Stavba nových základů
Toto téma na stránkách zdraví-az popisuje řadu bodů, které je třeba splnit pro dosažení stavu, kdy se zapne reverzní mechanizmus našeho imunitního systému a dojde postupně k regeneraci tkání i odstranění mnoha neduhů. I v případě, že nedojde ke splnění všech stupňů, ale alespoň podstatné části z nich, může a většinou i dojde ke zlepšení, nebo stabilizaci současného stavu. Stav našeho organizmu je přímo úměrně špatný, jako naše střeva, játra, ledviny a další orgány. Téměř každý z těchto životně důležitých orgánů má naprosto úžasné regenerační schopnosti a pokud mu zajistíme adekvátní podmínky celkem snadno začne znovu dokonale plnit svou funkci, nezbytně nutnou k dosažení dokonalého zdraví. Pokud souhlasíte a máte již nějaké pozitivní zkušenosti dejte druhým šanci pro otevření očí a pochopení souvislostí. Také negativní zkušenost je dobré znát a poučit se z případných chyb, nebo neznalosti. Já sám mám zkušenosti pouze pozitivní, vzhledem k tomu, že jsem splněním těchto bodů dokázal kmotru zubatou požádat o velice dlouhý odklad odchodu z tohoto slzavého údolí a také naprostá většina mých známých a pacientů bude předpokládám zastávat shodný názor, už z toho důvodu, že mnozí z nich žijí dnes jenom proto, že splnili toto jednoduchou stupnici bodů a zubatá si nechala nějaký čas na rozmyšlenou.
Ano, mám svou zkušenost se stavbou nových základů. Na začátku to byla hodně šankprakšalana, která nastartovala očistnou reakci těla a spolu se semeny ostropestřce mě po několika dnech téměř zbavila tukové bulky na prsu, což považuji za úžasnou věc. Nelze mít vše hned a nutno si uvědomit jak dlouho člověk svý tělo trávil (ze slova otrava) a na druhou stranu o kolik míň stačí tělu dát to do kupy, pokud dostane šanci. A tu šanci mu je schopen dát pouze jedinec sám. Zapoměňte na doktory, zapoměňte na léčitele, zapomeňte na cokoliv jiného krom sebe! Jen vy sami, samozřejmě u toho může být podpora, ale jen vy sami jste zodpovědný za svůj život a taky za to v jaké situaci se nacházíte. Pokud toto přijmete jako fakt, přestanete se vymlouvat na to a ono a chodit za doktorem, aby vyřešil vaše problémy a dal vám tabletku. Moje očista trvá pouhých pár týdnů a možná ani ne, ale mám na Jardu otázku, která mě trápí a to spíš na psychice. Po šance jsem zhubl, což se dalo předpokládat, ale přijde mi, že bych pomalu měl zvyšovat svou váhu. Mám BMI 19,1, což sice ukazuje ještě na normální váhu, ale zbývají mi dvě kila k podváze, kam bych se nerad dostal a nevidím pro to žádný rozumný důvod. Jinak se obecně cítím v pohodě, krom svého nachlazení, který mi teď trochu pohoda kazí, ale problém váhy má vliv, jak jsem již uvedl na psychiku. Děkuji za uklidňující odpověď.
Konkrétní zažitou váhu si dovolím považovat za nejméně spolehlivý ukazatel našeho zdravotního stavu. Obecný pohled na zdravého člověka, zde má spíše Rubensovo oko a pomalu by se zde mohl po ránu užívat turecký kompliment „ Vypadáte po ránu svěže a tlustě“, což je známka schopného obchodníka. Při razantní změně životních a stravovacích návyků se přirozeně rozhoupe váha, ale po stabilizaci stavu se ustálí na vaší fyziologické váze tak z cca 18 let, kdy tělo bylo již na konci svého růstu a vaše váha byla ideální. Na této váze by zdravý člověk měl s nepatrnými výkyvy setrvat celý zbytek života a to je právě známka perfektního zdraví.
dobrý den, chěla jsem se zeptat...již od ledna jsem najela na Vámi doporučený jídelníček, dodržuji půsty, provádím všechny očisty které na svých stránkách máte a vidím na sobě výrazné zlepšení. Stojím teď ale před problémem - v dubnu jedu na měsíc a půl s baťohem na cestu přes Japonsko, Rusko, Ukrajinu zpět do ČR a velmi se obávám stravování zde. Vzhledem k tomu, že budeme spíše v polních podmínkách, nepřichází moc v úvahu nějaké vaření, spíše to bude stravování typu bageta. Samosebou se budu snažit ovocovat a zeleninovat, ale asi to nebude moc jednoduché. Zajímalo by mne jestli to po takhle krátkodobé a důkladné očistě (ty 3 měsíce se opravdu snažím) pro tělo nějaký šok. Vím že píšete o jednorázových úletech, ale já takhle budu právě něco přes ten měsíc. tak si teď nedokážu moc představit co by to mohlo udělat.
