Mám takovýto dotaz: V roce 1983 jsem prodělala žloutenku typu A a mám problémy s nadýmáním a plynatostí. Myslíte si, že to může být podporovánou kyselinotvornou stravou?
To bych musel znát více souvislostí, které z vašeho dotazu nevyčtu, ale kyselinotvorná strava je pouze jeden úhel pohledu. U jater bych se díval na celou věc jinak a minimálně bych vyzkoušel, na několik dnů, vynechat jakýkoliv tuk. Pokud se to zlepší, tak pokračovat v netučné dietě a pročistit játra. Podobné potíže vyvolává i slinivka a na vynechání tuku zabere také, současně ji můžete zkusit dodat větší množství cibule, nebo cibulové šťávy, což by jí velice ulehčilo a odstranilo vaši plynatost .
Pomocí těchto stránek se mi podařilo několik neduhů zlikvidovat nebo alespoň omezit. Stále se mi nedaří zlepšit stav nafouklého břicha s výraznější plynatostí. Ráno je úplně ploché, během dne se nadýmá, večer si připadám jak čtvrtém až pátém měsíci těhotenství. Mám 53 kg na 170 cm výšky, takže břicho vyniká. Ph mám správné, stolici nemazlavou a pevnou, pravidelně 1-2 denně, dostatek pohybu. Stav se po různých očistných kůrách zlepšil jen mírně. Problém mne provází už téměř rok po přechodu na stravu s převažujícím podílem syrové zeleniny a ovoce. Zkoušela jsem postupně vyloučit různé potraviny, ale vypadá to, že je úplně jedno, co jím. Jak bych měla postupovat dál?
To vypadá na oslabenou slinivku a vyzkoušel bych Pancreolan, tak dvě tablety po každém jídle. Pokud se zlepšení nedostaví, tak se mě ozvěte a vyzkoušíme něco jiného, pak by patrně byla narušena tvorba kyseliny chlorovodíkové, kterou by jste musela vyřešit, nebo kyselinu přímo dodávat.
dobry vecer, jsem na protikvasinkove diete a mam dost nafoukle bricho. nikdy predtim jsem na to netrpela. Stolice je pravidelna. Premyslim nad temito hypotezami :
* premira syrove zeleniny a oslabena slinivka nezvlada
nebo
* likvidace a odchod kvasinek (v moci mam bile nitky)
Zaradim klystyry a premyslim, ze salaty budu delat z naparene zeleniny. Je to dobry napad ?
+ je dobre provadet urinoterapii (oralne), kdyz moči odchazeji kvasinky?
Dekuji predem za vasi odpoved, hezky vecer.
* premira syrove zeleniny a oslabena slinivka nezvlada
nebo
* likvidace a odchod kvasinek (v moci mam bile nitky)
Zaradim klystyry a premyslim, ze salaty budu delat z naparene zeleniny. Je to dobry napad ?
+ je dobre provadet urinoterapii (oralne), kdyz moči odchazeji kvasinky?
Dekuji predem za vasi odpoved, hezky vecer.
Obě varianty jsou možné a z počátku bych spíše řešil tu první, tedy podpořit slinivku, což jsem zde již psal, tak si to dohledejte. Napaření zeleniny je také možné, ovšem tak maximálně do 50 % celkového objemu a zbytek určitě v syrovém stavu, přičemž listová zelenina by uvedené problémy dělat neměla. Pokud moč není čistá, asi bych urinoterapii nekonal i když zásadní problém by to určitě vyvolat nemělo.
diky za tip, urcite si koupim na slinivku ty enzymy nebo pangrol. Chci se zeptat, jestli ta moč (s kvasinkami) mohu pouzit na klystyry? Jeste jednou dekuji za pomoc.
V tom problém nevidím, ty tam stejně jsou, tím nic nepokazíte a pokud chcete mít jistotu, tak k té urině dejte trochu jablečného octa, to jsem zde již také popisoval.
Zdravím,
podle bylináře Kindla není slinivka schopná dostatečně tvořit enzymy na štěpení sacharidů jindy než v létě, tedy v období kdy roste naše ovoce, obiloviny aj.
Cituji:
Pokud je někdo rád konzumuje v jiném období, začnou v trávicím procesu kvasit při současném vzniku plynů, jak už u jakéhokoli kvašení bývá zvykem.
Doporučuje stravu dle ročních období, tak jak co roste v našem podnebné pásu.
Co si o tom myslíte?
Děkuji
že je to konina
Vidíte a s tím já bych souhlasil a dokonce to přesně takto lidem, kteří mě navštíví, vysvětluji. Prostě náš prapředek v daném období prostě sacharidy jíst mohl a v zimním období je prakticky jíst nemohl, čili zde má zase svůj význam bezsacharidová dieta, prostě mnoho věcí děláme dnes nelogicky.
Co susené ovoce ??
Koncentrovaný ovoce je ještě horší, protože ho člověk většinou je schopnej sníst mnohem víc. Tzn. že do sebe dostane víc sacharidů. Navíc kupovaný sušený ovoce je často plný sajrajtů jako je cukr nebo syřidlo, který produkt udělá hezčím.
Vždyť vy sám jste psal, že se živíte ovocem i přes zimu... nebo se pletu? to by znamenalo, že se tím sám neřídíte... nebo v zimě jíte bůček a klobásy jako já? ![]()
Kdyby to tak bylo, tak bychom se v zimě třeba ze špaget nebo z rýže zasrali. A že se tak neděje pokládám za důkaz toho, že s jejich trávením nemáme problémy /teda nemají problémy,
lidé, kteří nemají problémy co mám třeba já:-)
Já myslela pane "vševěd", že jste k mé radosti diskuzi zde ukončil, jak jste sám prohlašoval. Asi se nudíte, že? Vy zřejmě patříte k lidem, které vyhodí dveřmi a vlezou oknem.
Pro vaši informaci, není sacharid jako sacharid, každý se tráví jiným způsobem, takže rýži klidně lze i v zimním období.
Užijte si své klobásy a pokud možno někde na gauči bez přístupu k internetu. Pro mě jsou cenné osobní zkušenosti a né odkazy z internetu, ty si umím najít sama, budu-li chtít.
Jardo, Vám děkuji za odpověď, Váš čas a osobní zkušenosti o které se s námi dělíte, děkuji.
Vy si dovedete představit, jak by si ho skladoval?
Správně jste napsal, že to u někoho fungovat může, nicméně ono jde hodně i o druh ovoce, čas jeho konzumace a kombinace ve kterých ho případně jíte, čili jako vhodnější vidím se při jakýchkoliv potížích ovoce raději vzdát, náš předek ho mohl jíst opravdu těžko. Bůček a klobásy nejím, to opravdu ne, většinou jím zeleninu, ořechy a semínka, nějaké sýry, jogurt, nebo kefír, ovšem i toho dost málo.
Tak tyhle problemy s nadymanim a plynatosti mam take uz leta a nevim, jak se toho zbavit.Ikdyz jsem zkousela nejist maso vubec, tak to bylo stejne.Vysetreni, jako kolonoskopie a gastroskopie, ultrazvuk nic neukazaly, akorat gastroskopie mirny zanet zaludku a mirny reflux.Nekdy mam pres den bricho nafoukle, jak v 5 mesici:-( a to jsem jinak stihla.Drive mi delaly problemy pouze cibule, cesnek, kynute a cerstve pecivo a nektere ovoce, ted uz skoro vse.
