roztok doporučený WHO na déletrvající průjmy:
o NaCl 3,5g (sůl)
o glukóza 20,0 g (nebo sacharóza 40,0 g)
o NaHCO3 2,5 g (jedlá soda bicarbona)
o KCl 1,5 g (chlorid draselný)
o voda 1000 ml → podáme takové množství, aby se pokryly ztráty tekutin stolicí realimentace
U masivního průjmu hrozí deplece elektrolytů (Na+, Cl-, Mg2+ a hlavně K+)
* hypokalémie může vyvolat poruchy srdečního rytmu * dehydratace a v důsledku toho náhlý kolaps
* zvýšená viskozita krve může u starších lidí vyvolat cévní mozkovou příhodu
* ohroženi hlavně lidé užívající diuretika, digitalisové preparáty, nemocní po iktu, diabetici, senioři a malé děti vyšetření
Na tomto fóru všechny zmínky o průjmech: http://www.paprsekadriana.estranky.cz/c ... o-lek.html KAŽDÝ KDO TRPÍ CHRONICKÝM PRŮJMEM , KTERÝ TRVÁ TÝDNY , NEBO MĚSÍCE, BY MOHL MÍT VÁŽNÝ ZDRAVOTNÍ PROBLÉM A MĚL BY SE PORADIT S LÉKAŘEM! ZDE JE DOMÁCÍ LÉK, KTERÝ JE OPRAVDU ÚČINNÝ A DOSTAL MÉHO SYNA Z UKRUTNÝCH NEUSTÁLÝCH PRŮJMŮ :
(Omlouvám se za velká písmena-je to zkopírovaný text z odkazu...)
----------------------------------------
DIETA NA ZKRÁCENÍ PRŮJMU- RÝŽE,TAPIOKA, KOŘENOVÁ ZELENINA,- HLAVNĚ MRKEV A BRAMBORY
RÝŽOVÁ POLÉVKA! ...
HODNĚ SOLIT NA PRŮJEM JE NEVHODNÉ A TAK TO PLATÍ I S CUKREM.
------------
Průjem je symptom, nikoli o onemocnění ! → doprovází řadu stavů...
(nutné nejprve zjistit a odtranit příčinu...např.příliš mnoho hořčíku, Céčka, tuků, stresů apod.
U masivního průjmu hrozí deplece elektrolytů (Na+, Cl-, Mg2+ a hlavně K+)
* hypokalémie může vyvolat poruchy srdečního rytmu * dehydratace a v důsledku toho náhlý kolaps
* zvýšená viskozita krve může u starších lidí vyvolat cévní mozkovou příhodu
* ohroženi hlavně lidé užívající diuretika, digitalisové preparáty, nemocní po iktu, diabetici, senioři a malé děti vyšetření
Rady pana Jardy jsou jednodušší a snadněji dostupné...pokud to chce někdo ale zkusit přes bylinky a další alternativy, tak
zde např. dědek kořenář k průjmům:
http://www.dedekkorenar.cz/choroby/traveni.html
Průjem akutní
Za lidský život pros..., chci říci strávíte vyměšováním nejméně dva roky (nepřetržitě), tak nevidím důvod, proč tuto dobu ještě prodlužovat, tolik času zase není.
Vinu na akutních průjmech mají některé patogenní mikroorganizmy, které si ve střevě udělaly oslavy vítězství, nebo intoxikace něčím, co jste snědli či vypili.
Někdy dochází k vyprazdňovacím křečím a průjmu z psychických příčin, strachem, stresem nebo po dlouhodobějším nervovém vypětí, které nastalo nějaký čas po jídle a způsobilo odkrvení zažívání ve prospěch zásobení mozku. Kdyby se totéž mělo dít v souvislosti s pohybem, píchá v boku.
Užívá se většinou jednorázově, opakování nebývá třeba. Když ano, tak dáte soli méně. A když je to dlouhodobější, tak přecházíte na řešení viz Průjem chronický.
Doporučené bylinné čajové koncentráty:
Do 0,4-0,5 l vlažné vody rozpustíte jednu rovnou lžičku kuchyňské soli bez čepice. Potom přidáte 2-3 lžičky Zeměžlučové směsi 12K, 3 lžičky Tymiánové směsi TK a 3-4 lžičky Dubových kapek RK. Představíte si důvod, proč to pijete, a snažíte se to vypít naráz. Chutí to připomíná mazlavé mýdlo, snažte se to nevyzvracet. Ani bacily to nevydrží. 1
Další:
Kdo má zdroj propolisu bez protivaroázních jedů a není na propolis přecitlivělý, může přidat do předchozího také 1 lžičku tinktury (se značnou opatrností, zpětným chladičem par a hasičákem po ruce: 100 ml 80% lihu + 20-40 g propolisu povařit na vodní lázni 15 minut a zfiltrovat).1
-------------------
Průjem chronický
Průjem chronický vzniká většinou v důsledku poruchy mechanického charakteru.
Jednou z možností je zanesení vnitřního povrchu střeva úsadami tak, že jen malá část z potravy prodifunduje skrz nánosy ke sliznici a střední část obsahu je trvale řídká. K tomu může dojít i při nedostatku nervových impulzů od páteře, díky čemuž střevo dosti zpasívní, někdy i sezením v práci bez pohybu.
Často jsou průjmy důsledkem dráždění střeva polypem, nádorem, výchlipkou nebo nějakou formou zánětu. Vzácněji je vina v nedostatku trávicích šťáv nebo jejich substance (typicky například absence enzymu laktázy).
Většinou ale tento typ průjmu způsobuje špatné složení střevní mikroflóry například po léčbě antibiotiky či jinými léky.
