Vysoký tlak, cholesterol a deprese

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/vysoky-tlak-cholesterol-a-deprese/
Petra — úte pro 08, 2009 3:13 pm

Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Mému otci je 60 let. Od 40 let je v invalidním důchodu, kdy byl vyvezen ze šachty s podezřením na infarkt, ten se neprokázal, ale od té doby trpí můj otec těžkými depresemi. Dvacet let sedí v křesle nebo leží, tzn. žádný pohyb a jen se utápí ve svých problémech místo toho, aby je řešil.
V roce 2006 měl mozkovou příhodu, kdy mu vylítl cukr na 22. Od té doby si píchá inzulín a trpí vysokým tlakem – 200/100 – prášky mu ho nesrazí a tlak mu neustále kolísá. Zároveň v tom roce 2006 prodělal pásový opar a boleriózu. Od té doby bolest pravé nohy a ruky, ochablost.
Minulý týden se mu udělalo špatně, začal mluvit nesrozumitelně, odvezli jsme ho do nemocnice, kde předpokládali recidivu mozkové příhody, ale ta se neprokázala. Diagnostikovali mu aterosklerózu, má cholesterol přes 8, tlak pořád 200/100 a cukr mu lítá sem a tam.
Dneska ho propustili a on si nedovede představit co bude dál. Vypadá na devadesát, pořád brečí. Říká, že je na všechno sám a propadá do depresí čím dál víc. Jelikož jsme Vás , já i moje sestra v lednu navštívily se svými problémy a začaly jsme je řešit Vámi doporučenou stravou a jsou vidět výsledky, rády bychom, pokud to bude jen trochu možné pomohly i otci, který toho má tolik, že nevíme jak začít.
Pokud by bylo potřeba, do e-mailu Vám přikládám zprávu z nemocnice.
Díky za radu a Váš čas. Petra

Araila — úte pro 08, 2009 3:55 pm

Zdravím. Je mi tatínka moc líto. Neměli bychom jej tak nechat upadat, viďte.
Každopádně bych Vám doporučila přečíst si důkladně toto fórum a eventuelně vitarian.cz. Tam si také můžete zdarma stáhnout knihy od Dr. Walkera, které Vám napoví mnohé a jistě i pomohou zlepšit tatínkův stav.
Přeji mnoho úspěchů. :P

Jarda — úte pro 08, 2009 8:18 pm
Petra píše:
Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Mému otci je 60 let. Od 40 let je v invalidním důchodu, kdy byl vyvezen ze šachty s podezřením na infarkt, ten se neprokázal, ale od té doby trpí můj otec těžkými depresemi. Dvacet let sedí v křesle nebo leží, tzn. žádný pohyb a jen se utápí ve svých problémech místo toho, aby je řešil.
V roce 2006 měl mozkovou příhodu, kdy mu vylítl cukr na 22. Od té doby si píchá inzulín a trpí vysokým tlakem – 200/100 – prášky mu ho nesrazí a tlak mu neustále kolísá. Zároveň v tom roce 2006 prodělal pásový opar a boleriózu. Od té doby bolest pravé nohy a ruky, ochablost.
Minulý týden se mu udělalo špatně, začal mluvit nesrozumitelně, odvezli jsme ho do nemocnice, kde předpokládali recidivu mozkové příhody, ale ta se neprokázala. Diagnostikovali mu aterosklerózu, má cholesterol přes 8, tlak pořád 200/100 a cukr mu lítá sem a tam.
Dneska ho propustili a on si nedovede představit co bude dál. Vypadá na devadesát, pořád brečí. Říká, že je na všechno sám a propadá do depresí čím dál víc. Jelikož jsme Vás , já i moje sestra v lednu navštívily se svými problémy a začaly jsme je řešit Vámi doporučenou stravou a jsou vidět výsledky, rády bychom, pokud to bude jen trochu možné pomohly i otci, který toho má tolik, že nevíme jak začít.
Pokud by bylo potřeba, do e-mailu Vám přikládám zprávu z nemocnice.
Díky za radu a Váš čas. Petra

Z toho, co zatím vím, patrně již z počátku měl váš otec bojovat s kyselinami v těle a ne běhat po doktorech. Po přečtení té zprávy jsem žasl nad množstvím a kombinacemi léků, které bere a pokud někomu lékař napíše více než pět léků, je na čase změnit lékaře, protože se toho již poškozuje více, než se léčí. Začal bych odkyselením organizmu, klidně zpočátku i jedlou sodou, nebo přípravkem Alkala N, to tu někde popisuji a musíte pH moče i slin srovnat na hodnoty z té tabulky, co jsem vám dal. Depresivní stavy se snažte porovnat dodávkou velkých dávek hořčíku. Chce to brát dobře vstřebatelnou formu, ideálně magnesii lactici například tyto, http://medicina-online.cz/magnesii-lact ... p1577.html , po kliknutí se obrázek slušně zvětší. Dávky mohou být opravdu veliké a zpočátku je vhodné to dávkovat tak, aby se dostavil průjem, potom ubrat na dávku kdy průjem není a tu užívat. Je klidně možné, že to bude i 800 mg čistého hořčíku denně, což představuje až 16 tablet tohoto přípravku denně, ale není se čeho bát maximálně bude ten průjem. Hořčík totiž drží v rozpustné formě vápník a spousta otcových potíží pravděpodobně plyne ze sedimentace vápníku, což se takto odstraní. Mimo to ať vyzkouší jíst ve velkém kukuřici, ideálně tu mraženou, nebo formou kukuřičných placek. Kukuřičnou hrubou mouku smícháte s vodou, trochou bramborového škrobu a se špetkou soli, necháte 15 minut odležet a na sucho upečete na pánvičce. Chce to trochu cviku, protože se těsto drolí, ale po počátečních nezdarech to půjde snadno. Kukuřice má velmi pozitivní vliv na krvetvorbu, plodnost, potenci a správnou činnost nervů a mozku. Bojuje za zdraví močového měchýře a trávicího ústrojí. Doporučit ji lze nejen ženám - stará se o zdravou kůži, vlasy a nehty; ale i mužům - ti zase ocení pozitivní vliv na kvalitu svalové hmoty.

Petra — stř pro 09, 2009 7:27 am

Dobré ráno Jardo, děkuji za rychlou odpověď, jen bych si potřebovala ujasnit pár věcí. Píšete srovnat PH podle tabulky, kterou jste nám dal. Nevím o jakou tabulku se jedná, myslel jste ukazatele na Triphanu? Dále co se týče léků, předpokládám, že nemyslíte je hned vysadit, bez nich by to zatím nešlo. Co se týká psychiky jsem si myslela, že ho vezmu k psychiatrovi pro nějaká antidepresiva, které by ho mohly trochu nakopnout a začít chtít něco dělat. Ale co píšete ohledně léků, je mi jasné jak to je. On bere navíc stejně lexaurin, tak jsem si myslela, že by mu to vyměnili za ty antidepresiva. Co myslíte. Nezmiňujete se o stravě. Předpokládám, že doporučujete živou stravu a šťávy. Mohl by jste mi více jídelníček osvětlit. Vím, jak by měl vypadat, jen si nejsem jistá, jak to jde dohromady s cukrovkou, hlavně ovoce a vůbec šťávy. Jak je to s očistou střeva při těchto potížích? Asi je to také jasné. Jen bych to chtěla ujasnit, nechtěla bych mu více ublížit. Co sirná patlanice? Kukuřici myslíte syrovou?Díky

Jarda — stř pro 09, 2009 8:00 pm
Petra píše:
Dobré ráno Jardo, děkuji za rychlou odpověď, jen bych si potřebovala ujasnit pár věcí. Píšete srovnat PH podle tabulky, kterou jste nám dal. Nevím o jakou tabulku se jedná, myslel jste ukazatele na Triphanu? Dále co se týče léků, předpokládám, že nemyslíte je hned vysadit, bez nich by to zatím nešlo. Co se týká psychiky jsem si myslela, že ho vezmu k psychiatrovi pro nějaká antidepresiva, které by ho mohly trochu nakopnout a začít chtít něco dělat. Ale co píšete ohledně léků, je mi jasné jak to je. On bere navíc stejně lexaurin, tak jsem si myslela, že by mu to vyměnili za ty antidepresiva. Co myslíte. Nezmiňujete se o stravě. Předpokládám, že doporučujete živou stravu a šťávy. Mohl by jste mi více jídelníček osvětlit. Vím, jak by měl vypadat, jen si nejsem jistá, jak to jde dohromady s cukrovkou, hlavně ovoce a vůbec šťávy. Jak je to s očistou střeva při těchto potížích? Asi je to také jasné. Jen bych to chtěla ujasnit, nechtěla bych mu více ublížit. Co sirná patlanice? Kukuřici myslíte syrovou?Díky

Ne, myslel jsem tabulku zdravých denních hodnot pH moče a slin, pro jistotu ji posílám ještě emailem. U těch léků je to otázka, já vám je samozřejmě nemohu doporučit vysadit, nejsem lékař, ale v tomto množství by jste to měli minimálně ještě z nějakým jiným lékařem konzultovat. Antidepresiva rozhodně nebrat, ta ho spíše dorazí a udělají z něho naprostou trosku bez vlastního názoru. Lexaurin je docela slušný sajrajt a brát ho delší dobu je opravdu na pováženou. O stravě se určitě zmiňuji, týká se to toho pH, bez správných hodnot pH moče a slin může polykat cokoliv a stejně je to k ničemu. V daném momentě bych aplikoval okurkovou monodietu, ideálně do té doby než se hodnoty pH srovnají a pravidelně denně čistil střevo, což má na psychiku přímý vliv a zabere to daleko rychleji, než antidepresiva. Cukrovka, což je málo známé, se velice často vyvolá paraztální nákazou získanou od domácích miláčků a není od věci si nechat udělat vyšetření na parazity, případně pokud máte, nebo jste měli nějaké domácí zvíře, tak to ani nezkoumat a preventivně se odčervit. K tomuto účelu vám doktor celkem bez problémů předepíše Vermox, ale pokud seženete, tak rozhodně lepší je Zentel, ten vyžene breberky i z hlavy, což potřebujete. Sirná patlanice není problém, tu klidně můžete, kukuřici pokud možno syrovou, případně ty placky a hodně syrového špenátu s cibulí a česnekem.

Petra — čtv pro 10, 2009 8:05 am

S tou stravou mi to bylo jasné, jen jsem se chtěla ujistit, jestli vitastrava se slučuje s tou cukrovkou? Prosím Vás a to ovoce a ovocné šťávy? Jedna známá diabetička mi právě říkala, že ovoce nesmí kvůli cukru. Zatím to bude vše. Děkuji za vyčerpávající odpovědi.

Jarda — čtv pro 10, 2009 9:34 am
Petra píše:
S tou stravou mi to bylo jasné, jen jsem se chtěla ujistit, jestli vitastrava se slučuje s tou cukrovkou? Prosím Vás a to ovoce a ovocné šťávy? Jedna známá diabetička mi právě říkala, že ovoce nesmí kvůli cukru. Zatím to bude vše. Děkuji za vyčerpávající odpovědi.

To budete muset vyzkoušet, jinak se na to odpovědět nedá, ale zpočátku aplikujte spíše kyselé varianty s nízkým glykemickým indexem a teprve postupně jak bude slinivka vstávat z mrtvých, tak budete přidávat další. Chce to začít spíše šťávami zeleninovými, ale obecně se dá tvrdit, že i potraviny, které ve vařeném stavu mají vysoký glykemický index, jsou ve stavu syrovém většinou zcela bez problémů. Navíc u ovoce většinou cukry rozhází přítomnost tuků, čili pokud ovoce, tak jednoznačně žádné tuky, ani před, ani po, dodržte minimální odstup 2 hodiny.

Jindra — čtv pro 10, 2009 12:17 pm
Jarda píše:
Navíc u ovoce většinou cukry rozhází přítomnost tuků, čili pokud ovoce, tak jednoznačně žádné tuky, ani před, ani po

Pokud já znám, tak ano ano, tuky hrají významnou roli. Petro přečtěte si tento článek, asi Vám taky hodně vysvětlí.

Jindra — čtv pro 10, 2009 12:41 pm

Zvýšený tlak, vysoký cholesterol... tak jsem tu dobře, taky se tu optám. Jde o otce. Je mu 67 let a s jeho zdravím to vcelku ujde. Dlouholetý kuřák, klasická vařená strava, pohybu spíše málo, trvale prášky na zvýšený tlak; aspoň že alkoholu vcelku neholduje, to je plus. Nějak před měsícem měl lehký infarkt a tak mu zjistili hodně cholesterolu a přicpané krevní řečiště. Proto před dvěma týdny prodělal operaci by-passu. Při jeho výše uvedeném životním stylu se vůbec ničemu nedivím, jde o logický důsledek a několikrát jsem mu to (již před infarktem) popisoval. Zda něco změní či ne, to si musí rozhodnout on sám. Vypadá to nadějně... před měsícem koupil dobrý šnekový odšťavovač a velmi si jej oblíbil, takže jsem rád, že aspoň dopoledne tráví každý den (i teď, po operaci) na ovoci a ovozeleninových šťávách. Oběd a večeře jsou už ale klasika, vařené. Kouřit po uvedené operaci přestal (snad vydrží). Z čeho má vysoký tlak a haldu cholesterolu jsem mu popsal a že práškama na tlak nic nevyřeší, řekl jsem mu také. Od operace taky bere prášky kvůli železu, jehož prý má málo (míním mu doporučit raději melasu, jak jsem zde vyčetl).
Abych se dostal k důvodu, proč píši: je to týden, co se vrátil po operaci by-passu domů. Včera za mnou přišel a ptal se mne, když se zajímám o zdravou výživu, zda neporadím. Od operace trpí naprostým nechutenstvím. Hlad má, to ano, stravuje se normálně, ale nemá vůbec chuť. Abych pravdu řekl, přes usilovné přemýšlení jsem mu neporadil; nechutenstvím netrpím a tak je to téma, o které se zatím při svých četbách o zdraví nezajímám. Nevím, co mu poradit. Zřejmě tam bude nějaká souvislost s tou poměrně těžkou operací, po níž ztratil chuť k jídlu. Jaroslave prosím Vás jak mám svému taťkovi pomoci? Děkuji Vám.

Jarda — čtv pro 10, 2009 7:20 pm
Jindra píše:
Zvýšený tlak, vysoký cholesterol... tak jsem tu dobře, taky se tu optám. Jde o otce. Je mu 67 let a s jeho zdravím to vcelku ujde. Dlouholetý kuřák, klasická vařená strava, pohybu spíše málo, trvale prášky na zvýšený tlak; aspoň že alkoholu vcelku neholduje, to je plus. Nějak před měsícem měl lehký infarkt a tak mu zjistili hodně cholesterolu a přicpané krevní řečiště. Proto před dvěma týdny prodělal operaci by-passu. Při jeho výše uvedeném životním stylu se vůbec ničemu nedivím, jde o logický důsledek a několikrát jsem mu to (již před infarktem) popisoval. Zda něco změní či ne, to si musí rozhodnout on sám. Vypadá to nadějně... před měsícem koupil dobrý šnekový odšťavovač a velmi si jej oblíbil, takže jsem rád, že aspoň dopoledne tráví každý den (i teď, po operaci) na ovoci a ovozeleninových šťávách. Oběd a večeře jsou už ale klasika, vařené. Kouřit po uvedené operaci přestal (snad vydrží). Z čeho má vysoký tlak a haldu cholesterolu jsem mu popsal a že práškama na tlak nic nevyřeší, řekl jsem mu také. Od operace taky bere prášky kvůli železu, jehož prý má málo (míním mu doporučit raději melasu, jak jsem zde vyčetl).
Abych se dostal k důvodu, proč píši: je to týden, co se vrátil po operaci by-passu domů. Včera za mnou přišel a ptal se mne, když se zajímám o zdravou výživu, zda neporadím. Od operace trpí naprostým nechutenstvím. Hlad má, to ano, stravuje se normálně, ale nemá vůbec chuť. Abych pravdu řekl, přes usilovné přemýšlení jsem mu neporadil; nechutenstvím netrpím a tak je to téma, o které se zatím při svých četbách o zdraví nezajímám. Nevím, co mu poradit. Zřejmě tam bude nějaká souvislost s tou poměrně těžkou operací, po níž ztratil chuť k jídlu. Jaroslave prosím Vás jak mám svému taťkovi pomoci? Děkuji Vám.