Desi me, ze by to mohla byt slinivka, obcas me boli, citim takovy tlak v pravem podzebri.Stolice jak kdy, nekdy mazlavejsi, jindy tuha.
Nechce se mi ladovat chemickymi leky, co by se dalo prirodniho nato zkusit?Asi budu mit problem s travicimi enzymi, jak to tak ctu:-(.
Jinak me nedela dobre kava, orechy, cesnek, cibule, nektere koreni, skorice, cerstve pecivo, kynute knedliky, to moc ani nejim.
To pobolievanie v pravom podrebrí vyzerá skôr na pečeň nie na slinivku. Slinivka (ak nie je práve zmietaná akútnym záchvatom) pobolieva (pálivá bolesť) medzi lopatkami. Takže sa sústrediť na očisty pečene a začať boj s candidou, tie reakcie na fungicídne potraviny pečivo a sladké ovocie by navedčovali tomu, že je pekne vypasená. Boj s kvasinkou je beh na dlhú trať a je tu o tom celé vlákno.
Členka Sybilla vám to píše správně a pokud jde o mě ještě přidám jeden postřeh, patrně bude potřeba srovnat kyselinu chlorovodíkovou v žaludku, myslím, že uvedené svědčí o jejím nedostatku.
Desi me, ze by to mohla byt slinivka, obcas me boli, citim takovy tlak v pravem podzebri.Stolice jak kdy, nekdy mazlavejsi, jindy tuha.
Nechce se mi ladovat chemickymi leky, co by se dalo prirodniho nato zkusit?Asi budu mit problem s travicimi enzymi, jak to tak ctu:-(.
Jinak me nedela dobre kava, orechy, cesnek, cibule, nektere koreni, skorice, cerstve pecivo, kynute knedliky, to moc ani nejim.
Dobrý den,
už 10 let mám problémy s nadýmáním a bolestí v levém podbřišku. Někdy se to zlepší, ale pak mě to zase dosti trápí. Před 5 lety jsem byla u své obvodní lékařky a ta mi sdělila, že mám líná střeva a chce to více vlákniny a pohybu.
Můj problém je vlastně ten, že mám stále nafouklé břicho a větry někdy odcházejí, ale někdy ne a to mě začne velice píchat v levém podbřišku. Snažím se zdravě stravovat, ale stále jím maso. Zkoušela jsem probiotika, psyllium, zelený jíl, lněné semínko, ale výsledek nikdy nebyl úplně uspokojivý. Kdysi jsem měla problémy se zácpou, které jsem řešila občas čajem s listem senny. Teď mám sice stolici většinou každý den, ale nafouknutí břicha a bolesti stále přetrvávají. Také mě už 10 let trápí vypadávání vlasů, na které zkouším různé vitamíny a vodičky, jak přírodní tak i chemické, ale vlasy stále s přestávkami padají. Říkám si jestli to nemůže nějak souviset se střevy. Mohla by mi pomoci Sankhapraksalana? Trochu mám strach, abych jí neprovedla špatně a ještě tento stav nezhoršila.
Chci už toto odstranit definitivně, protože padání vlasů mě velice trápí.
Mě nadýmalo všechno a pořád. Zjistil sem, že problémem byly hnilobný a kvasný procesy ve střevech a kvasinky. Pročisti si střeva (preferuju šankaprakšalánu (viz můj vyčerpávající souhrn dostupnejch informací v podpisu), ale klystýry můžeš provádět častějc) a nastuduj si protikvasinkovou dietu. Podívej se na sakulovu tabulku potravin, kterou mám v podpisu.
Ráno jsem si udělala plivací test na kvasinky a všechny sliny skončily na dně sklenice. Začala bych tedy s protikvasinkovou dietou, ale ještě si nedokážu sama sestavit denní jídelníček. Každý den bych tedy měla zařadit fungicidy, aby šly kvasinky pryč? Z Sankhapraksalany mám trochu strach, protože mám stále nafouklá a bolavá střeva, tak abych něco nepokazila. Mohla bych jí provést třeba až po týdenní protikvasinkové dietě? Děkuji za odpověď.
Spousta fungicidů a potraviny z kategorie 0 a 1 z tabulky. Šanka je v pohodě. Tvým špatným střevům jen pomůže. Jen se drž návodu (viz ten odkaz v podpisu). Možná nebudeš úplně úspěšná hned napoprvé, ale výsledky se určitě dostaví.
Člen Xeelee vám odpovídá správně a mimo změnu stravy začněte čistit střeva. Není tím co pokazit, když uvážíte, že vám obsah střeva hnije a kvasí. Myslíte, že odstraněním toho svinstva můžete něco pokazit, rozhodně ne, jde tím stav pouze zlepšit. Pokud by vás navíc nějaký neuvěřitelně vzdělaný lékař varoval, že si tím vypláchnete střevní mikroflóru, tak mu odpovězte, že o tu svojí kvasnou a hnilobnou nestojíte a tu správnou tam stejně nemáte, čili nic dobrého nyní vypláchnout ani nemůžete, pouze šmejdy.
Prostudovala jsem tabulku s potravinami a některé mi ještě nejsou jasné. Je vhodné jíst v první fázy diety mozzarellu, eidam 30%, šmakoun z vaječných bílků, sleďové závitky se zelím nebo cibulí, maso ze zvěřiny, kuřecí šunku a je možné jíst vařenou brokolici a květák? Nemám problém se vzdát sladkých pokrmů, ale mám ráda brambory, je možné si je někdy uvařit nebo mám počkat až do 3 fáze diety? Moc děkuji za odpověď.
Pokud to je v kategoriích 0 a 1, tak jo. Eidam 30 % je ale sajrajt. Nechtěj vědět jak velkej. Jez minimálně ten 45%, pokud nechceš kupovat něco kvalitního nebo na to nemáš peníze. Místo šunky (obzvlášť tý kuřecí) bych taky zvolil kvalitnější masný výrobky. Přečti si složení a dojde ti proč.
Brambory rozhodně ne. Ty obsahujou obrovský množství škrobů, což sou polysacharidy. Jsou v kategorii 3 s poznámkou velmi opatrně.
Dobrý den, dnes ráno jsem provedla Sankhapraksalanu, V 10 jsem vypila první dávku slané vody a za 40 minut se spustil sifon a po každé vypité sklenici ze mě šla hnědá voda, která postupem byla čirá, tak jsem pila heřmánkový čaj asi od 11 do 11.20, a čaj ze mě asi ještě 3x vyšel. Ve 12 hodin jsem si dala rýži s máslem a po tom ze mě šla trocha čiré vody. Ale začalo mě hodně píchat v levém podbřišku. Dala jsem si 2 tablety APO-Lactobacilus s 12 miliardy barterií. V podbřišku mě stále píchá, mohla jsem si dát pozdě jídlo a teď mám narušené střevo? Píchání v podbřišku mě trápí často, ale myslela jsem, že touto očistou se ho zbavím. Čím to píchání může být způsobeno? Myslela jsem, že to jsou zaražené větry nebo od zácpy. Děkuji moc za odpověď.
Na první pokus to je dobrej průběh, ale jedna šanka není spásonosná. Doporučil bych ti ji měsíčně opakovat a doplňovat ji klystýry. Dozvuky průplachu nějakou dobu trvaj. Tak do hodiny.
