Dobrý den,
moc Vás prosím o radu.
Čím je převážně zůsoben vysoký tlak? Moje maminka ( 56 let) vždy měla nízký tlak, ale asi tak poslední rok se jí stává, že jí hrozně vyletí, před nedávnem měla třeba 170 / 140! najednou v noci a pak jí to zase přejde.
Už roky má skoro pořád průjem, snažím se jí přesvědčit, aby si dělala klystýr, že musí mít ve střevech něco špatného, ale zatím marně...Zkoušela pít hodně šťávy z odšťavovače, ale pak už z ní šla jen voda, pořád hrozný průjem, takže přestala. Teď znovu začala po malých dávkách.
Je možné, že zanesená střeva mohou mít vliv na tlak?
Kromě toho, od té doby, co jí ten tlak tak zlobí, se jí často motá hlava a dělá jí hrozné problémy číst jakýkoliv text, na TV ani do počítače se nemůže vůbec dívat, oči se jí "rozjíždí", je to prý hrozně nepříjemné. Setkal jste se tímto problémem někdy?
Hrozně ráda bych jí pomohla, nebo alespoň něco poradila,
jaké ovocné či zeleninové šťávy jsou vhodné na vysoký tlak?
Předem moc díky za odpověď,
zdravím Zuzana
Vysoký tlak má více příčin, ale naprosto nejběžnější jsou zanesené cévy. Stav střev souvisí prakticky se vším, co popisujete a ještě bych se zabýval játry, které právě ovlivňují oči. Jedná se podle všeho o toxemickou otravu organizmu, kterou se tělo snaží eliminovat častým průjmem. Pravděpodobně jde o zásadně špatnou životosprávu a pravidelné čištění střev je rozhodně na prvním místě. Další krok je likvidace patogenních breberek, zde pro rychlejší postup doporučuji v laboratoři nechat vyšetřit stolici a zjistit, co případně ve střevech je špatně. Pokud se týká šťáv, tlak nejrychleji srazí následující směs. Okurka 450 ml a cibule 50 ml, toto množství 1x denně. Není sice zrovna chutná, ale zase je účinná, silně ředí krev a čistí cévy. Po dobu jejího užívání doporučuji pravidelně kontrolovat tlak a pokud jsou užívány léky na ředění krve, je třeba jejich dávky snížit, nebo dokonce úplně vynechat.
Dobrý den,mé problémy trvají půl roku.Začalo to infekcemi moč. cest,které trvají do dnes.Rozjížděli se mi oči a při řeči se mi dělalo nevolno,když jsem šla k lékaři zjistil mi vysoký krevní tlak,který mi pořád vyskakoval.Neustale mi dávali prášky na infekce a na tlak ale stav se zhoršoval tím že mě už potom nejen pálel močový měchýř ale i stolice i žaludek.A měla jsem hořko v ústech.Byla jsem na různých vyšetřeních kde mi zjistili hormonální gynekologické změny potom na játrech ložisko-tukové a zvětšené játra.Ještě aby toho nebylo málo chodím na neurologii, protože se mi stahují svaly na krku a obličeji.A myslím si že ten vysoký tlak musí mít nějakou příčinu s těmahle problémama, protože do té doby jsem byla zdravá.A nevím jak si pomoci tak vás prosím jestli byste mi nedokázal pomoci.
Předem děkuji Ševčíková
To, co popisujete by se dalo vyhodnotit jako celková acidóza, což je masivní překyselení organismu, další je velký nedostatek důležitých minerálů a poslední je nedostatek vitaminů, konkrétně v tomto případě především nedostatek vitaminu C. Všechny tyto oblasti je potřeba srovnat víceméně naráz, jednotlivě to nebude mít asi zásadní význam. Co se týká překyselení můžete vyzkoušet metodu uvedenou v předchozím příspěvku, to znamená okurku ve velkých dávkách, nebo okurku s cibulí a tím si porovnat pH na správné hodnoty. Co se týká minerálů doporučoval bych doplnit masivně hlavně vápník a hořčík, optimálně v organické formě, můžete vyzkoušet ve větším množství například rozemletý neloupaný seznam, nebo si přímo koupit v racionální výživě pastu tachini. U vitamínu C se vůbec nemusíte zabývat obecně doporučovanými denními dávkami, kupte si vitamín C 1000 mg se šípky a tento dávkujte tak, že první den si dáte tak 2 až 3000 mg, pak každý den budete přidávat 1000 mg až do té doby, než se dostaví průjem. Prakticky to je již stav, kdy tělo další vitamin C nepotřebuje, asi 1000 až 2000 mg uberete a budete nadále užívat tuto vysledovanou dávku, jako nezbytnou na zlepšení svého zdravotního stavu a problémů, které máte.
