Zahlenění

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/zahleneni/
Araila — sob bře 20, 2010 12:16 am

Dobrý den,

Ctěla bych se zeptat na následující: Jím velmi střídmě, k snídani pouze š'távu a dřeń z 4-5 čerstvě vymačkaných grepů, o něco později ředkvičky; poté vařený oběd (většinou kuřecí maso s brambory nebo rýží, kuřecí polévku apod.); poté odpoledne opět ředkvičky a večer ředkvičky a jeden 10% čistě bílý jogurt bez přísad. Piji po celý den pouze vodu z vodovodního kohoutku. Jiné nápoje nepiji.
Žádnou konkrétní očistu těla v současné době neprovádím.
Můj problém spočívá v tom, že po celé dny cítím značnou zahleněnost dýchacích orgánů, musím často odkašlávat hlen a občas smrkat. Zahleněnost je zřejmě i příčinou komedózní pokožky na hrudníku, ramenou a části zad. Jinak pokožku mám pěknou, ale toto vše kazí.
Docela dost mne to trápí a chtěla bych s tím něco udělat, jenom nevím co. Poradíte mi, prosím? Děkuji

rADo — sob bře 20, 2010 1:51 am
Araila píše:
Dobrý den,

Ctěla bych se zeptat na následující: Jím velmi střídmě, k snídani pouze š'távu a dřeń z 4-5 čerstvě vymačkaných grepů, o něco později ředkvičky; poté vařený oběd (většinou kuřecí maso s brambory nebo rýží, kuřecí polévku apod.); poté odpoledne opět ředkvičky a večer ředkvičky a jeden 10% čistě bílý jogurt bez přísad. Piji po celý den pouze vodu z vodovodního kohoutku. Jiné nápoje nepiji.
Můj problém spočívá v tom, že po celé dny cítím značnou zahleněnost dýchacích orgánů, musím často odkašlávat hlen a občas smrkat. Zahleněnost je zřejmě i příčinou komedózní pokožky na hrudníku, ramenou a části zad. Jinak pokožku mám pěknou, ale toto vše kazí.
Docela dost mne to trápí a chtěla bych s tím něco udělat, jenom nevím co. Poradíte mi, prosím? Děkuji

Základem je vyčistit pořádně střeva. Máte je zanesená a bordel se tlačí ven jinudy, odtud ty hleny. Oběd je celý špatně, ten jogurt večer taky nic moc. A hlavě jestli jíte pravidelně jenom grepy a ředkvičky, tak vám musí chybět spousty věcí, jednotvárná strava je taky špatně. Více druhů ovoce a zeleniny, ořechy, semínka, oleje, domácí kefír, čtěte příklad jídelníčku.

Jarda — sob bře 20, 2010 8:56 am
Araila píše:
Dobrý den,

Jak vám správně píše rADo, tak jde o náhradní kanál, který supluje dysfunkci tlustého střeva. Musíte důkladně vygruntovat střeva a upravit stravu tak, aby se defekace dostavovala dvakrát, až třikrát denně a stolice byla formovaná, bez lepivosti a zápachu. Na tu pokožku použijte vlastní urinu, je to nejlepší kosmetika, kterou znám.

rarera — čtv říj 14, 2010 2:33 pm

Dobrý den, prosím o radu, jak se zbavit zahlenění v krku, které mě trápí už asi půl roku. Memám rýmu ani kašel, jen pocit hlenů v krku, který mě nutí často polykat a poslední dobou suchého horního patra v ústech. Na ORL a alergoligii údajně všechno v pořádku.
Ve Vašich diskuzích jsem se dočetla, že to může souviset se zanesením střev, ale jelikož jsem loni v létě prodělala blíže nespecifikovaný zánět střev, nevím jak co nejšetrněji zkusit střeva pročistit či co jiného by mi mohlo pomoci. Předem moc děkuji za rady

Alex — čtv říj 14, 2010 7:11 pm
rarera píše:
Dobrý den, prosím o radu, jak se zbavit zahlenění v krku, které mě trápí už asi půl roku. Memám rýmu ani kašel, jen pocit hlenů v krku, který mě nutí často polykat a poslední dobou suchého horního patra v ústech. Na ORL a alergoligii údajně všechno v pořádku.
Ve Vašich diskuzích jsem se dočetla, že to může souviset se zanesením střev, ale jelikož jsem loni v létě prodělala blíže nespecifikovaný zánět střev, nevím jak co nejšetrněji zkusit střeva pročistit či co jiného by mi mohlo pomoci. Předem moc děkuji za rady

Zdravim,

ak sa mozem podelit o svoje skusenosti, tak momentalne koncim antiparazitalnu kuru s Palinou /Pelynek/ a mozem zodpovedne povedat, ze tolko hlienov co som vysmrkal-vykaslal pocas tychto 3 tyzdnov som nedal zo seba snad za cely zivot. Takze moj favorit na odhlienene je rozhodne palina. A to mam diagnostikovanu alergiu na palinu :) Ked som ju prvykrat uzil tak reakcie boli dost silne sople a tak ale postupne sa to ukludnilo a teraz bez problemov dam 3x1 lyzicku. Mam pocit ze alergia je len odozva od parazitov ktore v tele ziju a reaguju na urcitu latku. Hlienov je uz menej aj sa mi ovela lepsie dycha. Rozmyslam ze za mesiac dva si to zopakujem a urcite je treba vynechat mliecne vyrobky a maso. To prve sa da ale tomu masu raz za tyzden neodolam :) Ale zase podla mna staci do marinady dat nejaky pomlety klincek korenie a zazvor a nemalo by to byt nejake hrozne, okrem toho ze to prekysluje telo dlhsie ako ine potraviny.

milda — čtv říj 14, 2010 8:43 pm
Alex píše:
Zdravim,
ak sa mozem podelit o svoje skusenosti, tak momentalne koncim antiparazitalnu kuru s Palinou /Pelynek/ a mozem zodpovedne povedat, ze tolko hlienov co som vysmrkal-vykaslal pocas tychto 3 tyzdnov som nedal zo seba snad za cely zivot. Takze moj favorit na odhlienene je rozhodne palina.

Mohl bys tu pelyňkovou kůru popsat, jak se dělá?

Alex — čtv říj 14, 2010 9:04 pm
milda píše:
Mohl bys tu pelyňkovou kůru popsat, jak se dělá?

tu je na to tema aj davkovanie 8)
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=24&t=674&start=60

milda — čtv říj 14, 2010 9:21 pm
Alex píše:

:oops: Dík. Nestačím už všechno sledovat... :oops: :wink: :D

Jarda — čtv říj 14, 2010 10:02 pm
rarera píše:

Základ není ze střev, ale z jídla, prostě nějak špatně jíte a tím si hleny tvoříte. Pravidelné čištění střev je sice také důležité, ale je to již sekundární záležitost, primární je jídlo. Pokud není zánět v akutním stavu, tak nezkoumejte šetrnost a čistěte i nešetrně, určitě to bude lepší než nečistit. Jinak na rozpuštění a vyloučení hlenů je velice účinná křenová kašička s citrónem, což jsem zde již popisoval, tak to zkuste najít, nebo je to v jednom článku v archívu publikovaných textů na hlavních stránkách. Také to dobře píše Alex, protože dost často je problém i v parazitech a těch je pak potřeba se zbavit.

Martina46 — úte lis 30, 2010 12:18 am

dobry vecer, uz som v kratkom case 2.x chora, 1. to bolo asi pred 3 tyzdnami, bolo to v case, ked som mala asi 2 tyzdne po mojej 1. sankapraksalane, zacala som inac jes, no stale varene, a asi 3 tyzdne som takmer 100% na surovej strave, raz za tyzden kusok masa. doobeda ovocie, obed zelenina, neskor obede si zvyknem dat nejake orechy alebo aj kusky zeleniny, vecer kefir. mala by som kefir radsej na cas vyradit? nejem ani nic z muky samozrejme.
moj problem je jednoznacne v imunite, proste choroba, kde jednak bolo zahlienenie, po d tyzdnoch navstevy nemocnice s dcerkou - bzne vysetrenie a ja som tam zas nieco chytila, to je dalsi tyzden. pri tejto 2. chorobe sa mi zhorsil kasel, je to az davivy kasel, manzel musi spat s maldsou dcerkou v inej izbe, starsia spi ako drevo, tej moje zachvaty nevadia.
neviem sa teda zbyvit hlienov, su tekute, steklia v krku, vykasliavam, preplachujem nos, robim asi 5. den klystiry. boli ma z toho kasla na prieduskach a manzel mi doporucuje navsevu lekara, ja zatial nechcem, viem ze toto mozu lieky akurat potlacit.
co robit? viem, ze co sa nicilo roky rokuce, nedam dokopy za tyzden. ale co ine mozem robit?
je to velmi neprijemne.

takyto kasel mavam takmer kazdy rok, ked nastupom zimy ochoriem, tak sa ten kasel taha takmer az do jari.

chrenovu kasicku opat zacnem jest. moj problem je ale, ze velmi zabudam pravidelne uzivat vsetko co treba, to si ale budem musiet vyriesit.

Jarda — úte lis 30, 2010 9:52 am
Martina46 píše:
dobry vecer, uz som v kratkom case 2.x chora, 1. to bolo asi pred 3 tyzdnami, bolo to v case, ked som mala asi 2 tyzdne po mojej 1. sankapraksalane, zacala som inac jes, no stale varene, a asi 3 tyzdne som takmer 100% na surovej strave, raz za tyzden kusok masa. doobeda ovocie, obed zelenina, neskor obede si zvyknem dat nejake orechy alebo aj kusky zeleniny, vecer kefir. mala by som kefir radsej na cas vyradit? nejem ani nic z muky samozrejme.
moj problem je jednoznacne v imunite, proste choroba, kde jednak bolo zahlienenie, po d tyzdnoch navstevy nemocnice s dcerkou - bzne vysetrenie a ja som tam zas nieco chytila, to je dalsi tyzden. pri tejto 2. chorobe sa mi zhorsil kasel, je to az davivy kasel, manzel musi spat s maldsou dcerkou v inej izbe, starsia spi ako drevo, tej moje zachvaty nevadia.
neviem sa teda zbyvit hlienov, su tekute, steklia v krku, vykasliavam, preplachujem nos, robim asi 5. den klystiry. boli ma z toho kasla na prieduskach a manzel mi doporucuje navsevu lekara, ja zatial nechcem, viem ze toto mozu lieky akurat potlacit.
co robit? viem, ze co sa nicilo roky rokuce, nedam dokopy za tyzden. ale co ine mozem robit?
je to velmi neprijemne.

takyto kasel mavam takmer kazdy rok, ked nastupom zimy ochoriem, tak sa ten kasel taha takmer az do jari.

chrenovu kasicku opat zacnem jest. moj problem je ale, ze velmi zabudam pravidelne uzivat vsetko co treba, to si ale budem musiet vyriesit.

Tak pravidelnost je základ a kvanta hlenů v těle potřebují nějaký čas na vyloučení. Křenová kašička je k tomuto účelu ideální a čištění střeva také, přičemž bych viděl vhodné dělat klystýry urinové, nebo s přídavkem kvalitního jablečného octa. Kefír by zásadně vadit neměl, ale pokud ho na týden vyřadíte, tak alespoň uvidíte zda nemůže být problém odtud.

Martina46 — úte lis 30, 2010 10:30 am
Jarda píše:
Tak pravidelnost je základ a kvanta hlenů v těle potřebují nějaký čas na vyloučení. Křenová kašička je k tomuto účelu ideální a čištění střeva také, přičemž bych viděl vhodné dělat klystýry urinové, nebo s přídavkem kvalitního jablečného octa. Kefír by zásadně vadit neměl, ale pokud ho na týden vyřadíte, tak alespoň uvidíte zda nemůže být problém odtud.

dakujem. takze to chce cas. klystiry robim urinove, nebolo by na zavadu v mojom pripade, robit ich kazdodenne nejaky cas, teda viac ako tyzden?
chrenovu kasicku opat zavediem do jedalnicka. kefir skusim vyradit.

Pea — stř pro 22, 2010 1:06 pm

Dobrý den,

mám přítele, který trpí chronickou rýmou, zahleněním a opakovanými záněty
středního ucha.
Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jak. Podle toho, co jsem se na Vašich
stránkách dočetla, by mohla pomoci očista střev a pelyněk.
Momentálně má ale rýmu ještě silnější, a tak si nejsem jistá, jestli je to
vhodné.
Chtěla jsem se Vás tedy zeptat, čím si myslíte, že je dobré začít.

Jarda — stř pro 22, 2010 9:51 pm
Pea píše:
Dobrý den,

mám přítele, který trpí chronickou rýmou, zahleněním a opakovanými záněty
středního ucha.
Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jak. Podle toho, co jsem se na Vašich
stránkách dočetla, by mohla pomoci očista střev a pelyněk.
Momentálně má ale rýmu ještě silnější, a tak si nejsem jistá, jestli je to
vhodné.
Chtěla jsem se Vás tedy zeptat, čím si myslíte, že je dobré začít.

Naprostá většina těchto potíží pramení ze špatné stravy a nesprávné defekace. Tím vzniká překyselení a zahlenění celého těla. Přebytek hlenů se tlačí přes náhradní kanál ven, normálně má jít ven střevem a očisty jsou tedy jednoznačně velice vhodné. Na dotaz kdy začít, je jediná odpověď, čím dříve, tím lépe.

mohy — čtv led 27, 2011 3:01 pm

Ohľadom chrenovej kašičky...
Pravdepodobne sa mi podarilo dať do kašičky viacej citrónovej šťavy ako by sa patrilo. Prvá konzistencia bola asi ta správna, keď to porovnám s konzistenciou v receptári, ale nejak nerozumiem tomu prirovnaniu k horčici. Tak som skúsil ešte pridať citrónovej šťavy, ale už to bolo asi moc, aj keď na dne misky žiadna citrónová šťava neostala a spojila sa s chrenom. Konzistencia horčice sa dá tiež prirovnať k tatárskej omáčke, alebo kečupu, čo by sa dalo asi dosiahnuť keby sa to spojilo ručným tyčovým mixérom, to by však bolo mimo váš návod, takže ma to trošku zmiatlo :)
Nevidím žiaden problém sa stým trošku vyhrať a vyskúšať rôzne konzistencie, len som sa chcel spýtať, či viacej citrónovej šťavy môže nejak výrazne ovplyvniť funkčnosť celej kašičky, nakoľko na tú správnu horčicovú konzistenciu ste viac krát upozorňoval.

Jarda — čtv led 27, 2011 9:14 pm
mohy píše:
Ohľadom chrenovej kašičky...
Pravdepodobne sa mi podarilo dať do kašičky viacej citrónovej šťavy ako by sa patrilo. Prvá konzistencia bola asi ta správna, keď to porovnám s konzistenciou v receptári, ale nejak nerozumiem tomu prirovnaniu k horčici. Tak som skúsil ešte pridať citrónovej šťavy, ale už to bolo asi moc, aj keď na dne misky žiadna citrónová šťava neostala a spojila sa s chrenom. Konzistencia horčice sa dá tiež prirovnať k tatárskej omáčke, alebo kečupu, čo by sa dalo asi dosiahnuť keby sa to spojilo ručným tyčovým mixérom, to by však bolo mimo váš návod, takže ma to trošku zmiatlo :)
Nevidím žiaden problém sa stým trošku vyhrať a vyskúšať rôzne konzistencie, len som sa chcel spýtať, či viacej citrónovej šťavy môže nejak výrazne ovplyvniť funkčnosť celej kašičky, nakoľko na tú správnu horčicovú konzistenciu ste viac krát upozorňoval.

Ne, to zase není takový problém a nějaká přesná konzistence není zase tak nutná, prostě to namíchejte tak nějak od oka a fungovat to bude vždy, ta citrónová šťáva je tam hlavně kvůli konzervaci a pak tlumí dráždivé účinky křenu na ledviny.

Mára — stř dub 20, 2011 8:58 pm

Dobrý den,
minulý týden jsme si zakoupili Agela. Od pondělí jedeme šťávy. Své dceři ( 5let ) dávám cca 3x denně mrkev + jablko nebo mrkev + pomeranč ( ten pomeranč jsem vyčetla od Walkera ) a jednou měla mrkev + smetanka + kopřiva. Vždy tak 200ml. Trpí každé jaro alergií. Od pondělí nejí nic z mouky, mléka, masa. Jen ovoce, zeleninu, ty šťávy a jednou měla hobičkový kefír. Dnes po večerní šťávě asi po 5min po vypití celá zrudla a nemohla dýchat - hleny v krku a v nose, je naprosto ucpaná hlenama. Může to být již začínající výsledek detoxikace nebo jsem to celé pokazila?? Jak jí pomoci od toho zahlenění a rýmy?
My s manželem jsme taky od pondělí na šťávách, ale pijeme i zeleninové. Já jím jen ovoce a zeleninu. Oba cítíme neobvyklou plynatost. Může to s tím souviset??
Jak provádět dítěti 5 let očistu střeva?
Děkuji vám za odpověď

sakul — stř dub 20, 2011 9:17 pm
Mára píše:
Dobrý den,
minulý týden jsme si zakoupili Agela. Od pondělí jedeme šťávy. Své dceři ( 5let ) dávám cca 3x denně mrkev + jablko nebo mrkev + pomeranč ( ten pomeranč jsem vyčetla od Walkera ) a jednou měla mrkev + smetanka + kopřiva. Vždy tak 200ml. Trpí každé jaro alergií. Od pondělí nejí nic z mouky, mléka, masa. Jen ovoce, zeleninu, ty šťávy a jednou měla hobičkový kefír. Dnes po večerní šťávě asi po 5min po vypití celá zrudla a nemohla dýchat - hleny v krku a v nose, je naprosto ucpaná hlenama. Může to být již začínající výsledek detoxikace nebo jsem to celé pokazila?? Jak jí pomoci od toho zahlenění a rýmy?
My s manželem jsme taky od pondělí na šťávách, ale pijeme i zeleninové. Já jím jen ovoce a zeleninu. Oba cítíme neobvyklou plynatost. Může to s tím souviset??
Jak provádět dítěti 5 let očistu střeva?
Děkuji vám za odpověď

Obávám se, že jste v dobrém úmyslu přivodila dcerce alergickou reakci. Byl bych obvzláště v tomto období s větším množstvím šťáv opatrný. Hodně alergenů přichází nyní ze vzduchu a ve spojitosti s pomerančem nebo hodně dráždivou kopřivou může dojít k silné reakci.

Určitě bych na šťávách ubral, více je ředil vodou, omezil citrusy a bedlivě sledoval které šťáva dělá problém. Nadšení z nového přístroje a čtení Walkera je fajn a chvályhodné, ale zkuste trochu zpomalit a nechat sebe i dcerku si na šťávy zvyknout. Myslím, že jednou denně pro začátek postačí a postupně přidávat a sledovat jak reaguje.

Mára — stř dub 20, 2011 10:51 pm

Jako alergická reakce se mi to nezdá, na pomeranče ani na mrkev, vlastně na žádné jídlo alergii nemá, na pyl ano ... Ona je zahleněná neustále, ale teď se jí to zhoršilo a nemůže to dostat ze sebe, nevysmrká to, nevykašle to. S příchodem jara má tyto problémy a pak začátkem prázdnin většinou vše ustoupí ..... Chci aby se jí to každoročně neopakovalo ba dokonce nezhoršovalo. Ale dobře, zítra šťávy pro dceru vynechám, nebo jen malou dávku jablíček a více ředěnou. Ale co s těmi hleny? Jak s nimi ven?

hammel — čtv dub 21, 2011 9:12 am

Dobrý deň po urinovom klystíre ráno som cítil miernu bolesť v hrdle. Kloktal som urinu aby som to nejak dezinfikoval. O ďalší deň som cítil, že mám mierne zapchatý nos a tak som začal robiť néti. Cítil som, že som zahlienený no neviem ako keď už nič hlienotvorné nejem. Akurát kefír, občas bryndzu ale problém je zrejme v tých jogurtoch, ktoré zjem možno 3-4 za mesiac. Podporil som vylučovanie hlienu chrenovou kašičkou a teraz stále fúkam, fúkam zelené sople. Ale vychádza zo mňa aj poriadný bordel a ani neviem kde sa také svinstvo vo mne bere. Prikladám obrázok v slabom rozlíšení.

