Chtěla bych také napsat můj celoživotní příběh se špatným vyprazdňováním. Od tří let jsem měla stále bolení bříška, ale dobře jsem se vyprazdňovala, byla jsem s tím i v nemocnici. Tak se to táhlo, až do mých 15let, kdy mi odoperovali slepé střevo a čistili pečlivě střeva, ale od té operace jsem se nemohla samovolně vyprazdňovat. Informovala jsem doktory, ale odpověď byla, že časem to půjde, tak jsem se s tím chtěla léčit, ale doktoři mi vždy říkali, že to je neúspěšné léčení. Tak jsem se s tím trápila další léta i v těhotenství a pila projímací čaje a různé, gutalax atd. Nastal přechod, čaje přestaly účinkovat, tak jsem začala klystýrama, až se mi udělaly hemeroidy. Doktorka v lázních mi řekla, že to je konečná a čeká mě buď rakovina, nebo vývod!!, ale nikdo mi neporadil, jak na to!!! Tak jsem se přes známého z lázní dostala k p.Zajíčkovi, který mě začal vést, jak na to živou stravou a vede mě stále i při mých jiných zdravotních potížích protože člověk je za celý život pěkně zanesený a zakyselený. Dnes se vyprazdňuji každý den, když to neporuším!!, jinak by to zase nešlo!!, tak jsem ráda, že takový člověk existuje, pomáhá a vede nemocné k prodlouženi života. Nepřestanu mu stále děkovat a nesmírně si ho vážím jako ČLOVĚKA, jeho usilovné práce, vždy vstřícné pomoci a nedělá rozdíly, jestli má někdo tučnou obálku či ne!!. Dál už je to na nás, jak se budeme dále stravovat a jak dlouho žit??
Zde můžete najít inspiraci pro správné vyprazdňování:
http://www.freshmagazin.cz/news/wc-pohoda-aneb-jak-s-tim-spravne-ven/
Dobrý den, studuji Vaše stránky, ale ještě potrvá, než všechny informace vstřebám. Mám níže popsané zdravotní problémy, které se mi nepodařilo vyřešit s lékaři a při samostudiu alternativních možností jsem došla k závěru, že mé zdravotní problémy vzájemně souvisí a řešením bude úprava životosprávy. Začátkem září jsem začala s tím, na čem se všichni shodují: Úplně jsem přestala používat cukr, sůl, loupanou rýži, vše z bílé mouky a mléka. Maso jím max. 2x týdně, kousek dušené ryby nebo dušené krůty či králíka. Z ovoce nyní ( po dobu čištění) jen banán ks/ den,citrón 2 ks/ týden, grep ks/týden. Ostatní jídlo jsou obiloviny a zelenina, celozrnný lámankový chléb (obden), ořechy. Pitný režim 2-4 litry denně (slabý kopřivový čaj, melta se sojovým mlékem, voda s citrónem). Můj běžný jídelníček vypadá asi takto: jedna porce = cca polévkový talíř, jím 3x denně.
snídaně - ovesné vločky nebo pohanka spařené horkou vodou s banánem, ořechy nebo mákem
oběd - ryba s dušeným špenátem nebo kuřecí kousky v salátě ( hlávkový, rajčata, papriky, mrkev), dušená brokolice, ap.
večeře - topinky (na sucho) s česnekem a pokrájená rajčata s česnekem, bazalkou nebo salát z kysaného zelí, rajčat a paprik, př. jiná varianta syrové zeleniny
Je mi 42 let, v osmnácti jsem měla 55 kg ( 170 cm), max. v těhotenství 63 kg, nyní jsem od září zhubla 2 kg, mám 55 kg a méně už mít nechci. Vždy jsem preferovala spíše racionální stravu, mám dost pohybu a až do úpravy jídelníčku jsem měla pravidelnou, nemazlavou každodenní stolici. Několik dnů po úpravě jídelníčku se vše změnilo. Mám dlouhodobé silné bolesti hlavy, stolici několikrát (zhruba 4x) denně, je mazlavá, velmi zapáchá a mastí vodu v míse. Plave a jde těžko spláchnout. Trpím silnými větry. Pod žebry se mi objevil ekzém a v obličeji akné. Ničím z toho jsem až dosud netrpěla. Navštívila jsem lékařku a problémy jsem si podle ní způsobila nepřiměřeným množstvím vlákniny a syrové zeleniny. Dočasně mám jíst jen vařenou stravu. Chtěla jsem po úplném seznámení s Vašimi stránkami přejít na Vámi doporučený systém stravování, zdá se mi nejlogičtější ze všech informací, které jsem si našla. Váhám, jestli se tím nerozhodím ještě víc.
K nemocem, které mě ke změně vedou:
Od jeslí do předškolního věku jsem měla časté angíny, cca 4-6x antibiotika za rok (problém vyřešilo přestěhování do bytu bez ústředního topení), asi v jedenácti letech mi akutně operovali slepé střevo. Jinak jsem nijak vážněji nestonala. Před pěti lety jsem se nemohla vyléčit z běžného nachlazení, vybrala jsem dvoje antibiotika a skončila v nemocnici po kolapsu s poruchou krvetvorby. Dali mi krev, po měsíci jsem nastoupila do práce, další kolaps, další krev, původ obtíží nejasný. Změnila jsem zaměstnání, abych omezila stres, ale nepomohlo to. Nakonec jsem přistoupila na odstranění dělohy, protože prý problémy mohly být z nadměrných krevních ztrát. Ani potom nevymizela permanentní únava, ospalost a trvalý pocit zimy. Byla mi diagnostikována snížená činnost štítné žlázy (na hranici léčit/ neléčit), po dvou letech, kdy se stav nezlepšil ani nezhoršil jsem si prosadila ukončení léčby. Chodím na pravidelné roční rozbory krve a loni jsem měla zvýšenou hladinu cukru v krvi. Opět na hraniční hodnotě, takže jsem tomu nevěnovala pozornost, protože sladké nejím a omezit cukr byla jediná rada. Hodnoty se nezměnily, vyžádala jsem si glykemický test, výsledky nejsou v pořádku, ale zatím ani k léčbě (k lékům se dopracovat nechci), další testy mi udělají na jaře. Chtěla jsem si do jara pomoci sama, ale nedaří se mi. Cítím se hůř než kdy před tím. Ph moči mám dle laboratoře v normě.
Moje otázka zní: Jsou mé současné problémy pouze součástí čištění organismu a časem samy zmizí nebo jsem udělala nějakou konkrétní chybu?
Za odpověď předem moc děkuji.
V tomto případě by asi bylo velmi vhodné promluvit si s vámi osobně, tím bych měl šanci vyšetřit si, co všechno máte v nepořádku. Nicméně, jak to celé čtu, tak mi to připadá na slabou činnost pankreatu, slinivky břišní, která patrně poměrně hůře snáší velký přísun syrové stravy a může potom dojít k problému, který popisujete. Vyzkoušejte jednu věc, která může být v tomto momentě velmi dobrá, pokud je to skutečně slinivka, je vhodné doplnit pankreatické enzymy a doporučuji vám koupit si v lékárně obyčejný Pankreolan. Po každém tučnějším jídle si dáte 4 tablety, po běžném jídle dáte 2 tablety, pokud se tímto problém aspoň zčásti eliminuje, máte celkem jasno z čeho váš současný problém pramení. Jiná věc je jeho trvalé odstranění, to si budeme muset říct potom něco bližšího. Osobně se domnívám, že ve vašem případě vzhledem poměrně širokému spektru zdravotních problémů, které popisujete, bude tento stav těla vycházet z trvalé dlouhodobé toxemické otravy, to znamená, že trávení vám nechodilo správně již delší dobu a z toho plynou tyto problémy. Další z možností je, že máte v těle namnoženou nějakou patogenní breberku, což je dokonce vysoce pravděpodobné a pokud máte nějaké domácí zvíře, o čemž se v textu nezmiňujete, případně pravidelně navštěvuje někoho, kdo domácí zvíře má, je téměř jisté, že jste šťastným nositelem nějakého parazita. Asi bych se ve vašem případě zabýval nejdříve úpravou pH tělních tekutin, doplněním minerálů, enzymů a vitaminů na fyziologicky vhodnou úroveň a snažil se nějakým způsobem o adekvátní psychohygienu, která vlastně vytvoří v těle ty správné vibrace, které znemožňují patogenním breberkám, aby se u vás ubytovali. Vhodné je i preventivní přeléčení antihelmintiky, pro odstranění případných parazitů. Pouze samotná strava to určitě nevyřeší, já se domnívám, že tam navíc spoustu věcí děláte špatně, to by asi chtělo pochopit lépe. Některé věci ve stravě, tak jak je popisujete, jsou vyloženě přímo proti logice dokonalého trávení, zkuste si to tedy prostudovat znovu a pochopit celý problém, případně je možné mě kontaktovat a já vám osobně vysvětlím, kde ty chyby děláte. Není to ale na pár minut, je potřeba perfektně pochopit, co vlastně všechno dělám špatně a pak teprve můžu být zdráv, naše vzdělání je v této oblasti cíleně velice zanedbané a o životosprávě tady nevědí skoro nic ani lékaři, což je opravdu žalostné a nahrává to polykání pilulek na nichž se dobře vydělává, ale nic se nevyléčí, to jste si už ale vyzkoušela, tak víte o čem mluvím.
Děkuji za nabídku osobní konzultace, ráda bych ji v průběhu ledna ( dle Vašich časových možností) využila. Hned začátkem roku si zavolám o termín.
Pokud ještě mohu něco zde: Není mi jasné, která jídla mám považovat za tučná? Z tuků používám pouze občas pár kapek za studena lisovaného olivového oleje do salátu, potom asi ty ryby, mám za tučné považovat i ořechy a mák? Nejedná se o velké jednorázové dávky. Při změně stravy jsem měla několik dnů dost intenzivní bolest v oblasti slinivky, která už sice pominula, ale od dalších odklonů od původní stravy mne i tak odradila.
V jedné knize jsem si přečetla, že původ špatné činnosti slinivky může být i dlouhodobý nedostatek vitamínů. Když se ohlédnu zpět, vidím jako jeden z prohřešků minimální konzumaci ovoce a to již od dětství. Po konzumaci (i sladkého) ovoce cítím nepříjemné trnutí od zubů až do žaludku. Jediná vyjímka jsou banány. Nejsem žádný závislý žravec, takže překopat jídelníček jakkoliv asi nebude problém.
S psychohygienou je to složité, několik let řeším (a ještě několik let budu muset) osobní, těžce stresovou situaci. Snažím se to kompenzovat pravidelným pohybem, dechovými cviky, kvalitním spánkem, atd. Před rokem a půl jsem jako dárek dostala malé koťátko. Žije venku, ale domů ho pouštím. Je to velmi mazlivé zvíře. To preventivní přeléčení bych si měla vyžádat u obvoďáka?
Co se týká tuku v potravě, tak špatně je jak moc, tak málo a mimo léčebné účely je také nesmyslné vyřazovat, či zásadně omezovat tuk ve stravě, protože pak se člověk není schopen normálně vykálet. Tuk musí být ve stravě obsažen a vhodné množství je 30 %. Každopádně ořechy a semena jsou pro slinivku dost zatěžující, mají obsah tuků nad 50% a některé i 70%. V kombinaci s velkým božstvím syrové stravy, na niž nejste zvyklá, to může nějakou dobu způsobovat potíže.
Deficit vitamínů má skoro každý a velikým problémem moderního člověka je katastrofální nedostatek potřebných minerálů. Celé potíže, které popisujete, mohou být klidně pouze očistná reakce organizmu, což většinou bolí a lidé si to bohužel vysvětlují jinak, proto se raději vrátí ke špatné životosprávě u níž zdánlivě zásadní potíže nemají.
Pokud máte trvalé stresové zátěže, tak se jich musíte zbavit za jakoukoliv cenu, jinak je vyléčení spíše v rovině zbožného přání, ale reálně ho asi nedocílíte. Paradoxně, stresu vás dobře zbavuje i domácí zvířectvo, ale také vás může trvale zamořovat, vždy je vhodné pravidelně odčervovat jak miláčky, tak sebe a to ve stejném intervalu. Antihelmintika vám napíše na požádání každý rozumný doktor, pokud mu řeknete, že jste musela odčervit třeba svoji kočku. Běžně dávají Vermox, ale pokud seženete, tak lepší je Zentel, ten ale přestávají dovážet, zbytečně zdraví pacienti se našemu zdravotnictví rozhodně nehodí. Patrně vás budou chtít zkoumat, myšleno vyšetření stolice, ale to je k ničemu, pokud to není parazit přímo ve střevě, tak ho stejně nezjistí a například já bych to rozhodně odmítl jako zbytečný a nepříjemný úkon, ale rozhodnutí je na vás.
Doporucujete ten Vermox aj preventivne, nejde o nejaky tazky chemicky sajrajt?
Pocul som nazor, ze tie najmensie parazity su sucastou vacsich, a aj ked ich v tele vyhubi nieco ako MMS, tak sa namnozia naspat z tych vacsich, tak ma napadlo, ci nieje rozumne zacat u tych najvacsich parazitov a az ked si je clovek isty, ze ich nema, zacat likvidovat tie mensie.
Tak to vás asi zklamu, ale zbavit se kompletně a napořád parazitů, je prakticky nemožné, vždy něco jíte, sníte nemytou zeleninu, nebo ovoce, se zvířaty se setkáváte a určitě svým zamořeným kolegům a přátelům podáváte ruce, občas se po někom napijete, no prostě, že by jste se něčím nezamořil je skoro nesmysl. Je pravda, že velcí paraziti obsahují malé a po likvidaci velkého parazita se spousty malých vyrojí do těla. Ovšem je docela zásadní rozdíl, zda se vyrojí do těla vyčištěného pomocí MMS, nebo do těla nevyčištěného. Sám jsem nedávno hovořil o tomto problému se známým, který se vyčistil pomocí MMS a poté aplikoval Zentel. Již po první várce dostal velmi silnou chřipku, ale po dalších dávkách MMS odezněla za dva dny. Pokud by tam ten Zentel nasypal ve svém původním stavu, tak možná skončí ve špitále s celkem značnými problémy. I proto zde doporučuji to svinstvo, které jsem si nastřádal za mnoho let i včetně vlastního domácího zvířectva, myšleno parazitů, čistit postupně a hlavně s logikou maximálně šetřící tělo a tělní filtry. Vermox je samozřejmě chemický sajrajt, ale patří k těm nejslabším, od nichž doporučuji začínat a ne se hned vypráškovat něčím silným s velikým rizikem prudké reakce.
To je zaujímavé, čo všetko človek v sebe má.
Toto odčervenie som ešte nikdy neabsolvoval, ale chystám sa na to.
MMs som asi niečo zlikvidoval, teraz si mám dat teda pauzu a po novom roku si nechat predpísat najprv Vermox a potom Zentel?
Ďakujem
Ano lze to takto udělat z preventivních důvodů, ale ne těsně po sobě, vždy je nutné se tím Vermoxem přeléčit alespoň dvakrát, aby se zničila různá stádia vývoje parazitů. Na některá stádia tyto léky nezabírají a následně se po ukončení léčby parazité vrátí do původního stavu.
Diky za info, vidno, ze s tymi parazitmi je to komplikovajensie, a ked si clovek predstavi, ze ti mensi sa ukryvaju v tych vacsich, treba na to ist logicky.
Dám si na to pozor.
Ďakujem
No už som si zaobstaral Vermox a lekárka mi kázala brat jednu tabletu denne.
Je to dávkovanie správne? Existuje viacero sposobov dávkovania, preto sa pýtam.
Po tom o mi radila pit vodu z vodovodu beriem jej vyjadrenia s rezervou.
Ďakujem
Nejvhodnější verze u aplikace Vermoxu, která vede nejrychleji k pozitivním výsledkům je 2 tablety ráno a 2 tablety večer, po tři dny. Poté je cca 14 dní pauza a znovu zopakovat. Tím zlikvidujete parazity v trávicím systému, ale pokud jsou již v orgánech, tak potom jsou potřeba jiné medikamenty jako Zentel, Cesol, nebo Praziquantel.
Rozumiem. Takto to teda aplikujem.
Tie tablety ráno predpokladám na lačno alebo?
Večer možu byt aj po jedle alebo radšej pred?
Na ten Zentel sa samozrejme chystám. Po Vermoxe.
Je vobec možné užívat počas aplikácie Vermoxu,neskor Zentelu MMS?
Ďakujem
Vhodnější je to po jídle a v žádném případě antihelmentika nekombinovat s MMS.
Ok. Je nutné to zapit ihned po jedle alebo možem počkat 30min a zapit to nejakou štavou?
Tie časové odstupy po jedle sa snažím dodoržiavat, preto sa pýtam. No ked je nutné to zapit hned tak tak urobím.
Ďakujem
To nemá na účinnost žádný vliv, ale je vhodnější užívat je po jídle, kvůli žaludeční a střevním sliznici. Také zapíjení je víceméně symbolické a stačí 1 dcl vody, což trávení nijak neovlivní.
Ok, som rád.
Ďakujem
Dobry den prajem pan Zajicek,
rozhodol som sa Vam napisat nakolko som vacsinu Vasho webu precital a myslim ze je dolezite sa pytat, tak by som predtym ako zacnem robit ocistu chcel vediet Vas nazor na to co pisem dalej dole. Dufam ze si najdete cas na odpoved.
Takze k veci:).
do 20r. zivota som hral aktivne futbal asi 12 rokov. Posledne 4 roky z 5 robim cestnu cyklistiku, pravidelne cvicim.Nefajcim, alkohol 1-3x do mesiaca. No ale uz fakt k veci, takze, moje zdravotne problemy zacali asi ked som mal 15-6rokov a to tak ze jedneho dna som nesiel na wc, dost som bol v strese co sa to deje. Dalsie dni sa to zacalo opakovat az do toho stadia ze to trva dodnes uz cca 10 rokov, precital som dost ohladne zdraveho hrubeho creva a myslim ze povod vsetkych problemov ktore mam je v creve. Napisem pribliznu postupnost problemov:
- vyprazdnovanie ( nepravidelne, aj ked posledne roky stravou a doplnakami sa to zlepsilo ale funguej to tak na 50% podla mna, dlho, na silu , teraz v praci nic az ked pridem domov idem na wc a ...proste zle)
- naduvanie/plynatost (nafuknute brucho, dost to nasere ked clovek robi kazdy den brusaky a spodne brucho ma ako balon...to bol aj dovod preco som skoncil s futbalom , proste sa to uz nedalo,a je tro este vacsi problem pre mna ako to vyprazdnovanie, proste najvacsie trapenie...)
- bolesti v krizoch (mam diagnozu lumbago, je pravda ked som zacal s bicyklom tak som zanedbal posilovanie chrbta, raz som prechladol poriadne a od vtedy to mam, ze vraj tam od narodenia mam nieco nevyvinute..,ale cvikmi od fyzioterapeuta sa to zlepsuje a uz to takme neboli,cvicim..)
- bolesti klbov v kolene (je pravdou ze som si na bicykli nakladal ,ale neverim ze za 1 rok by mi doktorka povedala ze mam zacinajucu artrozu,tomu neverim a ta bolest je iba pri bicyklovani,,dalej o biku neskor..)
- trhlina konecnika(1.1.2009) , po akutnej faze sa to takmer zahojilo ale prisla tuha stolica a preslo to to casom az do chronickeho stadia do teraz, teraz to takmer neboli ale je to tam, a som rad ze som nesiel pod skalpel
- uz dlhsi cas ( tento problem som mohol dat aj vyssie), na svaloch hlavne nohy citim ze mam tam vsade "nejake" gulky (asi tukove) , proste ze mi nespravne pracuje nieco a sa mi to vytvara, a posledne mesiace na pravom boku pod kozou sa mi zrobila vacsia gulka pod nou mensia, nevidno ju ale citit ju ..( s tymto som pri doktorke nebol...kedze ich nemam rad ,* cest vynimkam )
- tiez posledne mesiace sa mi na kozi( ruke a pri krku) vyhadzuju nejake vyrastky , vobec netusim odkial,nije ich vela, ale je ich sem tam viac....... neviem ci som to popisal dostatocne aby ste z toho mohli vyvodit nieco ,ak nie tak napisem podrobnejsie
ak mi date vediet.
Stravovanie:
od kedy som prvy x stresolval ze som nebol na wc, tak som postupne zacal jest zdravsie,a dnes jem takto:
rano: na lacno kombucha , o pol hodinu psyllium plus 8dcl vody
o 9-11: ovocie,
obed : doteraz som jedol varene( posledny rok jem vela zeleniny/ovocia) ale som nastupil do prace tak si davam v restauraciach salaty aj syry atd.
ale vacsina 'cerstva' zelenina....
po praci : 17:00 chlieb zelenina , sem tam varene nieco ...
vecer: kefir z kombuchy
PEvne dufam a verim ze Vasa metoda Sankhapraksalana zacne liecenie mojich problemov.
Najviac ma trapia problemy s vyprazdnovanim a naslednou plynatostou co je paraliziujuce a obmedzujuce do znacnej mieri. klby,trhlina, - Viem aky mate nazor na bicykel ale som stastny ak si mozem vyjst na kopec a potrapit telo ako sa da,(samozrejm s rozumom a poctivym treningom) a proste sportovat musim~chcem.
Nedavno rodicia kupili chatu so zahradou tak som rad ze budem mat cistu zeleninu a samozrejme postupne chcem prejst na vita stravu ,jedine co ma natom trapi su dve veci:
- ze schudnem ,teraz mam 187cm/75-77kg ,,, ale cvicenim a spravnou kombinaciou verim ze budem ako hovorite vy z atlasu
, ale to je vedlajsie
- co ma viac trapi je ak tato cela metoda ( ciste crevo + vita) nezaberie ,co nema logiku
pretoze mala by co potom.....
V sobotu sa chystam na prvu Sankhapraksalana ,kedze na klystyr by to chcelo viac pripav a nacasovanie ked budem sam doma atd a je komplexnejsia podla Vas... takze chcel by som len potvrdit:
1. rano liter vody ,
2. o hodinu, 1.5l vlaznej+kopcovita lyzica soli ,moze byt aj morska alebo staci klasika kuchynska?
dufam ze voda prejde na prvy krat , ak nie tak ju vyzvracam , to je jasne,
3. Dalsie 1.5l flase pijem hned ako predchadzajuca davka vysla von ?
4. opakujem pitie celkovo 4x 1,5l
5. vypijem 1.5l hermankovy caj
5. potom od30-60 minut zjem ryzu ...mozem miesto tych kapsli vypit toto?
http://www.tibi-kombucha.szm.com/ (hore v menu kliknite na Mliecny kefir)
6. a cely den som v teple plus jem iba ryzu
7. o 24 hodin od procedury mozem jest ako obvykle ,,
Snad to bude OK
.
Pevne verim ze zo mna nieco vyjde lebo to brucho nieje normalne,,, brat tieto problemy nema, zdedil som ich po mame, ktora takisto v tych 16tich zacala mat problemy s travenim(ma ich do teraz) ale verim ze to bude uz len lepsie....
Dufam ze som Vam nesposobil komplikacie mojim mailom a chcel by som Vam povedat ze si ludi ako Vy vazim a taktiez obdivujem Vase vedomosti.
Urcite som plno veci vynechal ale zhrnut vsetko v 1 maily sa asi neda.
Dakujem za odpoved.
Pekny den
S pozdravom
Ladislav
Asi by som sa mal predstavit,volam sa Ladislav v maji budem mat 25.rokov, byvam v Kosiciach. Dovod preco Vam pisem asi tusite tak rad by som objasnil moje zdravotne problemy ktore bohuzial sa mi zatial nepodarilo vyriesit a dufam ze vase informacie na webe budu konecnou stanicou.
Takze k veci:).
do 20r. zivota som hral aktivne futbal asi 12 rokov. Posledne 4 roky z 5 robim cestnu cyklistiku, pravidelne cvicim.Nefajcim, alkohol 1-3x do mesiaca. No ale uz fakt k veci, takze, moje zdravotne problemy zacali asi ked som mal 15-6rokov a to tak ze jedneho dna som nesiel na wc, dost som bol v strese co sa to deje. Dalsie dni sa to zacalo opakovat az do toho stadia ze to trva dodnes uz cca 10 rokov, precital som dost ohladne zdraveho hrubeho creva a myslim ze povod vsetkych problemov ktore mam je v creve. Napisem pribliznu postupnost problemov:
- vyprazdnovanie ( nepravidelne, aj ked posledne roky stravou a doplnakami sa to zlepsilo ale funguej to tak na 50% podla mna, dlho, na silu , teraz v praci nic az ked pridem domov idem na wc a ...proste zle)
- naduvanie/plynatost (nafuknute brucho, dost to nasere ked clovek robi kazdy den brusaky a spodne brucho ma ako balon...to bol aj dovod preco som skoncil s futbalom , proste sa to uz nedalo,a je tro este vacsi problem pre mna ako to vyprazdnovanie, proste najvacsie trapenie...)
- bolesti v krizoch (mam diagnozu lumbago, je pravda ked som zacal s bicyklom tak som zanedbal posilovanie chrbta, raz som prechladol poriadne a od vtedy to mam, ze vraj tam od narodenia mam nieco nevyvinute..,ale cvikmi od fyzioterapeuta sa to zlepsuje a uz to takme neboli,cvicim..)
- bolesti klbov v kolene (je pravdou ze som si na bicykli nakladal ,ale neverim ze za 1 rok by mi doktorka povedala ze mam zacinajucu artrozu,tomu neverim a ta bolest je iba pri bicyklovani,,dalej o biku neskor..)
- trhlina konecnika(1.1.2009) , po akutnej faze sa to takmer zahojilo ale prisla tuha stolica a preslo to to casom az do chronickeho stadia do teraz, teraz to takmer neboli ale je to tam, a som rad ze som nesiel pod skalpel
- uz dlhsi cas ( tento problem som mohol dat aj vyssie), na svaloch hlavne nohy citim ze mam tam vsade "nejake" gulky (asi tukove) , proste ze mi nespravne pracuje nieco a sa mi to vytvara, a posledne mesiace na pravom boku pod kozou sa mi zrobila vacsia gulka pod nou mensia, nevidno ju ale citit ju ..( s tymto som pri doktorke nebol...kedze ich nemam rad ,* cest vynimkam )
- tiez posledne mesiace sa mi na kozi( ruke a pri krku) vyhadzuju nejake vyrastky , vobec netusim odkial,nije ich vela, ale je ich sem tam viac....... neviem ci som to popisal dostatocne aby ste z toho mohli vyvodit nieco ,ak nie tak napisem podrobnejsie
ak mi date vediet.
Stravovanie:
od kedy som prvy x stresolval ze som nebol na wc, tak som postupne zacal jest zdravsie,a dnes jem takto:
rano: na lacno kombucha , o pol hodinu psyllium plus 8dcl vody
o 9-11: ovocie,
obed : doteraz som jedol varene( posledny rok jem vela zeleniny/ovocia) ale som nastupil do prace tak si davam v restauraciach salaty aj syry atd.
ale vacsina 'cerstva' zelenina....
po praci : 17:00 chlieb zelenina , sem tam varene nieco ...
vecer: kefir z kombuchy
PEvne dufam a verim ze Vasa metoda Sankhapraksalana zacne liecenie mojich problemov.
Najviac ma trapia problemy s vyprazdnovanim a naslednou plynatostou co je paraliziujuce a obmedzujuce do znacnej mieri. klby,trhlina, - Viem aky mate nazor na bicykel ale som stastny ak si mozem vyjst na kopec a potrapit telo ako sa da,(samozrejm s rozumom a poctivym treningom) a proste sportovat musim~chcem.
Nedavno rodicia kupili chatu so zahradou tak som rad ze budem mat cistu zeleninu a samozrejme postupne chcem prejst na vita stravu ,jedine co ma natom trapi su dve veci:
- ze schudnem ,teraz mam 187cm/75-77kg ,,, ale cvicenim a spravnou kombinaciou verim ze budem ako hovorite vy z atlasu
, ale to je vedlajsie
- co ma viac trapi je ak tato cela metoda ( ciste crevo + vita) nezaberie ,co nema logiku
pretoze mala by co potom.....
V sobotu sa chystam na prvu Sankhapraksalana ,kedze na klystyr by to chcelo viac pripav a nacasovanie ked budem sam doma atd a je komplexnejsia podla Vas... takze chcel by som len potvrdit:
1. rano liter vody ,
2. o hodinu, 1.5l vlaznej+kopcovita lyzica soli ,moze byt aj morska alebo staci klasika kuchynska?
dufam ze voda prejde na prvy krat , ak nie tak ju vyzvracam , to je jasne,
3. Dalsie 1.5l flase pijem hned ako predchadzajuca davka vysla von ?
4. opakujem pitie celkovo 4x 1,5l
5. vypijem 1.5l hermankovy caj
5. potom od30-60 minut zjem ryzu ...mozem miesto tych kapsli vypit toto?
http://www.tibi-kombucha.szm.com/ (hore v menu kliknite na Mliecny kefir)
6. a cely den som v teple plus jem iba ryzu
7. o 24 hodin od procedury mozem jest ako obvykle ,,
Snad to bude OK
.
