Pokud někomu příliš brzy šediví vlasy (ale nepadají a jsou silné jak dráty), na co v organismu to může ukazovat? Lze to nějak zvrátit? Podařilo se to někomu? Děkuji
Ano, jde o demineralizaci a oslabení nadledvinek, což se remineralizací a posílením nadledvinek dá zase srovnat.
Vida, mně se šedivé vlasy vlastně objevily ve stejném období jako problémy se štítnou žlázou, která přímo souvisí s funkcí nadledvinek.
Ale taky jsem o reverzi procesu šedivění vlasů slyšela jen teoreticky. Je tedy naděje na zlepšení po detoxu? I když je to příšerná chemie, tak ten přeliv si dávám, v šedivých chodit nebudu! ![]()
Ano, zpravidla se barva i kvalita vlasů, po obnovení plné funkčnosti těla, vrátí do normálu. Štítná žláza chce jód a selen v kombinaci s bórem a železem, také jsem to tu již někde psal.
a jak se ta remineralizace a posílení ledvinek provádí? Mám totiž podobný problém, myslela jsem že je to dané dědičností. Byla bych moc ráda, kdyby to šlo změnit. Jak poznám jaký to má přesně důvod u mě? Předem moc díky za odpověď
Remineralizace je srovnání deficitního stavu důležitých minerálů v těle a tkáních. Objektivně se to musí zjistit rozborem a k tomuto účelu slouží vlasová analýza, která zde má svoje vlákno a je v ní umístěn kontakt na laboratoř. Nicméně suplementovat jednoznačně deficitní minerály jako hořčík, jód, selen a zinek můžete i bez vyšetření, ty tady nemá v pořádku snad nikdo. Jinak nepíšu ledvinek, ale nadledvinek, což je velice důležitý orgán, který produkuje silné protizánětlivé látky, které nutně potřebujeme pro své dobré zdraví. Také se stará o mnoho dalších pochodů v těle a jejich dobrý, nebo špatný stav se okamžitě projeví. Většinou jsou jejich funkce zhoršené při špatné funkčnosti štítné žlázy, čili první krok je srovnat štítnou žlázu a pak podpořit nadledvinky. Můžete vyzkoušet třeba lékořici a vitamín B5.
V jiném vlákně píšete, že nadledvinky srovná lékořice. Je možné konzumovat ji ve formě pendreku (pravého, z lékořice a ne z anýzu) ? Kolik denně a jak dlouho? Četla jsem, že se to s ní nemá přehánět, že negativně ovlivňuje ionty v těle a zvyšuje krevní tlak. Děkuji.
Když bych dotyčnému dodala Pangamin, zinek, hořčík, nori, kefírovou houbu, lékořici, čistící čaj a para ořechy, je šance na zlepšení? Nebo ještě něco?
Když bych dotyčnému dodala Pangamin, zinek, hořčík, nori, kefírovou houbu, lékořici, čistící čaj a para ořechy, je šance na zlepšení? Nebo ještě něco?
U pendreku pendrek poznáte z čeho je vyrobený, proto radím ten rozmixovaný kořen, kde je to jasné, že jde o lékořici. Užívá se tato drť, rovná kávová lžička dvakrát, až třikrát denně. Výborná je rovnou do ovocného jídla, to pak má zajímavou chuť, zvláště pokud tam dáte kokos a rozinky. Pokud dodáte cokoliv jednoznačně deficitního, tak se to může pouze zlepšovat, toho se bát nemusíte.
Kořen lékořice a kde se to dá sehnat?
Dodává to třeba Greštík, ale běžně ho vedou i prodejny bylin a racionální výživy.
Dá se sehnat v bylinkářství, 50g za 26kč, jak píše pan Jarda -od Grešíka.
Ovšem je menší problém ho sehnat než ho zpracovat. Někde jsem četla, že jde roztlouct v hmoždíři - což bohužel nejde. Tak budu muset zkoumat, který mixér ho zvládne naporcovat.
Zvládne to prakticky jakýkoliv mixér s tím není problém, akorát je to takové vláknité po tom rozmixování.
