Hledal jsem vlákno o tomto prvku zde na fóru, a protože jsem ho nenašel, zakládám nové.
Čtu po internetu spousty informací, je toho moc. Např na http://www.livestrong.com viz. http://www.livestrong.com/vitamin-d3/ je informací spousta.
Po testech, kdy mi v krvi našli pouze 25OH Dčka 8nmol/l, jsem po konzultaci s Jardou objednal od Swansonu 5000UI. Bavili jsem se o nejakých 6týdnech á denní dávka 60 000UI abych ten deficit vyrovnal.
Mám nepřímo diagnostikovanou dědičnou neuropatii, poškozní periferního nerv. systému, kde je poškozeno vlákno nervu. Čili jsme přidali ještě měď a zinek, kterého mám také minimum.
Dnes jsem se na stránkách http://www.c-m-t.cz , což jsou stránky věnované mé diagnóze, že megadávky vitaminu D (není specifikováno jaké Déčko) jsou pro perif. nervový systém toxické.
Tady http://www.livestrong.com/article/52911 ... europathy/ se píše o Dčku a neuropatiích.
Tušíte někdo jaké jsou rozdíly mezi D a D3, jestli pro mě D3 může být toxická?
Na druhou stranu mi zdravý selský rozum říká že mít tak šílenej deficit D3 v pořádku za jakýchkoliv souvislostí v pořádku není a měl bych ho co nejdřív doplnit, jeden nikdy neví, jaké přirozené systémy v těle se mi mohou nahodit a všechno může být hned jinak
Vždyť naši předci, např. egypťani byli na slunku furt a neměli na sobě takových vrstev oblečení jako my tak museli mít d3 dostatek aniž by to nějak řešili.
Toxické dávky vitamínu D jsou daleko vyšší, než se píše. Užívám měsíčně 2 ampule injekčního vitamínu D, abych se s tím nemusel otravovat každý den.
Sluneční svit do toho nepleť, tělo má pro tento případ autoregulační systém. Prostě si přebytky nevezme /myslím ze slunce/. Z jiných zdrojů už to může
problém být. Ale jak říkám - nechce se mi přesně hledat kolik to je moc - není moc reálné se předávkovat.
No mě jde o to aby tělu dodal alespoň tu hranici 250-300nmol/l, stejně předpokládám, že jestli mám deficit D3 několik let tak mi to tělo stejně hned sežere jak se bude dávat dohromady, protože před rokem a púl jsem měl v krvi cca 11nmol/l.
V tomhle počasí asi moc D3 nenachytám, proto mám na cestě ty tablety 5000UI od Swansonu z USA.
Btw, kde to bereš/kupuješ ty injekč. ampule D3? U obvoďáka na předpis?
U veterináře. Ale nevím, jestli jsi schopen si sám píchnout injekci...
A kam se to píchá? Do svalu nebo do žíly ? .)
Tak jsem dnes sehnal úžasnou knížku o D3. Vitamin D3 a Sluneční záření od Dr. Marka Sorennsona. Je tam spousta informací. Doporučuji.
Jardo, jakou hranici D3 považujete za optimání mít v těle?
do svalu
Tak to bych zvládnul
Jakej je obsah ml a IU v jedný dávce? A kolik to cca stojí?
díky
google?
Jmenuje se to Calcijex?
calciferol
Idea: Bylo by prospěšné, před tím, než do sebe začnu ládovat D3 (čekám na ni z USA) vygruntovat
Tajemný vitamín K2 jako klíčový faktor proti praskání tepen, osteoporóze, ledvinovým kamenům, zubním kazům a rovnátkům.
Já teď beru 2x denně 100mcg, srovnávám deficit D3 a tý beru 100 000IU denně. Nic necejtim, ale udělám si pak testy na kostní metabolismus a uvidim.
Krátkodobě mají takto vysoké dávky déčky schopnost vyjímečně nakopnout imunitu, nicméně dlouhodobé braní takto vysokých dávek je podle mých informací teprve ve stádii testování (věnuje se tomuto hodně Dr. Mercola, na youtube se dají najít aktuální videa na toto téma) a je otázkou kdy může začít být toxické. Velmi pečlivě bych zvážil pokračování, testovoval pravidelně stav v séru a s nastupujícím letním obdobím zcela vysadil a zústával co nejvíce na slunci, kde toxicita nehrozí. Tělo používá mechanismy, které další tvorbu zastaví, což však nefunguje u suplementace.
K2 sa nachádza v podstate len v masle a mlieku kráv živených trávou (možno aj v kozých produktoch, NEVIEM, o tom som nečítal)................. Inak, je pokrytec ten, kto si ten vitamín bude kupovať v tabletkách, pričom keby sa dostal ku kvalitnému maslu, tak ho odmietne, lebo je to živočíšny produkt....... Asi tak, ako sa tu už (vitariáni, vegáni...) riešia veci ako KOLAGÉN (živočíšna koža, kĺby), MSM (síra, nachádzajúca sa v živočíšnych produktoch), atď....
Držím prsty v objavovaní pozitív živočíšnych výrobkov.... Na K2 nemá žiadna mrkva, orech, ryža, ani banán..... Už to pochopte...
Při slunění si tělo vytvoří šílený megadávky vitamínu D a tam předávkování nevadí. A pak je ho hodně v rybím tuku, brát D samostatně je nesmysl.
Sakul, já vím, děkuju, ale dělám to cíleně, 14 dní 100 000IU a pak na krev. Začínal jsem na deficitu 3,2 ng/ml, u Jardy jsem rekordman na prvním místě ![]()
p.s. Přečetl jsem jedním hltem Vitamin D3 a sluneční záření od Dr. Marka Sorennsona, knížu vřele doporučuju
Tělo má samoregulační mechanismus pro vitamín D ze slunce, u nutričních zdrojů to takto ale nefunguje a může problém s předávkováním být.
Brát vitamín D samotný smysl má, u určitých onemocnění, při kterých má tělo deficit je to dokonce velmi vhodné.
.ako beries K2 suplement ?? ...trosicku pochybujem...ako sa to vola ?
Tím jsem myslel že tu každej blbne s bio a podobně a pak si koupí umělej vitamín v lékárně. V rybím tuku je ho hromada a přírodního.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- ... g-30-sgels
Kachně, nikdo tu s bio neblbne, naopak je tu spoustu témat o suplementech ve všelijakých podobách, protože dnešní potraviny už nejsou to co bývalo. A navíc spousta suplementů, např. ve formě chloridů je 100x levnější, praktičtější a účinější než potraviny.
Beres fakt 100 000 IU D3 nebo neumis pocitat nuly?
To bych bral kdybych byl v poslednim tazeni, ale to asi nejsi.
OK, zajimavy experiment. Mne moc nezajimaji vysledky testu a diagnozy doktoru, ale vliv na realne zdravotni problemy, ktere sam vnimas. Napriklad jestli te nekde bolelo a po tom decku te to bolet prestalo a tak. Mas takove problemy a sledujes jak se lepseji? Pripadne jake, pokud to neni tajemstvi? Jo, ty jsi nekde psal ze na tebe sla lupenka a po tom decku se ztratila, az na to, ze jsi asi nevedel jiste ze to je lupenka? Ale psal jsi ze pribuzni ji maji prokazatelnou, asi tata. Uz jsem se te na to ptal, zkousi i tata vysoke davky D3 aby se lupenky zbavil? Ta lupenka me dost zajima. Dik za pripadne odpovedi. No, u mě je otázkou, po kolika dnech se hladina 25 OH v krvi dostane na takové množství aby bylo něco znát, takže ještě pár dní. Další otázkou je, jestli těmi 14ti dny ten deficit srovnám. Pro člověka není vhodné, ne-li nebezpečné mít v krví 32ng/ml a méně, hrozí pak desítky zdrav. problémů. Já měl desetinu, 3,2ng/ml z testů v krvi. Dobré je mít těch 50-60ng/ml. Pak je otázkou, za jak dlouho bude moje tělo schopný s tou D3 začít dělat kouzla. Před rokem a půl jsem měl deficit 11ng/ml a předpokládám, že předchozí léta jsem na tom nebyl o moc lépe, spíš hůře. Tátovi jsem to dal, bere 25 000IU denně, nejsem doma, takže nekontroluju, jestli to bere pořádně. Hladinu jeho 25 OH nevím, nechce se mu jít na krev. Zkus si sehnat knížku od Marka Sorensona, jmenuje se Vitamin D3 a sluneční záření, píše tam o luence zajímavý věci. Zkoušeli léčit pacienty kalcitriolovou mastí a měli 80-90proc. úspěšnost. Také předepisoval svým pacientům pobyt na slunci, u něj doma v Utahu. Zmiňuje se i o lékách na lupenu jejichž užívání zvyšuje riziko melanomu o 90procent. Je tam toho hodně, hlavně to, že se lupénka dá léčit přímo cholekalciferolem (D3). Jestli táta pozná nějakej rozdíl, dám vědět. Ale je hodně zanešenej, navíc má chlamydie i borelii. Dej si udělat test na 25 OH D3, a uvidiš sám, deficit dobrej neni nikdy, a že ho máme všichni. Pokud tedy nechodíš pravidelně do solárka a cíleně se neopaluješ Tátovi jsem to dal, bere 25 000IU denně, nejsem doma, takže nekontroluju, jestli to bere pořádně. Hladinu jeho 25 OH nevím, nechce se mu jít na krev. Zkus si sehnat knížku od Marka Sorensona, jmenuje se Vitamin D3 a sluneční záření, píše tam o luence zajímavý věci. Zkoušeli léčit pacienty kalcitriolovou mastí a měli 80-90proc. úspěšnost. Také předepisoval svým pacientům pobyt na slunci, u něj doma v Utahu. Zmiňuje se i o lékách na lupenu jejichž užívání zvyšuje riziko melanomu o 90procent. Je tam toho hodně, hlavně to, že se lupénka dá léčit přímo cholekalciferolem (D3). Jestli táta pozná nějakej rozdíl, dám vědět. Ale je hodně zanešenej, navíc má chlamydie i borelii. Dej si udělat test na 25 OH D3, a uvidiš sám, deficit dobrej neni nikdy, a že ho máme všichni. Pokud tedy nechodíš pravidelně do solárka a cíleně se neopaluješ
Dik. Po knizce se podivam. A jsem zvedavy, jestli to decko tvemu tatovi na lupenku pomuze. A jeste jednou par dotazu. Tak to že máš deficit něčeho, neznamená, že ti hned něco je, ale kdo ví, za pár let? D3 neni vitamín ale hormon kterej ovlivnuje desítky možná stovky věcí v těle. Nedostatkem D3 si rezervuješ v budoucnu Alzheimera, Parkinsona, RS, Rakoviny mnoha typů, kožní nemoce...je toho spousta. Přečti si tu knížku a uvidíš. Jinak mám (podle lékařů) CMT což je hereditární neuropatie axonálního typu, ve zkratce poškození perif. nervového systému čili porušené myelinové obaly nervových vláken. Já doktorům nevěřím, jednak to v rodině nikdo nemá u tohodle je to vždy rodič-potomek a druhak byly gen. testy neprůkazný. Podle mě by jen v těle nefunguje řada systémů a proto, i když, jak říká Jarda, že tělo má neuvěřitelné samoregenerční schopnosti, chci mu dát šanci se zregenerovat, a když si o D3 něco nastuduješ, zjistíš že je to dost zásadní věc v tělě. A mít deficit je fail. Než si seženeš knížku, tady je malý útržek informací co jsem našel:
Kalcidiol - 25(OH)D3 nebo 25D3 Kalcitriol - 1,25(OH)2D3 nebo 1,25D3 Nejpřirozenější cesta, jak v těle zvýšit hladinu vitamínu D, je ultrafialové B záření. Cholekalciferol je tvořen v kůži, pokud ultrafialové světlo o správné vlnové délce (UVB) dopadá na kůži. Enormní množství cholekalciferolu je rychle tvořeno v kůži, pokud je slunce vysoko na obloze, kůže není chráněna oděvem a není za sklem (oknem apod). Sklo blokuje všechny paprsky UVB a zabraňuje tvorbě vitamínu D. Studie ukazují, že v létě při opalování, kdy kůže pouze jemně zrůžoví, vytvoří se 10 000 až 50 000 IU vitamínu D3. Michael Holick, profesor z Bostonské university, uvádí v průměru 20 000 IU. To znamená, že několik minut na slunci vyprodukuje 100 násobně větší množství vitamínu D3, než je doporučená denní dávka stanovená oficiálně. (!) Toto je jeden z nejdůležitějších faktů, které by měly být známy o vitamínu D. Kůže provádí další zajímavou věc s cholekalciferolem (D3). Zabraňuje vzniku toxickému předávkování. Jakmile se jednou vytvoří přibližně 20 000 IU vitamínu D3, to samé ultrafialové světlo, které stimulovalo jeho produkci, ji nyní tlumí. Čím více se vytvoří, tím více je zničeno. Takto je dosaženo rovnovážného stavu a zabráněno, aby se v kůži vytvořilo nadměrné množství vitamínu D3. Proto nikdy nebylo popsáno předávkování vitaminem D vytvořeným slunečním zářením, ale pouze při podávání ústy. Kalcidiol 25(OH)D3 vytvořený v játrech Abychom pochopili, proč je důležité udržovat dostatečné zásoby vitamínu D, musíme pochopit následující krok v metabolismu cholekalciferolu. Jakmile se v játrech cholekalciferol přemění na kalcidiol, kalcidiol pokračuje jednou z dalších dvou cest. První cesta je prioritní, jelikož je doslovně životně důležitá. Ale ta druhá je více vzrušující. Avšak pokud zásoby vitamínu D jsou nízké, většina kalcidiolu se ubírá první cestou. Kalcitriol vytvořený v ledvinách Kalcitriol vytvořený v ledvinách cirkuluje v krevním řečišti a má za úkol udržovat hladinu kalcia v krvi. Kalcium je nezbytné pro správnou funkci všech buněk v těle, bez dostatečného množství kalcitriolu v krvi hladina kalcia poklesne a nastanou zdravotní problémy. Proto prioritou kalcidiolu je putovat do ledvin, kde se vytvoří dostatečné množství calcitriolu k regulaci hladiny kalcia v krvi (kalcémie). Kalcitriol produkovaný ve tkáních Tato funkce je klíčová k pochopení proč je důležité udržovat vysoké zásoby vitamínu D v těle. Pokud je v těle pouze malé množství kalcidiolu (všechen odchází do ledvin), potom žádný kalcidiol se nedostane do tkání, aby se přeměnil na kalcitriol. Tkáňový kalcitriol - zbraň proti rakovině Ostatní steroidní hormony jsou limitovány jejich vlastní produkcí tlumící zpětně jejich tvorbu. Např. chemická reakce v těle přeměňuje cholesterol na ženský hormon progesteron. Jakmile je vyrobeno dostatečné množství progesteronu, další progesteron se již netvoří. Je to tzv. zpětnovazebný mechanismus. Toto se děje u všech steroidních hormonů v průběhu metabolického procesu. Pokud k tomu nedochází, tělo není schopno regulovat hladinu hormonů v těle. To se ale neodehrává s kalcitriolem ve tkáních! Přes normální hladinu kalcidiolu v krvi, hladina calcitriolu ve tkáních stoupá. Toto zjištění je klíčové, protože má pronikavý význam pro normální fungování lidského těla. Jelikož lidé v moderní době žili (a umírali) s nízkou hladinou kalcidiolu v jejich krvi, jejich tkáně žily (a umíraly) s nízkou hladinou kalcitriolu. A kalcitriol je neúčinnější steroidní hormon v lidském těle. "Zapíná" a "vypíná" geny závratným způsobem. Ovlivňuje geny, které jednak spouštějí tvorbu proteinů důležitých pro boj s rakovinnými buňkami tak i geny, které stimulují produkci proteinů podporujících nádorový růst. Prevence toxicity Dalším faktorem je kůže. Jak již bylo zmíněno, denně se vytvoří při pobytu na slunci asi 20 000 IU vitamínu D3. Jak postupně kůže hnědne, vytváří se stále méně vitamínu D3 např. 10 000 IU denně. Lidské tělo má v kůži přirozený systém, který zabraňuje předávkování vitamínem D. Zaleží na našem chování, jak intenzivně se budeme opalovat a jakým množstvím v podobě nutričních doplňků budeme zásoby doplňovat. Musíme si uvědomit jednu zásadní skutečnost. Naši předkové žili celé dny na slunci, před asi 50 000 lety začali někteří migrovat na sever. Začali se oblékat, stavět si příbytky atd. V dnešní době je náš čas strávený na slunci minimální. Bydlíme v domech, jezdíme autem nebo jinými dopravními prostředky, vyhýbáme se slunci, používáme množství ochranných faktorů a tak snižujeme hladinu jednoho z nejdůležitějších hormonů v našem těle se silným protirakovinným potenciálem. Tato redukce expozice slunečnímu záření se objevuje ruku v ruce s nástupem průmyslové revoluce a začátkem dramatického růstu tzv. "civilizačních chorob" jako jsou kardiovaskulární choroby, diabetes mellitus (cukrovka) a zhoubné nádory (rakovina). Je to dost hrozivé, když na to pomyslíte.
Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/vitamin- ... z2QuNnUn6q Jinak mám (podle lékařů) CMT což je hereditární neuropatie axonálního typu, ve zkratce poškození perif. nervového systému čili porušené myelinové obaly nervových vláken. Já doktorům nevěřím, jednak to v rodině nikdo nemá u tohodle je to vždy rodič-potomek a druhak byly gen. testy neprůkazný. Podle mě by jen v těle nefunguje řada systémů a proto, i když, jak říká Jarda, že tělo má neuvěřitelné samoregenerční schopnosti, chci mu dát šanci se zregenerovat, a když si o D3 něco nastuduješ, zjistíš že je to dost zásadní věc v tělě. A mít deficit je fail. Než si seženeš knížku, tady je malý útržek informací co jsem našel:........
Dik, ja verim vic tomu co rika Jarda, ze telo si pomuze samo, kdyz mu das sanci. Zatim jsem vsechno zvladnul hladovkama a stravou... Ale vim, ze D3 se bere jako jeden z nejdulezitejsich doplnku, tak jsem chtel videt vysledky mega davek. Ale vzhledem k tomu, ze ti nic neni, v rozporu s tim co jsi vycetl
, tak nic neuvidim. Navic to ze to podporuje prodavac doplnku Mercola taky moc jako argument neberu. Na tvem prikladu kdy mas dlouhodoby deficit a nic ti neni vidim tak trochu potvrzeni, ze i v oblasti doplnku jsou lidi zastrasovani, ze kdyz to nezacnou kupovat, stane se neco hrozneho. Zrejme prevzali osvedceny model zastrasovani od mediciny. Samozrejme s tim rozdilem, ze doplnky skodeji pouze penezence na rozdil od rizik leku. No, tu, D3 jsem začel řešit po konzultaci z Jardou. Když jsem mu řekl, kolik mám v krvi, tak mi na to řekl Jestli si nedělám prdel a že se nemůžu divit že sem v prdeli a rozpadám se. Následně jsem si na jeho doporučení začel nastudovávat něco o D3 a pak jsem pochopil, co tím myslel.
A byl jsi v pr..li, rozpadal jsi se? Tedy byl jsi nemocny nebo o cem mluvis? A samozrejme je jeste moznost ze mas blby vysledky tech testu. nekde jsem cetl ze nekdo v kalifornii si nechal udelat vlasovou analyzu ve stejnou dobu na 3 mistech a totalne se to lisilo, takze minimalne na dvou mistech byly ty testy blbe. To si nemyslím, většinou už je to celkem přesný, a paranoiou nic nevyřešíš
A jak se to projevuje ze mas v haji pouzdra nervu? Neco te boli? Neco nemuzes delat? Jak bych treba na sobe poznal ze mam totez co ty, co by me bolelo nebo co bych nemohl delat? Pises, ze doktorum neveris, tak zkus popsat co ti je bez jejich terminologie, jen podle toho, co na sobe sam poznas. Urcite nemas pocit ze mas blby pouzdra nervu, ale treba ze mas neco s rukou nebo hlavou nebo ze mas neco s celym telem. Nebo na sobe nepoznas nic a vychazis jen z toho ze ti to rekl jeden z doktoru? p.s. Přečetl jsem jedním hltem Vitamin D3 a sluneční záření od Dr. Marka Sorennsona, knížu vřele doporučuju
OK. Jinak o tak nízkém deficitu jsem také neslyšel. Jakou máte práci (kancelář?), bydlíte na vesnici nebo ve městě, jak často jste chodil ven a jak se stravujete? Napište více o sobě a jak budete mít další testy dejte sem data prosím. Bude určitě zajímavé pro ostatní sledovat jak se věci budou hýbat. Pises, ze doktorum neveris, tak zkus popsat co ti je bez jejich terminologie, jen podle toho, co na sobe sam poznas. Urcite nemas pocit ze mas blby pouzdra nervu, ale treba ze mas neco s rukou nebo hlavou nebo ze mas neco s celym telem. Nebo na sobe nepoznas nic a vychazis jen z toho ze ti to rekl jeden z doktoru?
No, máš pravdu, že poškozený obal nervu necítím. Takže to nemusí být ani ono, ale podle lékařu je. Za mne mám paralyzované abduktory (natahovače) na nohou, nemohu přitáhnout špičku k noze, nepostavím se na špičky ani na paty. Lýtka mám úplně zatrofované, nohy jako hůlky. Na chodilech paralyzované prsty, nepohnu s žádným, ani ťuk. Chlad, teplo, bolest, vše cítím. Nohy stále chladné až zmrzlé. Na rukou atrofované předloktí, nenatáhnu žádný prst, pouze zvednu první články prstů. Na levé ruce akorát ukazováček a prostředníček, prsteníček a malíček ne, pouze do flexe. Na pravé ruce zvednu první články prostředníku, ukazováku a prsteníku, malíček nic. Palce atrofované, velmi malá síla. Všechno ostatní na těle jinak OK. Napište více o sobě a jak budete mít další testy dejte sem data prosím. Bude určitě zajímavé pro ostatní sledovat jak se věci budou hýbat.
Práce: Invalidní důchod (v 23letech) Momentálně rovnám deficit D3, mědi, zinku. Homocystein 8,8mol/l, hormony OK. Zvýšené ALT, moje
Tím se léčebná dávka dodat nedá, daleko dříve by bylo po vás vlivem dalších látek v něm obsažených, hlavně by asi byl problém s vitamínem A. Jardo, jakou hranici D3 považujete za optimání mít v těle?
Tak 150-200 nmol/l, ale vyhovuje to až do 300 nmol/l, víc se mě již rozumné nezdá. Tak dnes jsem skončil z dávkami D3. Během 16 ti dní jsem do sebe nacpal 1 370 000 IU D3. Zítra půjdu na krev, pak sem hodím data, jak na tom jsem
Ne, ze by mne nezajimala ta krev. Ale mne predevsim zajima jestli se zlepsilo neco na tvem zdravotnim stavu, paralyzovane abduktory na nohou, prsty, stale zmrzle nohy, prsty na rukou... to snad vis uz nyni? Tedy mozna zvysene decko jen nastartuje nejake jine procesy, takze zlepseni muze chvili trvat. Nicmene dotaz zni, citis ty sam nejake zlepseni? A lepsi se tvemu tatovi lupenka?
U taty nevim, zatím jsem s nim nemluvil. Za mě, zatím nic "hmatatelnýho. Ale jak pises, spis to nahodi imunitu a začnou funguvat systémy v těle, které, kdo ví, v kombinaci s mědí mohou myelinové pouzdra obnovit. Uvidíme Tak malej report s vitaminem D3. Takže pro zopakování: Začínal jsem na 3,2ng/ml 25 OH D3 v krvi po 15 dnech braní 100 000 IU mám v krvi 150ng/ml 25 OH D3. Mluvil jsem s Jardou, podle něj rozbor jedna laboratoř zvrtala, prý není možné za 15 dní á 100 000 IU tohle do krve narvat. Takže jsem podle laborky mírně předávkovanej, ale nic mi není a cítím se skvěle. To zatím bohužel ne, posledních pár dní nějakej pocit - aktivita v prstech na pravé noze ale netuším co to je. Uvidíme co se bude dít dál. Takže pro zopakování: Začínal jsem na 3,2ng/ml 25 OH D3 v krvi po 15 dnech braní 100 000 IU mám v krvi 150ng/ml 25 OH D3. Mluvil jsem s Jardou, podle něj rozbor jedna laboratoř zvrtala, prý není možné za 15 dní á 100 000 IU tohle do krve narvat. Takže jsem podle laborky mírně předávkovanej, ale nic mi není a cítím se skvěle.
Určitě, díky. Prosím o radu .Na krvi mi zjistily D 3 ve výši 60 nmol/l . Jsem v červeném políčku. Takže jest-li to dobře chápu ,tak brát alespoň 10 000 IU a k tomu K2. Nebo se bere při tomto deficitu třeba první týden více a pak třeba jen těch 10 000 IU, třeba měsíc a pak znovu na krev.Děkuji za radu . Já bral 14 dní 100 000IU. Dá se brát třeba 40 000IU 6 týdnů a pak na krev.
Dejte tak 20000 I.U. denně po dobu 4-5 týdnů a pak překontrolovat. Nevím, moje doporučení je být nyní na slunci, 20tis jednotek se dá získat poměrně snadno přirozenou cestou, nic to nestojí, nehrozí předávkování a není potřeba utrácet peníze za přetestování, V Praze bylo od začátku roku 80 slunečných hodin.
No právě, stojí to letos opravdu za prd.
