Základ našich nemocí
Protože nevím, zda jste četli můj názor na vznik a vývoj našich nemocí, jen stručně nastíním základní schéma. Již naši rodiče se díky své neinformovanosti starají pěčlivě o co nejrychlejší podkopání našeho zdraví již od miminkovského věku. Poté se díky naprosto úděsnému stravování v předškolních a školních jídelnách pokračuje v tomto procesu ničení zdraví po celou dobu školní docházky. Naše tímto získané špatné stravovací návyky si přinášíme do dospělého života a usilovně pokračujeme v započatém procesu. Již kolem 40 roku života a mnohdy i dříve máme tělo poničené do té míry, že pravidelné návštěvy u lékařů jsou nezbytné a začneme těžce platit za naši ignoranci zakladních principů zdravého stravování. Ale je tu i dobrá zpráva, ani v tomto okamžiku není pozdě zařadit zpátečku a začít na svém nejdražším pokladu usilovně pracovat. Výsledek se při ortdoxním přístupu dostaví velice rychle a budete s údivem sledovat co Vaše tělo ještě zvládne, přestože mu to již dlouhou dobu dělalo potíže. Náš věk se nedá paušálně posuzovat podle kalendáře a stejně jak existují 70 letí mladíci bohužel existují i 25 letí starci a je na Vás pokusit se zařadit k těm prvním.
Pokusím se něco napsat k tomuto tématu. Dědičná opravdu není samotná nemoc, ale stravovací návyky. Co si pamatuji, tak u nás jsme se nikdy neměli zle. Všeho bylo dostatek a hlavně masa. Už babička vyprávěla, jak chovali ovce a jiná hospodářská zvířata. Když zabili vykrmené prase, museli dokupovat nádoby na sádlo. Maso se většinou udilo v komíně, dobrota, dokud prababička nepřiložila uhlím... ![]()
Moje babička zemřela ve svých 79 letech, po vleklé nemoci zvané cukrovka. Čtyři roky před tím jí museli amputovat nohu. Maso, rum a její frgály, byly na denním jídelníčku. Stravovací návyky se odrazily i na jejích 5ti synech. Tři z nich, včetně mého otce, již také mají cukrovku. Nevím jak strýcové, ale otec si nějaké omezování, kvůli nemoci, vůbec nepřipouští. Maso, nejčastěji bez chleba, jí tak třikrát denně, sedm dní v týdnu. A jeho výchova se samozřejmě odrazila i na mě. Maso, maso, zabíjačky a maso. Ještě, že vše trochu brzdila maminka, které již v 25ti vyoperovali žlučník a snažila se pro nás vařit vždy dietně. Cukrovku zatím nemám, ale něco z výchovy mi zůstalo, také miluji maso. Před rokem se něco stalo, asi jsem našla, co jsem hledala a nyní díky své uvědomělosti, sebekázni a s podporou Vás, pane Zajíčku, se snažím změnit přístup ke stravování. Dokonce jsem rozhodnutá v tomto režimu vychovávat své děti.
Jak sama vidíte, není moc složité, některé „výhody“ blahobytného života a špatných stravovacích návyků vysledovat zpět i mnoho pokolení. Potom se pojmu genetická dispozice, stále opakovaném moderní medicínou, můžete jen tiše smát. V naprosté většině případů, se nedědí nic jiného, než špatné stravovací návyky a dědičná nemoc se považuje za normální, ale opak je pravdou. Téměř veškeré zděděné dispozice, lze překonat sebekázní a přistoupením na jiné stravovací a životní návyky. Je dobré, pokud si to člověk uvědomí ještě mladý, tím snáze návyky odstraní, on totiž starý strom se ohýbá těžko. Moje dcera, je v tomto duchu vychována již od miminka a mnohé nemoci svých spolužáků, vypozoruje velice snadno na základě stravovacích rozdílů, které je schopna zaznamenat i ve věku 10 let. Takto vychované dítě, je vždy schopno se rozhodnout a vyhodnotit to správné pro svůj organizmus i když nepopírám, že pro ni jsou nanuky velké lákadlo, zvláště v letních měsících. Jinak se, ale v průběhu celého roku, stravuje velmi ukázněně a mnohdy z nevědomosti lituje, že je jako jediná vždy zdravá v chřipkovém období, kdy se ostatní mohou léčit doma. Věřím tomu, že časem tuto zdánlivou nevýhodu velice ocení a bude mi vděčná za získané návyky a pevné zdraví.