Tak pokud jste nějaké potíže již vyřešila, tak se nejspíše vrátí, ale vemte si sebou tři důležité pomůcky a bude to jednodušší. Pokud špatně jíte, tak si musíte pomocí jedlé sody udržet správné pH moče, čili potřebujete sebou pH papírky a jedlou sodu. Dále si musíte obnovovat laktobacily ve střevě a na to stačí mít sebou tobolky z lékárny, případně od místní domorodců kupovat kefír a budete ok.
Co jsem se zabývala ,,váhou", tak bych se tedy určitě nerada vrátila do svých 18 let ani váhou, ani jídelníčkem.
Od té doby jsem o 20 kg lehčí a cítím se mnohem líp.
Pomohla mi určitě skutečnost, kdy jsem zcela změnila životní styl. Je fakt, že oproti králikum občas zhřešim, ale zas to hnedky napravim. Co sleduji Ph moči, tak jsem v normě, jak píšete - správný denní pohyb.
Doma si ze mně dělaj psinu, že se vyzdravim natolik, že mi nic neporazí a budu tu strašit dlouho.
![]()
Těch 18 let je bráno jako ukončení růstu a je nutné to chápat jako orientační věk u každého to je v jiném roce věku. Je tedy možné, že u vás ta správná váha byla o nějaký rok dříve.
Ano. Dospěláctví u mě bylo o ždibec dříve a k tomu jsem se už dopracovala. Jsem za to ráda. Teď jen doladit, co není akorát a bude dobře.
Pane Jardo, co byste doporučil na pískání v uších?
Tento problém dost často způsobuje sediment vápníku, který silně zhoršuje stav ucha. Vhodná forma léčby je větší dodávka hořčíku, který ten vápník vyplaví.
Dobrý den, pane Jardo. Jsem teď doma s únavou a vyčerpaností, samozřejmě ze stresu. Mám trávicí potíže a jsem unavená. Měsíc jsem důvěřovala lékařům, ale ti nic nenašli a nakonec mě dali na užívání AD, kvůli omezení toho stresu. Narazila jsem na vaše stránky a prosím Vás o radu, jak začít jinak, tak normálně přirozeně. Je mi 40, 179cm/62 kg. Před mým vypnutím jsem žila aktivně, 3x týdně jezdím na kole, 1x týdně plavu, 1x týdně chodím na jogu a doma začínám každý den pozdravem slunci a končím hodinovým jogovým cvičením a dýchacím cvičením. Nejím polotovary, sladkosti a jiné výrobky, uzeniny, maso jen nachytané ryby a domácí krůta nebo kuře (2x za měsíc), každý den zelenina a ovoce minimálně ve 4 porcích, pokud možno celozrnné výrobky, někdy zakysané výrobky nebo biojogurty. Piju zelený čaj, čaj roibos a vodu. Nemocí jsem nikdy netrpěla, pouze neumím zvládat stresy, které mě občas vykolejí, ale díky cvičení je zvládám. Teď toho asi zřejmě bylo dost a jsem tam, kde jsem. Surfuji po internetu, ale nejsem z toho moc chytrá. Vaše stránky mi připadají normální. Mohl byste mi poradit odkud začít? Co udělat nejdříve? Děkuji.
Patrně jste vlivem stresu demineralizovaná, tělo totiž při stresu pálí rezervní zásoby minerálů neskutečným tempem a je třeba je doplňovat. To není v dnešní době jednoduché, protože v potravinách a to i těch takzvaně zdravých, není prakticky nic. Ve vašem případě bych začal do sebe valit hořčík a to na samé hranici vstřebatelnosti a udělal si vlasovou analýzu, která vám poví celkem přesně, kde je problém, ale patrně bude chybět většina z toho, co zde stále popisuji. Aby jste se co nejrychleji dostala do normálu, tak na nadledvinky vyzkoušejte cca 1000 mg vitamínu B5 denně ve dvou dílčích dávkách. Určitě si udělejte krkací test na kyselinu chlorovodíkovou, té patrně také budete mít nedostatek a pak trávit samozřejmě asi nemůžete.
Co říkáte na názor, že syrová strava zatěžuje nadledvinky?
Díky
Spíše slinivku, ale je to o enzymech, pokud je máte v pořádku, tak syrová strava nic nezatěžuje, ale léčí, nebo myslíte, že člověk v době dávno minulé trpěl na tyto potíže? Asi těžko, například za Hippokrata nikdo třeba žaludeční vředy neznal a mnoho jiných nemocí moderní doby také ne. Není to tedy o syrové stravě, ale o moderním pojetí života a chemicko-plastickém žrádle z obchodní sítě.