Tady použiji jedno přirovnání z přírody, které to snad vysvětlí a pokud máte psa, tak to důvěrně znáte. Pokud mu je z nějakého důvodu zle, tak si sní nějakou trávu, vyzvrací se a dál pije pouze vodu. Přestože je jindy žravý, odmítá potravu a hlad určitě má. Ano, bavím se zde o pudech a také mi lidé je máme, ale ve své nadřazené aroganci jim nenasloucháme. Předpokládám tedy podobnou, velice rozumnou, reakci otcova těla na prodělanou operaci a pooperační stav. Patrně také nemá ideální váhu a tělo tedy na základě pudů, řízených přírodou, omezí do odeznění potíží příjem stravy, což považuji za velice rozumné. Rozhodně bych se mu nesnažil říkat podobnou blbost jako většina lékařů, že musí jíst. Sám víte, že opak je pravdou a naopak bych ho spíše podpořil v odříkání jídla, srovnání váhy na ideální váhu a celkové odlehčení organizmu, pak bude mít chuti k jídlu habaděj, ale do té doby čím méně, tím lépe.

Jindra — čtv pro 10, 2009 8:49 pm
Jarda píše:
Tady použiji jedno přirovnání z přírody, které to snad vysvětlí a pokud máte psa, tak to důvěrně znáte. Pokud mu je z nějakého důvodu zle, tak si sní nějakou trávu, vyzvrací se a dál pije pouze vodu. Přestože je jindy žravý, odmítá potravu a hlad určitě má. Ano, bavím se zde o pudech a také my lidé je máme, ale ve své nadřazené aroganci jim nenasloucháme. Předpokládám tedy podobnou, velice rozumnou, reakci otcova těla na prodělanou operaci a pooperační stav. Patrně také nemá ideální váhu a tělo tedy na základě pudů, řízených přírodou, omezí do odeznění potíží příjem stravy, což považuji za velice rozumné. Rozhodně bych se mu nesnažil říkat podobnou blbost jako většina lékařů, že musí jíst. Sám víte, že opak je pravdou a naopak bych ho spíše podpořil v odříkání jídla, srovnání váhy na ideální váhu a celkové odlehčení organizmu, pak bude mít chuti k jídlu habaděj, ale do té doby čím méně, tím lépe.

Uznávám, že jsem byl hodně zvědavý, co mi odpovíte, protože tentokrát mne opravdu nic nenapadalo, co bych otci řekl. Už během čtení první věty Vaší odpovědi jsem pochopil, co bude následovat ve větách dalších. No samozřejmě - ačkoli psa nemáme, toto znám. A máte pravdu - nebudu taťkovi říkat, že musí jíst. Spíš ať sleduje své pocity a nemá-li chuť k jídlu, ať nejí. Během operace i po ní přijal šílené množství medikamentů a tělo by si určitě měl spíše očišťovat, než dál zanášet vařenými a pečenými jídly. Je dobře, že vždy dopoledne je na ovoci a čerstvě lisovaných šťávách. S váhou máte pravdu, to jste odhadl správně a na toto téma jsem s otcem nejednou mluvil, ale on pokaždé říká, že váhu nemůže ubrat, protože by se cítil slabý (hned jsem mu vysvětloval, že pocity slabosti by byly dočasné a pak by byl naopak fit více než dnes) a jeho správná váha že prostě je ta, kterou teď má (on měří asi jako já, tedy nějakých 186 cm a za správnou váhu považuje svých 103 kg, já bych teda takovou váhu mít nechtěl). No, říkal mi, že jak bude schopen bezpečně řídit auto, rád k Vám zajede na konzultaci (hlavně jak bojovat se zvýšeným cholesterolem), tak pevně doufám, že (prý asi v únoru) se s Vámi konečně taky sejdeme. Uvidíme.
Děkuji Vám za odpověď, naprosto s Vámi souhlasím.

Iveta — pát led 01, 2010 6:56 pm

Dobrý den pane Jardo,chtěla bych se zeptat na problém který mě trápí už něco přes rok,asice je to strach,strach nevím z čeho.Před rokem a čtvrt se mě udělalo špatně,začalo mě hrozně bušit srdce,celá jsem se třásla.Myslela jsem si že to rychle přejde,ale nepřešlo srdce mě bušilo jak o závod,tak manžel zavolal sanitku.V nemocnici mě udělali ekg,to bylo v pořádku,měla jsem jen rychlý tep,tak mě daly nějaké prášky na uklidnění.Od té doby mám každý den strach,opravdu každý.Není den kdy bych si nevzala prášek.Nosím je všude po kapsách-lexaurin,neurol.Tachykardii u mě zjistily už před třemi lety.Bojím se jít někam s kamarádkami,manželem,dcerami,bojím se když někam přijdu,třeba jen k rodičum,Bojím se i doma,když jsme všichni spolu a není duvod.Začne mě bušit srdce,a začnu se třast.Nevím jestli s tím muzou mít souvislost záda.Dlouhou dobu mě šíleně bolí v kříži.Brzy ráno mě vzbudí šílená bolest,během dne je to o třošku lepší.Chtěla jsem se Vás touto cestou zeptat,jestli nevíte co bych měla udělat aby se moje zdraví zlepšilo.Děkuji,a přeji Vám hodně zdraví Iveta

Jarda — pát led 01, 2010 7:43 pm
Iveta píše:
Dobrý den pane Jardo,chtěla bych se zeptat na problém který mě trápí už něco přes rok,asice je to strach,strach nevím z čeho.Před rokem a čtvrt se mě udělalo špatně,začalo mě hrozně bušit srdce,celá jsem se třásla.Myslela jsem si že to rychle přejde,ale nepřešlo srdce mě bušilo jak o závod,tak manžel zavolal sanitku.V nemocnici mě udělali ekg,to bylo v pořádku,měla jsem jen rychlý tep,tak mě daly nějaké prášky na uklidnění.Od té doby mám každý den strach,opravdu každý.Není den kdy bych si nevzala prášek.Nosím je všude po kapsách-lexaurin,neurol.Tachykardii u mě zjistily už před třemi lety.Bojím se jít někam s kamarádkami,manželem,dcerami,bojím se když někam přijdu,třeba jen k rodičum,Bojím se i doma,když jsme všichni spolu a není duvod.Začne mě bušit srdce,a začnu se třast.Nevím jestli s tím muzou mít souvislost záda.Dlouhou dobu mě šíleně bolí v kříži.Brzy ráno mě vzbudí šílená bolest,během dne je to o třošku lepší.Chtěla jsem se Vás touto cestou zeptat,jestli nevíte co bych měla udělat aby se moje zdraví zlepšilo.Děkuji,a přeji Vám hodně zdraví Iveta

To by chtělo mnohem detailnější popis potíží, může to totiž souviset s více věcmi. Nicméně hlavní problém bych v tomto momentě viděl v jednoznačném nedostatku hořčíku a pravděpodobně celkově špatné mineralizaci těla. Běžná antidepresiva jako lexaurin, neurol, jsou strašné sajrajty a jejich delší užívání udělá z člověka nesvéprávnou trosku. Jako první opatření vyzkoušejte srovnat ten hořčík, ale ne jednou, či dvěma tabletami, to nemá žádný význam. Při velikém deficitu musí být dávka opravdu veliká, na samé horní hranici snesitelnosti. Hořčík se nedá předávkovat a zhruba 95 % populace ho má hrubý nedostatek z čehož plyne veliké spektrum chorob, navíc jeho dlouhodobý nedostatek je vždy smrtelný a většinou to odnese právě srdce. Kupte si tyto tablety i v takto velkém balení, to máte za bezkonkurenčně nejnižší cenu http://www.napetrinach.cz/index.php?det ... 5112600054. Používejte ho tak, že jej berte na lačno ráno a večer. Začněte na deseti tabletách denně a každý den přidávejte 2 tablety tak dlouho, než se dostaví průjem. To je předávkování, potom tak 2-4 tablety uberte a zbytek je vaše potřebná denní dávka, kterou pak budete brát až do dalšího průjmu a zase uberete, může to trvat i řadu měsíců, než se tělo dorovná. Já sám beru 16 těchto tablet denně ve dvou dávkách, vždy na lačno ráno a večer. Prubněte to brát tak dva, až tři týdny, potom se znovu ozvěte, když to ještě nebude to pravé ořechové, tak to upřesníme, případně se sejdeme a já si vás vyšetřím pro přesnější odpověď.

Xion — sob led 02, 2010 2:11 am

Ze vraj vapnik k horciku ma byt v pomere 2:1. Pri tom postupe, co ste radili Ivete, netreba nijak specialne zdvihat aj vapnik?

Jarda — sob led 02, 2010 8:45 am
Xion píše:
Ze vraj vapnik k horciku ma byt v pomere 2:1. Pri tom postupe, co ste radili Ivete, netreba nijak specialne zdvihat aj vapnik?

No, to je právě ten zažitý blud, který tvrdí moderní medicína. Většina lidí má paradoxně vápníku docela dost, až moc, ale sedimentovaného v některých místech těla, kde jednoznačně způsobuje zdravotní potíže. Týká se to i cévních a srdečních problémů, kdy cévy vápennými úsadami tvrdnou a nic pak nefunguje jak má. Jediné směrodatné měřítko pro kontrolu předávkování hořčíkem je ten průjem, vše ostatní se dokáže napárovat na vápník, který máte již v těle někde uložený a toho může být opravdu hodně.

Petra — sob led 02, 2010 1:58 pm

Dobrý den Jardo, vracím se k otci, kdy bohužel se nám před měsícem nepodařilo zvrátit asi nevyhnutelné a bohužel otec prodělal 25.12. opravdu mrtvici, je ochrnutý na půl těla. Je v nemocnici, špatně jí, má špatnou i mluvu a zřejmě i v krknu to má částečně ochrnuté. Bohužel za celý měsíc, kdy jsem Vás žádala o radu, a otec mohl ještě spoustu věcí změnit, neudělal nic. Jeho psychika je v takovým stavu, že se jen utápí a i když je vidět, že by nohu mohl rozchodit, prostě se jen utápí a nesnaží se. Lékař nám řekl, že poškození je těžké, jestli jsem to dobře zachytila, údajně někde v kořeni mozku, kde je vlastně nejhustší to klubíčko nervů. Jen se ptám, za podmínek vita stravy, šťáv, klystýrů atd.. - je možná lepší obnova hybnosti?

Iveta — sob led 02, 2010 8:28 pm

Dobrý den ,děkuji za rychlou odpověď.Chtěla jsem se jsen zeptat ,jestli si můžu koupit jiný hořčík nebo přímo ten ,co mi doporučujete .Děkuji Iveta

Jarda — sob led 02, 2010 10:03 pm
Petra píše:
Dobrý den Jardo, vracím se k otci, kdy bohužel se nám před měsícem nepodařilo zvrátit asi nevyhnutelné a bohužel otec prodělal 25.12. opravdu mrtvici, je ochrnutý na půl těla. Je v nemocnici, špatně jí, má špatnou i mluvu a zřejmě i v krknu to má částečně ochrnuté. Bohužel za celý měsíc, kdy jsem Vás žádala o radu, a otec mohl ještě spoustu věcí změnit, neudělal nic. Jeho psychika je v takovým stavu, že se jen utápí a i když je vidět, že by nohu mohl rozchodit, prostě se jen utápí a nesnaží se. Lékař nám řekl, že poškození je těžké, jestli jsem to dobře zachytila, údajně někde v kořeni mozku, kde je vlastně nejhustší to klubíčko nervů. Jen se ptám, za podmínek vita stravy, šťáv, klystýrů atd.. - je možná lepší obnova hybnosti?

To máte opravdu těžké a situaci vám nezávidím, bojovat se zdravotním problémem u člověka, který chce, není vlastně žádný problém a dotyčný se zpravidla rychle zlepšuje, bohužel u člověka, který nechce, to vlastně děláte proti jeho vůli a to je opravdu těžký problém, který vám mnoho šancí na úspěch nedává. To, co řekl lékař, je blbost a při perfektním odkyselení těla se tkáně velice dobře regenerují, ale nebudu vám zastírat, že to bude mnohem větší problém, než před mrtvicí a k plnému zdraví se opravdu již dostat ani nemusí. V každém případě se může zásadně zlepšit a normálně žít.

Jarda — sob led 02, 2010 10:10 pm
Iveta píše:
Dobrý den ,děkuji za rychlou odpověď.Chtěla jsem se jsen zeptat ,jestli si můžu koupit jiný hořčík nebo přímo ten ,co mi doporučujete .Děkuji Iveta

Platit ho budete vy, tak si kupte jaký vám vyhovuje, ale toto je nejúčinnější a nejlevnější varianta, takže každý jiný bude dražší, méně vhodný a budete ho muset brát třeba víc. U tohoto vyjde tableta zhruba na 0,75,-Kč a již v balení 100 ks u stejného výrobku vyjde tableta zhruba na 1,10,-Kč, každý další je zase dražší, tak netuším, proč chcete kupovat jiný.

Petra — úte úno 02, 2010 8:28 am

Dobrý den Jardo, jak by jste postupoval při odbourání léků na snížení tlaku - po Vašich doporučení vypadá, že přítel konečně srazil tlak, zkusil na dva dny prášky vynechat a tlak se mu ustálil na nepatrně vyšší hodnoty než jako má s práškem. Samozřejmě v mezních hodnotách. Myslíte, že prášky úplně vyhodit, nebo opatrně snižovat dávky až na nulu? Díky

Jarda — úte úno 02, 2010 5:24 pm
Petra píše:
Dobrý den Jardo, jak by jste postupoval při odbourání léků na snížení tlaku - po Vašich doporučení vypadá, že přítel konečně srazil tlak, zkusil na dva dny prášky vynechat a tlak se mu ustálil na nepatrně vyšší hodnoty než jako má s práškem. Samozřejmě v mezních hodnotách. Myslíte, že prášky úplně vyhodit, nebo opatrně snižovat dávky až na nulu? Díky

Pokud to není něco, co člověka přímo ohrožuje na životě, je vždy vhodné prášky vysadit a donutit organizmus aby si to vyřešil. Pokud mu stále podsouváte nějakou berličku v podobě prášků, tak na ni spoléhá a nesnaží se to řešit, což je sice dobře pro farmaceutický průmysl, ale již méně pro vás.

Iveta — sob úno 27, 2010 7:54 pm

Dobrý den,měla jsem se Vám ozvat,protože jste mi doporučil užívat magnesium.Užívala jsem ho asi 14 dní 6 tablet ráno a 6 tablet večer,ale prujem jsem nedostala.Potom jsem ho na 14 dní vynechala protože jsem brala antibiotika,a teď ho zase beru 14 dní.I když nemám prujem bojím se jestli to není moc velká dávka.Nevím jestli bych k tomu neměla brát vápník ,protože nejím skoro vubec žádné mléčné výrobky.Beru ho na strach-uzkost,trošičku se to ale zlepšilo,chci se Vás zeptat jak dlouho mám ten hořčík brát.Po nemoci jsem byla na kontrole s močí,a zjistily mě vyšší hodnoty oxalátu-krystalu 4,8.Mužete mi prosím říct co to znamená a jak to léčit?Děkuji za odpověd. Iveta

Jarda — sob úno 27, 2010 10:59 pm
Iveta píše:
Dobrý den,měla jsem se Vám ozvat,protože jste mi doporučil užívat magnesium.Užívala jsem ho asi 14 dní 6 tablet ráno a 6 tablet večer,ale prujem jsem nedostala.Potom jsem ho na 14 dní vynechala protože jsem brala antibiotika,a teď ho zase beru 14 dní.I když nemám prujem bojím se jestli to není moc velká dávka.Nevím jestli bych k tomu neměla brát vápník ,protože nejím skoro vubec žádné mléčné výrobky.Beru ho na strach-uzkost,trošičku se to ale zlepšilo,chci se Vás zeptat jak dlouho mám ten hořčík brát.Po nemoci jsem byla na kontrole s močí,a zjistily mě vyšší hodnoty oxalátu-krystalu 4,8.Mužete mi prosím říct co to znamená a jak to léčit?Děkuji za odpověd. Iveta

To mělo být počáteční množství a potom každý den o jednu tabletu ráno a jednu večer přidat a přidávat tak dlouho, než bude průjem. Pak se dvě až čtyři tablety uberou a zbytek je vaše denní dávka. Já sám beru běžně denně až 20 tablet, tak čeho se bojíte. Jak na strach a úzkost, tak na to ostatní, co uvádíte, potřebujete hořčík a užívat se dá i na ta blbá antibiotika, která akorát ničí imunitu a nechápu proč to vůbec berete, vám to někdy něco vyřešilo? Většina problémů není z nedostatku vápníku, toho máme zpravidla spíše přebytek a sedimentuje v těle právě kvůli nedostatku hořčíku, kterým trpí až 98% populace. Srovnejte ten hořčík a zmizí ty potíže, trvá to tak 2-3 měsíce.