Přílohy:
P1000656[1].JPG
P1000656[1].JPG [ 17.67 KiB | Zobrazeno 29407 krát ]
Jarda — čtv dub 21, 2011 10:03 am
Mára píše:
Jako alergická reakce se mi to nezdá, na pomeranče ani na mrkev, vlastně na žádné jídlo alergii nemá, na pyl ano ... Ona je zahleněná neustále, ale teď se jí to zhoršilo a nemůže to dostat ze sebe, nevysmrká to, nevykašle to. S příchodem jara má tyto problémy a pak začátkem prázdnin většinou vše ustoupí ..... Chci aby se jí to každoročně neopakovalo ba dokonce nezhoršovalo. Ale dobře, zítra šťávy pro dceru vynechám, nebo jen malou dávku jablíček a více ředěnou. Ale co s těmi hleny? Jak s nimi ven?

Člen sakul vám to píše dobře a co se týká hlenů, tak jde spíše o detox, kdy tělo uvolňuje nastřádaný bordel a je potřeba čistit hlavně střeva, nebo ředit hleny, aby je šlo snadno vyloučit. U takto starého dítěte nevidím v očistách střeva problém a na ředění hlenů je křenová kašička, což pro dítě bude horší než ty klystýry.

Jarda — čtv dub 21, 2011 10:08 am
hammel píše:
Dobrý deň po urinovom klystíre ráno som cítil miernu bolesť v hrdle. Kloktal som urinu aby som to nejak dezinfikoval. O ďalší deň som cítil, že mám mierne zapchatý nos a tak som začal robiť néti. Cítil som, že som zahlienený no neviem ako keď už nič hlienotvorné nejem. Akurát kefír, občas bryndzu ale problém je zrejme v tých jogurtoch, ktoré zjem možno 3-4 za mesiac. Podporil som vylučovanie hlienu chrenovou kašičkou a teraz stále fúkam, fúkam zelené sople. Ale vychádza zo mňa aj poriadný bordel a ani neviem kde sa také svinstvo vo mne bere. Prikladám obrázok v slabom rozlíšení.

Tak člověk má v sobě takového hnoje uloženo opravdu dost, čili stále ho dolujte a ono se to postupně vyloučí.

Mára — čtv dub 21, 2011 11:25 am

Děkuji za odpovědi, je teda šíleně zahleněná ani nemůže mluvit a v noci to byl tedy boj. Celou noc jsem "dýchala za ní" a hlídala ji. Zkusím jestli polkne trochu té křenové kašičky a střevo taky budeme čistit. Mám tedy pozvolna pokračovat ve šťávách? Nebo je na nějaký čas vynechat?

Jarda — čtv dub 21, 2011 6:46 pm
Mára píše:
Děkuji za odpovědi, je teda šíleně zahleněná ani nemůže mluvit a v noci to byl tedy boj. Celou noc jsem "dýchala za ní" a hlídala ji. Zkusím jestli polkne trochu té křenové kašičky a střevo taky budeme čistit. Mám tedy pozvolna pokračovat ve šťávách? Nebo je na nějaký čas vynechat?

Tak ve šťávách pokračovat určitě můžete, ale je nutné zcela vynechat pět bílých jedů a pokud možno tělo vyčistit.

hammel — čtv dub 21, 2011 7:23 pm

Rozumiem mám v používaní kašičky pokračovať ale mám ju užívať až do vtedy dokým už zo mňa nepôjde vôbec nič? Hlieny už idú pomenej no mierne zapchatý nos mám hoci som skúšal néti s urinou.

Jarda — čtv dub 21, 2011 8:11 pm
hammel píše:
Rozumiem mám v používaní kašičky pokračovať ale mám ju užívať až do vtedy dokým už zo mňa nepôjde vôbec nič? Hlieny už idú pomenej no mierne zapchatý nos mám hoci som skúšal néti s urinou.

Ano, určitě čistit do úplného vyčištění, ono vám to pak zase mnohem déle vydrží.

sakul — čtv dub 21, 2011 9:00 pm

To co Vám píše Jarda je asi jediné systémové řešení, které můžete udělat. Já bych si pro zlepšení momentální situace dovolil aspoň trochu zabrousit do klasické medicíny a aby se dcerce trochu ulevilo (takto silná rýma se podepisuje těžce i na psychice) nasadil antihistaminika (xyzal, zyrtec) a antihistaminikum do nosu (alergodil apod, ne sajrajty jako olynth které spolehlivě likvidují sliznici).

Troufám si tvrdit že tyhle projevy jsou důsledky silné alergické reakce - jednak toho lítá nyní extrémně mnoho ve vzduchu a jednak je pravděpodobné že bude mít intoleranci na některou z oněch syrových potravin ve šťávách. Tím docílíte momentální úlevy a můžete se soustředit na celkovou očistu.

U rým a alergií je také dobré se podívat na psychiku, ostatně jako u většiny nemocí

borisek — úte pro 06, 2011 11:39 am

dneska rano som sa zobudil s neprijemnou bolestou hrdla , ktoru sposobili asi hlieny kedze po ich vykaslani sa to zlepsilo .... ako na tuto bolest ? :) ....nikede som cital ze kloktanie mms slusne pomaha :) dakujem

smajliss — úte pro 06, 2011 12:52 pm

Já bych spíše pátral po tom, jak odstranit zahlenění těla. To bude také efektivní a do budoucna určitě i prospěšnější </p

NOWOCAYN — pon úno 27, 2012 6:39 pm

to Jarda : Dobrý deň, pán Jarda... Mám jednu otázku...
Stále nemám v poriadku žalúdok (od leta 2010, keď som ešte nebol na mojej súčasnej strave - vysokotukovej - problémy teda začali ZO STRESU, viac než pol roka pred mojou zmenou stravy)...
Veľa soplím (aj keď si robím každý druhý deň NÉTI), a často mi treba "nastrádať" hlieny v hrdle (tým nepekným zvukom)... Ale - často majú zvláštnu konzistenciu... TAKÚ PASTOVITÚ, zvláštnej chuti, mdlej (nie je kyslá, a ani horká)... akoby to bola pasta.... Neviete náhodou, čo to môže byť ? ... Už ma to hnevá, preboha...
Robím si 2x týždenne výplach žalúdka, už mám za sebou 5x Sanhkapraxalanu, asi 35 klystírov, 3 krát týždenne (po troch mesiacoch denného...) derivačná kúpeľ, olejová kúra (na očistu krve - to "divoké" premielanie oleja v ústach), už tri mesiace každé ráno 5 tibeťanov, šport 3 krát týždenne, 10 minút denne masáž chodidiel, stláčanie bodov na tvári (akupresúra) 15 minút denne, masáž na trojuholníku či ako sa to volá (pod hrudnou kosťou) 3 minúty denne... po jedle pijem až o dve hodiny, pred jedlom najskôr pol hodinu...
Nejak sa nič nezmenilo... Mám dojem, že mi chýba pepsín (neviem prečo...)... v tom mi HCL nepomôže, však ? ... Lebo ani 6 kvapiek 35% HCL denne mi nepomáha... len minimálne...
Čo mám robiť ? ... Len mi prosím nehovorte o zmene stravy... v Poľsku sa tak stravuje najviac ľudí (Lebo Kwasniewski je poliak), keby to bolo tým, tak aj oni by mali tieto problémy, ale nemajú.. Ako píšem, problémy so žalúdkom mi začali pri jedení v strese (pozerali na mňa ľudia tam, kde by nikto neočakával, že budem jesť - a dialo sa tak 4 mesiace...každý obed som jedol na predajni, a mne to vadilo...)...
To sa toho nijak nezbavím ? ... Začínam mať vážnejšie obavy... lebo ROZHODNE mi to neprospieva - ani žalúdku, a ani telu (to, že žalúdok slabo funguje, aj keď na stolici to nie je poznať)...
(edit) Ešte by som rád podotkol.... nemal som v ústach žiadnu obilninu (ani ryžu, ani pšeno, nič...) už dva mesiace... ale v podstate sa NIČ nezmenilo... N-E-R-O-Z-U-M-I-E-M TOMU....

Xeelee — úte úno 28, 2012 1:08 am
NOWOCAYN píše:
Stále nemám v poriadku žalúdok (od leta 2010, keď som ešte nebol na mojej súčasnej strave - vysokotukovej - problémy teda začali ZO STRESU, viac než pol roka pred mojou zmenou stravy)...

(...)

Čo mám robiť ? ... Len mi prosím nehovorte o zmene stravy...

Vysokotučná strava? Mohl bych se zeptat na jídelníček? Bohužel asi bude potřeba vynechat potraviny, který ty hleny tvoří (konzumuješ třeba mléko a mléčný výrobky?), což jsi koukám nechtěl slyšet. Zřejmě jich je opravdu velmi mnoho, pokud není problém s odvodem hlenů střevy. Jinak připadá v úvahu snad jen odstranění stresu, pokud jím to začalo.

Jarda na odhlenění doporučuje křenovou kašičku s citrónem. Já mám vynikající zkušenosti s masivním odhleňováním pomocí chilli papriček. Pokud ti nedráždí žaludek, tak si je můžeš koupit nebo vypěstovat. V tomhle vláknu Alex doporučuje pelyňkovou kůru proti parazitům.

NOWOCAYN — úte úno 28, 2012 5:45 pm

Xeelee : ahoj...
Z mliečnych výrobkov konzumujem len maslo (kvalitné).
Klystíry som si robil každý týždeň, teraz už každé dva týždne očistu hrubého čreva - raz urinový rklystír (tri procedúry, aby to bolo čo najúčinnejšie...), a o ďalšie dva týždne Sanhkapraksalanu (čiže urinový klysi tír a Sanhkapraksalanu - obe raz za mesiac). Robím aj dva krát týždenne (ako som písal) očistu žalúdka.
Díky za odkazy, na ten krkací test (spomenul osm si naň), a hlave na ten pelyňek (skúsim).
Čo sa týka názorov na stravu, tak ten čerpám z ... z inej oblasti... Nie z Číny, ani z Japonska, ani z Indie ani Ameriky.... Totiž v prvhých troch spomenutých tvoria základ obilniny, resp. zrniny (obilie, strukoviny), zelenina, orechy, trocha mäsa... Tam, kde tvorí potravu veľa sacharidov, tam sa nedá jesť tuk vo veľkom... Preto ma ich názory nezaujímajú... Ja som si nimi (aj reálne, bol som dva roky vegán, dva ďalšie roky "všežravec" - samozrejme bez bielych jedov...) prešiel... Nebaví ma jesť zrná, ktoré sa surové ani nedajú zjesť, a ak áno (naklíčené, alebo namočené), tak chutia hrozne (ak je človek úprimný ku svojim chuťovým pohárikom)... Nebaví ma jesť ani ovocie, resp. áno, ale v tomto období na neho nemám vôbec chuť, a v lete sa teším na melóny (vo veľkom - lebo je tam málo sacharidov vzhľadom ku množstvu), marhule, broskyne, hrozno... ALE v malom množstve. Mne totiž sladké už nejak nechutí... Za čo som aj rád, lebo som si vybral iné "palivo" - tuky. ALE ako tvrdím, problémy prišli už SKôR, 7-8 mesiacov skôr, než som prešiel na vysokotukovú stravu (ktorou som si chcel pomôcť - v niečom pomohlo, v niečom nie, ale nezhoršilo).
Dnes sa cítim fajn (žalúdok), ale mám zahlienený nos... a som rozhorúčený. Prečo ? ...KLÍMA... v obchodnom dome, kde pár týždňov pracujem.... Je to neuveriteľné, ale... taká debilná klíma, ktorej zmyslom je vytepliť budovu na 25 stupňov (potraviny v obchodnom centre, ale aj iné butiky...)... a ÚPLNE zničiť vzduch...vysušiť ho, zahubiť....
Dnes som napísal mame SMS-ku, že... keby ma nepočúvala v mladosti (do 14-tich rokov, potom som s tým prestal) a nedávala mi denne 2-3 sladkosti, tak... by som bol lepšie "vybavený", a bol by som zdravší, lebo by som si nepokazil "základ". A ten som nemohol nazbierať ani v priebehu prvého roka, dvoch... od začiatku môjho života, lebo kojený som bol len 2 týždne (mama ochorela - horúčky, a potom sa jej vraj už netvorilo mlieko). Potom to "zabili" posraté rožky, detské výživy pasterizované, atď...
To ale nie len u mňa, ale u väčšiny ľudí...
ŽIAĽ...
Ešte k tomu zahlieňovaniu.... TRVÁM NA TOM, že je to kvôli zlej funkcii tráviacich orgánov (zapríčinené asi nejakým psychickým blokom, nervozitou, ktorá už ale odišla, len vtedy 4 mesiace bola v tej práci kde som vtedy pracoval SILNÁ, a jedol som počas tej nervozity 4 mesiace...), a nie kvôli strave. Som o tom presvedčený... Skúšal som aj metódu EFT na to, aby som sa "odblokoval", ale... s EFT zatiaľ NEMÁM dobré skúsenosti, čo sa týka napravovania zdravotného stavu. Ale - čo sa týka psychiky, tak EFT u mňa funguje, a posúva ma to psychologicky vyššie... som bezprostrednejší, a už nemám problém sa prihovoriť hocikomu hocikde, a baliť slečnu aj na zastávke, za bieleho dňa. Ale to je už o niečom inom, iná téma (no a ?)... </p

Xeelee — stř úno 29, 2012 12:02 am
NOWOCAYN píše:
Ešte k tomu zahlieňovaniu.... TRVÁM NA TOM, že je to kvôli zlej funkcii tráviacich orgánov (zapríčinené asi nejakým psychickým blokom, nervozitou, ktorá už ale odišla, len vtedy 4 mesiace bola v tej práci kde som vtedy pracoval SILNÁ, a jedol som počas tej nervozity 4 mesiace...), a nie kvôli strave. Som o tom presvedčený... Skúšal som aj metódu EFT na to, aby som sa "odblokoval", ale... s EFT zatiaľ NEMÁM dobré skúsenosti, čo sa týka napravovania zdravotného stavu. Ale - čo sa týka psychiky, tak EFT u mňa funguje, a posúva ma to psychologicky vyššie... som bezprostrednejší, a už nemám problém sa prihovoriť hocikomu hocikde, a baliť slečnu aj na zastávke, za bieleho dňa. Ale to je už o niečom inom, iná téma (no a ?)... </div
Jarda — stř úno 29, 2012 12:00 pm
NOWOCAYN píše:
Veľa soplím (aj keď si robím každý druhý deň NÉTI), a často mi treba "nastrádať" hlieny v hrdle (tým nepekným zvukom)... Ale - často majú zvláštnu konzistenciu... TAKÚ PASTOVITÚ, zvláštnej chuti, mdlej (nie je kyslá, a ani horká)... akoby to bola pasta.... Neviete náhodou, čo to môže byť ? ... Už ma to hnevá, preboha...
Robím si 2x týždenne výplach žalúdka, už mám za sebou 5x Sanhkapraxalanu, asi 35 klystírov, 3 krát týždenne (po troch mesiacoch denného...) derivačná kúpeľ, olejová kúra (na očistu krve - to "divoké" premielanie oleja v ústach), už tri mesiace každé ráno 5 tibeťanov, šport 3 krát týždenne, 10 minút denne masáž chodidiel, stláčanie bodov na tvári (akupresúra) 15 minút denne, masáž na trojuholníku či ako sa to volá (pod hrudnou kosťou) 3 minúty denne... po jedle pijem až o dve hodiny, pred jedlom najskôr pol hodinu...
Nejak sa nič nezmenilo... Mám dojem, že mi chýba pepsín (neviem prečo...)... v tom mi HCL nepomôže, však ? ... Lebo ani 6 kvapiek 35% HCL denne mi nepomáha... len minimálne...
Čo mám robiť ? ... Len mi prosím nehovorte o zmene stravy... v Poľsku sa tak stravuje najviac ľudí (Lebo Kwasniewski je poliak), keby to bolo tým, tak aj oni by mali tieto problémy, ale nemajú.. Ako píšem, problémy so žalúdkom mi začali pri jedení v strese (pozerali na mňa ľudia tam, kde by nikto neočakával, že budem jesť - a dialo sa tak 4 mesiace...každý obed som jedol na predajni, a mne to vadilo...)...
To sa toho nijak nezbavím ? ... Začínam mať vážnejšie obavy... lebo ROZHODNE mi to neprospieva - ani žalúdku, a ani telu (to, že žalúdok slabo funguje, aj keď na stolici to nie je poznať)...
(edit) Ešte by som rád podotkol.... nemal som v ústach žiadnu obilninu (ani ryžu, ani pšeno, nič...) už dva mesiace... ale v podstate sa NIČ nezmenilo... N-E-R-O-Z-U-M-I-E-M TOMU....

Člen Xeelee vám to píše správně, pokuste se hleny naředit a vyloučit, nicméně ono dost záleží u té tvorby trávicích enzymů a kyseliny chlorovodíkové na stresu, čili ten musíte eliminovat nejdříve. Doporučuji podporu jater, tedy očista, ostropestřec, chanca piedra a schizandra čínská, tu vám mohu poslat. Dále si překontrolujte pH moče a v případě překyselení, což je vysoce pravděpodobné, to musíte srovnat na hodnoty 7,5-7,8pH a měl by se problém utlumit.

NOWOCAYN — pát bře 02, 2012 2:15 pm

Jarda, Xeelee : ďakujem vám obom veľmi pekne za odpovede. :) . Pustím sa do toho.

doubleingram — sob bře 31, 2012 7:02 pm

Dobry den,

Vase forum ctu jiz nejakou dobu a musim rict ze jsou zde zajimave informace.
Pisu Vam ohledne prosby o radu s mojim aktualnim stavem.
Je mi 31 let, muz, vaha cca 78 kg, 183 cm.

Skoro cely zivot mam psychicke problemy, ktere se vystupnovali pred cca 2 mesici, kdy mi jsem dostal antidepresiva a prasky na spani, nebot ty 2 mesice velmi spatne spim (cca 3-5 hodin max i po prascich).
AD jsem bral jiz drive. Pravd. to vse souvisi s uzivanim marihuany od stredni skoly, kterou jsem uzival i kdyz jsem bral AD a jeste jsem na to pil alkohol (pivo, vino).
Nyni abstinuji jak marihuanu tak temer vubec alkohol (obcas male pivo nebo nealko)

Co se tyka stravy tak jsem drive jedl klasicka jidla, sladke, kavu, pil pivo atd. Posledni dobou se snazim jist zdraveji, minimum bile mouky, bileho cukru, min. sladkosti, vice zeleniny, kupovany kefir nebo acid. mleko s musli k snidani (asi neni moc vhodne mto musli.), jim libove maso hlavne se zeleninou, zadne uzeniny apod, tvaroh, tofu, chleba slunecnicovy s platkovym syrem apod. piju vodu s citronem, dale obilne klicky mungo ale obcas i klasicka jidla. Nevim moc co uz jist, abych neztracel na vaze, je to boj.

Aktualni problemy krome nespavosti a psychickych problemu:
-ubytek vahy
-kozni problemy na obliceji (dermatitida), potiram antibit. roztokem entiozol
-silne nadymani dost casto
-obcas prujem (velmi svetla stolice)
-unava
-zahlenenost
-obcas me mirne pali zalud

Mam silne podezreni na kandidozu, byl sem na krevnich testech, ktrere dopadli nasledovne:
AB Candida albicans/ lg ref. mez 0-160 vysledek 160
AG Candida albicans ref. mez 0-62,5 vysledek <1
Zjistena hranicni hodnota protilatek, antigen nedetekovan, muze se jednat o anamnestic protilatky nebo nespecifickou reakci.
Podle slinoveho testu 1 vlakno a zakalena voda.

Uvazuji nad pouzitim MMS, ktere mam od Jeffa, jen nevim jak je to s temi prasky, nebot zatezuji jatra.
Piju denne 2 jaterni caj a rano uzivam zeleny jil, vit. c.

