Velká prsa u muže - gynekomastie

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/velka-prsa-u-muze-gynekomastie/
6ma — sob srp 07, 2010 10:47 pm

Dobrý večer pane Zajíčku,
je mi 20 let, 182cm, 81Kg. od cca 11 let mám velká prsa (jsem muž) , potřeboval bych poradit co s tím dělat ( přebytek estrogenu?) také mám poměrně často i problém s erekcí.
Další problémy ,které mám je alergie (tak jak mi zjistili na alergologii) - na pyl, prach, roztoče, občas lehké problémy s močením(dříve pálení při močení(již není), nyní ,,močím občas na půl průtoku"(nevím jak lépe to popsat).

Dále jsem si vsiml(četl jsem někde na internetu ) ,že nemám nehty hladké, ale jsou na nich rýhy(ostré hrany) od lůžka směrem ke konci nehtu(,že je to příčina oslabených jater?), ale nelámou se.

Na tyto stránky jsem narazil cca před dvěmi měsíci, když mě bolely čelní dutiny - néti - provádím nyní konečně s urinou a musím říci ,že oproti slané vodě je to velký rozdíl, po slané vodě vydržel nos čistý cca 2-3hod, po urině ho mám čistý celý den a je mi fajn :), dále jsem 3x udělal šankaprakšalánu, naposledy před 5 dny, a od té poslední dodržuji vámi předepsaný jídelníček, nevím jestli je to jen psychikou, ale cítím se o dost lépe, klidněji ,vyrovnaněji.

Mohl by jste prosím poradit , co je příčinou a jak odstranit výše popsané potíže?

Děkuji mnohokrát
Martin

Jarda — ned srp 08, 2010 7:28 am
6ma píše:
Dobrý večer pane Zajíčku,
je mi 20 let, 182cm, 81Kg. od cca 11 let mám velká prsa (jsem muž) , potřeboval bych poradit co s tím dělat ( přebytek estrogenu?) také mám poměrně často i problém s erekcí.
Další problémy ,které mám je alergie (tak jak mi zjistili na alergologii) - na pyl, prach, roztoče, občas lehké problémy s močením(dříve pálení při močení(již není), nyní ,,močím občas na půl průtoku"(nevím jak lépe to popsat).

Dále jsem si vsiml(četl jsem někde na internetu ) ,že nemám nehty hladké, ale jsou na nich rýhy(ostré hrany) od lůžka směrem ke konci nehtu(,že je to příčina oslabených jater?), ale nelámou se.

Na tyto stránky jsem narazil cca před dvěmi měsíci, když mě bolely čelní dutiny - néti - provádím nyní konečně s urinou a musím říci ,že oproti slané vodě je to velký rozdíl, po slané vodě vydržel nos čistý cca 2-3hod, po urině ho mám čistý celý den a je mi fajn :), dále jsem 3x udělal šankaprakšalánu, naposledy před 5 dny, a od té poslední dodržuji vámi předepsaný jídelníček, nevím jestli je to jen psychikou, ale cítím se o dost lépe, klidněji ,vyrovnaněji.

Mohl by jste prosím poradit , co je příčinou a jak odstranit výše popsané potíže?

Děkuji mnohokrát
Martin

Co je příčinou vysoké hladiny estrogenů zatím netuším, to bych si s vámi, na téma vaše běžná strava, musel detailně promluvit a zjistit množstvím dotazů možnou příčinu. Mnohdy jde o tak banální záležitost, jako je pravidelná konzumace kuřecího masa, nebo zaneřáděná vody z místního zdroje, což většinou lidem ani nedojde. Ostatní problémy bych ale hledal jinde a podle toho, co mě zde popisujete, bych si docela vsadil na zamoření kvasinkou. Vyzkoušejte si to vytestovat plivacím testem a také si vyzkoušejte test na štítnou žlázu, který spočívá v měření ranní teploty pod jazykem. Výsledky testů za tři dny mě pak napište a uvidíme co dál.

6ma — ned srp 08, 2010 11:33 am

Děkuji za odpoved,
dnes jsem zkousel jen plivaci test, teplotu pod jazykem uz asi ne, protoze jsem byl uz 10min z postele a cetl jsem, ze se ma merit jeste v leze po probuzeni( no i presto jsem meril a nameril 34,6 - 35(meril jsem to bezdotykovym teplomerem tak na 4cm, ale predpokladam , ze kdyz ma clovek otevrenou pusu tak teplota klesa, nebo to mohu takto merit?), ale ten plivaci test byl pozitivni(sliny klesly ke dnu)

Strucne pro predstavu co se tyce me stravy a piti, piji vodu z vodovodu(Praha, asi Zelivka) ,ktera je, jak zde na strankach pisete, zamorena estrogenem, takze predpokladam, ze toto vyresim reverzni osmozou?-mam dotaz zda-li na to staci typ 75 GPD Standart(http://www.filtracevody.cz), popr. doporucujete jiny, vicestupnovy system?
Krome vody piji v posledni dobe ovocne stavy , tak kolem toho 1l denne
Bohuzel jsem vicemene do ted pil velmi mnoho piva a obcas i jineho alkoholu(vecirky atd) , da se rici ze denni prumer byl 4-5 piv, posledni 3 tydny tak 1-2piva denne

Co se tyce jidla, cca pred rokem jsem jedl pomerne hodne sladkeho(kdyz jsem sedel doma u PC, tak nebyl problem snist 2 zmrzliny a k tomu celou cokoladu atd.), ale posledni rok sladke uz moc nejim, jednak na nej nemam ani moc chut a kdyz jo a je po ruce ovoce tak si dam ovoce
Dale -od posledni Šank. jsem jedl kazdy den nekolik krajicu chleba(Sumavy) s lucinou a k tomu nejakou zeleninu, potom obedy ve skolni jidelne(ale sladka jidla temer vubec), no a potom stravovani ve skolnim bufetu -ruzne bagety, popcorn, jogurty, pastiky, rohliky, sem tam banbony a jine sladkosti (proste klasicke sajrajty), obcas KFC,pomerne casto navsteva Cinske restaurace, pizzerie, sem tam svickova, gulas, hovezi vyvar a jina ceska jidla.

to je asi tak hrube shrnuti meho ,,jidelnicku"

Jarda — ned srp 08, 2010 8:40 pm
6ma píše:
Děkuji za odpoved,
dnes jsem zkousel jen plivaci test, teplotu pod jazykem uz asi ne, protoze jsem byl uz 10min z postele a cetl jsem, ze se ma merit jeste v leze po probuzeni( no i presto jsem meril a nameril 34,6 - 35(meril jsem to bezdotykovym teplomerem tak na 4cm, ale predpokladam , ze kdyz ma clovek otevrenou pusu tak teplota klesa, nebo to mohu takto merit?), ale ten plivaci test byl pozitivni(sliny klesly ke dnu)

Strucne pro predstavu co se tyce me stravy a piti, piji vodu z vodovodu(Praha, asi Zelivka) ,ktera je, jak zde na strankach pisete, zamorena estrogenem, takze predpokladam, ze toto vyresim reverzni osmozou?-mam dotaz zda-li na to staci typ 75 GPD Standart(http://www.filtracevody.cz), popr. doporucujete jiny, vicestupnovy system?
Krome vody piji v posledni dobe ovocne stavy , tak kolem toho 1l denne
Bohuzel jsem vicemene do ted pil velmi mnoho piva a obcas i jineho alkoholu(vecirky atd) , da se rici ze denni prumer byl 4-5 piv, posledni 3 tydny tak 1-2piva denne

Co se tyce jidla, cca pred rokem jsem jedl pomerne hodne sladkeho(kdyz jsem sedel doma u PC, tak nebyl problem snist 2 zmrzliny a k tomu celou cokoladu atd.), ale posledni rok sladke uz moc nejim, jednak na nej nemam ani moc chut a kdyz jo a je po ruce ovoce tak si dam ovoce
Dale -od posledni Šank. jsem jedl kazdy den nekolik krajicu chleba(Sumavy) s lucinou a k tomu nejakou zeleninu, potom obedy ve skolni jidelne(ale sladka jidla temer vubec), no a potom stravovani ve skolnim bufetu -ruzne bagety, popcorn, jogurty, pastiky, rohliky, sem tam banbony a jine sladkosti (proste klasicke sajrajty), obcas KFC,pomerne casto navsteva Cinske restaurace, pizzerie, sem tam svickova, gulas, hovezi vyvar a jina ceska jidla.

to je asi tak hrube shrnuti meho ,,jidelnicku"

Ta kandida je tedy celkem jasná, ale u té teploty vás malinko uvedu do obrazu. Limitující je pro moje rozhodování o nějakém doporučení teplota 36,6°C a to změřená přesně a tři dny po sobě, tedy ne blábol. Jinak vám vysvětlím, jak by se vaše tělo chovalo při vaší uvedené teplotě pro případ, že by vás napadlo mě zase napsat takovou hovadinu.

Pokud teploměr ukáže, že teplota těla klesla pod
36 °C – mluvíme o hypotermii. Máme nejen pomalejší reakce, ale zpomaluje se nám také schopnost myšlení a úsudek.
A co by se dělo dál, kdyby ukazatel teploty klesal ještě víc?
35 °C – Už se ani nepodepíšeme, nedokážeme pořádně jít, spíše se klátíme.
33 °C – Začíná se projevovat iracionální chování. Svědkům bychom asi připadali jako potenciální chovanci psychiatrické léčebny, kteří se svléknou i ve velkém mrazu.
32 °C – Většina lidí kolabuje.
30 °C – Ztrácíme vědomí, náš organismus pomalu rezignuje. Už se nesnaží nějakým způsobem zvýšit teplotu či ji alespoň udržet. Dýchání nám rapidně klesá, za minutu uděláme jen jeden až dva vdechy.
28 °C – Dostavuje se srdeční arytmie, srdce nám vynechává. Člověk přežije jen s velkými obtížemi.
20 °C – Srdce, pumpa života, přestává pracovat.

Jinak reverzní osmóza určitě vyhovuje, ale podle toho vašeho soupisu jídla a pití bych v té vodě rozhodně neviděl zase takový problém a patrně by ve vašem případě fungovala pořád jak živá voda a tělo by léčila. Ono totiž současné české pivo je nejvhodnější krmení kvasinek, nic lepšího, kromě amerického rychlokvašeného piva, neznám a pít v této situaci pivo je docela hazard s životem. Zbytek výpisu jídla komentovat jednotlivě nemá význam, vše, mimo syrové zeleniny a ovoce, je ideální žrádlo kvasinek, protože každá z těch uvedených lahůdek je zdroj kyselin a zahlenění, což kvasince vyloženě vyhovuje. Prostudujte si toto vlákno

6ma — stř srp 11, 2010 2:52 pm

Dobrý den,
1. den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,95
2.den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,90
3.den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,85

procetl jsem cast tematu o candide, asi prvnich 11 listu, jde to pomaleji ,ma li si clovek vse zapamatovat a promyslet :)
jinak co se tyce me stolice tak ted, kdyz jim jen syrovou zeleninu ,ovoce,orechy, seminka tak ji mam naprosto ok, ani se clovek nemusi po potrebe utirat, koupil jsem si vcera kysele zeli, dal jsem si k obedu a pak i k veceri, mam ho strasne rad, takze jsem ho snedl k veceri tak 100-120g a rano jsem mel stolici trochu ridsi, zrejme to asi bude po tom zeli, mam ho jist tedy asi mene,
jinak jsem si jeste vzpomel ze me po kyselem zeli poslednich min 6let, dele si nepamatuji, strasne bolelo bricho, vzdy tak 3-5 hod po poziti, hodne velka bolest, coz ted vubec nemam, zkousel jsem ho jist uz pred cca 14dny a take vse ok, muze to mit s tou candidou(pokud ji tedy mam) neco spolecneho?

