Vlasová analýza - ověření metody

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/vlasova-analyza-overeni-metody/
sakul — pon čen 04, 2012 8:34 pm

Vlasová analýza se zdá být velmi dobrou a relativně dostupnou metodou jak zjistit stav minerálů a těžkých kovů v těle. Do jaké míry je však spolehlivá? Můžeme se při investici necelých 1800Kč spolehnout, že dostaneme platné výsledky?

Navrhuji provést srovnávací test. Nasbírám v rámci jednoho ostříhání se množství vlasů do dvou dávek a pod různými jmény zašlu buď oba do jedné laboratoře -biomol, anebo jeden vzorek do biomolu a druhý do jiné laboratoře.
Hotové rozbory prvků zveřejním tak, aby bylo zřejmé, zdali se shodují či nikoli. Jako doplňující informaci mohu přidat další dva rozbory, které jsem již provedl v průběhu více jak jednoho roku.

Financování
... Sám zaplatím jeden ze vzorků, poštovné, v případě že bude chybět menší částka z druhého vzorku tak doplatím a zajistím organizační záležitosti.
Pro zaplacení druhého vzorku nebo jeho velké části navrhuji, aby případní zájemci přispěli částkou 150Kč.. Budeme tedy potřebovat 10-12 lidí, kteří se budou ochotni podílet.

Přijde mi fajn, aby se o výsledcích testu ve finále dověděli všichni. Nicméně mám návrh, aby ti kteří přispějí byli o výsledcích informování okamžitě, ostatní s odstupem času - řekněme 2 měsíců od obdržení výsledků.

Pokud máte zájem se na testu podílet, napište mi soukromou zprávu, sdělím vám číslo účtu pro platbu. Pište také jakou variantu testu preferujete - 2 vzorky do biomolu, nebo jeden biomol a jeden jiná laboratoř.

sakul — úte čen 05, 2012 6:32 pm

Tedy po dnu od zveřejnění mě překvapil zájem a ihned se ozvali 4 vážní zájemci, kteří přislíbili zaslání peněz a dostali číslo účtu.

Pokud to takto půjde dál, budeme mít bez problémů za krátkou dobu hotovo a budu se moci objednat k holiči.

Pakliže se sejde dostatek peněz odešlu oba vzorku v rozdílný čas a z jiné části republiky po jinými jmény. I dotazník bude vyplněn různými rukopisy tak, aby bylo zaručeno, že laboratoř nebude nic tušit (jediná šance je že by někdo četl tohle forum, ale to snad nehrozí)

Pokud peníze nedáme dohromady, všem co poslali nebo pošlou samozřejmě peníze zašlu zpět.

Průběžně zde budu zveřejňovat jak si vedeme v naplnění limitu. Počítat budu od nyní přišlé platby na účet, nikoli jen přísliby.

Host — úte čen 05, 2012 7:05 pm

Hlavně aby tě nakonec nevyšel ze všeho nejdráž ten holič :-) V rámci akcelerace této bohulibé sbírky hodím do placu 300 Kč.
Osobně bych se přiklonil k odeslání 2x do Biomolu, ať se v případě různých laboratoří na sebe nemohou vzájemně vymlouvat...

sakul — úte čen 05, 2012 8:10 pm

To je velkorysé, přesto nezapomínejte do poznámky připojit svůj nick pro případ, že by opadlo počáteční nadšení, nakonec se nepřidala většina lidí a vracel bych peníze.

sakul — úte čen 05, 2012 8:17 pm

Ano holič ... správně. Zřejmě založím ještě jedno vlákno se sbírkou na holiče, je pravda že chodím k dost drahé kadeřnici :D

Pokud to půjde dobře, rozjedu i sbírku na další mé útraty jako například masáže, wellnes, věci denní potřeby, drogerii ... no a vzhledem k tomu jak mi začínají klepat plechy tak možná dojde i na výzvu "nové auto" !

Xion — úte čen 05, 2012 9:46 pm

I ja som za biomol dva krat. Nech sa je aspon coho chytit, porovnanie 2 neoverenych labakov nepovie nic, v pripade ze budu vysledky rozdielne. Takto aspon bude vidno, ci je metoda biomolu presna aspon v tom, ze z rovnakych vlasov urobi vzdy presne ten isty vysledok. Samozrejme ani to nezaruci to, ze ten vysledok je vypovedajuci, ale aspon bude vidno, ze to skutocne meraju nejakou exaktnou metodou.