Dekuji predem za jakoukoliv radu.

Uz jsem bezradny a vsichni na me koukaji jak na blazna.

Jarda — ned dub 01, 2012 8:03 am
doubleingram píše:
Dobry den,

Vase forum ctu jiz nejakou dobu a musim rict ze jsou zde zajimave informace.
Pisu Vam ohledne prosby o radu s mojim aktualnim stavem.
Je mi 31 let, muz, vaha cca 78 kg, 183 cm.

Skoro cely zivot mam psychicke problemy, ktere se vystupnovali pred cca 2 mesici, kdy mi jsem dostal antidepresiva a prasky na spani, nebot ty 2 mesice velmi spatne spim (cca 3-5 hodin max i po prascich).
AD jsem bral jiz drive. Pravd. to vse souvisi s uzivanim marihuany od stredni skoly, kterou jsem uzival i kdyz jsem bral AD a jeste jsem na to pil alkohol (pivo, vino).
Nyni abstinuji jak marihuanu tak temer vubec alkohol (obcas male pivo nebo nealko)

Co se tyka stravy tak jsem drive jedl klasicka jidla, sladke, kavu, pil pivo atd. Posledni dobou se snazim jist zdraveji, minimum bile mouky, bileho cukru, min. sladkosti, vice zeleniny, kupovany kefir nebo acid. mleko s musli k snidani (asi neni moc vhodne mto musli.), jim libove maso hlavne se zeleninou, zadne uzeniny apod, tvaroh, tofu, chleba slunecnicovy s platkovym syrem apod. piju vodu s citronem, dale obilne klicky mungo ale obcas i klasicka jidla. Nevim moc co uz jist, abych neztracel na vaze, je to boj.

Aktualni problemy krome nespavosti a psychickych problemu:
-ubytek vahy
-kozni problemy na obliceji (dermatitida), potiram antibit. roztokem entiozol
-silne nadymani dost casto
-obcas prujem (velmi svetla stolice)
-unava
-zahlenenost
-obcas me mirne pali zalud

Mam silne podezreni na kandidozu, byl sem na krevnich testech, ktrere dopadli nasledovne:
AB Candida albicans/ lg ref. mez 0-160 vysledek 160
AG Candida albicans ref. mez 0-62,5 vysledek <1
Zjistena hranicni hodnota protilatek, antigen nedetekovan, muze se jednat o anamnestic protilatky nebo nespecifickou reakci.
Podle slinoveho testu 1 vlakno a zakalena voda.

Uvazuji nad pouzitim MMS, ktere mam od Jeffa, jen nevim jak je to s temi prasky, nebot zatezuji jatra.
Piju denne 2 jaterni caj a rano uzivam zeleny jil, vit. c.

Dekuji predem za jakoukoliv radu.

Uz jsem bezradny a vsichni na me koukaji jak na blazna.

Podle všeho jste parádně zamořený kvasinkou a jako řešení vidím v bezsacharidovou dietu a denním čištění střeva, při současné aplikaci velkých dávek fungicidně působících potravin, Možná by nebylo špatné se odčervit, tedy projet minimálně trojčátko.

doubleingram — ned dub 01, 2012 10:08 am
Jarda píše:
Podle všeho jste parádně zamořený kvasinkou a jako řešení vidím v bezsacharidovou dietu a denním čištění střeva, při současné aplikaci velkých dávek fungicidně působících potravin, Možná by nebylo špatné se odčervit, tedy projet minimálně trojčátko.

Dekuji za odpoved, ale co mam tedy jist, ze zeleniny bych asi umrel hlady. Co jist aby z toho clovek nezmizel ze sveta.

Jarda — pát dub 06, 2012 10:03 pm
doubleingram píše:
Dekuji za odpoved, ale co mam tedy jist, ze zeleniny bych asi umrel hlady. Co jist aby z toho clovek nezmizel ze sveta.

Myslím, že informací na toto téma je zde tolik, že není důvod je znovu opakovat, prostě si projděte bezsacharidovou dietu a uvidíte co jíst. O zmizení ze světa je spíš to nynější stravování.

kuba356 — sob kvě 05, 2012 1:19 pm

Dobrý den,

Je mi 18 let a v tomto věku bych měl být zdravý a plný síly, ale všechno je jinak. Už od dětství trpím častými bolestmi hlavy. Pořád se mi nepodařilo vypozorovat nějaký spouštěč těchto bolestí. V poslední době se k mým problémům přidalo i velké nadýmání. Když sedím ve škole občas to ve mě "bublá" skutečně hlasitě. Cítím se trapně. Poslední z mých problému je zahlenění. Není rána, kdy se neprobouzím zahleněný. Celý den musím vyplivovat velká množství hlenů. Je to spojené i s rýmou, kterou mám prakticky celý rok. Hned po probuzení se musím vysmrkat a pak vyplivovat hleny. Je to, jako začarovaný kruh.

Prosím, je zde někdo, kdo by mi byl ochoten poradit, co bych měl změnit a čím se začít léčit? Předem děkuji za každou odpověď.

q:o) — sob kvě 05, 2012 4:43 pm
kuba356 píše:
Dobrý den,

Je mi 18 let a v tomto věku bych měl být zdravý a plný síly, ale všechno je jinak. Už od dětství trpím častými bolestmi hlavy. Pořád se mi nepodařilo vypozorovat nějaký spouštěč těchto bolestí. V poslední době se k mým problémům přidalo i velké nadýmání. Když sedím ve škole občas to ve mě "bublá" skutečně hlasitě. Cítím se trapně. Poslední z mých problému je zahlenění. Není rána, kdy se neprobouzím zahleněný. Celý den musím vyplivovat velká množství hlenů. Je to spojené i s rýmou, kterou mám prakticky celý rok. Hned po probuzení se musím vysmrkat a pak vyplivovat hleny. Je to, jako začarovaný kruh.

Prosím, je zde někdo, kdo by mi byl ochoten poradit, co bych měl změnit a čím se začít léčit? Předem děkuji za každou odpověď.

doporučila bych ti postupně si pročítat stránky http://www.zdravi-az.cz/
hodně zajímavých informací najdeš pod odkazem publikovaná témata.

Tady je pár typů, které mi na podobné problémy pomohly:
postavila jsem si jídelníček na zelenině a bílkovinách.
Mě vyhovuje zeleninu lehce napařit, okamžik kdy je rozzářená je ten pravý. Ale s ročním obdobím se to mění. V létě bude více té syrové.
Dávej si však pozor, aby bílkovina byla jen jednoho druhu. To znamená zelenina a např. tvaroh a popř. zelenina a kousek masa nebo zelenina a klíčené luštěniny. Další varianta je zelenina a ořechy. Na saláty je potřeba dávat kvalitní olej (za studena lisovaný). Jídlo max. 3x denně, ideál je méně. Tělo se naučí hospodařit a tím vzniká také minimum odpadu a problémů.
Vyloučila jsem z jídelníčku škroby (pečvo, brambory, rýži atd..) a velmi se mi ulevilo.

Dále pitný režim, dodržovat to, že po jídle se nepije. Začínat den velkou sklenicí vody a po půl hodince si dát další.
Další půl hodiny před prvním a každým dalším jídlem. Postupně zvětšovat sklenici (půllitr je však max. a také ideál) Večer už jen voda (nejlépe z roztátého ledu) bez jídla.

Phyb v přírodě, hlavně procházky a nebo, pokud jsi více akční, severská chůze, popř. co tě baví nebo práce, ale venku. Chce to dýchat a pak se vydýchá toho opravdu hodně.

A dále studovat, zkoušet, nebát se udělat chybu, z chyb se poučit a jede se dále. Pokud si toho hodně přečteš, můžeš se pustit do klystýrů, očisty jater, urinoterapie, hladovek a dalších specialitek.
Cesta ke zdraví se ti už sama nabídne a je to docela zábava. Člověku se otevírají jedny vrátka za druhýma, přesně tak, jak to v danou chvíli potřebuje. Zlepšuje se nálada, roste energie, tělo se postupně čistí a uzdravuje.
Nabídka je velmi široká a každý jsme jiný, takže univerzální řešení není.

Jarda — úte kvě 08, 2012 6:26 pm
kuba356 píše:
Dobrý den,

Členka q:o) vám to píše správně a pokud jde o hlavní radu, tak pročistit střevo, upravit stravu a číst, vše je zde již probráno mnohokrát.

janin — pon čen 25, 2012 7:37 pm

Dobrý deň.
Synovi/17r./ sa tvoria v ústach neustále husté sliny,ktoré musí často vypľúvať.Zaujímalo by ma,s čím to súvisí.Pravdepodobne bude dobre zaradiť chrenovú kašičku ,kapucínku.Určite bude vhodná aj očista dutín a čreva,vzhľadom na žltozelené hlieny v nose.Je to trošku ťažšie spolupracovať s puberťákom :? Tie sliny ho najviac zaujímajú,preto ma poprosil,aby som sa opýtala.Tak mu želanie plním. Ďakujem za odpoveď.Asi mesiac je na živej strave,tak sa teším aspoň tomu,aj keď je veľmi štíhly,meria 185cm.

Sara111 — stř čen 27, 2012 2:18 pm

Dobrý den,
je možné někde najít seznam potravin,co zahlenují? nebo to prosím sepsat?
děkuji

fox — čtv čen 28, 2012 1:21 pm
Sara111 píše:
Dobrý den,
je možné někde najít seznam potravin,co zahlenují? nebo to prosím sepsat?
děkuji

Saro, tady http://www.zdravi-az.cz/publikovane_clanky.php
si otevři :: 5 bílých jedů - to je všeobecně
tuším, že na zahlenění se asi nejvíce podílí vše, co pochází z mléka, hlavně sýry ( s vyjímkou fermentovaných produktů jako kyška, kefír, ap.) a vše z obilovin...
myslím, že zelenina a ovoce ne :)

Jarda — pát čen 29, 2012 9:47 pm
janin píše:
Dobrý deň.
Synovi/17r./ sa tvoria v ústach neustále husté sliny,ktoré musí často vypľúvať.Zaujímalo by ma,s čím to súvisí.Pravdepodobne bude dobre zaradiť chrenovú kašičku ,kapucínku.Určite bude vhodná aj očista dutín a čreva,vzhľadom na žltozelené hlieny v nose.Je to trošku ťažšie spolupracovať s puberťákom :? Tie sliny ho najviac zaujímajú,preto ma poprosil,aby som sa opýtala.Tak mu želanie plním. Ďakujem za odpoveď.Asi mesiac je na živej strave,tak sa teším aspoň tomu,aj keď je veľmi štíhly,meria 185cm.

To co píšete je sice správně, ovšem základ je v čištění střeva, protože právě ve střevě vznikají hnilobným a kvasným procesem tyto odpadní látky, které tělo pak žene ven náhradní cestou. Mimo uvedené bych doporučil maximální dodávku kvalitních laktobacilů a důkladné odkyselení.

SupermanXXX — ned čec 08, 2012 2:02 pm

Zdravím Vás Jardo a toto celé fórum,

jsem tu poměrně nový, trápí mě asi 5 let zahleněnost, projevuje se přední i zadní rýmou po celý rok, chodím celou dobu k alergologovi, ten mě léčí Avamysem. Tento "lék" mi cca 4,5 roku pomáhal ale nyní už to není ono. Zhoršila se mi trochu i pleť a tak mě to dokopalo hledat na internetu a narazil jsem na toto pěkné forum. Pustil jsem se hned do práce a našel jako možnou příčinu znečištěné střevo :) před dvěma dny jsem podstoupil očistu "Šankou" která proběhla dle návodu. Byl jsem po ní dva dny unavený a bolela mě hlava, nyní je to už OK a nevim jestli je to jen placebo ale pleť se mi zdá lepší! Bohužel zahlenění zatím zůstává stejné a tak nevím za jak dlouho se zlepšení může ještě projevit a nebo zda mám hledat problém ještě jinde? mohl byste mi poradit co dál? zda vyčkat a zopakovat "Šanku" nebo jak jsem zde četl podstoupit vlasouvou analýzu, nebo měřit PH? protože za poslední dva roky jsem byl na štíru i s imunitou a antibiotiky :(

základní údaje:

Masožrout :) masa jím poměrně dost ale zase téměř nejím pečivo a sladkosti.
jogurty a mléko minimálně
věk 30 let
výška 182
váha 82
snažím se sportovat takže tak 3x v týdnu fitko nebo běhání
nekuřák

Děkuju za toto forum a případnou radu!

Amy — ned čec 08, 2012 2:21 pm
SupermanXXX píše:

jsem tu poměrně nový, trápí mě asi 5 let zahleněnost, projevuje se přední i zadní rýmou po celý rok, chodím celou dobu k alergologovi, ten mě léčí Avamysem. Tento "lék" mi cca 4,5 roku pomáhal ale nyní už to není ono. Zhoršila se mi trochu i pleť a tak mě to dokopalo hledat na internetu a narazil jsem na toto pěkné forum. Pustil jsem se hned do práce a našel jako možnou příčinu znečištěné střevo :) před dvěma dny jsem podstoupil očistu "Šankou" která proběhla dle návodu. Byl jsem po ní dva dny unavený a bolela mě hlava, nyní je to už OK a nevim jestli je to jen placebo ale pleť se mi zdá lepší! Bohužel zahlenění zatím zůstává stejné a tak nevím za jak dlouho se zlepšení může ještě projevit a nebo zda mám hledat problém ještě jinde? mohl byste mi poradit co dál? zda vyčkat a zopakovat "Šanku" nebo jak jsem zde četl podstoupit vlasouvou analýzu, nebo měřit PH? protože za poslední dva roky jsem byl na štíru i s imunitou a antibiotiky :(

základní údaje:

věk 30 let
výška 182
váha 82
nekuřák

Šanka je prima, ale "jedna vlaštovička jaro nedělá"...

Pomoci by mohlo:
- úprava životosprávy (vynechání zahleňujících produktů)
- čištění střev
- srovnání pH těla
- udělat si plivací test na kandidózu (základní návod zde) a pak případně zahájit protikvasinkovou dietu (je zde celé vlákno)
- na přední a zadní rýmu je výborná pravidelná očista nosu (džala néti, nosní sprcha) - základní návod např. zde
- jíst křenovou kašičku - základní návod je např. zde.
- postupně zařadit další očisty

Určitě je zde i více informací - zkuste využít funkce tlačítka "hledat" (na obrazovce v pravo nahoře). Je zde i vlákno "Zahlenění" zde.

hodně zdaru

SupermanXXX — ned čec 08, 2012 8:10 pm

dekuju Amy. plivaci test vyzkousim a kasicky urcite taky. dneska na me ale zase prisla unava. byli jste po Sance taky unaveni? je pravda za jsem zaludek setril jen 24 hodin a pak ksem zase normalne jedl, tak snad jsem nic nepokazil.

SupermanXXX — sob čec 14, 2012 12:10 pm

tak plivaci test je nejakej divnej. ihned po plivnuti do vody se zacnou delat provazky ke dnu. za 15 minut uz neni plivanec vubec videt. rozpusti se. co to znamena?

Kacaba — ned čec 15, 2012 5:30 pm
SupermanXXX píše:
tak plivaci test je nejakej divnej. ihned po plivnuti do vody se zacnou delat provazky ke dnu. za 15 minut uz neni plivanec vubec videt. rozpusti se. co to znamena?

To znamená, že máš pravděpodobně candidu. Zopakujte to ještě dvakrát a uvidíte.

Jarda — pon čec 16, 2012 7:30 pm
SupermanXXX píše:

základní údaje:

věk 30 let
výška 182
váha 82
nekuřák

Myslím, že členka Amy vám radí správně, základ je to střevo a změna stravy, doplnil bych pouze že důležité je srovnat laktobacily, bez nich to nikdy není ono. Trochu se zamyslete i nad tou zátěží těla, ono to není jenom prospěšné a třeba dlouhé procházky přírodou dělají celkem zázraky.

SupermanXXX — stř srp 22, 2012 10:20 pm

chci vás poprosit o pomoc při analýze plivacího testu udělal jsem dvě fotky cca 2 minuty po plivnutí a poslední fotka cca 10minut po plivnutí. dá se z toho opravdu něco poznat?

Přílohy:
Popis souboru: 2minuty
IMAG0337.jpg
IMAG0337.jpg [ 31.08 KiB | Zobrazeno 29703 krát ]
Popis souboru: 2minuty
IMAG0339.jpg
IMAG0339.jpg [ 37.68 KiB | Zobrazeno 29703 krát ]
Popis souboru: 10minut
IMAG0342.jpg
IMAG0342.jpg [ 170.14 KiB | Zobrazeno 29790 krát ]
SupermanXXX — ned srp 26, 2012 9:28 pm

nikdo mi nedokaže dle fotek poradit zda to může být candida? :(

Xeelee — ned srp 26, 2012 10:15 pm
SupermanXXX píše:
nikdo mi nedokaže dle fotek poradit zda to může být candida? :(

Může, ale v návodu se píše, že se má test několik dnů po sobě opakovat. A i tak to není 100% indikátor kvasinky. Asi sis nelámal hlavu se čtením návodu studiem problematiky. Informací tu sou kvanta.

Nechápu umístění do vlákna Zahlenění.

Jarda — úte srp 28, 2012 10:10 pm
SupermanXXX píše:
chci vás poprosit o pomoc při analýze plivacího testu udělal jsem dvě fotky cca 2 minuty po plivnutí a poslední fotka cca 10minut po plivnutí. dá se z toho opravdu něco poznat?

Tak dle mého názoru přímo učebnicově kvasinky, ale chtělo by to několikrát zopakovat.

SupermanXXX — úte zář 04, 2012 4:32 pm

ja jsem si navod cetl a delal jsem to ctyrikrat po sobe. bohuzel se mi to dle navodu taky zda ukazkove :( tema jsem myslil presunul Jarda protoze mam probem se zahlenenosti.. ok vyzkousim tedy dietu a uvidim. dekuju Jardo

SupermanXXX — pát zář 07, 2012 8:05 pm

jeste mi poradte nemuzu nikde najit jestli muzu jist neloupanou rejzi, kuskus a knekrbrot?

Xeelee — sob zář 08, 2012 2:05 am
SupermanXXX píše:
jeste mi poradte nemuzu nikde najit jestli muzu jist neloupanou rejzi, kuskus a knekrbrot?

Všechno obsahuje převážně sacharidy (škroby). Řiď se sakulovou tabulkou protikvasinkových potravin, kterou mám v podpisu.

Jarda — úte zář 18, 2012 11:45 am
SupermanXXX píše:

Člen Xeelee vám to píše správně, pokud máte kvasinky, vše uvedené představuje problém.

Evelína01 — pát říj 05, 2012 9:49 pm

Tak vás prosím o radu. Jsem tak asi 6 let v kuse zahleněná,není to nic příjemnýho.Nemá na to vliv roční období.Hleny se tvoří v krku,nebo v nosní dutině a stékají do krkku.Neustále je vykašlávám .Je mi 22 let. Obézní nejsem. Lékař na orl podle stěru skonstatoval streptokok sk. C a nasadil prášky, které stejně odmítám. Co je trošku paradox-nebývám nemocná,od doby co mám hleny neznám chřipku či angínu, jen v zimě pár denní nachlazení.Miluju sladkosti,takže cukr konzumuju celkem dost,ale raději si přisladím kávu,než abych si dala čokoládu.Stravu konzumuju pátý přes devátý např:pečivo se sýrem,salát ze syrové zeleniny k tomu čaj s medem a hned potom třeba buchtu.Výrazně netloustnu. Piju vodu z kohoutku. Co na to mám zkusit?Napadá někoho z vás, jakou by mohlo mít souvislost to,že mám sice spoustu hlenů ale nejsem nemocná?

Sybilla — sob říj 06, 2012 1:44 pm
Evelína01 píše:
.... Miluju sladkosti,takže cukr konzumuju celkem dost,ale raději si přisladím kávu,než abych si dala čokoládu.Stravu konzumuju pátý přes devátý např:pečivo se sýrem,salát ze syrové zeleniny k tomu čaj s medem a hned potom třeba buchtu.Výrazně netloustnu. Piju vodu z kohoutku. Co na to mám zkusit?Napadá někoho z vás, jakou by mohlo mít souvislost to,že mám sice spoustu hlenů ale nejsem nemocná?