Diky

Jarda — stř srp 11, 2010 6:54 pm
6ma píše:
Dobrý den,
1. den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,95
2.den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,90
3.den plivaci test pozitivni(kleslo na dno), teplota 36,85

procetl jsem cast tematu o candide, asi prvnich 11 listu, jde to pomaleji ,ma li si clovek vse zapamatovat a promyslet :)
jinak co se tyce me stolice tak ted, kdyz jim jen syrovou zeleninu ,ovoce,orechy, seminka tak ji mam naprosto ok, ani se clovek nemusi po potrebe utirat, koupil jsem si vcera kysele zeli, dal jsem si k obedu a pak i k veceri, mam ho strasne rad, takze jsem ho snedl k veceri tak 100-120g a rano jsem mel stolici trochu ridsi, zrejme to asi bude po tom zeli, mam ho jist tedy asi mene,
jinak jsem si jeste vzpomel ze me po kyselem zeli poslednich min 6let, dele si nepamatuji, strasne bolelo bricho, vzdy tak 3-5 hod po poziti, hodne velka bolest, coz ted vubec nemam, zkousel jsem ho jist uz pred cca 14dny a take vse ok, muze to mit s tou candidou(pokud ji tedy mam) neco spolecneho?

Diky

Kyselé zelí je docela razantní čistič, čili není divu, že vás trochu projímá, ale upravte dávku a nevidím problém, hlavní je kvalitní spontánní defekace. S kandidou to společné mít může, protože zelí ji jednak svou kyselostí a obsahem laktobacilů solidně likviduje, tedy její mrtvé zbytky mohou, většinou ve formě hlenu, opouštět střeva. Horší jsou ty teploty, protože signalizují hyperfunkci štítné žlázy a tím pádem i nedostatky na dalších žlázách, které štítná žláza řídí, je jako nějaký velín ve velkém provoze. Vhodné by bylo si sehnat Lugolův roztok, kápnout si kapku na vnitřní stranu zápěstí, rozetřít ji do skvrny cca 1-1,5 cm velké a sledovat za jak dlouho se ta skvrna vstřebá. Pokud to bude rychleji než za 4 hodiny vstřebané, tak máte nedostatek jódu a tím pádem žlázy pracují blbě, což zase vyhovuje kvasinkám, protože je oslaben imunitní systém, který je normálně drží pod kontrolou.

6ma — pon srp 16, 2010 3:11 pm

ok, dá se ten Lugolův roztok koupit/resp.nechat namíchat v lékárně běžně/bez receptu nebo s?, nebo spíše vůbec, má to ještě nějaký jiný název/i chemický?

Díky

Jarda — pon srp 16, 2010 7:23 pm
6ma píše:
ok, dá se ten Lugolův roztok koupit/resp.nechat namíchat v lékárně běžně/bez receptu nebo s?, nebo spíše vůbec, má to ještě nějaký jiný název/i chemický?

Díky

Rozhodně se v lékárně koupit dá a normální lékárník vám ho rád namíchá, nicméně mají s tím opravdu málo zkušeností, nejde již o naprosto běžné léčivo. Celé vysvětlení je na netu volně dostupné zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Lugol%C5%AFv_roztok .

6ma — stř zář 08, 2010 12:48 pm

tak dnes dorazil lugol, rozetrel jsem si kapicku na zapesti (na vnitrni strane) a za cca 2,5 hod je skrvna pryc, uz neni videt temer vubec nic, je dulezita velikost te kapky? delal jsem to s pomerne malou kapkou, na youtube je video s ukazkou tohoto testu a tam pouzili kapku vetsi, mam to udelat jeste jednou s vetsim mnozstvim?po rozetreni jsem totiz nemel skrvnu tak tmavou jako ukazuji v tom videu - viz cca 1:10 http://www.youtube.com/watch?v=Znqej6FBxTA

dale mam dotaz - mam slozeni roztoku 10g jodu, 25g jodidu draselného,
965g vody, to je kolika % roztok? 0,35 %?(chemii uz si nepamatuji :oops:)

ohledne toho uzivani - uzivat (pokud to vubec mam uzivat :)) mam kolik kapek denne, v jaky cas, kolikrat denne, ma se to kapat treba pod jazyk nebo normalne na jazyk a polknout?

Diky

a jeste mam dotaz, tady na foru jsem cetl ,ze se jodem da predavkovat ale naopak jsem take cetl, ze nekdo uzival az 25kapek tohoto roztoku,a pak dostatek, resp. nadbytek jodu poznal v moci - jakou bude mit barvu?
Jake je nebezpeci v pripade predavkovani,? kazdopadne budu se ridit poctem kapek ktery napisete

Dekuji

6ma — stř zář 08, 2010 4:08 pm

no tak mi to prece jen nedalo a na druhou ruku jsem si rozterel o neco vetsi kapku, je to ted akorat tri hodiny a skvrna temer zmizela, za 15 min tam uz nic nebude, ale mam zrejme slabsi roztok nez ten clovek na youtube, protoze i kdyz dam roztoku vic tak porad nedosahnu tak tmave skvrny jako on

Jarda — stř zář 08, 2010 8:49 pm
6ma píše:
tak dnes dorazil lugol, rozetrel jsem si kapicku na zapesti (na vnitrni strane) a za cca 2,5 hod je skrvna pryc, uz neni videt temer vubec nic, je dulezita velikost te kapky? delal jsem to s pomerne malou kapkou, na youtube je video s ukazkou tohoto testu a tam pouzili kapku vetsi, mam to udelat jeste jednou s vetsim mnozstvim?po rozetreni jsem totiz nemel skrvnu tak tmavou jako ukazuji v tom videu - viz cca 1:10 http://www.youtube.com/watch?v=Znqej6FBxTA

dale mam dotaz - mam slozeni roztoku 10g jodu, 25g jodidu draselného,
965g vody, to je kolika % roztok? 0,35 %?(chemii uz si nepamatuji :oops:)

ohledne toho uzivani - uzivat (pokud to vubec mam uzivat :)) mam kolik kapek denne, v jaky cas, kolikrat denne, ma se to kapat treba pod jazyk nebo normalne na jazyk a polknout?

Diky

a jeste mam dotaz, tady na foru jsem cetl ,ze se jodem da predavkovat ale naopak jsem take cetl, ze nekdo uzival az 25kapek tohoto roztoku,a pak dostatek, resp. nadbytek jodu poznal v moci - jakou bude mit barvu?
Jake je nebezpeci v pripade predavkovani,? kazdopadne budu se ridit poctem kapek ktery napisete

Dekuji

To máte docela slušný nedostatek, mě po srovnání jódu vydržela ta skvrna dobře viditelná 24 hodin a skoro zmizela teprve po 48 hodinách. Její rozměr byl průměr cca 1,5 cm na vnitřní straně zápěstí levé ruky a dělal jsem ji stejným Lugolem. Nezkoumejte kolik to má procent, to vám k ničemu není, prostě uvažujte tak, že jedna kapka tohoto Lugolu obsahuje 1,39 mg jódu a dávkuje se to stejně po kapkách. Berou se dvě dávky denně, zpočátku tak 5 kapek a postupně se stoupá klidně až na 70 mg denně, což představuje cca 50 kapek. Zdaleka to není nejvyšší možná dávka, ta je daleko vyšší a třeba na cukrovku je velice vhodné dávat i dvojnásobek, tedy 150 mg denně. Nakape se to do skelničky, zalije studenou vodou a vypije. Předávkovat se jód samozřejmě dá a může to být i dost nebezpečné. Ovšem pokud si budete denně měřit ranní teplotu pod jazykem, tak to nemůžete přešvihnout. Po dosažení teploty 36,7 °C znovu uděláte kontrolní skvrnu a pokud nezmizí za 8 hodin, tak jste srovnaný, ale to jsem tu již vše popisoval, tak si to dohledejte.

Jarda — stř zář 08, 2010 8:52 pm
6ma píše:
no tak mi to prece jen nedalo a na druhou ruku jsem si rozterel o neco vetsi kapku, je to ted akorat tri hodiny a skvrna temer zmizela, za 15 min tam uz nic nebude, ale mam zrejme slabsi roztok nez ten clovek na youtube, protoze i kdyz dam roztoku vic tak porad nedosahnu tak tmave skvrny jako on

Tři hodiny je hrozně málo, musí vám tam zůstat minimálně 8 hodin a koncentrace roztoku není podstatná, tělo ho prostě bere, čili ho potřebuje. Po dosažení potřebné hladiny ho tělo již odmítá a nevstřebá se prostě nic, jód pak musí z povrchu kůže vysublimovat a to trvá opravdu dlouho.

6ma — čtv zář 09, 2010 9:46 am

ok diky moc za info,
jeste se chci zeptat jak mam ty davky zvysovat - kazdy den pridat jednu kapku az se dostanu na 50?samozrejme to budu treba cca po tydnu kontrolovat, ale pri tom nedostatku jaky mam, to asi bude chvili trvat nez bude toho jodu dost.