Ako začať??
zaujal ma Váš
príbeh, a nakoľko mám dosť veľké tráviace, alergické, zápalové
ap.problémy by som rada skúsila urobiť niečo so stravou./ktorú aj tak už
mnoho rokov filtrujem kvôli problémom./
Lekárov som kvôli neznášanlivosti chémie vypustila pred 15 rokmi a tak
skúšam všeličo, momentálne mám opäť zhoršené trávenie a tak jem
minimálne, no rada by som už konečne skúsila niečo systematickejšie a
trvalejšie..
v príbehu o svojom živote píšete "Začal jsem hladovkou o vodě zeleninové
šťávě. Dnes již vím, že ne nejlépe, ale i tak krvácení a problémy
zmizely již třetí den. To mě natolik posílilo v mém přesvědčení, že
zkoumat jakou to mám vlastně chorobu se jevilo zcela nesmyslné. Postupně
jsem přešel na zeleninu a klíčenou pšenici (také ne nejlépe) a ztrácel
váhu neuvěřitelně rychle."...
a chcem sa spýtať v podobnom prípade:
1. čím teda začať čo najlepšie
2. na čo postupne prejsť..
Viem, že je plný internet rôznych postupov, no veľmi rada by som vedela
Váš "živý" poznatok...
Ďakujem
zaujal ma Váš
príbeh, a nakoľko mám dosť veľké tráviace, alergické, zápalové
ap.problémy by som rada skúsila urobiť niečo so stravou./ktorú aj tak už
mnoho rokov filtrujem kvôli problémom./
Lekárov som kvôli neznášanlivosti chémie vypustila pred 15 rokmi a tak
skúšam všeličo, momentálne mám opäť zhoršené trávenie a tak jem
minimálne, no rada by som už konečne skúsila niečo systematickejšie a
trvalejšie..
v príbehu o svojom živote píšete "Začal jsem hladovkou o vodě zeleninové
šťávě. Dnes již vím, že ne nejlépe, ale i tak krvácení a problémy
zmizely již třetí den. To mě natolik posílilo v mém přesvědčení, že
zkoumat jakou to mám vlastně chorobu se jevilo zcela nesmyslné. Postupně
jsem přešel na zeleninu a klíčenou pšenici (také ne nejlépe) a ztrácel
váhu neuvěřitelně rychle."...
a chcem sa spýtať v podobnom prípade:
1. čím teda začať čo najlepšie
2. na čo postupne prejsť..
Viem, že je plný internet rôznych postupov, no veľmi rada by som vedela
Váš "živý" poznatok...
Ďakujem
Začínat jednoznačně čištěním střeva a odkyselením, klidně i souběžně s hladovkou. Co se týká toho na co pak přejít, tak na pestrou stravu plnou enzymů a živin, která v kombinaci s klidem v duši vrátí tělu rovnováhu celkem rychle.
Po Vánocích nějak nejsem schopná vrátit se tam, kde jsem skončila, totiž ke zdravé stravě. Nevím, co se děje s moji psychikou, ale každý den je pro mě těžší a těžší udělat si zeleninouvý salát a tak nakonec skončím u sušenek nebo u rohlíku s máslem. Je to škoda, když už jsem ušla tak dlouhou cestu, ale nemám zdání, jak se znovu nastartovat a mít zas v sobě to nadšení. Už prostě nevidím v těch 5ti hnusech jedy, ale normální jídlo. Nechci si zničit to, co jsem dokázala, mít zpátky svoje kila a s nimi i předešlé zdravotní problémy. Jen netuším, jak v sobě znova najít tu sílu. Uvítala bych nějakou radu. Díky
Možná bych zkusila co nejvíc vnímat svoje tělo a náladu, určitě se po zeleninovém salátě cítíte mnohem líp než po sušenkách.
Asi jste zbytečně zdravá a tedy nepřipravená na nasazení těch opatření, je třeba si to podělat pořádně a pak to půjde naprosto hladce. Osobně mám vyzkoušeno, že nejlepší je nažrat se třeba čokolády vyloženě jako prase, až do potupného vrhnutí. Ideální je konzumace tak jednoho, až dvou kilogramů čokolády, což vám tak rozhodí organizmus, že se žádné další škody již obávat nemusíte a po dvou dnech bez jídla se ráda vrátíte k syrovému špenátu.
take jsem po vanocich vydrzel az do pule unora zrat sracky, ale pak jsem si proste rekl stop stejne jako v lete a jedu zase na zdrave strave a citim jeste podstatne vetsi zlepseni nez v obdobi leto - vanoce, jinak teda musim rict, ze sezrat 2kg cokolady na posezeni to je teda masakr, to uz bych se radsi prezral nejakeho veproveho kolena, ale mnohem radsi se neprezral niceho a proste prejel na spravne koleje, staci chtit a predevsim o tom nepremyslet protoze tam neni co vymyslet , ale cokolada to je k zbliti uz po jedne tabulce zvlast pokud clovek trefi na nejakou spicu treba s jahodovu naplni za 10kc (tim sem se intenzivne krmil jako maly harant
) tak to opravdu stoji za to, treti tabulku uz nedojite jak je po tom cloveku zle
Tahle umělohmotná čokoláda je tedy naprosto vytříbený hnus a potíže které ihned vyvolává ani netřeba popisovat. Mnoho žen s opupínkovaným ksichtem se tím denně rve a pak běhají k lékařům pro nějaké šmejdy na pleť, čili vyhazují prachy vlastně třikrát, za ten čokoládový hnus, za ty mastě a za léčbu a protože nakonec si tím podělají jak tělo, tak hlavu, platí potřetí, tady již za svoji blbost.