Jediné neškodné je tá voda. Skús prestať jesť to, čo si popísala. Čím viac sacharidov zješ, tým viac budeš zahlienená. Všetkého dočasu a nejaká choroba v zahlienenom prostredí raz udrie a udrie tvrdo.

Vševěd — ned říj 07, 2012 9:32 am
Evelína01 píše:
Tak vás prosím o radu. Jsem tak asi 6 let v kuse zahleněná,není to nic příjemnýho.Nemá na to vliv roční období.Hleny se tvoří v krku,nebo v nosní dutině a stékají do krkku.Neustále je vykašlávám .Je mi 22 let. Obézní nejsem. Lékař na orl podle stěru skonstatoval streptokok sk. C a nasadil prášky, které stejně odmítám. Co je trošku paradox-nebývám nemocná,od doby co mám hleny neznám chřipku či angínu, jen v zimě pár denní nachlazení.Miluju sladkosti,takže cukr konzumuju celkem dost,ale raději si přisladím kávu,než abych si dala čokoládu.Stravu konzumuju pátý přes devátý např:pečivo se sýrem,salát ze syrové zeleniny k tomu čaj s medem a hned potom třeba buchtu.Výrazně netloustnu. Piju vodu z kohoutku. Co na to mám zkusit?Napadá někoho z vás, jakou by mohlo mít souvislost to,že mám sice spoustu hlenů ale nejsem nemocná?

kup si xylitol, je to zabiják streptokoků (proto se přidává do zubních past, streptokok způsobuje zubní kaz) a kloktej ho. nepřeháněj s množstvím, nebo ještě lépe vykloktej a vyplivuj.
mohlo by to pomoci. jinak hleny v krku obvykle způsobuje spíš zlatý stafylokok, ale samozřejmě u tebe to může být zmiňovaný streptokok.

Xeelee — ned říj 07, 2012 9:20 pm
Evelína01 píše:

Až na tu vodu a zeleninu jíš samá nezdravá jídla. Rozhodně se vyhni mléku a jakýmkoliv mléčným výrobkům. Ty hodně zahleňujou. Vše kromě zeleniny překyseluje.

Začal bych změnou jídelníčku a pročištěním střev. Prostuduj si vlákno

Jarda — pon říj 08, 2012 9:20 pm
Evelína01 píše:

Tak rad se vám dostalo dost a dobrých, jednoznačně úprava stravy, to zabere prakticky okamžitě, souběžně vyčistit střeva a bude po problému. Pokud totiž budete pokračovat, nebo se vám ten odtok bordelu z těla povede nějak medicínsky stopnout, dojde patrně k problémům mnohem horším. Klidně si můžete vypěstovat i excelentního raka, což ve svém věku nutně mít asi nemusíte, určitě jsou v životě věci daleko zábavnější.

Jana5555 — ned říj 21, 2012 10:36 pm

Dobry den, uz nevim kudy kam. Uz asi 2 roky mam v krku neustale hlen. Jakoby mi sel z nosu do krku, ale dycha se mi nosem dobre. Jsem u 7. jaterni ocisty, delam si klystyry a jim velice zdrave uz delsi dobu. Nevite, cim to je a jak se toho muzu zbavit? Mam v puse moudrak, uz asi 3 roky, ktery je jen z casti vylezly a mam v nem neustalou infekci, protoze z nej jde oskliva chut a kdyz na nej sahnu, tak je hnusne citit. Jdu na vytrhnuti za 14 dni. Muze to byt tim? Dokonce jsem si zacala vcera kapat do nosu urinu. Uz nevim, jak se toho mam zbavit.

Vševěd — pát říj 26, 2012 9:51 pm

hleny tvořící se na zadní straně hrdla? pravděpodobně zlatý stafylokok. můžete zkusit kloktání šalvějového čaje.
trochu to pomáhá. zlatého stafylokoka je hodně těžké se zbavit. u mně pomohly dvě ATB kůry, zaměřené na něco
jiného. jinak se mi hodně dělaly záněty kůže a na hleny jsem trpěl taky.

Jana5555 — úte říj 30, 2012 10:17 am
Praktik píše:
Po dobré zkušenosti bych to zkusil zlikvidovat pomocí CDS. Také jsem tim občas trpěl, hlen je důsledkem zánětu, může to se zubem souviset. Vytržení je trochu drastická metoda, ale řeší jen ten zub, ne ostatní záněty v těle. Může jich být víc. Promořil bych tělo silnějším CDS (cca 50 ppm v litru/den) asi tak na týden, do 2 dnů by měly všechny hleny ustupovat a po týdnu být zlikvidované. CDS zničí všechny záněty a jejich produkty přemění na čistou slanou vodu. (Proč to nevím, tak to prostě je). Ta občas ukápne z nosu po dobu léčby ale není nepříjemná, léčený o ní neví než ji uvidí ukápnout. To je detail. Výsledkem jsou čisté sliznice a celkové posílení zdraví a imunity. Není to nepříjemné, až na trochu blbou chuť CDS. Nejlépe popíjet chlazené z ledničky, to tak moc nevadí. Více o CDS v knize: http://www.uloz.to/xWD8mhT/j-v-humble-m ... -kniha-zip a na http://www.emms.cz . Aby nedošlo ke zmatení: CDS je novinka 2012, účinná látka Chlordioxid extrahovaná z MMS, nezpůsobuje vedlejší účinky nevolnost a průjem jak původní MMS. Takže vše co je popsané pro MMS platí i o CDS. V případě zájmu poskytnu i praktické info jak to "vybublat" bez problémů. Kniha je dost stručná.

Dekuju moc za odpoved, kdyz ja se ty metody mms nejak bojim :(

Praktik — úte lis 06, 2012 12:25 am
Jana5555 píše:
Dekuju moc za odpoved, kdyz ja se ty metody mms nejak bojim :(

MMS1 bych se bál také, když jsem viděl, jak se po něm příbuzný po...blinkal a po...kakal. CDS se nebojím, protože jsem to na sobě vyzkoušel. Je to forma speciální sodovky, co se popíjí decánek za hodinku 10 x denně a nemůže po tom nic být... Naopak, občas to vyřeší i problémek který byl "vedlejší" ale je příjemné se ho zbavit... Na rýmečky a hleny a chřipky stačí bohatě koncentrace 30-50 ppm/litr/denně v 10dávkách po hodině, není třeba žádné hraniční koncentrace okolo 100 ppm a pálení v krku. Podávejte chlazené, chutná lépe... :D Mělo by to zmizet do 2 dnů, pro jistotu bych to bral týden a stačí, pokud to nebude léčit ještě něco dalšího... Nebrat k tomu žádná farmaka, pokud možno. Ruší se to navzájem.

pv33 — úte lis 06, 2012 2:01 am
Jana5555 píše:
Dobry den, uz nevim kudy kam. Uz asi 2 roky mam v krku neustale hlen. Jakoby mi sel z nosu do krku, ale dycha se mi nosem dobre. Jsem u 7. jaterni ocisty, delam si klystyry a jim velice zdrave uz delsi dobu. Nevite, cim to je a jak se toho muzu zbavit? Mam v puse moudrak, uz asi 3 roky, ktery je jen z casti vylezly a mam v nem neustalou infekci, protoze z nej jde oskliva chut a kdyz na nej sahnu, tak je hnusne citit. Jdu na vytrhnuti za 14 dni. Muze to byt tim? Dokonce jsem si zacala vcera kapat do nosu urinu. Uz nevim, jak se toho mam zbavit.

Proc to mas nevim, to by chtelo vedet vic, ale mela by ses toho snadno zbavit. Kajensky pepr, cesnek, zazvor, kren, jablecny ocet. Nejdulezitejsi je dat poradne davky. To co je tekuty tak kloktat, to co nejde, treba cesnek, tak nechat v krku a puse delsi dobu pusobit. A pak to polknout. Problemy tohoto typu by mely zmizet za par dni. i s tou infekci v moudraku. Nedavno jsem mel vacek pod zubem, mimo jine i priserna bolest, zubu se ani nedalo dotknout. Tak jsem chvili hrabal ve svych zdrojich a pouzil to co ti uvadim, i kdyz jsem neveril, ze to muze v mem pripade pomoct. Cesnek jsem mel mizerny cinsky, ale prolisoval jsem 8 strouzku na chleba s maslem (nejen jednou) a palil dokonale, a k tomu kousky uschle habaneros papricky. Ty mas problemy v krku, tak na to muzes snaz pusobit i primo kloktanim kajenu... Ale mne to zabralo i pres zaludek. Rano nebyla po vacku ani pamatka. Bylo to v patek vecer a do pondeli snad cesnek vycichnul. Slabsi caj s kajenem muzes prohnat i pres nosni dirku, ja delam neti bez konvicky, zmacknu levou nosni dirku, ponorim pravou do plne sklenicky s urinou, vodou s kajenem..., nasaju pravou dirkou, zaklonim hlavu a necham to stect do krku nebo se naklonim dopredu na levou stranu a necham vytect levou dirkou, tedy vetsinu oboji, necham to stect a vyleju druhou nosni dirkou. A pak opacne. Nevlastnim konvicku na neti a toto staci . Ale predpoklada to cisty nos. Kdyz nemas cisty nos, a pripadne i kdyz mas, tak na ruku trochu kajenu a nosnima dirkama nasat, moooc prijemny, ale az za chvili :lol: . Hlen v krku to vsechno prezit nemuze, ty jestli mas tuhy korinek jo :D .

Dostala jsi spoustu doporuceni. Jestli zkusis neco z toho co radim ja, tak by me pak zajimalo jak se ti to libilo :lol: .

Jana5555 — stř lis 07, 2012 12:08 am
pv33 píše:
Proc to mas nevim, to by chtelo vedet vic, ale mela by ses toho snadno zbavit. Kajensky pepr, cesnek, zazvor, kren, jablecny ocet. Nejdulezitejsi je dat poradne davky. To co je tekuty tak kloktat, to co nejde, treba cesnek, tak nechat v krku a puse delsi dobu pusobit. A pak to polknout. Problemy tohoto typu by mely zmizet za par dni. i s tou infekci v moudraku. Nedavno jsem mel vacek pod zubem, mimo jine i priserna bolest, zubu se ani nedalo dotknout. Tak jsem chvili hrabal ve svych zdrojich a pouzil to co ti uvadim, i kdyz jsem neveril, ze to muze v mem pripade pomoct. Cesnek jsem mel mizerny cinsky, ale prolisoval jsem 8 strouzku na chleba s maslem (nejen jednou) a palil dokonale, a k tomu kousky uschle habaneros papricky. Ty mas problemy v krku, tak na to muzes snaz pusobit i primo kloktanim kajenu... Ale mne to zabralo i pres zaludek. Rano nebyla po vacku ani pamatka. Bylo to v patek vecer a do pondeli snad cesnek vycichnul. Slabsi caj s kajenem muzes prohnat i pres nosni dirku, ja delam neti bez konvicky, zmacknu levou nosni dirku, ponorim pravou do plne sklenicky s urinou, vodou s kajenem..., nasaju pravou dirkou, zaklonim hlavu a necham to stect do krku nebo se naklonim dopredu na levou stranu a necham vytect levou dirkou, tedy vetsinu oboji, necham to stect a vyleju druhou nosni dirkou. A pak opacne. Nevlastnim konvicku na neti a toto staci . Ale predpoklada to cisty nos. Kdyz nemas cisty nos, a pripadne i kdyz mas, tak na ruku trochu kajenu a nosnima dirkama nasat, moooc prijemny, ale az za chvili :lol: . Hlen v krku to vsechno prezit nemuze, ty jestli mas tuhy korinek jo :D .

Dostala jsi spoustu doporuceni. Jestli zkusis neco z toho co radim ja, tak by me pak zajimalo jak se ti to libilo :lol: .

Diky za odpovedi :D. Vsechno, co uvadite, delam. Mam i neti konvicku, delam urinovy vyplachy. A porad nic. Takze ted budu muset asi zvysit ty davky! :D

rawjozi — sob lis 10, 2012 8:59 am

cele roky vypluvam hlieny z krku, tiez uz by som to mohol riesit, doteraz som si myslel ze som zahlieneny a ze telo sa toho hlienu zbavuje touto cestou...

Jarda — úte lis 20, 2012 12:01 pm
Jana5555 píše:

Tak určitě jakékoliv zánětlivé ložisko může spouštět další zánětlivé procesy a je vhodné ho vyřešit co nejdříve.

Jarda — úte lis 20, 2012 12:03 pm
rawjozi píše:
cele roky vypluvam hlieny z krku, tiez uz by som to mohol riesit, doteraz som si myslel ze som zahlieneny a ze telo sa toho hlienu zbavuje touto cestou...

Vyzkoušejte pravidelné čištění střeva, to má na uvedený problém zásadní vliv.

rawjozi — úte lis 20, 2012 6:28 pm
Jarda píše:
Vyzkoušejte pravidelné čištění střeva, to má na uvedený problém zásadní vliv.

dakujem za radu pan Zajicek, onedlho nastastie budem mat dost casu pre seba tak nasadim MMS a dam si sanku. potom nasadim dalsie ocisty. tesim sa na to.
zatial pijem stavy(omega juicer, dufam ze vymenim za angel juicer :) a davam si urinonalevy.

adoslavek — úte pro 04, 2012 11:29 am

Dobrý den :)
Chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když už asi 2 roky mám knedlík v krku, spousty soplů(hlenů), který mi tečou do krku, mývám jednou za 2 roky zánět kdekoliv v těle (on mi putuje). Vytrhly mi už krční i nosní mandle, ani jedno nepomohlo. Úplně strašný pocit to je, když chci knedlíka polknout, ale nejdete je to:( He to trašně otravný, na ORL mi nic nezjistili a na alergologii taky ne :( jsem z toho už špatná :( každý den piji různé bylinné čeja, k tomu mám tinktury lichořeřišnice a echinaceli, jím hodně ovoce a zeleniny, tak nevím, kde je problém, připadám si jak Pandořina schránka :( a k tomu, já si hleny vytahuji z krku a někdy jsou i takový střebrno šedý, mám z toho strach :( a ještě co je úplně na prd, když sportuji anebo mám nějakou aktivitu i třeba se hodně směji, stáhne se mi dýchací trubice a hodně špatně se mi dýchá a knedlík v krku se mi zvšetší,,, jestli se tu najde člověk, který by mě pomohl, poradil,, tak mu snad i pošlů domů kytku, už to travá strašně dlouho a je to hodně nepříjemné ....... Předem děkuji za rady,, mějte se hezky :)

Amy — úte pro 04, 2012 2:52 pm
adoslavek píše:
Chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když už asi 2 roky mám knedlík v krku, spousty soplů(hlenů), který mi tečou do krku, mývám jednou za 2 roky zánět kdekoliv v těle (on mi putuje). ....

Trošku zapátrejte na těchto stránkách - k zahlenění je toho tady spoustu. Lze využít tlačítko "Hledat" v horním pravém rohu.
A taky začít čistit střeva.

Vševěd — úte pro 04, 2012 9:01 pm

nenašli ti ani zlatého stafylokoka?

adoslavek — stř pro 05, 2012 11:16 pm

jojo našli i jsem ho různě přelečovala. Ale prej ho tam jakoby furt mám ....

Callas — čtv pro 06, 2012 4:15 pm

Mě na odhlenění pomáhá, když na ráno na lačno vypiju sklenku vody s jablečným octem (třeba lžice nebo dvě, podle odvahy :) A ještě na celkové pročištění dýchacích cest, když teda nejsem k tomu nemocný, mi skvěle funguje sauna či pára v kombinaci se studenou sprchou, tak dvě tři kola (pára-sprcha-pára-sprcha) a vždy odcházím s nosem i krkem čistým. Nehledě na tu spoustu endorfinů :)

Jinak obecně co jsem četl na tomto foru, tak příčina zahlenění bývá ve střevech, takže se zaměřit na čištění střev a stravu, která je nezatěžuje... o tom tady lze číst dny...

Vševěd — čtv pro 06, 2012 8:37 pm
adoslavek píše:
jojo našli i jsem ho různě přelečovala. Ale prej ho tam jakoby furt mám ....

aha. tak jsme doma. zlatý stafylokok - ten samozřejmě způsobuje hleny tekoucí po zadní straně hrdla,
možná máš i kožní záněty - nebo taky ne... zbavit se ho bez antibiotik není moc lehký, protože je to
obzvlášť odolná mrcha.
někomu dobře zabírá kloktání šalvěje, ale klidně i pětkrát denně, vytrvale, pořád, třeba 14 dnů až měsíc.

adoslavek — sob pro 08, 2012 9:40 am

Děkuji moc za rady :) vyzkouším :)

Jarda — úte pro 18, 2012 10:10 am
adoslavek píše:
Chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když už asi 2 roky mám knedlík v krku, spousty soplů(hlenů), který mi tečou do krku, mývám jednou za 2 roky zánět kdekoliv v těle (on mi putuje). Vytrhly mi už krční i nosní mandle, ani jedno nepomohlo. Úplně strašný pocit to je, když chci knedlíka polknout, ale nejdete je to:( He to trašně otravný, na ORL mi nic nezjistili a na alergologii taky ne :( jsem z toho už špatná :( každý den piji různé bylinné čeja, k tomu mám tinktury lichořeřišnice a echinaceli, jím hodně ovoce a zeleniny, tak nevím, kde je problém, připadám si jak Pandořina schránka :( a k tomu, já si hleny vytahuji z krku a někdy jsou i takový střebrno šedý, mám z toho strach :( a ještě co je úplně na prd, když sportuji anebo mám nějakou aktivitu i třeba se hodně směji, stáhne se mi dýchací trubice a hodně špatně se mi dýchá a knedlík v krku se mi zvšetší,,, jestli se tu najde člověk, který by mě pomohl, poradil,, tak mu snad i pošlů domů kytku, už to travá strašně dlouho a je to hodně nepříjemné ....... Předem děkuji za rady,, mějte se hezky :)

Tak odpovědí se vám dostalo docela dost a dobrých přičemž já bych se soustředil na ty střeva, jak píše správně členka Amy. Také si otestujte stav jódu a jako dobrý postup na jakoukoliv mrchu v krku je kloktání lugolovým roztokem, jde sice o náročnou disciplínu, ale neznám bacila, kterému by jód chutnal.

Jana500 — čtv dub 11, 2013 8:15 pm
Alex píše:
Zdravim,

ak sa mozem podelit o svoje skusenosti, tak momentalne koncim antiparazitalnu kuru s Palinou /Pelynek/ a mozem zodpovedne povedat, ze tolko hlienov co som vysmrkal-vykaslal pocas tychto 3 tyzdnov som nedal zo seba snad za cely zivot. Takze moj favorit na odhlienene je rozhodne palina. A to mam diagnostikovanu alergiu na palinu :) Ked som ju prvykrat uzil tak reakcie boli dost silne sople a tak ale postupne sa to ukludnilo a teraz bez problemov dam 3x1 lyzicku. Mam pocit ze alergia je len odozva od parazitov ktore v tele ziju a reaguju na urcitu latku. Hlienov je uz menej aj sa mi ovela lepsie dycha. Rozmyslam ze za mesiac dva si to zopakujem a urcite je treba vynechat mliecne vyrobky a maso. To prve sa da ale tomu masu raz za tyzden neodolam :) Ale zase podla mna staci do marinady dat nejaky pomlety klincek korenie a zazvor a nemalo by to byt nejake hrozne, okrem toho ze to prekysluje telo dlhsie ako ine potraviny.

