Dobrý den, dá se nějak vyléčit zánět dutin přírodní cestou, aby člověk nemusel na punkci, do nemocnice atd..?
Musíte vyhnat pH nad 7,5 a na této hodnotě ho udržet několik dní, mimo to bych asi nasadil křenovou kašičku, která hleny naředí a pak mohou odtéci. Je nutné hodně pít, protože tělo toxiny lépe vyplavuje a provádět klystýry, které odvedou bordel ze střeva, ten je totiž příčinou tohoto problému.
Dobrý den Jardo,
můj 5 ti letý syn má již měsíc zánět dutin. Vydržel 4 dny na vitastravě, měl PH 7,5 a víc. Dávala jsem mu křenovou kašicku 2x denně. Dávám vitamín C. Sedimentaci má 35/60 stejnou jako před měsícem. Mluvila jsem s ním i o klystýru, ale ten podstoupit nechce. Díky za jakoukoliv radu.
Alena
Zanet dutin je podle mne vyustenim dlouhodobe nedostatecne komplexni prevence. Elementarni a pritom komplexni faktory zminuji zde:
Za čtyři dny a bez čištění střeva toho mnoho nespravíte, pokud není ochoten podstoupit klystýr, tak mu dejte vypít nějaké silnější projímadlo, nebo epsomskou sůl, ať se střeva vyčistí a hned to bude lepší. Jinak by asi mohlo pomoci i prohřátí Soluxem, nebo napaření nad hrncem heřmánku. Vhodné je také néti, které je popsané na hlavních stránkách, ale netuším zda se mu to nebude jevit horší než ten klystýr, moje dcera ho normálně dělá.
můj 5 ti letý syn má již měsíc zánět dutin. Vydržel 4 dny na vitastravě, měl PH 7,5 a víc. Dávala jsem mu křenovou kašicku 2x denně. Dávám vitamín C. Sedimentaci má 35/60 stejnou jako před měsícem. Mluvila jsem s ním i o klystýru, ale ten podstoupit nechce. Díky za jakoukoliv radu.
Alena
Děkuji za odpověď. Nemám představu, kolik tý epsomský soli, abych to nějak nepřehnala, ale abych taky nedala málo. Malej váží 20 kg, poradíte? Díky
Dospělému stačí plná polévková lžíce, tak na dítě dejte kávovou a uvidíte, přidat se dá vždy.
Dobry den, po 6-ti letém trápení se zánětem vedlejších dutin a braní antibiotik, jsem se dnes, opět s bolesti v dutinách a ucpaným nosem, dostala na vaše stránky. Všemu rozumím, jenom bych se ráda zeptala:
a) zda i teď při tom zánětu mohu provádět proplach nosních dutin, nerada bych měla opět ty hrozné bolesti a dostala opět antibiotika
b) chodím pravidelně do sauny a po posledním zánětu dutin mi po saunování tekl hnis z očí a cítila jsem tlak v dutinách. Je možné, že ten zánět nebyl doléčený a proto se objevil tento problém. Do sauny chodím léta a nikdy jsem toto nemívala.
děkuji předem za Vaši radu
Lucie
Néti samozřejmě provádět můžete, ale ideální by bylo vlastní urinou, to záněty špičkově tlumí. Pokud se týká sanování, to nemá negativní vliv a pouze spustí detoxikační proces. Problém je v zaneseném tlustém střevě a po jeho vyčištění nemůže saunění nijak vadit, čili jednoznačně začínejte střevem, nos je pouze vedlejší problém.
Tak i já se přidávám k dutinářům. Dva dny jsem dávala urinový klystýr, pak 3 dny očista lymfy s urinovým klystýrem, a v průběhu té očisty jsem začala mít příznaky nachlazení, a dnes tedy již pěkně ucpané dutiny (nad nosem). Tedy nevím jestli ucpané, ale tlačí to tam. Tedy jsem 5 dní čistila střeva, a přesto se mi ucpaly dutiny?? Myslela bych si, že naopak nějaké problémy by měly odeznít, né vzniknout.