Petra — pát bře 19, 2010 2:56 pm

Dobrý den Jardo, před časem jsem Vám psala ohledně mého otce, který je po mrtvici, má cukrovku a vysoký tlak. Příští týden ho pustí z nemocnice. Trošku ho rozchodili, nicméně sám si nedojde ani na záchod. Z toho důvodu zatím u něj očisty nehrozí. Psal jste mi, čím začít. Je mi to jasné. Jen bych potřebovala si upřesnit, mám strach z tý cukrovky, má hodně často hypoglikemii, čím řešit to, aby se v té chvíli hladina cukru zvedla? A naopak. Mám strach z toho, abych mu ještě víc neublížila, i když to snad ani už nejde - v současné době má asi 15 prášků za den. Přidala se mu k tomu arytmie asi z důvodu nedomykavosti chlopně. Začlo mu všechno haprovat nějak dohromady. Pak potřebuji vědět, jak ořechy, jestli pro začátek úplně vysadit a jestli, když vysadí chleba, jestli zase nebude problém s tou cukrovkou. Jaké aplikovat šťávy, je mi jasné že taková okurkovo cibulová na tlak pomůže, ale mám strach, že zatím bez těch očist to bude dost drastická detoxikace. A nebyl by kvůli cukrovce problém s monodietou a se SP?
Díky moc. (Jen tak pro zajímavost, jsem žasla, čím krmí pacienty v nemocnici, takhle se snad člověk nestravoval ani když se přežíral jak prasátko a navíc jak Vás tam nechají ležet, můžu Vám říct, to by radši člověk natáhl bačkory, než se takovým hovadům dostat na stůl). Hezký den

Jarda — pát bře 19, 2010 9:25 pm
Petra píše:
Dobrý den Jardo, před časem jsem Vám psala ohledně mého otce, který je po mrtvici, má cukrovku a vysoký tlak. Příští týden ho pustí z nemocnice. Trošku ho rozchodili, nicméně sám si nedojde ani na záchod. Z toho důvodu zatím u něj očisty nehrozí. Psal jste mi, čím začít. Je mi to jasné. Jen bych potřebovala si upřesnit, mám strach z tý cukrovky, má hodně často hypoglikemii, čím řešit to, aby se v té chvíli hladina cukru zvedla? A naopak. Mám strach z toho, abych mu ještě víc neublížila, i když to snad ani už nejde - v současné době má asi 15 prášků za den. Přidala se mu k tomu arytmie asi z důvodu nedomykavosti chlopně. Začlo mu všechno haprovat nějak dohromady. Pak potřebuji vědět, jak ořechy, jestli pro začátek úplně vysadit a jestli, když vysadí chleba, jestli zase nebude problém s tou cukrovkou. Jaké aplikovat šťávy, je mi jasné že taková okurkovo cibulová na tlak pomůže, ale mám strach, že zatím bez těch očist to bude dost drastická detoxikace. A nebyl by kvůli cukrovce problém s monodietou a se SP?
Díky moc. (Jen tak pro zajímavost, jsem žasla, čím krmí pacienty v nemocnici, takhle se snad člověk nestravoval ani když se přežíral jak prasátko a navíc jak Vás tam nechají ležet, můžu Vám říct, to by radši člověk natáhl bačkory, než se takovým hovadům dostat na stůl). Hezký den

Po aplikaci vysokých dávek sirné patlanice se doplní omega 3 mastné kyseliny a cukrovka se stabilizuje. Cukry zvedne třeba lžíce medu a na obrácený případ má prášky, nebo ne. Dále potřebuje hodně hořčíku, to upraví jak to srdce, tak mnoho dalších věcí. Chleba je jenom zdroj problémů, nic dobrého z něj nekouká a pokud chcete chleba ve stravě zachovat, tak pouze vysoce kvalitní doma vyrobený, případně chleba Ason, který je dělaný původní technologií. Zpočátku dávejte šťávy méně sladké, tedy spíše zeleninové, ale později to nebude žádný problém ani s ovocnými. Bez čištění střeva to bude celkem drsné, ale jinou možnost stejně nemáte.

Longerr — pát pro 17, 2010 4:45 pm

Dobry den,

mam 28 rokov, 193cm a 85kg a mam problemi so zvysenym krvnym tlakom, priemer je 140/90 v skoro pocas celeho dna. Moc pohybu nemam, mam sedavu pracu, mlieko ani syry nejem, meso asi 2x do tyzdna. Cital som o tom ze draslik znizuje krvy tlak, tak som planoval ze vymenim kuchynsku sol za draselnu http://www.biozero.cz/draselna-sul-chlo ... 8-1kg.html aky mate na to nazor?. Tak isto som cital na vasich strankach o dolezitosti spravneho PH v krvy resp moci, pasiky na PH si planujem kupit tento tyzden. Tak isto som objednal 2kg vitaminu C v prasku ktory pouzivate vy, len ma napadlo ake doplnky je treba este dokupit aby bolo vstrebavanie vacsieho mnozstva efektive?
Mohli by ste mi prosim pradit jak sa z toho dostat, nieje to moc prijemne ked sa mi z toho toci skoro cely den hlava. V poslednom case sa mi aj stava ze sa mi dost zatoci hlava a ked sa pozriem na ruky tak su dost blede. Budem velmi vdacny za kazdu radu, nemam problem zmenit komplet stravu a riadit sa vasimi radami len by som potreboval urcity navod jak na to. Rozmyslam aj nad MMS kurou aspom tyzden a potom zacat s vysokymi davkami C, mate v tom nejake skusenosti alebo rady dakujem moc za odpoved.

Juraj

Jarda — pát pro 17, 2010 9:19 pm
Longerr píše:
Dobry den,

mam 28 rokov, 193cm a 85kg a mam problemi so zvysenym krvnym tlakom, priemer je 140/90 v skoro pocas celeho dna. Moc pohybu nemam, mam sedavu pracu, mlieko ani syry nejem, meso asi 2x do tyzdna. Cital som o tom ze draslik znizuje krvy tlak, tak som planoval ze vymenim kuchynsku sol za draselnu http://www.biozero.cz/draselna-sul-chlo ... 8-1kg.html aky mate na to nazor?. Tak isto som cital na vasich strankach o dolezitosti spravneho PH v krvy resp moci, pasiky na PH si planujem kupit tento tyzden. Tak isto som objednal 2kg vitaminu C v prasku ktory pouzivate vy, len ma napadlo ake doplnky je treba este dokupit aby bolo vstrebavanie vacsieho mnozstva efektive?
Mohli by ste mi prosim pradit jak sa z toho dostat, nieje to moc prijemne ked sa mi z toho toci skoro cely den hlava. V poslednom case sa mi aj stava ze sa mi dost zatoci hlava a ked sa pozriem na ruky tak su dost blede. Budem velmi vdacny za kazdu radu, nemam problem zmenit komplet stravu a riadit sa vasimi radami len by som potreboval urcity navod jak na to. Rozmyslam aj nad MMS kurou aspom tyzden a potom zacat s vysokymi davkami C, mate v tom nejake skusenosti alebo rady dakujem moc za odpoved.

Juraj

Postupujete správně a pokud je ten tlak zvýšený z nejběžnějších příčin, tak to bude fungovat, většinou za to může sodík a tepelně upravené obiloviny s tukem a cukrem. Nicméně je možné, že půjde o netypické příčiny a pak je velice nutné pochopit souvislosti vztahů jednotlivých minerálů a vitamínů, aby se vám to povedlo. Většina je zde popsána a já takto na jeden krátký dotaz těžko odhadnu veškeré souvislosti. Co se týká MMS, tak i tím by se dalo uspět, pokud by problém způsoboval konkrétní parazit, nebo nějaké breberky, což u vysokého tlaku je dost nepravděpodobné, ale neříkám že vyloučené.

Longerr — sob pro 18, 2010 12:13 am
Jarda píše:
Postupujete správně a pokud je ten tlak zvýšený z nejběžnějších příčin, tak to bude fungovat, většinou za to může sodík a tepelně upravené obiloviny s tukem a cukrem. Nicméně je možné, že půjde o netypické příčiny a pak je velice nutné pochopit souvislosti vztahů jednotlivých minerálů a vitamínů, aby se vám to povedlo. Většina je zde popsána a já takto na jeden krátký dotaz těžko odhadnu veškeré souvislosti. Co se týká MMS, tak i tím by se dalo uspět, pokud by problém způsoboval konkrétní parazit, nebo nějaké breberky, což u vysokého tlaku je dost nepravděpodobné, ale neříkám že vyloučené.

Dakujem za odpoved, buduci tyzden mi pride vit C a pojdem si na Petriny aj pre ten 1.000ks Mg, este mam dotaz ohladom PH, kedy ho mam merat (pred jedlom, po jedle?) a kolko krat za den, rano, na obed a vecer?

Dakujem

Jarda — sob pro 18, 2010 3:31 pm
Longerr píše:
Dakujem za odpoved, buduci tyzden mi pride vit C a pojdem si na Petriny aj pre ten 1.000ks Mg, este mam dotaz ohladom PH, kedy ho mam merat (pred jedlom, po jedle?) a kolko krat za den, rano, na obed a vecer?

Dakujem

Měření se dělá zpočátku při každém močení a sleduje se křivka průběhu, již jsem to zde popisoval, tak trošku hledejte.

Longerr — úte led 18, 2011 10:38 pm

Tak zatial som sa dostal len po to Magnesium a vit C, magnezium beriem cca 8 rano a 8 vecer, vit C asi 10g ale od 6g ma zacina prehanat, zajedam to jednoiu alebo dvomi cherry rajcinami. Na PH papieriky este stale cakam.

Co ma ale trapi viac je ze mi v poslednych dnoch stale vyssie a vyssie vyskakuje tlak. Posledne tri dni to bolo 155/90 a dnes to bolo 150/100, je fakt ze je to docasne, nemam to cely den, hlavne navecer.

Bol som dnes u doktorky a tam mi 4x namerala 120/70 a vecer som mal zase zvyseny.

Mate prosim nejaku radu jak to znizit resp co s tym robit.

Klasicky starsi odstavnovac by som asi doma nasiel na uhorky ale inac neviem

dakujem

Juraj

Jarda — stř led 19, 2011 11:00 am
Longerr píše:
Tak zatial som sa dostal len po to Magnesium a vit C, magnezium beriem cca 8 rano a 8 vecer, vit C asi 10g ale od 6g ma zacina prehanat, zajedam to jednoiu alebo dvomi cherry rajcinami. Na PH papieriky este stale cakam.

Co ma ale trapi viac je ze mi v poslednych dnoch stale vyssie a vyssie vyskakuje tlak. Posledne tri dni to bolo 155/90 a dnes to bolo 150/100, je fakt ze je to docasne, nemam to cely den, hlavne navecer.

Bol som dnes u doktorky a tam mi 4x namerala 120/70 a vecer som mal zase zvyseny.

Mate prosim nejaku radu jak to znizit resp co s tym robit.

Klasicky starsi odstavnovac by som asi doma nasiel na uhorky ale inac neviem

dakujem

Juraj

To klidně vyzkoušejte, protože tak jak celý problém popisujete to vypadá na celkové překyselení, kdy se krvinky slepují do řetízků a tím se zvyšuje krevní tlak. Zpravidla zabere celkové odkyselení a většinou se stav upraví prakticky okamžitě.

ingeska — čtv bře 17, 2011 8:05 pm

Dobrý den, moje maminka (52 let) má zvýšený cholesterol. Nechci, aby brala prášky (jsou to její první a jediné prášky). Jinak je podle LÉKAŘSKÉHO hlediska zdravá, tlak má v pořádku. Trpí ale nadýmáním - myslím si, že je zamořená kvasinkou, jí totiž normální plastické žrádlo (obědy v jídelně), většinu stravy mých rodičů tvoří chleba (bohužel si myslí, že bez něj se nedá žít) a miluje sladké, hlavně čokoládu. Konečně už mám také kefírovou houbu, doporučila jsem jí pít kefír. Mimochodem, jaký máte názor na tuky? Obecně se doporučují při vysokém cholesterolu "zdravé" margaríny, myslíte, že by udělala lépe kdyby místo nich radši jedla normální máslo? Prosím Vás, dá se něco poradit na snížení cholestrolu i když bude jíst vařenou stravu? (vitastravu není schopná přijmout) Co je příčinou zvýšeného cholesterolu? Kde bych si mohla nastudovat věrohodné informace?

Jarda — čtv bře 17, 2011 8:22 pm
ingeska píše:
Dobrý den, moje maminka (52 let) má zvýšený cholesterol. Nechci, aby brala prášky (jsou to její první a jediné prášky). Jinak je podle LÉKAŘSKÉHO hlediska zdravá, tlak má v pořádku. Trpí ale nadýmáním - myslím si, že je zamořená kvasinkou, jí totiž normální plastické žrádlo (obědy v jídelně), většinu stravy mých rodičů tvoří chleba (bohužel si myslí, že bez něj se nedá žít) a miluje sladké, hlavně čokoládu. Konečně už mám také kefírovou houbu, doporučila jsem jí pít kefír. Mimochodem, jaký máte názor na tuky? Obecně se doporučují při vysokém cholesterolu "zdravé" margaríny, myslíte, že by udělala lépe kdyby místo nich radši jedla normální máslo? Prosím Vás, dá se něco poradit na snížení cholestrolu i když bude jíst vařenou stravu? (vitastravu není schopná přijmout) Co je příčinou zvýšeného cholesterolu? Kde bych si mohla nastudovat věrohodné informace?

No zdravá asi podle popisu nebude, ale když si to myslí, tak s tím asi moc nenaděláte. Tuky jsou velký problém a většinou je tělo nedovede správně zpracovat kvůli nedostatku konkrétních enzymů, které zase není schopno si tvořit většinou kvůli deficitu chromu a vanadu, nicméně patrně chybí těch látek mnohem více. Jíst umělohmotné tuky je sebevražda a rozumný člověk se jim obloukem vyhne, to už to máslo je daleko lepší, ale určitě zase o mnoho lepší jsou za studena lisované oleje. Na cholesterol funguje jak omega 3 mastná kyselina, tak vitamíny skupiny B, konkrétně kombinace na homocystein, což jsem zde již několikrát popisoval. Základ je dobře trávit, čili si nastudujte i kyselinu chlorovodíkovou v žaludku.

Hans28 — pon srp 01, 2011 9:59 pm

Dobrý den,
píšu to sem,protože už je tady toho hodně o hořčíku,snad to nebude vadit.
Beru již 20 tablet ráno a 20 tablet večer (magnesii lactici),měl jsem soc.fobii.
Musím říct,že sklidnění je neuvěřitelný,do jakejch počtů ty tablety můžou jít?
Díky Hans :D

Vševěd — úte srp 02, 2011 8:07 am
ingeska píše:

Vitamín B3 - niacin - docela dobře snižuje cholesterol.

Jarda — úte srp 02, 2011 9:17 am
Hans28 píše:
Dobrý den,
píšu to sem,protože už je tady toho hodně o hořčíku,snad to nebude vadit.
Beru již 20 tablet ráno a 20 tablet večer (magnesii lactici),měl jsem soc.fobii.
Musím říct,že sklidnění je neuvěřitelný,do jakejch počtů ty tablety můžou jít?
Díky Hans :D

Jediné omezení je stav průjmu, jinak není třeba dávku řešit, tělo prostě přebytek samo průjmem vyloučí.

