Sem můžete psát cenovou dostupnost základních potravin, koření atd., doporučovaných jako vhodná strava na tomto fóru panem Jardou.
Vzájemně se můžem informovat i o případných akcích a aktuálních slevách...
------------------------
ZÁKLADNÍ ÚKOL JE NEJPRVE SI SÁM UJASNIT CO KUPOVAT ZA POTRAVINY A ČEMU SE VYHNOUT...! - to už je na každém čtenáři tohoto(nebo jiných fór), aby se dále samovzdělával a jak radí pan Zajíček - nikoli přebírat nějaký výživový směr, ale časem si utvořit VLASTNÍ vypozorovaný výživový styl...
pan Jarda píše:
O míchání a kombinacích potravin nic nehledejte, to stejně nefunguje, prostě cokoliv vyzkoušejte a pozorujte svoje reakce, každopádně si o těch pokusech musíte vést deníček, pak za pár týdnů máte jasno a svoji specifickou dietu šitou přímo na míru.
Vždy je vhodnější si postavit na míru svoji dietu, než nějakou přebírat a dlouhodobě se pak trápit, protože prakticky žádná nefunguje na každého.
------------
Pokud Vás zajímají Recepty nebo další věci o potravinách:
vlákno "Recepty a dobré tipy":
viewforum.php?f=23
Zatím jako dobré ceny a kvalita mi připadá obchod s názvem "Čajový dům":
http://www.solia.cz/
-prodávají zde např.balení jak malé také i po 1kg(1000g): chilli,fenyklu, hřebíčku, kurkumy...apod.
Na výběr mají docela postačující sortiment koření...
PS: Např.Ostropestřec plod, zde balení 100g stálo 16kč, goji (kustovnice)mají v balení jak 250g tak i 1000g...goji mají jedno z nejlevnějších na trhu(zatím).
Kdo chce čerstvá koření-koupí raději nesemletá a namele si doma potřebné množství...také asi kvalitní a nejčerstvější nebude zrovna koření ze supermarketů...když už tak si koupit v e-shopu např.koření která vyrábí Grešík...třeba pokud kupujete i Lepicol, tak rovnou na stejném e-shopu:
http://www.mj-krasazdravi.cz/mj-krasazd ... bre-koreni
Nebo přímo na webu Grešíka:
http://www.gresik.cz/nase-vyrobky/dobre-koreni.html
--------------------------- - musí být panenský, co nejčerstvější...viz vlákno o Lněném oleji: Kde sehnat syrové mléko a také různé tipy a recepty(tvaroh,kefír atp): http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1674 ------------- Vlákno na tomto fóru s dotazy na spred od Dr.Budwig ("sirnou patlanina"): Pohanka - světlá!(nikoli tmavá!), a navíc nejlépe celá nikoli lámanka... Zatím sem našel pouze produkt od výrobce J.O.D. "Pohanka z Beskyd" http://e-shop.jodlouny.cz/obchod/detail ... -jod?pop=0 Pokud máte další tipy tak sem s nimi...! PS: Pohanka je nejpřirozenější zdroj rutinu-jednoho z bioflavonoidů, a mnoha prospěšných minerálů. RECEPTY: Když už by někdo trval že bude něco dál z pohanky vařit...a chtěl mouku nebo krupici, klíčky apod. tak nejlepší je asi v ČR pan Šmajstrla: Řasy Nori a Dulse (není nutno vařit!) Prodejci: http://www.lifefood.eu/prodejni-mista.html Dulse je známá především vysokým obsahem železa a jódu, o čemž svědčí jejich typická fialová barva. Vyznačují se velmi vysokým obsahem draslíku ve srovnání s 4x nižším obsahem sodíku. PS: Nori jsou zelené vločky řas, a Dulse jsou temně červené vločky. RECEPTY:
Přes různé e-shopy vychází většinou okolo 300kč a výš za 1kg. Pokud někdo má dobrý tip na opravdu čerstvě vyloupané vlašské ořechy, tak kontakt by mne zajímal...
Na vlašské ořechy si dávejte pozor, jsou sice zdravé, ale pouze v rozumném množství. Jinak jsou mimořádně kyselinotvorné a vyvolávají křeče mozkových plen, čili žádný ideál k denní pravidelné konzumaci to určitě není.
Co se dá považovat za větší množství...resp.při výrobě ořechového mléka by jste doporučil kolikrát týdně a jaké množství(na pol.lžíce). Dalším nebezpečím po němž se zmiňujete je rychlé žluknutí a potřeba skladovat v mrazáku... Takže se asi vyplatí KUPOVAT SPÍŠ NEVYLOUPANÉ(přes inzerci jsem viděl okolo 20kč/kg) A TO MALÉ MNOŽSTVÍ SI VŽDY NALOUPAT NA PŘÍMOU SPOTŘEBU...ušetříme spoustu místa v mrazáku...akorát ten čas ne... Jak dlouho vydrží nevyloupané ořechy...cca 1rok? Dalším nebezpečím po němž se zmiňujete je rychlé žluknutí a potřeba skladovat v mrazáku... Takže se asi vyplatí KUPOVAT SPÍŠ NEVYLOUPANÉ(přes inzerci jsem viděl okolo 20kč/kg) A TO MALÉ MNOŽSTVÍ SI VŽDY NALOUPAT NA PŘÍMOU SPOTŘEBU...ušetříme spoustu místa v mrazáku...akorát ten čas ne... Jak dlouho vydrží nevyloupané ořechy...cca 1rok?
