych si myslela, že je neustojím, ale naopak, bojím se bych si neuhnala nějakou poruchu příjmu potravy...Pane Zajíc, pokud budete mít chvilku, prosím poradte...Velice děkuji...Zkusila bych co doporučíte, zdá se mi, že víte o čem mluvíte. Ještě jednou děkuji za Váš čas. S pozdravem.Martina

Jarda — pát dub 06, 2012 9:37 pm
MatildaD píše:
Dobrý den, také trpím kožní nemocí Rosacea http://zdravi.doktorka.cz/kozni-nemoc-rosacea/
Tuto stejnou nemoc má maminka a měla také babička - takže rodinná dispozice (nechápu jak to, babička žila na vesnici a v čistém prostředí)...Mamka to špatně psychicky snáší, doktoři nepomáhají (naopak byla nařčena s akloholismu což obrečela protože vůbec alkoholu neholduje) vyzkoušela už úplně všechno kromě laseru, hlavně hromadu antibiotik, kortikoidů (prednison, triamcolon), byla na všetření kloubů - podezření na lupus,krevní testy, alergologie, vyzkoušela spoustu krémů...trápí se s tím už tak 15-20 let. Mě se poslední rok Růžovka objevila taky a pořád se zhoršuje, uplně brečím kolikrát jak půjdu ráno zase do práce s "bedarami"...U doktorů jsem byla, ale po diagnoze ružovka jsem tam už nešla, protože mám dojem, že to léčit neumí..Snažím se nejíst potraviny které jsou "chemické"...Koupila jsem odštavnovač, začala jsem popíjet ovocné freshe abych doplnila vitamíny, maso skoro nejím, uzeniny taky, sladké jsem také moc omezila, alkohol skoro nepiji, už skoro nic moc nejím..Moc prosím mohl by jste mi poradit - co nejvíc polopaticky - co dělat? Četla jsem o česneku, jogurtech, klystýrech, živočišním uhlí, makrobiotice, štávách ovocných, síře, ichtamolu a všem možném ostatním...Neumím se v tom vůbec orientovat... Chtěla bych udělat co bude v mých silách, omezit co půjde...Jsem dost štíhlá, tak už se velkých diet dost bojím, ne proto že bych si myslela, že je neustojím, ale naopak, bojím se bych si neuhnala nějakou poruchu příjmu potravy...Pane Zajíc, pokud budete mít chvilku, prosím poradte...Velice děkuji...Zkusila bych co doporučíte, zdá se mi, že víte o čem mluvíte. Ještě jednou děkuji za Váš čas. S pozdravem.Martina

Sice mám skoro dva metry a jedu už druhou padesátku, ale na zajíce jsem ještě nedospěl, stále jsem jenom Zajíček a asi už mě to zůstane. Na vašem místě bych popřemýšlel nad bezsacharidovou dietou, většinou je problém v plísních a ty si můžete pěkně předávat z matky na dceru po mnoho generací konkrétním stravovacím postupem, který bude patrně velice podobný a zřejmě by se souvislost měla dát vysledovat. Udělejte si plivací a krkací test, zjistěte stav jódu ve svém těle a myslím, že se chyba odhalí.

MatildaD — ned dub 08, 2012 11:35 pm

Omlouvám se za zkomolení jména :-), jsem nešika. Jo jo,kvasinku mám a dietu jsem již nasadila - držím jí 3 dny. První den brutální depka, těšila jsem se domů z práce si pobrečet...druhý den trochu lepší - no natekl mi zub ale neva, teď je třetí den - je mi zase trochu líp. Vyrážka mi pomalu zalézá :-), takhle dobrou plet jsem už dlouho neměla .-), no nechci to zakřiknout, ale zdá se mi že vyrážka mizí jako zázrakem. Provádím taky denně klystýr teplou vodou s citronem, musím však večer, ráno je doma hodně lidí :-(. Koukám na to všechno jak z jara, zdá se mi to neuvěřitelné...Klystýru jsem se bála jak čert kříže - a nic na to není vlastně.Jediné co mi přijde divné- když ráno sním na hmoždířku rozdrcené ořechy - lsíkáče, večer jsou ještě nestávené vo WC - je to normální?Jinak jím brokolici, květák, sirnou patlaninu a saláty... vše podle tabulky. Brokolici jsem upekla - snad to není nějaký velký průšvih, květák taky - udělala jsem si jakoby takovou čistou sekačku (snad jsem to nezkazila ale vypadá to že se všechno pomalunku zlepšuje). K tou salát, trochu domácího kys zelíčka, jím chilli, česnek...Hrozně se těším když budu moct ovocné štávy, ty jsem si (také díky Vášemu foru) začala lisovat doma...Úplně se divím, jak si vážím každičkého kousku jídla...No napíšu další vývin...Pane Zajíčku - děěěěkkuujiii za Váš čas a tenhle web!!!

Xeelee — pon dub 09, 2012 1:36 am
MatildaD píše:
Brokolici jsem upekla - snad to není nějaký velký průšvih, květák taky

Tobě syrový nechutnaj? Obzvlášť květák mám moc rád a tepelně upravovanej už mi nechutná. A to sem do sebe ještě poměrně nedávno cpal obalovanej květák, vařený brambory a tuny kupovaný tatarky jak nezavřenej. Sakra, teď sem na něj před ulehnutím dostal strašnej hlad :)

ovekyska — pon dub 09, 2012 7:54 am
Xeelee píše:
MatildaD píše:
Brokolici jsem upekla - snad to není nějaký velký průšvih, květák taky

Tobě syrový nechutnaj?

brokolicu surovu fakt nemozem, podla mna hnusna chut, az na hlubiky. karfiol v pohode.

MatildaD — pon dub 09, 2012 2:47 pm

Ad syrová brokolice ...No zkoušela jsem, ale snědla bych jí jen kousiček a nenajdela se toho...neumim si to moc představit, jsem vařanka (nejsem za to extra hrdá) ale taková ta "zdravější" určitě si nekupuji žádné polotovary, nic ochucovaného atd, spíš jsem jedla hodně luštěniny, rýži, zeleninu, Sushi, obiloviny, a hodně ovocných freshů......No ted jsem na té nízkosacharidovce...Nevím co moc jíst, proštudovala jsem cele forum o candide, prošdudovla jsem tabulku a držím se jí. Ale čeho kolik moc, jaké množství nevím,tak to dělám tak, abych to vydržela co nejdéle...Dneska je velikonočni pondělí tak si dám pečené bio kuře - kousiček, vařenej květák, křen, salát a trochu dijon hořčice...Rády bych třeba picles - ale nevím jestli můžu - mám zelí, kmín cibule a mrkev - domácí výroba...Jinak jím ty lískáče, mandličky, drtím si je na hmoždířku, lis nemám, asi koupim...Díky za zajem a konverzaci s Vámi zkušenějšími...

Xeelee — pon dub 09, 2012 4:29 pm
MatildaD píše:
Rády bych třeba picles - ale nevím jestli můžu

Pickles je vhodný. Laktobacily se nemaj rády s kvasinkou. vyžadujou ve střevě jiný pH. Mrkni do tabulky v mém podpisu. Tam je velkej seznam toho co můžeš.

MatildaD — úte dub 10, 2012 12:17 am

..díkes, četla jsem tu dietu, jen jsem se lekla, že mám to picles i z mrkví...A ještě bych se chtěla zeptat ohledně čerstvých ovocných štáv..byly jsem je zvyklá dost popíjet...úplně mi chybí, kdy a jaké šťávy můžu zase začít znovu zařazovat? Uplně to mnou clouumá když vidím odšťavnovač..

MatildaD — úte dub 10, 2012 3:57 pm

Jiank je mi dneska blbě, že to není možné, třes, bolest hlavy, depka (mám volno tak doma pobrekávám, chvíli clekm pohoda, pak zas depka), vůbec obrovská slabost, docel chvílemi bušení srdce, takové ty stavy na omdlení...Měla jsem jen mozzarelu a okurku, nemám na nic vůbec žádnou chut...Koukám do tabulky a nevím si tam nic vybrat...Prostě je to šok ten přechod, nevím co vařit, nevím co jíst...Je to dneska 5 den bez sacharidu (no včera mi bylo léle). Koupila jsem si Vit C,B komplex, Hořčík, E, lepicol...Piju lapacho a citronovou vodu. Je to síla jak to se mnou mává - je to normální?Úplně bažím po ovocné štávě...Nemáte někdo typy co jak jíst - co jste jedli vy? Co třeba ráno, co na oběd co večer...

Jarda — stř dub 11, 2012 10:25 pm
MatildaD píše:
Jiank je mi dneska blbě, že to není možné, třes, bolest hlavy, depka (mám volno tak doma pobrekávám, chvíli clekm pohoda, pak zas depka), vůbec obrovská slabost, docel chvílemi bušení srdce, takové ty stavy na omdlení...Měla jsem jen mozzarelu a okurku, nemám na nic vůbec žádnou chut...Koukám do tabulky a nevím si tam nic vybrat...Prostě je to šok ten přechod, nevím co vařit, nevím co jíst...Je to dneska 5 den bez sacharidu (no včera mi bylo léle). Koupila jsem si Vit C,B komplex, Hořčík, E, lepicol...Piju lapacho a citronovou vodu. Je to síla jak to se mnou mává - je to normální?Úplně bažím po ovocné štávě...Nemáte někdo typy co jak jíst - co jste jedli vy? Co třeba ráno, co na oběd co večer...

No normální to bohužel je, kvasinka si docela nevybíravě říká o žrádlo a pokud jí ho dáte, tak jste zase na začátku, čili základ je vydržet až ta největší masa kvasinek vychcípá a pak už je to lepší. Jinak je vidět, že vám to až na detoxikační reakce svědčí a určitě bych neubíral, ono to chce pevnou vůli a jde to.

jani — stř dub 11, 2012 10:49 pm
ovekyska píše:
brokolicu surovu fakt nemozem, podla mna hnusna chut, az na hlubiky. karfiol v pohode.