Dobrý den, Jardo,
chtěla bych se zeptat, co byste doporučoval ve Vámi předepsaném jídelníčku pozměnit pro úpravu vysokého tlaku. Na jaké potraviny a šťávy se mám nejvíce zaměřit?
Vysoký tlak je čistě záležitostí překyseleného krevního řečiště. Krvinka má větší průměr, než krevní vlásečnice jimiž se musí pohybovat a při tom se musí z kuličky deformovat na oválek. Představte si to jako když do hadice strkáte míček trochu většího průměru. A teď ta vaše situace, při vysokém tlaku jsou krvinky vlivem kyselin slepeny do řetízků a ty již do trubičky nacpete opravdu těžko. Nastává špatné zásobování kyslíkem a tělo tedy přidá tlak na pumpě, což vydrží pouze do té doby, než vy přidáte další kyseliny a tělo musí zase přidat tlak, protože řetízky krvinek jsou zase delší. Takto to jde do doby, než někde oslabená roura praskne a je vše vyřešeno. Z výše uvedeného plyne, že pokud krvinky kyseliny slepují, tak je logicky zásady rozlepují a vše pak zase funguje jak má. Nejvhodnější jsou tedy extrémně zásadité potraviny, jako okurky, meloun a ředkev, které mají pH 9 a rychle srovnají překyselení, čímž vám automaticky klesne tlak. V nouzi se dá občas použít i běžná jedlá soda, cca 5-8 g, ve sklenici teplé vody.
Moc děkuji.
Jen ještě pro upřesnění.
Ředkev a meloun - jakéko-li druhy?
Jelikož jsem si dovolila vysadit léky - na vysoký tlak a antidepresiva - a náhodou se budu cítit špatně - na to mohu vyzkoušet také to "v nouzi?"
Jinak - pokud dodržuji Váš jídelníček a některé očistné techniky, které doporučujete, (takové, které jsem dosud nastudovala a zvládla!), cítím se dobře a obejdu se bez léků - obou! Tlak mám bez léků - pokud jsem v klidu - 140 na 80, tak snad to půjde ještě trochu dolů. Horší je to, když se rozčílím - před týdnem - 160 na 100. To musím ještě nějak eliminovat.
Meloun pouze vodní a ředkev jakákoliv. To v nouzi platí pro tlak, na deprese je nutný ve velkých dávkách hořčík. Dolu to určitě půjde já mám tlak jak v 18 letech a to nasírání zvládnete hořčíkem.
Moc díky a zdravím
Dnes jsem ráno vstala a cítila jsem, že mám velmi nateklé ruce a nohy. Celkově jsem dnes velmi unavená a nateklá. Mám 2. den silnou menstruaci a včera jsem neměla čas si v poledne udělat salát, tak jsem zašla do školní jídelny a dala jsem si 5 knedlíčků z kvasnicové polévky a asi 5 malých nočků a k tomu špenát, který byl dle mého názoru přesolený. Ale to nemohu moc posoudit, jelikož už přes týden vůbec nesolím a dodržuji dost striktně Váš jídelníček. Večer jsem si dala šťávu z okurky, červené řepy a brambor a neodolala jsem krajíci celozrného chleba.
Může být můj ranní stav způsoben tím poledním jídlem z předešlého dne? Už dlouho jsem se necítila tak bídně.
Jindy při menstruaci mě bolí břicho - to se nyní neobjevilo.
Ráno jsem si udělala klystýr, a štávu z grepů, mrkve a jablek a v 10. 00 jsem snědla 1/5 pomeranče - už je mi lépe, ale nateklá jsem stále.