Čaj bys měla vypít najednou /ani to nemusí být 1,5 litru, já už ho s čistšími střevy nepiju, protože pak sůl do střeva stáhne víc sajrajtů/ a jídlo má následovat za 30 až 45 minut /nejpozději do hodiny/. Tebou popsaný píchání by to ale vyvolat nemělo. Nevím čím to může být. Možná se v tobě hnuly nějaký sajrajty. Nezdá se mi to jako vážnej problém.
Tak jsem 60 hodin po Šance a stále žádná stolice. Jím jen zeleninu a k tomu trošku sýru, ořechy a lněný olej. Po cibuli mě píchalo v žaludku a cítím se malátná a bolí mě žaludek z hladu, zbuhla jsem 2 kg. Každý den si dávám tabletku lactobacilů. Co mám udělat, aby přišla stolice?
Asi pomalá peristaltika střev.
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/potrav ... istaltiku/
Máš ráda chilli? Taky si můžeš udělat lněnej macerát. Rozemeleš semínka, zaliješ je vroucí vodou a po 15 minutách ho vypiješ. Semínka ve vodě vypustí spoustu slizu, kterej krásně projde trávicí soustavou. Je taky dobrý konzumovat hodně vlákniny a pít přitom dost vody. Chilli a tvrdší vlákninu bych ale asi nechal až na další den nebo dva.
Vyzkoušela jsem v úterý večer rozemletá lněná semínka zalitá horkou vodou, po tom jsem měla ráno tuhou stolici, to bylo ve středu. Ve středu večer jsem si zase dala večer lněné semínka, ale ve čtvrtek žadné vyprázdění. Tak jsem si ve čtvrtek večer dala Lepicol plus a v pátek ráno také, no a stále se nic neděje. Jen mě už celý týden po zelenině bolí žaludek, tak něvím zda chybí nějaké trávicí enzymy nebo se mi ta vláknina ve střevech zasekla...
Věci na klystýr doma nemám a ještě jsem to ani nikdy nezkoušela. Snažím se více hýbat a vypiju asi 3 litry vody a dodávám lactobacily. Na vyprazdňování mi pomáhala, že jsem jedla každý den jablka, ale ty teď při protikvasinkové dietě nemůžu.. ![]()
Je přitom potřeba přijímat hodně tekutin.
To nadymani ked vas nenafukovalo jedli ste surovu zeleninu? Asi ne vsak. Tak som vam odpovedal na vasu otazku.
Varena strava je omnoho stravitelnejsia pre zaludok ako surova. Naburali ste si metabolizmus a zatazilu slinivju, tak prestante s tim a jedzte normalnu stravu zlozenej s prevazne varenej zeleniny garantujem vam ze vas nebude nafukovatn
Jak to čtu, tak vidím že děláte základní školní blbost a nedonutíte tělo se denně vyprázdnit, což logicky nemůže dělat člověku dobře. Pokud se z jakéhokoliv důvodu nedostaví ranní stolice do cca hodiny po probuzení, dejte klystýr a nezkoumejte složitosti. Není na tom nic nebezpečného a nice se tím nedá pokazit. Pokud se klystýru bojíte, tak v lékárně prodávají i glycerínové čípky, což stav vyprázdnění určitě navodí.
Jardo, mohl bych se prosím zeptat na Váš názor na glycerinové čípky? Co si o nich myslíte?
Nejsou nebezpečné jako stimulující projímadla(Guttalax / Bisacodylové,atd), ani při dlouhodobějším užívání?
Děkuji za Váš čas.
Vzhledem k tomu, co se o glycerinu psalo v souvislosti s klystýrem, bych se jich určitě nebál. Nebylo by ale lepší koupit si rovnou glycerin?
Glycerinový čípek na vyprázdnění zabral po 10 minutách. Dala jsem si ho už trikrát, protože přirozené vyprázdnění se nechce dostavit
Jsem z toho už nešťastná, protože jím ráno a večer lepicol,´tabletky lactobacilů, večer si dělám namočené lněné semínko s lněným olejem, jím zeleninu a k tomu ořechy, kousek sýru nebo rybu, hodně piju. Zkoušela jsem ráno na lačno olej, větší množství vody i šaratici a výsledek žádný, pomáhají jen čípky, které nechci trvale používat.
Dnes si chci zakoupit irigátor a provést klystýr. Klystýr mám tedy provést ráno, když se nedostaví vyprázdnění? Často mě bolívá v levém podbřišku asi z nadýmání. Nemůže klystýr střevo spoustou vody ještě více nafouknout? Když budu provádět klystýr týden každý den, dostaví se pak přirozené vyprázdnění?
Jsem už tři týdny na protikvasinkové dietě. Třetí den diety jsem se ráno probudila a byla jsem jako opilá a strašně jsem se motala a nemohla jsem skoro vstanout. Začala jsem tedy brát ostropestřec. Mám problémy s vyprazdňováním (viz výše) a včera jsem si našla v puse na vnitřní straně levé tváře vřídek v průměru 1 cm naplněný asi krevní sraženinou. Může to souviset s kvasinkou? Dělávali se mi dost často afty. Plyvací test na kvasinku - klesající šupinky ke dnu.
Dnes si chci zakoupit irigátor a provést klystýr. Klystýr mám tedy provést ráno, když se nedostaví vyprázdnění? Často mě bolívá v levém podbřišku asi z nadýmání. Nemůže klystýr střevo spoustou vody ještě více nafouknout? Když budu provádět klystýr týden každý den, dostaví se pak přirozené vyprázdnění?
Jsem už tři týdny na protikvasinkové dietě. Třetí den diety jsem se ráno probudila a byla jsem jako opilá a strašně jsem se motala a nemohla jsem skoro vstanout. Začala jsem tedy brát ostropestřec. Mám problémy s vyprazdňováním (viz výše) a včera jsem si našla v puse na vnitřní straně levé tváře vřídek v průměru 1 cm naplněný asi krevní sraženinou. Může to souviset s kvasinkou? Dělávali se mi dost často afty. Plyvací test na kvasinku - klesající šupinky ke dnu.
mam podobne problemy so zapchou, klystiry to nevyriesili, radim z vlastnej skusenosti, skuste rozbehat peristaltiku prirodzenym sposobom, ja osobne by som vynechala bud lanove semienko, alebo lepicol, respektive nechat lepicol 1x denne, alebo lan. sem. 1x denne, ostane ok.
bezsacharidova dieta s vela tukom, sacharidy do 1g denne na kilo vahy. vynechanim sacharidov eliminujete nafukovanie a to tiez brzdi peristaltiku, prave vzduchovymi bublinami.
nechat creva oddychnut jemne im pomoct prirodzenym sposobom sa zregenerovat. klystir prirodzeny nie je, hoci ho nezavrhujem, ale az v 2. faze, ked sa trosku crevo prirodzene rozhybe.
nahradit rannu stolicu klystirom, to nie je riesenie, ostanete v zacarovanom kruhu, spontanna stolica nenaskoci.
su ludia, co im klystir nepomoze, ale skor stazi situaciu.
opakujem, hovorim z vlastnej skusenosti a nie som sama.