Longerr — stř led 18, 2012 11:18 pm

Dobry den chcela by som poradit s problemom tykajuci sa stále zvýšeného cholesterolu. Mám 53 rokov 174 cm výšku, váhu 62 kg, ktorú mám približne stále rovnakú. Ked som mala 4O rokov začali mi klimakterické problémy, ktoré som riešila 6 rokov liekmi. Donedávna som stravu neriešila, jedla som všetko lebo mám rada každé jedlo, ale až ked mi zistili zvýšený cholesterol a následne tlak, začala som jedávat jedlá, ktoré som považovala za zdravé. Lekárka mi predpísala lieky na tlak a cholesterol, ale tie na cholesterol som nebrala lebo som si myslela, že to stravou napravím, ale pri kontrole som ho mala ešte vyšší 7.O, zlý bol aj ten dobrý cholesterol. Tak som sa teraz dohodla, že budem brat lieky 3 mesiace a potom uvidím. Ráno jedávame vločky s jablkom, na obed dusenú zeleninu s čerstvou zeleninou kombinovanú s ryžou, cestovinou, tofu, doma si dám polievku, zemiaky, alebo len nejaký chlieb, medzitým ovocie a maso jem raz týždenne kúsok, tak neviem ako by som sa mala správne stravovat. Tak budem rada ak mi poradíte ak sa dá, dakujem pekne Zdenka.

Jarda — čtv led 19, 2012 1:16 pm
Longerr píše:
Dobry den chcela by som poradit s problemom tykajuci sa stále zvýšeného cholesterolu. Mám 53 rokov 174 cm výšku, váhu 62 kg, ktorú mám približne stále rovnakú. Ked som mala 4O rokov začali mi klimakterické problémy, ktoré som riešila 6 rokov liekmi. Donedávna som stravu neriešila, jedla som všetko lebo mám rada každé jedlo, ale až ked mi zistili zvýšený cholesterol a následne tlak, začala som jedávat jedlá, ktoré som považovala za zdravé. Lekárka mi predpísala lieky na tlak a cholesterol, ale tie na cholesterol som nebrala lebo som si myslela, že to stravou napravím, ale pri kontrole som ho mala ešte vyšší 7.O, zlý bol aj ten dobrý cholesterol. Tak som sa teraz dohodla, že budem brat lieky 3 mesiace a potom uvidím. Ráno jedávame vločky s jablkom, na obed dusenú zeleninu s čerstvou zeleninou kombinovanú s ryžou, cestovinou, tofu, doma si dám polievku, zemiaky, alebo len nejaký chlieb, medzitým ovocie a maso jem raz týždenne kúsok, tak neviem ako by som sa mala správne stravovat. Tak budem rada ak mi poradíte ak sa dá, dakujem pekne Zdenka.

To co jíte určitě není zdravá strava a může zvedat jak tlak, tak cholesterol. Vyzkoušejte sirnou patlanici a větší podíl listové zeleniny, to v kombinaci s draslíkem krev dobře ředí a i cholesterol by se měl snížit. Většina z toho na co se ptáte se zde již probírala, tak si to vyhledejte.

Longerr — čtv led 26, 2012 12:00 am

Dakujem za odpoved,

presla som si forum a veci na znizenie tlaku a cholesterolu je viac tak som vas chcela poprosit este o jednu vec. Vedeli by ste mi povedat alebo zoradit ktore veci maju najvyssiu prioritu pri lieceni tychto problemov. Klystyr, patlanica, zelene drinky, draslik, vynechanie cestovin, ryze, tofu a chleba popripade zabudla som este na nieco co by som mala pridat alebo coho by som sa mala vyvarovat? Dakujem. Zdenka

Jarda — čtv led 26, 2012 10:32 pm
Longerr píše:
Dakujem za odpoved,

presla som si forum a veci na znizenie tlaku a cholesterolu je viac tak som vas chcela poprosit este o jednu vec. Vedeli by ste mi povedat alebo zoradit ktore veci maju najvyssiu prioritu pri lieceni tychto problemov. Klystyr, patlanica, zelene drinky, draslik, vynechanie cestovin, ryze, tofu a chleba popripade zabudla som este na nieco co by som mala pridat alebo coho by som sa mala vyvarovat? Dakujem. Zdenka

Máte to celkem dobře, pořadí není podstatné a nemáte tam omega 3 mastné kyseliny živočišného původu.

Longerr — sob led 28, 2012 10:54 pm

Ďakujem za odpoveď ale o dodávaní živočíšnych Omega 3 počujem prvý krát, kde sa dajú zohnať alebo ako ju doporučujete doplňovať? Ešte som sa chcela opýtať či je vhodné si kúpiť pri týchto chorobách filtráciu vody na princípe reverznej osmózy, je pravda že vo vode sa nachádzajú iba anorganické látky ktoré aj tak nedokážeme vstrebať a iba nás zanášajú? Ďakujem, Zdenka

Jarda — úte led 31, 2012 9:21 am
Longerr píše:
Ďakujem za odpoveď ale o dodávaní živočíšnych Omega 3 počujem prvý krát, kde sa dajú zohnať alebo ako ju doporučujete doplňovať? Ešte som sa chcela opýtať či je vhodné si kúpiť pri týchto chorobách filtráciu vody na princípe reverznej osmózy, je pravda že vo vode sa nachádzajú iba anorganické látky ktoré aj tak nedokážeme vstrebať a iba nás zanášajú? Ďakujem, Zdenka

Přečtěte si zde vlákno sirná patlanice a další zdroj je rybí tuk, nebo kachní sádlo a také stolní oleje, třeba z vlašských ořechů. Filtrace vody je vhodná vždy, nebo si vyrábět živou vodu, to je až tak nejlepší. Pokud se týká vstřebatelnosti anorganických minerálů, ta je opravdu nízká, nicméně určitě se něco vstřebá z toho zase takový strach mít nemusíte. Dobrý zdroj minerálů jsou čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny.

lev48 — pát úno 03, 2012 6:20 pm

Beru 15let prášek na vysoký tlak. Potřeboval bych poradit jak ho snížit a nebrat prášek. Milan

Jarda — pát úno 03, 2012 10:08 pm
lev48 píše:
Beru 15let prášek na vysoký tlak. Potřeboval bych poradit jak ho snížit a nebrat prášek. Milan

A nebylo by jednodušší si to tady přečíst, vše už ze je psáno, nicméně omega 3 mastné kyseliny a draslík to mohou řešit poměrně spolehlivě ve většině případů.

jani — pon úno 06, 2012 8:48 am

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/mate-vy ... stroj.html

... vlákna se vyřadí z provozu - Hypokratese by asi z takovéto " léčby " kleplo !!!

Jarda — úte úno 07, 2012 7:58 am
jani píše:
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/mate-vysoky-krevni-tlak-pomuze-vam-novy-pristroj.html

... vlákna se vyřadí z provozu - Hypokratese by asi z takovéto " léčby " kleplo !!!

To asi ano, ovšem dá se na tom skvěle vydělávat.

mroberto — úte úno 07, 2012 9:33 am

Zdravím všechny,
rád bych se v krátkosti podělil se svou zkušeností.

7.10. 2011 jsem ve svých 32 letech a výšce 180 vážil 102, cholesterol 10,81. Doktorka mi chtěla předepsat nějaké prášky a doporučení na metabolickou poradnu.
Věděl jsem, že léky nejsou řešením, že to chce změnu stylu. Vynechat množství uzenin, pečivo, pravidelné snídaně v masně vyhlášeného řezníka - ovar koleno, dršťková, sekaná, noční vyžírání ledničky atp. téměř pravidelná konzumace alkoholu.

Hledal jsem nějaké možnosti na internetu a narazil na stánky zdraví-az.cz.
Po jejich zběžném pročtení jsem se odhodlal k očistě střev a hned 8.10. ráno aplikoval. jediná komplikace při první proceduře byla, že jsem nevěděl co příjde a zda mě to "neroztrhne" :-)
Po ukončení následoval pocit lehkosti.

Následoval kontakt Jardy s žádostí o pomoc. Doporučil provést některé krevní testy na minerály, homo-cystein atp. mezitím užívat 2x denně polévkovou lžíci rozlévaného rybího tuku a jíst mořské ryby.
Po výsledcích ještě nasadit vitamíny na snížení homocysteinu a lecithin.

Má strava a doplňky:
Začal jsem pravidelně denně snídat ovocné saláty - cca 400g s rostlinnými oleji - za studena lisovaný olivový, bodlákový atp se semínky slunečnice, mákem.
Denně cca 1kg zeleniny - rajčata, okurky, papriky, saláty, špenát, mrkev, celer, petržel, olivy, červená řepa - to vše v kombinacích jak mě napadlo doplněné olivovým nebo tykvovým olejem.
2-3x týdně ryby - ideálně mořské

Doporučovaný hořčík 2x denně lžičku síranu hořečnatého
B vitamíny na srovnání homocysteinu
Lecithin
Rybí tuk
Každý večer cca 0,5lt domácího kefíru

Procedury
8.10. očista střev
dále po 14dnech 4x provedena očista jater
10.12 očista střev
7.1. provedena očista střev po vánočním obžerství - dopřál jsem si a nestydím se za to
Průběžně jsem hlídal ph
Od nového roku týdně jednodenní půst
Od začátku února zkouším sirnou patlaninu
2x týdně plavání

Výsledek
Po cca 3 měsících jsem zhubl 11kg a po dalším 2kg - celkem tedy 13kg.
Cholesterol jsem snížil z hodnoty 10,81 na 6,2 a hodlám snížit na na normální hodnot
Vysadil jsem téměř produkty z mouky a z bílých jedů obecně, maso si občas dopřeju a to po dosažení nějakého stanoveného cíle - snížení váhy, před očistou atp.
Od té doby co jsem změnil stravovací návyky se cítím báječně, opustil mě téměř stres.

Závěrem chci poděkovat Jardovi a jeho stránkám. Díky nim jsem čerpal maximum informací a dosáhl požadovaného bez použití léků. I když si myslím, že v některých případech jsou třeba.

Jarda — čtv úno 09, 2012 12:03 pm
mroberto píše:
Zdravím všechny,
rád bych se v krátkosti podělil se svou zkušeností.

7.10. 2011 jsem ve svých 32 letech a výšce 180 vážil 102, cholesterol 10,81. Doktorka mi chtěla předepsat nějaké prášky a doporučení na metabolickou poradnu.
Věděl jsem, že léky nejsou řešením, že to chce změnu stylu. Vynechat množství uzenin, pečivo, pravidelné snídaně v masně vyhlášeného řezníka - ovar koleno, dršťková, sekaná, noční vyžírání ledničky atp. téměř pravidelná konzumace alkoholu.

Hledal jsem nějaké možnosti na internetu a narazil na stánky zdraví-az.cz.
Po jejich zběžném pročtení jsem se odhodlal k očistě střev a hned 8.10. ráno aplikoval. jediná komplikace při první proceduře byla, že jsem nevěděl co příjde a zda mě to "neroztrhne" :-)
Po ukončení následoval pocit lehkosti.

Následoval kontakt Jardy s žádostí o pomoc. Doporučil provést některé krevní testy na minerály, homo-cystein atp. mezitím užívat 2x denně polévkovou lžíci rozlévaného rybího tuku a jíst mořské ryby.
Po výsledcích ještě nasadit vitamíny na snížení homocysteinu a lecithin.

Má strava a doplňky:
Začal jsem pravidelně denně snídat ovocné saláty - cca 400g s rostlinnými oleji - za studena lisovaný olivový, bodlákový atp se semínky slunečnice, mákem.
Denně cca 1kg zeleniny - rajčata, okurky, papriky, saláty, špenát, mrkev, celer, petržel, olivy, červená řepa - to vše v kombinacích jak mě napadlo doplněné olivovým nebo tykvovým olejem.
2-3x týdně ryby - ideálně mořské

Doporučovaný hořčík 2x denně lžičku síranu hořečnatého
B vitamíny na srovnání homocysteinu
Lecithin
Rybí tuk
Každý večer cca 0,5lt domácího kefíru

Procedury
8.10. očista střev
dále po 14dnech 4x provedena očista jater
10.12 očista střev
7.1. provedena očista střev po vánočním obžerství - dopřál jsem si a nestydím se za to
Průběžně jsem hlídal ph
Od nového roku týdně jednodenní půst
Od začátku února zkouším sirnou patlaninu
2x týdně plavání

Výsledek
Po cca 3 měsících jsem zhubl 11kg a po dalším 2kg - celkem tedy 13kg.
Cholesterol jsem snížil z hodnoty 10,81 na 6,2 a hodlám snížit na na normální hodnot
Vysadil jsem téměř produkty z mouky a z bílých jedů obecně, maso si občas dopřeju a to po dosažení nějakého stanoveného cíle - snížení váhy, před očistou atp.
Od té doby co jsem změnil stravovací návyky se cítím báječně, opustil mě téměř stres.

Závěrem chci poděkovat Jardovi a jeho stránkám. Díky nim jsem čerpal maximum informací a dosáhl požadovaného bez použití léků. I když si myslím, že v některých případech jsou třeba.

Děkuji za uznání, to vždy potěší a není to tak často, nicméně zásluhy jsou především na vaší straně a je dobré, že vám to jde tak rychle, oni tomu totiž lidé většinou nejsou schopni uvěřit, že život i zdraví se dá změnit za pár měsíců a tento příspěvek je toho krásným důkazem.

rychlyradim — stř kvě 16, 2012 1:24 pm

taktéž se chci podělit o svoji zkušenost s cholesterolem :-)

věk 28 let, výška 197cm, váha 103kg (v únoru 2012), cholesterol LDL 9.9 (při práškách jsem měl chol 4.7), v pase 101cm

mé opatření:
- přestal jsem brát léky
- nekupuji žádné bílé pečivo, mléčné výrobky omezeně, maso omezeně, přidal jsem do jídelníčku každý den zeleninu nebo ovoce (snažím se od českých pěstitelů) a HLAVNĚ!!! jsem začal jíst 5x denně!!!!!!!poslední jídlo 3hod před spaním..snažím se co nejvíce vyhýbat potravinám s ÉČKY!
- bral jsem denně Chlorellu Japan 2x10 tablet a dále rybí tuk Omega 3 - měsíc 1x2 tab, poté 1x1 tabletu
- nic dalšího jsem nepodnikal, žádné očisty, jiné procedury atd.

přesně po dvou měsících a 14 dnech, tedy od 1.února do 14dubna - výsledek:
- váha 95kg, v pase 95cm, cholesterol 6.9

převážně vše díky těmto skvělým stránkám </p

Jarda — pon kvě 21, 2012 6:52 pm
rychlyradim píše:
taktéž se chci podělit o svoji zkušenost s cholesterolem :-)

věk 28 let, výška 197cm, váha 103kg (v únoru 2012), cholesterol LDL 9.9 (při práškách jsem měl chol 4.7), v pase 101cm

mé opatření:
- přestal jsem brát léky
- nekupuji žádné bílé pečivo, mléčné výrobky omezeně, maso omezeně, přidal jsem do jídelníčku každý den zeleninu nebo ovoce (snažím se od českých pěstitelů) a HLAVNĚ!!! jsem začal jíst 5x denně!!!!!!!poslední jídlo 3hod před spaním..snažím se co nejvíce vyhýbat potravinám s ÉČKY!
- bral jsem denně Chlorellu Japan 2x10 tablet a dále rybí tuk Omega 3 - měsíc 1x2 tab, poté 1x1 tabletu
- nic dalšího jsem nepodnikal, žádné očisty, jiné procedury atd.

přesně po dvou měsících a 14 dnech, tedy od 1.února do 14dubna - výsledek:
- váha 95kg, v pase 95cm, cholesterol 6.9

převážně vše díky těmto skvělým stránkám </div

johansa — sob úno 09, 2013 2:00 pm

Dobrý den, prosím o radu jestli nemáte nějaké zkušenosti ohledně CDS a vysokého krevního tlaku. Často jsem několik let míval vyšší tlak kolem 140/85 a stálý problém s mandlemi i klouby. Začal jsem brát CDS od 18.12.2012 až do 1.1.2013, kdy jsem měl kloubní úlevu a i celkový lepší stav. Však zhoršil se mi krevní tlak a zvýšil na 160/103.Vysadil jsem tedy CDS na týden a tlak mírně poklesl ,pak jsem opět jeden den užíval CDS a zvýšení tlaku se opakovalo. Rád bych zjistil co je příčinou a to už kvůli ostatním lidem kteří můžou mít podobné příznaky.(jsou to snad uvolněné toxiny ,či sůl?)
Pěkný den, Honza

jitule12 — sob úno 09, 2013 9:38 pm

Dobrý den, otec měl problém s vysokým krevním tlakem. Pomohlo - ke každému jídlu přidat 1 až 2 stroužky česneku a hlavně dlouhé procházky, aspoň 1,5 hod..