Pevne verim ze zo mna nieco vyjde lebo to brucho nieje normalne,,, brat tieto problemy nema, zdedil som ich po mame, ktora takisto v tych 16tich zacala mat problemy s travenim(ma ich do teraz) ale verim ze to bude uz len lepsie....
Dufam ze som Vam nesposobil komplikacie mojim mailom a chcel by som Vam povedat ze si ludi ako Vy vazim a taktiez obdivujem Vase vedomosti.
Urcite som plno veci vynechal ale zhrnut vsetko v 1 maily sa asi neda.
Dakujem za odpoved.
Pekny den
S pozdravom
Ladislav
Z toho, co popisujete, jsou sice možné různé diagnózy a na přesnou odpověď bych vás musel vidět, ale vyzkoušel bych srovnání střevní mikroflóry a dejte si ověřit stav draslíku. Čištění střeva a posléze jater, je určitě nutné, ale zároveň musíte začít masivně dodávat laktobacily, optimálně domácím kozím kefírem, který zde často doporučuji, což zpravidla defekaci a nadýmání zásadně vylepší. Za tento stav pravděpodobně mohou špatné breberky ve střevě, oslabená a zanesená játra a slinivka, která je také oslabena právě žlučí z jater. Další možnost je větší nedostatek draslíku, spojený s předchozím.
Z toho jídla bych jednoznačně odstranil všech 5 býlích jedů, kromě kozího kefíru. Čili v tom, co jste popsal, nesedí sýry a chleba, což je zdroj mnoha problémů a ty vaše na to sedí.
Čištění bych ve vašem případě zahájil denními klystýry a teprve po týdenní přípravě provedl šankaprakšalánu. Budete se mnohem méně trápit, ale nijak to nebrání okamžitému provedení šankaprakšalány, když se na to cítíte. Jízda na kole s anální fisurou je hovadina, to ukončete a začněte s běžnou rychlou chůzí, která tyto potíže léčí.
Provedení procedury je v pořádku, akorát ty laktobacily jednoznačně pouze v tobolkách, žádné další vymýšlení, vadí jak kefír z mléka, tak tibi a to hlavně z důvodu kyselosti. U rýže nepíšete máslo a to je tam stěžejně důležité. Ať něco vyjde, nebo ne, určitě se budete cítit lépe, je ovšem otázkou na jak dlouho a čištění budete muset pravidelně opakovat, pro trvalou úpravu stavu.
Laco, este by som mozno spomenul sirnu patlaninu, ktora sa tu na fore riesi, to ti moze pomoct s tymi koznymi problemami a mozno aj s tym tukom pod kozou.
Vdaka za info.
Takze,
- kozi kefir netusim odkial zozeniem ale popytam sa urcite, existuje ekvivalent kozieho kefiru?
- zanesenie jater(pecene) vznika nevhodnou stravou?
- 5 bielych jedov: cukor/sol/syry a ? muka,a?
Ako som vravel klystyr momentalne nemam ani pomocky a hlavne sukromie takze... vypit slanu vypijem toho sa nebojim.a jasne to maslo som zabudol.... ale hlavne este by som chcel vediet laktobacily ste mysleli tabletky z lekarne? napr.: http://www.mojalekaren.sk/gs-laktobacil ... ami-60cps/
A samozrejme na bicykli som nebol poriadne uz rok, od kedy mam trhlinu
..
Tak som zvedavy co to bude zajtra.. a tiez som cital tie cviky pocas procedury, nieje na skodu ak ich budem vykonavat ze? (len aby presla voda do creva..)
xion:
tie kozne vyrastky(najprv ruzove mohol som odlupnut suchu vrhcnu vrstvu, teraz vo farbe koze) a mam ich asi 3-5(ruke a krku),,od kedy som zacal jest psyllium a sa "zlepsilo" vyprazdnovanie tak akokeby sa to zlepsilo ale je to tam..skor ma trapia tie gulky na svaloch a na tom boku ... prejdem si forum .. diky
Takze,
- kozi kefir netusim odkial zozeniem ale popytam sa urcite, existuje ekvivalent kozieho kefiru?
- zanesenie jater(pecene) vznika nevhodnou stravou?
- 5 bielych jedov: cukor/sol/syry a ? muka,a?
Ako som vravel klystyr momentalne nemam ani pomocky a hlavne sukromie takze... vypit slanu vypijem toho sa nebojim.a jasne to maslo som zabudol.... ale hlavne este by som chcel vediet laktobacily ste mysleli tabletky z lekarne? napr.: http://www.mojalekaren.sk/gs-laktobacil ... ami-60cps/
A samozrejme na bicykli som nebol poriadne uz rok, od kedy mam trhlinu
..
Tak som zvedavy co to bude zajtra.. a tiez som cital tie cviky pocas procedury, nieje na skodu ak ich budem vykonavat ze? (len aby presla voda do creva..)
xion:
tie kozne vyrastky(najprv ruzove mohol som odlupnut suchu vrhcnu vrstvu, teraz vo farbe koze) a mam ich asi 3-5(ruke a krku),,od kedy som zacal jest psyllium a sa "zlepsilo" vyprazdnovanie tak akokeby sa to zlepsilo ale je to tam..skor ma trapia tie gulky na svaloch a na tom boku ... prejdem si forum .. diky
Žádný ekvivalent neexistuje, sežeňte si kefírovou-tibetskou houbu a čerstvé kozí mléko, zbytek je na netu a nebo to tady prohledejte, také jsem to již psal. Zanesení jater vzniká opravdu nevhodnou stravou, většinou mouka, cukr, tuk. Pět býlích jedů je mléko, mouka, cukr, sůl a čistý tuk, hlavně ten zdravý-umělý, jako Rama, Juno a další šmejdy z nafty.
Ty laktobacily jsou správné, akorát zbytečně drahé, rozhodně by stačily levnější.
Cviky určitě na škodu nejsou, ale já je nepovažuji za nutné.
zdravim,
tak vypil som zatial 2l a ked vypijem este trosku tak sa pojdem vyzvraciat. voda myslim ze vysla zo zaludka ale este nevysla von .. co teraz? mam pit dalej a sa vyzvraciat alebo prerusit?
no prve 2 litre vysli von do wecka ako mali, dalsi pol liter ked som sa napil tak som siel hend zvracat,(cista voda) .. ateraz nevie mci mam pit dalej alebo co ... ci budem zvracat alebo to pojde dole do criev,, no skusim vypitl dalsi pol liter,,,aasi mam velmi slanu vodu ked ma takto napina..
tak vypil som zhruba 6litrov slanej vody,
prve 2 litre boli slane a napinalo ma dost, nasledne som myslel ze nic z toho nebude, prva davka bola o 9:50 , o 10:30 sa spustil "sifon" , dalsi pol liter slanej vody siel za 5 sekund von cez usta, strasne ma naplo( asi je to normalne a cisti sa tak aj zaludok? ) , dalej mi uz bolo iba lepsie co sa tyka zaludka , lenze dostavila sa bolest a krutenie hlavy a slabost, trosku zimnica, neskutocny smad, po vypit hermanku bolest hlavy ustupila ako aj zavrate. na konci sla zo mna u ziba cista voda, po vypiti hermanku som zatial nebol na wece( asi ten smad bol velky) ....uz len cakam na ryzu s maslom a mrvkou plus laktobacil a uspesne 1 procedura hotova. Vypukle brucho sa trosku zmensilo ale stale to nieje ono a ked zacnem jest tak podla mna sa znova nafukne ako bolo, no uvidime, dalsie otazky pridam mozno este dnes .
takze tak.
V celku to bolo v pohode az na tu slanu vodu ..ale uz je to ok..az na ten smad
S tym zvracanim to nieje uplne bezne, hoci moze sa to stat. Mna napriklad slana voda vobec nenapina. Je to o psychike, predstavuj si, ze pijes teplu slanu polievku, a vodu vzdy ohrej na taku teplotu. Ten harmancek je tiez divny, ze nevysiel hned. Prve jedlo si daj ryzu s maslom podla navodu, ale najlepsie je jest to cely den, a zajedat to laktobacilami. Dalsie dni cim lepsiu stravu zaradis, tym lepsie pre creva. Mne je vzdy tak 24-36 hodin dost blbo, mam podrazdene creva, ale potom dalsie dni po tejto procedure je mi fajn a lepsie sa mi travi.
prve 2 litre boli slane a napinalo ma dost, nasledne som myslel ze nic z toho nebude, prva davka bola o 9:50 , o 10:30 sa spustil "sifon" , dalsi pol liter slanej vody siel za 5 sekund von cez usta, strasne ma naplo( asi je to normalne a cisti sa tak aj zaludok? ) , dalej mi uz bolo iba lepsie co sa tyka zaludka , lenze dostavila sa bolest a krutenie hlavy a slabost, trosku zimnica, neskutocny smad, po vypit hermanku bolest hlavy ustupila ako aj zavrate. na konci sla zo mna u ziba cista voda, po vypiti hermanku som zatial nebol na wece( asi ten smad bol velky) ....uz len cakam na ryzu s maslom a mrvkou plus laktobacil a uspesne 1 procedura hotova. Vypukle brucho sa trosku zmensilo ale stale to nieje ono a ked zacnem jest tak podla mna sa znova nafukne ako bolo, no uvidime, dalsie otazky pridam mozno este dnes .
takze tak.
V celku to bolo v pohode az na tu slanu vodu ..ale uz je to ok..az na ten smad
Já u počítače v průběhu dne o víkendech nesedím, téměř vždy se věnuji pacientům a je tedy lepší mi zavolat telefonem. Nicméně vidím, že i tak jste to zvládl a celkem nic se neděje. Něco vám odpověděl Xion a to zvracení je opravdu spíše otázkou tréninku, kdy si lépe vyhovíte se slaností a teplotou vody. Já celou proceduru pořídím za 20-25 minut a vypiji 7,5 litru tekutiny, která mě téměř okamžitě opouští. Chce to trochu cviku a nesmí být roztažená a unavená střeva, čili není ani divu, že heřmánek se již vstřebal. Při pomalém startu se vstřebá i dost soli, proto ta žízeň a bolest hlavy, někdy tlačí i ledviny, než se to trochu srovná. Mnohem menší komplikace jsou se solí himálajskou, tak ji příště vyzkoušejte. Píšete, že to stále není ono a tomu se dost divím, že očekáváte od jednoho, navíc ne zcela ideálně provedeného, pokusu zázrak. Uvidíte jak se budete cítit zítra, to se to teprve plně projeví a zázrak se stane až po několikerém zopakování a vygruntovaní jater, do té doby to budou pouze zlepšení stavu.
xion:
Prvu 1.5l som vypil na ex , je to o zvyku urcite. Jedol som 2x ryzu s maslom a mrkvou + varenu zeleninu z kuracej polievky(snad to nieje chyba) a na tie laktobacili som uz pri druhej davke ryze myslel ze netreba. Z coho plynie otazka:
co s tymi tabletkami(laktobacilmi) jest ich zajtra s jedlom? A dolezitejsia otazka co zajtra jest?
Vdaka
Jarda:
To ze som napisal ze to nieje ono , som mal na mysli to brucho ze nieje ako doska kedze vsetko vyslo a presne ako pisete pravdepodobne mam creva roztiahnute a unavene. Urcite jedna procedura to nefixne.
Tiez som sa chcel opytat co odporucate jest zajtra a tiez, najblizsiu proceduru mozem najskor o 2 tyzdne ?(ak som spravne cital)
Himalajsku sol skusim nabuduce.
Inak ked siel odpad zo mna tak ta voda sa sfarbila takmer na cierno, sice ziadne veci ako su na obrazkoch v popise procedury nevysli , ale som rad ze na konci sla cira voda.
Vdaka
Prvu 1.5l som vypil na ex , je to o zvyku urcite. Jedol som 2x ryzu s maslom a mrkvou + varenu zeleninu z kuracej polievky(snad to nieje chyba) a na tie laktobacili som uz pri druhej davke ryze myslel ze netreba. Z coho plynie otazka:
co s tymi tabletkami(laktobacilmi) jest ich zajtra s jedlom? A dolezitejsia otazka co zajtra jest?
Vdaka
Jarda:
To ze som napisal ze to nieje ono , som mal na mysli to brucho ze nieje ako doska kedze vsetko vyslo a presne ako pisete pravdepodobne mam creva roztiahnute a unavene. Urcite jedna procedura to nefixne.
Tiez som sa chcel opytat co odporucate jest zajtra a tiez, najblizsiu proceduru mozem najskor o 2 tyzdne ?(ak som spravne cital)
Himalajsku sol skusim nabuduce.
Inak ked siel odpad zo mna tak ta voda sa sfarbila takmer na cierno, sice ziadne veci ako su na obrazkoch v popise procedury nevysli , ale som rad ze na konci sla cira voda.
Vdaka
Nechápu proč na proceduře, která je vyzkoušená a ověřená v průběhu zhruba 2000 let musí lidé stále nějaké hovadiny vymýšlet a pokoušet se to při své blbosti zlepšovat. Vy jste tam někde četl, že se má jíst nějaká zelenina vyvařená v kuřích nohách? Tablety jsou vám ku prospěchu ten první den, kdy mají za úkol opravit poškozenou mikroflóru vašeho střeva. Další den, kdy se tam již zase pohodlně zabydlí původní parazitické breberky,to moc parády nenadělá a je to již spíše vyhazování peněz. Dále se stravujte pokud možno živou stravou, hlavně ovoce zelenina ořechy a pseudoobiloviny. Zopakovat to můžete po týdnu a poté už nejčastěji po 14 dnech. Ten černý sajrajt, co vyšel, to je dobře, to by mělo fungovat a mělo by se vám ulevit alespoň trochu, pokud se tam hned nerozmnožily patogenní breberky. První pokus dobrý a příště žádné zlepšováky, přesně podle návodu.
Vedel som ze to nemam jest, uz sa to nestane...
Chcel by som vediet ci mozem, pokial nezozeniem kozie mlieko uzivat tie kupene laktobacili ako nahradu(docasne) a tiez ci mam prestat s pitim kefiru z kombuchy a klasickeho kupeneho mlieka (sem tam mam domace ,ale stale kravske...).
Dnes som jedol rano ovocie, obed salat(paradajka,paprika,cinska kapusta,tymian.,majoran,cesnak,oliv.olej, v nedelu velky vyber zeleniny nebol:)) , neskor orechy ,neskor med ..citim sa ok, len by to chcelo este ist na wc..snad neskor
....
Inak este ako ste radili ohladne zistenia drasliku v tele, tak normalne u doktorky si vyziadam tento test alebo ako ?
Takisto planujem ze Vas navstivim ale este neviem kedy ,lebo tych informacii je neskutocne vela ...
Dakujem
Dnes som jedol rano ovocie, obed salat(paradajka,paprika,cinska kapusta,tymian.,majoran,cesnak,oliv.olej, v nedelu velky vyber zeleniny nebol:)) , neskor orechy ,neskor med ..citim sa ok, len by to chcelo este ist na wc..snad neskor
....
Inak este ako ste radili ohladne zistenia drasliku v tele, tak normalne u doktorky si vyziadam tento test alebo ako ?
Takisto planujem ze Vas navstivim ale este neviem kedy ,lebo tych informacii je neskutocne vela ...
Dakujem
Laktobacily určitě používat můžete, ale je to proti kefíru docela drahé a málo účinné, také je určitě lepší nějaký kefír, ať již z kravského mléka, nebo kombuchy, než žádný, ale kozí je jednoznačně po všech stránkách lepší. To jídlo je v pořádku a že jste dosud nešel na záchod svědčí o unavených střevech. Pokud to do večera nenastane, tak raději dejte klystýr. Normálně je požádejte, ať vám udělají kompletní minerály a dozvíte se celkem dost i když jednoznačně vypovídající je to pouze z vlasové analýzy, ale to je drahé, trvá to dlouho a dělá se to pouze v cizině. Pokud si budete chtít popovídat, tak mi zavolejte a domluvíme se na termínu.
Tak je cca 60hodin po procedure a na wc som stale nebol
.. cize tie creva ako vravite roztiahnute , keby som jedol vela a nie zeleninu tak asi by som siel ale to nieje riesenie... Co si o tom myslite, brucho opat nafuknute , naduvanie zacalo az dnes okolo obeda,sice menej ako obvykle(bol som v praci cize trosku krce ..) .. klystyr som nerobil ,dovody viete....
- dnes som jedol ovocie obed zelenina, az doma som si dal chlieb cierny celozrny 1 krajec, s tym ze to trosku potlaci vo mne a bude sa konat defekacia.. tak musim pockat do zajtra kym naplnim crevo ... inak to je stale to iste ,proste musim stale do seba naladovat jedlo aby som mohol ist na wc ,vynimocne to ide samo ...
- ako alebo cim stiahnut to crevo aby nebolo take velke ?
no idem si zacvicit ... ten test na mineraly snad cez tyzden skusim stihnut ...
dakujem
dakujem
Důvody, proč neděláte klystýry netuším, pokud se ten den nevyprázdníte, tak to ve vás začne hnít a zaděláváte si na pořádný malér. Myslím si, že děláte kraviny a neposloucháte dobře míněné rady. Normální člověk by poslechl, vypil místo konzumace nějakého blbého chleba alespoň litr domácího kefíru a šel na záchod zcela bez problémů, nebo si udělal ten klystýr. Defekace není hra na přetlačovanou a že by se vám při takovýchto kravinách stáhlo střevo, na to zapomeňte.
OK , zajtra idem kupit irigator alebo ako sa to vola.... a uz aj pijem kefir ale nemam ho vela dnes...
Inak este by som chcel vediet, dajme tomu, ze za den zjem jedlo (ovocie,zelenina..raw) o hodnote 1500kCal, a vykonam pracu priblizne o rovnakej spotrebe , aj v takom pripade sa bude konat defekacia?
Teda este by som rad vedel, rozmyslam ze si zakupim mms, na tie kozne problemy a celkovo nech preciti bunky v tele ( co som cital fora tak vyzera to zaujimavo..) , bude mat mms pozitivny vplyv na tie moje problemy?(samozrejme viem ze strava je na 1. mieste..)
Teda este by som rad vedel, rozmyslam ze si zakupim mms, na tie kozne problemy a celkovo nech preciti bunky v tele ( co som cital fora tak vyzera to zaujimavo..) , bude mat mms pozitivny vplyv na tie moje problemy?(samozrejme viem ze strava je na 1. mieste..)
Samozřejmě, defekace musí probíhat spontánně minimálně 1x, optimálně vícekrát za den.
MMS je dobrý pomocník a pokud máte pomnožené kvasinky, což bych si docela dovolil tvrdit, tak máte dost slušnou šanci na rychlé zlepšení.
zdravim,
tak stolica dnes po praci bola(na silu) avsak zalostne malo a bola takej farby ako popisujete(po procedure) zlatozlta ,avska zapachala (ani sa nedivim ked bola vo mne par dni...), a myslim ze vo mne je este asi tak 90% z predoslych dni . precitla som cele vklano o klystyre , , neviem ci mi stihnete odpovedat ale az teraz idem na pohotovost zakupit pomocky na klystyr kedze som skor nemohol,
- prevarim vodu, ked je vlazna- , namastim hadicku a zadok , pustim vodu az kym to nezacne tlacit, musim vydrzat 20 minut ak nie tak zopakujem postup kym tych 20 min vydrzim,,tipujem ze nevydrzim vela kedze citim sa dost plny a logicky by to malo ist von ale bohuzial nejak nejde ..nechapem no....tak idem do shopu.. este 1 vec, po klystyre si dam kefir asi tak 4dcl ,viac nemam, mozem tiez hned za tym dat 2 tabletky laktobacil ?
vdaka
L
hold, lekaren nemala co som chcel ,iba nejaku hovadinu uz s pripravenym roztokom... tak zajtra pokus c2....ach..
tak stolica dnes po praci bola(na silu) avsak zalostne malo a bola takej farby ako popisujete(po procedure) zlatozlta ,avska zapachala (ani sa nedivim ked bola vo mne par dni...), a myslim ze vo mne je este asi tak 90% z predoslych dni . precitla som cele vklano o klystyre , , neviem ci mi stihnete odpovedat ale az teraz idem na pohotovost zakupit pomocky na klystyr kedze som skor nemohol,
- prevarim vodu, ked je vlazna- , namastim hadicku a zadok , pustim vodu az kym to nezacne tlacit, musim vydrzat 20 minut ak nie tak zopakujem postup kym tych 20 min vydrzim,,tipujem ze nevydrzim vela kedze citim sa dost plny a logicky by to malo ist von ale bohuzial nejak nejde ..nechapem no....tak idem do shopu.. este 1 vec, po klystyre si dam kefir asi tak 4dcl ,viac nemam, mozem tiez hned za tym dat 2 tabletky laktobacil ?
vdaka
L
To špatně chápete a rozhodně se nesnažte násilím držet vodu ve střevě 20 minut. To je doba nutná k odlepení úsad na stěnách střeva a nemusí se povést na jeden pokus. Těch pokusů může být i několik, akorát celková doba setrvání vody ve střevě by měla být 20 minut. Pokud budete konat více nálevů, kvůli krátké době zadržení, tak pokaždé dávejte více vody, ať se propláchne co největší délka střeva. Kefíru a laktobacilů není nikdy dost a šetřit s nimi nemusíte. Na nálev je lepší voda se šťávou z citrónu, tak jeden citrón na dva litry vody a absolutně nejlepší je vlastní urina.
zdravim,
tak vcera vecer som absolvoval moj 1 klystir,,
po praci som mal stolicu ale nevyslo vsetko a bolo to tiez na silu ale uz lepsie ako den predtym,,
potom som zacvicil , neskor som dal veceru:
pohanka namocena(zelena), cibula, cesnak, paradjak, ladovy salat, oliv, olej, korenie, dost toho bolo ...
noa vecer som zacal vykonavat procedurku (vo vani to bolo dost nepohodlne), naplnil som asi liter aj nieco , trosku som citil, voslo by aj viac ale som nevidel kolko toho do mna ide...ale podstatne je ze som vysiel z kupelky ze si idem sadnut za pc, noale to sa nepodarilo kedze som musel utekat na wc, cize tak asi minuta slo to von ... druhy x som neopakoval kedze bolo uz 00:00 a siel som spat, urcite mi bolo lepsie, aj teraz rano.....
CO dalej mam dnes znova cistit ? Viem ze by sa to malo robit ked uz som vyprazdeny no ale to sa mi zatial nedari ..
No, nyní vidíte jak velice jednoduché a levné blbnutí může mít zásadní vliv na zdraví a psychiku člověka. Čistit vždy, když cítím nějaké nepohodlí, každopádně ze začátku minimálně týden denně a uvidíte jak se stav bude zlepšovat. Jednoznačně ideální je vlastní urina a pokud to vyzkoušíte, tak se již k ničemu jinému nebudete chtít vrátit. Postupně to udržíte déle a ideální čas je cca 20 minut.
Zdravim,
tak ako mi rano bolo v pohode ( tym myslim ze som bol prazdny ,lahky) tak teraz poobede plny a tlaci ( ten pocit je asi najhorsi..aky poznam..psychika..) a som zas kde som bol ...
jedlo:
7:00 3dcl kombucha caj
9:00 2jabka , 9:30hruska
obed:
12:20 v restike salat: paradajka uhorka paprika, , kapusta mrkva(postruhane), plus par gramov tvrdeho syra - celkovo cca 400-500g dokopy .
15:00 neskor 2 banany , mandrinka,( uz ich nebudem jest)
doma:
17:00 pol litra kefiru( stale cakam na nepasterizovane mlieko), orechy,, a zhresil som kolacmi kedze mama vari pre brata na oslavu, viem nemal som, ale opat som to zrobi len preto aby som siel na wc ktore sa opat nekona, nerozumiem tomu preco je tomu tak, tie creva akokeby mali objem 10 litrov a ja ked tam hodim zeleninu ovocie ako keby ani o tom nevedeli aj ked mam brucho opat ako balon a tlaci+(kazdodenne naduvanie..)...
otazka:
- viem ze mliecne vyrobky by sa nemali s nicim miestat, ten kefir by sa asi tiez nemal ze?
- to brucho resp. crevo , klystirom/sharpa... sa bude zmensovat alebo cim ho zrobit pruznym a plochym?
dnes vecer znova dam klystir len tipujem ze opat nevydrzim dlho kedze stolica je vo mne a po cviceni( za chvilku idem) sa najem cize znova pridam do brucha a ked tam nalejem vodu tak pojdem hned to dat von...,viem ze zo dna na den sa to nezmeni...
- ak nevydrzim dlho , mam skusit druhu davku a skusit vydrzat?
- po klystire davam 2 tabletky laktobacilov a vcera vecer ako som zaspaval som sa nejako triasol , ako keby niekto so mnou hybal ,,neskor to preslo...
Vdaka za odpovede
Vdaka za odpovede
Nevidím v tom jídelníčku žádné tekutiny a pokud je tam všechno jídlo a pití během dne, tak se není čemu divit, že střeva se nemají jak vyprázdnit. Ve vašem případě se mi jako naprosté minimum jeví 2,5 litru denně a raději daleko více, klidně i 3,5 litru. Nevětší část tohoto objemu je vhodné vypít ráno, klidně i 2 litry. Také tam zcela chybí tuky, bez nich se vykadit nemůžete. Sýry a koláče nekomentuji, to je naprostá hovadina. Kefír je vhodný jako přesnídávka, někdy mezi jídly. Klystýr vám asi nestačí jeden, pokud to neudržíte, musíte ho opakovat tak dlouho, až se součet udržených časů dostane na 20 minut, je totiž jedno, zda to bude jeden pokus, či třeba pět napuštění. Klystýr provádí v těle velké energetické změny a ten třes je klidně po několik prvních pokusů možný.
No s pitim velkych objemov nemam problem(inak ma fascinovala teoria o ladovej kristalickej mriezke, otazka: ak zmiesam ladovu vodu s trosku horucou tak sa nici a po ochladeni sa opat vytvori ?), a je fakt ze dnes, som na to trosku pozabudol:
obvykle :
rano vzdy minimalne pol litra + ta kombucha(to sa asi ako pitny rezim nerata..) v praci vypijem tak od 5-10 poharov, (asi 1,5dcl) ,pridem domov a vypijem minimalne liter urcite, ale uz si to budem strazit.. inak v zime ma az tak nesmadi(a este ked jem stavnate plody + zelenina tak este menej) , v lete pijem cez 5 litrov bezne. a ked som bicykloval tak cez 10..
- pokial ide o tuky tak tu by som poziadal o radu , zhruba ako na ne ,,( orechy ? oliv. olej si davam vecer do salatov, na obed v restauraciach olej(olivovy) nepodavaju ale to si uz vezmem z domu vo flaske nacapovany, kedze korenie si uz nosim...)
dnes na veceru: ( postruhany zeler,mrkva,kalerab+lad. salat+trosku citrona a olej)
- klistyr uz mi je jasny
- inak chcem povedat, ze to ako pomahate je fakt skvele , vazim si to.
Vdaka
L
- inak chcem povedat, ze to ako pomahate je fakt skvele , vazim si to.
Vdaka
L
Třeba u čaje stačí do něj po zchladnutí naházet kostky ledu a mřížka se obnoví. Snažte se pít co nejvíce ráno, to se tělo nahodí a jede, také to zpravidla navodí spontánní defekaci, což potřebujete. Jinak objem tekutin bude v pořádku, ale sledujte i kvalitu. Voda je nositel informací prvního řádu a na špatné vodě nemůže dobře fungovat tělo. U těch tuků jsem vám již psal, že to má být řepkový panenský olej, případně sirná patlanice se lněným olejem. Ořechů se má sníst tak 0,5-0,75 kg za týden.
Vodu v praci mame v tych velkych bandaskach napojene na stroj ktory vodu chladi alebo zohrieva..mala by byt OK, doma sice citit chlor ale je z vodnej nadrze blizko za mestom v lese..
- inak uz vybavujem ten test na mineraly v tele, rad by som vedel ako na tom som, a hlavne doplnit deficit ..
pekny vecer.
L
L
Obávám se, že ani jedna z uvedených variant není dobrá, prostudujte si hydrataci organizmu a budete vědět více.