Tak dvakrát, až třikrát do týdne malá hrstička je ok, ale například sníst 10 dkg denně, je určitě špatně. Vyloupané skladovat opravdu pouze v mrazáku a je určitě vhodnější je loupat čerstvě před spotřebou a skladovat ve slupkách. Tak vydrží na suchém a dobře větraném místě určitě do další sklizně, celkem bez problémů. Para ořechy - koupila jsem včera v Praze v prodejně Diana u I.P.Pavlova, 500 gramů za 79kč a jsou dobré, nežluklé, takže vřele doporučuji. A pokud už v těch končinách budete, tak kousíček vedle, v Jugoslávské ulici, je bylinkářství, kde např. za 26kč pořídíte lékořici. Mají tam i Enterosgel. Prosím o informaci, kde v Praze koupit mletou Cejlonskou skořici. Děkuji Já ji beru od Grešíka nemletou a melu si ji sám(je měkká jak papír-vůbec ne tvrdá!), ale chci upozornit i na matoucí možnou záměnu(netroufám si tvrdit zda to i záměrně nezaměňují za tu levnější čínskou... Zašla jsem do té Náprstkovo 2. Cejlonskou mletou neměli a asi ani neprodávaj. Koupila jsem alespoň mletý hřebíček. A chtěla jsem také nějakou směs koření bez soli a pepře, pani mi dala jednu nádherně vonící typu kari. No a doma koukám, že je tam sůl. Takže pani trošku neví, co prodává Ale v prodejně zdravé výživy Vozembouch se mi povedlo dohonit mletou cejlonskou od Sonnetoru, takže už mam vše. Prekopirovavan sem prispevek chalinka: http://www.zdravicek.cz/objednat-balicek-zdravicek ...kvalitní zeleninu přímo od farmáře, já si občas objednávám bedýnkový systém Sháněla jsem teď Epsomskou sůl, Lugolův roztok a kapsle. Sůl mi objednali i v malé lékárně, sice zpočátku netušili, co chci a taky na mě zkusili, že mi jí nemůžou prodat, ale když jsem pár minut vysvětlovala, co by to mělo být a suverénně tvrdila, že jiní lidé to taky v lékárnách kupují, dali si říct a objednali mi 500gramů za 109 kč (výrobce Penta). Když jsme vyřešili sůl, vytasila jsem se s Lugolovo roztokem a to už si lékárnice asi fakt připadala, jak když se vrátila na školu a je u zkoušky. Ale po chvíli to z hlavy vytáhla a když jsem řekla, že to chci na potírání mandlí, sama přišla s invencí, že by ten jód nedala do vody, ale do glycerinu, který se na mandlích udrží déle. Výsledek: 50ml za 83 kč. Na prodání kapslí se ukecat nenechala, ale poslala mě do lékárny u stanice metra Lužiny. Tam mi je do druhého dne spočítali a prodali za 0,66kč/kus. Překvapivě třeba v nemocniční lékárně na Karlově náměstí je neprodali. Pokud byste na ty Lužiny pro ně někdo jeli, tak je to ta vzdálenější lékárna od metra, ne hned ta první. A pokud to máte dál, možná by nebylo špatný zkusit si tam den dva před plánovaným odběrem zavolat, abyste tam jako já nemuseli jezdit 2x. Měla by to být tato lékárna: Sůl mi objednali i v malé lékárně, sice zpočátku netušili, co chci a taky na mě zkusili, že mi jí nemůžou prodat, ale když jsem pár minut vysvětlovala, co by to mělo být a suverénně tvrdila, že jiní lidé to taky v lékárnách kupují, dali si říct a objednali mi 500gramů za 109 kč (výrobce Penta). Když jsme vyřešili sůl, vytasila jsem se s Lugolovo roztokem a to už si lékárnice asi fakt připadala, jak když se vrátila na školu a je u zkoušky. Ale po chvíli to z hlavy vytáhla a když jsem řekla, že to chci na potírání mandlí, sama přišla s invencí, že by ten jód nedala do vody, ale do glycerinu, který se na mandlích udrží déle. Výsledek: 50ml za 83 kč. Na prodání kapslí se ukecat nenechala, ale poslala mě do lékárny u stanice metra Lužiny. Tam mi je do druhého dne spočítali a prodali za 0,66kč/kus. Překvapivě třeba v nemocniční lékárně na Karlově náměstí je neprodali. Pokud byste na ty Lužiny pro ně někdo jeli, tak je to ta vzdálenější lékárna od metra, ne hned ta první. A pokud to máte dál, možná by nebylo špatný zkusit si tam den dva před plánovaným odběrem zavolat, abyste tam jako já nemuseli jezdit 2x. Měla by to být tato lékárna:
Tak sice nechápu, jak ten jód chcete dávkovat v tom glycerínu, ale snad to máte nějak dořešené. Také u těch kapslí je to vysoká cena, normální je tak do 0,35 Kč. Dávkovat? Na lahvičce je napsáno 3x denně potírat mandle. Jiný plány jsem s tím neměla. Mě je vcelku jedno, zdali za 100 kapslí zaplatím 33 nebo 66 kč. Hlavní je, že je někde seženu, oběhala jsem těch lékáren několik, včetně jedné nemocniční a nikde neprodali. Mě je vcelku jedno, zdali za 100 kapslí zaplatím 33 nebo 66 kč. Hlavní je, že je někde seženu, oběhala jsem těch lékáren několik, včetně jedné nemocniční a nikde neprodali.
