Dobrý den Jardo, před časem jsem se Vás ptala na problém s vlasy, co by mohlo souviset s jejich padáním. Psal jste mi horčík, zinek, křemík, železo. Navíc jsem si uvědomila, že to nejsou jen vlasy, je to i pleť, začly se mi dělat boláky ve spodní části obličeje, navíc celkově pleť i pokožka na hlavě jsou svědivé. Kůžičky kolem nehtů se mi zatrhávají. Koukala jsem na tu melasu, že bych si opatřila. Našla jsem jakýsi "černý zázrak", tak snad je to ono. Pak jsem se u p. Walkera v knižce dočetla:
"Jestliže mluvím o ničivém účinku cukru, potom mám na mysli tovární cukr. Do této kategorie patří bílý a hnědý cukr, cukr třtinový a ostatní druhy cukru, nevyjímaje melasu a javorový sirup. Všechny byly získány vysokou teplotou...."
Co by jste mi prosím na tyto potíže doporučil. Díky
Já Vám nepíšu, že je jediný možný zdroj železa, ale uvádím ho jako nejbohatší a snadno dostupný. Není nejmenší problém trochu pohledat na internetu a jiné zdroje, které Vám budou lépe vyhovovat, jistě najdete. Tato rada se také týká pouze vlasů, nikoliv stavu pokožky. Zde se soustřeďte na srovnání acidobazické rovnováhy a jakékoliv problémy s pokožkou jednoznačně souvisí se zaneseným střevem. Zpravidla stačí pár klystýrů a problémy s pletí jsou minulostí. Osobně bych doporučil urinové klystýry, minimálně 14 dní každé ráno a v současném období velikou konzumaci okurek, které jsou bohaté na křemík a zlepšují defekaci. Zinek je v dýňovém semínku, dýňovém oleji, cibuli, ale nejrychleji ho dodáte v pilulkách, vždy na lačno si dejte zinek v chelátové vazbě, zpočátku 2 tablety ráno a 2 večer, což sice představuje relativně velkou dávku, ale předávkovat se prakticky nedá a rychle srovnáte dlouhodobý deficit. Hořčík je třeba v sezamu a mandlích, oboje musí být neloupané s tou tmavou slupičkou.
Téma "Vlasy a pleť"... sem se snad hodí můj dotaz, ať nezakládám nové vláko.
Jaroslave prosím Vás, Vy víte, že jsem vitarián, ale teprve pár měsíců, takže určitě vitarián - začátečník. Ještě pořád se zdokonaluji a hlavně pročítám všelijakou literaturu. Teď bych Vás ale chtěl poprosit o radu s "akutním" problémem. Ne, nic vážného, ale rád bych to řešil: mám suchou kůži (což jsem ale míval vždycky, i dříve jako "vařan"; nijak mne to neobtěžuje, není to vážné, ale takhle suchá by pleť, myslím, být neměla). Teď se zimou se to samozřejmě zhoršuje kvůli pobytu ve vytápěných obydlích se suchým vzduchem.
Tak tedy - co mi ve stravě chybí, že je kůže suchá? Napadá mne jedině přidat více slunečnicového semínka... nechci se mazat kosmetikou s chemickými aditivy, ostatně jistě to není "od přírody"; rád bych, aby si tělo pomohlo samo. Než problém vyřeším, používám jako krém na pokožku bio kokosový olej, který je moc příjemný a voňavý a na toto dle výrobce vhodný. Sem tam si obličej, ruce a nohy trochu namažu i slunečnicovým olejem.
Jardo děkuji Vám předem za radu, jste laskav. Pohodový den přeji. Jindra.
Jaroslave prosím Vás, Vy víte, že jsem vitarián, ale teprve pár měsíců, takže určitě vitarián - začátečník. Ještě pořád se zdokonaluji a hlavně pročítám všelijakou literaturu. Teď bych Vás ale chtěl poprosit o radu s "akutním" problémem. Ne, nic vážného, ale rád bych to řešil: mám suchou kůži (což jsem ale míval vždycky, i dříve jako "vařan"; nijak mne to neobtěžuje, není to vážné, ale takhle suchá by pleť, myslím, být neměla). Teď se zimou se to samozřejmě zhoršuje kvůli pobytu ve vytápěných obydlích se suchým vzduchem.
Tak tedy - co mi ve stravě chybí, že je kůže suchá? Napadá mne jedině přidat více slunečnicového semínka... nechci se mazat kosmetikou s chemickými aditivy, ostatně jistě to není "od přírody"; rád bych, aby si tělo pomohlo samo. Než problém vyřeším, používám jako krém na pokožku bio kokosový olej, který je moc příjemný a voňavý a na toto dle výrobce vhodný. Sem tam si obličej, ruce a nohy trochu namažu i slunečnicovým olejem.
Jardo děkuji Vám předem za radu, jste laskav. Pohodový den přeji. Jindra.
Problém, který popisujete, rozhodně nevychází z ničeho jiného, než z krevního řečiště. Veškeré problémy kůže jsou spojené jednoznačně se stavem krve. Rozhodně nemá nejmenší cenu cokoliv mazat na kůži, žádný sebedražší krém, ať je přírodní, nebo ho koupíte někde v kosmetickém salonu. Do určité míry to sice na krátkou dobu stav zlepší, ale rozhodně to nevyřeší problém, to musíte řešit v krvi. Slunečnicové semínko asi příliš vhodné není, obsahuje především omega 6 mastnou kyselinu a ta situaci spíše zhoršuje. Můj názor je, že Vám chybí omega 3 mastná kyselina, která právě zajišťuje perfektní stav krevního řečiště a tím i prokrvení periferních oblastí těla a povrchu kůže. Já bych na to asi zkoušel aplikovat lněný olej, ne však samotný panenský olej, ale namíchaný v sirné patlanici, které se dá sníst opravdu dost, navíc je to velice vhodný a chutný přídavek do mnoha jídel.
Moc Vám děkuji! Aha, jasně. No, lněný olej momentálně nemám, ale velice podobné složení má konopný (nepletu se?) a ten mám (já vím, je dražší než lněný), denně si dávám malinkého frťana konopného oleje (no, občas zapomenu, takže jen "skoro denně"). Samozřejmě jej držím v lednici, tak je snad kvalitní. Místo lněného oleje (jak říkám, nemám jej) si občas do zeleninového salátu najemno namelu tři čtyři lžičky lněného semínka... pomůže to? No a píšete o síře... síru obsahují například ty přírodní kakaové boby z Lifefoodu, které sem tam konzumuji. Suma sumárum, mám zvýšit příjem konopného oleje (či jemně namletého konopného semínka, lněného semínka - obojí mám) a těchto kakaových bobů?
Víte, zmiňujete sirnou patlanici, ale nějak detailně se mi tu nedařilo najít, cože se tím míní, jen mám dojem, že jde o lněný olej s tvarohem, ale tvarohu jakožto mléčnému výrobku bych se rád kvůli zahleňování vyhnul, proto poptávám například tu kombinaci lněného oleje/semínka a bobů... Děkuji předem za Váš názor, Jaroslave.
Samotný ten olej nemá příliš veliký význam, ani konopný, ani lněný. Nezbytně nutné je navázat ho do potraviny se sírou v dokonalé mixáži, kde dojde k chemické reakci, která poté umožňuje vstup látek do nejdrobnějších kapilár a tak vlastně zlepšuje krevní řečiště.Tvaroh použijte kozí, ten je bez problémů.
Celý postup jsem zde již několikrát popisoval a pro jistotu jej zopakuji. Důležitá je perfektní emulgace lněného oleje do potravin obsahujících ve větším objemu síru, která s olejem chemicky reaguje, výrazně snižuje jeho negativní vlastnosti, zvyšuje ty pozitivní a umožňuje jeho dokonalé využití v drobných cévách. Můžete si vyrobit jednu z následujících směsí s tím, že kozí tvaroh, nebo brynzu lze použít do té první směsi místo běžného tvarohu, ale jinak je postup potřeba dodržet.
1) Dle následujícího receptu si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte syrové jídlo a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Na dochucení můžete použít 4 polévkové lžíce cca 60 ml medu, nebo česnek, ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.
2) Pro alergiky na mléko, je možné dát místo běžného tvarohu, dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku. Do toho zamíchat ten lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko. Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.
3) Pro toho, kdo nemůžete mléko, ani ořechy, je varianta ze semen a luštěnin. Semena síru nemají v adekvátním množství, ale mají proteiny a tuk, luštěniny mají proteiny a síru, ale zase chybí tuk. tak jsem nad tím popřemýšlel a můžete vyzkoušet následující postup. Udělejte pastu z naklíčené čočky, nebo hrášku a slunečnicového semínka, přidejte cibulovou zeleninu, česnek, červenou cibuli, pórek a vše důkladně promixujte, do tohoto základu přidejte olej a rozemleté lněné semínko, jako u receptu s tvarohem, v tomto případě bez medu, znovu promixujte na pudinkovitou konzistenci.
Jardo moc Vám děkuji.
Namíchal bych si to rád co nejdřív, dnes či zítra, ale jak jsem psal, mám jen konopný olej (který považuji za složením velmi obdobný lněnému). Mohu jej použít stejně jako lněný, nebo raději ne?
A ještě mám úplně jiný dotaz, ale taky k pleti - jak ošetřujete svoji pleť po holení, Jaroslave? Já na nějakou "vodu po holení" nesáhl půl roku, používám kokosový olej. Jak vy?
Děkuji.
Tak to opravdu netuším, já konopný olej nekupuji hlavně proto, že jeho nutriční vlastnosti jsou prakticky shodné s olejem lněným, který je mnohem levnější. Čistě teoreticky by to nemělo představovat žádný problém, ale vyzkoušené to nemám. Také je třeba si dát pozor na naprostou čerstvost oleje, protože velice snadno žlukne i v lednici, kde je jeho životnost tak dva, maximálně tři týdny a pak je velice nebezpečný na játra. Také v obchodech jej mají nevhodně skladovaný, zpravidla nechlazený a můžete ho koupit již zkažený, proto doporučuji si jej kupovat ve větším množství přímo od výrobce a uchovávat v mrazáku, kde vydrží i rok. Podívejte se na tohoto dodavatele, http://www.agro-el.cz/, je to jediný přímý dodavatel o kterém vím.
Co se týká ošetření pleti po holení, tak já na nějakou "vodu po holení" nesáhl od roku 1982, kdy jsem dokončil povinnou vojenskou službu. Moji fotografii s oholeným obličejem nenajdete naprosto nikde a kvalitní pleť vám zajistí právě ta patalnice. Je to vždy potřeba řešit zevnitř, ne něco patlat z vrchu, to je vyhazování peněz a výsledek to stejně mít nemůže.
Patlanici používám asi dva týdny a musím uznat, že její účinky na pokožce jsem poznal už za čtyři dny. Kůži mám od mala hodně suchou a po 21denním půstu (skončil 3.října) jsem úplně šustil. Dle rad Jardy zde na webu jsem omezil slunečnicová semínka a nasadil masivně patlaninu (jak nehezký název tak skvělého jídla) a pátý den jsem fakt nechápal, kůže je vláčná a jakoby namazaná olejem, nádhera!! Jsem nadšenej, díky Jardo. Dneska jsem byl v nějakém super hyper marketu a musel jsem se smát jak velké je oddělení s kosmetikou, lidi radši pečujou o pleť nesmyslně drahými miniaturními krémy a já mám pleť jak miminko po "patlanině" měl sem chuť jim to všem říct ![]()
Mně děkovat nemusíte, já jsem to nevymyslel. Pouze jsem zde zveřejnil důležitou informaci a kdo je jenom trochu chytrý, tak ji prostě použil a vidí výsledky. Sám vidíte, že všechny ty kraviny, které nabízejí jakékoliv kosmetické salony, prodejny a regály v obchodních centrech, jsou úplně k ničemu, proti tomu jak jednoduše to řeší příroda. Tento jednoduchý postup skutečně umí opravit nejen kůži, ale spoustu dalších zdravotních problémů a dík si zaslouží jeho objevitelka Dr. Johanna Budwig, ne já.
Jaroslave objednávám dnes či zítra u tohoto dodavatele (agro-el, děkuji Vám za výborný tip!) pětilitr lněného oleje a koukám, že nabízí též olej dýňový, bodlákový, slunečnicový. Když už mi od nich půjde zásilka, nemám si objednat i některý z těchto dalších olejů? Jinak řečeno, používáte některý ten olej pravidelně na něco, že bych si z Vás vzal příklad? Já z těchto olejů používám jen bio slunečnicový občas na zeleninové saláty (nejčastěji mám olivový). Oleje od Agro nejsou bio, vadí to moc...? Děkuji.
Do ovocných salátů je výborný dýňový olej a do syrové majonézy slunečnicový. Jinak se u nich dají i velice výhodně nakupovat semínka dýně, lnu a asi i slunečnice, ale tu ověřenou nemám. To, že oleje nejsou bio nezkoumejte, v Čechách stejně nic bio vypěstovat nejde a zamořené je všechno, akorát víc zaplatíte za lepší pocit.
Dobry den,
nevim, jestli bude mozne , abyste mi odpovedel, kazdopadne to zkusim.
Posledni mesice se mi stava, ze jinak velice zdrave vlasy , zejmena ty na vrcholku hlavy jako by tak krepati.. odstavaji atd..
Nevite, prosim, co proti tomu muzu jist?
Pouzivam pouze prirodni kosmetiku Alverde.
Dekuji.
S pozdravem a podekovanim,
Veronika
Prostudujte toto vlákno a mimo to, co zde píšu, si ověřte zda máte dostatek zinku, hořčíku, železa a křemíku. Jako první bych vyzkoušel odvar z kopřivy, který kvalitu vlasů velice zlepšuje.
Jaroslave "vzal jsem Vás za slovo" a objednal k lněnému také olej dýňový. No to jsem nečekal! To je Vám dobrotka! Mňááámko. Moc Vám děkuji za tento tip, poznal jsem další vynikající olej.
Čím je vhodné umývat tvár ráno?
Myslám okrem vody z vodovodu. Existuje niečo neagresívne a pritom účinné?
Ďakujem
Tak s tím vám asi neporadím, já používám už mnoho let k naprosté spokojenosti studenou vodu. To velice dobře prokrví celý obličej a pleť je potom solidně vypnutá, žádné velké stárnutí se nekoná.
Tak to používam aj ja. Teda konkrétne iba to.
Používam aj urinu, no nie na umývanie.
Tak snád to stačí.
Ďakujem
Obklad urinou je výborný, to je mnohem lepší než jakékoliv kosmetické přípravky a především u žen je to nejlepší a nejlevnější kosmetika, kterou si nikdy nemohou nikde zapomenout.
Áno moč sa dá aplikovat skoro na všetko.
To som si overil.
Dobrý den,pročetla jsem toto vlákno,taky vlákno akné,ale nenašla jsem "můj problém",tak zkusím napsat dotaz zde..
Je mi 32 let a již asi 3 roky se mi na čele dělají tukové hrbolky,nebo jak to napsat..Není to akné,nebolí to,ale když to silně zmáčknu,tak z toho jde tuk..Po nějakém čase se ale znovu objeví a tak je to stále dokola,už jsem byla u kožní,kosmetičky,ale nic..žádný krém nepomáhá,žádné vypichávání taky ne,je to začarovaný kruh,vždy se zase objeví..Ale nevím kde může být problém,který orgám pročistit..?Je to fakt hnusné,zkoušela jsem přírodní i nepřírodní věci,ale asi špatně,ne asi...Na nějaký chemický peeling fakt nechci:(Po porodu,žádná změna(říkali,že nastane).
Jsem vegetarián,nejím cukry,mouku vyjímečně,sladkosti ne..Většinu jídelníčku tvoří ovozel,ořechy a tvrdý sýr:(
Urinu jsem zkoušela po dobu asi měsíce,ale na hrbolky to nepomohlo.
Děkuji
Na patlanie mastičkami zvonka zabudni. Nemá to žiaden význam, iba čo prikrmuješ všeliaké potvory. Všetko čo ješ, je dobre. Ale ak je zapchatý výfuk, tak ti ani dobrá strava nepomôže. Treba začať gruntovať, ako by povedal Jarda a určite iba zvnútra, najlepšie začať s črevom.
díky za reakci,určitě s něčím takovým začnu.Na mastičky a pomoc "zvenčí" jsem už rezignovala
Jak vám správně píše Sybilla,tak na pokožku s problémem, není vhodné něco patlat, to je prakticky k ničemu a je nutné sledovat zdroj potíží, což téměř vždy vede k tlustému střevu. Navíc se téměř vždy vysleduje po dlouhém bádání kvasinka a její výkaly skoro vždy znamenají kožní problémy. Opravdu bych nejdříve vypucoval výfuk a teprve pokud to nepomůže, tak bych se pustil do kvasinek
Jardo,děkuji moc za radu a jdu studovat jak na tlusté střevo,díky..
Dobrý den Jardo, při návštěvě kosmetického salónu mě pleť při mačkání zrasovali tak, že mám všude až modré podlitinky - "cuclfeky". Jinak vypadá, že se to nezanicuje. Vzhledem ke společenské události, která mě čeká, nevíte nějaký fígl, aby to alespoň trochu zesvětlalo? Díky moc
Obličej na postižených místech potírejte několikrát za den vlastní urinou a mělo by to modřiny vstřebat. Také by na to šlo dát na delší čas, třeba na noc, obkládek, ideálně přilepit náplast s polštářkem a pak ji tou urinou pomocí injekční stříkačky z boku namočit. Měl jsem krevní výron na vyvrtnutém kotníku a v urinovém zábalu to zmizelo za dva dny, ale to byl flek jak hrom.
Dobry den pane Zajicku,
mam na Vas dotaz a doufam, ze mi budete moci pomoci.
Je mi 29 let a uz tri roky mam problemy s pokozkou na obliceji. Cerveny nos, celo, trochu brada, ale hlavne tvare. A posledni rok take malinke bile pupinky, ktere rano vymacknu a druhy den jsou tam zase. Nechapu z ceho to zacalo, predtim jsem mela krasnou plet.
Zkousela jsem snad uplne vsechno....nejdrive prirodni cestou....prestala jsem brat antikoncepci, zkousela jsem cistici caje, aloe vera, spirulinu, pratelske bakterie, cinskou medicinu, ktera nebyla zrovna levna=ruzne bylinky a akupunktura ani po 3 mesicich nezabrali a penize dochazely....Pak jsem tedy sla na kozni, kde mi rekli, ze si mysli, ze je to ruzovka a dali antibiotika a ruzne jine prasky, ktere nepomohly a nebylo mi po nich dobre....doktorka rekla, ze sama nevi, co to je a ze mi udelaji biopsii. To jsem odmitla. Chtela jsem nejdrive zjistit, zda nejsem na neco alergicka.