Som na surovej strave uz cca rok, uzasne sa mi s nou dari, velmi mi chuti, teraz uz od zaciatku leta jem denne 2 zeleninove salaty (hlavne uhorky, papriky, rajciny, mrkvu, kvašáky, vela vela chilli, zazvoru a podobne koreniny, himalajska sol a pod.) s olivovym olejom, sem tam kokosovy olej, mandle, paraorechy, liekovce z vlastneho stromu, tekvicove jadierka, sem tam nejaky pravy ovci syr zo suroveho mlieka, domaci kozi kefir 0,3-1l, rybi olej. Denne si dam aj cca 20ks kakaovych bobov - je to uz skor taka drogova zavislost. Obcas v supke pecene zemiaky. Ked mam zriedkavo cerstvy lan. olej tak aj sirna patlanina. Denne vypijem min. 2l cerstvych stiav, najcastejsie jablko+cvikla (cvikla je casto az 0,5l, niekedy aj viac) + zelerove listy + petrzlenova vnat, druha stava je vacsinou cisto z rajcin, inokedy jablko+hrozno (1:1), samozrejme vsetko s C-kom, aj jablcny ocot si pridavam casto. Samozrejme este pijem bohate vodu, a to z pomerne kvalitnej artezkej studne. Cervene vino, 2-3 malinke preso kavy, 1 kvalitne pivo po vecernom behu. Vsetku zeleninu a ovocie mam z vlastnej zahrady, bez umeleho hnojenia a postrekovania.
Pokial som na tejto strave nemam prakticky ziadne naduvanie a pokial stihnem spat viac ako 5 hodin tak som aj cely den uplne nabity energiou.
Vzdy sa vsak tesim na vikend, kedy si konecne nasekam do salatu cibulu, ktoru strasne zboznujem. Zistil som vsak (a uz to velmi dlho sledujem) ze akonahle do ktorehokolvek jedla pridam (surovu) cibulu, nastanu extremne cibulou zapachajuce vetry, cely den trvajuce, uplna hroza, dokonca ako keby ma to aj trochu prehnalo. Proste po cibuli nemozem medzi ludi. Staci mi na to aj stredne velka hlavka cibule. S cesnakom ziaden problem. Neviete cim to moze byt? Celkom zjavne nemam problem s travenim surovej stravy az na cibulu, ktorej sa vsak neviem vzdat. Alebo sa s tym mam jednoducho zmierit a nejest ju? Tusim p. Jarda cibulu odporucal prave na naduvanie, tak potom to uz vobec nechapem, ako moze u mna ucinkovat uplne opacne. Mozem mat prebytok siry z kakaovych bobov? Ked si dam MSM nic zle mi to nespravi, ci to ucinkuje inak?
Inak dlhodobo beriem ostropestrecovu kasicku (kopcovita lyzicka denne), uzivam aj lekoricu s B1a B5 (tiez lyzicka denne) a dlhodobo aj jod (kelp s obsahom cca 2000-3000mcg jodu/denne + cca 10kv. lugolu cez kozu/denne - koza stale vsaje za par minut). Kvasinkovy test samozrejme vykazuje trochu premnozenu candidu, ale inak nepocitujem okrem uvedeneho ziadne priznaky. Priznam sa uprimne, brutalne bojovat s candinou sa mi zatial nechce.
Este na zaver jeden problemik: ono to do tejto temy sice nepatri, ale ked uz som tu popisal svoj jedalnicek tak sa spytam. Mam strasne suchu kozu avsak len na koncoch prstov a na patach. Vysycha a praska. Cim to moze byt? Vsade inde na tele mam kozu inak dokonale premastenu, vlacnu, taku akurat. Uzasne inak zvlada aj priame praziace slnko bez spalenia. Moje vysvetlenie je, ze na prstoch to moze byt od casteho umyvania riadov v chlorovej vode a od saponatov a na patach z tlaku ako pozostatok z davnejsej kompletne suchej pokozky. Inak prave kvoli tomuto sa chystam na vlasovu analyzu.
tu by som toto mohla potvrdit, ako som zacala prepierat plienky casto v rukach + velmi velmi caste umyvanie ruk po prebalovani dietata, zacala som mat tento problem. ako su deti bez plienok, suche konceky prstov sa takmer uplne zregenerovali.
Pokial som na tejto strave nemam prakticky ziadne naduvanie a pokial stihnem spat viac ako 5 hodin tak som aj cely den uplne nabity energiou.
Vzdy sa vsak tesim na vikend, kedy si konecne nasekam do salatu cibulu, ktoru strasne zboznujem. Zistil som vsak (a uz to velmi dlho sledujem) ze akonahle do ktorehokolvek jedla pridam (surovu) cibulu, nastanu extremne cibulou zapachajuce vetry, cely den trvajuce, uplna hroza, dokonca ako keby ma to aj trochu prehnalo. Proste po cibuli nemozem medzi ludi. Staci mi na to aj stredne velka hlavka cibule. S cesnakom ziaden problem. Neviete cim to moze byt? Celkom zjavne nemam problem s travenim surovej stravy az na cibulu, ktorej sa vsak neviem vzdat. Alebo sa s tym mam jednoducho zmierit a nejest ju? Tusim p. Jarda cibulu odporucal prave na naduvanie, tak potom to uz vobec nechapem, ako moze u mna ucinkovat uplne opacne. Mozem mat prebytok siry z kakaovych bobov? Ked si dam MSM nic zle mi to nespravi, ci to ucinkuje inak?
Inak dlhodobo beriem ostropestrecovu kasicku (kopcovita lyzicka denne), uzivam aj lekoricu s B1a B5 (tiez lyzicka denne) a dlhodobo aj jod (kelp s obsahom cca 2000-3000mcg jodu/denne + cca 10kv. lugolu cez kozu/denne - koza stale vsaje za par minut). Kvasinkovy test samozrejme vykazuje trochu premnozenu candidu, ale inak nepocitujem okrem uvedeneho ziadne priznaky. Priznam sa uprimne, brutalne bojovat s candinou sa mi zatial nechce.
Este na zaver jeden problemik: ono to do tejto temy sice nepatri, ale ked uz som tu popisal svoj jedalnicek tak sa spytam. Mam strasne suchu kozu avsak len na koncoch prstov a na patach. Vysycha a praska. Cim to moze byt? Vsade inde na tele mam kozu inak dokonale premastenu, vlacnu, taku akurat. Uzasne inak zvlada aj priame praziace slnko bez spalenia. Moje vysvetlenie je, ze na prstoch to moze byt od casteho umyvania riadov v chlorovej vode a od saponatov a na patach z tlaku ako pozostatok z davnejsej kompletne suchej pokozky. Inak prave kvoli tomuto sa chystam na vlasovu analyzu.
Ona cibule je celkem silný čistič a pokud má co čistit tak čistí. Závadu bych v tom neviděl, nicméně pokud je to nepříjemné, tak raději omezit, nebo i zcela vynechat, určitě se bez ní dá žít. Pokožka to je hlavně o skladbě tuku a také tam může jít o projev kvasinkové infekce, což se dá řešit třeba koupelí v MMS, nebo koloidním stříbrem.
Děkuji, teď už tomu rozumím.
Ještě mě napadlo, když si dám maso se zeleninou a k tomu fest cibule nebo česneku a mám plynatost, nebo po pickles, tak to je kvasinka?To fakt lidi bez kvasinky nenadýmá?
Pokud má člověk trávení v pořádku, nenadýmá ho prakticky nic, což by jste si mohl pamatovat ze svého mládí.
