Sankhapraksalana-Půst

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/sankhapraksalana-pust/
Josef — úte říj 11, 2011 6:02 pm

Jardo,
po ukončení Sanky je nutné sníst vařenou rýži. Po ukončení půstu se takto nepostupuje a začíná se dušenou zeleninou. Zajímá mě v čem je rozdíl a proč tomu tak je? Při půstu, kdy jsou střeva prázdná po několik dnů k srůstům nemůže dojít?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Josef
(Irsko)

ovekyska — úte říj 11, 2011 8:25 pm
Josef píše:
Jardo,
po ukončení Sanky je nutné sníst vařenou rýži. Po ukončení půstu se takto nepostupuje a začíná se dušenou zeleninou. Zajímá mě v čem je rozdíl a proč tomu tak je? Při půstu, kdy jsou střeva prázdná po několik dnů k srůstům nemůže dojít?
Josef
(Irsko)

myslim, ze pri sanke tu ide o podrazdene crevo solou, preto ta ryza.

Jarda — stř říj 12, 2011 6:50 am
Josef píše:
Jardo,
Josef
(Irsko)

Po půstu nejsou střeva rozežraná kvasinkou, což je normální u většiny lidí, tu půst zlikviduje, protože tělo ji použije jako zásobu živin. To se u šankaprakšalány nestane a ta živá místa pak teoreticky mohou sednout na sebe a srůst.

Josef — stř říj 12, 2011 2:04 pm
Jarda píše:
Po půstu nejsou střeva rozežraná kvasinkou, což je normální u většiny lidí, tu půst zlikviduje, protože tělo ji použije jako zásobu živin. To se u šankaprakšalány nestane a ta živá místa pak teoreticky mohou sednout na sebe a srůst.

Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den.
Josef