Prošel jsem tuto skupinu, našel jsem různé druhy očist,ale jak na očistu cév ne. Mám proto dotaz. Je metoda jak vyčistit cévy od usazenin? Křečové žíly, hemeroidy, tinnitus, únava, špatně hojící se ranky, studené nohy a ruce, atd, jsou podlé mé úvahy následkem zanešeného cévního systému. Pokud někdo máte nějakou radu či zkušenost, budu za ni rád. A předpokládám, že nebudu sám. (Ginko bilobu na rozšíření cév znám.)
Narazil jsem na tvrzení, že zanesené žíly má na svědomí chlor a vápník z tvrdé vodovodního vody. Jenže tohle by pak museli mít téměř všichni...
Zobrazeno dost krat a nazor zadny. Skoda... ![]()
Někde jsem tady narazila na asi 900 let staré tvrzení, že bertrám čistí krev
Balení tohoto koření stojí cca 100 Kč, tak proč to nevyzkoušet? Taky podporuje trávení. Dřív šlo o jedno z nejpoužívanějších koření.
Myslím, že nelepší očista cév, stejně jako celého zbytku organismu, je dlouhá hladovka, aspoň 14 dní.
můj skromný názor podle zde načerpaných informací říká, že hořčík by to měl rozpustit ty nánosy vápníku ![]()
Dále máme lymfatický systém a ten je s cévním propojen, takže je potřeba pomoci i z téhle strany... ![]()
no a půst je jasná páka...ten dokáže čistit až na kost
![]()
Pust se mi zda docela logickym. Jenze uz ted jsem hubeny, mam 185cm a 74kg. Vypadal bych jak obleceny zebrik. Rodice tohle nemeli, tak jsem to tezko zdedil, nadvahu nemam a stejne se me takovy problem drzi. A bohuzel se stupnuje... Doktorka me tlaci do operace. Vim, ze z dlohodobeho hlediska to problem neresi, na druhou stranu riskovat bercove vredy taky neni nic moc. Nedavno jsem si napriklad trochu rozriznul nohu u vycnivajici plech kousicek od jedne bulky- krecaku. Tak s tou operaci nevim. Pak bych musel jeste ty hemeroidy co pri utirani zadku krvaci...
Zásadní problém představuje zpravidla nedostatek hořčíku, vitamínu K2 a antioxidantů. Další možný problém je vysoký homocystein, tedy nedostatek béček, ten může také část uvedených problémů způsobovat. Vše je zapřičiněno špatnou funkčností trávení, tedy málo HCl v žaludku a následné špatné vylučování žluče a pankreatických enzymů, což vyvolá malosorbci živin a začne se v těle vše zhoršovat, včetně stavu cévního řečiště. Chlor je docela problém, to je pravda i když já bych netvrdil, že jde o nejzásadnější faktor.
Zajímavý článek, ale moc tlačí na komerční postup, jde to i jinak, pouze úpravou stravy.
Viděl jsem nedávno zajímavé videjko o ledvinách. Co mě nejvíc zaujalo záběr z operace, kdy doktor komentuje stav cév u operované ženy a dloube do té cévy pinzetou. Člověk slýchá věci o vápenatění měkkých tkání,ale že to může být až tak hrozné, mě nenapadlo. Jak můžou takové cévy fungovat a jak můžou fungovat podobně zaneřáděné vlásečnice, jak pak probíhá předávání kyslíku a živin do tkání...? To si neumím představit. Kdo se chce mrknout, pusťte si to od 24:45. https://www.youtube.com/watch?v=7yYl9KBLS4w
Tak všude doporučovaný vápník není až takový ideál jak lékaři tvrdí, ale vše je o vitamínech K2 a D3 kterých za našich předků bylo dostatek a nyní skoro nic, tak se člověk nemůže moc divit. Pokud by to bylo vše jako dříve tak ten vápník tolik nevadí a skutečně i prospívá.
Pane Jardo, prosím Vás, můj otec má v obou nohách ucpané cévy, byl s tím na pročištění, ale doktoři to nakonec neudělali, protože jim to nějak nešlo a musí na to jít znovu. Nevím, kam až to může zajít, když se sebou nezačne něco dělat...Lze to dát do pořádku? Co byste doporučil? Otec se celý život stravuje chlebem, salámama, masovýma konzervama...Nevím, jestli pro to platí stejné doporučení jako pro člena kova.
Moc děkuji.
Lze ty cévy dát úplně do pořádku?
Děkuji.
Na uvedené stravě a předpokládám i bez pohybu ani jiný výsledek očekávat nelze. Základ je stejný a pak pochopitelně pohyb co nejvíce chodit a když už musí jíst konzervy, tak ať jí třeba sardinky ve vlastní šťávě.