Dobry den, jiz nekolik tydnu jsem na pomerne striktni proticandidove diete, nyni jedu sanku po 2 tydnech (minuly tyden podruhe), pred cca mesicem jsem zcela vysadil maso, mleko, pecivo a obiloviny vubec. Muj jidelnicek momentalne tvori syrova zelenina, orechy (para, liskove, mandle) a semena (dynova, sezamova, lnena) - orechy a semena nenamacim, ale melu v el. mlynku. beru lneny a kokosovy olej a jako zdroj bilkovin uzivam hrachovy a ryzovy protein. denne rano 1/2l zel. stav. pitny rezim - zasadita voda pH 10.
problem mam s nepravidelnou defekaci a silnou zapachajici plynatosti. netusil jsem, jak je mozne, ze se po 2. sance a naslednem prisunu stravy popsane vyse dostavuje takovato plynatost.
na internetu jsem nasel nasledujici radky:
-------------
Tvorba plynů ve střevu se vysvětluje tím, že životně aktivní prvky, které jsou součástí ovoce a zeleniny, především síra a chlor, chemickou reakcí rozkládají hnilobné látky nahromaděné ve střevu, tedy usazeniny. V tomto směru se zvláště cení šťáva ze syrového zelí, obsahující obrovské množství síry a chloru, jež čisti sliznici žaludku a střev.
Uvedu ještě jeden test, dokazující, do jaké míry jsou stěny tlustého střeva zaneseny a jaký je toxický stav celého žaludečně-střevního traktu. Jestliže po vypití zelné šťávy vzniká velké množství plynů nebo máte jiné potíže, svědčí to o přítomnosti nánosů a toxických látek.
Zvykat si na čerstvou zelnou šťávu musíte postupně. Nejdříve ji pijte půl na půl s mrkvovou. Následně podíl mrkvové snižujte. Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí.
Pokud tedy máte sliznici střeva v pořádku, tedy nejsou v něm usazeniny, plyny se přestanou tvořit.
Zdroj: G.P. Malachov - Totální detoxikace
-------------
prosim tedy o vyjasneni jedne zasadni informace - plynatost me neobtezuje, ale nerad bych aby byla projevem spatne kombinace ci jinak spatne zvoleneho jidelnicku (ikdyz nechapu, jak by to bylo mozne). chapu tedy spravne dle vyse uvedeneho, ze plynatost je v tomto stadiu projevem cisticiho procesu, neni na zavadu a postupne odezni, jak se budou streva cistit? nerad bych, aby kvasne procesy nejakym zpusobem podporovali candidu.
predem dekuji za odpoved.
Mám stejnou zkušenost jako Firebird. Jsem v 6 týdnu diety, celý minulý týden a pár dní před ním jsem měl problém s plynatostí. Nasadil jsem klystýry, 4 dny po sobě a podporoval střeva pitím 0,5l kefírku + zelí a šťávy z něj, abych měl dostatek laktobacilu. Plynatost sice dost zvolnila, ale přes klystýry, čaje z kmínu a vývaru z kurkumy a zázvoru, se plyny tvoří stále.
Jednou z možností je odumírání kvasinek a čištění střeva.
Druhá možnost, co mě napadá, je nedostatečně obnovené prostředí ve střevech (nedostatek laktobacilů) a následné zahnívání potravy.
Zajímavý názor je i předávkování syrovou potravou. Při začátku plynatostí jsem byl týden čistě na syrové stravě, možná se s tím tělo docela dobře nevyrovnalo. Může být i příčinou větší konzumace zelí? Přibližně 3 hlávky zelí na týden + kysané zelí?
problem mam s nepravidelnou defekaci a silnou zapachajici plynatosti. netusil jsem, jak je mozne, ze se po 2. sance a naslednem prisunu stravy popsane vyse dostavuje takovato plynatost.
na internetu jsem nasel nasledujici radky:
-------------
Tvorba plynů ve střevu se vysvětluje tím, že životně aktivní prvky, které jsou součástí ovoce a zeleniny, především síra a chlor, chemickou reakcí rozkládají hnilobné látky nahromaděné ve střevu, tedy usazeniny. V tomto směru se zvláště cení šťáva ze syrového zelí, obsahující obrovské množství síry a chloru, jež čisti sliznici žaludku a střev.
Uvedu ještě jeden test, dokazující, do jaké míry jsou stěny tlustého střeva zaneseny a jaký je toxický stav celého žaludečně-střevního traktu. Jestliže po vypití zelné šťávy vzniká velké množství plynů nebo máte jiné potíže, svědčí to o přítomnosti nánosů a toxických látek.
Zvykat si na čerstvou zelnou šťávu musíte postupně. Nejdříve ji pijte půl na půl s mrkvovou. Následně podíl mrkvové snižujte. Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí.
Pokud tedy máte sliznici střeva v pořádku, tedy nejsou v něm usazeniny, plyny se přestanou tvořit.
Zdroj: G.P. Malachov - Totální detoxikace
-------------
prosim tedy o vyjasneni jedne zasadni informace - plynatost me neobtezuje, ale nerad bych aby byla projevem spatne kombinace ci jinak spatne zvoleneho jidelnicku (ikdyz nechapu, jak by to bylo mozne). chapu tedy spravne dle vyse uvedeneho, ze plynatost je v tomto stadiu projevem cisticiho procesu, neni na zavadu a postupne odezni, jak se budou streva cistit? nerad bych, aby kvasne procesy nejakym zpusobem podporovali candidu.
predem dekuji za odpoved.
Tak člen Abbysum odpověděl vlastně sám sobě a i vám, nicméně pokud je plynatost velká, není to dobře a nasadil bych trojkombinaci koření římský kmín-kumín, koriandr, fenykl, vše stejným dílem a zrovna nešetřit. Další krok je dodání laktobacilů ve velkém a nadýmavým potravinám se na nějakou dobu raději vyhnout. Pokud jde o zelí, tak to patří jako mimořádný čistič do předních nadýmačů a je otázkou, zda je třeba se tak trápit.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.
Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.
Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.
Candida
Díky Vševěde za odpověď, dává to smysl.
Jedna možnost je kandida a dobře zde rozlišovací znaky popsal člen Vševěd, nicméně u vás bych to viděl spíše na nedostatek HCl v žaludku a špatné trávení bílkovin. Vzhledem k tomu že na tomto stavu se nejvíce podepisuje stres a toho je na dovolené vždy méně, viděl bych problém spíše zde a snadno to zjistíte krkacím testem.
Když jíš 5 až 6 kousků ovoce, tak se nediv, že trpíš nadýmání. Zvláště pokud máš candidu, tak ovoce nesmíš vůbec.
Zkuste se zamyslet jestli nemáte málo pohybu.
Taky se může jednat o malabsorbci fruktózy. Zkuste na týden zcela vyřadit ovoce a vše kde je fruktóza. Pokud se nebudete nadýmat, je to jasné. Taky se dá na tu poruchu absolvovat medicínský test. A ten pohyb, to je opravdu základ správného fungování těla, to by měl být úplný základ.