Tam píšete, že tím nahrazujete Lugolův roztok a ten je na vnitřní užívání, čili z toho člověk těžko odvodí, že to chcete na něco jiného. Sice máte pravdu, že rozdíl 33,-Kč není podstatný, ale rozdíl 100 % už podstatný je a na to jsem vás upozornil. To, že jsou to blbci, je jiná kapitola, oni je mají všude, ale jsou tak nenažraní, že vám je za těch 66,-Kč nebudou ani počítat, což je velká sviňárna, jinak se to nazvat nedá.
Děkuji...Pokud někdo chce snížit riziko (znovu)rozjetí candidozy při pravidelné konzumaci melasy, asi je to stejné jako když si člověk občas vezme banán a kompenzuje to zároveň fungicidy typu skořice, zázvor, česnek apod....Možná by bylo lépe to brát jen 1-2x denně a to dopoledne, kdy je tělo na příjem sacharidů lépe nastavené(jako s ovocem), takže je menší riziko kvašení v těle...
Nejlevnější jsou sířené...ale kvalitní nej(poměr cena/kvalita) vypadá zatím z Country Life nesířená(!!): Nebo myslíte že by stačila i řepná? Pro zvířata( Koně, Skot, Ovce, Kozy, Ryby) je to ještě mnohem levnější, ale není to třtinová ale řepná melasa-"Surovina je určena výhradně pro krmné účely."...1kg cca 13kč...šlo by možná i pro lidi pokud to není nějak mikrobiálně znečištěno?....: Když už jsme u zvířat, zaujala mne tam také přírodní, kopaná červená krmná sůl(liz) v hrudkách, ze kterých by se dala nejspíš dělat solanka, která obsahuje mnohem víc stop.prvků než himalájská sůl a je i levnější... http://www.countrylife.cz/nutrasprout-b ... -granovita Dále, co říkáte(na zimu kdy není zelený nápoj), např. na toto: Linusprout s brusinkou nebo borůvkou: Já na to říkám to, že bych si to radši vypěstovala doma sama. Není to předražené tak jako jiné zdravé věci, ale přeci jen - živé je živé. A tady u toho semínka trochu pochybuju, že to nechali vyrůst až do zeleného, aby v tom byl chlorofyl. Až nebude zeleň, budu mít namražené odšťavněné pytlíčky a uvažuju o hydroponím pěstování ječmene. Překvapil mne sortiment Kauflandu: - mražená směs 8bylin(zel.petržel,šťovík,řeřicha,kerblík,pažitka,kopr,brotnák,krvavec menší) - levný mražený zelený šlenát(sekaný-zmražené válečky smotaného listu...)...=kys.listová... - čerstvé fíky...kus za 4,50kč - panenský řepkový olej(cca 46kč za 750ml)...spolu se slun.sem.výborný a levný zdroj omega3 a vit.E.... - skořice mletá (ceylonská!) od Vitany...cca 11kč - cuketa žlutá cca 9kč/kg - fazolové lusky v akci(dají se jíst syrové? - bio sluneč.semínko(původ Čína...) 150g 17kč...(? máte nějaký dobrý zdroj slun.sem.ČERSTVĚ loupaného - co listy od kedluben: jíte to někdo?(nebo možná do zeleného nápoje.. Nebo myslíte že by stačila i řepná? Pro zvířata( Koně, Skot, Ovce, Kozy, Ryby) je to ještě mnohem levnější, ale není to třtinová ale řepná melasa-"Surovina je určena výhradně pro krmné účely."...1kg cca 13kč...šlo by možná i pro lidi pokud to není nějak mikrobiálně znečištěno?....: Když už jsme u zvířat, zaujala mne tam také přírodní, kopaná červená krmná sůl(liz) v hrudkách, ze kterých by se dala nejspíš dělat solanka, která obsahuje mnohem víc stop.prvků než himalájská sůl a je i levnější...
To čím se krmí zvířata je určitě vhodné i pro člověka, v tom nevidím velký rozdíl, navíc třeba u té soli ji klidně můžete s horkovzdušné troubě řádně ohřát a sterilizovat, nicméně problém vidím v tom minimálním balení, ono spotřebovat 50 kg soli je opravdu na celý život. U té melasy se dá převařením docílit stejného efektu, ale třtinová je určitě bohatší na důležité látky, zde neznám složení, to by se muselo trochu prostudovat, ale patrně ano, určitě v tom není zásadní problém. Dále, co říkáte(na zimu kdy není zelený nápoj), např. na toto: Linusprout s brusinkou nebo borůvkou:
Fungovat to bude, ale cenově to je mimo moje představy o rozumné ceně za stravu a potřebné doplňky.