Ve vláknech o štítné žláze , jódu a minerálech jsem načetl pár info a měl bych k nim nějaké dotazy, omlouvám se pokud se na něco ptám už jako několikatý člověk ale jsou to věci , které jsem (zatím) nenašel/nebo jsem se jich nedočetl.

toto všechno je dobré/resp.nutné dodávat - jód, selen, bór, železo, zinek, hořčík, draslík, vitamín D3 a B6 a další látky, přičemž jód a selen jsou nezbytně nutné dodávat, čímž se základní funkce stabilizují.
Bez selenu se jód do těla nedostane
a také pokud není v těle dostatek HCl, která to vše dopraví a odveze!
v jednom vlákně píšete: tak 300-400 mcg selenu na 40-50 kapek tohoto Lugolu

Dotaz: Je tedy správné dodávat to takto - x kapek lugola, pro začátek 50mikrogramů selenu(kde vzit selen?(viz.nize)?, a to zalít vodou a přidat rozředěnou HCl?

dále jsem se dočetl také toto:
Selén je také nezbytný pro produkci enzymu estrogen sulfotranserfase, který likviduje a kontroluje estrogen. Jeho nedostatek tedy vede ke špatné kontrole hladiny estrogenu v těle a s tím spojené problémy s jeho přebytkem. Jedním takovým problémem je, že estrogen potlačuje funkci štítné žlázy a tím rovnováhu mezi progesteronem a estrogenem. Dále je selén nutný pro produkci testosteronu, který má vliv na revmatismus kostí, na vypadávání vlasů a degeneraci kolenních kloubů - tak to asi vysvetluje cast toho meho problemu

Dotaz: ale nejak jsem zatim nenasel kde brat selen(z ceho), nasel jsem toto:

zdroj selenu -dynovy olej a 1 paraorech denne, také píšete -
Selen ve větším předávkování moc zdravý není a je tedy vhodné sníst denně 1-4 kusy para, pro vyvážený příjem tohoto prvku

Dotaz: neni to pro me nyni zdroj s malym obsahem selenu?mohl by jste mi pripadne pokud nestaci para(a kolik kusu denne - u me 4?)poradit v cem je dostatek selenu, popr. kde to sehnat, zatim jsem na to na foru nenarazil, alespon ne ve vlakne mineraly,vitaminy enzymy,ale tam jsem se naopak dočetl ,že na kvasinku doporučujete:

nutné dodávat jód, selen, zinek a měď, což jsou látky, které jejímu bujení celkem účinně brání a navíc srovnají zbytek těla do normálu.
Dotaz: V čem jsou všechny tyto látky obsaženy v (pro mě nyní) dostatečném množství (předpokládám ořechy a semínka) a mohl bych Vás moc požádat kdyby jste napsal kolik mám té které potraviny(ořechů a semínek) denně jíst s přihlédnutím k mému aktuálnímu stavu, aby se mi zlepšovala štítná žláza a ustupovala candida?Díky

našel jsem ještě nějaké doplňky se Selenem, co píše člen muflon v inzerci a dobrých tipech, ale předpokládám, že určitě existuje přírodní zdroj selenu?:
SW545 Selenium 100 mcg 300 Caps...4,89 $
SWU171 SeMSC Selenium 120 Caps(200mcgr)...5,99 $
SWU068 Albion Complexed Selenium 200 mcg 180 Caps... 4,49 $
SWU086 SelenoExcell 200 mcg 60 Caps...2,49 $
dále pak
selen od swansonu - 100mcgr

Omlouvám se, že jsem toho splácal tolik dohromady, ale jak jsem pročítal ,tak jsem to postupně sepisoval a snažil jsem se ,aby to bylo případně užitečné i dalším čitatelům

Děkuji za další rady a informace

Jarda — čtv zář 09, 2010 7:17 pm
6ma píše:
ok diky moc za info,
jeste se chci zeptat jak mam ty davky zvysovat - kazdy den pridat jednu kapku az se dostanu na 50?samozrejme to budu treba cca po tydnu kontrolovat, ale pri tom nedostatku jaky mam, to asi bude chvili trvat nez bude toho jodu dost.

Ve vláknech o štítné žláze , jódu a minerálech jsem načetl pár info a měl bych k nim nějaké dotazy, omlouvám se pokud se na něco ptám už jako několikatý člověk ale jsou to věci , které jsem (zatím) nenašel/nebo jsem se jich nedočetl.

toto všechno je dobré/resp.nutné dodávat - jód, selen, bór, železo, zinek, hořčík, draslík, vitamín D3 a B6 a další látky, přičemž jód a selen jsou nezbytně nutné dodávat, čímž se základní funkce stabilizují.
Bez selenu se jód do těla nedostane
a také pokud není v těle dostatek HCl, která to vše dopraví a odveze!
v jednom vlákně píšete: tak 300-400 mcg selenu na 40-50 kapek tohoto Lugolu

Dotaz: Je tedy správné dodávat to takto - x kapek lugola, pro začátek 50mikrogramů selenu(kde vzit selen?(viz.nize)?, a to zalít vodou a přidat rozředěnou HCl?

dále jsem se dočetl také toto:
Selén je také nezbytný pro produkci enzymu estrogen sulfotranserfase, který likviduje a kontroluje estrogen. Jeho nedostatek tedy vede ke špatné kontrole hladiny estrogenu v těle a s tím spojené problémy s jeho přebytkem. Jedním takovým problémem je, že estrogen potlačuje funkci štítné žlázy a tím rovnováhu mezi progesteronem a estrogenem. Dále je selén nutný pro produkci testosteronu, který má vliv na revmatismus kostí, na vypadávání vlasů a degeneraci kolenních kloubů - tak to asi vysvetluje cast toho meho problemu

Dotaz: ale nejak jsem zatim nenasel kde brat selen(z ceho), nasel jsem toto:

zdroj selenu -dynovy olej a 1 paraorech denne, také píšete -
Selen ve větším předávkování moc zdravý není a je tedy vhodné sníst denně 1-4 kusy para, pro vyvážený příjem tohoto prvku

Dotaz: neni to pro me nyni zdroj s malym obsahem selenu?mohl by jste mi pripadne pokud nestaci para(a kolik kusu denne - u me 4?)poradit v cem je dostatek selenu, popr. kde to sehnat, zatim jsem na to na foru nenarazil, alespon ne ve vlakne mineraly,vitaminy enzymy,ale tam jsem se naopak dočetl ,že na kvasinku doporučujete:

nutné dodávat jód, selen, zinek a měď, což jsou látky, které jejímu bujení celkem účinně brání a navíc srovnají zbytek těla do normálu.
Dotaz: V čem jsou všechny tyto látky obsaženy v (pro mě nyní) dostatečném množství (předpokládám ořechy a semínka) a mohl bych Vás moc požádat kdyby jste napsal kolik mám té které potraviny(ořechů a semínek) denně jíst s přihlédnutím k mému aktuálnímu stavu, aby se mi zlepšovala štítná žláza a ustupovala candida?Díky

našel jsem ještě nějaké doplňky se Selenem, co píše člen muflon v inzerci a dobrých tipech, ale předpokládám, že určitě existuje přírodní zdroj selenu?:
SW545 Selenium 100 mcg 300 Caps...4,89 $
SWU171 SeMSC Selenium 120 Caps(200mcgr)...5,99 $
SWU068 Albion Complexed Selenium 200 mcg 180 Caps... 4,49 $
SWU086 SelenoExcell 200 mcg 60 Caps...2,49 $
dále pak
selen od swansonu - 100mcgr

Omlouvám se, že jsem toho splácal tolik dohromady, ale jak jsem pročítal ,tak jsem to postupně sepisoval a snažil jsem se ,aby to bylo případně užitečné i dalším čitatelům

Děkuji za další rady a informace

Na začátek dávejte 100 mcg selenu a 5 kapek Lugolu s obsahem jódu 1,39 mg v kapce. Toto tak týden a zvýšit postupně na deset, pak zase týden a zvýšit postupně na dvacet, pak již můžete jít klidně i na tu plnou dávku a průběžně zvyšujte i dávky selenu. Vždy je vhodné dávku aplikovat s trochou kyseliny chlorovodíkové pro lepší vstřebávání.
To ovšem platí pro člověka s normální funkcí žláz, ale při větším deficitu je nutné dodávat ho v tabletách, například tyto http://www.swanson.cz/selen-200pcs-100mcg . Zinek a měď již není tak snadné dodávat z čistých chemikálií, to nyní sám řeším a jak obdržím chemikálie, tak to vyzkouším a zveřejním, jak na to. Zatím můžete dodávat chelátový zinek, což jsem zde již mnohokrát psal, ale měď se u nás v pilulkách snad ani neprodává, čili budete muset vydržet. Částečně se dá zinek srovnat pomocí dýňového semínka a na měď můžete vyzkoušet semínka slunečnice. Ve vašem případě to ovšem asi bez tablet, nebo chemikálií nepůjde, velký deficit by se stravou rovnal velice dlouho.

6ma — sob zář 11, 2010 12:38 am

ok, diky za radu, jeste mam dotaz, selen jsem si objedanl ale jeste nedosela tak jsem si dal zatim lugol samotny, predpokladam ze to asi urcite nicemu nevadi, spis naopak vzhledem k te candide, obcas pres den z niceho nic citim chut toho lugola v puse, treba 8 hodin po jeho poziti, je to normalni?

Jarda — sob zář 11, 2010 8:10 am
6ma píše:
ok, diky za radu, jeste mam dotaz, selen jsem si objedanl ale jeste nedosela tak jsem si dal zatim lugol samotny, predpokladam ze to asi urcite nicemu nevadi, spis naopak vzhledem k te candide, obcas pres den z niceho nic citim chut toho lugola v puse, treba 8 hodin po jeho poziti, je to normalni?

Užívání samotného Lugolu krátkodobě ničemu nevadí, ale dlouhodobě by to vadit mohlo, čili jak to bude možné, začněte selen dodávat. S tou chutí to je zvláštní, sám jsem nic takového nezaznamenal, ale možná někdo jiný ano, to opravdu netuším, řekl bych, že jde spíše o nějaký psychický vjem na základě autosugesce, kdy se na to soustředíte a tu chuť si prostě sám vyvoláte.

6ma — úte lis 09, 2010 3:25 pm

No tak je asi nejvyssi cas napsat pokrok od posledniho prispevku
zhubnul jsem na 73-74kg, schodil jsem ty skoro vsechny speky, ale na brise porad neco zustava
Beru Lugol se selénem, nedavno jsem zkousel skrvnu, vydrzela cca 6,5 hod takze jestepokracuji, beru 1x denne 30 kapek+300mcg selenu
dale obcas koupel v MMS, dale jsem testoval jedlou sodou jak je to u me s HCl, no nekrknul jsem, a tak jsem si zakoupil od uzivatele Palo z fora upramene.cz HCl 10procentní(to je asi technická 10%, jelikož jsem se tam dale dočetl ,že odpovídá cca 31% lékarenské, takže pro správné užívání (muzete mi to zkontrolovat?)1dil HCl + 9dílu vody vznikne 3,1% lékarenská , čili vezmu 1díl 3,5% a 2díly vody a muzu ,,pit"?a jeste by me zajimalo kolik je to mnozstvi 2ccm co se zde na foru pise ze se ma uzivat, odpovida to asi tak jedne polevkove lzici?popr.kolik je to ml nebo kapek z kapatka, to jsem se nejak nedocetl.
Jinak prsa se mi asi o neco zmensila ale porad zadna slava, test na candidu mam stale pozitivni i kdyz uz tam toho ke dnu tolik neklesa - da se podle toho soudit jak moc je telo zamorene cand. nebo proste dokud neco klesa tak je porad zamorene a je jedno kolik toho ,,klesa"?
muj jidelnicek je od zari stale jen syrova ovoce a zelenina, seminka orechy, nic jineho.
kvuli candide si do ovocneho jidla davam asi tak 50-100g strouhaneho kokosu, nejím banány a pomeranče, jak je to s hruškama? dále si tam dáváme tak 3-6 strouzku cesneku, nejím žádné sušené slazené ovoce, dále bych rád sehnal lněný olej a začal konečně jíst sirnou patlanici, zacit dodavat horcik, bor a med, je ještě něco dalšího co bych měl ihned začít dělat?
dále jsem udělal celkem 4 očisty jater - no na to že je mi 20 je to celkem humus, ale dobre mi tak - celkove cca 30x 1cm sutrak a k tomu asi tak 150-200 sutraku od 1do8mm, zadneho vapenneho jsem si nevsiml, takze jestli bylt ak asi jen nejaky memsi tak do 4mm
po poslednich dvou ocistat mam ale problem s travenim, vse jsem delal podle navodu - v pul desate stava jablko, mrkev,grep, v 10 ovocne jidlo+jsem tam dal opet kokos a cesnek, kokosu tak 100g, kvuli candide, ve 13hod kefir no par hodin pote tak kolem pate vecer jsem zacal prdet-i nyni i predhcozi ocistu), uplne strasne mnozstvi vetru, to trvalo vzdy tak do 10-11vecer, pak jsem sel spat, ale opravdu co 10-20min to navsteva wc a vichrice, druhy den stolice, spini misu, smrdi kysele a to i vetry, dal jsem si tedy za cely den asi 6 pilulek acidos acidofilus nebo jak se to presne jmenuje, ale nic to nepomaha, mohl by jste poradit co s tim, po obou ocistach jsem vypil cca 3litry vody, takze jsem si streva pomerne slusne proplachnul, udelal jsem i klyystyr - vzdy jeden pred ocistnou a jeden po ociste