Běžně bývá důvodem frustrace nebo dlouhodobý stres či strach.
Každopádně jsou příčiny tak dalekosáhle odlišné, že vyšetření je nanejvýš vhodné.
Užívá se dlouhodobě do úpravy stavu a potíží. V dietě se snažte omezit mléčné výrobky mimo bílého živého jogurtu, ten je naopak vhodný (také pangamin, laktobacily aj.).
Doporučené bylinné čajové koncentráty:
Zeměžlučová směs 12K 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít před jídly 5-15 minut 3×D. 1
Tymiánová směs TK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít mimo jídla 3×D. 2
Řepíková směs REK 1 lžička do 1-2 dcl teplé vody, pít po jídlech 3×D. 1
Další, obvykle při nebo po jídlech:
Biopron 9 2×D 1. 1
Měsíčkový olej MO 3-4×D 2-3 lžičky. 2
Pupalkový olej Evemol 3×D 1 lžička. 4
Další, obvykle mimo jídla nebo nalačno:
Golden Yacca 4-6×D. Dlouhodobě. Zvyšovat postupně. Začít 2 týdny 1×D 1 večer, 2 týdny 2×D 1, 2 týdny 3×D 1 atd. (Golden Yaccu lze v tomto případě nahradit levnější Yuccou). 2
Zevně:
Masírovat páteř nejdříve 5 minut Prvním mazáním K1 a potom alespoň 15 minut Měsíčkovým olejem MO. Nakonec vše setřít hadříkem a nasucho zateplit starým trikem. 3
Měsíčkovým olejem MO mazat a velmi pomalu a jemně masírovat břicho ve směru hodinových ručiček vleže na zádech s pokrčenýma nohama. Přebytek MO setřít hadříkem. 3
Cvičení:
Provádět 2-6×D cvičení břicha s prázdným žaludkem. Vestoje, opřeni rukama o stehna nebo o stůl, ve výdechu 10-25× vtahujete břicho dovnitř (takže vypadáte velice hladově) a povolujete, po rozdýchání to zopakujete a další cvik uděláte podobně tak, že jenom vtáhnete břicho co nejvíce dovnitř a podržíte, dokud vystačíte nedýchat. 1
Meditační cvičení při nespecifických potížích břicha: Přestaňte sledovat, co se děje okolo vás. Sedněte si třeba na postel se zkříženýma nohama (turecký sed), můžete se lehce opírat bedry o pelest nebo o zeď (vleže jen když nelze sedět). Bříška natažených palců, ukazováků a malíků se dotýkají, ostatní prsty jsou volně přeloženy střídavě přes sebe. Od malíků vzdálenější prsteník se přes bližší prsteník provlékne volně pod malíky. Palci se dotýkáte oblasti solaru a malíky směřují dolů (v rámci možností). Zavřete oči a provádějte hluboké dýchání ještěrčím dechem (viz kapitola Ještěrčí dech). Při tom si představujte v duchu, jak vaše myšlenková energie jako teplo jarního slunce prohřívá tělo, ve kterém jakoby roztával led. V mysli cestujte stále po těle a zvláště po břiše a mentálně prohřívejte všechna místa, kde máte pocit chladu. Meditujte tak dlouho, dokud nemáte pocit, že už toho bylo dost, avšak nejméně čtvrt hodiny 1-6×D. 4
Pozn.:
Pro rozblokování i automasáž se pohybovat (válet) 1-4×D asi minutu vleže s pokrčenýma nohama opřenýma o zem a zády na masážním Zadbalonu průměr 20 cm pomalu ve směru zadek/hlava. 1
Dotaz a odpověď:
Existuje bylinka, které by nás dopředu připravila a následně ochránila před střevními potížemi hrozícími při cestě na dovolenou do zahraničí (Egypt)? Děkuji.
Valdemar Grešík
11.8. 11:31 Jako prevenci bych spíše doporučil užívání jogurtů s bifidokulturami, ale ani to není stoprocentní. Jako velmi účinná první pomoc při průjmu se osvědčuje muškátový oříšek, asi tak kousek velikosti hrachu, ne více pro jeho mírnou jedovatost.
http://respekt.ihned.cz/rozhovory/c1-38 ... m-gresikem
Valdemar Grešík
11.8. 11:31 Jako prevenci bych spíše doporučil užívání jogurtů s bifidokulturami, ale ani to není stoprocentní. Jako velmi účinná první pomoc při průjmu se osvědčuje muškátový oříšek, asi tak kousek velikosti hrachu, ne více pro jeho mírnou jedovatost.
http://respekt.ihned.cz/rozhovory/c1-38 ... m-gresikem
...taky by mě zajímalo co by se dalo použít jako prevence místo prášků,ty jogurty s bifidokulturami z obchodu no nevím.
Na dovolenou vždy vozit MMS, to je opravdu spolehlivé a není toho potřeba vozit kila.
Ono je dosť problém aj v tom, že všetko čo sa v Egypte pripravuje, tak príde do styku s ich baktériami, ktoré tieto problémy vyvolávajú. Aj také obyčajné ovocie umývajú v tej ich vode, človek sa toho dotkne, dá si to do úst a črevné problémy sú na svete. Osobne by som si buď zarobil do rozprašovača koloidné striebro alebo MMS a všetko s čím prídem do styku najprv poprášil týmto roztokom a nechal pár minút pôsobiť. A miesto známeho ranného chlastania "vypáliť červíka" radšej vypaľoval MMSkom 3x denne. Ak má človek v poriadku črevnú flóru a nekazí si ju bielymi jedmi, tak by sa to možno dalo zvládať aj bez toho MMSka. Neverím, že by si stými egyptskými baktériami zdravý imunitný systém neporadil.