To samozřejmě může, protože zvláště potraviny vyrobené pomocí kvasnic, tělu dávají dost na frak a ve vašem případě bych si s tím opravdu nehrál. To samé se týká i toho celozrnného chleba u něhož pochybuji, že by šlo o něco jedlého, bez kvalitní chemie, kterou výrobci dávají už naprosto všude a pak se nedivte tomu stavu. Otoky dobře likviduje cibulová šťáva, ale není moc dobrá a tak maximálně 50 ml denně, optimálně smíchaná s okurkovou.
Děkuji
..a ještě. Je v mém stavu dobré pojídat denně sirnou patlaninu?
To záleží na vaší chuti, já ji dávám vždy do snídaně a mnohdy když mám pacienta, tak s tím vydržím i do 19 hodin večer zcela bez potíží a hladu. Jde to různě dochutit a aplikovat téměř do každého ovocného i zeleninového jídla, případně s medem ji sníst pouze samotnou, jako přesnídávku.
Dobrý den, Jardo,
tak už 14 dní dodržuji Vaše rady včetně jídelníčku. Dělala jsem si minulý celý týden ráno klystýry. Nyní 1 x za 2 dny. Také každé ráno někdy i přes den dělám výplach dutin.
Tlak i bušení srdce se velmi srovnalo - bez léků - za což jsem Vám velmi vděčná, ale zhoršily se otoky na rukou. Tak nateklá jsem nebyla ani před začátkem očisty. Podle vašich rad piji cibulovou šťávu v kombinaci s okurkou. Otoky na chvíli ustoupí a pak se zase objeví. Konrétně např. Dnes ráno jsem byla nateklá, v 9. 30 jsem vypila šťávu z jedné okurky a 1 středně velké cibule. Otoky do 40 minut ustoupily a kolem 12. hodiny jsem zase otekla. Někde na Vašich stránkách jsem četla, že nemocný člověk by měl omezit i přísun semen. Mám to udělat - nebo co ještě dělám špatně či nedostatečně. Nebo jsem netrpělivá? Prosím, poraďtě.
A ještě něco. Nedaří se mi dělat klystýr ráno po vlastní defekaci - nedostavuje se - nevím, co mám pro to udělat.
Ty otoky jsou signalizace špatného vylučování škodlivin, nepíšete jakou máte stolici a patrně nemáte stále srovnané pH. Nikde sice o tom nepíšete, takže se pouze domnívám, že stále bojujete s překyselením. Napište mi jak se vám v průběhu dne pohybuje pH moče. Také nic nepíšete o solení, které může v takovémto případě vadit i v minimálních dávkách a kuchyňskou sůl je potřeba zcela vynechat. Na zlepšení defekace nasaďte domácí kefír, minimálně 0,5litru denně a pokud to bude potřeba klidně i více. Stolici také podpoří syrový listový špenát a jemně strouhaná mrkev. Semena jsou většinou kyselinotvorná, tak se změřte na zásadité druhy, třeba mandle. Vhodné by bylo pročistit i ledviny, na což můžete nakoupit dva velké melouny a celý den do sebe ládovat jenom melouny a melounovou šťávu z té melounové kůry, bez toho tvrdého zeleného obalu. To pak budete čůrat jako hasič a ledvinám to velice prospěje.
Melouny - to je to nejlepší, co jste mi mohl nabídnout - zítra je kupuju. Zdar hašení!!! Moč - pH moči (všiml jste si - ne PH - sice už si nepamatuju proč, ale takhle to snad tomu pánovi vyhovuje) stále neměřím. Ani v jedné lékárně po celé Kutné Hoře a Čáslavi nemají, objednala jsem si 2 balení na netu před týdnem a stále nic - budu se více snažit. Nesolím vůbec - ani himalájskou. Kefír určitě zkusím, máme tu ve vsi možnost odběru čerstvě dojeného mléka - houbu mám v mrazáku - začnu.
Stolici jsem měla bez klystýru jen jednou - byla to ta co popisujete jako že je v pořádku.
Zatím děkuji a zdravím
To pH máte opravdu správně, ale to měření ne, to je základ vědět co se ve mně děje. Nesolit vůbec vám také nemusí prospívat, to jde jen nějakou dobu a pak mohou chybět minerály, minimálně solanku z himálajské soli by jste měla pít. Kefír je výborná potravina a uvidíte, že stav se velice rychle upraví.