Samozrejme upozornit ich niekto moze, preto musi sakul udrzat svoju skutocnu identitu, aj udaje falosnej vzorky, v tajnosti. :-)
Potom by uz biomolu ostavali posledne dve moznosti - hacknut toto forum, ukradnut IP sakula, naburat sa mu do pocitaca a ukradnut jeho udaje. Popripade zistit jeho polohu, identitu a nasadit na neho spiona. A este je tu samozrejme tretia moznost, ktoru netreba opomenut, teda, ze by bol ten spion rovno sakul, a preto sa, velmi rafinovane, ponukol urobit tuto analyzu.

sakul — stř čen 06, 2012 6:38 pm

Dorazily první příspěvky

300Kč Host
150Kč Jenik2011

Prozatím tedy máme platbu za 3 lidi a další 2 přislíbili zaslání.

Děkuji vám kteří jste se zatím podíleli

sakul — stř čen 06, 2012 6:39 pm

Co se týče výběru metody, prozatím jsou všichni pro 2 vzorky do biomolu

sakul — čtv čen 07, 2012 9:57 pm

Dnes dorazila další platba

300Kč Host
150Kč Jenik2011
150Kč Amy

Celkem máme 600Kč a jsme zhruba ve třetině

Amy — pát čen 08, 2012 5:22 pm
Xion píše:
I ja som za biomol dva krat. Nech sa je aspon coho chytit, porovnanie 2 neoverenych labakov nepovie nic, v pripade ze budu vysledky rozdielne. Takto aspon bude vidno, ci je metoda biomolu presna aspon v tom, ze z rovnakych vlasov urobi vzdy presne ten isty vysledok. Samozrejme ani to nezaruci to, ze ten vysledok je vypovedajuci, ale aspon bude vidno, ze to skutocne meraju nejakou exaktnou metodou.

Samozrejme upozornit ich niekto moze, preto musi sakul udrzat svoju skutocnu identitu, aj udaje falosnej vzorky, v tajnosti. :-)
Potom by uz biomolu ostavali posledne dve moznosti - hacknut toto forum, ukradnut IP sakula, naburat sa mu do pocitaca a ukradnut jeho udaje. Popripade zistit jeho polohu, identitu a nasadit na neho spiona. A este je tu samozrejme tretia moznost, ktoru netreba opomenut, teda, ze by bol ten spion rovno sakul, a preto sa, velmi rafinovane, ponukol urobit tuto analyzu.

Hmmm, myslíte že teď, co si biomol přečetl o našem chystaném průzkumu, bude úplně všem svým zákazníkům pro jistotu zasílat jeden a ten samý výsledek? Tedy samozřejmě jen do té doby, než si zde opět přečte, že jsme obdrželi dva shodné výsledky a tudíž lze firmu považovat za seriozní... :?

Host — sob čen 09, 2012 3:39 pm
Amy píše:
Hmmm, myslíte že teď, co si biomol přečetl o našem chystaném průzkumu, bude úplně všem svým zákazníkům pro jistotu zasílat jeden a ten samý výsledek? Tedy samozřejmě jen do té doby, než si zde opět přečte, že jsme obdrželi dva shodné výsledky a tudíž lze firmu považovat za seriozní... :?

Biomol ovšem netuší, že sakul má paruku :-)

sakul — pon čen 11, 2012 9:13 pm

Přišly další platby

300Kč Host
150Kč Jenik2011
150Kč Amy
150Kč Zuzis
300 Kč Fox

Celkem je na účtu 1050 a projekt dostává reálné obrysy

Děkuji všem prozatím

lenka 67 — úte čen 12, 2012 11:14 am

pokud mi zašlete číslo účtu přispěji taky 150 Kč

sakul — úte čen 12, 2012 8:14 pm
lenka 67 píše:
pokud mi zašlete číslo účtu přispěji taky 150 Kč

Máte v soukromé zprávě

sakul — úte čen 12, 2012 8:18 pm

Aktualizace plateb, dnes máme 2 navíc

300Kč Host
150Kč Jenik2011
150Kč Amy
150Kč Zuzis
300 Kč Fox
150Kč Egdu
150Kč Tin

Celkem 1350

Díky všem kteří přispěli.

sakul — čtv čen 14, 2012 8:50 pm

Mám tu dobrou zprávu. Za uplynulé 2 dny došly další 2 platby a máme tímto hotovo. Celkem se vybralo 1750 Kč, což přesně pokryje náklady na druhou analýzu. Vše proběhlo pro mne v překvapivě rychlém čase, děkuji všem kteří se přidali a zvláštní díky patří těm, kteří přispěli dokonce 2x.

