Dobrý deň,
čítal som Vašu web stránku a chcem Vás pekne poprosiť o radu, ako pomôcť mojej manželke. Už dlho sa snažíme liečiť jej problémy rôznymi spôsobmi, kedže po zistení, že lekári nepomôžu takmer v ničom, musí človek hľadať ďalej. V skratke problémy : Asi pred 18 rokmi jej diagnostikovali slabú pozitivitu na boreliózu, od tej doby má opakujúce sa problémy - bolesť hlavy, problémy so žlčníkom ( niekoľko krát sme už robili očistu pomocou Glauberovej soli, neuveriteľné množstvo kamienkov sme už takto dostali von z tela, ale stále sa to opakuje.) Skoro po každom jedle berie orenzym, na zlepšenie trávenia, tým nemôže zjesť nič mastnejšie, ani čerstvú zeleninu. Má problémy so srdcom( arytmie, vynechávanie úderov, nízky tlak, občas búšenie srdca), pokrivené prsty na nohách, momentálne už bolestivo zapálené zhrubnuté prsty na rukách. Mám pocit, že všetko začína problémom s trávením ( neviem, či nemá málo žaludočnej kyseliny) .Zobrala už množstvo prírodných liekov ( farmaceutické lieky takmer žiadne, spoločne ich odmietame), v minulom roku sme vyskúšali Colonix ( dve dávky), od novembra 2010 MMS1 asi mesiac a pol( zvládla iba 2 kvapky 8x po hodine, takmer celý čas riedka stolica), v januári sme vyskúšali MMS2 1/4 tobolky 0, po druhej tobolke dostala žlčníkovy záchvat( 3 dni diéta), preto sme s tým skončili. Takmer žiadny pocit zlepšenia stavu. Zrejme je potrebné najprv sa poriadne vyčistiť až tak pokračovať s MMS, no nevieme ako začať, a čo by už naozaj mohlo pomôcť( ako som už uviedol, očistu čriev Colonixom sme urobili a očisty pečene už asi 5 x.). Preto som hľadal niečo nové na internete a dostal som sa na Vašu stránku. Prosím poraďte, momentálne ju najviac trápia zapálené a zhrubnuté kĺby prstov na rukách a na nohe. Pretože sa tieto problémy viacmenej opakujú, nevieme si už rady.
Tak nedostatek kyseliny chlorovodíkové si můžete celkem snadno vytestovat krkcím testem, který je zde popsaný. Pokud bude nedostatek potvrzený, tak jednoznačně je nutné ji dodávat. V případě těch potíží s užíváním MMS je celkem potvrzeno dost solidní zamoření těla nějakou breberkou a asi by to chtělo se pokusit velice pomalu navyšovat dávky, nebo dlouhodobě užívat i jednu jedinou kapku, třeba i několik měsíců. Nicméně já se nedomnívám, že v tom je základ problému a viděl bych ho ve vysokém homocysteinu, nebo velikém minerálním deficitu, kdy pak již kvůli nedostatku látek se netvoří potřebné enzymy a může nastat popisovaný stav.
Môžete mi prosím napísať, kde presnejšie je popísaný krkací test, neviem ho nájsť. Momentálne najviac trápia manželku bolestivé zápaly na prstoch rúk a pravej nohe. Čo s týmto by sa dalo robiť, aby to čo najskôr prešlo, pretože sa už budí v noci na bolesť.
Je tady mnohokrát popsán, ale dobře a v souvislostech je třeba zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R12%2052-53 ... raveni.pdf . Na ty záněty musíte poměrně prudce zvednout pH, protože je patrně silně překyselený. Vystoupejte na hodnoty 7,5-7,8 a tam to držte, klidně i jedlou sodou, nebo jiným způsobem, hodně s tím umí cuknout i okurková monodieta.
Ďakujem za odpoveď, som tu ale nový, tak prepáčte, ak sa opýtam na niečo, čo ste predtým už možno mnohokrát opísali. pH 7,5 - 7,8 sa dajú dosiahnuť iba tou sódou? Pretože surovú uhorku manželka už nemôže dosť dlho( teda jej žalúdok ho neznesie).Ďalšia asi blbá otázka - je to pH moči ?
To ph se dá zvednout i jezením zásadotvorných potravin, jedlá soda je jen takové nouzové řešení, ale krátkodobé používání by nemělo uškodit. Ano, ph se měří moči. Jinak jsem tu taky poměrně chvíli, tak ať mě kdyžtak Jarda opraví..
Pokud si to zde nastudujete, tak zjistíte, že těch možností jak rovnat pH je celkem dost a nemusí to být zrovna okurka,, nebo soda, funguje meloun, ředkev, odkyselovací směs a mnoho dalších postupů. To pH je opravdu myšleno pH moče.
Můžete napsat jak vyrobit odkyselovací směs?děkuji
To nemohu a ani její přesné složení neznám, nicméně odkyselit se dá pomocí jedlé sody, melasy a citrónové šťávy, od všeho lžička do sklenice vody, zamíchat a vypít. Pak se cca po 30 minutách změří pH moče a pokud není to správné, tak se postup opakuje.
Včera sa mi podarila zohnať jedlá sóda z lekárne v prášku( ináč skoro všade ju mali iba v tabletkách). Dnes ráno manželka urobila prvý grgací test, no na moje prekvapenie grgla si po 3.minutách a 15. sekundách. Som z toho trochu zmätený. Včera si zmerala aj test pH moču, no nejako sa to divne sfarbilo, nevedeli sme ani spolu odhadnúť, kam to patrí, tak dnes to ešte aspoň 2x vyskúšame. Čítal som už niečo na tomto fóre, takže viem, že kyselina HCl ( dúfam, že ju zoženiem) sa berie 1/2 hodinu pred a po jedle, možno aj počas jedla a najskôr o hodinu sa môže použiť jedlá sóda, aby sa to vzájomne neneutralizovalo. Chcem sa spýtať, čo doporučujete, v akých dávkach by mala manželka používať sódu a HCl a ako dlho, i keď ten test ma zaskočil a neviem, čo ďalej. Ešte jedná otázka, melasa sa dá kúpiť tiež v lekárni?
Pokud si krkla cca kolem 3 minut, tak by měla mít kyseliny akorát a není nutné jí dodávat, ovšem je potřeba aby to byl stabilní stav, proto se krkací test opakuje třikrát. Kyselost moče musíte srovnat na 7,5-7,8 pH a stačí tou sodou, melasou a citrónem. Melasu prodávají prodejny racionální výživy.
Pred chvíľou si manželka urobila pH moču - je to asi 5,8. Čiže hneď môžeme nasadiť sódu a citrónovú šťavu( melasu ešte nemám). Rád by som vedel, ako často to môže konzumovať. Sóda je zásaditá a citrónová šťava zase kyselina - má sa to užívať samostatne po cca 1 hod alebo spolu (nebude sa to negovať ?)
Musíte se dostat na uvedené hodnoty a nedostat se nad 8 pH, to je již dlouhodobě nebezpečné, čili v takovém případě srazit větší dávkou vitamínu C.
Kúpil som melasu, ale chcem sa opýtať, či sa to má dať spolu ( sóda, melasa a citrónová šťava), nebude sa zásada neutralizovať citrónovou šťavou?
Kupodivu...citronová šťáva je zásaditá.... ![]()
Pokud nevěříte stačí smíchat, vypít a po 1h si změřit pH ![]()
Pokud nevěříte stačí smíchat, vypít a po 1h si změřit pH ![]()
Já myslím, že sama o sobě je kyselá, akorát, že v člověku vytvoří zásaditou reakci.
Ano dohromady, do sklenice vody a vypít. Citrónová šťáva je sice kyselá, ale zásadotvorná, čili naopak po požití těla kyselost snižuje.
Ja som to skusil už včera poobede (teda manželka). Asi o 15.30 mala pH 5.8, vypila jednú dávku (sóda, melasa a citr. šťava), po cca 3/4 hod sa pH zvýšilo na 6.5, vypila ďalšiu dávku a znovu po cca 3/4 hod pH = 7.5. To pH sa držalo na tejto hodnote bez ďalšej dávky na nezmenenej hodnote do neskorého večera a aj dnes ráno ostalo na rovnakej hodnote. Podľa toho, čo som čítal na tomto fóre, ráno by malo pH klesnúť na 5,5-6. Tak neviem, čo sa deje.
Grgací test sme už tiež dokončili, pred včerom grnutie prišlo po 3 minútach a 15 sec., včera slabé grgnutie po cca 1/2 minúte, dnes ráno cca po dvoch minútach ale tiež veľmi slabé grgnutie. Poradte, prosím, čo ďalej. Nejak mi to nesedí - pH moču nízke a HCl veľa. Dnes by som mal dostať kyselinu HCl, ale neviem teda, či ju môžeme použiť.
To probíhalo celkem správně a nijak nevadí pokud to kleslo až ráno, tělo je evidentně silně překyselené a i kdyby to nekleslo, tak se nic neděje, ale ne déle než dva dny, pak by jste to musel srazit větší dávkou vitamínu C. To krknutí musí být opravdu pořádné a nějaké miniaturní, to pak spíše po napití odejde bublina ze zaplynovaného žaludku a kyseliny by pak bylo opravdu velký nedostatek. Kyselinu prostě vyzkoušejte dodávat, tím se většinou nic pokazit nedá a pokud nebude nějaká negativní reakce, tak nevidím důvod ji nedodávat. Mnoho lidí ji pije i z jiných důvodů a i tak má velice pozitivní vliv na celkové zdraví a vitalitu.
No dnes o 10.00 kleslo pH na cca 6.5.
Aj mne podľa doterajších chorôb vyplýva, že telo je veľmi prekyslené a HCl je určite málo( myslím, že aj tie problémy so žlčníkom tomu nasvedčujú), grgnutie bolo fakt slabé. Začneme teda dnes podávať kyselinu HCl 1/2 hod pred jedlom a 1/2 hod po jedle, potom po cca 2 hodinách ak bude pH moču nízke, tak dáme zmes na odkyslenie. Môžete mi ešte napísať, aká by mala byť jedná dávka kyseliny? A ešte jedná otázka. Manželka sa pri tom zvýšení pH cítila nejak zvláštne ( bolenie hlavy vzadu a zvláštny pocit točenia hlavy), môže to mať súvis s tým, že dlhodobo mala moč kyslú a teraz po zvýšení pH je veľká zmena?
Základní dávka kyseliny je deset kapek 3,5%tní kyseliny do 0,5 dcl vody a vypít. Pokud by to nezabíralo, tak se dá tato dávka opakovat mnohokrát denně. Zvýšení pH velice rychle snižuje případný vysoký tlak, čili pokud má vysoký tlak, což nezmiňujete, tak možná klesl a pak není divu, že se jí motá hlava. V takovém případě je vhodné si tlak pravidelně měřit a pomalu snižovat dávku léků na ředění krve, což zpravidla vede k jejich plnému vysazení a obejde se bez nich.
Tlak má manželka stabilne nízky ( bežne 90/55), dlhodobo má problém aj s nízkym draslíkom. Neviem, či teda máme ďalej znižovať to pH. Kyselinu som bohužiaľ nezohnal ( v lekárni, kde mi ju sľúbili , tak ju nedostali), takže zatiaľ iba udržujeme to pH na hodnotách od 6,5 do 7,8. Ak budem mať tú kyselinu, môžeme to takto praktizovať, ako som napísal predtým? Máme riešiť naraz pH aj doplňať HCl?
Draslík můžete dodat čerstvou bramborovou šťávou, nebo kombinací šťáv mrkev ½, celer 1/4 a brambora ¼. Hodnoty pH je vhodné udržet a kyselinu dodávat zcela určitě, protože ona paradoxně zlepšuje zásaditost těla i když je to kyselina, ale má zásaditou reakci v těle.
Večer sme ešte dali jednú dávku odkyslovacej zmesi, zdvihlo to pH iba na 6,8, ale ráno o 6.00 bolo pH 7,5. Je to v poriadku?
Tlak sa dá nejako upraviť? Na zvýšenie draslíka doteraz manželka užívala dlhodobo kalnormin, ale stále ho má málo.
To sice je dobré, ale mělo by to být v noci málo a ve dne hodně, nicméně ani takto obráceně se nic neděje, hlavně že pH klesá a stoupá, což značí vylučování kyselin. Nízký tlak zde má celé vlákno, tak si to nastudujte a já případné dotazy zodpovím. Na zvýšení draslíku je nejlepší užívat chlorid draselný, což je zde také popsáno.
Kalnormin je vlastne chlorid draselný, ibaže sa to nejako nevstrebáva.
Včera večer (asi o 18.00) sme prvýkrát po jedle nasadili 3,5% HCl, ale iba 2 kvapky v 0,5 dcl vody, pretože manželka sa bojí zobrať silnejšiu dávku. pH kleslo na 6,2, tak sme dali jednú dávku sódy( s melasou a citr. šťavou), pH stúplo na 7,5 a ostalo nezmenené až do 8.00 dnešného rána. Pred a po raňajkách o 8.30 ( jedna grahamová žemľa s medom) sme dali po 2 kvapky HCl, pH kleslo na 6,2. Ináč, čo sa týka zápalu prstov a celkového stavu - zatiaľ žiadna zmena. Neviem, rozmýšľam, či by sme nemali urobiť očistu čriev a potom pečene.
Tak kyseliny se určitě bát nemusíte, ta nemůže škodit snad v žádném případě a očistou střeva i jater se také nedá nic pokazit určitě pomůže a neuškodí. Co ovšem děláte určitě blbě je pojídání pěti bílých jedů a to pak těžko řešit záněty, když je vlastně ihned zase podporujete.
Prečítal som si na tomto fóre, že doporučujete 20 kvapiek 1,75% HCl do 0,5l vody. To je o dosť slabšia koncentrácia, ako ste doporučili mojej manželke. Viem, že zo začiatku doporučujete vyššiu koncentráciu, ale nie je to príliš veľký rozdiel ?
Na tej strave začíname pomaličky pracovať ako postupne stíham čítať doporučenia na tomto fóre. Je možný nejaký postupný prechod na zdravú stravu, alebo je najlepšie skočiť do toho rovnými nohami ?( nebude z toho organizmus šokovaný?)
Ak Vás môžem poprosiť o radu, s čím pri zmene stravy by sme mali začať. Viem, že manželka nie je zdravá, takže nejako cielene na pomalé zlepšenie stavu, aby sme niečo stravou nepokazili.
Sice nevím, kde jste to našel, ale je to špatně a sám jsem tam k tomu dával vysvětlení jak k chybě došlo. Pokud je to možné, tak mě na daný příspěvek dejte kontakt a já to opravím, aby to nemátlo další čtenáře. Správně je koncentrace, kterou jsem vám doporučil a co se týká té stravy, tak organizmus na rozdíl od vás šokovaný nebude, ten ihned pochopí, co je pro něj dobré. Začít kompletním vynechání pěti bílých jedů a maso minimálně.
To dávkovanie som našiel viackrát, ale napríklad aj na
Ten druhý príspevok je tretí zospodu na uvedenej stránke. Je tam Vaša reakcia na príspevok od Gonzales01, ktorý má uvedenú nesprávnu koncentráciu( i keď tam chce použiť namiesto vody mrkvovú šťavu).
Pokud to psal někdo jiný a navíc v takovéto souvislosti, tak do toho zbytečně zasahovat nebudu, tam již o moji chybu nejde. Odvykání na chleba je naprosto největší problém vůbec a neznám potravinu s vyšším stupněm závislosti než chleba. Jinak možnost jíst zdravě máte vždy, nikdo vás nenutí se stravovat v nějaké závodní jídelně, kde již ten název je odvozen od slova závodění a člověk tam zhltá nějaké výživné knedlíky s UHO-univerzální hnědou omáčkou za pět minut a je spokojen. Každý si může přeci do práce donést misku s nějakým salátem a v klidu se najíst třeba na bedně u soustruhu, zatím co ostatní závodí v té závodní jídelně.
Problém pracujúceho človeka som vyriešila apartným košíkom v ktorom si každý deň nosím nielen obed, ale aj raňajky. Spočiatku to vzbudzovalo pozornosť, miestami až priveľkú, ale to treba iba ustáť. Ľudia si zvykli a dnes sa už nikto nepozastaví, iba sa občas spýtajú, čo mám dnes dobrého. A, považujem za osobný úspech, že niektorí zmúdreli, prestali chodiť do jedálne a nosia si jedlo tiež so sebou.
Osobní příklady vždy táhnou a pokud jsou podloženy i viditelným výsledkem, tak není třeba další reklamy a sáhodlouhého přesvědčování. Môžete mi prosím poradiť, akým spôsobom môžem vložiť do môjho príspevku odpoveď niekoho iného, aby bolo jasné, na čo práve reagujem? Ďakujem.