Tak poradil, ale až po nějaké době a to vám bude asi kazit celou dovolenou, nicméně dlouhodobý pobyt to nebude problém. Jeden můj dobrý letitý kamarád stále vymetá nějaké odlehlé destinace a pokaždé když přijede tak vypráví a řídké zážitky má vždy v repertoáru veselých příběhů. Jednou jsem se ho ptal proč třeba nechlastá, že to zabírá a on na to, „V letadle jsem v pohodě a chlastám jako o závod, přistaneme, otevřou se dveře u letadla, já se nadechnu toho jejich vzduchu a už to ze mě teče. Prvních pár dní je to pomalu zelená voda, pak si to trochu sedne a odezní to v momentě kdy se zavřou zase dveře u letadla a začnu dýchat vzduch z klimatizace.“ Sám jsem to nikdy nezkoušel, ale domnívám se, že prostě ty místní breberky se perou s těma co jste si tam přivezl a z toho je ten problém, prostě si to musí sednout. Jinak ta aplikace MMS na jídlo funguje výborně a mnoho uživatelů si ji pochvaluje.
Dobrý den, jak prosím nahlížíte na současnou propuknuvší epidemii smrtelného průjmu? Zase nějaké šmé anebo skutečně máme dát na něco pozor? Děkuji za názor.
Někde jsem se k tomu zde již vyjadřoval a já to za problém nepovažuji, zase nějaké strašení a tvoření zdroje peněz, což si dát takové dobré a spolehlivé očkování.
Dobrý den,
mám již celkem rok problémy se stolicí a proto se na Vás obracím s dotazem. Na konci srpna až začátkem září jsem brala antibiotika na angínu, už při jejich braní mě bodalo cca. 1 cm nad pupíkem a 2 cm do prava, po dobrání následující den jsem měla průjem, poté asi na 3 týdny zácpu, kdy jsem stolici tlačila obden či ob 2 dny (do té doby jsem měla stolici pravidelně 2x denně), léčila jsem se kefíry a švestkami, pár dní to bylo dobré, mezitím mě i začaly bolet klouby (spíše než bolest, to bylo takové řezavé bodání) různě se to střídalo po všech kloubech, vždy když mě bolely klouby jsem měla zarudlé bělmo, tyto bolesti se několikrát opakovaly asi po měsíčním bezbolestném intervalu. Poté jsem měla cca. 4 měsíce průjem, ale ne úplně vodnatý (spíš hodně řídký a lepivý) cca. 3x denně, pak jsem zkusila 3 dny brát endiaron a držela jsem protiprůjmovou dietu, za 2 dny po dobrání se mi stolice zpevnila a chodila jsem 1 denně ale stále měla oranžovou barvu jako při průjmech, občas se na den průjem vratil, bolesti koloubů také na nějakou dobu ustoupily. Na to jsem měla opět zácpu a opět bolesti v tom samém místě jako předtím při zácpách a braní antibiotik. Poté jsem i měsíc užívala čaj z kořene lopuchu, teď už skoro měsíc beru probiotika 10 000 000 000 bakterií, ze začátku mi pomohli stolice byla pevná, stále však ale oranžové barvy, nyní mám zase solici řídkou. Co by jste mi doporučil, jak mám postupovat? Je mi 25 let. Děkuji mockrát za Vaši odpověď a Váš čas.
To, co popisujete, je s největší pravděpodobností problém vysokého překyselení a namnožených kvasinek a plísní. Základní opatření tedy je odkyselit organizmus na hodnoty 7,5-7,8 a tam to držet. Dále používejte ve stravě fungicidní koření a čaje, to jsem zde dost rozebíral, zvyšte příjem selenu až na 600 mcg denně a hodně pijte kvalitní vodu, minimálně 2,5 litru, ale raději mnohem více. Ostatní děláte celkem správně, ale v kyselém prostředí střeva nemohou laktobacily přežít, tudíž je to pomoc pouze krátkodobá. Pokud máte doma dobrý pHmetr, tak stolice má mít rozsah 7-8 pH a jak pod, tak nad tuto hodnotu je to špatně.
Děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zetala, zda-li mi nějak nemůže uškodit kolonoskopické vyšetření, na které jsem objednaná.
Tak teoreticky ano, ovšem to vám může uškodit i jakékoliv jiné vyšetření, pokud bude fušersky provedené. Běžně se sice problémy nevyskytují, ale v nějakém naprosto minimálním počtu případů komplikace opravdu jsou.
ja vas prosim o radu pred tyzdnom som mala krce v bruchu a potom som dostala hnacku zobrala som si probiotika a endiex..mala som dojem ze sa to zlepsuje aj ked som kazdy den mala stolicu ale uz to nebolo take zle a po tyzdni som zas dostala hnacku ale v bruchu nemam krce ani ma neboli nemam nutkanie na zvracanie ani teplotu skor mam pocit ze som hladna ale cokolvek zjem dostanem hnacku dnes som bola u lekara a dostala som talbetky loperamid a prasok smecta. dakujem
Jezte pár dní nedráždivé potraviny jako avokádo, nebo papáyu a větší množství probiotik, tím by se mělo trávení upravit, nicméně nějaký klystýr by také nebyl na závadu, střeva se vyčistí od šmejdů a pak fungují normálně.