Prosím, chtěla bych se zeptat, jestli po domácku vyrobený kefír z tibetské houby je také považován za mléčný výrobek a jestli se nemá užívat při zahleňování? Jana500

Denisko9999 — pát čec 05, 2013 9:56 am

Dobry den.mam 30 rokov a mam problem v poslednej dobe so stolicou. Pred dvoma rokmi som mal stale upchaty nos , hlieny atd. Bol som na operacii nosoveho polypu a odvtedy mam nos a dychanie v poriadku. Mesiac dozadu som bol na kontrole a nos ok. Len stekajuce hlieny do hrdla ma stale trapia musim si casto odplut a kolko krat a aj napne ked si idem odplut a neviem co s tym. Dali mi nasonex ale zatial bez vyslefku. V poslednon tyzdni dvoch ale mavam trochu redsiu stolicu taku potrhanu a troska kasovitu aj a bez zapachu. Zapchy a prujem nemavam. Stolica kazde rano. Test na okultni krv. negativni, krvne testy ok, sono brucha ok, vysetrenie konecnika ok, akosi na to dost casto myslim. Moze to byt odozva stekajuceho hlienu do hrdla a ak ano co skusit na odhlienenie? Bol som aj u alergologika a alergiu nemam na nic.Dakujem.

Este jedna vec ma napadla asi tyzden a pol dozadu som bol na chate a tam sme v podstate pocas celeho dna popijali domace a 6 dni. Pijavam len prilezitostne a teraz som popil troska viac.Moze alkohol nejako podrazdit zaludok a potom dajme tomu tyzden mam zlu stolicu?

Jarda — ned srp 18, 2013 5:17 pm
Jana500 píše:
Prosím, chtěla bych se zeptat, jestli po domácku vyrobený kefír z tibetské houby je také považován za mléčný výrobek a jestli se nemá užívat při zahleňování? Jana500

Tak mléčný výrobek to určitě je a bez vyzkoušení se stejně nedozvíte jak na vás účinkuje, někomu vyloženě vyhovuje a jinému vadí.

Jarda — ned srp 18, 2013 5:22 pm
Denisko9999 píše:
Dobry den.mam 30 rokov a mam problem v poslednej dobe so stolicou. Pred dvoma rokmi som mal stale upchaty nos , hlieny atd. Bol som na operacii nosoveho polypu a odvtedy mam nos a dychanie v poriadku. Mesiac dozadu som bol na kontrole a nos ok. Len stekajuce hlieny do hrdla ma stale trapia musim si casto odplut a kolko krat a aj napne ked si idem odplut a neviem co s tym. Dali mi nasonex ale zatial bez vyslefku. V poslednon tyzdni dvoch ale mavam trochu redsiu stolicu taku potrhanu a troska kasovitu aj a bez zapachu. Zapchy a prujem nemavam. Stolica kazde rano. Test na okultni krv. negativni, krvne testy ok, sono brucha ok, vysetrenie konecnika ok, akosi na to dost casto myslim. Moze to byt odozva stekajuceho hlienu do hrdla a ak ano co skusit na odhlienenie? Bol som aj u alergologika a alergiu nemam na nic.Dakujem.

Este jedna vec ma napadla asi tyzden a pol dozadu som bol na chate a tam sme v podstate pocas celeho dna popijali domace a 6 dni. Pijavam len prilezitostne a teraz som popil troska viac.Moze alkohol nejako podrazdit zaludok a potom dajme tomu tyzden mam zlu stolicu?

Tak pokud jde o ty hleny, to je obráceně než se domníváte, prvotní je problém ve střevě a druhotné zahlenění, čili ač vám byla udělána všechna vyšetření s negativním výsledkem, stejně nějaký problém ve střevě máte a pokud ho vyřešíte, zmizí to zahlenění. Vydatné popíjení žaludku sice moc neprospívá, ale hlavní problém bude v játrech, těm jste asi moc nepomohl. Osobně bych vyčistil jak střeva, tak

Dobrý den, prosím o radu. Udělala jsem si podle vašeho návodu 2 jaterní očisty v rozsahu 3 týdnů. Pravidelně provádím klystýry. Po druhé jaterní očistě se mi spustila velká bílá zahleněnost, stále vykašlávám, smrkám..hodně moc! Cítím se unavená a nešťastná. Mohou to být následky čištění jater, střev? Je to v pořádku a nechat tomu volný průběh? Děkuji Lucie

misujka23 — stř říj 30, 2013 1:21 pm
mikimi píše:
Dobrý den, prosím o radu. Udělala jsem si podle vašeho návodu 2 jaterní očisty v rozsahu 3 týdnů. Pravidelně provádím klystýry. Po druhé jaterní očistě se mi spustila velká bílá zahleněnost, stále vykašlávám, smrkám..hodně moc! Cítím se unavená a nešťastná. Mohou to být následky čištění jater, střev? Je to v pořádku a nechat tomu volný průběh? Děkuji Lucie

Ja mela to same a trvalo to cca mesic a myslim, ze je to dobre, ze se toho telo zbavuje
a take jsem k tomu zacla brat vit.C a Omega 3 </p

mikimi — stř říj 30, 2013 2:49 pm
misujka23 píše:
Ja mela to same a trvalo to cca mesic a myslim, ze je to dobre, ze se toho telo zbavuje
a take jsem k tomu zacla brat vit.C a Omega 3 </div
misujka23 — stř říj 30, 2013 6:21 pm
mikimi píše:
Asi ano, jen se mi teď ucpaly dutiny. Proplachuju solí, napařuju a nepomáhá...Nevím, jestli nepočkat s klystýry až se to sklidní a pak zase pokračovat.

Tak sul dlouhodobe bych rekla spise vadi a drazdi, taky jsem si pak dala pauzu s klystyrama.

Jarda — stř pro 25, 2013 1:58 pm
mikimi píše:

Tak určitě ano, pokud bylo v těle spousty nastřádaného bordelu, ten se pak utrhne a odchází. Vhodné je další čištění střeva, dostatečná dodávka laktobacilů a celkově minimálně zahleňující strava.

GordonBlue — stř pro 25, 2013 10:54 pm

Dobrý deň, u dcéry sa opakovane prejavuje niekoľkodňový kašeľ a náhle silné zahlienenie. Bojujeme proti nemu aplikáciou homeopatík a schoeslerove soli. Alternatívny lekár dcérke diagnostikoval chlamydie. Ako sa ich vieme zbaviť u 4ročného dieťatka? Prípadne napíšte ak máte aj iné rady k nášmu problému.

Jarda — sob bře 15, 2014 11:42 pm
GordonBlue píše:
Dobrý deň, u dcéry sa opakovane prejavuje niekoľkodňový kašeľ a náhle silné zahlienenie. Bojujeme proti nemu aplikáciou homeopatík a schoeslerove soli. Alternatívny lekár dcérke diagnostikoval chlamydie. Ako sa ich vieme zbaviť u 4ročného dieťatka? Prípadne napíšte ak máte aj iné rady k nášmu problému.

Nevěřte na duchy, tyto problémy vždy plynou z problémů ve střevě a řešením není starat se o horní cesty dýchací, ale o střeva.

Th. — sob srp 02, 2014 8:17 pm

Dobrý den,

máte, prosím, někdo podobné problémy s pravidelným zahleněním? A sice - velmi často musím téměř po celý den (zejm. po přijetí stravy) odplivovat hlen, přičemž jsem vyzkoušel (i dlouhodobě) vysadit snad všechny potenciální příčiny (tj. potraviny) zahlenovani. Strevo, rekl bych, mam celkem pekne procistene (hydrocolony, klystyry, sanka), beru probiotika, strava založená víceméně na ovoci, zelenině, nějaká rýže, jáhly, pohanka, lusteniny a orechy a semínka a jaksi se hleny stále derou ven z ust. O co by mohlo, prosím, jít??? Nevěřím, že by při této stravě trval stav zahlenění, či naopak potenc. odhlenění, přes 5 měsíců!!
Dle TCM by za to ještě mohla podrážděná slezina a popř.

V zásadě lze říct, že nejčastější příčina zahlenění jsou mléčné výrobky.

Jarda — ned srp 17, 2014 9:44 pm
jani — ned srp 17, 2014 10:07 pm
Th. — ned srp 17, 2014 10:26 pm
Jarda píše:
Tak tvorba hlenů je celkem přirozený proces na ochranu sliznic, ale v takto nadměrném měřítku asi dobrý není. Z uvedeného mě na tvorbu hlenů nesedí nic, ale to ještě neznamená, že se tvořit nemohou. Mnohdy stačí pouze dlouhodobý stres a člověk je zabordelený až hrůza. Vyzkoušejte se dostat do klidu a uvidíte.

Dobrý den,

děkuji moc za odezvu!
Kromě stresu mne snad ještě napadá nevyrovnaný poměr žaludečních kyselin (překyselení žaludku), ovšem nevím, zdali jich mám málo nebo naopak nadbytek.

Pěkný den.
Th.

Th. — ned srp 17, 2014 10:28 pm
jani píše:
Z vlastní zkušenosti bych vám doporučila vyzkoušet křenovou kaši ( citron+křen ) dle Jardy a aspon 2x denně oman kořen čaj, odhlenuje a působí jako antihelmintikum - 2 lžičky povařit 3 minuty a pak 15 minut louhovat ve 1/4l, vypít teplý a VŽDY čerstvý!, má specifickou chut i vůni, ale jde se přes to přenést.

Dobrý den,
děkuji moc za reakci!
Křen kaši si dávám, ale Oman čajík jsem nezkoušel. Děkuji za doporučení!

Hezký den!
Th.

miram — ned srp 17, 2014 10:56 pm

Myslim, ze zahlenuje i nektere ovoce, bila ryze, kava, alkohol, vetsi mnozstvi orechu, spatne rozkousane jidlo a stres.

Ja kdyz si udelam vyplach zaludku, tak ze me leti hleny ven i nosem.

Honza92 — ned srp 24, 2014 6:44 pm

Zdravím, narazil jsem zde na téma zahlenění, ovšem nebyl zde popsán přímo můj problém. Trápí mě zahlenění krku, většinou je to nejhorší po jídle, mám pak hleny v krku a neustále musím odkašlávat a tím si krk čistit. Z mých kamarádů to dělám snad jenom já a velmi mě to otravuje. Tento problém jsem měl od nějakých 12 let, co si pamatuji, teď je mi 20. Čím to může být způsobené ? Díky předem za odpověďi

Haiky — úte zář 09, 2014 9:44 am
Honza92 píše:
Zdravím, narazil jsem zde na téma zahlenění, ovšem nebyl zde popsán přímo můj problém. Trápí mě zahlenění krku, většinou je to nejhorší po jídle, mám pak hleny v krku a neustále musím odkašlávat a tím si krk čistit. Z mých kamarádů to dělám snad jenom já a velmi mě to otravuje. Tento problém jsem měl od nějakých 12 let, co si pamatuji, teď je mi 20. Čím to může být způsobené ? Díky předem za odpověďi

A nezpozoroval jste třeba tohle zahlenění po určitých typických jídlech..mléko,obiloviny,maso? Zkusil jste vyřadit z jídelníčku hlenotvorné potraviny?
Plíce a krk/dýchací cesty/ velmi souvisí se zdravím střev,nejspíše proto se vám to projevuje jako odkašlávání.

Honza92 — pát zář 19, 2014 12:51 pm

Nezpozoroval, řekl bych že to je po každém jídle stejné..

beati_paoli — pát zář 19, 2014 3:38 pm
Honza92 píše:
Nezpozoroval, řekl bych že to je po každém jídle stejné..

Zkuste pročistit střevo. Zřejmě zanesená a nestíhá.

Jarda — sob zář 27, 2014 8:53 pm
Th. píše:
Dobrý den,

děkuji moc za odezvu!
Kromě stresu mne snad ještě napadá nevyrovnaný poměr žaludečních kyselin (překyselení žaludku), ovšem nevím, zdali jich mám málo nebo naopak nadbytek.

Pěkný den.
Th.

Tak si udělejte krkací test a zjistíte to celkem snadno.

Jarda — ned zář 28, 2014 7:47 pm
Honza92 píše:

To se divím, že jste na to odpověď nenašel, je zde určitě zmíněna mnohokrát. Správně vám to píše člen Haiky a jde o ta střeva. Určitě bych střeva vyčistil a uvidíte jak se tělo bude chovat.

mku-michal — pon bře 23, 2015 10:48 pm

Dobrý den, již delší dobu projíždím tyto dokonalé stránky a hledám, učím se a objevuji :-)
Začal jsem jíst křenovou kašičku aby šli hleny pryč.
Před pár dny jsem asi chytl nejaky zanet ci tak neco.... Dost to bolí při polykání. Byl jsem byl u doktorky, bohužel tam byla jen jeji sestra ... udělala jen výtěr a vysledky ve středu. Hned navrhovala antibiotika. Toho se děsím, drogy totiž neberu. :-)
Je mi blbé otevírat staré téma, můj stav je stale stejný. proto píšu hned. Hledal jsem i skrz forum a bezvýsledně.
Můžete mi prosím někdo poradit, co na tu bolest??
zkousel jsem kloktat schyzandrový čaj s medem, ale zbytečné pít velke dávky. Piju nejaky na průdušky a davam tam hřebíček, pepř, skorici, citron, med, zázvor...
Cítím jak jsem zahleneny, vykaslavam obcas krvave hleny.
Udelal jsem si neti urinou. No teklo mi to do pusy, ale částečně proteklo nosem... nevim, budu zkouset at se to naucim...

mku-michal — sob bře 28, 2015 1:03 pm

Tak uz tyden jim křenovou kašičku a hleny se zredukovali... ne o moc ale urcite mi to pomohlo. Vypozoroval jsem, ze me boli v krku pokud ho mam zahleněný. A to ve steru nic nemam...

Jarda — sob kvě 16, 2015 11:43 am
mku-michal píše:
Tak uz tyden jim křenovou kašičku a hleny se zredukovali... ne o moc ale urcite mi to pomohlo. Vypozoroval jsem, ze me boli v krku pokud ho mam zahleněný. A to ve steru nic nemam...

To jste vypozoroval správně, chce to vyřadit na nějakou dobu vše co zahleňuje, tedy jakékoliv obilí a cokoliv z mléka a uvidíte jak vám bude. Většinou zabere nějaká nízkosacharidová strava SCD, GAPS, paleo, tak vyzkoušejte. Rozhodně se nedá vyhrát, tak že hleny rozpouštíte a vylučujete, když je na druhé straně stále špatnou stravou tvoříte.

AdelaidaR — čtv bře 17, 2016 12:02 pm

Taky bych se ráda zeptala, čím to může být. Už asi dva roky - moc to nepočítám, mě otravují hleny v krku. Nevykašlávám je, ale potahuji je jakoby z nosních dutin a jdou rovnou do krku. Nevím jakou mají barvu, ale vadí mi jejich odporná pachuť jakoby čistícího prostředku, nějaké chemikálie, Sava, nevím přesně k čemu tu pachuť připodobnit. Tvoří se prostě jen tam, kde ústí nosní dutiny do krku. Někdy si říkám, že mi musí být i cítit z pusy, ale zatím nikdo nic neříkal. Na ORL jsem ještě nebyla, zkouším nejdříve tady :)

Jarda — sob dub 09, 2016 4:39 pm
AdelaidaR píše:
Taky bych se ráda zeptala, čím to může být. Už asi dva roky - moc to nepočítám, mě otravují hleny v krku. Nevykašlávám je, ale potahuji je jakoby z nosních dutin a jdou rovnou do krku. Nevím jakou mají barvu, ale vadí mi jejich odporná pachuť jakoby čistícího prostředku, nějaké chemikálie, Sava, nevím přesně k čemu tu pachuť připodobnit. Tvoří se prostě jen tam, kde ústí nosní dutiny do krku. Někdy si říkám, že mi musí být i cítit z pusy, ale zatím nikdo nic neříkal. Na ORL jsem ještě nebyla, zkouším nejdříve tady :)

Většinou se zahleněním souvisí problémy ve střevní traktu a špatná životospráva. Nejhorší je z tohoto pohledu obilí a mléko. Možná by nebylo špatné na nějakou dobu vyzkoušet tyto složky stravy vysadit a udělat pár očist střeva, to by mohlo pomoci.

GordonBlue — ned dub 24, 2016 9:51 am

Dobrý deň, už dlhšiu dobu sledujem u seba problémy s dýchacími cestami (zhruba 1,5 roka). Prebieha to tak, že pri nejakom oslabení imunity mi scitlivie sliznica v nosnej dutine. Cítim, že sa mi tam tvorí hlien so zápachom (nie “obyčajný” sopel), ktorý býva žltý až zelený a pri niektorých vlnách má až hrudkovitú konzistenciu. Postupne sa presunie citlivá oblasť dozadu a dolu (nosohltan a nižšie), tak že niekedy po 5-6 dňoch prejde problém až do kašľa. Pri poslednej takejto “vlne” som dokonca pár dní vyfúkaval krvavé hlieny. Na začiatku týchto problémov mi tieto vlny trvali veľmi dlho. V poslednej dobe po nasadení opatrení (žuvanie chrenu, naparovanie a užívanie oreganového oleja) mi tieto vlny prejdú po cca 10 dňoch. Pozorujem podobný problém u viacerých členov rodiny.

Otorinolaryngológ samozrejme nenašiel vôbec nič (navštívil som ho práve mimo “vlnu”), z krvy mi vraj ale boli pozorovateľné zvýšené hodnoty protilátok chlamýdií.

Moje otázky:

- Poznáte niekto podobné príznaky a je možné, že je to spôsobené chlamýdiami?
- Ako tento problém riešiť?
- Je možné, ak je to spôsobený tými chlamýdiami, že tieto máme všetci v rodine (že si ich prenášame)?

Patricie-1 — pon dub 25, 2016 10:30 am

Zdravím,
chlamýdie jsou zcela běžně rozšířené v populaci. Ty plicní se šíří vzduchem, takže je velmi pravděpodobné, že je v rodině máte. Běžně se přelečují antibiotiky, pokud jsou titry hodně vysoké. Ale řešení to nebude. Často potíže přetrvávají anebo se vrací. Navíc s potvůrkama se setkáváme stále všichni a není řešení vybít všechny potvory, ale mít silnou imunitu.
Ale ve Vašem problému, mě spíše napadá, zda nemáte nějaké infekční ložisko v dutinách, které se zaktivuje při oslabení. Medicínsky by bylo vhodné vyšetření v době potíží: stěry na bakteriologické vyšetření, rentgen dutin, ev.krevní obraz, CRP.
Šetrnější ale bude určitě posilovat imunitu a poléčit infekt alternativně. Tady rady nechám na Jardovi. Já znám jen takové ty všeobecné cibule, česnek, zázvor, vit.C, odkyselení, ......, solux, sauna, néti, ...., změna stravování.
Za poslední rok mám dobrou zkušenost když na někoho něco lezlo, tak s podáním Colostra.

GordonBlue — pon dub 25, 2016 10:38 am
Patricie-1 píše:
Ale ve Vašem problému, mě spíše napadá, zda nemáte nějaké infekční ložisko v dutinách, které se zaktivuje při oslabení. Medicínsky by bylo vhodné vyšetření v době potíží: stěry na bakteriologické vyšetření, rentgen dutin, ev.krevní obraz, CRP.
...
Za poslední rok mám dobrou zkušenost když na někoho něco lezlo, tak s podáním Colostra.

To som tiež hľadal so zubármi. Nenašli tam nič (viacnásobne rentgenované) - aspoň to tvrdili... ostatné si preverím

Colostrum, vyskúšam. Dík za odpoveď.

Patricie-1 — pon dub 25, 2016 2:58 pm

Je otázkou zda zubaři rentgenovali hlavu anebo jen čelisti. Chce to rentgen hlavy, aby byly zobrazeny všechny dutiny. Taky provést ten rentgen v době potíží, jelikož i to ložisko může být v době klidu malé a pro rtg nezřetelné. Ony ty zobrazovací metody nejsou všespásné.
Inf. v dutinách se dá i poznat (nemyslím ale skryté ložisko, ale přímo větší aktivní infekt), že se zhorší nebo objeví bolest, či tlak v obličeji při předklonu. Ale ani toto není úplně 100%.

Na dutiny a na inf.nosu a nosohltanu léčebně i preventivně je dobré néti, ať už slanou vodou nebo urinou. Někde se tady o tom píše.