Máte naprostou pravdu, na co sáhne ruka mocné potravinářské lobby, tak to stojí celkem za prd a ještě nekřesťanské peníze. - mražená směs 8bylin(zel.petržel,šťovík,řeřicha,kerblík,pažitka,kopr,brotnák,krvavec menší) - levný mražený zelený šlenát(sekaný-zmražené válečky smotaného listu...)...=kys.listová... - čerstvé fíky...kus za 4,50kč - panenský řepkový olej(cca 46kč za 750ml)...spolu se slun.sem.výborný a levný zdroj omega3 a vit.E.... - skořice mletá (ceylonská!) od Vitany...cca 11kč - cuketa žlutá cca 9kč/kg - fazolové lusky v akci(dají se jíst syrové? - bio sluneč.semínko(původ Čína...) 150g 17kč...(? máte nějaký dobrý zdroj slun.sem.ČERSTVĚ loupaného - co listy od kedluben: jíte to někdo?(nebo možná do zeleného nápoje..
Celkem slušné ceny, lusky jdou jíst i syrové, ale ne kvanta a záleží na stupni zralosti. Dobrá, ze zdravotního hlediska, je z nich i čerstvá šťáva. Čínským produktům se raději vyhýbám, slunečnice se tady pěstuje snad všude, tak proč kupovat čínské jedy. Listy kedlubnu odšťavnit určitě lze, ale chuť nic moc. Listy kedlubnů- pozor na ně! Kedlubny bývají napadány mšicemi a proto stříkány chemií. Takže raději jen vlastní.... pan Jarda radí na odkyselení místo drahých odkyselovacích minerálů spíš melasu+sodu+citr.šťávu (vše po 1č.lž., nutno sledovat si pH aby nepřesáhlo 8, a možno brát podle potřeby víckrát denně). ...melasa obsahuje hodně draslíku a železa a dalších zásaditých minerálů.... Denny píše: Koupili jsme samozřejmě nesířenou BIO, a cenově my zatím vychází dobře tyto: http://www.bioberuska.cz/eshop/slady-si ... a-bio.html http://lekarnaexpres.cz/eshop/produkt/t ... blackstrap Existují nejméně čtyři druhy bio do 100kc, (podle mne bohatě stačí ty levnější bio nesířené), a z těch dražších: Takže každý si může vybrat.... ...melasa obsahuje hodně draslíku a železa a dalších zásaditých minerálů.... Denny píše: Koupili jsme samozřejmě nesířenou BIO, a cenově my zatím vychází dobře tyto: http://www.bioberuska.cz/eshop/slady-si ... a-bio.html http://www.vsebio.cz/bio-trtinova-melasa-nesirena/ http://www.bio-country.cz/Ochucovadla/S ... tinova-BIO http://www.biorganic.cz/biopotraviny/do ... rny-zazrak Tedy nejméně čtyři druhy bio do 100kc, (podle mne bohatě stačí ty levnější bio nesířené), a z těch dražších: Takže každý si může vybrat....
Melasa je vždy odpad a jako takový má v sobě i nějaké svinstvo. Patrně v nich zase tak velký rozdíl nebude, dnes je zamořené skoro všechno a patrně i ty jednotlivé druhy melasy. Tedy spotřebovat 20 kg melasy je opravdu frajeřina, i když při té ceně za kg ji klidně můžete větší část prostě zkrmovat i jinak, než ji sníst sami.