To nájdete v pravom rohu daného príspevku pod názvom citace Ďakujem
Čo by ste nám poradil, ako máme pokračovať ďalej ? Manželka už berie pravidelne pred a po jedle vami uvádzanú dávku HCl, medzi jedlami ak je nižšie pH moču, tak berie sódu s melasou a citr. šťavou. Pitný režim dodržuje už dlhodobo zhruba tak, ako to popisujete vy, i keď teraz sme doplnili oveľa viacej pomarančovej šťavy. Dnes sme prvýkrát vynechali chlieb ( ja všetky tieto kroky podstupujem tiež).Je pravda, že pH sa trochu upravilo( sódu berie už iba tak 1x denne), ale nevieme čo ďalej( možno som netrpezlivý a očakávam pocitovo priaznivé zmeny možno skoro), ako píšete vo vašom príspevku, nemali by sme nejako riešiť tie minerály, vyšší homocystein je podľa lekárov geneticky daný( je na najvyššej možnej prípustnej hranici), dá sa podľa vás s tým niečo robiť? MMS momentálne nekonzumujeme.
Ešte vás chcem poprosiť, už som tu našiel a prečítal veľa tém, ale neviem nájsť to vlákno o nízkom tlaku. Môžete mi poradiť? Dnes manželka zobrala 5x HCl a teraz večer má pocit prekyselosti žalúdka až pálenia. Čo to môže byť? Nemá znížiť dávku HCl ? Ešte vás chcem požiadať o radu, pozeral som na internete aj na tomto fóre odšťavovače ( zrejme sa jeho nákupu nedá vyhnúť), ale neviem si vybrať. Pozdávajú sa mi tieto: Omega 8006 alebo Angel juicer 7500
Tak minerály je určitě vhodné řešit a je zde vlákno vlasová analýza, kde je kontakt na laboratoř, která rozbory dělá i veškeré potřebné informace. Vysoký homocystein se dá určitě srovnat, na což vám stačí denně 10 mg vitamínu B6-pyridoxinu, 600 mcg vitamínu B9-kyseliny listové, 500 mcg vitamínu B12 kobalaminu. Podotýkám, že jde o takové běžné denní dávky, léčebné mohou být i několikanásobné a užívají se po dobu cca 60 dní.
Môžete mi, prosím Vás prezradiť konkrétne recepty na raňajky a obedy, ktoré si nosíte do práce?
Konkrétne recepty nemám, ja som človek improvizácie. Väčšinou beriem suroviny na ráno ovocné - ovocie podľa sezóny a na obed zeleninové, buď na surovo, alebo si ráno naparím zeleninu a strčím do termosky. Doma si pripravujem mixy s tvarohom na slano rozmixovaná cibulka, redkvička, pažítka a pod., alebo na sladko s kakaovými bôbmi, namočené goji, hrebíčkom, škoricou, zmixované ľanové semienko a pod. Nie všetko naraz! Miešam podľa chute a zásob. Beriem niekedy aj kefír koľko sa ho zmestí do zaváraninového pohára alebo orechové mlieko. A zalejem nakrájané ovocie sladkým, zeleninu slaným tvarohovým mixom. Ráno stíham niekedy uvariť aj namočenú fazuľu, uvarí sa kým sa vrátim z prechádzky so psíkom, alebo uvarím pšeno/jáhly či pohanku a dám do termosky. Termoska je dobrá vec, niektoré weby píšu, že zelenina sa stane kyselinotvornou až keď vychladne. pH papieriky hovoria, že majú pravdu. Nie som dôsledná čo sa týka surovej stravy, ale jem jej väčšinu. Pre svoju psychiku si dám občas aj varené čo som spomenula, ak mám chuť, najmä teraz v zime a enzýmy, ktoré zničím tepelnou úpravou nahradím kopou zeleninového šalátu alebo poctivou miskou kyslej kapusty. Taký zeleninový šalát s pšenom a kopou petrželovej vňate je bašta a pripomína mi to Libanon, ibaže oni to robia s kus-kusom. Teda fantázii sa medze nekladú. Ak ti to pomôže, chod do vlákna recepty a dobré typy, tam nájdeš link na web, kde sú veľmi chutné a jednoduché recepty na vitariánsku stravu. Ďakujem
Vyčetl jste to celkem správně, tak jednotlivá opatření vyzkoušejte a uvidíte. On se po najetí na správnou stravu většinou ten tlak docela slušně srovná. Dal som si v písaní trochu pauzu, pretože až v piatok mi došiel odšťavovač ( čiže prvý týždeň sme pili zo štiav iba pomarančovú šťavu), a chcel som vyskúšať aspoň dva dni, čo to s nami urobí. Viacmenej ( na 90%) sme s manželkou prešli od soboty na surovú stravu podľa vášho jedálničku ( všetky biele jedy sme vylúčili, šťavu pijeme), akurát dnes mala manželka na obed delenú stravu v práci ( je učiteľkou na gymnáziu, 47 rokov, 48 - 50 kg pri výške 163 cm, v 18-ich mala takú istú váhu). V sobotu od obeda mala manželka veľmi silné bolesti hlavy až do nedeli rána, v nedeľu ( včera) celý deň bez bolesti hlavy, no dnes poobede znovu dosť silné bolesti asi 2 hodiny, pH je už v poriadku bez potreby odkysľovacej zmesi, akurát že manželka má večer a ráno pH 6,8-7,2, doobeda a poobede 5,8-6,5, večer zase stúpne nad 7 a takto sa to viacmenej stále opakuje. Mimo tej silnej bolesti hlavy zatiaľ výrazné zmeny nenastali, akurát tie bolesti prstov trochu poľavili a manželka mala asi dva krát za tie dva dni pocit slabosti ( nevie to popísať, či je to od srdca), po ktorých prichádza tá bolesť hlavy. Môže tú bolesť spôsobovať prechod na surovú stravu? Ja mám pocit, že sa mi stále v črevách potrava posúva, mám neskutočne smradľavé prdy a neustále musím byť v blízkosti WC ( dnes som bol asi 4 x), ináč v pohode.
Pokud se pH dostane v průběhu dne pod a nad 7 pH, tak by neměl být zásadní problém. Ovšem ty bolesti hlavy jsou prakticky vždy ze zaneseného střeva a špatné defekace, čili ihned jak se to objeví, tak vyčistit střevo. Tentýž problém potvrzují i ty smradlavé prdy ve vašem případě a čištění střeva bych vám také doporučil. Veškeré příznaky ukazují na kvasinky, čili zaujmout i protikvasinková opatření.
Chcem sa ešte opýtať na tú HCl, či teda pri surovej strave je ju potrebné dopĺňať. Doteraz ju manželka brala pred a po každom jedle, nemusela brať orenzym a strávilo jej to dobre. Ešte jedná vec, kvôli žlčníku manželka nemôže takmer žiadne orechy( berie ich iba zopár), olivový olej a zeleninu takisto málo. Neviem, či to vydrží ( myslím tým hlad) Cez víkend asi skusíme šankaprakšalánu, ale manželka má už teraz obavy z toho másla( žlčník!) Viete niečo poradiť?
U té kyseliny je jednoznačně limitující krkací test a pokud si nekrkne, tak je potřeba ji dodávat bez ohledu na skladbu potravy. Hlad zatím nikomu neuškodil, tím se dají vyléčit i těžké choroby. Procedura, jako taková, na žlučník špatný vliv mít nemůže a toho másla nemusíte dávat tolik, prostě to bude muset nějak odhadnout. Jinou radu na to nevymyslím, ono se dost těžko odhaduje co ji dráždí a co ne.
Je možné po šankaprakšaláne pred prvým jedlom (ryža s máslom) dodať HCl?
Logicky to sice zní, ale nedovedu odhadnout jak se to bude chovat, čili asi ano, ale velice opatrně a ne nějakou velkou dávku, spíše bych ji viděl rozumné dodávat až po prvním jídle.
Ďakujem, tak to teda skusíme po jedle.
Tak detoxikaci způsobuje zcela určitě. Jinak já zde uvádím příklady, není to můj běžný denní režim a spíše dost piji, než jím. Ty doplňky si musí člověk vysledovat podle deficitů, třeba z vlasové analýzy a pak je dorovnat některou z uvedených cest, ale že bych to dělal vše denně, na to zapomeňte. Dělám pouze to, co potřebuji dorovnat, čili vždy pouze něco, ale u hodně deficitních jedinců se dá aplikovat i všechno a třeba to ani stačit nemusí. Vzorový jídelníček by měl obecně vyhovovat, ale u rovnání deficitů jsou doplňky celkem nutné.
Tak sa zase po dlhšej pauze ozývam ( až včera som zistil, že už je funkčné fórum), šankaprakšalánu sme nakoniec nerobili, pretože manželka je nejaká slabá, bojí sa , že to zatiaľ nezvládne. Zajtra posielam vzorku na vlasovú analýzu, tak keď dôjdu výsledky tak vás znovu poprosím o radu. Ináč tie šťavy sú tak návykové ( myslím to v dobrom), že už si bez nich neviem predstaviť deň.
Tak voda určitě může mít vyšší pH než 7 pH, to je velice proměnlivé a například pokud si udělám živou a mrtvou vodu, tak jedna voda má pH 2,5-3 a druhá 11,5-12 pH, čili to vaše pH vidím jako naprosto reálné.
Ja som si iba myslel, že vodu vo verejnom vodovode upravujú na neutrálnu hodnotu. Mám doma filter Aquarion z firmy Calivita, ktorý vyrába aj živú aj mrtvu vodu( http://www.aquarion.sk). Môžete mi napísať svoj názor na tento filter?
Kyslá kapusta je dobrým zdrojom na pravidelné dodávanie lactobacilov. Samozrejme jesť jej prehnane nieje dobre pre dôvody aké uvádza Dr. Norman Walker a ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy teda je to strumigen.
Pokud máte tuto mašinku, tak jste dobře vybaven, protože to je celkem velice dobrý zdroj pitné vody.Existují sice ještě sofistikovanější úpravy vody, ovšem za velice dlouhé peníze, nebo by si je člověk musel udělat dokonce sám, nikdo je totiž nedodává. Kyselé zelí to je takový oříšek a každý, kdo o něm píše, tak má nějaký svůj názor. Protože neexistuje pouze jeden rozlišovací náhled, ale jeho pojídání může v různých případech působit jinak než u ostatních lidí, tak nejednodušší je vytvořit si na věc vlastní názor a nepřebírat jiné. Já ho mám rád a tak ho tedy doporučuji a jemu třeba nechutnalo, tak měl názor opačný, jisté je, že jako zdroj soli ve velkém objemu vhodné není a člen hammel vám to píše správně.
Ďakujem za odpoveď, mne takisto chutí kyslá kapusta, preto ju budem jesť v malých dávkach.
Tak určitě je lepší voda živá a dá se pít i několik litrů denně.
A môžete mi ešte povedať, aké pH by mala mať živá voda? Mašinka má totiž 4 stupne možnosti nastavenia pH.
Já osobně si vařím živou vodu která má pH cca 11-12 pH a to se domnívám ten váš přístroj asi neumí, nicméně je vhodné držet raději vyšší hodnoty, pouze pokud by jste měl trvale vysoké pH, tak ubrat. Ten Aquarion je na moj vkus velmi drahy pristroj. 1400 - 1900€ je trochu prestrelenie, aj ked sa jedna o investiciu do zdravia zdravie.
To je sice pravda, ale zase vykazuje nezpochybnitelné pozitivní výsledky, čili se v dlouhodobém pohledu určitě vyplatí ho vlastnit. Nicméně je pravdou, že šikovný člověk ho nahradí poměrně jednoduchým zařízením za pár stovek. Ovšem není to cesta pro každého, třeba ten výrobek co jsem si udělal já, by nepoučeného uživatele velice snadno poslal na onen svět, ale zase mě stál cca 200,-Kč. Ono stejnosměrných 220 V ve vodě to je z elektrikářského hlediska opravdu silná kombinace a splete se pouze jednou. Odmeral som maximum, ktorý dokáže vyrobiť tento prístroj, a je to pH = 10.
No výhodou tohto prístroja je, že je stále zapojený a pripravený vyrábať živú vodu. Stačí stlačiť gombík a tečie živá voda ( 1,5 l natečie asi za 1 minútu). Ja som tento prístroj kúpil za cca 1300 EUR, ak máte záujem, môžem vám povedať kde sa dá za takúto cenu kúpiť.
To výsledné pH není špatné a co se týká testu tak ten je zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R09_58-59_N ... zrouta.pdf
Ďakujem za ten test. Zajtra si ho vyskúšame. Včera sa manželke znovu zrejme zapálili prsty na nohe( sú veľmi bolestivé), dnes bola na reumatológii na kontrolu, všetky výsledky krvi sú v poriadku až na to, že vraj má nejaké veľké červené krvinky. Neviete, čo to má znamenať?
Tato strava je stále taková, že pokud má kvasinky, tak je krmí a co se týká zánětů je třeba vyřešit trávení, nadledvinky a stresy. Pokud stresy není schopna omezit, je třeba dodat tělu nejvyšší dávku hořčíku, kterou bez průjmu snese, což ji uklidní a na záněty srovnat nadledvinky, na což se dává lékořice a vitamíny B5 a B1. Vše je zde někde popsáno, tak to prohledejte.
Ešte sa chcem opýtať, či neviete, čo znamená mať väčšie červené krvinky? Tú HCl môže užívať častejšie aj pred a po pití štiav?
Tak to opravdu netuším, co tím chtějí sdělit a HCl se bere vyloženě dle potřeby, ovšem nepřehánět. Pokud se týká trávení také může být rozhozená slinivka a můžete vyzkoušet dodat Pancreolan, který se dá běžně koupit v lékárně. Jinak pro dlouhodobé fungování jsou nutné veškeré prvky a je vhodné mít výsledky vlasové analýzy. Něco doženete pomocí čerstvých šťáva a něco holt bez suplementace je problém. Jinak poslat vám to mohu a nabídku máte v soukromé zprávě.
B5 a B1 máme dodávať tabletkami z lekárne, alebo aj v potrave? Dočítal som sa, že vitamín B5 tak 100mg denne, B1 a lékořici ( sladké drievko)zatiaľ neviem akú dávku je potrebné brať denne, akurát som sa dočítal, že lékořici maximálne 8 týždňov.
To je zde mnohokrát popsáno a dává se dvakrát, až třikrát denně malá lžička rozmixované lékořice a k tomu 1000 mg B5 a 100 mg B1 denně. Dávejte si ovšem pozor na tlak, protože lékořice krevní tlak dost zvedá.
Čo sa týka pľuvacieho testu, tak ja ich tam mám asi hodne, okamžite sa mi vytvorila chobotnica a väčšina klesla na dno.Neviem ako je možné, že nemám a ani som doteraz nikdy nemal žiadne zdravotné problémy. Manželke sliny držali na hladine, žiadna chobotnica alebo biele vločky, ale po 1/2 hodine bolo trošku - asi 1/8 z celkovej veľkosti na dne ( znamená to, že kvasinky sú menej premnožené?). No a ona má už 20 rokov vkuse nejaké problémy. Cez víkend jej napríklad stiahlo žalúdok, potom srdce, pľúca, že sa nemohla poriadne ani nadýchnuť, na to silná bolesť hlavy( začne to v krčnej chrbtici, pokračuje vyššie), ktorú mala takmer celý víkend, dnes ráno to prešlo.
Tak pozitivní test ještě automaticky neznamená konkrétní problémy, ty si teprve můžete střádat. Při takovém stavu, který popisujete, je vhodné okamžitě změřit pH moče a pokud je nízké, tak větší dávkou jedlé sody pH okamžitě zvednout a zpravidla to odezní. Problém vysoké kyselosti se týká patrně i dcery a ať si vyzkouší to samé. Vhodná hladina pH je v takovém případě 7,5-7,8 a tam to držet.
Manželka má už 4 týždne pH v moči od 6,5 do 7,5, akurát že je to opačne, t.z. poobede asi o 16,00 má tých 6,5 a večer a ráno cca 7,5. Celkove sa cíti asi 3. týždeň veľmi slabá. Ja som síce za tie roky už zvyknutý, že na moju manželku nezaberá väčšinou nič tak, ako na ostatných ľudí (vrátane mňa).
Vyzkoušejte ještě náměr pH slin, vždy souběžně s měřením pH moče a dejte vědět. Informace o způsobu měření najdete zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R11%2058-59 ... s_jedl.pdf a je tam i tabulka průběhu pH moče a slin zdravého člověka. Ta moč se vás netýká, ale u slin by to mělo vypadat podle té tabulky. Obě varianty MMS jsou použitelné, přičemž MMS2 se mě zdá na kvasinky lepší. Dávkování je docela problém, protože každý snese něco jiného, ale obecně se dá doporučit pomalu najet od tobolek naplněných do 1/3, přes 1/2 na celé a pak se berou tři celé každý den, případně se jde ještě dál, dle potřeby. Sám jsem vyzkoušel jet nějakou dobu na 12 denně a je to docela silná káva, to mě šel chlór i z uší. Každopádně je vhodné si každý večer dát co největší dávku céčka, což nahodí bílé krvinky a vyčistí tkáně.