Tak po 4 klystiroch zatial ziadna zmena , stale spontanne vyprazdnovanie nefunguje , zatial som vydrzal ( 1minutu, 15minut, 1minutu a vcera 20minut) .stravujem sa stale raw food + laktobacili kazdy den doplnam... som zvedavy kedy sa to zmeni... co si o tom myslite? stretli ste sa uz s takym problemom pri vyprazdnovani ?
inak je v poriadku takyto obed:
fialova kapusta,ladovy salat, paradajka,paprika,uhorka,cibula,cesnak,koreniny,oliv. olej,,,,,
dnes som si zrobil chalvu(slnecnicove semena, med, trosku datle, skorica) fajne
.
vdaka
L
inak je v poriadku takyto obed:
fialova kapusta,ladovy salat, paradajka,paprika,uhorka,cibula,cesnak,koreniny,oliv. olej,,,,,
dnes som si zrobil chalvu(slnecnicove semena, med, trosku datle, skorica) fajne
.
vdaka
L
Vždy zkoumejte pouze vlastní pocity a pokud se cítíte dobře, tak je to dobře. Docílit zásadní změny po 4 klystýrech, to chcete od přírody opravdu mnoho, pokračujte a určitě se pozitivních změn dočkáte. Stěžejní je, aby se váš stav nezhoršoval a cítil jste se dobře, vše ostatní je pouze otázkou času. Možná by jste se divil, jaké potíže mají lidé s defekací, přečtěte si například první příspěvek tohoto vlákna.
Ten oběd je v pořádku, ale dávejte tam i celer, ten vyladí mnoho problémů, dokonce dodává chlór pro tvorbu žaludeční kyseliny a likviduje kvasinky.
Vdaka za povzbudenie,
Rano sa citim super, (po vecernom klystire) , nasledne ta strava je lahka cize je to ok , az kym ma nezacne naduvat a poobede uz sa citim akoze plny a chcelo by to dat vonku ale .. kazdopadne pokracujem , verim ze to bude ok....
Este by som sa chcel spytat, tiez razim Vasu teoriu o predkoch atd. , rozmyslal som ze ak nasi predkovia jedli plody,semena,korienky atd. co sa dialo v zime? aku stravu zabezpecovali v tomto zimnom obdobi ? ![]()
dakujem
L
Este by som sa chcel spytat, tiez razim Vasu teoriu o predkoch atd. , rozmyslal som ze ak nasi predkovia jedli plody,semena,korienky atd. co sa dialo v zime? aku stravu zabezpecovali v tomto zimnom obdobi ? ![]()
dakujem
L
V průběhu dne vyzkoušejte čaj z anýzu, fenyklu a kmínu, vše stejným dílem, plnou kávovou lžičku spařit a vyluhovat 15 minut v 0,25 litru vody. Celkem slušně to omezuje nadýmání, třeba vám to pomůže.
No v zimě se museli naši předci více snažit, jejich strava také obsahovala více kyselinotvorných potravin, jako obilná zrna, tuk a maso, tomu také odpovídá náš chrup.
dobry vecer,
tak od stvrtka som chory , z nicoho nic ma zacalo stipat v hrdle, neskor hlava, dutiny a bolest v tvari a aj celuste ,preslo to z lavej na pravu stranu,mometnalne sa to uz zlepsuje(dufam), netusim preco som ochorel ale moze to byt tou zmenou? (klystir,zmena stravy)...
Travenie zatial ziadne velke zmeny, par x som na wc siel , no dufam ze sa to zlepsi, a uz aj ked som na to wc siel tak stolica bola dost hutna, nerozumiem preco, pijem dost, vlakniny myslim ze mam az az..no neviem...
Presiel uz viac ako tyzden co som zacal s cistenim creva a tak by som rad vedel ci si nesposobim nejake tazkosti ak ho budme robit este tyzden kazdy den a nie kazdy druhy ako sa odporuca, inak ten klystyr, uz vydrzim v poho 20 min( aj ked prve minuty musim dost stahovat:] ) , a priebeh je taky ze vsetko vyjde von (nariedena stolica, mierny takmer ziaden zapach) a potom uz sa to stalo 3x, neskor vyslo nieco uplne riedke a zapachajuce dost( dost tmave farba a aj som musel dost tlacit), je to cerstvo vytravena potrava alebo necistoty ?A nie vzdy sa mi to poradi dat von, a este jedna vec,
irigator ktory pouzivam nema hadicku ale ma koncovku normalne na zavit, a ma asi tak 10cm, pisete ze aspon 15-30cm zaviest a s tym co mam nieje mozne...tak ci je to ok...
dakujem
tak od stvrtka som chory , z nicoho nic ma zacalo stipat v hrdle, neskor hlava, dutiny a bolest v tvari a aj celuste ,preslo to z lavej na pravu stranu,mometnalne sa to uz zlepsuje(dufam), netusim preco som ochorel ale moze to byt tou zmenou? (klystir,zmena stravy)...
Travenie zatial ziadne velke zmeny, par x som na wc siel , no dufam ze sa to zlepsi, a uz aj ked som na to wc siel tak stolica bola dost hutna, nerozumiem preco, pijem dost, vlakniny myslim ze mam az az..no neviem...
Presiel uz viac ako tyzden co som zacal s cistenim creva a tak by som rad vedel ci si nesposobim nejake tazkosti ak ho budme robit este tyzden kazdy den a nie kazdy druhy ako sa odporuca, inak ten klystyr, uz vydrzim v poho 20 min( aj ked prve minuty musim dost stahovat:] ) , a priebeh je taky ze vsetko vyjde von (nariedena stolica, mierny takmer ziaden zapach) a potom uz sa to stalo 3x, neskor vyslo nieco uplne riedke a zapachajuce dost( dost tmave farba a aj som musel dost tlacit), je to cerstvo vytravena potrava alebo necistoty ?A nie vzdy sa mi to poradi dat von, a este jedna vec,
irigator ktory pouzivam nema hadicku ale ma koncovku normalne na zavit, a ma asi tak 10cm, pisete ze aspon 15-30cm zaviest a s tym co mam nieje mozne...tak ci je to ok...
dakujem
To záleží, čím to budete dělat a pokud to bude urina, jak vám doporučuji, tak sám jsem vyzkoušel 65 dní v jednom kuse a zcela ke své spokojenosti. To, co z vás vychází neposoudím, to bych tam musel asistovat, ale snad vidíte, zda se vám to líbí, nebo ne. Navíc to je nepodstatné, důležitý je pouze pocit a pokud je vám po klystýru lépe, tak ho prostě potřebujete. Nevím, co jste kde četl, ale já doporučuji zasunout koncovku těsně za anální kanál, který je cca 4 cm, čili 5 cm je bohatě a víc není třeba.
Ako je najvhodnejšie dávkovat Zentel?
Tiež po jedle alebo?
Ďakujem
Ano po jídle, ale na obalu je dávkování i aplikace popsána, tak klidně podle toho.
Ok.
Ďakujem
dobry den,
chcem sa opytat, dnes idem skusit klystir s urinou. Rano som sa vymocil do pet flase, asi tak pol litra, vecer znova doplnim, aby bolo tak liter, bude to OK ? myslim to ze kombinovany moc z rana a vecera, aspon takto som to cital....flaska je zavreta v izbe, viem ze by asi mala byt otvorena, len nerad by som aby do nej niekto kopol alebo nieco ...
vdaka
L
Ano, to bude v pořádku, vhodnější je nechat láhev otevřenou, tím se účinky zvyšují.
dobry den,
mam par otazok.
,
vcera konecne doslo k poriadnemu vyprazdneniu /okolo 20:00/, den predtym , resp. na veceru som jedol:
cerstvy spenat(zakupil som cerstvy 0.5 kg za 2,5€, kvoli trhline konecnika, niekde som cital ze to odporucate, teda aspon myslim:), viem ze je dobra aj pohanka), mrkvu,zeler, redkvicky,cibulu cesnak, olej, korenie.,,,
, vcera na obed takisto ako aj dnes:
zeleninovy salat /paradajka,cibula, uhorka, kapusta, paprika/, feferony,olivy/zavarane/, oliv, olej a jablcny ocot,
chcel by som vediet, ci ma z tohto jedla alebo je to dosledok klystirov, prislo spontanne nutkanie na stolicu , takisto po tomto jedla ma znacne nafukovalo.kvoli octu ?
, a tiez by som rad vedel ci je tento jablcny ocot OK , kedze mi chuti..
- taktiez napr ked robim klystir vecer ,zvycajne o tej 23:30, skor nemozem kedze kupelka je obsadena..., tak zrobim klystir, ak som nebol na wc v ten den tak vyjde stolica , z celeho dna a vecera z predosleho dna, okrem vecere v ten den (18-20:00), na druhy den po praci pri mojom traveni ak dojde k vyprazdenniu tak obsahuje vcerajsiu veceru plus ranajky a obed pocas dna, je to tak ?:)
- no a este 1 otazka, vcera pri urinovom klystire, som citil v creve take jemne palenie,nic hrozne, a bolo to fajn ,kedze crevo som mal "prazdne" , klystir este toho dost vycistil... lenze dnes som chcel znova urinou ale flasku co som mal , mama vyliala , tak sa chcem opytat , mozem pouzit na klystir vyhradne vecerny moc?
dakujem za info
L
este doplnim, bol som na vstupnej lekarskej prehliadke,
ph som mal 7.0 , a ze vraj mam malo bielych krviniek, ze to mohlo byt z toho ze som bol nachladeny... ten test na prvky uz bude coskoro dufam..
mam par otazok.
,
vcera konecne doslo k poriadnemu vyprazdneniu /okolo 20:00/, den predtym , resp. na veceru som jedol:
cerstvy spenat(zakupil som cerstvy 0.5 kg za 2,5€, kvoli trhline konecnika, niekde som cital ze to odporucate, teda aspon myslim:), viem ze je dobra aj pohanka), mrkvu,zeler, redkvicky,cibulu cesnak, olej, korenie.,,,
, vcera na obed takisto ako aj dnes:
zeleninovy salat /paradajka,cibula, uhorka, kapusta, paprika/, feferony,olivy/zavarane/, oliv, olej a jablcny ocot,
chcel by som vediet, ci ma z tohto jedla alebo je to dosledok klystirov, prislo spontanne nutkanie na stolicu , takisto po tomto jedla ma znacne nafukovalo.kvoli octu ?
, a tiez by som rad vedel ci je tento jablcny ocot OK , kedze mi chuti..
- taktiez napr ked robim klystir vecer ,zvycajne o tej 23:30, skor nemozem kedze kupelka je obsadena..., tak zrobim klystir, ak som nebol na wc v ten den tak vyjde stolica , z celeho dna a vecera z predosleho dna, okrem vecere v ten den (18-20:00), na druhy den po praci pri mojom traveni ak dojde k vyprazdenniu tak obsahuje vcerajsiu veceru plus ranajky a obed pocas dna, je to tak ?:)
- no a este 1 otazka, vcera pri urinovom klystire, som citil v creve take jemne palenie,nic hrozne, a bolo to fajn ,kedze crevo som mal "prazdne" , klystir este toho dost vycistil... lenze dnes som chcel znova urinou ale flasku co som mal , mama vyliala , tak sa chcem opytat , mozem pouzit na klystir vyhradne vecerny moc?
dakujem za info
L
To po mě chcete jasnovidecký výkon, jak já mohu vědět zda je to z jídla, nebo z klystýrů, to musíte cítit sám, co vám pomáhá a dle mého názoru je to spíše kombinace obojího. Ocet by vás nafukovat neměl, to dělají vždy kvasinky a s octem to nemá mnoho společného. Jablečný ocet je vhodný, ale ne ve velkém množství. Normální prodleva od snědení do defekace má být 8 – 16 hodin, takže to, co popisujete je celkem ok. Na klystýr můžete použít jakoukoliv moč, jak starší, tak čerstvou, to nepředstavuje žádný problém. Nepíšete nic o kefíru a doporučuji vám ho užívat co nejvíce, protože likviduje kvasinky.
Ranní moč nemá mít pH 7, to je dost vysoko a musíte si to měřit pravidelně, aby se pH moc nerozhazovalo od normálních hodnot. Jak budete mít ty prvky, tak dejte vědět.
vdaka
ano kefir pijem pravidelne kazdy den , od 0,3-do 0,7 dcl, podla toho kolko mam mlieka, ale vacsinou viac ako pol litra pijem, vecer po klystire, zhanam nepasterizovane kravske, ked nemam tak to klasicke z obchodu.,,
- to ph som si vypytal od sestry, papieriky zakupim a budem merat pravidelne,, ok po teste sa ozvem.
Ked napríklad zoberiem poslednú tabletu dnes, tak možem použit na druhý den MMS?
Ďakujem
Zbytky Zentelu v organizmu se bude dle mého názoru MMS snažit přednostně zlikvidovat a dal bych tomu tedy jeden den klid, aby Zentel, který působí i hluboko ve tkáních mohl svoji práci dokončit.
Ok, radšej tomu dám priestor.
Ďakujem
este jednu vec som sa chcel opytat, co som nespomenul, posledne mesiace, asi 2 mozno 4, ma z nicoho nic zacne pichat v oblasti trojuholnika, dost intenzivne, tak 0-10 x, dnes to bolo asi 10x a po stolici(21:00) asi pol hodinu , sa mi zacal dvihat zaludok ,ako keby na zvracanie, a neviem ci mam dnes robit klystir alebo nie..
po veceri ( 18:00, spenat, salat,mkrva, zeler,olej,kvapky citronu) asi tak 20 minut som si dal este banan..
no dufam ze to prejde... ak nie tak dnes klystir vynecham
po veceri ( 18:00, spenat, salat,mkrva, zeler,olej,kvapky citronu) asi tak 20 minut som si dal este banan..
no dufam ze to prejde... ak nie tak dnes klystir vynecham
V této oblasti je žaludek a pokud máte špatnou funkčnost žaludku, například slabou tvorbu kyseliny, může se zde intenzivně množit nějaká kvasinka a způsobovat ty potíže. Klystýr na to podle mého názoru nemůže mít negativní vliv, naopak vás zbaví toho nadýmání, které tlačí na žaludek a způsobuje komplikace.
Nechápu, proč si dáváte na zeleninové jídle ovoce, to se pak tomu nadýmání nemůžete divit, když si ho takto sám vyvoláváte.
zdravim po tyzdni,
tak od tej minulej stredy kedy prislo to spontnanne vyprazdnenie, tak sa to deje kazdy den ( raz lepsie raz slabsie) , cize super, robim urinove klystiry (zatial iba 3) , a ma to ine grady ako voda
, nafukovanie ako kedy , raz viac raz menej , celkovo je to lepsie , a hlavne to vyprazdnovanie, dufam ze to nieje len nejaka nahoda.., uz si aj zacinam zvykat na to stravovanie, a pomaly ale isto sa znizuje zavislost na varenom ktore som nejedol uz asi mesiac, ( sem tam 1/4 krajca s domacim maslom:), ,, ,inak po obede stale musim zjest nieco sladke, (kupujem si cokoladu 81%,), viem ze to nieje to prave ako napr . med ale vzdy lepsie ako klasika.. zatial nechudnem( 4x tyzdenne cvicim, ale uz by som rad sadol nabicykel, trhlina zatial bezozmeny, neboli ani sa zatial nehoji,teda aspon myslim..)
-inak som po 3 rokoch znova jedol avokado( avokado, salat, chiilli, olej) , pred tymi 3 rokmi mi chutilo odporne a teraz aj ked nebolo este dozrete, chutilo uplne ako take jemne arasidy a bolo velmi chutne....
- tie tukove gulky mam vsade po tele som zistil, nemate predstavu co by to tak mohlo byt ? chystam sa k Vam ale este neviem kedy ,kedze v praci som stale v skusobnom obdobi a neda sa momentalne...
- takze som rad ze som objavil Vas web, dakujem.
Pekny vecer
L
tak od tej minulej stredy kedy prislo to spontnanne vyprazdnenie, tak sa to deje kazdy den ( raz lepsie raz slabsie) , cize super, robim urinove klystiry (zatial iba 3) , a ma to ine grady ako voda
, nafukovanie ako kedy , raz viac raz menej , celkovo je to lepsie , a hlavne to vyprazdnovanie, dufam ze to nieje len nejaka nahoda.., uz si aj zacinam zvykat na to stravovanie, a pomaly ale isto sa znizuje zavislost na varenom ktore som nejedol uz asi mesiac, ( sem tam 1/4 krajca s domacim maslom:), ,, ,inak po obede stale musim zjest nieco sladke, (kupujem si cokoladu 81%,), viem ze to nieje to prave ako napr . med ale vzdy lepsie ako klasika.. zatial nechudnem( 4x tyzdenne cvicim, ale uz by som rad sadol nabicykel, trhlina zatial bezozmeny, neboli ani sa zatial nehoji,teda aspon myslim..)
-inak som po 3 rokoch znova jedol avokado( avokado, salat, chiilli, olej) , pred tymi 3 rokmi mi chutilo odporne a teraz aj ked nebolo este dozrete, chutilo uplne ako take jemne arasidy a bolo velmi chutne....
- tie tukove gulky mam vsade po tele som zistil, nemate predstavu co by to tak mohlo byt ? chystam sa k Vam ale este neviem kedy ,kedze v praci som stale v skusobnom obdobi a neda sa momentalne...
- takze som rad ze som objavil Vas web, dakujem.
Pekny vecer
L
Tak vidíte, že to zase není takový problém se vykadit a pokud by jste to přestal kazit těmi chuťovkami, jako chleba a čokoláda, tak kadíte jak mimino. Ten konečník potřebuje pravidelnou hygienu a je třeba studenou vodou vymývat anální kanál cca 4 cm hluboko a dost pečlivě. Ty tukové bulky zatím neposoudím, to bych to musel vidět, ale dle mého názoru se to vstřebá, pokud se důkladně vyčistíte a nebudete jíst ty srajdy.
dobry vecer,
od vcera vecera skusam mms, zacal som s 3 kvapkami, dnes vecer dam 4 ...rano kedze nejem a nema sa jest aspon pol hodinu pred/po jedle, tak aby som mohol aplikovat mms tak zjem aspon banan a tak si dam mms....chcel som sa opytat, co si myslite o klystire s mms ? a taktiez ak robim klystir, a ked si myslim ze uz je vsetko von , tak ked si 'masirujem' crevo tak pocujem tam este tekutiny ale von to uz nevyjde, je to ok?
- inak vcera a dnes vyprazdnenie nebolo, pravda je ze som celkom nedodrziaval stravu a robil taktiez klystir s urinou..
- este som chcel vediet , kedze cvicim pravidelne, aby som mal aky taky prisun bielkovin , tak staci ako ste niekede pisali zjest 2 surove zemiaky?
vdaka
L
od vcera vecera skusam mms, zacal som s 3 kvapkami, dnes vecer dam 4 ...rano kedze nejem a nema sa jest aspon pol hodinu pred/po jedle, tak aby som mohol aplikovat mms tak zjem aspon banan a tak si dam mms....chcel som sa opytat, co si myslite o klystire s mms ? a taktiez ak robim klystir, a ked si myslim ze uz je vsetko von , tak ked si 'masirujem' crevo tak pocujem tam este tekutiny ale von to uz nevyjde, je to ok?
- inak vcera a dnes vyprazdnenie nebolo, pravda je ze som celkom nedodrziaval stravu a robil taktiez klystir s urinou..
- este som chcel vediet , kedze cvicim pravidelne, aby som mal aky taky prisun bielkovin , tak staci ako ste niekede pisali zjest 2 surove zemiaky?
vdaka
L
To na MMS nemá žádný vliv, pouze na to, aby vám nebylo špatně. Klystýr s MMS je dobrý, ale chce to opatrně navyšovat kapky a co se týká toho, že všechna voda nevyjde, to je normální, něco se vstřebá přes střevní stěnu. Čím méně budete disciplinovaný tím déle se budete léčit. Pokud nehubnete, tak je vše ok, pokud by šla váha dolu, tak trochu přidejte ořechy a semena, ty brambory co do bílkovin stačí, ale chce to i nějaké tuky a ty v bramborách nejsou.
Dobrý den, mohu se zeptat, jak očistit tenké střevo od plísní ? Šankaprakšalánou? díky, Šárka
To určitě může pomoci, ale vhodné je také pojídání fungicidních potravin a pití velkého množství domácího kefíru, který dá kvasinkám a plísním rychle na frak. Výborná je také aplikace MMS, to plísním vyloženě nevoní.
dobry den...
tak dnes rano som dal 8 kvapiek, a o tej pol 11 zacali krce v zaludku ,trosku pocit na zvracanie, po obede to uz prestalo, dnes poriadne vyprazdnenie,,
neviem ci mam ist na viac ako 8 kvapiekk zajtra rano, co VY na to?
,, dnes vecer dam 9 a uvidim......inak tuky jem samozrejem , do salatu si stale davam oliv. olej. Lanovy ktory ste mi odporucili nemozem nijak raz zohhnat ale zhanam....dnes klystir pauza aj zajtra..
- kupil som original kakaove boby .. zajimava chut,,ale drahe strasne ....ak ste ich jedli kolko ich mam denne konzumovat aby som to neprehanal zbytocne...
- este jedna vec, momentalne veceriam po cviceni ( 2 zemiaky, salat a mrkva , olej) je to ok na svaly? a este jedna vec , idem za chvilu prec a pridem vecer. Vecer uz asi nebudem jest nic iba kefir ,berie sa kefir ako strava alebo mam nieco zjest aby som neaplikoval mms na 'prazdny' zaludok?
Dakujem
Pekny vecer.
L
- kupil som original kakaove boby .. zajimava chut,,ale drahe strasne ....ak ste ich jedli kolko ich mam denne konzumovat aby som to neprehanal zbytocne...
- este jedna vec, momentalne veceriam po cviceni ( 2 zemiaky, salat a mrkva , olej) je to ok na svaly? a este jedna vec , idem za chvilu prec a pridem vecer. Vecer uz asi nebudem jest nic iba kefir ,berie sa kefir ako strava alebo mam nieco zjest aby som neaplikoval mms na 'prazdny' zaludok?
Dakujem
Pekny vecer.
L
Pokud vám to nebude dělat špatně, tak pořád stoupejte, kvasinky to nesnášejí a budou se trochu bránit, ale nakonec to vyhrajete. Lněný olej lépe nahradíte panenským olejem řepkovým, který se celkem sehnat dá a není s ním ani takový problém při skladování, nijak se totiž při pokojové teplotě nekazí. Kakaové boby jsou výborný zdroj hořčíku a jsou mimořádně zdravé. Jí se jich podle chuti tolik, kolik ustojíte na peníze, jinak to nemá žádné omezení. Když nehubnete, tak je to ok a kefír je normální strava, na něm se dá žít i delší dobu, zcela bez jiného jídla. Trochu problém je, že MMS v něm je schopno dost bakterií pozabíjet, čili ten bych vypil a teprve poté si dal třeba jablko a na něj MMS.
dobry den,
hlasim sa po odmlke,,
- mms dobrate neviem ci mi nejako pomohlo snad ano..
- vyprazdnovanie sa zlepsilo o dost, ale blbol som cez sviatky s jedlom atd. takze sa hambim ale uz je to OK, chce to pevnu volu..
- momentalne som uz 4 tyzden chory :/ , nepomohlo mms ani megadavky C (60g za 2 dni), tak akurat idem od doktorky ,este cakam na vysledky, no to len tak..
- bol som sa pytat konecne na ten test prvkov a nevedel som ktore presne testovat, viete mi prosim napisat ktore su dolezite z ktorych zisite co doplnit v strave resp. ubrat .
- co si pamatam tak tam bolo: zelezo,fosfor, horcik, draslik, sodik ..mozno sa pletiem..a tiez je tam dalsich X testov ktore neviem ci maju vyznam robit, ak viete o niektorych ktore stoja zato tak mi dajte prosim vediet..
Dakujem
Pekny den.
L
hlasim sa po odmlke,,
- mms dobrate neviem ci mi nejako pomohlo snad ano..
- vyprazdnovanie sa zlepsilo o dost, ale blbol som cez sviatky s jedlom atd. takze sa hambim ale uz je to OK, chce to pevnu volu..
- momentalne som uz 4 tyzden chory :/ , nepomohlo mms ani megadavky C (60g za 2 dni), tak akurat idem od doktorky ,este cakam na vysledky, no to len tak..
- bol som sa pytat konecne na ten test prvkov a nevedel som ktore presne testovat, viete mi prosim napisat ktore su dolezite z ktorych zisite co doplnit v strave resp. ubrat .
- co si pamatam tak tam bolo: zelezo,fosfor, horcik, draslik, sodik ..mozno sa pletiem..a tiez je tam dalsich X testov ktore neviem ci maju vyznam robit, ak viete o niektorych ktore stoja zato tak mi dajte prosim vediet..
Dakujem
Pekny den.
L
Disciplína ve stravování je minimálně do uzdravení naprostou nutností, jinak se stále budete vracet do výchozího bodu a nikdy se uzdravit nemůžete. Ten váš problém je podle všeho o kvasinkách a to chce vydržet alespoň 6 měsíců bez jakéhokoliv porušení pravidel. Co se týká toho vyšetření, tak čím širší spektrum vám udělají, tím přesnější bude odpověď na to, co děláte blbě.
zdravim,
posielam link na tie vysetrenia, tak ak si najdete chvilku ktore z nich by bolo uzitocne urobit..
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=eb51063d59675506f1221b584d3af4d2
inak som stale chory uz 5ty tyzden, atb pomohli ale teraz to preslo do hrdla,(mal som zapal dutin)...uz sa to neda vydrzat...toto je snad rekord, nikdy som tak dlho nebol mimo...nepoznate nejaku fintu na to ? ![]()
dakujem
L
posielam link na tie vysetrenia, tak ak si najdete chvilku ktore z nich by bolo uzitocne urobit..
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=eb51063d59675506f1221b584d3af4d2
inak som stale chory uz 5ty tyzden, atb pomohli ale teraz to preslo do hrdla,(mal som zapal dutin)...uz sa to neda vydrzat...toto je snad rekord, nikdy som tak dlho nebol mimo...nepoznate nejaku fintu na to ? ![]()
dakujem
L
V této fázi si nechte otestovat především tvorbu kyseliny chlorovodíkové v žaludku, štítnou žlázu a játra. Minerály kompletně a dobré by bylo i vyšetření na vitamíny konkrétně D 3 a B 12. Pokud vám udělají i další věci, tak jenom dobře, ale toto bude již dost vypovídající.
Vážený pane Jardo,
jmenuji se Petr, 45 let, 186 cm, 73kg (dříve 80 kg). Přesně před rokem mě začalo bolet na levé straně boku, asi 10 cm pod pupíkem a u pánevní kosti. Jelikož jsem pravidelně sportoval, přisuzoval jsem bolestivé místo jako důsledek přetížení – namožení, natáhlý sval (což také tak zhodnotil i praktický lékař). Potíže ale přetrvávaly i v klidu a s fyzickou námahou byly větší. Postupem času se k tomu přidala zácpa a nadýmání. Vydal jsem se znovu k doktorovi a udělali mě ultrazvuk břicha s výsledkem podezření na malou kýlu, jinak vše v pořádku. Chirurg ale kýlu vyloučil. Nechal jsem se objednat na vyšetření tlustého střeva s výsledkem: členité tlusté střevo a nalezeny dva polypy, z jednoho by mohla vzniknout rakovina. Diagnóza: dráždivý trakčník, kontrola tlustého střeva za rok (a dostal jsem dietu na průjem, i když mě trápila zácpa). To se stalo na přelomu prosince a ledna.
Tak jsem se zamyslel a začal jsem měnit jídelníček vylučovací metodou. Potom jsem si vzpomněl, že mám doma knihu od manželů Červených o vegetariánství a potom jsem našel Vaše vynikající webové stránky. Nebudu Vás zdržovat popisováním detailů, jak jsem měnil jídelníček. Jenom řeknu, že po přejití na stravu syrového ovoce a syrové zeleniny mě okamžitě zbavilo všech problémů se zácpou a nadýmáním. I bolest v levém boku – tlustého střeva – ustupuje. V klidném stavu nebolí, po fyzické zátěži ještě ano, dále při delším sezení u stolu (bohužel pracuji v kanceláři), ale je zde 90% zlepšení, začal jsem opět sportovat - jezdit na kole a cvičení Pět tibeťanů. Cítím se svěží a vrátila se mě energie. Stravu syrového ovoce a syrové zeleniny dodržuji jeden měsíc a jelikož nejsem žádný labužník, nemám s tím žádný problém, ba naopak. Velice mě zaujala radiace potravin, na kterou věřím a musím říci, že i filozofie vegetariánství je mi blízká. Mám za sebou dvě šankaprakšalány. Jednu vlastně v prosinci, když jsem šel na vyšetření tlustého střeva a druhou jsem udělal tuto sobotu – šlo to bez problémů, začalo to za 20 min. po vypití vody se solí.
Můj nynější jídelníček:
Ráno:
1,5l vody z vodovodního řádu přefiltrované reverzní osmózou. Dále v průběhu dne piji dalších několik litrů. S tím nemám problém, vždy jsem pil hodně. O víkendu ještě šťávu z jablek či z pomerančů. Snažím se dodržovat nepít 0,5 hod před a po jídle. A určitě co nejdříve musím vyzkoušet Váš zelený nápoj. Má samé přednosti – vynikající nápad.
Snídaně: jedno velké jablko, banán, několik lžiček máku a kokosu.
V poledne:
jedno velké jablko, jedno kiwi.