Jarda — ned kvě 01, 2016 6:10 pm
GordonBlue píše:
Dobrý deň, už dlhšiu dobu sledujem u seba problémy s dýchacími cestami (zhruba 1,5 roka). Prebieha to tak, že pri nejakom oslabení imunity mi scitlivie sliznica v nosnej dutine. Cítim, že sa mi tam tvorí hlien so zápachom (nie “obyčajný” sopel), ktorý býva žltý až zelený a pri niektorých vlnách má až hrudkovitú konzistenciu. Postupne sa presunie citlivá oblasť dozadu a dolu (nosohltan a nižšie), tak že niekedy po 5-6 dňoch prejde problém až do kašľa. Pri poslednej takejto “vlne” som dokonca pár dní vyfúkaval krvavé hlieny. Na začiatku týchto problémov mi tieto vlny trvali veľmi dlho. V poslednej dobe po nasadení opatrení (žuvanie chrenu, naparovanie a užívanie oreganového oleja) mi tieto vlny prejdú po cca 10 dňoch. Pozorujem podobný problém u viacerých členov rodiny.

Otorinolaryngológ samozrejme nenašiel vôbec nič (navštívil som ho práve mimo “vlnu”), z krvy mi vraj ale boli pozorovateľné zvýšené hodnoty protilátok chlamýdií.

Moje otázky:

- Poznáte niekto podobné príznaky a je možné, že je to spôsobené chlamýdiami?
- Ako tento problém riešiť?
- Je možné, ak je to spôsobený tými chlamýdiami, že tieto máme všetci v rodine (že si ich prenášame)?

Tak chlamydie, proč ne, ovšem nehledejte zda máte chlamydie, nebo záněty a zahlenění, ale hledejte proč to máte. Problémy v horní části těla většinou způsobuje problém ve spodní části těla, konkrétně bývá špatně funkční střevo a pokud je to i váš problém, tak rozhodně neřešte nic nahoře, ale začněte dole a ten problém nahoře zmizí sám. Ve střevě je základ vaší imunity, tedy péče o střevo je prvotní a nezastupitelná.

GordonBlue — sob kvě 14, 2016 10:44 pm
Jarda píše:
Tak chlamydie, proč ne, ovšem nehledejte zda máte chlamydie, nebo záněty a zahlenění, ale hledejte proč to máte. Problémy v horní části těla většinou způsobuje problém ve spodní části těla, konkrétně bývá špatně funkční střevo a pokud je to i váš problém, tak rozhodně neřešte nic nahoře, ale začněte dole a ten problém nahoře zmizí sám. Ve střevě je základ vaší imunity, tedy péče o střevo je prvotní a nezastupitelná.

Priebežne čistím črevo (cca 1x mesačne), vybral som dve balenia Noromectinu, robím si očisty horných nosných dutín (neti) a absolvoval som jednu očistu pečene. Problémy pretrvávajú. Takže sa povenujem intenzívnejšie črevu...

Jarda — ned kvě 22, 2016 9:26 am
GordonBlue píše:
Priebežne čistím črevo (cca 1x mesačne), vybral som dve balenia Noromectinu, robím si očisty horných nosných dutín (neti) a absolvoval som jednu očistu pečene. Problémy pretrvávajú. Takže sa povenujem intenzívnejšie črevu...

No to čištění střeva by asi chtělo častěji, 1x za měsíc to je tak pro zdravého člověka, ale v případě problémů to chce přidat určitě.

Tišková — sob srp 06, 2016 9:34 pm

Při zahlenění je nutná bezmléčná dieta a pravidelné čištění střeva.

Jarda — ned zář 04, 2016 11:17 am
Tišková píše:
Při zahlenění je nutná bezmléčná dieta a pravidelné čištění střeva.

Tak jistě, nebo dodat enzym renin a zvýšit tvorbu žluče, oboje funguje.

Tišková — ned zář 25, 2016 1:00 pm
Jarda píše:
Tak jistě, nebo dodat enzym renin a zvýšit tvorbu žluče, oboje funguje.

Enzym rennin je opravdu výborná věc, ale bohužel v Česku zatím takový doplněk není na trhu.

Jarda — ned říj 02, 2016 4:10 pm
Tišková píše:
Enzym rennin je opravdu výborná věc, ale bohužel v Česku zatím takový doplněk není na trhu.

Jistě, to máte pravdu a není tu k dostání mnoho dalších velice potřebných doplňků stravy, které v zahraničí běžně koupíte i na benzínkách. Zase nám může být útěchou, že na rozdíl od jiných zemí zde máme kafilérní potraviny i přes "dokonalou" kontrolu naprosto všeho a nepředstavitelný bordel v legislativě, kdy je pro určité skupiny dovoleno vše a pro jiné skoro nic a to se mohu bavit i o stejném zboží a druhu distribuce. Prostě před zákonem jsou si zde všichni rovni, ale stejně jako za komančů někteří jsou si holt mnohem rovnější.

martin55 — čtv říj 06, 2016 6:30 pm

Prosím Vás, zahlenění mě trápí již několik let (souběžně se zhoršením funkce tlustého střeva, celkově se také zhoršil zdravotní stav, častější infekce v krku, ekzém atd.). Příčina je tedy podle všeho ve střevě. Vyzkoušel jsem toho celkem hodně, také restart střevní mikroflóry podle Jardy, souběžně s tím jsem jedl pouze zeleninu, ovoce, nějaké ořechy, semena, olivový olej. Stolice byla řekl bych ukázková, kalorií a asi i bílkovin bylo ale ve stravě málo (nepočítal jsem), celkově jsem tedy ztrácel na váze. Přidal jsem tedy trochu pohanky a libového masa, od té chvíle se to ale zase začalo zhoršovat. Mléčné produkty ani lepkové obiloviny už nejím přes 2 roky. Nechal jsem si udělat vlasovou analýzu, podle které mám špatný poměr Ca/Mg (hodně Ca), jsem pomalý metabolický typ. Byl mi doporučen jídelníček složený převážně ze složených sacharidů jako zdroj energie (pohanka, celozrnná rýže, jáhly atd.), spousta zeleniny (tepelně upravené) a zdrojů bílkovin (maso, vejce apod.) s menším podílem tuku do 50g, máslo, olivový olej, kokosový olej. Suplementuji nyní pouze hořčík (koupele i orálně) a beru probiotika (Bio-kult), tato probiotika 1 měsíc. Zahlenění ovšem stále přetrvává. Podle zdejší diskuze i dalších informací za tím můžou stát ty sacharidy, nicméně potřebuji přijímat dostatečné množství kalorií a podle vlasovky se na to tuky moc nehodí v mém případě. Ke všemu mi strava s větším podílem tuku moc nesedí, jakoby trávení nestíhalo. Jsem často zimomřivý, takže syrová strava u mě také nic moc, oleje lisované za studena také neohřívají. Takže jsem z toho nakonec relativně zmatený. Každopádně to nyní vidím na důkladné očistě střeva. Za úvahu stojí šánka a klystýry, ani s jednou technikou ale nemám zkušenosti, trochu se tedy bojím. Kterou techniku byste prosím doporučil Vy, případně někdo jiný ? Šánka je jasná, tam je postup jenom jeden, druhů klystýrů je ale spoustu, nevím který by mohl být v mém případě vhodný. Moc děkuji za odpověď.

Jarda — ned lis 06, 2016 12:40 pm
martin55 píše:
Prosím Vás, zahlenění mě trápí již několik let (souběžně se zhoršením funkce tlustého střeva, celkově se také zhoršil zdravotní stav, častější infekce v krku, ekzém atd.). Příčina je tedy podle všeho ve střevě. Vyzkoušel jsem toho celkem hodně, také restart střevní mikroflóry podle Jardy, souběžně s tím jsem jedl pouze zeleninu, ovoce, nějaké ořechy, semena, olivový olej. Stolice byla řekl bych ukázková, kalorií a asi i bílkovin bylo ale ve stravě málo (nepočítal jsem), celkově jsem tedy ztrácel na váze. Přidal jsem tedy trochu pohanky a libového masa, od té chvíle se to ale zase začalo zhoršovat. Mléčné produkty ani lepkové obiloviny už nejím přes 2 roky. Nechal jsem si udělat vlasovou analýzu, podle které mám špatný poměr Ca/Mg (hodně Ca), jsem pomalý metabolický typ. Byl mi doporučen jídelníček složený převážně ze složených sacharidů jako zdroj energie (pohanka, celozrnná rýže, jáhly atd.), spousta zeleniny (tepelně upravené) a zdrojů bílkovin (maso, vejce apod.) s menším podílem tuku do 50g, máslo, olivový olej, kokosový olej. Suplementuji nyní pouze hořčík (koupele i orálně) a beru probiotika (Bio-kult), tato probiotika 1 měsíc. Zahlenění ovšem stále přetrvává. Podle zdejší diskuze i dalších informací za tím můžou stát ty sacharidy, nicméně potřebuji přijímat dostatečné množství kalorií a podle vlasovky se na to tuky moc nehodí v mém případě. Ke všemu mi strava s větším podílem tuku moc nesedí, jakoby trávení nestíhalo. Jsem často zimomřivý, takže syrová strava u mě také nic moc, oleje lisované za studena také neohřívají. Takže jsem z toho nakonec relativně zmatený. Každopádně to nyní vidím na důkladné očistě střeva. Za úvahu stojí šánka a klystýry, ani s jednou technikou ale nemám zkušenosti, trochu se tedy bojím. Kterou techniku byste prosím doporučil Vy, případně někdo jiný ? Šánka je jasná, tam je postup jenom jeden, druhů klystýrů je ale spoustu, nevím který by mohl být v mém případě vhodný. Moc děkuji za odpověď.

Ono se to dá řešit i jinak. Z tuků určitě nemůže vadit máslo a pokud by vadilo, tak ghí určitě vadit nebude. Máslo relativně dobře spouští vylučování žluče, sice hůře než sádlo, ale stejně dobře a má dobrý a dlouhodobě použitelný zdravý poměr omega mastných kyselin. Samozřejmě myslím tím kvalitní máslo, ne nějaký šmejd. Podle mě by jste ho měl používat jako jediný zdroj tuků a k němu přidat cca 1-3 g kvalitního rybího tuku, ideálně Blue Ice. Hořčík musíte valit kudy to půjde, tedy orálně i trans dermálně , klidně koupele, mazání, nebo cokoliv jiného a tak moc až bude klesat krevní tlak. Nasycení těla hořčíkem nejlépe poznáte z moče kde chuť bude výrazně hořká, ne slaná. Má to ale jednu mušku, tím začne klesat nejen vápník, ale i sodík a rozhodí se nadledvinky, tedy je potřeba dost solit, nebo pít osolenou vodu, džusy, nebo ji tam dostat souběžně v koupelích. Na dobré trávení je potřeba kyselina v žaludku, tedy krkací test a pokud nebude doplnit. Na udržení kvalitní stolice bych dal ta probiotika, ale souběžně je potřeba jim dát nažrat, tedy dodávat prebiotikum ideálně psyllium až 10 g denně a pro omezení přebujelých šmejdů v tenkém střevě dávejte navečer polévkovou lžíci bentonitu rozmíchaného ve vodě. Toto by mělo zajistit úpravu poměrů ve vlasovce, zrychlit metabolizmus a vytvořit špičkovou defekaci. Sacharidy bych držel maximálně na 200 g čistých sacharidů bez vlákniny ideálně do 30 % celkového kalorického příjmu a ještě s tím že glykemický index těch sacharidů by měl být určitě pod 50 a ideálně pod 35.

martin55 — pon lis 14, 2016 4:28 pm
Jarda píše:
Ono se to dá řešit i jinak. Z tuků určitě nemůže vadit máslo a pokud by vadilo, tak ghí určitě vadit nebude. Máslo relativně dobře spouští vylučování žluče, sice hůře než sádlo, ale stejně dobře a má dobrý a dlouhodobě použitelný zdravý poměr omega mastných kyselin. Samozřejmě myslím tím kvalitní máslo, ne nějaký šmejd. Podle mě by jste ho měl používat jako jediný zdroj tuků a k němu přidat cca 1-3 g kvalitního rybího tuku, ideálně Blue Ice. Hořčík musíte valit kudy to půjde, tedy orálně i trans dermálně , klidně koupele, mazání, nebo cokoliv jiného a tak moc až bude klesat krevní tlak. Nasycení těla hořčíkem nejlépe poznáte z moče kde chuť bude výrazně hořká, ne slaná. Má to ale jednu mušku, tím začne klesat nejen vápník, ale i sodík a rozhodí se nadledvinky, tedy je potřeba dost solit, nebo pít osolenou vodu, džusy, nebo ji tam dostat souběžně v koupelích. Na dobré trávení je potřeba kyselina v žaludku, tedy krkací test a pokud nebude doplnit. Na udržení kvalitní stolice bych dal ta probiotika, ale souběžně je potřeba jim dát nažrat, tedy dodávat prebiotikum ideálně psyllium až 10 g denně a pro omezení přebujelých šmejdů v tenkém střevě dávejte navečer polévkovou lžíci bentonitu rozmíchaného ve vodě. Toto by mělo zajistit úpravu poměrů ve vlasovce, zrychlit metabolizmus a vytvořit špičkovou defekaci. Sacharidy bych držel maximálně na 200 g čistých sacharidů bez vlákniny ideálně do 30 % celkového kalorického příjmu a ještě s tím že glykemický index těch sacharidů by měl být určitě pod 50 a ideálně pod 35.

Mnohokrát díky za vyčerpávající odpověď a doporučení. Zkusím to tedy s máslem, píšete, že by se mělo jednat o jediný zdroj tuků a sacharidy by měly tvořit ideálně 30% kalorického příjmu. Z kalkulačky Cronometer mi vychází (abych zajistil tělu dostatek kalorií), že bych měl sníst denně až 100g másla, bude to takto vpořádku ? Další kalorie je možno získat ze sacharidů (např. celozrnná rýže), spousty zeleniny a bílkovin, zkusím si s jídelníčkem pohrát. K hořčíku a stavu, kdy bude klesat tlak, jaké mám sledovat projevy ? Motání hlavy nebo závratě ? Případně hořká chuť moči ? K tomu podpořím nadledvinky.

Edit 19.11. - Pane Jardo, prosím Vás, dnes je to zhruba týden, co jsem udělal ve stravování nějaké změny, které jste navrhoval. Můj talíř se skládá z 30-40% z celozrnné rýže, 30% bílkovin, 30-40% tuku (máslo) a hromady zeleniny (nejčastěji směs tepelně upravené různé druhy, nejčastěji kořenové). Nejrazantnější změna je zařazení másla, vychází to tak 25g na porci. K tomu 3 dny beru bentonit lžíce navečer. Včera mě dostala asi chřipka, teplota 38, bolest celého těla, jde o to že takhle špatně mi dlouho nebylo, takže se v těle něco děje. Teď je otázka, jestli to je třeba reakce těla na bentonit nebo překyselené tlusté střevo z vyšší konzumace másla, zahlenění v krku se od té doby trochu ještě zhoršilo, tak přemýšlím co to způsobilo. Beru bio kult a psyllium. Co myslíte ? Děkuji

Edit 9.12. - Pane Jardo, po tom co jím více másla je mi více cítit moč, dříve nebývalo. pH moči jsem si ještě neměřil, ale udělám to, ať vím, zda-li tam není příliš kyselo. Jinak si to nedokážu vysvětlit, je normální aby byla cítit moč více po konzumaci másla (cca 50g denně jako jediný zdroj čistého tuku) ?

Ještě poslední dotaz, dříve jsem se snažil jíst tak, abych nekombinoval v jedné porci sacharidy (celozrnná rýže apod.) a tuk (máslo, olivový olej), např. na dušenou zeleninu. Nyní se mi občas stane, že si dám tyto sacharidy se zeleninou a na tom rozpustím máslo (třeba i 15g), od té doby se mi objevila vyrážka, spíše ekzém na končetinách, dříve mě trápilo, pak se uklidnilo, teď znovu. Je možné, že tato kombinace stav spíše zhoršuje nebo třeba zlepšuje a tělo se čistí ?

Jarda — ned led 01, 2017 6:26 pm
martin55 píše:
Mnohokrát díky za vyčerpávající odpověď a doporučení. Zkusím to tedy s máslem, píšete, že by se mělo jednat o jediný zdroj tuků a sacharidy by měly tvořit ideálně 30% kalorického příjmu. Z kalkulačky Cronometer mi vychází (abych zajistil tělu dostatek kalorií), že bych měl sníst denně až 100g másla, bude to takto vpořádku ? Další kalorie je možno získat ze sacharidů (např. celozrnná rýže), spousty zeleniny a bílkovin, zkusím si s jídelníčkem pohrát. K hořčíku a stavu, kdy bude klesat tlak, jaké mám sledovat projevy ? Motání hlavy nebo závratě ? Případně hořká chuť moči ? K tomu podpořím nadledvinky.

Edit 19.11. - Pane Jardo, prosím Vás, dnes je to zhruba týden, co jsem udělal ve stravování nějaké změny, které jste navrhoval. Můj talíř se skládá z 30-40% z celozrnné rýže, 30% bílkovin, 30-40% tuku (máslo) a hromady zeleniny (nejčastěji směs tepelně upravené různé druhy, nejčastěji kořenové). Nejrazantnější změna je zařazení másla, vychází to tak 25g na porci. K tomu 3 dny beru bentonit lžíce navečer. Včera mě dostala asi chřipka, teplota 38, bolest celého těla, jde o to že takhle špatně mi dlouho nebylo, takže se v těle něco děje. Teď je otázka, jestli to je třeba reakce těla na bentonit nebo překyselené tlusté střevo z vyšší konzumace másla, zahlenění v krku se od té doby trochu ještě zhoršilo, tak přemýšlím co to způsobilo. Beru bio kult a psyllium. Co myslíte ? Děkuji

Edit 9.12. - Pane Jardo, po tom co jím více másla je mi více cítit moč, dříve nebývalo. pH moči jsem si ještě neměřil, ale udělám to, ať vím, zda-li tam není příliš kyselo. Jinak si to nedokážu vysvětlit, je normální aby byla cítit moč více po konzumaci másla (cca 50g denně jako jediný zdroj čistého tuku) ?

Ještě poslední dotaz, dříve jsem se snažil jíst tak, abych nekombinoval v jedné porci sacharidy (celozrnná rýže apod.) a tuk (máslo, olivový olej), např. na dušenou zeleninu. Nyní se mi občas stane, že si dám tyto sacharidy se zeleninou a na tom rozpustím máslo (třeba i 15g), od té doby se mi objevila vyrážka, spíše ekzém na končetinách, dříve mě trápilo, pak se uklidnilo, teď znovu. Je možné, že tato kombinace stav spíše zhoršuje nebo třeba zlepšuje a tělo se čistí ?