Zdravím p.Jaroslav
Chcel by som sa spytat ako uzivat koren Lékořice na upravu cinnosti nadladviniek
Dakujem
Je to o čtyři příspěvky výše, tak vám to překopíruji, zásadně radím užívat rozmixovaný kořen, kde je to jasné, že jde o lékořici. Užívá se tato drť, rovná kávová lžička dvakrát, až třikrát denně. Výborná je rovnou do ovocného jídla, to pak má zajímavou chuť, zvláště pokud tam dáte kokos a rozinky. Nicméně lékořice sama je nespraví, na to je potřeby mít plně funkční štítnou žlázu a na oboje je potřeba jód a selen v kombinaci se zinkem, mědí a bórem.
Ďakujem za odpoved
ano mate pravdu, je to vyššie už napisane, nabuduce budem viac hladat.
ešte raz Ďakujem
Ešte otazočku
ak som dobre pochopil, tak rozmixovaný koreň zaliat a vypiť?
Ne, dát lžičku té drti do úst požvýkat, spolknout a zapít. Další možnost je sypat si ji do jídla, ale to jsem již psal.
Jardo aku dennu davku DGL http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- ... blets/2165 / vytazok lekorice/ by bolo podla Vas denne uzivat na regeneraciu nadladviniek ? Ja si davam 2 tab. pred jedlom....
Je to prosím ono http://www.predajbylin.sk/sladke_drievk ... index.html?
Uvedený přípravek jsem nikdy nezkoušel a nedovedu jeho účinky odhadnout, nicméně měl by podle všeho kortizol zvedat a to nemusí být třeba u člověka s vysokým kortizolem dobrý nápad. Vždy je třeba mít stav kortizolu zmonitorovaný, určit stupeň adrenální únavy a pak teprve něco uváženě aplikovat.
Ano, to je lékořice.
Je to o čtyři příspěvky výše, tak vám to překopíruji, zásadně radím užívat rozmixovaný kořen, kde je to jasné, že jde o lékořici. Užívá se tato drť, rovná kávová lžička dvakrát, až třikrát denně. Výborná je rovnou do ovocného jídla, to pak má zajímavou chuť, zvláště pokud tam dáte kokos a rozinky. Nicméně lékořice sama je nespraví, na to je potřeby mít plně funkční štítnou žlázu a na oboje je potřeba jód a selen v kombinaci se zinkem, mědí a bórem.
ja by som ešte poukázal na kontraindikácie a nežiaduce účinky:
Nadmerná konzumácia sladkého drievka a jeho zložky glycirizínu spôsobuje "mineralokortikoidný syndróm", v dôsledku účinku na nadobličiku. Medzi príznaky patria bolesti hlavy, letargia, svalová slabosť alebo bolesti, vysoký krvný tlak, retenciu sodíka a vody, zvýšené straty draslíka a niekedy aj zástava srdca. Príznaky sa môžu prejaviť v priebehu jedného týždňa po požití, ak denné požití sladkého drievka je viac než 100 g Deglycyrrhizinated výťažky sú prakticky bez nežiaducich vedľajších účinkov mineralokortikoidov.
Všeobecne odporúčané dávky v rozsahu 1 až 5 g sušeného koreňa, ako infúzie alebo odvar trikrát denne. je to fakt božská bylina.
Nežiaduce účinky na zažívanie sladkého drievka produkty sú častejšie u jedincov, ktorí majú vysoký krvný tlak, obličkové alebo srdcové poruchy, hypokaliémiu, ochorenia pečene, a hypertónii.
Sladkého drievka môže ovplyvniť spôsob, akým niektoré lieky pracuju, najmä diuretiká a anti-hypertenzívne lieky.
Neodporúča sa pre tehotné ženy a deti.
Vysoké dávky sladkého drievka výrobkov by ste nemali byť používať dlhšie ako štyri až šesť týždňov.
Je nutné kořen žvýkat? Já tu chut nesnáším, plním si to do kapslí a polykám - má to stejný účinek? díky za odpo
Žvýkat ho nemusíte, stačí dát rozdrcený kořen do úst a zapít vodou, nebo i ty kapsle i když to je hrozná práce.
Dobry den,
je mi 33 let, jsem zena a zacaly mi sedivet vlasy. jako by se i zkroutily a seschly.
Muze mi nekdo, prosim, poradit, jak tento stav zvratit, cim se to asi stalo?