Dobrý deň pán Jarda chcem sa vás opýtať či možné aby prujem nabral takých rozmerov že sa počas spánku nevedome mala časť dostane von stalo sa mi to teraz po 2 noci a bojím sa už aj zaspať. je to vôbec možné. mal som taký pocit ťažoby pre dvoma dňami tak som dal klistir a odvtedy ide nemohol som si tým klistirom nejak ublížiť ked sa to v noci počas spánku trochu uvoľní. ďakujem za skorú odpoveď a prajem pekný deň. musím este podotknúť že prvú noc to bolo po večernom klistire. túto noc by to mohla asi vysvetliť kyslá kapusta na večeru hoci som ten prujem este nemal celkom zvládnutý pod kontrolou. neviem z čoho to mohlo nabrať taký veľký rozmer este sa mi to nikdy nestalo. mohli by to spôsobiť para orechy z tesca ktoré som zjedol naraz hneď 100g alebo neumyte broskyne keďže som nemal kde či kefir v tychto teplých dňoch bol by toho schopný ? este raz vďaka za váš čas.
Tak pokadit se po uvedených potravinách je klidně možné nejen v noci, ale i ve dne. Dokonce si vzpomínám na veselou rychlou příhodu v mém mládí, kdy jsem se v cca 10 letech na rodinné dovolené narval řádně melounem a již cestou k chatě jsem cítil, že to není ono, výrazně jsem přidal a chata jak na potvoru zamčená, to byla poslední kapka a kalhoty byly plné. Rozhodně bych to neviděl jako něco strašného, většině lidí se to stane a patrně to odezní se srovnáním stavu stolice.
Jo meloun, to je dobrej střelec
Teď jsem se vrátil z dovolený a dal si hned melounovou očistu, to by člověk nevěřil jak je to rychlý a kolik toho jde ven ![]()
Ano, rychlost je v tomto případě celkem obdivuhodná.
Dobrý deň, mal som Candidu a robil som si asi pred týždňom test, tak už je to negatívne, nakoľko som dodržiaval diétu, ale pred 3 dňami som mal večer teplotu 39 C, kŕče v bruchu do dnes a hnačku, a neviem čo by to mohlo byť ?? stravujem sa , ovocie a zelenina, a varené jedlo už len minimálne, ďakujem
Někdy takto probíhá čištění těla od toxinů nalepených na střevní stěně, což je většinou při lepším pozorování vidět i ve stolici jako hnědožlutý smradlavý sliz.
Při dlouhodobých průjmech určitě není radno si zahrávat, vždy to značí nějaký problém, takže v první řadě pokud s tím má někdo delší problémy by měl jít k lékaři. A vlastně i v druhé řadě, protože na internetu si můžete najít spoustu rad i spoustu diagnóz, ale pouze váš lékař může odhalit problém resp. původce problému. Jinak jak tady píše muflon o tom roztoku, tak s tím též souhlasím, akorát že já jej kupuji již hotový, jmenuje se to normálně rehydratační roztok a je to v pytlíčkách a pokud je člověk ve stavu, když nedokáže v podstatě nic pozřít, protože z něj všechno hned letí, je to výborná věc, aby se tělo zase zavodnilo a člověk nezkolaboval.
Dobrý den, můžu pomocí lymfotapingu, o kterém jsem se dočetla na http://www.lymfoterapeut.cz/ pomoci od průjmu?
Na to asi nedostanete jednoznačnou odpověď, jedině vyzkoušet, ale moc bych tomu nevěřil, většinou jde o kvasinky, nebo minerální rozvraty a ty je potřeba odstranit.
ahoj,
manzelka ( moment. kojacia matka ) dostala hnacku a obcas nevolnost zaludka ( krce ).
trva to uz druhy tyzden. ryza, banany, laktobcily , cierna cokolada,.... vela tekutin. ale zatial bez efektu.
tak neviem co dalej. lekarom a liekom sa chceme vyhnut. mame pocit ze to este nieje take neunosne
ale tak ako a cim to zastavit aby nenastal pripadny problem, poradte nam osvedcene babske recepty.
please.
tak neviem co dalej. lekarom a liekom sa chceme vyhnut. mame pocit ze to este nieje take neunosne
ale tak ako a cim to zastavit aby nenastal pripadny problem, poradte nam osvedcene babske recepty.
please.
Nekde jsem nasel domaci lecbu prujmu, pisou tam, kolika lidem co pomohlo.
43x jablecny ocet. Zakladni doporuceni je 1-2 lzice BIO jablecnyho octa do 1/4 litru vody 2x denne.
27x pomohla kurkuma, pul lzicky rozmichat ve vode a rychle vypit
8x skorice, rozdrtit tycku skorice a prelit varici vodou a vypit nebo prasek ze skorice do jidla
8x aktivni uhli, 2 kapsle jednou az nekolikrat denne.
Dr Christopher pise, ze pricin prujmu muze byt rada, ale jeden z hlavnich, ze to muze byt fakticky zacpa, kdy prochazeji pouze tekutiny. Takze pro tento pripad doporucuje ocistu strev. Mimoto doporucuje, z toho co lze u nas sehnat, napriklad ryzovou vodu, varit 20 minut hnedou ryzi ve vode a tu vodu pak scedit a vypit nebo pit caj z dubove kury.
please.
Jste odezdikezdista. Si myslíte, že mikrobiální vyšetření atd. je nesmysl? Že farmaceutickolékařský průmysl je tvrdý a bezohledný byznys, neznamená, že nemá nějakou oporu v realitě. Stojí nás všechny značné peníze tak ať je alespoň k něčemu užitečný, třeba v diagnostice (přítomnost druhu salmonella enterica atd. bába neurčí).
Souhlas se Zdeňkem! Je třeba udělat tzv. kultivaci stolice - rozbor, co průjem způsobuje a se to nechat zajít tak daleko....