to Jarda: Co se týká hnojiv, tak řepa potřebuje alkalickou půdu, čím vším se hnojí: ---------------------------- Zajímavé počtení(odkazy) pro ty které to zajímá - co obsahuje řepná melasa(mj.se z ní vyrábí i Betain,droždí,líh...)...atd. Zda je nutriční hodnota melasy z cukrovky, resp. cukrové třtiny rozdílná: Co se týká hnojiv, tak řepa potřebuje alkalickou půdu, čím vším se hnojí: ---------------------------- Zajímavé počtení(odkazy) pro ty které to zajímá - co obsahuje řepná melasa(mj.se z ní vyrábí i Betain,droždí,líh...)...atd. Zda je nutriční hodnota melasy z cukrovky, resp. cukrové třtiny rozdílná:
http://www.zzz.sk/?clanok=5273 Mnohé z pesticídov používaných v krajinách EÚ môžu poškodiť vývoj mozgu u ľudského plodu a malých detí. Vyplýva to zo správy, ktorú dnes zverejnili dánski vedci. V tejto súvislosti vyzvali orgány EÚ, aby sprísnili testovanie a platné obmedzenia pre využívanie pesticídov v poľnohospodárstve. "Keďže mnohé z nich sú pripravené tak, aby boli toxické pre mozog hmyzu, je veľmi pravdepodobné, že sú tiež toxické pre mozog ľudí," uviedol profesor Philippe Grandjean z Harvardskej školy verejného zdravia a Juhodánskej univerzity. Experimentálne štúdie naznačujú, že mnohé z pesticídov používaných v únii môžu byť v tomto smere nebezpečné predovšetkým v prenatálnom období a detskom období, keď je mozog človeka oveľa citlivejší na poškodenie chemikáliami. Toxicita pesticídov pre mozog nie je pritom súčasťou bežných testov preverujúcich ich dopad na ľudské zdravie. Správa uverejnená v odbornom časopise Environmental Health analyzuje výsledky takmer 200 vedeckých štúdií z celého sveta. Vychádza v čase, keď európska dvadsaťsedmička prehodnocuje legislatívu v oblasti pesticídov. Autor článku: TASR Mnohé z pesticídov používaných v krajinách EÚ môžu poškodiť vývoj mozgu u ľudského plodu a malých detí. Vyplýva to zo správy, ktorú dnes zverejnili dánski vedci. V tejto súvislosti vyzvali orgány EÚ, aby sprísnili testovanie a platné obmedzenia pre využívanie pesticídov v poľnohospodárstve. "Keďže mnohé z nich sú pripravené tak, aby boli toxické pre mozog hmyzu, je veľmi pravdepodobné, že sú tiež toxické pre mozog ľudí," uviedol profesor Philippe Grandjean z Harvardskej školy verejného zdravia a Juhodánskej univerzity. Experimentálne štúdie naznačujú, že mnohé z pesticídov používaných v únii môžu byť v tomto smere nebezpečné predovšetkým v prenatálnom období a detskom období, keď je mozog človeka oveľa citlivejší na poškodenie chemikáliami. Toxicita pesticídov pre mozog nie je pritom súčasťou bežných testov preverujúcich ich dopad na ľudské zdravie. Správa uverejnená v odbornom časopise Environmental Health analyzuje výsledky takmer 200 vedeckých štúdií z celého sveta. Vychádza v čase, keď európska dvadsaťsedmička prehodnocuje legislatívu v oblasti pesticídov. Autor článku: TASR
Vše co hodíme do přírody ve finále dostaneme na talíře a nesmíme se divit, že to není k žrádlu, už přírodu zavážíme chemikáliemi opravdu dlouho a intenzivně. Ahoj bezva obchůdek pro kuchařky a cukrářky http://www.olejedokuchyne.cz Víte někdo kde koupit solidní loupanou slunečnici kde je co největší jistota čarstvosti??? Prakticky vše je dnes Čína, a to i v Bio obchodech...., v Lídlu sice píšou že Německo ale moc bych tomu nevěřil asi to bude taky čína protože ta to má prostě dnes nejlevnější.... Prakticky vše je dnes Čína, a to i v Bio obchodech...., v Lídlu sice píšou že Německo ale moc bych tomu nevěřil asi to bude taky čína protože ta to má prostě dnes nejlevnější....
..zrovna chroupu "Sonnen Blumen kerne" aus ökologischer Landwirtschaft (BIO z německé produkce DM-drogerie), no a vzadu je napsáno na české cedulce: "zemědělská produkce Čína" Tak nevím. Cestou lodí to můžou trochu podchladit, možná malinko prozářit nějakým tím UV-nebo co do toho perou proti plísním.... Každopádně dneska dozrávají slunečnice na polích. Vypadají uschle a nevábně, ale to bude asi to nejlepší, co můžem zobat... Prakticky vše je dnes Čína, a to i v Bio obchodech...., v Lídlu sice píšou že Německo ale moc bych tomu nevěřil asi to bude taky čína protože ta to má prostě dnes nejlevnější....
Je to neuvěřitelný kocourkov, zde ti kreténi v zájmu svých zisků dělají z kvalitní slunečnice a řepky bionaftu, která ničí jak motory, tak nervy a peněženky všech řidičů a na žrádlo se sem vozí jedovatej šmejd z šikmookých zemí. Prostě se domluvte s nějakým jezeďákem, než to odveze do lisovny olejů, ať vám toho metrák za pár šupů prodá a máte zásoby jako křeček.
Obávám se, že sklizená slunečnice jde od zemědělce přes výkup(ZZN) a to neloupaná Tip na kvalitní a levnou mrkev pro pražské: http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/mrkev-pro-kone/ 25kg za 120kč při osobním odběru. http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/mrkev-pro-kone/ 25kg za 120kč při osobním odběru.
Jezdím kousek vedle pro dřevo a brikety do krbu a o tomto jsem neměl tušení. http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/mrkev-pro-kone/ 25kg za 120kč při osobním odběru.
Obdivuhodné ceny a to jsem měl stále domněnku, že levněji již mrkev kupovat nemohu. Dobrý den, můžete mi někdo poradit kde koupit dobré mandle, máme je moc rádi, ale bohužel kvalita je žalostná, prosím o typ nebo firmu, která je osvědčená, děkuji moc. dobry zdroj vsetkych moznych muk a zrn za myslim dobre ceny + aj nejake semienka.
To je trošku problém, protože kvalita se dost liší u každé várky a vždy je vhodné si je osobně převzít a ochutnat.