Dekuji mnohokráte za rady

Jarda — úte lis 09, 2010 9:19 pm
6ma píše:
zhubnul jsem na 73-74kg, schodil jsem ty skoro vsechny speky, ale na brise porad neco zustava
Beru Lugol se selénem, nedavno jsem zkousel skrvnu, vydrzela cca 6,5 hod takze jestepokracuji, beru 1x denne 30 kapek+300mcg selenu
dale obcas koupel v MMS, dale jsem testoval jedlou sodou jak je to u me s HCl, no nekrknul jsem, a tak jsem si zakoupil od uzivatele Palo z fora upramene.cz HCl 10procentní(to je asi technická 10%, jelikož jsem se tam dale dočetl ,že odpovídá cca 31% lékarenské, takže pro správné užívání (muzete mi to zkontrolovat?)1dil HCl + 9dílu vody vznikne 3,1% lékarenská , čili vezmu 1díl 3,5% a 2díly vody a muzu ,,pit"?a jeste by me zajimalo kolik je to mnozstvi 2ccm co se zde na foru pise ze se ma uzivat, odpovida to asi tak jedne polevkove lzici?popr.kolik je to ml nebo kapek z kapatka, to jsem se nejak nedocetl.
Jinak prsa se mi asi o neco zmensila ale porad zadna slava, test na candidu mam stale pozitivni i kdyz uz tam toho ke dnu tolik neklesa - da se podle toho soudit jak moc je telo zamorene cand. nebo proste dokud neco klesa tak je porad zamorene a je jedno kolik toho ,,klesa"?
muj jidelnicek je od zari stale jen syrova ovoce a zelenina, seminka orechy, nic jineho.
kvuli candide si do ovocneho jidla davam asi tak 50-100g strouhaneho kokosu, nejím banány a pomeranče, jak je to s hruškama? dále si tam dáváme tak 3-6 strouzku cesneku, nejím žádné sušené slazené ovoce, dále bych rád sehnal lněný olej a začal konečně jíst sirnou patlanici, zacit dodavat horcik, bor a med, je ještě něco dalšího co bych měl ihned začít dělat?
dále jsem udělal celkem 4 očisty jater - no na to že je mi 20 je to celkem humus, ale dobre mi tak - celkove cca 30x 1cm sutrak a k tomu asi tak 150-200 sutraku od 1do8mm, zadneho vapenneho jsem si nevsiml, takze jestli bylt ak asi jen nejaky memsi tak do 4mm
po poslednich dvou ocistat mam ale problem s travenim, vse jsem delal podle navodu - v pul desate stava jablko, mrkev,grep, v 10 ovocne jidlo+jsem tam dal opet kokos a cesnek, kokosu tak 100g, kvuli candide, ve 13hod kefir no par hodin pote tak kolem pate vecer jsem zacal prdet-i nyni i predhcozi ocistu), uplne strasne mnozstvi vetru, to trvalo vzdy tak do 10-11vecer, pak jsem sel spat, ale opravdu co 10-20min to navsteva wc a vichrice, druhy den stolice, spini misu, smrdi kysele a to i vetry, dal jsem si tedy za cely den asi 6 pilulek acidos acidofilus nebo jak se to presne jmenuje, ale nic to nepomaha, mohl by jste poradit co s tim, po obou ocistach jsem vypil cca 3litry vody, takze jsem si streva pomerne slusne proplachnul, udelal jsem i klyystyr - vzdy jeden pred ocistnou a jeden po ociste

Tu kyselinu máte slabou, ředit pouze dolitím dvou dílů vody, pak máte cca 3,5 %tní technickou a té se dává deset kapek na 0,5 litru vody. Jeden ccm je dvacet kapek z metrického kapátka. Pokud něco klesá, tak tam stále je problém a můžete třeba vyzkoušet tablety OXY-OXC, nebo práškový peroxid hořčíku. Ono sladké tolik nevadí, ale vadí v kombinaci s tukem, tak to vyzkoušejte oddělit. První je dobré dodávat hořčík, to udrží v těle rozpuštěný vápník, což je kvůli snížení kyselin nutné a dělat něco dalšího není nyní nutné, prostě to jeďte postupně a uvidíte jak se tělo bude chovat. Pokud budete mít ten problém ve střevech, tak můžete vyzkoušet dát do posledního klystýru třeba dvě deci kefíru a nahodit si tak střevní bakterie.

Vševěd — stř lis 10, 2010 9:33 am
6ma píše:

Zdravím, asi Vás zklamu, ale zvětšené prsní žlázy, tj. gynekomastii neodstraníte jinak než operativně. Dobrá zpráva je, že jakmile si jednou prsní žlázy necháte odstranit, už se Vám gynekomastie nevrátí. Pokud z toho máte opravdu komplex a není Vám to příjemné, asi bych neváhal. Jednoznačně, hubnutím se ta žláza zmenší, protože to souvisí s tukem, ale úplně to neodstraníte nikdy.

Jarda — stř lis 10, 2010 8:43 pm
Vševěd píše:
Zdravím, asi Vás zklamu, ale zvětšené prsní žlázy, tj. gynekomastii neodstraníte jinak než operativně. Dobrá zpráva je, že jakmile si jednou prsní žlázy necháte odstranit, už se Vám gynekomastie nevrátí. Pokud z toho máte opravdu komplex a není Vám to příjemné, asi bych neváhal. Jednoznačně, hubnutím se ta žláza zmenší, protože to souvisí s tukem, ale úplně to neodstraníte nikdy.

To je blbost stačí porovnat hormony a problém je minulostí. K tomu samozřejmě vede vyčištění těla a srovnání základních látek, především jódu, který řídí štítnou žlázu a tím i celý systém žláz.

6ma — sob lis 13, 2010 9:54 am
Vševěd píše:

souhlasim s panem Jardou, to co rikate je kravina, verim, ze v tele lze vsechno srovnat na takove hodnoty, ktere jsou normalni, a rezat si opravdu nic nenecham, prosim Vsevede uz do tohoto vlakna tyto stupidni blaboly nepiste, radsi sem nepiste vubec :twisted:

Curious — sob led 15, 2011 9:34 pm
6ma píše:

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se dá z rýhovatých nehtů s vroubkama na palcích na rukou něco konkrétního vyčíst? Zkoušela jsem hledat na inetrnetu, ale pokaždé je zmiňováno něco jiného....mozek, vitamin B12, ledviny, železo..... Díky, Katka

Jarda — sob led 15, 2011 10:32 pm
Curious píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se dá z rýhovatých nehtů s vroubkama na palcích na rukou něco konkrétního vyčíst? Zkoušela jsem hledat na inetrnetu, ale pokaždé je zmiňováno něco jiného....mozek, vitamin B12, ledviny, železo..... Díky, Katka

Může se jednat opravdu o více příčin, ale většinou to má souvislost s ledvinami.

6ma — stř dub 13, 2011 8:29 pm

zdravim Jardo,
tak se po delsi dobe zase ozyvam, deficit jodu jsem zrejme srovnal - skvrna je videt jeste po 9 hodinach, a z lahve meho lugola ubylo cca 1/4 coz je 250ml, mozna 300ml, pisete ze vam vydrzi skrvna pres dva dny, mam dotaz, jestli je mozne jod dodavat dal ,abych si udelal zasobu vetsi, treba pro pripad dlouhodobeho pobytu mimo domov a tedy mimo lugol a nebo uz rozhodne nedodavat a davat pouze 1x tydne 20kapek na parazity a dorovnani hladiny?

dale mam pak dotaz - zacal jsem uzivat vami zaslane roztoky - zinek , med a bor,
Zinku jsem zkousel dat napred 4 kapky a postupne jsem sel na 10kapek , ted beru denne 10 kapek a i kdyz dam polovinu davky(5) tak je mi cca 5 min blbe od zaludku, napred jsem myslel ze to dela med, protoze jsem ji vzdy vypil temer hned po zinku, ale zjistil jsem ,ze to dela zinek, pomerne dost pomuze, kdyz se pred i po nem napiju HCl, ale i tak to musim trochu vydychat, ale s tim se asi nic delat neda .. a dale mam dotaz k boru, s tim jsem vystoupal na 60 kapek/den, ten mi nic nedela, ale narozdil od zinku a medi nema zadnou chut ani zapach? zinek je celkem hnus, med je jak kdyz clovek olizuje ocelovou trubku, ale bor zadna chut?jako by v te lahvi byla voda :lol:

a potom mam dotaz jeste ohledne selenu - ten jsem dodaval s lugolem postupne az tech 600mcg denne, pak jsem s lugolem prestal a selen jsem prestal take, celkem jsem vyuzival 400 kapsli po 100mcg(2baleni), ale zrejme to ani nahodou nestaci, jelikoz ,kdyz si koupim para orechy ,tak se pomerne casto stane ,ze sezeru cely pytlik na posezeni(100mg) coz je vzhledem k vami doporucovane denni davce para 1-2 kusy ponekud vyhrocene, takze budu v selenu pokracovat, mam ale dotaz kolik ho muzu denne brat, kdyz uz neberu lugol? muzu 200mcg nebo i vice?
jeste zmerim teplotu pod jazykem az sezenu teplomer, ale prsa se zatim nemeni, mam zacit doplnovat jeste nejake dalsi prvky pro funkci stitne zl.?

