Dobry den,
mojmu otcovi uz par rokov pisti v uchu, chodil po roznych vysetreniach a samozrejme nic nezistili (nic ine som ani nepredpokladal)
Prosim Vas, stretol sa niekto s podobnym problemom a pozna pripadne povodcu piskania? jedina vec, ktoru som zatial nasiel na internete je problem s ladvinami
dakujem za kazdu radu
mojmu otcovi uz par rokov pisti v uchu, chodil po roznych vysetreniach a samozrejme nic nezistili (nic ine som ani nepredpokladal)
Prosim Vas, stretol sa niekto s podobnym problemom a pozna pripadne povodcu piskania? jedina vec, ktoru som zatial nasiel na internete je problem s ladvinami
dakujem za kazdu radu
Tak může jít o různé zdroje problému, ale nejpravděpodobnější je nedostatek hořčíku a vyzkoušel bych tedy hořčík ve větších dávkách dodávat. Vhodné by bylo nechat si udělat vlasovou analýzu, která by vám odpověděla i na případný deficit dalších látek. Většinou se po srovnání těchto deficitů srovnají i potíže z nich plynoucí.
dakujem za kazdu radu
pôvodca síce nie je známy, ale liek áno:
http://www.pust.cz/frame.php?load=365_2010
Půst je opravdu lékem prakticky na všechno, ale je otázkou, zda je pro každého, protože v něm se nejedná pouze o dny bez jídla, ale nezanedbatelný je i duchovní rozměr, který je většinou opomíjený.
dakujem za rady, je mi jasne ze post otec nezvladne, takze to musime skusit cez horcik
akym sposobom a ake davky odporucate? vitaminy alebo formou upravystravy?
dakujem
dakujem
Dává se chlorid hořečnatý v roztoku, dávkování je vyloženě závislé na stavu průjmu, kterého se musí postupným zvyšováním dávek dosáhnout a pak se dávka drží těsně před stavem průjmu, ale již jsem to zde vše popisoval. Stravou to je celkem nesmysl i takto se stav rovná 2-4 měsíce.
Přímo s pískáním v uchu sice problém nemám, ale zato mi v uších už skoro dva roky neustále bublá a praská (hlavně při polykání) a kdykoliv trochu prochladnu, uši mi zalehnou. Někdy taky bolí, i když zalehlé zrovna nejsou. Začalo to po státnicích, kdy jsem byla tři měsíce v permanentním stresu, prakticky jsem se nehnula od počítače a cpala jsem do sebe všechno možné, hlavně hašlerky a sladký černý čaj, od té doby jsem permanentně nachlazená a drží se to právě v těch uších, odkud se to při každé vhodné příležitosti šíří dál.
Vyzkoušela jsem ušního (dostala jsem vincentku na stříkání do nosu a sprej Avamys - podle příbalového letáku "je užíván k léčbě příznaků alergické rýmy včetně neprůchodnosti nebo sekrece z nosu" - po měsíci bez zlepšení jsem usoudila, že tohle mi nepomůže), homeopatika (tuším Kalium muriaticum, od stejného lékaře, brala jsem je opět měsíc nebo déle a opět žádné zlepšení). Asi před dvěma týdny jsem začala s džala néti se dvěma kapkami MMS dvakrát denně (dvě kapky do půl litru vody do každé dírky, do uší mi nikdy nezateklo), zkoušela jsem i urinu, ale připadá mi, že MMS účinkuje líp. Necelý týden užívám křenovou kašičku.
Když jsem začínala s džala néti, měla jsem rýmu, která se sice zlepšila, ale pořád nezmizela (taková ta zadní rýma, kdy permanentně stéká hlen z nosu do krku, v mírnější podobě ji mám skoro pořád celé ty dva roky). Je to příznak detoxikace a odhleňování? Jak dlouho to takhle může trvat? Jím teď jen ovoce, zeleninu a oříšky, velmi příležitostně vajíčka nebo tuňáka, několikrát týdně jáhlovou kaši, tak doufám, že se ničím z toho nezahleňuju. Dnes jsem si po dlouhé době čistila uši vlhkou vatovou tyčinkou, zjistila jsem, že jsou opět citlivé i zvenku u bubínku. Řekla bych, že to není jen zahlenění, ale spíš dlouhodobý zánět, se kterým si tělo nemůže poradit.
Může na to pomoct lichořeřišnice? A co hořčík, můžou i tady hrát roli usazeniny vápníku, nebo je to specifické jen pro to pískání? Zkoušela jsem kapat do uší MMS, ale pomohlo mi jen na to zalehnutí, pak už žádné zlepšení. I když je pravda, že jsem to zkoušela jen pár dní, možná by to chtělo delší dobu. Taky přemýšlím, jestli to nemůže být taky projev candidy, vzhledem k tomu, že ji mám přemnoženou a na sliznicích se jí daří.
Budu ráda za jakoukoliv radu, přece jen bych se toho už ráda zbavila a zase pořádně slyšela...
Tak čištění těla od hlenů trvá docela dlouho, ale asi bych to spíše viděl také na ten zánět, nicméně vše to souvisí se stavem střeva a pak vám nějaké očisty v horní části těla mnoho nepomohou. Minimálně vyzkoušejte čistit střevo při použití těch již uvedených postupů a hořčíkem nikdy nic nezkazíte, ten můžete klidně také. Lichořeřišnice je určitě dobrá, ale dobré je si také odkontrolovat stav jódu, to může vyřešit i zdánlivě neřešitelné věci.
Trvale a dlhodobe piskanie v uchu moze byt aj v poskodeni sluchovych nervovych buniek, urazom, alebo co bolo objavene nedavno uzivanim antibiotik v minulosti ako tetracyklin a pod. lieky vminulostina ktore reagoval ludsky organizmus tak, ze zabijal vlastni bunky. Tu nepomoze nic. Nervove bunky sa zial nedaju obnovit..
Tak, to bych netvrdil, obnovit se dají veškeré buňky, akorát u některých je to složitější.
no tak by ste mali dostať za ten objav nobelovu cenu ak na to prídete rád si dám poradiť. Dodávam že som naznačil obnovu nervovych buniek, čo sa staraju o prenos nervovych vzruchov od ucha kladivka do mozgu, sluchový nerv, prekladová stanica v mozgu.
![]()
Tělo má neuvěřitelné regenerační schopnosti a pokud některé medicína ani nepopisuje, natož aby se jimi zabývala, ještě vůbec to neznamená, že něco takového není možné.
Dobry den Jardo.Mam otazku...Dost casto mi piska v usich, nekdy jen kratkou dobu a zretelne, jindy mene ale treba i cely den.Take me tak od 12-ti let trapi motani hlavy a vice veci.Je mi 24let..Cim to muze byt?Moc dekuji
Dale jsem se chtela zeptat jaky mate nazor na pojem ''pupecni kyla''? Doktori rikali neco, ze ji mam, ale nikdo mi k tomu vice nerekl.Jinak pro blizsi info merim 166 cm, vazim 65kg.Ve 12-cti letech jsem prodelala mononukleozu, kde jsem se lecila doma dele jak 2mesice, ve smes na antibiotikach...Od mala mam skoliozu a ostre bolesti mezi lopatkama, kdyz jsem pak byla na pozorovani kvuli zavratim, bolestem a motani hlavy, nebylo zjisteno nic nez stitna zlaza na cez mi predepsali jakysi jod-ten jsem nebrala a baleni vyhodila a take jsem mela abnormalne (skoro zadny) cukr v krvi.Jinak vyznamne problemy zadne az na ty obcasne zavrate, hvezdicky pred ocima, nahle politi horka, hlavne to piskani v usich to mi vadi.Jinak minuly tyden jsem zacla s urinovyma klystyrama tak uvidime
ahoj, Toho se nejvic desim :-/ .i si to myslim ze je mam a hlavne me zajima Z CEHO a jestli je se jich opravdu potreba zbavit jakoze uplne, nebo jen cistit pravidelne telo, ktere pak opusti samy? Identifikovala bych to takhle podle toho jak to cosi vypadalo ''hymenolepis diminuta''-je to neco jako cysta?melo to tak 1cm. Mam z toho vazne hruzu hruzouci
tve problemy celkem dost sedi na parazity mnoha druhu v tvem tele, prostuduj si parazity, ocistu jater, strev, pH, dobre traveni(HCl), antihelmintickou=antiparazitickou kuru - trojcatko (avsak obavam se, ze trojcatko nebude stacit - vice ,,inspirace" muzes pak najit treba zde (je treba registrovat , pak lze cist prilohy, kde jsou pribehy vylecenych) lidi
![]()
Jatra vim ze mam spatna a jen co si zvyknu na pravidelne klystyry tak bych to chtela zkusit.v usich mi piska nonstop a uz me to vazne nebavi.klystyry davam mocove od 500ml-1l.vice mi nejde.nedavno ve me nejaka cast uriny zustala a opet-navaly horka,zimnice,toceni hlavy a takhle dokola asi 1 hodinu....
Nechci nejak strasit, ale je dost mozne, ze mate parazity i primo v usich. Ja je tam taky mam a je velmi obtizne se jich tam zbavit, trojcatko i chemicke antihelmetika mam za sebou, telo uz ciste bez parazitu(mam to i zmereno na Salvii), ale v usich se ty potvory porad drzi, taky uz nevim jak na ne, nejakych radikalnich veci, jako treba rozpustit antihelemtikum a nalit to tam nosem pres eustachovu trubici se bojim aby se nic nestalo usim..
misujka23: desit se toho nemusis, kazdy je ma, i kdyby se ti povedlo vsechny vyhubit, do par dni uz tam zase nejaci budou
, jenze vetsina jich zije tak nejak v symbioze a vetsinu casu ti zadne potize nezpusobuji, ale pak jsou taci, kteri je zpusobuji ( a ono se to take ruzne meni), rozumnym zivotnim stylem je muzes dost omezit, a trojcatkem nejake vyhubit, ale v tvem pripade bych je vyhubil antihelmintikama (ja s tim ted zacinam, takze nekdy pred vanoci poreferuji, jak to vypada)
Igi:parazity v usich mam take - jedna se o vlasovce-takze je treba brat spravne antih. ,me piska v usich nonstop, zacalo mi to po lecbe boreliozy atb a od te doby to stale trva.
mozna bys mel zkusit jineho poradce, pokud leceni nkam nevede, nevim ke komu chodis a jak mas problematiku nastudovanou, ale jen samotna antihelmintika na to vetsinou nestaci, zkus mrknout treba tady http://www.youtube.com/watch?v=CrLfWDcSCOQ snad budes trochu chytrejsi
Achjo.asi to vse odstartovalo tou mononukleozou?ani nevim kam treba zajit aby mi zjistili jake ty parazity mam, jak to probiha a kolik to stoji..co treba dlouhe hladovky?nevyzene je to?ja na ORL nejdu tam me uz vzivote nikdo nedostane..jsem strasne stastna, ze konecne nekdo zareagoval a mam si s kym o tom povidat.Moc dekuji
Mam rada klid a ticho,ale diky tomu piskani ho nemam
mam to nonstop...jinak na ty stranky tam jsem se tedy na vase doporuceni vcera zaregistrovala, tak jdu cist ![]()
Ano, doporučuju. Něco je konkrétně o pískání v uších tady, cca od půlky stránky: http://www.pust.cz/frame.php?load=365_2010
Tak to je bomba!to na me sedi do detailu :-O zkusim zjistit co nejvice info o tom ''tinitusu'' a co myslel tou30-ti kg kouli v brise (viz me vypoukle bricho a tzv.pupecni kyla-jakasi boule v pupiku)
ano rozhodne souhlasim , pust je super, ja jsem se zatim k delsimu pustu nedostal, drzel jsem zatim 3denni a myslim ,ze jeste nejaky cas se k delsimu asi nedostanu, nejsem na to jeste pripraven, ale zkusit to casem urcite chci.