Mám digitálny pH meter a to sa sliny trochu zle merajú. Môžete poradiť, ako by to mohlo byť najlepšie?
Tak to máte nějaký špatný, protože ten který zde doporučuji to umí z jediné kapky slin na kousku skla. Jinak práce s pH, včetně měření pH slin, je popsaná zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R11%2058-59 ... s_jedl.pdf . Dobrý den pane Jardo, již jsme spolu měli tu čest mluvit přes skype, ale pořád jsem ještě nezmínila můj hlavní zdravotní problém kvůli, kterému denně navštěvuji tyto stránky. Možná to ani nebude zapadat na tento web, ale třeba se najde někdo kdo má podobný problém. Stručně o mně. Je mi 25 let. Všechny moje problémy začaly ve 14letech kdy jsem asi rok trpěla mentální anorexií, ze které jsem se tak nějak vylízala, ale díky projímadlům, které jse používala jsem si značně zničila trávicí systém, který se mi ale slušně podařilo nakopnout cca v 18 letech kdy jsem konečně pochopila, že jedině pravidelná strava zajistí pravidelnou stolici. Každopádně moje touha po hubnutí neustále pokračovala tudíž jsem se snažila vyloučit všechny pro mě rádoby tučné potraviny (neměla jsem ani tušení co do těla musím dodat) problémy se zažíváním se zhoršovaly. Vždy jsem bývala aktivní člověk, tzn. 3x týdně spinning, o víkendu běh nebo squash, nerada jsem posedávala doma, byla veselá, dokončila vysokou školu a vydala se pracovat do ciziny. Tam jsem najela na systém stravování: ráno ovesná kaše s ořechy a mlékem, oběd buď rýže, kuskus, těstoviny s dušenou zeleninou a večeře zeleninový salát. Do toho 3x týdně hodinnový běh, večerní pařby, práce...ale psychika ok. Co se ale nestalo po roce takového stravování. Ze začátku vše šlo jak má být, já byla spokojená, zase jsem začala hubnout, trávení se jakž takž zlepšilo.Poté jsem ale začala pociťovat neustálé pocity nesytosti, nezájem o cokoliv, únavu, ke sportu jsem se musela nutit. Myslela jsem, že je to prostě tím, že málo jím. Byla jsem pozvaná ke kamarádovi, kde jsem zblajzla snad půl kila masa v šíleně mastné omáčce k tomu chleba, dezert a pořád měla pocit, že se nemůžu dojíst. V zahraničí jsem nastoupila na vysokou školu a nebyla ji schopná dokončit, moje pamět se začala zhoršovat, stejně tak organizační schopnosti, měla jsem pocit, že jsem inteligenčně spadla na úroveň 10-ti letého dítěte. Sport se mi přestal líbit, jelikož mi nedával ten pocit uspokojení jako dřív, jakoby se nedostavovaly endorfiny. Po vysazení HA se moje tělo změnilo do podoby jak jsem vypadala v 15-ti letech. Menstruace vymizela. Začala jsem pátrat a narazila na leptinovou rezistenci http://www.metabolismus.net/leptinova-rezistence již jsme spolu měli tu čest mluvit přes skype, ale pořád jsem ještě nezmínila můj hlavní zdravotní problém kvůli, kterému denně navštěvuji tyto stránky. Možná to ani nebude zapadat na tento web, ale třeba se najde někdo kdo má podobný problém. Stručně o mně. Je mi 25 let. Všechny moje problémy začaly ve 14letech kdy jsem asi rok trpěla mentální anorexií, ze které jsem se tak nějak vylízala, ale díky projímadlům, které jse používala jsem si značně zničila trávicí systém, který se mi ale slušně podařilo nakopnout cca v 18 letech kdy jsem konečně pochopila, že jedině pravidelná strava zajistí pravidelnou stolici. Každopádně moje touha po hubnutí neustále pokračovala tudíž jsem se snažila vyloučit všechny pro mě rádoby tučné potraviny (neměla jsem ani tušení co do těla musím dodat) problémy se zažíváním se zhoršovaly. Vždy jsem bývala aktivní člověk, tzn. 3x týdně spinning, o víkendu běh nebo squash, nerada jsem posedávala doma, byla veselá, dokončila vysokou školu a vydala se pracovat do ciziny. Tam jsem najela na systém stravování: ráno ovesná kaše s ořechy a mlékem, oběd buď rýže, kuskus, těstoviny s dušenou zeleninou a večeře zeleninový salát. Do toho 3x týdně hodinnový běh, večerní pařby, práce...ale psychika ok. Co se ale nestalo po roce takového stravování. Ze začátku vše šlo jak má být, já byla spokojená, zase jsem začala hubnout, trávení se jakž takž zlepšilo.Poté jsem ale začala pociťovat neustálé pocity nesytosti, nezájem o cokoliv, únavu, ke sportu jsem se musela nutit. Myslela jsem, že je to prostě tím, že málo jím. Byla jsem pozvaná ke kamarádovi, kde jsem zblajzla snad půl kila masa v šíleně mastné omáčce k tomu chleba, dezert a pořád měla pocit, že se nemůžu dojíst. V zahraničí jsem nastoupila na vysokou školu a nebyla ji schopná dokončit, moje pamět se začala zhoršovat, stejně tak organizační schopnosti, měla jsem pocit, že jsem inteligenčně spadla na úroveň 10-ti letého dítěte. Sport se mi přestal líbit, jelikož mi nedával ten pocit uspokojení jako dřív, jakoby se nedostavovaly endorfiny. Po vysazení HA se moje tělo změnilo do podoby jak jsem vypadala v 15-ti letech. Menstruace vymizela. Začala jsem pátrat a narazila na leptinovou rezistenci http://www.metabolismus.net/leptinova-rezistence
No, jak to čtu, tak bych zase nějaké složité diagnózy nevymýšlel, já se na první pohled domnívám, že jde o naprosto běžný problém přemnožených kvasinek, případně zamoření nějakým parazitem a v této oblasti bych činil první kroky. Teprve po jejich selhání bych viděl rozumné se zabývat nějakou specialitou, jakou jste si našla. Tato dvě témata jsou pro moderní medicínu neřešitelná, tak dělá jako že neexistují, ale opak je pravdou a promořenost místních obyvatel je úděsná.
No nevedel som, že tu doporučujete pH meter s ktorým sa dá odmerať v pohode aj pH slín. Takže na meranie pH slín som si u vás objednal pH papieriky. Aspoň zistím, či môj pH meter meria správne, pretože keď som ho vo štvrtok ráno prekalibroval, tak sa mi zdá, že meria asi o 0,5 pH nižšie ( aj pH vody z vodovodu je teraz 7,18). Manželka si od štvrtku meria pH v moči s prekalibrovaným pH metrom, no a vo štvrtok mala pH o 9,00 - 7,35, o 11,00 - 7,10 a o 15,30 - 6,57. Od piatku do dnes sa jej pH takmer nezmenilo, hýbe sa to od 7,28 po 6,89 - to sú najvyššia a najnižšia hodnota za posledné 4 dni. Je to všetko na zásaditej strave, máme teda zvýšiť každý deň pH na 7,5 až 7,8 sódou? Neviem, pretože piest nejako nefunguje. Ešte sa chcem opýtať pán Jardo, ako mám používať kokosový olej ( koľko lyžičiek denne a mám ho rozpustiť vo vodnej lázni?)
To pH se jí pohybuje ve velice malém rozsahu, správně by mělo chodit ve větším rozsahu a dost také záleží na pH slin, protože ty mají být po většinu dne zásaditější, než moč. Možná by jste to odkyselení mohl vyzkoušet, tím nic nezkazíte, ale nepřehánět. U té řepové šťávy je to jinak, než se domníváte, dobré ledviny má ten, kterému se moč nezbarví, čili zde máte evidentně ledviny v horším stavu vy.
Olej ohřejete nad 25 stupňů ve vodě a potom je tekutý. Používá se od jedné do čtyřech polévkových lžic denně a dá se dávat skoro do všeho, případně jíst jenom tak.
A nebude mu vadiť, keď zase stuhne a ja ho budem každý deň znova roztápať?
Nijak to nevadí, nebo si ho můžete přelít do nějaké jiné nádoby ze které půjde nabírat třeba lžící. V soukromé zprávě zatím nic nemám.
Čo sa s tými mojimi obličkami dá robiť? Súkromnú správu už by ste mali mať v poriadku
Klidně stačí pít denně tu červenou řepu a ono to pomalu zmizne, což bude v pořádku. Pokud to chcete řešit rychleji, tak je zde popsaná očista ledvin pomocí melounů. U té objednávky potřebuji doplnit adresu.
Momentálne ak mám čas, tak študujem na tomto fóre kandidu. Môžeme na kvasinky ráno naďalej piť šťavu z mrkvi, jabĺk a pomarančov? A potom na raňajky jablko a pomaranč? ( banány už nejeme) Viem, že jablká sa majú jesť iba kyslé, ale ja mám ešte zásobu Golden delicius, no a pomaranče sú skôr kyslé.
To já takhle neodhadnu, musíte si ty reakce vyzkoušet, protože pokud tím nakrmíte kvasinky, tak okamžitě stoupá kyselost a klesá pH. Bohatě stačí si změřit pH před vypitím té šťávy a tak 30-60 minut po vypití a uvidíte.
Ďakujem za radu, zajtra to vyskúšame. Manželka má od štiav nejaké nafuknuté brucho. Je to ok?
Tak nafukovat by vás nemělo prakticky nic, to je důkaz krmení kvasinek a špatného trávení. Hořčík můžete přidávat do šťávy v tom není problém, předávkovat se prakticky nedá, protože ve větší dávce vyvolává průjem a tělo ho prostě vyloučí. Také se dá aplikovat natíráním na kůži a to je naprosto bez rizika. Špatná srdeční činnost je většinou způsobena vysokou kyselostí a je vhodné se odkyselit.
Tá aplikácia natieraním na kožu - môžete mi ju opísať presnejšie?( myslím tým, v čom teda mám ten horčík rozpustiť)
Takýto postup je možný u každého ovocia, alebo jedla?
Postup je zde sice již několikrát popsán, ale jde o roztok cca 2,5 g chloridu hořečnatého v 1 dcl vody. To se dá do takového toho rozprašovače na kytky a postříká se tím celé tělo, nebo co největší plocha, jako při opalování v létě olejem. Ono se tomu venku také říká hořčíkový olej a rozetře se stejně jako ten olej a nechá pomalu vstřebat. Opakovat můžete i několikrát denně. Ta dávka je zhruba plná malá plastová lžička do kafe, kterou dávají v rychlém občerstvení ke kávě. Draslík už musíte jednoznačně dávkovat dost přesně a koupit si digitální váhu s přesností jednoho gramu dnes je otázka maximálně 300,-Kč. Draslík jednoznačně nedodávat najednou, to se musí rozložit do celého dne a míchat ho můžete do čeho chcete.
Ano, funguje to u všeho. U těch postupů, co popisujete, můžete vyzkoušet obě možnosti, ale u ovoce asi opravdu budou vhodné jenom ty grepy, nebo citróny. Tu chlorelu nemusíte v ničem rozpouštět, tu prostě spolkněte v těch tabletách a zapijte třeba vodou.
Dnes ráno sme vypili po 6 dcl grepovej šťavy, no mali by nasledovať ovocné raňajky a neviem, čo by sme mohli zjesť, možno kivi, alebo aj tie je potrebné vyskúšať meraním pH pred a po zjedení?
Opravdu každou potravinu si vyzkoušejte, je to vhodnější a máte jistotu, jinak jsou to samé dohady. Většinou se osvědčuje Savo na studny, ale vhodnější je se zeptat dodavatele, může to být u každého odšťavovače jiné.
Niekde na tomto fóre píšete aj možnosť jesť s ovocím cesnak. Takže tak by sa mohlo jesť všetko ovocie? I keď neviem, ako by som potom išiel do práce.
Opět musíte vyzkoušet, většinou to funguje, ale tutové není nic, má to zase svá negativa z jiné strany. Dobrý den pane Jardo. Potřebuju pomoci. Přes tři měsíce doplňuji vitamíny (podle vlasové analýzy) zinek,měď,draslík,hořčík,chrom,jod,msm,dále doplňkové vitamíny jako prevenci vit.E,B komplex (ten beru v kuse už přes rok), selen,lecitin,vit.C,lepicol. Zvyšovala jsem postupně, jelikož mi to ze začátku dělalo dost problémy se žaludkem a bylo mi na zvracení. Nyní jsem už přes týden na maximálních dávkách a bez problémů. Co mne však trápí nejvíce je to, že po celé ty tři měsíce mám zdravotní problémy typu podobné jako nachlazení. Opakuje se to pravidelně po 2-3týdnech. Začne to mírnou bolestí v krku, noční silné pocení, totální ztráta vitality a energie, a spustí se hustá rýma (ne až tak silná) a jde ze mne něco zeleného. Bolesti žádné. Není to chřipka, spíš to vypadá jako normální nachlazení. Tento stav nejdříve trval tak týden a ze začátku to bylo fakt hrozný i s vysokými horečky, nyní to trvá tak 3-4 dny a někdy se zvýšenou horečkou a někdy bez (např. teď). I v těchto stavech nic nevynechávám, a jedu normálně. Vše vynechávám akorát v pravidelném jednodenním půstu. V tomto stavu samozřejmě neberu žádné chemické a pomocné prášky, řeším to megadávkami vit.C se sodou několikrát denně a větším množstvím jablečného octa. Už jsem dost zoufalá a nevím co mám už dělat. Když přijdu z práce, tak jen ležím. Když to zase přejde, tak funguje normálně, sport, atd. Už se bojím i vytáhnout paty z baráku, abych zase něco někde nechytla. Nemůžu třeba dělat něco špatně? Nemůžu být třeba už předávkovaná? Nebo já nevím.Děkuju za odpověď
Manželka má červenú stolicu po vypití cviklovej šťavy. Dlhodobo má problémy s pečeňou, resp. žlčníkom ( je po mnohých očistách epsomskou soľou, i keď poslednú robila ešte v minulom roku), stačí keď bude ďalej piť cviklovú šťavu?
Tak tři měsíce by mělo být na srovnání většiny deficitů dostatek a z největšího by tedy měl být stav porovnán, ovšem neplatí to absolutně a u všeho, něco se rovná mnohem déle. Osobně bych si to dovolil odhadnout na detoxikační reakci, kdy organizmus vyloučí nastřádané uvolněné hleny a zase si to na chvilku sedne o čemž svědčí i to, že se to vyhleňování postupně zmenšuje. Jinak dle mého názoru děláte vše dobře, ale nic nebrání tomu vše stopnout a třeba dva týdny to vyzkoušet bez braní těch doplňků. Předávkování vidím jako málo pravděpodobné, ale je důležité, zda normálně kadíte a trávíte, což nepíšete, tak nevím.
To signalizuje špatný stav jater a pravidelné užívání červené řepy játra stimuluje a čistí. Jako velice vhodnou vidím aplikaci ostropestřcové kašičky a u vás ty ledviny tedy již budou dobré.
Momentálně mám průjem, jelikož jsem to s tím vit. C trošku přehnala. Kadím snad normálně,a s trávením nepociťuji nějaký problém, ale poslední dobou, když aplikuji klystýr, tak mám problémy s vyprazdňováním. Při posledním nálevu tam vždy něco zbyde (3x0.5L), a jde to ven až ráno (aplikace večer), a jsem trochu po klystýru taková nafouklá. Provádím to močí, ale často se stane, že mám nastřádanou moč i z minulýho dne schovanou v lednici a naředím to čerstvou. Nevadí ta den stará moč? Jelikož nevím, zda se nějak zdá zjistit vyrovnaný stav u těchto konkrétních vitamínů, tak zatím budu stále pokračovat. Jen vím, že u jodu je teplota dobrá, ale skrvna zatím ne (do 8h) a postupuji na 50k denně. Jen teda doufám, že tahle hrůza někdy skončí. Blíží se krásné počasí, a já nechci být pořád nemocná. Ale když už jsem to dotáhla takhle daleko, tak nechci přestávat a pak zase začínat znova
No ja osobne bych zkusil vynechat megadavky vit C, mam totiz dojem ze vysoke davky nemusi byt u kazdeho optimalni. Treba u mne vysoke davky vit C treba z kiwi a pomerancu zpusobili (domnivam se) jedno nachlazeni. mechanismus sem nekde cetl ze by mohl byt takovy ze vysoke hladiny jednoho antioxidantu (vitC) blokuji specifickou imunitu napr. proti virum a bakteriim, tzn. ze by podle teto teorie mohl clovek snadneji onemocnet prave specifickyma virozama. A tvoje stavy mi trochu pripominaji virove napadeni. Me se to jednou povedlo, resp sem si toho vsiml az po osviceni toutio teorii. Takze si to preber jak chces. ja tomu castecne verim. No a pokud neveris tomuhle tak bych se zameril na softwarove skudce. Najit manipulatory ve tvem okoli. Zde kniha o tom: nevyskytuji se v tvem okoli manipulatori?