Již jsem do fóra psala (téma Očista krevní lymfy), a tam jsem řešila to, že ze střev toho moc neleze, ani po 4 litrech grepových tekutin, ani pak večer po klystýru. Kam se všechna ta voda poděla? Mohla se vstřebat?
Mohlo by to být důvodem k ucpaným dutinám?
Jenže proč by se mi ucpaly právě teď když čistím, a ne předtím, když jsem nečistila
.
Děkuji za úvahu.
Ta očista rozkvrdlá v těle kvanta bordelu a pak není divu, že se to tlačí horem dolem a pokud to nejde správně dolem, tak hlavně horem. Voda se nemá kam vstřebat, tu buď vymočíte, nebo otečete a pokud jste neotekla, tak je v záchodě.
Hm. No a co teď tedy
Bordel je rozkvrdlaný
a co s ním? Pokračovat v klystýrech? Vidím to tak, že ten binec se nyní bude nějakou dobu stahovat do střev, takže soustavně střeva proplachovat?
Ale dole by to mělo jít přece správně, když jsem tak pěkně čistila již 5 dní urinou, a nějak moc toho s tou vodou nevycházelo, co ze mě vytékalo, bylo víceméně "čisté".
A také když píšete, že voda ve střevě se nemá kam vstřebat, tak jak tedy dojde k tomu otoku? Já jsem vypila spoustu šťáv, které by se měly vyčůrat vykakat, a nedělo-li se to, kudy tedy putovala a jak a kde dojde k zadržování tekutin a proč?
Určitě klystýry a ono se to časem srovná do normálu. Pokud jde o tu tekutinu, tam záleží na stavu elektrolitů v těle a pokud jsou rozhozené, vezmou si buňky vodu, čímž se dá zadržet obdivuhodné množství tekutiny i na relativně dlouhou dobu.
"Příznaky elektrolytické nerovnováhy jsou v zásadě tytéž jako u dehydratace, protože oba stavy jdou většinou ruku v ruce. Nejčastěji jsou to svalové a žaludeční křeče a dále závratě, nevolnost až pocit na zvracení, zmatenost a svalové spazmy, křeče, sevření, vůlí neovlivnitelné svalové kontrakce."
Ničeho z tohoto jsem si nevšimla. Při nějakém sportu se potím, kůže je studená, místo teplá, dříve jsem myslela že to je špatně, nyní jsem se dočetla, že je to dobře.
Kde tedy s těmi elektrolyty začít....?
Ve vlasové analýze jsem měla +4 draslíku, a hodně mínus sodíku. Nyní by to mělo být lepší.
Když vyjmenovávali všechny elektrolyty, figurovala tam snad půlka tabulky prvků
A jsme zase na začátku.
Ale nejsme, prostě si za pár korun udělejte z krve sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, chloridy a celkovou bílkovinu, což stojí směšných 250,-Kč a dělá to každá laborka. Většinou se najde problém již v tomto souboru a není třeba chodit dál.
zdravim,
tiez mam dlhodobe problemy s dutinami, islo to postupne asi od mojich 14 rokov (teraz 27), vytvoril sa mi pekny chronicky zapal, mal som takmer stale upchaty nos a ked do toho nebodaj prislo este nejake prechladnutie alebo viroza, tak som mal o zabavu postarane...hlieny vsetkych farieb, aj z beznej nadchy som sa dostaval pomaly 2 tyzdne kym sa to ako-tak vratilo k normalu. Vzdy ked som navstivil ORL oddelenie, dostal som antihistaminika (obcas aj antibiotika) a nejaky sprej alebo kvapky. Niektore ucinkovali lepsie, niektore horsie, ale casom som sa dostal k tomu, ze ucinkovali len kratko po aplikacii a potom sa nos upchal este viac. To ma doviedlo az k operacii (2005), kde mi odstranili vrstvu zhrubnutej sliznice a upravili septum, ktore sa v zadnej casti nejako vykrivilo alebo co. Po zahojeni to bola uplna pohoda, neporovnatelny rozdiel v kvalite dychania. Ale citim, ze casom sa to opat zhorsuje. Sice ovela pomalsie, lebo uz nie som tak casto chory ako predtym (aj 6-7x do roka, teraz 2-3x), navyse za tie roky od operacie som si dal mozno 3x nasivin pri nadche, co je neporovnatelne menej ako nespocetne davky kvapiek a sprejov pred operaciou. Proste si nechcem nicit sliznicu tymi svinstvami co znizia jej prekrvenie, no po dlhsom case sposobia opacny efekt. Tak ci tak dochadza k miernemu zhorsovaniu, obcas sa mi stane, ked si lahnem spat tak mam stazene dychanie cez lavu nosnu dierku, takisto je sekrecia hlienov vyssia ako v case po operacii (zas nie taka hrozna ako pred nou). Vadi mi to, lebo tie hlieny v kuse zatekaju do hrdla, nie je to nejake extremne mnozstvo, ale zbiera sa to a snazim sa to potom vyplut, co je nie vzdy mozne a spolocensky obmedzujuce. Dalsia vec je, ze tieto hlieny potom sposobuju aj zapach z ust, co je takisto neprijemna zalezitost.