Jo, jo, taková Hovnobába se podívá, čuchne, případně vochutná a už ze sebe sype diagnozu.
rozhodně bude věrohodněji působit ta Hovnobába jak vaše rada ohledně zácpy a kayenského pepře, především by obojí bylo zajímavé v praxi tak neviem co dalej. lekarom a liekom sa chceme vyhnut. mame pocit ze to este nieje take neunosne
Může se jednat i o alergii / nepije mléko kvůli kojení, jak mudrci doporučují? /, celiakii, crohnovu chorobu, chtělo by to skutečně použít mudrlantský vyšetřovací metody i když sondám bych se bránila.![]()
manzelka ( moment. kojacia matka ) dostala hnacku a obcas nevolnost zaludka ( krce ).
trva to uz druhy tyzden. ryza, banany, laktobcily , cierna cokolada,.... vela tekutin. ale zatial bez efektu.
please.
Dr Christopher pise, ze pricin prujmu muze byt rada, ale jeden z hlavnich, ze to muze byt fakticky zacpa, kdy prochazeji pouze tekutiny. Takze pro tento pripad doporucuje ocistu strev. Mimoto doporucuje, z toho co lze u nas sehnat, napriklad ryzovou vodu, varit 20 minut hnedou ryzi ve vode a tu vodu pak scedit a vypit nebo pit caj z dubove kury.
dakujem za rady.
ano, manzelka je celiak, mlieko nepijeme vobec aj ked maslo a tvrde syry ano.
nasadili sme dietu, ryzova polievka, caj cucoriedkove listy a smecta. podarilo sa nam hnacku odstranit.
zrejme to bol nejaky rota virus alebo mozno potravinova alergicka reakcia a dufame ze sa to nevrati. ![]()
pozn. manzelka si dala urobit krvne testy a krvny obraz priam ukazkovy .este nedavno musela uzivat pravidlne zelezo v tabletach aj vnutrozilovo pre nizky hemoglobin a krvny tlak a dnes je to ok, takze chvala a podakovanie patri nasmu angel5500 ![]()
please.
Mnohdy stačí obyčejný endiaron a velké množství laktobacilů a je po problému.
Zdravím vás,
Chci se zeptat, čím může být způsobený v podstatě nepřetržitý několikaletý průjem, který ale není vícekrát denně, ale pouze jednou denně? Vždycky jsem si myslel, že to je Candida, ale džel jsem ketogenní dietu ( a v še s tím spojené přípravky včetně nystatinu) a pomohlo to jen z části stolice byla jen méně vodnatá. Vyzkoušel jsem i vysoké dávky endiaronu - nemomohlo. Potom i vysoké dávky živočisšného uhlí 2x 15g denně. Dále i 3x denně Sanogel po lžíci.
Jediné co mi pomohlo a stále pomáhá je aztécká hlína. Po ní vůbec průjem nemám a zdá se mi, že mám i lepší náladu. Může to být nějakým mým specifickým sajrajtem nebo plísní, na kterou působí pouze ta aztécká hlína nebo je to pouze fyziologické zahuštění stolice? Ve vláknu o MMS jsem zjistil, že ten hlavní propagátor MMS právě na určité druhy plísní doporučuje právě Aztéckou hlínu.
Díky za odpovědi
Ještě jsem zapoměl dodat, že jsem dlouhodobým pozorováním zjistil, že největší problém mi dělá vláknina ať už z ovoce, zeleniny nebo prostě u všeho, kde je její větší obsah. Může mít i malé množství vlákniny, tak neblahý vliv na střeva?
Je to právě naopak, ovoce a zelenina má hodně vody a málo vlákniny.
No podle mě má dost vlákniny. Každopádně mám největší problémy právě po ovoci a zelenině čím to může být? Že by ta slinivka? Myslel jsem si, že si děláš srandu, když v tom článku bylo psané o slinivce psů. Zajímavé je, že mi problémy dělá i vařená zelenina, i když ne tak velké.
Mýlíte se stran vlákniny. Za odpověď paní zvěrolékařky by se nemusel stydět žádný lékař celostní medicíny, popř. internista.
http://www.naceradska.cz/poradna/problematika-slinivky-brisni-bakterialni-prerustani-ve-streve/
Chci se zeptat, čím může být způsobený v podstatě nepřetržitý několikaletý průjem, který ale není vícekrát denně, ale pouze jednou denně? Vždycky jsem si myslel, že to je Candida, ale džel jsem ketogenní dietu ( a v še s tím spojené přípravky včetně nystatinu) a pomohlo to jen z části stolice byla jen méně vodnatá. Vyzkoušel jsem i vysoké dávky endiaronu - nemomohlo. Potom i vysoké dávky živočisšného uhlí 2x 15g denně. Dále i 3x denně Sanogel po lžíci.
Jediné co mi pomohlo a stále pomáhá je aztécká hlína. Po ní vůbec průjem nemám a zdá se mi, že mám i lepší náladu. Může to být nějakým mým specifickým sajrajtem nebo plísní, na kterou působí pouze ta aztécká hlína nebo je to pouze fyziologické zahuštění stolice? Ve vláknu o MMS jsem zjistil, že ten hlavní propagátor MMS právě na určité druhy plísní doporučuje právě Aztéckou hlínu.
Díky za odpovědi
Osobně bych to viděl na nedostatek HCl v žaludku, což má zcela zásadní vliv na kvalitu trávení i stolice a pokud tam není dosaženo pH nižší než 3 tak některé další pochody v těle prakticky nefungují. Například se téměř nevylučuje žluč a pankreatické enzymy. Udělejte si krkací test, prohlédněte důkladně barvu stolice a pokud není kaštanově hnědá je téměř jisté že je problém právě zde. Bentonit má obrovské sorpční schopnosti, tedy stáhne jak toxiny které vznikají jako produkt špatného trávení, tak stolici zahustí a mimo to ještě likviduje nějaké šmejdy, tedy působí hodně komplexně. Sice tedy problém zdánlivě řeší, ale množství produkované HCl v žaludku nemá jak nahradit.