johansa — ned úno 10, 2013 2:56 pm

jitule: Děkuju moc za podporu.Náhodou sem dostal emailem několik receptů ,které kdysi sepsala bába Božena Kamenická a udělal dle návodu čaj.Ráno jsem vypil první hrnek a večer se mi tlak srovnal na 135/80,druhý den 125/78..je to úžasný a hlavně bez chemie! :wink:

Čaj na vysoký krevní tlak
řebřiček 20 g,truskavec 2O g, třezalka 15 g, hloh 15 g, přeslička 15 g, čekanka 15 g,
jmelí 15 g, kozlík 15 g, máta 15 g, divizna 7 g,heřmánek 7 g

Ram — ned úno 10, 2013 4:42 pm
johansa píše:
jitule: Děkuju moc za podporu.Náhodou sem dostal emailem několik receptů ,které kdysi sepsala bába Božena Kamenická a udělal dle návodu čaj.Ráno jsem vypil první hrnek a večer se mi tlak srovnal na 135/80,druhý den 125/78..je to úžasný a hlavně bez chemie! :wink:

řebřiček 20 g,truskavec 2O g, třezalka 15 g, hloh 15 g, přeslička 15 g, čekanka 15 g,

Johanso, to je úžasný, ten čaj se mi líbí, je tam hloh, máta, jmelí -
(jsou to známé bylinky na tlak, srdce i zklidnění) Myslím, že je důležitý ale hlavně poměr. Jestli Ti nevadí a budeš užívat čaj déle a sledovat tlak, určitě dej vědět. Děkuji.
Ono receptů je kvanta, ale objevit opravdu funkční, je asi i trochu štěstí.

johansa — pon úno 11, 2013 9:29 am

..určitě dám vědět :wink:

johansa — čtv úno 14, 2013 9:43 am

Čaj na tlak z receptůry Boženy Kamenické který piji od 9.2.2013,se mi tlak zatím drží kolem 129/80 :)

janin — čtv úno 14, 2013 9:55 am

Koľkokrát denne sa pije čaj?Lúhuje sa cca 15 min.?Díky.

johansa — čtv úno 14, 2013 2:24 pm

Podle receptury jsem ho louhoval 10min.Pak jsem postupoval trošku vědecky -tlak jsem měřil několikrát denně a pil po dvou hodinách a dnes již po třech hodinách…uvidím jak na tom budu další dny.Může se pít 14dní i 3týdny a časy postupně prodloužit podle potřeby.. (je nutné citlivě upravit i jídelníček)
Na této receptuře se mi líbí nejen to, že tlak snižuje, ale především léčí!

janin — čtv úno 14, 2013 3:27 pm

:D Díky.

yoopee — čtv úno 14, 2013 6:48 pm
johansa píše:

Zdravím,
Rád bych si tento čaj také namíchal, můžete prosím uvést, kterou část bylin na čaj používáte? Nať, plod, květ? Příp. co ze které byliny.

Děkuji

johansa — pát úno 15, 2013 9:00 am

yoopee

řebříček - Nať se sbírá v době počínajícího květu
truskavec –kvetoucí nať
třezalka - Sbírá se kvetoucí nať (obsahuje rutin!!)
hloh - Listy a květy se sbírají na počátku rozkvětu
přeslička - Sbírají se letní, zelené, neplodné lodyhy
čekanka –nať i kořen
jmelí –list (kuličky jsou jedovaté)
kozlík - nať i kořen
máta – nať i list
divizna -květ
heřmánek -květ

..sám se do sběru nepouštím a čaj kupuji v prodejně léčivých bylin ,kde směs namíchají :wink:

johansa — ned úno 17, 2013 10:58 am

Čaj na vysoký tlak, piji od 8.2. a dnešním dnem mi stačí 1x šálek, ráno. Tlak se mi celý den udržuje kolem 134/85. Čaj jsem koupil již namíchaný v obchodě léčivých bylin „ HerBio“ V Šipce 8 ;Plzeň.
Receptura je od známé bylinkářky Boženy Kamenické.
Hodně zdraví ,přeji všem :wink:

Jarda — pát bře 01, 2013 11:19 pm
johansa píše:
Dobrý den, prosím o radu jestli nemáte nějaké zkušenosti ohledně CDS a vysokého krevního tlaku. Často jsem několik let míval vyšší tlak kolem 140/85 a stálý problém s mandlemi i klouby. Začal jsem brát CDS od 18.12.2012 až do 1.1.2013, kdy jsem měl kloubní úlevu a i celkový lepší stav. Však zhoršil se mi krevní tlak a zvýšil na 160/103.Vysadil jsem tedy CDS na týden a tlak mírně poklesl ,pak jsem opět jeden den užíval CDS a zvýšení tlaku se opakovalo. Rád bych zjistil co je příčinou a to už kvůli ostatním lidem kteří můžou mít podobné příznaky.(jsou to snad uvolněné toxiny ,či sůl?)
Pěkný den, Honza

Funguje vám to nějak divně, ještě jsem o zvýšení tlaku v souvislosti s užíváním CDS neslyšel, ale každý holt reaguje jinak. Je dokonce možné, že při delším užívání by zase klesl a vidím to i jako dost pravděpodobné.

Maroola — úte srp 20, 2013 8:28 am

Ahoj všem :)

Chěla bych se zeptat, jestli zde má někdo zkušenosti s fóbií z měření tlaku? Jak se v takovém případě dobrat nějakého vypovídajícího výsledku? V posledních týdnech jsem se necítila dobře - pocity horka, lehká bolest hlavy, téměř neustále zrychlený tep, a celkově takový pocit "mimo". Jenomže jakmile si nasadím manžetu a spustím tlakoměr, udělá se mi zle a začnu hyperventilovat, takže naměřené hodnoty pak logicky lítají od 130/84 do 150/97 a 108 tepů :? Zřejmě to má nějakou souvislost s klaustrofobií, kterou trpím, asi mi vadí ten svíravý pocit na ruce. Ale jak mám tedy poznat, jestli mám vysoký tlak nebo ne?
Musím tedy pro úplnost napsat, že jsem se s několika přestávkami 8 let léčila s depresemi, letos po Novém roce jsem vysadila prášky a cítila se až donedávna poměrně dobře...ale víte, jak je to s depresemi, vyhodíte to dveřmi, vrátí se to oknem :roll: , takže souvislost s mými problémy se rozhodně nedá vyloučit. Zvlášť pokud připočítám v poslední době nechutenství, neustálou únavu, častý průjem, ztuhlé krční svaly...

metius — úte srp 27, 2013 8:12 am

Dobrý den, chtěl bych poděkovat panu Jardovi, který mi umožnil vložit do fora odkaz na mé webovky ohledně depresí a každodenních otravných stavů :). Popisuji zde své vyléčení z depresí a jak zvládnout každodenní životní trable. Rád bych tímto přispěl lidem, kteří se tím trápí, jako jsem se trápil já. Sám každý, ví, jak jsou tyto stavy duševně bolestivé a že někdy je to opravdu těžké a zoufalé :) Ale vždy je druhá cesta, jenom jí nevidíme :) http://deprese5.webnode.cz/

Jarda — ned zář 08, 2013 7:07 pm
Maroola píše:
Ahoj všem :)

Chěla bych se zeptat, jestli zde má někdo zkušenosti s fóbií z měření tlaku? Jak se v takovém případě dobrat nějakého vypovídajícího výsledku? V posledních týdnech jsem se necítila dobře - pocity horka, lehká bolest hlavy, téměř neustále zrychlený tep, a celkově takový pocit "mimo". Jenomže jakmile si nasadím manžetu a spustím tlakoměr, udělá se mi zle a začnu hyperventilovat, takže naměřené hodnoty pak logicky lítají od 130/84 do 150/97 a 108 tepů :? Zřejmě to má nějakou souvislost s klaustrofobií, kterou trpím, asi mi vadí ten svíravý pocit na ruce. Ale jak mám tedy poznat, jestli mám vysoký tlak nebo ne?
Musím tedy pro úplnost napsat, že jsem se s několika přestávkami 8 let léčila s depresemi, letos po Novém roce jsem vysadila prášky a cítila se až donedávna poměrně dobře...ale víte, jak je to s depresemi, vyhodíte to dveřmi, vrátí se to oknem :roll: , takže souvislost s mými problémy se rozhodně nedá vyloučit. Zvlášť pokud připočítám v poslední době nechutenství, neustálou únavu, častý průjem, ztuhlé krční svaly...

To máte stejné jako moje manželka, ta vidí tlakoměr a tlak má jako žirafa, ale jinak pochopitelně žádný tlak nemá. Asi nejjednodušší je si tlak prostě neměřit, nebo si nasadit manžetu, koukat třeba půl hodiny do časopisu a pak pouze zmáčknout čudlík. Osobně bych ovšem tlak za daných okolností moc nezkoumal, při uvedených problémech je vysoce pravděpodobné že máte problém s vyčerpáním nadledvinek. To ovšem rozlišíte jinak než měřením tlaku, což v takovém případě představuje stejně nesmyslnou hodnotu, která lítá jak veverka v bubnu. Vyzkoušejte GABU Gamaaminomáselnou kyselinu, která se váže na stejné receptory v mozku jako ty prášky a možná vám pomůže, ale po té uvedené době na práškách asi bude potřeba širší podpora.

Zdeněkhv — stř dub 02, 2014 7:48 am

Zdravím pane Jardo !
Párkrát jsem byl na stránkách zdraví-az zaujala mne jaterní kůra tak jsem ji vyzkoušel 3 krát vše ok vyšlo asi 400 kamenů. Budu s ní pokračovat až kamínky přestanou vycházet. :) Na foru jsem zjistil že jste tady zmiňoval o ředění krve pomocí okurky a cibule . Zajímalo by mně to . Hezký den Zdeněk

Jarda — stř kvě 07, 2014 8:04 pm
Zdeněkhv píše:
Zdravím pane Jardo !
Párkrát jsem byl na stránkách zdraví-az zaujala mne jaterní kůra tak jsem ji vyzkoušel 3 krát vše ok vyšlo asi 400 kamenů. Budu s ní pokračovat až kamínky přestanou vycházet. :) Na foru jsem zjistil že jste tady zmiňoval o ředění krve pomocí okurky a cibule . Zajímalo by mně to . Hezký den Zdeněk

http://www.zdravi-az.cz/doc/R11_vysoky_tlak.pdf ale určitě na to jde jít i přes draslík, nebo hořčík, případně i další postupy.

Alopat — čtv kvě 08, 2014 7:05 am

Tak to je perfektní, hypertonici, máme od p. Zajíčka návod. :D
Co znamená drastické snížení, resp. úprava krevního tlaku do normálu na 1 až 2 dny po absolvování pochoďáku, přitom běžná i fyzicky náročná práce kolem hospodářství nemá žádný efekt. :roll: Asi pohyb spojený s pobytem na slunci (Vitamín D)

Jak mikroby ve střevě ovlivňují úzkost a deprese

Jarda — sob čen 07, 2014 8:30 pm
Alopat píše:
ailleyscha — úte zář 16, 2014 12:42 am

Dobrý večer mám taky pár otázek ohledně srovnání tlaku - manžel věk 53 let, výška 182 cm, váha 115 kg
Minulý rok zjištěna aritmie ( pozdě, už stačila napáchat škody na srdíčku, konkrétně zvětšená levá komora a změny na srdci) vysoký tlak - tehdy 220 na 180, zvýšený cholesterol, nadváha, pravděpodobně prodělal slabou mrtvici - neslyší na jedno ucho
Letos v dubnu provedena katetrizační ablace - nepovedla se a aritmie přetrvává
Manžel bere asi 5 druhů léků - na snížení tlaku, na cholesterol, aritmii, na ředění krve
Od operace v dubnu má neustále průjmy, často říhá - teď nevím jak to napsat ale když si říhne je to jako by hnil za živa
Když jsem to říkala jeho lékařům tak mi každý tvrdí že to léky nemůžou dělat, nicméně ubrali dva druhy léků a změnili lék na ředění krve ovšem nic se nezměnilo :(
Teď k manželovi na vysvětlení - je to člověk který byl až do minulého roku (relativně) zdravý, doktory nepotřeboval, nebral žádné léky - prostě je to člověk který věří tomu že lékaři pacienty léčí, prášky pomáhají a hlavně léčí nemoc, také je trošku pohodlný něco měnit sám na sobě i když musím napsat že jako dlouholetý kuřák dokázal k vůli této nemoci zanechat úplně kouření ze dne na den :) ale :
Už pár týdnů se mu rapidně horšil tlak, měřil hodnoty - 153 na 121, 158 na 109, 157 na 118 atd.
Od středy minulého týdne přešel na dělenou stravu - převážně zelenina, zařadil pití šťáv okurka atd., čaj na tlak - hloh, jmelí, meduňka, srdečník a v pátek melounová monodieta a výsledek - v pátek naměřen tlak 151 na 105 v sobotu ráno už 112 na 89 a večer už obě hodnoty na tlakoměru svítily zeleně 106 na 70 i když aritmii ukazuje stále jsou to pro mě úžasné výsledky :D
Nedělní tlak 115 na 80 a dnes 115 na 84
A teď mé otázky - jestli mohu poprosit o radu - 1. dělala jsem manželovi krkací test ( zatím jen jednou) - krknutí slaboučké po pěti minutách, doplňovat HCL nebo přeměřit raději vícekrát ?????
2. Bylo by asi vhodné vyčistit střevo ale ke klystýru ho asi nepřemluvím :( , je možné zkusit šanku nebo je ještě jiná možnost ?? Narazila jsem na něco jako očista střev anýzem - je to s vrchu nebo jak na to ??
3. Co s pitím - manžel je zvyklí pít hodně, je svářeč, do práce odchází v 5.00 hodin ráno, návrat v 15.00 hodin, pije hodně čaj ( jak jsem tady zjistila je to
nevhodné) jak toto řešit ?? Čerstvé štávy asi nepřichází do úvahy nebo je možné šťávu připravit ráno ????
4. Chleba a pečivo - sní ho celkem dost, hlavně svačinky do práce - čím nahradit pokud není možnost teplé stravy ?
5. Myslím že by bylo vhodné doplnit hořčík, draslík snad pokryjí šťávy s okurek a cibule, co ještě - budu ráda za každou radu - třeba kyselina listová + B6 a B 12, megadávky vitamínu C ?????
6. A poslední : pane Jardo prosím vás myslíte si že se dá uzdravit srdce a a zbavit aritmie ?? Budu moc ráda pokud mi odpovíte popřípadě poradíte co ještě zkusit nebo zařadit, děkuji moc, jinak přeji všem pěkný večer Eva

ailleyscha — úte zář 16, 2014 8:56 am

Ještě jsem zapomněla na důležité - manželův vysoký tlak, aritmie atd. určitě souvisí s nesprávnou stravou atd. čili překyselený organismus, dnes by mi měli přijít papírky na měření pH v moči :D

ailleyscha — úte zář 23, 2014 1:46 pm

Přeji pěkný den :)
tak manželovi podávám 20 minut před jídlem a 20 po jídle HCL dvě až 3 kapky do půl deci vody, pokračujem v dělené stravě, ovocné a melounové štávy, okurková mu moc nejede :(
Na začátku dobré - tlak šel pěkně dolů ale teď zase stochu stoupá - 132 - 96, 122 - 94 atd. ten spodní prostě není dobrý :(
S tím hořčíkem - mám od Vás pane Jardo chlorid hořečnatý - ale nevím jak a kolik podávat když manžel skoro pořád průjmuje i bez hořčíku ?????
Asi už taky lezu manželovi na nervy s tím jak pořád hledám co by se ještě dalo, teď jsem třeba zjistila že po jídle pije - no má žízeň když se nají, přeci se nenapije před jídlem, no má to se mnou chudák těžké :roll:
Budu moc ráda když poradíte, moc děkuji Eva Ž.