Ten samý problém s brokolicí jsem měla i já, stačilo si přečíst knížku od Victorie Boutenko a tam jsem kápla na recepis - odštavit brokolici, banán a co kde najdu (jabko, pomeranč, kiwi... ) pak smíchat zpět ke štávě i ten suchý odpad - on ten banán eliminuje chut té brokolice na velmi únosnou, řekla bych až výtečnou chut, vše udělá takovou jakoby přesnídávku, občas tam mrsknu i okurku. která to pěkně naředí a mám skvělý chutný a asi i zdravý jídlo
(někde se tu řešilo co s čím nemíchat ... hele, úspěšně na to dlabu, nikdy jsem s nijakou míchaninou neměla problém at to bylo i ovoce se zeleninou, sleduju u zvířat, taky zdlábnou na co zrovna přijdou, nemají žádné tabulky, kalkulačky, netrápí je, jestli něco má víc bílkovin a podobně, jsou v pohodě a zrovna tak i já

Jarda — stř dub 11, 2012 11:04 pm
jani píše:
Ten samý problém s brokolicí jsem měla i já, stačilo si přečíst knížku od Victorie Boutenko a tam jsem kápla na recepis - odštavit brokolici, banán a co kde najdu (jabko, pomeranč, kiwi... ) pak smíchat zpět ke štávě i ten suchý odpad - on ten banán eliminuje chut té brokolice na velmi únosnou, řekla bych až výtečnou chut, vše udělá takovou jakoby přesnídávku, občas tam mrsknu i okurku. která to pěkně naředí a mám skvělý chutný a asi i zdravý jídlo
(někde se tu řešilo co s čím nemíchat ... hele, úspěšně na to dlabu, nikdy jsem s nijakou míchaninou neměla problém at to bylo i ovoce se zeleninou, sleduju u zvířat, taky zdlábnou na co zrovna přijdou, nemají žádné tabulky, kalkulačky, netrápí je, jestli něco má víc bílkovin a podobně, jsou v pohodě a zrovna tak i já

No nevím, zde by mohlo jít o dost slušný problém a projeví se za delší dobu, zelenina a ovoce se prostě míchat nemá.

jani — stř dub 11, 2012 11:06 pm
MatildaD píše:

No tak na tyhle stavy si dost živě pamatuju, taky jsem si tím prošla, mívala jsem takový :!: závratě a dokonce i několikaminutové bezvědomí, pokud to bylo " jen " toto, tak jsem to zvládala,ale jak se začlo přidávat i srdíčko, to už bylo o hubu a raději jsem něco zdlábla - bez 5ti jedů samozřejmě. Ta Mozarela se mi nejeví jako nejlepší nápad, přece jen určitě obsahuje siřidla a jiné svinstva
Konkrétně jsem pohledala: Složení mozzarella:
Mléko, sůl, syřidlo, regulátor kyselosti: kyselina citrónová.

Na kandidu je dobrá soda bikarbona, třeba půl kávové lžičky, žužlat 20 minut slunečnicový olej v ustech a pak vyplivnout, slušně s ní zatočí i kokosový tuk. Mě se nerozjela ani po medu ani po štávách a to jsem si vůbec nic nepočítala, nějaká tabulka tehdy vůbec neexistovala, prakticky jsem kandidu měla,ale nějak byla pro mě podřadným problémem, na který sem se nesoustředila ani co se týká jídla a pití, to už bych fakt nemohla vůbec nic i z toho mála. Candida se vyřešila po půl roce sama ( možná dřív, já si všimla teprva za půl roku, že jsem bez problémů :-) )

Taky pozor na poměr draslíku se sodíkem ... moje kámoška při jakési příšerné dietě zkončila se selháváním srdce na JIP, prej měla minimum draslíku.

jani — stř dub 11, 2012 11:15 pm
Jarda píše:
No nevím, zde by mohlo jít o dost slušný problém a projeví se za delší dobu, zelenina a ovoce se prostě míchat nemá.

Problém v čem, jak by se mohl projevit a za jak dlouho? Asi třetím rokem to tak jedu a problém nemám, jen se mi občas něco zlepší.
Odkoukávám od zvířat, studuju moudra, zkouším na sobě, jediný na co můj organismus nemá, je i pár hodinová hladovka - bohužel

MatildaD — čtv dub 12, 2012 11:24 pm

Pane Zajíčku, děkuji za odpověd .-) Jsem 6 den na tvrdé protikvasinkovce, zatím jsem nic neporušila - teda jím sýry a jogurty, ale ty jsou v tabulce jako povolené tak snad to pro těd neva....jím třeba kozí sýr a salát...nebo něco z doporučených...Tvář se mi hodně zlepšila - myslím tak 50%. Na tváři kdž se podívám velmi zblízka, vidím fleky jako by po plísni, takové jakoby vyfouké puchýřky, něco jak staré žehnutí od kopřiv...nic, to jen pro zajíavost co tohle mohlo být...No moc prosím poraďte - kdy by jste mi doporučoval zařadit ovoce ? Čerstvě lisované štávy a jaké druhy v jaké postoupnosti mám postupně přidávat...Ráda bych zařadila štávu jako samostatné jídlo např k obědu...Také mám doma oleje z agro el - slunečnice, bodlák - můžu je dávat třeba do saáltu...Dííkkyyy

MatildaD — pát dub 13, 2012 2:20 pm

Pane Jaroslave, celou noc jsem zvracela,bolest břicha křeče, šlo to ze mě až do zelené štávy a pak už mi nešlo nič, no skoro jsem chcípla, ale ráno vše ok...večeře byla - míchaný salát (čekanka, lolo roso, leďák, rukola), citron, vařené vajíčko a trochu křenu...jo a roibos s citronem a stévií..Nevíte mi i někdo s ostatních zkušených čím to mohlo být? Jinak za týden diety mám 5 kg dolu, což mě tochu děsí, ptž mám ted už 45 kilo a víc bych fakt nerada zhubla, je to tak na hraně mám pocit, mám 33 let a 158 cm..Čím se mám co nejvíc cpát, abych víc nestratila na váze? Před dietou jsem se živila spíš rýží, pohankou, těstovinami a takovými těmi kvasinkovými potravinami, maso jsem jedla minimálně sýr taky, měla jsem za to že nejsou zdravé...No můžu říct na syrové saláty jsem byly zvaklá jako na přílohu k ostatnímu jídlu, z hromdy syrových salátů mi tedy moc dobře není, nějk mi to myslím netráví dobře, takže tomu moc nedávám a jím spíš menší misku salátu..a ostatní dohromady nic moc...A jinak - v plivacím testu jsem ráno kvasinku nenašla :-), ale je mi jasné, že musí v diete pokračovat, ve střevech jí mslím stále mám...Děkuji, jsem fakt moc ráda, že jste :-)

Jarda — stř dub 18, 2012 10:35 pm
jani píše:
Problém v čem, jak by se mohl projevit a za jak dlouho? Asi třetím rokem to tak jedu a problém nemám, jen se mi občas něco zlepší.
Odkoukávám od zvířat, studuju moudra, zkouším na sobě, jediný na co můj organismus nemá, je i pár hodinová hladovka - bohužel

Tak toto míchání ovoce a zeleniny většinou výborně zlepšuje kvasné procesy v organizmu, čili nic zdravého to není.

Jarda — stř dub 18, 2012 10:38 pm
MatildaD píše:
Pane Zajíčku, děkuji za odpověd .-) Jsem 6 den na tvrdé protikvasinkovce, zatím jsem nic neporušila - teda jím sýry a jogurty, ale ty jsou v tabulce jako povolené tak snad to pro těd neva....jím třeba kozí sýr a salát...nebo něco z doporučených...Tvář se mi hodně zlepšila - myslím tak 50%. Na tváři kdž se podívám velmi zblízka, vidím fleky jako by po plísni, takové jakoby vyfouké puchýřky, něco jak staré žehnutí od kopřiv...nic, to jen pro zajíavost co tohle mohlo být...No moc prosím poraďte - kdy by jste mi doporučoval zařadit ovoce ? Čerstvě lisované štávy a jaké druhy v jaké postoupnosti mám postupně přidávat...Ráda bych zařadila štávu jako samostatné jídlo např k obědu...Také mám doma oleje z agro el - slunečnice, bodlák - můžu je dávat třeba do saáltu...Dííkkyyy

Ovoce pro tento stav není vhodné, s tím bych rozhodně počkal. Jinak čerstvé šťávy ze zeleniny problém nepředstavují, ty si klidně dělejte. Slunečnicový olej je docela slušně prozánětlivý, čili s tím bych také zatím nepospíchal.

Jarda — stř dub 18, 2012 10:45 pm
MatildaD píše:
Pane Jaroslave, celou noc jsem zvracela,bolest břicha křeče, šlo to ze mě až do zelené štávy a pak už mi nešlo nič, no skoro jsem chcípla, ale ráno vše ok...večeře byla - míchaný salát (čekanka, lolo roso, leďák, rukola), citron, vařené vajíčko a trochu křenu...jo a roibos s citronem a stévií..Nevíte mi i někdo s ostatních zkušených čím to mohlo být? Jinak za týden diety mám 5 kg dolu, což mě tochu děsí, ptž mám ted už 45 kilo a víc bych fakt nerada zhubla, je to tak na hraně mám pocit, mám 33 let a 158 cm..Čím se mám co nejvíc cpát, abych víc nestratila na váze? Před dietou jsem se živila spíš rýží, pohankou, těstovinami a takovými těmi kvasinkovými potravinami, maso jsem jedla minimálně sýr taky, měla jsem za to že nejsou zdravé...No můžu říct na syrové saláty jsem byly zvaklá jako na přílohu k ostatnímu jídlu, z hromdy syrových salátů mi tedy moc dobře není, nějk mi to myslím netráví dobře, takže tomu moc nedávám a jím spíš menší misku salátu..a ostatní dohromady nic moc...A jinak - v plivacím testu jsem ráno kvasinku nenašla :-), ale je mi jasné, že musí v diete pokračovat, ve střevech jí mslím stále mám...Děkuji, jsem fakt moc ráda, že jste :-)

Na té stravě nic špatného není, to tedy byla spíše nějaká detoxikační reakce. Pokud jde o pokles váhy, dal bych více tuků, nějaké antioxidanty a podpořil slinivku a játra, což se zde již vše probíralo.