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Pobolívá mě v levém podžebří a trpím nadýmáním. Vyčetla jsem, že to bude pravděpodobně slinivka. Přešla jsem tedy ze syrové zeleniny na vařenou + obiloviny a trochu bílkovin (sýr, vejce, maso vyjímečně) a tuky (oliv.olej, máslo, ořechy), užívám laktobacily a espumisan proti nadýmání. Vše mi celkem pomáhá. Jediné co mě trochu děsí, je, že cítím ze svého dechu občas aceton a také se mi dělají hodně modřiny. Celkově se cítím dost unavená. Stav se paradoxně lepší pokud hřeším a dám si normální jídlo. Maso, pečivo a pod. Zase se tím nechci cpát pořád. Takže teď úplně nevím jak na to. Souvisí ty modřiny se slinivkou. Máte někdo zkušenost? Díky
Dobrý den pane Zajíček,
mám na vás prosbu, dotaz:
Mrkněte do přílohy na fotografie., zde je mé břicho jak vypadá po nějakém jídle a je tam i fotka jak mi do rána splaskne, né úplně..už jsem dělala jednou šanku, dvě očisty jater,
| Přílohy: |
![]() fV-xtGk4jZZVmL61IPNB2lrw7_bL_8_8JODpRh56n5UegEiF1vgOWBFkGy6dcKc6GHwzRoY.jpg [ 19.27 KiB | Zobrazeno 17827 krát ] |
![]() 52i3To8Aqk70_5eF99ObcDTWFWyPC_621zYcMgk1tbpxG2R5MNZkwu-CccR7jv3QNpqJ3KA.jpg [ 18.68 KiB | Zobrazeno 17827 krát ] |
![]() 3K3RgdCix5_A9sJWSZ32JylFwKPvxhbhvgqfJFdOirt75UvEpcW5FQLxRPsOfVCHKwlcExU.jpg [ 19.15 KiB | Zobrazeno 17827 krát ] |
Diky,ja studuju,pročitam, jen sem chtěla poradit co by to tak mohlo být,střeva sem si už pročistila,dvakrát
Zcela jistě Vás trápí kandidóza, proto máte nafouklé břicho. Pomůže jedině přísná protiplísňová dieta bez cukru a ovoce. Léčbu by urychlila kyselina kaprylová (nejkvalitnější vyrábí Solgar) nebo Nystatin (v ČR těžko k sehnání).
děkuji, chci se jen zeptat, v jídelníčku se píše že se může maso..jenže já ho nejím, dá se nahradit sojou, tofu, tempehem? nebo čím ještě? protože jinak mi tam toho v jídelníčku moc nezbývá
předpokládám že se nesmí ani pivo co :/
Na nafouklé břicho je nejlepší pravidelný klystýr, nebo ještě lépe, domácí hydrocolon. A samozřejmě současně změnit i stravu.
Vubec zadny alkohol, takze ani pivo. ![]()
Tady si to vse nastuduj.
Aktuální verze protikvasinkové tabulky http://www.ulozto.cz/xk5XkTA/protikvasi ... -sakul-xls
Nahradou masa jsou treba mandle, dynova seminka, adzuki fazole, cervena cocka, vajicka, nebo doma vyrobeny jogurt.
Soju, tofu ani tempeh nejez. Jsou to mrtve produkty, jak rika pan Jarda. V lusteninach je protein ...takze muzes treba jist naklicene mungo, cocku a hrasek. ![]()
Nesky a cetla jsi tohleto? ...
Ano to už jsem taky četla ten odkaz a ty rady..už mi volal dnes pan Zajíček a budu si dělat xx testů co by to tak mohlo být., zatím to jsou jen spekulace. a zítra jdu na ledvinovou očistu už tu na mě svítěj dva melouny
někde sem četla že velmi suché víno se může, tak aspoň to.. nejsem ulítlá na alko ale občas člověk když jde sem tam za kultůrou, vždyť to znáte ![]()
Kousáš dobře potravu? Dodržuješ dělenou stravu? Nepřejídáš se? (tohle je individuální,někdo snese objemově hrozně moc jídla a někdo zase málo). Tohle jsou základní návyky,které obvykle s trávením hodně pomohou.
Zkoušela jsi po očistě střev laktobacily (domácí kefír anebo tobolky) ? Často je důležité posílit mikroflóru po několika vypláchnutích... ![]()
Jinak souhlas s ostatními, vyřaď lepek ihned,stejně jako mléko,cukr atd.
Modřiny a slinivka, tam přímou souvislost asi nenajdete. Slinivka opravdu nemusí snášet syrovou stravu a vyžaduje specifické stravování i když třeba kokosový tuk ji zpravidla nevadí, tak něco jiného jsou ořechy, ty jí vadí skoro určitě. Modřiny to je o přeředěné krvi, nebo o špatných cévách, tedy asi absolvovat nějaká vyšetření, ať víte co vlastně řešíte a pak pomáhá hořčík, vitamín K a rutin, nebo ascorutin.
Tak celkem smysluplných rad zde máte docela dost, nicméně bych opravdu počkal co vypadne z těch testů. Pak je mnohem snazší určit přesný postup, jak na to i když větším přísunem laktíků nic pokazit nemůžete a vyřadit ze stravy lepek a cukry také může problém zásadně ovlivnit. Jak budete mít z laborky výsledky klidně se ozvěte.
tak už jsem najela na tu dietu proti kvasinkám, dnes osmým dnem hladovým bez cukrů a sacharydů,
(udělala jsem ten slinový test a dala jsem na vaše rady), dávám si ráno a večer lžičku černého kmýnu, pak zelený ječmen, grepové kapky, česnekové kapsle a lactobacilly a pak ještě ty kapsle s kyselinou (ted nevím jak se přesně jmenuje) a sem tam kokosový olej,
zhubla jsem už čtyři kila ale břicho je pořád vypouklé..jen po milimetrech splaskává..tak uvidíme..ještě chci s dietou vydržet do neděle a pak budu přidávat postupně jen pohanku, jáhly, neloupanou rýži a něco málo potravin
a ještě zkoušel jste někdo restart střevní mirkoflory?? kolik bych toho měla dlabat?? mě lékárnice říkala že podle postupu pana Zajíčka se jí toho zdá opravdu dost.., ani to v lékárně všecko neměli, a že prej když tam dáme lactob..tak tim endiaronem zase vymřou..tak nevím..že prej se to vylučuje, pomohlo vám to někomu?
a ještě zkoušel jste někdo restart střevní mirkoflory?? kolik bych toho měla dlabat?? mě lékárnice říkala že podle postupu pana Zajíčka se jí toho zdá opravdu dost.., ani to v lékárně všecko neměli, a že prej když tam dáme lactob..tak tim endiaronem zase vymřou..tak nevím..že prej se to vylučuje, pomohlo vám to někomu?
Není nad to se svěřit do rukou odborníků. Co třeba použít vlastní rozum a přečíst si příbalový leták k Endiaronu, kde se mimo jiné píše "... má výrazné bakteriostatické, fungistatické a antiprotozoární vlastnosti. Spektrum jeho účinnosti zahrnuje streptokoky, stafylokoky, shigely, giardie, trichomonády. Proteus vulgaris, kvasinky a různé druhy plísní, vegetativní formy střevních améb. Nevyvolává rezistenci a normální střevní flóru neovlivňuje." Je vidět, že se vám dostalo opravdu fundované rady, no co naděláme, třeba vám časem dojde, že ne každý předává použitelné názory a rady.