Odpoledne (kolem páté hodiny):
nejprve vypiji šťávu z jedné větší mrkve. Jídlo se skládá ze dvou uvařených brambor ve slupce v páře + olivový olej – smíchám vidličkou na kaši. Dále hrst naklíčené čočky + nějaký druh zeleniny (okurek, rajče, paprika, kedlub, květák, salát, prostě co zrovna koupím a mám doma).
Na chuť:
sušené fíky, švestky, lískové oříšky. Když sladím, tak medem – bylinkové čaje (po přečtení Vašeho textu o pití bylinkových čajů minimalizuji).
Dnes bych chtěl vyzkoušet šťávu z mrkve a celeru. Můžu k tomu přidat jablko, když se nesmí míchat ovoce se zeleninou? Dále zkusím syrový brambor. Aspoň se nemusím zdržovat vařením. Dále jsem viděl v obchodě i to avokádo a brokolici, tak to zkusím. Problém je v tom, že namíchat salát z tolika druhů zeleniny sice jde, ale co s tou většinou zeleniny, která zbude? Člověk ji nesní najednou a na druhý den je už uvadlá a bez radiace. Tedy jestli vůbec zelenina z obchodu nějakou radiaci má. Brambory jsem vařil právě ke zvýšení radiace, ale možná jsem to pochopil špatně.
Dále bych chtěl minimalizovat používání oleje, jelikož mi nikdy mastné nedělalo dobře. V mládí jsem měl žloutenku, možná to má nějakou spojitost, nevím. Také se mě zdá, že po konzumaci oleje mi více hučí v levém uchu. Hučí až píská mi v uchu, když mám nějaký zdravotní problém.
Ještě poznámka k vodě z reverzní osmózy. Používám konvici s filtrem ( http://www.freshwater.cz/filtracni-konv ... a/d-70398/ ). Kvalita výstupní vody z vodovodního řádu by měla být stejná jako z klasické reverzní osmózy. Voda ale rozhodně nemá PH 7. Bohužel jsem sehnal lakmusové papírky s děleném pouze po stupních, takže určit PH je problém, ale papírek po namočení má žlutou barvu – PH 6 nebo 5???
Dříve jsem byl zvyklý ráno vypít šálek kávy. Jedna lžička rozpustné kávy, jedna lžička sušené smetany a dvě lžičky cukru. Dnes, když si ráno nedám kávu, tak mě bolí hlava a mám všechny příznaky nízkého tlaku – hvězdičky, motání hlavy apod. Zkusím lékořici. Ještě se v lékárně prodává na nízký tlak tuším Pedrolen, ale to se mi nechce užívat.
Nutno podotknout, že jsem se dřív stravoval absolutně nezdravě. Ráno kávu, v poledne ohřívané jídlo z mikrovlnky, večer toustový tmavý chléb se sýrem, salámem apod. Sem tam nějaký alkohol a pár cigaret. Nyní nepiji a nekouřím - od ledna. Také jsem procházel několikaletým stresujícím obdobím, které již naštěstí skončilo.
Pane Jardo, velice si cením Vašich dlouhodobých zkušeností a pokud mohu, poprosím Vás laskavě o radu, popřípadě o další nasměrování.
Mnohokrát děkuji a s pozdravem Petr
Můj nynější jídelníček:
Ráno:
1,5l vody z vodovodního řádu přefiltrované reverzní osmózou. Dále v průběhu dne piji dalších několik litrů. S tím nemám problém, vždy jsem pil hodně. O víkendu ještě šťávu z jablek či z pomerančů. Snažím se dodržovat nepít 0,5 hod před a po jídle. A určitě co nejdříve musím vyzkoušet Váš zelený nápoj. Má samé přednosti – vynikající nápad.
Snídaně: jedno velké jablko, banán, několik lžiček máku a kokosu.
V poledne:
jedno velké jablko, jedno kiwi.
Odpoledne (kolem páté hodiny):
nejprve vypiji šťávu z jedné větší mrkve. Jídlo se skládá ze dvou uvařených brambor ve slupce v páře + olivový olej – smíchám vidličkou na kaši. Dále hrst naklíčené čočky + nějaký druh zeleniny (okurek, rajče, paprika, kedlub, květák, salát, prostě co zrovna koupím a mám doma).
Na chuť:
sušené fíky, švestky, lískové oříšky. Když sladím, tak medem – bylinkové čaje (po přečtení Vašeho textu o pití bylinkových čajů minimalizuji).
Dnes bych chtěl vyzkoušet šťávu z mrkve a celeru. Můžu k tomu přidat jablko, když se nesmí míchat ovoce se zeleninou? Dále zkusím syrový brambor. Aspoň se nemusím zdržovat vařením. Dále jsem viděl v obchodě i to avokádo a brokolici, tak to zkusím. Problém je v tom, že namíchat salát z tolika druhů zeleniny sice jde, ale co s tou většinou zeleniny, která zbude? Člověk ji nesní najednou a na druhý den je už uvadlá a bez radiace. Tedy jestli vůbec zelenina z obchodu nějakou radiaci má. Brambory jsem vařil právě ke zvýšení radiace, ale možná jsem to pochopil špatně.
Dále bych chtěl minimalizovat používání oleje, jelikož mi nikdy mastné nedělalo dobře. V mládí jsem měl žloutenku, možná to má nějakou spojitost, nevím. Také se mě zdá, že po konzumaci oleje mi více hučí v levém uchu. Hučí až píská mi v uchu, když mám nějaký zdravotní problém.
Ještě poznámka k vodě z reverzní osmózy. Používám konvici s filtrem ( http://www.freshwater.cz/filtracni-konv ... a/d-70398/ ). Kvalita výstupní vody z vodovodního řádu by měla být stejná jako z klasické reverzní osmózy. Voda ale rozhodně nemá PH 7. Bohužel jsem sehnal lakmusové papírky s děleném pouze po stupních, takže určit PH je problém, ale papírek po namočení má žlutou barvu – PH 6 nebo 5???
Dříve jsem byl zvyklý ráno vypít šálek kávy. Jedna lžička rozpustné kávy, jedna lžička sušené smetany a dvě lžičky cukru. Dnes, když si ráno nedám kávu, tak mě bolí hlava a mám všechny příznaky nízkého tlaku – hvězdičky, motání hlavy apod. Zkusím lékořici. Ještě se v lékárně prodává na nízký tlak tuším Pedrolen, ale to se mi nechce užívat.
Nutno podotknout, že jsem se dřív stravoval absolutně nezdravě. Ráno kávu, v poledne ohřívané jídlo z mikrovlnky, večer toustový tmavý chléb se sýrem, salámem apod. Sem tam nějaký alkohol a pár cigaret. Nyní nepiji a nekouřím - od ledna. Také jsem procházel několikaletým stresujícím obdobím, které již naštěstí skončilo.
Pane Jardo, velice si cením Vašich dlouhodobých zkušeností a pokud mohu, poprosím Vás laskavě o radu, popřípadě o další nasměrování.
Mnohokrát děkuji a s pozdravem Petr
Polyp vzniká z nečistého prostředí střeva a v onkologický problém se může zvrtnout každý. Nicméně v tom nehledejte problém, pravidelným čištěním se bordel ze střeva odstraní a s ním zmizí polypy i deformace střeva. Voda z kohoutku není zrovna ideální, pokud nebydlíte v nějaké vyloženě čisté lokalitě a těch je opravdu velice málo, čili bych viděl dobré se nad tím zamyslet. Uvědomte si kolik tun tekutiny vypijete a pokud v ní je byť jen nepatrný bordel, tak v průběhu života jsou to opravdu kvanta čurbesu. Zeleniny a ovoce nemíchejte, to by jste zbytečně kvasil a to zvyšuje kyselost, což zrovna zdravé není. Zelenina a ovoce z obchodu toho mnoho nemají, ale pořád více než tuňák v piksle, ty brambory jsou lepší na sucho pečené. Nějaký tuk jíst musíte, bez něho se špatně kadí, nejlepší je lněný olej, formou sirné patlanice a dále kokosový olej, tak 2-4 polévkové lžíce denně. To s tou vodou je divné, protože normální voda má skoro vždy hodnotu kolem 7 pH. Na nízký tlak není nic lepšího než ostrá pálivá paprika, čili si zvykněte na pikantní jídla a patrně budete v normálu. Také přiměřené množství kvalitního jednodruhového červeného není nijak na závadu, ba naopak, na střeva ideální. Na stresy jednoznačně hořčík a vitamín C kvůli vitalitě a štítná žláza potřebuje jód a selén. Z toho všeho mi jako nejdůležitější připadá pravidelné gruntování střeva a nikde nezmiňujete játra, ta budou určitě také zanesená a rozhodně jim čištěním nijak neuškodíte, ba právě naopak a na duševní klid a pohodu to má neuvěřitelně kladný vliv.
Děkuji za doporučení. Začnu s očistou jater dle Vašeho návodu. Lakmusové papírky, co jsem použil asi nebudou nejkvalitnější. Měřil jsem různé druhy kupované vody a všechny měly stejnou barvu jak jsem výše napsal, včetně vody z vodovodu přefiltrovanou výše popsanou konvicí. Přeji hezký den.
Dobrý den,
dovolím si poslat shrnutí mého současného stavu po 3 měsících od konzultace, kde se primárně řešila špatná defekace. Podle plivacího testu, který občas provedu, jsem se kandidy ještě nezbavil a rovněž to potvrzují další příznaky (např. spánek mi zabere celých 8h). Snažím se o dietu, která by vyhladověla kvasinky. Jídelníček a režim v níže uvedené podobě dodržuji cca 4 týdny, předtím jsem dělal některé chyby, o kterých se zmiňuji, a které pravděpodobně celý proces blokovaly.
Doposud pociťované změny stavu:
Co jsem dělal za chyby a vím o nich:
Jak sportuji
Půst
PH
Klystýr & Šanka:
Jídelníček:
Další poznámky ke stravování:
Pitný režim:
Vitamíny:
Stav vyprazdňování:
Jak již jsem se zmínil v textu, budu nyní delší dobu doma a mám možnost provádět očisty dle libosti. Uvažoval jsem nad prováděním:
Dále jsem uvažoval nad MMS a dva dny jsem věnoval studiu (jednak celá diskuze zde, dále pak na fóru U pramene + externí materiály). Přemýšlel jsem, že nejdřív bych používal MMS 2 (kůra na 3 týdny, 3x denně, začínat od méně naplněných kapslí) a poté MMS 1 (kůra na 1 týden; ve stejné frekvenci, jak jste bral Vy). Dávkování by samozřejmě bylo upraveno podle reakce organizmu. Pořadí MMS2 a poté MMS1 jste tuším zmiňoval na naší konzultaci v únoru.
Stále se také nemohu zbavit zahlenění krku. Z mléčných výrobků používám pouze domácí kefír a mám vysledované, že hlavně po něm je následující ráno zahlenění dost výrazné. Je mi jasné, že je to asi indikátor na špatně fungující defekaci...
Připravil jsem si několik otázek:
Závěrem Vám chci nesmírně poděkovat za velkou inspiraci na tomto webu a mnoho cenných rad zde v diskuzi. Uvědomuji si, že jde o dlouhý příspěvek a za případnou odpověď bych byl velmi, velmi vděčný.
Doposud pociťované změny stavu:
Co jsem dělal za chyby a vím o nich:
Jak sportuji
Půst
PH
Klystýr & Šanka:
Jídelníček:
Další poznámky ke stravování:
Pitný režim:
Vitamíny:
Stav vyprazdňování:
Jak již jsem se zmínil v textu, budu nyní delší dobu doma a mám možnost provádět očisty dle libosti. Uvažoval jsem nad prováděním:
Dále jsem uvažoval nad MMS a dva dny jsem věnoval studiu (jednak celá diskuze zde, dále pak na fóru U pramene + externí materiály). Přemýšlel jsem, že nejdřív bych používal MMS 2 (kůra na 3 týdny, 3x denně, začínat od méně naplněných kapslí) a poté MMS 1 (kůra na 1 týden; ve stejné frekvenci, jak jste bral Vy). Dávkování by samozřejmě bylo upraveno podle reakce organizmu. Pořadí MMS2 a poté MMS1 jste tuším zmiňoval na naší konzultaci v únoru.
Stále se také nemohu zbavit zahlenění krku. Z mléčných výrobků používám pouze domácí kefír a mám vysledované, že hlavně po něm je následující ráno zahlenění dost výrazné. Je mi jasné, že je to asi indikátor na špatně fungující defekaci...
Připravil jsem si několik otázek:
Závěrem Vám chci nesmírně poděkovat za velkou inspiraci na tomto webu a mnoho cenných rad zde v diskuzi. Uvědomuji si, že jde o dlouhý příspěvek a za případnou odpověď bych byl velmi, velmi vděčný.
Jak se srovná tělo, srovná se i svalovina. Tu občasnou únavu způsobuje i vyplavování usazených toxinů z tkání, které se pak pohybují v krevním řečišti. Hodně železa obsahuje čerstvě umletý mák a ten kandidu živit nedovede. Sladké ovoce je pro kandidu dobré krmení a je opravdu vhodné ho na čas omezit. Jíst chleba je naprostá blbost, to jsem vám říkal a patří mezi pět bílých jedů, čili při jakékoliv zdravotní problematice ho nejíst vůbec. Běhání dost vysiluje, ale budiž, ovšem lepší je rychlá chůze. Při půstu nezapomeňte vždy na klystýr, ať se vyloučené toxiny rychle odplaví. To pH je správně a již to musíte i cítit, pokud se změní.
Ta frekvence čištění střeva při kandidě je špatná, to chce častěji a do klystýru si přidejte koloidní stříbro, nebo opatrně MMS, to kvasinkám opravdu nesvědčí. Ta strava je ok, akorát bych zařadil čerstvý zázvor a pálivou papriku. Tekutiny také vyhovují, ale nevidím tam čerstvé šťávy, což by bylo potřeba. Vitamíny také ok, akorát bych možná přidal ten hořčík a vitamín C, ale aby vám to nevyvolávalo průjem. Očistu žaludku dělejte alespoň týden, až 14 dní denně, to je lepší, než s přestávkami a to ostatní je správně. S tou aplikací MMS 2 a MMS to popisujete správně a zahlenění skutečně odpovídá špatné defekaci. Kromě očist žaludku je to ok. U MMS jak jsem již psal a klidně se dá zařadit ihned v rozumných dávkách. Křenová kašička i cibulová šťáva hleny rozpustí a odvádějí z těla, ale musí se čistit střevo, jinak to není kam odvádět a pude vám to z nosu, což asi není dobré. Plíseň na nohách to skutečně zlikviduje lehce, ale pokud má člověk plíseň kdekoliv na těle, tak je prorostlý celý a jako celý se musí i léčit, čili i zde vnitřní aplikace MMS i MMS 2. Pokud to zahubí pouze na nohách, tak se to po nějaké době zase vrátí. U těch křížal záleží na sladkosti a pokud jsou z kyselých jablek, tak to není problém. Melouny ničemu nevadí a sám je takto používám.
Srdečně děkuji za Vaše odpovědi a trpělivost při čtení mého obsáhlého dotazu. Vámi zmiňovaná doporučení nyní budu poctivě dodržovat (doma není problém v častých klystýrech, přístupu k odšťavňovači a k mrazáku na skladování lněného oleje - výrobě sirné patlaniny).
Tátu snad úspěch s MMS na léčbu plísní přesvědčí a přidá na tempu ve snaze o lepší životosprávu (zatím to zkouší, ale nikoliv dostatečně razantně).
Ještě jednou díky a přeji krásný den!
Dobrý den,
ještě jednou bych se rád vrátil ke svému zdravotnímu stavu. Zhruba před čtyřmi dny se mi začaly silně ozývat ledviny společně s bolestí hlavy (přičemž bolest ledvin je pro mě zcela nová zkušenost - ačkoliv tedy během doby očistné kůry se občas ozvaly). Protože se mi to do dneška nepodařilo vyřešit, tak se obracím na Vás s prosbou o radu k odhalení příčiny a postupu léčby.
Měl jsem zato, že příčinou mohl být:
- Syntetický vitamín C - denně jsem bral cca 2x 2g denně - ale rozpuštěné do vody a obávám se, že jsem to příliš dlouho rozpouštět nenechal a ani moc nemíchal. Dávku jsem před začátkem problému navíc zvýšil na cca 2x4g denně.
- Zvýšená konzumace kvašeného zelí - denně cca 200g, snažil jsem se ho trošku ždímat, ale nikdy ne moc důkladně, takže nějaký solný roztok (sodík) tam jistě zůstal.
- Používání koření, na které jsem nebyl příliš zvyklý (kurkuma, čili, fenykl, sušené papričky) - ovšem nikoliv v koňských dávkách, spíše po špetkách.
Po vyskytnutí potíží jsem tedy výše popsané potraviny začal vynechávat a zároveň nahradil suroviny v ovocné snídani na melouny, které by snad měly mít na ledviny pozitivní vliv. Zároveň jsem začal pít 1-2x denně ledvinový čaj. Stav se sice mírně zlepšil, ale nijak zásadně, tak jsem se chtěl zeptat, zda v mém popisu nevidíte nějakou zjevnou chybu. Taky jsem se chtěl zeptat, zda-li je vhodné v tomto stavu držet pravidelnou 1-denní hladovku. Díky za Váš čas!
To nemusia byť vôbec ľadviny. Ako hovorí môj kolega vo vedľajšej kancelárii z vlastnej skúsenosti, kto zažil bolesť ľadvín, ten si ju s ničím nepomýli.
Měl jsem zato, že příčinou mohl být:
- Syntetický vitamín C - denně jsem bral cca 2x 2g denně - ale rozpuštěné do vody a obávám se, že jsem to příliš dlouho rozpouštět nenechal a ani moc nemíchal. Dávku jsem před začátkem problému navíc zvýšil na cca 2x4g denně.
- Zvýšená konzumace kvašeného zelí - denně cca 200g, snažil jsem se ho trošku ždímat, ale nikdy ne moc důkladně, takže nějaký solný roztok (sodík) tam jistě zůstal.
- Používání koření, na které jsem nebyl příliš zvyklý (kurkuma, čili, fenykl, sušené papričky) - ovšem nikoliv v koňských dávkách, spíše po špetkách.
Po vyskytnutí potíží jsem tedy výše popsané potraviny začal vynechávat a zároveň nahradil suroviny v ovocné snídani na melouny, které by snad měly mít na ledviny pozitivní vliv. Zároveň jsem začal pít 1-2x denně ledvinový čaj. Stav se sice mírně zlepšil, ale nijak zásadně, tak jsem se chtěl zeptat, zda v mém popisu nevidíte nějakou zjevnou chybu. Taky jsem se chtěl zeptat, zda-li je vhodné v tomto stavu držet pravidelnou 1-denní hladovku. Díky za Váš čas!
Bolest ledvin je opravdu těžko zaměnitelná s jakoukoliv jinou bolestí a spíše tedy cítíte, tlak v ledvinách. V tom vašem popisu chybu nevidím, možná trochu soli v tom zelí, ale s tím by neměl být takový problém. Můj názor je, že se tělo čistí a vzniká značný nápor na ledviny, které jsou třeba také oslabené a momentálně blbě zvládají přísun uvolněných toxinů. V takovém případě se osvědčuje melounová monodieta, kdy se jeden, případně několik dní nejí nic jiného, než melouny a pije se čerstvá šťáva z melounové slupky. Další možností je příliš zásaditý organizmus, tedy vysoké pH a to ledvinám také vadí, protože je to filtr kyselin, nikoliv zásad. Hladovka uvolňuje další škodliviny, tedy raději tu monodietu, kdy dochází ke kompenzaci kyselin zásaditostí melounu, který má cca 9 pH.
Ok, označení "bolest" nebylo v pořádku, opravdu jde spíše o tlak (dnes naštěstí trochu ustupuje). Každopádně mi šlo spíš o ověření, jestli se nejedná o signál těla, že dělám něco špatně. Snad je to tedy v pořádku, pro jistotu zajdu do krámu pro meloun a zítra udělám monodietu. V pH problém není, to mám stále uspokojivé - během odpoledne vyleze na chvíli nad 7, jinak se drží mezi 6-7. Díky za radu a přeji hezký den.
zdravim pan Jardo po dlhsej dobe,
takze bol som robit testy krvi, vyslo ma to 33€ + vitamin D a B12 este nemam ktore stalo 22€ ,(d3 - 17 €) ,na D3 a B12 musim este pockat 2 dni a potom to sem doplnim.
takze linky:
http://img535.imageshack.us/f/44369301.jpg/
http://img192.imageshack.us/i/96867994.jpg/
http://img413.imageshack.us/i/36416094.jpg/
( treba kliknut a asi aj povolit vyskakovanie okien, ak by neslo samo ...) .
NO snad nieco z toho vycitate.
Momentalny stav:
asi pred 4-6 tyzdnami z nicocho nic sa vyprazdnovanie zlepsilo asi o 100% , nafukovanie prestalo nie sice uplne ale o 95% urcite ano, cize pecka, vyliecili ste ma za cca 4 mesiace cez net ! za co velka vdaka, lenze vcera ako naschval som nebol po tych tyzdnoch na wc, ale pravedpodobne si zato mozem sam kedze posledny tyzden som jedol sracky ako jogurty,pizza, sladkosti ,chleba a pravedpodobne som narusil proces a preto ma to potrestalo , vecer som dal klystyr, a aj dalsie dni sa budem snazit robit aby sa vyprazdnovanie dalo do stavu predtym, tak mi treba , viem . Pokial ide o stolicu tak su to extremne mnozstva a dost hrube, z coho som bol fakt mimo ze kolko tooho zo mna vychadzalo, avsak malo to aj vedlajsi efekt a to ze trhlina sa ozvala kedze bolo to dost hrube , ziaden extrem s trhlinou ale sa prebrala a trosku pobolieva.
strava:
rano /8-9:00/: 2-3 jabka 1-3 banany
obed 12-13:00/: salat v bageterii: kapusta, paradajka,uhorka, cibula, olivy, feta syr, hrianky(uz ich neberiem po vcerajsku),
po obede obvykle orechy , nejaka sladkost, ktoru uz tiez obmadzuujem, robim si chalvu...
po praci : 0,5-0,7 kefir z kombuchy , bud to spatne mlieko alebo kozie , nie casto.
posledny tyzden som si zacal robit stavy, takze na veceru :
mrkova , redkvickova, petrzlenova , salatova stava, proste co je doma to rozmixujem.
odhodlavam sa ze si kupim odstavovac:
http://www.harvestessentials.com/green-star-elite-gse-5000.html ale je to palka cena, ale myslim ze sa to oplati...
- no ked to zhrniem , keby som nebol idiot a nejedol tie sracky tak moj vecny problem s vyprazdnovanim a naduvanim bol vyrieseny, dufam ze sa to da do poriadku znova..zaco Vam patri velka vdaka !
,tiez si myslim ze jem toho vela, a poslednu dobu mam nejak malo energie , uvidime ako to bude ked budem znova na 100%raw.
otazky :
-pevne dufam ze sa mi travenie vrati do stavu ako to bolo pred par dnami, avsak to moje brucho je stale ako balon a lezie mi to dost na nervy kedze pravidelne cvicim , a nechce to nejako splasnut, myslim ze nanosy tam niesu tak ako ho zmensit? alebo co stym ?
-asi pred 2 mesiacmi som ochutnal sushi , nic fajnesje som nejedol
, aky mate na ttoto jedlo nazor?
problem tam je ryza a udeny surovy losos, inak k tomu sa podava salat, zazvor, cesrstva zelenina, je to drahe takze 1-2x do mesiaca si to dam.
-o tyzden idem na dovcu do bulharska a rozmyslam ze si tam budem davat ovocne dni, je to blbost alebo je to OK ? vezmem si tam tiez kombuchu na kefir pre istotu...
-ako pit zeleninove stavy ? normalne ako vodu alebo pomaly ( mama nieco spominala ze treba pomaly premiesat so slinamy) resp. pred tym si dat 1lyzicu oliv. oleja?
-ked som povedal obvodnej ze nejem varene tak na mna pozrela ako na no urcite to poznate, a povedala ze ked nebudem ejst maso budem chudokrvny , je to pravda?
- kupil som kokosovy olej , mate nejaky tip ako ho vyuzit?
uz ma nic nenapada ,ked tak doplnim.
Ospravedlnujem sa za vela otazok ![]()
Este raz velka vdaka !
Pekny den
takze bol som robit testy krvi, vyslo ma to 33€ + vitamin D a B12 este nemam ktore stalo 22€ ,(d3 - 17 €) ,na D3 a B12 musim este pockat 2 dni a potom to sem doplnim.
takze linky:
http://img535.imageshack.us/f/44369301.jpg/
http://img192.imageshack.us/i/96867994.jpg/
http://img413.imageshack.us/i/36416094.jpg/
( treba kliknut a asi aj povolit vyskakovanie okien, ak by neslo samo ...) .
NO snad nieco z toho vycitate.
Momentalny stav:
asi pred 4-6 tyzdnami z nicocho nic sa vyprazdnovanie zlepsilo asi o 100% , nafukovanie prestalo nie sice uplne ale o 95% urcite ano, cize pecka, vyliecili ste ma za cca 4 mesiace cez net ! za co velka vdaka, lenze vcera ako naschval som nebol po tych tyzdnoch na wc, ale pravedpodobne si zato mozem sam kedze posledny tyzden som jedol sracky ako jogurty,pizza, sladkosti ,chleba a pravedpodobne som narusil proces a preto ma to potrestalo , vecer som dal klystyr, a aj dalsie dni sa budem snazit robit aby sa vyprazdnovanie dalo do stavu predtym, tak mi treba , viem . Pokial ide o stolicu tak su to extremne mnozstva a dost hrube, z coho som bol fakt mimo ze kolko tooho zo mna vychadzalo, avsak malo to aj vedlajsi efekt a to ze trhlina sa ozvala kedze bolo to dost hrube , ziaden extrem s trhlinou ale sa prebrala a trosku pobolieva.
strava:
rano /8-9:00/: 2-3 jabka 1-3 banany
obed 12-13:00/: salat v bageterii: kapusta, paradajka,uhorka, cibula, olivy, feta syr, hrianky(uz ich neberiem po vcerajsku),
po obede obvykle orechy , nejaka sladkost, ktoru uz tiez obmadzuujem, robim si chalvu...
po praci : 0,5-0,7 kefir z kombuchy , bud to spatne mlieko alebo kozie , nie casto.
posledny tyzden som si zacal robit stavy, takze na veceru :
mrkova , redkvickova, petrzlenova , salatova stava, proste co je doma to rozmixujem.
odhodlavam sa ze si kupim odstavovac:
http://www.harvestessentials.com/green-star-elite-gse-5000.html ale je to palka cena, ale myslim ze sa to oplati...
- no ked to zhrniem , keby som nebol idiot a nejedol tie sracky tak moj vecny problem s vyprazdnovanim a naduvanim bol vyrieseny, dufam ze sa to da do poriadku znova..zaco Vam patri velka vdaka !
,tiez si myslim ze jem toho vela, a poslednu dobu mam nejak malo energie , uvidime ako to bude ked budem znova na 100%raw.
otazky :
-pevne dufam ze sa mi travenie vrati do stavu ako to bolo pred par dnami, avsak to moje brucho je stale ako balon a lezie mi to dost na nervy kedze pravidelne cvicim , a nechce to nejako splasnut, myslim ze nanosy tam niesu tak ako ho zmensit? alebo co stym ?
-asi pred 2 mesiacmi som ochutnal sushi , nic fajnesje som nejedol
, aky mate na ttoto jedlo nazor?
problem tam je ryza a udeny surovy losos, inak k tomu sa podava salat, zazvor, cesrstva zelenina, je to drahe takze 1-2x do mesiaca si to dam.
-o tyzden idem na dovcu do bulharska a rozmyslam ze si tam budem davat ovocne dni, je to blbost alebo je to OK ? vezmem si tam tiez kombuchu na kefir pre istotu...
-ako pit zeleninove stavy ? normalne ako vodu alebo pomaly ( mama nieco spominala ze treba pomaly premiesat so slinamy) resp. pred tym si dat 1lyzicu oliv. oleja?
-ked som povedal obvodnej ze nejem varene tak na mna pozrela ako na no urcite to poznate, a povedala ze ked nebudem ejst maso budem chudokrvny , je to pravda?
- kupil som kokosovy olej , mate nejaky tip ako ho vyuzit?
uz ma nic nenapada ,ked tak doplnim.
Ospravedlnujem sa za vela otazok ![]()
Este raz velka vdaka !