co se tyce pustu a tinitu, proc to nezkusit, jen si pust prosim dobre nastuduj.
jinak bych rovnez navrhl diskuzi na tema ucinnosti pustu na likvidaci parazitu, protoze napr. ztvrdle cysty obalene mineralni skorepinou ve kterych se spousty druhu parazitu skryva a prebyva i nekolik desetileti se mi nezdjia uplne jednoduse pro telo dobyvatelne, pripadne z jineho uhlu pohledu - vsimne si takove cysty imunitni system a zasahne? pri delsich pustech asi ano, pricemz delsi pust bych definoval 30+,pro me tedy zatim naprosto nepredstavitelne.
to je take jeden z duvodu proc jsem se nyni odebral cestou antihelmintik. dalsi z duvodu jsou viditelne vysledky vylecenych - uz odkazovane vyse.
misujka23: na ORL chodit nemusis, tam ti minimalne nijak nepomohou a pripadne jeste uskodi.
parazity ti zjisti clovek ovladajici EAV - salvie nebo oberon. avsak pozor, zivi se tim kdedo a malokdy natrefis na nekoho skutecne spolehliveho, nehlede na to, ze paraz. zatez nemeri zdaleka vsichni, protoze na to nemaji vybaveni. takze je treba pohledat - vyse odkazovane vlakno na upramene.cz budiz snad spravna cesta k dobremu merici
doporucuji si nechat udelat komplet mereni - ne jen parazity, protoze jsou zde i jine ,,veci" ktere je treba zlikvidovat , aby se to s clovekem ,,hnulo" tim spravnym smerem ke zdravi - viz. odkazovane video na youtube. a jelikoz pises i o mononukleoze, tak bych si nechal promerit i zloutenkove viry (zl. typu A,B,C,D,E,G), mozek a michu.
jinak je samozrejme na tobe jakou cestou se chces vydat.
pust je zadarmo a je to stara overena metoda - poznas nove pocity, zregenerujes cele telo i s hlavou... ![]()
naproti tomu antihelmintika jsou chemie a pokud nemas procistene telo(predevsim strevo, jatra, ledviny, lymfa, krev,klouby), tak je to dle stupne promoreni take rehole pro jatra a v posledni rade i pro tu penezenku
Ja jsem minuly rok prodelal boreliozu a od te doby se mi rozpoutali ruzne potize jako je tinitus, nejaka zaludecni neurozka, poceni, padani vlasu, problemy s pateri...) takze ted prislo na radu MMS, antihelmintika a k tomu nejakej ten jonas joalis bez ktereho to pry neni ono, takze jsem na to zvedav
namereno toho bylo ve mne a na me pomerne dost
((.
jinak mam za sebou nespocet klystyru, kavovych klystyru, kolem 20 ocist jater, ocistu kloubu, lymfy, ocisty ledvin, torjcatko a tak. no a stejne se mi i tak vyrojily tyto problemy - hold malo na sobe pracuju, je to tak ![]()
Pripada mi ze vim jak zacit nebo postupovat, ale pak ctu dal a cim vic toho ctu tim vic si pripadam zmatenejsi a jakobych zas nic nevedela.Uplne se v tom ztracim.Necekala bych, ze tyto veci budu resit ve 24-letech.Ale jsdn rada, ze jsem se diky svemu duchovnu a esoterice dostala az na tyto stranky.Mohu se znptat, kolik je Tobe let?Mas toho uz celkem dost zasebou, ze?ja jsem zacla s tema urinovyma klystyrama ale nejake rozdily nevidim.Jen pri tom piti te uriny to bylo zajmave, ale ja mam strach z tech stavu co predtim nastaly.... ![]()
Dnes jsem v DM objevila lneny olej.myslite ze bude kvalitni?
já se domnívám že jsi silný hypochondr ...........asi žiješ sama , nemáš vztah, tak řešíš hlouposti a pozoruješ se ......trošku tě zlobí nervíčky. Kdybys začala žít naplno, všechno by tě přešlo samo......ale tím se pozoruješ , máš tisíc nemocí .
Když žena porodí dítě , má zpočátku spoustu problémů a zdrav,potíží ....ale všechny jí přejdou, protože na ně nemá čas , věnuje se dítěti-..........chovej se stejně , věnuj se druhým lidem a zapomeneš na svoji hypochondrii.
To že ti píská v uších znamená, že nechceš slyšet, nechceš poslouchat , odmítáš rady , nepřijímáš je.....radši pískáš, chceš to přehlušit a děláš to ve velkém.............klystýry ti na tvou neschopnost naslouchat nepomůžou, dál budeš nepřjímat , nenaslouchat........
příklad : V dávném karmickém životě se odehrála událost : nechtěla slyšet, nechtěla naslouchat, nechtěla přijmout to, že by měla naslouchat cizím starostem a pomoci je řešit. Tento odmítnutý člověk bez její pomoci zemřel.
musíš se zaměřit na druhé lidl jsi moc zahleděná na sebe ........
Marketuse prave jsi asi pronesla neco na zpusob ''podle sebe soudim tebe'' .Jsi docela troufala na to co jsi mi prave napsala, aniz by jsi me ci moji psychiku sebemin znala.Pro Tvoji zvedavost, pritele mam 10 let , jsme stastni, pratel mame dostatek i komunikace s nimi, lidem kolem me pomaham a obcas i vic nez je zdravo.Vzdy mam na prvnim miste ostatni, pak az sebe, ted prisel konecne cas na me.Takze pokud si potrebujes nejakym zpusobem zvysovat ego a upozornovat na sebe temito vecmi, tak prosim ale jinde nez u meho prispevku.Pozoruji se tak jako kazdy clovek ale bohuzel piskani v usich neni mym vymyslem ani jakakoliv jina vec.Zdar Tve karme
Kdybych nenaslouchala, nereagovala bych.V tuto chvili mi je takovy druh esoteriky celkem k nicemu.Jsem na strankach, kde je ALTERNATIVNI, nikoliv ESOTERICKA ''lecba''.Jinak za nazor dekuji, ale je mi k nicemu.Pekny vecer.P.S. kdybych nikdy nikomu nenaslouchala a nic se nikdy neucila, tak bych si dnes nemohla sama ani utrit zadek, ani cokoliv,takze taky dobrej hoax..
Dobrý vtip ![]()
a jaké je "oficiální" ezoterické vysvětlení tvého útočného a nadřazeného chování zde na celém fóru?
A Ty by ses mela zacit starat o sebe a ne o ostatni.Prosim Te, nekomentuj uz me prispevky a zcela je ignoruj.Tvuj vetreny, egoisticky a nadrazene trapny pristup me obtezuje.
Ale milá Musujko , já to kometuju pro druhé lidi, ne pro tebe .....tobě zjevně není pomoci....... přesně jak píšou v tom manuálu, nenasloucháš, nechceš slyšet .......
A prosímtě , uvědom si že na diskuzi riskuješ , že s tebou budou lidi jaksi diskutovat...... ![]()
Když sem přijde človíček s pískáním uší , možná mu moje rady pomohou ......
tak to ,,drze" odcituji, aby se to nepletlo v te nasledne diskuzi nediskuzi tady.
pokud je to tedy otazka na me tak 23 a zacal jsem chvili pred 20citkou i kdyz jsem v tu dobu nemel zadne problemy, ale jak jsem studoval a studoval - asi tak jako ted ty, tak jsem zjistil ze by mohlo byt asi daleko lepe, no a take bylo
. Dost za sebou - to neumim posoudit, protoze jak se rika cim vic clovek studuje, tim vice zjistuje ze nic nevi.
pokud to nestihas rovnat v hlave, tak je dobre si psat nejake body z toho co ctes, aby sis pak mohla tvorit souvislosti - nehlede na to, ze se mi uz parkrat stalo, ze mi bylo z nejakeho duvodu spatne - treba nejaka chcipavka a clovek si v tu chvili pomalu ani nevzpomene na polovinu dulezitych veci co by mohl udelat, hruza.
lneny olej v DM se obavam ze dobry nebude - jestli jej nemaji v chladaku, tak to vubec nekupuj, pac je to nejpise spise dobry jed. ja jsem bral od agro-el, ale posledni dobou zasilaji olej spatny - plesnivy, a snim si tak natres plot na zahrade, jako jsem to udelal s posledni varkou i ja. zvazuji koupi lisu, protoze kupovat zajice v pytli a pak vylit docela drahou varku do kanalu se mi moc nechce -jinak najdes tady vlakno jen o ln.oleji, tusim v podkategorii potraviny nebo recepty.
ps. pokud nechces videt urcite prispevky, staci si dat dane autory do ignore listu v nastaveni sveho profilu, obcas se to hold hodi
Diky za ten tip na ignor, vyuziji toho ![]()
Je vlastně zajímavé, že paní Markétuše komu poradí, s tím se pohádá a ve výsledku mu řekne, že se nevyléčí ![]()
Jak byste diagnostikovala mě? Nemyslím to nijak špatně
Je to tim, ze je asi sama nemocna, myslim, ze by potrebovala zbavit se tezkych kovu z tela...To je jen domnenka.Nehadam se s ni, to nemam zapotrebi a ani ji nijak nechci venovat svou energii.Jinak IGI,jsem zvedava cim trpis ty ![]()
No já tady neřeším svoje nemoce, vím si s nimi rady .........a tobě dobře radím, nauč se naslouchat .Ty totiž posloucháš jen co se ti hodí .....a to není naslouchání, nýbrž nenaslouchání......a z toho právě vzniká ta porucha.Ty se snažíš tím pískotem přehlušit, co ti lidé dobře radí.
Ale ujištuju tě , že to dělá hromada lidí..........tlustí lidé s cukrovkou se dál cpou, kuřáci málokdy umí přestat i když se dusí , atd.........jě těžké přečurat sám sebe.
Markét, žádný flamewar. Prosím.