Kolko horčíku by sa malo užývať denne mg na vyplavenie sedimentu vápnika, je vhodný chlorid horečnatý
dakujem
To je velice individuální a záleží to na stavu deficitu hořčíku ve tkáních, vzhledem k tomu, že jde obtížně předávkovat, tak jediný spolehlivý postup je zvyšovat dávky postupně až do stavu průjmu a tím si zjistit jako dávku tělo ještě vezme a jakou už ne.
Takže napriklad začať 500mg denne a zvyšovať každý deń o 100mg, mam chlorid horečnatý a rozpúšťam ho vo vode cca 1 liter a popíjam celý deň. S pískaním v uších to ma moja známá a doktory jej povedali že sa stým musí naučiť žiť.
Chlorid hořečnatý obsahuje cca 12 % čistého hořčíku a většinou mají lidé takový deficit, že potřebují minimálně 400 mg čistého hořčíku, až 1,2 g čistého hořčíku denně, čili přepočteno na sůl, která má pouze 12 % čistého hořčíku jde o veliké dávky. Její deficit neodhadnu, prostě každý den o jednu zarovnanou moca lžičku přidat a v průběhu dne vypít, jak se dostaví průjem ubrat a to je její denní dávka.
Dobrý den, Jardo, byla jsem ovo-lakto-vegeťák, s přidáním čerstvých šťáv. Po delším studiu Vašich stránek jsem přešla na syrovou stravu. Jsem Vašeho věku, dle lékařů zcela zdravá, ale bolí mne už delší dobu pravé nadloktí z přetížení prací.Maluju obrazy s velmi detailním provedením. Sama jsem si rozcvičila "karpál", cvičím i na rameno, pojídám Budwig puding. To je jeden problém. To druhé snad ani problém není, ale pro jistotu konzultuji: po vypití prvního ranního 1/2litru šťávy nemám hlad. Jen dvě lžíce patlaniny. Před obědem si udělám zeleninovou šťávu, po půl hodině bych měla obědvat, a opět nemám hlad. Tak do sebe natlačím další dvě lžíce patlaniny. Až večer trochu hlad, dám zeleninu. Samozřejmě piju vodu. Podotýkám, že při výšce 160 vážím 46kg, čili nemám kde brát na hubnutí. Vždy jsem se řídila pocitem hladu, bylo to jako hodinky. Energii mám.
Ještě si dělám obden ořech.mléko, vypiju odpoledne, na zeleninu večer sním suché zbytky. Průběžně provádím očisty. Mám počkat, upraví se hlad? Na šťávách jsem asi 14 dní. Díky za odpověď, přeji všem krásné a klidné Vánoční svátky...
Pokud tělo dostane vše, co potřebuje, tak se neozývá, tedy hald nebude a nejde o velikost dávky. Pokud nehubnete nevidím důvod k tomu zkoumat kdy hlad mám, nebo nemám, sám se tím tedy rozhodně nezabývám.
Dobrý den Pane Zajíčku,
dle vašich rad jsem provedla
testy jako PH, plivací , krkací...a jod
jen
tedy krkací test nemám ale to napravím.
Jod jsem udělla dle vašeho návodu jodová mince my vyprchala od 11 hod až
večer to už byla taková hodně vybledlá. Test s plivancem proběhl tak že jsem
ráno shromáždila sliny v ústech a plivla do sklenice čisté vody bohužel
slina byla krvavá kvůli krvi z dásní nicméně z počátku se zdálo že je
problém jen ve zbarvení ale bohužel slina se začala dělat medůzu a
šupinatet a na konec když jsem se dívala po těch 30 minutách tak byla slina
i na dně sklenice. Co se týče moči tak první 3 dny to bylo v pásmu oranžové
barvy mám testovací papírky REMEDICUM jiné u nás nemaj což znamená že se
to pohybovalo kolem těch 5 - 5,5. 4 den my tam skočilo po ránu zelenoučké
políčko což by mělo být 7-7,25 chci podotknout že ty první 3 dny jsem pila
jen ovocné štávy a zeleninové a jedla lístovou zeleninu s max domácí
majenézou v malém množství extrémně rychle se mi zahojili boláky na čele a
ve vlasové kůži, i otoky na tváři a kotnících se srovnávají a hlavně břicho nebolí dnes ráno my to
ale bohužel opět ukázalo oranžové pole jakože překyselení na návodu je
že mám přeměřit i druhou ranní moč sice jsem to neudělala / jindy / ale dnes
ano a zhruba za 2 hodiny od toho prvního měření jsem naměřila dokonce obě pole
zelené což v návodu píšou že produkuji moc amoniaku abych se zbavyla
kyselosti.
V tuto chvíli nevím jak se tedy mám stravovat - nejím žádné pečivo,
sladkosti jen ted opravdu to ovoce a zeleninu...bud ve formě štav, salátů
nebo je pařená na zelenině mám doma všechny knihy od FIT pro život tak je
čtu - jsou od rodičů půjčené,...mám knihy i makrobiotice, a krevních skupinách pořád hledám a hle našla vaše stránky, díky za ně a za vás.