Chcem sa teda opytat, s cim by som mal zacat? Nechcem sa opat dostat do stavu spred 8 rokov, takisto nechcem do seba hadzat mnozstvo liekov, sprejov a kvapiek, uzil som si toho uz dostatok.
ps: bola tu diskusia o posilnovani, nedavno som s tym zacal, snazim sa aj upravit stravu, ale ta kulturisticka mi nevyhovuje, jest niekolko malo druhov potravin s minimalnymi obmenami, kazdy den prakticky to iste mi pride trochu zvratene. Chcem si vybudovat nejaku svalovu hmotu a vyformovat postavu, ale nie za kazdu cenu a nie za co najkratsi cas spojeny s prehnanym treningom a kvantami monotonneho zradla.
Dakujem za Vase zastavenie.
//edit: este dodam, ze v detstve som mal problemy so zapchou, casto som nutkanie na vyprazdnenie potlacil (ani neviem, preco som to robil) a potom sa dostavila zapcha, casto dost silna ze mi takmer nic nechcelo zabrat. Pamatam si aj stolicu s krvou tvrdu ako kamen. Teraz sa mi to sice uz nestava, ale nie je to ani uplne idealne, obcas musim trochu potlacit.
tiez mam dlhodobe problemy s dutinami, islo to postupne asi od mojich 14 rokov (teraz 27), vytvoril sa mi pekny chronicky zapal, mal som takmer stale upchaty nos a ked do toho nebodaj prislo este nejake prechladnutie alebo viroza, tak som mal o zabavu postarane...hlieny vsetkych farieb, aj z beznej nadchy som sa dostaval pomaly 2 tyzdne kym sa to ako-tak vratilo k normalu. Vzdy ked som navstivil ORL oddelenie, dostal som antihistaminika (obcas aj antibiotika) a nejaky sprej alebo kvapky. Niektore ucinkovali lepsie, niektore horsie, ale casom som sa dostal k tomu, ze ucinkovali len kratko po aplikacii a potom sa nos upchal este viac. To ma doviedlo az k operacii (2005), kde mi odstranili vrstvu zhrubnutej sliznice a upravili septum, ktore sa v zadnej casti nejako vykrivilo alebo co. Po zahojeni to bola uplna pohoda, neporovnatelny rozdiel v kvalite dychania. Ale citim, ze casom sa to opat zhorsuje. Sice ovela pomalsie, lebo uz nie som tak casto chory ako predtym (aj 6-7x do roka, teraz 2-3x), navyse za tie roky od operacie som si dal mozno 3x nasivin pri nadche, co je neporovnatelne menej ako nespocetne davky kvapiek a sprejov pred operaciou. Proste si nechcem nicit sliznicu tymi svinstvami co znizia jej prekrvenie, no po dlhsom case sposobia opacny efekt. Tak ci tak dochadza k miernemu zhorsovaniu, obcas sa mi stane, ked si lahnem spat tak mam stazene dychanie cez lavu nosnu dierku, takisto je sekrecia hlienov vyssia ako v case po operacii (zas nie taka hrozna ako pred nou). Vadi mi to, lebo tie hlieny v kuse zatekaju do hrdla, nie je to nejake extremne mnozstvo, ale zbiera sa to a snazim sa to potom vyplut, co je nie vzdy mozne a spolocensky obmedzujuce. Dalsia vec je, ze tieto hlieny potom sposobuju aj zapach z ust, co je takisto neprijemna zalezitost.