Zde je celkový souhrn plateb

300Kč Host
150Kč Jenik2011
150Kč Amy
150Kč Zuzis
300 Kč Fox
150Kč Egdu
150Kč Tin
150Kč Marťan
150Kč Lenka 67
150Kč Xion (50 Kč odečteno na poplatcích za platbu ze zahraničí)

Celkem 1750Kč

Další postup. Během příštího týdne proběhne odběr vzorků (což zní vznešeně, půjdu ale prostě k holiči:)). Jeden bude poslán pod mým jménem, druhý bude poslán pod jiným jménem, z jiného města a samozřejmě z jiného účtu.

Cca v půlce července bychom měli mít výsledky. Tyto budou porovnány a zaslány lidem, kteří se finančně podíleli. Zveřejnění všem ostatním proběhne 60 dní od doručení výsledků, pakliže se nedohodneme, že výsledky zveřejníme dříve.

sakul — pon čen 25, 2012 8:54 pm

Proběhlo ostříhání a vzorky budou v nejbližších dnech odeslány. Na výsledky se můžeme tedy těšit během cca 3 týdnů

Xion — čtv čen 28, 2012 2:23 am

Probehlo ostrihani - ako vedecky povedane. :-)

SupermanXXX — pát čec 13, 2012 7:49 am

pro overeni metody jste to meli poslat do dvou ruznych laboratori. takhle metestujete metodu ale spis laborku.

ravima — pát čec 13, 2012 12:12 pm
SupermanXXX píše:
pro overeni metody jste to meli poslat do dvou ruznych laboratori. takhle metestujete metodu ale spis laborku.

No, pokud vyjdou výsledky podobně, vůbec o ničem to nevypovídá, ale pokud vyjdou různě, bude to horší výsledek než při zaslání do různých laborek - a tedy úspěšný test s výsledkem, že vlasová analýza je úplně na nic, o čemž jsem ale přesvědčen i bez ohledu na tyhle testy. Nevěřím totiž základní myšlence, že by ve vlasech byly vidět pouze přebytky/nedostatky minerálů, ono to je v tom těle mnohem složitější...

SupermanXXX — pát čec 13, 2012 6:13 pm

kdyz vyjdou rozdilne vysledky nerekne to o metode opet nic. co kdyz neumi analylu poradne udelat jen tato laborator? pak na zaklade nicemne laborky odsoudis metodu. nebo naopak co kdyz tisknou kazdemu velmi podobny report? pak reknete ze je metoda super ale ve skutecnosti bude k nicemu.....

Jarda — pon čec 16, 2012 1:01 pm
ravima píše:
No, pokud vyjdou výsledky podobně, vůbec o ničem to nevypovídá, ale pokud vyjdou různě, bude to horší výsledek než při zaslání do různých laborek - a tedy úspěšný test s výsledkem, že vlasová analýza je úplně na nic, o čemž jsem ale přesvědčen i bez ohledu na tyhle testy. Nevěřím totiž základní myšlence, že by ve vlasech byly vidět pouze přebytky/nedostatky minerálů, ono to je v tom těle mnohem složitější...

To by ovšem zcela zpochybňovalo výsledky jakékoliv policejní expertízy dělané touto metodou, což by sice také bylo možné, ale když se tato metoda často používá jako soudní důkaz, moc se mě to nezdá.

ravima — pon čec 16, 2012 2:00 pm
Jarda píše:
To by ovšem zcela zpochybňovalo výsledky jakékoliv policejní expertízy dělané touto metodou, což by sice také bylo možné, ale když se tato metoda často používá jako soudní důkaz, moc se mě to nezdá.