U me uz je v ignoru...
zdravim, tak jsem narazil na jeden clanek kde je trochu vice psano o tinitu (zacina to asi v polovine, ale proc to sem nedat cele, ono to casto souvisi
,,Vlasovci, neboli mikrofilárie, jsou parazité krevního a mízního systému. Do našeho organismu se dostanou po poštípání bodavým hmyzem ovády, komáry, pakomáry, střečky.. . Mikrofilária, zvláště dospělí jedinci, si najdou bezpečný úkryt v čelních dutinách a ve vedlejších dutinách nosních. Živorodé samičky, jednou oplodněné, produkují desítky larev denně, larvy s hleny stékají nosní sliznicí. Žijí několik let. Oko je spojeno s nosem slznými kanálky, což je pro několik mikrometrů velké larvičky hotová autostráda. Alergikům také svědí, řežou a pálí oči, a očaři nejsou schopni vystopovat tak nepatrnou zátěž, jen shledávají, že je oko trvale v zánětu. Mikrofilárie také zvyšují nitrooční tlak, protože ucpávají oční cévy. Lékař si červené oči nebo svědění vysvětlí přemrštěnou reakcí těla na bezvýznamné podněty, jako je prach a pyl, zatímco alergik bojuje svůj marný boj se skutečnými vetřelci. Navíc infikovaného hmyzu přibývá a je tu nekonečná šance se každé léto reinfikovat. Nosní dutina je zase spojena přes nosohltan a Eustachovu trubici se středním a vnitřním uchem, kde mají vlasovci božský klid. Dostanou se tam v době, kdy byste je neviděli ani lupou, a tiše rostou. Jednoho dne už pohyb larviček kolem ušního nervu začne způsobovat šum, pískot nebo dokonce burácení. Tinitus je na světě. Zatím všichni klienti s tinitem, které jsem měřila, měli vlasovce v uších./ plus plasmodia/. Alergie, bolest očí a tinitus bývají často pohromadě. Je to nejobtížnější úkol, který my poradci dostáváme, a nasazujeme na něj všechny zbraně. Ivermectinovou pastou vytíráme nosní sliznice a zředěnou kapeme do uší a nosu. Do uší i do nosu kapeme zředěné MMS. ALERGICI i TINITÁŘI si musí uvědomit, že bojují s živým nepřítelem, a že na něj platí jakákoliv desinfekce. Křehkým průsvitným rosolovitým tělíčkům nesvědčí ani kapání slabého roztoku hypermanganu, ani slaná voda, která dramaticky mění pH jejich prostředí. Vyplachovat nos slanou vodou také patří ke starým jogínským technikám, jogíni na to mají i speciální konvičku a technika se nazývá ,,netí“. Můžeme také vytírat nos špetičkou soli, na závěr vymastit nosní dírky Fenistil gelem, svědění se zázračně uklidní. Pokud ale nebude alergik užívat souběžně ivermectin i orálně, může se s úspěchem rozloučit. Vlasovci jsou krevní a mízní paraziti a doplavou si do svých úkrytů brzo odjinud. Zbavit se tinitu je úkol obtížný, nikoliv však nemožný, což dokazuje příběh pana K. který slyšel každou noc v uších burácení, jako by kolem něj stále v těsné blízkosti projížděl vlak. Dva roky se nevyspal, nikdo nebyl schopen mu pomoci, a on vysílen už hodlal skoncovat se životem. Když se dostal ke mně, našli jsme vlasovce a další parazity všude, v kvantech, a pochopitelně i v uších. Zjistil, že po prvních dávkách Ivermectinu se hlasitost tinitu snižuje. Začal spát. Pokaždé, když ale přestal brát léky, šum sílil. Teprve po Hetrazanu, dlouhodobém braní MMS a dalším Ivermectinu tititus slábl, až ustal docela. Aplikoval všechny výše uvedené techniky, včetně zapperování oblasti kolem uší. Celý léčebný proces trval půl roku. Vyhrají jen ti vytrvalí a trpěliví.,,
zdroj http://upramene.cz/forum/download/file.php?id=13825
Tak to je take zajmave.Nicmene s tema dutinama a ocima problemy nemam, proto bych to spis videla na tu mozoost jak jsi mi posilal to psani od toho pana ze stranek pust-pater mam opravdu krivou nicmene nerikam ze tam nejakej previt nemuze byt ![]()
Je pravda, že když jsem chvilku bral ivermectin orálně, že se ucho uklidnilo. Avšak když jsem dělal dlouhodoběji néti, tak se to spíš zhoršovalo, vysvětluju si to tak, že se z nosních dutin a eustachovy trubice stáhly blíž k uchu.
Dobrý vtip ![]()
a jaké je "oficiální" ezoterické vysvětlení tvého útočného a nadřazeného chování zde na celém fóru?
Ne asi ![]()
ale co, nechme brouka zit...
Z toho všeho, co jsem si zatím přečetl, bych si dovolil souhlasit s tím co vám odpověděl v jednom příspěvku člen 6ma a na vašem místě bych tedy řešil tinitus. V naprosté většině případů jde o deficit hořčíku, což je poměrně snadné zjistit laboratorně, nebo vlasovou analýzou, případně může jít o parazity, ale snazší je jako první vyzkoušet ten hořčík, ten totiž sedí na více vašich uvedených potíží.
Z toho všeho, co jsem si zatím přečetl, bych si dovolil souhlasit s tím co vám odpověděl v jednom příspěvku člen 6ma a na vašem místě bych tedy řešil tinitus. V naprosté většině případů jde o deficit hořčíku, což je poměrně snadné zjistit laboratorně, nebo vlasovou analýzou, případně může jít o parazity, ale snazší je jako první vyzkoušet ten hořčík, ten totiž sedí na více vašich uvedených potíží.
Dobry den, velmi dekuji za odpoved.Lze ho koupit primo od vas?
Před rokem mi začalo pískat v hlavě. Prý je to v obou uších a já to jen vnímám(jako ve sluchátkách)že je to v hlavě. Udělal jsem kolečko po všech možných vyšetřeních a doktoři nepřišli na nic. Nedávno začalo taky synovi (22let) a manželce,což je prazvláštní. Když se o tom bavím s lidma, tak zjišťuji,že to není nijak ojedinělý problém a lékařská věda si s tím neví rady. Nenašel jsem na netu ale žádné vlákno, které by se tomuto věnovalo.
Víte někdo co je toho příčinou a jak se toho zbavit? Poraďte prosím. Děkuji za názory a případné rady. Jirka
Ještě musím doplnit,že mám potvrzeno od tří lidí,že se pískání(či šumění) při užívání CDS zhoršilo,je hlasitější, a po vysazení je to opět slabší.
O uspesich s tinnitem toho moc neni. Pokud si vzpominam, ze nekde psali o uspesnem vyleceni, tak na jednech strankach nekolik lidi tvrdilo, ze jim pomohl jablecny ocet. Nekdo daval lzici octa do sklenice vody 3x za den a za mesic piskani zmizelo. Nekdo dalsi daval rovnez lzici octa ale smichal to jen s jednou lzici vody, asi dost drsny na piti, ale pry to pomohlo. Pri nejmensim bych si pak stejne vyplachnul pusu vodou kvuli zubum. Nekdo michal jablecny ocet s medem, a taky pry to pomohlo....
A jeste jeden zdroj, v nejakych sebranych diskuznich prispevcich Pavla Machy z pust.cz pise, ze
Pokud bys zkusil BIO nefiltrovany jablecny ocet nebo pust s destilkou bude to pro tebe v kazdem pripade uzitecny. I kdyby ti to nepomohlo na tinnitus, pomuze to na neco jineho.
Hana Bláhová v té své známé přednášce o parazitech(na youtube) říká, že tinnitus jsou paraziti v té nejčistší podobě. Antihelmitika mi právě došly, tak to chci vyzkoušet. (ale nejen kvůli tomu)
Já k tomu Tinnitu mám jednu svoji další teorii, ale jak laik se ji zde bojím prezentovat, tak uvidíme až po tom odparazitování.
Škoda,že se k tomu zatím nevyjádřil Jarda.
na fore som našla Jardovu odpoveď k tomuto problému :
mmch, co byste doporučil na tinnitus - pískání v uších? tušíte čím je způsobené?
díky,
vm
Klystýry určitě vyhovují, nejlépe urinové a na ty uši jednoznačně velké dávky hořčíku, jde o sedimentaci vápníku a hořčík v kombinaci s vitamínem B6 je schopen je rozpustit.
Někdy problémy způsobuje krční páteř nebo málo kyslíku
Nemůžu si pomoct,ale domnívám se,že tinnitus souvisí s cévním systémem. Píská mi v hlavě jinak podle toho co jím a piju-zahuštění krve a počasí-tlaku vzduchu. Pokud se na žilce utvoří výduť, která přitlačí na zprávný nerv,mohl by to člověk vnímat jako zvuk. Je moje teorie mimo?
Domníváte se asi správně, já si také myslím, že to způsobuje buď jak jsem se již zmínila: krční páteř, cévy, krevní tlak, který může být kolísavý, mne se pískání opravdu zlepšilo s krční páteří, ale ne úplně, zlobí mne hlavně po probuzení. A to by myslím mohl dělat krevní tlak a spojení s cévním systemem.
tinnitus často mají muzikanti ... z toho se dá odvoditi, že jde o fysickou námahu, až únavu, materiálu ... s nějakými důsledky ... pátrejte i tímto směrem ...
Došly mi domů antihelmitika ,,šité na míru". Takže první udělám kůru proti parazitům a zjistím, jestli je na tom, co tvrdí Bláhová, něco je. Podle Oberonu v sobě nějaké ty breberuše mám, takže je to stejně potřeba.
Antihelmitika jsem poctivě vybral, tinnitus mi v hlavě píská spokojeně dál. Byl jsem na kontrole na Oberonu,paraziti jsou pryč. Co si mám myslet o informaci od Hany Bláhové o tom, že ,,tinnitus jsou paraziti v té nejčistší podobě" to fakt nevím.
Pokud můžu soudit na základě vlastního pozorování jak se pískání zlepšuje či zhoršuje v závislosti na tom co sním a vypiju,jaký je tlak vzduchu,atd, tak mi pořád vychází,že to má spojitost se špatným žilním systémem=křečové žíly-žilní výdutě-hemeroidy-bolesti v hlavě-tinnitus. Máte někdo podobný názor?
Narazil jsem na stránky,které se zabývají vyloženě tinnitem. Třeba se někomu budou hodit i když jsem tam zatím řešení nenašel. http://www.itinnitus.cz/forum/ Po antiparazitní kůře se pokusím věnovat dalším možnostem, které jste mi doporučili výše. Dík. Jedno po druhé,abych mohl případné vymizení problému přiřadit k právě probíhajcí léčbě.
Ta první věta mě rozesmála tak, že se na mě přišla podívat z kuchyně manželka, zda se mě něco nepřihodilo. Nevěřte na zaklínání hadů a zamyslete se nad tím, nad čím sám uvažujete, ale nechcete si přiznat souvislosti. Já tvrdím, že za tím je většinou velký deficit hořčíku a hemeroidy jsou opět z deficitu hořčíku, křečáky taky a mnoho jiných cévních potíží i včetně vysokého tlaku. Proč jíte antihelmintika a nevyzkoušíte raději velké dávky hořčíku, ale jeho srovnání trvá mnohdy i déle než rok, chce to trpělivost.
Pro Hanu Bláhovou jsou parazité také různé baktérie. Ty jsou také pryč? V případě, že ne, tak asi bude třeba zkusit nějaké okysličovadlo (MMS, peroxid vodíku, ozón)
A jak píše Jarda, doplnit hořčík, já dodávám ještě vit. C jako askorbát sodný.
Zkus se ptát vyhledávače konkrétněji, zkus třeba tento odkaz http://www.google.cz/search?q=tinnitus+site%3Aorthomolecular.org&ie=utf-8
Jako příčinny tinnitusu jsou mimo jiné zmíněny abstinenční příznaky Benzodiazepinu, otrava mědí, pití alkoholu a další.
Můj příbuzný má tinnitus a ten to má po ne-léčené borelióze už mnoho let.
Pokud je udržící příčinou tinnitusu infekce, zvápenatělé pozůstatky po infekci nebo špatná kvalita cév. Vit.C a hořčík můžou být dobrou odpovědí.
Toto bych vyloučil, za předpokladu, že dotyčný právě neabsolvuje odvykací kůru na uvedené látky. Je to zajímavé, paní Konrádová vidí za vším těžké kovy, podle paní Bláhové mohou za vše parazité, očekávám příchod frankensteinovy vědkyně, která v nejděsivějším hororu všech dob lidem zjeví, že pravdu mají obě. Bohužel to z hlediska osvěty nebude nic platné, protože lidé rádi strkají hlavu do písku a vědomě nosí klapky na očích.
To máte plnou pravdu, zaklínačů hadů se vyrojilo nějak mnoho, ale zdravý selský rozum někam zapadl. Není to náhoda, že čím více lidé nemyslí, protože to evidentně bolí, tím více se nechají drbat od zaklínačů. Do nich musím ovšem počítat i MUDrce, ti dnes zaklínají opravdu profesionálně a až na pár výjimek pro jejich bohulibou činnost plně platí citát od Voltaira: „Lékaři sypou léky, o nichž vědí málo, aby vyléčily nemoci, o nichž vědí ještě méně, do člověka, o kterém nevědí vůbec nic.“ Není se tedy čemu divit v jakém stavu je zdravotní stav populace v naší kotlině, nebylo by levnější naučit lidi zase myslet.