Chcem sa teda opytat, s cim by som mal zacat? Nechcem sa opat dostat do stavu spred 8 rokov, takisto nechcem do seba hadzat mnozstvo liekov, sprejov a kvapiek, uzil som si toho uz dostatok.
ps: bola tu diskusia o posilnovani, nedavno som s tym zacal, snazim sa aj upravit stravu, ale ta kulturisticka mi nevyhovuje, jest niekolko malo druhov potravin s minimalnymi obmenami, kazdy den prakticky to iste mi pride trochu zvratene. Chcem si vybudovat nejaku svalovu hmotu a vyformovat postavu, ale nie za kazdu cenu a nie za co najkratsi cas spojeny s prehnanym treningom a kvantami monotonneho zradla.
Dakujem za Vase zastavenie.
//edit: este dodam, ze v detstve som mal problemy so zapchou, casto som nutkanie na vyprazdnenie potlacil (ani neviem, preco som to robil) a potom sa dostavila zapcha, casto dost silna ze mi takmer nic nechcelo zabrat. Pamatam si aj stolicu s krvou tvrdu ako kamen. Teraz sa mi to sice uz nestava, ale nie je to ani uplne idealne, obcas musim trochu potlacit.
Vše co řešíte pochází ze zaneseného střeva a musíte to tedy řešit dole, nemá cenu se tím zabývat nahoře, tím řešíte pouze důsledek, ale ne příčinu.
Precital som si niektore vase clanky a urcite tu ocistu slanou vodou skusim. Zaujala ma ale aj ocista nosnych dutin, vzhladom na to, ze mam s nimi problemy tak by bolo asi dobre s tym zacat. Isty cas po operacii som si na odporucanie lekarov preplachoval dutiny Vincentkou a to tak, ze som si male mnozstvo nalial do dlane, jemne potiahol jednou a potom druhou dierkou, nechal trochu posobit a potom som vyfukal..v prvych dnoch sa mi takto uvolnilo dost necistot. Aky mate nazor na preplachovanie dutin Vincentkou? Vdaka.
To je taky jenom slaná voda, čili klidně ano, ale vlastní urina je levnější.
Zkoušela jsem nedávno průplach urinou a ačkoliv jsem se stravovala dost slušně, urina neskutečně pálila, šlo to od okolí pod očima až do čela, nakonec jsem v rychlosti musela udělat slanou vodu ( z mořské neraf. soli, himalájku tet nemám,ale to je jedno ) a tou průplach zdárně dokončit, má tedy urina takto štípat? Jednou se mi povedlo se přechytnout a udělat průplach himalájkou smíchanou s KCL, tak to bylo taky brutální štípání. Jak by působila soda bikarbona, zkoušel to někdo?
JInak koupání očí v urině dává blahodárný pocit.
Většinou neštípe, nicméně po některých pálivých potravinách to je dost náročné. Soda asi také nic moc, ale to bude individuální, mě tedy vadí.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/25406 ... ricky.html
Jen nevím, jestli už se někde dá chilli sprej do nosu sehnat. Pokud nevěříte bulvárnímu plátku, tak o totožných výsledcích studie informujou i důvěryhodná zahraniční media.
BTW v jiný studii bylo zjištěno, že na zánět dutin vůbec nezabíraj antibiotika. Obzvlášť u tohodle problému mě to to zjištění vůbec nepřekvapuje. Antibiotika jsou prostě všelék.
Jen nevím, jestli už se někde dá chilli sprej do nosu sehnat. Pokud nevěříte bulvárnímu plátku, tak o totožných výsledcích studie informujou i důvěryhodná zahraniční media.