Já bych jen podotknul, že s předávkováním to zas tak horké není. Většinou zdroje uvádějí toxicitu přes 80ng/ml, já se nadopoval na 150ng/ml a nebylo mi špatně ani přinejmenším. Dobrý den pane Jaroslave. Moje matka měla úraz a celou zimu nechodila ven. Doporučila jsem jí vitamín D3 - doplněk stravy v kapičkách. Neuvědomila jsem si, že bych jí měla říct, že teď v létě (ven už normálně chodí) by s užíváním měla přestat. V poslední době si začala stěžovat, že méně často močí. Napadla mě tahle souvislost. Můžete mi prosím poradit, jak ten přebytek Pavlíno, já se předávkoval na 150ng/ml a nic mi to neudělalo. Akorát mi to pomohlo. Pohyb na slunci by to měl zregulovat. Ekimku, děkuju Pavlino časté močení je jedním ze symptomů příliš velkých dávek vitamínu D, respektive předávkování vápníkem, který se díky vitaminu D rychle vstřebává do krve. Dalšími projevy může být únava, zvracení, průjem. Jistá paní prý špatně pochopila slovo megadávka a místo 100 000IU sežrala na ex celej balík 250 kaplsí á 5000IU. No, prej to s ní seklo. No, prej to s ní seklo.
Vysoká toxicita se prý pohybuje při jednorázovém podání přes 300tis jednotek, to co píšeš je skoro 4x více, tedy strašná porce. Sakul děkuju, máti méně často močí jak píšu v příspěvku, ne více, ale vysadila a už je to lepší, určitě to bylo z toho.
ne, nebylo to z toho ... ale je to fuk ... hledejte dál ... No rozhodně lepší srovnat deficit D3 než ho mít málo. Je to dost složitej hormon, kterej je úžasnej, až bych řekl inteligentní a v těle je nezbytnej. Menší předávkování určitě není na škodu a megadávky mají dobré terapeutické účinky. Jednomu členovi hodně pomáhaj od chronickejch problémů a bolestí. Dávka 100 000IU injekčně mu zajistí klid a pohodu na více jak 14 dni. Doufám že neva, že jsem s zmínil. Jardu bych poprosil o přesunutí do topicu o K2 a D3 ať jsou informace pohromadě neb jde o supr a důležitou věc. Moje matka měla úraz a celou zimu nechodila ven. Doporučila jsem jí vitamín D3 - doplněk stravy v kapičkách. Neuvědomila jsem si, že bych jí měla říct, že teď v létě (ven už normálně chodí) by s užíváním měla přestat. V poslední době si začala stěžovat, že méně často močí. Napadla mě tahle souvislost. Můžete mi prosím poradit, jak ten přebytek
Já bych to v tom nehledal, to půjde o jiný problém. Každopádně pro klid udělejte vyšetření z krve, ale spíše bude stále deficitní, to by těch kapek musela brát celé lahvičky a ne pár kapek. D3 a K2 je v masle a mlieku kravách (a určite aj kôz - čo sa mlieka týka, kozie maslo asi neexistuje) pasúcich sa na lúkach....... O to že to co píšeš je v dnešní době pouze idelismus a naivita. Dokaž mi že to v těch živočišnejch potravinách je.
Děkuji za odpověď pane Jaroslave, přestala to brát a opravdu močí zase normálně. Ale možná to byl opravdu jiný problém a s tím vysazeným D3 to nesouvisí.
Daj do googlu toto : vitamin d3 k2 butter A ty mi zas napíš, v akých rastlinných potravinách je D3 a K2 ??? LENŽE TU UŹ ZAČÍNATE ÚCHYLÁČIŤ, beriete doplnky (aminokyseliny, D3, K2, vit. A, MSM, B12, atď...) MIESTO TOHO, ABY STE TO MALI ZO ŽIVOČÍŠNEJ STRAVY......... Žeby ste to brali preto, že je vaša vegánska strava TAKÁ "SUPER", že to neobsahuje ??? ......... Ale nepriznáte si OMYL. NEPRIZNÁTE. A preto ste u mňa ovce napríklad aj tí, čo nekonzumujete živočíšne potraviny, ale beriete doplnky výživy, ktoré obsahujú látku dostupnú len v živočíšnych potravinách, alebo dostupnú v požadovanom množstve len v živočíšnych potravinách. BE-E-E-E-E-E-E-E-E A ty mi zas napíš, v akých rastlinných potravinách je D3 a K2 ??? LENŽE TU UŹ ZAČÍNATE ÚCHYLÁČIŤ, beriete doplnky (aminokyseliny, D3, K2, vit. A, MSM, B12, atď...) MIESTO TOHO, ABY STE TO MALI ZO ŽIVOČÍŠNEJ STRAVY......... Žeby ste to brali preto, že je vaša vegánska strava TAKÁ "SUPER", že to neobsahuje ??? ......... Ale nepriznáte si OMYL. NEPRIZNÁTE. A preto ste u mňa ovce napríklad aj tí, čo nekonzumujete živočíšne potraviny, ale beriete doplnky výživy, ktoré obsahujú látku dostupnú len v živočíšnych potravinách, alebo dostupnú v požadovanom množstve len v živočíšnych potravinách. BE-E-E-E-E-E-E-E-E
Takže máslo který je z mléka co vydojili z krávy která je pernamentně zavřená v kravíně a žere kukuřici obsahuje vitamín K2? Máš nějakej důkaz o tom že to co koupim v krámu (mléko, maso, máslo) obsahuje to co píšeš? Btw, já vegn nejsem chytráku, ani vitarián ani nic podobnýho, žeru všechno, předevčírem sem měl kachnu s knedlikama. Teď piju kafe a žeru veku s tuňákovou pomazánkou. Btw, já vegn nejsem chytráku, ani vitarián ani nic podobnýho, žeru všechno, předevčírem sem měl kachnu s knedlikama. Teď piju kafe a žeru veku s tuňákovou pomazánkou.
Ja jem kvalitné maslo, kozí syr.... (čo sa týka mliečnych výrobkov).... Hovorím o takom masle. Nevieš si ho zohnať ? Tvoj problém.... Dobrý den, máte někdo tip, kde sehnat kvalitní vitamín K2, MK-4 formu, za dobrou cenu? díky
Buď ďalším z tých, ktorí budú podporovať farmakopriemysel (hoci ten "lepší"), než farmárov..... A potom sa divme, že sú tu väčšinou len nekvalitné potraviny k dostaniu (mimo farmárskych)......... Ľudia, niektorí mi prídete ako hlupáci...... K2 sa nachádza v tuku mlieka a masla (radšej maslo, kravský kazeín a laktóza radšej nie, hoci také domáce by problémy NEMUSELO robiť...) pasúcich sa kráv (a určite aj kôz, možno si to dohľadám), ale vy sa tuku bojíte, tak si radšej kúpite potravinový doplnok......ALE NEUVEDOMUJETE SI, ŽE PRÍRODA TO DÁVA V PRESNE TAKOM ZLOŽENÍ, AKÉ MÁ BYŤ, A KEĎ TO DÁVA "ZABALENÉ" V TUKU, TAK TO TAK MÁ BYŤ, URČITE JE TO ROZPUSTNÝ VITAMÍN V TUKOCH, poseroutkové. Lenže vy si radšej dáte nejaký posr..... repkový olej, lebo maslového sa bojíte..... Si naivní hipík bez dostatku aktuálních informací, trošku si zaspal dobu. č os To čo si napísal má absolútne NULOVÚ výpovednú hodnotu, nepoukazuje to NA NIČ, je to len otrepaná, nič nevypovedajúca fráza, ktorú väčšinou používa ten, kto už nemá čím argumentovať, ale predsa len ešte zo seba chce niečo "vyžmýkať", aby (ne)priamodokázal, že má komplex, alebo že jeho "neochvejná viera" v niečo začína mať trhliny, pomaly ale isto sa rozpadá, a riadne ho to s*rie. Hele, všechno hezký a souhlasím s tebou do posledního písmene. Jenže celý to nedává smysl, protože to píšeš ty, člověk, kterej udělal rádoby psychoanalýzu neznámého člověka pouze na základě internetové virtuální relace a to je jen fail, předsudek. Já jsem naopak hodně racioálně uvažující člověk a proto sem se tě ptal, jestli máš nějaký důkaz mimo tvůj pocit že kupuješ lepší potravin než ostatní. Jestli se opíráš o nějaké exaktní metody, protože vše co píšeš jsou dohady a předpoklady že to tak je. Dokaž mi že máš pravdu bez citací a básní o vesmíru a přírodě.
Problém je že vesmír a příroda, to co se opíráš je v dnešní době totálně fucked up, proto jsem tě nazval naivním hipíkem. Děláš je opak toho co dělaj vegani a vitariáni. Bez předpokladů a dohadů, dej sem fakta. Jenže celý to nedává smysl, protože to píšeš ty, člověk, kterej udělal rádoby psychoanalýzu neznámého člověka pouze na základě internetové virtuální relace a to je jen fail, předsudek. Já jsem naopak hodně racioálně uvažující člověk a proto sem se tě ptal, jestli máš nějaký důkaz mimo tvůj pocit že kupuješ lepší potravin než ostatní. Jestli se opíráš o nějaké exaktní metody, protože vše co píšeš jsou dohady a předpoklady že to tak je. Dokaž mi že máš pravdu bez citací a básní o vesmíru a přírodě.
Problém je že vesmír a příroda, to co se opíráš je v dnešní době totálně fucked up, proto jsem tě nazval naivním hipíkem. Děláš je opak toho co dělaj vegani a vitariáni. Bez předpokladů a dohadů, dej sem fakta.
Fakta sú prírodné národy, ktoré majú najlepšie zuby, najlepšie kosti, najlepšiu kondíciu, najkrajšie tváre (bez nejakých anomálií) spomedzi všetkých známych prírodných kmeňov. NIE JE TO PODĽA TEBA ZNAK ZDRAVIA ???? MIMOCHODOM, KEBY ŽIVOČÍŠNE POTRAVINY PREKYSLOVALI (prekysľujú zemiaky, ryža, pečivo v kombinácii so živočíšnymi potravinami, NIE samotné živočíšne potraviny), TAK BY MALI TÍ ČO KONZUMUJÚ NAJVIAC ŽIVOČÍŠNYCH POTRAVÍN (tuky, bielkoviny) NAJHORšIE ZUBY, KOSTI A DEFORMÁCIE....ALE NIE JE TOMU TAK. Naštuduj si záznami pána menom Weston Price.... Ale nečakaj, že ho bude odporúčať WHO..... Tej ide o to, aby boli ľudia CHORÍ, preto tá nimi odporúčaná "potravinová pyramída" je taká, aká je..... WHO a FDA mi může... Chci si nechat udělat laboratorní vyšetření na vitamín D3. V žádance je kolonka: "vitamín D total (25-OH)". Znamená to, že mi udělají testy na D2 a D3 nebo jsem úplně mimo?
25-OH = D3
Jak vám odpovídá člen Elkimek podle všeho jde o D3. Dobrý den, na tyto stránky jsem se dostala náhodou a zaujal mě Váš přístup k léčení, respektivně nahlížení na zdraví člověka. Mám už tři roky vracející se problémy s bolestmi kloubů, svalů a kostí. Není to bolest pálivá, bodavá, nic mi neotéká - jen je zkrátka cítím a někdy se to vrátí tak (jako například teď), že je pro mě těžké vykonávat běžné denní činnosti. Paní doktorka mi poradila ibalgin, což pomáhá. Ale vím, že to není cesta a hlavně to neléčí příčinu a nedělá mi dobře na žaludek. Asi rok se mi začal projevovat ekzém na obličeji poté, co jsem jen chvíli na slunci či ve větším chladu - naskáčou mi takové červené fleky a pálí mě to, jediné co snesu je indulona (ten ekzém je ve tvaru motýla, ale vždy za pár dní zmizí), nyní mi v některých částech na čele začal vypadávat pigment a zjistlia jsem, že mám takové malinkaté flíčky i jinde po těle, ale jsou opravdu nenápadné - nevšimla bych si to, nebýt ztráty pigmentu na čele (rovněž malé). Mám neustále sucho v ústech, velmi silnou menstruaci. Prodělala jsem mononukleozu (před lety) a boreliozu (v tropickém pralese), která bohužel nebyla přeléčéna ATB (je to ale již 15 let. Nyní mám nově bolest kloubu pravého palce, který nelze zcela ohnout (na RTG nic není)... byla jsem na různých vyšetřeních - po dvou letech jsem se znovu odhodlala, protože předchozí vždy skončily u toho, že jen somatizuji.... já se cítím psychicky v pořádku, jen ta úporná bolest kloubů a únava, která se občas vrátí je pro mě překvapující a samozřejmě mám obavy, abych byla zdravá a mohla se starat o svého syna, kterému je terpve šest. Endokrinolog mi kontroloval štítnou žlázu - vše v pořádku. S ohledem na ostatní příznaky mě vystrašil lupusem či sjogrenem (podezření na sjogren mi sdělili před dvěmi lety, když mi pod čelistí vyoperovali bulku s autoimunitním zánětem slinné žlázy - z krve však imunolog usoudil, že to sjogren být nemůže a že jsem zcela zdraví). Imunolog mi nyní dělal vyšetření na auto-protilátky znovu - prý je vše v pořádku. Jediné, co nyní imunolog zmínil, je málo vitaminu D (mám 22,8, norma prý je nad 75) a zvýšené ECP a cholesterol LDL. Dostala jsem Vigantol - dvě kapky denně (což je dle příbalového letáku dávkování při prevenci). Za čtrnáct dní jdu ještě otestovat borelie, protože nerozumím té bolesti koubů. Může to být jen nedostatek déčka? Snažím se jíst zásadotvorné potraviny, přestala jsem pít kávu, alkohol. Chtěla jsem vyloučit i mléčné výrobky a mouku, ale to mi endokrinolog-obezitolog velmi rozmlouval (přibrala jsem poslední rok 12 kg). Přemýšlela jsem o vitariánství, ale špatně trávím zeleninu. Nevím si rady. Ćekám ještě na vyšetření revmatologa - revmatoidní faktor. Ale nemám oteklé klouby... Ještě případné další související příznaky - občasné návaly, jinak dost nízký tlak, takřka konstatní zánět nosohltanu, vypadávání vlasů /což není tak markatní, protože jsem vždy měla hodně husté/. Dříve jsem se léčila s refluxem žluči do žaludku (brala jsem léky na omezení protonové pumpy a také prokinetika, je to ale již asi 10 let). Vždy jsem byla plná energie - často jsem slýchávala od lidí, že neví, na co "jedu", kde tu energii beru. Je možné, že jsem jela na adrenalin (jsem krátce po 14 letech bez zaměstnání, odešla jsem z vedoucí pozice - náročné, ale milovala jsem svou práci). Bez adrenalinu si najednou únavu uvědomuji mnohem více. V tuto chvíli mě však klouby bolí tak, že si ani neumím představit, že bych byla v práci 8 hodin. Připadám si trochu jako blázen, ale přece jsem v puse neměla autoimunitní zánět slinné žlázy a nevypadává mi pigment jen tak a současně mám málo déčka a bolí mě klouby a mám pořád žízen. Budu ráda za jakoukoliv radu. Omlouvám se, pokud jste tu už o tom mluvil. Ale nenašla jsem, jak vyhledávat v tématech. Jen v těch aktivních. Snad to nevadí. Děkuji. na tyto stránky jsem se dostala náhodou a zaujal mě Váš přístup k léčení, respektivně nahlížení na zdraví člověka. Mám už tři roky vracející se problémy s bolestmi kloubů, svalů a kostí. Není to bolest pálivá, bodavá, nic mi neotéká - jen je zkrátka cítím a někdy se to vrátí tak (jako například teď), že je pro mě těžké vykonávat běžné denní činnosti. Paní doktorka mi poradila ibalgin, což pomáhá. Ale vím, že to není cesta a hlavně to neléčí příčinu a nedělá mi dobře na žaludek. Asi rok se mi začal projevovat ekzém na obličeji poté, co jsem jen chvíli na slunci či ve větším chladu - naskáčou mi takové červené fleky a pálí mě to, jediné co snesu je indulona (ten ekzém je ve tvaru motýla, ale vždy za pár dní zmizí), nyní mi v některých částech na čele začal vypadávat pigment a zjistlia jsem, že mám takové malinkaté flíčky i jinde po těle, ale jsou opravdu nenápadné - nevšimla bych si to, nebýt ztráty pigmentu na čele (rovněž malé). Mám neustále sucho v ústech, velmi silnou menstruaci. Prodělala jsem mononukleozu (před lety) a boreliozu (v tropickém pralese), která bohužel nebyla přeléčéna ATB (je to ale již 15 let. Nyní mám nově bolest kloubu pravého palce, který nelze zcela ohnout (na RTG nic není)... byla jsem na různých vyšetřeních - po dvou letech jsem se znovu odhodlala, protože předchozí vždy skončily u toho, že jen somatizuji.... já se cítím psychicky v pořádku, jen ta úporná bolest kloubů a únava, která se občas vrátí je pro mě překvapující a samozřejmě mám obavy, abych byla zdravá a mohla se starat o svého syna, kterému je terpve šest. Endokrinolog mi kontroloval štítnou žlázu - vše v pořádku. S ohledem na ostatní příznaky mě vystrašil lupusem či sjogrenem (podezření na sjogren mi sdělili před dvěmi lety, když mi pod čelistí vyoperovali bulku s autoimunitním zánětem slinné žlázy - z krve však imunolog usoudil, že to sjogren být nemůže a že jsem zcela zdraví). Imunolog mi nyní dělal vyšetření na auto-protilátky znovu - prý je vše v pořádku. Jediné, co nyní imunolog zmínil, je málo vitaminu D (mám 22,8, norma prý je nad 75) a zvýšené ECP a cholesterol LDL. Dostala jsem Vigantol - dvě kapky denně (což je dle příbalového letáku dávkování při prevenci). Za čtrnáct dní jdu ještě otestovat borelie, protože nerozumím té bolesti koubů. Může to být jen nedostatek déčka? Snažím se jíst zásadotvorné potraviny, přestala jsem pít kávu, alkohol. Chtěla jsem vyloučit i mléčné výrobky a mouku, ale to mi endokrinolog-obezitolog velmi rozmlouval (přibrala jsem poslední rok 12 kg). Přemýšlela jsem o vitariánství, ale špatně trávím zeleninu. Nevím si rady. Ćekám ještě na vyšetření revmatologa - revmatoidní faktor. Ale nemám oteklé klouby... Ještě případné další související příznaky - občasné návaly, jinak dost nízký tlak, takřka konstatní zánět nosohltanu, vypadávání vlasů /což není tak markatní, protože jsem vždy měla hodně husté/. Dříve jsem se léčila s refluxem žluči do žaludku (brala jsem léky na omezení protonové pumpy a také prokinetika, je to ale již asi 10 let). Vždy jsem byla plná energie - často jsem slýchávala od lidí, že neví, na co "jedu", kde tu energii beru. Je možné, že jsem jela na adrenalin (jsem krátce po 14 letech bez zaměstnání, odešla jsem z vedoucí pozice - náročné, ale milovala jsem svou práci). Bez adrenalinu si najednou únavu uvědomuji mnohem více. V tuto chvíli mě však klouby bolí tak, že si ani neumím představit, že bych byla v práci 8 hodin. Připadám si trochu jako blázen, ale přece jsem v puse neměla autoimunitní zánět slinné žlázy a nevypadává mi pigment jen tak a současně mám málo déčka a bolí mě klouby a mám pořád žízen. Budu ráda za jakoukoliv radu. Omlouvám se, pokud jste tu už o tom mluvil. Ale nenašla jsem, jak vyhledávat v tématech. Jen v těch aktivních. Snad to nevadí. Děkuji.
Nedostatek vitamínu D3 je docela závažný problém, který je moderní medicínou dost podceňován, základ je srovnat hodnoty na 150-200 nmol/l a určitě bych řešil tu štítnou, kde je bohužel hodně nesmyslně postaveno rozpětí správné hodnoty TSH od 0,27 do 4,2, ale člověk opravdu dobře funguje tak do hodnoty TSH 2 a ideální je hodnota pod TSH 1, pak funguje v těle všechno opravdu dobře. Jak nejlepe doplnovat vitamin d3 v zimnim obdobi kdy neni moc moznosti se slunit? Denne uzivam fermentovany olej z trescich jater, pokryje mi tento potrebnou davku vitaminu d3? Doplnky napr. od Swansonu, majú kvalitný D3.
Tak to si myslím že není problém, ale musíte si na nějaké nutriční kalkulačce zjistit jakou dávku vlastně užíváte podle množství oleje. Spíše bude opačný problém, že budete mít hodně vitamínu D3, což v konečném důsledku může snížit vitamín A, který sice v tom oleji také je, ale ne ve správném poměru, ideálně 1:5 a v případě dlouhodobého nedostatku áčka 1:10. Jinak pochopitelně tablety, nicméně ten poměr k áčku (retinolu) si určitě hlídejte. Zdravím pana Jardu i další účastníky fóra - a dovoluji si níže uvést odkaz na vitamín D3+K2.
Dobrý den, všiml jsem si, že mi z Vašich stránek chodí návštěvnost, proto si dovolím reagovat. všiml jsem si, že mi z Vašich stránek chodí návštěvnost, proto si dovolím reagovat.
No nevím jak to je myšleno, pokud jako že oba dohromady lépe ukládají na správné místo vápník, tak pak je to dobře, ale jinak je to blbost, takto třeba reaguje ve vztahu k jiným látkám zmíněný vitamín K.
Spíš něco ve smyslu, že bez sebe navzájem pořádně nefungují a vápník neukádají, viz.: http://www.paleolit.sk/jedno-tragicke-p ... itamin-k2/ Doporučuji vitamín D Vigantol na křivici . Dávám ho sobě mám problémy s kosti a začíná mi to pomáhat beru to 3 měsíce . Bolela mě noha a je to lepší vyzkoušela jsem to a pomáhá .
Tak to pak ano. Dobrý den, chci se zeptat, jak je to vlastně se získáváním vitamínu D při slunění. Často se slýchá a doporučuje, že bychom se měli vyhýbat slunci cca mezi 10 h a 14 h, ovšem např. Mercola a jiné zdroje doporučují právě tuto dobu kolem poledne, kdy je intenzivní UVB záření, a může se tak tvořit vitamín D. V dřívějších a pozdějších hodinách vzhledem k nevýhodnému postavení slunce a nízkému dopadu UVB záření vitamín D prakticky nevzniká, či v minimálním množství. Jak je to ale s možným negativním dopadem na kůži při slunění v této době (vznik melanomu apod.)? Je bezpečné se takto slunit např. 10 min denně (odhalené paže, nohy, obličej)? Díky. chci se zeptat, jak je to vlastně se získáváním vitamínu D při slunění. Často se slýchá a doporučuje, že bychom se měli vyhýbat slunci cca mezi 10 h a 14 h, ovšem např. Mercola a jiné zdroje doporučují právě tuto dobu kolem poledne, kdy je intenzivní UVB záření, a může se tak tvořit vitamín D. V dřívějších a pozdějších hodinách vzhledem k nevýhodnému postavení slunce a nízkému dopadu UVB záření vitamín D prakticky nevzniká, či v minimálním množství. Jak je to ale s možným negativním dopadem na kůži při slunění v této době (vznik melanomu apod.)? Je bezpečné se takto slunit např. 10 min denně (odhalené paže, nohy, obličej)? Díky.
To, zda je slunění bezpečné, v podstatě plně závisí na Vaší stravě a na způsobu, jakým se sluníte. Ale 10 minut myslím nemůže udělat žádnou škodu. Bohužel naprosto nestačí na vytvoření dostatku vitaminu D, pokud tedy nejste nahým mladým bělochem někde u rovníku. Zdroj: http://www.vitamindwiki.com/No+%E2%80%9 ... NOT+enough Pro zajímavost, opalovací krémy chrání jen před některými druhy rakoviny kůže a navíc bývají plné nebezpečných chemikálií. Kromě toho blokují tvorbu vitaminu D. Ale nikdo se neptá, jestli jsou bezpečné chci se zeptat, jak je to vlastně se získáváním vitamínu D při slunění. Často se slýchá a doporučuje, že bychom se měli vyhýbat slunci cca mezi 10 h a 14 h, ovšem např. Mercola a jiné zdroje doporučují právě tuto dobu kolem poledne, kdy je intenzivní UVB záření, a může se tak tvořit vitamín D. V dřívějších a pozdějších hodinách vzhledem k nevýhodnému postavení slunce a nízkému dopadu UVB záření vitamín D prakticky nevzniká, či v minimálním množství. Jak je to ale s možným negativním dopadem na kůži při slunění v této době (vznik melanomu apod.)? Je bezpečné se takto slunit např. 10 min denně (odhalené paže, nohy, obličej)? Díky.