Kolik soli mám dát do 1,5 litru lahve vody?
Otoky se již druhý den neobjevily, kefír se vyrábí. Na pH měření se zatím nic nezměnilo, objednávám ještě znovu na jiných stránkách. Jinak se cítím velmi dobře.
Jen ještě - máte někde na svých stránkách popsanou výrobu kefíru z Tibet - houby. Vím, že jste mi při konzultaci říkal něco o tom, že bych ji neměla oplachovat - nebo se pletu? Bylo to hodně informací. Všude na netu v návodech je napsané proplachování od slizu.
A ještě z jiného soudku. Nechi ve fóru dělat nepořádek. Nemohu najít nic o nachlazení u dětí. Je tady nějaké takové vlákno? Myslím, že my ženské bychom ho uvítaly.
Jinak - opět moc děkuji.
Pokud myslíte himálajskou sůl, tak cca 1/3-1/2 lžičky. Zatím ne, to bylo v tomto čísle časopisu Recepty prima nápadů, tak se po něm podívejte. Ano neoplachovat, ten sliz je to nejlepší, co nám příroda poskytuje a umí vyléčit i rakovinu střeva. Pokud není, tak ho klidně založte, můžete použít vyhledávání, sám to mnohdy dělám, je to již dost obsáhlé.
Jenom se ujišťuji - mléko mám z místního zemědělského družstva. Všude je psáno, že mám mléko převářet. Pochopila jsem, že na kefír ho převářet nemám. Je to tak?
Ano, čím méně budete do přírodních zákonů zasahovat, tím méně budete mít zdravotních potíží.
Tak jo - mám Phan - TRIPHAN. Ráno pH moči mezi 6 - 7. Slin spíše k 7. Nevím, kde berete ty desetinné hodnoty v číslech?
Tlak mám už tři dny - 120/66, 113/65, dnes ráno 108/65.
Bušení se téměř neobjevuje.
Na ty desetiny jsou tyto pH papírky opravdu nepřesné, to prostě musíte odhadnout podle té barvy, zda je to více k pH 6, nebo k pH 7, případně uprostřed a z toho ty desetiny. Jinak mám na prodej pár kusů kvalitních pH papírků z USA, což dám do inzerce, ty mají mnohem vyšší přesnost a odečítají se ihned po namočení, čili se na nic nemusí čekat. Vidíte, že tlak krve si může člověk srovnat kdy chce a není to takový problém, stačí jenom chtít.
Ano - velmi mě to překvapilo. Je to tedy s velkým sebezapřením a s takovým vedením jako mám já to opravdu složité není. Že se takhle rychle zbavím problémů, které mě téměř 4 roky děsí...!!??Takže opět mi nezbývá nic jiného než moc Vám poděkovat.
Dobrý den.Jistě ne náhodou jsem našla Vaše úžasné rady,ráda bych si to shrnula.Je mi 36 let,kojím a od porodu mne trápí vyšší krevní tlak.Minulý týden jsem měla hypertenzní špičku (180/100),poté jsem byla trochu nucena začít brát antihypertenzíva.Ráda bych je ale časem vysadila.Beru Regalen od fy Energy a Fytominerál.Dnes jsem začala vyrábět kefír z tibetské houby.Poradíte ještě něco navíc?Tlak mám i s léky 140/90.Děkuji.
Ještě malá poznámka-kefír mi prostě nechutná
.Mohla bych si ho vylepšit lžičkou medu nebo javorového sirupu,aniž bych tím snížila jeho účinky?Děkuji ![]()
Cokolvek k nemu pridas, tak ucinky neznicis, akurat sa moze zhorsit travenie. Je pravda, ze vtedy mozu poklesnut aj ucinky, kedze bude dlhsie stat v zaludku, znici sa viac bakterii.
Osobne sa mi s medom netravi prave najlepsie, ovela lepsie je pridat na dochutenie trochu ovocia, alebo ovocne stavy. Napriklad, do 3dcl kefiru pridaj 1dcl pomarancovej stavy, takisto mozes pridat male mnozstvo pomletych lanovych semienok, alebo inych, popripade orechov.