Dekuji moc za info

Jarda — čtv dub 14, 2011 10:01 am
6ma píše:
zdravim Jardo,
tak se po delsi dobe zase ozyvam, deficit jodu jsem zrejme srovnal - skvrna je videt jeste po 9 hodinach, a z lahve meho lugola ubylo cca 1/4 coz je 250ml, mozna 300ml, pisete ze vam vydrzi skrvna pres dva dny, mam dotaz, jestli je mozne jod dodavat dal ,abych si udelal zasobu vetsi, treba pro pripad dlouhodobeho pobytu mimo domov a tedy mimo lugol a nebo uz rozhodne nedodavat a davat pouze 1x tydne 20kapek na parazity a dorovnani hladiny?

dale mam pak dotaz - zacal jsem uzivat vami zaslane roztoky - zinek , med a bor,
Zinku jsem zkousel dat napred 4 kapky a postupne jsem sel na 10kapek , ted beru denne 10 kapek a i kdyz dam polovinu davky(5) tak je mi cca 5 min blbe od zaludku, napred jsem myslel ze to dela med, protoze jsem ji vzdy vypil temer hned po zinku, ale zjistil jsem ,ze to dela zinek, pomerne dost pomuze, kdyz se pred i po nem napiju HCl, ale i tak to musim trochu vydychat, ale s tim se asi nic delat neda .. a dale mam dotaz k boru, s tim jsem vystoupal na 60 kapek/den, ten mi nic nedela, ale narozdil od zinku a medi nema zadnou chut ani zapach? zinek je celkem hnus, med je jak kdyz clovek olizuje ocelovou trubku, ale bor zadna chut?jako by v te lahvi byla voda :lol:

a potom mam dotaz jeste ohledne selenu - ten jsem dodaval s lugolem postupne az tech 600mcg denne, pak jsem s lugolem prestal a selen jsem prestal take, celkem jsem vyuzival 400 kapsli po 100mcg(2baleni), ale zrejme to ani nahodou nestaci, jelikoz ,kdyz si koupim para orechy ,tak se pomerne casto stane ,ze sezeru cely pytlik na posezeni(100mg) coz je vzhledem k vami doporucovane denni davce para 1-2 kusy ponekud vyhrocene, takze budu v selenu pokracovat, mam ale dotaz kolik ho muzu denne brat, kdyz uz neberu lugol? muzu 200mcg nebo i vice?
jeste zmerim teplotu pod jazykem az sezenu teplomer, ale prsa se zatim nemeni, mam zacit doplnovat jeste nejake dalsi prvky pro funkci stitne zl.?

Dekuji moc za info

Předávkovávat se jódem není moc dobrý nápad a určitě bych ho zbytečně do sebe necpal. On se zase tak snadno z těla nevylučuje, čili nějakou dobu vám to určitě vydrží i při malých dávkách jednou týdně. U těch minerálů jde o celkem normální počáteční reakci, ale to se postupně srovná, zinek je opravdu chuťově nepříjemný, ale není nijak nebezpečný. Ten bór opravdu nemá prakticky žádnou chuť, ale nebojte se, je ho tam dost. Toho selenu opravdu tak těch 200 mcg, jinak by bylo nutné si nechat udělat vlasovou analýzu a objektivně zjistit stav. Většinou to závisí na těchto dvou prvcích, nicméně je vhodné mít srovnané vše, aby se hormony srovnaly. Možná by jste mohl vyzkoušet čaj z kotvičníku, to dost podporuje mužské hormony a teoreticky by to na daný problém mohlo mít pozitivní vliv.

6ma — pát dub 15, 2011 12:07 am

diky za info,
kotvicnik jsem po precteni par webů objednal, jsem na nej velmi zvedav :), jinak co se tyce zinku by me zajimalo, kolik je mozne ho pro srovanni deficitu denne brat? na etikete pisete ze u nemocnych az 200mg, je tedy mozne u ,,,,zdravych""" brat treba 100mg denne ?a pokud ano ,kolik k tomu medi popr. boru zavisi-li to i na nem?

Dekuji moc a zdravim

Jarda — pát dub 15, 2011 7:02 am
6ma píše:
diky za info,
kotvicnik jsem po precteni par webů objednal, jsem na nej velmi zvedav :), jinak co se tyce zinku by me zajimalo, kolik je mozne ho pro srovanni deficitu denne brat? na etikete pisete ze u nemocnych az 200mg, je tedy mozne u ,,,,zdravych""" brat treba 100mg denne ?a pokud ano ,kolik k tomu medi popr. boru zavisi-li to i na nem?

Dekuji moc a zdravim

Tak pokud je deficit, není problém těch 200 mg brát a k tomu tak 3 mg mědi. Pokud deficit není je vhodné držet udržovací dávkování a to se pohybuje od 15 do 50 mg denně a na každých 30 mg zinku dát 1 mg mědi.

Vševěd — pát dub 15, 2011 6:46 pm
6ma píše:
souhlasim s panem Jardou, to co rikate je kravina, verim, ze v tele lze vsechno srovnat na takove hodnoty, ktere jsou normalni, a rezat si opravdu nic nenecham, prosim Vsevede uz do tohoto vlakna tyto stupidni blaboly nepiste, radsi sem nepiste vubec :twisted:

Ano, na normální hodnoty to srovnat lze, ale tkáň, která vznikne následkem zvýšené hladiny estrogenu v těle už se odstranit nedá. Stupidní bláboly? Nepište vůbec? Můžu Vás upozornit, že o dané tématice vím daleko víc, než Vy. Anebo spíš touhle dobou už to víte taky. Nezmizelo to, co?

Vševěd — pát dub 15, 2011 6:48 pm
Jarda píše:
To je blbost stačí porovnat hormony a problém je minulostí. K tomu samozřejmě vede vyčištění těla a srovnání základních látek, především jódu, který řídí štítnou žlázu a tím i celý systém žláz.

Odpovídám se značným zpožděním, nicméně přece. Porovnat hormony stačí k tomu, aby se obnovilo třeba libido, ale zcela určitě ne ke zmizení už vzniklé tkáně. A že už jsem nějakých gynekomastií viděl.

Vševěd — pát dub 15, 2011 7:02 pm
Jarda píše:
Tak pokud je deficit, není problém těch 200 mg brát a k tomu tak 3 mg mědi. Pokud deficit není je vhodné držet udržovací dávkování a to se pohybuje od 15 do 50 mg denně a na každých 30 mg zinku dát 1 mg mědi.

Jen aby se Vám trošku rozšířily obzory: ke gynekomastii nedochází z nadbytku estrogenu, ale z nadbytku testosteronu. Ten se v nadbytku konvertuje na estrogen a způsobuje gynekomastii. Takže řešit to tím, že se bude dotyčný snažit o ještě větší produkci testosteronu je kontraproduktivní.
A dávky zinku okolo 200 mg denně? Good luck, něčím podobným jsem se obstojně dokurvil... V takových dávkách už nepomáhá ani měď /která by se měla mimochodem dávkovat v poměru 1 ku 15 se zinkem - a k tomu 20 mg železa/. V těchto poměrech se tyto minerály přidávají do multivitamínových přípravků. 15 mg zinek, 1 mg měď, 20 mg železo.

Jarda — pát dub 15, 2011 10:07 pm
Vševěd píše:
Jen aby se Vám trošku rozšířily obzory: ke gynekomastii nedochází z nadbytku estrogenu, ale z nadbytku testosteronu. Ten se v nadbytku konvertuje na estrogen a způsobuje gynekomastii. Takže řešit to tím, že se bude dotyčný snažit o ještě větší produkci testosteronu je kontraproduktivní.
A dávky zinku okolo 200 mg denně? Good luck, něčím podobným jsem se obstojně dokurvil... V takových dávkách už nepomáhá ani měď /která by se měla mimochodem dávkovat v poměru 1 ku 15 se zinkem - a k tomu 20 mg železa/. V těchto poměrech se tyto minerály přidávají do multivitamínových přípravků. 15 mg zinek, 1 mg měď, 20 mg železo.

Tak popište co jste tak obstojně dokurvil ať se na ten váš příspěvek dá nějak odpovědět, protože jinak se budeme zbytečně bavit o ničem.

Vševěd — pát dub 15, 2011 10:26 pm
Jarda píše:
Tak popište co jste tak obstojně dokurvil ať se na ten váš příspěvek dá nějak odpovědět, protože jinak se budeme zbytečně bavit o ničem.

Rozhodil jsem si krvetvorbu, dosral imunitu a chytil plicní chlamydie, ze kterých se kurýruju dvojema antibiotikama. Prosím žádné doporučení na MMS, poněvadž po jedné kapce mně řezaly ledviny tak,
že nějakých dvacet bych asi nepřežil.

Jarda — pát dub 15, 2011 10:44 pm
Vševěd píše:
Rozhodil jsem si krvetvorbu, dosral imunitu a chytil plicní chlamydie, ze kterých se kurýruju dvojema antibiotikama. Prosím žádné doporučení na MMS, poněvadž po jedné kapce mně řezaly ledviny tak,
že nějakých dvacet bych asi nepřežil.

Krvetvorbu si za určitých okolností lze zinkem rozházet, ovšem nepřímo vyrabováním mědi. Na celém procesu se také podílí i kobalt a molybden, kteří spolu s mědí uvolňují železo z jater. Pokud ho uvolníte je nesmysl ho brát, železo se nijak nespotřebovává, ani nemizí pokud člověk masivně nekrvácí a jeho suplementace je tedy vysoce nebezpečná, protože je mimořádně toxické. Pokud tedy dodáte měď jak v jídle, tak v suplementech a máte i zbylé dva prvky v pořádku, není důvod k obavám z předávkování zinku i při takto vysoké dávce a třeba léčbu rakovin si bez toho vůbec nedovedu představit. Chlamydie jste asi nechytil díky zinku, ale již dávno předtím a toto je pouze rozdráždilo, antibiotika vám zase rozhodí kvasinku a jedete další kolo. Ten zinek by vám nic takového neudělal a plísně i kvasinky ho nemají rády, čili vytestovat jeho hladinu a při nedostatku jednoznačně dodávat. MMS ledviny opravdu zatěžuje, ale jak u koho a jde o stav kdy musí tělo likvidovat hromadu pobitých breberek. Třeba já jsem pouze z cvičných důvodů vyzkoušel 60 kapek za hodinu, což by většinu lidí zlomilo a nic se nedělo, čili nedomnívám se, že problém je v tom MMS, ale v zamoření vašeho organizmu a v oslabených ledvinách.

Vševěd — sob dub 16, 2011 8:36 am

Na testech jsem měl málo leukocytů a železa. Není se čemu divit, užíval jsem kvanta zinku a mědi ve správném poměru, ale železo jsem zvlášť nedodával a proto chybělo, o tom se leckde píše, že tento poměr je důležité dodržet.
Jsem silně proti ATB ale v případě boreliózy nebo chlamydií bych neváhal ani milisekundu a dal bych si je znova. Příběhy lidí z borelioza.cz nebo chlamydie.info jsou dostatečně výmluvné.
Ledvinu nemám oslabenou, mám tam špatnou pánvičku, od přírody. Každopádně zkušenosti s bolestí ledvin u MMS jsou poměrně časté, pokud Vy snesete 60 kapek neznamená, že někomu jinému to
nebude dělat špatně.
Co v každém případě nechápu je, proč brojíte proti ATB když MMS nebo koloidní stříbro funguje naprosto stejně - zabíjí všechno, co mu přijde do cesty. MMS nebo koloidní stříbro zabíjí i probiotické
kultury a v tomto ohledu mezi nimi není rozdíl oproti ATB. Domnívat se, že je MMS tak empatické, že pozná, která bakterie je přátelská k tělu a která ne je naprostá bláhovost.