Obávám se že všechno je jinak než se oficiálně tvrdí. Dokonce si dovolím kacířsky prohlásit, že slunce naopak člověka před rakovinou chrání, ne že ji vyvolává. Jak by také mohlo vyvolat nádor kůže v místech kam se vůbec nedostane a jak vznikne opalováním melanom uvnitř v těle to již medicína vůbec nezkouší vysvětlit. Možná by nebylo špatné udělat nějaký statistický vzorek kolik těch co správně jedí a celé léto leží na slunci, pochopitelně i v poledne, nádorem onemocní na rozdíl od těch, kteří jedí blbě a jsou stále zalezlí někde v domě, nebo se preventivně neopalují, případně se natírají nějakou gebuzínou, co má tvorbě nádorů v budoucnu zabránit. Předpokládám že bezkonkurenčně zvítězí ta druhá skupina, ale o takové zjištění se asi medicína snažit nebude, jde o příliš dobrý kšeft s lidskou blbostí. Celé to funguje tak, že je nutné aby člověk měl dost síry v těle, což je dnes v populaci velký problém a pak dostatek cholesterolu. Cholesterol a síra umožňují ochranu kůže před poškozením buněk DNA slunečním zářením, což je poškození, které může vést k rakovině kůže. Cholesterol a síra se při slunění oxidují na vysokou frekvenci slunečními paprsky, a tak působí jako antioxidanty, „pohlcují horko“, dá se říci. Oxidace cholesterolu je prvním krokem procesu, v němž se cholesterol přeměňuje na vitamín D. Je to sulfátová forma vitamínu D, která poskytuje ochranu před rakovinou. Posiluje imunitní systém. Chrání před kardiovaskulární chorobou. Je dobrá pro mozek. Pomáhá proti depresi. Naprosto souhlasím s posledním příspěvkem pana Jardy a vím že to je mimo téma ale kdyby našel chvilku na stručnou odpověď nebo náznak, kam až s tímto myšlenkovým směrem myšlenkovým směrem zašel. Protože mám takový pocit že dost daleko, jen by mě zajímalo má to hranici ? Pokud mě chápete tak chápete, pokud ne tak se omlouvám.. A něco k tématu, právě nadčím v poslední době přemýšlím je vápník a jeho vstřebatelnost. Jelikož mám hrůzu ze zubaře, a rostou mi osmičky kapitola sama pro sebe, větší a déle trvající bolest jsem nezažil. Prostě jedna osmička se za úmorné bolesti zcela rozpadla, trvalo to přes rok, dotoho další ležatá osmička tlačí na ostatní zuby v řadě a defakto i ty další, což způsobuje destrukci zubů.. vyzkoušel jsem vše, pořád dokola jsem něco zkoušel protože mi ta bolest nedovolila jinak, zpočátku, mms, ale jakmile bolest byla fyzická, tak ani ťuk, jediné co pomohlo ihned byl z počátku hřebíček, ale pak ani ten, pak mě den držel propolis. Koupil jsem si calciové tabletky ( blbec ) schválně jsem vzal ty dražší, v domění že vstřebatelnost bude větší, haha... Jsem typ, co nepotřebuje na efekt léčby čekat 3 měsíce, ono za 3 měsíce řeším už xtý problém... Což taky musím říct.. To byla velmi zajímavá věc, když jsem prvně objevil jablečný ocet, byl jsem něj tak nadšený že jsem ho pil furt, bylo mi fajn, až po chvíli z ničeho nic bylo strašně zle, myslel jsem že snad umřu, fakt nepopsatelně divnně mi bylo, zrak jakobych přestával vidět, dotoho se mi hlava motala a já neměl tušení co se to děje, a z ničeho nic, se mi udrolil kousek osmičky velmi zvláštním způsobem, normálně to bylo jako křída, kousek změkl a uvolnil se.. a bylo lépe... po chvíli jsem se dočetl že ten ocet odvápňuje a nemá se to přehánět.. a já to hodně přeháněl.. za několik dnů mi došlo co se to vlastně stalo, nejspíš jsem se tím octem dostal do těžkého deficitu vápníků a ten má údajně taky udržovat zásaditost krve.. a ph krve je téměř stálé, už malé odchylky znamenají smrt. Takže to co se stalo bylo že mi tělo podvědomě v kritické situaci UDROLILO KUS ZUBU, ( logicky toho nepotřebného ) aby zabránilo nejspíš kolapsu nechci říct smrtí, to bych byl řádný debil co se zabil jablečným octem myšlenkovým směrem zašel. Protože mám takový pocit že dost daleko, jen by mě zajímalo má to hranici ? Pokud mě chápete tak chápete, pokud ne tak se omlouvám.. A něco k tématu, právě nadčím v poslední době přemýšlím je vápník a jeho vstřebatelnost. Jelikož mám hrůzu ze zubaře, a rostou mi osmičky kapitola sama pro sebe, větší a déle trvající bolest jsem nezažil. Prostě jedna osmička se za úmorné bolesti zcela rozpadla, trvalo to přes rok, dotoho další ležatá osmička tlačí na ostatní zuby v řadě a defakto i ty další, což způsobuje destrukci zubů.. vyzkoušel jsem vše, pořád dokola jsem něco zkoušel protože mi ta bolest nedovolila jinak, zpočátku, mms, ale jakmile bolest byla fyzická, tak ani ťuk, jediné co pomohlo ihned byl z počátku hřebíček, ale pak ani ten, pak mě den držel propolis. Koupil jsem si calciové tabletky ( blbec ) schválně jsem vzal ty dražší, v domění že vstřebatelnost bude větší, haha... Jsem typ, co nepotřebuje na efekt léčby čekat 3 měsíce, ono za 3 měsíce řeším už xtý problém... Což taky musím říct.. To byla velmi zajímavá věc, když jsem prvně objevil jablečný ocet, byl jsem něj tak nadšený že jsem ho pil furt, bylo mi fajn, až po chvíli z ničeho nic bylo strašně zle, myslel jsem že snad umřu, fakt nepopsatelně divnně mi bylo, zrak jakobych přestával vidět, dotoho se mi hlava motala a já neměl tušení co se to děje, a z ničeho nic, se mi udrolil kousek osmičky velmi zvláštním způsobem, normálně to bylo jako křída, kousek změkl a uvolnil se.. a bylo lépe... po chvíli jsem se dočetl že ten ocet odvápňuje a nemá se to přehánět.. a já to hodně přeháněl.. za několik dnů mi došlo co se to vlastně stalo, nejspíš jsem se tím octem dostal do těžkého deficitu vápníků a ten má údajně taky udržovat zásaditost krve.. a ph krve je téměř stálé, už malé odchylky znamenají smrt. Takže to co se stalo bylo že mi tělo podvědomě v kritické situaci UDROLILO KUS ZUBU, ( logicky toho nepotřebného ) aby zabránilo nejspíš kolapsu nechci říct smrtí, to bych byl řádný debil co se zabil jablečným octem
Tak máte pravdu že zdraví je hodně o vědomostech a chuti je využít ve vlastní prospěch a bohužel je také potřeba mít hodně štěstí, protože život nám staví do cesty různé překážky a někdy i nepřekonatelné. Nakonec na Titaniku byla většina těch utonulých až do potopení zdravá, jenom to štěstí prostě některým chybělo. Pokud by došlo k potopení v teplých vodách udržíte se při životě na kusu prkna i několik dní, ale zde šlo o minuty. Zrovna tak může člověka přežehlit Tatra a to většina lidí prostě nerozchodí. To ostatní ale upravit pochopitelně vědomostmi lze a všimněte si jak se stát usilovně snaží o podporu kdejakého poloblba na úkor normálních lidí, to je až nepřirozené. Například nyní ty šílené inkluzivní experimenty lze shrnout do jednoduché selské moudrosti, kdy každý blbý sedlák chápal že pokud dá do bedny dobrých jablek jedno shnilé, shnije mu celá bedna a našim elitám ve školství zjevně tato informace nějak chybí. Cílem podle všeho není předat vzdělání, ale vychovat "ovčana" který věří polopravdám a snadno se nechá manipulovat, což u skutečně myslícího jedince je skoro nemožné. Se zdravotním stavem populace to pochopitelně plně koreluje, čím blbější lid, tím více je nemocný a více se na něm dá vydělat. Co říkáte na toto:
No... Ano
co na to říct - nic nového. kdo si studuje, tohle zná. Ne nadarmo tu kousíček výše Jarda psal, že „zdraví je hodně o vědomostech a chuti je využít ve vlastní prospěch“.
Tak jistě a mimo to třeba vitamín D vytlačuje vitamín A a naopak, tedy těch souvztažností je určitě třeba pochopit více. Kdo nemá přístup k domácímu masu a vejcím, říká bolí zoubky, bolí - zubními lékaři opěvovaná zvýšená kazivost zubů. Kam nechodí polední slunce, tam se vloudí lékař - ortoped, chirurg a onkolog. A pokud ještě k tomu nerad ovoce a zeleninu (nutno vědět, které druhy), tak je paradontóza a vysoký cholesterol na světě.
Tak jistě, celé léto by měl člověk strávit opalováním, pak může klidně s údivem zjistit že například již nemá cukrovku, nebo jiné metabolické rozvraty. Podle krevních testů mám vitamin D jen 43,5 nmol/l, takže suplementuju, ale ne nějak extrémně. Už předtím jsem bral cca 3 až 4 g Möller's oleje z tresčích jater, teď beru tak 5 až 6 g a k tomu tabletku D3 1000 IU. Takže odhaduju, že to bude celkem tak 1500 IU denně. Když jsem se ale poohlídl na internetu, dočetl jsem se, že to s vitaminem D není úplně jednoduché - působí prý imunosupresivně. Nejen, že se nedoporučuje například na lymskou boreliózu (logicky), ale i použití na autoimunitní nemoci je použití dost sporné, viz např.: http://microbeminded.com/vitamin-d-supp ... ppressive/ (článek citovaný v článku je k dispozici tady) Takže jsem z toho teď trochu zmatený. Neprostudovával tohle někdo tady na fóru nějak blíže? https://www.vitamindcouncil.org/for-hea ... -exposure/ Deficient: 0-40 ng/ml (0-100 nmol/l) Ja som mal po zime ked som nesuplementoval este menej nez ty (15 ng/ml co je 37 nmol/l) a doktorka ze to je v pohode, ze to nieje tak hrozne. Asi takto to maju lekari... zmeraj si urcite aj po niekolkomesacnej suplementacii, co to urobilo s tou hodnotou. S tym olejom z jater opatrne. Zisti si, kolko ma vitaminu A vo forme retinolu. Urcite neber viac ako 1500 IU vitaminu A vo forme retinolu, pokial si niesi isty, ze mas deficit. Ak ho mas totiz dostatok, a beres vyse 3000 IU, uz sa zacinaju prejavovat skodlive ucinky vitaminu A, pokial dojde k jeho nasyteniu v tele (bere sa dlhodobo). Jednym z prejavou je aj, ze narusa fungovanie vitaminu D a tym padom aj imunity. Mozno to suvisi s tym co si napisal, ze v skutocnosti vysoke mnozstvo vitaminu D nieje tym vinnikom, uz som videl studie, kde sa to nepochopilo, ako to cele funguje. Inymi slovami, hovorim, ze pit ryby olej s vysokym obsahom vitaminu A, je nezmysel, pokial nemas potvrdeny deficit vitaminu A. Pokial ti zle funguje konverzia z betakarotenu, napriklad. Pokial ti funguje dobre konverzia z betakarotenu, urcite doplnaj vitamin A cez betakaroten, a vitamin D suplementuj oddelene, nie z rybieho oleja. Supr, takže je to ještě složitější, než jsem si myslel Btw,WPAF píše (v reakci na Mercolu), že: Přírodní vitamin A by měl být v pohodě, toxicita byla prokázaná u umělého áčka. Průšvih je, že spousta rybích olejů má přidaný umělý vitamin A. Beta-karoten se u lidí se zdravotními problémy na vitamin A skoro nedokáže přeměnit, takže bych ho vůbec nebrala v úvahu jako zdroj vitaminu A. Beta-karoten se u lidí se zdravotními problémy na vitamin A skoro nedokáže přeměnit, takže bych ho vůbec nebrala v úvahu jako zdroj vitaminu A.
Plne suhlasim s tymto nazorom. Myslím, že nejdůležitější je, aby zdroj vitamínu D byl čistě přírodní. Já beru Blue Ice fermentovaný olej z tresčích jater, který je současně i nejlepším zdrojem omega 3. Je to jeden z mála produktů, který neobsahuje žádnou chemii a je vyrábět starodávnou metodou, kterou používali námořníci už od středověku. Mylite sa, rata sa aj prirodny vitamin A, vo forme retinolu. Iba betakaroten je bezpecny. https://en.wikipedia.org/wiki/Hypervitaminosis_A V tom clanku (asi ste ho necitali), co som hodil, je to tam vyslovene proti uzivaniu vyssich davok rybieho oleja, kvoli toxicite vitaminu A. Este je tam aj popisany sposob, ako predavkovanie blokuje fungovaniu vitaminu D, a retinol sa teda vstrebava velmi dobre. Je to vitamin rozpustny v tukoch, cize telo sa ho nezbavuje velmi dobre a kumuluje sa v nom. Je jedno ci sa kumuluje z prirodneho alebo chemickeho zdroja, ked jeho vysoka hladina skodi a blokuje vitamin D. Je ho nebezpecne brat, je jedno v akej forme (ci prirodnej alebo chemickej). Priotravenia nastali aj u ludi, ktori jedli vela rybych peceni na arktickych vypravach v davnejsich casoch, ked sa o tom este nevedelo. A jakou hodnotu retinolu a vitaminu D bych měl mít teda ideálně v krvi? 1mg/l vit.A a 50-100ng/ml? Jak si to sledujete? Testy z krve každý čtvrt rok nebo častěji? Když jsem se ale poohlídl na internetu, dočetl jsem se, že to s vitaminem D není úplně jednoduché - působí prý imunosupresivně. Nejen, že se nedoporučuje například na lymskou boreliózu (logicky), ale i použití na autoimunitní nemoci je použití dost sporné, viz např.: http://microbeminded.com/vitamin-d-supp ... ppressive/ (článek citovaný v článku je k dispozici tady) Takže jsem z toho teď trochu zmatený. Neprostudovával tohle někdo tady na fóru nějak blíže?
Vitamíny rozpustné v tuku jsou dost problematické hlavně z pohledu toho že se navzájem vytlačují a dají se předávkovat, což může generovat i zdravotní komplikace. Vhodné by jednoznačně bylo stav pravidelně monitorovat pomocí laboratorních vyšetření a snažit se hladiny udržet stabilně v rozumné úrovni. To že je to v místních podmínkách prakticky nerealizovatelné nám moc nepomáhá, třeba retinol tuším dělá v celé republice snad jen jedno pracoviště v Praze a ještě tam musíte dojet osobně, nelze tam vzorek krve zaslat. Jinak s tím vitamínem A bych souhlasil se členkou Gamina že jedině retinol je vitamín A nic jiného a jeho přeměna z provitamínů je možná pouze za určitých podmínek, které zde množství lidí vůbec není schopno splnit.
Dobrý den, Jardo. K2 - 100 mcg U vitaminu D3 se někde doporučuje i 5000 iu jako udržovací denní dávka, což by znamenalo 25 000 iu vitaminu A k tomu. A to stále počítám s poměrem 1 : 5, ale jak říkáte - u někoho je třeba brát v úvahu 1 : 10. Zároveň tu člen Xion píše, že vit. A nebrat více jak 1500 iu, pokud není jisté, že máme deficit - a pokud ho nemáme, pak dávka nad 3000 iu může mít škodlivé účinky a jedním z nich může být i narušení fungování vit. D. Jestli počítám dobře, tak pomyslná maximální udržovací dávka vitaminu A (1500 iu) by nastavila hranici i vitaminu D3 a to na 300 iu denně a to je asi dost málo. Zdá se mi to jako takový začarovaný kruh. A člen Elkimek by při svých megadávkách vit. D musel toho áčka brát kopu. Jak to, Jardo, prosím, vidíte a kolik byste doporučil denně toho áčka? Vitamín A je jeden z mála, u kterého opravdu hrozí předávkování. Takže má smysl větší dávky když tak konzumovat krátkodobě (týdny, nikoliv roky) a pak, není-li opravdu dobrý důvod ve vyšších dávkách pokračovat, tak již konzumovat dávky udržovací. K2 - 100 mcg U vitaminu D3 se někde doporučuje i 5000 iu jako udržovací denní dávka, což by znamenalo 25 000 iu vitaminu A k tomu. A to stále počítám s poměrem 1 : 5, ale jak říkáte - u někoho je třeba brát v úvahu 1 : 10. Zároveň tu člen Xion píše, že vit. A nebrat více jak 1500 iu, pokud není jisté, že máme deficit - a pokud ho nemáme, pak dávka nad 3000 iu může mít škodlivé účinky a jedním z nich může být i narušení fungování vit. D. Jestli počítám dobře, tak pomyslná maximální udržovací dávka vitaminu A (1500 iu) by nastavila hranici i vitaminu D3 a to na 300 iu denně a to je asi dost málo. Zdá se mi to jako takový začarovaný kruh. A člen Elkimek by při svých megadávkách vit. D musel toho áčka brát kopu. Jak to, Jardo, prosím, vidíte a kolik byste doporučil denně toho áčka?
Tady je docela těžké říci prostě číslo protože to vhodné číslo bude u každého naprosto jiné a to dokonce i v závislosti na ročním období bez ohledu na stravu tedy jde o silně proměnlivou záležitost. Uvedu příklad že se smažím na sluníčku prakticky denně a jsem teoreticky schopen přijímat denně i 120000 IU déčka pak by na vyvážení pochopitelně fungovala i relativně vysoká dávky vitamínu A ale pokud budu zalezlý celoročně v kanclu pod zdravotní EU zářivkou bude možná z dlouhodobého pohledu problém i to číslo kolem 3000 IU áčka. Ten uvedený poměr 1:5 doporučuje více odborníků na výživu a stejný je i zastoupen v kvalitních rybích olejích tedy zde bych logicky odvodil že je vhodný i když určitě nelze tvrdit že poměr 1:5 je jediné možné řešení a žádné jiné není možné. Vždy je vhodné ideálně dvakrát ročně stav laboratorně překontrolovat a dle výsledků se řídit. Apaton, léčba bez rizika vzniku rezistence a agresivního glykolytického fenotypu kmenových buněk, ale narážející na nízké plazmatické koncentrace při orálním podání Targeting Redox Signalling Pathways as Anti-cancer strategy Targeting Redox Signalling Pathways as Anti-cancer strategy
No vidíte a já měl za to že Apaton je nenávratně zapomenut protože se nehodí do mechanizmu práce moderní medicíny. Tento přípravek se poměrně dlouho testoval a s dobrým výsledkem následně patentoval a odložil. Nyní mu končí patentová ochrana a jak vidno hned se toho někdo ujal. Pokrok ve výzkumu protinádorových účinků vitaminu K2
Tak funguje evidentně na dost zdravotních problémů a jeho relativní neškodnost ho tedy přímo předurčuje k pravidelné preventivní aplikaci. K2 - 100 mcg U vitaminu D3 se někde doporučuje i 5000 iu jako udržovací denní dávka, což by znamenalo 25 000 iu vitaminu A k tomu. A to stále počítám s poměrem 1 : 5, ale jak říkáte - u někoho je třeba brát v úvahu 1 : 10. Zároveň tu člen Xion píše, že vit. A nebrat více jak 1500 iu, pokud není jisté, že máme deficit - a pokud ho nemáme, pak dávka nad 3000 iu může mít škodlivé účinky a jedním z nich může být i narušení fungování vit. D. Jestli počítám dobře, tak pomyslná maximální udržovací dávka vitaminu A (1500 iu) by nastavila hranici i vitaminu D3 a to na 300 iu denně a to je asi dost málo. Zdá se mi to jako takový začarovaný kruh. A člen Elkimek by při svých megadávkách vit. D musel toho áčka brát kopu. Jak to, Jardo, prosím, vidíte a kolik byste doporučil denně toho áčka?
Zdar. Mohol by si citovat, kde si nasiel, ze vitamin A mat byt 5x vacsi, nez vitamin D?
Citace je přímo u mého příspěvku, na který odpovídáš - je to ze strany 6.
Děkuji za odpověď, dává to smysl.
Na to vám bohužel nikdo neodpoví pokud nebude mít v ruce laboratorní výsledek kde bude jasné zda ho máte málo, akorát, nebo moc. Citace je přímo u mého příspěvku, na který odpovídáš - je to ze strany 6.
Tento pomer doporucuju rovnaki ludia, ktori si myslia, ze 400 IU alebo 800 IU vitaminu D je postacujuca denna davka. Pripustam, ze do hlbky som tuto vec neskumal, ale ja by som bol pri vitamine A megaopatrny, lebo som uz viac krat videl, ako si ludia privodili neziaduce ucinky, ktore zacali zmizat ked vysadili 10000 IU vitaminu A. Najdes to aj na amazone v recenziach pod vitaminom A, kde je na kapsulu 10000 IU, varovania od nich. Docela dobrý poměr v dávkování Vitamínu A představují jedny droby (vnitřnosti) k postupně snědené huse (pečenému masu). Pripustam, ze do hlbky som tuto vec neskumal, ale ja by som bol pri vitamine A megaopatrny, lebo som uz viac krat videl, ako si ludia privodili neziaduce ucinky, ktore zacali zmizat ked vysadili 10000 IU vitaminu A. Najdes to aj na amazone v recenziach pod vitaminom A, kde je na kapsulu 10000 IU, varovania od nich.
A prosím tě, k těm nežádoucím účinkům, které jsi viděl - objevily se hned nebo se něco nejdříve zlepšilo a až poté zhoršilo? Já už těch 10 000 IU vitaminu A denně beru asi měsíc a půl a zatím jsem spokojená. Už po 14ti dnech se mi (takřka neuvěřitelně!) zlepšila kůže a žádné negativní vedlejší účinky zatím nepozoruji.
Precitaj si reviews na amazone, k takym davkam ako 10000 IU. Tam ich najdes viac. Dlhodobo samozrejme, ked to brali, ale to sa tyka uz aj 2-3 tyzdnov. Najhorsie na brani doplnkov je to, ze nemusis nieco citit... napriklad, ked ludia brali privela selenu, zistilo sa, ze ta skupina ludi mala vacsie riziko rakoviny. To neznamena, ze sa citili horsie. Ale potom neskor o par rokov udrela rakovina s vyssou pravdepodobnostou. Niekedy to telo nahlodava neviditelne. To je na tom zakerne. Rovnako, ked to blokuje vitamin D, subjektivne nic nepocitis prve mesiace, ale po rokoch blokovania vitaminu D mozu prijst dosledky horsie fungujucej imunity. Smutne je na tom to, ze vlastne musis za to platit, musis na to mysliet a prehltat tabletku, a este k tomu, to neviditelne moze skodit. Preto, uz z mojich skusenosti, som dospel k zaveru, ze lepsie je nieco nebrat, respektive velmi opatrne, ako si nevedomky skodit. Vela ludi si totiz nespravnych branim doplnkov skodi. Podla mna sa to neoplati, tak pristupovat k zdraviu, ze nieco to odstrani, a zase nieco nici. Treba brat len tie veci, ktore pridavaju, a nemaju potencionalne vedlajsie ucinky. Co 10 tisic IU rozhodne ma. Nemusi to odpalit kazdeho automaticky. Len tvrdim, ze tento pristup k zdraviu, ze mozno mne sa to nestane, a mozno to v niecom pomoze, nieje prave najlepsi. Ovela lepsie je mat potencionalny nedostatok vitaminu A a ist radsej cez pro-vitamin A, nez riskovat dosledky s predavkovania. To je aspon moja cesta a moj pristup ku zdraviu, zakomponovat len to, co je bezpecne, za zvysok neplatit. U mna je teda strop doplnania vitaminu A cez retinol 3000 IU, a radsej zdvihnut mnozstvo kartenoidov v strave (pozor, nie umelo doplnat beta-karoten, ten tiez zdvihol v studii o nejakych 10-15% riziko rakoviny, co bolo totalne prekvapenie, myslim mix prirodnych kartenoidov.) Ak budes mat stale nedostatok vitaminu A, co neviem ako chces zistit, je to ovela rozumnejsie, nez naslepo brat 10 tisic a potencionalne si neviditelne skodit, a potom o rok alebo dva mozu prijst dosledky. Radsej zdvihni vitamin D na 10 tisic, nez vitamin A. Vitamin D na 10 tisic je preskumany velmi dobre, a da sa kontrolovat lahko v krvi.. je to teda ovela bezpecnejsie, nez sa dopovat vitamin A retinolom. Preto, uz z mojich skusenosti, som dospel k zaveru, ze lepsie je nieco nebrat, respektive velmi opatrne, ako si nevedomky skodit. Vela ludi si totiz nespravnych branim doplnkov skodi. Podla mna sa to neoplati, tak pristupovat k zdraviu, ze nieco to odstrani, a zase nieco nici. Treba brat len tie veci, ktore pridavaju, a nemaju potencionalne vedlajsie ucinky. Co 10 tisic IU rozhodne ma. Nemusi to odpalit kazdeho automaticky. Len tvrdim, ze tento pristup k zdraviu, ze mozno mne sa to nestane, a mozno to v niecom pomoze, nieje prave najlepsi. Ovela lepsie je mat potencionalny nedostatok vitaminu A a ist radsej cez pro-vitamin A, nez riskovat dosledky s predavkovania. To je aspon moja cesta a moj pristup ku zdraviu, zakomponovat len to, co je bezpecne, za zvysok neplatit. U mna je teda strop doplnania vitaminu A cez retinol 3000 IU, a radsej zdvihnut mnozstvo kartenoidov v strave (pozor, nie umelo doplnat beta-karoten, ten tiez zdvihol v studii o nejakych 10-15% riziko rakoviny, co bolo totalne prekvapenie, myslim mix prirodnych kartenoidov.) Ak budes mat stale nedostatok vitaminu A, co neviem ako chces zistit, je to ovela rozumnejsie, nez naslepo brat 10 tisic a potencionalne si neviditelne skodit, a potom o rok alebo dva mozu prijst dosledky. Radsej zdvihni vitamin D na 10 tisic, nez vitamin A. Vitamin D na 10 tisic je preskumany velmi dobre, a da sa kontrolovat lahko v krvi.. je to teda ovela bezpecnejsie, nez sa dopovat vitamin A retinolom.