Pekny den
Testy jsem prohlédl dva, třetí nejde otevřít a nic podstatného tam špatně není. Je vidět, že většina nemocných se vyléčit vlastně vůbec nechce a jen jim trochu otrne, tak se nabuřtují a znovu bojují s původním problémem. Vše, co píšete, jenom potvrzuje moje slova, která zde tak často píšu. Nemoc je vlastně pouze v naší hlavě a změna je vždy možná. Suschi asi nic ideálního není, ale jednou za měsíc asi moc vadit nebude. Pokud máte zase rozeběhnutou kvasinku, tak ovoce zrovna výhra nebude. Zeleninové šťávy pijte normálně. Lékařka ví o výživě evidentně celkem prd a například já bych již podle názoru lékařů měl být tak dvacet let mrtvý a pořád nic. Maso prakticky nejím a chudokrevný rozhodně nejsem, naopak znám mnoho chudokrevných řízkařů. Kokosový olej je výborný i samotný, ale jinak velice dobře chutná s ovocem.
dobry den,
tak doplnam testy:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=a5edbe9d4d1c0a51c037033506f3d376
plus mam d3 a b12 :
B12: 266,0 pg/ml [norma - 180 - 915,o pg/ml ]
D3 : 17,1 [ norma - 20,0 - 67,0 pg/ml ]
- som idiot ze som si to pokazil , totiz ono sa to zmenilo zo dna na den, proste prislo nutkanie, dokonca v praci, a slo to, casom som si daval o pol noci jogurty, 1-2, raz som zjedol dokonca 4, potom este chleba so slaninou,atd atd, asi tak tyzden 2 som toto robil a ten minuly tyzden som mal v piiatok sushi a v sobotu som zozral celu velku pizzu cim som to asi do****.
Inak sa mi zlepsilo to vyprazdnovanie, naduvanie prestal som grgat , chrbtica (lumbago) ma prestala boliet, noa teraz opat sa mi grga po jedle/vode , rozmyslam ze znova kupim mms, co Vy nato ? neviem sice ci mi prave mms pomohlo alebo co ....
Inak niekde som cital na fore ze slepe crevo po vybrati moze zhorsit travenie, totiz tie nemam uz slepe crevo ,ktore slo von kvoli tomu ze mi prasklo a uz slo o zivot ,takze tak no...
Zajtra idem dat Sankhapraksalanu, tak dufam ze to pomoze aspon trochu.
otazky:
- prosim pozriete sa na ten 3 test este raz, snad uz pojde link..
-kyselinu HCl mi nikde nevdeli povedat kde si to mozem otestovat...a rozmysalm cim to je ze sa mi to travenie pokazilo, ze proste ta stolica o tom objeme sa mi uz nevytvara , bolo jej fakt a dost a vyslo zomna vzdy vsetko, no proste som bol z tooho nadseny..
- ako zistim ze lanovy olej mam pokazeny alebo nie? dosiel mi a cem zrobit patlanicu a nerad by som pokazil...
urcite som zabudol este nieco , tak nabuduce..
dakujem za info
tak doplnam testy:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=a5edbe9d4d1c0a51c037033506f3d376
plus mam d3 a b12 :
B12: 266,0 pg/ml [norma - 180 - 915,o pg/ml ]
D3 : 17,1 [ norma - 20,0 - 67,0 pg/ml ]
- som idiot ze som si to pokazil , totiz ono sa to zmenilo zo dna na den, proste prislo nutkanie, dokonca v praci, a slo to, casom som si daval o pol noci jogurty, 1-2, raz som zjedol dokonca 4, potom este chleba so slaninou,atd atd, asi tak tyzden 2 som toto robil a ten minuly tyzden som mal v piiatok sushi a v sobotu som zozral celu velku pizzu cim som to asi do****.
Inak sa mi zlepsilo to vyprazdnovanie, naduvanie prestal som grgat , chrbtica (lumbago) ma prestala boliet, noa teraz opat sa mi grga po jedle/vode , rozmyslam ze znova kupim mms, co Vy nato ? neviem sice ci mi prave mms pomohlo alebo co ....
Inak niekde som cital na fore ze slepe crevo po vybrati moze zhorsit travenie, totiz tie nemam uz slepe crevo ,ktore slo von kvoli tomu ze mi prasklo a uz slo o zivot ,takze tak no...
Zajtra idem dat Sankhapraksalanu, tak dufam ze to pomoze aspon trochu.
otazky:
- prosim pozriete sa na ten 3 test este raz, snad uz pojde link..
-kyselinu HCl mi nikde nevdeli povedat kde si to mozem otestovat...a rozmysalm cim to je ze sa mi to travenie pokazilo, ze proste ta stolica o tom objeme sa mi uz nevytvara , bolo jej fakt a dost a vyslo zomna vzdy vsetko, no proste som bol z tooho nadseny..
- ako zistim ze lanovy olej mam pokazeny alebo nie? dosiel mi a cem zrobit patlanicu a nerad by som pokazil...
urcite som zabudol este nieco , tak nabuduce..
dakujem za info
OK,
uz som si dal 2 davky opalovania, ale stale ma specie, takze uz s rozumom, a idem o tyzden k moru tak snad bude jasno a doplnim D.
idem teda na sanku.
a snad tento rok Vas navstivim a osobne podakujem.
Dakujem za info.
dobre rano,
takze som po Sankhapraksalane ( sobota 12:00 ) , a stolica zatim nebola a naduvanie pokracovalo, psychika down. Asi pojdem znova do mms , uz to mam v hlave snad zrovnane. Velmi sa mi do mms nechce {ten treti tyzden mi uz bolo dost spatne z toho zapachu..) ale tu kandidu asi dokaze slusne eliminovat. Inak tie kvasinky pozeru vsetko co do seba hodim kedze sa stolica nekona ako pred 2 tyzdnami ? To je teda sila ak je to tak. Takze myslite ze je rozumne na 3 tyzdne znova papat mms ?
Ktore z tychto potravin by som mal obmadzit:
ovocie: jablka,banany,melon,goji,hrusky,hrozno,marhule
zelenina: paradjka,paprika,uhorka,salat,habanero,kapusta,cibula,cesnak,mrkva,kalerab,petrzlen
orechy: vlasske, mandle, lieskove,kesu
tekutiny: oliv.olej, jablcny ocot, cerv. vino, kefir
sladke: med,susene ovocie (malo)
to je zhruba co jem denne,, co z toho krmi tie bakterie (viem ze sladke potraviny) , resp. ked som bral mms som neobmedzoval nic, a ked som dobral mms tak po par dnoch sa stav zlepsil ,
- nedavno som tu nasiel recept na pickles, kiezby som to objavil skor, dnes nalozim..
Este mam jednu zaludnu otazku, co si myslite o fajceni marihuany a jej liecivych resp. skodlivych ucinkov, mam na mysli tak 1-2 x za mesiac. Je mi to proti srsti fajcit kedze sportujem, len ma zaujima Vas nazor, teda ak mate s tymto skusenost.
Dakujem
takze som po Sankhapraksalane ( sobota 12:00 ) , a stolica zatim nebola a naduvanie pokracovalo, psychika down. Asi pojdem znova do mms , uz to mam v hlave snad zrovnane. Velmi sa mi do mms nechce {ten treti tyzden mi uz bolo dost spatne z toho zapachu..) ale tu kandidu asi dokaze slusne eliminovat. Inak tie kvasinky pozeru vsetko co do seba hodim kedze sa stolica nekona ako pred 2 tyzdnami ? To je teda sila ak je to tak. Takze myslite ze je rozumne na 3 tyzdne znova papat mms ?
Ktore z tychto potravin by som mal obmadzit:
ovocie: jablka,banany,melon,goji,hrusky,hrozno,marhule
zelenina: paradjka,paprika,uhorka,salat,habanero,kapusta,cibula,cesnak,mrkva,kalerab,petrzlen
orechy: vlasske, mandle, lieskove,kesu
tekutiny: oliv.olej, jablcny ocot, cerv. vino, kefir
sladke: med,susene ovocie (malo)
to je zhruba co jem denne,, co z toho krmi tie bakterie (viem ze sladke potraviny) , resp. ked som bral mms som neobmedzoval nic, a ked som dobral mms tak po par dnoch sa stav zlepsil ,
- nedavno som tu nasiel recept na pickles, kiezby som to objavil skor, dnes nalozim..
Este mam jednu zaludnu otazku, co si myslite o fajceni marihuany a jej liecivych resp. skodlivych ucinkov, mam na mysli tak 1-2 x za mesiac. Je mi to proti srsti fajcit kedze sportujem, len ma zaujima Vas nazor, teda ak mate s tymto skusenost.
Dakujem
MMS je velice vhodné a nejvíc zabere v klystýrech, ale začínejte opatrně od jedné kapky v celém nálevu a postupně se lze podle snášenlivosti dostat až na 10 kapek na litr nálevu. Vypisovat, co můžete, nebo ne je blbost, protože je to u různých lidí různé, čili se takto radit nedá. Vhodný postup je, do každého jídla, kde si nejste jistý, dávat fungicidní potraviny a snažit se omezit takové potraviny, které vám evidentně způsobují potíže. Saláty pickles jsou jednoznačně výborné a kvasinky je nemají rády. S marihuanou ve formě kouření zkušenosti nemám, ale kouření není nutné, klidně ji lze přidávat i do potravin, třeba jsem u jednoho kamaráda jedl marihuanový koláč a dobrý. Na mnoho zdravotních potíží jednoznačně pomáhá, ale zrovna na kvasinky, tam si jistý nejsem s tím zkušenosti nemám.
Tak teda si objednavam mms a skusim este tento tyzden 1-2 x klystir s mms, kedze v sobotu letim na dovolenku. Chcem vela plavat 1-2 hodky denne a doplnit ten vitamin D.
NO ale este som zabudol otazky:
- pri tom opalovani, ste mysleli cele telo ? cital som ze 20 min na slnku pokryje dennu davku vitaminu D len neviem ci staci tvar alebo cele telo ,ale asi cele telo ze?
- hladal som dost dlho ,ale nenasiel kde zohnat vitamin C vo vacsiom baleni ,kedze teraz som kupil 100g so sipkami s postupnym uvolnovanim co neviem ci je OK za 10€ , co je aj dost, tak ci nahodou neviete o niecom.
- taktiez som preliezal forum na plivaci teset ale nenasiel som co potom sledovat v tom pohari ? ![]()
snad asi vsetko ,uz neotravujem
vlastne este 1 otazka:
ako je to mozne, ze niektori ludia jedia varene a kadejake bludy a su fit, resp. aspon tak do tych 50 rokov ,potom to uz ide dole vodou ,az na vynimky a nikto ako ja mam s tym problem, som to ja ale oni menej na nizsiom stupni vyvoja evolucie alebo ako? inak si to neviem vysvetlit, lebo neverim ze je to geneticka alebo nejaka ina porucha. NO to len taka uvaha
.
dakujem
NO ale este som zabudol otazky:
- pri tom opalovani, ste mysleli cele telo ? cital som ze 20 min na slnku pokryje dennu davku vitaminu D len neviem ci staci tvar alebo cele telo ,ale asi cele telo ze?
- hladal som dost dlho ,ale nenasiel kde zohnat vitamin C vo vacsiom baleni ,kedze teraz som kupil 100g so sipkami s postupnym uvolnovanim co neviem ci je OK za 10€ , co je aj dost, tak ci nahodou neviete o niecom.
- taktiez som preliezal forum na plivaci teset ale nenasiel som co potom sledovat v tom pohari ? ![]()
snad asi vsetko ,uz neotravujem
vlastne este 1 otazka:
ako je to mozne, ze niektori ludia jedia varene a kadejake bludy a su fit, resp. aspon tak do tych 50 rokov ,potom to uz ide dole vodou ,az na vynimky a nikto ako ja mam s tym problem, som to ja ale oni menej na nizsiom stupni vyvoja evolucie alebo ako? inak si to neviem vysvetlit, lebo neverim ze je to geneticka alebo nejaka ina porucha. NO to len taka uvaha
.
dakujem
Opalovat celé tělo a mazat kokosovým olejem. Na Slovensku nejlevnější vitamín C prodává tuším DM drogerie. Popisuji tam celkem jasně, co se má dít, nebo nemá, tak ještě zapátrejte, zadejte si pro zjednodušení „plivací test 30 minut“. Vaše problémy pramení ze stresu a nízké tvorby kyseliny chlorovodíkové v žaludku, žádná genetika s tím nemá co společného, pouze náš normální lidský kretenizmus, na základě kterého se stále ženeme dobrovolně do záhuby. Stačí měsíc na samotě v lese a budete trávit i hřebíky, ale bez mobilu a s vypnutou hlavou, jinak je to k ničemu.
Ano, to Ccko kupis v DMke, vyzera takto http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=8232#p8232 a stojí cca 2€ + má super rozpustnosť. Treba to vždy zamiešať do niečoho farebného kôli bioflavonoidom, aby malo Ccko lepšiu využiteľnosť v organizme. Mne sa to zdá najmenej kyslé v pomarančovej štave, alebo štava z červeného grepu. V mrkvovej štave to je cítiť dosť.
vdaka za super tip s kokosovym olejom na dovolenke ![]()
mohy ,diky, zajtra naklusem na hlavnu, ked som sa napchval 30g denne tak bolo to dost kysle ale to som drvil tabletky asi tak 5 minut v ustach ked to bude vo vode tak by to malo byt v pohode , len ked zacnem znova s mms tak tie 2-3 hodinove odstupy budem musiet dodrziavat ,
vdaka vdaka
vdaka vdaka
V ústach by som to asi moc nedrvil, nakoľko sa jedná o kyselinu a zubom to asi prospievať zrovna nebude. Voda ideálna si tiež nieje, skús si to zamiešať do malého množstva napr 2 dcl štavy - hlavne nech to je farebné. Osobne si potom ešte ústa prepláchnem ďalšou štaovou v ktorej už vitamín nemám. Zuby máme len jedny.
este mam zopar otazok pan Jarda:
ovocie + orechy je OK? cital som ze si tu ludia robia ovocne salaty s orechami
zelenina + orechy ? to mi nejako nejde dokopy.. skor semena (slnecnica,sezam...)
cesnak prakticky s hocicim je OK?
konzumacia cesnaku a kura s mms je OK? ten cesnak spominam kvoli tym bakteriam ktore som si asi znova vypestoval a pokazil travenie....
objednal som si aj nelupane bio konopne semienka, ,namocit a zjest? alebo ako ich vyuzit, ze vraj maju dobryy pomer bielkovin? resp. nejaky tip..
uz snad posledna otazka:)
pri 1 dnovom poste ,mozem brat mms ?
dakujem
ovocie + orechy je OK? cital som ze si tu ludia robia ovocne salaty s orechami
zelenina + orechy ? to mi nejako nejde dokopy.. skor semena (slnecnica,sezam...)
cesnak prakticky s hocicim je OK?
konzumacia cesnaku a kura s mms je OK? ten cesnak spominam kvoli tym bakteriam ktore som si asi znova vypestoval a pokazil travenie....
objednal som si aj nelupane bio konopne semienka, ,namocit a zjest? alebo ako ich vyuzit, ze vraj maju dobryy pomer bielkovin? resp. nejaky tip..
uz snad posledna otazka:)
pri 1 dnovom poste ,mozem brat mms ?
dakujem
Ovoce + ořechy a semínka, zelenina + ořechy a semínka, česnek skoro do všeho je OK. Česnek a MMS nevadí a co se týká konopných semínek, tak s těmi zkušenosti nemám a sám je nepoužívám, nicméně tak jak to popisujete je to asi správně. Při půstu MMS brát můžete, pokud to vydržíte, ono vám totiž může být z masivního detoxu dost blbě.
diky,
tak vcera stolica nebola aj ked skoro
,dnes rano bola a v mega mnozstve [ hruba dlha ], no som zvedavy ,asi sa to uz zlepsuje ,
inak som opat rozmyslal
, ked mi to travenie fungovalo OK, a postupne som si daval jogurt, druhy , trochu chleba, neskor 3-4 jogurty, tak teraz si spominam ze po par dnoch blbnutia sa trosku zhorsilo vyprazdnovanie , dal som klystyr a znova to bolo OK, teda cely problematika vyprazdnovania u mna moze byt v tych kvasinkach resp, kandide? kedze stravu jem taku ze proste to musi ist von u zdraveho cloveka, kedze vlakninu mam dost, pijem dost, cistim sa, atd.. Cize tie bakterie je moj hlavny problem ked sa premnozia po jedeni varenych jedal ? Resp. ked ich vyhubim tak sa aj obnovi tvorba HCl , prestane grganie, naduvanie . Moze to tak byt ?
Totiz hladam tu hlavnu vec ktora mi zrobi zle a ak je to tak , je super vediet co je ta pricina. Len ked som bol u doktorky ze ma naduva robola mi ultrazvuk creva a povedala ze vsetko je OK, oni su uplne mimo ked tieto veci neberu vaznejsie ? AKo viem ze su mimo/biznis atd. ale zeby az tak naschval?
Inak ktora/e zeleninova stava je dobra na hojenie trhliny ? Hygiena je dolezita, rychla chodza, na stranke neviem ci poznate http://www.sk2.goo.cz , uvadzaju na hemeroidy tieto stavy :
Draslík (karotka, celer, petržel, špenát)
Karotka a špenát
Karotka, špenát, tuřín a řeřicha potoční
,lenze hemoroid je trosku ina vec ako trhlina , dolezite asi bude mat makku pravidelnu stolicu ale nieco na urychlenie hojenia toho tkanive mate nejaky tip ? Cital som [ http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=3423&magazine_id=12 ze oxid dustany pomaha hojit , patral som v ktorych potravinach sa to nachadza ale okrem pohanky som nenasiel nic.
Kupil som si tiez pohar s pravotocivou spiralou(keltska spiralal), a pred chvilkou som cital o potravinach s radiaciou , takze ma to nieco do seba ta spirala a niesu to vyhodene peniaze
.
Este 1 vec k odstavovacu, je to fakt velky rozdiel v objeme vylisovanej stavy oproti klasickemu odstavovacu ?
Jee zase vela som popisal . ![]()
Pardon.
Vdaka
Inak ktora/e zeleninova stava je dobra na hojenie trhliny ? Hygiena je dolezita, rychla chodza, na stranke neviem ci poznate http://www.sk2.goo.cz , uvadzaju na hemeroidy tieto stavy :
Karotka a špenát
,lenze hemoroid je trosku ina vec ako trhlina , dolezite asi bude mat makku pravidelnu stolicu ale nieco na urychlenie hojenia toho tkanive mate nejaky tip ? Cital som [ http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=3423&magazine_id=12 ze oxid dustany pomaha hojit , patral som v ktorych potravinach sa to nachadza ale okrem pohanky som nenasiel nic.
Kupil som si tiez pohar s pravotocivou spiralou(keltska spiralal), a pred chvilkou som cital o potravinach s radiaciou , takze ma to nieco do seba ta spirala a niesu to vyhodene peniaze
.
Este 1 vec k odstavovacu, je to fakt velky rozdiel v objeme vylisovanej stavy oproti klasickemu odstavovacu ?
Pardon.
Vdaka
Problém opravdu patrně bude v kvasinkách a v neschopnosti zpracovat větší množství bílkovin, díky slabé tvorbě kyseliny chlorovodíkové v žaludku. S tím na doktory chodit nemusíte, tento problém není možné vidět, čili neexistuje. Na hemeroidy i fisury je nutný rutin, který je v pohance, borůvkách a také můžete použít rakytník řešetlákový. Nejvhodnější strava je strouhaná mrkev, pohanka a čerstvý listový špenát. Úprava vody spirálou je dobrý nápad a vyhozené peníze to rozhodně nejsou. Tam je velký rozdíl jak v objemu, tak v kvalitě, nedá se srovnávat nesrovnatelné.
Ahoj. Poslední dobou mám řidší stolici. Ne průjem, ale ani ne tuhou. A nevím, kde dělám chybu. Příklad jídelníčku za posledních 14 dní: Ráno 0,5L vody s propolisem (10kapek) nebo s 1 lž.jabl.octem zapíjím vitamíny B, jod, selen,zinek. Za 30min. ovocný salát-dva druhy ovoce (výběr: jablko, broskev, nektarinka, jahody,borůvky,plus skořice a česnek) polité rozmixovaným jedním kusem ovocem (tím samým co je v salátu) nebo pohankou, nebo dva banány (plus česnek,zázvor,skořice, kok.olej). Svačina: dva banány (výjimečně) většinou jablka, 0,5L ovocné šťávy. Oběd: mrkev, salát, okurka, rajčata, paprika, někdy to dám do salátu, někdy si uvařím jáhly a zeleninu spařím na pár minut nad parou, někdy brambory ve slupce. Ale radši to mám jednodušší jen samotná syrová zelenina. Odpoledne 0,75L zeleninové šťávy, večer nějakou zeleninu nebo kefír. Vodu přes den vypiji kolem 2L. Přestala jsem pít horčík a jíst melouny. Oříšky jím vlašské nebo kešu párkrát do týdne. Ph moče ráno cca 6,9, odpoledne cca 7,5. Občas si trochu loknu solanky. Podle testu ranní sody bych snad měla mít dostatek kys. chlorovodíkové v žaludku. Nevíte, v čem by mohl být zakopaný pes? Děkuji za odpověď. Jinak pozitivní zpráva pro mne je, že měsíc dělám pravidelně jednodenní půst každý týden a za ten měsíc jsem přibrala 3kila. Což je dobře
Pokud ta stolice nelepí a jde normálně spláchnout bez použití štětky, tak to zase takový problém nepředstavuje. Podle mě ta strava obsahuje hodně vlákniny, což nemusí být také ideální a není nic snazšího, než tam zařadit něco prakticky bez vlákniny, což by mělo stolici zahustit. Dejte si třeba obyčejnou rýži s banánem a uvidíte jak se to bude chovat, případně ji můžete posypat kakaem a to už by mělo fungovat vůbec dobře. Jak vidíte půsty nejsou o hubnutí, ale o vybalancování celého těla, které pak nabere prakticky ze vzduchu.
Dobry den jarda, kopirujem sem cast nasej konverzacie z temy klystir, myslim, ze toto uz patri sem:
dokedy cistit crevo kazdodenne, ako poznam, ze je iuz dost? mam pocit, ze posledne dni uz ide zo mna vacsinou nejaka spinava voda. ja toho vela nezjem, ale aj tak rozmyslam, kde sa to jedlo straca, lebo to co zo mna vyjde, nezodpoveda ani tomu malemu mnozstvu, co zjem. verim, ze sa mi nalev dostane az k tenkemu crevu, lebo v stolici vidno nestravene kusocky toho, co som v dany den jedla na obed.
Předpokládám podle popisu, že by měl vyhovovat a použít ho můžete. Dává se postupně od jedné kávové lžičky do 4 polévkových lžic, což je dvacet kávových lžiček a přidává se vždy jedna lžička denně. Nicméně před tím by asi opravdu bylo vhodné třeba týden vynechat a ověřit jak chodí spontánní defekace. Podle popisu může jít i o velice pomalé zpracování stravy, čili vyzkoušejte si, zda máte dostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku a pokud nebude, tak ji vyzkoušejte dodat, to by mohlo trávení vylepšit. Klystýry urinou se dají dělat klidně i 3 měsíce v kuse, ale pokud z vás úsady nejdou, tak je to třeba zbytečné, ale takto to nedokážu odhadnout.
pisem to sem preto, lebo myslim, ze mam problem dost vazny so spontannym vyprazdnovanim. na Vasu radu som vynechala klystiry ale len na 3 dni, kedze spontanna stolica - normalna - sa nedostavila, uz som zacala byt aj poriadne nervozna, sla som opat do klystiru. normalna pisem preto, lebo den predtm som mala jemne hnackovanie sposobene reakciou tela na vela horciku. no nepokladam to za noralne vypraznenie, kedze slo len o riedku stolicu (nasledujuci den priklystire som mala vyplavene aj tuhe kusy, cize pri tej hnacke to muselo v creve obtekat okolo tej hustej)
aby som napisala aj nieco v skratke:
zapchy mam od nepamati, neviem ako v utlom detstve, ale co si uz pamatam, ze som si to uvedomovala, urcite od skolskych cias. znamenalo to stolicu raz za 3-4 dni.
zivotosprava biedna, na vyske este biednejsia, ale tam som zacala od isteho obdobia aspon dostatocne pit cca 3 litre vody denne.
zlom nastal, ked som si zvykla vzdy rano nalacno zjest par kuskov oliv, po nejakom tyzdni sa zrazu defekacia zacala dostavovat kazde rano! no vacsinou len raz denne, ale bola so stastna, ze je to tak. pokracovalo to takto zdanlivo bez problemov ( az na obcaane vypadky, no rozbehlo sa to vzdy znovu) az do tehotenstva, tam bol na zaciatku problem, potom znovu fajn. pri druhom tehu to iste. na navrat stolice pomohlo vtedy myslim lanove semienko rano vo vode.
obrat spat ale prisiel cca pred 2 mesiacmi, kedy som dost razantne presla na takmer 100% surovu stravu. vynechala som ranne teple mlieko a nasledne kavu, co , ako som zistila, moje telo navyklo na pravidelnu stolicu. ked som toto vypustila, nastal opat problem so stolicou.
je mi jasne, ze skryty problem tam bol vzdy, len toto je privela. tolko ovocia, zeleniny som nikdy nejedla, jem aj dost tukov, pijem dostatok vody, nepomohlo ani lanove semienko.
uzivam HCl, horcik, zacala som zinok med (raz za tyzden lugol)...
denne klystriry som robila vyse mesiaca, najprv s urinou, potom 1-10kvapiek s MMS, potom pauza par dni a potom s jablcnym octom, tam som si po niekolkych dnoch s octom dala tu pauzu a takto to dopadlo.
je mozne, ze sa mi takto spomalilo crevo nasledkom klystirov? ja by som ich nerada zanechala, lebo zdaleka nie som cista a som s ocistami iba na zaciatku.
ked som tu citala lacov pribeh, prislo mi to take jednoduche - na to, ake mal problemy, dost rychlo nastala zmena. ale mam pocit, ze vsetci okolo mna s prepacenim kakaju normalne, len ja nie. mozem zjest a vypit hocico a nic to so mnou nespravi. (kedysi som vypila pol litra saratice a nic!!!)
pijem kefir, aj liter denne, pickles, lanove semeno a nic.stale sa vyprazdnim len s klystrirom. som si ista, ze keby som este po tych 3 dnoch vyckala jeden den, stolica pride a asi by bola aj kazdodenna, no co s tou 3 dnovou stolicou v creve? toto normalne nie je.
dolezita vec - urcite mam premnozenu kvasinku, ja som sa este do razantneho boja nepustila, lebo psychicky nie som schopna vzdat sa ovocia, mozno na par dni ale na viac nie.
co mam robit? som zufala..
napadlo mi, ci neexistuje aj nejake cviky na obnovu - podporu - peristaltiky, najskor joga asi....
snad som na nic, co som chcela, nezabudla. ospravedlnujem sa za dlhy prispevok....
aby som napisala aj nieco v skratke:
zapchy mam od nepamati, neviem ako v utlom detstve, ale co si uz pamatam, ze som si to uvedomovala, urcite od skolskych cias. znamenalo to stolicu raz za 3-4 dni.
zivotosprava biedna, na vyske este biednejsia, ale tam som zacala od isteho obdobia aspon dostatocne pit cca 3 litre vody denne.
zlom nastal, ked som si zvykla vzdy rano nalacno zjest par kuskov oliv, po nejakom tyzdni sa zrazu defekacia zacala dostavovat kazde rano! no vacsinou len raz denne, ale bola so stastna, ze je to tak. pokracovalo to takto zdanlivo bez problemov ( az na obcaane vypadky, no rozbehlo sa to vzdy znovu) az do tehotenstva, tam bol na zaciatku problem, potom znovu fajn. pri druhom tehu to iste. na navrat stolice pomohlo vtedy myslim lanove semienko rano vo vode.
obrat spat ale prisiel cca pred 2 mesiacmi, kedy som dost razantne presla na takmer 100% surovu stravu. vynechala som ranne teple mlieko a nasledne kavu, co , ako som zistila, moje telo navyklo na pravidelnu stolicu. ked som toto vypustila, nastal opat problem so stolicou.
je mi jasne, ze skryty problem tam bol vzdy, len toto je privela. tolko ovocia, zeleniny som nikdy nejedla, jem aj dost tukov, pijem dostatok vody, nepomohlo ani lanove semienko.
uzivam HCl, horcik, zacala som zinok med (raz za tyzden lugol)...
denne klystriry som robila vyse mesiaca, najprv s urinou, potom 1-10kvapiek s MMS, potom pauza par dni a potom s jablcnym octom, tam som si po niekolkych dnoch s octom dala tu pauzu a takto to dopadlo.
je mozne, ze sa mi takto spomalilo crevo nasledkom klystirov? ja by som ich nerada zanechala, lebo zdaleka nie som cista a som s ocistami iba na zaciatku.
ked som tu citala lacov pribeh, prislo mi to take jednoduche - na to, ake mal problemy, dost rychlo nastala zmena. ale mam pocit, ze vsetci okolo mna s prepacenim kakaju normalne, len ja nie. mozem zjest a vypit hocico a nic to so mnou nespravi. (kedysi som vypila pol litra saratice a nic!!!)
pijem kefir, aj liter denne, pickles, lanove semeno a nic.stale sa vyprazdnim len s klystrirom. som si ista, ze keby som este po tych 3 dnoch vyckala jeden den, stolica pride a asi by bola aj kazdodenna, no co s tou 3 dnovou stolicou v creve? toto normalne nie je.
dolezita vec - urcite mam premnozenu kvasinku, ja som sa este do razantneho boja nepustila, lebo psychicky nie som schopna vzdat sa ovocia, mozno na par dni ale na viac nie.
co mam robit? som zufala..
napadlo mi, ci neexistuje aj nejake cviky na obnovu - podporu - peristaltiky, najskor joga asi....
snad som na nic, co som chcela, nezabudla. ospravedlnujem sa za dlhy prispevok....