Kvalita je strašná, já už roky kupuji mandle výhradně z Lídlu, nejsou nahořklé ani žluklé. Dobré mandle jsou z lifefood.cz .. navíc je tam velká záruka toho, že to nikde neprošlo žádným teplem.. Já osobně té firmě věřím už jenom proto, že určití zaměstnanci tam jsou vitariáni. Ja som tiež spokojná s touto firmou.Chutia mi tiež ich ľanové krekry.
Také od nich beru dost zboží i když mandle zrovna ne a kvalita je opravdu slušná. Moje zkušenosti s Lifefoodem: BIO Mandle ve stejné kvalitě jako BIONEBIO. Ale BIO sušené fíky mají absolutně nejlepší v Praze. Kde v Praze kupujete různá semínka? Ideálně ve větším balení. Zaregistroval sem tu slunečnicová (500 g) z Lidlu. V Country Life pak maj 300g balení lněnejch semínek, která vyjdou o něco levnějc než 100g balení v supermarketech. Kvalitu teď kvůli špatný finanční situaci moc řešit nemůžu. Daj se někde v Praze kupovat semínka na kila?
Určitě tam máte také obchd s hospodářskými potřebami, u nás takový je a prodávají tam lněné semínko 5 kg za 139 kč ( uvedená čistota 94% ), normálně ho používám i já, původně jsem ho koupila pro moji havěť, se kterou se tetˇ dělím Jinak jsem si koupila kokosový tuk zde, za super peníz 100kč / 1l a spokojenost, tak posílám info dál. http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/mrkev-pro-kone/ 25kg za 120kč při osobním odběru. Obdivuhodné ceny a to jsem měl stále domněnku, že levněji již mrkev kupovat nemohu.
Ake mate skusenosti s touto strankou - co vsetko sa da u nich kupit v dobrej kvalite? Zaujimaju ma hlavne semena, zrna, oleje Skvele. Mam to k nim kousek a tak u nich nakupuji co se da. Nereste ze to primarne je urceno pro kone. Oni veci pro kone jsou pod prisnejsimi kontrolami nez to co se prodava v supermarketech. Pokud shanite pohanku,tak se da budto koupit v nejaky ruskym obchode,nebo levneji tady http://ostatni.bazos.cz/inzerat/3601649 ... a-kase.php
Zajímavá vlákna ke koření a dochucovadlům:
(příspěvek čt 03 červen 2010 10:38)
Jinak vlákno na tomto fóru s dotazy na kefír...viz:
vlákno na tomto fóru s dotazy
(jak říká pan Jarda - jakýmkoli větším zásahem člověka resp.chemicko-potrav.průmyslu, je riziko ztrát výživných hodnot nebo jejich zničení...)
(jde o CELOU pohanku loupanou ZA STUDENA - proto je světlá
a nikoli tmavá jako ta loupaná za "tepla" !)
(...jo, ještě jsem dnes koupil v DM drogerii pohanku "Nový věk" za solidní cenu a je taky mechanicky loupaná(není úplně tmavá, taková mezi...ale ta "z Beskyd" mi připadá světlejší!...).
http://www.pohankovymlyn.cz/recepty.php
http://www.pohankovymlyn.cz/sortiment.php
http://www.lifefood.eu/recepty/recepty- ... asami.html
Přes inzerci lze sehnat loupané vlašské ořechy okolo 100,-/kg![]()
![]()
![]()
) --jak to poznat viz(+čekám i na odpověď Jardy) zde:
![]()
do 500,- máte asi 11 kg zeleniny, což si myslím, že je super cena, na stránkách http://www.zdravicek.cz se dozvíte více. Nejvíce si pochutnám na bramborech a hlavně českém česneku, vím , že je dražší než ten čínskej, ale kvalitou a chutí je ten náš českej k nezaplacení.
http://www.firmy.cz/detail/198375-pharm ... dulky.html
http://www.firmy.cz/detail/198375-pharm ... dulky.html
Odkyselovací směsi dle Tepperweina, Petera Jentschury, ProBalance od LR cosmetics apod, jsou dost drahé.
Všude je málo draslíku!!!
(neboť se dá předávkovat...)
...
http://www.countrylife.cz/melasa-trtinova-340g-bio
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... anystr-20l
(výrobce:Cukrovar)
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... tion#anch1
sodík 14 mg, draslík 690 mg, vápník 500 mg (63% DDD), železo 5,5 mg (39% DDD).
Skvělý zdroj vitamínu C, A, zdroj kyseliny listové. Prospívá imunitnímu systému.
Složení: Naklíčené brokolicové semínko
http://www.countrylife.cz/linusprout-250-g-bio-linusit
(LinuSprout je naklíčené lněné semínko v prášku, které představuje bohatý zdroj esenciálních mastných kyselin, aktivních enzymů...)
http://www.countrylife.cz/linusprout-br ... io-linusit
(vyrábí Dujardin, cena cca 18kč)
(vyrábí VitaStar, Belgie, cena cca 17kč 450g, resp.cca48kč/kg)
)
...jinak já běžně kupuju 500g v Lídlu, ale kvalitu nedokážu posoudit...)