Budu se k tomu Áčku snažit být pozornější. Nicméně tento typ přemýšlení: "Ale potom neskor o par rokov udrela rakovina s vyssou pravdepodobnostou. Niekedy to telo nahlodava neviditelne. To je na tom zakerne." by se prostě dal aplikovat na cokoliv, nejen na doplňky stravy. Člověku kiksne zdraví a viníka potom dokáže najít prakticky v čemkoliv. O mase (nebo vnitřnostech) se také píše, že zvyšují riziko rakoviny - přitom se tu
Pane Jardo,
Díky za informaci! The vitamin C:vitamin K3 system - enhancers and inhibitors of the anticancer effect. Important Update on Cod Liver Oil to Xion: Na výzkum jsem zvědavá. Zrovna jsem se začala podvolovat myšlence, že ta
Nevím, co je slušná porce, ale dívám se na cronometer a vychází mi to asi 10g na den, což by bylo 70g týdně. Kvůli béčkům předpokládám jíst je syrová a možná s něčím ostřejším kvůli možným parazitům? Pečená husí
Ten typ myslenia je z mojich skusenosti. Uz som si vela krat poskodil niecim, a zvycajne, skody prevysia blaho. Niektore veci naozaj robia naraz aj negativne aj pozitivne veci (niektora liecba je na tom dokonca zalozena, ze ked presvihnes davkovanie, spalis sa, ale niekedy to moze spalit aj chorobu). Ale u vitaminu A sa to neoplati riskovat, pokial si clovek nieje absolutne isty, ze ho ma deficit, alebo ze ho potrebuje viac. Absolutne kolosalna blbost doporucovat kazdemu 10k IU alebo jest pecen. Vitamin A je jeden z tych, s ktorymi sa rozhodne neoplati zahravat, a tahat vyssie davky naslepo. Neoplati sa to. Navyse... da sa doplnat cez pro-vitamin A (nie vzdy s tym suhlasim), ale ovela rozumnejsie je retinolu brat umierene mnozstvo, a radsej sa nadopovat pro-vitaminom A. Toto sa da doporucovat aj naslepo a je to bezpecne. Ale retinol rozhodne nie. Co sa tyka stresu z rakoviny, ten nijak nesirim. Je to varovanie, a vysvetlenie , preco nerobit rizikove veci naslepo. Neoplati sa to. V kontrolnych skupinach sa testovala rakovina, ale keby sa dalo otestovat vsetko, keby existoval taky test, rozhodne by bolo vidno, ze predavkovanie vitaminom A negativne posobi aj v inych sferach zdravia. Naco si do seba davat taku potencionalne skodlivu vec, ked zvysne vitaminy su bezpecne? To mi pride nerozumne. Presne rovnakym pravidlom sa riadi veda aj matematika. Ist len po vyslapachanych chodnikoch, ktore su bezpecne, dokazatelne, atd... lebo sa poucili, ze ked si domyslali, a niekde spravili chybu, dosledky boli hrozne (mohla prestat fungovat cela vetva poznania, ktora sa na to viazala). V zdravi je to pouzivat len tie zdravotne veci, ktore synergicky zvysuju zdravie, s minimom negativnych ucinkov (naprikald vitaminy B take maju, ale retinol rozhodnie nie). Pri 1500-3000 IU retinolu, nikto nebude mat deficit. Moze ho mat pomenej, ak mu z nejakeho dovodu nieco nefunguje na jeho metabolizme, ale to budu ojedinele pripady. Bude ho mat maximalne malo, ale to nenarobi take skody, ako ked nim bude predavkovany. Navyse, tymto sposobom si clovek na zdravie prida len pozitivne veci. Takymto sposobom uvazovania, ze naslepo, si potom moze pridat dalsiu a dalsiu skodlivu vec, a to dokaze zobrat viac, nez vsetko to ostatne pozitivne pridat. Co sa tyka posledneho, to ze D vytlaca A som nikdy nepocul. Rad by som videl na to relevantne dokazy. A hlavne, ked clovek bere dost pro-vitaminu A. 6-7 tisic je pomerne slusna davka, ale kontrolujte si vitamin D v krvi. To ide pomerne jednoducho. Ak vam nebude stupat nad 70, tak je to v pohode. Ja osobne sa drzim hodnoty v krvi co najblizsie 50, ta mi prijde zlaty stred. Pretoze v prirode sa o moc vyssia neda dosiahnut (najviac ju mali ne-cierny ludia vystaveni neustale slnku, co zili prirodnym sposobom zivota (rozne kmene) v castiach sveta, kde ma slnko uhol nad 50 stupnov vacsinu roka, (kedy zacina vznikat vitamin D v pokozke) - mali ho v rozmedzi 30-55, nad 55 nemal prakticky nikto (u nas sa vitamin D v pokozke generuje len 3 mesiace v roku jun-august, pre porovnanie, tu nejde na slnku dosiahnut ani tych 50, mozno tak chvilku pocas leta). Preto ja nejdem na tu najvyssiu davku, ktoru doporucuju niektori najvacsi liberaly vitaminu D, ze 65-85 je najlepsie rozmedzie (aj Bukovsky to doporucuje), ja nie. Pretoze maximum na slnku v idealnych podmienkach sa da dosiahnut okolo 50, takze ja sa drzim toho. PS: jatra su blbost aj preto, ze retinol v nich kolise. Nikdy neviete, kolko je v jednej porcii. A prave u vitaminu , z ktoreho hrozi predavkovanie je toto robit blbost. Rovnaka hlupost je jest paraorechy, kvoli selenu. A v oboch pripadoch si clovek dava do seba toxiny (paraorechy - byvaju zaplesnene, pecen - zatoxifikovana. ) Ako najmensie zlo vam doporucujem teda brat ten rybi olej (nejaky cisty doveryhodny), ktory ma presne odmeranu davku, aby ste to vedela trafit na tych 3000 IU. Ale i to je blbost, som si isty uz teraz, ze mame byt vegani, teda zvierata urcite nijak nejest, ani ich casti. Viem, ze panBozko to takto stvoril, aby sme nemuseli zabijat. Je to len otazka casu, az sa to dokaze, ti mudrejsi to vedia uz dopredu.
Ono je to těžké protože co autor to názor a o škodlivosti nebo prospěšnosti existuje hromady článků každý zaměřený jinak ať už se to týká jater nebo retinolu. Pokud tyto články prostě přehlédnu a použiji selský rozum tak strava celých generací našich předků obsahovala vnitřnosti přičemž
Za mna, nemozem iste veci este zverejnit, ale, uz len kolisava davka retinolu na jednotku hmotnosti a potencionalne toxiny, ktore su v peceni ulozene, hovoria proti. A v dobe jedovej, je v peceni toxinov ovela viac, nez mali nasi predkovia, kedze vtedy sa vsetko pestovalo a chovalo BIO, plus ovzdusie nebolo tak znecistene, ani v prirodnom kolobehu sa nerozkladali plasty, a podobne...
Tak já nemluvím o tom že jde o ideální postup, ale zase na druhé straně neznám lepší zdroj retinolu tedy pokud ho má daný člověk opravdu nízký, což má potvrzeno z laboratorního testu, nějak ho prostě dodat musí a vzhledem k minimu koncentrovaných zdrojů je toto asi nejednodušší cesta i když žádná z těch cest není ideální. Ahojte. Viem ze sa to tu X krat riesilo, ale kazdy pripad je specificky.... Otazka znie : Mozem suplementovat vitamin D3 v olejovej forme (kvapky oralne podanie) 21 dni cca 20 000 I.U./den ? Bez toho, aby som uzival K2 v tabletkach ? DAKUJEM VOPRED ZA VAS/VASE NAZOR/NAZORY, DOPORUCENIA Uz mam kupene D3 o objeme 20ml, 1500 I.U. v jednej kvapke, dnes som si dal k veceru 3 kvapky s jedlom, zajtrajsi den chcem prejst na 20 000 I.U. po dobu 21 dni, ako som pisal vyssie... Otazka znie : Mozem suplementovat vitamin D3 v olejovej forme (kvapky oralne podanie) 21 dni cca 20 000 I.U./den ? Bez toho, aby som uzival K2 v tabletkach ? DAKUJEM VOPRED ZA VAS/VASE NAZOR/NAZORY, DOPORUCENIA Uz mam kupene D3 o objeme 20ml, 1500 I.U. v jednej kvapke, dnes som si dal k veceru 3 kvapky s jedlom, zajtrajsi den chcem prejst na 20 000 I.U. po dobu 21 dni, ako som pisal vyssie...
Ono jde o to že poznání souvislostí jde stále dopředu tedy informace v té knížce nemusí být nutně komplexní a pokud jde o to dávkování od oka bych šel na 60 IU na kilo váhy a den, vyšší denní dávky bych dával pouze za předpokladu že vím proč to dělám, tedy třeba ten deficit, ale laboratorně ověřený. Jinak to káčko by patrně v té stravě být mohlo tedy toho bych se moc neobával.
Dobre, pán Jarda. Tak budem denne doplňať 4500 (tri kvapky) vitamínu D3, s tým, že po sviatkoch si pôjdem vypýtať od doktorky "žiadanku" na zmeranie 25-OH vitamínu D, a keď bude deficit (čo bude, ale aspoň to bude istota 100%, nie 99,9% Mám však ešte otázku ohľadom mamky. Tá má mizernú stravu - pšeničné pečivo, pšeničné cestoviny, LIDL maslo a LIDL syry, saláma, zemiaky, asi 2 vajíčka týždenne, kuracie mäso asi 400g týždenne.... Zeleniny minimum (tá ale aj tak nemá vitamín A, K2 ...), sem-tam nejaká sladkosť a jablko ...... Môže ona suplementovať na striedačku 3000 a 4500 IU (2-3 kvapky) ? Mamka váži 70kg, preto také dávkovanie. Ale ona asi bude potrebovať k tomu aj K2 v tabletkách/tobolkách, že ? Nebude vadiť, že má málo vitamínu A ? 3000 - 4500 I.U. vitamínu D3 by nemalo vytlačiť to málo A-čka .... Veď vraj jedno letné opaľovanie bez krému vo vhodný denný čas dodá telu aj 20 - 30 000 I.U. D-čka.... 3000 - 4500 I.U. je zlomok z toho... Mám však ešte otázku ohľadom mamky. Tá má mizernú stravu - pšeničné pečivo, pšeničné cestoviny, LIDL maslo a LIDL syry, saláma, zemiaky, asi 2 vajíčka týždenne, kuracie mäso asi 400g týždenne.... Zeleniny minimum (tá ale aj tak nemá vitamín A, K2 ...), sem-tam nejaká sladkosť a jablko ...... Môže ona suplementovať na striedačku 3000 a 4500 IU (2-3 kvapky) ? Mamka váži 70kg, preto také dávkovanie. Ale ona asi bude potrebovať k tomu aj K2 v tabletkách/tobolkách, že ? Nebude vadiť, že má málo vitamínu A ? 3000 - 4500 I.U. vitamínu D3 by nemalo vytlačiť to málo A-čka .... Veď vraj jedno letné opaľovanie bez krému vo vhodný denný čas dodá telu aj 20 - 30 000 I.U. D-čka.... 3000 - 4500 I.U. je zlomok z toho...
Máte sice pravdu že opalováním se získávají mnohonásobky denní dávky vitamínu D, ale ono to nejde moc srovnávat protože jde o jiný mechanizmus příjmu který je zcela bezpečný. Umělé déčko se chová jinak tedy s ním je potřeba pracovat opatrněji. Vitamín K bych určitě dával, tím nic pokazit nemůžete a ten vitamín A by mohla alespoň jíst pravidelně jednu mrkev denně, nebo borůvky, prostě něco v čem je dostatek provitamínu A a musíte se spolehnout na to že tělo je schopno převádět ho do formy retinolu. Pochopitelně je vždy lepší znát laboratorní hodnoty z krve a pak suplementovat dle těch výsledků. Ono to vyzerá tak, že do súčasnosti sa prenáša podobný blud, ako ten cholesterolový mýtus, keď aj v dnešnej dobe mladí ľudia (starším to odpustím) sú presvedčení, že cholesterol v potrave škodí zdraviu. A to je písané v publikácii, ktorá vyšla v nemeckom originále v roku 2010... Teraz je rok 2019, a ak aj po roku 2010 vznikali knižky o vitamíne D, Slnku, atď, ktoré varovali pred užívaním väčšieho množstva čistého (bez vápnika, bez iných vitamínov) vitamínu D3 z dôvodu, že sa tak môže vápnik začať úsádzať v žilách a tepnách, tak je to.... riadny fail. Iba žeby v tom mal prsty farmaceutický priemysel, a schválne by táto informácia nebola "posúvaná" ďalej, pretože potom by sa vitamínu K2 predávalo možno aj niekoľkonásobne menej, keďže predpokladám, že takmer každý ho užíva len spolu s vitamínom D3 v domnení, že vďaka K2 mu ten D3 neuškodí... A to je písané v publikácii, ktorá vyšla v nemeckom originále v roku 2010... Teraz je rok 2019, a ak aj po roku 2010 vznikali knižky o vitamíne D, Slnku, atď, ktoré varovali pred užívaním väčšieho množstva čistého (bez vápnika, bez iných vitamínov) vitamínu D3 z dôvodu, že sa tak môže vápnik začať úsádzať v žilách a tepnách, tak je to.... riadny fail. Iba žeby v tom mal prsty farmaceutický priemysel, a schválne by táto informácia nebola "posúvaná" ďalej, pretože potom by sa vitamínu K2 predávalo možno aj niekoľkonásobne menej, keďže predpokladám, že takmer každý ho užíva len spolu s vitamínom D3 v domnení, že vďaka K2 mu ten D3 neuškodí...
Tak proč ne v krevním séru teoreticky stoupnout nemusí když se stihne ukládat do měkkých tkání. To by bylo potřeba definovat daleko více než to zda stoupá v krvi.
No ja neviem, či expert na vitamín D Villiam B. Grant by niečo také len tak vypustil do knihy, keby nemal istotu, že ten "vápnik navyše" skrátka nevzniká. edit : Fermentované potraviny: Veľmi dobrým zdrojom vitamínu K2 sú aj niektoré potraviny, ktoré prešli procesom fermentácie. Ide napríklad o fermentované typy syrov, fermentovanú kyslú kapustu, fermentované sójové bôby či známe nattó alebo miso. Ďalšie rastlinné potraviny: Ak ide o rastlinné zdroje potravín, vitamín sa nachádza v niektorých druhoch rastlinných olejov, hlavne v olivovom oleji alebo v sójovom oleji. V menšom množstve sa vyskytuje aj zelenej zelenine, najmä v brokolici a špenáte.
Vitamín K2 si v malom množstve dokážeme vytvoriť sami vďaka našim črevným baktériám a čiastočne získať vhodnou stravou, ako je napríklad bryndza a kyslá kapusta. Nachádza sa aj v potravinách živočíšneho pôvodu - v mäse a v hovädzej pečeni od voľne sa pasúceho dobytka, vaječných žĺtkoch a aj vo fermentovaných potravinách. edit : Fermentované potraviny: Veľmi dobrým zdrojom vitamínu K2 sú aj niektoré potraviny, ktoré prešli procesom fermentácie. Ide napríklad o fermentované typy syrov, fermentovanú kyslú kapustu, fermentované sójové bôby či známe nattó alebo miso. Ďalšie rastlinné potraviny: Ak ide o rastlinné zdroje potravín, vitamín sa nachádza v niektorých druhoch rastlinných olejov, hlavne v olivovom oleji alebo v sójovom oleji. V menšom množstve sa vyskytuje aj zelenej zelenine, najmä v brokolici a špenáte.
Vitamín K2 si v malom množstve dokážeme vytvoriť sami vďaka našim črevným baktériám a čiastočne získať vhodnou stravou, ako je napríklad bryndza a kyslá kapusta. Nachádza sa aj v potravinách živočíšneho pôvodu - v mäse a v hovädzej pečeni od voľne sa pasúceho dobytka, vaječných žĺtkoch a aj vo fermentovaných potravinách.
Na to nedovedu odpovědět zda mohl, nebo nemohl expert něco opomenout, ale pokud vyjdu z logiky že každý je omylný tak prostě mohl. Ty sojové boby NATO předpokládám normálně koupíte, alespoň zde jsou k mání ve zdravé výživě, ovšem zda vám budou chutnat to si tedy jistý nejsem. Sice se domnívám že konkrétně vy při vaší stravě by jste měl mít vitamínu K2 proti ostatní populaci násobky nicméně zda to je v reálu pravda je opět ve hvězdách. to Jarda : Mate zrele a mudre odpovede, postrehy, preto Vase odpovede/reakcie maju vysoku hodnotu. Dakujem
Tak miso bych v pohodě dával, ale nato do mě nějak neleze, ale asi to bude jak kdo, někomu může i chutnat. Len neviem, kolko gramov misopasty obsahuje dostatocnu davku K2 .... Tiez sa to bude pohybovat okolo 20g ? HMM...
Na to nedovedu odpovědět nikdy jsem to nezkoumal a asi to bude i druh od druhu jiné.
Daj si este pozor na formu K2, este som to sem nestihol vlozit (chcel som), ale nasiel som clanok, ktory hovori, ze mnohokrat kvalita K2-Mk7 nieje dostatocna, pretoze moze obsahovat aj cis- aj trans- formu, a iba jednu z nich vie telo vyuzit. Ja odvtedy K2 nekupujem, je neskutocne drahe, hlavne take, ktore ma skoro iba vyhradne tu dobru formu. Ine sa neoplati kupovat. Pisali tam, ze ked to tam nieje uvedene, riskujes, ze ten pomer moze byt kludne 50:50, cize 100mcg K2 znamena, ze len 50mcg telo dokaze vyuzit. Xion : Takže už neužívaš D3 (lebo nekupuješ K2), alebo D3 užívaš, ale K2 prijímaš z potravín typu NATTO či MISO ... ?
To druhe, teda D3 uzivam, ale nie zas megadavky, a konzumujem vela bryndze, masla. K2 je momentalne fakt o peniazoch, ide o drahy doplnok. Kto ma ale navyse aj 100 eur na doplnky, tak samozrejme doporucujem doplnat K2, tu dobru formu, a plesknut sa po vacku, ale na tie lacnejsie sa vykaslat. Takisto enzymi, dobre probiotika, vsetko ide do penazi - ja som musel volit kompromis, a niektore veci vyhodit, nemam na vsetko peniaze. (napriklad dobra forma folatu, B12, chrom, zinok a vysokovstrebatelny horcik, vsetko sa mi zda dolezitejsie, nez doplnat K2, ale uz aj to ide do penazi... 800mcg Quatrefolic stoji aj 5 eur mesacne doplnat, horcik tiez ide do penazi vo vyssich davkach) Popripade, ak vie nietko objednat cez amazon.de, a nezaplatit velke postovne, tak su aj dobre formy, treba hladat Ok, takze ze vraj amazon.de posiela na slovensko, uz sa neplati ani DPH ani CLO, lebo je to vramci europskej unii, a postovne nad 40 eur je zadarmo. https://www.spotrebitelskytest.sk/magaz ... uz-zadarmo Su tam vitaminy K2 365 tabletiek 200mcg vsetko 99% trans formy. Su tam vitaminy K2 365 tabletiek 200mcg vsetko 99% trans formy. To druhe, teda D3 uzivam, ale nie zas megadavky, a konzumujem vela bryndze, masla. K2 je momentalne fakt o peniazoch, ide o drahy doplnok. Kto ma ale navyse aj 100 eur na doplnky, tak samozrejme doporucujem doplnat K2, tu dobru formu, a plesknut sa po vacku, ale na tie lacnejsie sa vykaslat. Takisto enzymi, dobre probiotika, vsetko ide do penazi - ja som musel volit kompromis, a niektore veci vyhodit, nemam na vsetko peniaze. (napriklad dobra forma folatu, B12, chrom, zinok a vysokovstrebatelny horcik, vsetko sa mi zda dolezitejsie, nez doplnat K2, ale uz aj to ide do penazi... 800mcg Quatrefolic stoji aj 5 eur mesacne doplnat, horcik tiez ide do penazi vo vyssich davkach) Popripade, ak vie nietko objednat cez amazon.de, a nezaplatit velke postovne, tak su aj dobre formy, treba hladat
Diky, cena je vyborna, postovne mi tam naskakuje 9,50 eur. Cize ked to zratame tak za 65 eur je trojrocna zasoba, teda 65 eur / 36 mesiacov = 1,80 eur na mesiac. Ako to dojde, kurierom? Cize urcite sa odtial neplati DPH ani CLO? Kolko krat si uz takto objednaval? Vyborna cena za D3 + K2 kombo. Trochu mi vadi akurat ze to nieje cisto K2, keby som nechcel brat D3, alebo ho brat menej ako 5000 IU denne. Nieje tam aj cisto len K2 v takej nejakej dobrej cene? Ako to dojde, kurierom? Cize urcite sa odtial neplati DPH ani CLO? Kolko krat si uz takto objednaval? Vyborna cena za D3 + K2 kombo. Trochu mi vadi akurat ze to nieje cisto K2, keby som nechcel brat D3, alebo ho brat menej ako 5000 IU denne. Nieje tam aj cisto len K2 v takej nejakej dobrej cene?
Zdravím, v záložke Shipping and payments je uvedené, že sa tovar nachádza v nemecku (Item location: Herzogenrath, Germany). Nemecko je v EU a preto sa neplatí CLO. Ako je to s DPH, to neviem s určitosťou povedať. Ja som neplatil nikdy DPH keď som objednával napr.: destilátor z nemecka, fivefingers botasky z Veľkej Británie). DPH pre tovar na vlastnú spotrebu v rámci EU pradepodobne neriešia, ale neviem to naisto - ruku do ohňa by som za to nedal. Dokonca keď niečo objednávam z ázie cez aliexpress alebo ebay tak tí aziati vždy dajú na obal dáku nálepku so smiešnou sumou a to asi odradí colníkov otvárať a riešiť takéto zásielky (pokiaľ to ide klasickou poštou a nie kuriérom). Ja som doteraz platil DPH, prípadne Clo len v prípade dodávok z USA (swanson,iherb) a z ázie (mobil z gearbest). 27.12.2019 som si objednal cez ebay Swanson PQQ z Veľkej Británie za 35 EUR tak ti môžem dať vedieť, či som platil DPH alebo nie keď tá zásielka príde. Čistý K2 (mk-7) má uvedený predajca vo svojom obchode 1095 tabliet za 44,90+9,50 poštovné. Malo by to byť rovnaké zloženie len bez D3. Len či je to dobrá forma K2 a dostatočné množstvo tej K2 v jednej tablete? Nie je lepšie užívať mk-4??? Čistý K2 (mk-7) má uvedený predajca vo svojom obchode 1095 tabliet za 44,90+9,50 poštovné. Malo by to byť rovnaké zloženie len bez D3. Len či je to dobrá forma K2 a dostatočné množstvo tej K2 v jednej tablete? Nie je lepšie užívať mk-4???
Idealne by bolo kombo Mk-7 a Mk-4. Niektori davaju aj dalsie MK. Neda sa opriet o tie studie, nijak, su to len domnienky. Jedny tvrdia, ze Mk-4 ma kratky polcas rozpadu, a druhy, ze mizne z krvi preto, ze sa rychlejsie zabudovava a pouziva, ze je to dokaz, ze funguje lepsie a dostane sa aj do mozgu, atd... zatial mi preto najidealnejsie riesenie pripada uzivat mix MK-4 a MK-7 dokym nevyjde nejaka jednoznacna studia alebo vedecky zaver, ako to teda je. Osobne mam ale pocit, ze to MK-4 bude lepsie, ze ten pol-cas rozpadu, ze mizne z krvi, moze byt fakt kvoli tomu, ze sa zabuduvava 3x rychlejsie v tele, nie ze by sa "nicil" alebo vylucoval. Totiz, v moci ho unikat nenasli, takze bud sa premeni na nieco ine, alebo znici (v peceni by ho mohlo nieco rozkladat teoreticky), ale takisto to moze znamenat, ze z krvi mizne preto, ze si ho bunky beru a spotrebovava sa , na co je potrebny (napr. na zabudovanie vapnika do kosti). Lutujem tych, co beru tento Biomin. Xione, pane Jardo (či někdo další s tak velkými zkušenostmi)
Vzhledem k tomu, že se průkopníkům jako optimální dávkování jevilo 100mcg K2 na každých 1000 jednotek D3, tak to snad ani jinak udělat nejde. Áčko a déčko má být v rovnováze, což u zdravého člověka znamená příjem 1:1. Já osobně beru 100mcg K2-MK7 (tableta) na 2000IU D3 v kapkách. Beru to společně ráno se snídaní.
Chci zkusit i K2-MK4, který by měl být kvalitnější (už jsou na to i nějaké studie, měl by být lépe vstřebatelný), když je ale kvalitní tak je poměrně drahý.