Môžete mi popísať výrobu tej kašičky a dávkovanie?
U těch klystýrů nic špatně asi neděláte, ale klidně je můžete vyzkoušet na pár dní vynechat a dát třeba Sanogel a uvidíte. Odstátá urina nevadí, ta by měla být spíše vhodnější a nevidím v ní problém. Vitamíny se dají testovat z krevního vzorku a měla by vám to udělat každá laboratoř, ovšem konkrétní podmínky neznám. Srovnání jódu je stěžejně důležité a na imunitu to má veliký vliv, tak uvidíte.
Je to popsané zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R07_64-65_J ... sticku.pdf , tak si to nastudujte.
A co kdyby to nebyla detoxikační reakce. Může být imunita natolik špatná, že by mohl být člověk takhle pořád nemocný? Ty klystýry dělám 2x týdně, ne každý den. A co byste mi ještě poradil na zmírnění těchto stavů? Běru vit.C se sodou, někdy do toho msm, a piji hodně jablečný ocet. Teď jsem si udělala křenovou kašičku na ty hleny (vždy mi to sedí na plicích, že by šla ven chlamydie?), protože to co ze mne jde, je zelená hustá a někdy i tvrdá hmota
Tak určitě může, ovšem dlouhodobě bych to při všech těch opatřeních, které konáte, nepředpokládal. Pokud se týká těch hlenů a vykašlávání, tak ideální je zakoupit na aukru starší nebulizér - inhalátor a inhalovat koloidní stříbro, to má většinou skvělé výsledky.
Pokúsim sa zajtra zohnať ostropestřec a olej. Včera si ale manželka podráždila s niečím žlčník, takže dnes má hladovku, dá sa kašička jesť aj keď ju momentálne bolí žlčník? Nebolo by lepšie najprv pečeň vyčistiť kúrou s epsomskou soľou?
Dá, ale musíte začínat pomalu, ne velké dávky. Pokud neřešíte nějaké vážné problémy, tak ty tři denně stačí a každý večer velkou dávku céčka. Takto se to dá brát i relativně dlouho zcela bez problémů. Nejlepší máte dát na jednu kapku MMS pět kapek čerstvé citrónové šťávy, to je naprosto původní postup a patrně nejšetrnější, nebo použít tu 3,5%tní HCl v poměru 1:1. Dá se brát i ten askorbát v tom není problém. Tak grepy kvasinku normálně nekrmí, ale ono všechno je relativní, může tedy vyzkoušet nastavit tu šťávu citrónovou a uvidíte.
Ďakujem za odpoveď, skusíme to teda pomaly. Chcem sa ešte opýtať, manželka má po tých takmer dvoch mesiacoch pitia šťiav zmiešaných s mrkvou trochu nažltlú pleť, je to ok, alebo to niečo znamená?
To je normální, neškodné a po čase to zmizí, jde o reakci přetížených jater běžně popisovanou v literatuře.
No manželka rieši nadledvinky sladkým drievkom,vitamínom B5 a B1. Neviem, či je to vážny problém. No a berie ešte horčík.
Ani jedno nijak nevadí, ale ty hleny znamenají, že vám špatně chodí střeva, což by chtělo pravidelně vyčistit. Jinak jde aplikovat i křenová kašička, která je popsaná v těch článcích na hlavních stránkách, ta hleny ředí a docela slušně je vylučuje.
No chystáme sa už dlhšie na šanku, no manželka je stále veľmi slabá a neustále unavená, bojí sa, že to nezvládne
Tak ať dělá klystýry, ty ji nijak neunaví a z dlouhodobého hlediska čistí prakticky stejně. Dobrý deň p. Jardo, manželke došli výsledky vlasovej analýzy, mám vám to zoskenovať a poslať celé, alebo vám stačia tabuľky?
Většinou posílají i PDF soubor, tak ten mě pošlete a pokud ho nemáte, tak stačí ty tabulky a ta tabulka doplňků, které vám doporučují.
PDF súbor mi neposlali, tak som Vám mailom poslal tie tabuľky
Ok, došlo to v pořádku, tak mě večer zavolejte a já vám k tomu vše potřebné povím.
Včera som sa skúsil s vami spojiť cez SKYPE, ale zrejme ste naboli pri počítači. Skúsim dnes, alebo cez víkend večer.
Včera byl výpadek na Skype a pak se mě to podělalo, nicméně nyní již to mám opravené a plně funkční. Vážený pane Zajíčku
Víte to je sice celé jako detektivka a přitom pachatel je známý již od první řádky, je to překyselení a vše ostatní, co popisujete, je pouze výsledkem silné acidózy. Pouze tu kyselost honí moderní medicína z jednoho místa v těle na druhé, vám se na pár dní uleví a pak to zase začne. To je jediné co musíte řešit a rozchodit žlázy, které jsou tou kyselostí také asi dost zmatené. Jednoznačně si co nejrychleji srovnejte pH moče na život podporující hodnoty a udělejte testy na kvasinky-plivací test, jód-skvrna na zápěstí, krkací test-kyseliny v žaludku a náměr stavu pH moče, což je zde vše popsáno. Lugolův roztok není problém vám poslat a podívejte se do soukromé zprávy i na další věci.
No nejak sa nám nedarí spojiť. V sobotu som to skúšal zase, no nepodarilo sa, včera som nemohol, dnes mám takisto večer program, zajtra zhruba okolo 21.00 to skúsim znovu. Môže byť?
Ok, vyzkoušejte já nyní stavím plot, tak jsem celkem dost vytížený a u počítače se vyskytuji velice málo, ale snad se to povede.
No nejako sa to znovu nepodarilo. Nemôžete mi aspon základné veci napísať?
Tam asi nebude problém v mé nepřítomnosti u počítače, ale asi voláte na špatné skype, je třeba použít to, co mám domů, ne to se Samosem do práce.
Konečne sa nám podarilo spojiť, zabudli sme ešte na sodík, ktorého má manželka tiež deficit. Neviem, či stačí piť zelerovú šťavu, alebo je na to niečo vhodnejšie. V súkromnej správe som vám zaslal objednávku.
Ta šťáva vyhovuje, nebo se dá používat solanka z himalájské soli, kterou jsem zde také někde popisoval.
Chcem vám popísať spôsob požívania minerálov, ktoré zatiaľ mám. Rád by som vedel, či je to správne dávkovanie, alebo niečo máme zmeniť.
Prakticky to děláte celé správně, jinak chlorid měďnatý se bere po snídani a chlorid zinečnatý po večeři, přičemž můžete jít až na nejvyšší použitelné denní dávky a cokoliv pod touto dávkou je také lepší než nic. U železa je to trochu složitější, protože pokud nekrvácíte, tak se nijak neztrácí a vlastně je nesmysl ho doplňovat. Naopak je důležité uvolnit ho z jater a to ovlivňuje dostatek mědi, kobaltu a molybdenu. Z tohoto pohledu melasa bohatě stačí, více bych to nedráždil. Myslel jsem ze chlorid mednaty se ma brat na lacno. Beru ho hned rano po probuzeni. Pocital jsem ze se tak lepe vstreba.
Můžete ho brát i nalačno, ale nezbytně nutné to u chloridu mědi není, tyto potíže má většinou pouze zinek, jde o dost choulostivý prvek, ale v chloridu také zase nebývá tak problematický. No ale dnes se mi stala zvlastni vec. Jenom co jsem dopsal prispevek, na ktery reagujete, zacal se mi zvedat zaludek a neudrzel jsem to, med sla ven.
Chcem sa ešte opýtať na ten draslík, či sa môže dať do vody spolu s horčíkom a popíjať celý deň a aké sú maximálne použiteľné denné dávky zinku a medi? Niekde na fóre som čítal, že jód sa nemá podávať bez selénu. Nevadí, že ho ( jód) manželka začala brať bez selénu, i keď zatiaľ sme v prvom týždni na dvoch kvapkách?
Měď je velice toxická a to pro jakýkoliv organizmus, přičemž se dá velice dobře využít rozdílu snášenlivosti i u vážných chorob. Já třeba mám nastudovaný velice drsný postup léčby rakoviny tlustého střeva modrou skalicí, ovšem úspěšnost je obdivuhodná.
Hořčík s draslíkem míchat můžete, zinek tak 150-200 mg a vždy dodávat i měď, přičemž zde je maximum 3-4 mg denně. U toho jódu a selenu jde o dlouhodobé synergické efekty, krátkodobě můžete užívat pouze i jednu látku. Vyzkoušejte na ní vymáčknout z tobolky čistý vitamín E, nebo koupat v MMS.
Modrá skalica, to je hnojivo, nie?
Není to jenom hnojivo, jde prostě o sůl mědi, ale postup se takto zveřejňovat nedá, je dost nebezpečný a při špatném použití by to mohlo skončit fatálně.
Skúsim to máčať v MMS.
To je pak těžké, nicméně pokud se bojí a má jódu objektivně málo, tak můžete problém řešit natíráním na pokožku a ono se do ní potřebné množství vsákne, což je celkem bezpečné. Měď i zinek se chovají podobně, ale asi méně agresivně, jód je přeci jen dost rychlý.
Aj ma neskor napadlo, že to asi nepojde takto verejne, zvlášt ked ide o taký razantný postup.
To se divím, chemikům to většinou připadá naprosto přirozené popíjet roztoky chemikálií, protože si na rozdíl od běžných občanů dovedou logicky zdůvodnit, proč to dělají a jaká to má rizika. Vzhledem k tomu, že riziko je minimální a maximálně se může pozvracet, což se jí určitě už několikrát v životě povedlo po něčem naprosto nechemickém, tak nechápu co řeší. V potravinách je těchto látek velice málo a srovnat tak větší deficit je prakticky nemožné, pak ať bere pilule z lékárny, ale po těch lidé zvrací také a za mnohem větší peníze, to je jenom otázka dávkování. Negativní reakce může vyvolávat jakákoliv látka, které mělo tělo dlouhodobě nedostatek a vždy je to pouze otázka dávkování, pokud pojedete pomalu, tak v tom není žádný problém, berou to tisíce lidí. Stejně jinou možnost nemáte, nějak se ten deficit srovnat musí.
Bojí sa hlavne medi, ale hlavný dôvod, prečo to odmieta je to, že učí a nechce počas vyučovania zvracať.Neviete, ako dlho po požití prichádza zvracanie? Alebo je to individuálne? Blížia sa prázdniny, tak myslím, že začneme malými dávkami.
Pokud by se dostavila nevolnost, tak většinou prakticky okamžitě po požití, jinak nevím že by byl problém po delší době. Tyto šťávy lze pít dlouhodobě v tom problém nevidím, akorát u té grepové je potřeba si po vypití vypláchnout vždy ústa, může totiž dost ničit zuby.
Zo začiatku sme večer pili šťavu z mrkvi, zemiakov a zeleru, teraz sme to nahradili cviklovou šťavou. Môžete mi poradiť ešte nejakú inú zeleninovú šťavu, ktorú by sme mohli piť trebárs na raňajky namiesto grepovej šťavy kvôli zmene?
Ze zeleniny nejlépe čistí okurky. Do toho bazénu bych dával neaktivované MMS a cca 10-50 kapek na 100 litrů vody, ono se to pomalu okyseluje a aktivuje vlastním okyselováním, což umožní fungovat mnohem déle, ale stejně asi ne více jak jeden, až dva dny.
Ďakujem za odpoveď, ja si momentálne robím aj šťavu z červeného melónu, dočítal som sa, že aj ten dobre čistí ľadviny.
Ano, tato šťáva dělá ledvinám opravdu dobře a manželka tu odkyselovací směs může brát klidně dlouhodobě, nicméně určitě je vhodnější udržet správné pH stravou. p. Jarda, manželka má momentálne striedavo bolesti medzi lopatkami,na pleciach, krčnej chrbtici a spodnej časti hlavy. Stuhne jej to tak silno, že je jej až na zvracanie. Neviete prosím poradiť, čo s tým? Trvá to už skoro týždeň.
Vyzkoušejte jílové, nebo hliněné obklady-bentonit, případně hodně stáhnou bolesti také obklady s urinou.
Mám jíl, takže to skusíme s ním. Koľko asi jílu je potrebné použiť na jednú dávku?
To záleží na ploše na kterou jíl aplikujete, dává se celkem slabá vrstva.
...jak dlouho je možné křenovou kašičku užívat vadí to něčemu
Většinou s tím nebývá problém ani při delším použití, ale ve větších dávkách může křen dráždit ledviny, pak je potřeba ji vysadit. Dobrý deň p. Zajíček, po dlhšej dobe sa znovu ozývam. Prakticky od marca sme spolu s manželkou prechádzali postupne na zdravú stravu, no po kontrole gynekológa minulý týždeň lekár konštatoval zväčšenie myómov a cysty cca o 0,5 cm oproti pôvodnému nálezu pred 1/2 rokom. Je na niečo špeciálne na obmedzenie rastu, resp. zlikvidovanie myómov a cysty?
Tak mandle bych určitě nevynadával, to je naprostá kravina, většinou je stačí potřít roztokem jódu a je po zánětu. Jinak oba problémy, tedy mandle i ty myomy a cysty, souvisí s vysokou kyselostí a kvasinkou v těle, čili by to chtělo dostat pH na hodnotu 7,5-7,8 a tam to držet. Jinak je na to výborné i užívání MMS, které čistí krev a likviduje plísně. Dobrý deň p. Zajíček, chcem vás poprosiť o radu. Dcéra momentálne dosť kašle ( ale tak nepekne zhlboka, asi priedušky) a neviem si s tým rady. Teplotu síce nemá, lebo som jej dva dni intenzívne dával vyššie dávky kyseliny askorbovej a popri tom každý deň raz som jej dal nadýchnuť cez nos aj ústa 2 kvapky MMS1 aktivované 2. kvapkami 3,5%HCl. Nejak to ale neprechádzalo, tak som jej dnes nasadil MMS1, postupoval som každú hodinu navyšovaním po 1. kvapke od jednej kvapky až do 3. kvapiek , no ale potom už dostala hnačku, tak som s tým prestal, no ona škaredo kašle ďalej.
Neznám důvod toho kašle, ale pokud jdou hleny, tak vyčistit střeva, což se vám patrně povedlo tím MMS a naředit hlen, což umí křenová kašička, která je popsaná v článku na hlavních stránkách.
No je to suchý kašeľ, ktorý vychádza asi až z priedušiek
Na to by mohlo zabrat inhalování koloidního stříbra, nebo peroxidu vodíku, ale musíte si to trochu nastudovat.
Nakoniec to prešlo aj s vdychovaním MMS a doplňaním vyšších dávok Vitamínu C ( koloidné striebro aj tak nemám a peroxid vodíka nemám ešte poriadne naštudovaný), no teraz po viac ako týždni ju zase začalo bolieť hrdlo ( má ho zahnisané) a má nádchu. Nasadil som znovu to isté, uvidím, ako to pomôže.
Tak MMS je na respirační problémy dobré, ale chce to zkušenost a nepřehnat to, pak to není moc bezpečné. Na to koleno bych dal MMS aktivované, neaktivované funguje pouze v místech kde je nějaká kyselina, tedy třeba v žaludku, ale na koleně kyselinu nemáte. Jinak na záněty je výborný obklad vlastní urinou, tím se nedá pokazit nic.
Vyskúšal som to s urinou a už po prvom obklade to viditeľne stiahlo zápal.
Ono je otázkou, zda nemá rozjeté kvasinky a pokud ano, tak mimo toho grepu ty šťávy zrovna ideální nejsou, to by ty kvasinky krmilo. V takovém případě bych jablka a pomeranče zcela vyřadil a mrkev a červenou řepu pil v rozumném množství, ideálně v kombinaci s větším podílem okurek.
Mrkvu s červenou repou v pomere 1:1 alebo trochu väčší podiel červenej repy po 1/2 litra večer pijeme už takmer pol roka. Dúfam, že to je rozumné množstvo. Uhorku ako takú manželka nejedáva skoro vôbec, pretože jej žalúdok, resp. žlčník uhorku nejak nezvláda, neviem ako je to so šťavou. Máte s tým nejaké skúsenosti, alebo sa to musí jednoducho vyskúšať? Po troche by som ju mohol začať pridávať do večernej šťavy. Viem, že uhorka je veľmi zásaditá zelenina, no práve kvôli týmto manželkiným problémom som ju zatiaľ do pitného režimu nezaradil. Celkove má totiž problém jesť ťažšiu zeleninu, hneď sa ozýva žlčník.