Zaujíma ma, či existuje nejaká prírodná alternatíva repelentov proti klisštom,komárom a ďalšeimu hmyzu.
Predsa, ked sa človek pohybuje v lesnom prostredí asi by sa mal niečim natriet alebo?
Ďakujem
Naprosto nejlepším repelentem je čistá krev s příměsí fungicidních látek a množstvím vitamínů skupiny B. Přeloženo do praxe, nacpat se česnekem a cibulí, jak je to jen možné a k tomu sníst větší množství pangaminu. Již mnohokrát jsem si všiml, že okolo mě tahle obtížná pakáž sice bzučí, nebo se po mě klíště dost často pohybuje, máme je totiž přímo na zahradě, ale přisát se neodváží. Do určité míry to údajně ovlivňuje i krevní skupina, ale to nevím jistě, já mám B Rh+ a asi je to ta správná, co jim nechutná. Na povrch pokožky se dá aplikovat eukalyptový olej, který velice dobře odpuzuje hmyz a klíšťata. Dá se pro lepší účinnost smíchat s benzoinem, geraniem, levandulí, nebo bergamotem.
Dobrý den, už mnohokrát jsem se sám sebe ptal "Kde se bere základ neštovic?" Proč každé dítě "musí" onemocnět neštovicemi, aby tak získalo pro život imunitu proti této nemoci? Je toto onemocnění normální a skutečně žádoucí, nebo je opět jen podmíněné nevhodnou stravou? (mimochodem se získáním imunity do budoucího života si nejsem jist, 40tiletý kolega v práci teď ostal neštovice podruhé v životě)
Děkuji za názor, přeji fajn den!
Neštovice jsou běžným příkladem nemoci ze špatné stravy, která způsobí zamoření těla odpadními látkami vyvolávajícími hnisání. To pak umožňuje rozmnožení původce nemoci a vlastní viditelný projev, je opouštění těla bakteriemi, které procházejí kůží. V čistém těle tato nemoc nevzniká a u dětí je zpravidla její výskyt podmíněn přechodem od kojení k umělé výživě z kravského mléka, kdy se tělo dítěte velice silně zahlení.
Protože nevím, zda jste četli můj názor na vznik a vývoj našich nemocí, jen stručně nastíním základní schéma. Již naši rodiče se díky své neinformovanosti starají pěčlivě o co nejrychlejší podkopání našeho zdraví již od miminkovského věku. Poté se díky naprosto úděsnému stravování v předškolních a školních jídelnách pokračuje v tomto procesu ničení zdraví po celou dobu školní docházky. Naše tímto získané špatné stravovací návyky si přinášíme do dospělého života a usilovně pokračujeme v započatém procesu. Již kolem 40 roku života a mnohdy i dříve máme tělo poničené do té míry, že pravidelné návštěvy u lékařů jsou nezbytné a začneme těžce platit za naši ignoranci zakladních principů zdravého stravování. Ale je tu i dobrá zpráva, ani v tomto okamžiku není pozdě zařadit zpátečku a začít na svém nejdražším pokladu usilovně pracovat. Výsledek se při ortdoxním přístupu dostaví velice rychle a budete s údivem sledovat co Vaše tělo ještě zvládne, přestože mu to již dlouhou dobu dělalo potíže. Náš věk se nedá paušálně posuzovat podle kalendáře a stejně jak existují 70 letí mladíci bohužel existují i 25 letí starci a je na Vás pokusit se zařadit k těm prvním.
Dam sem odkaz z patecniho magazinu LN, nasla jsem tento vas uvodni prispevek, snad by se to k tomu priradit hodilo Dobrý den, naprosto souhlasím s přebíráním špatných stravovacích návyků od našich rodičů, ale zajímalo by mě, jestli lze stravou ovlivnit třeba u rozšířené žilky v obličeji(případně se jich úplně zbavit)? A když už jsem u těch kožních problémů, co způsobuje pupínky na pažích a jak se jich zbavit? Předem děkuji za odpověď:-)
Jakýkoliv kožní problém souvisí se zaneseným tlustým střevem a žilky kdekoliv po těle se špatným hospodařením s vápníkem a nedostatkem omega 3 mastné kyseliny. Na přesnější posouzení bych potřeboval detailnější popis, ale toto je naprosto běžné.