(K MMS jsem napsal svoji zkušenost do vlákna o MMS.) Ten hořčík a C-čko zkusím. C bych viděl na 2-3g denně. Na jednom fóru píšou,že si dávají C-čka až 10g denně,což mi připadá jako extrém a myslím, že by to moje citlivé střeva jen proletělo. Kolik hořčíku denně navíc proti doporučenému dávkování na krabičce z lékárny a případně dobrý levný zdroj, musím někde nastudovat.
No myslím, že se mýlíte, 10 g je u naprosté většiny lidí normálně snesitelná dávka céčka a hořčík zde má samostatné informace v odděleném vlákně a klidně vám ho mohu i dodat, je uveden v nabídce zboží na konci fóra.
(K MMS jsem napsal svoji zkušenost do vlákna o MMS.) Ten hořčík a C-čko zkusím. C bych viděl na 2-3g denně. Na jednom fóru píšou,že si dávají C-čka až 10g denně,což mi připadá jako extrém a myslím, že by to moje citlivé střeva jen proletělo. Kolik hořčíku denně navíc proti doporučenému dávkování na krabičce z lékárny a případně dobrý levný zdroj, musím někde nastudovat.
Bylo by dobré pokud by jsi vložil odkaz na svůj příspěvek. Jednou to najdeš a každý kdo to bude číst a případně Ti bude chtít pomoct, nemusí prohledávat příspěvky aby Ti pomohl.(Osobně to hledat nebudu.) Vitamín C pouze jako askorbát sodný, pak ani 10 gr nemusí být mnoho. Prostě to zkus a uvidíš. Ale 3 x denně 1gr AS bude dlouhodobě udržitelné, v případě infekce, stresu můžeš přidat až k průjmu. Můžeš zkusit krevní nebo vlasovou analýzu na Ca a Mg. Pokud je nedostatek Mg nebo nepříznivý poměr pro Mg. Doplňuj třeba ten chlorid hořečnatý a k tomu ještě bór. Bór Boron Základní fakta http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=2409. Slávek to objasnil opravdu pěkně.
Myslím si, že jednou z častých příčin tinitusu je prodělaná infekce, ze které nedošlo k úplnému zotavení. Velké dávky Mg a vit C by měly rozpustit vápenaté úsady, metabolity infekce. Vit C nastartovat (udržet) imunitu (to není výživový problém, ale genetický, jen nepatrná část živočichů si jej netvoří sama) a Mg s bórem jsou deficitní paušálně. Strava dávných předků, s ohledem na Tvoji osobní konstituci.
Piskani v usich je ciste mechanicky problem. Vlivem nedostatku prirozeneho pohybu-chuze se zablokuji zada a hlavne krcni pater a dochazi k spatnemu prokrvovani mozku, problemy s tlakem atd... nejvhodnejsi by bylo najit nejakeho zkuseneho terapeuta, ktery by dokazal uvolnit napeti v zadech a v celem tele....
Pokud by to tak bylo, asi by hořčík na to moc nefungoval, nebo se mýlím? Nicméně nebudu tvrdit, že to tak u některých lidí být nemůže, ale asi jich bude minimum.
Mám tři týdny problém s uchem-napřed jakási viróza s mírně zvýšenou teplotou, ale příznaky jako rýma a průdušky minimální. K tomu zalehlo ucho, tak si říkám, to je normální, odlehne. Uběhlo několik dní, ucho stále v divném stavu, navíc v něm slyším šum(jakoby když slyšíte zapnuté CD v reproduktorech bez hudby). Tinnitus? Návštěva ORL-zpočátku eustachova trubice částečně ucpaná, nyní, po několika návštěvách a profouknutí v pořádku. Subjektivně ale cítím trochu zalehlé stále(pocit, jako když tam uvnitř něco je). Po ránu stále trochu zahlenění. Na šum jsem dostala B12, Betahistin a Zodac. Prášky neberu. Po přečtení tohoto fóra jsem začala jsem užívat hořčík(lžička rozmíchaná ve vodě, popíjím po celý den, občas natřu na kůži). Beru koloidní stříbro, proplachuju nosohltan, říkám si, může být dobré na zbytky infekce. Jsem objednaná na čištění střev. Krční páteř v pořádku sice není, je namáhaná, chodím zrovna teď na rehabilitace, ale přímo zablokování tam prý není. Zkusit ještě Dornovu metodu? Mám stejně pocit, že je to od té virózy. Co dál?
Can parasites cause tinnitus?
I have been reading about a a protozoal parasite named Encephalitozoon
cuniculi that can infect rabbits, dogs, other animals and humans. It
infects the central nervous system and brain. I am very curious if it
has been found to cause tinnitus in humans or if any other know
parasite has been verified to do this.
Richard
I don't know about that particular pathogen, but my tinnitus is caused
by neuroborreliosis, a CNS infection by borrelia (Lyme disease).
I've no doubt that any number of CNS infections can cause T.
Susan
Ahoj KOV!
Toto jsem pro vas nasla pred chvilinkou na internetu, mozna, ze vam to take pomuze. Vyzkousejte a dejte nam sem pak vedet jak to dopadlo, dekuji! Miram
How I Am Deep Cleaning My Sinuses
I have been having ringing in my ears for well over 6 months now. I never thought I had a sinus problem, but when my nose was a little stuffy, my ears would ring worse and my tongue would burn. The method I am doing will also help to unclog the inner ear or eustachian tube which I thought might be the problem with the ringing in my ears.
While I was doing the Deep Sinus Cleanse, I was also working on my mouth, throat, ears and eyes to clear everything at once.
Little did I know when I started this, that I would be opening up a huge can of worms. I do mean worms. 4 of them for sure... possibly 6. Is that disgusting or what?

😀
Like I said, I didn't think I had a sinus problem so I was really surprised when after a few days, my nose stuffed up so bad that it felt like someone shoved cement up my nose. It got so bad, that I had my Hubs go out and buy me a sinus steamer. I could not figure out why I was so stuffed and it wouldn't go away.
When I started on the Grapefruit Seed Extract, I really stuffed up and when I did the mouth rinse, it burned. That is when I got a flashlight and decided to look into my throat. OMG! CANDIDA WAS IN MY THROAT AND ON MY TONSILS..... EVERYWHERE. I knew if it was there, it was also in my sinuses, ears and eyes and probably the rest of my body. So that is why my ears are ringing and my tongue is burning. Candida / Thrush !!! I had no idea, although I should have. When you have systemic candida, you heal it in one place and it pops up in another, until you get it all healed. This can take many years.
Here are some signs that I had that I think were toxin die off symptoms or possibly just part of getting rid of all the sludge and candida that had built up in my sinuses.
. My sinuses hurt so bad my face hurt
. Headache
. Flu like symptoms
. Sinuses so blocked I couldn't sleep, didn't want to talk... I just wanted to be left alone.
The sinus steamer really worked for the blocked sinuses. I used it as often as I needed, which was quite a lot.
Here is how I deep clean my sinuses
1. I needed a netti pot for this. I sometimes use a saline rinse, tap water with a little salt in it Or... I used a barberry root tea that I made from barberry root I bought. To 2 cups of water I added a heaping Teaspoon of Barberry root. I then strained it and put it into a jar. To the jar (cool barberry root tea) I added 1 toe of minced garlic, let it set a few hours and strain again. I fill the netti pot about 1/2 full with the mixture and add warm water to the netti pot.
I am listing different things I used in my netti pot. I would use one for 5 days and then switch to something else so my body didn't become immune. Just to let you know, Grapefruit Seed Extract worked the best for me. It is supposedly a natural antibiotic that is suppose will kill off yeast and fungus without killing the good bacteria.
2. This can get really messy really fast so I always have a towel ready to wipe up.
3. I Started by pouring the solution into one side of my nose, when it starts to come out the other side, I used my fingers to plug my nose, like I would do if I was under water. (I practiced using the Netti Pot before I started this)
4. I then held my breath and put my tongue backwards in my mouth to try to plug the spot where the water would drain into my throat. This was a little hard at first but eventually I got the hang of it.
5. I put the netti pot down, then... I tipped my head up so I was looking at the ceiling and counted to 10. Still holding my breath.
6. Now I tipped my head to the right, count to 10 and then to the left, count to 10. I wold sometimes run out of breath before I counted all this.
7. Next I leaned forward like I lost something on the floor and was looking for it. Count to 10... I had to count fast because I need practice holding my breath.
8. I Put my face over the sink, opened my mouth and the liquid run out my nose.
9. I now blew my nose, not hard but lightly
10. Then I popped my ears to relieve any pressure in them, and blew my nose again
I did this 3 to 4 times a day. Like I said, I got a lot of crap out and it kept changing colors. My sinuses are feeling so much better now. I hope they stay this way. I am thinking I might want to do this once a day just so it doesn't happen again.
What I Used In My Netti Pot
Grapefruit Seed Extract (This worked the best for clearing the candida / thrush
Barberry Root Tea And Garlic
Thyme And Water
Peroxice And Water
Garlic And Water
Rosemary And Water
Sage And Water
Vinegar And Water (this worked the best for me but I only did it one day)
I would do the above on a 5 day rotation.
After I Deep cleaned my sinuses, I would do my mouth and throat, then move to my eyes. I would do my ears last so I could keep my head tilted to one side or the other for a little while.
I also started cutting back on carbs and taking antifungals by mouth to kill any fungus that might be in my body
If you decide to do this Do It At Your Own Risk It worked for me, but who knows how safe it is. I am not a doctor, I am just someone who is trying to heal themselves because the doctors can't or won't do it on my terms. If I would of gone to the doctor for this, they would of given me antibiotics and then everything I did would be in vain.
Just to let you know.... after doing this for 6 weeks, my ears no longer ring, so.... The Deep Sinus Cleanse worked for me. I will continue to do the netti pot with salt once a day, plus I will rinse my throat, put someting in my ears and wash my eyes out.
Below Is A ReCap Of Everything I did to stop the ringing in my ears, heal my cracked burning tongue and clear my sinuses.
Cleanse the mouth and throat
Deep Sinus Cleanse
Stop Ringing In Ears
Washing The Eyes
How I Drained My Eustachain Tube To Stop Ringing In Ears
Here are some signs that told me I had Parasites in my sinuses
Signs Of Parasites In Nose (my symptoms)
Itchy nose
Coughing (especially at night when trying to sleep
Nose picking
Headache ( usually in sinus )
gritting teeth
Fever Blister In Nose (Cold Sore In Nose)
NEVER DO ANYTHING YOU SEE ON THIS BLOG WITHOUT CHECKING WITH YOUR DR.
Ak pominieme podozrenie na parazity, tak pískanie v ušiach je naozaj mechanickou záležitosťou. Vo väčšine prípadov ide o zúženie cievok v uchu vplyvom zanášania a usadzovania vápnikom. Preto na to výborne funguje horčík. Viem to z vlastnej skúsenosti. Tiež mi pískalo v uchu asi 2 roky, keď som sa priznala svojmu bratrancovi kardiológovi. Konštatoval tie zanesené cievky a lakonicky iba šprihol, dávaj si horčík. Horčík zabral pomerne rýchlo a pískanie prestalo.