Jdu si pro radu, maminka po chemoterapii bere hodně prášků. Z toho trpí na neustálí průjem, zvracení a bolesti břicha. Stolice jí hrozně smrdí po chemii.
Nevíte čím jí pomoci?
Nevíte čím jí pomoci?
Objednejte se k poradci na odčervení a pijte kombuchu, která rovná trávení a stolici. Podobný účinek na odstranění toxinů by mohlo mít i mumio. Vaše maminka je otrávena agresivním způsobem léčby. Vedlejší účinky léků jsou uvedeny na příbalovém letáku.
http://www.uspesna-lecba.cz/products/jak-se-prirodne-chranit-v-ramci-chirurgickeho-zakroku-aby-vedlejsi-ucinky-byly-minimalizovany-a-doslo-k-co-nejrychlejsimu-uzdraveni/
Nevíte čím jí pomoci?
ja jsem po chemoterapii odboural veskere prasky co nejdrive, cca do 14 dnu ale asi jsem byl v jine situaci. kazdopadne kdyz se nekdo da na chemoterapii mel by k tomu automaticky delat klystyry. to je ma osobni zkusenost. mazat konecnik i zevnitr kokosakem s konopim, treba konopne cipky. mel jsem po chemoterapii konecnik pekne zlikvidovany, ty odpady a zastaveny stolice v cloveku pekne hnije a skodi mozna vic nez samotna chemoterapie... takze cistit klystyrem, pecovat kokosakem s konopim a odbourat prasky. ale je to jen haseni tech nejvetsich problemu. bylo by fajn resit i celkove vyzivu a dalsi ocisty.
jinak rovnal jsem stolici a traveni cca rok az rok a pul ale asi bych to ted se zkusenostmi zvladl i rychleji.
Tam je opravdu zásadní problém že lékaři do člověka naperou silné jedy které podle mnoha zkušeností i rakovinné buňky likvidují, ale již neřeší to odstranění těch pochcípaných buněk z organizmu podporou jater a vylučovacích orgánů. Pokud vezmete v potaz že náš největší orgán je kůže tak proč ji nevyužít k pocení když tudy se dá z těla dostat daleko nejvíce bordelu ve srovnání s čímkoliv jiným. Máte plnou pravdu že v takové kombinaci by byla velká síla a úspěšnost léčby by se tím podle všeho zásadně zvýšila.
Prosím Vás, to aktivní uhlí se bere 30 minut před jídlem nebo po jídle?
Děkuji.
Já bych řekl že to je skoro jedno, ale asi lepší po jídle. Funguje jako vysavač toxinů, prostě takový lapač jedů.
Ahoj a dobrý den všem, ráda bych poprosila o názor místních návštěvníků. Už roky ( 20 let) trpím problémem neschopností přijmout jídlo, tedy to znamená, že cokoli sním (ovoce nebo zelenina nebo maso, zkrátka cokoli a stačí si jen kousnout a polknout), tak se ve mě vše začne hýbat a dostanu křeče a posléze průjem ( tak cca do hodiny). Dokonce jsem to dopracovala tak daleko, že mi vadí i napití se např. vody. Je pravda, že problémy po polknutí jídla přijdou z 90%. Zbytek je jakštakš v pořádku, tedy nemusím na záchod a udržím vše do druhého dne. Kdysi jsem s tím byla u doktora na vyšetření žaludku a dvanácterníku a sdělili mi, že mi nefunguje záklopka mezi žaludkem a dvanácterníkem čili rozdílné pH se míchají, následkem toho je mírně porušena sliznice žaludku. Jestli je toto ale příčina mých potíží, mi nikdo nepotvrdil a ani to, proč ten vrátník je mimo provoz najednou. Dostala jsem na to léky (takové ty potlačovače tvorby HCl apod. Helicid atd.), ale nemělo to žádný efekt, tak jsem to přestala užívat. To bylo cca před 15 lety. Poté jsem přestala jíst, tedy omezila jídlo na minimum, což mé problémy mírně eliminovalo a na několik let se potíže ztratily. Co se stalo a proč (nejsem si jista, že to bylo omezením jídla),to nevím. Ovšem po čase se vrátily a opět jsou mým nezvaným kamarádem. Pokud jím, tak jednou denně, abych případný nasledný problém řešila doma a ne někde na ulici. Je to vše strašně vysilující a dost to poznamenává mou psychiku, společenský život nula. Nemluvím o probrečených nocích. Pokud někoho z Vás napadá cokoli, budu ráda. Nejím mouku, nejím sladké, jím trošku ovoce a trošku zeleniny, oříšky, občas maso a sýr. Ale vše tak do 2 hrstí denně, více nezvládnu.
Ještě mám jednu poznámku. Když se před těmi léty potíže objevily, tak ve stejnou dobu se objevily potíže menstruační, čili jsem začala krvácet neustále, tj. 365 dní v roce. Toho jsem se zbavila cca po 12 letech. Jako hodně mladá jsem užívala hormonální antikoncepci cca 8 let, tak mě napadla souvislost s těmi potížemi. Kdesi jsem četla, že to užívání má vliv na celý trávicí systém.....
Asi by bylo vhodné udělat si nějaká vyšetření, minimálně kompletní jaterní testy, krkací test-ten je zde na stránkách a test stavu železa-všechny potřebné položky, což by mohlo něco napovědět. Podle toho co popisujte jde asi o dráždivý tračník a čistě teoreticky by se to dalo srovnat i pomocí utlumení trávení konopným čajem.
