Zdravim,
zaujimal by ma Vas nazor na tieto mineraly a ich uzivanie a absorbciu traviacim traktom a samozrejme vyuzitelnost telom. Lebo akurat som si precital diskusiu o destilovanej vode a tak a obavam sa ze pojedanim tychto mineralov sa bude diat prave to co nieje ziadane, tj pit anorganicke mineraly, neviem totiz ake su organicke a anorganice, nemam v tom jasno
Vdaka
Zloženie na 100 g prášku:
Oxid kremičitý SiO2 61,9g
Oxid hlinitý Al2O3 15,7g
Oxid draselný K2O 3,49g
Oxid železitý Fe2O3 5,3g
Oxid vápenatý CaO 1,6g
Oxid horečnatý MgO 1,58g
Oxid sodný Na2O 1,94g
Mangán Mn 0,032g
Meď Cu 0,0044g
Zinok Zn 0,0098g
Kobalt Co 0,00115g
Molybdén Mo 0,00018g
Bór B 0,00003g
Chróm Cr 0,009g
Nikel Ni 0,006g
Vanád V 0,0121g
Fosfor P 0,044g
Energia 0 kJ
Bielkoviny 0
Tuky 0
Cukry 0
zaujimal by ma Vas nazor na tieto mineraly a ich uzivanie a absorbciu traviacim traktom a samozrejme vyuzitelnost telom. Lebo akurat som si precital diskusiu o destilovanej vode a tak a obavam sa ze pojedanim tychto mineralov sa bude diat prave to co nieje ziadane, tj pit anorganicke mineraly, neviem totiz ake su organicke a anorganice, nemam v tom jasno
Vdaka
Zloženie na 100 g prášku:
Oxid kremičitý SiO2 61,9g
Oxid hlinitý Al2O3 15,7g
Oxid draselný K2O 3,49g
Oxid železitý Fe2O3 5,3g
Oxid vápenatý CaO 1,6g
Oxid horečnatý MgO 1,58g
Oxid sodný Na2O 1,94g
Mangán Mn 0,032g
Meď Cu 0,0044g
Zinok Zn 0,0098g
Kobalt Co 0,00115g
Molybdén Mo 0,00018g
Bór B 0,00003g
Chróm Cr 0,009g
Nikel Ni 0,006g
Vanád V 0,0121g
Fosfor P 0,044g
Energia 0 kJ
Bielkoviny 0
Tuky 0
Cukry 0
Organické minerály se vyskytují pouze v živé stravě, tedy v ovoci a zelenině, jinak jde vždy o anorganické minerály, ale i ty se dají dělit podle stupně úpravy a nejvstřebatelnější jsou koloidní minerály. Netuším, co obsahuje tato směs, nikdy jsem se tím hlouběji nezabýval.
Vdaka a ked sa mozem este spytat nieje to na temu mineraly ale ide o lactulose, disacharid laktozy, ktora ma v creve plnit ulohu prebiotika. Da sa kupit v lekarni pod viacerymi nazvami, ci je to vhodne pouzivat ako doplnok na udrzanie poctu bifidobakterii.
Je to vhodné, ale zbytečně drahé, daleko lepší je domácí kefír.
Super, vdaka za info, na ten kefir musim nejako prejst v najblizich tyzdnoch ![]()
Mně osobně se tam velmi nelíbí oxid hlinitý. Na střední škole v hodinách chemie nás učili, že je jedovatý, a na internetu se dá vygooglit, že je podezřelý jako možná příčina vzniku Alzheimerovy choroby.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hliník#Zdravotn.C3.AD_rizika
Prostě já bych to nejedla.
Prostě já bych to nejedla.
Mno ved prave to mi tam nesedi tiez, ako zjedol som uz s toho nejaky ten gram, urcite z toho telo daco vstrebe , preto som sa pytal tu na fore ohladne vstrebatelnosti aby si clvoek nevyrobil opacny efekt. Ten hlinik sa vraj vstrebe v ovela mensich davkach ako je pripustna hodnota, no len potom kde skonci ostatok.