Obecně se vitamíny rozpustné v tuku tedy A, D, E a K vzájemně vytlačují, ale také synergicky doplňují tedy je docela složité odhadnout dávkování nepřírodních zdrojů jenom tak od oka. Minimálně u těch kde se dá zjistit hladina z krve bych raději testoval než si napáchal nějaké zbytečné problémy. Z uvedených se zde pokud vím zatím vůbec netestuje ten vitamín K, ale ten naštěstí není zase nijak zvlášť problematický a je poměrně obtížně předávkovatelný tedy pokud si zjistíte alespoň hladinu vitamínu D3 pak bych viděl rozumné dávkování jak píší ostatní členové fóra v odpovědích na váš příspěvek. Odstup je tam určitě vhodný nicméně asi stačí v řádu tak jedné až dvou hodin, tyto vitamíny jdou poměrně rychle do jater a pak již není tak snadné je z těchto depozitů dostat. Vitamin D a K sa nachadzaju v potrave aj spolu, napriklad v mliecnom tuku, takze myslim si, ze pojdu aj pomiesat, nevytlacuju sa. Ak ma niekto studiu, ktora preukazuje, ze sa vytlacaju, tak sem s nou. Inak si myslim, ze dovtedy to kludne miesat. Ahoj viete mi poradit dobrý vitamín D3 . Pozeral som po https://www.brainmarket.sk/now-vitamin- ... ch-kapsli/ je to dobrá forma ?
Ta firma co uvádíte v odkazu je dobrá, ale já bych koupil spíše silnější to se může hlavně v jarním období kdy je tělo vyčerpané po zimním období dost hodit. Ďakujem idem mi aj o to či musí byť s K2. Prípadne dávat ten D3 čo som linkol 1000 UI denne po 2 tabletách ? 5000 UI sú vypredané. Možno by boli aj bez K2 len neviem či je to dobre ?
Tak asi je lepší dávat oboje. Myslel som forma a či je lepšie vitamin K2 mk4 alebo mk7
O to se nyní vedou spory a asi nejednodušší je dávat K komplex tedy více forem najednou což zajistí jak rychlý náběh tak dlouhou využitelnost v organizmu.
Správné je brát 100 mcg K2 na každých 1000 UI jednotek D3, ale hlavně kontrolovat hořčíkem hustotu krve a sledovat hladinu vápníku. Vyšší hodnoty 25-OHD mají význam u vegetariánů (bez masa, bez mléka) a vážnějších chorob, jinak je snad lépe nebýt v deficitu.https://www.labtestsonline.cz/novinky/vitamin_D.html Vitamín D3, možná rizika opalování a dávek 5000 UI Dobry den. Chcela by som dorovnat deficit D3 (vysla mi testom hodnota 63 nmol/l, co je podla mojich prepoctov 25 ng/ml). Presla som celu diskusiu a nasla som pre mna vhodne vyzerajuce odporucanie brat 25000UI po dobu 4-5 tyzdnov (potom je vhodne brat udrzovaciu davku 5000?), ale v K2 a vitamine A mam z diskusie chaos. K2 viaceri pisete 100mcg (vhodnu formu) na kazdych 1000 UI D3, cize z toho mi vychadza 2500mcg K2 pre mna k tym 25000 D3 (nie je to privela?). A o retinole sa tu pise raz 1:5, na inom mieste 1:1, ale jeden navstevnik povazuje 10000UI vitA za problematicku az nebezpecnu. Kolko by som k tymto hodnotam teda mala brat acka? A treba ho teda vobec brat? K2 zrejme ano, asi samotne D3 teda rasej naisto nie.. Budem velmi vdacna, ked mi niekto pomoze uviest tento moj chaos na pravu mieru, vopred velmi pekne dakujem Potřebnou denní dávku vitamínu D si můžete zkusit spočítat na webové kalkulačce: Tato kalkulačka (nejlepší, kterou jsem zatím našel) vám na základě vaší tělesné hmotnosti jednak odhadne, kolik do sebe musíte dostat celkem, abyste se dostala na požadovanou hladinu a taky doporučí udržovací dávku na základě tělesné hmotnosti. Pokud zadám počáteční stav 25 ng/ml, cílový stav 40 ng/ml, hmotnost 60 kg a že se na cílovou hladinu chcete dostat za 30 dní, tak mi vyjde: Udržovací dávka: 2 628 I.U. pro udržení 30 ng/ml, 3942 IU pro udržení hladiny 60 ng/ml. Doporučení brát k tomu:
Jsou to jenom odhady, protože záleží i na věku a dalších nepodchytitelných faktorech, ale i tak je to lepší, než střelba na slepo. V Saudské Arábii zjistili, že u lidí s průměrným BMI cca 30 (tedy nadváha) jim denní dávka ve výši 2000 IU nestačí na udržení hladiny 30 ng/ml a během tří měsíců lidem, kteří brali 2000 IU denně, klesla z původních cca 35 ng/ml na cca 25 ng/ml. Hmotnost člověka (přesněji množství tuku) je vemi podstatným faktorem pro určení potřebné dávky. Woow, super, dakujem za tu kalkulacku. A ozaj sa tam nepocita so stratami? - a to "Loss rate" to nie je ono? Inac o dost nizsie potreby suplementacie tam vychadzaju, ako tuna tie extremy pouzivane u niektorych.. Ty ztráty (loss ratio) asi používá při výpočtu udržovací dávky. Pokud zadáte dlouhý čas pro doplnění, tak vám vyjde, že doplňovací dávka je nižší, než udržovací, což je samozřejmě úplný nesmysl - doplňovací musí být vždy vyšší než udržovací. Dávky nad 10 000 IU se neberou každý den, ale třeba 1x týdně. Efektivnější než vzít naráz 35 000 IU jednou týdně je brát každý den 5000 IU. Ale pro lidi, kteří mají problém brát něco pravidelně, je větší dávka jednou týdně snadněji realizovatelná. Docela dobré mi přijdou produkty Ekomedika: A tento (D3+E+A+K2) mě zaujal na webu: https://www.ekomedica.cz/produkt/prirod ... -e-k2-mk7/ A kromě uvedených to samozřejmě chce hořčík a bór a pak by problémy s kalcifikací hrozit neměly ani když člověk stoupá na vyšší hladinu. Nad 60 ng/ml bych však bez dobrého důvodu nemířil, já mířím někam mezi 40 a 50 ng/ml, doplnit bych měl cca 300 000 IU a jako udržovací dávka mi pak vychází 4000 IU denně. ahoj, něco k suplementaci Déčka: Jaké množství hormonu D je ideální? Na českých tabulkách hovoříme o spodní hranici až nedostatku, avšak cokoliv výše může již negativně ovlivňovat zdraví. Bylo prokázáno, že vyšší dávky D nejsou prevencí lámání kostí. Naopak vyšší hodnoty uloženého D je spojován s vyšším výskytem srdečních chorob a lámavostí kostí (nad 800 UI denně). Bio máslo a sýry, fermentované potraviny, bio hovězí masokostní vývary a orgány (
Jaké množství hormonu D je ideální? Na českých tabulkách hovoříme o spodní hranici až nedostatku, avšak cokoliv výše může již negativně ovlivňovat zdraví. Bylo prokázáno, že vyšší dávky D nejsou prevencí lámání kostí. Naopak vyšší hodnoty uloženého D je spojován s vyšším výskytem srdečních chorob a lámavostí kostí (nad 800 UI denně). Bio máslo a sýry, fermentované potraviny, bio hovězí masokostní vývary a orgány (
Xion: Souhlasím. Studie vůbec nejsou jednoznačné, takže bych se držel toho, že matka příroda není blbá a pokud přírodně žijící národy a obyvatelé pohybující se venku mají nějakou hladinu, tak to asi bude hladina na kteoru je tělo evolučně nachystané. Takže třeba zde (hodnota 100 nmol/l odpovídá 40 ng/ml): Navíc Afričani si nemusí tvořit zásoby na zimu, takže pokud jejich tělo považuje za normální hodnoty 40 až 50 ng/ml, tak nevidím nejmenší důvod se těchto hladin obávat - obzvlášť když se jednalo o průměry ze vzorku obvyvatel, míra zakrývání těla se ukazuje mít podstatný vliv na doseaženou hladinu, takže extrémy budou ještě o kus vyšší. Navíc pokud studie v západní zemi zjistí, že vyšší koncentrace vitamínu D znamená větší riziko pádu u starých lidí, oproti staříkům deficitním, tak by se měla řešit otázka, jestli třeba ty pády navíc náhodou nesouvisí s tím, že lidé s dostatečnou hladinou vitamínu D jsou mnohem víc aktivní. (Já taky víc padám, když se víc hýbu ...). Velmi pekne dakujem Pefi, aj za tip na suplementy, uz mam objednane. Len neviem ci som neurobila chybu, lebo som objednala len ten D3+K2, a ono by sa k tomu naozaj aj to Acko este zislo, ze..? Neviete mi dat tip kolko Acka mam k tomu brat? (doobjednam asi samostatny) Na kalkulacke mi vyslo 9000D3 denne po dobu 30 dni. Tiez neviem, nemala by som s tou chybou kalkulacky (tie straty) pocitat a zvysit trochu davku (ked mi to vychadza az na 30 dni)? Kolko asi by sa zislo priratat, ci mozem zobrat to „loss ratio“ pri pocitani, ale ako? 0, 83 mam hodnotu, co to vlastne je? Ja rozmyslam doplnit trosku vyssie, nejakych 55ng/ml, Sorenson vo svojej knihe pise, ze optimalna hladina je podla neho nieco cez 50 (55). Ze pokial sa hladina pohybuje len do medzi 40-50, tak sa vtedy v krvi neda zmerat kolujuci D3, co znaci, ze ho dovtedy vsetok vypotrebuju tkaniva k vyrobe 25 OH. Joj a este, - pisete, ze si to kvapkate do rybieho oleja, ale je to naozaj nutne? V doporuceniach doplnku sa to neudava, pisu tam len, ze su tam vitaminy uz stabilizovane v slnecnicovom oleji. D3+K2 mám taky, to je podle mě základ. Uvažuji, že si pořídím i D3+K2+A+E a budu to kombinovat, tzn v mém případě budu brát 5 nebo 10 kapek jednoho a k tomu občas i 5 kapek druhého (D3+K2+A+E) , čímž se dostanu na 4000 IU vitamínu D3 za den. Do rybího oleje, kde je blíže neznámá trocha D i trocha A to kapu pro to, že předpokládám, že jsou v rybím oleji další synergicky působící látky (včetně trochy vitamínu E) a jelikož je toho rybího oleje jen troška tak tím nemohu nic zkazit. Mám ten rybí olej jako zdroj omega 3 a taky trochy vitamínu A i D. Zdravim. Takze vapnik (ev.s horcikom) sa spolu s D +K2 neuzivaju koli tomu ze- nie je to nalacno ked sa da tuk a druhy dovod- Takze ma sa brat D cko s tukom spolu s vapnikom v jednej davke alebo odstup?Alebo D cko bez tuku? Jestli brát vápník odděleně od hořčíku neporadím, protože nevím zda se to váže na stejné receptory nebo na jiné. Navíc se domnívám, že vápník chybí málokomu, kdo se stravuje aspoň trochu normálně. Pokud člověk nemá poruchu vstřebávání vápníku, tak bych vápník nedodával a dodával bych v našich končinách hořčík (a taky bór) a jako zdroj vápníku bych měl mléčné produkty (jogurt, tvaroh). Co se týče mýdla, tak to by mělo vznikat reakcí hydroxidu vápenatého s tukem, ale nějak se mi nezdá, že by v těle při extrakci vápníku z potravin vznikal zrovna hydroxid vápenatý, nebo že by hydroxid byl přímo v potravinách. Takže podle mě je vznik mýdla spíš nesmysl. D+K: Nevím jestli je potřeba větší dávka tuku, trocha tuku by snad měla stačit. Na lačno by to mohlo mít menší ztráty a tím pádem o něco vyšší účinnost. Takze vapnik (ev.s horcikom) sa spolu s D +K2 neuzivaju koli tomu ze- nie je to nalacno ked sa da tuk a druhy dovod- Takze ma sa brat D cko s tukom spolu s vapnikom v jednej davke alebo odstup?Alebo D cko bez tuku?
Osobně souhlasím s členem pefi že vápník není ani zdaleka takový problém jak uvádí moderní medicína a naprostá většina lidí má spíše problém s usazeným vápníkem, tedy s jeho dodáváním bych byl určitě opatrný zvláště pokud neznám hladinu hořčíku v erytrocytech. Podobné je to s vitamínem D protože jeho dodávání naslepo může právě zapříčinit ukládání vápníku do měkkých tkání a tam není o co stát. Vždy je vhodné se odpíchnout od krevních testů a podle naměřených hodnot nastavit suplementaci. Tuk a vápník je vždy dohromady v mléčných potravinách tedy když fungují mléčné potraviny musí to fungovat i v jiné kombinaci.
U těch poměrů nepanuje žádná rozumná shoda, takež vám neporadím. Docela podrobně je to rozebráno Já jsem zkonzumoval od Ekomediky jednu lahvičku D3+K2 (tj měl bych mít v sobě 350 000 IU vitamínu D a nyní občas jako udržovací konzumuji jejich A + D3 + E + K2 a nijak moc nad tím dávkováním nepřemýšlím a ani to nijak nepřeháním. Až dostanu chuť na tresčí
Dlouhověkost lze nejlépe okopírovat zjištěním, kolik mořských řas (vitamíny a minerály důležité pro chod štítné žlázy) a fermentované sóji (aktivátor X) jedí aktivní století Číňané a Japonci. U nás se ještě traduje, že v polévce ze slepice je síla a správně se podává vysíleným ženám po porodu, ale málokdo ví, že by tohoto žlutého drůbežího tuku od poctivě (v zimě lze nahradit bramborami, krmnou řepou, vitamínem K3 a Omega-3 lněným olejem či pokrutinami) paseného hejna měl brát alespoň lžíci denně. Na přetřes se tak dostávají brojleři a tmavé kuřecí maso, u kterých se bez dodávky tohoto kritického vitamínu projevuje náchylnost ke krvácení. Vitamin K2 Biosynthesis: Drug Targets for New Antibacterials Zdravím, koupila jsem si Kombisol AD3E - můžete mi poradit kolik kapek nebo ml mám denně brát? Na 100Kg prase je dávka 1ml/den - můžu toto množství použít teď v době covid-19 nebo mám přidat, abych navýšila nedostak? Moje váha 75kg a manžel je jak to prase
K vyrovnání toxicity vitamínu D3 stačí poměr 1:1 s vitamínem A. Tady je ovšem pětinásobek 50.000 A k 10.000 D3 na ml, takže krátkodobě 1 ml týdně k doplnění deficitu hlavně áčka (pokud ho bylo ve stravě málo) a částečně déčka (nesmí být zvýšená hladina vápníku v krvi), jinak standardně jednou za 14 dnů, pak je ovšem otázka, zda-li prodlouženým dávkováním snížené množství déčka bude něčemu (osteoporóza, nakaza) dostatečně předcházet a možná tedy jednou za deset dnů, pokud nekonzumujete vnitřnosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o veterinární přípravek, tak jej při snaze ušetřit berete na vlastní nebezpečí. Tak to je pech - četla jsem někde příspěvek pána, který psal, že to používá už dlouho - 1 čajová lžička týdně a je stále fit.
Záleží na tom, kolik do sebe chcete dostat vitamínu A a D týdně. V těch intervalech, co jsem popsal pro 1ml je to snad přijatelné. Doplňovat vitamíny zvyšující buněčnou imunitu je určitě lepší řešení než se do konce života schovávat ve vydýchaném bytu, dusit se pod rouškou a plnit totalitní příkazy korupčníka Prymuly s Babišovo estébáckým hnutím YES za zády. Ostatně očekávám, kdy na základě záběrů z videokamer začnou koronafašisté po vzoru Gestapa sbírat zdravé odpůrce Covidového režimu a strachem nemocní Svědci Covidovi (státní církev bez liturgického zpěvu) je pro výstrahu upálí. Již zítra nová moc využije utažení igelitů (zkušenosti z Kambodži ukazují 100% účinnost) a náhubků k likvidaci živnostníků s provozovnou a umělců a závistivci tomu zatleskají jako nedávno EET.
Veterinárních doplňků bych se zase nijak zásadně neobával, navíc prase je geneticky velice podobné člověku, ale musíte vycházet z toho že prase ve velkochovu na který jsou tato přípravky vytvořeny přeci jen má jiný přísun těchto vitamínů ať již z opalování nebo ze stravy. Člen Alopat vám to vysvětlil dobře a pokud tento přípravek chcete užívat bylo by určitě lepší se občas testnout laboratorně jak si stojíte. Přeci jen předávkování těchto vitamínů není zrovna bez rizika a je dobré vědět kde se zhruba pohybuji.
Píše o tom mvdr Josef Staněk třeba zde https://hledani.gnosis.cz/zivotabudice- ... osvedcily/
Čajová lžička Kombisolu týdně, to je na 5 až 7 ml 50 až 70 tisíc jednotek vitamínu D3 týdně a to neradí ani vitaminDwiki, kde tu spodní hranici 50 tisíc m.j. uvádí jednou za 14 dnů a s hořčíkem. Vegetariáni s nízkým příjmem vápníku (vyjma konzumentů máku) to asi snesou, ale konzumenty mléčných produktů (zejména tvrdých sýrů anebo více stogramových porcí měkkých sýrů) s příjmem vápníku nad 500 mg denně by to mohlo poškodit. A to už vůbec nemluvím o pravidelných (běžných) konzumentech vnitřností, tam takovýmto množstvím Kombisolu (půl roku opakovaným stonásobkem DDD retinolu - naštěstí pouze jednou týdně, ale i tak údajně hrozí cirhóza jater) dojde k otravě vitamínem A. Záleží také na tom, jak se kdo v létě opaluje. Ona ta hranice 1000 I.U. mezinárodních jednotek vitamínu D 3 denně pro volný prodej, umožněná v rámci prevence, není dozorovými orgány stanovená pro potravní doplňky náhodně a kdo chce doplňovat chybějící zásoby a brát víc (vyšší množství je u nás regulováno jako léčivo), tak by si měl nechat odebrat krev a řídit se uvedenými pravidly (přidat hořčík a srazit vápník). 1 ml Kombisolu jednou za 14 dnů odpovídá obsahu A a D v některých starších multivitamínech. Dlouhodobě nedostupný roztok Hydrovit A D3 měl vyrovnanější poměr A/D3, tudíž by umožňovatl nejenom prevenci, ale i doplnění zásob. Nicméně dnes už jsou hydrofilní vitamíny v pudru a vodných roztocích dostupné i pro lidi. https://www.westonaprice.org/health-topics/vitamin-a-mazing/ https://www.westonaprice.org/health-topics/vitamin-a-mazing/
U takto vysokovstrebatelnych foriem vitaminu A a D veru opatrnosti je na mieste, ja sa riadim davkou max 3000 IU vitaminu A denne, cize za tyzden max 21000, a aj to len ked clovek neje pecen, vnutonosti a rybi tuk s vitaminom A. Pan PPavel ale vyzera na vegetariana, podla niektorych prispekov mi to prijde na Hare Krisna alebo ine vedske nabozenstvo, ci podobny vychodno-indicky zivotny styl (kedze sa mi mari, ze pouzival tu terminologiu v niektorych prispevkoch,) a tam su veru mliecne vyrobky velmi velmi rozsirene (pomaly ako zaklad ) a aj vegetarianstvo, cize skor moze byt ten problem vela vapnika, u "vedskeho vegetariana". 10000 IU vitaminu D denne je naozaj bohatierska davka, ale nie kazdemu to musi i sposobit problemy. U vychodno-vedskych zivotnych stylov (vela mliecnych vyrovkov v strave ako zaklad), by som bol ale naoazaj opatrny, a zabezpecil si velmi dobry metabolizmus vapnika, a vela horcika, inak mozu prijst chonicke problemy po rokoch. Aj makove sladkosti su vo vedskom zivotnom style velmi rozsirene, co som si vsimol, takze vela vapnika v strave je tam velmi rozsireny.
A jste tedy vegeterián, vegan či něco podobného? A užíváte Kombisol AD3 nebo AD3E?
Maso jim svátecně, krůtí. Používám AD3E 1 moca lžičku týdně. Dávku vysvětluje pan Staněk ve zmíněném článku.
Varování! Veterinář Staněk Šelma si se svými 5 ml dopřává po dobu půl roku 250.000 IU vitamínu A týdně , což je ekvivalent půl kila (75.000 mcg RAE, běžte na jaterní testy) hovězích jater týdně a dávka jako pro masožravého dravce, který během půl roku samotinký zkonzumuje 650 kg býka (při jatečné výtěžnosti kolem 56% 2 kg masa denně). Zbylý půl rok hladoví a postupně odbourá veškerý nastřádaný vitramín A, přičemž u the Food and Nutrition Board (FNB) at the Institute of Medicine of the National Academies (předtím National Academy of Sciences) se pohybuje rozmezí adequate 900 mcg až tolerable 3000 mcg RAE denně. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/ Děkuji za krásné rozproudění diskuze o problému
Pokud jste nejedla vnitřnosti a játrovky, tak můžete měsíc zkusit, co to s vámi udělá, ale při užívání po celý rok dávku snižte na 0,5 ml týdně. Dávkování pro šelmu v jednotkách lžiček Vám vysvětlí veterinář Staněk, u člověka se počítá se 3 až 10 tisíci m.j. vitamínu A denně. Děkuji za radu. Tak jsem si to ,,nakapkovala´´ a 1ml je 23 kapek - tak to nechám na 10 kapkách za týden. Prosím Vás vitamín D3 2500 IU může způsobit herx?
Užívání vitamínu D3 může způsobit ledvinové kameny, pokud nemáte adekvátní příjem vitamínu A a rovněž kalcifikaci měkkých tkání, pokud nemáte adekvátní příjem hořčíku a vitamínu K2. Při snaze o vysokou hladinu déčka v plazmě se doporučuje snížit příjem vápníku na 500 mg na den a zvýšit příjem hořčíku o 100 mcg na den. Z tohoto důvodu je dávkování vyšší než 1000 m.j. denně u nás považováno za léčivo na recept. Vzhledem k tomu, že se jedná o vitamín rozpustný v tuku, tak se to obchází rozpočtením dávky na celý týden. Dr. Mercola Interviews Dr. Kate Rheaume-Bleue Chtěl jsem se zeptat, zdali je normální, že po vitaminu D3 (cca 4000IU denně z doplňku) a K2 (max 200mcg z doplňku) mám pocit, že se mi kývou zuby a bolí dásně? Dávám denně i cca 400mg hořčíku (malát a bisglycinát), jím také hodně kvalitního másla nebo ghí, protože mi chutná a také sardinky (bohaté na D a vápník - jim to i s kostma). Nemůže dělat problémy ten vit K2? Děkuji Normální to určitě není. Je to určitě vitamínem D nebo K? Napadá mě jen že by vaše tělo při dostatku vitamínu D a K z nějakého důvodu přesouvalo minerály, které drží zuby na místě do jiných míst na těle, kde má pocit, že je je více potřebuje. Někdy tělo, když dostane co potřebuje, tak reaguje poněkud bouřlivě, ale já (85 kg) do sebe hrnu D i K v celkem podobném množství a nic podobného nepozoruji.
Tam bude spíše jiný problém a to buď nízká hladina vitamínu C nebo deficience mědi, že by problém vznikl z těch doplňků co píšete to se moc pravděpodobné nezdá.
Tam bude spíše jiný problém a to buď nízká hladina vitamínu C nebo deficience mědi, že by problém vznikl z těch doplňků co píšete to se moc pravděpodobné nezdá.
Vyhledal jsem k tomu nějaké odkazy. Bez křemíku mu nebude fungovat ceruroplasmin a měď a bez té se nebude přes střevní stěnu vstřebávat ani železo. Copper deficit as a potential pathogenic factor of reduced bone mineral density and severe tooth wear Copper deficit as a potential pathogenic factor of reduced bone mineral density and severe tooth wear
Studie je zajímavá, nicméně naprosto nechápu, proč proboha z těch analýz vynechali hořčík (případně i fosfor a bikarbonát) a nebo proč aspoň neměřili pH slin. Hypotéza s křemíkem a ceruloplasminem je velmi trefná! Děkuji za odpovědi. Někdy si dám namletou sušenou přesličku kvůli křemíku a měď mám doufám z krůtích jater a paštik. Sranda taky je, že se mi zuby začínají rozjíždět (dříve jsem měl rovnátka), normálně tam pozoruji mnohem větší mezery. Jelikož nic jiného, než ten K2 neberu a vše dělám zhruba stejně, opravdu si myslím, že to bude tím K2.
Nevím, ale nenapadá mě důvod proč by vám něco takového mělo vznikat po aplikaci K2. https://www.youtube.com/watch?v=DvA-wpmuaCI Vie nám čitateľom tohto fóra (ktorí nie sme tak zbehlí v angličtine) niekto napísať, čo tento doktor hovorí ? Názov videa hovorí, "KEDY nebrať extra dávky vitamínu D".... Vie nám čitateľom tohto fóra (ktorí nie sme tak zbehlí v angličtine) niekto napísať, čo tento doktor hovorí ? Názov videa hovorí, "KEDY nebrať extra dávky vitamínu D"....
Dr.Berg vravi kedy nebrat vit D: Pri prehnanom prijme doplnku vit.D hrozi hyperkalcemia, ta sa moze prejavovat tvorbou ladvinovych kamenov, Pri prehnanom prijme doplnku vit.D hrozi hyperkalcemia, ta sa moze prejavovat tvorbou ladvinovych kamenov,
ĎAKUJEM za to, že si to popísala. Ma k tomu D3 K2 viac videi. On ich robi kratsie takze nedava vsetky suvisiace info do jedneho videa ale drobi to do mnozstva videi:-) Nerozmyslal niekto nad vyrobou D cka z drozdia -oziarit ho UV lampou?Len ako to zmerat ci nejake D cko s toho vyde: Nejaka inspiracia je napr. tu: Chcem upozorniť, že sa nepotvrdil benefit vysokých dávok D3, čo sa týka prevencie civilizačných chorôb. Ba dokonca suplementácia má charakter J krivky (podobne ako alkohol - trochu alkoholu je zdraviu prospešné, ale vysoká konzumácia alkoholu je toxická). Okrem toho meraná hodnota v sére neznamená automaticky nedostatok vitamínu D, keďže laboratória merajú iba jeho metabolit. Môže sa jednať aj o deficit kalcia alebo iné príčiny. Deficit vit. D laboratóne potvrdí až vysoký PTH (paratyroidný hormón). Takže opatrne so suplementáciou... Najväčším zdrojom vit. K2 je natto, snáď sa prinútim ignorovať hrozný zápach a chuť a viskozitu. Najväčším zdrojom vit. K2 je natto, snáď sa prinútim ignorovať hrozný zápach a chuť a viskozitu.