Dobrý den. Mám zablokovanou krční páteř. Bolí mě šíje, ramena, lopatky. Dále mám problémy jako tlak do krku a do uší, občas se mi špatně dýchá a cítím tlak na hrudi. Problémy se zhoršují hlavně k večeru a v noci. Myslíte si, pane Jardo, že všechny tyto problémy můžou souviset právě se zablokovanou krčí páteří? Neměl byste nějakou radu, jak se toho zbavit? Masáže mi nepomáhají.
To není na maséra, ale na fyzioterapeuta, který vám s tím cukne a uskřípnutý nerv uvolní. V domácích podmínkách mnoho možností nemáte, jediné co by šlo aplikovat, je větší teplo po dlouhou dobu a prohřát tkáně opravdu hluboko, což by to mohlo uvolnit. Můžete na to použít pytlík se solí, který nahřejete v troubě zhruba na 40°C a přiložíte na postižené místo. Pozor na tu teplotu, rozhodně nepřehánět, ať se nepopálíte.
Ve Vašem článku vůbec neuvažujete možnost, že matka kojit své dítě nemůže, protože prostě mléko nemá. Před 12 lety jsem porodila dceru a už z porodnice jsem bohužel jela s příkrmem. Po dvou měsících snažení mi došlo mléko úplně. Nedovedu si představit, i kdybych nějakou "kojnou" v blízkém okolí našla, jak bychom to praktikovali a jak bych to snášela psychicky... Dcera je zdravá, nebývala nemocná ani jako batole nebo předškoláček, ze školní docházky dosud zameškala minimum. Doufám, že jí to takto vydrží. Je a vždycky byla ten typ, který raději sáhne po jablku než po tatrance... S ostatním, co píšete, naprosto souhlasím.
Tento stav řešily matky celá staletí a rozhodně ne umělohmotnou náhražkou mateřského mléka. Kojná byla naprosto normální řešení a pokud nebyla kojná, tak kozí mléko přímo od kozy bezvadně funguje, případně se dá vyrobit ořechové mléko a dítě na něm vyroste zcela bez potíží. Buďte ráda, že je dcera zdravá, ostatní takto krmené děti často takové štěstí nemají. Pokud jí, tak jak píšete, tak jí zdraví asi vydrží v perfektním stavu docela dlouho.
Podobnych pripadu znam ze sve blizkosti velmi mnoho. Maso, uzeniny a vetsina dalsich vymozenosti vedou jiste k tzv. civilizacnim chorobam.
Neni ovsem pravdou, ze pokud budeme jist idealne, neumreme a budeme porad zdravi.
Omyl.
Lide v predpotopnim svete jedli povetsinou jen zdravou a spravnou stravu. Dukazem byl Matuzalem, ktery se dozil 969 roku.
Avsak vsichni zemreli, az na Enocha.
Proc zemreli? Protoze clovek je porouchane stvoreni. Vzpricil se svemu Stvoriteli a stal s na nem emancipovanym. Tomu Bible rika hrich a ten vede ke smrti.
Takze pokud se budete na sebe soustredit ve smyslu pojidani toho nejzdravejsiho, urcite si docasne muzete odpomoci od mnoha nemoci. Jednu vsak zcela jiste nevylecite - smrtelnost.
Tu leci pouze Jezis a to na celou vecnost.
Sam poskytl dukaz, kdyz vstal z hrobu.
Clovek zije i posmrti, o tom je dukaz v Bibli v podobe podobenstvi o Lazarovi a bohatci, nebo lotra na krizi, ktery na posledni chvili poznal, ze Jezis je Zachrance pro celou vecnost. Casnost je omezena, vecnost nekonci. Kdyz tohle clovek vi a ignoruje, je to jeho odpovednost.
Kazdy ma svobodnou vuli trvat na odmitnuti
zastupne obeti Jezisovy na krizi a za sve hrichy nest vecny trest. Buh nikoho nenuti, je mu vsak lito, ze jeho dokonale opatreni naprosta vetsina lidi povazuje za podvod.
Povazovat pravdu za lez je nejvetsi problem cloveka, protoze nemuze vubec prijit k Bohu a celou vecnost bude skripat zuby, protoze vedome odmitl tu absolutne nejlepsi prilezitost.