Tak odblokovat krční páteř, tím bych asi začal i když hořčíkem nic pokazit nemůžete a dávejte ho co snesete bez průjmu. Prášky toho asi moc nepořeší, jde o to utlumit zánět a vše zase rozpohybovat. Poladit střeva je určitě také vhodné i zde se často rekrutují problémy hlavy.
Ano, ve většině případů je to opravdu takto jednoduché a relativně snadno odstranitelné, ale jednoduchý a levný způsob přeci nemůže fungovat, takto blbě bohužel uvažuje naprostá většina lidí, kteří prostě dnes chtějí mít život složitý a plný problémů.
Jardo, můžu se zaptat...? Pokud bude starší člověk užívat hořčík na rozpuštění vápenných usazenin v cévách nemůže to zhoršit řídnutí kostí, které u starších lidí bývá dost častým problémem?
Ne, to je blbost, hořčík je jako malta a vápník jako cihly, prostě zeď bez malty stojí za prd a s maltou dobře drží. Pochopitelně je dobré srovnat i D3 a K2, což se do ukládání vápníku zásadně promítá.
Mám problém asi rok s uchem. Slyším takový přerývaný tlumený hučení, jak kdyby byl v dálce nastartovaný motor, provázený i mírným tlakovým vjemem. Dlouho jsem nevěděla, že je to moje ucho. Řešila jsem filtr od rybiček, pračku, sousedy ... Ale nakonec jsem pochopila, že je to u mě. Slyším to jen, když je dokonalý ticho. Před usnutím nebo když jsem sama doma a nic nedělám, třeba si čtu. Sebemenší zvuk to hučení přerušuje. V minulosti už jsem měla třikrát podobný problém, vždy s odstupem tak tří let. Jen to bylo tenkrát o hodně horší. Ucho bylo zalehlé, že jsem špatně slyšela, ale zároveň každý zvuk mi v hlavě nesnesitelně duněl, bylo mi zle od žaludku a měla jsem závratě. Byla jsem zcela vyřazena ze života, jen jsem se potácela kolem zdí. Na ušním mi dali Betaserc dlouhodobě a vitamin A a E. Trvalo to pokaždé tak tři měsíce a pak to ze dne na den vymizelo.
Po posledním ataku jsem začala s živou stravou, je to asi 2,5 roku. Celkem se mi daří, přestala mě bolet záda a kolena až teď zase to ucho. Začala jsem užívat hořčík. Zatím jsem na čtyřech lžičkách. Popíjím během dne rozpuštěné s himalájskou solí. Chtěla jsem se zeptat, protože mi to moc nechutná, jestli si můžu do petky k hořčíku nakapat citron? A kdyby měl někdo ještě nějakou radu, co vyzkoušet, tak sem s ní! Moc díky!
Koupil jsem si hořčík Magnetrans. Je to malý sáček,co se 1x denně nasype přímo do úst, rozpustí slinami a spolkne. Mám z toho ale slušný průjem.
(Mám s tím celkově problémy. Po 2g vitaminu C, už po 2kapkách MMS, prostě po kde čem,co při stejné dávce manželce nic nedělá. Po 4 kapkách HCL ve sklence vody, což má být látka pro organismus přirozená, je mi aspoň slušně blbě.)
Jardo,nemohl bys mi, prosím, poradit jiný zdroj hořčíku, který bych lepší snášel...?
Tak vyzkoušejte popíjení malých panáků 0,2 dcl hořkosladkého „fernetu“ vyrobeného z chloridu hořečnatého a Sladíku, tedy extraktu ze stévie. Do půllitrové PET lahve nasypeme 50 g práškového chloridu hořečnatého a přidáme Sladík, tak cca deset přiložených odměrek. Dolijeme vodou na půllitr a protřepeme. Vzniklý roztok aplikujeme tak, že si dáme několikrát za den malého panáka 0,2 dcl roztoku a zapijeme alespoň 2 dcl čisté vody, jinak koncentrát vyvolává průjem. Počet panáků průběžně zvyšujeme, stejně jako dávkování lžiček chloridu hořčíku až do stavu průjmu a pak se vrátíme o jednu až dvě dávky zpět.
Mohu vám dodat i citrát hořčíku, který prakticky nemá hořkou chuť, ale je dražší a hůře k sehnání. Ten se pouze rozpouští do vody a pije. Jediným omezením je opět stav vyvolání průjmu, jako při užívání chloridu hořčíku, ale citrát tak vysoce projímavý není.
protože tinitus a magnesium mají k sobě často blízko - zkoušel jsi večerní natírání tělesné schránky hořčíkovým olejem ? podle mých zkušeností je podávání čehokoli přes kůži (hořčík, jód, soda..) vždy komfortnější (pro tělo) než perorální cesta.
Má citrát hořčíku větší vstřebatelnost?
To se tvrdit nedá, má sice trochu více hořčíku než chlorid, konkrétně 16%, ale také může vyvolávat průjem stejně jako chlorid, pokud ho střeva neberou a pak se také nevstřebá. Vždy jde o to, jak vysokou dávku dokážete v průběhu dne přijmout bez vyvolání průjmu.
Tady někdo o tom vydal dokonce knížku. Už s tím máte někdo zkušenost o čem to je? Předpokládám komplexní vyčištění organismu, podpora imunitního systému, atd.
http://bez-huceni-usi.com/v1/
Nejak se mi nelibi tento typ marketingu a ta cena, ale samozrejme kdyby to fungovalo... Jen jsem to hodil do googlu a vypadla jeste dalsi kniha http://www.prozdravi.cz/knihovnicka-med ... zemek.html, tentokrat podstatne levnejsi.
Na Tinnitus nekterym staci poradny klystyr s peroxidem(3%), voda:peroxid=3:1.
"Tinnitus and severe hearing loss GONE",
viz http://www.curezone.org/forums/fm.asp?i=2145210#i
Ahoj. Nejdřív chci poděkovat Jardovi za jeho fórum, jakožto i za konzultaci po telefonu. Rád bych případně slyšel názor i dalších zkušených matadorů tohoto fóra.
V kostce.
Tinnitus mám už 12 let. Posledních 10 let jsem ho vůbec nevnímal. Ani v tichu. Pak přišly nějaké rodinné stresy, kdy se výrazně zhoršil + citlivost na zvuk + zintenzivňování v hluku. Attaky 100 dB+ atd. Dost masakr.
Když jsem rozkódoval, že s doktory se nemá smysl bavit, a že se jedná o psychycký problém, přesněji o biochemickou nerovnováhu mozku, tak jsem se uklidnil a tinnitus naštěstí taky. S makrobiotikou mi nepřišlo, že by nastala změna. Pak jsem nasadil očistu jater, urinální klistýry a šťávy (cca litr/den). Opět se to pohnulo k lepšímu. Na radu Jardy jsem nasadil SCD dietu. Láduju do sebe Jardův horčík, tak čajovou lžičku denně.
Po vypití šťávy z červené řepy nastává přechodné zhoršení tinnitu, které se ale zmírňovalo.
Nyní, třetí den po druhé jaterní očistě ale pociťuji mírné zhoršení a nevím, čemu ho přičíst. Zároveň se mi nepodařilo asi úplně správně nastartovat střeva. Jedl jsem jablko, banán, nastrouhanou mrkev a večer polívku z červené čočky a volské oko s plátkem suché šunky.
Zároveň nevím, jestli je vhodné, když budu konzumovat tolik luštěnin (400g-600g den) . Již nechci dál hubnout.
Výsledky testů (před dnešním zhoršením):
Krkací test – HCL – kyseliny málo nebo velmi málo
Plivací test - 80 % sliny se udrží, zbytek vlákna nebo na dno
Slinivka – ráno teplota 36 i méně, pak se to vyšvihne i na 37
PH, křivka jak má být. Ráno pod 6 pak k 8mi a pak k 7.
Stolice, neplave a je spíše měkčí, ale nemazala mísu. Po druhé jaterní očistě maže.
Po šťávě z červené řepy mám lehce červenou moč a hodně červenou stolici.
Mám pocit, že mám víc pih než třeba před 5ti lety…
Mám docela hodně amalgámových plomb asi 12
Nedávno mi bylo 34, zimomřivej jsem už dlouho, horší trávení mám taky dlouho – vždy jsem byl spíš hubený.
Dnes mám brutálně studené nohy, tinnitus píská víc, teplota byla ráno 36, odpoledne 36,2. nyní 36,6.
Celkově bych řekl, že jsem nyní nějaký rozhozený, ale nevím co s tím..
Chci se primárně zbavit tinnitu, ale i celkově se dostat do top zdravotního stavu a zase nabrat nějakou hmotu, aby si se mnou nepohrával větřík. Psychicky jsem až na ten tinnitus v pohodě. Udělal jsem velké změny ve svém životě.
Nemůžu říci, že bych se cítil nějak vyloženě špatně, naopak , před druhou očitou jsem byl docela happy, jak se to všechno vyvíjí správným směrem.
Chci si nechat udělat vlasovou analýzu od amíků, snad mi to pak někdo interpretuje.
Díky za Vaše rady a poznámky. Doplňující otázky rád zodpovím. Mým cílem je se z toho dostat úplně a jsem ochoten tomu obětovat opravdu mnoho úsilí.
Teďka koukám, že jsem jedl Fazole Pinto - strakaté, což je podle SCD blbě. ![]()
Hmm, no nic, tak si to ještě min o dalších 14 dní prodloužím.
Potřebuji do sebe dostat 2100 kcal, tzn. budu muset luštěnin sníst min 500g
Dnes je mi lépe, i když teplotu mám stále nízkou. Mám pocit, že maso mi nesedí. zase se mi trochu vrátila rýma.
teplota ráno 36,1, před snídaní 36,2 a po snídani 35,9 hmm...
Předtím jsem jedl méně. Bylo mi lépe ale hubl jsem...
No snad mi někdo odpoví ![]()
Při SCD se smí luštěniny? to jsem nevěděl:)
s tinitusem nemám zkušenost ale gůgl jich má mraky,třeba zde http://www.wikihow.com/Cure-Tinnitus
Jinak těch problémů máte docela dost-nízká teplota-štítná,střídavá teplota nadledvinky,střídavá nízká teplota oboje.Proč se Vám to zhoršilo po očistách netuším,napadlo mě jedině že byste si tím bordelem z jater a nebo epsomkou odpráskl nadledvinky.Mělo by to do měsíce přejít když budete odpočívat.
Luštěniny s můžou jíst některé. Fazole ty malé bílé. Zatim nevim,no. Vidim to na individuální dietu, ale nechci přeskakovat z jednoho na druhé.
Nasměrován jsem už správně si myslím - prostě celkové uzdravení, klid atd.atd. lepší se to.
Ty všelijaké pomůcky jsou podle mě na ho. Už jednou jsem se z toho "dostal".
Zimomřivý jsem byl i dříve. Ale ta dieta tomu dost možná nesvědčí.
No, to je tedy opravdu raketa, kterou nevydrží skoro nic, jen se obávám, aby to vůbec vydržel i člověk.
Nasměrován jsem už správně si myslím - prostě celkové uzdravení, klid atd.atd. lepší se to.
Ty všelijaké pomůcky jsou podle mě na ho. Už jednou jsem se z toho "dostal".
Zimomřivý jsem byl i dříve. Ale ta dieta tomu dost možná nesvědčí.
To je otázka zda nesvědčí, pokuste se zvednout kalorický příjem, klidně i tukem a zařaďte kokosový v nějaké rozumné dávce, to většinou štítnou zrychlí a teplota by měla stoupnout. Ty luštěniny jsou dost problematické, většinou se doporučují dvakrát až třikrát týdně, tedy ty bych nepřeháněl. Udělejte si třeba slaný kokosový koláč, prostě kokosová moučka, pár vajec, rozmíchat, posolit, nandat do pekáčku a upéct. Celkem chutné, velice syté a kalorické a ještě to zrychluje štítnou.