Na alergologii mi vzali krev udelali potravinove testy na mleko, vajicka, psenici....atd a imunologicke testy. Vse vyslo negativni.
Fakt uz nevim, co mam delat. Verim, ze to pochazi zevnitr meho tela....ale nevim, co delam spatne, kdyz nejsem na nic alergicka? Jim zdrave, alkohol piju vyjimecne, jen kdyz je nejaka oslava, dam si jednu sklenicku,...nekourim, kavu piju take malo, tak 4 salky za tyden, nejim bile pecivo..
Nedavno jsem narazila na Vasi webovou stranku a zacala s klystyry. Delam je nalacno, jak pisete. Poprve jsem je delala 4 dny po sobe, pak kazdy druhy den, a ted kazdy ctvrty den.....jak to prace dovoli.......a ma plet stale nic.
Uz jsem z toho fakt zoufala, bojim se rano podivat do zrcadla. Manzel mi rika, ze mu to nevadi, ze na to nemam myslet, ale nejde to....
Prosim poradte mi.
Dekuji,
Martina
mam na Vas dotaz a doufam, ze mi budete moci pomoci.
Je mi 29 let a uz tri roky mam problemy s pokozkou na obliceji. Cerveny nos, celo, trochu brada, ale hlavne tvare. A posledni rok take malinke bile pupinky, ktere rano vymacknu a druhy den jsou tam zase. Nechapu z ceho to zacalo, predtim jsem mela krasnou plet.
Zkousela jsem snad uplne vsechno....nejdrive prirodni cestou....prestala jsem brat antikoncepci, zkousela jsem cistici caje, aloe vera, spirulinu, pratelske bakterie, cinskou medicinu, ktera nebyla zrovna levna=ruzne bylinky a akupunktura ani po 3 mesicich nezabrali a penize dochazely....Pak jsem tedy sla na kozni, kde mi rekli, ze si mysli, ze je to ruzovka a dali antibiotika a ruzne jine prasky, ktere nepomohly a nebylo mi po nich dobre....doktorka rekla, ze sama nevi, co to je a ze mi udelaji biopsii. To jsem odmitla. Chtela jsem nejdrive zjistit, zda nejsem na neco alergicka.
Na alergologii mi vzali krev udelali potravinove testy na mleko, vajicka, psenici....atd a imunologicke testy. Vse vyslo negativni.
Fakt uz nevim, co mam delat. Verim, ze to pochazi zevnitr meho tela....ale nevim, co delam spatne, kdyz nejsem na nic alergicka? Jim zdrave, alkohol piju vyjimecne, jen kdyz je nejaka oslava, dam si jednu sklenicku,...nekourim, kavu piju take malo, tak 4 salky za tyden, nejim bile pecivo..
Nedavno jsem narazila na Vasi webovou stranku a zacala s klystyry. Delam je nalacno, jak pisete. Poprve jsem je delala 4 dny po sobe, pak kazdy druhy den, a ted kazdy ctvrty den.....jak to prace dovoli.......a ma plet stale nic.
Uz jsem z toho fakt zoufala, bojim se rano podivat do zrcadla. Manzel mi rika, ze mu to nevadi, ze na to nemam myslet, ale nejde to....
Prosim poradte mi.
Dekuji,
Martina
To, co popisujete, odpovídá masivnímu překyselení a můj názor je, že by se to po úpravě pH mělo odstranit. Většinou tyto potíže s překyselením úzce souvisí a dají se takto eliminovat. Jako vhodné vidím vystoupat na pH 7,5-7,8 pH a tam se držet, při současném vynechání pěti bílých jedů.
Dobry den, dekuji za radu, ale bohuzel ji nerozumim....jak mam zmenit pH? Co mam ci nemam jist? A co je 5 bilych jedu?
Diky, Martina
To je obdivuhodné, čemu nerozumíte, když tyto stránky prakticky o ničem jiném nejsou, to je zvláštní humor žáka první třídy, který zatím do učebnic nenahlédl, ale již ví, že to nepůjde pochopit. Prostě musíte číst a pochopit, nic jiného není třeba, ale že bych vám to chtěl celé opisovat znovu, tak na to zapomeňte. Abych vás tou mojí reakcí neurazil, jak se občas stává, tak pH je zde, http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_02.php a pět bílých jedů je zde, http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_05.php plus příslušné diskuze. Pokud to i potom nebude jasné tak se ozvěte.
pH sa myslí pH moča a meria sa lakmusovými papierikmi. Meria sa pri každom močení a vypočíta sa priemerná denná hodnota. Ak ccheš docieliť vyššie pH, treba jesť surovú zeleninu a piť zeleninové šťavy - čerstvo odšťavnené žiadne kupované hnusy. Medzi biele jedy patrí na prvom mieste soľ a cukor. Ostatné si vygúgli, stačí zadať do vyhľadávača
je toho plný internet. A začni čítať túto diskusiu vlákno po vláne, všetko na čo sa pýtaš, tam nájdeš dopodrobna rozobraté.
Dobrý den,nedávno tu bylo téma šedivějící vlasy, ale někam zmizelo.
Tam jste mi poradil lékořici. Už jsem si koupila sušený kořen,ale nevím jak jej užívat? Poraďte prosím.
Téma určitě nezmizelo, já jsem nic nemazal a nikdo jiný to ani udělat nemůže, čili při důkladném hledání se to určitě najde. Lékořice rovná nadledvinky, kořen se rozmixuje a vzniklá vláknitá drť se pak užívá jako koření do sladkých jídel, případně pouze rovná kávová lžička do úst, trochu požvýkat a spolknout, nebo trochu zapít. Dává se tak dvakrát, až třikrát denně rovná kávová lžička, ale nepřehánět, má to i své záporné vlastnosti. Důležitý je také kobalt z vitamínu B 12 a mangan, jehož bohatým zdrojem je třeba kakao a jedlé kaštany.
A jak dlouho se tato kůra může provádět?
Lékořice je výborná při odkašlávání, chrání sliznice, povoluje křeče, má protizánětlivý a projímavý účinek. Tradičně je droga používána při kataru průdušek, chronických žaludečních vředech, kolikách a při nedostatečnosti práce kůry nadledvinek. Dále byl prokázán účinek snižující krevní srážlivost, snižující účinnost enzymu zodpovědného za některé komplikace provázející cukrovku a oční poruchy, antibakteriální a antimykotický účinek. Chrání játra před účinkem některých jedů. Pokud to však s její konzumací přeženeme, může dojít k zadržování vody v těle, zvyšování hladiny sodíku a naopak ztrátě draslíku. Lékořice se nedoporučuje k užívání pacientům s poruchami srdeční činnosti a cévního systému. Může být také příčinou zvýšení krevního tlaku. Nedoporučuje se ani v těhotenství nebo při kojení. Při dlouhodobé konzumaci působí droga podobně jako kortikosteroidy a zvyšuje krevní tlak, proto se dlouhodobé užívání nedoporučuje, výjimkou je dlouhodobé užívání při Addisonově chorobě. Rozumná doba užívání je dejme tomu tak 8 týdnů a pak na měsíc, až dva vysadit.
Mohli by ste mi prosím vysvetlit,ak viete, z čoho sa tvoria mílie?
Mám z toho zmatok, kedže teórie sa roznia, ale viaceré sa zhodujú v jednej vecia to, že je to tuk.
Ďakujem
Je to otázka, ale většinou se podle mého názoru jedná o zbytečně vysoký cholesterol, který může vznikat jak z přebytku špatných tuků, tak z velkého nedostatku tuků, kdy ho tvoří játra jako záplatovací materiál.
Mal som ho naposledy velmi nízky. Mohol sa od vtedy cca rok, nejako dramaticky znížit/zvýšit?
Je to možné, velice nevyzpytatelně reaguje na špatné tuky, nebo radikální nedostatek tuků.
Dnes som videl v TV jeden velmi zvláštny príspevok ohladne vtáčieho(slávičieho trusu) a bíčieho semena.
Vraj to pomáha vlasom,pokožke.
Neviem, čo si mám o tom mysliet, je to skutočne prazvláštne príde mi to ako PR,no spomenuli aj urinotrepiu a tá je špičková, no aplikovat trus, ktorý je predsa kyslý odpad a semeno, no neviem. Je na tom teda niečo alebo je to len dalšia "kachna"?
Ďakujem
Tu je link http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/reflex/48838
Tu je link http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/reflex/48838
Tak vlastní urina je také mnohdy kyselá a funguje, čili u toho semene bych vzhledem k obsaženým látkám problém určitě neviděl, snad pouze morální a slavičí trus to je už jiná kapitola, ten může být různě kontaminovaný a zde bych asi viděl celou věc dost problematickou i když za určitých okolností to fungovat také určitě může, pokud se zamyslíte, co všechno ptačí trus obsahuje. Po určitém čase z něho například vzniklo guáno, což je ideální hnojivo a obsažené látky určitě škodlivé nejsou.
Samozrejme aj urina je kyslá,no trus je extrémne kyslý(ako až to neviem,nikdy som to nemeral, ani neviem ako),
no a tam je práve ta kontaminácia, ale myslelo sa už upravený trus, len neviem,pokial tam je,nejaký účinok, či by nedegradoval.
Semeno pokial viem je doknca sterilné, no, mám zafixované, že to patrí skor do symbiotickej činnosti partnerov a jeho zdravotný účinok mazaním na tvár(býčieho konk.) mi príde zvláštne. No na druhej strane staré techniky všeob. opovrhované napr. urinoterapia, fungujú skvele a vačšina ludí im na svoju škodu krivdí.
No je to zaujímavé,skúsim ešte niečo ohladne toho pohladat.
Ďakujem
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci by ste mi vedeli poradit ohladne mojich vlasov. Asi pred 2 rokmi mi hrozne zacali padat. Samozrejme navsteva koznej, ta mi dala nejaku vodu na hlavu ktora samozrejme nefungovala, potom mi povedala ze to moze byt hormonalna porucha, tak mi poradila jednu antikoncepciu. Tu mi gynekolog predpisal, brala som ju asi pol roka (uz nikdy viac nechcem a uprimne lutujem ze som sa na to vobec dala, kedze vidim co to s mojim telom narobilo ked som ju vysadila, bolesti pri menzese boli neznesitelne..to som neskor upravila alchemilkou). Vtedy som sa este takymito vecami moc nezaoberala (alternativna medicina a zdrava strava), ale po tom ako mi na padanie jednoducho pomohla zihlava, ci uz konzumacia alebo odvar v kombinacii s orechovymi listami ktorym som si hlavu pravidelne oplachovala, som si povedala ze doktor jednoducho nic neriesi (navyse som mala problem s mandlami, v jednom kuse som bola chora a vystriedala som xy antibiotik). Vlasy teda prestali padat, tak som nejaky cas cakala kym dorastu. No vsimla som si, ze casu preslo kopu a nove vlasy nikde. Neskor som zistila ze mi jednoducho nove vlasy nerastu. Divila sa tomu aj kadernicka a povedala mi nech skusim vysetrenie stitnej zlazy, ci nemam opat nieco s hormonmi a nech to potom riesim prirodnymi prostriedkami na upravu hormonov (vraj su tusim na to dobre riasy?). Vedeli by ste mi poradit, preco cloveku jednoducho nove vlasy nechcu rast, co im v tom brani? Hlavne okrem tych vitaminov, co este moze byt tym blokatorom... Momentalne som prestala jest maso, je tomu zatial len tyzden no chcem v tom pokracovat a cez vikend sa vrhnut na shankpranksalanu. Snazim sa jest co najviac ovocia a zeleniny, nepijem alkohol, nefajcim, pijem len cistu vodu z vodovodu a bylinne caje, pretoze som zistila ze mam prekysleny organizmus (pocitam ze z tych antibiotik ktore som brala kvoli mandlam). Mam 20 rokov. Vopred dakujem za odpoved.
Patrně jste byla dlouho překyselená a nyní jste demineralizovaná, nechte si udělat vlasovou analýzu a než dostanete výsledky, tak si zatím udělejte testy na štítnou žlázu, kvasinky a kyselinu chlorovodíkovou, což je zde vše popsané. Preventivně začněte pojídat bílý jíl, to je dobrý zdroj křemíku, který vlasy potřebují a doplnil bych také zinek, měď, kobalt a mangan. Základ je opravdu čistota střeva, čili jednoznačně čistit.
Už si neviem rady... pleť na tvári mám stále oničom... mám drobné vyrážky (nie hnisavé) na lícach, začínajú od spánkov, až takmer po sánku... sú slabo výraznej farby, ale je ich dosť... sú povrchové...
Nech mi nikto nehovorí, že je to z nečistého hrubého čreva... som asi jeden z tisíca ľudí, čo si ho prečistil 25 krát...urinovým klystírom. Navyše som pred vyše týždňom ukončil 14 dňovú kúru Sanogelom... denne 2x45g sanogelu rozpusteného vo vode...
Pleť sa nezlzepšila...vôbec... možno sa ešte zhoršila... tak isto mám uhry na brade, na nose (ale nie čierne, svetlo hnedé, na brade biele).
Doma sa mi smejú že koľko robím pre zdravie, a nevidno to na tvári... chcem mať zdravú pleť ! Ale neviem čo s tým..... Ak nepomôže kaolín, tak ja neviem... potom až analýza prvkov z vlasov...keď krátke vlasy dorastú.... Možno som priotrávený niečim dlhodobo...
Pán Jarda, môže stav pleti súvisieť so zablokovanou druhou čakrou (močové ústrojenstvo celkovo) ? Lebo ja mám s tým dosť problémy, boh vie odkiaľ pramenia... problémy s tým mám už tri roky...slabý prúd pri močení, niekedy (čím ďalej tým viac) inkotinencia pri vstávaní zo sedu (lebo močím po sediačky). Je to hrozné.... Inak - penis mám v poriadku - dobrá farba, tvar, žiadne povrchové anomálie, všetko ako má byť... len jeho funkcia aj celkovo...je nejaká nedostačujúca...
AKO ODSTRÁNIM TIE PROBLÉMY S POKOŽKOU ? A s močovým ústrojenstvom ?
BOŽE, povedz mi, kde sa vo mne tie problémy nabrali za tých 23 rokov.... ![]()
Je to určitě ze zaneseného střeva a možná i nedostatku některých látek, jako zinku a křemíku. Ten zinek je i na tu prostatu a celkově ty potíže celkem jistě souvisí s kvasinkou. Zinku si dávejte tak 150-200 mg denně a ten křemík jsem zde popisoval, také je vhodné dodržovat protikvasinková opatření.
to Jarda : Presne to, tiež sa mi zdá, že je to hlavne z nedostatku niečoho. Idem teda natvrdo do očisty hrubého čreva, do zinku, a do kremíku (ten z kaolínu). Ďakujem za odpoveď (ako vždy, len tými ďakovačkami nechcem zaberať na fóre priestor).
Dal by som si ale aj tak spraviť vlasovú analýzu, inak je to strieľanie na slepo. Možno máš zlé nejaké pomery Ca/P, Na/K, Ca/K, Zn/Cu, Na/Mg, Ca/Mg, Fe/Cu, Ca/Na, Cu/Mo, Fe/Co, Fe/Co, Ca/Sr, Ca/Fe, K/Li, K/Co, Ca/Si, I/Se...alebo ti chýba nejaký iný prvok.
Inak pekný vzor vlasovej analýzy som našiel tu: http://www.turonova.cz/data/vzor.pdf
Docela se divím, že to někdo takto zveřejní, ale alespoň je jasné o co kráčí.
Dobrý den pane Jardo, dovolila bych se na Vás obrátit s prosbou o Váš názor na akutní kožní
problém mé 73leté maminky. Je mi jasné, že na dálku je radit opravdu těžké, ale třeba jste
se s něčím podobným někdy u některého Vašeho pacienta setkal:
před 2 dny ráno mamince zčervenala tvář a začala ji velmi silně pálit a otékat - tento stav se rozšířil během hodiny na celý obličej včetně očních víček a vypadal jako spálený /temně rudá barva/, následně se vytvořili drobné vodnaté pupínky, které postupně praskaly a vytékala z nich tekutina. Pálení bylo opravdu nesnesitelné - maminka nezamhouřila oko celou noc / nikdy nebere žádné medikamenty proti bolesti / přikládala si na obličej jen silný vývar z černéh čaje a pak
tampónky namočené v kefíru z tibetské houby a to prakticky celý den. Dnes ráno mi volala, že
je sice stále oteklá - ale bolest trochu ustupuje. Se stejným problémem se setkala před rokem a půl - tento stav jsme však tehdy přikládali alergii na nějakou látku, kterou krátce před tím stříkala rajčata ve skleníku. Tehdy se tohoto stavu velmi zalekla a dokonce navštívila kožní lékařku, ta ji ubezpečila , že je to zřejmě opravdu od nějaké látky v postřikua dala Zyrtec a nějakou mast - maminka lék neužívala - mastí se někdy potřela - cca po měsíci se problém opakoval jen na jedné tváři a úplně vymizel.
Nyní však se žádnou látkou typu postřiku nepracovala, nejedla nic neobvyklého, ani se nezabývala žádnou neobvyklou činností.
Jinak musím řici, že maminka - ač velmi drobné postavy je velmi fyzicky aktivní - obstarává domáci zvířata /králíky,slepice/ pravidelně každý den chodí s pejském do lesa na procházky, a stará se o rozsáhlou zeleninovou zahradu.
Celý život těžce pracovala v zemědělství.
Od léta, kdy jsme díky Receptáři objevili Vaše skvělé stránky měníme postupně naše špatné návyky - maminka jí denně sirnou patlaninu, vzhledem ke sklonům k hemeroidům jí denně čerstvý špenát s mrkví, již dlouhodobě střídá Sanogel/Entersgel s Lepicolem - dříve sklony k zácpě - nyní defekace 1x denně. užívá hořičík /zde asi málo 3 tabl.denně - Magnesium Lactici/ vit C,E, Selen a cca před 14 dny začala poté co zjistila dle teploty nedostatek jódu s užíváním 1% LUgolova roztoku /postupně dle doporučení v daném vlákně/, cca měsíc užívá přípravek OXY-OXC a pije kefír z Tibetské houby.