Co se týče vlasové analýzy a soudních důkazů, má to pouze omezenou vypovídací hodnotu u pár prvků. A pokud jde navíc o celé spektrum prvků, které se vyšetřují kvůli zdraví, tak tady vůbec neexistují ani žádná důvěryhodná statistická data, žádné uznávané "normální hodnoty" prostě neexistují a i kdyby existovaly, budou stejně dělané na lidech kteří rozhodně nemají všechno v pořádku, tak jakou to má vypovídací hodnotu. Navíc, obsah minerálů je jednak ovlivněn přirozenou barvou vlasů, případně i vnějšími vlivy jako roční období, nebo věk atd., mnoho prvků se dá zjistit jen velmi nepřesně a s chybami atd atd.
Takže v dnešní době stejně každá laboratoř má jiné referenční hodnoty a dává různá doporučení na základě svých výsledků. Testy jednotlivých laboratoří, kdy se poslaly stejné vzorky do různých laboratořích už jsem taky někde na netu viděl, a vyšlo to dost rozdílně.

Jarda — pon čec 16, 2012 7:38 pm
ravima píše:
Co se týče vlasové analýzy a soudních důkazů, má to pouze omezenou vypovídací hodnotu u pár prvků. A pokud jde navíc o celé spektrum prvků, které se vyšetřují kvůli zdraví, tak tady vůbec neexistují ani žádná důvěryhodná statistická data, žádné uznávané "normální hodnoty" prostě neexistují a i kdyby existovaly, budou stejně dělané na lidech kteří rozhodně nemají všechno v pořádku, tak jakou to má vypovídací hodnotu. Navíc, obsah minerálů je jednak ovlivněn přirozenou barvou vlasů, případně i vnějšími vlivy jako roční období, nebo věk atd., mnoho prvků se dá zjistit jen velmi nepřesně a s chybami atd atd.
Takže v dnešní době stejně každá laboratoř má jiné referenční hodnoty a dává různá doporučení na základě svých výsledků. Testy jednotlivých laboratoří, kdy se poslaly stejné vzorky do různých laboratořích už jsem taky někde na netu viděl, a vyšlo to dost rozdílně.

Vše co píšete je pravda a nemíním to rozporovat, nicméně je zde otázka, je k dispozici i něco lepšího? Pokud není, tak je zrovna toto i při určitých nedostatcích prostě v pořádku a nic s tím nikdo nenadělá. Například výsledky z krve, podle kterých se normálně oficiálně léčí, to je vůbec střelba od boku do lesa kde je sice jelen, ale není vidět, čili se opravdu trefují těžko.

Xion — sob zář 08, 2012 5:24 pm
SupermanXXX píše:
kdyz vyjdou rozdilne vysledky nerekne to o metode opet nic. co kdyz neumi analylu poradne udelat jen tato laborator? pak na zaklade nicemne laborky odsoudis metodu. nebo naopak co kdyz tisknou kazdemu velmi podobny report? pak reknete ze je metoda super ale ve skutecnosti bude k nicemu.....

Samozrejme v tomto mas pravdu, no logicky postup je najprv zistit, ci jedna laborator dava rovnake vysledky, teda posobi hodnoverne. A potom tuto hodnovernu laborator porovnat s inou, v dalsom kroku.
Pokial ale nieje referencia, o ktoru sa da opriet, velmi tazko sa da nieco dedukovat.

Co sa da ale vydedukovat, je vylucenie vierohodnosti urciteho laboratoria, ak niekde vyjdu rozne vysledky. A o to tu ide, kedze vacsina ludi posiela do polskeho laboratoria.
Ale ani vtedy to vlastne nic nevypoveda... pretoze ludsky faktor moze obcas zlyhat. Pre uplnu dokonalost by trebalo statistiku.

Rovnake vysledky neposielaju... to uz si tu testovalo vela ludi. Ak vyjdu vysledky rovnako z dvoch rovnakych vzoriek, neda sa urcit, ci je metoda vypovedajuca, ale da sa aspon zistit, ze to laboratorium to robi poctivo a ten test nieco z tych vlasov skutocne vyhodnocuje.

Xeelee — ned zář 09, 2012 4:43 am

Kde je vlastně sakul s výsledky?

Xion — ned zář 09, 2012 6:00 pm

Nic, zhrabol prachy a uz sa neukazal, nevies o tom? Aj v novinach to bolo. :-) Vsak sa pozri dolava na moj obrazok, prave to citam.