MatildaD — stř kvě 09, 2012 7:01 pm

Dobrý den pane Jardo, dlouho jsem se tady neozývala, vytrvala jsem v dietě a tak už mám 4 týden protikvasinkovky za sebou :-), tělo si na to docela zvyklo, depky se zmenšili, zhubla jsem hned těch 5-6 kilo, cehož jsem se docela lekla, ale pak se to zastavilo a byl klid, váha na 46 je myslím optimální...Můj jídelníček byl přesně podle tabulky, která zde byla uvedena. Jedla jsem zeleninu - vařenou, syrovou, dušenou a pečenou, ořechy,trochu ryb, možná 2 x maso, mléčné výrobky - kozí,ovčí, tvrdé sýry a mozarelu, tak 2 vajíčka natvrdo týdně...Klystýry, všecko jak píšete. Ted jsem začala přidávat potraviny z 3 skupiny - lilkovié, batáty, chci si dát černé olivy, včera jsem si poprvé udělala ovocnou šávu - kyselé jablka a grep, no nic lepšího jsem snad v životě nepila :-). Jinak můj jídelníček ted vypadá např - ráno kozí jogurt bílý,pak para ořechy cca 10 dkg (nebo semínka dýně slunečnice, nebo kokos s trochu kokosového oleje) - jinak třeba lískáče mi moc dobře nedělají a mandle taky (průjem), obd pečené cukety míchané s pečenými batátami a velký míchaný salát, pak pár ořechů a večere salát ze sýrem, nebo jedným vajíčkem natvrdo, pokapaný lněným olejem a citrónem...Zeleninu jako hlavní jídlo peču, jako přílohu mívám různej salát...Snad je to dobře...Ted jsem si koupila čokoládu slazenou stévií, tak po kostičce snad už můžu - v tabulce je to povolené. Pití - doporučené čaje a voda s citronem, jo měla jsem panáka slivovice - návštěva rodičů, jsem prostě neodolala. Beru vitamíny C,E, B a jod. Na takovéto jídlo sem si docela zvykla, až se sama divím...Doporučila jsm dietu i mamce - snad bude taky mít sílu na to jí vydržet alespon ty 4 týdny...Já chci pokračovat dál. Plet se mi změnila, zlepšila - není však ještě "dobrá".Místo suché, červené, alergické, podrážděné pokožky mám tvář přirozeně o dost mastnější, cítím, že kůže tolik netrpí a je odolnější, mastnější a tolik nesvědí, taky po tělě mi zmizeli suché mapy..Mám na obličeji ale pořád červené mapy- jako když jste s dávněji sedřel a zůstala Vám červená kůže po strupu, nebo jako po spálení suníčkem, ta mapa je trošičku vystouplejší, a drsnější...na pravé tváři je to víc, mapa jde od spánku po tváři k nosu, levá tvář je lepší, tam se mi ale zase dělají vyrážky...není to prostě dobrý, ale změnilo se to...Čím to myslíte může být? nemohla bych Vám poslat fotky, pokud by to třeba omohlo a mohl by jste mi poradit...Nevíte co dělat dál, jak proces úzdravy ještě podpořit? Ještě jsem se chtěla zeptat - myslíte, kdy bych si mohla dát trochu vína? mám neskutečnou chut na červené víno, čeká nás dovolená, tak byl by to velký prohřešek dát si trochu vína mohla bych něco důležitého pokazit?
Jiank kvasinku jsem už asi 14 dní v pliv. testu nenašla :-). Pane Jardo, i když nemám plet ještě v poho, vím, že se to celé vyplatilo a dieta mi pomohla...Děkuji Vám, fakt moc, věřím tomu, že jít touto cestou, určitě každému pomůže...vážím si moc Vaší práce a času!!!! Dííkkyyy

Jarda — pát kvě 11, 2012 7:28 pm
MatildaD píše:
Dobrý den pane Jardo, dlouho jsem se tady neozývala, vytrvala jsem v dietě a tak už mám 4 týden protikvasinkovky za sebou :-), tělo si na to docela zvyklo, depky se zmenšili, zhubla jsem hned těch 5-6 kilo, cehož jsem se docela lekla, ale pak se to zastavilo a byl klid, váha na 46 je myslím optimální...Můj jídelníček byl přesně podle tabulky, která zde byla uvedena. Jedla jsem zeleninu - vařenou, syrovou, dušenou a pečenou, ořechy,trochu ryb, možná 2 x maso, mléčné výrobky - kozí,ovčí, tvrdé sýry a mozarelu, tak 2 vajíčka natvrdo týdně...Klystýry, všecko jak píšete. Ted jsem začala přidávat potraviny z 3 skupiny - lilkovié, batáty, chci si dát černé olivy, včera jsem si poprvé udělala ovocnou šávu - kyselé jablka a grep, no nic lepšího jsem snad v životě nepila :-). Jinak můj jídelníček ted vypadá např - ráno kozí jogurt bílý,pak para ořechy cca 10 dkg (nebo semínka dýně slunečnice, nebo kokos s trochu kokosového oleje) - jinak třeba lískáče mi moc dobře nedělají a mandle taky (průjem), obd pečené cukety míchané s pečenými batátami a velký míchaný salát, pak pár ořechů a večere salát ze sýrem, nebo jedným vajíčkem natvrdo, pokapaný lněným olejem a citrónem...Zeleninu jako hlavní jídlo peču, jako přílohu mívám různej salát...Snad je to dobře...Ted jsem si koupila čokoládu slazenou stévií, tak po kostičce snad už můžu - v tabulce je to povolené. Pití - doporučené čaje a voda s citronem, jo měla jsem panáka slivovice - návštěva rodičů, jsem prostě neodolala. Beru vitamíny C,E, B a jod. Na takovéto jídlo sem si docela zvykla, až se sama divím...Doporučila jsm dietu i mamce - snad bude taky mít sílu na to jí vydržet alespon ty 4 týdny...Já chci pokračovat dál. Plet se mi změnila, zlepšila - není však ještě "dobrá".Místo suché, červené, alergické, podrážděné pokožky mám tvář přirozeně o dost mastnější, cítím, že kůže tolik netrpí a je odolnější, mastnější a tolik nesvědí, taky po tělě mi zmizeli suché mapy..Mám na obličeji ale pořád červené mapy- jako když jste s dávněji sedřel a zůstala Vám červená kůže po strupu, nebo jako po spálení suníčkem, ta mapa je trošičku vystouplejší, a drsnější...na pravé tváři je to víc, mapa jde od spánku po tváři k nosu, levá tvář je lepší, tam se mi ale zase dělají vyrážky...není to prostě dobrý, ale změnilo se to...Čím to myslíte může být? nemohla bych Vám poslat fotky, pokud by to třeba omohlo a mohl by jste mi poradit...Nevíte co dělat dál, jak proces úzdravy ještě podpořit? Ještě jsem se chtěla zeptat - myslíte, kdy bych si mohla dát trochu vína? mám neskutečnou chut na červené víno, čeká nás dovolená, tak byl by to velký prohřešek dát si trochu vína mohla bych něco důležitého pokazit?
Jiank kvasinku jsem už asi 14 dní v pliv. testu nenašla :-). Pane Jardo, i když nemám plet ještě v poho, vím, že se to celé vyplatilo a dieta mi pomohla...Děkuji Vám, fakt moc, věřím tomu, že jít touto cestou, určitě každému pomůže...vážím si moc Vaší práce a času!!!! Dííkkyyy

Tak naprosto ideální to vaše stravování sice není, ale špatné určitě také ne, čili já zde velký problém nevidím a pokud jde o to červené víno, tak to musíte vyzkoušet, obecně s ním nebývá zásadní problém. Pokud by jste to chtěla ještě poladit, musíte přitvrdit, ne ubírat, ale v letních měsících se to dělá blbě. Základ je stále ve střevě, čili můžete dodávat nějaké prostředky pro vyčištění střeva a uvidíte.

MatildaD — úte kvě 15, 2012 8:26 am

Děkuji za odpověd...Ještě mě něco napadlo ohledně plísní - trochu mám pocit, že jsem se protikvasinkovkou tak zbavila jakoby nějaké termoregulační "chyby" ptž mi před dietou vždy k večeru vylézali červené fleky na tváři a také horkost, svědění - ty fleky byli na tvářích, jako spálené kopřivou a byli trochu vystouplé - to už se mi nedělá, fleky nevylézají. Mám však fleky stálé - suché, červné, šupinaté a vystouplé jako stroupek - tak si říkám, jestli to není nějaká plíseň která mi v tváři zbyla - trochu to tak vypadá - co si myslíte - mohlo by to odpovídat? Jak se ted zbavit plísní - plísen jsem taky měla - na zádech -loni, na kožním mi dali mastičky a zmizelo to, pak zase vylezlo, pak zas zmizelo..Myslíte, že to může být ještě ta plíseň, která by se usídlila jen na oslabené tváři? neumíte mi poradit jak s ní zatočit? Ohledně přitvrzení - myslím, mohla bych ještě přitvrdit, ale až v té třetí fázi diety ptž bych tak 2 jídla nahradila ovocem a ovocnými štávami (snídaně a dopoledne, i na véču klído ovocný fresh) to bych v poho zvládla, ale ted to ovoce nesmím, tím jsem omezená, tak to pytlíkuji s toho co se může jíst. podle kvasinkovky..vím, že ten jídelníček neni ideál..Díky moc za odpověď...Přeji krásný den.

MatildaD — úte kvě 15, 2012 7:27 pm

...tak vypadá to, že jsem tam kde jsem byla, kůže v tváři děs běs - během dneška razantní zhoršení, samý flek, staženost, suchost, svěěědění..žádnou dietní chybu jsem neudělala...(jedině že by čokoláda slazená stévií - měla jsem malý kousek) no bych brečela jak želva...fakt se snažím a dneska je to jak před dietou...kvasinku jsem už nenaplivala dlouho, tak nevím čím to může být...strašně mě to mrzí...Co by jste ještě prověřil pane Jardo...prosím poradte, budu ráda za jakýkoliv typ...Díky

Jarda — pát kvě 18, 2012 7:12 am
MatildaD píše:
...tak vypadá to, že jsem tam kde jsem byla, kůže v tváři děs běs - během dneška razantní zhoršení, samý flek, staženost, suchost, svěěědění..žádnou dietní chybu jsem neudělala...(jedině že by čokoláda slazená stévií - měla jsem malý kousek) no bych brečela jak želva...fakt se snažím a dneska je to jak před dietou...kvasinku jsem už nenaplivala dlouho, tak nevím čím to může být...strašně mě to mrzí...Co by jste ještě prověřil pane Jardo...prosím poradte, budu ráda za jakýkoliv typ...Díky

Osobně bych si sledoval na kalkulačce flora.cz podíl sacharidů ve stravě a zapisoval stravu a reakce. Pokud máte takto reagující problém, je třeba se v zápiscích vracet ke dnům kdy problém nastává a vysledovat souvislost, většinou jde o nějakou banální blbost, kterou si člověk jako chybu vůbec neuvědomí a jako vhodné opatření bych viděl i odčervení Ivermectinem.

MatildaD — pát kvě 18, 2012 8:41 am

Dobrý den pane Jaroslave, díky za odpověd - provedu .-) budu zapisovat, mrknu na tu floru...Jinak jsem chytla s toho všeho zase depku, tak jsem si tedy dala asi 2 sklenice červeného domácího vína a krůtí steak a salát, pak mě chytnul vlčí hlad, tak večer 1/2 čokolády slazenou stévií, no s podivem teda nic mi nedylo, tvář docela v poho..No pak jsem v dietě a čistotě jídelníčku přitvrdila, za dva dny mám další 2 kila dole - takže na 44 kilo...ale obličej a fleky se pěkně stáhli..Dala jsem si ted také 3 dny klystyry, takže určitě taky udělalo velký vliv...No říkám si, dneska se musím cpát co to jde něčím zdravím, dám ořechy, sýry, at ty 2 kila nebo alespon jedno jde zase nahoru, myslím, už je ten úbytek až moc...děkuji, pokračuji dál .-) snad to pomůže, ted to docela jde, ale ten atak kožní alergie mě celkem zesmutnil, tak snad bude zase nějakou dobu líp...Odčervení - no můžu to zkusit, jiank jsem byla loni na parazitlologii a nic mi nenašli...Ještě bych se chtěla zeptat - máte nějaké doporučení, co bych mohla brát za vitamíny - ted beru C,B, E, - mám dál brát jod, nebo přidat hořčík, nebo co myslíte, co by bylo vhodné? Třeba to může vyvolávat/přispívat i nedostatek vitamínů nebo cleková oslabenost...Jinak začala jsem pít štávu - grep zelené kys jablko...A ještě jsem se chtěla zeptat - myslíte, že bych mohla začít přidávat melasu? vždycky jsem měla nedostatek železa, tak jestli by to nebylo vhodné...