Máte pravdu, že duše je vždy nadřazena tělu a pokud tělo strádá, nemůže být duše v pořádku. Opravdu je potřeba se nad sebou zamyslet a dát si do pořádku duchovno, teprve potom může správně fungovat i fyzické tělo. Je otázkou zda je potřeba věřit v křesťanského boha, protože každý má jinou představu o tom, co je bůh a jak případně vypadá, což mě připadá jako naprosto nepodstatné, ale důležité je přijmout jako fakt smrtelnost těla a nesmrtelnost duše.
Predstavy jsou nepodstatne, protoze nepochazi od Stvoritele ale od stvoreni, ktere ho odmita.
Podstatna je totiz jen pravda.
A protoze pravda je nepristupna cloveku, proto musel prijit On a rici:
Já jsem cesta, i pravda, i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne.
Já jsem přišel ve jménu Otce svého, a nepřijímáte mne. Kdyby jiný přišel ve jménu svém, toho přijmete.
Proc? Protoze clovek nenavidi Pravdu=Boha. Proto lide prijimaji vsechno mozne a cokoli jineho, jen ne Pravdu.
Ti zajisté, kteříž jsou podle těla živi, chutnají to, což jest těla, ale ti, kteříž jsou živi podle Ducha, oblibují to, což jest Ducha.
Nebo smýšlení těla jest smrt, smýšlení pak Ducha život a pokoj,
Protože smýšlení těla jest nepřátelské Bohu; nebo Zákonu Božímu není poddáno, a aniž hned může býti.
Protož ti, kteříž jsou v těle, Bohu se líbiti nemohou.
Pokud neexistuje Buh Bible, nemate se vubec ceho bat = nemate co ztratit.
Pakli existuje - protoze vice moznosti neni, pak jako jeho odpurce ztracite celou vecnost, a v casnosti nemate v moci ani svuj pristi nadech.
Pokud vsak ctite alespon zakon predbezne opatrnosti, ktery je bran v uvahu u velmi vaznych zalezitosti naprosto vsude, pak nemuzete zodpovedne rici, ze Buh Bible neexistuje, a opatrite si tak spolehlive informace, jak jen mohou byt.
V rádiu som si vypočul jednu zaujímavú reláciu o rakovine, teda o genetickej predispozícii na nu.
Nezachytil som ju celú, bohužial, ale zrejme som pochopil meritum veci a síce, že pokial mal niekto v rodine napr. rodič raka. v mladom veku do 50, tak je vysoká pravdepodobnost, že jeho potomok sa ku nej dopracuje v podobnom veku. Samozrejme hovorili aj o zdravej strve atd. ale somzrejme len okrajovo. Vy tvrdíte, že rakovina je chorba z prekyslenia a telo si jednducho vytvorí skládku z nadbytku kysleín a to potom robí "bordel", hlavne ked sa v tom niekto začne vŕtat a neodstráni to inou metódou. Vy osobne sa strvujete ukážkovo, strážite si ph atd a podla tohto by mala mat vaša dcéra v povedzme 25-ke raka, kedže ste ho mali, no vy ste sa tam dopracovali obžestvom a alkoholom, čo u nej nie je pravdepodobné(zvlášt pri takom vzore).
Stretli ste sa už s týmto alebo podobným názorom?
Ďakujem
Tak informace symbionti nepochybně přenesou, ale ještě to zdaleka neznamená, že vznikne stejný zdravotní problém, to záleží jak si svoje symbionty hýčkáte a pokud mají špičkové životní podmínky, myšleno správné pH, tak se o žádných zdravotních potížích nemusíte bavit.
Znamej vybrali stitnu zlazu a zistili jej v lymfatickych uzlinach rakovinu. Aku liecbu by ste navrhoval? Zacala brat mms. Ma dodrziavat Humblov sposob davkovania-kazdu hodinu cca 3 kvapky mms1 a kazde dve hodiny kapsulu mms2? Este nieco by ste doporucil?
Základ je v kyselosti a musí se dostat na hodnoty 7,5-7,8 pH. Také hodně pít, čímž se naředí krev a trochu se rozpohybuje i lymfa. Pokud má zdravé ledviny, tak je ten postup s MMS celkem dobrý, ale při ledvinové nedostatečnosti to může vyvolávat potíže. Důležité je srovnat i kyselinu chlorovodíkovou v žaludku a řešit kvasinky, které kyseliny produkují.