Cca před 20 lety žaludeční vřed, terý se zhojil, křečové žíly /částečně zřejmě rodinná dispozice/,
a ač není příznivcem léků poslechla svého doktora a užívá cca rok Letrox na štítnou žlázu a 1 tabletku denně na vysoký tlak. Musím však říci, že se zatím neumí vzdát své velé neřesti a to konzumace chleba - jí ho každý den k snídani s máslem a česnekem nebo zázvorem.Myslím, že jsem se dost rozepsala a nevím zda jsem vystihla aspoň něco co je pro sdělení Vašeho názoru podstatné. Budu Vám velmi vděčna za Vaši radu a předem Vám velmi děkuji. Nenapadá mě vůbec nic čím bych jí mohla pomoci a doktorům v rodině nevěříme.
před 2 dny ráno mamince zčervenala tvář a začala ji velmi silně pálit a otékat - tento stav se rozšířil během hodiny na celý obličej včetně očních víček a vypadal jako spálený /temně rudá barva/, následně se vytvořili drobné vodnaté pupínky, které postupně praskaly a vytékala z nich tekutina. Pálení bylo opravdu nesnesitelné - maminka nezamhouřila oko celou noc / nikdy nebere žádné medikamenty proti bolesti / přikládala si na obličej jen silný vývar z černéh čaje a pak
tampónky namočené v kefíru z tibetské houby a to prakticky celý den. Dnes ráno mi volala, že
je sice stále oteklá - ale bolest trochu ustupuje. Se stejným problémem se setkala před rokem a půl - tento stav jsme však tehdy přikládali alergii na nějakou látku, kterou krátce před tím stříkala rajčata ve skleníku. Tehdy se tohoto stavu velmi zalekla a dokonce navštívila kožní lékařku, ta ji ubezpečila , že je to zřejmě opravdu od nějaké látky v postřikua dala Zyrtec a nějakou mast - maminka lék neužívala - mastí se někdy potřela - cca po měsíci se problém opakoval jen na jedné tváři a úplně vymizel.
Nyní však se žádnou látkou typu postřiku nepracovala, nejedla nic neobvyklého, ani se nezabývala žádnou neobvyklou činností.
Jinak musím řici, že maminka - ač velmi drobné postavy je velmi fyzicky aktivní - obstarává domáci zvířata /králíky,slepice/ pravidelně každý den chodí s pejském do lesa na procházky, a stará se o rozsáhlou zeleninovou zahradu.
Celý život těžce pracovala v zemědělství.
Od léta, kdy jsme díky Receptáři objevili Vaše skvělé stránky měníme postupně naše špatné návyky - maminka jí denně sirnou patlaninu, vzhledem ke sklonům k hemeroidům jí denně čerstvý špenát s mrkví, již dlouhodobě střídá Sanogel/Entersgel s Lepicolem - dříve sklony k zácpě - nyní defekace 1x denně. užívá hořičík /zde asi málo 3 tabl.denně - Magnesium Lactici/ vit C,E, Selen a cca před 14 dny začala poté co zjistila dle teploty nedostatek jódu s užíváním 1% LUgolova roztoku /postupně dle doporučení v daném vlákně/, cca měsíc užívá přípravek OXY-OXC a pije kefír z Tibetské houby.
Cca před 20 lety žaludeční vřed, terý se zhojil, křečové žíly /částečně zřejmě rodinná dispozice/,
a ač není příznivcem léků poslechla svého doktora a užívá cca rok Letrox na štítnou žlázu a 1 tabletku denně na vysoký tlak. Musím však říci, že se zatím neumí vzdát své velé neřesti a to konzumace chleba - jí ho každý den k snídani s máslem a česnekem nebo zázvorem.Myslím, že jsem se dost rozepsala a nevím zda jsem vystihla aspoň něco co je pro sdělení Vašeho názoru podstatné. Budu Vám velmi vděčna za Vaši radu a předem Vám velmi děkuji. Nenapadá mě vůbec nic čím bych jí mohla pomoci a doktorům v rodině nevěříme.
Pokud je jinak celou dobu pleť v pořádku, tak jde patrně o nějakou infekci, kterou by mělo dokázat vyřešit omývání obličeje v MMS, případně by se patrně dalo použít i snadněji dostupné MMS2, které koupíte skoro v každé drogerii. Vlastně stačí udělat roztok, dát ho do takové té šprycky na postřikování rostlin, nebo do nádoby od vodičky na okna a jako když se v létě natíráte olejem prostě přestříknete a rozetřete. Po pár minutách omyjete a takto aplikujete roztok několikrát denně.
Pane Jardo,
moc Vám děkuji, MMS2 zakoupím - jen nevím na co se v drogerii ptát - ale to nastuduji v jiném vlákně , zatím začínáme v rodině p kapkách s MMS1 /mimochodem Vaší radou jak čistit zuby /5 kapek MMS1 a 25 kapek kys citr/ jsem naprosto nadšená - zatím jsem čistila zuby 2 dny večer a všechny skrvrny a zubní kámen totálně zlikvidovány - tohle je ta pravá dentální hygiena!!! Doporučuji všem, ani ta chuť žlutozeleného roztoku není tak hrozná.
Jinak mamince se během včerejšího jodpoledne docela ulevilo - stav kůže se již nezhoršoval, otok zůstává a bolestivost se postupně zmenšovala. Maiminka zašla i ke kožní lékařce /jen tak pro svoji informaci co ji sdělí - vůbec ne, že by čekala nějaké léčení/ a bylo jí řečeno, že jde o nějakou alergii, aby se pokusila zjistit na co, dostala nějaký prášek - kdyby se jí to vrátilo, aby ho použila. Každopádně zkusíme MMS2 a pokud by šlo opravdu o alegickou reakci - asi čistit tělo - střevo,játra.....? To asi neuškodí v žádném případě - že? Přeji hezký den ![]()
Už jsem to objevila MMS2 = chlorové vápno nebo chlornan vápenatý.Děkuji ještě jednou ![]()
Jinak mamince se během včerejšího jodpoledne docela ulevilo - stav kůže se již nezhoršoval, otok zůstává a bolestivost se postupně zmenšovala. Maiminka zašla i ke kožní lékařce /jen tak pro svoji informaci co ji sdělí - vůbec ne, že by čekala nějaké léčení/ a bylo jí řečeno, že jde o nějakou alergii, aby se pokusila zjistit na co, dostala nějaký prášek - kdyby se jí to vrátilo, aby ho použila. Každopádně zkusíme MMS2 a pokud by šlo opravdu o alegickou reakci - asi čistit tělo - střevo,játra.....? To asi neuškodí v žádném případě - že? Přeji hezký den ![]()
Už jsem to objevila MMS2 = chlorové vápno nebo chlornan vápenatý.Děkuji ještě jednou ![]()
No vidíte jaký účinek se dá pořídit a za jakou cenu. Těm lékařům se nedivte, je to vlastně jasnovidectví a provozují ho prakticky denně, čili když naprosto neví o co jde, tak musí stejně vypadat chytře, protože to vyžaduje jeho profese a to je opravdu obtížné. Alergie zní tedy rozumně a pokud si to má matka vysledovat, to si přeložte tak, že nyní je zase míč na vaší straně hřiště a my čekáme jak zareagujete. Prášek proti všemu byl ordinován, jsem z toho tedy venku a vypadám chytře. Čištění střeva pomůže určitě více, než ten prášek a pokud ne, tak zcela jistě neuškodí, což bych o žádném prášku nikdy netvrdil.
Pane Jardo, moc děkuji za komentář - mamince otok pomalu opadá, vypadá to, že kůže se pocelém obličeji sloupne jako po spálenině - maže se čistě přírodní konopnou mastí a je naprosto bez bolesti.
Čištit zuby MMS1 a kys citronovou /5:25/ začali i ostatní rodinní příslušníci a začínáme pomalu večer natírat tímto roztokem zoubky našeho pejska postižené zubním kamenem.
Jen mám ještě jeden dotaz - nevadí tomuto způsobu čistění klasické amalgamové tmavé plomby - nemate s tím nějakou zkušenost? Hlavně mi jde o to aby se z nich nezačaly časem uvolňovat nějaké těžké kovy - nebo v těchto případech nečistit každý den a jen třeba 1x týdně? Na druhou stranu si říkám, že běžné zubní pasty jsou určitě také velmi agresivní.Děkuji za Váš názor.
Tak původní nerozvrtané zuby nemá skoro nikdo, tam jsem evidentně výjimkou a nikde jsem v diskuzích nezaznamenal, že by to někdo řešil, čili asi nevadí. MMS navíc působí jako chelátor a naopak těžké kovy z těla odstraňuje, čili toho bych se také nebál.
Pane Jardo - velmi děkuji za Váš názor. Musím znovu zopakovat, že tak čisté zuby jako po MMS jsem nikdy neměla a to čistím necelý týden! Navíc včera už se mi nezdála ta chuť koncentrovaného roztoku ani nepříjemná. Přeji Vám hezký den!
to Jarda : Pán Jarda, ako sa mám zbaviť uhrov na pokožke tváre ? Inde na tele ich nemám, mám ich len v T-zóne (brada, nos, medzi obočiami, stredná časť spodnej časti čela.
Na brade mám biele uhry, na nose svetlo hnedé, medzi obočím biele a na čele (v spomínanej časti) tmavé.
Tie uhry "nesvietia", nevidno ich veľmi, má ich každý (takmer je to pravidlo), ale ja ich mať.... nechcem.
Ak by som fungoval len na pšene, pohánke, kukurici (myslím ako jediné druhy "obilnín" - jem 3 porcie - 100g v surovom stave, varím - denne).... vedel by som sa zbaviť uhrov ? Posledné dva mesiace som mal ryžu natural asi len 10 krát, chlieb (jedol som len špaldový kváskový celozrný - to je celý názov) už nejem mesiac a už nikdy nebudem (vôbec ani nemám chuť, chlieb sa mi zdá už neprirodzený, už ho nechce ani jazyk, to radšej raz za týždeň v zime upečiem kurča, zbytok roka len varené).
Už asi 4 mesiace si denne robím 7-12dcl zeleninových štiav (sem-tam mrkvovo-jablková, ale teraz nie, lebo chcem vyhubiť candidu, ak ju mám - s najväčšou pravdepodobnosťou).
Moja pokožka sa vôbec nezlepšila, je taká istá... Túžim po čistej pokožke - nie pre estetický prvok, ale preto, lebo je znakom zdravia, a ja chcem byť zdravý, za každú cenu.
Asi o týždeň už od Vás budem mať doma pokope (lebo niečo z toho doma už mám a užívam pravidelne) toto : chlorid horečnatý, draselný, zinočnatý, meďnatý, kyselinu bóritú, espomskú soľ, kaolín, Lugolov roztok.
O také 2 týždne si objednávam zo swansonvitmamins.com toto :
SW128 Full Spectrum Citrus Bioflavonoid Comp......Swanson $ 7,99
SW733 Quercetin & Bromelain......Swanson $ 13,99
PROBIOTICKÉ BAKTÉRIE ............... To, čo bude výhodné (1+1) $ 13,99
SW016 Vitamin B-1 (Thiamin) (250caps/100mg)...... Swanson $ 3,49
SW018 Vitamin B-2 (Riboflavin)( 100caps/100mg)...... Swanson $ 2,99 3X = $ 8,97
SWU081 Flush-Free Niacin (240caps/500mg) ...... Swanson $ 13,79
SW065 Pantothenic Acid (250caps/500mg)...... Swanson $ 8,99
SW022 Vitamin B-6 (Pyridoxine) (250caps/100mg)...... Swanson $ 3,99
SW877 Biotin (100caps/5mg)...... Swanson $ 3,59 1+1 FREE........ 2X = $ 7,18
SW039 Choline & Inositol (250mg+250mg/250caps)....... Swanson $ 11,99
SW068 PABA (250caps/500mg)...... Swanson $ 7,99
SW031 Vitamin B-12 (250caps/500mcg)...... Swanson $ 4,49
.................
K tomu 2 krát týždenne kúpele (1 kúpeľ s 1,5L vlastného moču, ktorý bol v mrazničke, 1 kúpeľ soľný, napr. epsomksá soľ)
Šport 5 krát týždenne (tak činím už teraz, s mierou samozrejme)
40 klystírov za sebou denne (mám 13. deň za sebou), potom 1 týždenne.
Ak nebudem mať po pol roku viditeľne kvalitnejšiu pokožku na tvári, tak.... sa asi zbláznim.
...
Otázka : Ako zdroj tuku používam obyčajné maslo z obchodu (už nemám možnosť domáceho masla...). Chutí mi s jedlom oveľa viac, ako nejaký olej... Proste ja tuky musím, bez nich som "oťapený". Čo teda robiť ? Oleje sú navyše drahé....
500g masla mi vystačí na 3 dni.... mám radšej kupovať to "Tesco Tradičné maslo" ?
Oleje v takom množstve - posr*l by som sa... kebyže mám možnosť jesť domácu slaninku a domáce maslo... ach jaj...
CHCEM pokožku bez uhrov.... Aby bolo poznať, že sa zdravo stravujem, sakra... nech to nepoznať len na mojej postave a kondičke, ale aj na pokožke tváre... ![]()
Môj postreh:
Väčšina ľudí čo prešli na raw foods teda surovú stravu si pochvaľujú zlepšenie stavu pokožky. Na internete keď si pozrieš obrázky, tak ich pokožka vyzerá ako keby bola z gumy, bez pigmentových škvŕn a má súvislú štruktúru. Skús si dať do vyhľadávača "raw food skin care" nájde ti aj toto: http://www.youtube.com/user/RAWSkinFood ... EFKm6sy2gk
Skúsenosti ľudí sú také, že kým sa telo detoxikuje, čo pri silnom zanesení môže vraj trvať aj rok, tak stav pleti vie dokonca zhoršiť a akonáhle je telo vyčistené stav sa zlepšuje. Dobré skúsenosti sú z kokosovým olejom a močom. Ak je telo detoxikované,
hrubé črevo čisté, pečeň vyčistená, potom by mala byť čistá aj krv. Zabudol by som na pravidelné antiparazitné kúry, aby Ti náhodou do krvy nejaké zvieratko niečo nevylučovalo. Pri červenej a mastnej pokožke býva nedostatok B2, B6, zinku alebo esencialných mastných kyselín. Tiež si treba strážiť antioxidanty A,E,C a selén a kto má malo slnka aj vitamín D. Taktiež meď je potrebná pri tvorbe kolagénu a elastínu, preto sa meď často označuje za prvok krásy ![]()
Skúsil by som byť čisto na surovej strave, nič varené, vyskúšaj kokosový olej a urinu a nechal by som si spraviť vlasovú analýzu.
To jsou velmi přesné a užitečné rady, já bych snad jen přidal nutnost pohybu a občasného se zpocení. Tedy zrychlení metabolismu a dodání kysliku do těla tak aby i játra mohla detoxifikovat
SW128 Full Spectrum Citrus Bioflavonoid Comp......Swanson $ 7,99
SW733 Quercetin & Bromelain......Swanson $ 13,99
PROBIOTICKÉ BAKTÉRIE ............... To, čo bude výhodné (1+1) $ 13,99
SW016 Vitamin B-1 (Thiamin) (250caps/100mg)...... Swanson $ 3,49
SW018 Vitamin B-2 (Riboflavin)( 100caps/100mg)...... Swanson $ 2,99 3X = $ 8,97
SWU081 Flush-Free Niacin (240caps/500mg) ...... Swanson $ 13,79
SW065 Pantothenic Acid (250caps/500mg)...... Swanson $ 8,99
SW022 Vitamin B-6 (Pyridoxine) (250caps/100mg)...... Swanson $ 3,99
SW877 Biotin (100caps/5mg)...... Swanson $ 3,59 1+1 FREE........ 2X = $ 7,18
SW039 Choline & Inositol (250mg+250mg/250caps)....... Swanson $ 11,99
SW068 PABA (250caps/500mg)...... Swanson $ 7,99
SW031 Vitamin B-12 (250caps/500mcg)...... Swanson $ 4,49
.................
K tomu 2 krát týždenne kúpele (1 kúpeľ s 1,5L vlastného moču, ktorý bol v mrazničke, 1 kúpeľ soľný, napr. epsomksá soľ)
Šport 5 krát týždenne (tak činím už teraz, s mierou samozrejme)
40 klystírov za sebou denne (mám 13. deň za sebou), potom 1 týždenne.
Ak nebudem mať po pol roku viditeľne kvalitnejšiu pokožku na tvári, tak.... sa asi zbláznim.
...
Otázka : Ako zdroj tuku používam obyčajné maslo z obchodu (už nemám možnosť domáceho masla...). Chutí mi s jedlom oveľa viac, ako nejaký olej... Proste ja tuky musím, bez nich som "oťapený". Čo teda robiť ? Oleje sú navyše drahé....
500g masla mi vystačí na 3 dni.... mám radšej kupovať to "Tesco Tradičné maslo" ?
Oleje v takom množstve - posr*l by som sa... kebyže mám možnosť jesť domácu slaninku a domáce maslo... ach jaj...
CHCEM pokožku bez uhrov.... Aby bolo poznať, že sa zdravo stravujem, sakra... nech to nepoznať len na mojej postave a kondičke, ale aj na pokožke tváre... ![]()
Já jsem vám už mnohokrát psal, že bez vynechání pěti bílých jedů a masa se nic podstatného konat nebude, ale to je jako když mluvím do dubu. To, co vám píše mohy a sakul je správně, prakticky k tomu nemám co dodat.
Možem sa spýtat ako rekreovat tvorbu kyseliny hyalurónovej v organizme s ohladom na starnutie pleti t. j. vrasky na čele?
Je možné použit nejakú konkrétnu bylinu, ktorá sa dá pridat do vami doporučovanej, prevažne surovej stravy?
Prípadne niečo iné?
Vizuálne pokožka na čele vekom akoby sa zosúvala a jednoducho už nie je taká napnutá ako kedysi a sú viditelné vrásky vo veku 23 rokov a pritom vobec čelo nekrčím. Vobec to nepridáva na psychickej pohode,ktorá je aktivátorom mnohých funkcií/dis. v organizme a pokial sa to dá riešit aj inak ako botoxom, alebo priamo kys. hyaluronovou z externého zdroja budem velmi povdačný.
Ďakujem
Vizuálne pokožka na čele vekom akoby sa zosúvala a jednoducho už nie je taká napnutá ako kedysi a sú viditelné vrásky vo veku 23 rokov a pritom vobec čelo nekrčím. Vobec to nepridáva na psychickej pohode,ktorá je aktivátorom mnohých funkcií/dis. v organizme a pokial sa to dá riešit aj inak ako botoxom, alebo priamo kys. hyaluronovou z externého zdroja budem velmi povdačný.
Ďakujem
V syrové stravě to asi nebude ono. Kyselina hyaluronová se vyskytuje v mnohých živočišných tkáních, především v chrupavkách, pupečníku apod., tedy nic moc z hlediska běžného denního příjmu. Dle mého názoru není nic jednoduššího, než ji zobat v tabletkách, což vidím jako optimální řešení.
Aha jasne.