Ten poměr vyhovuje, ale tak 0,2 litru a dal bych k tomu tak 0,3 litru té okurkové šťávy a nic by to dráždit nemělo, to není jako celá okurka.
Takže 1/2 litra tejto šťavy naraz je veľa? Prešli sme na toto množstvo a pomer postupne a žiadne problémy s tým nikdy viacmenej neboli až na ten pocit plnosti žalúdka u manželky, ktorý do 1/2 hodiny stále prešiel. Ja som čítal v knihe od Normana Walkera " Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy ", že je vhodné piť túto šťavu 1/2 litra denne ( možno že tam bolo napísané, že na dva krát), aj tuto na fóre myslím, že ste písali, že vaša manželka pije aj 1/2 litra čistej šťavy z červenej repy, preto mi to pripadalo v pohode. Ale skusím tam pridávať tú uhorku kvôli vyššej zásaditosti.
Ešte k tomu vdychovaniu MMS: dával som dve aktivavané kvapky - dva vdychy ráno a dva večer - taktiež podľa doporučení na tomto fóre, tak dúfam , že to bolo ok a neprehnal som to.
On tom množství není problém, problém je pokud má člověk rozjeté kvasinky a přijímá mnoho šťávy bohaté na sacharidy, což uvedená šťáva je. Jinak není problém pít i litry šťáv, ale jde o ty kvasinky. V případě, že to člověku nijak nevadí, což je třeba moje paní, tak proč by to nemohl pít v tom nehledejte složitosti.
Tak pokud by jste to přehnal, tak to by jste velice snadno poznal, já jsem zkoušel z cvičných důvodů, co jde vydržet a dusil jsem se pak tak 4 hodiny, no nic moc, ale to šlo o opravdu hrdinský výkon k němuž se normálně člověk asi nedopracuje. Nicméně, zase to mělo zajímavou dohru, kdy jsem za odměnu získal mimořádný čich, jak náš Beník a nemohu si tedy stěžovat.
Pravdupovediac, o tomto som neuvažoval, myslel som si, že zeleninové šťavy nemajú toľko sacharidov, aby krmili kvasinky. Trebárs pred včerom som po vypití tejto šťavy mal pH 7,4. Niekde som čítal, že šťava z prepu a citróna odbúrava z tela vápnik. Ak je to pravda, akým spôsobom je ho vhodné dopĺňať? Stačia oriešky?
Teda môže sa to aj častejšie ako 2x za deň, ak to nebude mať žiadne vedľajšie účinky? Dcére momentálne prešiel zápal z hrdla na hlasivky, nemôže veľmi rozprávať, čo by ste na to doporučil?
Ono je otázkou, zda vápník přímo odbourává, ona ho rozpouští v místech, kde je zbytečně usazený a to je trochu rozdíl. Na vápník je více postupů, třeba tvrdé sýry, semínka, nebo vaječné skořápky v citrónové šťávě, ale to vše jsem zde již popisoval.
Určitě na to nejsou striktní omezení a pokud vám ten postup nevadí, tak proč ne. Kloktat koloidní stříbro, nebo roztok jódu a šalvějový čaj.
Teda ak mám vápniku v tele tak akurát( na základe vlasovej analýzy) a pijem dlhodobo grepovu šťavu, nemusím ho nijako dopĺňať, keďže mi prakticky ten grep iba pomáha odbúrať vápnik z miest, kde ho nepotrebujem?
Asi tak a pokud si dáte denně tak 1000-4000 I.U. vitamínu D3, tak se o vápno starat nemusíte. Dobrý večer p. Jarda. Mám otázok veľmi veľa, ale teraz sa tu nechcem rozpisovať....časom postupne
Na levé straně je toho více, ale nejspíš může jít jak o zánětlivé problémy na střevě, tak o sníženou funkci slinivky, případně oboje. Za daných okolností bych vyčistil sérií klystýrů střeva a dodal látky potřebné pro dobrou funkci slinivky, což jsem zde již popisoval, tak si to dohledejte.
Začal som teda pridávať do šťavy z červenej repy a mrkvy uhorkovú šťavu, manželke iba po 1 dcl, po prvom a druhom dni mala iba pocit ťažkosti na žalúdku, no po treťom dni sa zobudila v noci na to, že jej je na zvracanie. Keďže sme nič iné v strave nezmenili, javí sa mi to ako následok vypitia uhorkovej šťavy.Čo by ste poradili? Zdravím, dnes ráno som si po prvykrát robila klystír. Trošku som bola zo začiatku nešikovná, ale ušlo to. Zo začiatku sa mi podarilo dostať len 0,5 l a vydržať 2 min, ale na druhýkrát 1,2 litr. a vydržať 3 min. Aj to považujem za úspech.
Nedovedu si představit, jak by mohla okurka vadit, ale pokud si myslíte že ano, tak ji vynechte.
Slinivku hledejte pod pojmem pankreatické enzymy, nebo Pankreolan. Ty kapsle jsou dost drahé, nastudujte si zde rybí tuk, ale jinak ničemu nevadí.
Tak berie ešte štvrtý deň MMS1, môže to byť skôr z neho?
To je rozhodně pravděpodobnější, než ty okurky.
Tú cesnakovú vodku začínam brať až od zajtra, keďže som ju neskôr urobil, ale popri MMS beriem aj lugol so selénom, nebude to spolu vadiť?
Dle mého názoru ne, to se spíše doplňuje.
Dle mého názoru ne, to se spíše doplňuje.
Selén zapíjam živou vodou aj kvapky cesnakovej vodky si rozrábam v živej vode. Je to ok ?, pretože v návode na prístroj, ktorý mi vrába živú vodu sa píše, že lieky sa majú zapíjať neutrálnou vodou, pretože pri zapití živou vodou sa znižuje ich účinok.
Dle mého názoru sirnou patlanici by v nějakém rozumném množství snášet mohla a pokud jde o špatné trávení, často se za tím skrývá deficit draslíku, tak si nechte udělat laboratorní vyšetření na sodík a draslík, třeba to bude váš případ a dalo by se to snadno odstranit dodáváním draslíku, třeba formou chloridu draselného. Jaterní očista se může dělat kdykoliv, na to se nyní neohlížejte.
Skúsim teda s mierou sirnú patlanicu + ostropestrecovú kašičku + na nadľadvinky sladovku svitamínmi B5 a B1. Draslík má dlhodobo v deficite, čo potvrdil aj výsledok vlasovej analýzy a berie ho už asi 5 rokov každý deň vo forme chloridu denne asi 1 g, možno by bolo vhodné dávku draslíku zvýšiť?
Tak ten draslík určitě zvýšit, uvedené množství nic neřeší, dá se dodávat 2-8 g chloridu draselného a u masivních deficitů to není problém takto dodávat, hlavně pokud ten člověk má dobré ledviny, ty to uregulují. Dobrý den. Posledních pár měsíců mám ztuhlé prsty na rukou po ránu, těžko se mi zatnou v pěst. Myslela jsem si, že to budou ledviny, ale beru několikrát týdně lékořici a prolívám se několikrát denně ledvinových čajem. 2x po sobě jsem zkusila večer namočit ruce do zásadité vody (s jedlou sodou), ale taky nic. Nevíte co bych mohla zkusit? Po chvíli to zase zmizí jak se začnu hýbat, ale je to nepříjemný.
Nedovedu posoudit, ale v tomto počasí bych si dovolil vsadit i na to počasí, nicméně pokud by to mělo přetrvávat i nadále, tak asi posledovat opravdu tu činnost ledvin a lékořici rozhodně nebrat dlouhodobě. Ona totiž ledvinám dost škodí, je ji potřeba projet intenzívně 8 týdnů a minimálně 4 týdny dát pauzu. p. Jarda, chcem sa Vás opýtať, môj švagor má hepatitídu typu C (dlhodobo liečenú) a zistili mu zápal slinivky a kamene v žlčníku ( najväčší asi 1,5 cm) no nevie, či sú vápenaté alebo cholesterolové. Môže si urobiť pečeňovú očistu? ( nemyslím iba z dôvodu kameňa, ale aj tej hepatitídy a zápalu pankreasu) Lekár ho samozrejme hneď posiela na operáciu žlčníka.
Pokud je lékař na sonu vidí, tak jsou vápenaté a je třeba je předem rozpustit. Postupy se zde již mnohokrát probíraly, tak si to dohledejte. Jinak ostatním problémům by čištění určitě prospělo v tom nevidím potíž. p. Jarda, cez víkend si manželka robila ( asi po roku) očistu pečene, vyšli jej asi 4 maličké kamienky. Predtým robila očistu s glauberovou soľou, očista prebehla bez problémov s vyplavením obrovského množstva kamienkov, teraz s epsomskou soľou jej bolo dosť zle, olivový olej cítila v žalúdku ešte aj ráno a pred obedom. Najväčší problém však bol ten, že v noci sa 2x zobudila na veľmi silnú tachykardiu ( srdce jej skôr vibrovalo, ako bilo, nevedela si ani zmerať tep, trvalo to asi 10 minút, potom to prešlo) Mohol to spôsobiť horčík? Nevieme si to vysvetliť, o 2 týždne by chcela pokračovať s ďalšou kúrou, no nevieme či s epsomskou soľou, alebo s glauberovou ( viem, že sodík v nej škodí).
Osobně si myslím, že na to ta sůl nemá zase takový vliv, spíše jí to nějak nesedlo, ale pro klid duše si nechte v laborce udělat hořčík a sodík, což je za pár korun a uvidíte co si vybrat. P. Jarda, mám dve otázky:
1)Hlavně zelené rostliny, třeba zelený nápoj, ale nechte si vyšetřit stav mědi, vitamínu B12 a B9, to úzce souvisí. Ahoj všem,
mala som to velmi podobne, schudla som velmi, ale nie az tak, ako vy. (172/47). tiez si pamatam velmi narsenu pschiku, ja som vsak nemala az tak velky problem vratit sa k normalnej strave - aspon ciastocne, skste vyhladat dobreho psychologa, lebo potrebujete nakopnut, nie je to nic ine, ako jednoducho odstranit pevne vsugerovanu vieru v jedinecnost surovej stravy (nic proti nej, ale nie je pre kazdeho) momentalne mam opat svojich uzasnych 52kg a jem srovu zeleninu, zel. stavy, chia semienka, vajicka, dam si aj slaninku a chlieb, maslo, jogrty, casto aj cokoladu, no o to nejde, konecne sa mi minimalizovali vycitky svedomia, verim, ze sa dopracujem k normalnemu pristupu k zdravej strave a drzim vam palce!!
První krok je odstranění stresu z vašeho života. Dále je nutné každý den si udělat krkací test a zjistit jak si stojím aktuálně se stavem kyseliny chlorovodíkové v žaludku. Pokud si nekrknete, budete ji muset dodávat, což by mělo celkem zásadně srovnat trávení a na ty psychické stavy používejte rozchodnici růžovou a hořčík v množství které snesete.
Ináč nie je problém iba v odvykaní si na chlieb, ale problém je aj u pracujúceho človeka, ktorý nemá inú možnosť ako obedovať v závodnej jedálni, kde jedlá so zdravou stravou nepoznajú.
Ináč nie je problém iba v odvykaní si na chlieb, ale problém je aj u pracujúceho človeka, ktorý nemá inú možnosť ako obedovať v závodnej jedálni, kde jedlá so zdravou stravou nepoznajú.
Sibillu chcem poprosiť o nejaké konkrétne recepty, čo si nosí na raňajky a na obed.
Sibillu chcem poprosiť o nejaké konkrétne recepty, čo si nosí na raňajky a na obed.
Prečítal som si celé vlákno. Trochu som sa zľakol, keďže mi z toho vyplynulo, že zo zdravej stravy sa mierne znižuje tlak, pričom manželka pri takmer normálnej strave( i keď nikdy nič mastné nejedla) mala a má stále nízky tlak.
Riešenie je podľa Vás iba alkohol( dúfam, že tým myslíte červené víno max. 3 dl denne, nie tvrdý alkohol), káva ( tú manželka nikdy nepije, pretože po jej vypití má silné búšenie srdca, a aj tak ju vlastne nedoporučujete) no a tie pálivé papričky( to teda neviem, koľko zvládne). Píšete ešte, že to môže spôsobovať aj nepomer draslíku a sodíku ( teda vlastne nedostatok sodíku)
Poľa toho, čo som si zapamätal, by to mohlo byť tak všetko. Takže ostáva nám iba pokračovať v pití červeného vína ( pije ho večer pred spaním), začať soliť himalájskou soľou a skúsiť tú štipľavú papriku. Je to všetko?
Nerobili sme si teraz grgací test, tak neviem, či pri surovej strave máme ešte dopĺňať HCl pred a po jedle ( i keď si myslím, že manželke sa aj naďalej netvorí skoro vôbec). Zatiaľ sa nám obidvom váha nezmenila, ja dúfam že manželka neschudne, lebo podľa BMI je podvýživená ( ja mám BMI 25,4, tak dúfam, že trochu schudnem).
Nerobili sme si teraz grgací test, tak neviem, či pri surovej strave máme ešte dopĺňať HCl pred a po jedle ( i keď si myslím, že manželke sa aj naďalej netvorí skoro vôbec). Zatiaľ sa nám obidvom váha nezmenila, ja dúfam že manželka neschudne, lebo podľa BMI je podvýživená ( ja mám BMI 25,4, tak dúfam, že trochu schudnem).
Ja osobne som nikdy nemal žiadne zdravotné problémy( teda aspoň navonok sa neprejavili), ale všetko podstupujem spolu s manželkou.
Ja osobne som nikdy nemal žiadne zdravotné problémy( teda aspoň navonok sa neprejavili), ale všetko podstupujem spolu s manželkou.
Momentálne sa manželka necíti najlepšie, t.j. občas zabolí žlčník, potom veľmi silno hlava, celková slabosť a bolesť na rukách sa ustálila na slabých bolestiach. Pri tejto strave nepotrebuje už dodávať sódu, skôr občas jeme kyslú kapustu na zníženie pH. Môže takýto stav spôsobovať proces detoxikácie organizmu.
Ja sa chcem ešte opýtať, ja keď si dám ráno cca 3/4 l ovocnej šťavy ( ešte 45 min. predtým vypijem asi 3/4 l vody), vôbec nepotrebujem jesť raňajky, preto si iba zoberiem do práce jablko, banán a pomaranč a zjem to cca 1 hod po pití štiav v práci. V práci do obeda vypijem asi 1,5l vody, na obed zjem zeleninový šalát a večer vypijem cca 1 l zeleninovej šťavy a takisto nepociťujem žiadny hlad ( akurát tak zobnem nejaké oriešky ). Nechápem, ako vy toho môžte toľko vypiť a zjesť.
V rôznych vašich príspevkoch som sa dočítal, že doporučujete piť orechové mlieko, sírnu patlaninu, vitamín C vo veľkých dávkach , poprípade dopĺňať chlorid draselný alebo síran draselný. Sú to všetko doplnky pre niektoré konkrétne choroby? Vo vašom vzorovom jedálničku nič z toho nemáte uvedené.
Momentálne sa manželka necíti najlepšie, t.j. občas zabolí žlčník, potom veľmi silno hlava, celková slabosť a bolesť na rukách sa ustálila na slabých bolestiach. Pri tejto strave nepotrebuje už dodávať sódu, skôr občas jeme kyslú kapustu na zníženie pH. Môže takýto stav spôsobovať proces detoxikácie organizmu.
Ja sa chcem ešte opýtať, ja keď si dám ráno cca 3/4 l ovocnej šťavy ( ešte 45 min. predtým vypijem asi 3/4 l vody), vôbec nepotrebujem jesť raňajky, preto si iba zoberiem do práce jablko, banán a pomaranč a zjem to cca 1 hod po pití štiav v práci. V práci do obeda vypijem asi 1,5l vody, na obed zjem zeleninový šalát a večer vypijem cca 1 l zeleninovej šťavy a takisto nepociťujem žiadny hlad ( akurát tak zobnem nejaké oriešky ). Nechápem, ako vy toho môžte toľko vypiť a zjesť.
V rôznych vašich príspevkoch som sa dočítal, že doporučujete piť orechové mlieko, sírnu patlaninu, vitamín C vo veľkých dávkach , poprípade dopĺňať chlorid draselný alebo síran draselný. Sú to všetko doplnky pre niektoré konkrétne choroby? Vo vašom vzorovom jedálničku nič z toho nemáte uvedené.