Dobry den, potrebovala bych vedet, jestli neni mozne se nejak predavkovat uzivanim Schindeleho mineralu spolecne se Sanogelem (2 pol.lz denne), dale horciku (11 moka lzicek na 1,5litru - moje vyzkousena denni davka), dale denne 200mg zinku - brany spolecne s medi a borem , a viteminem C? Dekuji
To je divně postavený dotaz, společné užívání čehokoliv se Sanogelem je nesmysl, protože on si to všechno stáhne do sebe a vlastně tak nefunguje ani Sanogel, ani nic jiného. Vždy se musí udržovat přiměřený odstup od užívání Sanogelu, jinak nemusíte brát nic. Teoreticky se samozřejmě dá předávkovat cokoliv, ale u těchto doplňků je to velice nepravděpodobné a jediné, co by se předávkovat dalo, je měď a případně bór, ostatní pouze v nějaké nesmyslně vysoké jednorázové dávce. Postup jak správně tato doplňky dávkovat se zde již rozebíral, tak to prohledejte a nastudujte.
Dobry den p.Zajiček
Aky mate prosim vas nazor na Schindleho mineraly, naozaj su to kvalitne mineraly
dakujem
Tak kvalitní nepochybně jsou, ale docela drahé, což na nich vidím jako chybu na kráse.
p Jarda
ono otazne je ci tie mineraly aj telo zuzitkuje lebo to ze su drahe to je sice pravda ale zase ak maju skutocne pomoct cena isto nebude rozhodovat ci kupit alebo nekupit a clovek to zoberie bez vahania.
viem ze mineraly su v tom prasku v anorganickej forme a tiez zvazujem kupu schindeleho mineralov a zaujima ma vas nazor ci telo si z toho piesku nieco aj vezme alebo to len prejde cezo mna a nedaj boze ma to este zanesie niecim nestravitelnym.
vsae ich chvalia a je o nich aj kniha ale samozrejme musime brat s rezervou tieto oslavne choraly aj ked isto je to zaujimava alternativa na rozne neduhy len neviem nakolko ucinna a stavitelna, hm lenze malokto ma tu osobnu skusenost s tymito mineralmi a tak asi sa mozeme len dohadovat ci pomahaju alebo nie.
ono otazne je ci tie mineraly aj telo zuzitkuje lebo to ze su drahe to je sice pravda ale zase ak maju skutocne pomoct cena isto nebude rozhodovat ci kupit alebo nekupit a clovek to zoberie bez vahania.
viem ze mineraly su v tom prasku v anorganickej forme a tiez zvazujem kupu schindeleho mineralov a zaujima ma vas nazor ci telo si z toho piesku nieco aj vezme alebo to len prejde cezo mna a nedaj boze ma to este zanesie niecim nestravitelnym.
vsae ich chvalia a je o nich aj kniha ale samozrejme musime brat s rezervou tieto oslavne choraly aj ked isto je to zaujimava alternativa na rozne neduhy len neviem nakolko ucinna a stavitelna, hm lenze malokto ma tu osobnu skusenost s tymito mineralmi a tak asi sa mozeme len dohadovat ci pomahaju alebo nie.
Stejné, nebo skoro stejné, výsledky se dají pořídit i bílým jílem, který je za zlomek té ceny. Něco si vezme vždy, ale určitě je vhodnější organická forma, toto je z nouze ctnost. Pomáhají určitě o tom není třeba spekulovat.
http://www.schindele-mineraly.cz/o_mine ... hp?p=objev v článku sa píše:
Říkal jsem si - co dělá dobře mým stromům, pomůže i mně. Trpěl jsem po těžké otravě masem už mnoho let velmi bolestivým nadýmáním, měl jsem velmi vysoký obsah kyselin v moči - hodnoty kolem 7,6 - 7,8 a následkem velmi vysokého obsahu kyselin v moči jsem trpěl dnou. Sužovaly mne také neustálé záněty krčních mandlí.
Zaujíma ma obsah kyselin v moči, je to tu myslené ako pH???
V článku, ktorý predstavuje tak super niečo, je to asi dosť velky nedostatok!!!