Našiel som pár odkazov:
Tieto prvé asi nie, lebo je to kolagen+kys. hyaluronova
http://www.lekarna.cz/kolagen-forte-kys ... ova-180ks/
alebo áno?
Tieto druhé sú čistá kyselina hyal.
http://www.psylliumforte.eu/cs/produkt-B00008.html?go=1
Zrejme vhodnejšie alebo?
Ako sa to dávkuje?
Stačí dodržovat priložený návod alebo nejako inak?
Kedy je vhodnejšie to užívat? Ráno na lačno alebo po jedle?
Ďakujem
Asi je vhodnější ta čistá a jet podle návodu, já to detailně neznám, to se klidně přiznám, nemohu znát všechno.
Ok, nevadí aj tak ďakujem.
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na pár vecí ohľadom mojej priateľky. Asi v 18 rokoch začala brať antiku, vtedy to bolo kvôli pleti, nedávno po 3 rokoch ju prestala brať a pleť sa jej výrazne zhoršila. Povedal som jej že to môže byť zo stravy, zanesenia organizmu atď ale ona tvrdí že za to môžu hormóny keďže keď brala antiku mala dobrú pleť a teraz nemá. Dosť ju to trápi, má to na dekolte, tvári, ramená a trochu na chrbáte. Je nejaký spôsob ako sa toho zbaviť resp dostať pleť do normálu? Mám už doma vrecúška na vlasovú analýzu ale ešte sme to neposielali, tie moje mám už v tom sáčku asi mesiac a neposlal som to ešte myslíte že je potreba strihať novšie vlasy alebo stačia tie mesačné.
Ďakujem za odpoveď
chcel by som sa opýtať na pár vecí ohľadom mojej priateľky. Asi v 18 rokoch začala brať antiku, vtedy to bolo kvôli pleti, nedávno po 3 rokoch ju prestala brať a pleť sa jej výrazne zhoršila. Povedal som jej že to môže byť zo stravy, zanesenia organizmu atď ale ona tvrdí že za to môžu hormóny keďže keď brala antiku mala dobrú pleť a teraz nemá. Dosť ju to trápi, má to na dekolte, tvári, ramená a trochu na chrbáte. Je nejaký spôsob ako sa toho zbaviť resp dostať pleť do normálu? Mám už doma vrecúška na vlasovú analýzu ale ešte sme to neposielali, tie moje mám už v tom sáčku asi mesiac a neposlal som to ešte myslíte že je potreba strihať novšie vlasy alebo stačia tie mesačné.
Ďakujem za odpoveď
Špatná pleť je vždy ze špatné stravy a zaneseného střeva, čili jediná cesta k výsledkům vede přes očisty střeva a celkový detox organizmu, přičemž změnu stravy vidím jako stěžejní. Deficity prvků samozřejmě rozhodí činnost žláz a tedy i tvorbu hormonů, čili zase jste u trávení a střeva. Vlasová analýza by vám odpověděla na mnoho otázek a rozhodně bych posílal vlasy čerstvě ustřižené, protože pak máte aktuálnější výsledky.
Byl by ještě nějaký recept na výrazné vrásky na čele kromě kys hyaluronové? Muž 30 let. Změny jídelníčku, očista střev, jater už průběžně probíhá...
No momentálně mě nic nenapadá, ale přeci něco, hlavně se nemračit a hodně hydratovat.
Díky. Hydratování pití kolem 3 l vody denně v létě víc by mělo dostačovat? Nebo aplikovat něco dalšího na obličej nebo jinak?
Vy jste se ptal na věci které pomáhají zevnitř, ale tak tedy i zvenku a zde bych viděl jako dobrou masku z avokáda, to velice dobře promastí a zvláční pokožku, a celkově ji vypne.
Ještě pro jistotu, avokádo rozmačkat a nanést na obličej, jak dlouho nechat a jak často provádět?
Napadly by Vás ještě další možnosti jak se vypořádat s velkými vráskami na čele?
To už po mě chcete moc, já mám obličej vyhlazený úměrně věku a nikdy jsem to nezkoušel, čili zde už musíte pokusničit sám. Zatím mě nic jiného nenapadá, ale třeba funguje i křemík, čili maska z bílého jílu, nebo rozmixované okurky.
Tak pokial sú už naozaj velké, tak asi jedine Botox alebo sa na to vykašlat.
Ja si robím masku obklady aj s tenko nakrájaných uhoriek, nechám to na tvári, cca 40 min a potom, vyhodím.
Či to,ale pomože konk. na vrásky to neviem.
Inak existuje aj priamo avokádový olej http://www.avokadovyolej.cz/avokadovy-o ... i-7000.htm
Treba skúsit.
Zaujímalo by ma aký je Váš názor ohladom tvorby vrások na čele vplyvom stresu.
Na internete som našiel monožstvo, teórií, no neviem ako sa ku tom postavit.
Može byt teda stres považovaný za aktiv. vrások alebo je to další blud?
Ako je možné, že ludia(niektorí), ktorí jedia kvantum masa a živočísnych tukov nijako výrazne nestarnú?
Ved pokial viem práve maso a živ. tuky podprujú starnutie kože a v tomto kontexte to vyznieva paradoxne.
Dodávam kys. hyaluron,vit E,minerály, nejem nič z toho čo som spomenul hore a aj tak som nie na 100% presvedčený či to bude mat žiadaný účinok ![]()
Ďakujem
Ako je možné, že ludia(niektorí), ktorí jedia kvantum masa a živočísnych tukov nijako výrazne nestarnú?
Ved pokial viem práve maso a živ. tuky podprujú starnutie kože a v tomto kontexte to vyznieva paradoxne.
Dodávam kys. hyaluron,vit E,minerály, nejem nič z toho čo som spomenul hore a aj tak som nie na 100% presvedčený či to bude mat žiadaný účinok ![]()
Ďakujem
Stres působí negativně skoro na všechno, tak proč ne zrovna i v této oblasti. U těch velkých objemů živočišných potravin to není tak jednoznačné a dost záleží o jaké živočišné potraviny se jedná a v jakých kombinacích. Ono je to i o takovém tom vnitřním vyzařování, ne jenom o nějakých pilulkách a vnitřní pohoda se promítá i do pokožky.
No, tak v tých "naj kombináciách", konk. chleba ku tomu grilované bravčové(podla chuti), ku tomu nejaký jed šalátový list a vo finále skonzumujú 1:8 chleba maso. Dalej masné chleby rozne masné masá, že ked to vidím ako z toho tečie tuk(kačica,prasa) je mi až zle, dalej máslo, kolbásy a pod. Proste klasika a aj napriek tomu na nich nie je vidno žiadne známky starnutia(a to sa týka mladých,starších aj starých, čo poznám).
Je to pre mna nepochopitelné. Jedia s prep. ako prasce a aj napriek tomu to na nich nie je nijako vidno(okrem toho, že sú korp.) ale máte pravdu tí ludia majú hodne silnú psychiku(aspon podla mna).
Nechce sa mi verit,že by tá "vnútorná pohoda" stačila.
Takže može v tomto kontexte byt "fakt", že konzum. masa a živ. tukov dochádza ku starnutiu pokožky univerz. iba mýtom?
Ďakujem
Je to pre mna nepochopitelné. Jedia s prep. ako prasce a aj napriek tomu to na nich nie je nijako vidno(okrem toho, že sú korp.) ale máte pravdu tí ludia majú hodne silnú psychiku(aspon podla mna).
Nechce sa mi verit,že by tá "vnútorná pohoda" stačila.
Takže može v tomto kontexte byt "fakt", že konzum. masa a živ. tukov dochádza ku starnutiu pokožky univerz. iba mýtom?
Ďakujem
Tak mýtem to není, ale opravdu ta vnitřní pohoda má na stav těla zásadní vliv.
No tak asi tak urobím a sústredím sa vačšmi na tú psych. pohodu i ked u mna to bude trochu problém, kedže som nervák(hoci podla urč. testu takmer 100% flegmatik).
Mrzí ma,že Vás obtažujem s týmto problémom, ale nikdy som nemyslel, že sa ma to bude týkat a zatial, som sa s tým nevysporiadal, no už to riešim.
Ešte raz ďakujem
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Mám více problému, které mají zřejmě nějaký společný jmenovatel, já ale nemám v této oblasti dostate zkušeností, abych to dokázal posoudit. Trápí mě akné, lupy a suchá kůže na obličeji a občas dráždivý tračník (tzn. ráno, když jsem ve stresu, tak jdu třeba i 5x na velkou). Nedávno jsem se začal o tuto problematiku zabývat a udělal jsem se Shankupraksalnu a další den ještě klystýr. To mi poměrně pomohlo. Suchá kůže zmizela úplně, akné se zmírnilo, ale furt se objevuje. Na lupy to nezabralo vůbec a ten tračník teď nezjistím, protože mám prázdniny a nevstávám ráno. Jak bych měl v očistách pokračovat ? Mám doma MMS, chlorellu, irigátor,vitamín C a suroviny na sirnou patlanici.
chtěl bych se zeptat. Mám více problému, které mají zřejmě nějaký společný jmenovatel, já ale nemám v této oblasti dostate zkušeností, abych to dokázal posoudit. Trápí mě akné, lupy a suchá kůže na obličeji a občas dráždivý tračník (tzn. ráno, když jsem ve stresu, tak jdu třeba i 5x na velkou). Nedávno jsem se začal o tuto problematiku zabývat a udělal jsem se Shankupraksalnu a další den ještě klystýr. To mi poměrně pomohlo. Suchá kůže zmizela úplně, akné se zmírnilo, ale furt se objevuje. Na lupy to nezabralo vůbec a ten tračník teď nezjistím, protože mám prázdniny a nevstávám ráno. Jak bych měl v očistách pokračovat ? Mám doma MMS, chlorellu, irigátor,vitamín C a suroviny na sirnou patlanici.
Hlavně si vytestujte kvasinky a pokud budou pozitivní tak si nastudujte vlákna, která se tím zabývají. Jinak očisty střeva musí v takovémto případě být pravidelné a je nezbytně nutné upravit defekaci do ideálu.
Dobrý den pan Jarda ohladom tycg minerálov ktoré sú dôvodom vypadavania vlasov sa vás chcem opýtať na váš názor na užívanie Schindeleho minerálov nakoľko tieto obsahujú dosť práve vami spomenutých minerálov. Je možné že sa tieto mineraly z pomletej horniny môžu dobre vstrebat do tela alebo v takej forme ako sú je to vylúčené. Vďaka za odpoveď
Ty minerály určitě užívat můžete a nějaká část se vždy vstřebá.
Dobrý den, pane Jardo,
pročítala jsem diskuzi, nicméně jsem nenašla problém, který mám já.
Zhruba od 12ti let mě trápí lupy, nejsou to obyčejné lupy, na pokožce hlavy se mi dělají něco jako strupy, vypadá to trochu jako lupenka. Vlasy mi dost i padají, mám i špatné nehty. Drolí se.
U kožaře jsem byla a ne jednou a verdikt? Puberta a nabízení šamponů za 500. V mladším věku jsem byla schopna si pokožku hlavy rozdrásat do krve, pravda je, že časem se problémy poměrně ztratily, ale nevymizely. Vystřídala jsem všechny ty "úžasné šampony" z reklam a stále nic. Momentálně mě hlava pořád svědí, pomohl mi BIO šampon proti lupům, ale neustále dochází k recidivě.
Je mi jasné, že mému tělu něco chybí, mám problém s chudokrevností, snažím se doplnit železo.
Myslíte, že byste mi mohl nějak poradit?
Děkuji předem.
Lenka
Zhruba od 12ti let mě trápí lupy, nejsou to obyčejné lupy, na pokožce hlavy se mi dělají něco jako strupy, vypadá to trochu jako lupenka. Vlasy mi dost i padají, mám i špatné nehty. Drolí se.
U kožaře jsem byla a ne jednou a verdikt? Puberta a nabízení šamponů za 500. V mladším věku jsem byla schopna si pokožku hlavy rozdrásat do krve, pravda je, že časem se problémy poměrně ztratily, ale nevymizely. Vystřídala jsem všechny ty "úžasné šampony" z reklam a stále nic. Momentálně mě hlava pořád svědí, pomohl mi BIO šampon proti lupům, ale neustále dochází k recidivě.
Je mi jasné, že mému tělu něco chybí, mám problém s chudokrevností, snažím se doplnit železo.
Děkuji předem.
Lenka
Udělejte si plivací test a podle všeho zjistíte, že jste léta zamořena kvasinkou, čili pak nasadit protikvasinkovou bezsacharidovou dietu a načíst si zde celá vlákna o kandidě, přístupu ke stravě a životu.
Děkuji předem.
Lenka
Jako jednu z věcí na svědění zkusit koupele v sodě bikarboně, jinak po mytí vlasů opláchnout tyto mmskem. Zbytek je otázka minerálů, vitamínů, stravovacích návyků atd.
Dobrý den pane Jardo. Chtěla jsem se vás zeptat, zda mohu použít neředěné CDS na oplach vlasů. Vlasy mi hodně padají (po umytí hrstě) a myslela jsem, že mám lupy. Ale bylo mi řečeno, že je to nějaká plíseň od psa nebo kočky. Na pohled to vypadá jako lupy, šupiny... Myslíte, že by to CDS mohlo tu plíseň zlikvidovat nebo mám použít Lugol (který také mám) v nějakém ředění? Trpím AE, tak jsem myslela, že se mi to přesunulo i do hlavy, s nějakou plísní jsem nepočítala. Jinak pročišťuju střeva, zdravá strava, sirná patlanina, zezásaďuji organismus. Děkuji vám za odpověď.
Začal bych u slabších koncentrací CDS, ale jen pro jistotu, jinak by s tím neměl být zásadní problém. Sám jsem zkoušel docela silnou variantou CDS bez ředění kloktat a že by to bylo nějak škodlivé, to se mě nezdá. Teoreticky může CDS ve vyšších koncentracích vlasy odbarvovat a zase ten jód by vás patrně dost obarvil a netuším jak moc by to mohlo vadit.
Pane Jardo, prosím vás s jakou koncentrací CDS bych tedy měla začít, kolik kapek nebo ml na 1 l vody? Zatím bych to vyskoušela na krk, kde se mi to taky šupí a nebylo by odbarvení vidět, ale tu koncentraci sama nedovedu odhadnout. Zatím jsem to myla Nizoralem - šamponem na lupy, ale výsledek nic moc. Děkuji.
Probublejte tak 100 aktivovaných kapek do 0,5l a z toho vycházejte, přičemž pro první aplikace můžete tento produkt ještě zředit.
Dobrý den, tady jiná Lenka. Když čtu o té bezsacharidové dietě, nyní jsem zrovna četla o lidech zabývajícími se posilováním, a lidech, kteří by chtěli dolikvidovat poslední zbytky nánosů na těle a vyrýsovat se. Tam se doporučuje právě "dieta sacharidové vlny", kdy první den se bere určitý počet gramů bílkovin na jeden kilogram váhy za celý den, a za celý první den 30 g sacharidů, výběr libovolný, třebas ovoce, zelenina se může myslím automaticky. Druhý den se sacharidy zvýší na 50 g, a tak to jde myslím týden, až se končí řekněme na 200g sacharidů. A pak se tuším začíná zase znova od začátku, 30g sacharidů. Má to přimět to tělo pálit tuky, nezvyknout si na stálý stejný přísun cukrů, a nebrat to ze svalů. Co kvasinka na tohleto? Velké množstsví bílkovin je přece pro tělo škodlivé? Nebo ne? Děkuji za vysvětlení
.
Tak na svalovinu tento postup patrně bude fungovat, ovšem u kvasinky s ním asi neuspějete, ta se za uvedených okolností dobře rozmnoží a celkem snadno přečká hladové období, dle mého názoru se budete zbytečně trápit. Velká množství bílkovin v těle hnijí a kvasí, což je vyloženě nebezpečné a určitě je potřeba se toho vyvarovat.
Zdravím Vás, moja otázka znie, môže stav pleti ovplyvňovať aj hormonálny systém? mám za sebou tri hydrocolony, pár domácich klystýrov, dve očisty jater a úpravu stravy - nič extra, vynechanie mliečných vecí okrem patlaniny a asi 90% vynechanie chleba, čistiace čaje, aj psychiku som zrovnala, ale mám pocit že s tou pleťou to moc nehlo, skôr pozorujem,že práve po menštruácii sa mi zhorší riadne pleť, čo je paradox, lebo vtedy sa telo istým spôsobom čistí,a to som skúšala jesť kadečo aj zdravo, stále ten istý scénar, u gynekológa mám test na hormóny- všetko je v poriadku. Nasadila som kotvičník, tak ako tu píšete,pomlieť a zapiť, tak uvidím. Vďaka Vám som začala premýšľať nad tým čo vkladám do úst, pekne sa mi vyladili aj krvné testy, hoc nikdy neboli špatné, len tá pleť.. ![]()
Tak není to o tom zda i hormony mohou ovlivnit stav pokožky, ale především hormony mohou ovlivnit stav pokožky a také ji zásadně ovlivní stav tlustého střeva, tedy hlavně ve spojitosti s kvasinkou o čemž se zde píše v několika vláknech. Prvně bych se postaral o střeva a pak kotvičník, damiána maca a další byliny, přičemž asi by neškodilo vyzkoušet bezsacharidovou dietu.
takže čítam postupne všetko o bezsacharidovej diéte, bude to fuška, ale iné mi neostáva. chlieb,cukor a mliečné výrobky vyradené mám, teraz ostávajú sacharidy, ako zemiaky a ryza a pod. Aké sú ešte zdroje tuku okrem olejov,semien a orechov? musím ich dodávať,pretože budem chudnúť a to nechcem, pri výške 173 mám 55 kilo, čo nie je kritické, ja viem, ale chcem sa vážne dať na bezsacharidovú diétu a tuky pri nej potrebujem,mám pravdu? začala som aj s grepovými kvapkami,dodávam cesnak,cibuľu.. objednávam oregánový olej. myslíte že mám začať aj so sanogelom, nič tým snáď neskazím..a čo mms? klystýr denne? ešte otázka na sírnu patlanicu, nebude vadiť ten tvaroh? ináč je to pochúťka:) veľmi by mi pomohol odkaz na nejaké recepty, resp. pomoc pri ich hľadaní,potraviny naštudované mám z tabuľky, len trochu sa strácam v jednotlivých kombináciách jedál, ono asi čím jednoduchšie, tým lepšie..však..bože veď ja som nikdy s pleťou problém nemala až teraz, musím sa do toho seriózne pustiť, lebo mi to obťažuje život, uf..ďakujem Vám!
Dobrý den... Dala jsem si na vlasy na dvě hodiny bílý jíl a nějaké množství chloridu zinečnatého (zábal), přes to igelit, a na tom ručník. Po dvou hodinách to začalo kousat. To je špatné znamení nebo dobré?