Jarda — čtv kvě 24, 2012 7:07 am
MatildaD píše:
Dobrý den pane Jaroslave, díky za odpověd - provedu .-) budu zapisovat, mrknu na tu floru...Jinak jsem chytla s toho všeho zase depku, tak jsem si tedy dala asi 2 sklenice červeného domácího vína a krůtí steak a salát, pak mě chytnul vlčí hlad, tak večer 1/2 čokolády slazenou stévií, no s podivem teda nic mi nedylo, tvář docela v poho..No pak jsem v dietě a čistotě jídelníčku přitvrdila, za dva dny mám další 2 kila dole - takže na 44 kilo...ale obličej a fleky se pěkně stáhli..Dala jsem si ted také 3 dny klystyry, takže určitě taky udělalo velký vliv...No říkám si, dneska se musím cpát co to jde něčím zdravím, dám ořechy, sýry, at ty 2 kila nebo alespon jedno jde zase nahoru, myslím, už je ten úbytek až moc...děkuji, pokračuji dál .-) snad to pomůže, ted to docela jde, ale ten atak kožní alergie mě celkem zesmutnil, tak snad bude zase nějakou dobu líp...Odčervení - no můžu to zkusit, jiank jsem byla loni na parazitlologii a nic mi nenašli...Ještě bych se chtěla zeptat - máte nějaké doporučení, co bych mohla brát za vitamíny - ted beru C,B, E, - mám dál brát jod, nebo přidat hořčík, nebo co myslíte, co by bylo vhodné? Třeba to může vyvolávat/přispívat i nedostatek vitamínů nebo cleková oslabenost...Jinak začala jsem pít štávu - grep zelené kys jablko...A ještě jsem se chtěla zeptat - myslíte, že bych mohla začít přidávat melasu? vždycky jsem měla nedostatek železa, tak jestli by to nebylo vhodné...

Pokud jde o jód a hořčík, tak jód lze testovat doma, na jód zde máte celá vlákna a hořčík vám udělá laborka tuším za 25,-Kč. Návštěva parazitologie nic neřeší, tam se málokdy něco objeví. Osobně se domnívám, že těch sacharidů dodáváte stále mnoho a opravdu si musíte stravu počítat, přičemž nezapomínejte na ty šťávy, tam je cukru habaděj. Melasu bych do toho zatím netahal, musíte se nejdříve srovnat.

jani — čtv kvě 24, 2012 4:40 pm
MatildaD píše:

Sýr se mi jeví jako alergen - pokud je z kravského mléka, ale zpravidla sýry obsahují svinstva typu anatto, které alergizuje a může způsobovat další problémy, takže kupované sýry bych obešla úplně. Co mě pomohlo na váze je kokosový tuk a dělávám si rýži natural omaštěnou trochou ghí. Ořechy mohou být pro někoho taky alergenem, obsahují kopu plísní. Použila bych denně půl lžičky až lžičku sody bikarbony - odkyseluje a ničí např. kandidu ..., dále zkusit žužlat v ustech slunečnicový olej ( 20 minut asi 1 lžíci, vyplyvnout jako bílou tekutinu ) no a kokosový tuk dělá v organismu taky divy, možná i rybí olej, nyní se ke mně dostal odkaz na údajně velmi dobrý, jen je z SK. Nedostatek vitamínů také, ale i minerálů a aminokyselin může toto všechno způsobovat. Údajně super je odštavená brokolice, míchám ji pro ble chut s banánem, spíš je to taková přesnídávka, do toho jablko, ( občas taky co kde potkám jiného ) zasytí a je to chutné.
Zkoušela jsi pít zelený nápoj? Já když odštavnuju na šnekáči zeleň, asi mě trochu alergizuje, vypití mi ale problém nedělá.

:? :? :? Může nastat někomu po vypítí zeleného nápoje alergická reakce :? :? :?

Jarda — sob kvě 26, 2012 10:36 pm
jani píše:
Sýr se mi jeví jako alergen - pokud je z kravského mléka, ale zpravidla sýry obsahují svinstva typu anatto, které alergizuje a může způsobovat další problémy, takže kupované sýry bych obešla úplně. Co mě pomohlo na váze je kokosový tuk a dělávám si rýži natural omaštěnou trochou ghí. Ořechy mohou být pro někoho taky alergenem, obsahují kopu plísní. Použila bych denně půl lžičky až lžičku sody bikarbony - odkyseluje a ničí např. kandidu ..., dále zkusit žužlat v ustech slunečnicový olej ( 20 minut asi 1 lžíci, vyplyvnout jako bílou tekutinu ) no a kokosový tuk dělá v organismu taky divy, možná i rybí olej, nyní se ke mně dostal odkaz na údajně velmi dobrý, jen je z SK. Nedostatek vitamínů také, ale i minerálů a aminokyselin může toto všechno způsobovat. Údajně super je odštavená brokolice, míchám ji pro ble chut s banánem, spíš je to taková přesnídávka, do toho jablko, ( občas taky co kde potkám jiného ) zasytí a je to chutné.
Zkoušela jsi pít zelený nápoj? Já když odštavnuju na šnekáči zeleň, asi mě trochu alergizuje, vypití mi ale problém nedělá.

:? :? :? Může nastat někomu po vypítí zeleného nápoje alergická reakce :? :? :?

Tak možné je všechno, ovšem zatím jsem o takové reakci na zelené lupení neslyšel. Jinak brokolice s banánem to už je jiná, taková směs asi moc vhodná nebude.

MatildaD — pát srp 24, 2012 6:14 pm

Dobrý den pane Zajíčku,
celkem úspěšně už řadu dní měsíců bojuji s kvasinkou dle návodů uvedených na tomto fóru...Většinou již nic nenaplivu, pokud však sním co nemám (např svatba bráchy), hned kvasinku naplivu. Zkouším např kukuřičnou polentu - když jsem si jí dala samotnou bylo to ok, obložená se zeleninou ala pizza mi kvasinku namnožila a hned druhý den byla ve slině...Dost silně jsem zhubla, takže se snažím vymýšlet co k snědku, kdybych snad zhubla ještě kilo tak nevím, ted mám 41...Ráda bych se však zeptala - při protikvas.dietě se mi hodně zhoršili lupy ve vlasech - mám mastné lupy, začali mi silně vypadávat vlasy a nastali mykózy- gynekologické..Plet se mi hodně zlepšila, první 2 měsíce jem byla při diete fakt striktní, ted už tolik nejsem,držím se tabulky, radši ale stejně vůbec nejím žádné pečivo, žádnou mouku, žádné cukry,med, pivo, nic chemicky upravené..jím zeleninu, kozí produkty, trochu masa, začala jsem ze sirnou patalninou, jím trochu vajíčka...čerstvé džusy ráno a dopl. Čím toto zhoršení může být? Jak to řešit? Nebo tomu vůbec nepřiládat váhu? Přirozeně bych dělala opachy tea tree olejem, octem, mazala kokos olejem...No zajímalo by mě proč se mi při deite příznaky zhoršili - že by se kvasinka zevnitř stěhovala více na povrch?...no nevím jak si to vysvětlit...Děkuji moc za rady...

Jarda — pon srp 27, 2012 9:49 pm
MatildaD píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
celkem úspěšně už řadu dní měsíců bojuji s kvasinkou dle návodů uvedených na tomto fóru...Většinou již nic nenaplivu, pokud však sním co nemám (např svatba bráchy), hned kvasinku naplivu. Zkouším např kukuřičnou polentu - když jsem si jí dala samotnou bylo to ok, obložená se zeleninou ala pizza mi kvasinku namnožila a hned druhý den byla ve slině...Dost silně jsem zhubla, takže se snažím vymýšlet co k snědku, kdybych snad zhubla ještě kilo tak nevím, ted mám 41...Ráda bych se však zeptala - při protikvas.dietě se mi hodně zhoršili lupy ve vlasech - mám mastné lupy, začali mi silně vypadávat vlasy a nastali mykózy- gynekologické..Plet se mi hodně zlepšila, první 2 měsíce jem byla při diete fakt striktní, ted už tolik nejsem,držím se tabulky, radši ale stejně vůbec nejím žádné pečivo, žádnou mouku, žádné cukry,med, pivo, nic chemicky upravené..jím zeleninu, kozí produkty, trochu masa, začala jsem ze sirnou patalninou, jím trochu vajíčka...čerstvé džusy ráno a dopl. Čím toto zhoršení může být? Jak to řešit? Nebo tomu vůbec nepřiládat váhu? Přirozeně bych dělala opachy tea tree olejem, octem, mazala kokos olejem...No zajímalo by mě proč se mi při deite příznaky zhoršili - že by se kvasinka zevnitř stěhovala více na povrch?...no nevím jak si to vysvětlit...Děkuji moc za rady...

Pokud jde o váhu, tak základem je dostatek tuku ve stravě, čili přidat tuk, hlavně protizánětlivě působící omega 3 mastné kyseliny. Ty vlasy mohou být demineralizací spojenou s řídkou stolicí, což pochopitelně ovlivňuje i gynekologické potíže. Viděl bych to na vyčištění střeva, doplnění laktobacilů a celkově dodat potřebné minerály. Stravu si vyzkoušejte spočítat na kalkulačce stránek flora.cz a uvidíte kolik sacharidů vlastně jíte, přičemž horní hranici berte 1 g sacharidů na kilo váha a den.

MatildaD — čtv srp 30, 2012 3:15 pm

Děkuji moc za odpověd. Flora kalkulačku jsem zkusila, zkusím s ní pracovat, díky za tip. Budu se snažit, abych měla 1g bílkovin a 1g sacharidů a kilo váhy...Ještě poprosím - kolik mám cca sníst tuků na kilo váhy? Někde jsem čtela, že 3 g tuku na kilo...Je to správně? Jinak kvasinka se mi zase objevila, přijde mi to ted jak boj s větrnými mlýny..stačilo ted pár dní na méně přísné dietě (žádné přejídačky - tomu bych se pak vůbec nedivila, měla jsem jen čistou polentu, sklenka vína, čokoška slazená stévií a mám jí zase v testu už asi 3 dny). No nevadí, nenechám se vykolejit a budu tse snažit o brát s nadhledem, i když mě chytá smutek a sebelítost...Vrátím se zase na začátek...Jiank dělám sirnou patlaninu, ale odvařila jsem na ní mixér tak čekám na nový. Je to úžané jídlo, úplně jí miluji .-) kolik tak denně můžu při váze 41 kilo sníst? dávala jsem si z jednoho tvarohu denně...Začala jsem také s HCL - sehnala jsem 10% a naředila tak, že jsem přidala k 1 dcl 10% HCL 5,7 dcl vody, nakapala 20 kapek do půllitru...dost mě pálila žáha tak ted dávám do 3 dcl vody cca 7 kapek a je to lepší. Je to podle Vás v pořádku, můžu tak pokračovat dále? Stolica se myslím upravila, jen ty oříšky stejně netrávím. Moc ráda bych přišla na konzultaci osobně k Vám, chystala jsem se Vám zavolat,domluvit se, ale pořád si říkám, že je ještě čas a že bych věci měla zvládnout sama, zkoušet dál zničit kvasinku, čerpat ze stránek...alespon ty základy a pak Vás kontaktovat...Tak zatím bojuji .-) Děkuji moc za Vaší ochotu a rady..