Tak vidím že jedna věc je potřeba ještě vysvětlit. Sacharidy z obilovin mají jednu nepříjemnou vlastnost, že pokud je jíte s nasyceným tukem, což máslo je, tak se tím tukem zalepí buňky a sacharidy pak hoří dost bídně. Tento problém nemá sice každý, ale u určitého procenta lidí to holt nastává. Osobně bych tedy přešel na olivový olej, který je z největšího procenta mononenasycený a buňky nezalepí a máslo, sádlo, nebo jiné nasycené tuky bych dával třeba pouze s bílkovinou a zeleninou, nebo zcela samostatně třeba slaninu jenom zakousnout prostě pro lepší vyloučení žluče s rozumným odstupem od jídla které tyto sacharidy obsahuje. Jinak objem tuku ve stravě je velice individuální záležitost a většina lidí se tuků nesmyslně bojí, což je zbytečné, jde o výborný zdroj energie.

martin55 — pát led 13, 2017 10:16 pm
Jarda píše:

Pane Jardo, postupně zavádím vše doporučené. Ještě se ale zeptám. Tak mě napadá, že ten můj nynější stav je proto, že je u mě narušena tvorba žluče (tvoří se málo nebo to prostě nefunguje tak jak má). Ať už jsem si ten stav způsobil v mládí čímkoliv, tak se mi teď nabalují různé potíže s tím spojené, zahlenění, špatné trávení tuků apod, není žluč, není zdraví. Žluč se tvoří v játrech, buď jí je málo nebo moc, ani jedno není dobře. Když jí je málo, nevím z jakého důvodu, pomůže třeba očista jater ? Když je žluči naopak hodně, nevím z jakého důvodu, pomůže očista jater ? Jsou situace kdy může očista jater naopak uškodit, např nějaký chronický zánět ? Mým cílem by mělo být, aby tvorba žluče fungovala zase dobře a nemusel jsem se tak omezovat v konzumaci určitých potravin. Samozřejmě chápu, že jsou situace, kdy už to do původního stavu dotáhnout nepůjde, protože jste si to v těle už narušil hodně neuváženým chováním. Pořád mi příjde, že řeším jen důsledky toho, co to vyvolalo. Tedy, že skrytá příčina je někde a vy už jen lepíte díry, ale pokud nevyřešíte příčinu, tak budete lepit díry pořád, dokud tělo bude stačit.

pv33 — sob led 14, 2017 12:50 pm
martin55 píše:

Osobne jsem byl na jare taky hodne zahleneny, mozna i 2 mesice. Zbavil jsem se toho az 5-dennim suchym pustem. Od te doby ani naznak zahleneni. Ale dal jsem taky ocisty strev a jater a necpu se masem a vejcema jako ty. Ale at jis jak jis, kdyz das obcas ocisty a pust, tak budes OK.

ovekyska — pon úno 06, 2017 6:49 pm

Je mozne vyrobit hypertonicky roztok soli podobny komercnemu Physiomeru? pouzivam ho na 11 mesacneho syna a minula som uz zo 2-3 flasticky, nie je to lacne. precitala som si, ze koncentracia soli v roztoku je 22g na 1l vody. cize malo by to robit rovnaku sluzbu, ked si tuto koncentraciu namiesam trebars z himalajskej soli a budem ju striekat do nosa? alebo je tak este nejaka finta?

Jarda — ned úno 26, 2017 1:43 pm
martin55 píše:
Pane Jardo, postupně zavádím vše doporučené. Ještě se ale zeptám. Tak mě napadá, že ten můj nynější stav je proto, že je u mě narušena tvorba žluče (tvoří se málo nebo to prostě nefunguje tak jak má). Ať už jsem si ten stav způsobil v mládí čímkoliv, tak se mi teď nabalují různé potíže s tím spojené, zahlenění, špatné trávení tuků apod, není žluč, není zdraví. Žluč se tvoří v játrech, buď jí je málo nebo moc, ani jedno není dobře. Když jí je málo, nevím z jakého důvodu, pomůže třeba očista jater ? Když je žluči naopak hodně, nevím z jakého důvodu, pomůže očista jater ? Jsou situace kdy může očista jater naopak uškodit, např nějaký chronický zánět ? Mým cílem by mělo být, aby tvorba žluče fungovala zase dobře a nemusel jsem se tak omezovat v konzumaci určitých potravin. Samozřejmě chápu, že jsou situace, kdy už to do původního stavu dotáhnout nepůjde, protože jste si to v těle už narušil hodně neuváženým chováním. Pořád mi příjde, že řeším jen důsledky toho, co to vyvolalo. Tedy, že skrytá příčina je někde a vy už jen lepíte díry, ale pokud nevyřešíte příčinu, tak budete lepit díry pořád, dokud tělo bude stačit.

Tak vylučování žluče je hodně o konkrétní skladbě a množství tuků ve stravě a pak stěžejně důležité je mít dostatek HCl v žaludku, protože pokud nedocílíte na trávenině nižší pH než 3 tak se žluč prakticky nespouští a v tomto je většinou hlavní problém.

Jarda — ned úno 26, 2017 1:46 pm
ovekyska píše:
Je mozne vyrobit hypertonicky roztok soli podobny komercnemu Physiomeru? pouzivam ho na 11 mesacneho syna a minula som uz zo 2-3 flasticky, nie je to lacne. precitala som si, ze koncentracia soli v roztoku je 22g na 1l vody. cize malo by to robit rovnaku sluzbu, ked si tuto koncentraciu namiesam trebars z himalajskej soli a budem ju striekat do nosa? alebo je tak este nejaka finta?

Tak finta tam žádná podle všeho není, jde pouze o konkrétní koncentraci mořské vody a i roztok himálajské soli bude fungovat podobně. Sice jsem složení minerálů detailně nezkoumal, ale buď jde o naředěnou sůl z mrtvého moře, nebo o běžnou mořskou sůl, nicméně fungovat to bude podobně ve všech případech.

Suho — pon úno 05, 2018 5:42 pm

Ahojte
Už asi 3 roky mi dole hrdlom stekajú hlieny a neviem sa toho zbaviť. Skúšal som nosné sprchy, more, oceán a rôzne spreje čo mi predpisoval doktor ale teraz mi môj známi povedal že by to mohlo ist aj z vnútra a mal by som si prečistiť čreva. V strede hrude niekde nad žalúdkom si viem nahmatať hrču, doktor povedal že je to reflux a bol som aj na kadičke kde mi povedali že tam mám nejaký zápal ale ja si myslím že to je zapríčinené všetko tým hlinenom lebo keď ho mám veľa tak má začne bolieť tá hrča na žalúdku... neviem či som napísal dosť ale ak viete niekto prosím pomôžte....
Ďakujem :idea:

rawjozi — pon úno 05, 2018 6:53 pm

tiez som bol takto zahlieneny cele roky a ked som stopol mliecne vyrobky, prestalo to.

pv33 — úte úno 06, 2018 1:49 pm
Suho píše:
Ahojte
Už asi 3 roky mi dole hrdlom stekajú hlieny a neviem sa toho zbaviť. Skúšal som nosné sprchy, more, oceán a rôzne spreje čo mi predpisoval doktor ale teraz mi môj známi povedal že by to mohlo ist aj z vnútra a mal by som si prečistiť čreva. V strede hrude niekde nad žalúdkom si viem nahmatať hrču, doktor povedal že je to reflux a bol som aj na kadičke kde mi povedali že tam mám nejaký zápal ale ja si myslím že to je zapríčinené všetko tým hlinenom lebo keď ho mám veľa tak má začne bolieť tá hrča na žalúdku... neviem či som napísal dosť ale ak viete niekto prosím pomôžte....

Mel jsem neco podobnyho, neco pres mesic. Konecne jsem prekonal lenost a dal suchy pust, a behem 4 dni to bylo pryc. :lol:

Suho — ned úno 11, 2018 9:30 am

A viete mi poradiť ako sa zbavím nánosu hlienov na črevách ?

JednorazovyNICK — ned úno 11, 2018 11:59 am
pv33 píše:
Mel jsem neco podobnyho, neco pres mesic. Konecne jsem prekonal lenost a dal suchy pust, a behem 4 dni to bylo pryc. :lol:

No vidíš. Ja som mal trávenie niekoľko mesiacov v poriadku, dal som si asi po roku suchý 36 hodinový pôst (minulú nedeľu), a odvtedy mám tráviace problémy ("žalúdočné", defekácia je v poriadku)... Tiež sa mi tvoria hlieny odvtedy, ale akoby zo žalúdka... Nepomáha ani nejakých 80 kvapiek 3,5% HCL denne, ani ku každému jedlu silné rastlinné enzýmy, ani namočený jazyk pol hodiny po jedle do soli (Dr. Bolotov), ani žutie žuvačky tesne po jedle na 10 minút (aby to podporilo trávenie).....
Posledné týždne nemám ani depky...takže neviem čo to môže byť...
Vyslovene ma to s*rie... Dám si suchú 36-tku pre zdravie, a nakoniec si tým ešte uškodím, lebo mi nejak poriadne "nenaskočí" trávenie, čo trvá už 6 dní... A to idem 20 minút po jednom aj druhom jedle na polhodinovú prechádzku... ANI TO nepomôže... :D
Po suchej hladovke som sa zavodnil 1,5L vody (pil som to dve hodiny), a o hodinu na to sa najedol moje klasické jedlo, ale samozrejme v menšom množstve než obvykle (asi polovičné)... Dal som si aj pri tom prvom jedení enzýmy a HCL... Avšak už vtedy som cítil (po dojedení), že to nebude dobré, lebo ten pocit (NIE ŤAŽOBA) mi evokoval "staré časy", keď som mal o nejakú dobu po jedle v hrdle často nejaké hlieny...
Zajtra si preto dám sankhapraksalanu, a niekedy o X či XY dní očistu pečene olivovým olejom a citrónovou šťavou (mám ich za sebou asi 15, ale za posledné dva roky som si dal len jednu)... Možno mi ten suchý pôst niečo "uvoľnil", a to mi "upchalo" vylučovanie tráviacich enzýmov, alebo ma to zahlienilo, alebo ja neviem...

Jarda — sob úno 17, 2018 5:06 pm
Suho píše:
Ahojte

Problém se zahleněním nehledejte v horní části těla, ale v dolní, základem je perfektně kadit a odezní to samo. Vyzkoušejte pít třeba Zaječickou hořkou, nebo roztok epsomské soli a snažte se docílit defekace 3x denně a uvidíte jak se to vytratí.

Jarda — sob úno 17, 2018 5:09 pm
Suho píše:
A viete mi poradiť ako sa zbavím nánosu hlienov na črevách ?

Většinou stačí klystýry, nebo šanka.

VitekH — čtv bře 19, 2020 9:09 pm

Zdravim. Zeptal bych se - trpím zahleněním už docela dlouho. V minulosti jsem nejedl moc zdravě, kouřil, hulil, trochu pil - na chuť - leč zpětně bych to nenazval asi ani tak, bral pervitin občas na party a snědl nějaké to LSD.

No - vždy jsem byl hubenej. Poté, co jsem s tim docela rázně přestal, leč jsem se k tomu v hodně malém množství občas opět vrátil jsem prošel stavem, kdy jsem nemohl jíst ani pít - opakovaně (8 návštěv bohnic za 3 roky, s přestávkama - byť s diagnozou katatonní a odmítá jíst "bez vysvětlení") jsem prodýchal tělo a už se to dva roky neopakovalo - napříč logice všech lékařů, kteří mi ještě teď nutí léky.

No - nyní jsem vysadil i pití džusů a šťáv, včetně používání zubních past - používám siwak (přírodní zubní kartáček) a klasický jednosvazkový, ale neustále se mi v ústech - nebo neustále ne, ale občas mi to tak přijde vytváří hlen. Proces byl takový, že jsem přestal jíst např. čokoládu a místo ní jsem jedl sušenky - tedy šlo o chuť, kdy jsem se zkrátka potřeboval více najíst tak, aby mi to organismus dovoloval. Teď už moc nekupuji ani žádné sladké - koblihy, donuty, muffiny - které jsem si občas dopřával - leč občas si něco beztak dám - naposled špaldové bio sušenky. K vašemu "je lepší se občas přežrat, pak je člověku blbě, než si lehce takhle dopřávat - já myslim, že to svojí logiku má, že se to člověk snaží zkrotit a mimo to, mě vlastně ani organismus nedovoluje víc - jednám čistě podle chuti spolu s nějakou logickou snahou si pomoct. Ten návyk po snědení pár špaldových sladkých sušenek byl fakt obrovský - snědl jsem půlku balení bez brzd.

Přestal jsem pít kakao - mlíko - došlo mi, že asi trpim intolerancí na laktózu.. O tom jsme mluvili v jiné sekci - ještě zkouším, co mohu a co ne..

Přešel jsem na jedení ořechů (pistácie, mandle, kešu, vlašské ořechy), nově mungo, jinak mám rád ovoce - banány, kiwi, jablka (švestky..) a teď trochu pokulhává i to dostat do sebe jablko - jakožto sladkou chuť - naposledy jsem jedl jablko celý den a to myslím snad i 24 hodin, mezitím jsem snědl okurku, ořechy - hořké a možná i něco dalšího.

Jinak tedy rajčata, papriky, okurky; kukuřici - z nálevu, propláchnutou, aby nebyla slaná.. teď se teprve dostávám k nějakým fazolím, které si klíčím a občas tedy nějaké bio tofu paštiky, pečivo (hledám jiné, než z pšeničné mouky) i vařené maso..vejce, máslo..

No a hlením v podstatě pořád, přijde mi, že hlením více, jak se pohybuju a nebo, když jím. A to i když zrovna jím jídlo typu mandle, nebo vlašské ořechy, o kterých jsem četl, že narozdíl od pistácií a kešu hlenění nezpůsobují, tak uplně už nevim, co dělám špatně, protože mi nepřijde, že bych jedl až tak nezdravě v porovnání s jinými lidmi - jestli je to defekt mé minulosti - projev detoxikace, kdy pochopitelně ne uplně nejlepší volba potravin způsobuje jistý odpor proti oné detoxikaci (to chápu)..

nevim, jestli vás napadá něco ? Díky, V.

Mimoto bych mohl podotknout, že mám jakoby díru v břiše, stlačené "asi nervy" - to říkám, co vnímám při meditaci, mám špatný záda - kyfoza, lordoza a prodýchávám to - v podstatě neposlouchám fyzioterapeuta, protože ten poslední mě tak leda přišláp, když jsem mu řek, ať toho nechá, ale v podstatě moje tělo se samo rovná - pamatuje si, kudy šlo, když šlo špatně, takže se chovám obráceně a jakobych hlavou se díval do těch míst, kam se dívat mám a trochu to připomíná cviky, co po mně fyzioterapeut chtěl, leč k tomu nepoužívám žádný postoj, žádnou námahu.. a děje se mi, že mě pálí tělo, když je teplo (v létě jsem kvůli tomu tedy opravdu šílel - protože jsem prostě musel zalízt do stínu a nemohl na slunce), tedy špatné pocení, což je možná slabým tělem a nedostatkem vzduchu.

Jarda — pát bře 20, 2020 1:01 pm
VitekH píše:
Zdravim. Zeptal bych se - trpím zahleněním už docela dlouho. V minulosti jsem nejedl moc zdravě, kouřil, hulil, trochu pil - na chuť - leč zpětně bych to nenazval asi ani tak, bral pervitin občas na party a snědl nějaké to LSD.

No - vždy jsem byl hubenej. Poté, co jsem s tim docela rázně přestal, leč jsem se k tomu v hodně malém množství občas opět vrátil jsem prošel stavem, kdy jsem nemohl jíst ani pít - opakovaně (8 návštěv bohnic za 3 roky, s přestávkama - byť s diagnozou katatonní a odmítá jíst "bez vysvětlení") jsem prodýchal tělo a už se to dva roky neopakovalo - napříč logice všech lékařů, kteří mi ještě teď nutí léky.

No - nyní jsem vysadil i pití džusů a šťáv, včetně používání zubních past - používám siwak (přírodní zubní kartáček) a klasický jednosvazkový, ale neustále se mi v ústech - nebo neustále ne, ale občas mi to tak přijde vytváří hlen. Proces byl takový, že jsem přestal jíst např. čokoládu a místo ní jsem jedl sušenky - tedy šlo o chuť, kdy jsem se zkrátka potřeboval více najíst tak, aby mi to organismus dovoloval. Teď už moc nekupuji ani žádné sladké - koblihy, donuty, muffiny - které jsem si občas dopřával - leč občas si něco beztak dám - naposled špaldové bio sušenky. K vašemu "je lepší se občas přežrat, pak je člověku blbě, než si lehce takhle dopřávat - já myslim, že to svojí logiku má, že se to člověk snaží zkrotit a mimo to, mě vlastně ani organismus nedovoluje víc - jednám čistě podle chuti spolu s nějakou logickou snahou si pomoct. Ten návyk po snědení pár špaldových sladkých sušenek byl fakt obrovský - snědl jsem půlku balení bez brzd.

Přestal jsem pít kakao - mlíko - došlo mi, že asi trpim intolerancí na laktózu.. O tom jsme mluvili v jiné sekci - ještě zkouším, co mohu a co ne..

Přešel jsem na jedení ořechů (pistácie, mandle, kešu, vlašské ořechy), nově mungo, jinak mám rád ovoce - banány, kiwi, jablka (švestky..) a teď trochu pokulhává i to dostat do sebe jablko - jakožto sladkou chuť - naposledy jsem jedl jablko celý den a to myslím snad i 24 hodin, mezitím jsem snědl okurku, ořechy - hořké a možná i něco dalšího.

Jinak tedy rajčata, papriky, okurky; kukuřici - z nálevu, propláchnutou, aby nebyla slaná.. teď se teprve dostávám k nějakým fazolím, které si klíčím a občas tedy nějaké bio tofu paštiky, pečivo (hledám jiné, než z pšeničné mouky) i vařené maso..vejce, máslo..

No a hlením v podstatě pořád, přijde mi, že hlením více, jak se pohybuju a nebo, když jím. A to i když zrovna jím jídlo typu mandle, nebo vlašské ořechy, o kterých jsem četl, že narozdíl od pistácií a kešu hlenění nezpůsobují, tak uplně už nevim, co dělám špatně, protože mi nepřijde, že bych jedl až tak nezdravě v porovnání s jinými lidmi - jestli je to defekt mé minulosti - projev detoxikace, kdy pochopitelně ne uplně nejlepší volba potravin způsobuje jistý odpor proti oné detoxikaci (to chápu)..

nevim, jestli vás napadá něco ? Díky, V.

Mimoto bych mohl podotknout, že mám jakoby díru v břiše, stlačené "asi nervy" - to říkám, co vnímám při meditaci, mám špatný záda - kyfoza, lordoza a prodýchávám to - v podstatě neposlouchám fyzioterapeuta, protože ten poslední mě tak leda přišláp, když jsem mu řek, ať toho nechá, ale v podstatě moje tělo se samo rovná - pamatuje si, kudy šlo, když šlo špatně, takže se chovám obráceně a jakobych hlavou se díval do těch míst, kam se dívat mám a trochu to připomíná cviky, co po mně fyzioterapeut chtěl, leč k tomu nepoužívám žádný postoj, žádnou námahu.. a děje se mi, že mě pálí tělo, když je teplo (v létě jsem kvůli tomu tedy opravdu šílel - protože jsem prostě musel zalízt do stínu a nemohl na slunce), tedy špatné pocení, což je možná slabým tělem a nedostatkem vzduchu.

Asi bych si udělal testy jin jang, test jazyka a test dobrý spánek na stránkách https://www.patentnimedicina.cz/ a předpokládám že bude potřeba tlumit vlhkost na slezině, což se tam dočtete. Hodně z toho co uvádíte jde tímto směrem.

VitekH — ned bře 22, 2020 3:24 pm
Jarda píše:
Asi bych si udělal testy jin jang, test jazyka a test dobrý spánek na stránkách https://www.patentnimedicina.cz/ a předpokládám že bude potřeba tlumit vlhkost na slezině, což se tam dočtete. Hodně z toho co uvádíte jde tímto směrem.

No, psal jsem pánovi, co to vymyslel, či vede, jelikož mi tam některé otázky přijdou naprosto nesmyslné - ono škatulkování.

Jinak jsem vypozoroval, že mě v podstatě bylo takové teplo po sladkém - kešu, to odeznělo - myslim (stalo se to teprve před dvěma týdny asi), postupem času, ale zůstalo to u těch jablek právě, nebo když jsem si dal teďka koblihu..
Přijde mi, že třeba rajčata, které taky nabízí určitou formu sladkosti mi tohle nedělají.

Jarda — ned bře 22, 2020 5:58 pm
VitekH píše:
No, psal jsem pánovi, co to vymyslel, či vede, jelikož mi tam některé otázky přijdou naprosto nesmyslné - ono škatulkování.

Jinak jsem vypozoroval, že mě v podstatě bylo takové teplo po sladkém - kešu, to odeznělo - myslim (stalo se to teprve před dvěma týdny asi), postupem času, ale zůstalo to u těch jablek právě, nebo když jsem si dal teďka koblihu..
Přijde mi, že třeba rajčata, které taky nabízí určitou formu sladkosti mi tohle nedělají.