Bojím se, abych něco nepodráždila, a vlasy z toho spíš nevypadaly
.
Níže kopíruji co jsem vám zaslal do SZ. K tomu snad jen dodám že se sírnou patlanicí chvíli počkete a poté ji připravujte z bryndzy nebo tvarohu který byl prokvašený tibetskou houbou. Z klasického tvarohu vyjímečně a až ve fázi 3.
Pokud budete hubnout i po konzumaci toho co vám píši dole, prozkoumejte řádně své trávení. Je možné že blbě trávíte a tělo neumí zpracovat přijaté živiny. Takto jsem já byl schopen přijímat trojnásobné množství tuků a kalorií a dostával jsem se na hranici podvýživy i tak. Nedostatečné nebo spíš žádné trávení byl ten problém ... Problémem s tím spojeným může být i propustná střevnáí stěna což je u kandidy častý problém. To už je však na delší vypisování.
Po celou dobu si hlídejte abyste se nedostal do ketozy
...
u candidy není tak důležité jestli je strava syrová nebo vařená, tam bude záviset na vaší individuální konstituci co bude vyhovovat vám. Záleží jak se po jakém jídle cítíte a jak vám reaguje ph.
Já jím syrovou necelou polovinu stravy, zbytek je vařený převážně v páře, či formou zeleninových vývarů. Občas něco ogriluji beu tuku nebo opeču. Vyvarujete se pouze smažení, uzení a fritování.
Ohledně jídel záleží na tom v jaké fázi se pohybujete. Na úplném začátku, tedy v nejlpřísnější části zústanete chvíli pouze na domácích vejcích, bio mase a nízkosacharidové zelenině.
Po pár týdnech přidáváte kefír z houby nebo domácí jogurt, některé ořechy a semena, bezlaktozové sýry a další potraviny z kategforie jedna. Postupně také navyšuejete dávky probiotik a fungicidních látek.
Po výrazném zlepšení stavu můžete zkusit trochu pohanky, některé další druhy zeleniny, rajčata, olivy apod. Vždy po jednom a sledovat jak reagujete.
Z tuku určitě především kokosový, ten je základ. dále olivový, lněný, rybí, konopný. Tuky a kalorie dostanete z avokáda, vajec, masa, kefíru a jogurtu případně sýrů a semen a ořechů
Pokud něco nebude jasné, napište otázku do hlavního fora a dejte mi jen vědět. Je lepší psát tam at z toho mají užitek i další
Ďakujem pekne za odpoveď, ono to chce len veľa čítať a hľadať, nájsť si systém v tej strave a verím, že potom to už pôjde...
ešte snáď len spomeniem, že s trávením som nikdy problém nemala, aj defekácia bola ako hodinky, štruktúra tak isto ako popisuje Jarda, nikdy žiadne zápchy, preto ma prekvapil ten problém so ksichtom, lebo väčšinou sa s problémom s pokožkou spája zlé vyprázdňovanie a pod., to je jeden z hlavných indikátorov, že telo zle vylučuje, tak to ide všetko cez kožu. ten sanogel ma zaujal, či by sa tým nedalo pomôcť, tak uvidím, aký názor ma na neho Jarda, prípadne aj vy s tým nemáte skúsenosti?
Tak chloridy mohou citlivou pokožku trochu dráždit, nicméně zásadní újmu tím nedocílíte, toho bych se nebál.
Tak já myslím, že na to jdete dobře, patlanicí nic nepokazíte a musíte dodat dostatek tuku. Stravu si kalkulujte alespoň zpočátku na stránkách flora.cz. Je to nejjednodušší forma jak pochopit co ještě ano a co již ne.
Tak Sanogel je výborný, ale dost drahý, čili můžete vyzkoušet i bentonitový jíl, ten maká taky dobře a cena je výrazně nižší, není sice ještě v nabídce, ale mohu vám ho poslat 1 kg za 150,-Kč.
Dobrý den,
zajímalo by mně, zda jste se někdo setkal s tímto. Začalo se mi dělat akné na krku, přesněji na lícních kostech a na stranách krku směrem k uším. Akné řeším dá se říci od puberty, teď je mi 33 let, a až doposud se mi očistama a doplňováním minerálů, zdravou stravou dařilo mít akné jakž takž pod kontrolou, takže si toto neumím dost vysvětlit, nezaznamenal jste někdo něco podobného jako např. projev určité detoxikace, či může to znamenat něco jiného. Akné jsem měla spíše okolo pusy a na spáncích, ale na krku, to je pro mně novinka. Napadá mě jedině jód, beru ho od srpna a poslední měsíc, se mi konečně daří držet teplotu nad 36,6 C a i skvrnu mám většinou přes 10 hodin, někde jsem četla, že akné může být i projevem předávkování jódem. Jsem přesvědčená, že to s něčím souvisí, ale nevím s čím. Nebo Kotvičník? Poslední dobou jsem ho popíjela. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky Pavluša
Měla jsem minulý rok, touhle dobou, dost podobný problém, když jsem začala užívat chlorellu a přešla jsem na ovozel saláty apod., vylezlo mi akné na bradě a krku jaké jsem v neměla ani v pubertě, hnus. Vlivem u mě byla hlavně hormonální nerovnováha, jelikož po vysazení antikoncepce si tělo moc nevědělo rady a měla jsem i nepravidelnou menstruaci. Časem to všechno odeznělo a teď je to naštěstí v pohodě. Jinak občas se mi zhorší pleť vždycky přes léto, kdy se člověk furt potí, a pak trochu i na podzim, což znamená, že mám furt zasviněné tělo nějakým bordelem... takže hlavně čistit a čistit. O akné na krku jsem kdysi někde četla, že má souvislost právě s těmi hormony
Já jsem taky bojoval s akné celý život. Rapidně se mi to zhoršilo při změně stravy na vitariánskou, ale po čase se to zase vrátilo do normálu. Další zhoršení nastalo po vyvolání masívnější detoxikace při UT. To trvalo asi dva měsíce, potom zase návrat k normálu. Definitivně jsem se toho zbavil od té doby, co jsem si začal místa výskytu potírat směsí uriny a jabl. octa (+díl octa na dva díly uriny). Aplikace samotné uriny byla bez výsledku. Dělám to ráno a večer, ani to neomývám, docela příjemně to voní a rychle se to bezezbytku vstřebá. Pleť se během měsíce vyhladila a vyhojila. Postupně mizí flíčky a zmenšují se takové ty bouličky. Nevím, jestli to bude fungovat na každého, ale na mě to mělo přímo zázračný účinek ![]()
Díky za reakce, to s tím jablečným octem vyzkouším, zní to zajímavě, doposud jsem omývala pouze urinou.
Nicméně si spíše myslím, že je to právě kvůli hormonální nerovnováze, vysledovala jsem si sníženou funkci štítné žlázy, takže srovnávám jódem, selenem, taky Béčka na nadledvinky, užívám kotvičník na srovnání hormónů, nicméně mám pocit, že se to právě poslední dobou spíše zhoršuje, tak jsem z toho trochu v rozpacích, jinak mám za sebou asi 5 jaterních očist, asi 4x šanka, nespočet klystýrů urinou, trojčátko atd., dobu kdy došlo k výraznému zlepšení pleti jsem zažila, ale teď se to zase zhoršuje a zhoršuje a já nevím čím. Fakt děsný. Čím víc mám pocit, že žiju zdravěji, psychika v pohodě, celkem dobře se cítím, tím víc se mi horší pleť. Dělají se mi takový nepříjemný boláky hlavně na krku. Nikdy jsem to nezažila. Takže furt bádám a zkouším, čím to může být. Snad je to jen ňáký přechodný období. Každopádně díky Pavluša
Tak informací se vám dostalo dostatek a jenom doplním, pokud rozkvrdláte usazený bordel v celém těle, musí to někudy ven, čili to bude chtít trpělivost.
Dobrý den, pane Jardo. Před časem jsem se dostala úplně náhodou k těmto skvělým stránkám, za které moc děkuji. Jsem hrozně ráda, že zde funguje otevřená konverzace, doporučení, rady aj. o tom nejcenějším, co v životě máme. Je mi 36 let, mám 2 dítka a hrozně mě trápí velmi ale opravdu velmi vrásčitá pokožka, hlavně ruce, obličej. Tato degenerace začala tak před 4 lety a samozřejmě postupuje dále. Snažím se stravovat dle doporučení "zdravě", piju šťávy, baštím ořechy, semínka, aj., samozřejmě nejen to, také žádná chemie v kosmetice , už opravdu nevím, co mohu pro zlepšení stavu kůže udělat. Za dva týdny se chystám na jaterní Vaši jaterní očistu. Ptám se sama sebe, kde dělám chybu, co mi chybí anebo nadbývá? Je možné tohle zastavit? Teď nevím, mám-li se smířit s osudem. Věřím, že takovýchto lidí je více a nechce se mi smířit s tím, že bude má pokožka dále degenerovat a já budu vypadat ve 40 letech o 30 let starší. Byla bych Vám moc vděčna za rady, názory.
Děkuji za případné názory a přeji mnoho zdraví
Napriklad ti chybi, ze jsi jeste nedelala ty jaterni ocisty, kdyz uz se ptas. Mozna cekas na mesic az bude v uplnku nebo v novu, ale aspon pri prvnich ocistach to bude fungovat kdykoliv, na mesic neni nutny cekat. A kdyby nahodou ne, tak az bude ten spravny termin, tak muzes zopakovat.
Tak třeba stav jater a dobře vám tedy odpovídá člen pv33 a já dodám, že stav pokožky ovlivňuje široký soubor látek z nichž stěžejní jsou omega 3 mastné kyseliny a minerály a také se zde podepisují deficity vitamínů, hlavně A a B. Pokud to chcete opravdu řešit, tak to naslepo nepůjde, zde budou nutná vyšetření deficitů a ty pak srovnat. Klidně mě zavolejte a vše potřebné vám zodpovím.
Dobrý den pane Jardo, pročítám diskuze ale stejně bych potřeboval individuálně poradit. Když jsem se narodil tak jsem měl po těle ekzém, který zmizel po pár letech vrátil se mi asi v 15 letech (převážně za ušima) to "vyřešila" kožní kortkoidama, nicméně to na pár let pomohlo, ekzém se mi ale stále vrací-sice jen ve velmi malé míře těsně pod očima a okolo uší. Další věc jsou ve velké míře lupy, spíše úplně strupy na hlave (velká ložiska), žádný šampon nezabral a tak se již dlouhou dobu myji jen čistou vodou občas použiji citron. A skoro to nejnepříjemnější je pálení rtů (následné zčervenání rtů), ty mě pálí nepravidelně spíše před obědem, po obědě přestanou a pak zase začnou, jedna léčitelka poradila kyselinu listovou-ta zabrala tak na týden. Největší úspěch měla šanprakšalána to mě rty nepálely asi čtrnáct dnů. Také zázvorový čaj se skořicí pomáhá na pálení rtů. Mohou mít tyto problémi souvislost?
Něco o mě a mém stravování:
je mi 21let moje bmi 19,9, žiji zdravě sportuji, pracuji, denně sním cca dvě salátové okurky, jablka, švestky, salátové listy, ale rád si dám i knedlozelovepřo, i sladkosti v podobě domácího koláče a jiné dobroty. Včera jsem začal se sirnou patlaninou, akorát ještě nemám olej a tak jím pouze tvaroh se lněnými semínky.
Mé exkrementy jsou většinou tužší, chodím i dvakrát denně, nikdy nemusím čistit mísu, průjmy se mi netýkají.
Předem děkuji za odpověď jirka
Jen dodávám, že jsem dnes zkusil plivací test, který dopadl špatně, část sliny se začala v "provázkách" ihned spouště na dno sklenice, alespoň vím na čem jsem a řádně si pročtu rubriku o candidě.
Něco o mě a mém stravování:
je mi 21let moje bmi 19,9, žiji zdravě sportuji, pracuji, denně sním cca dvě salátové okurky, jablka, švestky, salátové listy, ale rád si dám i knedlozelovepřo, i sladkosti v podobě domácího koláče a jiné dobroty. Včera jsem začal se sirnou patlaninou, akorát ještě nemám olej a tak jím pouze tvaroh se lněnými semínky.
Mé exkrementy jsou většinou tužší, chodím i dvakrát denně, nikdy nemusím čistit mísu, průjmy se mi netýkají.
Předem děkuji za odpověď jirka
Jen dodávám, že jsem dnes zkusil plivací test, který dopadl špatně, část sliny se začala v "provázkách" ihned spouště na dno sklenice, alespoň vím na čem jsem a řádně si pročtu rubriku o candidě.
Vlastně jste si na závěr i sám odpověděl, podle všeho přemnožené kvasinky. Vyzkoušejte radikálně omezit sacharidy a uvidíte jak se tělo bude chovat. Také by mohlo pomoci dodat velké množství laktobacilů v co nejširší skladbě a vyplatí se je dodávat i spodem formou miniklystýrů pomocí třeba stříkačky Janette. Také pravidelné očisty střeva mohou stav pokožky zásadně zlepšit a ze stravy většinou slušně funguje GAPS dieta.
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s koloidním stříbrem proti lupům?
Lupy jsou myslím důsledek kandidozy, která se mě drží už od puberty. Jsem diabetička 1.typu, půsty, raw 90%.
Trápí mě hlavně to, že lupy, či spíše ložiska lupů ve vlasech, která se zhorší při jakémkoliv stresu, mají zřejmě za následek to, že se mi vlasy neustále lámou, třepí, už 5 let čekám na dlouhý, a vlastně furt nic.
Krom toho gyn.výtoky-kandida.
Takže, kromě diety, co byste doporučil na pomazávání vlasové pokožky? (kromě uriny, mms)? Koloidní stříbro by mohlo zabrat, nebo ne????
díky Nagualka
nemáte někdo zkušenosti s koloidním stříbrem proti lupům?
Lupy jsou myslím důsledek kandidozy, která se mě drží už od puberty. Jsem diabetička 1.typu, půsty, raw 90%.
Trápí mě hlavně to, že lupy, či spíše ložiska lupů ve vlasech, která se zhorší při jakémkoliv stresu, mají zřejmě za následek to, že se mi vlasy neustále lámou, třepí, už 5 let čekám na dlouhý, a vlastně furt nic.
Krom toho gyn.výtoky-kandida.
Takže, kromě diety, co byste doporučil na pomazávání vlasové pokožky? (kromě uriny, mms)? Koloidní stříbro by mohlo zabrat, nebo ne????
díky Nagualka
Tak stříbrem nic pokazit nemůžete, patrně by fungoval i roztok s jódem, zinkem, nebo mědí, ale s tou mědí nepřehánět.
Zkusila bych naředit vodu s jablečným octem a oplachovat vlasy, dle možností navyšovat koncentraci jablečného octa.
Já jsem měla nějaké lupiny v obočí, málem mě z toho kleplo, padalo to jako snížek, natřela jsem párkrát jablečnákem a byl klid a doted je. Jo, mohla to být i nějaká plísen, já se co chvila muchlám s nějakým zvířátkem.
Jablečný ocet je prý dobrý z drogerie DM, já si dělala svůj vlastní, jen to trvá měsíc....
Dobrý nápad, jablečný ocet může fungovat velice dobře.
Nevím jestli to sem náhodou někdo již nevložil,ale narazila jsem na velice zajímavý článek o vlasech.Já to zkouším taky ale jsem na začátku.takže jsem zvědavá jestli to bude fungovat. doporučuji přečíst všem. ![]()
Dobrý den,
1) trápí mě suchá pokožka, velmi mě svědí po celém těle, mám poměrně velké lupy, hlava mě svědí, suché rty a nejspíš související problém s
očima. Nejsou suché slz mám dost, každopádně po většinu dne mám pocit jakoby mi do nich foukalo, proto je přivírám a "pálí", či mě
"řežou", a také se mi tvoří po okrajích puchýřky.
2) problém nejspíš nesouvisející - když se ráno snažím jíst Váš tip na snídani(ovoce...), tak po určitém množství ovoce mám velice
přecitlivělé zuby
25 let, přiměřeně sportuji, 1l šťáv denně, po většinu dne jsem na ovoci a zelenině zbytek vařená strava+sladkost, vegetarián, vypiji 2,5l vody denně
Moc děkuji za rady
1) trápí mě suchá pokožka, velmi mě svědí po celém těle, mám poměrně velké lupy, hlava mě svědí, suché rty a nejspíš související problém s
očima. Nejsou suché slz mám dost, každopádně po většinu dne mám pocit jakoby mi do nich foukalo, proto je přivírám a "pálí", či mě
2) problém nejspíš nesouvisející - když se ráno snažím jíst Váš tip na snídani(ovoce...), tak po určitém množství ovoce mám velice
přecitlivělé zuby
25 let, přiměřeně sportuji, 1l šťáv denně, po většinu dne jsem na ovoci a zelenině zbytek vařená strava+sladkost, vegetarián, vypiji 2,5l vody denně
Moc děkuji za rady
Příliš mnoho ovoce ve stravě způsobuje kandidózu, pozor na to!!!
Na snídani nejprve odšťavním 2 jablka (nebo 2 pomeranče plus citrón) s 500g mrkva, a za 2 hodinky ovocný salát: jablko, půl avokáda, banán, 2 kiwi. To je jediné ovoce co za den sním.
Je toho tedy moc? Před velmi děkuji.
Je toho tedy moc? Před velmi děkuji.
tak ty zuby jsou z kyselin obsažených v ovoci, což na sklovinu nebude to nejlepší
Jasně, jenže mnozí z Vás určitě jíte tento typ snídaně denně a nemáte žádný problém a o to mi taky jde. Cítím se po ni skvěle, ale ty zuby jsou brutál a částečně se stalo, že jsem se přestal tímto způsobem(kvůli zubům) takto stravovat.
Co se s tím dá tedy dělat?
Moc všem děkuji
přecitlivělé zuby
Moc děkuji za rady
Zkuste si po ovoci vyplachovat ústa.
Tak já Vám řeknu, jak to dělám. Šťáva vyčistím zuby, ovocná snídaně vyčistím zuby. Spíš jak zlepšit sklovinu?
Někde už to tady pan Jarda píše. Z namletého kořene kostivalu udělat kašičku a tu protlačovat mezi zuby, zapomněla jsem jak dlouho, tak zkuste dohledat. Pozor nepolykat.
Bomba tak problém se zuby "vyřešen"
Co prosím s tím prvním? 1) trápí mě suchá pokožka, velmi mě svědí po celém těle, mám poměrně velké lupy, hlava mě svědí, suché rty a nejspíš související problém s
"řežou", a také se mi tvoří po okrajích puchýřky. Řežou mě i když je mám zavřené. Oční mi nasadil kortikoidy s tím ze ty puchyrky se mi budou dělat po zbytek života.