Jarda — čtv zář 06, 2012 8:23 am
MatildaD píše:
Děkuji moc za odpověd. Flora kalkulačku jsem zkusila, zkusím s ní pracovat, díky za tip. Budu se snažit, abych měla 1g bílkovin a 1g sacharidů a kilo váhy...Ještě poprosím - kolik mám cca sníst tuků na kilo váhy? Někde jsem čtela, že 3 g tuku na kilo...Je to správně? Jinak kvasinka se mi zase objevila, přijde mi to ted jak boj s větrnými mlýny..stačilo ted pár dní na méně přísné dietě (žádné přejídačky - tomu bych se pak vůbec nedivila, měla jsem jen čistou polentu, sklenka vína, čokoška slazená stévií a mám jí zase v testu už asi 3 dny). No nevadí, nenechám se vykolejit a budu tse snažit o brát s nadhledem, i když mě chytá smutek a sebelítost...Vrátím se zase na začátek...Jiank dělám sirnou patlaninu, ale odvařila jsem na ní mixér tak čekám na nový. Je to úžané jídlo, úplně jí miluji .-) kolik tak denně můžu při váze 41 kilo sníst? dávala jsem si z jednoho tvarohu denně...Začala jsem také s HCL - sehnala jsem 10% a naředila tak, že jsem přidala k 1 dcl 10% HCL 5,7 dcl vody, nakapala 20 kapek do půllitru...dost mě pálila žáha tak ted dávám do 3 dcl vody cca 7 kapek a je to lepší. Je to podle Vás v pořádku, můžu tak pokračovat dále? Stolica se myslím upravila, jen ty oříšky stejně netrávím. Moc ráda bych přišla na konzultaci osobně k Vám, chystala jsem se Vám zavolat,domluvit se, ale pořád si říkám, že je ještě čas a že bych věci měla zvládnout sama, zkoušet dál zničit kvasinku, čerpat ze stránek...alespon ty základy a pak Vás kontaktovat...Tak zatím bojuji .-) Děkuji moc za Vaší ochotu a rady..

Ano až 3 g tuku na kilo, ale většinou stačí méně, kvasinky jsou opravdu problém a jak člověk po jídle krká a prdí nemusí nic zkoumat, prostě ta strava v něm buď kvasí, nebo hnije a oboje je špatně. Patlanice je výborná o tom není pochyb, ale taky nepřehánět, je velice výživná a stačí jí docela málo. Aplikace HCl je empirická záležitost, někomu stačí pár kapek a někdo musí dost přitlačit, to je potřeba vypozorovat. Jinak klidně zavolejte v tom problém nehledejte a nějak problém pořešíme.

MatildaD — ned zář 09, 2012 9:38 am

Dobrý den, děkuji za odpověď. Ted jsem mrchu kvasinovou zase minimalizovala .-) tak jsem ráda...Piju už asi 14 dní HCL - je to zázrak - děkuji za radu - od první kapky mám po průjmech (teda pokud to nepřeženu s oříškami .-).Jinak v jídlu moc nehřeším, už jsem si na zdravé protikvasinkvé stravování celkem zvykla, už mě ani nechytá bažení po chlebu, sušence, mám svoje a neřeším to ostatní.Samozřejmě chybičky se mi někdy vloudí..No co mi dělá fakt problém je nejíst v noci po 20 hod, někdy se zdržím v práci, pak přijdu domů a mám vlčí hlad - řeším to kefírem nebo patlaninou se skořicí, hledám nejmenší zlo, protože jinak bych byla schopná všeho...děs běs.. Začala jsem studovat "

Jarda — úte zář 18, 2012 7:11 am
MatildaD píše:
MatildaD — ned bře 24, 2013 11:14 am

Zdravím všechny uživatele fóra. Chtěla bych se dál podělit ze svými dalšími zkušentostmi při boji s růžovkou. Mám docela dobré výsedky, tak možná někoho povzbudím, že to jde řešit. Asi před rokem jsem se vrhla na radikální změnu stravování - protikvasinkovou dietu a vyloučila jsem bílé jedy...
Byl to očistec, ale kvasinky mám pod kontrolou. Mám vysledované co my kvasinky vyvolává - někdy se v plivacím testu objeví a já už vím důvody. Vždy když jím později večer skoro cokoliv, ráno mám test mírně pozitivní - míra pozitivity je podle toho co večer nekotnrolovatelně zblajznu.Taky vadí míchání hodně druhů jídla dokupy, nedostatečně provařené luštěniny nebo rýže.Po roce diety se však dopoledne mohu cpát ovocem (banány s tahiny, šušené ovoce, freshe) a kvasinka se neobjeví. Jím už také bezlekové obiloviny, rýži, luštěniny, někdy kukuřičné těstoviny, pohanku..)
Osobně jsem ale měla problém s kefírem a mléčnými výrobky - namnožila jsem si ve střevech kvasinku Geotrichum candidum (zjistili mi to lékaři na testu kvasinek ve střevech- nikdy to prý neviděli), která žije právě v mléčných výrobcích - takže jsem toto vysadila. Výsledek ročníhu úsilí - ekzém a rosaceu mám o 70 procent lepší. Chvála bohu :-). a díky za tento web panu Zajíčkovi. Nezůstala jsem však spát na vavřínech a řeším svoje zdraví dál, prohubouji svoje "vědění". Nedávno jsem se odhodlala na osobní schůzku s panem Jardou a začala brát vitamíny a minerály, které mi doporučil. Začali mi růst nové vlasy a věřím, že se to takhle hezky regeneruje i v těle. Po odstranění bílých jedů a sacharidů se mi dost zhoršilo trávění (teda spíš je to víc vidět) a vylučování. Doplňuji HCL, Laktobacili a začnu taky s Pancreolanem. Moje vylučování i při správné stravě nefunguje dobře. Tělo to "nebere". Pane Jardo i ostaní, máte nějaké typy co dělat pro úpravu stolice z poloměkké až měké, bez formy na ideál?Myslím toto musím teď opravit. Budu ráda za typy co vám pomohlo..Potřebovala bych nabrat nějaké to kilo ale když netrávím tak to nepůjde. Myslím, jsem docela pročištěná, teď to chce nastartovat spalování .-). děkuji..

Jarda — úte bře 26, 2013 10:49 pm
MatildaD píše:
Zdravím všechny uživatele fóra. Chtěla bych se dál podělit ze svými dalšími zkušentostmi při boji s růžovkou. Mám docela dobré výsedky, tak možná někoho povzbudím, že to jde řešit. Asi před rokem jsem se vrhla na radikální změnu stravování - protikvasinkovou dietu a vyloučila jsem bílé jedy...
Byl to očistec, ale kvasinky mám pod kontrolou. Mám vysledované co my kvasinky vyvolává - někdy se v plivacím testu objeví a já už vím důvody. Vždy když jím později večer skoro cokoliv, ráno mám test mírně pozitivní - míra pozitivity je podle toho co večer nekotnrolovatelně zblajznu.Taky vadí míchání hodně druhů jídla dokupy, nedostatečně provařené luštěniny nebo rýže.Po roce diety se však dopoledne mohu cpát ovocem (banány s tahiny, šušené ovoce, freshe) a kvasinka se neobjeví. Jím už také bezlekové obiloviny, rýži, luštěniny, někdy kukuřičné těstoviny, pohanku..)
Osobně jsem ale měla problém s kefírem a mléčnými výrobky - namnožila jsem si ve střevech kvasinku Geotrichum candidum (zjistili mi to lékaři na testu kvasinek ve střevech- nikdy to prý neviděli), která žije právě v mléčných výrobcích - takže jsem toto vysadila. Výsledek ročníhu úsilí - ekzém a rosaceu mám o 70 procent lepší. Chvála bohu :-). a díky za tento web panu Zajíčkovi. Nezůstala jsem však spát na vavřínech a řeším svoje zdraví dál, prohubouji svoje "vědění". Nedávno jsem se odhodlala na osobní schůzku s panem Jardou a začala brát vitamíny a minerály, které mi doporučil. Začali mi růst nové vlasy a věřím, že se to takhle hezky regeneruje i v těle. Po odstranění bílých jedů a sacharidů se mi dost zhoršilo trávění (teda spíš je to víc vidět) a vylučování. Doplňuji HCL, Laktobacili a začnu taky s Pancreolanem. Moje vylučování i při správné stravě nefunguje dobře. Tělo to "nebere". Pane Jardo i ostaní, máte nějaké typy co dělat pro úpravu stolice z poloměkké až měké, bez formy na ideál?Myslím toto musím teď opravit. Budu ráda za typy co vám pomohlo..Potřebovala bych nabrat nějaké to kilo ale když netrávím tak to nepůjde. Myslím, jsem docela pročištěná, teď to chce nastartovat spalování .-). děkuji..

Tak základ je odstranit stres a srovnat HCl, tak aby vám perfektně fungoval krkací test. Něco se dá vylepšit braním bentonitu a také dodat enzymy, třeba Digestivní enzymy a stravu vyzkoušet třeba z části tepelně upravenou, ne každému v zimním období slinivka vezme stravu syrovou.

Otakar — stř dub 23, 2014 10:18 pm

Ahoj Matildo,

řeším zcela stejnou věc jako ty. Díky za všechny informace. Jsem zatím na začátku, ale taky naštěstí nemám takové veliké potíže. (Mám jen malou vyrážku na stehně.) Nicméně zajímalo by mě, jak se ti to vyvíjí. Já mám taky tedy dost problém s váhou.. (180cm,62kg), takže tohle vše je aktuální a rád se o to podělím. Napiš. Držím palce.