Dobry den,
delam si ocistu jater a dalsi cisteni +kompletni zmena stravy, pravidelne, uz to budou urcite 3 roky. Spousta veci (alergie, vyrazky, zahleneni...) na 90% zmizelo, jen mam porad casty problem s nadymanim a krecemi v brise. Samozrejme uz jsem zjistila, ze je to po urcitem jidle, takze se toho snazim vyvarovat, ale po kazdem vycisteni, at uz po ociste jater, nebo po klystyru nebo kdyz si vezmu "colosan"http://www.oxygenamerica.com/ProductDetails.aspx?ProductID=523 , tak pokazde 1-2 den pote mam hrozne nafoukle bricho a mam hrozne krece, i kdyz si davam obzvlast veliky pozor abych nesnedla neco, co mi vadi. A na opak jindy (bez cisteni) mohu snist skoro cokoliv a zadne problemy nemam. Cim to muze byt a jak tomu predejit? Rada bych uzivala colosan alespon 1x tydne "na udrzeni" protoze opravdu jinak funguje skvele nebo si davala klystyr alespon 1x tydne, ale to nadymani a krece jsou bohuzel docela drasticke a nejsem moc schopna "normalne fungovat, takze si to zatim planuji tak, abych pak mohla zustat doma, coz neni moc idealni. Takze jak se tomu da predejit? Jinak moje bezna strava: rano ovesne vlocky s kokos. olejem, pak nejake ovoce, k obedu veliky salat, nejake orechy, vecer dusena zelenina, ryze. Obcas nepasterizovany syr. O vikendu "hresim" a jim to , co bezne ne
Jinak maso moc nemusim, mozna tak 1-2x do mesice, rybu to same. Vejce take bezne nejim... Mockrat dekuji a preji pekny vikend ![]()
Podle všeho máte ve střevech namnožené nějaké malé šmejdy a nedostatek HCl v žaludku, krkacím testem si prověříte stav HCl a možná ji bude muset dodávat a dále bych vyzkoušel restartovat střevní mikroflóru, tím se nic pokazit nedá. Každopádně je za dané situace naprostá blbost jíst obilí a speciálně ovesné vločky z obchodní sítě jsem zde již kritizoval mnohokrát, tedy ty určitě vyřadit. Lepek z obilí zanáší střevní stěnu a umožňuje šmejdům na tom hlenu hodovat, což zdraví nikomu nezlepší.
Dekuji za radu, zkusim ten test , preji pekny vikend ![]()
OVESNÉ VLOČKY ANI OVOCE NEJSOU PRÁVĚ VHODNÉ POTRAVINY, POKUD SE CHCETE ZBAVIT NADÝMÁNÍ.
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na Váš názor na veci ktoré rieši moje telo...už som aj stratila energiu to riešiť sama,pretože stále to ostane nevyriešené...A možno že keď to napíšem tak sa mi to aspoň urovná v hlave ![]()
Začnem úplne od začiatku,možno niekto kto rieši podobné veci sa v tom nájde a budeme si predávať informácie navzájom ![]()
Mám 23 rokov a začala som si všímať že niečo nie je v poriadku asi tak pred dvoma rokmi..Predtým som sa živila,ako som si vtedy myslela zdravo...nejedla som maso,mlieko,bielu múku, vajíčka...Pokiaľ sa pametám základ stravy u mňa tvorila zelenina predovšetkým čerstvá..neskor som nejedla ani ovocie...a jedla som veľa tofu, niekedy strukoviny..ako príloha fungoval kus kus,alebo pohánka...takto som fungovala asi rok, predtým som nejedla maso asi 3roky, ale neobmedzovala som sa v mliečnych výrobkoch...Odvtedy čo mi okolie hovorilo že vyzerám veľmi chudo a že sa strácam...čo aj bola celkom pravda pametám si že som vážila 49kíil pri mojich 165cm...som začala jesť mliečne výrobky...a o trochu neskôr aj múku,cestoviny,zemiaky... Vtedy sa začala prejavovať plynatosť, a hlieny pri stolici....myslela som si že telo si len musí zvyknúť na novú stravu a nevšímala som si to...zároveň prišiel nový partner, a začala som pociťovať bolesti v podbrušku, a zdola dráždenie a vystreľujúcu bolesť...keď sa objavili výtoky gynekologička diagnostikovala mykózu, predpísala tabletku a ja som porušila svoje zásady, a nechala som si predpísať antikoncepciu.. svrbenia som sa zbavila aj za pomoci aniónových vložiek, no občas som stále cítila bolesť v podbrusku a bolesť na povrchu pošvy....obvodná si myslela že je to cystitída, nasadila mi Biseptol..dvakrát...bez kultivácie moču...
ja sama som vtedy nevedela či sa jedná o zápal MC, nemala som predtým tú skúsenosť...myslím si že sa jednalo stále o gynekologický problém...Po troch mesiacoch uzívania antikoncepcia som s nou skoncila, stále som občas pociťovala dráždenie zospodu, potom nasledovalo svrbenie až som skončila so skutočným zápalom MC na pohotovosti (odvtedy viem čo je to za pocit
) dali mi nejaké chemoterapeutika, načas to bolo v pohode ale potom sa znovu opakovalo to isté..snažila som sa to stále podchytiť doma brusnicami,uro cajmi, tea tree olejom, kúpila som si aj aloe vera gél,aplikovala som si ho lokálne...ak to bolo velmi zlé tvrdohlavo som nesla ku gynekologicke a kupila som si v lekárni antimykotiká ...načas sa to stále polepšilo (nemyslím si že som si počínala správne)..naposledy som nepríjemnú uro infekciu prekonala v lete kde som znovu brala sulfónamidy a tiež antimykotiká...takže môj poznatok z toho obdobia bol že sa u mňa držia kvasinky a oni mi spôsobujú aj uro infekcie..prestala som najprv jesť cukry,no ostatné veci som jedla naďalej, stále ma nafukovalo, stále sa niekedy objavoval hlien v stolici....až raz sa mi z konečníka vylúčil tuk vo forme orandžového oleja
..išla som k mojej obvodnej ale az po dvoch dnoch...sono bolo ok, stolica bola ok bez krvácania bez oleja...ale to som už dva dni jedla len ovsené vločky a všetko zo mňa asi vyšlo...Pametám si že som deň predtým jedla špagety s mozzarelou,bazalkou s olivovým olejom a paradajkami...Chvíľu som sa stravovala bez mlieka,mucnych výrobkov ale potom som znova začala jesť tieto veci a pomaly som začleňovala aj maso..pretože som znova výrazne schudla pretože sme mali rodinnú krízu...ale tak nejak som vytušila že mi nerobia dobre mliečne výrobky a múka..stav sa mi po nich dosť zhoršil a príznaky boli čoraz horšie (kŕče v bruchu,plynatosť,páchnuce stolice, aj plávajúce na hladine...ku koncu sa mi aj tocila hlava zo syrovej bagety) takže som ich pomaly vyčleňovala...druhý krát mi vyšiel tuk z konečníka po obžerstve v Tatrách kde som deň predtým mala ráno praženicu (s rožkom) na obed bryndzové halušky so žinčicou a na večeru rybu...tuk zo mňa vychádzal ešte dva dni...odvtedy som si povedala že mi to stačí a začala som sa úplne vyhýbať mlieku,múke...ale jem o to viac masa...prišla som na to že mi moc nerobia dobre zemiaky,kysla kapusta ma strašne nafukuje...viac menej som dodržiavala protikvasinkovú diétu,brala som oregáno,pila som lapacho, posilnovala som si oblicky s renolom...základ stravy zelenina...a ked som nemala co jest radsej som si nedala nic..a tam som urobila chybu pretože som schudla na 47kíl...podráždenie sa mi sem tam vracalo ale bolo to lepšie...ked som však na váhe uvidela to číslo, uplne som sa zhrozila...odvtedy jem maso alebo vajíčka každý deň, nedávam si tak pozor na cukry, nemyslím že si sladím veci ale med, sójové mlieko z krabice ,ovocie a také veci používam... vidím nekončiaci kruh pretože som bola na výteroch, boli negatívne, zneistela som či vôbec mám premnoženú kandidu...najnovšie mi urgentne z ničoho nič treba na wcko...veľmi naliehavo..pár krát sa mi stalo že mi ušli zo dve kvapky moča...som z toho všetkého na nervy
ale viem si ešte zachovať chladnú hlavu takže sa nevzdávam,začínam posilňovať panvové dno, premýšlam o návšteve imunológa,alergológa,gastroenterológa, našla som si milšiu gynekologičku
hoci neviem či sa niečo porieši, zatial ma len návštevy lekárov zakaždým sklamali, alebo skryli problém na malú chvíľu...Spomínala som že z krvi mi zistili alergiu na mlieko, celiakiu nie, ale mamina a babka majú alergiu na obilniny takže asi som niečo podedila...