Víckrát mě tam už neuvidí
Moc děkuji
Co prosím s tím prvním? 1) trápí mě suchá pokožka, velmi mě svědí po celém těle, mám poměrně velké lupy, hlava mě svědí, suché rty a nejspíš související problém s
"řežou", a také se mi tvoří po okrajích puchýřky. Řežou mě i když je mám zavřené. Oční mi nasadil kortikoidy s tím ze ty puchyrky se mi budou dělat po zbytek života.
Moc děkuji
Osobně si myslím, že to je rozjetá kvasinka a kůže souvisí se střevem. Takže protikvasinkovou dietu, klystýry, očisty a dodávat omega3. Na ty oči zkuste DMSO viz http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6&t=3644&hilit=DMSO
Moc děkuji, vyzkouším a napíšu. Dnes jsem si dělal plivací test a dopadl pozitivně.
http://www.rozhlas.cz/meteor/prispevky/ ... y--1167004
Tak vyzkoušeno a funguje to.Mám sice pořád jemné(stím nic nenadělám),ale zdravé vlasy.Potvrdila mi to i kadeřnice.A nedávno jsem ještě na posílení použila vitamínovou hennu a je to bomba.Přestali mi tolik padat vlasy,nemám lupy,vlasy jsou lesklé a už se tolik nemastěj.jsem moc spokojená.Musím říct že na šampon jsem od té doby nesáhla a ani nesáhnu. ![]()
Moc děkuji
Trochu si projděte rady kolem štítné žlázy, od ní někdy oči zlobí a také můžete vyzkoušet vitamín B3, mnohdy pomáhá už po jediné dávce.
Dobrý den pane Jardo mám problém s vysokým kortizolem a nespavosti následně ztráta výživy a pružnosti pokožky cca během dvou let.Již jsme spolu řešili něco málo po tel. Nyní jsem ve fázi že si dělám suplementaci hořčíkem zevně i vnitřně, doplňuju kolagen,chondroitin,glukosamin,vit.C,B komplex. Neustále mám problém s nadýmáním a prujmem. Podotýkám že řidší stolice byla i před nasazením doplňků.Proběhly u mě i nějaké klystýry šanka 2x, jím probiotika a tyto problémy trvají dál. Můžete mi poradit čím to může být?Ještě bych se chtěla zeptat zda při doplńování výše uvedeného můžu zároveň užívat doplńky na odkyselení s obsahem minerálů nebo se to bije?Také mám problémy s močením chodím dost málo a otékám.Jakým směrem bych se měla ubírat abych obnovila tu pevnost pokožky?Vím že je to hodně dotazů ale už 2 roky pátrám jak se uzdravit a nevím zda se ubírám správným směrem.
děkuji za reakci
Tak je otázkou z jaké stravy tu řídkou stolici máte. Osobně bych při normální stravě nasadil potraviny stavící, tedy třeba rýži s podušenou mrkví a trochu oliváče, což by mělo fungovat zvláště při dodání probiotik. Na SCD, GAPS, nebo jiné dietě to řeší většinou banány ve vysokém stupni zralosti, nebo dušená mrkev, třeba s libovým masem a trochu oliváče. Probiotika pochopitelně dodávat stále. Obecně ovšem platí že místní probiotika nemusí vždy fungovat, lepší jsou vysoce kvalitní probiotika s označením HSO, která obsahují bakterie z hlíny, které vytváří ve střevě adekvátní prostředí pro ideální defekaci. Doplňky na odkyselení pochopitelně užívat můžete, ale ne k jídlu tam bych spíše dával HCl, která vám asi chybí, nebo betain HCl. Močení se dá zlepšit pomocí vyšších dávek draslíku, ale nemusí to být ideální pokud jsou oslabené ledviny, tedy asi si je nechat vyšetřit a teprve potom zkoušet. Jinak funguje i červená řepa tedy vyzkoušejte třeba šťávu z červené řepy, nebo smoothie. Červenou řepu nahrubo nakrájíme, vložíme do vysokoobrátkového mixéru a přisypeme pro jednu dávku cca 10 - 15 gramů šípkovému prášku. Můžeme přidat 2 - 5 g Camu camu, případně přiměřené množství Aceroly. Není nutno dávat vše naráz, ale je to možné. Záleží na individuální snášenlivosti. Poté rozmixováním homogenizujeme na jemnou pastu, která lze bez problémů vypít například jako chutná přesnídávka. Určitě bych ale doporučil množství řepy nepřehánět, pro člověka, který začíná, stačí 50 - 100 g, následně je možno množství navýšit, ale není to nutné. Musím však upozornit, že chuťové vlastnosti nic moc a někomu smoothie z červené řepy nemusí vyhovovat. Pokožku bez fungujícího střeva asi nevyladíte, tam je přímá spojitost, tedy hlavně řešit střevo.
Dobrý den.
Vím, že kožní problémy vznikají především v důsledku zaneseného střeva. Pracuji na tom, sic pomalu, avšak jistě. Mám však dotaz ohledně ucpaných pórů, tzv. černých teček. V momentálním stádiu už nemám problémy s hnisavými boláky jako kdysi, ale toto mne trápí, to zůstává. Na obličeji, v dekoltu, v menší míře i na pažích nebo zádech.
Je vůbec možné, že se pleť od ucpaných póru sama očistí (po vyčištění organismu uvnitř)? Zatím jsem ten "bordel" z kůže nedostala ničím jiným, než mechanickým vymáčknutím, při čemž z póru vyleze tuhý maz. Zde je však potíž, že po takovém zásahu vznikají na pleti ranky a problém se opakuje. Když však pleť nechám v klidu, póry jakoby zarostou, ale zůstanou ucpané. Na pleti to v závěru vypadá jako hrbolky a není to ani příliš příjemné..
Nebo je na to nějaký speciální postup?
Děkuji.
Děkuji.
Nevím, co jste zač a s kým a kde žijete, ale když jsem já měl nějaké trápení, byl jsem dva roky samý vřed a bolák (o černých tečkách ani nemluvím), jedno hnisající a boulovaté tělo. Dnes je vše v pořádku, resp, jinde, kůže je čistá.
To samé bylo v jiných dobách s jinými věcmi (nebudu zmiňovat, je to odporné).
Nebylo by fajn si to srovnat v makovici a mít ráda sebe a svět okolo?
Pleť se vyčistí, věřte ....
Máte pravdu, v tom bude také zakopaný pes. Cca tři roky žiji v takřka permanentním stresu v poněkud delikátně nepříjemném prostředí, které bohužel neovlivním (špatná situace v rodině - jak v rámci vztahů, tak bohužel i ohledně čistoty prostředí). Občas to doplní zhroucení, z kterého se dostávám další měsíc. Koloběh jede znovu a znovu. Naději vidím ve stěhování, které je do roka teoreticky v dohlednu...
Skutečně si pak i po psychické stránce přijdu jako jeden velký hnis, když to takto vyjádřím.
Jen mám potíž představit si, jak by se ta kůže mohla sama očistit. Snad ale ano.
Děkuji.
Pokud mate na obliceji akne, signalizuje to potrebu upravit si jidelnicek.
Jak jsem v prvním příspěvku zmínila, pracuji na tom. Je to běh na dlouhou trať, individuálně přijít na to, jaký styl života a stravování je pro nás vlastně nejvhodnější.
Jinak je to logické, otázka byla trochu jiná.
Děkuji.
Jak vám dobře radí člen martina72, strava a střeva jsou sice základ, ale psychika je tam zastoupena také podstatným dílem. Vyzkoušejte třeba EFT, to psychiku dovede dosti ovlivnit a dostat některé potíže do normálu i když celková stabilizace života a docílení permanentní pohody bude mnohem lepší.
Dobrý den,
častým mýtím jsem si zničil pokožku a potřeboval bych zregenerovat celou kůži celého těla poradí mi někdo jak obnovit správné bakterie na pokožce a zničit ty špatné?
Chtěl bych zkusit zásaditou koupel v jedlé sodě 100g a mořské soli 100g můžete mi prosím doporučit nějaké značky těchto výrobků? Někde jsem četl že koupel musí trvat déle jak 20 min. a pH 8,5 - 9.
Děkuji za odpověď.
častým mýtím jsem si zničil pokožku a potřeboval bych zregenerovat celou kůži celého těla poradí mi někdo jak obnovit správné bakterie na pokožce a zničit ty špatné?
Chtěl bych zkusit zásaditou koupel v jedlé sodě 100g a mořské soli 100g můžete mi prosím doporučit nějaké značky těchto výrobků? Někde jsem četl že koupel musí trvat déle jak 20 min. a pH 8,5 - 9.
Děkuji za odpověď.
Pro koupele není třeba kvalitu solí zase tak zkoumat, použitelná je v podstatě každá. Uvědomte si třeba situaci v pobřežním letovisku u Jadranu. Pokud bude příliv je klidně možné, že vám plavání okoření zážitek blízkého setkání s proti-plujícím exkrementem, nebo použitou dámskou vložkou, což určitě je mnohem horší než lehké znečištění těch solí a kupodivu se v té septikové lázni rochní ročně milióny turistů a ještě ten zážitek draze platí. Pokožka má poměrně dobré rozlišovací schopnosti co do těla pustit může a co ne, tedy není se zase potřeba tolik bát.
Dobry den vazeni uzivatele tohoto fora. Mam docela konkretni dotaz a zajimaji me vase zkusenosti: ktera z techto potravin ma horsi vliv na stav pokozky, a celkove na zdravi: 1) pecivo 2) kava 3) cola, pepsi a sladke napoje celkove? Dekuji za vsechny odpovedi.
Z mých vlastních zkušeností je to určitě pečivo (lepek), ten bych určitě vynechal. Co se týče těch dalších věcí, tak bych je vynechal taky. Kvalitní káva nemusí být úplně špatná, ale záleží to člověk od člověka, já osobně jí už nepiju a cítím se bez ní lépe.
Podle mě by se asi dalo tolerovat to kafe v nějakém rozumném množství, ostatní je sajrajt který negativně ovlivňuje mnoho pochodů v těle včetně stavu pokožky.
zdravím na tyto stránky mě přivedlo hlavně že od 18 let trpím na suchou pokožky hlavy díky špatné péči (šampony)hledám přičinu do dnes , ,ale včera jsem zkusil vepřové sádlo stačilo malinkaté množství pokožku mám krásně hydratovanou a dobře se vsakuje do pokožky to se o kokosáku říct nedá
Na pleť už víc jak deset let používám ranní moč.Krásná,hladká zcela bez pórů.Pokud se upraví strava nesmývám,není nic cítit.Urina se musí lehce vytírat do kůže,ne jen potřít.
Tak sádlo je určitě dobré a za našich předků se používalo na hodně neduhů. Například smíchané s medem dovede velice rychle zacelit různé rány a tato kombinace má podobnou léčebnou sílu jako antibiotické mastičky.
Ano, lepek, cukr a často i mléčné výrobky bývají pro pleť nejhorší.
Předně je třeba si říct, že zdravý člověk může sníst v rozumném množství cokoliv, pouze nemocné kusy se špatným splávkem a nezvaným návštěvníkem ve střevech vyhledávají drastická potravinová omezení a vyhýbají se základním potravinám, což je v případě mléčných výrobků hazardování se zdravím. Krátkodobě Vám to vynechání některých rostlinných a mléčných bílkovin, zvláště během propustnosti střeva, sice může naoko pomoci, ale záleží jenom na Vás, ve které skupině z těch dvou v úvodu zmíněných se nakonec chcete usadit. Za sebe mohu říct, že mně proti lupům pomohlo převařování vody a Pumpernickel celozrnný žitný chléb, na kterém se šmejdi nemohou tak snadno nakrmit. Odstranil jsem si tím i žaludeční dysbiózu a ještě předtím mozkovou mlhu pomocí koření, ale to je asi tak všechno, univerzální odčervovací kůře se nevyhnu. A nečekejte pomoc od lidí, kteří si jako Modrovous nejsou schopni přečíst ani s jakými parazity souvisí které onemocnění střev. Ještě jednou zdůrazňuji, že bezlepkové a bezlaktózové výrobky jsou cestou do pekla, protože se jedná o nepřirozené, vysoce zpracované potraviny. Na lepek a kasein jsme adaptováni, ale na glyfosát a parazity ne.
Tak chemizace prostředí představuje obrovský problém, ale dokud to svinstvo budou lidé kupovat bude se vyrábět.
Alopat : chces akoze povedat, ze bez mliecnych bielkovinnych potravin (maslo nepocitam, to je mliecny tuk, ktory nema nic spolocne s mliecnymi bielkovinami a sacharidmi) hazardujeme so zdravim ? Ale prosim ta pekne...
... Asi si zabudol na ryby (nemyslim file, ale "kvazi celozrnu rybu" - proste cele jej telo), na ktore sa ziadn syry a mlieko (v ulohe vyzivy u cloveka vo veku 3+) nechytaju...
A kazein? No dakujem pekne... Creva ho fakt "miluju"...
Ano, za tím si stojím, stačí si přečíst některý z mých příspěvků na téma zdravotní prospěšnosti mléčných bílkovin. Já se totiž nenechám oblbnout nějakou propagandou omílanou černochy a alergiky, kteří si nejsou schopni zjistit příčinu svých potíží a svádějí to na základní potraviny, na kterých vyrostli. Že jim to není divné, co se v jejich těle změnilo. Naopak tvůj příspěvek postrádá smysl a tebou, jistě pro pevné zdraví, konzumovaná bryndza z ovčího mléka obsahuje tak velké množství αs1-kaseinu (kaseinové frakce), že s ním kravské mléko v tomto smyslu nelze nahradit. Ovčí mléko má totiž vysoký obsah bílkovin při podobném poměru kaseinu, tudíž celkově obsahuje více kaseinu než mléko kravské. Nedělej z kaseinu žádného strašáka, má své zdravotní přínosy a i sportovci ho kvůli pomalému vstřebávání = postupnému uvolňování užívají na noc, to bys měl jako kulturista zakládající si na udržování a budování svalové hmoty vědět! Co se týká těch p. Jardou zmiňovaných zánětů vemen, tak dnes to vyhodnocuje automatická dojička, aby se neznehodnotila celá dodávka mléka.
https://znojemsky.denik.cz/serialy/klic-v-bozicich-doji-kravy-robot-astronaut-.html
https://www.celostnimedicina.cz/laktoza-a-kasein-v-jednotlivych-druzich-mleka.htm
https://is.mendelu.cz/lide/clovek.pl?zalozka=13;id=3193;studium=51920;zp=33708;download_prace=1
https://www.romanovskaovce.cz/poradenstvi/doporuceni/slozeni-ovciho-mleka.html
Alopat : nechapem tvojim argumentom.... To, ze kulturisti uzivaju na noc kazein znamena, ZE JE TO ZDRAVE ??? Kulturisti striedaju objemovku (= zer co chces) s dietami (ryza a kuracie prsia, zelenina a kuracie prsia...ZIADEN TUK, alebo absolutne minimum tuku)... Kulturistika NIE JE o zdravej vyzive...Ja sa nevenujem kulturistike, ale posilnovaniu. A uz vobec nie sutaznej kulturistike.
Tvaroh (plny kazeinu, to je vlastne takmer len kazein...) je dobry bullshit... Hlavne ten PASTERIZOVANY, alebo "UHT"...Myslis, ze aky tvaroh konzumuje 99,9% z tych kulturistov co jedia tvaroh ? PASTERIZOVANY, UHT...A este od kravy, ktora nevidela travu/seno, a mozno ani slnko...
Stale chces pisat o kulturistoch ako o tych, "co vedia co je dobre" ? ![]()
Bryndzu som uz nejedol takmer 2 mesiace... Kupim si ju tento tyzden, a zaradim 250g raz za 2 tyzdne. Z dovodu väcsej pestrosti jedal. Lenze ty ani nerozlisujes medzi kazeinom z mlieka (aj tu ie velky rozdiel medzi surovym, pasterizovanym a UHT), a PREDTRAVENYM (mliecnymi bakteriami, atd) jazeinom v bryndzi a dobre dozrerom kefire. Tak ci tak, pokial viem, mlieko (a vyrobky z neho) obsahuje vela esterogenu. Neviem na aku zlozku (makronutrient) je esteogen v mlieku naviazany, viem vsak, ze privela vapniku sice zahustuje kosti, no väcsia hustota kosti NIE JE VZDY VYHODOU.
Nid som ani proti bryndzi, ani proti kefiru ci jogurtu (ak je vsstko surove a z kvalitneho mlieka), ale rozhodne tieto potraviny nie su nevyhnutne pre zdravie. Nevyhnutne su LEN TAM, kde je k dispozicii malo mäsa a malo ryb, malo vajec... NIKDE INDE. O opaku ma nepresvedcis. Tsn kto moze mat ja stole kazdy den dostatok mäsa, aspon raz tyzdenne dobru porciu ryb, a aspon 2-3 kvalitne vajicka denne (ja mam 6), ten bryndzu, kefir, syry (ani tie najlepsej kvality a surove) NEPOTREBUJE. Ak ma maslo (denne zjem 125g suroveho masla od kravy pasucej sa na luke), uz DUPLOM nepotrebuje mliecne bielkoviny...
V tom případě nechápu proč tady fantazíruješ o kaseinu, když nám Všem jdeš příkladem a sníš pravidelně na posezení 1/4 kg kaseinového sýru zvaného bryndza. Kdyby to bylo něco proti něčemu, tak už by se jistě ozval bývalý makrobiotik Ctihodnymuz, který si po opuštění tohoto jednostranně zaměřeného výživového směru bryndzou ke své naprosté spokojenosti přilepšuje. Co teď budeš dělat, když víš, že slovenská bryndza, německý quark a český tvaroh jsou plné kaseinu, přestaneš je jíst, protože ti někdo na internetu podsunul, že tradiční sýry jsou "bullshit"? Tobě vadí, že si sportovce a kulturisty beru za příklad v tom, jak postupným uvolňováním kaseinu budovat svalovou hmotnu i v noci, až takové přesudky vůči nim máš? Jak to v té posilovně mezi nimi, prosím tě, vydržíš ...
Alopat : a znova nerozlisujes medzi predtravenym resp. uz rozlozenym kaseinom (bryndza, kefir), nepredtravenym/nerozlozenym no zaroven surovym (surove mlieko, surovy tvaroh), a nepredtravenym/nerozlozenym a zaroven pasterizovanym ci osetrenym UHT... ![]()
Mimochodom, do posilnovne nechodim uz dva roky... Cvicim doma (mam vybavenie), kazdy den 2x (spolu asi hodina). Vyzeram mozno lepsie nez vtedy (teda az na vlasy...