Ono nelze říci že vysoká dávka je špatně pokud je adekvátně pokryta oponentní vitamínovou skladbou tedy A,E a K. Problémy podle všeho vznikají právě při vysokém dávkování jednoho z uvedených vitamínů bez důrazného upozornění že je potřeba sledovat i ostatní. Ten vitamín K je opravdu v nějakém zásadnějším množství obsažen pouze v tom natu a jinak by ho měla tvořit střevní mikroflóra, ostatní zdroje jsou minoritní a těžko pokryjí potřebu těla. Zkoušel tu někdo brát dlouhodobě K2 kvůli zubnímu kazu? Napřed jsem dával 200mcg MK-7 denně, pak jsem přešel na cca 450mcg MK-7 a 100mcg MK-4 denně každý den (pokud jsem nebyl doma tak jsem si nedal, ale snažil jsem se jinak držet každý den), k tomu
Na co tam pak přidávat ředidlo krve?
Extra vysoké dávky vitamínu K mohou poměrně citelně zahušťovat krev v medicíně se dokonce aplikuje v případech těžko zastavitelných krvácení třeba z nosu. Netvrdím že to musí vyvolat problém, ale také patrně může. Dávam do pozornosti koncentrovaný produkt vit. D3 + K2 za výbornú cenu. Myslel som že to príde
Na tom balení přeci musí být uvedeno kolik té čisté látky to balení obsahuje a pak to prostě vydělíte denní dávkou, ale z toho materiálu tato informace nejde vyčíst.
napsal bych prodejci dotaz jak davkovat. prodejci na aliexpressu jsou vetsinou dost akcni a odpovidaji...
No práveže na tom balení som sa nič o koncentrácii nedozvedel...
Tiež som to skúšal... platba je už odsúhlasená a predajca na otázky nereaguje. Mmm-hmm. Najprv si kúpite nejaký prášok z Číny - who knows, či to nevyrobili z PET fľašiek - vôbec vám neprekáža, že vitamíny rozpustné v tukoch sú vždy v tobolkách, prečo asi? A až potom zisťujete dávkovanie. Aj tak sa dá.
Pak bych to vyzkoušel pod jinou identitou jako potenciální nový zákazník.
Prášek rozpustný ve vodě je údajně mnohem vstřebatelnější než forma rozpustná v tucích. Napoprvé bych si to nekupoval v bulk podobě, ale zabalené od certifikovaného evropského výrobce potravních doplňků do dózy s dávkovací odměrkou.
Vitamin D – water-soluble is far more absorbable than fat-soluble – Nov 2016 Tam bude spíše jiný problém a to buď nízká hladina vitamínu C nebo deficience mědi, že by problém vznikl z těch doplňků co píšete to se moc pravděpodobné nezdá.
Dobrý den, mám už delší dobu stejný problém a bohužel ani zvýšení příjmu vitamínu C (4 čaj. lžičky kys. ask.denně) se problém nezlepšil. Doplňuji i křemík, bor, měď, hořčík a zinek. Může vit. C vyvolat herx reakci? Děkuji.
Tak sice to není zcela běžné, ale zvláště u nárazových vysokých dávek to určitě možné je protože vymlátíte mnoho zmetků najednou a vylučovací orgány ten nápor nemusí pobrat. Když jsem poprvé hrnul vysoké dávky vitamínu C, tak jsem měl herx v podobě exémů na dlaních a šlapkách u nohou - přetížené vylučovací cesty. Po radikálním snížení dávek se to za cca 3 týdny spravilo a nikdy se to nevrátilo, ani když jsem zase začal s vyššími dávkami.
Zajímavá zkušenost o jak vysoké startovní dávky zhruba šlo.
Já tedy ekzém přímo nemám, jen svědění na nohách a na rukou.
Šlo o dávky kolem 8g až 12g/den - řídil jsem se chutí, když jsme měl na vitamín C chuť, tak jsem si ho dal. Ten exém byl takový netypický - svědilo to pekelně a udělaly se mi na obou rukou kolečka (přesně uprostřed dlaní) a uprostřed šlapky na jedné noze ekvivalentní ovál, kolečka zarudlé měkké jakoby tenké vodnaté kůže o průměru 3 cm, která svědila. Ten exém byl takový netypický - svědilo to pekelně a udělaly se mi na obou rukou kolečka (přesně uprostřed dlaní) a uprostřed šlapky na jedné noze ekvivalentní ovál, kolečka zarudlé měkké jakoby tenké vodnaté kůže o průměru 3 cm, která svědila.
Docela nestandardní reakce, ale ta dávka není zase tak hrozná někteří berou daleko větší dávky a bez problémů. Každopádně jsou zajímavá i ta místa vzniku těch fleků. Po čase jsem se k dávkám 8g-16g/den mohl vrátit a problémy to už žádné nedělalo, takže to interpretuji jako přetížení některé z detoxikačních cest. Dnes už takové dávky nekonzumuji stabilně,ale spíš nárazově, když na mě něco "leze".
Tak vypadá to na detox i když dost nestandardní, běžně člověk dostane laxírku pokud dávku přežene, ale nic dalšího se nekoná. Každopádně pokud je tělo v nějakém problému snese dávky až neuvěřitelné. Ten exém byl takový netypický - svědilo to pekelně a udělaly se mi na obou rukou kolečka (přesně uprostřed dlaní) a uprostřed šlapky na jedné noze ekvivalentní ovál, kolečka zarudlé měkké jakoby tenké vodnaté kůže o průměru 3 cm, která svědila.
Nemůže být ten ekzém bakteriálního původu? To byla vitamíny nepomohly. Ne, byla tam celkem jasná souvislost s vysokými dávkami vitamínu C a pomohlo jeho vysazení, když se to začalo zlepšovat, tak vrácení se k vysokým dávkám C to uvedlo do původního stavu. Stačilo však podstatně zredukovat dávky a na vyšší dávky najet až za pár měsíců.
Díky Vitamínu C vznikají v lidském těle antimikrobiální (oxid dusnatý) / dezinfekční látky (peroxid vodíku) používané k přirozené likvidaci malých / velkých šmejdů. Kyselina askorbová navíc soupeří s glukózou při vstupu do buněk a odstraňuje ztučnění jater. Dále se podílí na odbourávání LDL cholesterolu a brání ateroskleróze. Levná výroba umožňující vysoké dávkování céčka, o jehož tvorbu člověk v minulosti přišel nebo pozastavil, je dosud nedoceněná. Tím jsem chtěl říct, že bez mikroskopu s temným polem nevíme, co pefiho tělo vlastně detoxikovalo ani co se v bolácích na dlaních skrývalo (potažmo bylo vylučováno či zahnáno do kouta), podle popisu jsem si představil počáteční stav (resp. jakousi reverzi) skin rashes of Lyme desease & Co-infections nebo nedejbože sifilis (Hlášky z filmu Černí baroni, ale také spirochéty). Vitamin C a výživa Mám dotaz ohledně vitamínu D, doplňuju ho delší dobu (začínal jsem v roce 2021 na hladině 32 umol/l, takže slušný deficit) a pořádný skok jsem zaznamenal až teď. Měsíc jsem bral 20 - 30K IU D3 / den, celkem 420K IU. a Hladina stoupla mi stoupla z 88 umol na 180umol/l. Současně jsem bral kofaktory (1g čistého Mg denně + K2 (MK7)- toho jsem bral max. 200ug denně nebo nárazově 800ug, nedělá mi dobře, cítím brnění prstů a bušení srdce, co jsem četl v různých skupinách, někdo to s touto formou K2 tak má a pak se doporučuje forma mk4,která ale mizí rychle z krve a je nutné brát denně "mg" což vyjde finančně dost špatně a potom Bor - nárazově 12mg. Moje otázka je jak pokračovat dál? Moje otázka je jak pokračovat dál?
Podle všeho pokud to správně chápu jste v zásadě v ideálních číslech tedy bych přešel na udržovací dávkování a po cca jednom až dvou měsících si udělal další kontrolní odběr s tím že by bylo dobré podívat se i na hořčík v erytrocytech. Ten dělá za pár korun laboratoř Spadia a má odběrovny pomalu po celé republice tedy by v tom neměl být zásadní problém. Obecně déčko funguje jako protiváha dalších vitamínů rozpustných v tuku a docela silně ovlivňuje imunitu tedy by jste patrně neměl chytnout žádné podzimní respirační radosti. Moje otázka je jak pokračovat dál?
Dalo by se říct, že přebytek vitamínu A zpomaluje a Vitamínu D zrychluje štítnou žlázu? Effect of Micronutrients on Thyroid Parameters Dobrý den. Mám dotaz na účinky vitamínu D3 a klouby. Má opravdu nějaký vliv na klouby a kosti jako píší tady https://www.vseproklouby.cz/vitamin-d3/ Vybírám kloubní výživu a jde mi o to, jestli by tam ten vitamín D měl být nebo není tak podstatný a můžu koukat po nějaké kde není. Většina výživ ho totiž ve složení nemá. Děkuji
To si musíte tu otázku položit jinak, zda vitamínu D máte dostatek nebo nedostatek, protože pokud ho máte dost je další placení za zbytečný luxus nesmysl protože si tím budete spíše škodit než prospívat a pokud ho máte málo pak asi ano, ale nevyčetl jsem z toho kolik je ho v denní dávce a předpokládám že toho tam bude nula nula nic tedy zase pouze za draho a málo. Z mého pohledu jde o zbytečnost která situaci spíše komplikuje než řeší, osobně bych ty složky dodával samostatně dle potřeby. Moje otázka je jak pokračovat dál?
Ahoj, podle toho, co popisuješ, to vypadá, že jsi udělal velký pokrok v doplnění hladiny vitamínu D. Co se týče kofaktorů, je dobré, že bereš hořčík, protože ten je pro vstřebávání Dčka klíčový. Pokud máš problémy s MK7, zkus přejít na MK4, ale jak správně říkáš, je nutné ji brát pravidelně a může to být finančně náročné. Zkus se také poradit s lékařem ohledně dalších kofaktorů, které by mohly být potřebné. Dobrý den chystám se do laboratoře na zjištění stavu hořčíku z enterocytu.Je nutné horcik pred tím nebrat nějaký den nebo můžu brát dále a nemá to vliv.jim ráno taurat 400 mg a večer 200 mg glycinat.dekuji
U tohoto výsledku se bavíme o dlouhodobém stavu látky v buňce tedy krátkodobě by výsledek nemělo být reálné zásadně ovlivnit, ale osobně bych ho vynechal tak dva tři dny před vyšetřením nakonec jistota je jistota. Dobrý den, děkuji děkuji
Uvedený výsledek bych považoval za zcela ideální, je lehce nad horní hranicí tedy z mého pohledu ideál i když jste ho nevysadila déle před odběrem. Pochopitelně dodávat ho dále lze v nějaké rozumné dávce protože denní ztráty prostě jsou stálé tedy nejlépe dodávat alespoň trochu stále.
Na srovnání deficitu se to bere 15 dní, nebo např. 40 000 IU 8 týdnů. Když máš deficit 3,2ng/ml tak tě opravdu pár stovek denně nezachrání ![]()
![]()
![]()
Kalcidiol (25-hydroxyvitamin D3) je prehormon, který je v krvi vytvářen z cholekalciferolu. Pokud se provádí testy na hladinu vitamínu D3 v krvi, testuje se hladina kalcidiolu tedy 25(OH)D3.
Kalcitriol je tvořen z kalcidiolu v ledvinách a jiných tkáních a je nejaktivnějším steroidním hormonem odvozeným od cholekalciferolu. kalcitriol má silné protirakovinné vlastnosti. Někdy je popisován jako aktivní forma vitamínu D. Kalcitriol by neměl být nikdy stanovován v krvi jako indikátor hladiny vitamínu D.
Jakmile je vytvořen v kůži, nebo pozřen ústy, cholekalciferol (D3) je transportován do jater, kde je metabolizován na kalcidiol. Jsou mu připisovány hormonální vlastnosti a pomáhá udržovat hladinu kalcia v krvi. Ale největší význam kalcidiolu je, že je zásobní formou vitamínu D. Kalcidiol je to, co tělo ukládá do zásoby. Jestliže hladina kalcidiolu v séru je nižší než 40 ng/ml, zásoby jsou nízké a měly by se doplnit. Výjimkou je tzv. vitamín D hypersensitivita. Jedná se o vzácný syndrom, kdy abnormální tkáň ruší normální regulaci produkce endokrinního kalcitriolu v ledvinách s následnou hyperkalcémií.
První cesta vede do ledvin, kde kalcidiol je přeměněn na kalcitriol. Kalcitriol je účinný steroidní hormon. Faktem je, že je nejúčinnějším steroidním hormonem v lidském těle. Jednoduše řečeno za steroidní molekulu je považována každá molekula v těle, která pochází a cholesterolu a která ovlivňuje aktivací genů. Vitamín D ovlivňuje asi 60 genů.
Druhá cesta vitamínu D vede do tkání a zde je to místo důležité aktivity. Všechny udivující pozitivní účinky vitamínu D objevené v posledních deseti letech jsou způsobeny touto druhou cestou metabolismu vitamínu D. Jestliže nějaký kalcidiol zbude, to znamená zásoby vitamínu D jsou dostatečné a ledviny dostávají dostatečné množství kalcidiolu k udržení správné hladiny kalcia v krvi, potom kalcidol je schopen jít jinou cestou, tou, která vede přímo do buněk. Tato cesta byla až nyní pochopena a způsobuje veliký zájem v celém světě zejména v souvislosti se zhoubnými nádory.
Pokud jsou ale zásoby vitamín D dostatečné, kalcidiol odchází do tkání, kde buňky jsou schopny si vytvořit svůj vlastní calcitriol, aby bojovaly s nádorovým bujením, a toto dělají s gustem! Je faktem, že produkují tolik kalcitriolu, kolik jsou schopny. Čím více kalcidolu dostanou, tím více kalcitriolu vyrobí. Tento krok není limitován samotným produktem (kalcitriol) a je takto nekontrolován. Žádný jiný steroidní hormon v těle nefunguje tímto způsobem. Produkce kalcitriolu v buňkách je unikátní. Toto je druhý nejdůležitější fakt týkající se vitamínu D.
Co zabraňuje tomu, aby hladina kalcitriolu ve tkáních byla příliš vysoká? Jedním faktorem je katabolismus. Čím více kalcitriolu je vytvořeno, tím více je metabolizováno a vyloučeno. Toto ale není nejdůležitější forma regulace.![]()
![]()
No v pořádku určitě nejsem a pokud je něco, co mi může pomoct, zkusím to
A co mi je, to už jsem tu psal, mám v hájí myeolinový pouzdra nervu.
No v pořádku určitě nejsem a pokud je něco, co mi může pomoct, zkusím to
A co mi je, to už jsem tu psal, mám v hájí myeolinový pouzdra nervu.
Dělal jsem rok na zpět, asi půl roku realitního makléře, tam bylo dost stresu, kancl bez kyslíku a světla, naštěstí mi šéf, protože mě měl rád, koupil Ionic Care X6, nebo jak to je. Bydlím ve městě, už půl roku s přítelkyní v Olomouci, jinak jsem z Kladna. Celé mladí jsem nesnědl nic živého, jen smažák s hranolkama, tatarkou, tuny chipsů, redbulů a cocacoly. Kouřil jsem asi 5let a pil alkohol. Většinu času jsem trávil v autě, nebo u PC a hrál MMORPG cca 12h. denně. Kouřil jsem dva roky trávu. Měl jsem vždycky přehozený režim, v noci bdění ve dne spánek. Tohle už z části neprovozuju tak 2-3 roky, nekouřím nepiju ani srk, režim celkem normální, strava nic moc ale sem tam šťávu, lehčí jídlo (rýže se zeleninou) apod. Teď poslední měsíc od testů se odkyseluju, omezil jsem spoustu sajrajtů a tak.![]()
![]()
Ale nemůže to být hned, xx let moje tělo chátralo, těžko se dá dohromady přes noc ![]()
![]()
) A dost pravděpodobně by se našlo dalších xxx věcí které z testů nezjistím a některé se projeví až za deší dobu, jak říkáte, chce to čas. ![]()
nejlépe z těla uvolnit? Přečetla jsem si, že se pak nadbytek usazuje v tukových buňkách. Nechci nic pokazit. Děkuji.
.
Není ale třeba panikařit, o těžkých ublíženích na zdraví nebo smrti v souvislosti s vitaminem D3 jsem neslyšel a výraznější komplikace jsou spojené až s opravdu velkými dávkami. Nicméně nechte otestovat hladinu vitaminu D a vápník z krve a přes léto určitě synteticky nedodávejte, pokud máma chodí aspoň trochu ven.
Než bych do sebe nacpal naráz 250 kapslí čehokoli, tak bych 250x ověřil že počítám dobře
nejlépe z těla uvolnit? Přečetla jsem si, že se pak nadbytek usazuje v tukových buňkách. Nechci nic pokazit. Děkuji.
Stačí toto vegánom, aby sa spamätali ???
Odporúčate tu kolagén, MSM (organická sýra), D3, K2, vitamín A, aminokyseliny.................... A VŠETKO TOTO JE HOJNE ZASTÚPENÉ V ŽIVOČÍŠNYCH POTRAVINÁCH.......
O čo teda ide
![]()
![]()
![]()
Inak, neviem čo si zač, ale asi len teoretik, že ? Včera knedlík, dnes veka (to je žemľa ?) ..... Ty sa radšej ani nevyjadruj (môj názor) k tomu, čo je zdravé a čo nie, keď sa tomu očividne venuješ len teoreticky....
![]()
Rovnako sa bojíte kvalitných aminokyselník, tak si radšej kúpite aminokyseliny v tabletkách či prášku (ako doplnok ku vegánskej strave
), akoby ste mali jesť kvalitné vajíčka a kvalitné mäso, ktoré sú plné aj vitmaínov a minerálov.
A mohol by som pokračovať....
Toto nie je normálne, veď uznajte.... Idete PROTI PRÍRODE.
Môžeš na to napísať čo chceš, ja to vidím takto.
Hovorí sa : Neočakávaje, že vám ľudia budú hovoriť pravdu, keď veľkou väčšinou klamú sami seba (pre určitý dôvod). Preto mi ostáva jediné - spoliehať sa na svoj vnem, a viac veriť sebe, ako tebe. Ja som sa za tie roky plné omylov, pokusov a ja neviem čoho všetkého, naučil vidieť s otvorenými očami, a to mi pomohlo sa navrátiť k prírode, a k jej zákonom. Lebo čo sa týka výživy, tak TO NIE JE O NÁZOROCH.... To je O ZÁKONOCH, lebo ľudské telo nezaujíma VIERA, ale FYZIOLÓGIA, BIOLÓGIA, LEBO ONO FUNGUJE NA TOM. A platí buď jeden, alebo druhý zákon. BUĎ SÚ KVALITNÉ ŹIVOČÍŠNE SUROVINY, PRODUKTY ZDRAVIU PROSPEŠNÉ PRE ČLOVEKA (a to si buď istý, že sú), ALEBO NIE SÚ. Neexistuje na to odpoveď, že "....je to o názore...." ...resp, niekto môže takto odpovedať, ale taká odpoveď hovorí, že ČLOVEK SA SÁM ROZHODNE
, ČI SÚ PRE NEHO ŽIVOČÍŠNE SUROVINY, PRODUKTY PROSPEŠNÉ, ALEBO NIE SÚ......Ale tak to nefunguje.. TO JE TOTIŽ O ZÁKONE. A keď si myslíš, že látky obsiahnuté V ŽIVOČÍŠNYCH POTRAVINÁCH sú vhodné pre zdravie (rôzne aminokyseliny v optimálnom zložení, živočíšna síra, kolagén, D3, K2, B12, kvalitné živočíšne tuky, atď, atp...), ale NETREBA ICH PRIJÍMAŤ ZO ŽIVOĆÍŠNYCH SUROVÍN - PRODUKTOV, ale radšej Z DOPLNKOV UMELO VYROBENÝCH tak...... to akoby som povedal, že nabudzovanie rozkoše je super, ale nie s partnerkou, ale s rukou, prípadne s umelou vagínou........
Si ovládaný vierou, nie zákonom. A to je tvoj problém a problém väčšiny ľudí, ktorí odmietajú KVALITNÉ živočíšne produkty z rôznych dôvodov. Mimochodom, stačí si povedať, že "Nebudem jesť živočíšne produkty, nesúhlasím s tým, určite sú jedovaté, atď, atp....
...a chúďatá tie zvieratá...
", a už keď sa naješ niečoho živočíšneho (mäso, vajíčka....blabla...), tak ti bude ZLE. A potom to samozrejme zvalíš na to, že živočíšna potrava je pre človeka NEVHODNÁ, lebo ťa o tom presviedča ETICKÝ PODTEXT, ktorý si si "vybetónoval" "voluntaristickou vedou", ktorá urobila všetko pre to (našťastie jej uveril málokto), aby očiernila AJ KVALITNÉ živočíšne potraviny, a urobila z nich "potravu nevhodnú pre človeka".
Proste veríš niečomu, čo je proti zákonu prírody. A TEN ZÁKON NEVYMYSLEL ČLOVEK, ALE VESMÍR. A na taký zákon je každý prikrátky.... Nechceš predsa rozkázať Slnku, aby nevyšlo, alebo aby neodparovalo vodu, a aby severný vietor nebol studený, a aby vnoci nebola nižšia teplota ako cez deň...... Rovnako je to aj s ľudským telom. Najlepšia strava preň je ŽIVOČÍŠNA NÍZKOSACHARIDOVO-VYSOKOTUKOVÁ (vie o tom svoje každé spoločenstvo, ktoré nepestuje tie jedy, ktorými sú obilie a strukoviny, a zároveň sa neprepcháva zuby dráždiacim ovocím kyslím ovocím, a neopičí sa po opiciach konzumáciou množstva banánov).
... Je v nej kúsok pravdy (že sladkosti sa majú jesť málo - najlepšie VôBEC), ale to je finta... Keby dali sladkosti na spodok pyramídy (odporúčať jesť vo veľkom), nikto by tú ich pyramídU nebral vážne... Preto sa s ňou trochu "pohrali" a zaistili si, aby ľudia ostali ovcami, lebo zrná z ľudí ovce robia....![]()
Prosím pana Jardu o názor na tento produkt - zaujalo mě to,že jsou oba vitamíny kombinovány v jedné tabletě a obsah
Déčka je docela slušný - dosud objednávám D3 u Swnsonu.
Děkuji předem.
Užívání samotného vitamínu D3 v této dávce je samozřejmě naprostý nesmysl. Ale v kombinaci s dostatečným množstvím vitamínu K2 jeho využitelnost podstatně roste. Vitamínu D3 ze stravy přijímáme naprosté minimum a v zimním období si ani žádný nevytváříme. Navíc nejnovější DDD v USA odpovídají cca čtyř-násobku oproti "zastaralým" evropským doporučením.
Jen ještě dodám, že tyto tablety jsou "půlitelné", takže můžete brát poloviční množství, tak jak to dělám já (to je ale z důvodu, že K2 obsahuje i multivitamín, který pravidelně beru).
Užívání samotného vitamínu D3 v této dávce je samozřejmě naprostý nesmysl. Ale v kombinaci s dostatečným množstvím vitamínu K2 jeho využitelnost podstatně roste. Vitamínu D3 ze stravy přijímáme naprosté minimum a v zimním období si ani žádný nevytváříme. Navíc nejnovější DDD v USA odpovídají cca čtyř-násobku oproti "zastaralým" evropským doporučením.
Jen ještě dodám, že tyto tablety jsou "půlitelné", takže můžete brát poloviční množství, tak jak to dělám já (to je ale z důvodu, že K2 obsahuje i multivitamín, který pravidelně beru).