BTW v jiný studii bylo zjištěno, že na zánět dutin vůbec nezabíraj antibiotika. Obzvlášť u tohodle problému mě to to zjištění vůbec nepřekvapuje. Antibiotika jsou prostě všelék.
Antibiotika na záněty v horní části těla jsou nesmysl. V naprosté většině případů je problém v zaneřáděném střevě a to antibiotika pouze zhorší.
Dobrý den,
mohla bych vás poprosit, co byste doporučil na léčbu zánětu nosních dutin? Antibiotika mi dát zatím nechtějí, protože kojím, tak jsem dostala jen kapky. Trochu se mi to vrazilo do uší, hučí mi v hlavě. Už dlouho proplachuji nos několikrát denně urinou a dělám si urinové klystýry, bohužel to zatím nepomáhá. Myslíte, že by pomohly kapky uriny- do nosu - do uší? kolik denně? Co je nejlepší inhalovat?
Předem děkuji za Vaše rady!
Inhalovat kren, cibuli a bylinne ceje. Jist a pit cesnek, cibuli, jablecny ocet, zazvor, kren, ... cim vic tim lip
A predevsim se doporucuje ten jablecny ocet, 1-2 lzice do sklenice horky vody, pripadne pridat med a pit aspon 2x denne a rovnez kloktat.
To jsou me jak vyctene tak vyzkousene postupy.
Děkuju. Ten křen, uvařit vodu a pak do ní nastrouhat křen? On z té vody vůbec nebyl cítit...má to být taková síla, jako když ho jíte? Asi budu muset dát větší množství...
Sorry, pit a kloktat jablecny ocet, zazvorovy caj a vodu s kajenskym peprem. A zvykat a jist cesnek, cibuli a kren tak aby to co nejvic dutiny protahlo. Kren a cibuli strouham na keramickym struhatku a nejprve k tomu strkam nos a inhaluju a pak to snim. A co je fakt dobry, trochu kajenskyho pepre na hrbet ruky a snupnout do obou nosnich direk a pro otrle vodou s kajenskym peprem nos proplachnout, jinak normalne se doporucuje vyplachovat roztokem soli. Samozrejme radsi otestovat se slabsi koncentraci.
Na rymu a ucpany nos mi to vzdy zabralo a melo by to pomoct i na dutiny.
Na strankach kde jsem to nasel meli nejvetsi uspech s jablecnym octem s medem.
A tady napriklad http://voices.yahoo.com/natural-home-re ... 93458.html
doporucuji neti se salkem vody a lzickou soli, cichat k palivemu koreni jako salsa, kren, kajensky pepr, wasabi aby teklo z nosu a oci, jist ananas protoze obsahuje enzym bromelain, a naparovani, ohrat ve velke nadobe vodu, naklonit se nad ni a dat pres hlavu rucnik a 15 minut inhalovat. lze pridat nekolik kapek oreganoveho oleje.
A jeste Jardova krenova kasicka: Děkuju moc za podrobné info Již druhý den piji jen jablečné šťávy, sice budu zase po této nemoci vypadat jak z Dachau, ale už je mi to jedno, chci se uzdravit. Očistu střev dělám. Tak já jdu zase něco zkoušet.
![]()
děkuju moc, hezký jarní den!
Ještě dotaz. Když piji celý den jablečnou šťávu, mám si k tomu dělat vitamín C - kys.askorbová, soda, trochu vody, nebo bych si tim zničila žaludek, když se to má brát během jídla?
Nebo si mám jen tu kyselinu sypat do šťávy?
Tím pádem teď asi křen, česnek a podobný věci nemám jíst ne? Radši až zase do jídla.