)
Mna nezaujima postupne uvolnovanie kazeinu na noc, ani keby bol uplne setrne extrahovany z bryndze,... Ja chcem pocas spanku katabolizovat, a pocas okna na jedlo anabolizovat. Ti hlupaci kulturisti (nie vsetci) zeru 6, niektori aj 7x denne...a tesne pred spanim tvaroh alebo kazein v prasku rozsejkrovany s vodou. Oni ani nepoznaju PÔST... DETOX....NIC... Trpia bigorexiou, a ich traviaci system takmer vobec neoddychuje...
Este raz - naco ich stale spominas ? ... To akoby si porovnaval gigolov s muzom, ktory sexuje len so stalou partnerkou... Obaja mavaju sex, ale je to o niecom uplne inom... Asi ako ja a kulturisti...o niecom uplne inom...
Kasein od maminky také nebyl předtrávený, jestli ti jde o bakterie mléčného kvašení nebo Vitamín K2 ve zrajících sýrech, tak to řekni rovnou a nehaň kvalitní mléčnou bílkovinu, která má antimikrobiální účinky na patogenní kmeny bakterií.
Alopat : "Cinska studia" (Campbell) bola cela robena na kazeine... Preto vysla ako vysla... Alebo bola zmanipulovana. Jedno lepsie ako druhe, ze ?
Čínská studie byla zmanipulovaná, to je známá věc.
No právě, objevila se další "studie jednoho člověka" prováděná vegetariánem /za účelem sepsání v komunitě dobře prodejné knihy a následných přednášek/, samozřejmě mnohdy až podezřele a jak jinak než upozaďující živočišné produkty, zatímco stejná místa později navštívil kuchař Jamie Oliviere a zveřejnil trochu odlišný seznam potravin dlouhověkých, no a piják vína k jídlu - kardiolog výzkumník Roger Cordel, který navštívil Sardinii, aby zjistil, proč má region nejvyšší podíl stoletých v Evropě napráskal, že "neexistuje žádný důkazní základ pro tvrzení, že strava s nízkým obsahem tuku je pro Vás dobrá a viděl jsem, že tito lidé žijící v hornaté oblasti Sardinie neměli stravu s nízkým obsahem tuku. A oni neměli středomořskou dietu, protože byli příliš daleko od moře. Uvědomil jsem si, že mají zvyk možná nejíst velké porce, ale jedí stravu, kterou bychom považovali za nezdravou - hodně masa, sýrů, těstovin a vína."
https://www.independent.ie/life/the-man-who-knows-what-to-eat-to-live-longer-and-it-involves-beans-31550139.html
http://www.wbur.org/hereandnow/2015/08/26/blue-zones-recipe-for-longevity
https://www.ted.com/talks/dan_buettner_how_to_live_to_be_100/transcript
Uveril si dalsej falosnej propagande. Chyba ti ZDRAVY ROZUM, Alopat. Presne takou falosnou propagandou sa svojho casu (prednedavnom az pred X desiatkami rokov) tvrdilo, ze kto ma v potrave menej cholesterolu a tuku, ten zije dlhsie a zdravsie, a ze cholesterol sposobuje srdecne problemy, atd. A BOLO TO KLAMSTVO. Si strateny, Alopat. Chyba ti sedliacky rozum. NALETEL AI LEN DALSEJ "VEGGIE" PROPAGANDE.... Ale to, ze kreatin (prirodzene sa vyskytujuci v ludskom tele) sa nachadza LEN V MÄSE, a jeho nedostatok (u ludi nekonzumujucich mäso, alsbo konzumujucich mäso NEDOSTATOCNE) sposobuje u ludi vo vyssom veku demenciu a v strednom veku neadekvatne reakcie, to mi ako vysvetlis? To, ze prislusnici kmenov po celom svete v obdobi pocatia, tehotenatva a kojenia jedia vo zvysenej miere vajicka a pecen/jatra (mäso), ryby (mäso), aby sa narodilo co najzdravsie dieta a zena mala co najlepsie mlieko, TO MI AKO VYSVETLIS ???? Pohorel si... Vytetuj si parazita na celo a klanaj sa mu v zrkadle... Maj v nom Boha aj Diabla... "v jednom"...
Proste si na omyle, a si lahko zmanipulovatelny. Kazdy, kto NEDOKAZE POCHOPIT, ze priroda nemoze byt taka sprosta aby v divokej prirode neposkytla CLOVEKU TEN NAJLEPSI ZAKLAD STRAVY, ten bude verit, ze zaklad stravy pre cloveka su nim vyslachtene druhy zelenin (existujuce par storoci), zrna (nic lroti, ale to je len DOPLNOK), posrate tofu, huby..... Ukazal si sa, Alopat. Vo vsetkej svojej hluposti - aspon v tomto smere - hladisko vyzivy cloveka. Podla teba je prirodzenejsie mlieko a vyrobky z neho, nez mäso... Hlavne, pan "inteligent", k tomu mlieku sa v divokej prirode (vsetky neochocene zvierata ziju v divokej prirode) nedostanes kym zviera (krava, koza, ovca) NECHOVAS... UKAZ MI JEDINE ZVIERA, KTORE MUSI CHOVAT INE ZVIERA, ABY MALO SUPER VYZIVU... Navyse clovek je jediny cicavec pijuci, konzumujuci mliecne potraviny aj v dospelosti, a este od ineho zivocisneho druhu. ANO, mliecne produkty (ako doplnok), surove, kvalitneho povodu, PROSPIEVAJU. Ale povysit ich nad mäso (svalovina, vnutornosti) moze len clovek s nedostatkom vedomosti a s nedostatkom zdraveho rozumu.
Prdlačky, modrá zóna dlouhověkých na Sardinii existuje a zahrnuje 14 obcí a dokonce si můžeš prohlédnout i mapku. Odebíraly se tam vzorky DNA, ale geny to prý nebude, protože se genetické profily obyvatel neshodují. To mám být jako odpovědný za to, že ze 3 lidí, kteří ostrov navštívili, si každý vybavil jiné jídlo? Nějakej nasranej, že jsem náhodně odkryl tvou neznalost toho, že slovenská ovčí bryndza je kaseinový sýr!
Zatímco fantasmagoricky fantazíruješ o škodlivosti kaseinu, tak Sardové se na Pecorinu, jehož výroba byla římskými písmáky popsána už před 2000 lety, dožívají nejvyššího věku v Evropě i bez pohádkové šanky, protože mají tělo prosté parazitů a francouzský paradox ti nic neříká, tam se sýry nejí, hlupáčik? Dokážeš vůbec vyjmenovat antimikrobiální látky v jejich stravě - vedle mléčných bílkovin, ty už jsme probírali, i když jsi evidentně nedával pozor a přijít jako já na to, co jim umožňuje žít tak dlouho a při plné síle? Jednorazovynick má vytetovaného parazita už dávno, od té doby co založil vlákno o léčebných účincích lékařského petroleje / destilovaného terpentýnu, ale co je horší, on o tom znamení na svém čele ještě neví, co se jím eradikuje a k čemu slouží. Jak ty do mě, tak já do tebe - ze mě si žádný hromosvod své neznalosti a zaslepenosti dělat nebudete.
Populace, kde muži žijí tak dlouho jako ženy: Villagrande Strisaili, Sardinie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3205712/
Etické otázky vznesené při pátrání po tajemství Sardinských stoletých
https://www.theguardian.com/world/2016/aug/12/ethical-questions-raised-in-search-for-sardinian-centenarians-secrets
Hlupacik Alopat zabudol na to, ze strava sama o sebe ZDALEKA nezabezpeci dlhovekost. A zabudol na to, ze Ludia na Sardinii ziju podstatne inym zivotom, nez ludia napr. v SR, CR, USA, Rusku, Nemecku, Anglicku, atd, atp, maju ovela bohatsiu podu na mineraly (z coho profituju rastliny aj zvierata), maju ovela viac Slnka, zvyk chodit viac odkryty (slnko lepsie posluzi), lepsi vzduch, a ovela menej stresu, ine hodnoty. Dostatok tepla a zaroven vlahy (o com napriklad Afrika moze snivat), morsky vzduch z kazdej strany (ostrov). Tieto veci VYRAZNE vplyvaju na dlhovekost. Lenze kto chce, aby za dlhovekost mohli mliecne produkty (kazein), ten bude ostatne mnou spomenute veci PREHLIADAT, ze Alopat ?... Vies kolko rokov im pridaju tie "ostatne" veci mimo stravy ? Mozno viac, nez mas prstov na oboch rukach.
Zaslepenost niektorych ludi je obrovska... Hanit kvalitne mäso moze len nevedomy, alebo hlupak. Zbytocne sa vsak s Alopatom natahovat... Nechcem stracat cas. Preto zaväzne napisem toto : Nebudem uz reagovat na ziadny tvoj prispevok. Maj sa.
Prostě nedokážeš uznat, že jsi se mýlil s antimikrobiálními a imunitu posilujícími mléčnými bílkovinami, které tvoří jednu ze základních potravin dlouhověkých Sardů, tak raději popřeš sám sebe a vliv původní stravy na zdravotní stav a věk dožití. U nás na vesnici se fyzicky nepracuje a nechodí pěšky? To jsi vzal kde, že na ostrově mají bohatší půdu na minerály a zvyk chodit na slunci víc odkrytí, když na fotkách jsou ti staříci naopak dobře chráněni před vlivem počasí - kolikrát si tam byl na dovolené, přijde mi, že jenom jasnovidecky hádáš a důkazy pro to nemáš žádné, proto urychleně prcháš z diskuze a doufám, že jsi těmi minerály nemyslel olovo, které se tam v tunách těžilo. V něčem bych ti mohl dát i za pravdu, kdyby se ovšem zvýšený počet stoletých nevyskytoval pouze v ohraničené zóně 14 obcí.
A ještě jednu věc notorický podsouvači, kde jsem hanil kvalitní maso? Máš důkazy, že se ve vařeném a pečeném mase vyskytují látky prodlužující život, tak jako jsou v rostlinách sirtuiny a fenoly nebo budeš ze zoufalství opět mlčet? Zatím jsem slyšel pouze to, že CLA v plnotučném mléce a tučném mase volně pasoucích se zvířat snižuje riziko rakoviny. Takových tvých zásadních prohlášení už bylo ... a nijak mi to žíly netrhá, potrestáš jenom sám sebe, když nás sem přispívá pět a půl. Vážně sis myslel, že se nechám od tebe a Modrovouse zesměšňovat a urážet?
Dobry den,
Potrebuju pomoc, svedi me kuze, vsechno, oci, usi, ale nemam zadne fleky ani vyrazku. Svedi me to 24 hod. Kozni dr nic nezjistila, mineralogram a KO mam v poradku. Nevim co to je. Dekuji
Tam může být mnoho důvodů a potřeboval bych mnohem více informací o ostatních funkcích těla, ale pokožka je v zásadě provázána se stavem střeva a pokud vám zlobí i defekace třeba zácpy, nebo průjem je potřeba prvně vyladit tuto oblast a teprve poté ladit cosi na povrchu těla.
Bohužel toxiny nemusí pocházet pouze ze střeva, takové svědění může způsobovat i larvální toxokaróza a od helmintóz není daleko k onemocnění žlučníku, slinivky a podle tiskové zprávy Státní veterinární správy ČR byly popsány případy larviček nalezených v játrech, plicích i v oku lidí! Teď místní inkvizitoři asi půjdou ukamenovat tiskového mluvčího, protože výjimečně řekl pravdu o nemocech přenášených na člověka ze srsti domácích mazlíčků a masa užitkových zvířat.
https://www.svscr.cz/toxokaroza_neni_toxoplazmoza/
Tak jistě i to je možné vysvětlení i když pokud zlobí střevo řešil bych primárně střevo.
ALopat tobě už asi hodně švihá tvrdit že mléčné výrobky a bez lepku se člověk neobejde to jsou pěkné dezinformace ![]()
tím nemyslím že bezlepkové polotovary jsou zdravé jsou to chemický sr.čky .
Je otázka zda se bez toho člověk dlouhodobě obejde vše je o živinách a pokud je dokážete nahradit jinak tak se bez toho obejdete, ale když je vyřadíte bez náhrady nemusí to být zrovna ideální z dlouhodobého hlediska.
Jardo prosímtě a ty nahrazuješ čím lepek , a mlečné vyrobky ? jak když si dám mlečné vyrobky tak se mi vždy udělaj čepy na madlích jak je to možné ?
Lepek ničím, ten opravdu k životu člověk nepotřebuje ale vápník z mléka docela potřeba je tedy mléko sice nepožívám, ale vápník ano protože nějak se do těla dostat musí.
Mléko obsahuje samé antimikrobiální látky. Dokonce i ta laktóza po boku butyrátu a phenylbutyrátu aktivuje ve střevech tvorbu přírodního antibiotika cathelicidinu. Bezlaktózové výrobky a diety jsou uhýbáním před eradikací šmejdů, které západní zdravotnictví nechce řešit. Zrovna tak není problém lepek a jiné složité bílkoviny, ale patogeny způsobující alergii na něj a propustnost střev (glyfosátem, hormony).
Breastfeeding and risk of parasitic infection-a review
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2221169115300319
Breastfeeding and risk of parasitic infection-a review
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2221169115300319
Tak ono sice nebude mléko jako mléko to by asi bylo vhodné rozlišit a lepek zase bude záležet na tom zda půjde o obilovinu pěstovanou organicky nebo stříkanou šmejdem od biobabiše. Každopádně ty původní formy bych jako problematické také neviděl vše podělal až nenažraný kapitalista pokud se o vše starala sama příroda nebyl v tom problém.
Dobrý den,
mám hodně velkou jizvu na špičce nosu po akné - je to taková propadlina a věkem se to bohužel čím dál více zhoršuje.
Doktorka mi nabídla výplň kys. hyaluronovou.
Nejsem příznivce botoxu a podobných procedur, ale kys. hya. je tělu vlastní látka, tak o tom uvažuji.
Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda se dá považovat tato procedura za pro zdraví relativně neškodnou? O rizicích jsem téměř nic nenašla - až na možnost alergie.
Případně zda neexistuje ještě něco jiného, čím by se jaksi "vybudila" tvorba nové tkáně pod kůží. Ale to bych asi chtěla moc velké zázraky...?
Moc děkuji.
mám hodně velkou jizvu na špičce nosu po akné - je to taková propadlina a věkem se to bohužel čím dál více zhoršuje.
Doktorka mi nabídla výplň kys. hyaluronovou.
Nejsem příznivce botoxu a podobných procedur, ale kys. hya. je tělu vlastní látka, tak o tom uvažuji.
Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda se dá považovat tato procedura za pro zdraví relativně neškodnou? O rizicích jsem téměř nic nenašla - až na možnost alergie.
Případně zda neexistuje ještě něco jiného, čím by se jaksi "vybudila" tvorba nové tkáně pod kůží. Ale to bych asi chtěla moc velké zázraky...?
Moc děkuji.
Nemyslím si že by šlo o problematický zákrok a klidně bych do toho šel, ale můžete vyzkoušet aplikaci propolisové tinktury na dané místo třeba i to povede k úspěchu. Prostě si dáte kapičku té tinktury na to místo a necháte zaschnout, což opakujete několikrát denně a tkáň pod zákrytem propolisu se chová o dost jinak než tkáň okolní tedy efekt se většinou dostaví a riziko mimo alergie také žádné.
Přeji hezký den,
rád bych se na pana Jardu, případně jiné "znalé" obrátil s dotazem týkající se pleti mé přítelkyně.
Je jí 45 let a začla řešit povadlou, zestárlou pleť, což jí za poslední rok skutečně přidalo vizuálně dost na věku. Snaží se to řešit krémama s kyselinou hyaluronovou, vitamínem c a Retinolem, což možná časem bude mít nějaký efekt na tvorbu kolagenu v kůži.
Já bych se ale na těchto stránkách rád optal, zda není možno (alespoň teoreticky) odhadnouti nějakou obecnou vnitřní příčinu, že kůže najednou tak stárne.
Je mi jasné, že takto "od pasu" se těžko radí. Přemýšlím o urinoterapii, možná urino-klistýry", ale v těchto věcech jsem amatér.
Díky moc předem za odpověď.
Já bych se ale na těchto stránkách rád optal, zda není možno (alespoň teoreticky) odhadnouti nějakou obecnou vnitřní příčinu, že kůže najednou tak stárne.
Je mi jasné, že takto "od pasu" se těžko radí. Přemýšlím o urinoterapii, možná urino-klistýry", ale v těchto věcech jsem amatér.
Díky moc předem za odpověď.
Pokožka je dost o křemíku, vyzkoušejte přesličkový čaj, cca 2-4 kávové lžičky 5 minut vařit, pak 15 min vyluhovat, zcedit a vypít. Pokud se to dělá denně ovlivní křemík mnoho funkcí včetně pokožky. Dále spolupůsobí i zinek tedy i ten bych v rozumném množství dodával.
Děkuji za radu, určitě vyzkoušíme.
Mohu ještě takový trapný dotaz, jak asi dlouho trvá, než se pitím čaje z přesličky doplní hladina křemíku? Jsou to řádově dny, měsíce, nebo roky?
Přesličku utrhnout čerstvou nebo může být sušená z obchodu?
Tak dny určitě ne, počítejte několik měsíců i když bych odhadl že to jde rychleji jak hořčík. Přeslička funguje sušená, tedy klidně z obchodu a při případném sběru musíte dívat pozor na přesličku bahenní ta určitě na pití vhodná není.
Dle Janči se doporučuje 2-3 lžíce přesličky nebo truskavec,či konopice zalít dvěma sklenicemi vody a vařit při mírném varu 15minut.Pak dolít 2lžíce octa(jablečného)-kvůli konzervaci .Tím omývat tvář.Doporučuji moc nepřeháňet,prý může dojít i k zesílení chloupků v obličeji.
Proti povadlé pleti jsou dobré ranní masáž kostkami ledu.Doporučuje se i zmrazit nálevy různých bylin.
Dobré zkušenosti s růstem vlasů a nehtů jsou i při konzumaci vícestupňových piv, rozhoduje % extraktu původní mladiny. Osobně si dávám nealkoholické pivo a skleničku minerálky (Magnézia, Korunní) každý den, příležitostně ležák. Nejvíce biologicky aktivního křemíku by mělo být v pivech speciálních, ovšem pouze pokud není při výrobě alkoholu (kvašení) použit místo sladu i levnější cukr, což se ve složení běžně zatajuje a na obalu to uvádí jen některý (na dnešní dobu příliš čestný) pivovar (i když by to bylo poctivé uvést jako je tomu v případě navýšení alkoholu u Zubr Gradus oproti Zubr Grand). Úplně od věci by nemuselo být ani použití sladového výtažku při výrobě mírně prokvašené (jemně perlivé) domácí limonády.