Barbora11 — čtv kvě 21, 2015 4:06 pm

Dobrý den, manžel se léčil již dlouhodobe s ekzémem na tvari. V podstatě jako ekzém to označila jedna doktorka.Bohuzel se nyni na jeho obličeji červený flek začal rozšiřovat. NAVSTIVILI jsme jineho doktora, který nám oznámil, ze se jedna o růži.Manzel dostal antibiotika, na které dostal alergii.Doktor nasadil nova antibiotika a mast, ktera ma pry ničit i z povrchu streptokoky.Nevite, kdy se ma ukázat nějaký posun, změna k lepšímu? Jsme bezradni, stále nějaké leky, masticky a vysledek žádný. Naopak se vse jen zhoršuje.
Nemel by jste nejakou radu jak na tuto infekční nemoc? Dekuji Barbora

miram — čtv kvě 21, 2015 11:17 pm
Barbora11 píše:
Dobrý den, manžel se léčil již dlouhodobe s ekzémem na tvari. V podstatě jako ekzém to označila jedna doktorka.Bohuzel se nyni na jeho obličeji červený flek začal rozšiřovat. NAVSTIVILI jsme jineho doktora, který nám oznámil, ze se jedna o růži.Manzel dostal antibiotika, na které dostal alergii.Doktor nasadil nova antibiotika a mast, ktera ma pry ničit i z povrchu streptokoky.Nevite, kdy se ma ukázat nějaký posun, změna k lepšímu? Jsme bezradni, stále nějaké leky, masticky a vysledek žádný. Naopak se vse jen zhoršuje.

Ahoj Barbora11,
Chce to zmenit jidelnicek, ale nevim co vas manzel ji. Kamaradce kdyz se to vyhodilo, mela zakazana sladka jidla, smazena jidla, ...nebudu to vsechno vypisovat, bylo to proste jako candida dieta, vim ze mela zakazano i maso, ale ryby jedla. Tuto dietu mela
drzet 6 mesicu, protoze se ta nemoc pry rada vraci.
Zacala bych take s ocistami streva, pak bych pridala ocisty jater a zlucniku, chce to take urcite srovnat psychiku.
Zkuste to rano a pak vecer pred spanim natirat mandlovym olejem (lisovanym za studena). Tu masticku od doktora bych na to nedavala. Zkuste manzelovi varit caj z lichorerisnice, to asi streptokok nema moc rad, ...zrovna tak jako jod.
Ja bych asi odmitala ta antibiotika, ale radit vam to rozhodne nebudu, to je na vas.

Jarda — sob čen 13, 2015 8:01 pm
Barbora11 píše:

Dobře vám radí členka miram, musíte problém řešit zevnitř, ne si nesmyslně pomocí ATB domrvit poslední zbytky imunity, nebo něco patlat na pokožku, tudy cesta nevede, vše si pouze zhoršíte. Člověka až zaráží jak MUDrci spílají alternativcům do mastičkářů a zatím co alternativka radí čistit střeva a orgány oni doporučují matlat mastičky, tak kdo je vlastně mastičkář.

valenta.klara — čtv lis 01, 2018 2:01 pm

Zdravím a prosím o názor a radu jak postupovat.

Jedná se o mou maminku (57 let). Poslední dva roky se ji radikálně horší zdravotní stav. Kromě šílených hlubokých ran na ploskách nohy se ji před několika dny objevilo zánětlivé onemocnění - růže - na levé noze. Zasáhlo to celé lýtko, opuchlé, rudé. K tomu teploty. Lékař ji natolik postrašil, že začala užívat antibiotika, 10 dní podle doporučení. Za tu dobu se ji objevil ekzém téměř po celém těle, zežloutly zuby, objevily se černé skvrny kolem zlatého snubního prstýnku. Dva dny po dobrání se růže vrátila v plné kráse. Opět bolestivé, teplota. Lékař ji chce poslat do nemocnice, což mamka odmítá. Poslal ji totiž do nemocnice před půl rokem s chodidly. Kromě kortikoidů ji ničím neléčili, stav se po kortikoidech klasicky ještě zhoršil.

Kožař zjistil zamořený žaludek helicobacterem. Chtěl nasadit atb. Přemluvila jsem ji, ať to zkusí léčit jinak, ale moc se mi to nedaří. Klystýr zatím provedla pouze dvakrát. Kyselinu chlorovodíkovou se bojí brát, připadá ji to šílené.

Nyní se spojila s jakousi paní, která dělá speciální směsi bylin - jak jako čaje tak jako tinktury, Popsala ji svůj zdravotní stav a řekla, ji, že je to velice vážné zánětlivé onemocění. Že se jedná v podstatě o zánět lymfy, že imunita je ve špatném stavu a tělo nestíhá a že ATB streptokoka jen zapozdřiula, ale jakmile se přestanou brát, rozjedou se znovu. Že pod ekzematickými fleky jsou ložiska hnisu.

Bojím se ale, že takový léčebný postup je málo. Jakou cestu ještě zvolit ke zlepšení stavu???
Budu ráda, za každou radu.

Přílohy:
ekzem.jpeg
ekzem.jpeg [ 895.46 KiB | Zobrazeno 25718 krát ]
ruze.jpg
ruze.jpg [ 40.55 KiB | Zobrazeno 25718 krát ]
Jarda — čtv lis 01, 2018 4:28 pm
valenta.klara píše:
Zdravím a prosím o názor a radu jak postupovat.

Jedná se o mou maminku (57 let). Poslední dva roky se ji radikálně horší zdravotní stav. Kromě šílených hlubokých ran na ploskách nohy se ji před několika dny objevilo zánětlivé onemocnění - růže - na levé noze. Zasáhlo to celé lýtko, opuchlé, rudé. K tomu teploty. Lékař ji natolik postrašil, že začala užívat antibiotika, 10 dní podle doporučení. Za tu dobu se ji objevil ekzém téměř po celém těle, zežloutly zuby, objevily se černé skvrny kolem zlatého snubního prstýnku. Dva dny po dobrání se růže vrátila v plné kráse. Opět bolestivé, teplota. Lékař ji chce poslat do nemocnice, což mamka odmítá. Poslal ji totiž do nemocnice před půl rokem s chodidly. Kromě kortikoidů ji ničím neléčili, stav se po kortikoidech klasicky ještě zhoršil.

Kožař zjistil zamořený žaludek helicobacterem. Chtěl nasadit atb. Přemluvila jsem ji, ať to zkusí léčit jinak, ale moc se mi to nedaří. Klystýr zatím provedla pouze dvakrát. Kyselinu chlorovodíkovou se bojí brát, připadá ji to šílené.

Nyní se spojila s jakousi paní, která dělá speciální směsi bylin - jak jako čaje tak jako tinktury, Popsala ji svůj zdravotní stav a řekla, ji, že je to velice vážné zánětlivé onemocění. Že se jedná v podstatě o zánět lymfy, že imunita je ve špatném stavu a tělo nestíhá a že ATB streptokoka jen zapozdřiula, ale jakmile se přestanou brát, rozjedou se znovu. Že pod ekzematickými fleky jsou ložiska hnisu.

Bojím se ale, že takový léčebný postup je málo. Jakou cestu ještě zvolit ke zlepšení stavu???
Budu ráda, za každou radu.

Pokud odmítá HCl tak to máte pomalu neřešitelné, protože naprostá většina toho co popisujete je právě od deficitu HCl. Nechte ji udělat krkací test, předpokládám že tam nebude nic a pak už celkem snadno obklady s HCl na praskliny i na ty fleky a zánět, po každém jídle dávat 3,5%tní HCl v tobolkách aby si neleptala jícen a na rozbití úsad v lymfatickém řečišti jsou ideální miniklystýry s HCl. ATB jsou v tomto případě pochopitelně k ničemu akorát se tím šmejdi trénují k vyšší odolnosti a pak na ně nefunguje skoro nic. Helouše v žaludku zlikviduje také HCl, nebo to umí i dračí krev tu mám na e-schopu a případně lactobacillus reuteri, ten je tam také pod názvem Gastro Ease http://www.pro-zdravi-az.cz/210-gastro-ease . Na ty nohy a růži by mohlo pomoci i potírání ricinovým olejem s balzámovým terpentýnem 1:1, ale HCl bude jednoznačně lepší a ředění cca 1500:1 z plné koncentrace. Pokud si to nedohledáte zde nebo na jiných stránkách klidně zavolejte vysvětlím.

valenta.klara — čtv lis 01, 2018 7:50 pm

Děkuji za rychlou reakci.

Takže HCl. Je možné ho užívat i jako betain HCl co lze běžně koupit v lékárně? Možná by to pro maminku bylo snesitelnejsi. Mám doma 3,5%. Z toho se tedy dá vyrobit naredene k potírání a klystyrum.

Sangre de Drago máme doma v zásobě. Jak lze užívat, vnitřně kolik kapek?

Po atb jsem ji koupila probiotka biokult.
Jakou stravu byste doporučil? Syrová ji dělá zle. Taky má vrlmi časté pálení zahy, což s tím jistě souvisí.

Jarda — pát lis 02, 2018 3:00 pm
valenta.klara píše:
Děkuji za rychlou reakci.

Takže HCl. Je možné ho užívat i jako betain HCl co lze běžně koupit v lékárně? Možná by to pro maminku bylo snesitelnejsi. Mám doma 3,5%. Z toho se tedy dá vyrobit naredene k potírání a klystyrum.

Sangre de Drago máme doma v zásobě. Jak lze užívat, vnitřně kolik kapek?

Po atb jsem ji koupila probiotka biokult.
Jakou stravu byste doporučil? Syrová ji dělá zle. Taky má vrlmi časté pálení zahy, což s tím jistě souvisí.

Žáha potvrzuje deficit HCl, to pomalu ani není co testovat. Strava asi nejlépe zhruba středomořská tedy podušená zelenina, nějaké kvalitní ryby, minimum obilí, pouze pseudoobiloviny já bych to redukoval na pohanku a čirok, pokud možno listová zelenina v syrovém stavu a olivový olej nic jiného. Dovedu si představit ty kecy že takto se nedá žít, ale v jejím případě se již dá žít jedině takto. Betain je drahý ta kyselina je ve zlomku té ceny a navíc betain lze pouze polykat, ale na veškeré ostatní aplikace použít stejně nejde, tam potřebujete tekutou. Brát toho bude muset patrně opravdu hodně ne jednu tabletku denně, ale možná i 5-10 ks po každém jídle. Na dračí krvi je dávkování uvedeno, ale zase tolik bych nad tím nepřemýšlel trochu více krátkodobě nemůže nijak vadit.

nads — stř led 09, 2019 12:07 pm

Dobrý den,

Píšu sem ohledně růžovky a budu rád za vaše rady a poznatky. Bude to delší, ale bych byl moc rád za vaše reakce.

Momentálně používám přes den neutralizující krém od Eucerinu, k večeru dělám zelený čaj (2 sáčky) a do něj nadrtím 2 prášky aspirinu, nechám působit. A na noc dávám Rozex… Je to chvilka, takže o zlepšení bych nemluvil. Uvidíme. Na konci ledna jdu k jiné kožní, tak uvidím. Rád bych šel na laser, ale jelikož je to taková ta počáteční fáze, tak už mě z jedné kliniky poslali dom a s doporučili nějaké krémy za 600kč…

Poté jsem začal hledat na netu.

Narazil jsem na tento článek: https://www.uspesna-lecba.cz/akne-a-ruzovka/
Zakoupil jsem tedy DMSO + esenciální olej (tea tree oil 100%). Udělám roztok: 1 lžičku DMSO + 1 lžičku vody + 1-2 kapy oleje a poté nanesu na obličej.
Váš názor na tento roztok?