No napísala som Vám hotový sloh, dúfam že to nezoberiete negatívne, potrebujem sa poradiť čo si o tom myslíte, zvoliť postup ako by som asi mala stravovať aby som už viac neschudla, aby som dala telu čo potrebuje, hoci ja už nie som si istá čo potrebuje...
ale ďalšie vodítko ked som si nie istá či ide o kandidu je že ak mám výtoky a po užívaní probiotík zvyčajne zmiznú...hm...
Stretli ste sa niekedy s tým olejom z konečníka? Lekári nevedia čo si o tom majú myslieť ![]()
Môj jedálníček pozostáva zvyčajne z nejakej teplej kaše na ráno (pšeno,pohánka,kukurica v sójovom mlieku) ak mám čas medzi obedom si dám nejaké ovocie, na obed zeleninu s nejakymi bielkovinami (vajíčko,maso,šunka) tiež poobede si dám orechy, na večer zelenina,ovocie...a mám 49 kíl ako na začiatku..ťažko mi je pribrať...stolica sa líši..niekedy mám každý deň, niekedy obdeň, tenšie malé kusy, niekedy veľmi smrdí...niekedy je ľahká,svetlá...testy z krvi na celiakiu negat,ale v tom case som už nejedla lepok takže nvm či sú objektívne...
Mohli by ste mi taktiež poradiť ako správne pribrať? Rozmýšľala som nad bravčovou mastou...no nvm príčinu toho vylúčenia oleja z čreva...už sa bojím experimentovať...
Ďakujem že ste si prečítali celý moj príspevok, ďakujem aj za prípadne odpovede.
Gastro mělo proběhnout dávno. Vč. kolono. Co slinivka? Vyšetřoval ji někdo?
na ten mocovy mechur a urogenitalny trakt vseobecne skus extrakt z kapucinky (alebo pomlete semeno kapucinky), ak ti nasli v moci nejaku bakteriu tak pomoze aj D manoza - ta zabrani bakteriam aby sa uchycovali na stenach mocoveho mechura a tie sa vyplavia...
tiez skus vaginalne probiotika na upravu flory...
co sa tyka stravy skus ist smerom paleo... vela zeleniny surovej, parenej, varenej, grilovanej, kvalitnych bielkovin, tukov, ziadne spracovane potraviny...
Tak jak to čtu, vidím docela dost nedostatků a hlavní v tom neustálém pojídání obilí, to bych vyřadil ihned. Mnoho lidí není dnes schopno rozložit vyšší cukry a ty pak rozkládají ve střevě bakterie, což vyvolává prdíky. Sice se říká, kdo krká a prdí, ten si zdraví tvrdí, ale bohužel to tak nefunguje. Uvedené bakterie pochopitelně vylučují velice toxické látky do vašeho těla a jste stále jak přiotrávená, což zdraví moc nepřidá. Podívejte se na SCD dietu, nebo dokonce bezsacharidovou dietu, ale tu bych asi neviděl jako rozumnou pro dlouhodobé používání, spíše pro prvotní odstranění problémů. Jinak je pochopitelně potřeba dostatečně jíst a mít stravu nutričně vyladěnou což bez výpočtů asi nezvládnete. Jako první krok je potřeba vědět co dělám blbě a nejsnadněji se dostanete k nějakému závěru monitorováním příjmu stravy na nutriční kalkulačce. Předpokládám, že již po pár dnech pochopíte co děláte blbě, čeho se hrubě nedostává a co jíte ve vysokém přebytku. Pak není zase tak velký problém stravu upravit, deficity trochu porovnat a regenerace se dostaví celkem rychle, prostě naskočí baterky. V češtině není bohužel nic, ale třeba https://cronometer.com je poměrně jednoduchý a předpokládám že to zvládnete. Pokud ne, tak zavolejte a vysvětlím jak postupovat a na co se zaměřit i mimo stravu.
Zdravím,
mám problém s nafouknutým břichem. Postavu mám vysportovanou, na břiše téměř žádný tuk, ale stejně mě trápí nepěkný vzhled mého břicha. Mám ho nafouklé a tvrdé.
Mohli byste mi prosím poradit co s tím?
Předem moc děkuji! ![]()
zdravim, ja mam podobny problem, len s tym ze brucho mam makke... a prave mi zistili vodnatielku, cizu volnu tekutinu v dutine brusnej... no, bola som v riadnom soku, z nicoho nic... tak som sa chystala pisat panu Jardovi, ci by vedel nieco poradit.... nacitala som ze to moze byt znizenou funkciou pecene, alebo srdca, alebo ladvin.... inak ziadne ine obtiaze nemam...
Většinou jde o problém se schopností štěpit vyšší cukry, prostě je pak využívají nějací šmejdi ve střevě a z toho pak vzniká uvedený problém. Ideální je vyzkoušet nějakou dietu, která tyto cukry omezuje, třeba SCD, GAPS, paleo, nebo bezsacharidovou dietu a uvidíte jak vám to bude svědčit.
Zde platí totéž co jsem odpověděl v předchozím příspěvku s tím rozdílem, že vidím jako vhodné si nechat vyšetřit stav cukrů v krvi a hladinu draslíku. Oboje může být také příčinou navázání vody na tkáně, ale správná dieta ji určitě odstraní.
Dakujem velmi pekne, vsetko dobre
nezkoušeli jste někdo na nadýmání Enticon?
co to je ten Enticon, to vůbec neznám.
Díky spojení probiotik Saccharomyces a simetikonu Enticon chrání a regeneruje střevní flóru jako přirozenou biologickou bariéru a současně snižuje povrchové napětí plynových bublin, čímž podporuje eliminaci plynů z trávicího traktu.
Tak oponentní kvasinka, kterou obsahuje, je opravdu dobrá, tak by snad fungovat měl.
Děkuji za info.
Obsahuje Sinetikon a k tomu ještě probiotika, takže je opravdu účinný. Alespoň my s ním máme dobré zkušenosti. Dávala jsem dceři v prvním měsících, občas i teď, a manžel užívá také.