To jsem zvědav co vám odpoví. Mě dost fascinuje jak člověk který vidí danou věc poprvé okamžitě ví že ten kdo problém studuje celý život má některé otázky naprosto nesmyslné. Pokud by takto uvažoval každý tak vlastně máme republiku plnou špičkových odborníků naprosto na všechno, což i vlastně máme. Nakonec každý kdo sedí v putice přeci ví jak všechno dělat lépe jen mu v tom brání fakt že zrovna sedí v té putice. Komentovat koblihy ani nebudu já komentuji potraviny a ne produkci z umělé hmoty.

VitekH — ned bře 22, 2020 7:55 pm
Jarda píše:
To jsem zvědav co vám odpoví. Mě dost fascinuje jak člověk který vidí danou věc poprvé okamžitě ví že ten kdo problém studuje celý život má některé otázky naprosto nesmyslné. Pokud by takto uvažoval každý tak vlastně máme republiku plnou špičkových odborníků naprosto na všechno, což i vlastně máme. Nakonec každý kdo sedí v putice přeci ví jak všechno dělat lépe jen mu v tom brání fakt že zrovna sedí v té putice. Komentovat koblihy ani nebudu já komentuji potraviny a ne produkci z umělé hmoty.

Myslím to tak, že vnímání věcí - ať už tělesných, či mentálních je subjektivní. Jak chcete vytvořit objektivní dotazník? Vždyť to víte.

Jestli to dává smysl, tak já ho nevidim.

Tedy blbě řečeno - já nejsem povahově stálý - když můj dodavatel nedodává zboží a nevyjadřuje se přesně, tak jsem vytočenej.. tak nemůžu říct, že jsem klidný, nebo neklidný, protože jsem zcela závislý na podmínkách - ty určují mé mentální stavy a tedy nemohu o sobě říct, že jsem "vůbec nějaký"..

jaký bych byl kdyby nemůžu posoudit, protože takový nejsem no a teď už máte před sebou nějaké škatulky, do kterých se máte zařadit, což je v podstatě potencialita a nemůžete odpovědět.

ještě bych mohl říct - že nejsem ani moc, ani málo, ale tahle varianta tu vůbec není. Tedy já jsem mimo ono škatulkování. Chápete? chápete. Děkuji.

Z toho jasně vyplývá, že použitá terminologie - aspoň tedy dle mě nedává vůbec žádný smysl.

Koukněte na toto .. http://www.dragomirecky.cz/novy/
Zcela jasně vyjasněná psychiatrická metoda. - to je pouhý příklad pro srovnání.

- s dotyčným jsem se dvakrát viděl, byť ne v rámci oné léčby a jeho web - způsob podání mi dává smysl. Aspoň kam až moje chápání věcí sahá.
Vstupní dotazník, který už z podstaty nemůže být přesný moc ne. A to nemyslim pouze, protože jsem radši, když si s člověkem osobně promluvim, než když si mě vyšetří např. testem.

Jarda — ned bře 22, 2020 8:43 pm
VitekH píše:
Myslím to tak, že vnímání věcí - ať už tělesných, či mentálních je subjektivní. Jak chcete vytvořit objektivní dotazník? Vždyť to víte.

Jestli to dává smysl, tak já ho nevidim.

Tedy blbě řečeno - já nejsem povahově stálý - když můj dodavatel nedodává zboží a nevyjadřuje se přesně, tak jsem vytočenej.. tak nemůžu říct, že jsem klidný, nebo neklidný, protože jsem zcela závislý na podmínkách - ty určují mé mentální stavy a tedy nemohu o sobě říct, že jsem "vůbec nějaký"..

jaký bych byl kdyby nemůžu posoudit, protože takový nejsem no a teď už máte před sebou nějaké škatulky, do kterých se máte zařadit, což je v podstatě potencialita a nemůžete odpovědět.

ještě bych mohl říct - že nejsem ani moc, ani málo, ale tahle varianta tu vůbec není. Tedy já jsem mimo ono škatulkování. Chápete? chápete. Děkuji.

Z toho jasně vyplývá, že použitá terminologie - aspoň tedy dle mě nedává vůbec žádný smysl.

Koukněte na toto .. http://www.dragomirecky.cz/novy/
Zcela jasně vyjasněná psychiatrická metoda. - to je pouhý příklad pro srovnání.

- s dotyčným jsem se dvakrát viděl, byť ne v rámci oné léčby a jeho web - způsob podání mi dává smysl. Aspoň kam až moje chápání věcí sahá.
Vstupní dotazník, který už z podstaty nemůže být přesný moc ne. A to nemyslim pouze, protože jsem radši, když si s člověkem osobně promluvim, než když si mě vyšetří např. testem.

Osobní setkání má význam až v druhém kole, první nástřel je vždy jednodušší udělat takto a i tak by vám sice prohlédl jazyk, oči a změřil pulz a dále by nasadil zase sérii otázek podobného ražení protože TCM jinak už z principu pracovat nemůže musí oddělit černou a bílou, horko a zimu a dle toho nasadit první léčbu.

nads — ned čec 19, 2020 3:10 pm

Zdravím, mohu poprosit o radu. Už přes měsíc mi do krku stékají hleny. Průhledné!!!, takže to doktory moc netrápí (na žluté či zelené by předepsali atb), každý za tím vidí něco jiného. Posledni ORL mi předepsal Helicid (Omeprazol - menší tvorba žaludečních kyselin - ta kyselina dráždí jícen - větší tvorba hlenu aby to tu slezinu chránilo).
Poprosil bych radu hlavně ohledně stravy. Stačí vysadit bílé pečivo a mléko?
Četl jsem zde o Zaječická hořká, má jí pít po trokách celý den nebo mám vypít celou flašku a docílit toho průjmu?
Děkuji

Jarda — ned čec 19, 2020 7:42 pm
nads píše:
Zdravím, mohu poprosit o radu. Už přes měsíc mi do krku stékají hleny. Průhledné!!!, takže to doktory moc netrápí (na žluté či zelené by předepsali atb), každý za tím vidí něco jiného. Posledni ORL mi předepsal Helicid (Omeprazol - menší tvorba žaludečních kyselin - ta kyselina dráždí jícen - větší tvorba hlenu aby to tu slezinu chránilo).
Poprosil bych radu hlavně ohledně stravy. Stačí vysadit bílé pečivo a mléko?
Četl jsem zde o Zaječická hořká, má jí pít po trokách celý den nebo mám vypít celou flašku a docílit toho průjmu?
Děkuji

Hleny jsou hlavně o špatné defekaci a deficitu HCl, tedy udělat si krkací test, vysadit ty prášky protože situaci z dlouhodobého pohledu zhoršují a docílit normální tvorby HCl. To předpokládá vyklidnění psychiky, rozumné jednoduché jídlo a hlavně klid na trávení po jídle. Ideálně by jste si měl po jídle lehnout na cca 15-20 minut na levý bok do stabilizované polohy, což je pozice kdy má trávení maximální výkon. Ještě vyšší výkon docílíte tak že před tím ulehnutím sežvýkáte malý kousek syrového zázvoru a dáte si do úst trochou prášku z pelyňku který hned nepolykáte, ale necháte tu hořkou chuť působit v ústní dutině co nejvíce u kořeně jazyka. Ten pelyněk se dá brát maximálně tři týdny ale do té doby to většinou stihne spravit vše co je potřeba. Ohledně jídla by jste se měl řídit jednoduchým pravidlem "Vím co jím", což znamená že jíte jenom to o čem opravdu víte že v tom není žádný chemický šmejd, což naprostá většina prodávaných potravin nesplňuje. Třeba jakékoliv pečivo z obchodní sítě vždy obsahuje nějaké svinstvo a většina mléčných výrobků také, totéž platí prakticky pro cokoliv na co sáhne lidská ruka v chemicko-potravinářském průmyslu. Jako příklad normálního jídla může sloužit doma uvařená rýže, pohanka, čirok, slzovka, brambory a k tomu dušená zelenina a kvalitní maso z těžko kontaminovatelných zvířat kachna, krůta, králík, nutrie, skopové, nebo ryby sardinka, sleď, makrela a z našich pstruh, sumec, úhoř. Zaječická se pije tak aby začala fungovat normální defekace tedy třeba 0,5 dcl na noc a ráno se jde kadit. To množství si musíte vyladit sám někomu stačí to co jsem uvedl a někomu třeba dvě deci.

nads — stř čec 22, 2020 9:46 pm

Plánuji, že pokud mi nevyjde krkací test (nekrknu do 4, 5min), tak bych zakoupil Betain HCl

Má to smysl? Který bych měl koupit?

650mg
https://biohackplanet.cz/24-doctors-bes ... epsin.html

650mg
https://www.brainmarket.cz/traveni-a-pr ... 90-kapsli/

250mg (musel bych více tablet)
https://www.namaximum.cz/kategorie/vita ... %5B2%5D=39

Jarda — stř čec 22, 2020 9:55 pm
nads píše:
Plánuji, že pokud mi nevyjde krkací test (nekrknu do 4, 5min), tak bych zakoupil Betain HCl

Má to smysl? Který bych měl koupit?

650mg
https://biohackplanet.cz/24-doctors-bes ... epsin.html

650mg
https://www.brainmarket.cz/traveni-a-pr ... 90-kapsli/

250mg (musel bych více tablet)
https://www.namaximum.cz/kategorie/vita ... %5B2%5D=39

Tak smysl to má určitě a je v zásadě jedno který zvolíte i když se trochu liší výsledný efekt bude prakticky stejný. Jinak nejlepší je ten první, ale taky je dražší a ne vždy jsou potřeba i ty další látky v něm obsažené. Spíše bych na začátek vzal na vyzkoušení něco levnějšího a vždy můžete přidat.

nads — ned čec 26, 2020 5:40 pm

Při krkacim testu, má to krknuti být takové to silné, hlasite nebo se počítá i takový ten tichý, takový pšouk? opravdu nevím jak to popsat ...

Jarda — ned čec 26, 2020 7:03 pm
nads píše:
Při krkacim testu, má to krknuti být takové to silné, hlasite nebo se počítá i takový ten tichý, takový pšouk? opravdu nevím jak to popsat ...

Jde o reakci kyseliny, tedy pokud tam je a zásady, což reaguje velice bouřlivě. Vyzkoušejte přidat tu sodu do skleničky s citrónovou šťávou, nebo octem a uvidíte. Krknutí musí být jako když krkne horník po pivu na ex, slabé odtoky plynu se nepočítají.

nads — pon čec 27, 2020 6:31 pm

Tak asi ani podruhé jsem nekrkl. Dal jsem půl lžičky do vody s citronem a nic. Zkusím ještě pozítří.

Betain HCL mám dávkovat jak? Píšou tabletu s jídlem, někde jsem četl, že to má člověk zvyšovat a až ucítí pálení záhy, např při 5 tabletách, tak zůstat na 4.. Upřímně se mi ale zdá, že se mi to hleneni zvýšilo pro nasazení HCL, též i po menších dávkách jídla mi začíná krucet v břiše :( jinak zázvor dávám po jídle, vždycky si lehnu,... Jak rychle by se to mělo spravit??

Přemýšlím o koupi jablečného octa, ten bych měl dávkovat jak?

nads — úte čec 28, 2020 8:55 am

Začínám si říkat, jestli nemohu mít Helicobacter pylori nebo nějaké vředy...zakoupil jsem si domácí test ze stolice a uvidím. Jinak chci ještě zkusit test na HCl přes červenou řepu (prej by neměla být zbarvená moc)
At už bude problém nedostatek HCL nebo pylori, tak mám asi i tak dál užívat a jíst : betain hcl, zakysane zelí, syrové zelí, pálivé papriky jako feferonky, atd, jablečný ocet, zazvor? Nerad bych skončil na ATB

Je ovoce na snídani problém?

Jarda — úte čec 28, 2020 12:44 pm
nads píše:
Začínám si říkat, jestli nemohu mít Helicobacter pylori nebo nějaké vředy...zakoupil jsem si domácí test ze stolice a uvidím. Jinak chci ještě zkusit test na HCl přes červenou řepu (prej by neměla být zbarvená moc)
At už bude problém nedostatek HCL nebo pylori, tak mám asi i tak dál užívat a jíst : betain hcl, zakysane zelí, syrové zelí, pálivé papriky jako feferonky, atd, jablečný ocet, zazvor? Nerad bych skončil na ATB

Je ovoce na snídani problém?

Problém snídat ovoce nebo cokoliv dalšího není o tom zda vám to někdo řekne nebo potvrdí, ale o tom že dané jídlo dobře trávíte tedy sám vidíte nejlépe zda to raní ovoce strávíte nebo se nafouknete. Totéž platí i pro uvedené doplňky nebo minimálně pro většinu z nich pokud evidentně pomáhají dodávám, pokud je něco blbě raději se jim vyhnu.

Šimon — úte kvě 25, 2021 4:52 pm

Dobrý den,
zhruba 2 roky mám problém se zahlenění. Každé ráno mám plnou pusu a nos. Přes den se to uvolní, ale je nepříjemné to mít každé ráno. Zároveň se takřka od mala neustále potím - nejvíc na rukou a v podpaží.. nevím proč, ale když nemám ponožky, tak se potím ještě víc. Před rokem se mi udělalo rapidně zhoršující se akné, které mě donutilo řešit svůj zdravotní stav (vím, je smutné, že jsem začal řešit své zdraví, až když se to dotklo mého vzhledu). Akné mám víceméně pod kontrolou a řekl bych, že už ho téměř nemám. V průběhu mého boje s pupínky na mém obličeji se mi začaly dělat černé tečky - těch mám momentálně celé čelo a tváře.

Napadlo mě vyzkoušet pro začátek parazity, ale test vyšel negativní. Následně jsem vyzkoušel dietu na kvasinky, která nejspíš měla nějaký výsledek, ale já ho nějak víc nepociťoval - pocitově musím přiznat, že jsem se třeba po kysané zelí cítil a cítím skvěle. Poté několik dalších druhů očist.. dlouhou dobu střeva, za poslední půl rok 2x

Šimon píše:
Šimon — úte kvě 25, 2021 7:55 pm
Jarda píše:
Uvedené problémy s vysokou mírou pravděpodobnosti způsobuje nějaký malý šmejd žijící patrně ve střevním traktu. Já bych vyzkoušel dvě věci a to fasting minimálně 18/6 tedy v průběhu dne jíte v souvislém časovém okně 6 a méně hodin jinak pouze pijete ideálně vodu, nebo bylinné čaje. Ještě lépe to funguje tak že střídáte sacharidové a bez sacharidové dny v poměru 5/2 tedy 5 dní jíte sacharidy a dva dny jíte keto. Tento postup živí tělo, ale šmejdi s ním mají docela zásadní problém. Druhá možnost je pro lidi kteří nemají amalgámové plomby a to je NAC, což můžete vyzkoušet podáváním ACC long v dávce 2 tablety denně to silně čistí tkáně a hleny ředí a odvádí z těla. Každopádně pokud to začne někdo kdo ty plomby má spíše si bude škodit a uvolněná rtuť bude páchat nepříjemné věci. Pokud by se vám toto osvědčilo a nebude chtít tolik utrácet za ACC long klidně mě zavolejte a většinou jsem schopen zajistit přímo prášek tedy surovinu ze které se ty tablety produkují, což vyjde podstatně levněji.

Přiznám se, že o té dietě 5/2 jsem nikdy neslyšel. Jen se ještě zeptám zeptam.. doopravdy 5 dní sacharidy? Přišlo mi to divné, tak se radši ptám. A ještě.. záleží na při této diete na kaloriích? Amalgamové plomby nemám, zkusím.
Děkuji za odpověď.

Jarda — stř kvě 26, 2021 10:23 pm
Šimon píše:
Přiznám se, že o té dietě 5/2 jsem nikdy neslyšel. Jen se ještě zeptám zeptam.. doopravdy 5 dní sacharidy? Přišlo mi to divné, tak se radši ptám. A ještě.. záleží na při této diete na kaloriích? Amalgamové plomby nemám, zkusím.
Děkuji za odpověď.

Ano 5 dní sacharidy a dva dny keto, ale lze si to keto i protáhnout ovšem když to vyzkoušíte nic protahovat patrně nebudete, ono není tak snadné držet tvrdý fasting kombinovaný s keto stravou to už je vlastně plné hladovění a člověk si ten stav musí natrénovat. Na kaloriích moc nezáleží protože tělo při tomto režimu většinou spálí skoro cokoliv a pomalu v jakémkoliv množství.

Šimon — sob srp 14, 2021 4:34 pm
Jarda píše:
Ano 5 dní sacharidy a dva dny keto, ale lze si to keto i protáhnout ovšem když to vyzkoušíte nic protahovat patrně nebudete, ono není tak snadné držet tvrdý fasting kombinovaný s keto stravou to už je vlastně plné hladovění a člověk si ten stav musí natrénovat. Na kaloriích moc nezáleží protože tělo při tomto režimu většinou spálí skoro cokoliv a pomalu v jakémkoliv množství.

Tak včera mi vyšly krevní testy. Mám hypertyreózu způsobenou autoimunitním onemocněním. Na poprvé jsem se z toho hroutil, ale teď jsem za to rád, protože konečně vím, proti komu že to vlastně bojuji. Vím, že často píšete, že autoimunitní onemocnění způsobují "šmejdi" a kvasinky.. myslíte, že je tedy reálné se toho autoimunitního onemocnění zbavit? Doktoři apod. všude píšou, jak je to nevyléčitelné, ale doktoři že jo.

Jarda — sob srp 14, 2021 5:32 pm
Šimon píše:
Tak včera mi vyšly krevní testy. Mám hypertyreózu způsobenou autoimunitním onemocněním. Na poprvé jsem se z toho hroutil, ale teď jsem za to rád, protože konečně vím, proti komu že to vlastně bojuji. Vím, že často píšete, že autoimunitní onemocnění způsobují "šmejdi" a kvasinky.. myslíte, že je tedy reálné se toho autoimunitního onemocnění zbavit? Doktoři apod. všude píšou, jak je to nevyléčitelné, ale doktoři že jo.

To by jste měl řešit ve vlákně o štítné žláze a také se to tam určitě již probíralo. V naprosté většině případů jde o rozhození poměru mědi a železa se současným snížením ceruloplazminu. Tím se zvedne železo a vzniká zánět protože šmejdi železo pro svoji činnost vyloženě potřebují. Současně snížení, nebo nedostupnost mědi citelně ovlivňuje tvorbu hormonů konkrétně progesteronu, což sníží schopnost vyvážit protizánětlivě estrogen a opět se bavíme o zánětu. Pokud se tyto položky srovnají je velice slušná šance srovnat štítnou do normálu.

VitekH — ned úno 19, 2023 12:31 am

Zdravim, začal jsem kupovat čaje např. v kralovstvichuti.cz .. kde maj výběrový čaje, dá se říct a můj dotaz je - po některejch bílejch čajích jsem zahleněnej, v podstatě mi stačí vypít ani ne jeden hrnek běhek večera a během pár hodin , až další den, se probudim zahleněnej a už ani nechci dopití čaje riskovat.

Stalo se mi to např. u "Shou mei - čaj dlouhověkosti" - bílej/žlutej čaj..
ale u jiných taky z kategorie bílé-žluté se mi to neděje.

Máte někdo podobnou zkušenost, nebo třeba vysvětlení?
Děkuji.

Jarda — ned úno 19, 2023 9:14 am
VitekH píše:
Zdravim, začal jsem kupovat čaje např. v kralovstvichuti.cz .. kde maj výběrový čaje, dá se říct a můj dotaz je - po některejch bílejch čajích jsem zahleněnej, v podstatě mi stačí vypít ani ne jeden hrnek běhek večera a během pár hodin , až další den, se probudim zahleněnej a už ani nechci dopití čaje riskovat.

Stalo se mi to např. u "Shou mei - čaj dlouhověkosti" - bílej/žlutej čaj..
ale u jiných taky z kategorie bílé-žluté se mi to neděje.

Máte někdo podobnou zkušenost, nebo třeba vysvětlení?
Děkuji.

Tam jde patrně pouze o efekt čištění usazených hlenů v těle tedy s tím pitím čaje lze dohledat pouze nepřímou souvislost z čaje hleny nevytvoříte.