Hezký den,
poprosil bych vás o radu, věk 40, asi pred rokem a půl se v levém uchu objevil šum, který se občas zintenzivňuje ve vysokofrekvenční pískot, přes den při aktivitě když jsem soustředěný na jiné věci to příliš neobtéžuje, večer nebo ráno je to mnohem intenzivnější a znatelné, už bych zase rád slyšel ticho, četl jsem že by to mohlo být způsobeno také nedostatkem hořčiku připadně oslabením ledvin, mohl byste prosím ješte shrnout postup jak toto řešit také jestli by se s tím dalo dělat ještě něco dalšího? Díky.
Jde o to, jestli epitelové buňky v uchu kvůli hluku zanikly nebo byly v rámci ochranné reakce pouze potlačeny, čímž se naopak zvýšila citlivost příjmu v mozku. Zkuste si brát citrulin pro kulturisty a měřit si krevní tlak.
Modulating Central Gain in Tinnitus: Changes in Nitric Oxide Synthase in the Ventral Cochlear Nucleus
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354362/
Ledviny pokud na ně máte podezření nechte laboratorně překontrolovat vyšetřením cystatin C a pokud bude toto číslo nízké můžete je vyřadit. Pak bych vyzkoušel maximální dávkování hořčíku těsně na hranici průjmu a počítat s tím že hořčík stoupá v těle velice pomalu tedy vydržet minimálně dva měsíce, ale spíše půl roku. Vyzkoušet lze i ten postup co vám radí člen Alopat tím také není co pokazit a třeba si to sedne do normálu.
Alopate díky za radu, zní to dobře a Jardo díky za upozornění a trpělivost ohledně založení nového vlákna se stejným tématem, ještě bych se zeptal, v posledních několika letech jsem skoro denně sypal v různých formách poměrně hodně a někdy víc než hodně nepraženého kakaa v relativně dobré kvalitě, pro jeho účinky jako léku a doplnění minerálů včetně hořčíku, je fakt že stresových situací bylo také dost, může tam být i přesto tedy deficit hořčíku který je potřeba doplnit podle postupů zmíněných v jiných vláknech tady na foru? Ještě jsem slyšel o příznivých účincích Gingo Biloby, jestli tak případně jakou účinnou formu užívání zvolit?
Nadměrná a příliš častá konzumace kakaa je problematická z hlediska přítomnosti těžkých kovů (otrava kadmiem a kobaltem způsobuje problémy se sluchem) a kyseliny šťavelové (urolitiáza). Tvorbě krystalů šťavelanu (oxalátu) vápenatého a ledvinových kamenů se dá zabránit pevnou vazbou s vápníkem v mléce (kakao) a pitným režimem. Máte nějaké potvrzení (studii), že se hořčík z kakaa skutečně vstřebává? Proti chloridu hořečnatému je oxalát hořečnatý prakticky nerozpustný a s oxalátem vápenatým a oxidem hořečnatým to ve vodě nemá cenu ani zkoušet.
Otrava těžkými kovy
https://rarediseases.org/rare-diseases/heavy-metal-poisoning/
https://books.google.cz/books?id=fETdCQAAQBAJ&pg=PA353&lpg=PA353&dq=kakao+oxal%C3%A1ty+kyselina&source=bl&ots=T7geUZWhzE&sig=ACfU3U2Qr7dd1NL7DD6umBt0ciRNmG-miQ&hl=cs&sa=X&ved=2ahUKEwisj_61jszoAhUSC-wKHQQUAgEQ6AEwAHoECAwQMg#v=onepage&q=kakao%20oxal%C3%A1ty%20kyselina&f=false
Magnesium absorption in humans
https://www.research-collection.ethz.ch/bitstream/handle/20.500.11850/147377/eth-26387-02.pdf
DALŠÍ INFORMACE/ Urolitiáza
https://www.calculi.cz/urolitiaza.php
8 přírodních léků, které působí jako prevence proti ledvinovým kamenům
https://cs.medlicker.com/1200-prevence-ledvinovych-kamenu
https://kulturistika.ronnie.cz/c-25482-antinutricni-a-toxicke-latky-v-rostlinnych-potravinach.html
Kakao vám dobře komentuje člen Alopat a z mého pohledu je tam vlastně tentýž efekt jako pít ve velkém kafe, což já za zrovna rozumné počínání nepovažuji. Prostě je to zase jenom bič na schvácenou herku a časté používání biče herku zpravidla dorazí, tedy takovému konání bych se cíleně vyhýbal.
Ahoj,
Uz tyden trpim nasledujicim problemem: slysim sramoceni v pravem uchu. Bolest nemam, sluch beze zmeny, a take pokud jsem v klidu, tak ten problem neni,
ale pri pohybu hlavou, zejmena predklon-zaklon, je ten sramot opravdu hlasity a neprijemny. Mohl by to byt problem s eustachovou trubici, na kterou neco tlaci nebo ji blokuje.
Bojim se, ze by to mohlo prejit do trvaleho stavu. Ma s tim prosim nekdo nejake zkusenosti nebo radu? Docetl jsem se, ze by to mohlo byt od krcni patere, a s tou ja sice nemam
nejaky extremni problem, na druhou stranu mensi problemy s krcni pateri a ruzne bolistky pri otaceni hlavy ze strany na stranu mivam pravidelne takrka cely zivot aniz bych tomu
prikladal nejakou velkou pozornost, protoze to vzdy prejde.
Jedine co me napadlo je zacit delat cviky na protazeni zad a hlavy, zacal jsem brat vyssi davky horciku a zvysil vitamin c + jeste zkusim zensen.
Dekuji za kazdou pripadnou radu ci postreh.
Uz tyden trpim nasledujicim problemem: slysim sramoceni v pravem uchu. Bolest nemam, sluch beze zmeny, a take pokud jsem v klidu, tak ten problem neni,
ale pri pohybu hlavou, zejmena predklon-zaklon, je ten sramot opravdu hlasity a neprijemny. Mohl by to byt problem s eustachovou trubici, na kterou neco tlaci nebo ji blokuje.
Bojim se, ze by to mohlo prejit do trvaleho stavu. Ma s tim prosim nekdo nejake zkusenosti nebo radu? Docetl jsem se, ze by to mohlo byt od krcni patere, a s tou ja sice nemam
nejaky extremni problem, na druhou stranu mensi problemy s krcni pateri a ruzne bolistky pri otaceni hlavy ze strany na stranu mivam pravidelne takrka cely zivot aniz bych tomu
prikladal nejakou velkou pozornost, protoze to vzdy prejde.
Jedine co me napadlo je zacit delat cviky na protazeni zad a hlavy, zacal jsem brat vyssi davky horciku a zvysil vitamin c + jeste zkusim zensen.
Dekuji za kazdou pripadnou radu ci postreh.
Vyzkoušel bych kapky z lékárny konkrétně tyto https://www.drmax.cz/phyteneo-otic-solu ... 4nEALw_wcB a vnitřně mimo hořčík ještě pít přesličku jako zdroj křemíku, dodat bór a vitamín B6 jako kofaktory přisvojování hořčíku.
Je tu niekto, kto aj odstránil tinitus? Je zvláštne, že často sa začína prejavovať okolo 40-tky.
Nahromadená kalcifikácia alebo dôsledky začínajúcej inzulínovej rezistencie?
Červená repa obsahuje oxaláty.
Skúsim nejaký čas dopĺňať Mg, B, Si podľa hore-uvedených odporúčaní, tým určite nič nestratím.
Najdete si na youtube "Dusek tinnitus". Dusek mek v poradu hosta, kteremu se podarilo zbavit se toho a povidaji si o tom jak. Dava mi to smysl. Mozna tady ten odkaz uz i byl.
Dr. Ken Berry - Tinitus koreluje s hyperinzulinémiou. Znížil som konzumáciu sacharidov (nemám na mysli keto zdravovanie, ale low carb diet), tak som zvedavý, či to ovplyvní pískanie v ušiach.
https://www.youtube.com/watch?v=c1otDEozv30
Jeden můj známý si odstranil tinnitus bezlepkovou dietou. Nevím, jak přesně to funguje, ale údajně to pomohlo už za 3 měsíce.
Tak pokud jde o problém způsobený špatnou tvorbou vitamínu K a jeho ukládání v měkkých tkáních pak tuto tvorbu ovlivňuje střevní mikrobiom tedy on si upravil poměr bakterií ve střevě a tím si patrně pomohl. Měl by to poznat na změnách trávení a defekace a odpovídá i ta doba.
Co se pískání v uších týče, z vlastní zkušenosti vím že si musím dávat pozor na dehydrataci (co a kolik piju). jako nutný minimum se doporučuje pít tři litry vody denně a tohle platí v chladných měsících, teď za tepla to bude víc. musí to být čistá pramenitá voda, nejde to ošidit ovocným čajem a už vůbec ne kávou.
i když se to nezdá, ale i ovocný čaj odvodňuje.
jestli můžu radit, tak první si ohlídejte abyste nebyl "vysušený" a to několik dní v kuse. Pozná se to tak že chodíte na malou a moč je jen slabounce nažloutlá a pije se doopravdy jen voda!!!
Červená repa obsahuje oxaláty.
Skúsim nejaký čas dopĺňať Mg, B, Si podľa hore-uvedených odporúčaní, tým určite nič nestratím.
U mě způsobuje tinnitus jak hyperinsulinemie tak hyperkalcémie, mám lehkou IR a po snědění většího množství sacharidů se rozjede tinnitus. To samé pokud suplementuju vitamín D bez dostatečného množství Mg a vit. K2.
@masek, mám to podobne.. kto vám diagnostikoval IR??
Zdravím, je tu prosím niekto, komu sa podarilo zbaviť sa tých zvukov? Otravuje ma to asi týždeň, v noci. Preštudovala som vlákno, mám magnézium malát, tak rozmiešam 1 čl vo vode a popíjam cez deň. Zaujímavé, v návode je rozpustiť v nápoji, môj sa veľmi nerozpúšťa. Pokúsim sa získať Ivermectin. Vedel by mi niekto ešte niečo poradiť? Ďakujem.
Sám u sebe jsem neměl tu čest tento problém řešit, ale u jiných lidí ho řeším dost často a úspěšnost je poměrně dobrá. Toho hořčíku musíte brát opravdu hodně, minimum je 10 mg/kg váhy/den a to se bavím o čistém hořčíku, což ta uvedená dávka podle všeho stačit nebude. Také nelze předpokládat že něco co se poškozovalo roky spravíte za dva dny, doplnění deficitu hořčíku trvá docela dlouho u někoho třeba půl roku až rok. Každopádně by se po zahájení dodávání hořčíku měl stav stabilizovat a postupně odeznívat.
Když sekám latinu a žiju zdravě, tak se mi to téměř ztratí. Není to ale úplně lehké, takže zase sklouznu zpátky k běžné české životosprávě.
Před měsícem mi zalehlo v uších. Jak je možné řešit takový problém? Na orl mi dali léky na rýmu o které ani nevím a říkali, že ucho je čisté. Nosím na večer špunty, ale jen trochu a vždy vypadnou. Jedno ucho se uvolňuje v leže. Píská. Bez bolesti. Dlouhotrvající kašel před týdnem skončil. Udělám cokoliv abych se toho zbavil.