Jarda — sob dub 16, 2011 10:29 am
Vševěd píše:
Na testech jsem měl málo leukocytů a železa. Není se čemu divit, užíval jsem kvanta zinku a mědi ve správném poměru, ale železo jsem zvlášť nedodával a proto chybělo, o tom se leckde píše, že tento poměr je důležité dodržet.
Jsem silně proti ATB ale v případě boreliózy nebo chlamydií bych neváhal ani milisekundu a dal bych si je znova. Příběhy lidí z borelioza.cz nebo chlamydie.info jsou dostatečně výmluvné.
Ledvinu nemám oslabenou, mám tam špatnou pánvičku, od přírody. Každopádně zkušenosti s bolestí ledvin u MMS jsou poměrně časté, pokud Vy snesete 60 kapek neznamená, že někomu jinému to
nebude dělat špatně.
Co v každém případě nechápu je, proč brojíte proti ATB když MMS nebo koloidní stříbro funguje naprosto stejně - zabíjí všechno, co mu přijde do cesty. MMS nebo koloidní stříbro zabíjí i probiotické
kultury a v tomto ohledu mezi nimi není rozdíl oproti ATB. Domnívat se, že je MMS tak empatické, že pozná, která bakterie je přátelská k tělu a která ne je naprostá bláhovost.

Co to je kvanta, uveďte nějaké denní dávky a dobu užívání. Také je podstatné z jakého deficitu jste to rovnal. Železo se opravdu nespotřebovává a jak máte v pořádku ty další prvky?
Někdy se to bez těch antibiotik opravdu neobejde, ale určitě minimalizovat. Já také nikomu nedoporučuji, aby to po mě zkoušel, pouze uvádím co je možné. Rozdíl tam je a to velice podstatný, MMS ani koloidní stříbro nemnoží v těle plísně jako antibiotika a v tom spatřuji jejich nejhlavnější slabinu, nicméně v některých případech jsou určitě vhodná, protože pozitiva převýší nad touto negativní vlastností, která se dá přelíčit následně.

Vševěd — sob dub 16, 2011 12:27 pm

Užíval jsem kombinovaný přípravek měď plus zinek 1 ku 15. Cca 4-5 denně. Ale pak jsem si k nim opatřil ještě multivitamín s minerály a ani jsem si nepřečetl, že tam byl další zinek a měď.
ATB nemají žádný přímý vliv na plísně, to je špatný výklad. ATB prostě vymlátí probiotické kultury ze střev a pokud je člověk po cca 2 hodinách nedoplní, jejich místo zaberou kvasinky.
Ale to je naprosto stejné ať člověk užívá ATB, nebo koloidní stříbro či MMS. Princip fungování je stejný, proto se o koloidním stříbře mluví jako o "přírodním antibiotiku". Ale považovat MMS
nebo koloidní stříbro za něco "zdravého" je nesmysl. Je to prostě zabiják bakterií, ať dobrým nebo špatných.

Jarda — ned dub 17, 2011 7:00 pm
Vševěd píše:
Užíval jsem kombinovaný přípravek měď plus zinek 1 ku 15. Cca 4-5 denně. Ale pak jsem si k nim opatřil ještě multivitamín s minerály a ani jsem si nepřečetl, že tam byl další zinek a měď.
ATB nemají žádný přímý vliv na plísně, to je špatný výklad. ATB prostě vymlátí probiotické kultury ze střev a pokud je člověk po cca 2 hodinách nedoplní, jejich místo zaberou kvasinky.
Ale to je naprosto stejné ať člověk užívá ATB, nebo koloidní stříbro či MMS. Princip fungování je stejný, proto se o koloidním stříbře mluví jako o "přírodním antibiotiku". Ale považovat MMS
nebo koloidní stříbro za něco "zdravého" je nesmysl. Je to prostě zabiják bakterií, ať dobrým nebo špatných.

A to jste nikde nečetl, že se tyto dva prvky nemají dodávat najednou, protože se jejich vstřebatelnost zásadně snižuje, případně se jeden nevstřebá vůbec a druhý v plném objemu. Ono ne všechno co produkuje moderní farmacie má nějakou logiku. U těch antibiotik to píšete správně, ale naprosté většině lidí se to podaří tak, jak jsem to psal. Já tam přeci jen vidím značný rozdíl a to ve vedlejších účincích na imunitu, které koloidní stříbro nemá prakticky žádné a MMS minimální.

Vševěd — ned dub 24, 2011 10:25 am

Nečetl, a ani jsem tuto informaci nikde nenašel. Můžete mi toto svoje tvrzení nějak doložit? Nikde o tom není ani zmínka, všichni výrobci multivitamínů a minerálních přípravků je dávají dohromady.
Zdá se mi, že je to argument, který jste si "vycucal z prstu":-)

Jarda — ned dub 24, 2011 6:45 pm
Vševěd píše:
Nečetl, a ani jsem tuto informaci nikde nenašel. Můžete mi toto svoje tvrzení nějak doložit? Nikde o tom není ani zmínka, všichni výrobci multivitamínů a minerálních přípravků je dávají dohromady.
Zdá se mi, že je to argument, který jste si "vycucal z prstu":-)

Určitě jsem si nic nevycucal a dokládat nic nemusím, přesto si přečtěte třeba toto, http://www.medportal.cz/aktuality/med-z ... pove-prvky a jiných informací na téma konkurenčního boje o vstřebávání mezi zinkem a mědí je na netu tolik, že jste asi hledal dost špatně.

Vševěd — ned dub 24, 2011 8:16 pm
Jarda píše:
Určitě jsem si nic nevycucal a dokládat nic nemusím, přesto si přečtěte třeba toto, http://www.medportal.cz/aktuality/med-z ... pove-prvky a jiných informací na téma konkurenčního boje o vstřebávání mezi zinkem a mědí je na netu tolik, že jste asi hledal dost špatně.

Vida, mám máslo na hlavě. Omlouvám se.

Jarda — ned dub 24, 2011 8:53 pm
Vševěd píše:
Vida, mám máslo na hlavě. Omlouvám se.

Není třeba, nikdo není vševědoucí a čím více toho člověk ví, tím více o sobě pochybuje, protože stále více ví, jak toho ví málo.

6ma — čtv kvě 12, 2011 10:19 pm
Jarda píše:
A to jste nikde nečetl, že se tyto dva prvky nemají dodávat najednou, protože se jejich vstřebatelnost zásadně snižuje, případně se jeden nevstřebá vůbec a druhý v plném objemu. Ono ne všechno co produkuje moderní farmacie má nějakou logiku. U těch antibiotik to píšete správně, ale naprosté většině lidí se to podaří tak, jak jsem to psal. Já tam přeci jen vidím značný rozdíl a to ve vedlejších účincích na imunitu, které koloidní stříbro nemá prakticky žádné a MMS minimální.

Jardo,
jen pro kontrolu - v pripade ze uzivam chlorid mednaty a zinecnaty dodany od vas, tak je muzu brat najednou ve stejny cas? a lze k tomu (take ve stejny cas) jeste prihodit selen,lugol a kys. boritou-take od vas) ?

rad bych mineraly a prvky bral takto
rano pred jidlem- chlorid horecnaty, chlorid draselny, kaolin popr. jeste trochu him.soli vse vypito hned za sebou

vecer - chlorid: mednaty,zinecnaty, kys boritou,selen, jod - vse vypito hned za sebou

nebude se tam takto nic tlouct?
a jeste mam dotaz jestli u te ,,vecerni" kombinace vadi, pokud ji beru treba hodinu po jidle? pokud totiz zinek nebo med vezmu na prazdny zaludek/nebo i po ranu po ovcne stave, tak je mi z toho nejakou chvili docela blbe a to se mi trpet kazdy den nechce

diky za info

davoo — pát kvě 13, 2011 10:09 am

Aj mne bývalo po zinku naprd, ale to je asi kvôli tomu, že to ZOO nemá zrovna v láske... Časom to prejde.

Jarda — pát kvě 13, 2011 7:56 pm
6ma píše:
Jardo,
jen pro kontrolu - v pripade ze uzivam chlorid mednaty a zinecnaty dodany od vas, tak je muzu brat najednou ve stejny cas? a lze k tomu (take ve stejny cas) jeste prihodit selen,lugol a kys. boritou-take od vas) ?

rad bych mineraly a prvky bral takto
rano pred jidlem- chlorid horecnaty, chlorid draselny, kaolin popr. jeste trochu him.soli vse vypito hned za sebou

vecer - chlorid: mednaty,zinecnaty, kys boritou,selen, jod - vse vypito hned za sebou

nebude se tam takto nic tlouct?
a jeste mam dotaz jestli u te ,,vecerni" kombinace vadi, pokud ji beru treba hodinu po jidle? pokud totiz zinek nebo med vezmu na prazdny zaludek/nebo i po ranu po ovcne stave, tak je mi z toho nejakou chvili docela blbe a to se mi trpet kazdy den nechce

diky za info

Tak dá se to tak užívat, ale vstřebatelnost je pak výrazně menší. Ideální je měď ráno po jídle a zinek nalačno večer těsně před spaním a s trochou kyseliny chlorovodíkové, ale to jsem zde již psal.

6ma — sob kvě 14, 2011 10:35 am

dekuji za odpoved, tak to tedy zkusim brat takto, dosud jsem to vzdy bral rano nalacno takze to bude tim, jinak ta nizka vstrebatelnost se tyka pouze te medi a zinku dohromady? ostatni co jsem vypsal se dohromady spolu brat tedy muze?

Dekuji

Jarda — sob kvě 14, 2011 9:16 pm
6ma píše:
dekuji za odpoved, tak to tedy zkusim brat takto, dosud jsem to vzdy bral rano nalacno takze to bude tim, jinak ta nizka vstrebatelnost se tyka pouze te medi a zinku dohromady? ostatni co jsem vypsal se dohromady spolu brat tedy muze?

Dekuji

Ano, jenom zinku a mědi, to ostatní není problém.

6ma — pát kvě 20, 2011 11:14 pm

zdravim,
tak kotvicnik uz beru, akorat by me zajimalo kolik ho denne doporucujete a jak nejlepe ho brat? na netu jsem nasel vice navodu a take zpusobu delani toho caje, nejvic se mi libil navod ,ze se rozemele najemno a pak se caj vypije i s tim vyluhem, ale docela to drhne v krku :lol: ,je tedy nejucinejsi jak zde pisete davat ho rozemlety do tobolek a polykat v syrovem/susenem stavu?

Dekuji

Jarda — sob kvě 21, 2011 7:25 am
6ma píše:
zdravim,
tak kotvicnik uz beru, akorat by me zajimalo kolik ho denne doporucujete a jak nejlepe ho brat? na netu jsem nasel vice navodu a take zpusobu delani toho caje, nejvic se mi libil navod ,ze se rozemele najemno a pak se caj vypije i s tim vyluhem, ale docela to drhne v krku :lol: ,je tedy nejucinejsi jak zde pisete davat ho rozemlety do tobolek a polykat v syrovem/susenem stavu?

Dekuji

Vhodné dávkování pro muže je tak od 1,5g do 10 g denně a mě přijde jako ideální dávka cca 2,5-3 g denně dlouhodobě. Nevím, zda u prásku v tobolkách jde o nejúčinnější způsob podávání, ale je pohodlný, přičemž dávku není potřeba vážit, je prostě daná počtem tablet. Mám vyzkoušeno, že 9 tablet velikosti 0 poctivě naplněných na tobolkovačce je víceméně přesně 3 g a pokud to rozdělíte na tři dávky, tak jde o ideální příjem v průběhu dne.