Ono to všechno může záviset na naprosté blbosti a deficit jediné konkrétní látky může pak znamenat velký problém, dejte si udělat vlasovou analýzu, která vám odpoví na případný deficit některých minerálů, nebo stopových prvků, třeba může chybět měď, nebo mangan, či něco dalšího. Pak bych také vyzkoušel dodat ve velkém vitamíny skupiny B a to konkrétně na střeva B5-panthenol, denně tak 1000 mg a vyzkoušejte ještě jednu věc, která s tím teoreticky také může hnout a to srovnat homocystein, na což vám stačí denně 10 mg vitamínu B6-pyridoxinu, 600 mcg vitamínu B9-kyseliny listové, 500 mcg vitamínu B12 kobalaminu. Podotýkám, že jde o minimální dávky, které klidně můžete i otuplovat a co se týká těch klystýrů těch se bát nemusíte v nic problém určitě není.
dakujem, idem teda na tu analyzu, potrebne Vami odporucene vitaminy sa budem snazit zatial uzivat.
Jarda, mysleli ste naozaj 1000mg? Neviete poradit nejaku konkretnu znacku, s vacsim obsahom panthonelu a za dobru cenu?
Ano, dávka je pro takovéto případy správná a vyzkoušejte tyto http://www.swanson.cz/kyselina-pantothe ... 0pcs-250mg
Jarda, zatial, co som zhanala na slovensku dostupne B5, tak na swansom.cz je tento vitamin nedostupny- idem tam pisat mail, na ako dlho asi. cize momentalne som nahrata, u nas som nic s podobnym obsahom B5 nenasla. no zatial uvazujem aspon na zviseni prijumu B5 v potrvinach, no citala som, co ho obsahuje materska kasicka, trescia pecen, psenicne klicky, otruby maso. pravdupovediac, moc sa mi to z takychto zdrojov nechce nahradzat, no neviem, co dalej.
zatial som na tom biedne, posledny klystir bol rano v piatok po ociste pecene, to som mala creva vygruntovane, potom nasledujuce rano , teda skor dopoludnie nieco malo stolice - co som sa cudovala, ze vobec nieco bolo. dnes ranno nic, vecer som mala nejake mensie hnackovanie, co neviem, z coho mohlo byt, no to nepokladam za stolicu, bolo toho malo. rANO SOM JEDLA 2 JABLKA, OBED SALAT MIESANY, HLAVNE ZELENE VECI, K TOMU - kedze sme boli na navsteve - hostine
- som si dala k tomu trosku masa z kralika. vecer mrkvovo cesnakovo cviklova stava (po nej ziadne tazkosti), hnackovanie zacalo uz pred stavou . teraz ustalo, este kefir, ten nic nezhorsil.
no kazdopadne, uz ma asi 3 dni trapi nafukovanie a spojene s bolestou a krcami brucha (podozrievam aj ovulaciu, ktoru som mavala a mam obcas bolestivu, no nie som si uplne ista) - pisala som Vam aj do temy ocista jater - o nie moc vhodnej strave po ociste ( pickles s olejom, neskor kokos). cize od obeda toho dna, to su uz 2 dni. brucho mam stale nafuknute.
mam pocit, ze bez klystiru som nahrata, nafukuje ma a vobec, problem s bruchom.
este by som sa chcela opytat, ci nemate este aj nejaky tip, na rozhybanie creva cvikmi, trebars jogu alebo masaze brucha (O mASAZACH SOM nieco CITala). co by mohlo trosku pomoct.
pohybu mam podla mna dost, co sa tyka behaciek po byte, lebo som sklerotik a pri dvvoch malych detoch a skleroze sa aj zadychcim
pohybu vonku nie je moc, mame dieta, co si vystaci s tmolenim sa pocas celej prechadzky na jednom nieste
a kecanim ![]()
tolko k pohybu.
zatial som na tom biedne, posledny klystir bol rano v piatok po ociste pecene, to som mala creva vygruntovane, potom nasledujuce rano , teda skor dopoludnie nieco malo stolice - co som sa cudovala, ze vobec nieco bolo. dnes ranno nic, vecer som mala nejake mensie hnackovanie, co neviem, z coho mohlo byt, no to nepokladam za stolicu, bolo toho malo. rANO SOM JEDLA 2 JABLKA, OBED SALAT MIESANY, HLAVNE ZELENE VECI, K TOMU - kedze sme boli na navsteve - hostine
- som si dala k tomu trosku masa z kralika. vecer mrkvovo cesnakovo cviklova stava (po nej ziadne tazkosti), hnackovanie zacalo uz pred stavou . teraz ustalo, este kefir, ten nic nezhorsil.
no kazdopadne, uz ma asi 3 dni trapi nafukovanie a spojene s bolestou a krcami brucha (podozrievam aj ovulaciu, ktoru som mavala a mam obcas bolestivu, no nie som si uplne ista) - pisala som Vam aj do temy ocista jater - o nie moc vhodnej strave po ociste ( pickles s olejom, neskor kokos). cize od obeda toho dna, to su uz 2 dni. brucho mam stale nafuknute.
mam pocit, ze bez klystiru som nahrata, nafukuje ma a vobec, problem s bruchom.
este by som sa chcela opytat, ci nemate este aj nejaky tip, na rozhybanie creva cvikmi, trebars jogu alebo masaze brucha (O mASAZACH SOM nieco CITala). co by mohlo trosku pomoct.
pohybu mam podla mna dost, co sa tyka behaciek po byte, lebo som sklerotik a pri dvvoch malych detoch a skleroze sa aj zadychcim
pohybu vonku nie je moc, mame dieta, co si vystaci s tmolenim sa pocas celej prechadzky na jednom nieste
a kecanim ![]()
tolko k pohybu.
Oni to vždy nemají celkem krátkou dobu a pak již zase není problém, ale jde si také zboží objednat přímo v USA na http://www.swansonvitamins.com/ , většinou s tím není problém. Osobně bych na vašem místě nasadil Lepicol a uvidíte jak se střeva budou chovat. Pohyb po bytě je hovadina, jediný vhodný pohyb je venku a to minimálně hodinu denně.
No mne je jasne, že behať po byte nebude ono, ale čo iné robiť, keď mame anti pohyblive dieťa a ja sa mimo toho von nedostanem, proste nie je čas. Ale keď bude teplo, bude lepšie.
Zo swansonu mi už aj odpísali, budú to Mať do dvoch týždňov. Lepicol môže aj odstraniť problém, alebo po vysadení sú problémy späť?
Lepicol problémy odstraní pouze v případě, že půjde o problém v laktobacilech, ale jinak ne, proto je také vhodné se hodně pohybovat, což zajistí i dobrý pohyb střeva.
no, pijem kefir, tak okolo pol litra az litra denne, tu by som snad mohla mat dost laktobacilov...
ja to vidim na ten pohyb, no vonku, ako som uz spominala, toho moc nenabeham, a doma necvicim, mohlo by mi pomoct napr. zacat cielene cvicit doma.. cas mam akurat vecer, co zrovna asi nie je najvhodnejsie, ale aspon nieco.
Tak určitě to pomůže, jakýkoliv pohyb střeva alespoň částečně řeší.
vcera som trochu brazdila po stranke vitarian.cz a nasla som celkom zauimave reakcie, malo tam viac ludi problem som zapchou po prechode na vitarianstvo, jeden clen nasiel o tom aj zmienk, preco to tak moze byt. udajne, konzumaciou varenej stravy, ktora je na rozdiel od ovozelu objemnejsia aj v creve, sa crev zaplnia uplne a vyprazdnovanie sa kona akokeb vytlacanim starej stolice novou. cize crevo zleniviie a nepracuje pohyb criev tak ako ma, cize vitastrava malo objemna tam stoji ovela dlhsie. ma to logiku podla mna, co na to poviete?
u mna by to tak mohlo fungovat.
priklad:
v den porodu ma strasne prehnalo, myslim, ze slo z criev vsetko von. po porode nastalo prve vyprazdnenie po 5 dnoch!!!! ![]()
subjektivne pocity ziadne negativne. nic mi nebolo, nenafukovalo, bolesti ziadne. proste prisla normal stolica ako som bola zvyknuta pretym a odvtedy opat kazdy den tak ako predtym... cize odvtedy som mala v crevach pravdepodobne vzdy niekolkodnovu stolicu.
problemy nastali po 1. sankhe, kedy som sla na 1. stolicu po 2 a pol dnoch, co uz bolo aj tak lepsie. este v tej nemocnici, samozrejme strava rano rozky - to som vzdy zjedla 3, mlieko, obedy tradicne, takmer ziadna zelenina. mala som nejako maloo ovocia denne. cize za tych 5 dni pekna kopa "jedla"
este by som sa rada opytala, mame doma chlorellu a zeleny jacmen, malo by vyznam ho nasadit?
u mna by to tak mohlo fungovat.
priklad:
v den porodu ma strasne prehnalo, myslim, ze slo z criev vsetko von. po porode nastalo prve vyprazdnenie po 5 dnoch!!!! ![]()
subjektivne pocity ziadne negativne. nic mi nebolo, nenafukovalo, bolesti ziadne. proste prisla normal stolica ako som bola zvyknuta pretym a odvtedy opat kazdy den tak ako predtym... cize odvtedy som mala v crevach pravdepodobne vzdy niekolkodnovu stolicu.
problemy nastali po 1. sankhe, kedy som sla na 1. stolicu po 2 a pol dnoch, co uz bolo aj tak lepsie. este v tej nemocnici, samozrejme strava rano rozky - to som vzdy zjedla 3, mlieko, obedy tradicne, takmer ziadna zelenina. mala som nejako maloo ovocia denne. cize za tych 5 dni pekna kopa "jedla"
este by som sa rada opytala, mame doma chlorellu a zeleny jacmen, malo by vyznam ho nasadit?
To se nedomnívám, vitastrava je plná vody a jedná se o stravu s nejrychlejším průchodem střevem o které vím. Logika tlačení staré stravy stravou novou je sice zajímavá, ale nesmyslná, pokud se budou zbytky jídla rozkládat mnoho dní ve střevě, tak se po nějaké době od toho rozloží i to střevo. Jakékoliv zelené jídlo je vhodné, čili určitě můžete tato doplňky používat. Jinak rychlost vyprazdňování spíše závisí na stavu štítné žlázy a tam bych také hledal problém.
test so skvrnou od lugolu som si robila, skvrna vydrzala dlho, po tusim 8 hodinach bola iba malicko vyblednuta.
Tak to máte alespoň jednu věc odzkoušenou a vyloučenou, tedy jód, ale i tak nemusí být vše v pořádku, ona štítná žláza potřebuje ještě minimálně selen.
selen ano, teda ak by som uzivala, ako v pisete, napr, udrziavaciu davku raz tyzdenne a k tomu raz tyzdenne selen, bude to ok? ci radsej trebars 1-2 kv lugolu denne + selen?
ja som prave pozerala na nete priznaky nedostatatku jodu, takze nieco by sedelo, napr podrazdenost, zvysena citlivost na chlad (to som mala vzdy) obezna nie som, dalej nachylnost na infekcie, velka unava, ta zapcha, tiez mam dost rychly pulz....
toto sa mi vsak zda take dost vseobecne. ja sa trosku s tym jodom bojim testovat sa, aby som sa nepredavkovala.
ja som prave pozerala na nete priznaky nedostatatku jodu, takze nieco by sedelo, napr podrazdenost, zvysena citlivost na chlad (to som mala vzdy) obezna nie som, dalej nachylnost na infekcie, velka unava, ta zapcha, tiez mam dost rychly pulz....
toto sa mi vsak zda take dost vseobecne. ja sa trosku s tym jodom bojim testovat sa, aby som sa nepredavkovala.
Na jasnovidectví si hrát nebudu, netuším zda máte něčeho málo, nebo hodně, od toho jsou vyšetření a pokud si je nechcete nechat udělat, nezbývá než konat pokusy a u těch zase mohou být omyly. U jódu to jde ovšem celkem slušně testovat, tak naprosto nechápu čeho se bojíte a vše potřebné je zde již popsáno, stačí si to nastudovat.
no, neviem preco sa toho tak bojim... asi teda zbytocne.
idem si dat urobit analyzu prvkov z vlasov, cakam, na sadu, co mi maju poslat, dufam, ze to bude cim skor.
Jardo jak dlouho po jídle byste doporuil pít kefír a jak pozdě večer ?
Obyčejně se mi podaří večeřet až mezi šestou a půl sedmou a kefír piji kolem osmé, abych jej dostal dostatečně dlouho před spaním. Spát chodím kolem jednácté.
Je odstup od jídla dostatečný. Radil byste kefír pít dříve?
Děkuji
PS: Ještě svůj dotaz doplním: Jak dlouho po jídle už nejsou zbytky v žaludku? Tipuji že to bude u průměrného jídle něco přes 2 hodiny ...
Obyčejně se mi podaří večeřet až mezi šestou a půl sedmou a kefír piji kolem osmé, abych jej dostal dostatečně dlouho před spaním. Spát chodím kolem jednácté.
Je odstup od jídla dostatečný. Radil byste kefír pít dříve?
Děkuji
PS: Ještě svůj dotaz doplním: Jak dlouho po jídle už nejsou zbytky v žaludku? Tipuji že to bude u průměrného jídle něco přes 2 hodiny ...
Ten váš časový odhad je celkem v pořádku, ovšem platí pouze pro běžné jídlo v průběhu dne. Pokud se týká večera, tak v cca 20 hodin žaludek zavírá krám a cokoliv snědeného po této době už většinou nestráví, čili obsah pak v těle hnije a kvasí, což určitě není nic zdravého. Osobně tedy doporučuji jíst tak do 17 – 18 hod a pak, tak za cca dvě hodiny vypít ten kefír a už nic dalšího. V případě, že máte časový režim posunutý a nic vám to nedělá, tak klidně i déle a se stejným odstupem.
ozyvam sa opat po par dnoch, dnes som odoslala vlasy na analyzu prvkov, tak som zvedava, ako som na tom.
na kratko som vyradil klystiry, prva stolica bola po dvoch dnoch od posledneho klystiru, po nej som oat urobila klystir na docistenie a opat dalsia stolica az o dva dni, to bolo vcera vecer, aj to len troch a dnes rano ovela viac, no nemyslim si, ze to bolo vsetko (teda takmer vsetko), co som za tia dva dni zjedla.
strava ako vzdy, ovozel + efir, samozrejme dbam na pitny rezim, tuky a snazim sa, aby jedlo nekcvasilo.
co som sklmana je, ze odkedy nerobim denne klystiry, mam velmi zdute brucho casto zastavene vetry a kd idi von, tak je to dost des.
manzelovi som vravela, ze odkedy jem vita stravu vetry nemavam, lenze teraz som si uvedomila, ze to bolo kvoli tym klystirom.
predpokladam teda, ze tu bude hlavny problem kvasinka.
ta stolica po dvich dnoch am ale tesi, lebo akokolvek to vyzera zle, ze az po dvoch dnoch, je to lepsie,ako kedysi byvalo, proste tie creva su malicko rychlejsie.
na kratko som vyradil klystiry, prva stolica bola po dvoch dnoch od posledneho klystiru, po nej som oat urobila klystir na docistenie a opat dalsia stolica az o dva dni, to bolo vcera vecer, aj to len troch a dnes rano ovela viac, no nemyslim si, ze to bolo vsetko (teda takmer vsetko), co som za tia dva dni zjedla.
strava ako vzdy, ovozel + efir, samozrejme dbam na pitny rezim, tuky a snazim sa, aby jedlo nekcvasilo.
co som sklmana je, ze odkedy nerobim denne klystiry, mam velmi zdute brucho casto zastavene vetry a kd idi von, tak je to dost des.
manzelovi som vravela, ze odkedy jem vita stravu vetry nemavam, lenze teraz som si uvedomila, ze to bolo kvoli tym klystirom.
predpokladam teda, ze tu bude hlavny problem kvasinka.
ta stolica po dvich dnoch am ale tesi, lebo akokolvek to vyzera zle, ze az po dvoch dnoch, je to lepsie,ako kedysi byvalo, proste tie creva su malicko rychlejsie.
Kvasinka je prevít a nadělá v těle solidní bordel, určitě bych v tom čištění nepřestával a možná můžete vyzkoušet klystýry s jablečným octem, kde je účinnost na kvasinku velice slušná.
ja som na cas prestala s klystirmi, lebo som na stolicu mimo klystiru vobec nechodila. s jablcnym octom som to skusala, dostala som sa na 13 lyziciek, potom som si dala pauzu. chcem si overit, ako bude stolica este par sni, potom ma caka druha pecenovka, takze opat par dni klystiry.
mozem mimochodom pokracovat s jablcnym octom tam kde som prestala, cize na 13 lyzickych, ci opat od zaciatku?
Nemusíte jet od začátku, ale začněte trochu níže než je ta dosažená dávka, třeba tak na deseti.
dobre, dakujem.
tak som uvazovala, co by este u mna mohlo sposobovat zapchu a uvedomila som si, ze takmer pocas celeho dna akoby zadrziavam stolicu - stahujem zadok. neviem preco to robim, urcite tomu pomaha aj stres.
moze byt aj toto najhlavnejsim dovodom zapchy?
snazim sa to odburat, vedome pocas beznej cinnosti uvolnovat, ba az tlacit akoby na stolicu, ale pri beznych dennych behackach na to nedokazem neustale mysliet.
Mate Jarda skusenost s niecom takymto?
momentalne uz par dni uzivam jod a cakam na analyzu prvkov, co ta ukaze.
momentalne uz par dni uzivam jod a cakam na analyzu prvkov, co ta ukaze.
Tak psychika může způsobovat jak zácpu, tak průjem. Dokonce někde jeden lékař vyprávěl zajímavý postřeh, kdy přišel pacient s nepřekonatelným nucením na stolici, které nikdo nedovedl vyřešit. On ho začal poslouchat a z něj vypadlo, že má doma jak debilní manželku, tak debilní tchýni, na to mu lékař řekl, že z toho by se podělal i on a poradil mu ať ty dvě hydry vyřeší. On je obě vyhodil z baráku a do půl roku byl problém minulostí.
![]()
est by som sa rada opytala na tuskovitu uzku stolicu. ja som mala onrmalnu stolicu, nez som si neurobila svoju 1. sankhu, to bolo cca pred 3 mesiacmi, potom som presla takmer hned na vita stravu a odvtedy mam problemy so zapchou, ak aj nieco ide, vzdy je to uzka stolica. a male mnozstvo oproti tomu, co zjem.
zachrani ma vzdy iba klystir.
mam aj pichave bolesti niekde v oblasti slepeho creva, tipujem. nez som zmenila stravu, toto pichanie bolo iba ked som mala obcasny problem sa vyprazdnit. inac nie. no a v tehotenstve to bolo dost zle, po porodoch vsak vzdy bolest odisla.
mala by som ist asi na vysetrenie, ale musim prekonat odpor k bielym plastom....
asi musim prestat citat info na nete, lebo som sa docitala, ze takato stolica moze byt problem rakoviny...
Ono toho může být příznakem rakoviny opravdu mnoho, ale v naprosté většině případů se to nepotvrdí a ani tak se nejedná o nezvládnutelný problém. Prostě vyzkoušejte do střeva aplikovat třeba koloidní stříbro, nebo MMS a i když by se tam již cosi rozvíjelo, zpravidla se to povede čištěním zlikvidovat.
koloidne striebro som este neskusala, mms kuru - klystiry - som uz vsak absolvovala.
Koloidní stříbro je sice trochu méně razantní, než MMS, ale velice účinné.
Dobry vecer Jarda, chcel aby som sa Vas opytat, ci mate nejaku skusenost s oxy oxc v suvislosti s odstranovanim zapcha. citala som, ze riesi aj tento problem. Skor by ma vsak zaujimala eho schopnost zregenerovat crevo, teda ci dokaze aj toto. Roztahane velmi pomaly pracujuce crevo.
Po klystire ci sanke mam stolicu tak najskor po 3 dnoch. potom uz pravidelne kazdy den, ale proste nez sa to z creva dostane von, tak to takto trva.
Tak určitě si tím neuškodíte a zkušenosti s tím jsou pouze pozitivní, ovšem mechanicky si střevo musí sednout samo, ale okysličení mu určitě dost pomáhá. Také můžete vyzkoušet Lepicol, nebo Sanogel, to již střevo a defekaci řeší přímo.
Ďakujem.
Prosím Vás ešte o radu, akým systémom ďalej čistiť črevo. Denne klystíry už nechcem, lebo potom sa normálne nevyprazdňujem, ale čistiť črevo chcem a potrebujem ďalej, preto je vhodne zaviesť to Tak, že klystír raz za týždeň, alebo klystír napríklad 2- 3 dni po sebe a potom týždeň pauza a tak dookola? Bolo by to zatiaľ dostačujúce?
Tak dělejte třeba dvakrát týdně klystýr a jednou za 14 dní šankaprakšalánu, nebo se dá dlouhodobě brát Sanogel, případně Lepicol.
na stranke http://www.galenus.cz som sa docitala toto:
Náhlá změna stravovacích zvyklostí způsobí problém:
Poměr jednotlivých druhů baktérií je přibližně konstantní. Změníme-li však naráz stravovací zvyklosti a začneme konzumovat výrazně odlišnou stravu, tento poměr se změní a převládne jiný druh mikrobů, jemuž zbytky potravy vyhovují lépe. Vlivem životní činnosti těchto baktérií mohou vznikat látky, na které není náš organismus dostatečně připraven. Většinou se to projeví poruchou vylučování, nadýmáním a zvýšenou plynatostí. Mohou se objevit průjmy nebo naopak zácpa.
Jarda, stretli ste sa uz s tymto?
Mam dojem ze toto bol (je) moj problem, okrem inych pricin (hlavne psychickych) samozrejme.
Ak by tomu bolo tak, ako je to mozne dat do normalu? Uzivanie laktobacilov postaci?
Lepicol pri akutnom probleme je ako vhodne uzivat, to mnozstvo, co pisu v navode, to je za tp riadna palka, financne na tom nie sme bohvieako. a momentalne beriem sanogel, ci ze dalsia investicia je v nedohladne.
dakujem.
Náhlá změna stravovacích zvyklostí způsobí problém:
Poměr jednotlivých druhů baktérií je přibližně konstantní. Změníme-li však naráz stravovací zvyklosti a začneme konzumovat výrazně odlišnou stravu, tento poměr se změní a převládne jiný druh mikrobů, jemuž zbytky potravy vyhovují lépe. Vlivem životní činnosti těchto baktérií mohou vznikat látky, na které není náš organismus dostatečně připraven. Většinou se to projeví poruchou vylučování, nadýmáním a zvýšenou plynatostí. Mohou se objevit průjmy nebo naopak zácpa.
Jarda, stretli ste sa uz s tymto?
Mam dojem ze toto bol (je) moj problem, okrem inych pricin (hlavne psychickych) samozrejme.
Ak by tomu bolo tak, ako je to mozne dat do normalu? Uzivanie laktobacilov postaci?
Lepicol pri akutnom probleme je ako vhodne uzivat, to mnozstvo, co pisu v navode, to je za tp riadna palka, financne na tom nie sme bohvieako. a momentalne beriem sanogel, ci ze dalsia investicia je v nedohladne.
dakujem.
Tak určitě ano, ale jde o přechodnou záležitost, která zpravidla velice rychle odezní. Většinou opravdu stačí dodat laktobacily a je po problému. Lepicol určitě stačí brát podle návodu, mnohdy i menší dávky fungují velice dobře.
Ako dlho je potreba brat lepicol? Keď sa stolica upravi a lepicol vysadí, nevráti sa problém späť?
To je dost individuální a vždy je potřeba brát v potaz délku probíhajících změn, Určitě se roky trvající problém nevyřeší za dva týdny. Nicméně na krátkodobé potíže většinou postačí brát třeba týden a je klid.
Karotka a špenát
.
Pardon.
Vdaka
Dobry vecer prajme pan Jardo,
hlasim sa po asi po roku od posledneho prispevku ![]()
,viem ze nemate cas tak len zhrniem ako to bolo od 1.1.2010 a ako to je teraz, v podstate sa stravujem raw , na zaklade vasich rad za cca 4-5 mesiace som sa zbavil problemov ktore mi branili v normalnom zivote ( nepravidelne vyprazdnovanie, naduvanie , grganie , bolesti krizov, atd atd,..) , po prechode na surovu stravu po spominanom casovom obdobi a cisteni tela nastal zvrat o 100% k zlepseniu stavu.
Uzasny pocit. Avsak ako casto piseste ludska blbost a to ze clovek sa vlastne vyliecit nechce zapricinilo to ze som si svoj stav rozhaadzal a pokazil. Tento stav nastal asi po pol rocnom 'harmonickom' stave. Asi od nov-decembra som bol nedisciplinovany a tym padom nadobudnuty stav sa zhorsil aj ked klystir sluzil ako pomocna ruka. Napisal by som skor samozrejme ale viem kde bola pricina ( disciplina = kvasinky+znizenie HCl) zhorseneho stavu a tym padom som sa hambil aj nieco od Vas ziadat kedze Vase rady boli napisane jasne a priamo.
Momentalne pomalicky sa vraciam do stavu z pred roka. Aj ked stale blbnem so 'zakaznym' jedlom. V januari som si zakupil Angel-a (mali ste pravdu s mnozstvom aj kvalitou..). Teraz sa snazim obnovit Hcl aj ked to nemam otestovane so sodou viem ze jej ma malo kedze grgam po jedle ale myslim ze sa to zlepsuje. ( robim stavy a salaty zo zeleniny ktore podporuju tvorbu HCl, ako zeler, cerv. kapusta, cilly, ocot .....) . Kvasinky myslim ze som eliminoval aj ked urcite nie dostatocne. Kazdopadne nedavno mi dosli vysledky z vlasovej analyzy a to je to co by som sa chcel opytat na Vase rady. Prikladam asi to najpodstatnejsie z pdf suboru a to grafy. Nadseny z vysledkov velmi niesom pravdu povediac a takisto nechcem experimentovat v zmysle, uberiem tam a pridam tam ,nakolko to je asi komplexnejsi problem a nepoznam nikoho okrem Vas kto do toho vidi a rozumie.
TIez viem ze toto je na dlhsie rozpravanie asi a tak by som rad vedel ci este existuje moznost Vas navstivit a prebrat resp. vysetrit. Nakolko mam stale problemy s koznymi vyrastkami a tukovymi gulkami...A cez web to asi nieje mozne spravne odhadnut..
Tie vysledky z grafov prikladam len preto kedze v utorok idem znova na dovolenku, tesim lebo ked ste mi pisali ze stres robi svoje tak myslim ze mozem potvrdit Vase slova. Tesim na oddych a klud. TIe vysledky fakt len na ukazku aa ak si najdete cas , bol by som vdacny za rady aby som este viac nezvysil nepomer prvkov.
P.S. plno veci som zabudol spomenut....
DAkujem
| Přílohy: |
![]() prvky.JPG [ 53.15 KiB | Zobrazeno 18451 krát ] |
![]() toxicke.JPG [ 20.66 KiB | Zobrazeno 18451 krát ] |
![]() pomer.JPG [ 54.09 KiB | Zobrazeno 18451 krát ] |
hlasim sa po asi po roku od posledneho prispevku ![]()
,viem ze nemate cas tak len zhrniem ako to bolo od 1.1.2010 a ako to je teraz, v podstate sa stravujem raw , na zaklade vasich rad za cca 4-5 mesiace som sa zbavil problemov ktore mi branili v normalnom zivote ( nepravidelne vyprazdnovanie, naduvanie , grganie , bolesti krizov, atd atd,..) , po prechode na surovu stravu po spominanom casovom obdobi a cisteni tela nastal zvrat o 100% k zlepseniu stavu.
Uzasny pocit. Avsak ako casto piseste ludska blbost a to ze clovek sa vlastne vyliecit nechce zapricinilo to ze som si svoj stav rozhaadzal a pokazil. Tento stav nastal asi po pol rocnom 'harmonickom' stave. Asi od nov-decembra som bol nedisciplinovany a tym padom nadobudnuty stav sa zhorsil aj ked klystir sluzil ako pomocna ruka. Napisal by som skor samozrejme ale viem kde bola pricina ( disciplina = kvasinky+znizenie HCl) zhorseneho stavu a tym padom som sa hambil aj nieco od Vas ziadat kedze Vase rady boli napisane jasne a priamo.