Kúpil som digitálny pH meter (pretože už neviem zohnať presnejšie papieriky) a ten aj pokalibrácii ukazuje, že pH vody z vodovodu u mňa doma aj v práci je cca 7,65. Stále som si myslel, že to môže má byť tak 7-7,2. Reklamoval som to u výrobcu pH metra, ten mi poslal druhý pH meter, a tento ukazuje ešte vyššiu hodnotu. Môže byť pH vody z vodovodu také vysoké, alebo bude chyba v pH metri?
Kúpil som digitálny pH meter (pretože už neviem zohnať presnejšie papieriky) a ten aj pokalibrácii ukazuje, že pH vody z vodovodu u mňa doma aj v práci je cca 7,65. Stále som si myslel, že to môže má byť tak 7-7,2. Reklamoval som to u výrobcu pH metra, ten mi poslal druhý pH meter, a tento ukazuje ešte vyššiu hodnotu. Môže byť pH vody z vodovodu také vysoké, alebo bude chyba v pH metri?
Ešte vás chcem poprosiť o názor, čítal som totiž knihy od Normana Walkera a on nedoporučuje jesť kyslú kapustu (zelí), vy ju naopak doporučujete. Neviem teda, či ju mám jesť, alebo nie.
Ešte vás chcem poprosiť o názor, čítal som totiž knihy od Normana Walkera a on nedoporučuje jesť kyslú kapustu (zelí), vy ju naopak doporučujete. Neviem teda, či ju mám jesť, alebo nie.
Ja a celá moja rodina pijeme živú vodu z tejto mašinky už niečo vyše roka ( aj do práce si ju nosím vo fľaši, i keď teraz čo pijem šťavy tak je to iba tak 1,5 - 2 l za deň). Firma, ktorá túto mašinku vyrába, radí dlhodobo používať túto živú vodu. Aký je váš názor na dlhodobé používanie živej vody, poprípade ako by sa mala používať. A ešte jedná otázka, ak by ste túto vodu vedeli porovnať s osmotickou, ktorá je podľa vás lepšia ?
Ja a celá moja rodina pijeme živú vodu z tejto mašinky už niečo vyše roka ( aj do práce si ju nosím vo fľaši, i keď teraz čo pijem šťavy tak je to iba tak 1,5 - 2 l za deň). Firma, ktorá túto mašinku vyrába, radí dlhodobo používať túto živú vodu. Aký je váš názor na dlhodobé používanie živej vody, poprípade ako by sa mala používať. A ešte jedná otázka, ak by ste túto vodu vedeli porovnať s osmotickou, ktorá je podľa vás lepšia ?
Chcem sa vás ešte opýtať, dávnejšie pri čítaní tohto fóra som našiel niekde presný popis, ako sa robí pľuvací test, no momentálne to neviem nájsť. Môžete mi poradiť?
Chcem sa vás ešte opýtať, dávnejšie pri čítaní tohto fóra som našiel niekde presný popis, ako sa robí pľuvací test, no momentálne to neviem nájsť. Môžete mi poradiť?
Chcem vás ešte poprosiť o radu, už 4. týždeň je manželka na takomto jedálničku:
Ráno asi 1l mierne zásaditá voda( asi pH=8, vyššie pH neznesie manželkin žalúdok), o 45 min. asi 6 dcl šťava z mrkvi, jabĺk a pomarančov, potom v práci cez prestávky jablko, banán a rôzne oriešky + sušené ovocie, na obed jedlo zo školskej jedálne ( väčšinou iba čistá ryža alebo zemiaky), doma o cca 16.00 3 dcl šťava z červ. grepu, o cca 18.00 asi 6 dcl šťava z cvikly a mrkvi, o 19.00 6dcl šťava z mrkvi, zeleru a zemiakov, potom nejaké oriešky a semená (asi 2x za týždeň zeleninový šalát na večeru). pH stále kolíše zo 7,5 ( večer a ráno) na cca 6,5 (po obede), HCl berie iba pred a po obede a keď má na večeru zeleninový šalát. Je potrebné ju piť častejšie?
Zatiaľ takmer žiadne zjavné zlepšenie zdravotného stavu ( neustály pocit slabosti, striedavo bolesti hlavy). Myslel som si, že takáto rapídna zmena stravy( myslíte, že ten obed môže ešte veľmi vadiť?) prinesie nejakú citeľnú pozitívnu zmenu, i keď na druhej strane ani 1,5 mesačná kúra s MMS1 nepriniesla žiadne pozitívne výsledky. Viem, že ako učiteľka si toho stresu užije veľmi veľa( možno to je pravá príčina nezmeneného zdravotného stavu - stále sa opakujúce problémy).
Určite je potrebné niečo zmeniť, aby sa to konečne pohlo pozitívnym smerom, ibaže neviem, čo by sme mali robiť.
Chcem vás ešte poprosiť o radu, už 4. týždeň je manželka na takomto jedálničku:
Ráno asi 1l mierne zásaditá voda( asi pH=8, vyššie pH neznesie manželkin žalúdok), o 45 min. asi 6 dcl šťava z mrkvi, jabĺk a pomarančov, potom v práci cez prestávky jablko, banán a rôzne oriešky + sušené ovocie, na obed jedlo zo školskej jedálne ( väčšinou iba čistá ryža alebo zemiaky), doma o cca 16.00 3 dcl šťava z červ. grepu, o cca 18.00 asi 6 dcl šťava z cvikly a mrkvi, o 19.00 6dcl šťava z mrkvi, zeleru a zemiakov, potom nejaké oriešky a semená (asi 2x za týždeň zeleninový šalát na večeru). pH stále kolíše zo 7,5 ( večer a ráno) na cca 6,5 (po obede), HCl berie iba pred a po obede a keď má na večeru zeleninový šalát. Je potrebné ju piť častejšie?
Zatiaľ takmer žiadne zjavné zlepšenie zdravotného stavu ( neustály pocit slabosti, striedavo bolesti hlavy). Myslel som si, že takáto rapídna zmena stravy( myslíte, že ten obed môže ešte veľmi vadiť?) prinesie nejakú citeľnú pozitívnu zmenu, i keď na druhej strane ani 1,5 mesačná kúra s MMS1 nepriniesla žiadne pozitívne výsledky. Viem, že ako učiteľka si toho stresu užije veľmi veľa( možno to je pravá príčina nezmeneného zdravotného stavu - stále sa opakujúce problémy).
Určite je potrebné niečo zmeniť, aby sa to konečne pohlo pozitívnym smerom, ibaže neviem, čo by sme mali robiť.
Ako máme vyriešiť trávenie?
Máte v ponuke minerály, posielate ich aj na Slovensko?
Ako máme vyriešiť trávenie?
Máte v ponuke minerály, posielate ich aj na Slovensko?
Chcem sa vás ešte opýtať, dcéra zvykne mať veľmi silné menštruačné krče( bolesti), lekár jej predpísal hormonálnu lliečbu, no to by som v žiadnom prípade nechcel. Môžete niečo doporučiť?
Chcem sa vás ešte opýtať, dcéra zvykne mať veľmi silné menštruačné krče( bolesti), lekár jej predpísal hormonálnu lliečbu, no to by som v žiadnom prípade nechcel. Môžete niečo doporučiť?
Ešte sa chcem opýtať, na kvasinky by som chcel skúsiť aj MMS1 ( ale s HCl) , alebo je lepšie MMS2 ? Ak MMS2, tak akú dávku denne?
Ešte sa chcem opýtať, na kvasinky by som chcel skúsiť aj MMS1 ( ale s HCl) , alebo je lepšie MMS2 ? Ak MMS2, tak akú dávku denne?
nevím zda jste o této nemoci slyšel. Když jsem ji zmínila před doktorkou řekla mi, že se týká pouze obézních lidí. Ale já jsem schopná sníst svíčkovou s deseti knedlíky a nemít žádný pocit těžkosti. Navíc jsem začala mít neustále chuť na sladké což jsem dřív dokázala slušně zahnat jablkem. Čokolády a podobné hnusy mi nic neříkaly, dneska dokážu sníst 2 bonboniéry na posezení a nebude mi špatně.
Nevím zda vitastrava by dokázala napravit tuto metabolickou vadu, ale problém je v tom, že jakmile do sebe nedostanu nedostanu aspon trochu sacharidů k obědu např. mívám skoro jakoby hypoglikemické stavy a taktéž po požití jednoduchých cukrů zase hyperglikemické. Každopádně cukr v moči nemám.
Pocity hladu nebo nesytosti jsou mi jedno, ale co je nejhojší je ta mentální lenost a ta se projevuje opravdu až nechutí cokoliv dělat, nemáte chuť přemýšlet, pomalu ani nevnímáte co vám člověk říká, něco uděláte a za chvíli si nepamatujete co. Ze společenské aktivní holky se stal pecivál, který nemá absolutní chuť cokoliv dělat. Momentálně sháním práci a se svou inteligencí se netroufám ani na práci pokladní.
Podstoupila jsem všechny vyšetření..žaludku, kolonoskopie, štítná žláza vše negativní...psycholožka usoudila, že mám deprese..beru antidepresiva..potíže přetrvávají. Jenom už nejsem tak unavená. Doktorka na endokrinologii ze mě udělala anorektičku, jelikož na první pohled vypadám opravdu drobně a řekla, že musím přibrat a vše se srovná...v té době jsem byla opravdu na vitastravě...když jsem jí to řekla, řekla mi že to je jasné, že nemůžu myslet, že přece mozek potřebuje cukr...říkám, že cukr mám v ovoci: "No ale tam je ještě vláknina a to byste toho ovoce musela sníst kvanta, co takhle sladkosti?:))) na to jsem neměla slov. Dle mého laického pohledu mám prostě dokopaný metabolismus a hormonální systém a pokud se nesrovná nedostanu ani menstruaci, kterou se mi teď snaží navodit prášky, ale já to odmítám, protože vím, že bez nich ji zase ztratím.
Omlouvám se za zdlouhavé vysvětlování, jenom pokud by se našel někdo kdo má podobný problém nebo byste sám měl s touto nemocí zkušenosti uvítám jakoukoliv radu.
Děkuji
Kristýna
nevím zda jste o této nemoci slyšel. Když jsem ji zmínila před doktorkou řekla mi, že se týká pouze obézních lidí. Ale já jsem schopná sníst svíčkovou s deseti knedlíky a nemít žádný pocit těžkosti. Navíc jsem začala mít neustále chuť na sladké což jsem dřív dokázala slušně zahnat jablkem. Čokolády a podobné hnusy mi nic neříkaly, dneska dokážu sníst 2 bonboniéry na posezení a nebude mi špatně.
Nevím zda vitastrava by dokázala napravit tuto metabolickou vadu, ale problém je v tom, že jakmile do sebe nedostanu nedostanu aspon trochu sacharidů k obědu např. mívám skoro jakoby hypoglikemické stavy a taktéž po požití jednoduchých cukrů zase hyperglikemické. Každopádně cukr v moči nemám.
Pocity hladu nebo nesytosti jsou mi jedno, ale co je nejhojší je ta mentální lenost a ta se projevuje opravdu až nechutí cokoliv dělat, nemáte chuť přemýšlet, pomalu ani nevnímáte co vám člověk říká, něco uděláte a za chvíli si nepamatujete co. Ze společenské aktivní holky se stal pecivál, který nemá absolutní chuť cokoliv dělat. Momentálně sháním práci a se svou inteligencí se netroufám ani na práci pokladní.
Podstoupila jsem všechny vyšetření..žaludku, kolonoskopie, štítná žláza vše negativní...psycholožka usoudila, že mám deprese..beru antidepresiva..potíže přetrvávají. Jenom už nejsem tak unavená. Doktorka na endokrinologii ze mě udělala anorektičku, jelikož na první pohled vypadám opravdu drobně a řekla, že musím přibrat a vše se srovná...v té době jsem byla opravdu na vitastravě...když jsem jí to řekla, řekla mi že to je jasné, že nemůžu myslet, že přece mozek potřebuje cukr...říkám, že cukr mám v ovoci: "No ale tam je ještě vláknina a to byste toho ovoce musela sníst kvanta, co takhle sladkosti?:))) na to jsem neměla slov. Dle mého laického pohledu mám prostě dokopaný metabolismus a hormonální systém a pokud se nesrovná nedostanu ani menstruaci, kterou se mi teď snaží navodit prášky, ale já to odmítám, protože vím, že bez nich ji zase ztratím.
Omlouvám se za zdlouhavé vysvětlování, jenom pokud by se našel někdo kdo má podobný problém nebo byste sám měl s touto nemocí zkušenosti uvítám jakoukoliv radu.
Děkuji
Kristýna
Ešte som si všimol, že manželke sa vôbec nesfarbí moč ani po vypití cviklovej šťavy ( čo ja mám dosť červený). Je to v poriadku ? Nebude mať problém aj s obličkami?
Ešte som si všimol, že manželke sa vôbec nesfarbí moč ani po vypití cviklovej šťavy ( čo ja mám dosť červený). Je to v poriadku ? Nebude mať problém aj s obličkami?
V súkromnej správe som vám zaslal objednávku.
V súkromnej správe som vám zaslal objednávku.
Horčík berie malú lyžičku, rozmieša to vo vode a vypije. Môže sa to takto brať, alebo je to možné aj v ovocnej( ráno) alebo zeleninovej šťave ( večer)? Veľmi pomaly to navyšuje, ale bojí sa, či sa nepredávkuje.
Včera celé poobede jej vynechávalo srdce, dávno to už nemala. Môže to byť detoxikáciou?
Horčík berie malú lyžičku, rozmieša to vo vode a vypije. Môže sa to takto brať, alebo je to možné aj v ovocnej( ráno) alebo zeleninovej šťave ( večer)? Veľmi pomaly to navyšuje, ale bojí sa, či sa nepredávkuje.
Včera celé poobede jej vynechávalo srdce, dávno to už nemala. Môže to byť detoxikáciou?
Nemám doma váhu, ktorá váži na úrovni gramov, môžete mi poradiť, ako sa to dá ináč? Kávová lyžička horčíku - koľko to môže vážiť?
U horčíka, keďže sa nedá predávkovať mi to až tak nevadí, ale chcem manželke začať podávať draslík, ktorý ste mi zaslali, namiesto draslíku v tabletkách, ktoré brala doteraz.
Dočítal som sa, že draslík do 4 g denne je v poriadku, no neviem koľko to je, aby som to neprešvihol. Draslík je možné takisto rozmiešať v šťave, alebo radšej vo vode? A je to lepšie rozložiť na viacej dávok denne, alebo jedná dávka naraz?( takisto horčík)
Tak za tieto dva dni sme to vyskúšali, obidvom nám kleslo pH asi o 0,5. Máme teda začať piť aj ráno zeleninové šťavy a zeleninu na raňajky, alebo piť trebárz šťavu z červeného grepu? Alebo viete poradiť niečo iné?
Začali sme brať aj 10 tabletiek chlorely denne, rozpustenej v pomarančovej šťave. Ak pomaranče zo stravy vynecháme, v čom ešte dobre chutí chlorela?
Nemám doma váhu, ktorá váži na úrovni gramov, môžete mi poradiť, ako sa to dá ináč? Kávová lyžička horčíku - koľko to môže vážiť?
U horčíka, keďže sa nedá predávkovať mi to až tak nevadí, ale chcem manželke začať podávať draslík, ktorý ste mi zaslali, namiesto draslíku v tabletkách, ktoré brala doteraz.
Dočítal som sa, že draslík do 4 g denne je v poriadku, no neviem koľko to je, aby som to neprešvihol. Draslík je možné takisto rozmiešať v šťave, alebo radšej vo vode? A je to lepšie rozložiť na viacej dávok denne, alebo jedná dávka naraz?( takisto horčík)
Tak za tieto dva dni sme to vyskúšali, obidvom nám kleslo pH asi o 0,5. Máme teda začať piť aj ráno zeleninové šťavy a zeleninu na raňajky, alebo piť trebárz šťavu z červeného grepu? Alebo viete poradiť niečo iné?
Začali sme brať aj 10 tabletiek chlorely denne, rozpustenej v pomarančovej šťave. Ak pomaranče zo stravy vynecháme, v čom ešte dobre chutí chlorela?
Ešte sa chcem opýtať, čím je najlepšie čistiť odšťavovač od usadenín?
Ešte sa chcem opýtať, čím je najlepšie čistiť odšťavovač od usadenín?
Ja mám už moč čistý.
Ja mám už moč čistý.
http://www.uloz.to/7669094/nenechte-seb ... ulovat-pdf
Ja som sa po troch dňoch užívania MMS2 dostal na dávku 3 tobolky denne. Necítim vôbec žiadne problémy, už sa mi ani neodgrguje po požití tobolky. Mám ešte navyšovať, trebárs na 5 toboliek denne? A ako dlho to môžem takto brať?