Vitamín K zvyšuje absorpci:
Zn, Cr, P, B6, Mn, E, B3, Se, B2, Fe, Mg, B5
Nezvyšuje ani nesnižuje absorpci
A, Ca, Na, B1
Vitamín K snižuje absorpci:
B12, D, B10
Vitamín K zvyšuje absorpci:
Zn, Cr, P, B6, Mn, E, B3, Se, B2, Fe, Mg, B5
Nezvyšuje ani nesnižuje absorpci
A, Ca, Na, B1
Vitamín K snižuje absorpci:
B12, D, B10
Doporučuji.
průběh nemoci je u mě také vždy rychlejší, pokud má být něco opravdu léčivé, tak to vždy dokonale poznám, jelikož sotva to dosebe dostanu ihned vnímám co to semnou dělá, ty tabletky kalciové, s vit. D3 nic, prostě ani náznak nějakého zlepšení.. Proto jsem taky od vápníků upustil což byla velká chyba. Neboť už jsem byl tak tou bolestí strhaný, a marnými pokusy znechuceny.. že jsem si říkal ještě chvilu a jdu na pohotovost a je mi jedno co semnou bude, ono vydržel jsem to fakt dlouho a takové bolesti, nespal jsem jediný den pořádně, celé 3 měsíce.. fakt peklo.. No až jak jsem to zabalil a už jsem začínal být až otupělý, prášky jsem přitom téměř nebral protože stejně nepomáhaly.. no a opět, si ze mě ten nademnou, nebo nad náma, co já vím.. udělal tu typicky černou prdel.. Zkrátka tohle pozoruji v celém svém životě, že to co mě vede má černý smysl pro humor
až morbidně, není to nic zlého ale zkrátka prostě je to o pojetí smrti, pokud pod tím máte černo tma nic konec.. tak takový humor těžko pochopíte, třeba př. dilema, kdy jsem řešil a strašně mi vrtalo hlavou, tak je ta duše nebo ne ? Má smysl si to tu užít nebo raději počítat s pokračováním po smrti.. strašně moc jsem chtěl dostat důkaz ... a dostal jsem ho, v podobě matky se zástavou srdce... tehdy dostal můj skeptický logický půlmozek takovou kopačku, že jsem 8h nebyl schopen jednoduchých věcí, viděl jsem komplet celý proces doslova vypuštění duše, duši jsem viděl cítěl a hlavně to tělo rázem jakoby bylo věcí.. už to prostě nebyl člověk bylo to nepopsatelně cítit.. můžete mi říct co dělám u duše v tématu o vitamínech. facka .. .zpět
takže ten hore si dělal prdel, a když už jsem to prostě zoufalstvím vzdal, tak "shodou náhod" jsem měl na oběď smažený sýr... hned mi to trklo a říkám si mno mohlo by pomoct... a už když jsem ten sýr žvýkal. Jsem měl velmi dobrý pocit, a řeknu vám tak by snad ani morfium rychle nezabralo, druhé sousto a bylo po bolesti.. ihned jsem poznal že proces kažení zubů je zastaven. Od té doby už je to asi 14 dní, ani ťuk, 2 zuby z 3/4 rozlamane, a nic, žádná bolest. Prostě jsem došel k závěru, že zuby se kazí zevnitř, né z venku, teda možná jo ale nedovedu si představit to hovado co by nechalo něco v ústech tak dlouho, aby se na tom nažraly bakterie, které pak vylučováním kyselin tak moc, aby narušili sklovinu.. prostě, to bych musel žrat vyložené svinstvo a aspoň tři dni to nechat v puse hnít.. no což prostě není přirozené.. Přirozené je pravidelně zuby otírat, přírodní stravou, kdybychom jedli ovoce, zeleninu za surova jako zvířata, tak taky jako zvířata máme se zuby problémy, tedy minimálně. Jelikož se ale chováme jak kdybychom byli z petflašky stvoření, žerem chemii a jedy, a celkově lidstvo to je škoda slov.. No jde mi ale o to co že to v tom sýru bylo za zázrak ? Že by to byl jen vápník, pokud ano tak v nějaké velmi dobře vstřebatelné formě, ale spíš si myslím že ten vápník prostě potřebuje víc než jen D3... Ono kdyby byl v sýru obsažen i vitamín K2 tak by to bylo hned jasné, to se mi ale ještě nepodařilo dopátrat. Zato na slovenských stránkách jsem našel článek kde jakýsi vědec došel k naprosto totožným závěrům. A podotýkal ja je sýr dobrým zdrojem vápníku a bylo tam toho víc zajímavého. Každopádně ten bordel z té lékárny, no nemám slov. Tablety také děla 500mg a efekt žádný... nedivil bych se kdyby se mi to někde srazilo v šutr...bych té lékarnici jím asi vystřelil oko... no takže závěr je takový, že když jsem se zamyslel, tak mi došlo že já už pěkně dlouhou dobu nějak zapomněl jíst mléčné výrobky, a najednou to začlo všechno zapadat. Nejen že nejedl totok, ale taky v poslední době posiluji což je další výdej, mno a bum tělo si jej bralo ze zubů.
mno takže tohle mě celkem ohromilo jak to tělo je dokonalým výtvorem a doslova dovede nemožné. Tělo si prostě zvolilo ten nejméně potřebný zdroj vápník, vzalo mi to kousek osmičky, nepoužívaný zub... a doktoři budou mluvit že jsou zbytečné, že ven s něma, NIC V TĚLE není zbytečné, to je pohrdáním stvořitele, boha, no čehokoli jen né atomu, z toho jsem fakt nevznikl, ikdyž bych i věřil tomu že ti vědci co to tvrdí že ti ano..
mě stvořilo něco dalece ... něco z čeho jde respekt, jelikož to co vidím je jen část toho, nejspíš celkovou velikost a složitost nelze současným mozkem pochopit, nebo spíše na to deme blbě. Každopádně, ten sýr mi zastavil kazící proces, zbavil mě velmi dlouhé bolesti, přes rok.. nastřídačku, občas to dalo na pár dní pokoj, ale vždy jsem věděl že to příde brzo zase, teď na druhou stranu vím, že to nepříde hodně dlouho.. Prostě dyť je to jasné, jsme složité, elektricko-biologické mašiny, a jedem na vitamíny minerály a vodu, jo a aby to na něčem drželo tak vláknina. To je palivem pro náš stroj, jen s tím že každý má odlišnou spotřebu jednotlivých vit. Podle toho co člověk dělá, jaký je, podle toho potřebuje vitamíny. Čím dál víc nabývám přesvědčení, že zkrátka k tomu životu nám nedali návod, protože pozoruji zcela zjevnou souvislost a zkrátka je to tak že tělo si vyžaduje přesné dávky v přesnou dobu, a prostě my máme vědět všechno přesně, přitom víme kulové a až bolestivými pády se to učíme. To ta škola zpropadená, učí nás hovadiny, smyšlené pohádky a bludy, zabíjí v nás chuť se učit.. a pak sice vzdělaní .. ale co z toho když neumíme žít... prostě tak jak jsem na začátku naznačil.. Celé to tu krutě smrdí, totálním podfukem ale sem se teď nechci pouštět, mohl bych sklouznout do paranoi a o to nestojím, a na hledání důkazů a spojitostí už nemám sílu, tak zas jindy... Jo a jelikož to ze mě zas vypadlo takto na hromadu.. Tak se rozhodně nebudu zlobit, když to příp. nějak upravíte, přesunute no jak je libo, obavy že to zneužijete proti mě a vysoudíte ze mě mailant, to se vážně nebojím. Tak jako si s tím textem může kdo chce dělat co chce, a určitě ho nebudu žalovat za autorství..
zkrátka beru net tak že jednou co zde napíšu, jakobych dal.. no ještě problematiku autorství že bych zde probral, no to néé mějte se zdraví ať slouží a snad si z toho někdo něco prospěšného vezme.
průběh nemoci je u mě také vždy rychlejší, pokud má být něco opravdu léčivé, tak to vždy dokonale poznám, jelikož sotva to dosebe dostanu ihned vnímám co to semnou dělá, ty tabletky kalciové, s vit. D3 nic, prostě ani náznak nějakého zlepšení.. Proto jsem taky od vápníků upustil což byla velká chyba. Neboť už jsem byl tak tou bolestí strhaný, a marnými pokusy znechuceny.. že jsem si říkal ještě chvilu a jdu na pohotovost a je mi jedno co semnou bude, ono vydržel jsem to fakt dlouho a takové bolesti, nespal jsem jediný den pořádně, celé 3 měsíce.. fakt peklo.. No až jak jsem to zabalil a už jsem začínal být až otupělý, prášky jsem přitom téměř nebral protože stejně nepomáhaly.. no a opět, si ze mě ten nademnou, nebo nad náma, co já vím.. udělal tu typicky černou prdel.. Zkrátka tohle pozoruji v celém svém životě, že to co mě vede má černý smysl pro humor
až morbidně, není to nic zlého ale zkrátka prostě je to o pojetí smrti, pokud pod tím máte černo tma nic konec.. tak takový humor těžko pochopíte, třeba př. dilema, kdy jsem řešil a strašně mi vrtalo hlavou, tak je ta duše nebo ne ? Má smysl si to tu užít nebo raději počítat s pokračováním po smrti.. strašně moc jsem chtěl dostat důkaz ... a dostal jsem ho, v podobě matky se zástavou srdce... tehdy dostal můj skeptický logický půlmozek takovou kopačku, že jsem 8h nebyl schopen jednoduchých věcí, viděl jsem komplet celý proces doslova vypuštění duše, duši jsem viděl cítěl a hlavně to tělo rázem jakoby bylo věcí.. už to prostě nebyl člověk bylo to nepopsatelně cítit.. můžete mi říct co dělám u duše v tématu o vitamínech. facka .. .zpět
takže ten hore si dělal prdel, a když už jsem to prostě zoufalstvím vzdal, tak "shodou náhod" jsem měl na oběď smažený sýr... hned mi to trklo a říkám si mno mohlo by pomoct... a už když jsem ten sýr žvýkal. Jsem měl velmi dobrý pocit, a řeknu vám tak by snad ani morfium rychle nezabralo, druhé sousto a bylo po bolesti.. ihned jsem poznal že proces kažení zubů je zastaven. Od té doby už je to asi 14 dní, ani ťuk, 2 zuby z 3/4 rozlamane, a nic, žádná bolest. Prostě jsem došel k závěru, že zuby se kazí zevnitř, né z venku, teda možná jo ale nedovedu si představit to hovado co by nechalo něco v ústech tak dlouho, aby se na tom nažraly bakterie, které pak vylučováním kyselin tak moc, aby narušili sklovinu.. prostě, to bych musel žrat vyložené svinstvo a aspoň tři dni to nechat v puse hnít.. no což prostě není přirozené.. Přirozené je pravidelně zuby otírat, přírodní stravou, kdybychom jedli ovoce, zeleninu za surova jako zvířata, tak taky jako zvířata máme se zuby problémy, tedy minimálně. Jelikož se ale chováme jak kdybychom byli z petflašky stvoření, žerem chemii a jedy, a celkově lidstvo to je škoda slov.. No jde mi ale o to co že to v tom sýru bylo za zázrak ? Že by to byl jen vápník, pokud ano tak v nějaké velmi dobře vstřebatelné formě, ale spíš si myslím že ten vápník prostě potřebuje víc než jen D3... Ono kdyby byl v sýru obsažen i vitamín K2 tak by to bylo hned jasné, to se mi ale ještě nepodařilo dopátrat. Zato na slovenských stránkách jsem našel článek kde jakýsi vědec došel k naprosto totožným závěrům. A podotýkal ja je sýr dobrým zdrojem vápníku a bylo tam toho víc zajímavého. Každopádně ten bordel z té lékárny, no nemám slov. Tablety také děla 500mg a efekt žádný... nedivil bych se kdyby se mi to někde srazilo v šutr...bych té lékarnici jím asi vystřelil oko... no takže závěr je takový, že když jsem se zamyslel, tak mi došlo že já už pěkně dlouhou dobu nějak zapomněl jíst mléčné výrobky, a najednou to začlo všechno zapadat. Nejen že nejedl totok, ale taky v poslední době posiluji což je další výdej, mno a bum tělo si jej bralo ze zubů.
mno takže tohle mě celkem ohromilo jak to tělo je dokonalým výtvorem a doslova dovede nemožné. Tělo si prostě zvolilo ten nejméně potřebný zdroj vápník, vzalo mi to kousek osmičky, nepoužívaný zub... a doktoři budou mluvit že jsou zbytečné, že ven s něma, NIC V TĚLE není zbytečné, to je pohrdáním stvořitele, boha, no čehokoli jen né atomu, z toho jsem fakt nevznikl, ikdyž bych i věřil tomu že ti vědci co to tvrdí že ti ano..
mě stvořilo něco dalece ... něco z čeho jde respekt, jelikož to co vidím je jen část toho, nejspíš celkovou velikost a složitost nelze současným mozkem pochopit, nebo spíše na to deme blbě. Každopádně, ten sýr mi zastavil kazící proces, zbavil mě velmi dlouhé bolesti, přes rok.. nastřídačku, občas to dalo na pár dní pokoj, ale vždy jsem věděl že to příde brzo zase, teď na druhou stranu vím, že to nepříde hodně dlouho.. Prostě dyť je to jasné, jsme složité, elektricko-biologické mašiny, a jedem na vitamíny minerály a vodu, jo a aby to na něčem drželo tak vláknina. To je palivem pro náš stroj, jen s tím že každý má odlišnou spotřebu jednotlivých vit. Podle toho co člověk dělá, jaký je, podle toho potřebuje vitamíny. Čím dál víc nabývám přesvědčení, že zkrátka k tomu životu nám nedali návod, protože pozoruji zcela zjevnou souvislost a zkrátka je to tak že tělo si vyžaduje přesné dávky v přesnou dobu, a prostě my máme vědět všechno přesně, přitom víme kulové a až bolestivými pády se to učíme. To ta škola zpropadená, učí nás hovadiny, smyšlené pohádky a bludy, zabíjí v nás chuť se učit.. a pak sice vzdělaní .. ale co z toho když neumíme žít... prostě tak jak jsem na začátku naznačil.. Celé to tu krutě smrdí, totálním podfukem ale sem se teď nechci pouštět, mohl bych sklouznout do paranoi a o to nestojím, a na hledání důkazů a spojitostí už nemám sílu, tak zas jindy... Jo a jelikož to ze mě zas vypadlo takto na hromadu.. Tak se rozhodně nebudu zlobit, když to příp. nějak upravíte, přesunute no jak je libo, obavy že to zneužijete proti mě a vysoudíte ze mě mailant, to se vážně nebojím. Tak jako si s tím textem může kdo chce dělat co chce, a určitě ho nebudu žalovat za autorství..
zkrátka beru net tak že jednou co zde napíšu, jakobych dal.. no ještě problematiku autorství že bych zde probral, no to néé mějte se zdraví ať slouží a snad si z toho někdo něco prospěšného vezme.
Příjem vitamínu K2 je také naprosto nezbytné zajistit při užívání doplňků vápníku a vitamínu D.
http://www.margit.cz/vitamin-k2/
Příjem vitamínu K2 je také naprosto nezbytné zajistit při užívání doplňků vápníku a vitamínu D.
Co jiného na to říct.
Sufficient: 40-80 ng/ml (100-200 nmol/l)
High Normal: 80-100 ng/ml (200-250 nmol/l)
Undesirable: > 100 ng/ml (> 250 nmol/l)
Toxic: > 150 ng/ml (> 375 nmol/l)
https://articles.mercola.com/sites/arti ... -well.aspx
... Díky moc oběma za info. Tu dávku oleje asi teda zase mírně snížim a tabletky zatím nechám na 1000 IU. Bude to takový střízlivý řešení, než si budu jistější, co a jak. Nějakou suplementaci nechám, protože jsem měl nižší i např. ionizovaný vápník.
Ze všech těch vitaminových souvislostí, nejen tady u vit. D, mi jde někdy hlava kolem. Takže spolu s vitaminem D3 je potřeba brát i vitamin K2, který zároveň snižuje absorbci právě toho vit. D, a k tomu brát ještě minimálně pětinásobek vitaminu A oproti dávce vit. D, který ho vytlačuje. Při udržovací denní dávce by to tedy bylo například:
D3 - 2000 iu
A - 10 000 iu
Ze všech těch vitaminových souvislostí, nejen tady u vit. D, mi jde někdy hlava kolem. Takže spolu s vitaminem D3 je potřeba brát i vitamin K2, který zároveň snižuje absorbci právě toho vit. D, a k tomu brát ještě minimálně pětinásobek vitaminu A oproti dávce vit. D, který ho vytlačuje. Při udržovací denní dávce by to tedy bylo například:
D3 - 2000 iu
A - 10 000 iu
LÉČITEL RADÍ: ZÁZRAČNÝ VITAMÍN K, II.
https://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/lecitel-radi-zazracny-vitamin-k-ii/
http://www.zdravi-az.cz/publikovane_clanky.php
https://zdravi.doktorka.cz/apaton-nova-forma-chemoterapie
https://exjobb.meb.ki.se/Home/ProjectDatabase?visualizerProjectdatabaseVisualizedTable_selectedRow=129501
The Apatone® Development Project
https://www.ic-medtech.com/the-apatone-development-project-1
Triple Combination of Ascorbate, Menadione and the Inhibition of Peroxiredoxin-1 Produces Synergistic Cytotoxic Effects in Triple-Negative Breast Cancer Cells
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7222372/
Thioredoxin Reductase Activity Predicts Gold Nanoparticle Radiosensitization Effect
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6409576/
LÉČITEL RADÍ: ZÁZRAČNÝ VITAMÍN K, II.
https://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/lecitel-radi-zazracny-vitamin-k-ii/
http://www.zdravi-az.cz/publikovane_clanky.php
https://zdravi.doktorka.cz/apaton-nova-forma-chemoterapie
https://exjobb.meb.ki.se/Home/ProjectDatabase?visualizerProjectdatabaseVisualizedTable_selectedRow=129501
Research progress on the anticancer effects of vitamin K2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5958717/
Inactivation of bacteria via photosensitization of vitamin K3 by
UV-A light
https://www.researchgate.net/publication/264162099_Inactivation_of_bacteria_via_photosensitization_of_vitamin_K3_by_UVA_light
http://alternativnicesta.cz/vitamin-k/
Research progress on the anticancer effects of vitamin K2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5958717/
Inactivation of bacteria via photosensitization of vitamin K3 by
UV-A light
https://www.researchgate.net/publication/264162099_Inactivation_of_bacteria_via_photosensitization_of_vitamin_K3_by_UVA_light
D3 - 2000 iu
A - 10 000 iu
Neprehodil si to naopak, ze A ku D ma byt 1:5? To znamena, ze vitaminu D ma byt 5x viac, nez vitaminu A. Cize, k 5000 IU vitaminu D mas brat 1000 IU vitaminu A.
Neprehodil si to naopak, ze A ku D ma byt 1:5? To znamena, ze vitaminu D ma byt 5x viac, nez vitaminu A. Cize, k 5000 IU vitaminu D mas brat 1000 IU vitaminu A.
Dnes jsem našla článek, kde berou v úvahu i vyšší dávky áčka (až 50 000 iu)... ačkoliv bez bližších souvislostí s vit. D. Pro zajímavost přihodím odkaz https://vitaminy.doktorka.cz/priznaky-p ... vitaminem/ i když jeho věrohodnost nedokážu posoudit. Je tam určená hranice 10 000 iu pro těhotné ženy nebo lidi s onemocněním jater. Zajímalo mě bližší info i kvůli tomu, že mám doplněk stravy, kde je 10 000 iu vit. A a k tomu 800 iu vit. D, tak jsem měla trochu obavu, jak to s tím áčkem vlastně je, jestli toho není moc.
Dnes jsem našla článek, kde berou v úvahu i vyšší dávky áčka (až 50 000 iu)... ačkoliv bez bližších souvislostí s vit. D. Pro zajímavost přihodím odkaz https://vitaminy.doktorka.cz/priznaky-p ... vitaminem/ i když jeho věrohodnost nedokážu posoudit. Je tam určená hranice 10 000 iu pro těhotné ženy nebo lidi s onemocněním jater. Zajímalo mě bližší info i kvůli tomu, že mám doplněk stravy, kde je 10 000 iu vit. A a k tomu 800 iu vit. D, tak jsem měla trochu obavu, jak to s tím áčkem vlastně je, jestli toho není moc.
Jasne, ze ked to vynasobis 5, tak sa dostavas kdesi 2000-4000 IU vitaminu A.
Lenze, ti ludia sa mylia uz v zaklade, lebo zaspali dobu. Uz davno sa zistilo, ze vitaminu D treba brat viac, az dokym nestupne v krvi na hodnoty medzi 30-50 (niektori doporucuju ist az na 70). V tomto pripade by trebalo brat 25000 IU vitaminu A vo forme retinolu, alebo dokonca vyssie, co je kolosalna blbost a prosim ta, nerob to. Prilisne mnozstva vitaminu A vo forme retinolu, blokuju vyuzivanie vitaminu D, ako som to uz pisal, cize vlastne, tie megamnozstva Dcka, sa nebudu moct zuzitkovat, a paradoxne, mozes mat Dcka nakoniec malo a problemy s imunitou.
Jasne, ze ked to vynasobis 5, tak sa dostavas kdesi 2000-4000 IU vitaminu A.
Lenze, ti ludia sa mylia uz v zaklade, lebo zaspali dobu. Uz davno sa zistilo, ze vitaminu D treba brat viac, az dokym nestupne v krvi na hodnoty medzi 30-50 (niektori doporucuju ist az na 70). V tomto pripade by trebalo brat 25000 IU vitaminu A vo forme retinolu, alebo dokonca vyssie, co je kolosalna blbost a prosim ta, nerob to. Prilisne mnozstva vitaminu A vo forme retinolu, blokuju vyuzivanie vitaminu D, ako som to uz pisal, cize vlastne, tie megamnozstva Dcka, sa nebudu moct zuzitkovat, a paradoxne, mozes mat Dcka nakoniec malo a problemy s imunitou.
ještě, prosím, k tomu železu, ceruloplazminu a vitaminu A. Teoreticky, protože prakticky vyšetřený ceruloplazmin nemám. Někde jsem tu postřehla, že na vyrovnání jeho hladiny syntetické Áčko nefunguje a je potřeba živočišné z jater nebo rybího tuku. S rybím tukem chuťově problém nemám,
https://www.researchgate.net/publication/49717361_The_vitamin_C_Vitamin_K3_system_-_Enhancers_and_inhibitors_of_the_anticancer_effect
https://chriskresser.com/important-update-on-cod-liver-oil/
http://drkaayladaniel.com/are-you-hooked-on-fermented-cod-liver-oil/
Cele zdravie cloveka nevysi na tom, ze ma "iba" 3000 IU vitaminu A vo forme retinolu. Teda, keby to bol jediny problem tela, tak to ani nepociti. Ale, predavkovanim si moze vyrazne uskodit. Tak to je. Lebo retinol je rozpustny v tuku a telo sa ho nevie zbavovat, ked ho ma prebytok. Z toho mne vyplyva, ze lepsia je opatrnost, nez neopatrnost. Neopatrnost sa da schvalit napriklad u B-ecok, alebo horcika.
Inymi slovami, rovnako ako paleo stravovacia teoria, ani tu sa neda robit vsetko to, co nasi predkovia. Koniec koncov, vsimol som si, ze ludia, co sa na toto odvolavaju, si len trefne povyberaju, co sa im paci/hodi, ale to, ze co sa im uz od predkov nepaci (napriklad rucne prat saty v roztoku, kde sa liala aj odstata moc), nezaradia, to im uz nevadi. Cize, je to opat, nazor proti nazoru, a vsetko treba teda podrobit rozboru.
A navyse, retinol sa da ziskat aj lepsie (mensie zlo je rybi tuk, kde sa da davka odmerat, a ryby na to urcene chovat umelo, kde su usetrene toxickym prvkom z mora, ako ropa, plasty, tazke kovy... navyse je to este laboratorne precistene, kym pecen nieje (plus problem v peceni byvaju aj parazity a ich vajicka, aj ked sa to zabije, tak ked si predstavim jest ten humus, tak ma ide napnut... a tie parazity v mrvej peceni ked su uz mrtve, nevidno, ked sa nehybu, lebo sa sfarbia od tych telesnych tekutin a krvi, fakt to tam casto nevidno... viete si predstavit taku mrtvu motolicu, ked si to clovek nevsimne... mmm to je pochutka.)
Denne konzumujem 6 DOMACICH vajec z vybehu, alebo 2konzervy sardiniek vo vlastnej stave (ako prve jedlo) s varenou strukovinou, ako druhe jedlo mäso s pohankou alebo ryzou. Ako predjedlo 75g surovej bryndze rozrobenej vo vode. Asi 160g kvalitneho masla denne, 200g fermentovanej zeleniny (mix 5 druhov zelenin) denne...
Po tych 21 dnoch "zvysenej suplementacie" by som presiel na dlhodobe suplementovanie D3 v davke 4500 I.U./den.
Hladinu vitaminu D (25-OH) som si nedal merat v laboratoriu, vitamin D som nikdy nesuplementoval, a toto leto som bol na slnku asi najmenej za poslednych 10 rokov. Som presvedceny, ze D-cka viac nez 15 ng/ml rozhodne nemam....
Zaciatkom februara/unora by som siel do laboratoria dat si zmerat Vitamin D 25-OH v krvi. Teraz pred Vianocami a pocas sviatkov to nestiham, moja doktorka ma dovolenku alebo co, a mne sa nechce vysolit 35Eur na to, aby som si overil deficit D-cka. Nie je najmensi dovod, aby som ho mal 30+ ng/ml ..... Ani 20+ to nebude... Chcem si ho dat zmerat az po kure (v ktorej alw budem pokracovat v udrziavacej davke).
Zaisti mi ovcia bryndza a kvalitne maslo ci domace vajicka dostatok K2 ?
Zaistia mi 4 konzervy sardiniek a 30 domacich vajec tyzdenne dostatok vitaminu A ?
Ak ano, tak myslim, ze z v tukoch rozpustnych vitaminov (hoci D-cko je hormon...) by som nemusel riesit suplementaciu ziadneho okrem D-cka....![]()
V knihe ktoru mam "Rakovinne bunky nemaji rady slunce" nemecki autori (jeden z nich popredny expert na vitamin D) vobec nespominaju pri D3 suplementacnych protokoloch potrebu doplnat vitamon K2 ci vitamin A. ... Hmm....
Denne konzumujem 6 DOMACICH vajec z vybehu, alebo 2konzervy sardiniek vo vlastnej stave (ako prve jedlo) s varenou strukovinou, ako druhe jedlo mäso s pohankou alebo ryzou. Ako predjedlo 75g surovej bryndze rozrobenej vo vode. Asi 160g kvalitneho masla denne, 200g fermentovanej zeleniny (mix 5 druhov zelenin) denne...