Tak zacala uzivat mms - dostala sa na 3 kvapky kazdu hodinu a bez problemov. Ale ked pridala iba polovicu tobolky mms2, velmi ju prehnalo. Ma krce v zaludku. Co by ste poradil? Moze Sanogel zlepsit toleranciu organizmu na mms tym ze pomoze vylucit ten odpad von?
Tak asi to Sanogel zlepšit může, ale brát to naráz, to je vyhazování peněz, protože sorbent bude brát i to MMS a nebude tedy tak dobře fungovat. Pokud to takto chcete brát, tak asi obden a vždy využít maximálně schopnosti daného aplikovaného produktu. Osobně bych se spíše zajímal o stav žaludeční kyseliny, který bude patrně špatný a bylo by vhodné ji dodávat. Jak jste na tom si vytestujte krkacím testem a uvidíte.
Tento postup by nemohol udrzat ucinky mms a sanogelu bez toho aby sa to bilo? Mms vraj je v tele tak dve hodiny, sanogel brat tesne pred spanim dve,tri hodiny po mms a potom rano nalacno a mms najskor hodinu po.
Ale mohl, pokud udržíte adekvátní odstupy, ale pokud berete MMS po hodině, jak píšete, tak to asi nepůjde.
1.)Po kolko hodinach od sanogelu brat mms?
2.)Ked telo zvlada 3 kvapky mms kazdu hodinu ale mms2 uz robi problemy tak ako by ste pokracoval.Radsej prerusit kuru mms dat tyzden sanogel a potom zacat znovu mms, alebo pokracovat v mms1 urcity cas a po dakej dobe znovu skusit co spravi mms2 a az po kurach mms dat sanogel,alebo pomoct telu odburat odpad po mms sanogelom s adekvatnymi odstupmi.
Na to nedovedu odpovědět, protože na rozdíl od MMS, které se odbourá za dvě hodiny, tak Sanogel funguje až do další stolice a bude se tedy snažit patrně nasát i další dávku MMS, ale je to pouze teorie, třeba to v praxi funguje jinak. Jednoznačně přerušit, dodat velké dávky vitamínu C a pak zase pokračovat. Jak jsem vám psal, tak já bych tyto dvě věci naráz asi nepoužíval, prostě bych dal jednu a potom druhou.
A pri preruseni a vysokych davkach vitaminu c brat sanogel? Alebo aj tam sa to moze byt?
To si stále nerozumíme, ani v jednom případě se to netluče, ale Sanogel prostě do sebe nasává všechno, co najde, čili se tím vzájemně bude eliminovat účinek čehokoliv. Prostě bez dostatečného odstupu je to pouze vyhazování peněz.
Ked si Sanogel dam pred spanim a rano berem vitaminy,mineraly, moze Sanogel eliminovat este aj rano ich ucinok?
To už je nepravděpodobné, protože ho ráno vykadíte a tím pádem nic již nasávat nemůže.
Ked mms1 v davkovani 3 kvapky kazdu hodinu boli este znasane celkom dobre ale po pridani jednej do polky naplnenej tobolky mms2 to vyvolalo silnu hnacku a krce v zaludku.A este dva dni po vysadeni obidvoch mms je cloveku zle co by ste odporucal? Mohol by pomoct Sanogel a vitamin C?
Ked budem brat velke davky vitaminu c a zuby si budem umyvat mms to by sa nemuselo rusit ze?
To už vaše vylučovací orgány nezvládly zlikvidovat to množství mrtvolek a pak to vyjde ven pomocí průjmu a zvracení, čili neděje se nic divného, ale prostě nesmíte tak spěchat. Sanogel by mohl něco pochytat a vynést ven, ale nejjednodušší je provádět pravidelně i několikrát denně klystýry. Jinak ta kombinace mytí zubů a vitamín C nic dělat nebude, čili to je v pořádku.
A aj tie velmi silne krce v zaludku su iba z toho ze organizmus nezvlada vylucovat ten bordel?
Pokud pozabíjíte větší množství breberek, tak se samozřejmě jejich zplodinami přiotrávíte a pak bych ty křeče zase za nic tak divného nepovažoval.