Chcel by som začať podávať manželke MMS1, pretože z MMS2 ju bolí žlčník. Kvôli chuti by som radšej aktivoval MMS1 s HCl, ale na fóre upramene je uvedený pomer citujem "Pro aktivaci se používá poměr 2 díly chloritanu sodného a 1 díl 10% kyseliny chlorovodíkové". Vy na tomto fóre doporučujete 6 kvapiek chloritanu sodného a jednu kvapku HCl 3,5%, ďalej som sa dočítal, že aj pomer 1:1 s 3,5%HCl je vhodný, tak teda neviem, ako to mám vlastne rozrábať.
Večer beriem po MMS2 kyselinu askorbovú, no dočítal som sa, že je lepší askorbát, vyrobený v pomere 2 diely kys. askorbová a 1 diel sóda. Takto by som to mohol brať?
Ešte sa chcem opýtať, po rannom vypití grepovej šťavy (cca 6 dl) sa mi pH nezvýši ani nezníži, ale manželke klesne asi o 0,5. To znamená, že aj grepová šťava kŕmi kvasinky ( manželka) a teda ju nemôže piť?
Ja som sa po troch dňoch užívania MMS2 dostal na dávku 3 tobolky denne. Necítim vôbec žiadne problémy, už sa mi ani neodgrguje po požití tobolky. Mám ešte navyšovať, trebárs na 5 toboliek denne? A ako dlho to môžem takto brať?
Chcel by som začať podávať manželke MMS1, pretože z MMS2 ju bolí žlčník. Kvôli chuti by som radšej aktivoval MMS1 s HCl, ale na fóre upramene je uvedený pomer citujem "Pro aktivaci se používá poměr 2 díly chloritanu sodného a 1 díl 10% kyseliny chlorovodíkové". Vy na tomto fóre doporučujete 6 kvapiek chloritanu sodného a jednu kvapku HCl 3,5%, ďalej som sa dočítal, že aj pomer 1:1 s 3,5%HCl je vhodný, tak teda neviem, ako to mám vlastne rozrábať.
Večer beriem po MMS2 kyselinu askorbovú, no dočítal som sa, že je lepší askorbát, vyrobený v pomere 2 diely kys. askorbová a 1 diel sóda. Takto by som to mohol brať?
Ešte sa chcem opýtať, po rannom vypití grepovej šťavy (cca 6 dl) sa mi pH nezvýši ani nezníži, ale manželke klesne asi o 0,5. To znamená, že aj grepová šťava kŕmi kvasinky ( manželka) a teda ju nemôže piť?
V hrdle máme momentálne aj ja aj moja manželka neustále hlieny, ktoré idú ťažko von. Je to ok? Čo sa s tým dá robiť?
V hrdle máme momentálne aj ja aj moja manželka neustále hlieny, ktoré idú ťažko von. Je to ok? Čo sa s tým dá robiť?
mám doraz a myslím si,že mi s ním jistě poradíte.
V 35letech jsem s úspěchem změnila svého praktického lékaře a konečně se mé
zdravotní problémy začaly hýbat a řešit.Návštěva neurologa mi
úspěšnědiagnostikovala městnání mozkomíšního moku,který na mozku udělal
nádor o velikosti
22cm a tlačil mi na všechna centra,počínaje vnímáním,paměti,pociů a pod.V
říjnu loňského roku jsem absolvovala operaci třikomorového hydrocefalu a byl
mi udělán nový vývod pro mozkomíšní mok v lebce,jelikož jsem odmítla
zavedení hadiček do těla.Musím říct,že operace byla úspěšná.
Nicméně méně úspěšná je skutečnost,že mi tím byl aktivován systematický
lupus erythematodes,jež mi diagnostikovali na
imunologii a raynowduv syndrom na rukou v oblasti karpálů.Proto jsem
neustále odsouzená mít co nejvíce zahalené ruce,aby mi údajně nenastydly.Je
to celkově deprimující situace a strašně moc bych se z toho chtěla
dostat.Bohužel se mi to nevede
a tak jsem vás chtěla zažádat o radu.Moje mamka odebírá Receptář prima
nápadů a vy zde máte článek o Jodu.Myslím si,že Lugolův roztok by mi mohl
pomoci,i kdyby jen na chvíli.Lze ho někde pořídit?Bez receptu?Nebo si jej
nechat podle rozpisu,jež je zde uveden připravit v lékárně?Užívání jste zde
uvedl velice přehledné a tak si myslím,že by nebyl problém s užíváním.
Celkově jsem běhala po lékařích pomalu 6let.Vyšetření většinou nikam nevedla
a nikdo nedokázal říct,co mi ve skutečnosti je a co smím,či nesmím.Bohužel
během té doby jsem byla úplně bez fin.prostředků a můj psych.stav se dosti
zhoršil.Proto jsem začala navštěvovat psychologa a od té doby mi je mnohem
lépe.Rozhodně spoustu věcí zvládám snáz.Beru prothiaden a cipralex vždy ráno
a večer a cítím se mnohem lépe.Po operaci z loňského roku jsem zažádala o
důchod,ale byl mi přiznám je ČID.Nicméně na léky to prozatím stačí.Bohužel
od té doby,co tyto léky beru jsem značně přibrala a vůbec nevím,co s
tím?Jako žena se necítím vůbec dobře.Před dvěma a půl lety jsme se synem
onemocněli hepatitídou A a od té doby musím stále chodit na jaterní
testy.Stále dopadají zle.Moje lékařka mi sdělila,že to je s největší
pravděpodobností tím SLE,protože výsledky na cholesterol,či tuk na játrech
byl v normě.Co se týče mých ostatních potíží,jsou to převážně kožní problémy
většinou ve formě lézí po těle a hlavně na obličeji a hrudníku.Pokaždé
vyzkouším nějakou kosmetiku,nicméně jí musím nejpozději během měsíce a
kousek vyměnit,jelikož mi začíná spíše škodit,než pomáhat.Problémy mám i
ženské,které se stále dokola objevují.
Mohl by jste mi poradit a pomoci mi?Myslíte si,že by mi mohl Lugolův roztok
pomoci?
Je mi 35let,mám dvě děti 18 a 10let
Děkuji
mám doraz a myslím si,že mi s ním jistě poradíte.
V 35letech jsem s úspěchem změnila svého praktického lékaře a konečně se mé
zdravotní problémy začaly hýbat a řešit.Návštěva neurologa mi
úspěšnědiagnostikovala městnání mozkomíšního moku,který na mozku udělal
nádor o velikosti
22cm a tlačil mi na všechna centra,počínaje vnímáním,paměti,pociů a pod.V
říjnu loňského roku jsem absolvovala operaci třikomorového hydrocefalu a byl
mi udělán nový vývod pro mozkomíšní mok v lebce,jelikož jsem odmítla
zavedení hadiček do těla.Musím říct,že operace byla úspěšná.
Nicméně méně úspěšná je skutečnost,že mi tím byl aktivován systematický
lupus erythematodes,jež mi diagnostikovali na
imunologii a raynowduv syndrom na rukou v oblasti karpálů.Proto jsem
neustále odsouzená mít co nejvíce zahalené ruce,aby mi údajně nenastydly.Je
to celkově deprimující situace a strašně moc bych se z toho chtěla
dostat.Bohužel se mi to nevede
a tak jsem vás chtěla zažádat o radu.Moje mamka odebírá Receptář prima
nápadů a vy zde máte článek o Jodu.Myslím si,že Lugolův roztok by mi mohl
pomoci,i kdyby jen na chvíli.Lze ho někde pořídit?Bez receptu?Nebo si jej
nechat podle rozpisu,jež je zde uveden připravit v lékárně?Užívání jste zde
uvedl velice přehledné a tak si myslím,že by nebyl problém s užíváním.
Celkově jsem běhala po lékařích pomalu 6let.Vyšetření většinou nikam nevedla
a nikdo nedokázal říct,co mi ve skutečnosti je a co smím,či nesmím.Bohužel
během té doby jsem byla úplně bez fin.prostředků a můj psych.stav se dosti
zhoršil.Proto jsem začala navštěvovat psychologa a od té doby mi je mnohem
lépe.Rozhodně spoustu věcí zvládám snáz.Beru prothiaden a cipralex vždy ráno
a večer a cítím se mnohem lépe.Po operaci z loňského roku jsem zažádala o
důchod,ale byl mi přiznám je ČID.Nicméně na léky to prozatím stačí.Bohužel
od té doby,co tyto léky beru jsem značně přibrala a vůbec nevím,co s
tím?Jako žena se necítím vůbec dobře.Před dvěma a půl lety jsme se synem
onemocněli hepatitídou A a od té doby musím stále chodit na jaterní
testy.Stále dopadají zle.Moje lékařka mi sdělila,že to je s největší
pravděpodobností tím SLE,protože výsledky na cholesterol,či tuk na játrech
byl v normě.Co se týče mých ostatních potíží,jsou to převážně kožní problémy
většinou ve formě lézí po těle a hlavně na obličeji a hrudníku.Pokaždé
vyzkouším nějakou kosmetiku,nicméně jí musím nejpozději během měsíce a
kousek vyměnit,jelikož mi začíná spíše škodit,než pomáhat.Problémy mám i
ženské,které se stále dokola objevují.
Mohl by jste mi poradit a pomoci mi?Myslíte si,že by mi mohl Lugolův roztok
pomoci?
Je mi 35let,mám dvě děti 18 a 10let
Děkuji
Tak solanku začína manželka brať 1 čajovú lyžičku nasýteného roztoku z himalajskej soli v 2 dcl vody 1 x denne,
horčík ( chlorid horečnatý)( zatiaľ 1 čaj. lyžička, postupne budeme navyšovať) rozpustený v 7 dcl vody - vypije to počas dňa v práci,
draslík ( chlorid draselný) zatiaľ 500mg ráno a 500 mg večer zapije vodou - dá sa to rozpustiť vo vode spolu s horčíkom a popíjať celý deň?
Lugolov roztok - ráno od 1. kvapky v 1 dcl vody postupne navyšujeme po jednej kvapke,
mám ešte chlorid mednatý a chlorid zinočnatý, neviem ale, v akom množstve ich môže manželka používať, viem iba, že zinok sa berie samostatne nalačno,
chýba jej ešte železo, dočítal som sa, že dobrým zdrojom je trstinová melasa, tú zatiaľ berie pravidelne každý deň 1 čaj. lyžičku v odkysľovacej zmesi so sódou a citrónom, neviem či to takto stačí.
Tak solanku začína manželka brať 1 čajovú lyžičku nasýteného roztoku z himalajskej soli v 2 dcl vody 1 x denne,
horčík ( chlorid horečnatý)( zatiaľ 1 čaj. lyžička, postupne budeme navyšovať) rozpustený v 7 dcl vody - vypije to počas dňa v práci,
draslík ( chlorid draselný) zatiaľ 500mg ráno a 500 mg večer zapije vodou - dá sa to rozpustiť vo vode spolu s horčíkom a popíjať celý deň?
Lugolov roztok - ráno od 1. kvapky v 1 dcl vody postupne navyšujeme po jednej kvapke,
mám ešte chlorid mednatý a chlorid zinočnatý, neviem ale, v akom množstve ich môže manželka používať, viem iba, že zinok sa berie samostatne nalačno,
chýba jej ešte železo, dočítal som sa, že dobrým zdrojom je trstinová melasa, tú zatiaľ berie pravidelne každý deň 1 čaj. lyžičku v odkysľovacej zmesi so sódou a citrónom, neviem či to takto stačí.
Je fakt ze dnesni rano bylo nejake krusnejsi (krece v lytkach) ale stejne me to trochu prekvapilo.
Ešte mám otázku na môj problém, mám totiž pod nechtom na palci na nohe plieseň, čo by sa s tým mohlo robiť. Som na protikvasinkovej diéte, ale zatiaľ je pľuvací test negatívny.
Je fakt ze dnesni rano bylo nejake krusnejsi (krece v lytkach) ale stejne me to trochu prekvapilo.
Ešte mám otázku na môj problém, mám totiž pod nechtom na palci na nohe plieseň, čo by sa s tým mohlo robiť. Som na protikvasinkovej diéte, ale zatiaľ je pľuvací test negatívny.
Bolo by možné tento postup opísat podrobnejšie?
Ďakujem
Bolo by možné tento postup opísat podrobnejšie?
Ďakujem
Dnes sa mi manželka priznala, že jód neberie, lebo sa bojí. Asi pred rokom totiž brala nejaké morské riasy( nejaká forma jódu) a zapálilo jej to štítnu žľazu no a mala s tým veľmi dlho obrovské problémy( silné nočné tachykardie), preto sa teraz bojí toho jódu. Dúfam, že aj meď a zinok jej nebudú robiť problémy.
Dnes sa mi manželka priznala, že jód neberie, lebo sa bojí. Asi pred rokom totiž brala nejaké morské riasy( nejaká forma jódu) a zapálilo jej to štítnu žľazu no a mala s tým veľmi dlho obrovské problémy( silné nočné tachykardie), preto sa teraz bojí toho jódu. Dúfam, že aj meď a zinok jej nebudú robiť problémy.
Aj tak ďakujem
Chcem sa ešte opýtať, asi mesiac pijeme ráno grepovu šťavu a večer šťavu z cvikly a mrkvi. Nie je problém piť tak dlho jeden druh šťavy? Grepovú šťavu pijeme kvôli kvasinkám a cviklu kvôli pečeni a obličkám.
Chcem sa ešte opýtať, asi mesiac pijeme ráno grepovu šťavu a večer šťavu z cvikly a mrkvi. Nie je problém piť tak dlho jeden druh šťavy? Grepovú šťavu pijeme kvôli kvasinkám a cviklu kvôli pečeni a obličkám.
Ešte jedná otázka z inej oblasti: Mám na záhrade malý okrúhly bazén( cca 3 m3), kde sa v horúcich letných dňoch schladzujeme. Chcel by som doňho naliať aktivované MMS 1, aby som spojil príjemné s užitočným, no neviem , koľko kvapiek tam môžem priliať a hlavne ako často, pretože voda sa nemení. Môžete mi prosím poradiť?
Ešte jedná otázka z inej oblasti: Mám na záhrade malý okrúhly bazén( cca 3 m3), kde sa v horúcich letných dňoch schladzujeme. Chcel by som doňho naliať aktivované MMS 1, aby som spojil príjemné s užitočným, no neviem , koľko kvapiek tam môžem priliať a hlavne ako často, pretože voda sa nemení. Môžete mi prosím poradiť?
Manželka berie 1 x denne odkysľovaciu zmes ( sóda, melasa a citrón ), ako dlho sa to môže brať? Iba stravou sa jej zatiaľ nedarí dostať sa každý deň nad hodnotu pH 7,5. Je to možno spôsobené tým, že zatiaľ nemá obedy optimálne.
Manželka berie 1 x denne odkysľovaciu zmes ( sóda, melasa a citrón ), ako dlho sa to môže brať? Iba stravou sa jej zatiaľ nedarí dostať sa každý deň nad hodnotu pH 7,5. Je to možno spôsobené tým, že zatiaľ nemá obedy optimálne.
Dcéra má v zime dosť často zapálené krčné mandle, lekár samozrejme radí, že je to nevyhnutné operačne odstrániť, čo by som veľmi nechcel. Môžete mi aj k tomu niečo poradiť?
Dcéra má v zime dosť často zapálené krčné mandle, lekár samozrejme radí, že je to nevyhnutné operačne odstrániť, čo by som veľmi nechcel. Môžete mi aj k tomu niečo poradiť?
Ja mám zodraté pravé koleno skoro týždeň ( pri tenise som sa šmykol na antuke), ranu som si ošetril asi 4 hodiny potom, čo sa mi to stalo, no a teraz sa mi okraj rany v šírke asi 1 cm zapálil. Môžem si na to dať neaktivavané MMS?
Ja mám zodraté pravé koleno skoro týždeň ( pri tenise som sa šmykol na antuke), ranu som si ošetril asi 4 hodiny potom, čo sa mi to stalo, no a teraz sa mi okraj rany v šírke asi 1 cm zapálil. Môžem si na to dať neaktivavané MMS?
Už asi mesiac kvôli obmene pijeme ráno šťavu z grepu, pomarančov a jabĺk. Je táto kombinácia v poriadku? Večer pijeme šťavu z mrkvi a červenej repy, no manželka má po vypití tejto šťavy dosť dlho pocit plnosti v žalúdku ( nemôže 0,5 l vypiť naraz), ktorá po cca 1/2 hod prejde. Stále čítam na tomto fóre, že šťavy sa rýchle vstrebávajú, no jej to zrejme trvá dlhšie. Je to ok?
Už asi mesiac kvôli obmene pijeme ráno šťavu z grepu, pomarančov a jabĺk. Je táto kombinácia v poriadku? Večer pijeme šťavu z mrkvi a červenej repy, no manželka má po vypití tejto šťavy dosť dlho pocit plnosti v žalúdku ( nemôže 0,5 l vypiť naraz), ktorá po cca 1/2 hod prejde. Stále čítam na tomto fóre, že šťavy sa rýchle vstrebávajú, no jej to zrejme trvá dlhšie. Je to ok?