Můžete my prosím poradit co ted přesně dál? S očistou dle vašich návodů to chápu to provedu jen pořád si nevím rady s tou stravou jak se přesně nyní stravovat když test na candidu je pozitivní a tělo se teprve odkyseluje.
Jen pro informaci mám 2 děti , 31 let a 166/62kg
Děkuji za vaší odpověd i jaký koliv příspěvek. S pozdravem Iva
V tuto chvíli nevím jak se tedy mám stravovat - nejím žádné pečivo,
sladkosti jen ted opravdu to ovoce a zeleninu...bud ve formě štav, salátů
nebo je pařená na zelenině mám doma všechny knihy od FIT pro život tak je
čtu - jsou od rodičů půjčené,...mám knihy i makrobiotice, a krevních skupinách pořád hledám a hle našla vaše stránky, díky za ně a za vás.
Můžete my prosím poradit co ted přesně dál? S očistou dle vašich návodů to chápu to provedu jen pořád si nevím rady s tou stravou jak se přesně nyní stravovat když test na candidu je pozitivní a tělo se teprve odkyseluje.
Jen pro informaci mám 2 děti , 31 let a 166/62kg
Děkuji za vaší odpověd i jaký koliv příspěvek. S pozdravem Iva
Ono to není tak složité a vše je probráno ve vlákně o kandidě, což je třeba si pročíst a najet na bezsacharidovou dietu, která vám zajistí návrat ke zdraví. Z nejednodušších opatření, která vedou k cíli celkem spolehlivě, je pár dní si počítat stravu na nutriční kalkulačce, třeba stránek flora.cz a zajistit příjem 1g bílkoviny na kilo váhy a den. Sacharidy dostat pod 60 g denně, ideálně i pod 30 g denně a tuku dát třikrát tolik co bílkovin, tedy pojedete na tuk a to kvasinky nedovedou. Problém to představuje tak tři dny a pak již budete fungovat opravdu dobře. Toto upraví i pH a další zlepšení stavu pH očekávejte od dodávání kyseliny chlorovodíkové, pokud vám z testu vyjde, že jí máte nedostatek.
Dobrý večer,
děkuji za opdověď. Na vlákno jsem koukala a obecně celkem chápu že nesmím obiloviny a cukry a velmi omezeně i cukry ovocné. Snad myslím jen ráno na lačno mohu ovoce a to více kyselé nedoporučují se sladší plody. Oběd by měl být zelenina předpokládám že syrová a večeře to samé. Píše se že se může máčená pohanka , jáhly a klíčky. Caj lapačo mám a piji, l.řeřišnici mám v kapkách. Manžel my chtěl udělat radost a koupil my knihu dieta bez sacharidů od Věra Englichová a velice mne překvapilo její stravování při onemocnění plísní všude tam jsou recepty s masem , cotagem, řecký jogurt, zakysaná smetana a snad myslím i tvaroh. Jaký máte na to názor? Někde jsem četla že maso se může jen v určených pravidlech tím myslíte ten tatarák? Ptám se s toho důvodu protože můj manažel je masojed a che se pomalu také napravit tak by chtěl vědět tu ulehčující variantu. Ještě jsem se chtěla zeptat jaký odštavnovač by jste doporučil dívali jsme se na championa ale nevím ještě se nám líbil stroj omega ale radši si nechám poradit od vás.... Pane Zajíčku mohl byjste my prosím více upřesnit aspon jeden den jak bych se opravdu podle 100% pravidel měla stravovat? Vlákno pročítám ale nějak jsem asi nechápající tvor. česnek mám jako ráda ale mám co dělat abych to vybrkala sice my to skoro dělá u všeho i paprika žlutá ale to se časem asi vše srovná.
Těším se na další odpověd od vás a přeji vám příjemný večer.
Z ovoce můžete avokádo, papáyu, citrón a grep, to je vše. V první fázi obiloviny žádné, tedy ani ty uvedené, čaje klidně, ty jsou dobré a lichořeřišnice má větší sílu, tak jak ji zde doporučuji, tedy rozmixované semeno. Logika té knihy je dobrá, ona neřeší nic jiného než plísně a kvasinky, čili je to správně i když ne se vším musím souhlasit, třeba velké množství masa vytvoří zase jiné problémy. Na odšťavňovače je zde celé vlákno, čili si ho nastudujte. Na téma strava při kvasinkách je toho zde tolik, včetně tabulky a návodů, že si to budete muset nastudovat, nemohu to každému sólo opisovat. Česnek i jiné fungicidy likvidují kvasinky a krkání je pak tedy normální, chce to najíždět pomalu, aby si tělo stíhalo dělat pořádek.