Je nekdo komu sedive vlasy zase ztmavly?
Dekuji.
Po několikaměsíční očistě těla, doplňování boru, HCL, hořčíku, vitamínu C, dýňová semínka, urinoterapie..... se čistě stříbrné vlasy začaly stávat matnými a byly v nich patrné mírné stopy vracející se barvy. Zároveň začaly dorůstat nové vlasy, část plně pigmentovaná.
je mi 33 let, jsem zena a zacaly mi sedivet vlasy. jako by se i zkroutily a seschly.
Dekuji.
.....a aby ti vlasy nabrali pôvodnú farbu ešte rýchlejšie, začni robiť aj derivačný kúpeľ. ![]()
Dekuji.
Na sedivenie vlasov vplyva viacero faktorov, napr. Aj silny stres moze zapricinit tuto zmenu, tak isto dedicne faktory a aj hormonalne zmeny zeny,...
Chyba pigment ktory nie je pritomny vo vlasoch
Nedoporucujem rôzne hovadiny si mazat na vlasy,
Skôr zachovat kyslu reakciu pokožky a to po umyti vlasov oplachnut vodou ph 5_6
a to dosiahneme ked nalejeme do vody ocot, ph papieriky su indikatorom ph
Dekuji.
Tak pár rad se vám dostalo a určitě ne špatných , jinak obecně srovnat měď, mangan, pomáhá PABA, L-tyrosin, celkové zklidnění a obecně vyčištění těla a srovnání hormonů. U mužů velice pomáhá masáž prostaty, ale to není váš případ.
Dekuji. Prosim Vas, ta PABA je tohle ?
http://www.prozdravi.cz/paba---beta-kar ... ner07w_wcB
Vite o lepsim produktu?
Kde se da koupit L-tyrosin?
Dekuji
Dekuji
Tak je to sice ono, ale ta cena nic moc v USA se dá koupit daleko levněji a ten tyrosin také.
Vědci nedávno zjistili, že příčinou je tvorba peroxidu ve stárnoucích vlasech, který vlasy vybělí. Je to ztráta účinku enzymu glutathion peroxidázy.
Ano, pomáhají na to klasické postupy ke zpomalení stárnutí. Multivitamíny bez železa a synergická směs antioxidantů. Tady třeba máte zajímavý článek o antioxidantech.
Ano, podařilo. Podaří se to i vám když použijete synergickou směs antioxidantů sestávající z 10 a více látek tvořících kaskádový systém. I šedivé vlasy znova dostanou barvu. šediny zmizí. Po vysazení přípravků, nebo po užívání jen některých "zázračných" antioxidantů se šediny vrátí.
neexistuje žádny zazračny lek ani tabletky, to su len keci predajcov ktorí zarabaju na hluposti..
Sedivenie vlasov ide ruka v ruke so znečistením životného prostredia v závislosti na zdraví. Dermatológ Dr Marie Jhin, riaditeľ inštitutu Premier dermatológie v San Franciscu, ho položil na hrsť rôznych scenárov:
1. Stres - Výskum ukazuje možnú súvislosť medzi šedivými vlasmi a stresom. Stres môže skutočne vyčerpať kmeňové bunky zo základu vlasových folikulov, ale nič nenaznačuje, že to ovplyvňuje farbu vlasov.
2. Zdravotný stav - Ochorenie štítnej žľazy alebo hypofýzy problémy môžu iniciovať začiatky so šedivými 3. problémy s vlasovými folikulmi, ako je alopécia, kde vlasy vypadávajú.
4. Nedostatok vitamínu - Je možné, že máte nedostatok vitamínu B12 , hlavne vegetariáni, ktorí majú Crohnovu chorobu , vaše telo nedokáže absorbovať B12, po žalúdočnom bypasse, niektoré lieky na reguláciu pôrodnosti alebo anémiu.
5. Nikotín - je to jedna z najhorších vecí, ktoré môžete urobiť, a existuje súvislosť medzi predčasným starnutím. Opäť platí, že je to preto, lebo sú narušené vlasové folikuly.
6. Nedostatok slnka - Vzhľadom k tomu, sa vo vlasových folikulách nevstrebáva vitamín D bez slnečného žiarenia, vaše vlasy začínaju stracat pigmentáciu.