)
http://www.countrylife.cz/melasa-trtinova-340g-bio
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... anystr-20l
(výrobce:Cukrovar)
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... tion#anch1
sodík 14 mg, draslík 690 mg, vápník 500 mg (63% DDD), železo 5,5 mg (39% DDD).
Skvělý zdroj vitamínu C, A, zdroj kyseliny listové. Prospívá imunitnímu systému.
Složení: Naklíčené brokolicové semínko
http://www.countrylife.cz/linusprout-250-g-bio-linusit
(LinuSprout je naklíčené lněné semínko v prášku, které představuje bohatý zdroj esenciálních mastných kyselin, aktivních enzymů...)
http://www.countrylife.cz/linusprout-br ... io-linusit
(vyrábí Dujardin, cena cca 18kč)
(vyrábí VitaStar, Belgie, cena cca 17kč 450g, resp.cca48kč/kg)
)
...jinak já běžně kupuju 500g v Lídlu, ale kvalitu nedokážu posoudit...)
)
![]()
(možná se dá po převaření použít i krmná melasa
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... on-new/315
, ale třtinová obsahuje víc minerálů než řepná, a bez oxidu siřičitého je kvalitnější...)
Dotaz-pane Jardo, hledám zdravější a celkem levnou náhradu kterou by si člen rodiny mohl sladit(lapačo čaj, kafe apod.)....ale ta krmná melasa bude asi problém(hnědý přírodní cukr je drahý). Ta krmná řepná melasa na výše uvedeném odkaze je nejspíš hnojená a následující postřeh Dennyho mne docela rozhodil(už jsme koupili 20L kanystr), takže nejspíš ji brát jen po troškách a pokud se nějak nezkazí tak to tedy máme na hodně dlouho(protože brát toho víc jak 1-2č.lž.denně by nejspíš bylo vhodné jen u té třtinové bio nesířené a ne u této...):
...V melase se nekoncentrují pouze příznivě působící minerální látky, obsažené přirozeně ve šťávě z cukrové třtiny. Přirozeně v ní zůstávají i nežádoucí látky, například těžké kovy či pesticidy, které se mohou do rostliny cukrové třtiny dostávat při použití nevhodných způsobů zemědělství. Právě proto jsme pečlivě vybírali výrobce naší melasy tak, aby množství nežádoucích látek bylo co nejmenší...z kontrolovaného ekologického zemědělství a pěstuje se na nezamořené půdě tradičním způsobem. Kvalita jejího složení je osvědčena výsledky laboratorních zkoušek a můžeme se chlubit následujícími hodnotami obsahu těžkých kovů: rtuť Hg < 0,001 mg/kg (povolené množství 0,5 mg/kg), kadmium Cd - 0,003 mg/kg (povolené množství 0,5 mg/kg) a olovo Pb - 0,040 mg/kg (povolené množství 8 mg/kg).
Se kterou melasou je kdo spokojen?
Pokud kupuju bio, tak předpokládám že nebyla ošetřena žádnými syntetickými pesticidy, fungicidy a herbicidy.
Má někdo nějaký zdroj kde to cenově vychází nejlevněji?
(uvítal bych třeba množstevní slevu...) nebo nákup na ICO...apod
(Při platbě nad 1000kč neplatíte poštovné. Poštovné činí 99kč. Při platbě předem na účet zaplatíte 59kč. Balné neúčtujou)
http://www.e-namaste.cz/katalog/doplnky ... 500g-plech
(možná se dá po převaření použít i krmná melasa
http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/e ... on-new/315
, ale třtinová obsahuje víc minerálů než řepná, a bez oxidu siřičitého je kvalitnější...)
Dotaz-pane Jardo, hledám zdravější a celkem levnou náhradu kterou by si člen rodiny mohl sladit(lapačo čaj, kafe apod.)....ale ta krmná melasa bude asi problém(hnědý přírodní cukr je drahý). Ta krmná řepná melasa na výše uvedeném odkaze je nejspíš hnojená a následující postřeh Dennyho mne docela rozhodil(už jsme koupili 20L kanystr), takže nejspíš ji brát jen po troškách a pokud se nějak nezkazí tak to tedy máme na hodně dlouho(protože brát toho víc jak 1-2č.lž.denně by nejspíš bylo vhodné jen u té třtinové bio nesířené a ne u této...):
...V melase se nekoncentrují pouze příznivě působící minerální látky, obsažené přirozeně ve šťávě z cukrové třtiny. Přirozeně v ní zůstávají i nežádoucí látky, například těžké kovy či pesticidy, které se mohou do rostliny cukrové třtiny dostávat při použití nevhodných způsobů zemědělství. Právě proto jsme pečlivě vybírali výrobce naší melasy tak, aby množství nežádoucích látek bylo co nejmenší...z kontrolovaného ekologického zemědělství a pěstuje se na nezamořené půdě tradičním způsobem. Kvalita jejího složení je osvědčena výsledky laboratorních zkoušek a můžeme se chlubit následujícími hodnotami obsahu těžkých kovů: rtuť Hg < 0,001 mg/kg (povolené množství 0,5 mg/kg), kadmium Cd - 0,003 mg/kg (povolené množství 0,5 mg/kg) a olovo Pb - 0,040 mg/kg (povolené množství 8 mg/kg).