Common dietary sources of silicon
https://www.researchgate.net/figure/Common-dietary-sources-of-silicon-58-64_tbl1_237200455
Determination of Silica in Corn Syrup
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/star.19730250907
Děkuji moc všem za odpovědi a rady,
...a rád bych ještě jednu prosbičku ![]()
Jedná se o tzv. nosolícní rýhy, které se partnerce společně se zhoršenou kůží nesmírně prohloubily (za posledních několik měsíců) a přidávají jí vizuálně na věku 10 let. Nevím, zda na toto bude stačit dodání křemíku (možná ano), a tak bych se rád optal, neexistuje spojitost této rýhy s např. nějakým oslabením orgánu a pod.?
![]()
Takže dodávat křemík zevnitř i z venku, paráda.
Ten jablečný ocet je tam čistě pro konzervaci, nebo také jako léčivá složka?
Jedná se o tzv. nosolícní rýhy, které se partnerce společně se zhoršenou kůží nesmírně prohloubily (za posledních několik měsíců) a přidávají jí vizuálně na věku 10 let. Nevím, zda na toto bude stačit dodání křemíku (možná ano), a tak bych se rád optal, neexistuje spojitost této rýhy s např. nějakým oslabením orgánu a pod.?
![]()
Tak ono je otázkou proč se ty rýhy tvoří, ale většinou jde o deficity minerálií a aminokyselin. Probíral se zde ten křemík pak by mohla fingovat kyselina hyaluronová a v neposlední řadě zvednutí přijímaných bílkovin na dva g na kilo váhy a den.
Asi kvůli obnově pH.Ale třeba to jde i bez něho,pátrejte a experimentuje.
Mohu z vlastní zkušenosti doporučit cvik Kaki mudra.Najděte si na netu nějaká you tubka.
https://www.active.com/fitness/articles ... -longevity
S tim deficitem bilkovin by to mohla být stopro pravda, neb jsme vegetariáni a bílkovin máme asi fakt málo.
Super, díky moc za rady
zamakáme na tom ![]()
Tak to je paráda. Já jsem už také touto cestou pátral, protože jsem se dočetl, že rýhy v obličeji se tvoří tím, že ochabnou tvářové svaly a klesnou. Je třeba je cvičením posílit aby se vrátily na původní místo a tím se rýha může vyhladit. Našel jsem jakousi IZO-jógu, která má na nosoretní rýhu přímo sestavu cviků. Moc děkuji za mudru, vyzkoušíme taktéž, díííky ![]()
Nedostatek bílkovin je častým problémem vegetariánů. Moje kamarádka vegetariánka tím dost trpěla a pomohl jí bramborový protein, který má složení aminokyselin velmi podobné jako má maso. Ono vegetariánsví může být zdraví prospěšné, ale bílkoviny se nesmí zanedbat.
Dekuji moc za radu.
Budu mozna povazovan za vegetarianskeho blba, ale ja 30 let, co jsem vegos, nikdy neresil pestrost stravy, jedl jsem na co byla chut, krom masa. Zrejme s dosazenim urciteho veku by mel clovek zacit nad temito vecmi trosku premyslet a zacit se i neco ucit ![]()
Tělo dospělého člověka zdárně vyvinuté za socialismu snese hodně, ale u dětí vegetariánů se objevují poruchy růstu a deformace. https://plus.rozhlas.cz/deti-jako-vegani-90-pripadu-vede-k-tezkemu-poskozeni-rika-mudr-kohout-ne-pri-6531996
Tohle je docela riskantní způsob stravování. Vegetariáni a by si měli hlídat dostatek bílkovin, zinku a železa.
Nelze podceňovat skutečnost, že někteří jedinci mají podobně jako zvířata zachován šestý smysl v podobě intuice chuti na to, co jejich tělo potřebuje. Obžerství považuji za marnou snahu organismu získat chybějící vitamíny a minerály z jalové potravy.
Prišiel som na to, čo to mám na čele za "vyrážky".... Sú to MÍLIE.........
https://www.medaprex.sk/magazin-krasy/p ... milie-a761
Nie je to žiadne akné. Proste som si roky nerobieval žiadny peeling (nepovedali by ste, čo?), mám asi trochu prebytok androgénov (totiž aj to môže byť príčina mílii u dospelých mužov), používal som celé roky na tvár olivový alebo kokosový olej (čo mi oblasť čela ešte viac zmastnilo) "jedno s druhým a tretím" a mílie sú tu.
Podľa všetkých článkov sú mílie ÚPLNE NEŠKODNÉ, akurát sú neestetické.
Pôjdem ku kozmetičke (prvý krát v živote), takej, ktorá mi ich odstráni, a potom vhodným staraním sa o pleť (prírodné krémy, ale nie na báze olejov, skôr na báze gélu.......pravidelný peeling......občasné nanesenie ananásovej šťavy na tvár (samozrejme opatrne pri očiach).....) a s najväčšou pravdepodobnosťou budem mať konečne pleť hodnú tomu, ako príkladne sa starám o svoje zdravie. Presne ako som si myslel, nie ideálny stav pokožky na mojej tvári neznamená, že mám nejaké skryté "toxíny" v tele (to by nebolo možné pri mojich detoxoch, uzemňovaní, atď...), je to záležitosť čisto týkajúca sa len kože, jej zlej respirácie, fatálneho upchatia pórov (hlavne na čele, ale našťastie nie sú čierne, len svetlohnedé)....
https://www.medaprex.sk/magazin-krasy/p ... milie-a761
Nie je to žiadne akné. Proste som si roky nerobieval žiadny peeling (nepovedali by ste, čo?), mám asi trochu prebytok androgénov (totiž aj to môže byť príčina mílii u dospelých mužov), používal som celé roky na tvár olivový alebo kokosový olej (čo mi oblasť čela ešte viac zmastnilo) "jedno s druhým a tretím" a mílie sú tu.
Podľa všetkých článkov sú mílie ÚPLNE NEŠKODNÉ, akurát sú neestetické.
Pôjdem ku kozmetičke (prvý krát v živote), takej, ktorá mi ich odstráni, a potom vhodným staraním sa o pleť (prírodné krémy, ale nie na báze olejov, skôr na báze gélu.......pravidelný peeling......občasné nanesenie ananásovej šťavy na tvár (samozrejme opatrne pri očiach).....) a s najväčšou pravdepodobnosťou budem mať konečne pleť hodnú tomu, ako príkladne sa starám o svoje zdravie. Presne ako som si myslel, nie ideálny stav pokožky na mojej tvári neznamená, že mám nejaké skryté "toxíny" v tele (to by nebolo možné pri mojich detoxoch, uzemňovaní, atď...), je to záležitosť čisto týkajúca sa len kože, jej zlej respirácie, fatálneho upchatia pórov (hlavne na čele, ale našťastie nie sú čierne, len svetlohnedé)....
Tak vyzkoušejte a uvidíte zda jste trefil do černého.
Ahojte,
mám celý život mastnou pleť a vlasy. Každé ráno se lesknu a mastnotu bych mohla sbírat.
Zajímá mě jestli někomu opravdu pomohl nějaký konkrétní krok. Jestli pomohl někomu nějaký vitamín/minerál/lék/kúra.
Ano zkoušela jsem za ty roky očistu střev (několikrát), půsty, doplňuji vitamíny, minerály, chlorellu. Za ty roky jsem stejně u ničeho neviděla efekt, ani v létě, ani v zimě. Neberu antikoncepci.
Jedna věc mi taky vrtá hlavou. Lidi, kteří nemají absolutně nic společného se zdravým stravováním, očistou střev a těla - mají často pleť jak broskvičku.
Chápu, že může hrát roli psychosomatika. I věkem se to má zlepšovat...ale...
Je mi 33 let a pleť mám mastnou od puberty. Vlasy vydrží hezké ani ne 24 hodin, pak jsou zase mastné.
Bohužel nejlépe zabírají chemické krémy - používám občas v týdnu, abych vypadala normálně v práci. Ale dobře zabírá i levandulová voda, tu stříkám na obličej denně. Taky solárko, protože vysušuje. Samozřejmě masky na obličej atd - vše má pouze dočasný efekt. To jsou mé stébla trávy, kterých se chytám, protože člověk chce vypadat normálně.
Děkuji všem za názory či zkušenosti.
Jedna věc mi taky vrtá hlavou. Lidi, kteří nemají absolutně nic společného se zdravým stravováním, očistou střev a těla - mají často pleť jak broskvičku.
Je mi 33 let a pleť mám mastnou od puberty. Vlasy vydrží hezké ani ne 24 hodin, pak jsou zase mastné.
Bohužel nejlépe zabírají chemické krémy - používám občas v týdnu, abych vypadala normálně v práci. Ale dobře zabírá i levandulová voda, tu stříkám na obličej denně. Taky solárko, protože vysušuje. Samozřejmě masky na obličej atd - vše má pouze dočasný efekt. To jsou mé stébla trávy, kterých se chytám, protože člověk chce vypadat normálně.
Zdravím Vás,
co se týče tohoto konkrétního problému který Vás trápí může mít vliv několik faktorů a to hormonální změny, genetika, nadměrné množství stresu, stravování nebo i špatná skladba střevního mikrobiomu. Většinou pokožka, která není dostatečně hydratovaná, má tendenci se mastit několikrát tolik. Pokud se pleť snažíte spíše vysušovat může to být kontraproduktivní. Zkusila bych zařadit do svého jídelníčku co nejvíce zelených potravin, které nadměrné maštění mohou stáhnout a hlavně bych do svého jídelníčku zařadila probiotika a to konkrétně Bifidobakterie a lactobacilly, které mohou srovnat stav střeva a tím i nadměrné maštění, protože dnešní populace tyto kmeny ve svém střevním mikrobiomu má zřídka.. Určitě bych se i zamyslela případně na hormonální rovnováhu a zkusila užívat protizánětlivé potraviny nebo doplňky stravy.
Zde házím nějaké tipy na produkty, které bych osobně vyzkoušela ![]()
https://www.pro-zdravi-az.cz/index.gln?ex=zbo2&ia=47&ib=148&ic=339&id=5334
https://www.pro-zdravi-az.cz/index.gln?ex=zbo2&ia=47&ib=0&ic=0&id=5363
https://www.pro-zdravi-az.cz/index.gln?ex=zbo2&ia=47&ib=320&ic=325&id=3572
https://www.pro-zdravi-az.cz/index.gln?ex=zbo2&ia=47&ib=0&ic=0&id=5361
Přeji příjemný den
Tereza ![]()
Již jsem to zde mnohokrát zmiňoval že cokoliv na povrchu pokožky nemá valný význam řešit na povrchu, ale vzhledem k tomu že problém vychází zevnitř musíte se zaměřit na vnitřní orgány v podstatě především na adrenální systém a střeva. Jedna možnost je vysoká produkce DHEAS a s tím související maštění vlasů a pokožky a druhá mikrobiom střeva. Osobně bych si dovolil ve vašem věku spíše hledat problém v tom mikrobiomu protože ve vašem věku bývají hormony většinou v pořádku, ale to nelze paušalizovat. V dnešní podivné době plné kafilerních chemií nabušených potravin není nic divného pokud mají rozhozené hormony i dvacetiletí, což rozhodně není normální. Teoreticky můžete vyzkoušet i vitamíny skupiny B konkrétně B5 a B1 to se zde již probíralo v souvislosti s akné.
Terezo...Moc Vám děkuji za odpověď.
Uznávám, že hydratace bude něco na čem musím zapracovat a zkusit, co to udělá.
Na střevo se tedy zaměřím znovu, již po několikáté.... což neuškodí nikomu.
To, že se snažím pleť vysušovat - no k tomu doplním, že jsem zkoušela několikrát to nedělat, ani si neumývat vlasy, neodmašťovat, zkoušet to naopak a bylo to ještě horší a pupínky se zanícovaly pod vrstvou mastnoty. Tohle nebyla dobrá cesta.
Protizánětlivé doplňky jsou určitě skvělá cesta. Děkuji za odkaz. Kdysi mě totiž bolel zub a pod pravidelným užíváním aspirinu (který je i protizánětlivý) byla moje pleť o dost lepší.
Jardo děkuji Vám za odpověď.
Budu muset mrknout na tu vysokou hladinu DHEAS. ![]()
Toto vlakno je o pleti, tak se zeptam na radu pro mou zenu ohledne ekzemu...
Ekzem se ji vyskytuje na zapesti. V lete vzdy zmizi, a v zime se znova objevi, jen na jedne ruce, a takto jiz po nekolik let.
Moje zena chodiva darovat krevni plasmu - z rozboru krve ji nebyly zjisteny deficity (i kdyz se zkoumalo jen par veci).
Pracuje jako mediatorka, takze dost stresu, ale zadny extrem. Strava vetsinou veganska popr. vegetarianska (maso jen vyjimecne).
Uz vyzkousela ruzne masticky, vetsinou s minimalnim uspechem.
Do nejakych klystyru by urcite nesla, ale byl bych rad za jakekoliv cenne rady na vyzkousni.
Ekzem se ji vyskytuje na zapesti. V lete vzdy zmizi, a v zime se znova objevi, jen na jedne ruce, a takto jiz po nekolik let.
Moje zena chodiva darovat krevni plasmu - z rozboru krve ji nebyly zjisteny deficity (i kdyz se zkoumalo jen par veci).
Pracuje jako mediatorka, takze dost stresu, ale zadny extrem. Strava vetsinou veganska popr. vegetarianska (maso jen vyjimecne).
Do nejakych klystyru by urcite nesla, ale byl bych rad za jakekoliv cenne rady na vyzkousni.
Tak správně se bavíte o klystýru protože jde o problematiku prakticky vždy vázanou na záněty vznikající ve střevě. Pokud paní odmítá očisty střeva pak můžete vyzkoušet kadidlo nebo kadidlovou kašičku. Boswellia serrata, známá také jako indické kadidlo, má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pozitivně ovlivnit střevní mikrobiom. Některé studie naznačují, že Boswellia serrata může podporovat růst prospěšných střevních bakterií, jako jsou Lactobacilly, tyto bakterie jsou známé svými probiotickými účinky a mohou pomoci zlepšit střevní zdraví a snížit záněty. Bifidobacterie jsou další prospěšné bakterie, které podporují zdravou střevní mikroflóru a mohou pomoci při regulaci imunitní odpovědi. Boswellia serrata může pomoci zmírnit příznaky ekzému díky svým protizánětlivým vlastnostem. Studie ukazují, že extrakty z Boswellia serrata mohou snižovat záněty a svědění spojené s ekzémem a psoriázou.
Klystýr je ale nelepším lékem na kožní problémy. Je chyba se mu zbytečně vyhýbat.
Dobrý den pane Jardo,
v mládí jsem měla akné a mám hrubou plěť se zvětšenými póry (ne ucpanými, ale prostě zvětšenými) a po akné menší jizvy. Byl mi doporučen chem. peeling, což se mi zdá dost brutální.
Hledala jsem nějaké řešení a našla přípravky s retinolem (přírodní olej od Saloos), které údajně pokožku časem obnoví a zlepší texturu pleti díky rychlejší exfoliaci, měl by fungovat i na drobné jizvičky.
Dále také tzv. mikrojehličkování - Microneedling (mikrojehličkování) je ošetření pleti, které podporuje tvorbu kolagenu a celkovou regeneraci pokožky. Využívá se převážně k omlazení a zpevnění stárnoucí pleti či k barevnému sjednocení. Tato vysoce účinná metoda spočívá v pronikání jemných jehliček do pokožky, kde způsobují mikroskopické ranky, které stimulují její obnovu. Výsledkem je hladší, pevnější a rozzářená pleť.
Ráda bych se zeptala co si o těchto metodách myslíte a zda v nich spatřujete nějaká rizika. Případně zda Vás nenapadá něco jiného.
Moc děkuji a zdravím.
v mládí jsem měla akné a mám hrubou plěť se zvětšenými póry (ne ucpanými, ale prostě zvětšenými) a po akné menší jizvy. Byl mi doporučen chem. peeling, což se mi zdá dost brutální.
Hledala jsem nějaké řešení a našla přípravky s retinolem (přírodní olej od Saloos), které údajně pokožku časem obnoví a zlepší texturu pleti díky rychlejší exfoliaci, měl by fungovat i na drobné jizvičky.
Dále také tzv. mikrojehličkování - Microneedling (mikrojehličkování) je ošetření pleti, které podporuje tvorbu kolagenu a celkovou regeneraci pokožky. Využívá se převážně k omlazení a zpevnění stárnoucí pleti či k barevnému sjednocení. Tato vysoce účinná metoda spočívá v pronikání jemných jehliček do pokožky, kde způsobují mikroskopické ranky, které stimulují její obnovu. Výsledkem je hladší, pevnější a rozzářená pleť.
Ráda bych se zeptala co si o těchto metodách myslíte a zda v nich spatřujete nějaká rizika. Případně zda Vás nenapadá něco jiného.
Moc děkuji a zdravím.
Stav pleti není mechanická záležitost ale zpravidla se stav střeva podepisuje na stavu pleti s tím že korelovat mohou i některé nutriční deficience například ten vitamín A. Pokud jde o aplikaci olejů a látek pro výživu pokožky tak z povrchu se toho ovlivní celkem málo, základ je odhalit deficience na nutriční kalkulačce cronometer.com a u mikrobiomu se přímo vyšetřuje osa střevo kůže tedy bych šel po těchto faktorech. Pokud jde o to jehličkování nikdy jsem se s tím nesetkal, ale novotvorba kolagenu může teoreticky fungovat za předpokladu že je opět v pořádku jeho tvorba a na té se zásadně i když nepřímo podílí právě mikrobiom střeva. Zde máte cesty jak to zhruba dělá:
Zlepšení vstřebávání živin - Zdravý mikrobiom pomáhá trávit bílkoviny a vstřebávat aminokyseliny (glycin, prolin, hydroxyprolin), které jsou klíčové pro tvorbu kolagenu.
Snížení zánětu - Nerovnováha mikrobiomu (dysbióza) zvyšuje zánět, který může kolagen ničit. Naopak zdravý mikrobiom podporuje protizánětlivé prostředí.
Podpora integrity střevní stěny - Kolagen pomáhá udržovat pevnost střevní sliznice, ale zároveň mikrobiom ovlivňuje její zdraví – jde o obousměrný vztah.
Produkce mastných kyselin s krátkým řetězcem (SCFA) - Některé bakterie produkují SCFA (např. butyrát), které podporují regeneraci tkání a mohou nepřímo stimulovat tvorbu kolagenu.