Xeelee — pon zář 10, 2012 12:52 am

Taky si říkám :) Třeba ho časem hryzne svědomí (nebo kerma :)) a nakonec tu laborku otestuje.

Tohle byl opravdu grandiózní odchod po skoro dvou letech a s pátým nejvyšším počtem příspěvků na fóru. Koukám, že poslední příspěvky má z půlky července a naposled tu byl o měsíc pozdějc.

ovekyska — pon zář 10, 2012 8:07 am
Xeelee píše:
Taky si říkám :) Třeba ho časem hryzne svědomí (nebo kerma :)) a nakonec tu laborku otestuje.

Tohle byl opravdu grandiózní odchod po skoro dvou letech a s pátým nejvyšším počtem příspěvků na fóru. Koukám, že poslední příspěvky má z půlky července a naposled tu byl o měsíc pozdějc.

vsak co riesite, bol cas dovoleniek, tak kto by tu uz vo volnom case na forum chodil? :wink:

Xeelee — úte zář 11, 2012 12:32 pm
ovekyska píše:
vsak co riesite, bol cas dovoleniek, tak kto by tu uz vo volnom case na forum chodil? :wink:

Předpokládám, že by sem hodil informace krátce po tom co se dozvěděl výsledky. Ještě mě ale napadá možnost, že k tomu ještě nedošlo a teprve se na odeslání vzorků chystá.

sakul — úte zář 18, 2012 9:10 pm

Jsem zpět po čase, nyní již s hotovými výsledky.

Vše se protáhlo, jelikož jsem vzorky poslal s větším časovým rozptylem a trochu v jiných termínech, než jsem zde psal. Omlouvám se za tuto drobnou lež, chtěl jsem však zajistit maximální možnou věrohodnost a vyhnul se (sice malé) možnosti, že někdo spojený s laboratoří by mohl podle termínu odeslaných vzorků zjistit, který je který.

Druhý výsledek dorazil zhruba v polovině srpna, poté jsem požádal biomol o vyjádření a čekal na odpověď. Teď jsem se vrátil z delší dovolené a mohu vše předat.

Prosím tedy všechny, kteří přispěli na výsledky, aby mi napsali SZ a děkuji za vaši trpělivost

sakul — ned zář 23, 2012 2:03 pm

Pošlete mi prosím kromě SZ také svůj email. Jedná se o několik souborů, které by se v SZ špatně zpracovávaly. Vše vám tedy zašlu v jednom emailu

Xeelee — ned zář 23, 2012 7:40 pm
sakul píše:
Prosím tedy všechny, kteří přispěli na výsledky, aby mi napsali SZ a děkuji za vaši trpělivost

Jen pro ty co přispěli? Myslím, že všichni počítali s tím, že půjde o veřejný informace. O tomhle ses pokud vím nikde nezmiňoval.

Vyšly ty výsledky podobně nebo ne?

ovekyska — ned zář 23, 2012 9:04 pm
Xeelee píše:
Jen pro ty co přispěli? Myslím, že všichni počítali s tím, že půjde o veřejný informace. O tomhle ses pokud vím nikde nezmiňoval.

o tom tu bola rec, vysledky dostanu ti, co prispeli a o nejaky cas sakul vysledky zverejni pre vsetkych.

sakul — ned zář 23, 2012 9:36 pm

Přesně tak. Výsledky budou dostupné pro všechny za dva měsíce, pokud se všichni kteří přispěli neshodnou na tom, že je chtějí zveřejnit ihned.

Tento dotaz jsem nyní všem položil, takže uvidíme.

Jinak výsledky dopadly přesně tak jak někteří očekávali, ale trochu jinak než zase očekávali jiní ... tedy tolik pro tebe Xeelee, aby jsi nebyl tak napnutý :)

Xeelee — ned zář 23, 2012 10:11 pm

OK, s tím nemám problém. Já myslel, že tyhle velmi užitečný informace nezveřejníš pro všechny nikdy. To by pak musel laborku otestovat někdo jinej a to by mi přišlo jako zbytečný plýtvání peněz.