Momentalne pomalicky sa vraciam do stavu z pred roka. Aj ked stale blbnem so 'zakaznym' jedlom. V januari som si zakupil Angel-a (mali ste pravdu s mnozstvom aj kvalitou..). Teraz sa snazim obnovit Hcl aj ked to nemam otestovane so sodou viem ze jej ma malo kedze grgam po jedle ale myslim ze sa to zlepsuje. ( robim stavy a salaty zo zeleniny ktore podporuju tvorbu HCl, ako zeler, cerv. kapusta, cilly, ocot .....) . Kvasinky myslim ze som eliminoval aj ked urcite nie dostatocne. Kazdopadne nedavno mi dosli vysledky z vlasovej analyzy a to je to co by som sa chcel opytat na Vase rady. Prikladam asi to najpodstatnejsie z pdf suboru a to grafy. Nadseny z vysledkov velmi niesom pravdu povediac a takisto nechcem experimentovat v zmysle, uberiem tam a pridam tam ,nakolko to je asi komplexnejsi problem a nepoznam nikoho okrem Vas kto do toho vidi a rozumie.
TIez viem ze toto je na dlhsie rozpravanie asi a tak by som rad vedel ci este existuje moznost Vas navstivit a prebrat resp. vysetrit. Nakolko mam stale problemy s koznymi vyrastkami a tukovymi gulkami...A cez web to asi nieje mozne spravne odhadnut..
Tie vysledky z grafov prikladam len preto kedze v utorok idem znova na dovolenku, tesim lebo ked ste mi pisali ze stres robi svoje tak myslim ze mozem potvrdit Vase slova. Tesim na oddych a klud. TIe vysledky fakt len na ukazku aa ak si najdete cas , bol by som vdacny za rady aby som este viac nezvysil nepomer prvkov.
P.S. plno veci som zabudol spomenut....
DAkujem
Tak trochu to rozházené máte, ale že by šlo o nějaký děs-běs, to zase ne. Pokud k tomu chcete něco vysvětlit, tak je vhodné zavolat přes skype, protože psát to, je nad moje časové možnosti. Postupy již znáte, víte jak fungují a nic tedy nebrání to první kolo projet znovu i když nyní by vám to mělo již jít lépe a rychleji, čili dostat se do plně funkčního stavu, by neměl být velký problém.
Dobry vecer prajem,
OK, pripravim si otazky a potom sa ozvem ,lebo je toho viac a stale cloveka nieco napadne a potom zabudne :>
Dobrý den pane Jardo, prosím o radu jak postupovat.Týká se to moji maminky. Je zdravotně velice špatná. Je ji 77 let a váží 43kg. V květnu letošního roku prodělala třetí mozkovou mrtvičku. Léčí se na vysoký tlak, má vadu srdce a revmatoidní artritidu(velké bolesti celé pravé strany -ruka+noha+hlava). Ale v první řadě bych Vás chtěla požádat o radu s pravidelným vyprazdňováním. Maninka se bez gutalaxu nevyprázdní. Používá ho každý čtvrtý den a to již mnoho snad 30 let. Letos v červnu měla ucpání střev (po zelí), které ji rozehnali klystýry a infuzemi. Doporučení kolonoskopie proč došlo k ucpání. (srůsty, nádor....). Toto vyšetření maminka odmítá. Snad ani nechce vědět. Nyní je v lázních. Po návratu by měla strávit nějakou dobu u mne doma. Proto bych prosila o radu jak postupovat, co mamice dávat, aby u ní docházelo k pravidelné stolici bez použití gutalaxu. To je myslím první z věcí, kterou bych se chtěla pokusit u maminky napravit. Děkuji J.
První opatření je pitný režim a to zásadně zvýšit objem tekutin i když nepíšete kolik pije, je to málo. Další krok je lněné semínko, jak jíst, nebo používat macerát z lněného semínka. Velice vhodné je i pravidelné používání lepicolu, který plastifikuje stolici a doplní laktobacily. Další krok budete asi prosazovat nejobtížněji a to je vynechání jakéhokoliv produktu z mouky a mléka, to se u starších lidí blbě vysvětluje, ale je to opravdu nutné.
Dobry vecer prajem,
OK, pripravim si otazky a potom sa ozvem ,lebo je toho viac a stale cloveka nieco napadne a potom zabudne :>
Dobry den p. Jardo,
tak zhrnul som niektore otazky, tematicky su poprehadzovane kedze vacsinou ma napadaju pocas dna tak som si ich priebezne zapisoval
,
,, akurat som ich rozdelil na 2 casti kedze viem ze mate malo casu, ,,, prva su 1- slovne odpovede
a druha asi treba nieco viac napisat
tak ak si najdete cas ...
1. Vas recept na horcikovu bombu : (mrkva ,kokos, mandle) je skutocne tak ucinny ( v porovnani s mms / kozi kefir) na kvasinky ako popisujete v clanku ? (mal som ho raz a chutovo to bola fantazia ![]()
2. pitie zel/ovo stiav po 20:00 je OK ?
3. pitie zel/ovo stiav s pridanymi nenamocenymy/namocenymi semienkami/orechami do angel-a je OK ?
4. mnozstvo resp. vyuzitie vitaminov/enzymov/mineralov z odstavovania je ten isty ako ked zjem potravinu vcelku ? ( myslim napr. z 1 uhorky stava resp. 1 uhorka v celku)
5. kombinacie kefiru so skoricou a kakaom(z bobov kakao samozrejme) je OK ? viem ze ak jem tuk tak by som mal primmat aj fungicidne potraviny , resp kefir s rozpucenym cesnakom je ok ? (cesnak vecer je jed a rano liek ze :> )
6. domaci kozi syr , je zdraviu prospesny alebo len ako relativne zdravsia nahrada klasickeho syra?
7. cerstve vajce: iba zltok ?
8. mandle z USA su ok alebo nie ? na vitarian.cz som cital ze nic moc...tak ci mate skusenost..
9. surovy losos - chladeny platok je OK ? ( ziveho ani za boha nemozem zohnat v tychto koncinach alebo aspon zamrazeneho v celku)
10. sanogel alebo lepicol ? ktory z tychto dvoch na vygruntovanie creva odporucate ?
11. ako ste vyriesili problem s tesnenim na angel-ovi ? ja ho uz mam cele dotrhane ,pisal som predajcovci a pytaju si za to 3e + 4e posta ! ,smejdi...
12. na zaklade vysledkov :
ak napriklad zjem melon co ma vela draslika(K) ,viem ze musim prijat aj viac sodika (zeler napr.) ,
hraje rolu casovy odstup v podani mineralov ktore spolu spolupracuju v tele ? napr , jod selen horcik a asi este 1 mi chyba (ak sa nemylim na spravnu tvorbu HCl. resp. strebatelnost zivin.![]()
13. je OK doplnat mineraly ktore mam menej okrem relevantnej stravy aj chemicky napr 1-2 mesiace (krabicka) a tiez v spravnej kombinacii dannych prvkov ? alebo je to jedno ,napr. 1 mesiac zelezo, 2 mesiac draslik,,momentalne mam zinok,horcik a draslik zakupeny a planujem este na dorovnanie na zakl. analyzy:
Mg-horcik, Fe-zelezo, Mn-mangan, Cr-chrom, S - sira, I - jod, Sr -stroncium, B - bor , v lekrani mi povedali ze zinok a draslik nemam brat naraz spolu, viete mi prosim napisat ako to je s ostatnymi ktore som spomenul ?
zinok s horcikom beriem na lacno , draslik po jedle ak teda nejem melon vtedy ho neberiem..
Fe,Mn,Cr,S,I,Sr a B ,, ma vyznam kupovat synteticke mineraly alebo vyhladat potraviny a skusit ich dodat telu pridonou cestou alebo pomoze ak zjem 1-2 krabicku zo spominanych prvkov
(mimochodom rad by som si objebal od Vas horcik a este dalsie veci...)
14. z vysledku testov mi vyslo ze mam rychly metabolizmus, vsimol som si ze po jedlach s vyssim glykem. indexom pride na chvilu unava, cize asi natom nieco bude pravdy ze? napriklad taky obed: karfiol avokado tek. sem., repkovy olej, paradajky , kejenske korenie/chilli je mnamka a necitim ziadny naznak unavy..
15. je v pohode jest kapsacinku (max 3 lyzicky denne) aj dlhsie ako 2 mesiace ? na eliminaciu bakterii v tele..
16. liecive ucinky sirnej patlanice sa prejavia po akej dobe cca? okrem precistenia zil ciev, vybalancovanie omega 3masnych kyselin ucinkuje aj na nieco dalsie?
17. niekde som cital ze jete sem tam maso , chcel by som vediet v akom stave a aky druh
ak to neije tajne , teda viem ze max 4 hodiny stare od zabitia, a tym padom je to asi jedno ze? ![]()
18. ak sa dostanem do stavu ako pred rokom , co uz snad coskoro bude , chcem skusit jest jedla ktore povodne sa vyskytovali iba v tom danom rocnom obdobi,, podla Vas je to OK alebo blud ? samozrejme podmienka je 100% fungujuce creva
19. asi najv. prekvapenie: nasiel som ze neodporucate ako tuk uzivat repkovy olej denne,,ano na zrovnanie omega3 masnych kys je to OK, ale bol som velmi prekvapeny ked som si precital ze pri pravidelno uzivani to moze narusit stitnu zlazu,tak teda ako resp. ktory olej je najidealnejsi na denne uzivanie ? lanovy >?
za blbosti v otazkach sa ospravedlnujem,, prechadzam forum od 1 temy k druhej ale to chce nejaky ten mesiac studia...
Mozte si tiez zapisat ze mam zaujem o Vas pripravovany tyzdenny kurz.
P.S. nemohol som si nevsimnut ze od min. roku ako som sem pisal sa forum dost masivne rozsirilo, stale nechapem ako to vsetko stihate ,klobouk dolu
tak zhrnul som niektore otazky, tematicky su poprehadzovane kedze vacsinou ma napadaju pocas dna tak som si ich priebezne zapisoval
,
,, akurat som ich rozdelil na 2 casti kedze viem ze mate malo casu, ,,, prva su 1- slovne odpovede
a druha asi treba nieco viac napisat
tak ak si najdete cas ...
1. Vas recept na horcikovu bombu : (mrkva ,kokos, mandle) je skutocne tak ucinny ( v porovnani s mms / kozi kefir) na kvasinky ako popisujete v clanku ? (mal som ho raz a chutovo to bola fantazia ![]()
2. pitie zel/ovo stiav po 20:00 je OK ?
3. pitie zel/ovo stiav s pridanymi nenamocenymy/namocenymi semienkami/orechami do angel-a je OK ?
4. mnozstvo resp. vyuzitie vitaminov/enzymov/mineralov z odstavovania je ten isty ako ked zjem potravinu vcelku ? ( myslim napr. z 1 uhorky stava resp. 1 uhorka v celku)
5. kombinacie kefiru so skoricou a kakaom(z bobov kakao samozrejme) je OK ? viem ze ak jem tuk tak by som mal primmat aj fungicidne potraviny , resp kefir s rozpucenym cesnakom je ok ? (cesnak vecer je jed a rano liek ze :> )
6. domaci kozi syr , je zdraviu prospesny alebo len ako relativne zdravsia nahrada klasickeho syra?
7. cerstve vajce: iba zltok ?
8. mandle z USA su ok alebo nie ? na vitarian.cz som cital ze nic moc...tak ci mate skusenost..
9. surovy losos - chladeny platok je OK ? ( ziveho ani za boha nemozem zohnat v tychto koncinach alebo aspon zamrazeneho v celku)
10. sanogel alebo lepicol ? ktory z tychto dvoch na vygruntovanie creva odporucate ?
11. ako ste vyriesili problem s tesnenim na angel-ovi ? ja ho uz mam cele dotrhane ,pisal som predajcovci a pytaju si za to 3e + 4e posta ! ,smejdi...
12. na zaklade vysledkov :
ak napriklad zjem melon co ma vela draslika(K) ,viem ze musim prijat aj viac sodika (zeler napr.) ,
hraje rolu casovy odstup v podani mineralov ktore spolu spolupracuju v tele ? napr , jod selen horcik a asi este 1 mi chyba (ak sa nemylim na spravnu tvorbu HCl. resp. strebatelnost zivin.![]()
13. je OK doplnat mineraly ktore mam menej okrem relevantnej stravy aj chemicky napr 1-2 mesiace (krabicka) a tiez v spravnej kombinacii dannych prvkov ? alebo je to jedno ,napr. 1 mesiac zelezo, 2 mesiac draslik,,momentalne mam zinok,horcik a draslik zakupeny a planujem este na dorovnanie na zakl. analyzy:
Mg-horcik, Fe-zelezo, Mn-mangan, Cr-chrom, S - sira, I - jod, Sr -stroncium, B - bor , v lekrani mi povedali ze zinok a draslik nemam brat naraz spolu, viete mi prosim napisat ako to je s ostatnymi ktore som spomenul ?
zinok s horcikom beriem na lacno , draslik po jedle ak teda nejem melon vtedy ho neberiem..
Fe,Mn,Cr,S,I,Sr a B ,, ma vyznam kupovat synteticke mineraly alebo vyhladat potraviny a skusit ich dodat telu pridonou cestou alebo pomoze ak zjem 1-2 krabicku zo spominanych prvkov
(mimochodom rad by som si objebal od Vas horcik a este dalsie veci...)
14. z vysledku testov mi vyslo ze mam rychly metabolizmus, vsimol som si ze po jedlach s vyssim glykem. indexom pride na chvilu unava, cize asi natom nieco bude pravdy ze? napriklad taky obed: karfiol avokado tek. sem., repkovy olej, paradajky , kejenske korenie/chilli je mnamka a necitim ziadny naznak unavy..
15. je v pohode jest kapsacinku (max 3 lyzicky denne) aj dlhsie ako 2 mesiace ? na eliminaciu bakterii v tele..
16. liecive ucinky sirnej patlanice sa prejavia po akej dobe cca? okrem precistenia zil ciev, vybalancovanie omega 3masnych kyselin ucinkuje aj na nieco dalsie?
17. niekde som cital ze jete sem tam maso , chcel by som vediet v akom stave a aky druh
ak to neije tajne , teda viem ze max 4 hodiny stare od zabitia, a tym padom je to asi jedno ze? ![]()
18. ak sa dostanem do stavu ako pred rokom , co uz snad coskoro bude , chcem skusit jest jedla ktore povodne sa vyskytovali iba v tom danom rocnom obdobi,, podla Vas je to OK alebo blud ? samozrejme podmienka je 100% fungujuce creva
19. asi najv. prekvapenie: nasiel som ze neodporucate ako tuk uzivat repkovy olej denne,,ano na zrovnanie omega3 masnych kys je to OK, ale bol som velmi prekvapeny ked som si precital ze pri pravidelno uzivani to moze narusit stitnu zlazu,tak teda ako resp. ktory olej je najidealnejsi na denne uzivanie ? lanovy >?
za blbosti v otazkach sa ospravedlnujem,, prechadzam forum od 1 temy k druhej ale to chce nejaky ten mesiac studia...
Mozte si tiez zapisat ze mam zaujem o Vas pripravovany tyzdenny kurz.
P.S. nemohol som si nevsimnut ze od min. roku ako som sem pisal sa forum dost masivne rozsirilo, stale nechapem ako to vsetko stihate ,klobouk dolu
Dobry den prajem,
Dakujem za odpovede,
este na dovysvetlenie:
1. prepustene maslo - toto: predpokladam ze maslo je najlepsie domace z kravskeho mlieka,je to tak ? alebo existuje maslo aj z kozieho resp. ovcieho mlieka ?
http://www.varime-detem.cz/clanky/detail/165
2. k sirnej patlanici: denna davka 100g pri mesacnej kure je malo ? (teraz som si zrobil: pol kila bryndze 250ml oleja a 5 lyzic lan.sem a planujem to mat na 7 dni ) jem to na obed so zel. salatom
otazky mimo:
3. je moznost si objednat niektore doplnky od Vas alebo uz nie ? (minule ste neodpisali a nechcem byt vtieravy tak ak je nejaky dovod na neodpovedanie tak .OK. )
4. voda prefiltrovana cez reverznu osmozu sa moze resp. je ucinna aj napriklad ked ju umiestnim na chatu kde voda po otestovani osahuje rozne ( neviem momentalne ake skodliviny) latky neschvalene na priamu spotrebu.
Dakujem
Pekny den
L
Dakujem za odpovede,
este na dovysvetlenie:
1. prepustene maslo - toto: predpokladam ze maslo je najlepsie domace z kravskeho mlieka,je to tak ? alebo existuje maslo aj z kozieho resp. ovcieho mlieka ?
http://www.varime-detem.cz/clanky/detail/165
2. k sirnej patlanici: denna davka 100g pri mesacnej kure je malo ? (teraz som si zrobil: pol kila bryndze 250ml oleja a 5 lyzic lan.sem a planujem to mat na 7 dni ) jem to na obed so zel. salatom
otazky mimo:
3. je moznost si objednat niektore doplnky od Vas alebo uz nie ? (minule ste neodpisali a nechcem byt vtieravy tak ak je nejaky dovod na neodpovedanie tak .OK. )
4. voda prefiltrovana cez reverznu osmozu sa moze resp. je ucinna aj napriklad ked ju umiestnim na chatu kde voda po otestovani osahuje rozne ( neviem momentalne ake skodliviny) latky neschvalene na priamu spotrebu.
Dakujem
Pekny den
L
1)Dá se dělat ze všech uvedených druhů másla.
2)Té můžete jíst dle potřeby, ale do zásoby bych si ji nevyráběl, lněný olej velice ochotně oxiduje se vzdušným kyslíkem a dobré vlastnosti rychle ztrácí, čili optimální je dělat si jednotlivé dávky jako čerstvé, ale to jsem zde již psal.
3)Ano, to jsem musel váš dotaz přehlédnout, jde to emailem, nebo přes soukromou zprávu.
4)Ta bude účinná i kdyby vám tam tekla z vodovodu močůvka, toho se bát nemusíte, kosmonauti si takto filtrují k dalšímu použití vlastní moč i ostatní tělní tekutiny, třeba pot.
Dobry vecer prajem ,
Uz snad posledna vec k SP, je ok ju jest sucasne s namocenou pohankou ( plus dalsie zelniny..) ?
Osmozu co nevidiet budeme instalovat, este prestudujem.
Vdaka
Uz snad posledna vec k SP, je ok ju jest sucasne s namocenou pohankou ( plus dalsie zelniny..) ?
Osmozu co nevidiet budeme instalovat, este prestudujem.
Vdaka
Já bych to nemíchal, dokonce ani autorka to nedoporučovala a obecně míchat sacharidy s tukem není vhodné, zelenina nijak nevadí, té můžete neomezeně.
Zdravim p, Jardo,
- ako najvhodnejsie zacat rano den po 1 dnovom poste (vecer klystir...), viem ze po dlhodobejsom hrst naparenej zeleniny a po 1 dnovom prakticky ako kazdy den , vacsinou zacinam :
0,5- 1l vody o pol hodinu 0,5-1l stavy z mrkvy zeler/kapusta atd.. potom idem do prace a dam si ovocie ...
je to OK alebo lepsie nahodit klasicku stravu teda na rano ovocie ?
- 1-dnove posty robim 1x za tyzden , ma to nejaky vyznam ak sa stravujem iba cerstvym jedlom ? alebo staci 1x za mesiac ?
Vdaka
- ako najvhodnejsie zacat rano den po 1 dnovom poste (vecer klystir...), viem ze po dlhodobejsom hrst naparenej zeleniny a po 1 dnovom prakticky ako kazdy den , vacsinou zacinam :
0,5- 1l vody o pol hodinu 0,5-1l stavy z mrkvy zeler/kapusta atd.. potom idem do prace a dam si ovocie ...
je to OK alebo lepsie nahodit klasicku stravu teda na rano ovocie ?
- 1-dnove posty robim 1x za tyzden , ma to nejaky vyznam ak sa stravujem iba cerstvym jedlom ? alebo staci 1x za mesiac ?
Vdaka
Ta frekvence jednou týdně naprosto vyhovuje a pokud jde o ten start, tak to asi taky. Po jednom dnu není potřeba se zásadně omezovat, ale není vhodné se hned ráno narvat jak lední medvěd.
Dik,
este 1 rychla tazka:>
ked jem na obed SP (100-150g) , tuk v podobne olivoveho resp. repkoveho oleja uz nemusim prijmat ?
Vdaka
este 1 rychla tazka:>
ked jem na obed SP (100-150g) , tuk v podobne olivoveho resp. repkoveho oleja uz nemusim prijmat ?
Vdaka
Ono jde o celkový příjem tuku, čili počítá se i tuk skrytý, třeba ve vejcích, sýru, oříškách a další. Pokud jíte těchto potravin dost, není potřeba dodávat samostatný tuk.
Ok dakujem , je to uz jasne.
Inak co si myslite o zmrazeni cerstvo vylisovanej stave ? PRavdepodobne to bude blbost ale pred chvilkou mi pisal kamos ze ma ruzove hrozno a kedze by mi urcite pohnilo tak ci zmrazenie stav ma nejaky vyznam :->.
Dakujem
Inak co si myslite o zmrazeni cerstvo vylisovanej stave ? PRavdepodobne to bude blbost ale pred chvilkou mi pisal kamos ze ma ruzove hrozno a kedze by mi urcite pohnilo tak ci zmrazenie stav ma nejaky vyznam :->.
Dakujem
Tak z nutričního hlediska se toho zmrazením mnoho nezmění, ale nevím jak ta chuť, to by bylo vhodné na malém vzorku vyzkoušet, tedy zmrazit a následně rozmrazit. Pokud to bude chuťově použitelné, tak v tom nevidím problém.
Ide mi hlavne o nutricne hodnoty , vykusam dam vediet ako to chutilo :>
Vdaka
Zdravicko,
este ma napadla 1 vec,,
pridem z prace o 5 medzi 17-20:00 si dam kefir a cca o pol noci klystir, ci za tych par hodin ucinne latky v kefire nevyplavim klystirom von..VVdaka
este ma napadla 1 vec,,
pridem z prace o 5 medzi 17-20:00 si dam kefir a cca o pol noci klystir, ci za tych par hodin ucinne latky v kefire nevyplavim klystirom von..VVdaka
Ne, toho se bát nemusíte.
Dobry vecer p. Jardo,
zacal som merat pH zatial 7 dni, ktore mam popisane v xls subore ktory nieje povoleny ,je mozne ho nejako poslat , ak teda ste ochotny sa nato pozriet......nieje toho vela...
kazdopadne sa chcem spytat,, presiel som uz vacsinu fora , tak 80% , ma vyznam brat mineraly ak este nieje travenie rozbehnute na 100%? (este stale cakam..) momentalne som sa zameral na kvasinky... cem im pomoct dat sa do normalneho stavu lugolom(jod)/zinkom/selenom...ale neviem ci to ma zmysel ked to travenie este nefunguje ako ma...
tak ci tak, jedine co mi pride ako normalne je pouzivat tu HCl pred a po jedle.. a ostatne az ked kvasinka ustupi a HCl sa rozbehne ako ma....
Co Vy nato pan Jarda ?
Vrela Vdaka...
ps. v praci sa ma sefka pytala: Kto je ten zeleny muzicek
)
pekny vecer
jaj este som zabudol,,
patlanina po 5 tyzdnoch vyrastky na kozi (ruke) dala do normalu, su tam take biele, teraz uz ruzove fleky a je koza je hladka, cize super ale asi ju obmedzm kvoli kvasinkam.. aj ked dalsie casti tela odolavaju zatial..kazdopadne super..
kazdopadne sa chcem spytat,, presiel som uz vacsinu fora , tak 80% , ma vyznam brat mineraly ak este nieje travenie rozbehnute na 100%? (este stale cakam..) momentalne som sa zameral na kvasinky... cem im pomoct dat sa do normalneho stavu lugolom(jod)/zinkom/selenom...ale neviem ci to ma zmysel ked to travenie este nefunguje ako ma...
tak ci tak, jedine co mi pride ako normalne je pouzivat tu HCl pred a po jedle.. a ostatne az ked kvasinka ustupi a HCl sa rozbehne ako ma....
Co Vy nato pan Jarda ?
Vrela Vdaka...
ps. v praci sa ma sefka pytala: Kto je ten zeleny muzicek
)
pekny vecer
jaj este som zabudol,,
patlanina po 5 tyzdnoch vyrastky na kozi (ruke) dala do normalu, su tam take biele, teraz uz ruzove fleky a je koza je hladka, cize super ale asi ju obmedzm kvoli kvasinkam.. aj ked dalsie casti tela odolavaju zatial..kazdopadne super..
Tak mě to pošlete do emailu a pak zavolejte. Uvedené prvky je vhodné brát určitě, jedná se o výborné protikvasinkové prostředky. HCl to teoreticky nahodit může, ale pro její tvorbu musíte mít zase minimálně srovnaný draslík, čili je to určitě vhodné doplňovat najednou.
Zdravim p. Jardo,
takze vysledoval som na sebe zopar detailov,
pokial som jedol surove na 100% sem tam som zjedol nieco kvasinkove tak ziadna zmena v traveni , potom ma to uz prestalo bavit a znova som nasadil mms, po mesiaci sa travenie priblizilo k idealu ako na 1 pokus. Je pravdou ze som neskusal vsetky existujuce prostieky na likvidaciju kvasinky ale vychadza mi z toho ze mms je nato fakt najucinejsia vec co poznam.. ale ta chut je odporne odporna : ) , teraz skoncil s mms .bral som to mesiac.. travenie sa takmer obnovilo ,kebyze do toho nemiesam plastic food : ) .
Preto by som chcel vediet, v niektorom prispevku ste spominali ze vitaminy/mineraly resp. chloridy ktore ste mi zaslali su dobri bojovnici protik kvasinke ( mam lugol hcl chlorid drasilka/zinocnaty/horcika , asi aj mangan , ... z Vasich skusenosti, su podobne ucinkom mms ?
Myslim si ze mms obnovuje aj dalsie organy okrem zabijania kvasiniek.ale to bohuzial niesom schopny zistit : ).
Rad by som zacal konecne uzivat vitaminy od Vas , mam uz ja novy pC (aj skype : ))takze by som sa rad dohodol ci Vam mozem zavolat niekedy kedy to Vam vyhovuje.
Vdaka
takze vysledoval som na sebe zopar detailov,
pokial som jedol surove na 100% sem tam som zjedol nieco kvasinkove tak ziadna zmena v traveni , potom ma to uz prestalo bavit a znova som nasadil mms, po mesiaci sa travenie priblizilo k idealu ako na 1 pokus. Je pravdou ze som neskusal vsetky existujuce prostieky na likvidaciju kvasinky ale vychadza mi z toho ze mms je nato fakt najucinejsia vec co poznam.. ale ta chut je odporne odporna : ) , teraz skoncil s mms .bral som to mesiac.. travenie sa takmer obnovilo ,kebyze do toho nemiesam plastic food : ) .
Preto by som chcel vediet, v niektorom prispevku ste spominali ze vitaminy/mineraly resp. chloridy ktore ste mi zaslali su dobri bojovnici protik kvasinke ( mam lugol hcl chlorid drasilka/zinocnaty/horcika , asi aj mangan , ... z Vasich skusenosti, su podobne ucinkom mms ?
Myslim si ze mms obnovuje aj dalsie organy okrem zabijania kvasiniek.ale to bohuzial niesom schopny zistit : ).
Rad by som zacal konecne uzivat vitaminy od Vas , mam uz ja novy pC (aj skype : ))takze by som sa rad dohodol ci Vam mozem zavolat niekedy kedy to Vam vyhovuje.
Vdaka
Remineralizaci asi nemůžete srovnávat s účinky MMS, to je trochu jiné i když v konečném důsledku to vede ke srovnání homeostázy a tím pádem k návratu ztraceného zdraví. Uvědomte si, že kvasinka je mrchožrout a rabuje z těla některé látky, aby měla ideální podmínky k životu. Pokud tyto látky v přebytku dodáváte, tak se jí ty podmínky pochopitelně zásadně zhoršují a ona nemůže tolik škodit. Jinak klidně zavolejte kterýkoliv den večer, ale chce to trpělivost, většinou to mám jak na telefonní ústředně.
zdravim Vas p. Jardo,
budem sa snazit byt strucny :>
takze vypozoroval som od novembra2011 nasledovne:
myslel som si ze na surovej strave sa vsetko zrovna do normalu ako som si myslel predtym ked sa to zrovnalo (MMS som nepripisoval ziadnu velku vahu). na konci decembra som dobral mms asi po 4tyzdnoch.Takmer idealne (moj tip 80%) travenie opat prislo z "nicoho" nic,je jasne ze to bolo pomocou mms ,avsak nafukovanie bolo kedze som jedol co som nemal ale grganie bolo ovela mensie po mms...po vysadeni este par dni travilo ako tak ok. Nasledne som zaradil sacharidovu dietu a po par dnoch ako keby sa travenie uplne vyplo , grganie ovela viac, stolica raz za 3 dni (zajimave ale je ze som sa po tych 2 dnoch necitil plny ale 3 den uz to bolo zle..)..
testy: 3x krkaci test - hcl- ani jedno grgnutie
vela x kvasinka - slina sa drzi hore a 1-3 "vlasky" zidu dole (ale tak tych 90-95% je stale hore)
3x jod - zalezalo kolko som si toho jodu kvapol na zapastie z vnutornej . strany ( kde sa podrezavaju zily ,spravne to je tak ?:) ) , no kazdopadne skvrny takmer vzdy uplne vybledli do tych 8 hodin..