Ja riešim momentálne Dnu a mám práve na tejto hodnote udržiavať pH, nieje to volovina čo tam ten pán píše? alebo myslel kyselinu močovú v krvi? ale tam som našla úplne iné honoty:
Referenčné hodnoty :
Jednotka: mmol/l
Vek Muži Ženy
Do 5 dní 113 - 470 113 - 470
Do 4 rokov 131 - 340 101 - 303
Do 11 rokov 178 - 381 178 - 381
Do 14 rokov 190 - 440 190 - 363
Do 17 rokov 268 - 482 190 - 381
Viac ako 17 rokov 200 - 482 135 - 380
Referenčné hodnoty :
Jednotka: mmol/l
Vek Muži Ženy
Do 5 dní 113 - 470 113 - 470
Do 4 rokov 131 - 340 101 - 303
Do 11 rokov 178 - 381 178 - 381
Do 14 rokov 190 - 440 190 - 363
Do 17 rokov 268 - 482 190 - 381
Viac ako 17 rokov 200 - 482 135 - 380
Tak je to napsané nějak zmatečně a také dost nadšenecky, nicméně je pravda, že dnu tím řešit můžete, ale na ní špičkově fungují obyčejné okurky, to jsem zde již psal.
Schindeleho minerály pomôžu rovnako asi ako pitie minerálok, pomáhajú v tom zmysle, že u ľudí, ktorí majú veľké minerálne deficity, pomôže zrovna tak aj tá minerálka, pretože hoci malá časť, ale niečo z tých anorganických minerálov sa vstrebe, je to v podstate len jemne pomletý kameň-väšina minerálov je tam vo forme oxidov.
Vynálezca Schindeleho minerálov pozoroval, že keď sa stromy posypali kamenným prachom, darilo sa im veľmi dobre. Zabudol na jeden fakt, že rastliny na rozdiel od človeka dokážu bez problémov zmeniť anorganické minerály z pôdy na organické. A tak došiel k záveru, že čo pomôže stromom, to pomôže aj jemu. Mňa len na tom udivuje, že to ešte v dnešnej dobe je tak populárne.
V bežných minerálnych zmesiach sa moc nenachádza kremník, ktorý je v Schindeleho mineráloch dosť bohate zastúpený a možno aj preto tá pozitívna odozva, ale ten je zrovna tak aj v rôznych íloch, zeolitoch, bentonitoch, ale tu by som takisto zvolila organickú formu kremníka- napr. praslička, sú aj doplnky výživy na báze prasličky.
Už som dokonca aj čítala, že ľudia jedávajú hlinu pre zdravie, tak neviem pomletý kameň a hlina - mne sa to zdá vhodnejšia výživa pre rastliny ako človeka. Iné je konzumácia rôznych absorbentov - iľov za účelom detoxu.
Ak máte doma prebytočné Schindeleho minerály, môžete ich použiť ako drahé hnojivo na rastliny, napr. na pestovanie nejakých klíčkov, mladej pšeničnej trávy v pôde a potom tie klíčky s tými minerálmi už v organickej podobe zjete.
Nakoniec som toho zjedol asi pol pixle
cize pol kila a urcite mas pravdu v tom, ze ide hlavne o kremik. Ten kto ma dost hcl tomu pomozu viac ako napr tomu ktory ma hcl deficit. Pre lepsiu vstrebatelnost je treba zapit ich nejakou tou hcl. Pozitivne ohlasy co som pocul od realnych ludi co to brali bol pokles zvyseneho cukru, zmiznutie pripadne redukovanie sedin, hustejsie vlasy.
Pre rastliny je to tiez dobry zdroj mineralov ale zrejme dost alkalizuje, niektore rastliny ale potrebuju ph okolo 6, ine viac k 7, cize aj tam ked sa to prezenie nema to vzdy pozitivny ucinok. Ph u rastlin je totiz klucove, bez spravneho ph rastlina nema sancu absorbovat ziviny a ked hej tak vyrazne nizsiu ako pri spravnom, u cloveka to je podobne kdezto telo cloveka si vie ph do urcitej miery kontrolovat, rasliny bohuzial nie...