Sikec7 — úte čec 25, 2017 11:36 pm

Dobrý den,
Je mi 23 let, meřím 187cm, vážím 100kg. Mám problém s velikostí mých prs,bradavek a problém při močení i s ejakuací.

Problém prsou už se snažím vyřešit snad od svých 15 roků. Hodně mě to leze do mé psychiky a ničí mě to ale nepřestávám s tím bojovat! Prsa jsou spíše zvětšená a bradavky znatelně nafouklé. Pouze v chladném počasí či husí kůži jse mi prsa smrští. Pro mě toto není normální a tak bych se chtěl zeptat zda se jedná o gynecomastii popřípadně co by ste mi doporučili. Budu rád za každou radu.

Dále problém s močením. Pokaždé když jdu na malou mám problém s tím vůbec začít močit. Vždy mě to trvá několik minut pocit jako bych měl močovod ucpaný prostě můžu tlačit jak chci ale močit né. Poté co si ulevím pokaždé mi ještě ukápne pár kapek. Dost nepříjmený pocit! A na konec při ejakuaci mám pocit pálení v močovodu (je toto normální?).

Zhruba už měsíc si připravuji tzv. živou vodu pomocí šungitové drti. Dále se snažím vynechávat veškerou mouku. Zaměřuji se na RAW stravu ale v tom prostředí kde aktuálně žiji to nejde dělat na 100% když máte lednici plnou mastných výrobků, salámu, sýrů a ruzných levných jogurtů a takovým podobným produktů(no prostě klasická česká domácnost). Snažím se v poslední době spíše jíst ovoce a zeleninu s masem ale to bude ještě dlouhá trat než dokáži přejít na 100% RAW stravu.

Tento způsob stravování a celkově zajimání se o alternativní metody jsem začal praktikovat až po té co sem měl problém s imunitou zhruba před 2 rokami, když jsem byl neustále nemocný. Poté co jsem objevil sílu česneku (přírodního léčiva) od té doby jsem nespolkl ani jednu tabletku proti bolesti už 2 roky a to je ten důvod proč se ptám zde. Jaký přírodní způsob by mi dokázal pomoci.

Děkuji za každou informaci týkající se mého problému s pozdravem a přání hezkého dne Adam.

Alopat — stř čec 26, 2017 6:57 pm

Máte splašené hormony, už jste byl na ultrazvuku (štítná žláza, nadledvinky, prostata) a cétéčku (hypofýza)? Naposledy se to tu řešilo jako Cushingův syndrom - estrogenní dominance s toxicitou mědi. Endokrinogickému a parazitologickému vyšetření, které by mohlo odalit příčinu adrenální únavy a chronického stresu se nevyhnete.
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=79582#p79582

K prostudování:
https://metabolichealing.com/the-endocrine-journey-steroidal-hormones-their-pathways/
https://www.celostnimedicina.cz/stresovy-hormon.htm
https://www.celostnimedicina.cz/naraznikovy-system-v-nasem-tele.htm
http://zdraviahubnuti.cz/httpzdraviahubnuti-czp345previewtrue/
https://vedomec.com/2015/06/10/progesteron-a-zmensovanie-muzskeho-poprsia-a-prostaty/

Sikec7 — stř čec 26, 2017 11:00 pm

Dobrý den, na ultrazvuku ani cétečku jsem nebyl. Ale možná by to k tomu směřovalo když jsem v roku zhruba 2011 v létě měl silnou angínu. Tak mi z krve diagnostikovali že jsem prodělal mononukleózu. Takže by ste doporučil to Endokrinogické a parazitologické vyšetření.

Děkuji

Alopat — pát čec 28, 2017 9:00 pm

Doplňte si všechny potřebné vitamíny a minerály s důrazem na funkci štítné žlázy, vyhýbejte se pití z PET lahví, EET účtenkám a parabenům, z endokrinologie a běžného rozboru moči a krve by mělo být jasné, které žlázy s vnitřní sekrecí nefungují a rovněž, zda-li bude potřeba parazitologické vyšetření. Samozřejmě, potřebujete k tomu zkušenosti nebo člověka, který je schopen to na základě příznaků a varovných čísel z odběru poznat.

Sikec7 — sob srp 05, 2017 11:40 am

Doporučil by ste například pyré z acai? : https://www.folly.cz/vetsivitalita/alln ... io-500-ml/

Alopat — sob srp 05, 2017 3:32 pm

Abychom si rozuměli, myslel jsem srovnat elektrolyty (poměr sodíku k draslíku a hořčíku k vápníku) a doplnit základní vitamíny a minerály (najdete na webu) důležité pro obnovení tělesných funkcí - zejména štítné žlázy a nadledvinek, kde se samozřejmě adekvátně stavu adrenálního vyčerpání mohou uplatnit i harmonizující, povzbuzující či tlumící koření a byliny a následně endokrinologické vyšetření a odběry, aby se vyloučila organická příčina nad rámec zbytnění (žláz s vnitřní sekrecí) způsobeného kupříkladu u štítné žlázy a příštítných tělísek nedostatkem jódu, bóru a Vitamínu D a teprve posléze hormonální suplementaci (např. progesteron krémem, souběžný účinek na 5-alfa reduktázu a aromatázu) odstraňující dominanci a zajišťující inhibici nadměrné tvorby ženských a mužských hormonů.

Jarda — ned srp 20, 2017 10:51 am
Sikec7 píše:
Dobrý den,
Je mi 23 let, meřím 187cm, vážím 100kg. Mám problém s velikostí mých prs,bradavek a problém při močení i s ejakuací.

Problém prsou už se snažím vyřešit snad od svých 15 roků. Hodně mě to leze do mé psychiky a ničí mě to ale nepřestávám s tím bojovat! Prsa jsou spíše zvětšená a bradavky znatelně nafouklé. Pouze v chladném počasí či husí kůži jse mi prsa smrští. Pro mě toto není normální a tak bych se chtěl zeptat zda se jedná o gynecomastii popřípadně co by ste mi doporučili. Budu rád za každou radu.

Dále problém s močením. Pokaždé když jdu na malou mám problém s tím vůbec začít močit. Vždy mě to trvá několik minut pocit jako bych měl močovod ucpaný prostě můžu tlačit jak chci ale močit né. Poté co si ulevím pokaždé mi ještě ukápne pár kapek. Dost nepříjmený pocit! A na konec při ejakuaci mám pocit pálení v močovodu (je toto normální?).

Zhruba už měsíc si připravuji tzv. živou vodu pomocí šungitové drti. Dále se snažím vynechávat veškerou mouku. Zaměřuji se na RAW stravu ale v tom prostředí kde aktuálně žiji to nejde dělat na 100% když máte lednici plnou mastných výrobků, salámu, sýrů a ruzných levných jogurtů a takovým podobným produktů(no prostě klasická česká domácnost). Snažím se v poslední době spíše jíst ovoce a zeleninu s masem ale to bude ještě dlouhá trat než dokáži přejít na 100% RAW stravu.

Tento způsob stravování a celkově zajimání se o alternativní metody jsem začal praktikovat až po té co sem měl problém s imunitou zhruba před 2 rokami, když jsem byl neustále nemocný. Poté co jsem objevil sílu česneku (přírodního léčiva) od té doby jsem nespolkl ani jednu tabletku proti bolesti už 2 roky a to je ten důvod proč se ptám zde. Jaký přírodní způsob by mi dokázal pomoci.

Děkuji za každou informaci týkající se mého problému s pozdravem a přání hezkého dne Adam.

Dobře vám radí člen Alopat a určitě bych řešil ty hormony. Mnohdy je problém spojen s chronickým stresem, tedy je potřeba se zmyslet co a jak dělám a zda není vhodné ve svém životě udělat zásadní změny. Každopádně pokud nejíte nějak moc a nečumíte celý den bez pohybu do nějakého monitoru tak metabolizmus jede blbě protože ta vaše váha je již moc vysoká, což není přirozené.

Denna — pon čen 29, 2020 10:16 pm
Alopat píše:
Doplňte si všechny potřebné vitamíny a minerály s důrazem na funkci štítné žlázy, vyhýbejte se pití z PET lahví, EET účtenkám a parabenům, z endokrinologie a běžného rozboru moči a krve by mělo být jasné, které žlázy s vnitřní sekrecí nefungují a rovněž, zda-li bude potřeba parazitologické vyšetření. Samozřejmě, potřebujete k tomu zkušenosti nebo člověka, který je schopen to na základě příznaků a varovných čísel z odběru poznat.

Jee tak to mě moc pobavilo, to s tím vyhýbáním EET účtenkám. Máte na mysli jako tohle? To je šokující. Já vím, že bych to měla brát vážně a neměla bych se něčemu takovému smát. Takže můžu prosím otázku? Co ty účtenky obsahují tak hrozného, že se po nic děje taková porucha u mužů? To je opravdu až skoro neuvěřitelné, ale ráda se nechám poučit.

Alopat — pon čen 29, 2020 11:33 pm
Denna píše:
Jee tak to mě moc pobavilo, to s tím vyhýbáním EET účtenkám. Máte na mysli jako tohle? To je šokující. Já vím, že bych to měla brát vážně a neměla bych se něčemu takovému smát. Takže můžu prosím otázku? Co ty účtenky obsahují tak hrozného, že se po nic děje taková porucha u mužů? To je opravdu až skoro neuvěřitelné, ale ráda se nechám poučit.

Připouštím, že existují jedinci, o kterých se říká, že by si nechali pro korunu vrtat koleno a než aby zbytečně tratili korunu, tak raději podstoupí neúměrnou zdravotní újmu, v tomto případě expozici endokrinním disruptorem. Na druhou stranu nechat se ošidit jistě není příjemné, takže pokud se člověk nechce vyhýbat účtenkám, zbývá mu ještě manipulace s nimi v rukavicích. Zplodit a rodit děti bude směšné, až se impotence a sterilita stane normou.

Dangerous BPA toxic exposure is worse from handling thermal paper receipts than eating food packaged
in BPA plastics
https://nexusnewsfeed.com/article/home-family-pets/dangerous-bpa-toxic-exposure-is-worse-from-handling-thermal-paper-receipts-than-eating-food-packaged-in-bpa-plastics/
Worse than BPA? Toxic BPS chemical found hiding in receipts, recycled paper
https://www.naturalnews.com/036497_bpa_bps_chemical.html
Study: More than half of store receipts and nearly all money bills contain dangerously high levels of toxic BPA
https://www.naturalnews.com/031858_store_receipts_BPA.html
DON’T keep the receipt: It contains BPA, a well-known endocrine disruptor
https://www.naturalnews.com/2019-04-03-receipt-contains-bpa-a-well-known-endocrine-disruptor.html

bodhisutfa — čtv čec 23, 2020 7:56 pm

V úvodu ten chlapec píše, že má asi vysokou hladinu estrogenu. Následně mu bylo raděno, že hormonální záleźitosti se dají srovnat pomocí jódu. Jak?? A mimo to - vážně může estrogenní dominance způsobit konzumace kuřecího?