Dobrý den pane Jardo,
děkuji za vaší odpověď. Dnes jsem si udělala očistu tlustého střeva Sankhapraksalana na podruhé to bude asi lepší. Vypila jsem tedy jen 3 petky tu předposlední jsem nedala - dokonce jsem provedla u toho i očistu žaludku vracelo se my to pití spátky a já nevěděla jestli dřív vrchem nebo spodem
průběh očisty umne byl rychlí jak u střevní vyrozi ke konci pak už teklo jen zelenohnědá tekutina a pak už jen to světlalo a pak tedy jsem vypila ten heřmánek a to už vypadalo skoro normálně ale asi pro ještě lepší očistu by bylo dobré kdybych vypila i tu předposlední petku se solí ale fakt jsem to nezvládla. Jinak jsem se necítila nějak špatně, rýži jsem uvařila a budu pojídat celý den jen teda nevím kolik rýže mělo být na den zda jen jeden sáček nebo 2-3 kdo jak sní? Chtěla jsem se hlavně zepat zda je normální že my s toho otekl oblyčej to je ze soli? Jako že není ještě vyplavená nebo je to z něčeho jiného? Bohužel se obávám že to bude z něčeho jiného mívala jsem to i předtím a nikdy jsem nepřišla na to proč se my to děje ale je fakt že co jsem přešla na stravování dle vás /nyný podmínky podle candidi/ tak my oblyčej už neotíkal asi je to zrovna dnes shoda okolností ale něco to muselo spustit ![]()
Mám provést očistu tlustého střeva znovu pro lepší účinek nebo myslíte že to na poprvé jak to proběhlo dostačující? A kdy mohu po Sankhapraksalana udělat očistu jater třeba za týden?
Těším se na vaší odověd a přeji vám hezký víkend.
Tak na první pokus dobrý průběh, ty otoky bude zřejmě dělat sodík, čili příště ji vyzkoušejte s epsomskou solí v té sodík není. Klidně proceduru za týden zopakujte a teprve další týden bych dal játra.
Jardo moc se Vam omlouvam,bohuzel se mi nedari najit jak doporucujete navod na konzumaci lichořeřišnice.Jde o mixovani.Muzete mi to prosim jeste jednou napsat jak na to?Mam suche semena.Moc dekuju a prominte za stratu casu...Tolar
Rozmixovat na prášek a třikrát denně kávová lžička prášku do úst a zapít vodou. Nejlepší výsledky jsou při dlouhodobém používání, nad dva měsíce.
Dobrý den pane Zajíček. Zajímal by mne Váš názor na Mumio.Použil by jste k doplnění minerálů?Pokud se to zde již někde probíralo, tak se omlouvám a děkuji za případné vlákno.
Tak svoje vlákno zatím nemá, ale probíralo se to tu na mnoha místech, určitě se dá takto využít a má spoustu výborných vlastností. Jediné co není tak výborné je jeho cena, nicméně s tím nic nevymyslíte.
Udělám pro něj vlákno tak tam pak jukněte
Takže napriklad začať 500mg denne a zvyšovať každý deń o 100mg, mam chlorid horečnatý a rozpúšťam ho vo vode cca 1 liter a popíjam celý deň. S pískaním v uších to ma moja známá a doktory jej povedali že sa stým musí naučiť žiť.
Dobrý den pane Jardo, chtěla jsem se zeptat, jak mám užívat hořčík když kojím, neboť se cítím že jsem často podrážděná a mám sklon k depresím, tu podrážděnost a neschopnost obrnit se proti stresu mají za následek taktéž zanešená
Dobrý den, chtěla bych Vás moc požádat o radu. Je mi 22 let, roky se stravuji vegetariánsky, od loňska bezlepkově kvůli celiakii, od letošního roku vegansky. Snažím se žít zdravě, hodně zeleniny, ovoce, cvičit jógu, dýchat, aspoň trochu meditovat. Můj systém má však momentálně dvě díry, se kterými si nevím rady. PRVNÍ - na jaře jsem po 5 letech vysadila HA, lékařka mi doporučila brát 90 tablet v kuse - poslechla jsem a teď, světe div se, nemám menstruaci už půl roku a tatáž lékařka mi oznámila, že jsem momentálně neplodná. DRUHÁ - mám 2 měsíce problémy s klouby, nejprve začalo bolet v jednom kotníku, neobvyklá bolest, jakoby to vevnitř vřelo, pak oba, kolena, ramena, zápěstí, lýtkové kosti... Reakce mého obvodního lékaře: Vezměte si ibalgin... Před třemi týdny jsem zdárně absolvovala šankaprakšňánu. Prosím, co dál? Jaterní očista, odvar z bobkového listu? Co ještě mohu udělat? Případně co nedělat? Na co dát pozor? Budu Vám moc vděčná za reakci, Hanka chtěla bych Vás moc požádat o radu. Je mi 22 let, roky se stravuji vegetariánsky, od loňska bezlepkově kvůli celiakii, od letošního roku vegansky. Snažím se žít zdravě, hodně zeleniny, ovoce, cvičit jógu, dýchat, aspoň trochu meditovat. Můj systém má však momentálně dvě díry, se kterými si nevím rady. PRVNÍ - na jaře jsem po 5 letech vysadila HA, lékařka mi doporučila brát 90 tablet v kuse - poslechla jsem a teď, světe div se, nemám menstruaci už půl roku a tatáž lékařka mi oznámila, že jsem momentálně neplodná. DRUHÁ - mám 2 měsíce problémy s klouby, nejprve začalo bolet v jednom kotníku, neobvyklá bolest, jakoby to vevnitř vřelo, pak oba, kolena, ramena, zápěstí, lýtkové kosti... Reakce mého obvodního lékaře: Vezměte si ibalgin... Před třemi týdny jsem zdárně absolvovala šankaprakšňánu. Prosím, co dál? Jaterní očista, odvar z bobkového listu? Co ještě mohu udělat? Případně co nedělat? Na co dát pozor? Budu Vám moc vděčná za reakci, Hanka
No, hormonální chemie je opravdu rejžák na
Dobrý den, nikde jsem zde nedohledala, jak postupně očistit orgány. Je správné toto pořadí: žaludek, střevo a plice, čelní dutiny,
Dobrý den, pane Jardo, moc vás prosím, jestli byste mi mohl odpovědět na dva me dotazy, které tu jsou delší dobu bez odpovědi. Moc děkuji.