Tieto faktory majú väčší vplyv na farbu vlasov, než vaše gény. "Ak zistíte, že ste sa dostali k predčasnému šediveniu a to nemáte v rodine, potom by ste mali navštíviť lekára skontrolovať, či vaše štítna žľaza je v poriadku, vaše hladiny vitamínu sú v poriadku, a že nemáte anémiu !!! Nie bezhlavo jesť tablety.
Na šedivenie vlasov má vplyv aj kataláza. Kataláza je silný, antioxidant enzým, v rastlinných a živočíšnych bunkách, ktorí rozkladá peroxid vodíka.
Peroxid vodika v tele je:Prirodzene sa vyskytujúci odpad vedľajší produkt metabolického procesu ... Ako starneme, naše telo produkuje menej katalázov, to má za následok hromadenie peroxidu vodíka v našich vlasových folikulach - čo doslova odfarbuje vlasové folikuly zvnútra von.
Rada:
Jesť potraviny s vysokým obsahom katalázy, ako je cesnak, cibuľa, karfiol, zemiaky, brokolica, kel a kapusta, zastavíme šedivenie vlasov.
To máte úplnou pravdu. Ale co když někomu se ten enzym ktaláza, který je vlastně bílkovina,
v žaludku rozloží na jednotlivé aminokyseliny? Musí pak dál šedivět? Nemusí. Proti šedivění působí
i obyčejné antioxidanty. Nemyslím tím takově, na které vidíte všude reklamu. Ale právě ty
neoblíbené chemické látky, ze kterých panu Tunovi v pořadu aDost naskakuje husí kůže.
Jenže pan Tuna se kvůli pokročilému šedivění musel ostříhat a uživatelé syntetických antioxidantů
se stále těší ze syté barvy své hřívy. Podívejte se na úryvek od léčitele, který vyjmenovává všemožné příčiny
http://stalemladi.cz/12-pricin-vetsiny- ... ch-potizi/
a tak dokáže zbavit se všech možných neduhů i šedivění.
http://stalemladi.cz/12-pricin-vetsiny- ... ch-potizi/
a tak dokáže zbavit se všech možných neduhů i šedivění.
Ten článek je dobrý, ale neřeší asi tu základní věc která naše tělo pomalu zničí a to je přirozený úbytek hormonů, hlavně DHEAS, což je relativně spolehlivý ukazatel našeho stavu a ve své podstatě i ukazatel reálného opotřebení těla. Venku se to docela řeší, ale zde v našem Kocourkově se tím zatím skoro nikdo nezabývá.
DHEA i 7-oxo-DHEA jsou v České republice zakázané protože na SÚKLu sedí náboženský fanatik, který nechce, aby si stárnoucí lidé doplňovali chybějící hormony. Mám pro vás dobrou zprávu.
Chybění DHEA neničí naše tělo, ani nepůsobí úpadek schopností. Špatná zpráva je, že doplňované hormony nedokážou zpomalit stárnutí. DHEA je jen slabý prekurzor testosteronu. Jelikož testosteron je na trhu už od roku 1992, je spousta lidí, kteří jej užívají. A tak víme jak to probíhá. DHEA nemá žádný extra účinek, je to jen takový slabší testosteron. Po testosteronu se váš metabolismus dostane do stavu v jakém byl, ksdyž vám bylo asi 25 let. Takže oni ti lidi jak kdyby omládnou. Z uvadlého chlapa, mouchy snězte si mě, je zase borec přitahující pozornost. To ale není omládnutí. To je jak kdyby se unavený vyspal nebo hladový najedl.
I chlap který bere testosteron stárne, vypadá sice mužněji, funguje mu to, běhá rychleji, ale degenerativní procesy pokračují. Stárnutí je způsobeno reaktivními částicemi kyslíku, které jsou katalyzovány těžkými kovy, zářením a množí se na živné půdě z nenasycených olejů, např. řepkového.
Závěr: Změny při chybění hormonů jsou reverzibilní. Zatímco změny vznikající stárnutím reverzibilní nejsou. Čas nejde vrátit zpátky. Proto pospěšte a začněte užívat syntetické antioxidanty, např BHT. Rozhodně poznáte zlepšení, když vitamín C nahradíte ascorbylpalmitátem, který zůstává v organismu víc než 3x déle a působí i v mozku v jádrech buněk.