Je vůbec k něčemu to proplachování nosu, když mi to nezabránilo ani mi to nepomáhá. Nebo radši i přesto proplachovat stále? Kolikrát denně?
dobrý den. Pokud se nechcete dopracovat k těm atb, ihned vysaďte mléko a vše z něj, mouku a řepný cukr. Pokud kojíte, dítěti těžko bude chutnat příchuť cibule apod. a nevím, snad po pálivém koření to taky nebude ono, tak aby jedlo, jak má. Do nosu sprejem koloidní stříbro a vdechnout, do krku taktéž toto pořád, dokud bude co smrkat, pokud se k němu teď nedostanete, kupte si vincentku ve spreji, ten sprej pak upotřebíte i jinak, ostatně můžete doplnit vincentkou z lahve za pár korun. Dělejte důsledně očistu střeva. Berte to vážně, jinak vám zůstanou chronické problémy a může se vám to vracet. Doplňujte vápník kvůli kojení, namočte mák na noc, ten ho má velmi mnoho a pak rozmixujte.
Ahojte ![]()
Tento web jsem našla teď před chvilkou úplnou náhodou a velmi mě zaujal. Kdybyste byli tak laskavi, dovoluji si poprosit o radu ohledně zánětu dutin a pročištění střev.
Trpím zřejmě zánětem dutin. Příznaky : nejprv náběh na rýmu, pak horečka skoro 4 dny, rýma najednou nikde a horečka po paralenech pryč. Já ok. Avšak o týden později, bolest v krku, zelené hutné hleny z nosu a krku, špatný hlas. Není to nic hrůzostrašného, ale vlastně toto pravidelně touto dobou mívám. Nejdeč to nikdy vysmrkat, teče mi to "zadem" pouze do krku a já musím pořád dokola důkladně vykašlávat. Už jsem se to naučila
Léčím se dostupnými léčivy na uvolnění hlenů a antib.sprej do nosu. Napadlo mě řešení - pročistit ten nos + dutiny a taky střeva - možná se mi to z nich přenáší k té zahnisané rýmě...
Ráda si dle návodu vyčistím slanou vodou nos (z jedné dírky do druhé při náklonu hlavy a otevřené puse). Ale prosím o názor. Známá mi řekla, že mám nosem nasát slanou vodu až to ucítím v čele, pak to půjde do krku a já všechno vyplivnu. Je to taky nějaká metoda čištění, nebo to nedoporučujete ?
A pak k pročištění střev. Chtěla jsem zkusit to pití spousty slané vody, heřmánku a jedení rýže. Velmi zajímavé. Jenže při výšce 172 cm vážím cca 54,5 kg. Jsem dost hubená, nikdy se nepřejídám, nejde to, ale jím vše (ovoce, maso, sladké, prostě zdravé i nezdravé) Nedokážu si představit, že bych vypila tolik litrů té vody. Navíc netrpím na tuhou stolici, občas i mívám průjmy. Neexistuje prosím "šetrnější" způsob očisty ? Nejsem schopna naráz vypít takový objem kapaliny.... (Nedoporučujte mi však klystýr. Klasický v nemocnici nemohli ani dokončit, vypráznila jsem se do okamžitě). Chtěla bych se nějak pročistit.
Děkuji moc za rady a názory.
pa pa Romana
Céčka bych dal co snesete, tím se nic pokazit nedá a zda dávat sodu, nebo ne, to záleží na pH moče, mělo by být pokud možno zásadité. Jíst křen při půstu je blbost, to opravdu zase až do jídla. Proplachování nosu určitě nevynechávejte i když zdánlivě nic neřeší, ono vždy něco řeší, ale pokud je ve střevě větší zdroj zahlenění tak to nejde tak rychle, základ je vždy ve střevě, čili hlavní péče musí být zaměřena na střevo.
Trpím zřejmě zánětem dutin. Příznaky : nejprv náběh na rýmu, pak horečka skoro 4 dny, rýma najednou nikde a horečka po paralenech pryč. Já ok. Avšak o týden později, bolest v krku, zelené hutné hleny z nosu a krku, špatný hlas. Není to nic hrůzostrašného, ale vlastně toto pravidelně touto dobou mívám. Nejdeč to nikdy vysmrkat, teče mi to "zadem" pouze do krku a já musím pořád dokola důkladně vykašlávat. Už jsem se to naučila
Léčím se dostupnými léčivy na uvolnění hlenů a antib.sprej do nosu. Napadlo mě řešení - pročistit ten nos + dutiny a taky střeva - možná se mi to z nich přenáší k té zahnisané rýmě...