Já odpovídám dle časových možností a jedu stále odshora dolů a nepřeskakuji, tedy kdy na to vyjde čas, tak vyjde, nikoho neupřednostňuji. Dobrý den,
Pokud je stav vyvolaný přestálým stresem a tělo stále stresem staženo je skoro nemožné stav pouze stravou srovnat. První co je potřeba srovnat je ten stres a o tom jsem toho zde již psal opravdu dost, tedy pouze připomenu, pohyb ideálně cca 5-10000 kroků denně, hodně spát a hodně jíst. Pomoci může schizandra čínská, L-theanin, konopí a některé hormony hlavně progesteron a pregnenolon. HCl pochopitelně rovnat na základě krkacího testu, dále zvednout produkci žluče ideálně slaninou, nebo fungují i škvarky a sádlo, nebo máslo. Probiotika bych dodal formou kysaných produktů a vhodné je dodat i prebiotika, nebo vyzkoušet Floraphage-probiotický multiplikátor. Velice vhodné je minimálně zpočátku dodávat ve velkém enzymy, buď stravou papaya, anans, nebo digestivní, případně pankreatické enzymy z lékárny. Na viry můžete prubnout humáty a lysin oboje mám na e-schopu a je vhodné se stále držet v prohřátém stavu, tedy koupele, červená sauna, zábaly, obklady a pohyb. To je tak v kostce zhruba vše pochopitelně s tím že dodáte i případně chybějící vitamíny a minerály pomocí doplňků. Pokud si nebudete něčím jistá klidně zavolejte a probereme jak na to. Jardo, děkuji za nasměrování, sama už jsem to nezvládala. Bude to 1,5 roku co je manžel pryč, z nejhoršího jsem venku. Vyloženě ve stresu už nejsem. Doma mám jen lysin, zbytek si objednám a nastuduji. Děkuji! Byla jsem na přeměmření přístrojem Salvia. Skoro vše mám čisté, ale odolává HPV v močáku i gyn. orgánech.
Na blokaci virů je dobré brát cca 3 g lyzinu denně a 1-2 g humátů denně. Ten stav mohou viry pochopitelně vyvolávat, ale zrovna tak ho může vyvolávat vysoké železo to jsem zde již také psal, tedy můžete vyzkoušet laktoferin který moduluje slizniční imunitu a blokuje železo na sliznicích a pokud to nepomůže tak asi jde opravdu o to snížit železo a tam se bez testů nehneme. To mě případně zavolejte a vysvětlím co, kde a jak.
před dvěma roky jsem objevila Vaše stránky, když jsme s manželem téměř tři roky pokoušeli o dítě. Od té doby jsem z velké části na syrové stravě, zbytek tvoří patlanina, kefír z tibetské houby a občas dušená zelenina. Bylo mi výborně, zhubla jsem 20kg, srovnala ph, prováděla očisty střeva. Pak mi zemřel manžel, to udělalo s psychikou své a ve velkém se začaly projevovat zdravotní problémy. Provedla jsem řadu testů a vyšlo mi, že mám v těle candidu, trpím velkým nedostatkem hcl v žaludku, analýza vlasů ukázala nedostatek mnoha prvků, především draslíku, železa, selenu, překyselení kyselinou močovou a sníženou činnost štítné žlázy. Z toho co jsem četla na stránkách o štítné žláze, jsem si nechala udělat test na Salvii (zkušenou paní) zjištěno:
v močovém měchýři: treponema pallidum, mycoplasma, streptococcus pneumoniae a papilomavirus
na srdci: bordatela pertussis, streptococcus pneumoniae, chylamydia pneumoniae
oko: toxoplasma
gyn. orgány: papilomavirus
plus nějaké houby a plísně, blíže nespecifikované.
Tomu věřím, vysvětlovalo by to záněty močového mchýře, na které trpím a srdeční arytmii, na kterou beru léky.