Tak jistě máte pravdu že ani dodávané hormony nejsou cesta k mládí, ale jsou určitě cestou ke spokojenému stárnutí s rozhodně menším množstvím problémů než má ostatní populace. Jinak DHEAS má o dost širší spektrum výhod než pouze zvýšení hladiny testosteronu, ale to již není zase tak podstatné, stačí se podívat na posloupnost přeměny hormonů v těle.
Jestli má dehydroepiandrosteron nějaké účinky u lidí po přechodu, tak jen proto, že nahrazuje testosteron. U mladých lidí žádné antistressové ani hubnoucí účinky nemá. A bohužel je nemá ani u lidí na hormonální suplementaci. Můžete si to vyzkoušet. když byste bral testosteron a vzal k tomu 2x denně 100 mg DHEA, tak se nestane vůbec nic. Veškeré informace o DHEA jsou z doby, kdy nebyl každodenně použitelný testosteron. Navíc jsou různé zesilovače testosteronu i pro kulturisty nebo muže v předpřechodovém období, takže DHEA zcela ztratil své využití. Je to obsolentní. Pro zvýšení testosteronu i při suplementaci se dají použít inhibitory aromatázy, které blokují rozpad testosteronu. Dají se použít látky zvyšující citlivost na testosteron, např. DIM, anebo boron, který uvolňuje testosteron z proteinu SHBG, čímž zvyšuje hladinu volného testosteronu. Zkrátka a dobře není potřeba se počůrávat ani mít zvětšenou prostatu, protože to je nemoc mužů s nízkým testosteronem.
Nejsilnější syntetickým antioxidantem bude zřejmě EDTA, když dokáže udržet kupovanou majonézu půl roku při pokojové teplotě. Stejně jako Vitamín C zpomaluje stárnutí potravin. EDTA by navíc mohla u lidí pomoci zbavit se po rozpuštění depozitů přebytečného vápníku.
Dobry den,
mam problem s vlasy. Nejen ze mi sedivi ale ty sedive jsou slabe,kroti se.
Ostatni vlasy mam tmave a velmi silne.
Jsem mlada. Prosim , muze mi nekdo poradit?
Brala jsem PABA, nepomohlo.
Stitna zlaza je v norme.
Doplnuji jod lugolem.
Dekuji.
To je sice vše pravda a zní to krásně ovšem má to i své mouchy a to že každý koncový hormon je relativně snadno předávkovatelný a dají se tak vyvolat docela zajímavé komplikace. Potíže se většinou neobjevují u lidí kteří dodávají počáteční stupně hormonální přeměny, tam je bezpečnost užívání celkem vysoká a rizika minimální. To co zde popisujete si může dovolit používat člověk s dobrou znalostí problematiky, ale určitě ne 80letý strejc z horní dolní, který je navíc mdlého rozumu. Ten nedokáže nic sledovat a řešit, prostě musí dostat pilulku tu spolknout a jít na kontrolu za dva až tři měsíce a i to většinou nedá správně.
Tak jedná se o velice silný chelační prostředek a bere z těla více věcí.
Tak pak bych asi hledal problém spíše na úrovni hormonů, dnes to chemické žrádlo kterým nás zásobují dělá s hormony opravdové zázraky v tom negativním slova smyslu.
Ahojte.
Hoci to tak celkom nesúvisí s topicom, ale je tu reč o injekčne podávaných mužských hormónoch, takže...
Táto otázka je smerované hlavne na pána Jardu, ale môžu sa vyjadriť aj členovia tohto fóra.