PS: to měření pH jsem u manžela teď začla ale hodnota 5.6 v 15.30 odpoledne asi není moc dobrá :(

Jarda — sob říj 18, 2014 10:16 pm
ailleyscha píše:
Dobrý večer mám taky pár otázek ohledně srovnání tlaku - manžel věk 53 let, výška 182 cm, váha 115 kg
Minulý rok zjištěna aritmie ( pozdě, už stačila napáchat škody na srdíčku, konkrétně zvětšená levá komora a změny na srdci) vysoký tlak - tehdy 220 na 180, zvýšený cholesterol, nadváha, pravděpodobně prodělal slabou mrtvici - neslyší na jedno ucho
Letos v dubnu provedena katetrizační ablace - nepovedla se a aritmie přetrvává
Manžel bere asi 5 druhů léků - na snížení tlaku, na cholesterol, aritmii, na ředění krve
Od operace v dubnu má neustále průjmy, často říhá - teď nevím jak to napsat ale když si říhne je to jako by hnil za živa
Když jsem to říkala jeho lékařům tak mi každý tvrdí že to léky nemůžou dělat, nicméně ubrali dva druhy léků a změnili lék na ředění krve ovšem nic se nezměnilo :(
Teď k manželovi na vysvětlení - je to člověk který byl až do minulého roku (relativně) zdravý, doktory nepotřeboval, nebral žádné léky - prostě je to člověk který věří tomu že lékaři pacienty léčí, prášky pomáhají a hlavně léčí nemoc, také je trošku pohodlný něco měnit sám na sobě i když musím napsat že jako dlouholetý kuřák dokázal k vůli této nemoci zanechat úplně kouření ze dne na den :) ale :
Už pár týdnů se mu rapidně horšil tlak, měřil hodnoty - 153 na 121, 158 na 109, 157 na 118 atd.
Od středy minulého týdne přešel na dělenou stravu - převážně zelenina, zařadil pití šťáv okurka atd., čaj na tlak - hloh, jmelí, meduňka, srdečník a v pátek melounová monodieta a výsledek - v pátek naměřen tlak 151 na 105 v sobotu ráno už 112 na 89 a večer už obě hodnoty na tlakoměru svítily zeleně 106 na 70 i když aritmii ukazuje stále jsou to pro mě úžasné výsledky :D
Nedělní tlak 115 na 80 a dnes 115 na 84
A teď mé otázky - jestli mohu poprosit o radu - 1. dělala jsem manželovi krkací test ( zatím jen jednou) - krknutí slaboučké po pěti minutách, doplňovat HCL nebo přeměřit raději vícekrát ?????
2. Bylo by asi vhodné vyčistit střevo ale ke klystýru ho asi nepřemluvím :( , je možné zkusit šanku nebo je ještě jiná možnost ?? Narazila jsem na něco jako očista střev anýzem - je to s vrchu nebo jak na to ??
3. Co s pitím - manžel je zvyklí pít hodně, je svářeč, do práce odchází v 5.00 hodin ráno, návrat v 15.00 hodin, pije hodně čaj ( jak jsem tady zjistila je to
nevhodné) jak toto řešit ?? Čerstvé štávy asi nepřichází do úvahy nebo je možné šťávu připravit ráno ????
4. Chleba a pečivo - sní ho celkem dost, hlavně svačinky do práce - čím nahradit pokud není možnost teplé stravy ?
5. Myslím že by bylo vhodné doplnit hořčík, draslík snad pokryjí šťávy s okurek a cibule, co ještě - budu ráda za každou radu - třeba kyselina listová + B6 a B 12, megadávky vitamínu C ?????
6. A poslední : pane Jardo prosím vás myslíte si že se dá uzdravit srdce a a zbavit aritmie ?? Budu moc ráda pokud mi odpovíte popřípadě poradíte co ještě zkusit nebo zařadit, děkuji moc, jinak přeji všem pěkný večer Eva

Tak hodnota pH 5.6 v 15.30 odpoledne opravdu není moc dobrá, určitě by měla být vyšší. Zodpovím pouze něco, nemám tolik času, ale klidně mě můžete zavolat a poladíme vše potřebné.
1)Určitě měřit vícekrát a minimálně jednou týdně si vždy stav překontrolovat. Nicméně podle všeho je to špatně, tedy budete muset HCl, dodávat.
2)Klystýr by byl dobrý, nebo šankaprakšalána, ale funguje i obyčejná epsomská sůl prostě dát do vody a vypít, což způsobí celkem rychle průjem a vyčistí střeva. Rozhodně je nutné dodávat ve velkém laktobacily, bez nich střeva asi nenahodíte.
3)Na pití bohatě vyhovuje čistá voda, ta by mu mnoho věcí patrně upravila.
4)Dají se kupovat chleby rýžové, nebo pohankové, to vidím ještě jako nejmenší zlo.
5)Doplňovat něco odhadem je nesmysl, ideální je mít výsledky krevních testů a dle nich stav deficitů rovnat. Každopádně bych si nechal vyšetřit homocystein, ten mnohdy stojí za srdečním, nebo cévním problémem.
6)Tak určitě ano, měl jsem několik případů, kdy bylo srdce hodně poškozené a za půl roku už v celkem slušném stavu i když nebudu tvrdit, že se dá spravit vždy všechno, ale jde toho spravit hodně.
Hořčík jde mazat na pokožku, tím by se průjem nijak ovlivňovat neměl.

ailleyscha — ned lis 02, 2014 3:22 am

Pane Jardo, moooc děkuji za odpověď :D
Napíšu jak pokračuje léčba - mimo prášky na vysoký tlak a aritmii bere manžel omega3 mastné kyseliny, pije čerstvé štávy z ovoce a zeleniny, hlavně okurky, dělenou stravu, hodně vody, čaj na vysoký tlak, procházky v přírodě
Po kontrole v Třinci ( kterou měl minulý týden) kde svému ošetřujícímu lékaři popovídal o tom jaká jsem čarodějnice, do čeho všeho ho nutím, popovídal i o draslíku, šťávování atd. se mu dostalo velké pochvaly, doktor byl velice spokojen s výsledky vyšetření, pochválil ho za nekouření, za změnu stravování atd. dokonce mu řekl že ho bude dávat ostatním pacientům za vzor :D
Paradoxně až tato pochvala od doktora mého muže nakopla natolik že konečně pochopil že se nedá spoléhat jen na léky - jak jsem psala, je to člověk který do minulého roku navštěvoval lékaře pouze k vůli pracovním a preventivním prohlídkám, byl zdráv a doktory nepotřeboval, takže se nikdy nesetkal s tím že doktor neví co s ním, považuje ho za simulanta atd. ( já s tímto bohužel zkušenosti mám, ale naučilo mne to nespoléhat se na jiné, hledat vlastní cestu atd. :) )
Díky tomu si dnes manžel dělá šťávy sám a rád ( změnil přístup :) ) našel a objednal si nový lepší odštavovač,čte si o RAW stravování a vážně uvažuje o tom že to zkusí, koupil se mlýnek na lněná semena, peče se ( alespoň) kváskový domácí chléb, atd. :)
Přestal úplně kouřit normální i el. cigarety, úplně omezil sladkosti - oplatky, čokoládky atd. slané sušenky
A výsledek - tlak se hodně zlepšil, aritmie občas tlakoměr ukáže že je v pořádku, trávení se zlepšilo, průjmy skoro nejsou, nadýmání občas
Celkem si umím představit o co by byl výsledek lepší pokud by manžel dokázal praktikovat očistu střev, pravidelné dodávání HCL, úplnou změnu stravy, občasné hladovky :) ale snad se k tomu postupem doby také dopracujem.
Pane Jardo díky vám za Vaší práci a pevně věřím že se díky Vaším stránkám dopracujem k ještě lepším výsledkům. A samozřejmě pokud budu moci ráda využiji toho že Vám mohu zavolat a požádat o další rady :) Děkuji moc a přeji pěkné dny Eva ž.

Jarda — sob pro 06, 2014 11:34 pm
ailleyscha píše:
Pane Jardo, moooc děkuji za odpověď :D
Napíšu jak pokračuje léčba - mimo prášky na vysoký tlak a aritmii bere manžel omega3 mastné kyseliny, pije čerstvé štávy z ovoce a zeleniny, hlavně okurky, dělenou stravu, hodně vody, čaj na vysoký tlak, procházky v přírodě
Po kontrole v Třinci ( kterou měl minulý týden) kde svému ošetřujícímu lékaři popovídal o tom jaká jsem čarodějnice, do čeho všeho ho nutím, popovídal i o draslíku, šťávování atd. se mu dostalo velké pochvaly, doktor byl velice spokojen s výsledky vyšetření, pochválil ho za nekouření, za změnu stravování atd. dokonce mu řekl že ho bude dávat ostatním pacientům za vzor :D
Paradoxně až tato pochvala od doktora mého muže nakopla natolik že konečně pochopil že se nedá spoléhat jen na léky - jak jsem psala, je to člověk který do minulého roku navštěvoval lékaře pouze k vůli pracovním a preventivním prohlídkám, byl zdráv a doktory nepotřeboval, takže se nikdy nesetkal s tím že doktor neví co s ním, považuje ho za simulanta atd. ( já s tímto bohužel zkušenosti mám, ale naučilo mne to nespoléhat se na jiné, hledat vlastní cestu atd. :) )
Díky tomu si dnes manžel dělá šťávy sám a rád ( změnil přístup :) ) našel a objednal si nový lepší odštavovač,čte si o RAW stravování a vážně uvažuje o tom že to zkusí, koupil se mlýnek na lněná semena, peče se ( alespoň) kváskový domácí chléb, atd. :)
Přestal úplně kouřit normální i el. cigarety, úplně omezil sladkosti - oplatky, čokoládky atd. slané sušenky
A výsledek - tlak se hodně zlepšil, aritmie občas tlakoměr ukáže že je v pořádku, trávení se zlepšilo, průjmy skoro nejsou, nadýmání občas
Celkem si umím představit o co by byl výsledek lepší pokud by manžel dokázal praktikovat očistu střev, pravidelné dodávání HCL, úplnou změnu stravy, občasné hladovky :) ale snad se k tomu postupem doby také dopracujem.
Pane Jardo díky vám za Vaší práci a pevně věřím že se díky Vaším stránkám dopracujem k ještě lepším výsledkům. A samozřejmě pokud budu moci ráda využiji toho že Vám mohu zavolat a požádat o další rady :) Děkuji moc a přeji pěkné dny Eva ž.

To jsem rád, že vám moje znalosti pomáhají a klidně se podle potřeby ozvěte.

Honzik87 — pát srp 12, 2016 9:24 pm

Dobry den Jardo,
Dostal jsem na vas tip od pritele.
Trpim vysokym tlakem jiz 10 let . Od 19ti let. Zkusil jsem uz Mnoho cest jako akupunkturu.protoze Tlak Se mi objevil Po zavedeni piercingu v oblasti oboci.(nevim jestli pouze shoda nahod)akupunktura ani alternativni medicina nepomohli. Natoz bezny doktor. Bral jsem kombinace spousty prasku, ktere skoro nepomohli a trpel jsem Po nich zavratemi a neprijemnymi stavy.ted kdyz prasky jiz temer 3 roky neberu, protoze mi prislo Ze Se problem vyrazne nezhorsil.ovsem vim Ze neni dobre Si s tlakem zahravat.nekdy Mam Tlak celkem fajn 130/80 ale spise Se pohybuje vyse okolo 160/95 nekdy.Kdyz mi na Tlak prisli drzel jsem diety bez soli nekorenit a nejist smazene veci a Hodne aerobni aktivity atd. Vse co jsem Se vse mozne docetl. Nic nepomohlo. Jsem sportovni postavy s obezitou to nesouvisi Snad.posledni dobou mi prijde Ze mi penni moc,Tak asi neco zle v Tele?delal jsem Si plivaci test na kvasinky v Tele a taky nevysel dobre. Taky Se mi obcas zamota hlava treba Po jidle. Brouzdal jsem tady na foru a pevne Doufam Ze Se najde I mala rada pro me :-/.... Uz nevim kam Se obratit. Preji krasny den ! Honza .

martina72 — sob srp 13, 2016 7:24 am

Mohu sdělit svou osobní zkušenost?
Téměř dvouleté zaměstnání, které se vyvinulo z počátečního okouzlení a radost v permanentně pociťovaný stres a nepohodlí, mělo již po prvním roce ten důsledek, že jsem se díky vysokému tlaku doslova motal, případně se budil zpocený, někdy jsem měl až křeče. Zhoršené vidění - průvodní jev, ranní zvracení atd. Nedalo se to vydržet. Prášky pomohly, srovnaly to na přijatelnou mez (nikoliv moc dobrou). Co ale bylo vůbec nejlepší rozhodnutí - výpověď.
Po půl roce v podstatě srovnání do každodenního normálu (s prášky), po třičtvrtě roce prášky vysazeny a již se nevrátí.
Jednoznačná příčina byl tedy stress, osobně pociťované nepohodlí, pocit nesmyslnosti konání, nevhodný způsob života, nedobré vztahy.
Nezbytné změny v životě - odmítnutí zdrojů nepohodlí, důraz na osobní zájmy, na svou osobnost, svůj temperament, svůj metabolismus, svůj styl života - od jídla a pití přes životní rytmus, životosprávu, ku třeba i správné hudbě, čtení dobrých knih, aktivnímu provozování sobě milých věcí, stýkání se s milými lidmi atd.
Zapátrej u sebe (nic ti nevnucuji).

Jarda — ned srp 21, 2016 3:32 pm
Honzik87 píše:
Dobry den Jardo,
Dostal jsem na vas tip od pritele.
Trpim vysokym tlakem jiz 10 let . Od 19ti let. Zkusil jsem uz Mnoho cest jako akupunkturu.protoze Tlak Se mi objevil Po zavedeni piercingu v oblasti oboci.(nevim jestli pouze shoda nahod)akupunktura ani alternativni medicina nepomohli. Natoz bezny doktor. Bral jsem kombinace spousty prasku, ktere skoro nepomohli a trpel jsem Po nich zavratemi a neprijemnymi stavy.ted kdyz prasky jiz temer 3 roky neberu, protoze mi prislo Ze Se problem vyrazne nezhorsil.ovsem vim Ze neni dobre Si s tlakem zahravat.nekdy Mam Tlak celkem fajn 130/80 ale spise Se pohybuje vyse okolo 160/95 nekdy.Kdyz mi na Tlak prisli drzel jsem diety bez soli nekorenit a nejist smazene veci a Hodne aerobni aktivity atd. Vse co jsem Se vse mozne docetl. Nic nepomohlo. Jsem sportovni postavy s obezitou to nesouvisi Snad.posledni dobou mi prijde Ze mi penni moc,Tak asi neco zle v Tele?delal jsem Si plivaci test na kvasinky v Tele a taky nevysel dobre. Taky Se mi obcas zamota hlava treba Po jidle. Brouzdal jsem tady na foru a pevne Doufam Ze Se najde I mala rada pro me :-/.... Uz nevim kam Se obratit. Preji krasny den ! Honza .

Tak jedna možnost je stres jak popisuje člen martina72, to musíte vědět sám jak na tom jste v tomto ohledu a stres je potřeba jednoznačně odstranit za každou cenu. Další možností pokud by nešlo o stres je napíchnutí nějaké energetické dráhy tím piercingem, před tím každého varuji, jedná se o poměrně častý problém, že takováto blbost spustí nějakou negativní reakci a špatně se to řeší. Kovové předměty v energetické dráze jsou schopny silně ovlivnit proudění energie, což může mít fatální důsledky. Jinak se dá krevní tlak docela snadno seřídit do normálu srovnáním deficitů minerálů které tlak ovlivňují tedy hořčíku, případně i draslíku, ale s draslíkem opatrně a dodávat pouze v případě jednoznačného deficitu. Hořčík prakticky není možné předávkovat, tedy tam se bát nemusíte. Teoreticky se problém může odvíjet i od špatně navolené stravy, kdy nestravitelné složité sacharidy zanášejí celé tělo a pumpa pak musí docela zabrat. Osobně bych upravil ve stravě poměr omega mastných kyselin ve prospěch omega 3 mastných kyselin, které výborně snižují vysoký cholesterol a také krevní tlak, zvláště při současném dodávání vyšších dávek koenzymu Q10. Každopádně váš dotaz neposkytuje dostatek potřebných informací, abych mohl přesněji odpovědět, ale klidně mě můžete zavolat a probereme to.