Vida, další adept na EDTA čípek a regulované pití destilované vody, dokud bude moč výrazně sedimentovat - pokud se bojíte, tak ze začátku se špetičkou nerafinované perské modré soli kvůli vodivosti anebo lžičkou nefiltrovaného jablečného octa do půlitru pro srovnání tonicity, potažmo jakékoli demineralizované (velmi měkké) vody - hypotonického roztoku vyrobeného reverzní osmózou až po zázračně regenerující a očišťující vodu ledinkovou (roztátou), vlastního oleje tresčích jater včetně (Vitamín A/D, selen) a kvasnic (vitamíny skupiny B) rozředěných v kravském (jód, vápník, fosfor) - v tomto případě však spíše mandlovém (pro vyrovnaný poměr hořčík/vápník, dále draslík, fosfor, síra, zinek, sice nenasycené mastné kyseliny, ale alespoň s vitamínem E) - sójovém (draslík, fosfor, zinek) mléce. Druhou polovinu dne bych pro změnu pil čerstvé šťávy (mošt, ze syrové brambor, mrkvová) a zelený nápoj (červený jetel, tolice vojtěška, zelený ječmen, kapusta - draslík, vápník, vitamín C) anebo odželezněnou minerální vodu obohacenou hořčíkem, manganem a kyselinou křemičitou.
Z iontů alkalických zemin bych se zaměřil na příjem draslíku a hořčíku a pohlídal si jejich správný poměr k rizikovému sodíku a vápníku, kterých má ve své stravě předpokládám už teď dost. Je tady ještě jedna možnost, která jistě vzbudí emoce - alkalické minerály srovnat konzumací slunečnicových (sacharidy a bílkoviny jsou půl napůl) a dýňových semínek (opět bílkoviny a tuky, tentokrát však stabilizované beta-karotenem), u obou s jinde nevídanou převahou hořčíku nad vápníkem a celozrnným žitným kváskovým chlebem nebo přirozeně bezlepkovou pohankou.
Dešťová voda není problém, pokud minerály doplňujete přirozenou stravou, nejlépe však v koloidní podobě čerstvých šťáv, zelených nápojů a rostlinných mlék. Ukazuje se, že ani tvrdá voda by nemusela škodit, pokud obsahuje rozpuštěný vodík a kyslík důležitý pro hydrataci a dýchání buněk v uvedeném pořadí a z hlediska rozpustnosti v ní převažuje hořčík, ale už bych si hlídal a snižoval konzumaci mléčných produktů s vysokým obsahem vápníku. Krásnou ukázkou je voda Hunza, která má extrémní množství hořčíku a přitom je mléčně zakalená.
Na doma zavařeném vepřovém mase a přikusování cibule (byť malé množství Vitamínu C, quercetin, síra) a česneku (to samé a navíc allicin) nic špatného neshledávám a k pivu si může dát zelný salát.K tomu co jsem napsal si přidejte předchozí stěžejní rady pana Jardy a můžete začít brousit do podoby diamantu.
Pane Jardo prosím Vás, lze zjistit stav cév, zdali člověk trpí aterosklerozou krevními testy? Pokud ano, jakými?
Děkuji.
V aterosklerotických plátech byly na východ od nás metodou PCR nalezeny nepřátelské genomy, vlády na západě o tom z důvodu nadnárodní bezpečnosti farmaceutických firem nemluví.
Děkuji, lze s tímto genomem něco udělat?
Pokud už aterosklerotické pláty má, tak chelace kyselinami EDTA (intravenózně, prášek pod jazyk nebo čípek) nebo HCl (injekce, klystýr), ale to už jsem Vám psal. Preventivně se dá brát Pycnogenol a aplikovat http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6&t=1555#bor
Zeptám se ošklivě - je otec ochotný s tím něco dělat a podstupovat kvůli tomu nepohodlí ? To je totiž poměrně klíčové abyste úplně zbytečně neplýtvala svými silami a financemi. Pokud není ochoten pro sebe něco dělat, tak zachraňte především sama sebe. Nemůžete pomoci někomu, kdo o to nestojí a kdo není ochoten do toho investovat svou energii a své pohodlí.
Zní to ošklivě, ale já se s tím už několik let potýkám u svého otce, který sice se mnou v mnohém souhlasí, ale fakticky má pořád tisíc výmluv pro to, aby si nenarušoval své pohodlí. Přitom můj otec sám na svém bratrovi dobře viděl a z blízka pozoroval, že to vede do hrobu. I tak se ale pohybuje po velmi podobné šikmé ploše. Naštěstí, díky mému kverulantství, značně zracionalizoval léky, které by ho jinak zabily, ale to je jen začátek toho, co by mu mohlo pomoci.