K veci. 43 ročný kamarát užíva "terapeutické dávky" testosterónu (zakúpený v lekárni). Každé 3 týždne si pichne určité množstvo (terapeutické, asi 200mg) do sedacieho svalu. Venuje sa posilňovaniu, ale nie na vrcholovej úrovni, nesúťaží, len pre zdravie a estetiku. Problém je ten, že keď si to pichne (alebo mu to pichne niekto iný) do sedacieho svalu, tak mu to zvykne napuchnúť a bolieť ho to 3-4 dni. Preto rozmýšľa, že prestane testosterón užívať, ale mrzí ho to, a rád by našiel nejaký spôsob, ako predísť tomu opuchu...... A teraz moja otázka..... Pán Jarda, je testosterón schopný dostať sa tam kde má aj cez sliznicu hrubého čreva ? Napr. zmiešať 1-2ml ampulku (teraz neviem koľko má obsah) možno s 30ml vlastnej uriny, a zaviesť to ako "mikroklystír" na noc... Také malé množstvo nespôsobí nutkanie na vyprázdnenie, a malo by sa to vstrebať, nie ? ... Navyše jeho vlastná urina bude pre jeho organizmus niečim prirodzeným, takže keď sa zmieša s testosterónom z ampulky, neasymuluje sa ten testosterón takto lepšie ? A hlavne - je možné prijať testosterón miesto injekčnou formou formou mikroklystíru, ktorého obsah sa cleý (alebo takmer celý) vstrebe cez stenu hrubého čreva ? Môže to nejak hrubé črevo poškodiť (keď to bude zmiešané v pomere 1:30 s urinou, čiže by to bolo dostatočne nariedené...) ?
Ďakujem pekne za odpoveď.
Předpokládám že by tam neměl být problém se vstřebáním a z hlediska střeva záleží co to má za nosič, pokud jde o vodný roztok, tak problém určitě nebude. Spíše nedovedu odhadnout rychlost nájezdu té látky do krve, což bude asi rychlejší než z toho svalu.
Ďakujem pekne za odpoveď, pán Jarda
JE TO ALE OLEJ, ako som sa dozvedel.... Vstrebe sa olej v hrubom čreve do tela ? Používajú sa aj rôzne klystíry na báze tuku (mlieko s maslom, olivový olej...)... Hmm...
Dobry den,
muze prosim nekdo popsat, jak mam suplementovat BOR a MED?
Potrebuji posilit nadledvinky a stitnou zlazu.
Jod a Selen je dostupny, lekorice take.
Ale jak sehnat bor a med?
A davkovani?
Dekuji
Záleží na tom o jaký olej jde, ale některé oleje mají dobrou vstřebatelnost.
muze prosim nekdo popsat, jak mam suplementovat BOR a MED?
Potrebuji posilit nadledvinky a stitnou zlazu.
Jod a Selen je dostupny, lekorice take.
Ale jak sehnat bor a med?
A davkovani?
Dekuji
Bór se vetšinou dodává jako roztok kyseliny borité, nebo boraxu a měď by měla být kvalitní asi ideálně glycinát, případně i chlorid.
Já mám dobré zkušenosti s užíváním houby čaga. Čaga obsahuje melanin a ten právě barví vlasy. Čagu jsem užívala několik měsíců za jiným účelem než abych se zbavila šedivějících vlasů. Zabarvení vlasů byl vedlejší účinek. Kromě toho čaga působí příznivě na imunitu, autoimunitní nemoci, trávení, proti rakovině, je to silný antioxidant. Kupovala jsem si Befungin.
Tak čaga je tradiční a osvědčený prostředek na mnoho zdravotních komplikací, mám ji mletou v prášku přímo na e-schopu, stačí dát do vody a vypít.
Tak čaga je tradiční a osvědčený prostředek na mnoho zdravotních komplikací, mám ji mletou v prášku přímo na e-schopu, stačí dát do vody a vypít.
Jak to do sebe krásně zapadá, oxidační stres související s krádežemi inositolu https://www.celostnimedicina.cz/inositol.htm a cysteinu (prekurzor glutathionu) a vliv parazitů, prostřednictvím změny Ph trávicího traktu, na snížené vstřebávání mědi, ale i likvidace její přítomnosti (vazeb) v krvi.