Dagmara — sob led 07, 2017 12:13 pm

Dobrý den, prosím o radu. Jednou když jsem držela jednodení hladovku o vodě, tak mi bylo divně, závratě, rozmazané vidění, silná bolest hlavy. Nejdřív jsem si myslela, že se tělo čistí ale pak mě napadlo změřit si tlak a byl 160/105. Přerušila jsem hladovku a najedla se a tlak šel dolů. Jsem zvyklá snídat až kolem 9té hodiny a tlak ráno opět vysoký, přes den v pořádku, jen když mám větší pauzu mezi jídly, tak opět leze nahoru. Nevím není-li to nějaká stresová reakce organismu. Nechce se mi cpát se celý den.

pv33 — sob led 07, 2017 3:45 pm
Dagmara píše:
Dobrý den, prosím o radu. Jednou když jsem držela jednodení hladovku o vodě, tak mi bylo divně, závratě, rozmazané vidění, silná bolest hlavy. Nejdřív jsem si myslela, že se tělo čistí ale pak mě napadlo změřit si tlak a byl 160/105. Přerušila jsem hladovku a najedla se a tlak šel dolů. Jsem zvyklá snídat až kolem 9té hodiny a tlak ráno opět vysoký, přes den v pořádku, jen když mám větší pauzu mezi jídly, tak opět leze nahoru. Nevím není-li to nějaká stresová reakce organismu. Nechce se mi cpát se celý den.

K te hladovce. Na zacatku pustu je dobry dat nejakou ocistu strev. Silna bolest hlavy by mohla znamenat, ze jsi ocistu strev nedelala. Jinak normalne aspon pri delsich pustech jde tlak naopak silne dolu. To mam overeny na nekolika lidech. Pust je asi nejlepsi lek i prevence temer na vsechno, takze by byla skoda nepokracovat. Doporucoval bych zkusit to znovu, ale dat pred tim sanku nebo aspon klystyry nebo nejak jinak vyprazdnit streva. Ten vyssi tlak fakt mohl byt z nejakeho stresu, mozna i kvuli te bolesti hlavy, nevim. Ale predpokladam, ze priste budes mit tlak normalni a naopak, jak byva pri hladovkach, nizsi. Ja zrovna pustuju 5. den, prvni 4 dny suchy pust bez vody a ted od rana s vodou. A je to celou tu dobu nadherny pocit s naprosto cistou hlavou.

Dagmara — sob led 07, 2017 9:31 pm
pv33 píše:
K te hladovce. Na zacatku pustu je dobry dat nejakou ocistu strev. Silna bolest hlavy by mohla znamenat, ze jsi ocistu strev nedelala. Jinak normalne aspon pri delsich pustech jde tlak naopak silne dolu. To mam overeny na nekolika lidech. Pust je asi nejlepsi lek i prevence temer na vsechno, takze by byla skoda nepokracovat. Doporucoval bych zkusit to znovu, ale dat pred tim sanku nebo aspon klystyry nebo nejak jinak vyprazdnit streva. Ten vyssi tlak fakt mohl byt z nejakeho stresu, mozna i kvuli te bolesti hlavy, nevim. Ale predpokladam, ze priste budes mit tlak normalni a naopak, jak byva pri hladovkach, nizsi. Ja zrovna pustuju 5. den, prvni 4 dny suchy pust bez vody a ted od rana s vodou. A je to celou tu dobu nadherny pocit s naprosto cistou hlavou.

Děkuji ale již jsem dělala i čtyřdenní půst i s klystýry a problém nebyl. Ta hlava bolela od toho tlaku a ve stesu nejsem

pv33 — sob led 07, 2017 11:42 pm
Dagmara píše:
Děkuji ale již jsem dělala i čtyřdenní půst i s klystýry a problém nebyl. Ta hlava bolela od toho tlaku a ve stesu nejsem

To, ze nebyl problem pri ctyrdennim pustu s klystyry je normalni. Jen by mne zajimalo, jestli jste delala klystyry nebo nejakou ocistu strev pred tim jednodennim pustem, kdy problemy byly.

Jarda — sob led 21, 2017 9:02 pm
Dagmara píše:

Tento stav vzniká pokud nadlevinky nedávají dost kortizolu a pak jako náhradní hormon začnou valit adrenalin, což má za následek prakticky okamžité zvýšení tlaku, někdy doprovázené i tlakem na hrudi, bušením srdce a mohou být i jiné blbé stavy, které odezní téměř okamžitě s najedením, nebo nejdéle do 20 minut po jídle. To je také jeden z hlavních důvodů proč lidé s adrenální únavou mají velký problém s prováděním půstů a jakoukoliv vyšší zátěží i duševní pokud nejedí 5x denně a navíc docela dobře vyvážené jídlo. Obecně se také radí najíst se nejdéle do hodiny po probuzení, aby se ten adenalin zbytečně nestartoval hned po ránu.

pefi — pát čen 08, 2018 4:01 pm

Těm kdo pátrají po biochemických kořenech svých problémů by mohlo pomoci toto:
Deprese, panické ataky a další psychiatrické poruchy - psychiatr Walsh analýzou tisíců pacientů stanovil typické mechanismy biochemických příčin těchto potíží:

A) problémy souvisí s rozhašeným „metylačním cyklem“
i. Nedostatečně výkonný methylační cyklus (undermethylators): Příznaky histamin nad 70 ng/ml, zabírají jim léky typu inhibitory serotoninu (SSRI), v těle deficit zinku i mědi, vysoká hladina homocysteoinu a histaminu. Nízká hladina B6. Někomu foláty pomáhají, někomu škodí.

ii. nedostatek folátů, nadměrně výkonný methylační cyklus (overmethylators): histamin pod 40ng/ml, SSRI nezabírají, protože serotoninu je nadbytek (mohou prý podporovat sebevražedné tendence), v těle deficit zinku, nadbytek mědi a další. Pomoci by měly foláty, B3 a B12.

B). problémy způsobuje abnormální (vysoká) hladina mědi, respektive špatný poměr měd/zinek – může k tomu dojít jak u undermethylátora, tak u overmethylátora. Kořeny lze hledat často v dlouhodobém stresu (nadměrná spotřeba zinku) a ten je potřeba vyřešit. Jednou z indícií je nespavost, podivné dlouhodobé multisystémové zdravotní problémy, snížená funkce štítné žlázy, candida, potíže naznačující že by něco mohlo být s játry nebo i ledvinami, změna stravovacích návyků, ztráta chuti na sex, poruchy erekce. Další příznaky viz Wilsonova choroba.
Moje hypotéza: je-li vám po zinku nevolno, trpíte deficitem zinku a potenciálně nadbytkem mědi.

C) Pyrrolurie. – mimo jiné nedostatek B6 a často i zinku, nakonec Pyrolurie vede i na poruchu metylačního cyklu; umí ji vyvolat i některé infekce.

D) Těžké a toxické kovy olovo/rtuť/kadmium/arsen
Zdroj, mimo jiné:
https://www.walshinstitute.org/uploads/ ... n_pp_2.pdf

Už ne podle Walshe, ale podle Hoffera a jeho následovníků a experimentů s B3:

E. Nedostatek trypopthanu. Tryptophan slouží k produkci serotoninu (nedostatek=deprese) a ten zase k produkci melatoninu (nedostatek=nespavost), snižuje hladinu LDL cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL cholesterolu. Tzn. vysoký cholesterol může indikovat nedostatek niacinu ve formě nicotinic acid, protože je v těle zánět a tryptophan je spotřebováván na tvorbu niacinu. L-Trypopthan požírá Borelka, která s jeho pomocí předstírá, že je tělu vlastní. Borelka taky tlumí produkci D-Trypoptan, který slouží k produkci niacinu (Nicotinic acid). Niacin tlumí záněty.
------------

Sklony k B) jsou u žen a vegetariánů. Doporučil bych test z vlasů a tam se uvidí co je rozhašené. Z krve se možná pozná málo zinku, měď se z krve pozná málokdy.
Zde zmíněný piercing - pokud je piercing měděný ... a umíte anglicky, tak: https://coppertoxic.com/

Máte-li předepsané léky, tak pozor na interakci doplňků s léky.
------
Snad to někoho pomůže nasměrovat. Jardovy rady jsou vynikající, ovšem když si najdete kde mají potíže základ, tak bude cesta k nápravě méně klikatá.

Alopat — pát čen 08, 2018 9:50 pm

pro pefi: Ano, je to tak, můžete rovnat hormony, nutričně vyvažovat minerály a aminokyseliny nebo si udělat univerzální odčervovací kůru. Varovným znamením, že je organismus napaden, bývá ceruroplasmin, chudokrevnost, kolísání krevního tlaku, vysoký cholesterol a homocystein a celkově se to projevuje jako hormonální rozvrat a po určité době jako konkrétní choroby.

Vyrovnání mědi za pomoci ceruloplasminu pro zdraví štítné žlázy
http://www.mirapa.cz/vyrovnani-medi-za-pomoci-ceruloplasminu-pro-zdravi-stitne-zlazy/

krasnagadgetka — pon čec 23, 2018 11:50 pm

Prosím Vás,

vysoký krevní tlak lze snížit pomocí draslíku a hořčíku? Nebo se ještě k tomu musí přidat omega 3 (sirnou patlaninu) a srovnat hormony? Už to tu čtu dlouho a nemohu se dočíst, co je hlavní příčinou. Ten vysoký tlak se týká mého otce, přemýšlela jsem, že mu doporučím epsomskou sůl. Otec má problémy s nadledvinovou únavou, nevím, jestli doplňování draslíku je z toho důvodu vhodné.

Moc děkuji.

Jarda — úte čec 24, 2018 7:24 am
krasnagadgetka píše:
Prosím Vás,

vysoký krevní tlak lze snížit pomocí draslíku a hořčíku? Nebo se ještě k tomu musí přidat omega 3 (sirnou patlaninu) a srovnat hormony? Už to tu čtu dlouho a nemohu se dočíst, co je hlavní příčinou. Ten vysoký tlak se týká mého otce, přemýšlela jsem, že mu doporučím epsomskou sůl. Otec má problémy s nadledvinovou únavou, nevím, jestli doplňování draslíku je z toho důvodu vhodné.

Moc děkuji.

Tak hořčík určitě, draslík se může vyzkoušet, srovnat hormony je velice vhodné a asi by to chtělo minimálně základní odmoření od malých šmejdů. Draslík nemusí nutně vyvolávat problém záleží na výsledku vlasové analýzy.

Alopat — úte čec 24, 2018 11:24 pm
krasnagadgetka píše:
Prosím Vás,

Moc děkuji.

Asi proto, že na takováto zjištění si každý musí přijít sám nebo si vědomosti zaplatit.

krasnagadgetka — ned dub 07, 2019 10:08 pm

Nechala jsem si dělat krevní testy a mám problém s cholesterolem:

serum triglyceridy - 0,72 mmol/l
serum HDL cholesterol - 0,79 mmol/l
serum LDL cholesterol - 2,9 mmol/l
HDL cholesterol - 3,21 mmol/l
Celkový cholesterol HDL poměr - 5,1

Jak mohu prosím zvýšit ten HDL cholesterol, stačí do stravy přidat více omega 3? Nebo je problém jinde?
Moc děkuji.

Jarda — pon dub 08, 2019 12:38 pm
krasnagadgetka píše:
Nechala jsem si dělat krevní testy a mám problém s cholesterolem:

serum triglyceridy - 0,72 mmol/l
serum HDL cholesterol - 0,79 mmol/l
serum LDL cholesterol - 2,9 mmol/l
HDL cholesterol - 3,21 mmol/l
Celkový cholesterol HDL poměr - 5,1

Jak mohu prosím zvýšit ten HDL cholesterol, stačí do stravy přidat více omega 3? Nebo je problém jinde?
Moc děkuji.

Můžete vyzkoušet, ale většinou za tím stojí rozhozené hormony konkrétně deficit progesteronu.

krasnagadgetka — pon dub 08, 2019 1:05 pm
Jarda píše:
Můžete vyzkoušet, ale většinou za tím stojí rozhozené hormony konkrétně deficit progesteronu.

To mi přijde divné. Vždy jsem měla cholesterol v pořádku. Potom jsem začala užívat progesteronový krém, začala jsem trpět depresemi a ten hodný cholesterol se mi snížil. Tak jsem ten krém přestala brát a už nemám problém s depresemi!

Jarda — pon dub 08, 2019 6:01 pm
krasnagadgetka píše:
To mi přijde divné. Vždy jsem měla cholesterol v pořádku. Potom jsem začala užívat progesteronový krém, začala jsem trpět depresemi a ten hodný cholesterol se mi snížil. Tak jsem ten krém přestala brát a už nemám problém s depresemi!

Pochopitelně je to jenom jedna z možností i když asi nejběžnější jinak těch možností je mnoho například deficity vitamínů rozpustných v tuku třeba nepoměr D a A nevhodný poměr omega mastných kyselin, vysoké železo a mnoho dalších faktorů.

pefi — pát dub 12, 2019 9:38 pm

Cholesterol byva reakce tela na zanet. Cholesterol nereste, reste vse ostatni a cholesterol se spravi sam. Kdyz tak zkuste B3 niacin jako kyselinu nikotinovou a nejspis se vam vylepsi i cholesterol. Niacin telo spotrebovava pri zanetu a fakt to pomaha.
Prectete si ale co to je niacin flush, at se neleknete.

krasnagadgetka — ned dub 14, 2019 7:21 pm
pefi píše:
Cholesterol byva reakce tela na zanet. Cholesterol nereste, reste vse ostatni a cholesterol se spravi sam. Kdyz tak zkuste B3 niacin jako kyselinu nikotinovou a nejspis se vam vylepsi i cholesterol. Niacin telo spotrebovava pri zanetu a fakt to pomaha.

Moc děkuji.

V mojí rodině každý užívá omega 3, 6 ,9 a přitom mají ve stravě podle mě hodně omega 6 a nezdravých tuků, při tom je tedy tento doplněk spíše na škodu, jestli tomu dobře rozumím?

Dodávat omega 3 v mém případě by to asi ale chtělo? Nevím, jaký doplněk stravy si koupit. Jeden jsem si koupila, ale nedělal mi dobře na žlučník a hodně čtu o tom, že ty doplňky stravy s omega 3 obsahují většinou rybí olej, který je žluklý a plný těžkých kovů.

Nebo mám třeba začít konzumovat více olivový olej a hlídat si příjem omega 6 a bude to stačit? Ty vitamíny B řeším, chci jít na krev, ale to už je pouze následek a né příčina? Myslím, že příčina je v tom, že jsem si ty tuky poslední dobou nehlídala a jedla hodně omega 6. A celkově mám problém trávit hlavně bílkoviny a možná i tuky.

Děkuji.

Alopat — pon dub 15, 2019 4:43 am

Žlučník jsou nejčastěji tasemnice, škrkavky a střevní prvoci. Zároveň s jejich eliminací by se měl odporoučet Helicobacter pylori a Escherichia coli. Opět jak vidíte se do tohoto orgánu dostane všechno (různá vývojová stádia), stejně jako do mozku, oka a měkkých tkání, kde působí i toxoplasma a mikrofilárie. Vrátnicovou žílu do jater rozšiřuje alkohol a průchod hematoencefalickou bariérou a Bruchovo membránou usnadňují excitoxiny (aspartam, glutamát, atd.). Systémová candida s mozkovou mlhou je důsledkem vychytávání rtuti a výměšků parazitů a syndromu propustného střeva, nedosáhne však na neurotoxiny malých a velkých šmejdů spojovaných s psychikou. Jste šťastnější, když víte, co způsobuje Vaše problémy?

pefi — pon dub 15, 2019 11:10 am

krasnagadgetka: Cholesterol vám zvedá i to, že kouříte. Když dodáte omega 3 a niacin, tak tělo bude schopné lépe hojit záněty, které z nějakého důvodu ve vašem těle vznikají. LDL cholesterol tělo používá jako náplast na zranění, jakmile se rána zahojí, tak HDL odstraní plát z LDL cholesterolu. Honba za snižováním cholesterolu vyplývá z nepochopení funkce cholesterolu. Cholesterol je příznak, nikoliv podstata problému.