Po vianociach chcem začať užívať cesnakovú vodku a MMS, môže sa to brať takto počas dňa, nie je potrebný nejaký časový odstup?
Po vianociach chcem začať užívať cesnakovú vodku a MMS, môže sa to brať takto počas dňa, nie je potrebný nejaký časový odstup?
U toho MMS a česneku není žádný důvod k nějakému speciálnímu užívání, to se nijak netluče.
U toho MMS a česneku není žádný důvod k nějakému speciálnímu užívání, to se nijak netluče.
. Teraz ma ťaží jeden problém, ktorý je asi dlhodobejší, len raz je citelnejší a raz nie. Bolí ma v ľavom boku - skôr hore - je to taká nepríjemná bolesť, nie je ostrá, skôr ma vyrušuje. Popri tom stále grgám - a vtedy sa mi trošku uľaví ale len na chvílu. Mám sucho v ústach. Už som si prečítala niektoré vlákna, ale na to treba veľa času (aj to bude) - potrebujem sa zorientovať a hlavne vyriešiť najprv tento problém. Som stále unavená aj ked spím dobre - 8 hodín. Stravujem sa v rámci zdravia - ráno 0,5 l grepfruitovej štavy+pomarančovej, potom pijem len vodu alebo vodu s citronom, zajem nejaké ovocie, obed - 0,5 - 1 l zeleninovej šťavy - väčšinou mrkva+špenát, potom zeleninový šatát s prílohou (zemiaky,alebo ryža, alebo pohánka), poobede s pitím je to slabšie a večer kedy ako - zeleninový šalát. Večer ešte k telke mandle, alebo namáčané slnečnicové semiačka. Takto stravovať som sa začala hneď po sviatkoch, lebo som už cítila že je zle. Dávam si aj 2x denne švedské kvapky. Pán Jarda prosím poraďte mi, čo môže spôsobovať tú bolesť a čo v mojom organizme chýba? Ďakujem za Váš čas a ochotu. Pekný večer prajem. Silvia
. Teraz ma ťaží jeden problém, ktorý je asi dlhodobejší, len raz je citelnejší a raz nie. Bolí ma v ľavom boku - skôr hore - je to taká nepríjemná bolesť, nie je ostrá, skôr ma vyrušuje. Popri tom stále grgám - a vtedy sa mi trošku uľaví ale len na chvílu. Mám sucho v ústach. Už som si prečítala niektoré vlákna, ale na to treba veľa času (aj to bude) - potrebujem sa zorientovať a hlavne vyriešiť najprv tento problém. Som stále unavená aj ked spím dobre - 8 hodín. Stravujem sa v rámci zdravia - ráno 0,5 l grepfruitovej štavy+pomarančovej, potom pijem len vodu alebo vodu s citronom, zajem nejaké ovocie, obed - 0,5 - 1 l zeleninovej šťavy - väčšinou mrkva+špenát, potom zeleninový šatát s prílohou (zemiaky,alebo ryža, alebo pohánka), poobede s pitím je to slabšie a večer kedy ako - zeleninový šalát. Večer ešte k telke mandle, alebo namáčané slnečnicové semiačka. Takto stravovať som sa začala hneď po sviatkoch, lebo som už cítila že je zle. Dávam si aj 2x denne švedské kvapky. Pán Jarda prosím poraďte mi, čo môže spôsobovať tú bolesť a čo v mojom organizme chýba? Ďakujem za Váš čas a ochotu. Pekný večer prajem. Silvia
. Teraz sa trošku sledujem a bolesť akoby ustúpila. Uvidím ako to pôjde ďalej. Potom som si urobila grepovo-pomarančovo-citronovu šťavu - asi 1 litr. a potom si dám Laktobacilus acidifilus od firmy Swiss. Má ešte naviac 4 laktobacilusy - nevadí? Povedali ste mi, že to môže byť aj slinivka a neviem, čo by jej urobilo dobre. Pozerala som na vlákna, ale je toho strašne veľa a ešte sa len začínam orientovať
. Viem, že to chce čas - ja sa dufam do toho dostanem. Je to len začiatok, postupne budem písať viac. Prosím date mi link na tú slinivku? a ešte jednu otázku - došlo mi od NaturaMed Pharmaceuticals pozvanie na vyskúšanie OmegaMarine Forte, obsahuje vysokokoncentrovanú omegu-3 z lososa, vrátane omegy-6, omegy-7 a omrgy-9. Je to v poriadku? Ďakujem pekne. Silvia
. Teraz sa trošku sledujem a bolesť akoby ustúpila. Uvidím ako to pôjde ďalej. Potom som si urobila grepovo-pomarančovo-citronovu šťavu - asi 1 litr. a potom si dám Laktobacilus acidifilus od firmy Swiss. Má ešte naviac 4 laktobacilusy - nevadí? Povedali ste mi, že to môže byť aj slinivka a neviem, čo by jej urobilo dobre. Pozerala som na vlákna, ale je toho strašne veľa a ešte sa len začínam orientovať
. Viem, že to chce čas - ja sa dufam do toho dostanem. Je to len začiatok, postupne budem písať viac. Prosím date mi link na tú slinivku? a ešte jednu otázku - došlo mi od NaturaMed Pharmaceuticals pozvanie na vyskúšanie OmegaMarine Forte, obsahuje vysokokoncentrovanú omegu-3 z lososa, vrátane omegy-6, omegy-7 a omrgy-9. Je to v poriadku? Ďakujem pekne. Silvia
Takmer 3/4 roku pijeme s manželkou ráno( ovocné) a večer( zeleninové) šťavy po minimálne 0,5l, vysadili sme zo stravy mliečne výrobky, bielu múku a cukor(občas nejakú sladkosť - hlavne cez vianoce), obmedzili sme aj môso a tuky takmer úplne, na raňajky buď nejaké ovocie, alebo nič, na večeru buď nejakú zeleninovú po šťave a neskôr domáci kefír a nejaké orechy.. Obedy bohužiaľ stále nie sú ideálne. Manželka má za sebou aj jednú kúru na nadľadvinky( sladké drievko, B5 a B1) ostropestrecovú kašičku na pečeň. Zdravotný stav sa jej dosť výrazne zlepšil, za celý rok nebola u lekára s ničím akútnym, čo predtým bývalo skôr pravidlom ( momentálne berie už mesiac MMS a cesnakovú vodku - inak cesnak nemôže, ale vodka jej zatiaľ nerobí problémy). Čo má ale stále dosť veľký problém, je pomalé trávenie, resp. zlé trávenie i keď pred i po každom jedle pije HCl, po šťavách nie ( napr. po rannom vypití grepovej šťavy stále mi hovorila, že ju dlho cíti v žalúdku, keďže som jej neveril, tak raz asi po 3 hodinách od vypitia si vynútila zvracanie a išla z nej ešte trochu grepová šťava. Je to možné, ja po vypití šťavy môžem ísť okamžite aj rúbať drevo ). Stále nemôže zjesť takmer žiadny tuk ( preto aj kefír jej bohužiaľ robím iba z nízkotučného mlieka) a zeleninu takisto iba v malom množstve aj to iba niektoré druhy ( preto aj tie obedy nemôžu byť zatiaľ ideálne). Lekári manželke už dávno povedali, že má zúžený žlčník, a preto je problém s dodávkou žlče do žalúdka( nemá problém prejsť aj na čisto zeleninovú stravu, ale pri týchto problémoch s trávením, nemá prakticky čo jesť, tak je skoro stále hladná, ale napodiv nechudne). Znovu intenzívne čítavam toto fórum, vedomostí mám už celkom dosť, takže chcem jej znovu začať dávať ostropestrecovu kašičku aj kúru na nadľadvinky, no a začať podávať aj sirnú patlanicu na podporenie slinivky( neviem či papája a ananás sú vhodné, keďže ešte stále nemáme celkom v poriadku kvasinky) . Ibaže neviem, či ten ľanový olej znesie( po skúsenostiach s tukmi a olejmi skôr nie) i keď to plánujem robiť s nízkotučným tvarohom.
Chcel by som to už nejako dať do poriadku, no to trávenie je stále veľký problém . P. Jarda, čo ešte na to trávenie by ste mi doporučil? Pretože bez toho sa neviem pohnúť ďalej.
Znovu takisto chceme urobiť pečeňovú očistu aspoň dva krát za mesiac a začať s klystýrmi ( až teraz som si objednal irigátor)
Je nutné robiť očistu pečene podľa stavu mesiaca ( tak sme to robili doteraz), alebo je to jedno?
Takmer 3/4 roku pijeme s manželkou ráno( ovocné) a večer( zeleninové) šťavy po minimálne 0,5l, vysadili sme zo stravy mliečne výrobky, bielu múku a cukor(občas nejakú sladkosť - hlavne cez vianoce), obmedzili sme aj môso a tuky takmer úplne, na raňajky buď nejaké ovocie, alebo nič, na večeru buď nejakú zeleninovú po šťave a neskôr domáci kefír a nejaké orechy.. Obedy bohužiaľ stále nie sú ideálne. Manželka má za sebou aj jednú kúru na nadľadvinky( sladké drievko, B5 a B1) ostropestrecovú kašičku na pečeň. Zdravotný stav sa jej dosť výrazne zlepšil, za celý rok nebola u lekára s ničím akútnym, čo predtým bývalo skôr pravidlom ( momentálne berie už mesiac MMS a cesnakovú vodku - inak cesnak nemôže, ale vodka jej zatiaľ nerobí problémy). Čo má ale stále dosť veľký problém, je pomalé trávenie, resp. zlé trávenie i keď pred i po každom jedle pije HCl, po šťavách nie ( napr. po rannom vypití grepovej šťavy stále mi hovorila, že ju dlho cíti v žalúdku, keďže som jej neveril, tak raz asi po 3 hodinách od vypitia si vynútila zvracanie a išla z nej ešte trochu grepová šťava. Je to možné, ja po vypití šťavy môžem ísť okamžite aj rúbať drevo ). Stále nemôže zjesť takmer žiadny tuk ( preto aj kefír jej bohužiaľ robím iba z nízkotučného mlieka) a zeleninu takisto iba v malom množstve aj to iba niektoré druhy ( preto aj tie obedy nemôžu byť zatiaľ ideálne). Lekári manželke už dávno povedali, že má zúžený žlčník, a preto je problém s dodávkou žlče do žalúdka( nemá problém prejsť aj na čisto zeleninovú stravu, ale pri týchto problémoch s trávením, nemá prakticky čo jesť, tak je skoro stále hladná, ale napodiv nechudne). Znovu intenzívne čítavam toto fórum, vedomostí mám už celkom dosť, takže chcem jej znovu začať dávať ostropestrecovu kašičku aj kúru na nadľadvinky, no a začať podávať aj sirnú patlanicu na podporenie slinivky( neviem či papája a ananás sú vhodné, keďže ešte stále nemáme celkom v poriadku kvasinky) . Ibaže neviem, či ten ľanový olej znesie( po skúsenostiach s tukmi a olejmi skôr nie) i keď to plánujem robiť s nízkotučným tvarohom.
Chcel by som to už nejako dať do poriadku, no to trávenie je stále veľký problém . P. Jarda, čo ešte na to trávenie by ste mi doporučil? Pretože bez toho sa neviem pohnúť ďalej.
Znovu takisto chceme urobiť pečeňovú očistu aspoň dva krát za mesiac a začať s klystýrmi ( až teraz som si objednal irigátor)
Je nutné robiť očistu pečene podľa stavu mesiaca ( tak sme to robili doteraz), alebo je to jedno?
1. Manželka pije každý večer cviklovú šťavu ( s mrkvou a asi 2 mesiace aj s uhorkou) už asi 1 rok a pri rozbore krvi jej prvýkrát v živote zistili chudokrvnosť. Nejako mi to nesedí. Čo doporučujete na chudokrvnosť ešte okrem pitia cviklovej šťavy?
2. Bral som asi 1,5 mesiaca lugol 70 kvapiek + selén( došiel mi selén, tak som momentálne prestal s dopĺňaním jódu), no škvrna mi zmizne rovnako ako predtým do 4. hodín. Pil som polovicu ráno nalačno v ovocnej šťave a večer v zeleninovej. Myslíte, že by bolo vhodnejšie pridávať do šťavy aj HCl? Koľko asi kvapiek?
1. Manželka pije každý večer cviklovú šťavu ( s mrkvou a asi 2 mesiace aj s uhorkou) už asi 1 rok a pri rozbore krvi jej prvýkrát v živote zistili chudokrvnosť. Nejako mi to nesedí. Čo doporučujete na chudokrvnosť ešte okrem pitia cviklovej šťavy?
2. Bral som asi 1,5 mesiaca lugol 70 kvapiek + selén( došiel mi selén, tak som momentálne prestal s dopĺňaním jódu), no škvrna mi zmizne rovnako ako predtým do 4. hodín. Pil som polovicu ráno nalačno v ovocnej šťave a večer v zeleninovej. Myslíte, že by bolo vhodnejšie pridávať do šťavy aj HCl? Koľko asi kvapiek?
2)HCl se přidávat nemusí, ale klidně můžete i když v tomto případě bych spíše vyzkoušel srovnat stav natíráním přes pokožku.
dostala jsem se do zapeklitého problému a nevím jak z něho ven. Proto prosím o pomoc a radu všechny, kteří mají případné zkušenosti nebo mohou jakkoli pomoci:)
8 měsíců jsem praktikovala vitariánství, tedy jedla pouze syrové plodiny a za tu dobu jsem zhubla z mých 52kg na nynějších 39kg (měřím 170cm). Celkově jsem byla i slabá, proto jsem se rozhodla vrátit k normální stravě, ale bohužel to není tak jednoduché, jak jsem si zpočátku myslela. Uplynul již rok a moje váha se zatím nepohnula. Ráda bych jedla víc, ale dostanu do sebe pouze malé porce, zkoušela jsem už to přemoci a roztáhnout žaludek, ale nejde to. Vždycky jsem měla celkem pomalé a citlivé trávení a ted se to ještě znásobilo.
Také se zničehonic u mě objevily velké psychické problémy související s jídlem. Mám neustálý strach a obavy kolem jídla a téměř neustálé výčitky ohledně toho, co jsem snědla, kolik toho bylo a jsem tak v neustálém sevření a napětí.
Ráda bych se těchto nepříjemných pocitů již nadobro zbavila a začala zase normálně žít, hubená jsem nikdy chtít nebyla, se svoji původní váhou jsem byla celkem spokojená, spíš jsem už předtím chtěla trochu přibrat, ale ani tehdy to nešlo.
A to jsem dřív byla na jídle přímo závislá, nahrazovalo mi to určité potěšení, často jsem se přejídala, prostě se neměla moc ráda...
Ted, když se trochu přejím, mám hrozné výčitky a jsem psychicky úplně rozhozená, nemůžu usnout apod.
Chtěla bych začít nový život, ale mám pocit, že se stále plácám v začarovaném kruhu a zatím nevím, jak z něj ven...
dostala jsem se do zapeklitého problému a nevím jak z něho ven. Proto prosím o pomoc a radu všechny, kteří mají případné zkušenosti nebo mohou jakkoli pomoci:)
8 měsíců jsem praktikovala vitariánství, tedy jedla pouze syrové plodiny a za tu dobu jsem zhubla z mých 52kg na nynějších 39kg (měřím 170cm). Celkově jsem byla i slabá, proto jsem se rozhodla vrátit k normální stravě, ale bohužel to není tak jednoduché, jak jsem si zpočátku myslela. Uplynul již rok a moje váha se zatím nepohnula. Ráda bych jedla víc, ale dostanu do sebe pouze malé porce, zkoušela jsem už to přemoci a roztáhnout žaludek, ale nejde to. Vždycky jsem měla celkem pomalé a citlivé trávení a ted se to ještě znásobilo.
Také se zničehonic u mě objevily velké psychické problémy související s jídlem. Mám neustálý strach a obavy kolem jídla a téměř neustálé výčitky ohledně toho, co jsem snědla, kolik toho bylo a jsem tak v neustálém sevření a napětí.
Ráda bych se těchto nepříjemných pocitů již nadobro zbavila a začala zase normálně žít, hubená jsem nikdy chtít nebyla, se svoji původní váhou jsem byla celkem spokojená, spíš jsem už předtím chtěla trochu přibrat, ale ani tehdy to nešlo.
A to jsem dřív byla na jídle přímo závislá, nahrazovalo mi to určité potěšení, často jsem se přejídala, prostě se neměla moc ráda...
Ted, když se trochu přejím, mám hrozné výčitky a jsem psychicky úplně rozhozená, nemůžu usnout apod.
Chtěla bych začít nový život, ale mám pocit, že se stále plácám v začarovaném kruhu a zatím nevím, jak z něj ven...