Poté jsem narazil na tento článek: http://www.sativashop.cz/jak-na-ruzovku-v-obliceji/
Tento článek bych spojil s tím, co jsem se dočetl zde.

Zkrátka je potřeba se vyčistit zevnitř. Bohužel jsem zde nedohledal ty dieaty – co jíst, co nejíst,.. Ale to, co jsem přečetl mi přišlo až moc drsné. A to z toho důvodu, že se snažím přibrat, jsem hubenej. Opravdu se mi nechce zhubnout víc jak 2kg. Spíš bych potřeboval pár kg nabrat.

Ve zkratce bych napsal, co jím:

Ráno bílý jogurt s ovesnými vločkami
Svačina tmavé pečivo se sýrem (např cottege)
Oběd kuřecí/krutí/.. maso s rýží.
Svačina gainer (jedná se o doplněk stravy pro ty, co se snaží přibrat.. odkaz:

Jarda — stř led 09, 2019 3:06 pm
nads píše:
Dobrý den,

Píšu sem ohledně růžovky a budu rád za vaše rady a poznatky. Bude to delší, ale bych byl moc rád za vaše reakce.

Momentálně používám přes den neutralizující krém od Eucerinu, k večeru dělám zelený čaj (2 sáčky) a do něj nadrtím 2 prášky aspirinu, nechám působit. A na noc dávám Rozex… Je to chvilka, takže o zlepšení bych nemluvil. Uvidíme. Na konci ledna jdu k jiné kožní, tak uvidím. Rád bych šel na laser, ale jelikož je to taková ta počáteční fáze, tak už mě z jedné kliniky poslali dom a s doporučili nějaké krémy za 600kč…

Poté jsem začal hledat na netu.

Narazil jsem na tento článek: https://www.uspesna-lecba.cz/akne-a-ruzovka/
Zakoupil jsem tedy DMSO + esenciální olej (tea tree oil 100%). Udělám roztok: 1 lžičku DMSO + 1 lžičku vody + 1-2 kapy oleje a poté nanesu na obličej.
Váš názor na tento roztok?

Poté jsem narazil na tento článek: http://www.sativashop.cz/jak-na-ruzovku-v-obliceji/
Tento článek bych spojil s tím, co jsem se dočetl zde.

Zkrátka je potřeba se vyčistit zevnitř. Bohužel jsem zde nedohledal ty dieaty – co jíst, co nejíst,.. Ale to, co jsem přečetl mi přišlo až moc drsné. A to z toho důvodu, že se snažím přibrat, jsem hubenej. Opravdu se mi nechce zhubnout víc jak 2kg. Spíš bych potřeboval pár kg nabrat.

Ve zkratce bych napsal, co jím:

pefi — stř led 09, 2019 4:22 pm
nads píše:
ve zkratce bych napsal, co jím:
https://www.fitness4u.cz/mutant-mass-ne ... gLi9vD_BwE , jsou zde i nutriční hodnoty pro 280g, já beru denně zatím 100g)
Další svačina rýže se zeleninou / volská oka s tmavým pečivem + zelenina
Večeře Plnotučný tvaroh

Já tam vidím hromadu sacharidů, málo zeleniny, proteinů není nadbytek a co se týče tuků tak celkem bída. On i leckterý bílý jogurt má v sobě víác sacharidů, než tuků, ovesné vločky jsou taky sacharidová nálož. Co takhle k tomu jogurtu nějaké to vejce se slaninou nebo kusem másla ?
...
Gainer je pro lidi, kteří intenzivně sportují a potřebují pokrýt nárazový energetický výdej, ale kombinace lehounký oběd + sacharidová bomba mi nepřijde zrovna ideální.
Kdybyste tam měl místo kuřete s rejží měl kus masa se zeleninou ( rejže nebo brambory jsou součást přílohy, ne celá příloha), tak možná uděláte líp.

Smoothies jsou fajn, ale současně to může být způsob jak do sebe nenápadně dostat další sacharidy. Smoothies jsou pro mě snadný způsob, jak do sebe dostat hromadu zelené zeleniny. Jí si dělám smoothies, kde základem je špenát, citronová šťáva, chia semínka a nějaký slušný olej. Dávám si bacha, abych tam nedával moc ovoce a když tak jablko a mrkev spíš než banán.

Sacharidama dost možná krmíte ve svých střevech něco, co byste tam mít nechtěl, navíc vám s vaší dietou bude hodně lítat hladina glukózy v krvi, což taky není ideální.

nads — stř led 09, 2019 5:42 pm

Pokud bych:

šel do detoxikace tlustého střeva klystýrem (dle návodu zde na www stránkách) NEBO RADĚJI jednodenní půst? Nebo kombinace obou?
vynechání gaineru
zlepšení jídelníčku, více zeleniny

bude zde zlepšení?
dá se zde najít aspon příklad jídelníčku?

Případně, pokusím se opravit:

Snídaně - volská oka na pánvi s olejem se slaninou s tmavým pečivem, zelená paprika?
Svačina - sýr (např cottage) s tmavým pečivem, rajče ?
Oběd - maso, rýže, zelenina (paprika všechny barvy, rajce, okurka) ?
Svačina - smoothie (mrkev + jablko, ten se špenátem, případně můžete doporučit např další jeden či dva?)
Svačina - maso se zeleninou (paprika všechny barvy, rajce, okurka)
Večeře - plnotučný tvaroh / nebo třeba oříšky, slunečnicové semínka?

Jaká zelenina či ovoce je nejlepší - doporučujete?

Tuky - zapomněl jsem uvést oříšky - mandle, pistácie.. může být? Je jedno, zda si je dám dopoledne či odpo?

Můžu se zeptat, "navíc vám s vaší dietou bude hodně lítat hladina glukózy v krvi" je způsobeno čím? Příliš mnoho sacharidy?

Také jsem zapomněl, že si dávám po obědě tabletu multi vitamínu - https://www.nutrition-shop.cz/vitaminy- ... gen-60cps/ (dle návodu by měl člověk použít dve, ale beru jen jednu)

Na foru jsem se dočetl, že by měl člověk přejít na tukový metabolismus.. bohužel jsem se nedočetl, co to znamená. A jíst máslo znamená co? Pro mě je máslo koupené v obchodě v krabičce, to je opravdu OK ráno sníst vajíčko např se lžíci masla? Ale asi dám přednost volským vajíčkám se slaninou.

Mě je jasné, že to pečivo tam bije do očí, ale netuším, co jiného. Kupuju aspon žitný chleb či takový tmavý, celozrný

Děkuji za vysvětlení a rady.

pefi — stř led 09, 2019 8:37 pm

nads: Zkuste si přečíst celé toto vlákno od začátku a co pan Jarda radil. Zlepšení vám nikdo nezaručí, ale to by v tom byl čert, aby se věci nezačaly hýbat správným směrem.

Jídelníček vám asi nikdo na míru nesestaví, spíš jde o to abyste pochopil principy - co skoro určitě škodí, co možná škodí, co možná neškodí a a co skoro určitě neškodí. V jednoduchosti se mrkněte třeba na paleodietu - zjednodušeně maso, tuky, zelenina a rozumné množství ovoce aneb s trochou nadsázky "když to nemohl jíst pračlověk, tak by to moderní člověk asi taky jíst neměl".

Pečivo (a potraviny) s obsahem lepku spoustě lidí škodí, byť nejsou celiakici. Navíc tmavé pečivo často bývá spíš běžné pšeničné, avšak karamelem obarvené pečivo. Takže dobré je i snažit se eliminovat lepkové pečivo a lepkové těstoviny. Ale je to hodně těžké, člověk při snaze vynechat pečivo a sladké pozná jaké to je odvykat drogovou závislost.
Ale nakonec zjistíte, že se k vajíčku dá jíst místo pečiva třeba list salátu (okurek, mrkev) a k tomu po troškách přikusovat máslo (ano, běžné máslo z obchodu). Pro začátek můžete zkusit k tomu vajičku sníst jen menší kousek pečiva a na tom mít opravdu hodně tlustou vrstvu másla - pokud vám máslo chutná.

Obecně se podívejte na glykemický index potravin, které jíte. Pokud má potravina glykemický index nad cca 50 a současně relativně vysoký obsah sacharidů v poměru k celkové hmotě, tak se ji snažte ve svém jídelníčku redukovat.

Třeba vodní meloun má vysoký glykemický index (cca 70), ale ve 100 gramech melounu je jen asi 6 až 8 gramů sacharidů. Takže 100 gramů melounu je reálně mnohem menší problém, než 100 gramů brambory, která má sice podobný glykemický index, ale dvoj- až trojnásobek sacharidů.

Někomu dělají problémy i mléčné produkty, takže se dají postupně eliminovat i ty a když je časem člověk zkusí do diety vrátit, tak by měl celkem snadno poznat, zda mu škodí, nebo ne.

Smoothie např: http://smoothierecepty.cz/zeleninove-smoothie/
Já do zeleninových smoothie vždy přidávám nějaký tuk už proto, že spousta látek je rozpustná v tucích - podle chuti, nálady a dostupnosti - kokosový olej, lněný olej, dýňový olej ... A ten tuk kompenzuji citronovou (nebo limetkovou) šťávou, fakticky tam mrsknu celý vnitřek citronu. Někdy přisypu chia semínka, někdy lněné semínko atd. Co mi přidje pod ruku a co najdu v ledničce, to se dá použít. Někdy je výsledek lepší, někdy horší, ale zcela nejedlé smoothie asi stvořit nelze. Akortát třeba kopřivové smoothie velmi rychle hořkne a musí se vypít rychle po rozmixování.

(To jsem jel sklízet na zahradu ovoce a zjistil jsem, že zloději mi tam nechali jen kopřivy ...)

Pokud jste dlouhodobě nekonzumoval červené maso, může vám chybět zinek.
Multivitamín od Reflexu není špatný, ale děláte dobře, že jíte jen jede denně a nejedl bych to každý den. Lepší je totiž zjistit který konkrétní vitamín a minerál chybí a ty pak dodávat cíleně.

Pokud vám nějaká potravina nechutná, tak to může znamenat, že ji vaše tělo neumí trávit, nebo obsahuje něco, o co vaše tělo nestojí. Svému tělu je potřeba naslouchat, proto vám nikdo nemůže napsat dietu na míru. Bohužel to, že vám něco chutná, nemusí znamenat, že je to pro vás vhodné, ale přesně naopak - to je případ sacharidů.

nads — stř led 09, 2019 9:17 pm

Pane "pefi"

Mohl by jste se i tak prosím vyjádřit k mému jidelníčku a otázkám prosím? Pokusím se to zredukovat na minimum

Tenhle topic jsem už párkrát pročetl, ale paní s růžovkou se odvolává na nějakou tabulku, kterou jsem nenašel. A i tak mi přijde její dieta celkem přísná. Ale zvážil bych jí, ale opravdu nechci zhubnout. Přece pro nabrání jsou nutné sacharidy. Z tuku je poté horší udělat svaly. Ale asi mi stejně nic jiného nezbyde.