Strategies for acquiring the phospholipid metabolite inositol in pathogenic bacteria, fungi and protozoa: making it and taking it
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2889408/
The role of cysteine in the increased parasite susceptibility of Romney sheep selected for hogget fleece-weight
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w842sxMwrrAJ:www.nzsap.org/ym/ab98045.pdf+&cd=7&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Enzymy štěpící bílkoviny proti parazitům
http://sciencemag.cz/enzymy-stepici-bilkoviny-proti-parazitum/
Glutathione-deficient Plasmodium berghei parasites exhibit growth delay and nuclear DNA damage.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26952808
Sulfasalazine-induced reduction of glutathione levels in breast cancer cells: enhancement of growth-inhibitory activity of Doxorubicin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17356269
Vkládá původce Chagasovy choroby svou DNA do lidského genomu?
https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2012/cislo-10/vklada-puvodce-chagasovy-choroby-svou-dna-do-lidskeho-genomu.html
Chagasova nemoc: čas prolomit mlčení
https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2013/cislo-9/chagasova-nemoc-cas-prolomit-mlceni.html
http://www.imraw.me/the-rabbit-hole/copper-anti-parasite-super-conductor
koupil jsem sibiřskou čagu a udělal si z ní dvojí extrakci ( v alkoholu a ve vodě), zajímalo by mne zdali možno udělat to samé s reishi a společně je konzumovat.
děkuji za odpověď
děkuji za odpověď
Kombinovat houby není obecně problém a nevím o žádném pádném důvodu proč by to nešlo.
Antioxidační kapacita:
https://www.researchgate.net/figure/Iron-chelation-activity-of-the-extracts-from-turmeric-BHA-BHT-EDTA-ascorbic-acid-and_fig5_287280904
https://www.researchgate.net/figure/Metal-chelating-activity-of-pyrazolopyridine-compounds-BHT-Trolox-and-EDTA-were-used-as_fig3_316904643
Dual function of EDTA with silver nanoparticles for root canal treatment–A novel modification
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5773103/
děkuji za odpověď
Také dělám čagu a rejshi tinkturu... bohužel už nějakej měsíc jsem tinktury nedělal a ted by se hodil přesnej poměr čagy a lihu
díky za super poučnou debatu, toto je skutečně zajímavé. přidám jen postřeh: znám hodně lidí, kteří užívají injekční testosteron a testosteron orální ne jako anti-anging, ale jako doping, tj. výkonnostně při sportu. jsou pak silnější, rychlejší, lépe regenerují. hodnotu tst mají díky tomu několikanásobně zvýšenou oproti normálu. hodně se píše o vedlejších účincích, jenže já na nich žádné nepozoruji. Oni prostě kypí zdravím: dobrá nálada, drive, velké libido, dvakrát větší svalová hmota a síla. samozřejmě, nejsem jejich lékař, nevím, jak jsou na tom třeba se stavem jater, se srdcem...nicméně na pohled jsou to nejzdravější a nejvitálnější lidi co znám, nemůžu si pomoct.
Tak indiáni žvýkající koku mají možná ještě lepší výsledky a šel by jste do toho. Dokonce si dovolím tvrdit že ta koka je o dost bezpečnější než předávkovávání testosteronem.
Najčastejšou príčinou u mladých ľudí je nesprávne stravovanie, hlavne vegánska strava. Medzi najtypickejšie prejavy sú šedivé vlasy, žiadna/nepravideľná menštruácia u žien, vačky pod očami = zavodnenie, atrofia svalstva, deficit prakticky všetkého, inzulínová rezistencia, metabolický syndróm, viď.
https://www.reddit.com/r/AntiVegan/comm ... at_causes/
(na hornom obrázku je krásna žena a pod ňou jej fotka po niekoľkých rokoch vegánkeho stravovania - nie, nie je to jej babička)
Hmm, vlasy mi šedivějí od 20 let a stravu jsme měli domácí - ovoce a zeleninu ze zahrady a maso takzvaně ze dvora, tedy včetně mozečku a vnitřností.
Píšem najčastejšou príčinou, nie vždy - čítajte pozorne, nie podľa vlastnej potreby Alopat. A vo vašom prípade je tou príčinou podľa mňa extrémny stres spôsobovaný paranojou, že vám celý svet chce ublížiť (pocit hrozby, emócia strach, chronicky zvýšený kortizol ap).
Dle čínské medicíny šedivění vlasů souvisí s ledvinami-málo čchi.Slabé ledviny-vysoký tlak.Nemůže tohle být u Alopata příčina jeho potíží?
Zprostředkovaně může, ale po Inositolu v multivitamínu opět tmavnou.
Dekuji
Tak je to sice ono, ale ta cena nic moc v USA se dá koupit daleko levněji a ten tyrosin také.