Amy — pon zář 24, 2012 7:32 pm
sakul píše:
Přesně tak. Výsledky budou dostupné pro všechny za dva měsíce, pokud se všichni kteří přispěli neshodnou na tom, že je chtějí zveřejnit ihned.

Tento dotaz jsem nyní všem položil, takže uvidíme.

Jinak výsledky dopadly přesně tak jak někteří očekávali, ale trochu jinak než zase očekávali jiní ... tedy tolik pro tebe Xeelee, aby jsi nebyl tak napnutý :)

Jako přispěvatel nemám problém, aby výsledky byly dostupné všem hned.

fox — pon zář 24, 2012 10:09 pm
Amy píše:
Jako přispěvatel nemám problém, aby výsledky byly dostupné všem hned.

S akcí jsem nadšený, Sakulovi vřelý dík a info blokovat nemíním. :D

Host — sob zář 29, 2012 11:25 am

Jsem pro zveřejnění všem hned. Ti co se na sbírce nepodíleli jsou určitě stejně zvědaví jako my sponzoři :-)

Silvia — sob zář 29, 2012 8:50 pm

Srdečná vdaka vsetkym, ktorí sa podielali na "prieskume" vlasovej analyzy a podelia sa s vysledkami s nami, ktorí sme "zaspali". :)

bombay — ned zář 30, 2012 3:34 pm

Smola je to, že sa týmto pokusom dozvedieme len polku pravdy a to, že meranie resp. vlasová analýza je spôsobilá metóda. Žiaľ, nepovie nám to či tie namerané údaje reprezentujú reálny stav stopových prvkov v celom našom tele a nielen vo vlasoch. Osobne predpokladám, že táto metóda je spôsobilá. To ale nemení nič na veci, či sa môžem od nameraných hodnôt nejako odraziť. Ale to je asi na každom z nás ako sa rozhodne.

sakul — úte říj 02, 2012 8:39 pm

Vzhledem k tomu, že všichni, kteří přispěli na test VA a odepsali na moji zprávu souhlasili, abychom výsledky zveřejnili nyní, najdete v tomto příspěvku vložené fotky z pdf souborů Biomolu, které ukazují stránku s hodnotami jednotlivých prvků.

Na tomto odkazu najdete excel soubor, kde jsou všechny hodnoty srovnány přehledně vedle sebe a červeně označeny ty, které se výrazněji liší.
http://www.ulozto.cz/xtFCkTA/overeni-analyz-xls

Zde si můžete přečíst moje porovnání analýz s dalšími testy, které jsem absolvoval a moje komentáře k průvodnímu textu, který Biomol k testům poskytuje. Součástí souboru je i vyjádření Biomolu k výsledkům, o které jsem je požádal. Soubor je ve formě, v jaké jsem jej zaslal mailem všem co přispěli
http://www.ulozto.cz/xbGJPs8/komentare-doc

Přílohy:
výsledky 120808.jpg
výsledky 120808.jpg [ 173.67 KiB | Zobrazeno 18733 krát ]
výsledky 120625.jpg
výsledky 120625.jpg [ 173.81 KiB | Zobrazeno 18733 krát ]
Jarda — stř říj 03, 2012 10:19 pm
sakul píše:
Vzhledem k tomu, že všichni, kteří přispěli na test VA a odepsali na moji zprávu souhlasili, abychom výsledky zveřejnili nyní, najdete v tomto příspěvku vložené fotky z pdf souborů Biomolu, které ukazují stránku s hodnotami jednotlivých prvků.

Na tomto odkazu najdete excel soubor, kde jsou všechny hodnoty srovnány přehledně vedle sebe a červeně označeny ty, které se výrazněji liší.
http://www.ulozto.cz/xtFCkTA/overeni-analyz-xls

Zde si můžete přečíst moje porovnání analýz s dalšími testy, které jsem absolvoval a moje komentáře k průvodnímu textu, který Biomol k testům poskytuje. Součástí souboru je i vyjádření Biomolu k výsledkům, o které jsem je požádal. Soubor je ve formě, v jaké jsem jej zaslal mailem všem co přispěli
http://www.ulozto.cz/xbGJPs8/komentare-doc

Velice zajímavý výsledek, který pouze potvrzuje to, že pokud uvedenou metodu používá soudní lékařství ke zjištění mnoha skutečností, třeba při identifikaci nebožtíků, nebo zjištění zda byl mrtvý otráven a to i po mnoha letech, tak proč by neměla vykazovat slušnou přesnost u živých lidí.

ovekyska — čtv říj 04, 2012 9:02 am

sakul, skvela praca!
Vdaka za skore zverejneie vysledkov.