Vynálezca Schindeleho minerálov pozoroval, že keď sa stromy posypali kamenným prachom, darilo sa im veľmi dobre. Zabudol na jeden fakt, že rastliny na rozdiel od človeka dokážu bez problémov zmeniť anorganické minerály z pôdy na organické. A tak došiel k záveru, že čo pomôže stromom, to pomôže aj jemu. Mňa len na tom udivuje, že to ešte v dnešnej dobe je tak populárne.
V bežných minerálnych zmesiach sa moc nenachádza kremník, ktorý je v Schindeleho mineráloch dosť bohate zastúpený a možno aj preto tá pozitívna odozva, ale ten je zrovna tak aj v rôznych íloch, zeolitoch, bentonitoch, ale tu by som takisto zvolila organickú formu kremníka- napr. praslička, sú aj doplnky výživy na báze prasličky.
Už som dokonca aj čítala, že ľudia jedávajú hlinu pre zdravie, tak neviem pomletý kameň a hlina - mne sa to zdá vhodnejšia výživa pre rastliny ako človeka. Iné je konzumácia rôznych absorbentov - iľov za účelom detoxu.
Ak máte doma prebytočné Schindeleho minerály, môžete ich použiť ako drahé hnojivo na rastliny, napr. na pestovanie nejakých klíčkov, mladej pšeničnej trávy v pôde a potom tie klíčky s tými minerálmi už v organickej podobe zjete.
Máte na to tak vyhraněný názor a přitom jste je ani nezkusila užívat(já taky ne), ale ty minerály jsou koloidní, takže z anorganických forem minerálů jedny z nejvstřebatelnějších. Navíc jak je tu vidět několika lidem pomohli.
Ale ja vôbec netvrdím, že tie minerály nepomáhajú... aj anorganický oxid magnézia je pre mnohých ľudí veľmi prospešný, ktorí sú naň deficitní. Aj minerálky ľuďom pomáhajú.
To, že niečo ale pomáha, ešte neznamená, že je to tá najoptimálnejšia forma, telo vie do istej miery využiť aj anorganické formy, koniec koncov aj v našej krvi nám koluje chlorid sodný.
Na Schindeleho mineráloch nie je nič koloidné, je to pomletá kamenná múčka, tu píšu dokonca, že zeolity:
"Schindeleho minerály-objavená ,doposiaľ nikde inde sa nevyskytujúca hornina - zeolit, pozostávajúcej z alkalického živca, plagioklasu, kremeňa, biotitu, distenu, granátu, silimanitu, zirkónu a rutilu, ktorá naviac vykazuje unikátne elektrické a magnetické vlastnosti, sa nám dostáva do rúk jedinečný zdroj minerálov a stopových prvkov, ktoré nám vďaka nášmu spôsobu života chýbajú.
Schindeleho minerály -sú jemne mletou kamennou múčkou s vysokým obsahem oxidu kremíka, hliníka, vápnika, železa, hořčíka, draslíka, sodíka a veľkého množstva stopových prvkov."
Otázne je, že keby tým ľuďom, čo im tie Schinedeleho minerály pomohli, dali napr. organické minerály alebo kremník, aký efekt by cítili po nich.
Mne sa zdá vhodnejšie dať si mrkvovú šťavu ako predražený pomletý kameň.
Hej, zapíjanie vitamínov a minerálov hcl u ľudí s deficitom žalúdočnej kyseliny zvyšuje ich vstrebateľnosť.
Raz som čítala o jednom človeku, čo dlhé roky každý deň berie zeolity a úplne sa mu vrátila jeho pôvodná farba vlasov - je to detoxikačný efekt zeolitov alebo obsah kremníka v nich? Asi oboje. Kremník priamo posiluje nechty, vlasy, kĺby, kremník sa používa dokonca aj na pokles hladiny krvného cukru.