Prosím, jaké jsou důvody vrozených nemocí? Např.cystycké fybrozy ci Turnerova syndromu. Proč ho mají jen někteří z mnoha potomků stejných rodičů...? děkuju.
Většinou jde o problémy u matky v době vývinu plodu a hlavně se to týká demineralizace, nedostatku omega 3 mastné kyseliny, parazitů a spirochét. Dědičnost v pravém slova smyslu já osobně považuji za nesmysl, vždy se za tím dá vysledovat nějaká z těchto příčin.
Dobry den,
jeste jsem se Vas chtela zeptat, jaky je Vas pohled na lecbu MMS,
zda nahodou to po zprave, myslim na TV PRIMA- s tvrzenim, ze MMS sice lecit muze, ale nenahraditelne uz nekolika lidem v USA ponicil sliznice...zda ji stale doporucujete i preventivne kazdemu, nebo jen ve smrtelnych situacich...?
A zda na zuby Vam take nenaleptava sklovinu? Ci kuzi obliceje? A jak se jeji ucinky lisi od Koloidniho stribra (na Rosacea- kapilary+pupinky)?
Zkratka, zda mate nejake nove pohledy a zkusenosti s MMS?
Na zuby doporucujete neredenou a aktiv. kys.citronovou?
Neni MMS to same jako SAVO? Savo by take melo ucinkovat na kuzi?
Predem dekuji za odpoved
v pripade stale pozitivnich ohlasu, kdeze se da sehnat?
Predem dekuji za odpoved
v pripade stale pozitivnich ohlasu, kdeze se da sehnat?
Jenom kladný a pokud vůbec někomu MMS cokoliv poškodilo, tak šlo pouze o kretenizmus uživatele a pokus o závodění s nemocí, což je samozřejmě blbost. Vše chce svůj čas a MMS navíc není lék, ale pouhá dezinfekce, která jako dezinfekce perfektně plní svoje úkoly. Mimochodem denně ji pijete v běžné pitné vodě a kolik lidí na to umírá? Je vhodné vždy a v každé situaci, tedy jako prevence i jako léčba jinak smrtelných nemocí. Správně použité MMS neleptá nic a chová se velice dobře. Pokud se ho na zuby bojíte používat, tak si udělejte pastu z jedlé sody a olivového oleje, čistí také excelentně. Není stejné jako Savo, jde o chloritan sodný a Savo je chlornan sodný, tedy jde o zcela jinou látku. Pokud ho budete chtít koupit, tak do soukromé zpráva napište, zda chcete Prahu, nebo Brno.
Na dědičnost také mnoho nevěřím, ale trochu mi to ruší to, že děti jsou fyzicky velmi podobní svým rodičům (někdy jsou to téměř kopie). Proč by tedy nemohly zdědit i něco dalšího, kromě fytické podoby?
Deti dedia iba nesprávne návyky svojich rodičov a to vo veštkých smeroch, nielen v stravovaní. A výsledok je potom rovnaký alebo veľmi podobný t.j. tie isté choroby. Ak deti dokážu vybočiť z radu nebudú trpieť tými problémami ako rodičia, ale možno svojimi vlastnými
. Príklad je moja kolegyňa, ktorá zrejme včas a správnym smerom vo svojich 17-tich rokoch odbočila a vo svojich 48 rokoch nemá problémy so srdcom a žlčníkom ako ostatok jej rodiny, vlastne nemá žiadne problémy. Problémy nemá ani jej jediný syn.
Mně třeba celý život děsí pořekadlo "Jaká matka, taková dcera" a tak mám dneska o 40 kg méně než moje maminka a díky tomu nemám spoustu problémů jako třeba vysoký tlak, který jí trápí celý život. Ale třeba propadlou příčnou klenbu na noze jsem jednoznačně zdědila.
Fyzická podoba proč ne, ale nemoce, na ty moc nejdu, hlavně ne na ty vyžrané, jako vysoký tlak, cukrovku, gastritidy, rakoviny a další výdobytky civilizace. Dokonce i změny na kostech bych viděl jako stravovací problém a dědičnost bych asi nepřipouštěl.
Dobrý den, Jardo.