Co se týká toho tlaku, tak musíte dostat do těla draslík a nejjednodušší forma jsou takové ty malé sladké melouny. Z tepelně upravených jídel je to ve slupce pečená brambora a vařené fazole. Také tlak velice dobře snižuje 50 ml cibulové šťávy rozmíchané v 450 ml okurkové šťávy a jednou denně vypít tuto várku. Dávejte si ale pozor, protože to může klesnout hodně rychle a souběžně bude nutné vysadit ty prášky.
Co se týká toho kefíru, tak to vám Xion píše dobře, nejlepší je samotný a prostě si na něj zvyknout, právě ty sladké chutě signalizují, že máte asi v sobě namnoženou kvasinku kandidu. Pokud ji kefírky zlikvidují, což trvá tak 3-4 týdny, tak ty chutě zmizí a obejdete se bez sladkých chutí, které nejsou stejně vaše, to se pouze kandida hlásí o svůj příděl cukrů.
Moc děkuji za odpověď.Pokusím se to pití kefíru vydržet
.Nejde mi ani tak o sladkou chuť,klidně bych si ho i přisolila,spíš mi nechutná ta jeho kyselá chuť.Ale vše je lepší než léky,které mám užívat.Pokud je budu moci vysadit,budu jedině ráda.Ještě jednou moc děkuji.
Právě ta kyselá chuť je to, co léčí a na sladké chutě umírají tisíce lidí. Sice to jejich počínání nechápu, ale já sladkou smrtí zemřít nechci, na rozdíl od většiny ostatních poživatelů metráků cukru, který je dnes přidávám naprosto do všeho.
V tom máte bohužel pravdu.Cukr je snad ve všem.Mně ani nenapadne ho koupit...ovšem když člověk chtěl třeba jen dětskou přesnídávku...bez cukru...to bylo běhání,než jsem ji sehnala.Další rok jsem byla připravená a dělala si vlastní...a bez cukru
.
To je obrovský byznys na dvou stranách, první zisky nese potravinářství, které cukrem zdraví ničí a druhé zdravotnictví, které zničené zdraví jako léčí. Oboje nefunguje ve prospěch člověka, ale ve prospěch peněz, čili je dobré se tomu vyhnout a cukr vůbec nepoužívat.
Rád bych oživil toto téma shrnutím doporučeného na vysoký krevní tlak a jedním dotazem. Tedy podle této diskuze na vysoký tlak je třeba:
- Zajistit přísun hořčíku a céčka
- Denně půl litru šťávy z okurek (plus trochu cibule) a melounu
- Jíst zásadité potraviny – především meloun, okurek apod.
- Kefír z houby na zlepšení trávení
- Doplnit draslík - sladké melouny, vařené fazole a ve slupce pečené brambory, špenát, rajčata ( pokud možno v syrové podobě )
Je ještě něco, co může pomoci?
Zajímá mne jak je to se solením. Klasická kuchyňská sůl s velkým podílem sodíku nebude určitě vhodná, co ale himalájská? Může být užívána v rozumné míře?
Děkuji
- Zajistit přísun hořčíku a céčka
- Denně půl litru šťávy z okurek (plus trochu cibule) a melounu
- Jíst zásadité potraviny – především meloun, okurek apod.
- Kefír z houby na zlepšení trávení
- Doplnit draslík - sladké melouny, vařené fazole a ve slupce pečené brambory, špenát, rajčata ( pokud možno v syrové podobě )
Je ještě něco, co může pomoci?
Zajímá mne jak je to se solením. Klasická kuchyňská sůl s velkým podílem sodíku nebude určitě vhodná, co ale himalájská? Může být užívána v rozumné míře?
Děkuji
Další možnost je omega 3 mastná kyselina a co se týká té soli, tak i tuto opatrně, nebo si udělat směs 6 dílů NaCl a 4díly KCl, to je vlastně neutrální, jako když se nesolí.