A inak pozor, tieto zeolity, bentonity a rôzne zeminy sú bohaté na hliníkové zlúčeniny, ak ich zapijete niečím kyslým ako šťavou z citróna, žeby aj HCL?, tak to uvoľní tie hliníkové väzby a takto prijímate zvýšené množstvo hliníka. Môžete si to otestovať napr. keď zakryje alobalom nejaké kyslé jedlo napr. z rajčín, tak ten hliník sa uvoľní do toho jedla.
Nedávno bol v Amerike veľký škandál okolo produktu Adya Clarity - sú to tiež nejaké tekuté minerály z hornín, predávali to všetky obchody zamerané na surové stravu ako top produkt, po testoch na hliníkové zlúčeniny, to všetko posťahovali z obehu a ľuďom vyplácali peniaze.
Souhlas s bludickou. Našel bych si zeleninu s vysokým obsahem daných minerálů a začal bych ji ve větší míře konzumovat.
To, že niečo ale pomáha, ešte neznamená, že je to tá najoptimálnejšia forma, telo vie do istej miery využiť aj anorganické formy, koniec koncov aj v našej krvi nám koluje chlorid sodný.
Na Schindeleho mineráloch nie je nič koloidné, je to pomletá kamenná múčka, tu píšu dokonca, že zeolity:
"Schindeleho minerály-objavená ,doposiaľ nikde inde sa nevyskytujúca hornina - zeolit, pozostávajúcej z alkalického živca, plagioklasu, kremeňa, biotitu, distenu, granátu, silimanitu, zirkónu a rutilu, ktorá naviac vykazuje unikátne elektrické a magnetické vlastnosti, sa nám dostáva do rúk jedinečný zdroj minerálov a stopových prvkov, ktoré nám vďaka nášmu spôsobu života chýbajú.
Schindeleho minerály -sú jemne mletou kamennou múčkou s vysokým obsahem oxidu kremíka, hliníka, vápnika, železa, hořčíka, draslíka, sodíka a veľkého množstva stopových prvkov."
Otázne je, že keby tým ľuďom, čo im tie Schinedeleho minerály pomohli, dali napr. organické minerály alebo kremník, aký efekt by cítili po nich.
Mne sa zdá vhodnejšie dať si mrkvovú šťavu ako predražený pomletý kameň.
Hej, zapíjanie vitamínov a minerálov hcl u ľudí s deficitom žalúdočnej kyseliny zvyšuje ich vstrebateľnosť.
Raz som čítala o jednom človeku, čo dlhé roky každý deň berie zeolity a úplne sa mu vrátila jeho pôvodná farba vlasov - je to detoxikačný efekt zeolitov alebo obsah kremníka v nich? Asi oboje. Kremník priamo posiluje nechty, vlasy, kĺby, kremník sa používa dokonca aj na pokles hladiny krvného cukru.
A inak pozor, tieto zeolity, bentonity a rôzne zeminy sú bohaté na hliníkové zlúčeniny, ak ich zapijete niečím kyslým ako šťavou z citróna, žeby aj HCL?, tak to uvoľní tie hliníkové väzby a takto prijímate zvýšené množstvo hliníka. Môžete si to otestovať napr. keď zakryje alobalom nejaké kyslé jedlo napr. z rajčín, tak ten hliník sa uvoľní do toho jedla.
Nedávno bol v Amerike veľký škandál okolo produktu Adya Clarity - sú to tiež nejaké tekuté minerály z hornín, predávali to všetky obchody zamerané na surové stravu ako top produkt, po testoch na hliníkové zlúčeniny, to všetko posťahovali z obehu a ľuďom vyplácali peniaze.
Ona to je otázka, jak vstřebatelnosti, což je jedna věc a chelačních schopností, což je druhá věc. Pokud se něco vstřebá a to se vždy něco vstřebá, tak budiž, ale chelační vlastnosti jsou u jílů docela nedoceněné a přitom odvádění velice levně skvělou službu při čištění těla.
Moja otazka je jednoducha
... Potrebuje si clovek doplnat anorganicke mineraly alebo len organicke? Ďakujem
Tak určitě je lepší dodávat organické, ale z nouze tělo vezme jakékoliv.