Mám dobrou zprávu, problém se stolicí (průjmy) a snad i dráždivým tračníkem je vyřešen s nástupem chladného počasí. https://www.bio-kult.cz/nespecificke-strevni-zanety Bohužel to znamená, že krátkodobé dosažení teploty blízké varu rychlovarnou konvicí nestačí a instalaci UV filtru se nejspíše nevyhnu. Další možností je zvýšení imunity doplněním vitamínu A/D/K2, přičemž tento úsek střev ovlivňuje i štítná žláza. Pokud však máte opačný problém jako je zácpa, tak vězte, že jistí prvoci mohou zablokovat přirozenou pohyblivost části střeva.
Holt nevyhovující mikrobiologický rozbor vody a ti malí šmejdi jsou opravdu velice odolní, to si můžete nastudovat, co snesou a za jakých teplot se množí. Zmíním ještě to, že než jsem si začal převařovat vodu, tak už jsem nemohl ani chleba a trpěl jsem na nestrávené rostlinné bílkoviny neboli syndromem propustného střeva, který se u mě projevoval svěděním vlasové pokožky, nadměrnou tvorbou lupů ve vlasech a pravidelnou přítomností boláků na zádech, kdy se tělo touto cestou snažilo vyloučit v krvi přítomné metabolické zbytky za situace, kdy to
Holt nevyhovující mikrobiologický rozbor vody a ti malí šmejdi jsou opravdu velice odolní, to si můžete nastudovat, co snesou a za jakých teplot se množí. Zmíním ještě to, že než jsem si začal převařovat vodu, tak už jsem nemohl ani chleba a trpěl jsem na nestrávené rostlinné bílkoviny neboli syndromem propustného střeva, který se u mě projevoval svěděním vlasové pokožky, nadměrnou tvorbou lupů ve vlasech a pravidelnou přítomností boláků na zádech, kdy se tělo touto cestou snažilo vyloučit v krvi přítomné metabolické zbytky za situace, kdy to
Možná by vám mohla pomoct tinktura z kopretiny řimbaby či čaj z mochna stříbrné.Dost se těmito problémy zabýval pan Janča.Doporučuji nastudovat.
Děkuji. Asi se ptám hloupě, ale jaterní testy se dělají rozborem z krve? A stejně to železo také z krve? Co se týká toho konopného čaje, to se pije denně jak dlouhou dobu a potom, tu rostlinu si pěstuju někde tajně nebo je nějaká legální cesta?
Ano vše se dělá z krve to jsem zde již několikrát popisoval tak si to načtěte. Konopí stačí schválené pro pěstování v EU tedy technické s vyšším podílem CBD. Musíte koupit certifikovaná semena a mít na to doklad jakou odrůdu a šarži opravdu pěstujete, ale to není problém. Bez ohlášení můžete osít plochu 1 ar na kterou se vejde obrovské množství rostlin v metrovém sponu je to 100 ks. Pokud by jste toho chtěla pěstovat více je nutné to nahlásit celní správě oni si to poznamenají a opět není problém. Doklady o semenech jsou nutné pokud by vás někdo prásknul, což je místní koníček a není dobré ho podceňovat. Pít pak můžete množství dle potřeby kdykoliv v průběhu dne a vyzkoušet můžete i zakoupeným technickým konopím, což se ovšem dlouhodobě dost prodraží. V místech, kde existuje živočišná výroba a ke hnojení se na pole používá chlévská mrva a kejda bych si vsadil minimálně na E.coli. Ostatně právě tu jsem nalezl v desítky let starém mikrobiologickém rozboru studniční vody. A prvoci se zcela běžně vyskytují ve vodním nebo vlhkém prostředí a půdě. Tedy je otázka, co dnešní norma snese a proč je nenacházejí, když prakticky vedle každého stavení na vsi bylo hnojiště.
Já jsem komentoval jenom prvoky ne bakteriální kontaminaci, ta je bohužel celkem běžná, ale i relativně snadno eliminovatelná. Normy nedovedu posoudit a hodně bude záležet kde studna je, pokud někde u polí jak píšete je to pochopitelně možné, ale větší problém u polí bývá s chemií kterou do polí cpou ve velkém. K těm prvokům skupina inž. Bláhové tvrdila, že je měří více v Jižních Čechách. On ten pramen vždy půjde přes pole, takže je otázka, do jaké míry je schopno bakteriální a chemické znečištění prosáknout a kontaminovat spodní vody či tam na povrchu musí přímo někde téct močůvka nebo to zvládne i běžné hnojení a postřiky. Chemikálie mohou být problém, pokud se nerozloží.
No nevím já bych vsadil na letité zkušenosti a pokud vím tak dříve bylo hnojiště většinou kousek od studny a že by to nějak vadilo to se nikde nepíše. Samozřejmě byla jiná doba, jiné jídlo a jiná psychická a fyzická zátěž, ale bakterie předpokládám zhruba stejné, tedy bych hledal ten problém asi jinde, ale mohu se mýlit. Je samozřejmě možné, že spouštěčem nemoci je až kombinace zátěží a z toho vyplývajících nutričních nedostatků a metabolických poruch. I když choroby takzvaně v rodině podle mě nejsou nic jiného než zděděné nákazy nebo právě takovýto zabiják v životním prostředí. Bez nutriční kalkulačky nejde vyloučit ani negativní vliv jednostranné stravy, která spolu s vyčerpáním půdy přispívá ke snížení obranyschopnosti. Dusičnany mohou být problém tam, kde bezohledností jezeďáků tekla močůvka v blízkosti studny. Nesouvisí nakonec se štítnou žlázou i zánět trojklanného nervu a slinných žláz? Nesouvisí nakonec se štítnou žlázou i zánět trojklanného nervu a slinných žláz?