Zdrojem omega 3 by měl být i olej z lněných semínek, ale musíte ho koupt někde, kde ho mají skladovaný v chladnu a musíte ho sama skladovat v ledničce.

Jako podporu trávení tuků používám GB-3:
https://www.biocoherence.eu/en/shop/gb3/
Začíná se od jedné tabletky denně a cílem je dostat se na 3 tabletky 3x denně - já to užíval po jídle. Po cca měsíci pravidelného užívání cca 6 až 9 tablet denně mě začal lehce "tlačit" žlučník a

Alopat píše:
Žlučník jsou nejčastěji tasemnice, škrkavky a střevní prvoci. Zároveň s jejich eliminací by se měl odporoučet Helicobacter pylori a Escherichia coli. Opět jak vidíte se do tohoto orgánu dostane všechno (různá vývojová stádia), stejně jako do mozku, oka a měkkých tkání, kde působí i toxoplasma a mikrofilárie. Vrátnicovou žílu do jater rozšiřuje alkohol a průchod hematoencefalickou bariérou a Bruchovo membránou usnadňují excitoxiny (aspartam, glutamáta, atd.). Systémová candida s mozkovou mlhou je důsledkem vychytávání rtuti a výměšků parazitů a propustnostného střeva, nedosáhne však na neurotoxiny malých a velkých šmejdů spojovaných s psychikou. Jste šťastnější, když víte, co způsobuje Vaše problémy?

Nejsem šťastnější, Vy mi tady pořád píšete o parazitech a já stejně nevím, co s tím. Jestli má cenu nějak řešit, o jakého parazita jde nebo co s tím?

krasnagadgetka — úte dub 30, 2019 12:21 am
pefi píše:

Ten B3 jako niacinamid nemám užívat? Ten mám doma a tu kyselinu nikotinovou jsem nesehnala. V čem je rozdíl?
Děkuji.

Alopat — úte dub 30, 2019 1:26 am
krasnagadgetka píše:
Nejsem šťastnější, Vy mi tady pořád píšete o parazitech a já stejně nevím, co s tím. Jestli má cenu nějak řešit, o jakého parazita jde nebo co s tím?

Pokud se problémy průběžně neřeší odčervením, tak dříve nebo později následuje chirurgie a poté onkologie. Prostě proto, že osídlí sousední orgán. Při doplňování vitamínů a minerálů, které Vám šmejdi uzmou, počítejte s tím, že běžný multivitamín stačit nebude a možná se klasickou cestou, kvůli nežádoucímu osídlení střev, ani nevstřebá. Rovněž bych byl velmi obezřetný v tom, aby se nadměrným příjmem živin nerozšiřovaly jejich kolonie a předem bych si zjistil, po čem rostou (prosperují) a po čem se nacpou doopravdy až k prasknutí (otráví se potravním doplňkem). Pokud je však neuspokojivý zdravotní stav způsoben pouze dlouhodobým zanedbáváním výživových norem, tak by mohlo doplňování zásob pomoci.

krasnagadgetka — čtv kvě 02, 2019 9:21 pm
Alopat píše:
Pokud se problémy průběžně neřeší odčervením, tak dříve nebo později následuje chirurgie a poté onkologie. Prostě proto, že osídlí sousední orgán. Při doplňování vitamínů a minerálů, které Vám šmejdi uzmou, počítejte s tím, že běžný multivitamín stačit nebude a možná se klasickou cestou, kvůli nežádoucímu osídlení střev, ani nevstřebá. Rovněž bych byl velmi obezřetný v tom, aby se nadměrným příjmem živin nerozšiřovaly jejich kolonie a předem bych si zjistil, po čem rostou (prosperují) a po čem se nacpou doopravdy až k prasknutí (otráví se potravním doplňkem). Pokud je však neuspokojivý zdravotní stav způsoben pouze dlouhodobým zanedbáváním výživových norem, tak by mohlo doplňování zásob pomoci.

Možná byl dříve zdravotní stav neuspokojivý pouze dlouhodobým zanedbáváním výživy, nyní už vím, že mám problém s kandidou. Takže nyní už pouze doplňování zásob nepomůže?
Zdali suplementace stačí nebo ne poznám třeba z vlasovky?
Jak poznám, po čem rostou a po čem se otráví? To slyším poprvé, že by jim mohl nějaký doplněk pomáhat.
Já pořád nevím, co myslíte tím odčervováním. Pokud bude problém ještě jinde než jen s candidou, jak mohu vědět, jaký doplněk použít?
Proč mi nikdy neporadíte konkrétně?

Alopat — pát kvě 03, 2019 3:10 am

Na candidu by měl stačit prémiový odstředěný kokosový tuk nebo nějaký kvalitnější lisovaný za studena (nesupermarketový a spíše dražší), příp. wild oregano oil. Pokud by toto nezabralo, tak následuje zkoušení přírodních antiparazitik v různé síle anebo měření, které Vám ukáže jaké léky použít. V Tutzingu je dosud v provozu ordinace Dr. Med. Ingrid Fonk, kde v Rusku sídlí Olga Ivanovna Jelisejevová si zájemci musí dohledat v azbuce, z hlavy si adresu kliniky nepamatuji.

Po čem z béček rostou a po čem se otráví poznáte snadno, když znáte účinky léků a pročítáte vědecké studie před tím než něco pozřete. Folát považuji za rizikový a větším množstvím riboflavinu se mikroorganismy mohou i přežrat (od určitého množství se pro ně stává již toxickým).

krasnagadgetka — pát kvě 03, 2019 11:28 pm
pefi píše:

Co si myslíte o tomto? Děkuji
Některé obavy byly vyvolány studií o riziku mrtvice u lidí užívajících niacin. V jedné velké studii lidé, kteří užívali vysoké dávky niacinu, měli dvojnásobně vyšší riziko mozkové příhody ve srovnání s těmi, kteří neužívali niacin.

pefi — pát kvě 03, 2019 11:49 pm

A v te studii slo o niacin v podobe kyseliny nikotinove, nebo o jinou formu ?
Co ja vim tak problematicke jsou hlavne slow resease formy.
Kyselina nikotinova by ze vsech tri obvyklych forem B3 mela byt nejbezpecnejsi, jen ten flush nemusi byt prijemny.

krasnagadgetka — sob kvě 04, 2019 1:17 am
pefi píše:
A v te studii slo o niacin v podobe kyseliny nikotinove, nebo o jinou formu ?
Co ja vim tak problematicke jsou hlavne slow resease formy.
Kyselina nikotinova by ze vsech tri obvyklych forem B3 mela byt nejbezpecnejsi, jen ten flush nemusi byt prijemny.

Teď koukám, že mám doma Niacin non-flush (100 mg=625% ddd) je to niacinamide. U toho niacinu je blbé, že se asi nedá nijak zjistit, kolik ho má člověk v krvi? Mám si koupit niacin flush? Jestli tomu dobře rozumím, tak díky tomu flushy se pozná, kolik toho vitamínu B3 člověk má? Nebo? :-)
Teď čtu, že nadbytek niacinu vede k jaterním poruchám.
Děkuji.

krasnagadgetka — sob kvě 04, 2019 1:22 am
Alopat píše:
Na candidu by měl stačit prémiový odstředěný kokosový tuk nebo nějaký kvalitnější lisovaný za studena (nesupermarketový a spíše dražší), příp. wild oregano oil. Pokud by toto nezabralo, tak následuje zkoušení přírodních antiparazitik v různé síle anebo měření, které Vám ukáže jaké léky použít. V Tutzingu je dosud v provozu ordinace Dr. Med. Ingrid Fonk, kde v Rusku sídlí Olga Ivanovna Jelisejevová si zájemci musí dohledat v azbuce, z hlavy si adresu kliniky nepamatuji.

Po čem z béček rostou a po čem se otráví poznáte snadno, když znáte účinky léků a pročítáte vědecké studie před tím než něco pozřete. Folát považuji za rizikový a větším množstvím riboflavinu se mikroorganismy mohou i přežrat (od určitého množství se pro ně stává již toxickým).

Já myslela, že všechny vitamíny a minerály pokud je člověk dodává jak má, pouze pomáhají. Co přesně mám v těch studiích hledat? Nikde přeci není uvedeno, zdali živí candidu.
Jak to myslíte s tím riboflavinem?
Děkuji.

krasnagadgetka — sob kvě 04, 2019 11:19 pm
Alopat píše:
Když už, tak než kandidu, na kterou jste se upnula, bych řešil imunitu. Riboflavin metabolism
http://www.llamp.net/?q=Riboflavin%20metabolism

Děkuji, ale to vy tady pořád řešíte parazity. Mě kandida dříve vyšla z testu u doktora ve stolici.

Jarda — ned kvě 05, 2019 10:44 am
krasnagadgetka píše:
Děkuji, ale to vy tady pořád řešíte parazity. Mě kandida dříve vyšla z testu u doktora ve stolici.

Vy stále nechápete že kandida není příčina, ale důsledek.

Alopat — ned kvě 05, 2019 2:07 pm
krasnagadgetka píše:

Řešit imunitu a parazity je to samé, akorát výkyvy v imunitě lidé lépe přijmou a zároveň je nebudou mást nepřesné nemocniční testy. Že se daný člověk potýká s parazity vidím i z imunologického rozboru krve, mnohdy i souhru několika druhů, ale můžete mi zkusit vysvětlit, proč se zrovna u deprese (stejně jako "autoimunity") projevuje nerovnováha imunitní odezvy Th1/Th2 obvyklá pro nákazy, když se podle mainstreamových bílých plášťů jedná o duševní poruchu bez fyzické příčiny? Jestli to zvládnete, tak si budu sypat popel na hlavu, chodit s máslem na hlavě a z nemocnice se nejspíše stane ráj na zemi, kde budou lidé vstávat ze smrtelného lože.

Electroacupuncture is superior to fluoxetine (Prozac) in improving the TH1/TH2 cytokine ratios in depressed patients.
http://www.greenmedinfo.com/article/electroacupuncture-superior-fluoxetine-prozac-improving-th1th2-cytokine-ratios

Mojzo — ned kvě 05, 2019 4:27 pm
Alopat píše:
Řešit imunitu a parazity je to samé, akorát výkyvy v imunitě lidé lépe přijmou a zároveň je nebudou mást nepřesné nemocniční testy. Že se daný člověk potýká s parazity vidím i z imunologického rozboru krve, mnohdy i souhru několika druhů, ale můžete mi zkusit vysvětlit, proč se zrovna u deprese (stejně jako "autoimunity") projevuje nerovnováha imunitní odezvy Th1/Th2 obvyklá pro nákazy, když se podle mainstreamových bílých plášťů jedná o duševní poruchu bez fyzické příčiny? Jestli to zvládnete, tak si budu sypat popel na hlavu, chodit s máslem na hlavě a z nemocnice se nejspíše stane ráj na zemi, kde budou lidé vstávat ze smrtelného lože.

Electroacupuncture is superior to fluoxetine (Prozac) in improving the TH1/TH2 cytokine ratios in depressed patients.
http://www.greenmedinfo.com/article/electroacupuncture-superior-fluoxetine-prozac-improving-th1th2-cytokine-ratios

Pokud to teda chápu dobře, tak byste na většinu dnešních nemocí doporučil glukany, vit C, řasy, kolostrum, propolis, bylinky (bazalka, rozmarýn, oregano, česnek a olej z černého kmínu) a když to nepůjde po dobrém tak terpentýn - k tomuto skvěle vyločovat aby se v člověku nic nehromadilo a pak by teoreticky člověk neměl mít žádný problém, když bude správně myslet, říkám to správně?

Alopat — ned kvě 05, 2019 6:58 pm

Skvěle trávit a vylučovat budete už druhý den poté, co si vezmete správné antiparazitikum, které zabere. Alespoň u mě to tak bylo, mávnutím kouzelného proutku, bez ohledu na předchozí průjmy a špatnou tvorbu žluči.

krasnagadgetka — ned kvě 12, 2019 11:42 pm
Alopat píše:
Když už, tak než kandidu, na kterou jste se upnula, bych řešil imunitu. Riboflavin metabolism
http://www.llamp.net/?q=Riboflavin%20metabolism

Bohužel tomu článku opravdu nerozumím a to jsem si skoro každé slovo přeložila do češtiny.

Můžete mi vysvětlit tyto věty prosím?Nevím, co tím chtějí říct.

I když nedostatek riboflavinu v růstovém médiu nevedla k žádné zpomalení růstu parazitů P. falciparum kultivovaných erytrocyty, studie in vivo ukázaly souvislost deficitu riboflavinu s nepříznivými účinky na růst parazitů.

Může naznačovat, že zásoba riboflavinu v erytrocytech je dostatečná k doplnění parazitů [ 1 ].

Klinická studie u dětí infikovaných malárií s nedostatkem riboflavinu poukázala na to, že počet parazitů je u těchto dětí nižší než u dětí s riboflavinem v normálním rozmezí, i když děti s nedostatkem riboflavinu se zotavily pomaleji [ 2 ].

Naproti tomu nedávná studie Akompongaet al prokázali, že léčba infikovaných erytrocytárních buněk riboflavinem po dobu 24 hodin vede k redukci hladin parazitů oxidovaného hemoglobinu o 55%, hemozoinu o 50% a velikosti vakuoly potravin o 47%. Léčba po dobu 48 hodin navíc vedla k dalšímu snížení velikosti vakuol v potravinách a inhibici asexuálního růstu Plasmodium [ 3 ]. To může naznačovat toxicitu vyšších koncentrací flavinů v P. falciparum a je třeba provést další studie, aby se pochopila úloha riboflavinu v metabolismu a růstu apicomplexanu. Transportéry, které se podílejí na transportu riboflavinu přes membrány parazitů, nejsou dosud identifikovány v P. falciparum ani vT. gondii .

Alopat — pon kvě 13, 2019 10:35 am

Žádné složitosti v tom nehledejte, pro tento druh parazitů je riboflavin klíčový a jeho dostupnost rozhoduje o velikosti kolonie, i když je pro ně ve vyšších dávkách toxický. Jinými slovy napomáhá růstu a plodnosti nejenom člověka, ale i jeho nežádoucího osídlení a doplňováním nesprávných dávek si bez odstranění příčiny nedostatku některých vitamínů skupiny B (včetně kyseliny listové, neboť snížením metylace tělo bojuje s nákazou) můžete zavařit a správných (jak bylo popsáno na léčbě nakažených erytrocytů vysokými dávkami riboflavinu) možná i polepšit. Každopádně dlouhodobě setrvávat v nedostatku vitamínů a minerálů nelze, protože to způsobuje viditelné choroby, ale je třeba zároveň s tím odstraňovat jejich pro někoho neviditelné původce.

Alopat — ned čec 07, 2019 2:37 pm

Zde máte příklad z onkologického výzkumu, jak lze inhibitor riboflavinu (Vitamínu B2) použít k regulaci raka alias kolonie breberek, prostě se přivře vstup (opakem je nechat je jím přežrat doslova až k prasknutí, což kupodivu také funguje zejména v kombinaci s rostlinnými jedy celých nezpracovaných potravin) a způsobí nedostatek tvorby ATP. Obdobný způsob metabolické tentokrát už samoléčby provádí naše tělo během stresové reakce na nákazy snižováním metylace http://jdem.cz/fbbsz7 (mnohdy vrozené) a vypínáním systému tvorby žaludeční kyseliny (získané).

Targeting flavin-containing enzymes eliminates cancer stem cells (CSCs), by inhibiting mitochondrial respiration : vitamin B2 (Riboflavin) in cancer therapy
http://usir.salford.ac.uk/id/eprint/44865/
Co to je methylace a proč jí trpí 70% populace? Pojďme se podívat na mthrf defekt zblízka!
https://www.nejkvalitnejsi-suplementy.cz/jmsblog/blog/63_co-to-je-methylace-a-pro-j-trp-70-populace-pojme-se-podvat-na-mthrf-efekt-zblzka