Takto jak stav popisujete bych si dovolil tvrdit že by mohlo jít o začínající tinitus, což se zde celkem podrobně probíralo tak se na rady podívejte, ale pro první nástřel můžete vyzkoušet do ucha kapat tyto kapky https://www.benu.cz/phyteneo-otic-solution-gtt-10ml?utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=Phyteneo+Otic+Solution+u%C5%A1n%C3%AD+kapky+10ml&gclid=CjwKCAiA98WrBhAYEiwA2WvhOoHx0ajyjYnOHPHtz4PeaapWntlxVs3yp0RmmF7yuHQC6RGToCsE6xoC0XkQAvD_BwE. Jsou běžně dostupné v lékárně a dovedou spravit opravdu hodně potíží spojených s uchem.
Dobry den. Pred takmer mesiacom som mala covid s miernymi priznakmi, po 24h som sa citila takmer ok. Par dni na to som dostala zapal stredneho ucha, praskol mi bubienok a zacal vytekat krvavy hnis. Dostala som atb a kvapky. Po vylieceni zapalu stale poriadne nepocujem, sem tam mam pocit zavratu, nevolnosti od zaludka, sumi mi v uchu a citim v nom tlak (priznaky podobne tinitusu). Mam pocit hlienov v pravej casti, ale maloco vysmrkam. Na ORL pri merani sluchu zistili, ze mam nieco s vnutornym uchom a predpisali mi kortikoidy na 2 tyzdne vo vysokych davkach. Nechcem ich brat. Zatial robim preplachy morskou vodou, striekam morsku vodu do nosa, zacala som skusat aj kolidne striebro do nosa. Mate s tym niekto skusenost? Pomohlo by horcik? Je chlorid horecnaty to iste ako Chlorid hořečnatý hexahydrát MgCl2• 6H2O? Lebo hexahydrat vsade pisu len do kupela a na vyrobu horcikoveho oleja. Chlorid horecnaty som kedysi brala az do 8g, ale nie pravidelne, takze nedostatok urcite bude. Dakujem.
Tak hořčík teoreticky může pomoci a rozhodně bych se uvedeného hořčíku nebál dá se konzumovat naprosto normálně. Osobně bych za dané situace vyzkoušel tymián formou čaje a pokud to dáte pak se dá i pipetou stříknout do nosu i když začínejte opatrně je to silný zážitek. Do ucha bych pravidelně kapal tyto kapky https://www.benu.cz/phyteneo-otic-solution-gtt-10ml?utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=Phyteneo+Otic+Solution+u%C5%A1n%C3%AD+kapky+10ml&gclid=CjwKCAiA98WrBhAYEiwA2WvhOoHx0ajyjYnOHPHtz4PeaapWntlxVs3yp0RmmF7yuHQC6RGToCsE6xoC0XkQAvD_BwE ty dovedou také docela zázraky.
Dakujem.
Durch vlákno lze vyčíst že propagujete velké dávky hořčíku pro odstranění usazenin .
Na základě selského rozumu a informací které snad nejsou aź tak komerčně zmanipulovány se lze dozvědět že
Usazeniny minerálů vápníku, vápencové usazeniny, a usazeniny minerálů mohou vznikat v nádobách(těle), které přicházejí do styku s tvrdou vodou obsahující především vápník a hořčík.( Optimální obsah vápníku a hořčíku je v pitné vodě 2:1 až 3:1 ve prospěch vápníku)
Z této selské logiky by pro odstranění bylo zapotřebí jak někdo píše používat spíše kyseliny citron, jablečný ocet , než hořčík
o dlouhodobě se vyhýbat tvrdé vodě.
Tím se ale dostávám k teorii překyselení kdy se dá změřit kyselost odpadů ==moč/ stolice a to čichově nebo pomocí proužků .
Logicky když "vyrábím" kyselé odpady rozpouštím a opačně . Což zase je proti teorii kterou někdo vyznává že kyselé odpady jsou špatně.
Proti tinitus by bylo tedy věřit spíše těm kteří tvrdí že pití jablečného octu jim pomohlo.
Hořčík (zásada) by mohl sloužit jako ucpání /obalení a tím snížení utlumení nervových vzruchů a bolestí
u těch kterým "trochu" píská násilné pokusné řešení pomocí kyselin to může způsobit víc problémů třeba(odvápnění kostí) než užitku
Udržovat stabilní sem tam kyselé sem tam zasaditý stav těla podle potřeb je asi nejlepší.
Neberte to ani jako návod ani jako hejtování
děkuji.
Zajímavé by bylo zjistit procenta tinitusu podle
https://www.cistavoda.cz/blog/mapa-tvrdosti-vody-v-cr/
Tím se ale dostávám k teorii překyselení kdy se dá změřit kyselost odpadů ==moč/ stolice a to čichově nebo pomocí proužků .
Logicky když "vyrábím" kyselé odpady rozpouštím a opačně . Což zase je proti teorii kterou někdo vyznává že kyselé odpady jsou špatně.
Proti tinitus by bylo tedy věřit spíše těm kteří tvrdí že pití jablečného octu jim pomohlo.
Hořčík (zásada) by mohl sloužit jako ucpání /obalení a tím snížení utlumení nervových vzruchů a bolestí
u těch kterým "trochu" píská násilné pokusné řešení pomocí kyselin to může způsobit víc problémů třeba(odvápnění kostí) než užitku
Udržovat stabilní sem tam kyselé sem tam zasaditý stav těla podle potřeb je asi nejlepší.
děkuji.
Zajímavé by bylo zjistit procenta tinitusu podle
https://www.cistavoda.cz/blog/mapa-tvrdosti-vody-v-cr/
Pokud jde o hořčík netuším kolik je ho v úsadách v rychlovarných konvicích to jsem nikdy nezkoumal a předpokládám že se procento bude značně lišit podle složení místní vody. Každopádně člověk není rychlovarná konvice a úsady nevznikají varem, ale vznikají jako důsledek zánětu který tělo hasí mimo jiné také vápníkem a tím usazuje vápník v tkáni. Hořčík je nutný k udržení vápníku v rozpustné formě tedy vápník paradoxně drží v krevním řečišti a hořčík je nezbytně nutný podle různých pramenů pro více než 300 reakcí, které v našem těle neustále probíhají. Jedná se o enzymatické reakce, kde hořčík funguje jako kofaktor působících enzymů. To znamená, že bez hořčíku by tyto enzymy nemohly správně fungovat. Na základě těchto reakcí probíhá v našem těle například tvorba energie, syntéza proteinů, opravy genetické informace, svalová a nervová činnost nebo metabolismus základních živin. S tím tedy přímo souvisí i stav zánětů což blokuje logicky i důvod k hašení zánětu a tedy sedimentaci vápníku do měkké tkáně. Také zde opakovaně píšu že celá sestava pro rozpuštění úsad a jejich natlačení do kostí a zubů mimo hořčíku zahrnuje dále křemík, bór, vitamín B6, vitamín D3 a vitamín K2MK4, nebo MK7 případně nejlépe oba najednou. Pokud jde o citrón, jablečný ocet nebo grepy o nich jsem zde určitě v souvislosti s vápníkem také psal, ovšem šlo spíše o reálnou likvidaci zubů protože tam dochází k aktivnímu odvápňování všech tkání, tedy i tvrdých, což má nepochybně své mouchy. I o té kyselosti jsem zde mnohokrát psal že citrón je sice kyselý, ale zásadotvorný a toto platí pro mnoho dalších kyselých potravin nebo doplňků dokonce i pro kyselinu chlorovodíkovou což je opravdu tvrdá kyselina. Také jsem zde mnohokrát zmiňoval nutné kolísání pH v průběhu dne tedy právě stav který zmiňujete že je potřeba stav kyselosti a zásaditosti střídat, ale nechodit do jednostranných extrémů. Těch podstatných informací jsem sem dal dost tedy si myslím že nejde o jednostranné informování o svatém grálu hořčíku, ten sice vyřeší mnoho ale určitě ne všechno.
Teorie usazování
podle mě aby se mohlo někde něco ukládat/usazovat musí 1. buď vzniknout chemickou reakcí z několika prvků, nebo 2. už být .
Taky by se dalo očekávat že hasiči nebudou neutralizovat kyselinu kyselinou ale zásadou
taky tam kde se v řečištích tekutina nepohybuje jsou nánosy vyšší a opačně a proto
vodní kámen nevzniká = ale usazuje při všech teplotách.
Pomiňme rychlovarku tam je to pouze více viditelné a vyšší teplota, tím je tvorba vodního kamene rychlejší.V konvici navíc působí kolem spirál magnetické pole
Že se hořčík podílí na mnoha funkcích v těle se dá věřit , ale bylo by dobré tam kde platí fyzikální zákony spíše měřit koncentraci živých/neživých "nádob" v které té nadobě se ho nachází víc a proč a pak se podle toho zařídit
Měření by pak mohlo dát informace
jestli třeba není nadbytek usazenin u neživé pokažené nádoby zrovna důvod
proč "pračka" přestala prát
a že příliš zásad přehořčíkvání převápníkování rozbilo (nádobu)pračku,
pojem
že citrón je kyselý, ale zásadotvorný je protimluv se vymyká všem přírodním zákonům a mě třeba zmate
Existuje prý naměření zásady(Ph) v moči po požití kyseliny např. vit C
a lze v tomto smyslu přírodních zákonů vysvětlit že spustí v těle reakci sypání zásad ze zásob těla
aby neutralizovalo tělo krev do acidobazické homeostázy a tím se začne vyhánět přes ledviny více rozpuštěných zásad.
a pokud by byl "zasadotvorný" kyselý Céčkový stav trvalý
pak by se dalo očekávat že po čase už nebude čím hasit kyselost
lidská konvice se vyčistí tak až se stane Mrtvou "konvicí"
proto by bylo asi lépe psát že kyselina citron spustí reakci alkalózu == vylučování zásad ze zásob //pokud je to pravda
což by se logicky mohlo blížit více k ZÁSADNÍ pravdě u zatím ne-příliš zásadní ani kyselé žijící "nádoby".
Pokud by existovalo neustálé měření Ph v těle pak by bylo možné řídit hlídat výkyvy acidobazické homeostázy a pokusit se bezpečně
zbavit tinitusu pokud jej způsobuje "zanesení" řečiště
a taky vyvrátit /potvrdit protimluv kyseliny tvoří zásady .
je to jen úvaha v období pískání
děkuji.
Taky by se dalo očekávat že hasiči nebudou neutralizovat kyselinu kyselinou ale zásadou
taky tam kde se v řečištích tekutina nepohybuje jsou nánosy vyšší a opačně a proto
vodní kámen nevzniká = ale usazuje při všech teplotách.
Pomiňme rychlovarku tam je to pouze více viditelné a vyšší teplota, tím je tvorba vodního kamene rychlejší.V konvici navíc působí kolem spirál magnetické pole
Že se hořčík podílí na mnoha funkcích v těle se dá věřit , ale bylo by dobré tam kde platí fyzikální zákony spíše měřit koncentraci živých/neživých "nádob" v které té nadobě se ho nachází víc a proč a pak se podle toho zařídit
Měření by pak mohlo dát informace
jestli třeba není nadbytek usazenin u neživé pokažené nádoby zrovna důvod
proč "pračka" přestala prát
a že příliš zásad přehořčíkvání převápníkování rozbilo (nádobu)pračku,
pojem
že citrón je kyselý, ale zásadotvorný je protimluv se vymyká všem přírodním zákonům a mě třeba zmate
Existuje prý naměření zásady(Ph) v moči po požití kyseliny např. vit C
a lze v tomto smyslu přírodních zákonů vysvětlit že spustí v těle reakci sypání zásad ze zásob těla
aby neutralizovalo tělo krev do acidobazické homeostázy a tím se začne vyhánět přes ledviny více rozpuštěných zásad.
a pokud by byl "zasadotvorný" kyselý Céčkový stav trvalý
pak by se dalo očekávat že po čase už nebude čím hasit kyselost
lidská konvice se vyčistí tak až se stane Mrtvou "konvicí"
proto by bylo asi lépe psát že kyselina citron spustí reakci alkalózu == vylučování zásad ze zásob //pokud je to pravda
což by se logicky mohlo blížit více k ZÁSADNÍ pravdě u zatím ne-příliš zásadní ani kyselé žijící "nádoby".