Se kterou melasou je kdo spokojen?
Pokud kupuju bio, tak předpokládám že nebyla ošetřena žádnými syntetickými pesticidy, fungicidy a herbicidy.
Má někdo nějaký zdroj kde to cenově vychází nejlevněji?
(uvítal bych třeba množstevní slevu...) nebo nákup na ICO...apod
(Při platbě nad 1000kč neplatíte poštovné. Poštovné činí 99kč. Při platbě předem na účet zaplatíte 59kč. Balné neúčtujou)
http://www.e-namaste.cz/katalog/doplnky ... 500g-plech
http://www.bioapetit.cz/potravinove-dop ... a-680g-pet
Jak myslíte to "jinak" ? Je nás na to více, myslíte někoho podarovat...? Kočkám by to asi nechutnalo...i když zkusit to můžem, psi na tom budou asi stejně...
Obsahuje 52% cukru, takže vlastně cukr to konzervuje....i v pokojové teplotě by snad měla půl roku i déle vydržet(na tom e-shopu píšou:Doba spotřeby: cca 6 měsíců,
Skladování:
nejlépe v místnosti se stálou teplotou, nevystavovat mrazům ani horku, nekazí se ani v letních teplotách (není ředěná vodou)...otázka je zda to převařit vše najednou nebo to vidím spíš postupně z kanystru odebírat a tu část sterilizovat zahřátím...(možná by bylo lépe objednat přímo z nějakého cukrovaru...).
...zajímavé,že první ochutnání bylo něco odporného a postupně mi začala melasa(i ta třtinová) chutnat.
http://web2.mendelu.cz/af_221_multitext ... krovka.htm
to "ostatní":
Jak myslíte to "jinak" ? Je nás na to více, myslíte někoho podarovat...? Kočkám by to asi nechutnalo...i když zkusit to můžem, psi na tom budou asi stejně...
Obsahuje 52% cukru, takže vlastně cukr to konzervuje....i v pokojové teplotě by snad měla půl roku i déle vydržet(na tom e-shopu píšou:Doba spotřeby: cca 6 měsíců,
Skladování:
nejlépe v místnosti se stálou teplotou, nevystavovat mrazům ani horku, nekazí se ani v letních teplotách (není ředěná vodou)...otázka je zda to převařit vše najednou nebo to vidím spíš postupně z kanystru odebírat a tu část sterilizovat zahřátím...(možná by bylo lépe objednat přímo z nějakého cukrovaru...).
...zajímavé,že první ochutnání bylo něco odporného a postupně mi začala melasa(i ta třtinová) chutnat.
http://web2.mendelu.cz/af_221_multitext ... krovka.htm
to "ostatní":
Pesticídy používané v EÚ vraj môžu poškodiť ľudský mozog
Na území EÚ sa pri produkcii potravín každoročne v použije vyše 140.000 ton pesticídov, čo je približne 280 gramov na jedného obyvateľa únie. Viac ako 25 percent ovocia, zeleniny a obilnín obsahuje zistiteľné zvyšky aspoň dvoch druhov týchto chemikálií (pesticídov).
Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.
Dátum vydania: 24.10.2008
Pesticídy používané v EÚ vraj môžu poškodiť ľudský mozog
Na území EÚ sa pri produkcii potravín každoročne v použije vyše 140.000 ton pesticídov, čo je približne 280 gramov na jedného obyvateľa únie. Viac ako 25 percent ovocia, zeleniny a obilnín obsahuje zistiteľné zvyšky aspoň dvoch druhov týchto chemikálií (pesticídov).
Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.
Dátum vydania: 24.10.2008
Pravidelně nakupuji oleje ve spreji ke všem přípravám jídla.Opravdu mi pomáhají šetřit čas.A jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Mějte se Veru ![]()
maximálně pak provlhčit kvůlivá váze..., eventuelně promáchnout v nějaký desimfekci. ![]()
![]()
![]()
Ale myslím u zahrádkářů (nebo takové ty prodejny se sadbou, osivem, hnojivy zeleninou atd..) se dá pořídit vážená. Dnes jsem byla v takové prodejně v Přešticích, je česká, paní nevěděla uplně jistě, ale přeptá se. A je kg za 70Kč. Mají tu všechno vážené, ořechy, kokos, dýn.semínko atd. Ale poštou nezasílají ![]()
Děkuji za skvělý tip
objednavala som pseno a pohanku, mak a lan, postovne je vyssie, ale ked som nakupila viac a prepocitala, vsetko ma vyslo maximalne tolko, co najlacnejsi zdroj v obchode.
BIO Len hnědý mají z Číny jako BIONEBIO.
BIO Konopí loupané z Rumunska.
(Více mi chutná dozované 500g od HEMPPRODUCTION z Rakouska 200,-, nebo BIO 1kg Hanf&Natur 450,- blbě k dostání = Countrylife sáček)![]()
(Včetně ceny.)![]()