Ked si spominal zhodu s ich odporucanim stravovania a svojim zaverom v oblasti zostavenia jedalnicka, hned som vytiahla svoju analyzu spred roka.
Zaspominala som si, ako som sa nechapavo pozastavovala nad ich doporucenim, vyrazne obmedzit sacharidy, hlavne s dorazom nechat podla moznosti len tie zo zeleniny, tiez odporucanie konzumacie surovej zeleniny len zo 1/4 jej denneho mnozstva a odporucanie zaradit hodne tukov,
zasmiala som sa, lebo presne k tomuto spejem, vtedy sa mi to zdalo nezmyselne :lol:

Tom Kořenek — čtv říj 04, 2012 9:22 am

Super prace sakule, procet sem vsechny ty materialy a moc dobre ty!

Velmi podobne doporuceni k jidelnicku jsem dostal i ja akorat teda nedodrzuji par veci jako napr., ze bych mel jist bucek, slaninu atd. A zeleninu jim temer vyhradne syrovou jelikoz je ted sezona a dokonaly domaci cukety/okurky/rajcata/papriky nehodlam ani nahodou varit :) V zime se to mozna trochu zmeni jakmile budu nucenej kupovat ruzny sklenikovy mutace ze supermarketu, ale uvidime :)

sakul — čtv říj 04, 2012 9:22 pm
Tom Kořenek píše:
Super prace sakule, procet sem vsechny ty materialy a moc dobre ty!

Velmi podobne doporuceni k jidelnicku jsem dostal i ja akorat teda nedodrzuji par veci jako napr., ze bych mel jist bucek, slaninu atd. A zeleninu jim temer vyhradne syrovou jelikoz je ted sezona a dokonaly domaci cukety/okurky/rajcata/papriky nehodlam ani nahodou varit :) V zime se to mozna trochu zmeni jakmile budu nucenej kupovat ruzny sklenikovy mutace ze supermarketu, ale uvidime :)

Děkuji, ale test umožnili především ti, kteří na něj v krátké době přispěli, nkěteří dokonce víc než bylo ve výzvě

pier — úte led 03, 2017 5:35 pm

A výsledek je teda jaký? Že je vlasový test věrohodný? Z toho, co je dostupné, jde vidět různé výsledky měření. Navíc dva měsíce jsou dlouhá doba a je jasné, že to ověření nemá moc validní relevanci.

Jinak na vlasový test byla provedena studie: https://www.quackwatch.org/01QuackeryRe ... /hair.html

"Diagnosis of heavy metal poisoning should be made only after meticulous investigation. . . . In our opinion, hair metal analysis does not even qualify as a screening tool. Hair analysis should be considered only as an exploratory research method, and the results should not be relied on to diagnose heavy metal poisoning and nutritional deficiency. This practice is both dubious and potentially dangerous"

Jarda — ned led 29, 2017 6:39 pm
pier píše:
A výsledek je teda jaký? Že je vlasový test věrohodný? Z toho, co je dostupné, jde vidět různé výsledky měření. Navíc dva měsíce jsou dlouhá doba a je jasné, že to ověření nemá moc validní relevanci.

Jinak na vlasový test byla provedena studie: https://www.quackwatch.org/01QuackeryRe ... /hair.html

"Diagnosis of heavy metal poisoning should be made only after meticulous investigation. . . . In our opinion, hair metal analysis does not even qualify as a screening tool. Hair analysis should be considered only as an exploratory research method, and the results should not be relied on to diagnose heavy metal poisoning and nutritional deficiency. This practice is both dubious and potentially dangerous"

Výsledek vlasové analýzy nemůžete číst jako prosté navýšení, nebo pokles, ale jako poměrové vyvažování něčeho proti něčemu a ještě chápat zda jde o nárůst, nebo pokles způsobený ukládáním, nebo vyplaváním a tedy zdánlivě vysokým nárůstem dané hodnoty. Jde o metodu interpretačně dosti složitou, ale plně funkční.