Víc jak tři roky jsem do něj hučel kvůli stanovení hladiny vitamínu D - paní doktorka to prý sleduje. Předepsala mu tu nejblbější formu vitamínu D, která existuje, ale myslel jsem si, že to tedy má pod kontrolou. Po třech letech konečně otec zjistil jakou hladinu skutečně nyní má - když už mu ta hodná paní doktorka po několika letech péče a sledování hladiny odhalila dost těžký deficit, tak konečně dostal předepsaný rozumný vigantol (samozřejmě vzhledem k deficitu ve směšném množství a idiotsky nízkém dávkování) a hádejte jak poctivě ho bere ... A to je jen špička ledovce.
Já bych vašemu otci doporučil krom nahrazení chleba zeleninou, salámů a uzenin masem, také wobenzym. Jenomže to je jednak hromada peněz a navíc vy byste od něj po prvním nebo nejpozději druhém týdnu slyšela, že projímadlo (wobenzym) on jíst nebude, protože si nemůže dovolit pohybovat se v dosahu záchodu. Čistící efekt wobenzymu totiž je nepřehlédnutelný. Ale než riskovat průjem,m to je lepší si v klidu počkat na rakovinu jater, tlustého střeva, mrtvici nebo infarkt.
Opravdu nemůžete pomoci někomu, kdo o to nestojí a kdo není ochoten do toho investovat svou energii a své pohodlí. Dobře važte do čeho investujete své omezené zdroje.
(... kéž bych se já sám dokázal řídit svými radami. Jenomže co máme dělat, když nám na nich záleží ...)
Stav cév testují cévní lékaři a myslím že to dovedou i některé lékárny. Každopádně to dovede vyřešit třeba přeslička rolní, rozrazil lékařský a také hloh.
Mohl bych se zeptat, jestli jste se nekdo zabyval kvalitou ginkgo biloby? Myslim si, ze ma smysl tuhle rostlinu skrz prokrveni uzivat, jenze pripravku na trhu jsou mraky a nevim, ktery je nejlepsi pomer cena-vykon, pripadne je nejlepsi. V posledni dobe me hodne zlobi pamet a soustredeni, zmrzle kocetiny uz leta. Takze bych chtel zacit uzivat pravidelne. Pripadne, jestli vite o nejake nahrade za ginkgo...?
Nebylo by lepší užívat plodinu z místních podmínek konkrétně hloh, ten funguje skoro stejně a asi bude i levnější. Ve formě mletého květu ho mám na e-schopu a jde o celkem chutný prášek který prostě naberete na lžičku dáte do úst a zapijete vodou tedy nic složitého. Já vidím jako rozumné zvláště v období chřipek dávat mimo hloh ještě 3x denně lžičku prášku z rozmixovaného rakytníku ten mám na e-schopu také a dobře se doplňují jejich léčebné vlastnosti.
Pusťte si to od 5:20. Mudr. Bukovský tam říká o prokázané možnosti zvrácení procesu kalcifikace cév nějakým světovým odborníkem. https://www.youtube.com/watch?v=YEzZUuBmOOU
Tak on se tam jen letmo zmínil o procesu dekalcifikace, ale to zde přeci řešíme již mnoho let a mnoho lidí to i s dobrým výsledkem dělá.
zminka o cisteni cev je tez, mimo jine, uvedena u cesnekovo-citronoveho odvaru :
By ma zaujímalo ako poznám ktorá praslička mi rastie na záhrade, sused ju komusi trhal a že si z nej varil čaje ale ja neviem, iné druh sú vraj jedovaté, tak by som potreboval identifikovať. Čítal som niekde že pomáha aj na kŕčové žily, teda by mohla aj na hemoroidy pomôcť, viete mi niekto povedať podľa fotiek?
Zde je to dobře vysvětleno http://www.paukertova.cz/view.php?cislo ... 2009070005 Vysvetlené je to ale ako si človek takto doma tú prasličku pozrie? Rastlinka je tenká a ja tie bočné výhonky nemám šancu okom skontrolovať a pri rezaní sa mi to zdeformuje, to by som musel robiť v labáku.
Ak vám rastie na záhrade, tak roľná zjara vypustí také hnedé tenké šištice, ktoré neskôr vyschnú a až potom, aktuálne teraz, vyrastie zelená rastlina. Močiarna má tú hnedú šišticu na konci zelenej byle.
Prostě si to zvětšíte, na to se běžně používalo zvětšovací sklo a dnes již není problém si to vyfotit a zvětšit, což dovede naprostá většina lepších mobilů.

" alt="" />

" alt="" />