Pokud by existovalo neustálé měření Ph v těle pak by bylo možné řídit hlídat výkyvy acidobazické homeostázy a pokusit se bezpečně
zbavit tinitusu pokud jej způsobuje "zanesení" řečiště
a taky vyvrátit /potvrdit protimluv kyseliny tvoří zásady .
je to jen úvaha v období pískání
děkuji.
Pračka přestane prát hlavně z důvodu neschopnosti vlastní selektivní úpravy použité vody, ale tělo tu schopnost má a co nepotřebuje pro svoje biochemické pochody to poměrně rychle vypouští selektivně do odpadu, což je v zásadě i důvodem proč se u lidí kteří mají v pořádku ledviny prakticky nedá hořčík předávkovat. Pro vápník již platí trochu jiná pravidla to si budete muset načíst a rozhodně nelze srovnávat základní chemické reakce v rychlovarné konvici nebo pračce s tělem. Tělo nepracuje pouze v chemicky hodnotitelném režimu, ale spíše i v alchymistickém režimu kdy laborant asi z olova zlato neudělá zatím co tělo touto schopností disponuje a je schopno si přesouváním iontů doregulovat mnoho položek. Jinak by člověk poměrně rychle zaklepal bačkorama protože si vůbec nedovedu přestavit jak by mohl fungovat pokud by denně a dokonce i jakékoliv denní i noční době musel držet stálý přísun všech položek nutných pro zajištění všech nutných biochemických pochodů. Pokud jde o měření konkrétně hořčíku to jsem zde mnohokrát psal tedy si dohledejte jak lze změřit hořčík v erytrocytech a jiná hodnota prakticky o ničem nevypovídá. Hodnotu pH používáte-píšete špatně Ph nic neznamená ve vztahu ke kyselosti tkáně. Jinak jak pracuje pH píst jsem zde psal tolikrát a v tolika souvislostech že se nebudu opakovat jenom upřesním že zásaditý není a neznamená zásadotvorný a stejně tak kyselý není automaticky kyselinotvorný tedy co spustí a proč v těle je důležitější než vlastní původní stav požité látky.
Daval jsem sem prispevek ohledne me zkusenosti s tinnitem, smazal jsem ho, jelikoz chci uvest par veci na pravou miru...
Tinnitus v levem uchu jsem dostal 2 mesice zpet behem cesty domu na kole po navstve sauny a bazenu.
Na cca. 1 vterinu se mi v uchu ozval vysoky hlasity ton, po jehoz ustanuti zacal tinnitus (zvonivy a sumivy zvuk)
Prvnich nekolik noci jsem temer nespal a byl ve znacnem stresu, dostaval jsem v noci az panicke ataky.
Prakticky lekar (zde v Holandsku kde ziji) mi ucho proplachnul, a dostal jsem tabletky na spani a stres (na 10 dni, abych restartoval spankovy rezim).
Tinnitus se po par dnech lehce zmirnil, ale v teto zmirnene forme pretrvava.
Nejvic mi pomohly dechove cviceni Rosti Vaclavka, tzv. ohmovani nosem (zainteresovani necht si vyhledaji "dychanek 55" na jeho youtube kanalu)
a dychani nosem se zpomalenym vydechem podporujici relaxaci. Po 10 minutach ohmovani nosem dokonce tinnitus vzdy zmizi, ale jen na par vterin az minut.
Zacal jsem brat magnesium, vitamin C, multivitamin, ginko bilobu, a take jsem vyzkousel par cviku na krcni pater z duvodu pokud by ten problem byl odtamtud
(mensi problemy s krci pateri mam cely zivot).
Jsem ve fazi kdy to celkem zvladam, avsak nejvetsi potiz je s usinanim, protoze pri absenci jinych zvuku mozek ten tinnitus jakoby jeste zvyrazni, a mam tak jeste stale
obcas problem unsout. Smiruju se s tim, ze to uz mam natrvalo. Predpokladam, ze zde neni nikdo, kdo by se tinnitu zcela zbavil, ale moc rad se necham inspirovat a poslechnu
si pripadne rady.
Tinnitus v levem uchu jsem dostal 2 mesice zpet behem cesty domu na kole po navstve sauny a bazenu.
Na cca. 1 vterinu se mi v uchu ozval vysoky hlasity ton, po jehoz ustanuti zacal tinnitus (zvonivy a sumivy zvuk)
Prvnich nekolik noci jsem temer nespal a byl ve znacnem stresu, dostaval jsem v noci az panicke ataky.
Prakticky lekar (zde v Holandsku kde ziji) mi ucho proplachnul, a dostal jsem tabletky na spani a stres (na 10 dni, abych restartoval spankovy rezim).
Tinnitus se po par dnech lehce zmirnil, ale v teto zmirnene forme pretrvava.
Nejvic mi pomohly dechove cviceni Rosti Vaclavka, tzv. ohmovani nosem (zainteresovani necht si vyhledaji "dychanek 55" na jeho youtube kanalu)
a dychani nosem se zpomalenym vydechem podporujici relaxaci. Po 10 minutach ohmovani nosem dokonce tinnitus vzdy zmizi, ale jen na par vterin az minut.
Zacal jsem brat magnesium, vitamin C, multivitamin, ginko bilobu, a take jsem vyzkousel par cviku na krcni pater z duvodu pokud by ten problem byl odtamtud
(mensi problemy s krci pateri mam cely zivot).
Jsem ve fazi kdy to celkem zvladam, avsak nejvetsi potiz je s usinanim, protoze pri absenci jinych zvuku mozek ten tinnitus jakoby jeste zvyrazni, a mam tak jeste stale
obcas problem unsout. Smiruju se s tim, ze to uz mam natrvalo. Predpokladam, ze zde neni nikdo, kdo by se tinnitu zcela zbavil, ale moc rad se necham inspirovat a poslechnu
si pripadne rady.
Jak popisovaný začátek tak pokračování toho vašeho problému, konkrétně panické stavy se v naprosté většině případů váží na střevní mikrobiom který podle všeho příliš stimuluje střevo což může představovat zcela zásadní problém. Tím že to evidentně adrenální systém nedává tělo spotřebovává naprosto nesmyslné dávky stěžejních nutrientů a konkrétně u hořčíku jde o mnohanásobky normální denní spotřeby. Tam je potřeba nasadit megadávky, ideálně se dostat až na stav průjmu, pak lehce klesnout aby průjem nebyl a brát to maximum co bez průjmu snesete. Pokud vnímáte jakýkoliv trávící problém jednoznačně se přestaňte soustředit pouze na to pískání a řešte trávení a relaxaci.
Ano, tim horcikem ve vysokych davkach jiste nic nezkazim, ale chtel bych dodat, ze ty panicke stavy byly zapricineny tinnitem, nikoliv mym apriornim spatnym psychickym stavem nebo spatnym travenim.
Proste slyset znicehonic v uchu nonstop zvuk, s tim, ze to muze byt uz nadosmrti s clovekem minimalne zpocatku zamava, a rekl bych i s nekym kdo je jinak psychicky vyborne vyladeny.
Mam jinak super magnesium v tabletach (400mg, kombinace citraat, tauraat, succinaat, bisglycinaat, malaat)
Dale magnesium kapky (400mg ve 40 kapkach)
A telovy olej
Musim pres den planovat okna kdy jej vzit nalacno. S jidlem se skoro vsechny formy co jsem zatim vyzkousel moc rady nemaji
Mam jinak super magnesium v tabletach (400mg, kombinace citraat, tauraat, succinaat, bisglycinaat, malaat)
Dale magnesium kapky (400mg ve 40 kapkach)
A telovy olej
Musim pres den planovat okna kdy jej vzit nalacno. S jidlem se skoro vsechny formy co jsem zatim vyzkousel moc rady nemaji
O tom opačném pořadí bych si dovolil docela pochybovat, prakticky vždy je jako prvotní mikrobiální a minerální rozvrat a teprve poté nabíhá fyzický nebo psychický problém. Ono je to i logické že většina zdravotních potíží nevzniká z ničeho, prostě musí mít svou přímou příčinu a tou zpravidla není to že se například málo modlíme. Vše v našem těle má nějakou vyšší logiku a provázanost prostě naše konstrukce je sice docela složitá, ale poměrně předvídatelná tedy je vidět že nad tím náš stvořitel docela přemýšlel.
Ano, mate pravdu. Chtel jsem jen rict, ze nebyt tinnitu, nemel bych panicke stavy, ale na druhou stranu i ten tinnitus musel mit svou pricinu, cili jsem asi dlouhodobe delal neco spatne.
Jeste me napada... existuje souvislost mezi tinnitem a pre-diabetes stavem? Muze jit tinnitus ruku v ruce se zacinajicim diabetem?
Na platforme reddit jsem se docetl o pripadech kdy se nekomu tinnitus vyrazne zlepsil po vyrazeni odpadni stravy a zejmena jednoduchych cukru.
I v tomto pripade se neda nez dodat, ze i kdydy to nevyresilo tinnitus, nic to nezkazi, ba naopak. Zkusim radikalne ubrat na vsech dobrotach, zamerit se na dobre tuky, kvalitni protein a zeleninu, a uvidime co to udela....
Jeste me napada... existuje souvislost mezi tinnitem a pre-diabetes stavem? Muze jit tinnitus ruku v ruce se zacinajicim diabetem?
Na platforme reddit jsem se docetl o pripadech kdy se nekomu tinnitus vyrazne zlepsil po vyrazeni odpadni stravy a zejmena jednoduchych cukru.
I v tomto pripade se neda nez dodat, ze i kdydy to nevyresilo tinnitus, nic to nezkazi, ba naopak. Zkusim radikalne ubrat na vsech dobrotach, zamerit se na dobre tuky, kvalitni protein a zeleninu, a uvidime co to udela....
Tak jistě, prediabetes a metabolický syndrom jdou spolu ruku v ruce a jde v zásadě o rozvrat metabolizmu ze kterého se prakticky vždy vygenerují nějaké zdravotní potíže ať již fyzického nebo psychického stavu. I to je hlavní důvod proč zde stále lidem radím neřešit ani tak jakýkoliv projev zdravotního problému kdekoliv na těle nebo v těle jako zaměřit se na vyladění výfuku protože s ucpaným výfukem se motor vyladit nedá což kupodivu většina lidí u auta chápe a že to samé platí i pro naše tělo to jim jaksi nedochází. Prostě si stravu spočítejte na nutriční kalkulačce a nastavte si ji jako protizánětlivou což snadno zvládnete pomocí těchto instruktážních videí https://herohero.co/zealoustoqpzfbbjvojb/post/toqpzfbbjvojbgeollbxetzslafra , https://herohero.co/zealoustoqpzfbbjvojb/post/toqpzfbbjvojbzutraetlbqfljreq a pokud nemusíte nutně šetřit každou korunu pak je dobré si nechat udělat vyšetření střevního mikrobiomu https://herohero.co/zealoustoqpzfbbjvojb/post/toqpzfbbjvojbpfysreraysggnfocug , https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=135&ib=339 a dle výsledku pak ladit výfuk.
Môj brat trpel tinitom dva mesiace a prešlo to samo. Vôbec neprišle na to, čím to bolo spôsobené a ani lekári mu príčinu nepovedali.