Super, děkuji ![]()
Dobrý den,
Jardo obracím se na Vás opět s dotazem týkajícím se mého vysokého krevního tlaku. Za pomocí rad od vás se mi podařilo snížit tlak na cca 145x70 při 50-60 tepech. Znovu jsem tedy začal se sportem konkrétně ledním hokejem, prozatím jen trénink 2x týdně na max 70% (po roce). Co jsem si všiml že při měření po tréninku cca 45 minut kdy teoy mám ještě kolem 80 mám tlak nižší cca 135x70. Jak je to možné?
díky za odpověď
To může způsobovat vypocení během tréninku, kdy ztratíte celkem dost solí a hlavně sodík, který tlak zvyšuje, odchází nejrychleji, proto se kolabujícím sportovcům dává pít slaná voda, protože jsou vyčerpáním odsolení.
Dobrý den!
Mám lehce vyšší tlak od porodu,nicméně stravou a pohybem ho držívám v rozumné míře (130-140/85).Dnes ráno Ph moče cca 6, dala jsem si lžičku sody+melasu+citron.A kolem 11hodiny se mi udělalo špatně,točila se mi hlava,TK 160/100,Ph moče 5.Vždycky mám po kombinaci soda,melasa,citronová šťáva ph kolem 7 až do večera.Uzvávám,že jediné čemu neodolám je káva,takže jsem jako každé ráno jednu měla.Bohužel jsem to nevydržela a nechala do sebe nacpat prášek,kterým se jinak vyhýbám.Nevíte čím mohla být tahle hypertenzní špička způsobena?S kávou končím,i když se mi asi budu sbíhat sliny...Nesolím už několik let.Naprosto nechápu proč se mi to stalo.Teď mne bolí hlava,ale talk je opět v normálu.No a když už jsem u toho,když se něco podobného stane,vím,že se nedoporučuje používat odkyselovací prostředky mezi 10-14.hodinou,je to problém i v těchto případech?Děkuji za vysvětlení.
Nemůžu mít problém, když mám trvale nízký tlak (ale nijak mi to nevadí), pravidelně sportuju a přestala jsem solit (jen občas pár zrnek himalájské soli)?
Hodně to ovlivní i stav tlustého střeva a pokud jste byla nějak přicpaná, klidně může problém vycházet odtud. Jinak samozřejmě nízké pH, prakticky automaticky zvyšuje krevní tlak, protože krvinky se lepí a řetízkují, což je na tlaku ihned znát. Na nějaké přesné časy odkyselování bych se vykašlal, prostě odkyselovat se musíte pokud je to potřeba a ne čekat na nějakou ideální dobu.
To asi není zcela ideální postup, prostě vyzkoušejte dodat větší množství soli a uvidíte, ono ne vždy je vše zdravé zdravé a některé zdravé postupy, pokud se přeženou, tak vedou spíše k dalším problémům.
S tím střevem máte pravdu,mívám s ním problém vždy než dostanu menstruaci.A tu jsem dostala dnes.A je pravda,že asi 2 dny jsem pozorovala zácpu a problém s hemeroidy.Přitom kefírovou houbu piju(a již s velkou chutí) v docela velkém množství.Možná s se mnou zahebaly nějaké hormony:)?
Takže s odkyselováním budu pokračovat a tiše doufám,ýe se obejdu bez léků.Dnes je mi celkem fajn,jen se cítím hodně unavená a to i po téměř 11 hodinách spánku.
Stále se mi dnes jakoby točí hlava, i když tlak mám dobrý a ph taky...už nevím,co bych do sebe naprala,ale na druhou stranu se bojím,abych něco nezvorala.
Stále se mi dnes jakoby točí hlava, i když tlak mám dobrý a ph taky...už nevím,co bych do sebe naprala,ale na druhou stranu se bojím,abych něco nezvorala.
Ono to není o tom co přidat, zpravidla se vyplatí naopak ubrat, čili čistá voda jako jídlo a opakovaný klystýr zajistí zásadní zlepšení prakticky ihned. Také pokud jde o pravidelný problém spojený s menstruací, tak se mu dá i předcházet a třeba jíst pár dní předem Lepicol, nebo Sanogel, což by mělo také pomoci.
Tak i když jsem byla zasaditá až běda
,bez léků by mne nepustili z nemocnice.A abych řekla pravdu,měla jsem o sebe takový strach a bylo mi tak zle,že je zobu...nicméně se nedám,odkyseluji dál,čistím a třeba někdy uvidí i lékaři,co zmůže jimi zavrhované alternativní metody.