Jarda — čtv čec 23, 2020 8:12 pm
bodhisutfa píše:
V úvodu ten chlapec píše, že má asi vysokou hladinu estrogenu. Následně mu bylo raděno, že hormonální záleźitosti se dají srovnat pomocí jódu. Jak?? A mimo to - vážně může estrogenní dominance způsobit konzumace kuřecího?

Srovnáním jódu do normálních hladin dle vyšetření z laboratoře. Kuřata jsou značně kontaminovaná a plná hormonů tedy estrogen zvedat skutečně mohou, ale ne vyvolat přímo estrogenní dominanci.

bodhisutfa — čtv čec 23, 2020 8:21 pm

Tak pocitam ze ty hormony budou potad o tom samem - klid a mozna dorovnani nejakych chybejicich latek. Zajimave u kolika problemu hraji hormony prim.

Jarda — čtv čec 23, 2020 9:06 pm
bodhisutfa píše:
Tak pocitam ze ty hormony budou potad o tom samem - klid a mozna dorovnani nejakych chybejicich latek. Zajimave u kolika problemu hraji hormony prim.

Tak jistě, neznám nikoho kdo je vyčerpaný a v nervech a má hormony v cajku.

Rosta69 — čtv úno 11, 2021 6:28 pm

Taky mám problém s gynekomastii...bral jsem topikální finasterid a narostlo mi jedno prso větší a z boku z vnější straně bolí...žádné hrudky nebo něco vněm nemám.Finasterid jsem vysadil ale nevím jestli se to urovná do normálu.Zařadil jsem do stravy kotvičník a macu ale mám obavu že to nepomuže.

Jarda — čtv úno 11, 2021 7:55 pm
Rosta69 píše:
Taky mám problém s gynekomastii...bral jsem topikální finasterid a narostlo mi jedno prso větší a z boku z vnější straně bolí...žádné hrudky nebo něco vněm nemám.Finasterid jsem vysadil ale nevím jestli se to urovná do normálu.Zařadil jsem do stravy kotvičník a macu ale mám obavu že to nepomuže.

Měl by jste si porovnat hladiny progesteronu a estrogenu a ne laborovat.

Rosta69 — čtv úno 11, 2021 9:57 pm

Jasně...ale obvodák mi to udělat nechce...a urologa máme tady jediného a ten už nové pacienty nebere.

Jarda — čtv úno 11, 2021 10:05 pm
Rosta69 píše:
Jasně...ale obvodák mi to udělat nechce...a urologa máme tady jediného a ten už nové pacienty nebere.

A co vám brání dojít si do laboratoře a ty testy si zaplatit, nebo si nechat udělat testy ze slin které nabízíme na e-schopu.

Rosta69 — pát úno 26, 2021 11:27 pm

Ahoj...chci se zeptat kde je pravda.Kvůli vlasům jsem asi 2 měsíce bral Finasterid po kterém se mi zvětšily prsa a tak jsem to vysadil ale v té době mi někdo radil brát k tomu Tribulus Terrestris kterej brání tomuto problému a že je dobré jej brát dlouhodobě.Tak jsem teda nakoupil několik balení originál bulharského tribulusu a ted sem našel tento článek a nemužu tomu uvěřit,,,,tribulus podle tohoto článku spíš napomáhá v rozvoji Gynekomastie

viz
https://cs.qaz.wiki/wiki/Gynecomastia

Odhaduje se, že asi 10–25% případů je výsledkem užívání léků známých jako nefyziologická gynekomastie. Mezi léky, o nichž je známo, že způsobují gynekomastii, patří cimetidin , ketokonazol , analogy hormonů uvolňujících gonadotropiny , lidský růstový hormon , lidský choriový gonadotropin , inhibitory 5α-reduktázy, jako je finasterid a dutasterid , některé estrogeny používané k léčbě rakoviny prostaty , a antiandrogeny, jako je bikalutamid , flutamid a spironolakton . Mezi léky, které jsou pravděpodobně spojeny s gynekomastií, patří blokátory kalciových kanálů, jako je verapamil , amlodipin a nifedipin ; risperidon , olanzapin , anabolické steroidy , alkohol , opioidy , efavirenz , alkylační látky a omeprazol . Některé složky produktů osobní péče o pleť, jako je levandulový éterický olej nebo olej z čajovníku a některé doplňky stravy, jako je dong quai a Tribulus terrestris , byly spojeny s gynekomastií.

Jarda — sob úno 27, 2021 10:43 am
Rosta69 píše:
Ahoj...chci se zeptat kde je pravda.Kvůli vlasům jsem asi 2 měsíce bral Finasterid po kterém se mi zvětšily prsa a tak jsem to vysadil ale v té době mi někdo radil brát k tomu Tribulus Terrestris kterej brání tomuto problému a že je dobré jej brát dlouhodobě.Tak jsem teda nakoupil několik balení originál bulharského tribulusu a ted sem našel tento článek a nemužu tomu uvěřit,,,,tribulus podle tohoto článku spíš napomáhá v rozvoji Gynekomastie

viz
https://cs.qaz.wiki/wiki/Gynecomastia

Odhaduje se, že asi 10–25% případů je výsledkem užívání léků známých jako nefyziologická gynekomastie. Mezi léky, o nichž je známo, že způsobují gynekomastii, patří cimetidin , ketokonazol , analogy hormonů uvolňujících gonadotropiny , lidský růstový hormon , lidský choriový gonadotropin , inhibitory 5α-reduktázy, jako je finasterid a dutasterid , některé estrogeny používané k léčbě rakoviny prostaty , a antiandrogeny, jako je bikalutamid , flutamid a spironolakton . Mezi léky, které jsou pravděpodobně spojeny s gynekomastií, patří blokátory kalciových kanálů, jako je verapamil , amlodipin a nifedipin ; risperidon , olanzapin , anabolické steroidy , alkohol , opioidy , efavirenz , alkylační látky a omeprazol . Některé složky produktů osobní péče o pleť, jako je levandulový éterický olej nebo olej z čajovníku a některé doplňky stravy, jako je dong quai a Tribulus terrestris , byly spojeny s gynekomastií.

Vše uvedené může a nemusí platit pro každého. Ono tam dost záleží na tom co tělo při konverzích hormonů zrovna upřednostňuje a je tedy nutné pracovat s hormony na základě testů ze slin nebo z krve, ale prostě mít přehled o tom co a proč vlastně vzniká. Užívání kotvičníku je z tohoto pohledu docela bezpečné a k naprosté spokojenosti jej užívá veliké množství lidí. Pochopitelně jako každá bylina, nebo lék se může u některých jedinců chovat jinak, ale zrovna běžné to není. Já bych spíše vysadil ten lék a v kotvičníku jel dál a uvidíte zda se stav zlepší nebo bude možno sledovat další zhoršení.

Rosta69 — sob bře 13, 2021 11:59 pm

Pane Jardo..pokud bch chtěl udělat test z krve tak to dělají nějaké speciální laborky nebo každá která je v nemocnicích? a kolik to tak stojí? Když tak co mám přesně chtít aby bylo vyšetřeno z krve? prsa mně bolí jak hrom a na vánoce si asi budu muset koupit podprsenku jak to tak vidím,nebo jít na operaci což nechci.

Ps... muže ten test nechat udělat i urolog?

neti — ned bře 14, 2021 12:33 am
Rosta69 píše:
Kvůli vlasům jsem asi 2 měsíce bral Finasterid po kterém se mi zvětšily prsa

Holt musíte si vybrať, či chcete byť muž (testosterón testuje endokrinológ a urológ) alebo žena (estrogény testuje endokrinológ), ale oboje byť nemôžete. Na vašom mieste by som preferoval byť mužom, aj keď bez vlasov, ale s testosterónom (na ktorý v skutočnosti letia ženy, nie na vlasy) - ako mať zvýšené hladiny estrogénov, ktoré vám síce zachránia vlasy (lebo aromatizujú testosterón na ďalší estrogén), ale zväčšia vám kozy a spôsobia zdrav. ťažkosti. Pripravte sa na to, že môže nastať situácia, že hladiny hormónov budú v ("sirokopásmovej") norme, aj keď v skutočnosti nebudú normálne (ok) - štatistika na nezdravej populácii, gen. rozdiely ap.

Jarda — ned bře 14, 2021 2:06 pm
Rosta69 píše:
Pane Jardo..pokud bch chtěl udělat test z krve tak to dělají nějaké speciální laborky nebo každá která je v nemocnicích? a kolik to tak stojí? Když tak co mám přesně chtít aby bylo vyšetřeno z krve? prsa mně bolí jak hrom a na vánoce si asi budu muset koupit podprsenku jak to tak vidím,nebo jít na operaci což nechci.

Ps... muže ten test nechat udělat i urolog?

Člen neti vám to píše celkem logicky i já zde také stále píšu že vlasy u muže nejsou nijak podstatné, ženy si na mužích cení naprosto jiné parametry jak vlasy nebo svaly.
Je na to i výstižný vtip. Mladý muž přijde do posilovny a ptá se trenéra který stroj by měl využít aby si zajistil obdiv a přízeň žen. Trenér ho vyvede z posilovny na ulici a s poznámkou že tento stroj je ten správný mu ukáže na bankomat.
Ale konec srandy, s estrogenem bych si jako chlap opravdu moc nehrál když vezmu v potaz co všechno špatné jeho přemíra dovede v těle muže vyvolat jde o celkem velké hazardování se zdravím. Myslím že by bylo vhodné navštívit androloga a nechat si udělat testosteron a volný testosteron, což by ukázalo jak si stojíte v této oblasti a pak estradiol který patrně bude vysoký a ten bych se snažil snížit nějakým blokátorem aromatázy například lze denně sníst 50-100 g žampiónů. Urolog ty testy patrně také může udělat, ale nejde zase o nějaké horentní částky viz orientačně zde http://www.pkbh.cz/17-cenik-vysetreni tedy je pomalu lepší si to nechat udělat jako samoplátce, ale na cenu se předem zeptejte ceny se mnohdy dost liší v jednotlivých laborkách.

neti — čtv kvě 13, 2021 8:18 pm

Na odbúraní estrogénu sa podiela gén COMT. Nižšia aktivita enzýmu sa prejavuje pomalším metylovaním estrogénu a dopamínu (a následne vyplavením z tela). To má za následok vyššiu hladinu dopamínu = mentálna rigidita = problém s prepínaním pozornosti. Highly Sensitive People (HSP) majú údajne tiež nižšiu aktivitu enzýmu

Chris Masterjohn - Best clinical way to monitor COMT function:
https://www.youtube.com/watch?v=KH4eXzTdKlE

Chris Masterjohn - What to Do About Your COMT Genes:
https://www.youtube.com/watch?v=ZgrqePFMKEU

Přílohy:
Estrogen Metabolism.jpg
Estrogen Metabolism.jpg [ 78.4 KiB | Zobrazeno 13292 krát ]
neti — ned kvě 16, 2021 4:58 pm

Pre estrogénový metabolizmus je nevyhnutný aj funkčný "estrobolóm" - súbor črevných baktérií a konkrétnejšie bakteriálnych génov, produkujúcich enzýmy, ktoré pomáhajú metabolizovať estrogén.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3264051/