Po tych 21 dnoch "zvysenej suplementacie" by som presiel na dlhodobe suplementovanie D3 v davke 4500 I.U./den.
Hladinu vitaminu D (25-OH) som si nedal merat v laboratoriu, vitamin D som nikdy nesuplementoval, a toto leto som bol na slnku asi najmenej za poslednych 10 rokov. Som presvedceny, ze D-cka viac nez 15 ng/ml rozhodne nemam....
Zaciatkom februara/unora by som siel do laboratoria dat si zmerat Vitamin D 25-OH v krvi. Teraz pred Vianocami a pocas sviatkov to nestiham, moja doktorka ma dovolenku alebo co, a mne sa nechce vysolit 35Eur na to, aby som si overil deficit D-cka. Nie je najmensi dovod, aby som ho mal 30+ ng/ml ..... Ani 20+ to nebude... Chcem si ho dat zmerat az po kure (v ktorej alw budem pokracovat v udrziavacej davke).
Zaisti mi ovcia bryndza a kvalitne maslo ci domace vajicka dostatok K2 ?
Zaistia mi 4 konzervy sardiniek a 30 domacich vajec tyzdenne dostatok vitaminu A ?
Ak ano, tak myslim, ze z v tukoch rozpustnych vitaminov (hoci D-cko je hormon...) by som nemusel riesit suplementaciu ziadneho okrem D-cka....![]()
V knihe ktoru mam "Rakovinne bunky nemaji rady slunce" nemecki autori (jeden z nich popredny expert na vitamin D) vobec nespominaju pri D3 suplementacnych protokoloch potrebu doplnat vitamon K2 ci vitamin A. ... Hmm....
), tak ho doplním rýchlejšie vyššími dávkami.
), tak ho doplním rýchlejšie vyššími dávkami.
Podľa tejto informácie z knihy spolu s grafom to vyzerá tak, že K2 vôbec nie je nutný pri suplementácii D3.
Totiž množstvo vápnika v krvi sa NEMENÍ, či už človek suplementuje 2000 I.U., alebo 40 000 I.U. vitamínu D3 denne.
Vitamín K2 je dôležitý na dobré dopravenie vápnika do kostí a zubov, to je fakt. ALE VITAMÍN D, ani jeho megamnožstvá z tabletiek/kvapiek/injekcií množstvo vápnika v krvi proste nezvyšujú.![]()
Podľa tejto informácie z knihy spolu s grafom to vyzerá tak, že K2 vôbec nie je nutný pri suplementácii D3.
Totiž množstvo vápnika v krvi sa NEMENÍ, či už človek suplementuje 2000 I.U., alebo 40 000 I.U. vitamínu D3 denne.
Vitamín K2 je dôležitý na dobré dopravenie vápnika do kostí a zubov, to je fakt. ALE VITAMÍN D, ani jeho megamnožstvá z tabletiek/kvapiek/injekcií množstvo vápnika v krvi proste nezvyšujú.
Ono je to dosť nap*ču (sorry), vitamín D3 je podstatne lacnejší než to sk*rvené K2, ktoré možno ani nie je potreba.
Reklama sa nám snaží nanútiť, že dostatok K2 je len v potravinovom doplnku, alebo v NATTO (ktoré ani neviem či zoženiem v druhom najväčšom meste na Slovensku - v Košiciach) ...
Človek sa teší, že môže suplementovať lacné D3 vo veľkom, a nakoniec ešte musí zacalovať mesačne 10-15€ za K2 v tabletkách...
Neviem sa zbaviť dojmu, že to K2 proste nie je potreba, ale samozrejme nevravím to s úplnou istotou....
Živočíšne zdroje potravín: Pokiaľ ide o živočíšne zdroje, vitamín K2 možno nájsť v najväčšej koncentrácii v kuracom mäse a v mäse zvierat kŕmených zelenou trávou. Okrem toho sa nachádza aj v mliečnych výrobkoch, hlavne v tvarohu a syroch.
Ono je to dosť nap*ču (sorry), vitamín D3 je podstatne lacnejší než to sk*rvené K2, ktoré možno ani nie je potreba.
Reklama sa nám snaží nanútiť, že dostatok K2 je len v potravinovom doplnku, alebo v NATTO (ktoré ani neviem či zoženiem v druhom najväčšom meste na Slovensku - v Košiciach) ...
Človek sa teší, že môže suplementovať lacné D3 vo veľkom, a nakoniec ešte musí zacalovať mesačne 10-15€ za K2 v tabletkách...
Neviem sa zbaviť dojmu, že to K2 proste nie je potreba, ale samozrejme nevravím to s úplnou istotou....
Živočíšne zdroje potravín: Pokiaľ ide o živočíšne zdroje, vitamín K2 možno nájsť v najväčšej koncentrácii v kuracom mäse a v mäse zvierat kŕmených zelenou trávou. Okrem toho sa nachádza aj v mliečnych výrobkoch, hlavne v tvarohu a syroch.![]()
Po tom NATTO sa popozeram po sviatkoch, chut absolutne neriesim, staci dat denne vraj 20g NATTO, a to je jednohubka.... Lutujem ludi, ktori riesia chut "jednohubiek", a nie su schopni zjest na jeden hlt nieco velmi zdrave, hoci neprijemne chutiace. Obmedzenost "LVL 99" podla mna.![]()
Po tom NATTO sa popozeram po sviatkoch, chut absolutne neriesim, staci dat denne vraj 20g NATTO, a to je jednohubka.... Lutujem ludi, ktori riesia chut "jednohubiek", a nie su schopni zjest na jeden hlt nieco velmi zdrave, hoci neprijemne chutiace. Obmedzenost "LVL 99" podla mna.![]()
Po tom NATTO sa popozeram po sviatkoch, chut absolutne neriesim, staci dat denne vraj 20g NATTO, a to je jednohubka.... Lutujem ludi, ktori riesia chut "jednohubiek", a nie su schopni zjest na jeden hlt nieco velmi zdrave, hoci neprijemne chutiace. Obmedzenost "LVL 99" podla mna.
Dalsia vec je, ze tam upozornovali, ze MK4 sa javi byt lepsie, nez MK7, nez sa dovtedy myslelo. Dovodom je, ze sa myslleo ze ma mensi cas rozpadui, ale v skutocnosti to moze byt preto, ze sa rychlejsie pouzije, zabuduje... cize z toho by potom samozrejme vyplyvalo ze MK4 je lepsie nez MK7. Zaroven upozornovali, ze v mozgu sa pouziva iba MK4. Cize s tou MK7 maniou vobec nesuhlasia. Ja odvtedy K2 nesumplementujem. Lutujem hlavne tych, ktori kupuju predrazene MK7 a 50% z toho ide do kosa a ani o tom nevedia. A ten co ma overene 100% iba tu dobru formu, je samozrejme este drahsi od bezneho K2. UZ neviem, ci ta spravna forma je cis alebo trans, nemam cas sa tomu teraz venovat, chcel som to hodit ako clanok pre vsetkych co beru K2 aby si dali pozor. Samozrejme, 90% vyrobcov neuvadza, ci mas cis alebo trans formu, ani cistotu a pomer. Oplati sa kupovat iba overene ta 100% dobra forma, ale ako som vravel, uz po novom sa javi, ze MK4 sa ma brat, nie MK7.
Dokonca na stranke vidim aj nejake info o doprave zadarmo od 29 eur.
Dokonca na stranke vidim aj nejake info o doprave zadarmo od 29 eur.
I tak si myslim, ze MK7 je stale dobra volba, nez nebrat nic. (pokial je zarucena kvalita, trans forma, a dobra cena) i keby to znamenalo, ze je 3x menej ucinny nez MK4. Za tu cenu, co si ho objavil na e-bay. Pokial to vychadza okolo 2 eur mesacne za 200mcg, tak je to dobra cena. Ale tu na slovensku, co som pozeral, v lekarnach a DM, tam byval tak za 10 euro mesacne, a to nebolo ani 100mcg. Cize to som mal na mysli tym, ze sa to neoplati. (a este nebolo zarucene, ze je to vsetko trans forma, nie cis).
je lepší doplňovat K2 a D3 zvlášť nebo dohromady? Všude se píše něco jiného. Můj názor je ten, že lepší je brát nárazově, např. jedenkrát za týden velkou dávku D3 ( já osobně používám kombisol AD3, to Áčko by tam snad tak vadit nemuselo, když je tam zároveň i Déčko) a pak každý jiný den kromě den braní Déčka brát K2.
Co si o tom myslíte?
Děkuji.
je lepší doplňovat K2 a D3 zvlášť nebo dohromady? Všude se píše něco jiného. Můj názor je ten, že lepší je brát nárazově, např. jedenkrát za týden velkou dávku D3 ( já osobně používám kombisol AD3, to Áčko by tam snad tak vadit nemuselo, když je tam zároveň i Déčko) a pak každý jiný den kromě den braní Déčka brát K2.
Co si o tom myslíte?
Děkuji.
Co si o tom myslíte?
Děkuji.
Avsak, i ja berem jednu velku davku vitaminu D raz za tyzden. Dovod je, ze takto si to mozes regulovat. Cize kvoli tomuto som za oddelenie K2 a Dcka do dvoch roznych doplnkov, nie kvoli tomu, ze by sa vytlacali.
Prípadne iní z tejto stránky. Ďakujem ![]()
Prípadne iní z tejto stránky. Ďakujem ![]()
![]()
![]()
https://www.stalemladi.cz/vitamin-d3-mozna-rizika-davek-5000-ui-opalovani/
Téma: Parathormon a poruchy jeho sekrece a účinku
http://pfyziolklin.upol.cz/?p=6346
Magnesium bicarbonate supplementation
https://www.toxinless.com/magnesium-bicarbonate
https://kiweno.com/en/vitamin-d-calculator/
Musíte doplnit celkem: 126 000 I.U.
Denní dávka pro dosažení cílového stavu během 30 dní: 4200 I.U.
200 mg hořčíku denně
120 ug K2 denně
Před tím provedli doplnění na 35 ng/ml tím, že ti lidé brali ekvivalent 7000 IU denně po dobu tří měsíců.
Podstatné je, že pokud člověk potřebuje udržovat vyšší hladinu, tak stoupá i udržovací dávka, takže pokud to člověk nepřehání, tak dávkami pod 3000 IU pro 60 kg dospělého se nelze předávkovat ani dlouhodobě.
----
Kalkulačka má své mouchy - nezohledňuje během doplňovací fáze průběžnou spotřebu vitamínu D, takže pokud zadáte dlouhý čas pro doplnění, tak vám vyjde, že doplňovací dávka je nižší, než udržovací, což je samozřejmě nesmysl. Ale díky tomu je její použití poměrně bezpečné vůči riziku předávkování, protože fakticky pro doplnění budete potřebovat nejspíš trochu víc, než je vypočtená doplňovací dávka připadající na jeden den.
Existují i tablety (na předpis), které mají 200 000 IU nebo 300 000 IU, ale ty se berou tuším s odstupem 14 dnů.
Tento (D3 + K2) jsem si nedávno pořídil v lékárně: https://www.ekomedica.cz/produkt/prirod ... d3-k2-mk7/
Já si je kapu do lžíce rybího oleje.
22,5 - 52,5 nmol/l
10-21 ng/ml (USA)
Jak doplňovat přírodní D
Klíčové je sluneční záření (UVB, proto pozor na krémy na opalování), potrava bohatá na D a kofaktory (!!!Mg!!!, retinol a K2).
22,5 - 52,5 nmol/l
10-21 ng/ml (USA)
Jak doplňovat přírodní D
Klíčové je sluneční záření (UVB, proto pozor na krémy na opalování), potrava bohatá na D a kofaktory (!!!Mg!!!, retinol a K2).
Shrnutí studií viz např zde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4991525/
In a study of 113 Gambian women aged 45-80 years, the mean 25(OH)D level was 91.2nmol/l and there was no association with age(76). In Cameroon, a study found that in 152 men and women over 60 years the mean 25(OH)D concentration was 52.7nmol/l (77). A study assessing vitamin D status in the indigenous populations of Tanzania showed that the mean 25(OH)D was 106.8nmol/l in non-pregnant women and 138.5nmol/l in pregnant women. None of the subjects had levels below 25nmol/l. Women of Maasai and Hadzabe origin had higher 25(OH)D compared to women of Sengerema origin who cover all but their lower arms and faces (78). Thus, sunlight exposure rather than dietary intake appeared to be the principal determinant.
Zdroj: https://www.jarlife.net/703-the-global- ... tatus.html
Dále jen málokdy je ve studiích zajištěn přísun hořčíku, vitamínu A, K2 a bóru tak, aby vitamín D mohl fungovat optimálně, vžyť v mnoha studiích ani nezjistí jaká je výchozí hladina před suplementací a následně ti pitomci zkouší něco vyhodnocovat, když ani neví, zda lidi na počátku vůbec byli deficitní. Pak stačí když se z takto blbě udělaných studií udělá metaanalýza a manipulace s realitou je téměř dokonalá.
Chcem sa opytat na nacasovanie vapnik horcik D a K2 teda navzajom spolupracujucich doplnkov.
A.Vapnik horcikom v pomere 2:1 spolu nalacno.
Alebo ak oddelene tak jedno z nich rano druhe s odstupom vecer vzdy nalacno.
B. K tomu D a K2. Tie sa ale musia brat s dostatocnym mnozstvom tuku.???cize nie nalacno.Teraz nemyslim tych 5 g v rybom oleji.Vacsiu davku tuku treba.
C.vapnik vraj vytvara s tukom mydla -nie je to len mytus?co taky parmezan plny tuku aj vapnika?
Máte-li problém se vstřebáváním vápníku nebo jste-li na bezlaktózové dietě a potřebujete-li řešit přísun vápníku, tak celkem detailně v AJ je vstřebávání Ca a jeho možné zdroje popsáno zde:
https://www.journalofdairyscience.org/a ... 22-0302(87)80305-3/pdf
Chcem sa opytat na nacasovanie vapnik horcik D a K2 teda navzajom spolupracujucich doplnkov.
A.Vapnik horcikom v pomere 2:1 spolu nalacno.
Alebo ak oddelene tak jedno z nich rano druhe s odstupom vecer vzdy nalacno.
B. K tomu D a K2. Tie sa ale musia brat s dostatocnym mnozstvom tuku.???cize nie nalacno.Teraz nemyslim tych 5 g v rybom oleji.Vacsiu davku tuku treba.
C.vapnik vraj vytvara s tukom mydla -nie je to len mytus?co taky parmezan plny tuku aj vapnika?
, trescia pecen mi chuti, cize asi aj ja zaradim, ale predsa len, dokupila som si aj vitaminA+E kvapky, tak asi budem kombinovat, prosim Vas, aky je teda ten pomer, nikdy neviem, co to znamena 1:5 ci 5:1, - Ak tam mam tych 9000 UI D3 denne, tak kolko vitA UI k tomu? A pripadne, ked dam celu konzervu trescej pecene, tak mi asi zo dva tyzdne (ano viem ze je to urcite individualne) netreba vitA v kvapkach? Vit A sa teda dobre nabera do zasoby.. Vopred vdaka za odpoved
Poměr nejspíš 5:1 znamená, že máte brát 5000 IU vitamínu A k 1000 IU vitamínu D, jenomže tato doporučení možná pochází z dob, kdy se uvažovaly mnohem nižší dávky vitamínu D. Možná i proto má Ekomedika ve svých produjktech ten poměr 1:1. Opravdu nevím. každopádně věřím, že vitamínem A se dá předávkovat snáze, než vitamínem D.
zde: https://www.allergyresearchgroup.com/AR ... AK_web.pdf
https://www.intechopen.com/books/vitamin-k2-vital-for-health-and-wellbeing/vitamin-k2-biosynthesis-drug-targets-for-new-antibacterials#F2
Laboratoř molekulární terapie
https://www.ibt.cas.cz/cs/vyzkum/laborator-molekularni-terapie/
https://www.biocev.eu/cs/lide/jiri-neuzil.1929
Vitamin K: Redox-modulation, prevention of mitochondrial dysfunction and anticancer effect
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5953218/
Vitamin K2 cannot substitute Coenzyme Q10 as electron carrier in the mitochondrial respiratory chain of mammalian cells
https://www.nature.com/articles/s41598-019-43014-y?error=cookies_not_supported&code=740b1d3a-fd20-4d01-81a1-58b73cd3c0a3
Protective effect of α-lipoic acid against antimycin A cytotoxicity in MC3T3-E1 osteoblastic cells
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27796798/
https://www.vitabay.net/
https://www.gloryfeel.de/
)))
)))
Tak to budu muset vyměnit. Díky za radu.
)))
bereme to tak celá rodina mnoho let.
https://www.vitaminybezcenzury.cz/vitamin-a
https://www.vitaminybezcenzury.cz/vitamin-a
Já užívám jen AD3 a už dochází a přemýšlím o tom AD3E jen se musím podívat jaký tam je poměr a jestli to Éčko tam není spíše na škodu, nevíte někdo?
Jinka mi pan Jarda už dříve psal když jsem se ptal na Kombisol AD3, že ten poměr A:D je optimální. Dokonce jsem chvíli bral polévkovou lžíci týdně než jsem zjistil že to je moc a žádný (akutní) problém z toho nebyl (doufám, že ani nic chronického).
Já užívám jen AD3 a už dochází a přemýšlím o tom AD3E jen se musím podívat jaký tam je poměr a jestli to Éčko tam není spíše na škodu, nevíte někdo?
Jinka mi pan Jarda už dříve psal když jsem se ptal na Kombisol AD3, že ten poměr A:D je optimální. Dokonce jsem chvíli bral polévkovou lžíci týdně než jsem zjistil že to je moc a žádný (akutní) problém z toho nebyl (doufám, že ani nic chronického).
https://katedry.czu.cz/storage/5236_masna.pdf
Šeroslepost je můj problém - maso 2x týdně a mléčné výrobky vůbec nejím a tak by to mohlo pomoct. Co tak 1 ml týdně - to by mi nemuselo nic udělat. Ten vit. D, který jsem chtěla teď na covid si objednám raděj zvlášť. ![]()
Šeroslepost je můj problém - maso 2x týdně a mléčné výrobky vůbec nejím a tak by to mohlo pomoct. Co tak 1 ml týdně - to by mi nemuselo nic udělat. Ten vit. D, který jsem chtěla teď na covid si objednám raděj zvlášť. ![]()
Děkuji
Děkuji
">https://www.youtube.com/watch?v=ET_2w9OOdtY&list=PLAsdFz6g48zwNpX3NDek8x865COo6X6ei&index=1&ab_channel=Mercola
https://nourishedkitchen.com/wp-content/uploads/2012/02/K2.pdf
Na vašem místě bych zkusil snížit příjem D i K na polovinu a uvidíte zda se situace nezlepší.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3906556/
Silicon facilitation of copper utilization in the rat
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/095528639090086Z
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3906556/
Pacienti měli proti kontrolní skupině málo mědi v zubech, ale hodně mědi ve slinách (viz tabulka 3). To podle mě znamená, že mědi je pro remineralizaci ve slinách víc než dost (tělo ví, že do zubů potřebuje dostat měď, tak je jí ve slinách hodně), ale z nějakého důvodu se tato měď nenaváže. Měď do slin u pacientů může posílat i imunitní systém pro její antibakteriální účinek. Podle mě další zbytečně zpackaná studie ...
Jako další prvek ve hře bych u zubů zvážil bór.
-pri sarkoidoze(mozem potvrdit, kamoske sa zhorsila tato choroba po brani Decka)
-primarnom hyperparatyroidizme
-familiarnej hypokalciuritickej hyperkalcemii
-pri uzivani litia
-pri uzivani diuretika hydrochlorothiazidu
-pri urcitych typoch rakoviny
- pri hypertyreoze
bolestou kosti, nadmerne mocenie, slabost svalov, depresia uzkost. Tvorbe tohto typu ladvinovych kamenov sa da
podla neho predchadzat pitim 2-2 ,5l tekutin+ dbat na len nizke mnozstvo oxalatovych potravin
(On ma vzdy pod videom zhrnutie obsahu videa. Ak sa ti to neda oznacit a skopcit do prekladaca, otvor to video na stranke m.youtube.com , tam sa uz text da oznacit)
-pri sarkoidoze(mozem potvrdit, kamoske sa zhorsila tato choroba po brani Decka)
-primarnom hyperparatyroidizme
-familiarnej hypokalciuritickej hyperkalcemii
-pri uzivani litia
-pri uzivani diuretika hydrochlorothiazidu
-pri urcitych typoch rakoviny
- pri hypertyreoze
bolestou kosti, nadmerne mocenie, slabost svalov, depresia uzkost. Tvorbe tohto typu ladvinovych kamenov sa da
podla neho predchadzat pitim 2-2 ,5l tekutin+ dbat na len nizke mnozstvo oxalatovych potravin
(On ma vzdy pod videom zhrnutie obsahu videa. Ak sa ti to neda oznacit a skopcit do prekladaca, otvor to video na stranke m.youtube.com , tam sa uz text da oznacit)
Zhrnutie pod jeho videom som si nevšimol, nehľadal som ho tam. Ale je divné, že tam nespomínal vitamín K2, ktorý sa stará o to, aby nedošlo pri braní vysokých dávok vitamínu D ku hyperkalcémii.
http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potra ... minu-d-ale
https://www.wmmagazin.cz/houby-jsou-vitaminova-bomba/
![]()
Chcem sa opýtať, či kefir, kvasená kapusta alebo kimchi obsahuje K2, nevie niekto?
Chcem sa opýtať, či kefir, kvasená kapusta alebo kimchi obsahuje K2, nevie niekto?
v tabletkách, ale prišlo to ako prášok a teraz mám dilemu ako to dávkovať. Pravdepodobne to rozmiešam v olivovom oleji a budem dávkovať po kvapkách. Viete mi niekto poradiť ako to správne namiešať aby nedošlo k zbytočnému predávkovaniu? Ďakujem
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 62ef9LMuFG
v tabletkách, ale prišlo to ako prášok a teraz mám dilemu ako to dávkovať. Pravdepodobne to rozmiešam v olivovom oleji a budem dávkovať po kvapkách. Viete mi niekto poradiť ako to správne namiešať aby nedošlo k zbytočnému predávkovaniu? Ďakujem
Ale ďakujem aj tak za odpoveď.
Potrebujete zistiť, koľko vitamínu D a K2 je v 1 g prášku, inak je to ruská ruleta.
Potrebujete zistiť, koľko vitamínu D a K2 je v 1 g prášku, inak je to ruská ruleta.
https://vitamindwiki.com/Vitamin+D+%E2% ... 3+Nov+2016
U těch dásní mi to jako laikovi přijde divné, protože céčko by je mělo posilovat, i když zde na foru se často píše, že na začátku některých očist nebo kůr se může stav krátkodobě zhoršit...
Než se to projevilo tak to trvalo docela dlouho - to už jsem bral vitamín C několik týdnů, takže jsme si to ani s vitamínem C z počátku nespojoval.
Než se to projevilo tak to trvalo docela dlouho - to už jsem bral vitamín C několik týdnů, takže jsme si to ani s vitamínem C z počátku nespojoval.
https://www.ped.muni.cz/wchem/comenius2000/vitaminc/vyzivac.htm
Zdravá játra – tajemství osudu a sídlo odvahy
https://zdravi.euro.cz/clanek/priloha-pacientske-listy/zdrava-jatra-tajemstvi-osudu-a-sidlo-odvahy-452306
Mám v plánu brát nadále hořčík - beru glycinát zatím bez náznaku průjmu, takže tělo si ho stále bere.
Zajímá mě jestli takhle vysoká nálož Dčka může tělu vytlačit nějaký další prvek nebo vitamín (vitamín E jsem měl v horní polovině reference, Retinol úplně prapůvodně dle laboratoře toxicita, před tímto posledním doplňováním D3 už cca v horní čtvrtině reference, takže potvrzuju že ho Dčko vytlačuje).
Přílohy:

vitamin D.JPG [ 41.76 KiB | Zobrazeno 49313 krát ]
Mám v plánu brát nadále hořčík - beru glycinát zatím bez náznaku průjmu, takže tělo si ho stále bere.
Zajímá mě jestli takhle vysoká nálož Dčka může tělu vytlačit nějaký další prvek nebo vitamín (vitamín E jsem měl v horní polovině reference, Retinol úplně prapůvodně dle laboratoře toxicita, před tímto posledním doplňováním D3 už cca v horní čtvrtině reference, takže potvrzuju že ho Dčko vytlačuje).
https://www.hindawi.com/journals/jtr/2021/1865483/
mohu výsledek brát tak, že hořčíku mám dost. Doplňovala jsem ho cca 4 měsíce v dávce 600 mg denně, ale váhu mám 87 kg.Nebo to může být zkreslené, protože jsem ho nejedla jen 24 h před odběrem.Lépe třeba zkusit ještě dávat chlorid hořečnatý do pití a zkoušet zda dojde k průjmu, nebo jak jinak ještě ověřit?
Výsledek v příloze.
Přílohy:
hořčík.pdf [93.81 KiB]
7865 krát
mohu výsledek brát tak, že hořčíku mám dost. Doplňovala jsem ho cca 4 měsíce v dávce 600 mg denně, ale váhu mám 87 kg.Nebo to může být zkreslené, protože jsem ho nejedla jen 24 h před odběrem.Lépe třeba zkusit ještě dávat chlorid hořečnatý do pití a zkoušet zda dojde k průjmu, nebo jak jinak ještě ověřit?
Výsledek v příloze.