Pane |Jardo!
Po několika dnech užívání antihypertenziv a stálém odkyselování jsem dneska při ph kolem 8 měla opět točení hlavy a celkovou slabost,tlak cca 140/85.Je možné,že alkaloza i když velice krátkodobá může tyhle stavy způsobovat?
Ráno mívám ph 6,dopo 8,odpo 7, večer to opět klesá.Nevím,jestli si spíše neubližuju,od té doby co jsem se do odkyselování pustila je mi hůř a hůř.Asi dělám něco špatně.
Doporučil jste mi Lepicol nebo Sanogel, mám doma Cytosan,mohu ho použít?Zdá se mi to podobné ![]()
Doporučil jste mi Lepicol nebo Sanogel, mám doma Cytosan,mohu ho použít?Zdá se mi to podobné ![]()
Vysoká zásaditost může vyvolat i mdloby a není dobré si s tím zahrávat, pokud máte vysoké pH vezměte si práškový vitamín C a ono to klesne. Dávejte toho odkyselovače nějaké rozumné dávky, nikde není napsáno, že to do sebe máte valit pod tlakem. Cytosan není to samé, ale můžete ho používat, ten obsahuje humáty, ostropestřec a kyselinu jantarovou a jeho funkce je trochu jiná. On stejně jako táhne živiny do rostlin, tak vytahuje škodliviny z tkání, ale pokud nemají kam odejít, což řeší jak Sanogel, tak Lepicol, tak stejně musejí někde sedimentovat v organizmu.
Moc děkuji, Sanogel nebo Lepicol si koupím.Zásaditou směs dávám dle potřeby, většinou jen 1x denně 1lž.sody+1lž.melasy+citronová šťáva.
Dobrý den pane Jardo,
poslední dobou mám problémy s očima. Často vidím kolem zorného pole záblesky, vlnění, a jakoby ohnivou kouli a občas mám výpadky zorného pole. Trvá to jen pár minut, ale je to velmi nepříjemné, hlavně psychicky. Bolesti hlavy u toho nejsou. Dočetla jsem se, že může jít o tzv. oční migrénu, dle lékařů není příčina známá, ale mohlo by se jednat o nějaké nedokrvení cév. Jak tedy správně prokrvit cévy v hlavě a očích? Děkuji za odpověď
Existuje pochopitelně oční tělocvik, třeba podle Dr. Norbekova, také se to zde již rozebíralo, dále se musíte odkyselit a vyčistit játra, tam je přímá souvislost.
Dobry den Jardo,
chtel bych se zeptat v teto souvislosti na dve veci:
- nechci tvrdit nesmysly, ale zasadita smes se bude (stejne jako jedla soda) pri reakci s telesnymi kyselinami rozkladat na nejake slouceniny soli a tudiz by zase mohl skodit sodik?
Jak jsem na to prisel, trosku sam na sobe, pouzival jsem kvuli totalne rozhasenemu zaludku ze stresu nekolik tydnu 3 lzicky zasadite smesi denne a ikdyz mivam zvyseny tlak normalne, zacalo se to spis horsit.
- muze podobne pusobil vitamin C se sodou (tedy neutralni vitamin)? Tam musi prece take zbyt po chemicke reakci nejaka sul.
Tutiz podle me zase ta sul pusobi na zvyseni tlaku? Je to mozne?
Jako obvykle tedy se vsim opatrne.
Okurku jsem s cibuli zatim nepouzil, pouze repa, mrkev, okurek, jablko, tato stava mi delala dobre ale nejakou dobu jsem tlak nesledoval, tak nevim co to delalo s tlakem.
Okurku jsem s cibuli zatim nepouzil, pouze repa, mrkev, okurek, jablko, tato stava mi delala dobre ale nejakou dobu jsem tlak nesledoval, tak nevim co to delalo s tlakem.
Tak sodík by škodit mohl o tom není, ale zase je otázkou zda takto můžete přijmout tak vysoké množství, aby to opravdu ovlivnilo tlak.
Teoreticky asi ano, nedovedu na to jednoznačně odpovědět.