Snídaně - volská oka na pánvi s olejem se slaninou s kouskem tmavým pečivem, máslem, zelená paprika?
Svačina - sýr (např cottage) s kouskem tmavým pečivem, rajče ?
Oběd - maso, trochu rýže - ale zkusím rýži vynechat uplne, zelenina (paprika všechny barvy, rajce, okurka) ?
Svačina - smoothie (mrkev + jablko, ten se špenátem, a další)
Svačina - maso se zeleninou (paprika všechny barvy, rajce, okurka)
Večeře - plnotučný tvaroh / nebo třeba oříšky, slunečnicové semínka?

Jogurt, tvaroh, kefír, sýry, mléčné výrobky tedy v té dietě bez sacharidu příliš nevadí?
Maso též nevadí moc?
A např zakysané zelí, pomůže?

Ta paní totiž psala spíš, že nemohla ani maso. Masa a mléčných výrobku bych se nerad vzdal...

Nemám problém něco jíst, jen většinou nevím co. Lidí zde kolikrát něco napíšou a já to neznám. Nemám problém něco nejíst, dokážu přestat ze dne na den s čímkoliv... Jen opravdu nechci zhubnout.. ono 182cm a 72kg je prostě nic a připadám si jak anorektik... a ještě k tomu růžovkou ve 23 letech... To je prostě pak sebevědomí jak hrom.

Řekl bych, že poslední jídlo (tvaroh) by bylo vhodné jíst nejpozději ve 20:00 - 2h před spaním?

Ale připadá mi, že dost opakuju tu stejnou zeleninu :D

Tuky - kromě másla tedy i oříšky - pistácie, mandle? Kdy je nejlepší si je dát, odpoledne?

-----
Pane Jardo, pokud bych se ozval, bylo by možné např se domluvit a mohl by jste mi zodpověd tedy pár dotazu, at už ty, co jsem napsal, či co by mě dál zajímali. Např Skype - bylo by ale možné psát?

Děkuji

pefi — stř led 09, 2019 9:24 pm

S jídelníčkem vám líp poradí pan Jarda, než já. Já jsem vám pouze napsal svoje zkušenosti.

Někteří lidé papriku špatně tráví, okurek a zelený salát je celkem jisttota.
Pokud jsou ta rajčata domácí, tak pokud vám chutnají, tak ano. Rajčata z obchodu nejsou žádná velká výhra.
Schopnost jíst maso je také individuální, říďte se vlastní chuťí.

Co se týče nabírání hmoty - můžete být "fast oxidizer" - vaše tělo pálí sacharidy jako šílené, zpomalíte ho tím, že energii dodáte v podobě tuků - nebudete možná tolik akční, ale budete víc v pohodě, protože tělo bude držet hladinu glukózy stabilnější a časem.

Ona tajemná tabulka je k nalezení zde:

nads píše:
Pane Jardo, pokud bych se ozval, bylo by možné např se domluvit a mohl by jste mi zodpověd tedy pár dotazu, at už ty, co jsem napsal, či co by mě dál zajímali. Např Skype - bylo by ale možné psát?

Děkuji

Není problém zavolat na mobil, nebo na skype i když tam již to vyžaduje trpělivost stále u kompu nesedím. Každopádně pouze mluvení na psaní nemám čas ani tady ani jinde, prostě volat.

nads — stř led 09, 2019 10:07 pm

Tabulka asi dost pomohla. Dám si to přes víkend dohromady a kdyžtak bych napsal nějaký menší dotaz.
Snad to nevyzní hnusně, ale upřímně.. Zas tak hned do toho neskočím :o
Zkrátka 0 a 1 budu jíst co nejvíc (ale snad to nepřeženu s něčím.. např citrony a tak), 2 a 3 normálně a 4 a 5 zkusím vynechat. Už tohle by mělo být zlepšení ?!

Už jen zkusím dokoumat ten klystýr a já doufám, že dojde ke zlepšení.

nads — ned led 20, 2019 3:27 pm

Po týdnu jsem zhubnul 2kg, to snad není ani možné...

Musím zvýšit příjem tuku. Byl malý, to je pravda.
Ale jaké je maximum? Pro to, abych nezhubnul, ale spíš přibral bych měl denně přijmout min 2500 kcal, ale spíš víc
Jak mám rozdělit bílkoviny x tuky? 20% x 80% ? (tzn všechny sacharidy nahradit tuky??)

Je např za den zdravé sníst až 100g másla ghí, 25g kokosáku, 10g (jedna lžíce) rybího ? Pokud počítám správně, tak to je přes 1200kcal
Poté denně 5 vajíček 350kcal, 200g kuřecího/krutího masa 200kcal, 50g dýnové semínka 250kcal, 50g slučen. semínek 300kcal

To už je 2300 kcal
Samozřejmě jsem nenapsal zeleninu, ovoce a další - okurky, pekingské zelí, kysané zelí, maliny, boruvky, citrony, zázvor, bílé jogurty, gouda, špenát, paprika, brokolice, avokádo

Jarda — ned led 20, 2019 5:34 pm
nads píše:
Po týdnu jsem zhubnul 2kg, to snad není ani možné...

Musím zvýšit příjem tuku. Byl malý, to je pravda.
Ale jaké je maximum? Pro to, abych nezhubnul, ale spíš přibral bych měl denně přijmout min 2500 kcal, ale spíš víc
Jak mám rozdělit bílkoviny x tuky? 20% x 80% ? (tzn všechny sacharidy nahradit tuky??)

Je např za den zdravé sníst až 100g másla ghí, 25g kokosáku, 10g (jedna lžíce) rybího ? Pokud počítám správně, tak to je přes 1200kcal
Poté denně 5 vajíček 350kcal, 200g kuřecího/krutího masa 200kcal, 50g dýnové semínka 250kcal, 50g slučen. semínek 300kcal

To už je 2300 kcal
Samozřejmě jsem nenapsal zeleninu, ovoce a další - okurky, pekingské zelí, kysané zelí, maliny, boruvky, citrony, zázvor, bílé jogurty, gouda, špenát, paprika, brokolice, avokádo

S tím poměrem je třeba si pohrát a vyzkoušet, obecně se doporučuje nejíst najednou v jednom jídle hodně tuků i sacharidů tedy v zásadě jde o to udržet

Jenže u proti kvasinkové dietě jsou sacharidy zakázané. Jak mám tedy přijímat sacharidy?

Jarda — ned led 20, 2019 5:58 pm
nads píše:
Jenže u proti kvasinkové dietě jsou sacharidy zakázané. Jak mám tedy přijímat sacharidy?

Pokud budete jíst zeleninu a ovoce stejně tam máte sacharidy, to by jste musel jíst pouze okurky a bílkovinu s tukem.

nads — ned led 20, 2019 6:03 pm

Ale já se ted děsím, jestli těch sacharidu nemám moc málo. Pochybuji, že denně přijmu 100g sacharidu... Asi bych měl denně to jablko a banán přidat

Jarda — pon led 21, 2019 9:08 am
nads píše:
Ale já se ted děsím, jestli těch sacharidu nemám moc málo. Pochybuji, že denně přijmu 100g sacharidu... Asi bych měl denně to jablko a banán přidat

Děšení je k prdu musíte si to spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a pak budete vědět jak to je v reálu.

nads — pon úno 04, 2019 10:28 am

Co by jste ted řekl, na můj jídelníček, stále hruza?

8:00 - dva bílé jogurty, bez laktozy (10g tuku, ale nějaký gram sacharidu tam je) + min 30g dýnové semínka/slunečnicová + posypu mletou skořicí
10:30 - 200g goudy + okurek
13:00 - 200g krutího masa na pánvi + 60g ghí + zelenina (kedlubna, peginské zelí, paprika, rajče,..)
16:30 - ovoce: banán + 3 jablka + 2 mandarinky + kiwi.. nebo udělám smoothie, kde přidám boruvky, maliny,... přidám lžíci rybího oleje
19:00 - 5x volská oka + 50g ghí + jarní cibulka + zelenina

Během dne se snažím vypít 1,5l vody s chloridem hořečnatým (podle mě pomáhá)
Po večeři si dám do hrnku kefír - ale koupený
Po obědě si dám 2-3 vidličky kysaného zelí
Papriky a slunečnicová semínka budu muset zkusit vypustit, viz téma klystýr
Na cronometer.com to vypisuje vitamíny v %, u vitamínu A jsem na 300%... četl jsem, že A by se nemělo přehánet, jenže peginské zelí + brokolice a hned jsem na 100%... a to nemluvím o lžíci rybího oleje... mám se toho obávat? konkrétně je to 25 000 UI

pefi — pon úno 04, 2019 5:33 pm
nads píše:
16:30 - ovoce: banán + 3 jablka + 2 mandarinky + kiwi.. nebo udělám smoothie, kde přidám boruvky, maliny,... přidám lžíci rybího oleje

Pokud nemáte večer větší energetický výdej nebo nechodíte spát extra pozdě, tak mi to přijde jako slušná dávka sacharidů "na noc", což už nemusí dělat dobrotu.
Smoothie jsou často šílená sacharidová bomba.

nads — pon úno 04, 2019 7:05 pm

Taky jsem si říkal. Navíc to není jednoduché všechno sníst a přece jen nemám až do odpoledne žádné sacharidy.

Jen už nevím, jak to rozházet, chtěl jsem sacharidy jíst zvlášt a né s dohromady s bílkoviny. Jak by to bylo nejlepší rozházet? Přidat k něčemu, spojit nějaké jídla, přesunout?

Zkusil jsem to upravit takhle

8:00 - dva bílé jogurty, bez laktozy (10g tuku, ale nějaký gram sacharidu tam je) + min 30g dýnové semínka/slunečnicová + posypu mletou skořicí + jablko a mandarinka
10:30 - 200g goudy + okurek/ředkvičky + jablko a mandarinka
13:00 - 200g krutího masa na pánvi + 60g ghí + zelenina (kedlubna, peginské zelí, paprika, rajče,..)
16:30 - smoothie: banán + jablko + kiwi/boruvky/maliny,... přidám lžíci rybího oleje
19:00 - 5x volská oka + 50g ghí + jarní cibulka + zelenina

Ale potřebuji názor na dvě jídla

Gouda - předpokládám, že je ok - málo laktozy, tučný, tvrdý, ale kupuju v sýrárně mladý, ale zkusím možná ten uleželý

A ten jogurt.. je to od Natures promise free form
přepíšu info na obalu, nenašel jsem ho na netu

Smetanová bílý jogurt
Kysaný mléčný výrobek, obsah laktozy <0,01g ve 100g, nejméně 10% tuku
složení: smetana (10% tuku), jogurtová kultura, laktáza
na 100g: 120kcal
10g tuku, 4,2g sacharidy, 2,7 cukry, 3,2g bílkovin, sul 0,09g

Co myslíte?
Děkuji