Nyní si nejsem jista jak postupovat, už je toho docela dost. Začnu s užíváním hcl, odykselením sodou, doplňováním chybějících vitamínů, probiotik a až po nějaké době se pustím do boje s parazity? Má smysl nyní likvidovat hpv virus, když jsem překyselená? Taky tápu se stravou, nejraději bych byla pouze na zelenině, ale tu už nestrávím a jen kvasí. Bonusem by byl úbytek na váze, stále nejsem v normě, nyní 190cm/90kg.
Děkuji za rady.
před dvěma roky jsem objevila Vaše stránky, když jsme s manželem téměř tři roky pokoušeli o dítě. Od té doby jsem z velké části na syrové stravě, zbytek tvoří patlanina, kefír z tibetské houby a občas dušená zelenina. Bylo mi výborně, zhubla jsem 20kg, srovnala ph, prováděla očisty střeva. Pak mi zemřel manžel, to udělalo s psychikou své a ve velkém se začaly projevovat zdravotní problémy. Provedla jsem řadu testů a vyšlo mi, že mám v těle candidu, trpím velkým nedostatkem hcl v žaludku, analýza vlasů ukázala nedostatek mnoha prvků, především draslíku, železa, selenu, překyselení kyselinou močovou a sníženou činnost štítné žlázy. Z toho co jsem četla na stránkách o štítné žláze, jsem si nechala udělat test na Salvii (zkušenou paní) zjištěno:
v močovém měchýři: treponema pallidum, mycoplasma, streptococcus pneumoniae a papilomavirus
na srdci: bordatela pertussis, streptococcus pneumoniae, chylamydia pneumoniae
oko: toxoplasma
gyn. orgány: papilomavirus
plus nějaké houby a plísně, blíže nespecifikované.
Tomu věřím, vysvětlovalo by to záněty močového mchýře, na které trpím a srdeční arytmii, na kterou beru léky.
Nyní si nejsem jista jak postupovat, už je toho docela dost. Začnu s užíváním hcl, odykselením sodou, doplňováním chybějících vitamínů, probiotik a až po nějaké době se pustím do boje s parazity? Má smysl nyní likvidovat hpv virus, když jsem překyselená? Taky tápu se stravou, nejraději bych byla pouze na zelenině, ale tu už nestrávím a jen kvasí. Bonusem by byl úbytek na váze, stále nejsem v normě, nyní 190cm/90kg.
Děkuji za rady.
Můj stav se ale výrazně zlepšil užíváním HCL a protikvasinkovou dietou. Břicho mám stejně velké ráno i večer! Funguji jako normální člověk, což se kvůli obrovskýmu nadýmání říct před užíváním nedalo.
Kromě změny stravy piji hořčíkovou bombu, o které jste publikoval, na té vyloženě ujíždím! Připravuji různá ořechová mléka, šťávu z mrkve, okurky a červené řepy. Užívám trávící enzymy, více pohybu. Beru kyselinu listovou, lysin, humatyl, spirulinu, vit. C cca 6gramů, křemelinu, chorid draselný, vit. E, lugol, selen a zinek.
Toto užívám dva měsíce, pociťuji více energie, menší potřebu spánku, cítím se velmi dobře. Ale bohužel mi to ovlivnilo i menstruaci. Už právě druhý měsíc před samotným krvácením týden špiním. Celkově mívám krátké cykly kolem 23-25 dnů a špinění dříve trvalo max 3 dny. Zkusím ještě pročistit střevo, to mi pomáhalo na menstruační bolesti, tak uvidím jestli to pomůže i v tomto případě. Nenapadá Vás čím by to jinak mohlo být?
A na ten HPV vir zkusím dodávat laktobacily a koloidní stříbro, pít i vyplachovat, když to mám v močáku i pochvě, je to tak?
Děkuji.
Můj stav se ale výrazně zlepšil užíváním HCL a protikvasinkovou dietou. Břicho mám stejně velké ráno i večer! Funguji jako normální člověk, což se kvůli obrovskýmu nadýmání říct před užíváním nedalo.
Kromě změny stravy piji hořčíkovou bombu, o které jste publikoval, na té vyloženě ujíždím! Připravuji různá ořechová mléka, šťávu z mrkve, okurky a červené řepy. Užívám trávící enzymy, více pohybu. Beru kyselinu listovou, lysin, humatyl, spirulinu, vit. C cca 6gramů, křemelinu, chorid draselný, vit. E, lugol, selen a zinek.
Toto užívám dva měsíce, pociťuji více energie, menší potřebu spánku, cítím se velmi dobře. Ale bohužel mi to ovlivnilo i menstruaci. Už právě druhý měsíc před samotným krvácením týden špiním. Celkově mívám krátké cykly kolem 23-25 dnů a špinění dříve trvalo max 3 dny. Zkusím ještě pročistit střevo, to mi pomáhalo na menstruační bolesti, tak uvidím jestli to pomůže i v tomto případě. Nenapadá Vás čím by to jinak mohlo být?
A na ten HPV vir zkusím dodávat laktobacily a koloidní stříbro, pít i vyplachovat, když to mám v močáku i pochvě, je to tak?
Děkuji.