Dobrý den, Jardo,
Po konopí by jste měla lépe spát a být celkově klidnější s tím že mimo to co se dá vnímat tak tlumí poměrně dobře záněty a zlepšuje fungování endokanabinoidním systému. Rozbor pošlete do emailu ten se do SZ přikládat nedá. když trpím průjmem, nasadím probiotika, ty mně vždycky pomohly dobry den prosim o radu. pred 2 tyzdnami som nahle dostala hnacku drzala som dietu hylak som brala...po par dnoch to bolo v poriadku zacala som sa postupne stravovat normalne..lenze po 3 dnoch ma zas chytila hnacka ale uz aj triaska nutkanie na zvracanie bolest v bruchu najprv medzi rebrami potom akoby pod rebrom na pravej strane na pohotovosti som dostala injekciu. nasledne som bola na vysetreni EKG na krvnom vysetreni a brali mi vzorku aj vyter stolice ..vsetky dopadli absolutne v poriadku lenze hnacka aj po tyzdni trvala sice uz len tak ze 1x za den ale napriek diete /brala som cierne uhlie, pila cierny caj a hylak/ citim akoby pravu stranu brucha troska ale v podstate nemam bolesti len stolica rano je riedka a skor tak zltkasta svetlo hneda. momentalne pijem uz len caj cierny a z vilcacory. dakujem za radu.
A o té světlé stolici jste říkala i MUDrcům? Pokud ano a zůstalo to nepovšimnuto tak je potřeba překontrolovat
Tak to máte celkem jedno jak kdokoliv definuje ten problém zda šutry, nebo písek musíte si to přeložit do pro laiky pochopitelného výrazu, máte tam prostě bordel. Nikdy jsem neslyšel o tom že by ATB vyčistila bordel z jater, osobně bych spíše viděl že dojde naopak k většímu zaneřádění, ale třeba se mýlím. Já bych spíše
Dobrý den, co se dá nyní použít místo endiaronu, aby to mělo stejný léčebný účinek a je volně prodejné? Děkuji co se dá nyní použít místo endiaronu, aby to mělo stejný léčebný účinek a je volně prodejné? Děkuji
Imodium zpomalující pohyb střev jsem ještě sehnal. co se dá nyní použít místo endiaronu, aby to mělo stejný léčebný účinek a je volně prodejné? Děkuji
Člen Alopat se celkem oprávněně rozohnil na bordelem v zásobování ledasčím a hlavně nad normálně běžně dostupným léčivem. Uvedený problém přetrvává již delší dobu a je otázkou zda se k Endiaronu farma producenti vůbec vrátí protože to bylo celkem levné, tedy asi tak nešlo generovat dostatečné zisky, nebo šlo opravdu o přípravek který něco skutečně léčil o což již moc zájem není. Osobně bych hledal přípravek se stejnou účinnou látkou zde nebo v zahraničí protože nepředpokládám že by šlo výhradně o místní produkt, ta účinná látka bude předpokládám ze zahraničí, ale mohu se mýlit. Látka se jmenuje Chloroxin (obchodní název Capitrol ; Kloroxin , Dichlorchinolinol , chlorchinol , halchinol(y) ) latinsky cloroxinum, dichlorchinolinolum ) a podle tohoto článku https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/endiaron-nedostatek/r~b746c776f6cf11eca25a0cc47ab5f122/ je problém v dodávkách té účinné látky ale na můj vkus trvá už docela dlouho. Navíc pokud se podívám po netu tak asi i ta látka by neměla být problém například zde pokud se nemýlím jí nabízejí docela dost https://www.indiamart.com/proddetail/halquinol-api-22467874373.html, ale netuším zda by se to dalo dostat sem.
Ještě mám jednu poznámku. Když se před těmi léty potíže objevily, tak ve stejnou dobu se objevily potíže menstruační, čili jsem začala krvácet neustále, tj. 365 dní v roce. Toho jsem se zbavila cca po 12 letech. Jako hodně mladá jsem užívala hormonální antikoncepci cca 8 let, tak mě napadla souvislost s těmi potížemi. Kdesi jsem četla, že to užívání má vliv na celý trávicí systém.....
konopí jsem si pořídila, piju to a jestli mám popsat nějaké změny na sobě, pak je nepozoruji. Posílám Vám do SZ (snad je to tak ok) rozbor krve. Jestli tam něco chybí, pak mi napište co a určitě to napravím. Moc prosím o Váš názor na ten rozbor. A ještě si dovolím napsat jednu svou nedávnou zkušenost. Ten průjem nepřichází jen po jídle, ale už i po napití půlhrnku obyčejného ovocného čaje.
konopí jsem si pořídila, piju to a jestli mám popsat nějaké změny na sobě, pak je nepozoruji. Posílám Vám do SZ (snad je to tak ok) rozbor krve. Jestli tam něco chybí, pak mi napište co a určitě to napravím. Moc prosím o Váš názor na ten rozbor. A ještě si dovolím napsat jednu svou nedávnou zkušenost. Ten průjem nepřichází jen po jídle, ale už i po napití půlhrnku obyčejného ovocného čaje.
so zlcnikovym pieskom s da nieco robit a /ako sa strvovat / aj ked trvdia ze sa to uz medzi tym vyprazdnilo, dali mi antibiotika aby sa to vnutri celkom vycistilo
medzitym som zacala pit caj co ste odporucili a vyrazne sa mi zlepsil stav takze urcite velke DAKUJEM.