-podla vlas. analyzy mam tieto prvy deficitne:
draslik : -57
zinok: -45
horcik: -33
zelezo: -56
chrom: -52
stroncium: -65
mangan: -53
bor: -65
sira: -39
jod: -50
cin: -11
vanad: -25
ak som spravne pochopil z vlastneho sledovania a info. na tomto webe, tak pre skrotenie kandidy do normalu je nutne drzat sach,. dietu co sa uz deje asi mesiac, ale ak nieje nahodena vlastna tvroba hcl tak tie kvasinky nebudu nikdy pod kontrolou a stale sa budu vracat pri akomkolvek prehresku , jeto tak?
Dalej , na vlastnu tvrobu treba jod-selen-draslik ak pisem spravne, okrem selenu(+14%) mam deficit.
MMS podporuej tvorbu HCL? resp viem ze vycisti telo od vsetkeho bordelu ale musi este nieco ine robit kedze po mms to travenie ak sa ddorzuje dieta tak je idealne,,,,
Kazdopadne zostava uz iba 1 vec,kedze samotne zrusenie kvasinky asi travenie nenastartuje bez hcl ?
A teda ak nedodam draslik/jod pomocou suplementov ktore mam od vas, tak si myslim ze stravou to asi nepojde, kedze sa o to snazim surov. stravou ale zatial nic ,stale iba mms pomaha...
mam pravdu alebo som mimo ?:)
- mam odvas tieto mineraly: chloridy: hroecnay, draselny, zinocnaty, mangan + kys. boritu, Hcl, lugol, a epsomsku sol
no a ktomu som sa chcel spytat cez skype:
co s cim mozem brat a kedy , precital som si o mineraloch vlakno a vyslo mi z toho nasledovne:
chlorid horecnaty: spolu s epsomkou do flase a popijat cely den .
davka: 1/4 kav.lyz epsom.soli + chl.horecn. ?? zacat s 1 kav.lyzickou?
chlorid draselny - 1-4g ? takisto rozpustit do vody ? ked mam deficit kolko g odporucate a kedy ?
chlorid zinocnaty - odprucate osobitne ale ze s chloridmi sa moze miesat tak ako ? okrem Zn , tam mam chlorid este draslik a Mangan, ,ktory tiez ale je lepsie brat oddelene tak neviem teraz ako...
davkovanie ako na flasi je nalepene ? mozme zmiesat vo vode zinok,draslik mangan ?
kys. borita - tak toto som nenasiel nikde iba to ze po jedle ...
logol : 1-5 kvapiek /prvy tyzden, 1-10/druhy tyzden , po 2 az 20 kvapiek / 3 tyzden , po 4 az do 40 kvapiek / stvrty tyzden...a dalej az po 70 kvapiek,,,male davky 1x denne vacsie davky 2x denne..to je jasne, len enviem ci to mozem miesta s ostanymi chloridmi ,borom a neviem ci na lacno alebo po jedle...
HCl - je jasna, 10 kvapiek 20 min pred/po/ medzi jedlami ...plus na lepsie vyuzitie chloridov atd. prida tiez k nim ale neviem kolko kvapiek...
noa posledna vec , je vhodne k tomu zaradit este ostropestre. kasicku na posilenie pecene kedze viem ze je tiez oslabena (test na cviklu) ....
davkovanie je OK ako popisujete na kazdej flasi ?
snazil som sa najst potrebne aby ste tu nemuseli vypisovat kedze vacsinu som aj snad spravne nasiel..
,ked uz ani hcl nepomoze tak uz neviem co potom :->
dakujem pekne za rady
Pekny den
budem sa snazit byt strucny :>
takze vypozoroval som od novembra2011 nasledovne:
myslel som si ze na surovej strave sa vsetko zrovna do normalu ako som si myslel predtym ked sa to zrovnalo (MMS som nepripisoval ziadnu velku vahu). na konci decembra som dobral mms asi po 4tyzdnoch.Takmer idealne (moj tip 80%) travenie opat prislo z "nicoho" nic,je jasne ze to bolo pomocou mms ,avsak nafukovanie bolo kedze som jedol co som nemal ale grganie bolo ovela mensie po mms...po vysadeni este par dni travilo ako tak ok. Nasledne som zaradil sacharidovu dietu a po par dnoch ako keby sa travenie uplne vyplo , grganie ovela viac, stolica raz za 3 dni (zajimave ale je ze som sa po tych 2 dnoch necitil plny ale 3 den uz to bolo zle..)..
testy: 3x krkaci test - hcl- ani jedno grgnutie
vela x kvasinka - slina sa drzi hore a 1-3 "vlasky" zidu dole (ale tak tych 90-95% je stale hore)
3x jod - zalezalo kolko som si toho jodu kvapol na zapastie z vnutornej . strany ( kde sa podrezavaju zily ,spravne to je tak ?:) ) , no kazdopadne skvrny takmer vzdy uplne vybledli do tych 8 hodin..
-podla vlas. analyzy mam tieto prvy deficitne:
draslik : -57
zinok: -45
horcik: -33
zelezo: -56
chrom: -52
stroncium: -65
mangan: -53
bor: -65
sira: -39
jod: -50
cin: -11
vanad: -25
ak som spravne pochopil z vlastneho sledovania a info. na tomto webe, tak pre skrotenie kandidy do normalu je nutne drzat sach,. dietu co sa uz deje asi mesiac, ale ak nieje nahodena vlastna tvroba hcl tak tie kvasinky nebudu nikdy pod kontrolou a stale sa budu vracat pri akomkolvek prehresku , jeto tak?
Dalej , na vlastnu tvrobu treba jod-selen-draslik ak pisem spravne, okrem selenu(+14%) mam deficit.
MMS podporuej tvorbu HCL? resp viem ze vycisti telo od vsetkeho bordelu ale musi este nieco ine robit kedze po mms to travenie ak sa ddorzuje dieta tak je idealne,,,,
Kazdopadne zostava uz iba 1 vec,kedze samotne zrusenie kvasinky asi travenie nenastartuje bez hcl ?
A teda ak nedodam draslik/jod pomocou suplementov ktore mam od vas, tak si myslim ze stravou to asi nepojde, kedze sa o to snazim surov. stravou ale zatial nic ,stale iba mms pomaha...
mam pravdu alebo som mimo ?:)
- mam odvas tieto mineraly: chloridy: hroecnay, draselny, zinocnaty, mangan + kys. boritu, Hcl, lugol, a epsomsku sol
no a ktomu som sa chcel spytat cez skype:
co s cim mozem brat a kedy , precital som si o mineraloch vlakno a vyslo mi z toho nasledovne:
chlorid horecnaty: spolu s epsomkou do flase a popijat cely den .
davka: 1/4 kav.lyz epsom.soli + chl.horecn. ?? zacat s 1 kav.lyzickou?
chlorid draselny - 1-4g ? takisto rozpustit do vody ? ked mam deficit kolko g odporucate a kedy ?
chlorid zinocnaty - odprucate osobitne ale ze s chloridmi sa moze miesat tak ako ? okrem Zn , tam mam chlorid este draslik a Mangan, ,ktory tiez ale je lepsie brat oddelene tak neviem teraz ako...
davkovanie ako na flasi je nalepene ? mozme zmiesat vo vode zinok,draslik mangan ?
kys. borita - tak toto som nenasiel nikde iba to ze po jedle ...
logol : 1-5 kvapiek /prvy tyzden, 1-10/druhy tyzden , po 2 az 20 kvapiek / 3 tyzden , po 4 az do 40 kvapiek / stvrty tyzden...a dalej az po 70 kvapiek,,,male davky 1x denne vacsie davky 2x denne..to je jasne, len enviem ci to mozem miesta s ostanymi chloridmi ,borom a neviem ci na lacno alebo po jedle...
HCl - je jasna, 10 kvapiek 20 min pred/po/ medzi jedlami ...plus na lepsie vyuzitie chloridov atd. prida tiez k nim ale neviem kolko kvapiek...
noa posledna vec , je vhodne k tomu zaradit este ostropestre. kasicku na posilenie pecene kedze viem ze je tiez oslabena (test na cviklu) ....
davkovanie je OK ako popisujete na kazdej flasi ?
snazil som sa najst potrebne aby ste tu nemuseli vypisovat kedze vacsinu som aj snad spravne nasiel..
,ked uz ani hcl nepomoze tak uz neviem co potom :->
dakujem pekne za rady
Pekny den
Tak ve většině věcí máte pravdu a ta tvorba HCl je hlavně o draslíku. Většinu informací máte správně, ale u toho draslíku jde o čistý draslík, čili té sole se může dvojnásobek, ta draslíku obsahuje pouze cca 50%. Játra je rozhodně vhodné podpořit, tím se nic nepokazí a pokud budou dotazy, tak mě klidně zavolejte, nemohu to všechno stále psát.
Zdravim Vas p, Jarda,
- kedze nieje jednoduche sa Vam dovolat ,tak uz dufam posledny x pisem pre overenie mensi suhrn o remineralizacii :>.
- este vsak pred tym, akurat som sa vratil z hematologie, kedze posledne 2 pokusy o darovanie krvi mi neboli dovolene, kedze som mal malo bielych krvieniek 3,5 ( optimumje 5-8 ) ? ,no momentalne (dnes) mi zistili ze mnozstvo bielych co bola pricina nezdaru darovania krvi je uz (zeby postom?) OK ale ze mam 2x viac kys. Mocovej a tiez nieco s leukocytmi. Zobrali mi znova krv a o 3 tyzden vysledky.
Ta kys. Mocova moze byt kvoli tomu ze som mal 7 dni post ? Povedal som doktorke ze som drzal 7 dni a tiez ako sa stravujem. Tak ze ona nevie ci to je pricina tej kyseliny a leukocytov..
Prikladam aj oskenovane dnesne vysledky ak sa na to mozte prosim pozriet, a ci vam to dava nejaky zmysel kde moze byt problem s tymi bielymi krvinkami / kys. Mocovou...neviem ci to ma suvis ale nejak ma sem tam zamota v hlave celkom neprijemne, pre postom sa to nedialo...(myslim ze to prejde..)
Tak teda k mineralom:
vitamin C:(kys.askorbova) + E
davkovanie: do prujmu
vitamin E davkovanie ? je fakt nutny k tomu C? precital som knihu o C a ze zvyraznuje ucinok Cecka
od Vas :
Chloridy + HCL = mozu
Chlorid Horecnaty + him.sol (1/4 - 1/2 kav.lyz.) = cely den popijat
davkovanie: do prujmu , resp 1g chloridu horec.= 120mg cisteho horciku
Kombinacia: horcik,draslik,him.sol,+C = OK ?
Chlorid Draselny
davkovanie: ( na zakl. vlas.analyz.) max 8g ,ja zacnem tak s 4g co je 2060mg cisteho drasliku
Kombinacie:horcik,draslik,him.sol,+C = OK ?
Chlorid zinocnaty
davkovanie: na flaske , kvapky, na lacno alebo pred spanok s 1dcl vody ,,
kombinacie: s chloridmi sa moze ale lepsie samostatne
Lugol(jod):+selen
davkovanie: rano a vecer 1-5 kvapiek prvych 5 dni, potom 5 dni 5 kvapiek, znova 1-7 kv. v 7 dnoch ,dalsich 7 dni 7 kvapiek, 1-10kvapiek v 10 dnoch , dalsich 10 dni 10 kvapiek , to iste 20 30 az 60 kvapiek
to davkovanie viac ako 5 kvapiek ma byt v 5 dnoch alebo poceet kvapiek = pocet dni ? teda ako pisem hore 7 kv. = 7 dni , 20 kv. =20 dni .atd..
kombinacie: lugol + 100 mcg selenu a po přesáhnutí 60 kapek, pak dále selen zůstává na 600 mcg ,, ked sa berie napriklad rano zinok , jod az po ranajkach ? viem ze sa moze kvapkat do jedla,alebo lepsie zapit vodou ?
pozn: Jód je bezpochyby zázračným prvkem, ale tak jak ho zde popisujete, jako samostatný prvek, může být i docela nebezpečný, vždy je nutné podávat naráz i párové prvky, především selen, bór, patrně i zinek a železo, dokonce vidím jako vhodné i souběžné podávání hořčíku a vitamínu D3.
takze staci ten selen ? ked budme pit v prieehu dna horcik ,tiez kys.boritu a rano zinok .je to OK ?
Kyselina borita
davkovanie: na flaske
kombinacie: ?
Chlorid manganaty:
davkovanie: na flaske teda 20-30kvapiek,,
kombinacie: kedze je to chlorid moze sa dat do roztoku 1 ( horcik,draslik,him.sol,+C )
Biely il:(kremik)
davkovanie: ? vo vode rozmiesat a vypit (rano)? rano je uz zinok tak, rano zinok a vecer il je OK ?
Epsomska sol:
davkovanie: ako sol do kupela
kombinacie:
Zelezo +chrom: Na to pouzijem melasu ,
davkovanie: 2 polievkove lyzice su OK? viem ze na kandidu nic moc ale ..... napr. s kksovy olejom alebo skoricou je to OK na aky taky balanc alebo najelpsie samotne ?
sira:
MSM davkovanie myslim ze je dost vysoke ale tak 3-5g denne po jedle?
vitaminy B: po jedle, zapit trochou vody, nebiju sa s inymi vitaminm.. plati to aj pre mineraly?
B1 100mg
B3 1000mg
B5 500mg
B6 100mg
chaolin
inositol
PABA
Otazky:
najdolezitejsia otazka:
na fore som nasiel ze najprv treba dat dokopy horcik ,, trva to 2-4 mesiace,,,teda mam cakat tu dobu ? alebo ako najvhodnejsie by bolo suplementovat tento arzenal a ci telo sa nezblazni z toho ...teda ci si nejako nemozem uskodit ...
resp.
brat to postupne, co je podla Vas najvhodnejsie..? (ide mi hlavne o to travenie,,takze asi oxy, horcik , lugol(selen) , )
0. OXY - uzival som to asi 2 tyzdne a travenie sa vylepsilo ,avsak potom som dal 7 post a momentalne navratovka, ( v piatok koncim) , je jasne ze to budem davat pred spankom, ale rano po jedle 2 hodiny aspon, tym padom ked chcem pit tie chloridy tak vitamin C asi do toho koktejlu ist nemoze, pravda, resp s inymi antiox. ako je E? dalej ked dam na noc biely il alebo zinok je to OK voci OXY?
1. vit. E je fakt nutny k tomu C? ( resp. k inym hore spomenutym)precital som knihu o C a ze zvyraznuje ucinok Cecka
2. Kombinacia: horcik,draslik,him.sol,mangan+?C? = OK ?
3. chlor.zinocnaty / biely il : jedno rano / jedno vecer ? ,davkovanie zinku zvysovat alebo konstantne napriklad 30mg = 6 kvapiek..
4. lugol - selen na isto treba? a o davkovanie ( pocet kvapiek = pocet dni) je spravne?, ten selen je potrebny v tabletkach alebo staci para orechy tak 4 kusy ( aj ked som cital ze musia byt vypestovane na brazilske pode ktora dava prave tomu orechu tolko selenu..)
5. kys. borita : kedy s cim ? Tych 40-60kv = 15-20mg boru
6. melasa: 2 polievkove lyzice su OK? viem ze na kandidu nic moc ale ..... napr. s kksovy olejom alebo skoricou je to OK na aky taky balanc alebo nemiesat.. ?
7. vitaminy B: tak tu nemam sajnu, nemam ani ziadne vysledky z analyz... doplnat by sa mali pravidelne predpokaldam a jedine iba ako doplnky ?
8. HCL mozem k :
(horcik,draslik,him.sol,+C ) , zinok, il, bor ?
9. MSM , toto chcem hlavne kvoli klbom + dat bobkovu kuru ale to neskor lebo uz je toho vela
10. ostrop. kasicka- tak isto neviem ci teraz alebo neskor, lebo je toho vela..
som z toho dost pomotany , je toho celkom dost ,
ak ste to citali cele a ak nemate cas a mohol by som sa ozvat napr zajtra vecer cez skype tak by to bolo asi lahsie pre Vas....
Dakujem pekne
| Přílohy: |
![]() test.png [ 217.52 KiB | Zobrazeno 19132 krát ] |
- kedze nieje jednoduche sa Vam dovolat ,tak uz dufam posledny x pisem pre overenie mensi suhrn o remineralizacii :>.
- este vsak pred tym, akurat som sa vratil z hematologie, kedze posledne 2 pokusy o darovanie krvi mi neboli dovolene, kedze som mal malo bielych krvieniek 3,5 ( optimumje 5-8 ) ? ,no momentalne (dnes) mi zistili ze mnozstvo bielych co bola pricina nezdaru darovania krvi je uz (zeby postom?) OK ale ze mam 2x viac kys. Mocovej a tiez nieco s leukocytmi. Zobrali mi znova krv a o 3 tyzden vysledky.
Ta kys. Mocova moze byt kvoli tomu ze som mal 7 dni post ? Povedal som doktorke ze som drzal 7 dni a tiez ako sa stravujem. Tak ze ona nevie ci to je pricina tej kyseliny a leukocytov..
Prikladam aj oskenovane dnesne vysledky ak sa na to mozte prosim pozriet, a ci vam to dava nejaky zmysel kde moze byt problem s tymi bielymi krvinkami / kys. Mocovou...neviem ci to ma suvis ale nejak ma sem tam zamota v hlave celkom neprijemne, pre postom sa to nedialo...(myslim ze to prejde..)
Tak teda k mineralom:
vitamin C:(kys.askorbova) + E
davkovanie: do prujmu
vitamin E davkovanie ? je fakt nutny k tomu C? precital som knihu o C a ze zvyraznuje ucinok Cecka
od Vas :
Chloridy + HCL = mozu
Chlorid Horecnaty + him.sol (1/4 - 1/2 kav.lyz.) = cely den popijat
davkovanie: do prujmu , resp 1g chloridu horec.= 120mg cisteho horciku
Kombinacia: horcik,draslik,him.sol,+C = OK ?
Chlorid Draselny
davkovanie: ( na zakl. vlas.analyz.) max 8g ,ja zacnem tak s 4g co je 2060mg cisteho drasliku
Kombinacie:horcik,draslik,him.sol,+C = OK ?
Chlorid zinocnaty
davkovanie: na flaske , kvapky, na lacno alebo pred spanok s 1dcl vody ,,
kombinacie: s chloridmi sa moze ale lepsie samostatne
Lugol(jod):+selen
davkovanie: rano a vecer 1-5 kvapiek prvych 5 dni, potom 5 dni 5 kvapiek, znova 1-7 kv. v 7 dnoch ,dalsich 7 dni 7 kvapiek, 1-10kvapiek v 10 dnoch , dalsich 10 dni 10 kvapiek , to iste 20 30 az 60 kvapiek
to davkovanie viac ako 5 kvapiek ma byt v 5 dnoch alebo poceet kvapiek = pocet dni ? teda ako pisem hore 7 kv. = 7 dni , 20 kv. =20 dni .atd..
kombinacie: lugol + 100 mcg selenu a po přesáhnutí 60 kapek, pak dále selen zůstává na 600 mcg ,, ked sa berie napriklad rano zinok , jod az po ranajkach ? viem ze sa moze kvapkat do jedla,alebo lepsie zapit vodou ?
pozn: Jód je bezpochyby zázračným prvkem, ale tak jak ho zde popisujete, jako samostatný prvek, může být i docela nebezpečný, vždy je nutné podávat naráz i párové prvky, především selen, bór, patrně i zinek a železo, dokonce vidím jako vhodné i souběžné podávání hořčíku a vitamínu D3.
takze staci ten selen ? ked budme pit v prieehu dna horcik ,tiez kys.boritu a rano zinok .je to OK ?
Kyselina borita
davkovanie: na flaske
Chlorid manganaty:
davkovanie: na flaske teda 20-30kvapiek,,
kombinacie: kedze je to chlorid moze sa dat do roztoku 1 ( horcik,draslik,him.sol,+C )
Biely il:(kremik)
davkovanie: ? vo vode rozmiesat a vypit (rano)? rano je uz zinok tak, rano zinok a vecer il je OK ?
Epsomska sol:
davkovanie: ako sol do kupela
kombinacie:
Zelezo +chrom: Na to pouzijem melasu ,
davkovanie: 2 polievkove lyzice su OK? viem ze na kandidu nic moc ale ..... napr. s kksovy olejom alebo skoricou je to OK na aky taky balanc alebo najelpsie samotne ?
sira:
MSM davkovanie myslim ze je dost vysoke ale tak 3-5g denne po jedle?
vitaminy B: po jedle, zapit trochou vody, nebiju sa s inymi vitaminm.. plati to aj pre mineraly?
B1 100mg
B3 1000mg
B5 500mg
B6 100mg
chaolin
inositol
PABA
Otazky:
najdolezitejsia otazka:
na fore som nasiel ze najprv treba dat dokopy horcik ,, trva to 2-4 mesiace,,,teda mam cakat tu dobu ? alebo ako najvhodnejsie by bolo suplementovat tento arzenal a ci telo sa nezblazni z toho ...teda ci si nejako nemozem uskodit ...
resp.
brat to postupne, co je podla Vas najvhodnejsie..? (ide mi hlavne o to travenie,,takze asi oxy, horcik , lugol(selen) , )
0. OXY - uzival som to asi 2 tyzdne a travenie sa vylepsilo ,avsak potom som dal 7 post a momentalne navratovka, ( v piatok koncim) , je jasne ze to budem davat pred spankom, ale rano po jedle 2 hodiny aspon, tym padom ked chcem pit tie chloridy tak vitamin C asi do toho koktejlu ist nemoze, pravda, resp s inymi antiox. ako je E? dalej ked dam na noc biely il alebo zinok je to OK voci OXY?
1. vit. E je fakt nutny k tomu C? ( resp. k inym hore spomenutym)precital som knihu o C a ze zvyraznuje ucinok Cecka
2. Kombinacia: horcik,draslik,him.sol,mangan+?C? = OK ?
3. chlor.zinocnaty / biely il : jedno rano / jedno vecer ? ,davkovanie zinku zvysovat alebo konstantne napriklad 30mg = 6 kvapiek..
4. lugol - selen na isto treba? a o davkovanie ( pocet kvapiek = pocet dni) je spravne?, ten selen je potrebny v tabletkach alebo staci para orechy tak 4 kusy ( aj ked som cital ze musia byt vypestovane na brazilske pode ktora dava prave tomu orechu tolko selenu..)
5. kys. borita : kedy s cim ? Tych 40-60kv = 15-20mg boru
6. melasa: 2 polievkove lyzice su OK? viem ze na kandidu nic moc ale ..... napr. s kksovy olejom alebo skoricou je to OK na aky taky balanc alebo nemiesat.. ?
7. vitaminy B: tak tu nemam sajnu, nemam ani ziadne vysledky z analyz... doplnat by sa mali pravidelne predpokaldam a jedine iba ako doplnky ?
8. HCL mozem k :
(horcik,draslik,him.sol,+C ) , zinok, il, bor ?
9. MSM , toto chcem hlavne kvoli klbom + dat bobkovu kuru ale to neskor lebo uz je toho vela
10. ostrop. kasicka- tak isto neviem ci teraz alebo neskor, lebo je toho vela..
som z toho dost pomotany , je toho celkom dost ,
ak ste to citali cele a ak nemate cas a mohol by som sa ozvat napr zajtra vecer cez skype tak by to bolo asi lahsie pre Vas....
Dakujem pekne
Nezlobte se, ale to je na celou knihu, tedy mě zavolejte, nemohu půl dne odpovídat na jeden dotaz tohoto rozsahu.
ok chapem,,, zavolam .
dobry vecer p. Jarda,
chcel by som sa opytat,
1. nemate nejaku fintu na bradavice(kurie oko) , po 10 rokoch sa mi zrobili 3 ( 2 na palci nohe a 1 na prste) ..
a tiez ohladne kruhov pod ocami:
viem ze :
2.ak su hnede tak je to kvoli peceni ?
ak su to vacky tak su to nadladvinky/ladvinky ?
da sa ich nadobro zbavit ?
3. beriem teraz Vas chlorid zinocnaty (7kvapiek na lacno) , po akej dobe cca sa nechty maju vyhladit a nerobit tie biele fleky na nich ? (mam tie pozdlzne ryhy,avska co som si vsimal ludi tak som nevidel clovek co by to nemal... Vy tie pozdlzne ryhy nemate ?:> )
Dakujem
pekny vecer
Skúste si na tie bradavice zohnať tuhý propolis,dajte do sáčku a vo vodnom kúpeli nechajte zmäknúť.Potom trochu naneste na bradavicu a prelepte leukoplastom.Každých 24 hodín opakujte až do zmiznutia -sama odpadne.
chcel by som sa opytat,
1. nemate nejaku fintu na bradavice(kurie oko) , po 10 rokoch sa mi zrobili 3 ( 2 na palci nohe a 1 na prste) ..
a tiez ohladne kruhov pod ocami:
viem ze :
2.ak su hnede tak je to kvoli peceni ?
ak su to vacky tak su to nadladvinky/ladvinky ?
da sa ich nadobro zbavit ?
3. beriem teraz Vas chlorid zinocnaty (7kvapiek na lacno) , po akej dobe cca sa nechty maju vyhladit a nerobit tie biele fleky na nich ? (mam tie pozdlzne ryhy,avska co som si vsimal ludi tak som nevidel clovek co by to nemal... Vy tie pozdlzne ryhy nemate ?:> )
Dakujem
pekny vecer
1)Na některé bradavice funguje postup popsaný členkou janin a dost slušně je likviduje i potření šťávou z vlaštovičníku.
2)Dá, pokud oba orgány vyčistíte s budou plně funkční.
3)Záleží na deficitu zinku, pokud je velký, tak je třeba brát mnohem větší dávky až 180 mg denně. Není to ovšem jediný možný důvod těch rýh, jako další faktor je vitamín A, křemík a vitamíny skupiny B. Dříve jsem je občas měl, nyní ne, respektive pouze na prstu, kde mám mechanicky poškozené nehtové lůžko.
Dobrý den!
Jenom chci oznámit svojí zkušenost s řešením špatného vyprazdňování. U mě šlo evidentně o špatný stravovací návyk. Podle rad, co jsem tady našla, jsem vysadila maso a zařadila víc zeleniny a ovoce i ve formě domácích šťáv. Je to úplně skvělé už několik měsíců. Jenom tedy tápu v tom, co mám vlastně jíst, protože mi najednou většina jídel v Potravinách připadá nejedlá. Občas malinko masa sním, protože mám takový zvláštní hlad a to maso mě ho zbaví. Celou dobu, co se nově stravuji, mám zběsilou chuť na máslo a to i když se občas napiji lněného oleje a jím hodně i oříšky a semena.
Vyčistila se mi trochu pleť a vypadám štíhlejší. Už mě nebolí kolenní a kyčelní klouby. Když mě bolí břicho, vezmu si trochu sody a přestane to i bez Ibalginu.
Zatím nezvládám změnit celý jídelníček najednou. Jestli dělám něco hodně špatně, upozorníte mě prosím?
Patrně většinu děláte správně, ale ta chuť na máslo může znamenat deficit nasycených mastných kyselin a omega 9 mastných kyselin a ty obsahuje nejvíce kokosák, máslo a také kvalitní oliváč, tak vyzkoušejte hlavně kokosák, ten prakticky nemá jiné než nasycené mastné kyseliny.
Dobrý den. Od kamaráda jsem se dozvěděl o Vašich zajímavých stránkách. Chystám se využít rad při očistě organismu. Mám však ještě prosbu, nevím si rady s maminkou, 87 let, v únoru je po operaci zhoubného nádoru na tlustém střevě. Doplním ještě, že kvůli silným bolestem z důvodu osteoporózy a rozpadlém obratli užívá 2x denně Tramal 100. Maminka má neustále zácpu, zkoušela pít Zaječickou minerální vodu, užívá přírodní prostředek Lactuloza nebo lék Forlax, často glycerinové čípky, vše s malým úspěchem.
Poradíte něco šetrného, co by jí mohlo pomoci? Moc děkuji....
Já bych pro urychlení i rád požádal o radu telefonicky, jestli je to možné, ale nenašel jsem tu nikde žádné telefonní číslo...
Za uvedeného stavu asi nejsnazší a nejúčinnější bude dodat do těla ve velkém hořčík a to kudy to půjde, patrně bych využil jak orální aplikaci, tak transdermální, tedy pokožkou. Dělají se běžně koupele, různá mazání a výsledky jsou velice dobré. Telefon je na hlavních stránkách v kontaktech pod mojí fotografií, tak klidně zavolejte a vše vysvětlím.