Někde tady jste psal, že je cílem u lidí s nádorovým onemocněním nebo s nějakou jinou vážnou nemocí dosáhnout ph moči 7 a více. Ale tito lidé přeci mají v sobě spoustu škodlivin a jak se budou čistit, musí tyto škodliviny nutně snižovat ph vyloučené moči. Viděla bych to tak, že právě bude delší dobu trvat, než se jim to ph zvedne. Jinak by to podle mě byl příznak toho, že se těch škodlivin neumí jejich tělo zbavit. Pochopila jsem to snad špatně?
Psal jsem 7,5-7,8, což je hladina, kdy vadné buňky těžko mohou růst a naopak těm dobrým to prospívá. Detoxikace opravdu pH snižuje a to by paradoxně krmilo ty vadné buňky. Hodnota pH se dá zvednout velice rychle, ale větší problém je ji udržet. Tělo může kyseliny buď vyloučit, nebo je můžete neutralizovat pomocí dodaných zásad a zde jde o ten druhý postup.
Dobrý den,
toto jsem napsala před třemi roky. POSLEDNÍ VĚTU teď budu muset s jistými odchylkami opravdu dodržovat. "Rozhodla" jsem se tak mocně, že se nám narodila dcerka s Fenylketonurií. Tedy nemám na výběr. Zajímal by mne Váš názor, jestli je lepší strava bez masa, obilnin, mléka ale s významným množstvím náhradních (umělých) potravin, než klasická strava s převahou ovozel. Zdraví Andrea
Dotaz plně nechápu, specifikujte výraz náhradních potravin a klasická strava s převahou ovozel. Maso, obilniny a mléko dítě jíst určitě nemusí.
Vzhledem k tomu, že musí držet nízkobílkovinovou dietu, byl by její denní příjem ovozel omezen např.na tři banány, hrst hrášku, nebo 200g brambor. Některého druhu ovoce a zeleniny by mohla více, ale z toho množství se najíst nedá. Ořechy a semínka nesmí. Proto budu muset připravovat speciální pokrmy z nízkobílkovinové "mouky", těstovin a dalších surovin, které jsou sestaveny ze škrobů, stabilizátorů, ochucovadel atd., z tohoto by se trochu zasytila. Z čeho se skládají "mléčné" náhražky vlastně ani nevím.
To už mi přijde lepší dodržet Váš návrh snídaně, oběd lehký zeleninový - i vařený s klasickou přílohou, případně s masem; večeře zeleninová, možná s domácím pečivem, než krmit dítě náhražkami.
To sice máte pravdu, nicméně vždy je potřeba hledat důvod, proč se to či ono děje. Bílkovin opravdu pro správný vývoj není potřeba mnoho, tuk by v tomto případě vadit patrně neměl, a ze zeleniny zase tolik bílkovin nedostane, aby to mohlo vadit. Já bych zde tedy vyzkoušel upravenou bezsacharidovou dietu, která skvěle rovná plísně a kvasinky, které klidně mohou být zdrojem uvedeného problému a rozhodně bych co nejdetailněji zjistil jaké může mít minerální a vitamínové deficity, to má na tvorbu enzymů zásadní vliv.
Dobry den,
mam malinky problemik, ktory sa mi akosi do ziadnej temy na fore nehodi, preto pisem sem. Uz tristvte roka mam kazdu noc upchatu jednu nosnu dierku, vzdy inu. Rano(nie kazde) sa len raz vysmrkam a cely den mozem volne dychat. Viem, ze telo vzdy opatrne naznacuje, ked nieco nie je v poriadku a po case moze vypuknut nejaky zdravotny problem. Nikdy som nebola na nic alergicka, nikdy predtym sa mi to nestavalo. Neviete mi prosim povedat, kde by to mohlo mat povod? Chcela by som sa vyhnut akymkolvek problemom hned v pociatocnom stadiu a netusim, kto iny by mi vedel poradit. Dakujem za odpoved.
To že je jedna dírka průchodnější než druhá je přirozené a v pravidelných většinou 2 hodinových cyklech se dírky střídají, nemusí jít tedy nutně o indikátor nějakého zdravotního problému. Zkuste si lehnout na opačný opak než je ucpaná dírka, případně si strčit pěst pod paži a takto vydržet.
Preventivně určitě můžete provádět výplach nosu neti a vždy je dobré čistit tělo a držet ph vysoko
Člen sakul vám to píše správně, až na jednu maličkost a tou je, že všechny problémy nahoře mají svůj původ dole, tedy každopádně vyčistit střeva, to vás hlenů v dutinách zbaví nejrychleji.