Je dobrý tento?
https://4fitness.cz/tyrosin-1-kg/
Např. Glutamin na tomto eshopu mi přijde podezřele levný oproti konkurenci...
Ja som kupoval tento a bol v pohode..
https://www.namaximum.cz/kategorie/aminokyseliny/tyrosine-l-tyrosin/
S objednávkou od 4fitness som bol tiež spokojný (ale tyrozín som nekupoval)..
S objednávkou od 4fitness som bol tiež spokojný (ale tyrozín som nekupoval)..
Díky za tip, vyzkouším ten z namaximum.cz, cenově je to podobné...
Zdravím,
takže po přečtení tohoto topicu je tedy dobré ke zvrácení šedivějících vlasů posílit nadledvinky a štítnou žlázu.
Takže koupit lékořici, pak jod, selen, zinek, měď a bór, případně čagu
Mohl bych poprosit odkazy na tyto produkty, kde to vše zakoupit?
A druhá otázka, je to opravdu někdo, kdo měl šedivé vlasy a těmito produkty to zvrátil a má zase normální vlasy? Třeba pošlete i fotku, motivace by to byla dobrá ![]()
takže po přečtení tohoto topicu je tedy dobré ke zvrácení šedivějících vlasů posílit nadledvinky a štítnou žlázu.
Takže koupit lékořici, pak jod, selen, zinek, měď a bór, případně čagu
Mohl bych poprosit odkazy na tyto produkty, kde to vše zakoupit?
A druhá otázka, je to opravdu někdo, kdo měl šedivé vlasy a těmito produkty to zvrátil a má zase normální vlasy? Třeba pošlete i fotku, motivace by to byla dobrá ![]()
Ptáte se zda může tato kombinace opravdu zvrátit šedivění vlasů? Ano, existují lidé, kteří zvrátili šedivění – ale jen tehdy, když byla příčina hormonální nebo minerální. Neexistuje však žádná velká klinická studie, která by to garantovala všem.
Mechanismy, které to umožňují a ovlivňují:
Nadledvinky → produkce kortizolu; při vyčerpání dochází k poklesu melanocytové aktivity.
Štítná žláza → hypotyreóza často vede k šedivění.
Měď → klíčová pro enzym tyrosinázu, který tvoří melanin.
Zinek / selen / jód / bór → modulace hormonů, snížení autoimunitního stresu.
Čaga / lékořice → adaptogeny, snížení oxidačního stresu.
Reálné zkušenosti určitě existují a lze je dohledat jako jednotlivé případy, kdy lidé po doplnění mědi, zinku, selenu a po zlepšení funkce štítné žlázy zaznamenali znovu pigmentaci vlasů.
Typicky se to děje u:
lidí s hypotyreózou,
lidí s nízkou mědí,
lidí s chronickým stresem / vyčerpanými nadledvinkami,
lidí po dlouhodobém zánětu.
Pokud tedy předpokládáte že jste v některé z uvedených skupin máte docela slušnou šanci. Jinak naprostou většinu těch produktů na které se ptáte máme na e-schopu, ale pochopitelně je seženete i jinde, jde o poměrně běžné položky.
Děkuji. Tak jsem ty produkty našel na netu a něco i u Vás na eshopu. Pro jistotu se zeptám, mohu tyhle produkty tedy objednat?
https://www.gresik.cz/produkt/byliny/by ... en/126029/
https://www.benu.cz/jod-extra-150mcg-tbl-90
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... =0&id=5356
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... =0&id=5401
https://www.benu.cz/koloidni-med-vitamin-c-300ml
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... 02&id=3547
https://www.profikoreni.cz/Houba-Chaga- ... -d7283.htm
Děkuji. Tak jsem ty produkty našel na netu a něco i u Vás na eshopu. Pro jistotu se zeptám, mohu tyhle produkty tedy objednat?
https://www.gresik.cz/produkt/byliny/by ... en/126029/
https://www.benu.cz/jod-extra-150mcg-tbl-90
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... =0&id=5356
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... =0&id=5401
https://www.benu.cz/koloidni-med-vitamin-c-300ml
https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... 02&id=3547
https://www.profikoreni.cz/Houba-Chaga- ... -d7283.htm