Ráda si dle návodu vyčistím slanou vodou nos (z jedné dírky do druhé při náklonu hlavy a otevřené puse). Ale prosím o názor. Známá mi řekla, že mám nosem nasát slanou vodu až to ucítím v čele, pak to půjde do krku a já všechno vyplivnu. Je to taky nějaká metoda čištění, nebo to nedoporučujete ?
A pak k pročištění střev. Chtěla jsem zkusit to pití spousty slané vody, heřmánku a jedení rýže. Velmi zajímavé. Jenže při výšce 172 cm vážím cca 54,5 kg. Jsem dost hubená, nikdy se nepřejídám, nejde to, ale jím vše (ovoce, maso, sladké, prostě zdravé i nezdravé) Nedokážu si představit, že bych vypila tolik litrů té vody. Navíc netrpím na tuhou stolici, občas i mívám průjmy. Neexistuje prosím "šetrnější" způsob očisty ? Nejsem schopna naráz vypít takový objem kapaliny.... (Nedoporučujte mi však klystýr. Klasický v nemocnici nemohli ani dokončit, vypráznila jsem se do okamžitě). Chtěla bych se nějak pročistit.
Děkuji moc za rady a názory.
pa pa Romana
Základ je ve střevě tedy opravdu se maximálně postarat o střeva. Pokud jde o nasávání slané vody v tom není problém, ale nesmí vám zůstat v hlavě, což chce trochu cviku, jinak je to dost nepříjemné. Jinak pochopitelně uvedený postup funguje a výhrady k němu nemám. K tomu střevu, pokud neudržíte klystýr a máte řídkou stolici, máte pravděpodobně kvasinky ve střevě a rozjetý zánětlivý proces. Pak je střevo extrémně citlivé, což se dá opakovaným čištěním odstranit a stolice zase ztuhne do normálu. Strach z pití velkého množství tekutin je nesmyslný ty z vás postupně odcházejí a nebývá tam žádný problém, přičemž není mnohdy nutné vypít tolik, stačí pít do té doby, aby z vás odcházela čistá voda, což někdy spraví i dva litry.
Zdravím
na stránkách o makrobiotice jsem našel co se týče čištění dutin následující informace:
přeslička 3díly + anýz 1 díl do 250-300ml vody (množství vody podle citlivosti nosánku), nechat 30 min louhovat.
Lehnout si tak, aby hlava vysela dolů. Do každé dírky dát stříkačkou 2,5 ml a nechat 3 min působit. Pak vyfrkat a hlavně nic nepolykat.Nejlepší je podržet nos a utíkat k umyvadlu, jinak se spotřebují kilometru toal.pap nebo spousta kapesníků. Opakuje se to 3x(já to mám předepsáno 8x) za sebou.Dělá se to ráno a odpoledne (já to musela jednou udělat i v noci, protože se mi ten nos úplně ucpal) A milan píše že je to lepší dělat víckrát během dne .
Všichni to tam chválí. Nezkoušel jsem to sám. Dávám k posouzení ![]()
přeslička 3díly + anýz 1 díl do 250-300ml vody (množství vody podle citlivosti nosánku), nechat 30 min louhovat.
Lehnout si tak, aby hlava vysela dolů. Do každé dírky dát stříkačkou 2,5 ml a nechat 3 min působit. Pak vyfrkat a hlavně nic nepolykat.Nejlepší je podržet nos a utíkat k umyvadlu, jinak se spotřebují kilometru toal.pap nebo spousta kapesníků. Opakuje se to 3x(já to mám předepsáno 8x) za sebou.Dělá se to ráno a odpoledne (já to musela jednou udělat i v noci, protože se mi ten nos úplně ucpal) A milan píše že je to lepší dělat víckrát během dne .
Všichni to tam chválí. Nezkoušel jsem to sám. Dávám k posouzení ![]()
To se zde již několikrát rozebíralo v jiném vlákně, ale i zde to má své místo.
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, čo hovoríte na nahrievanie sa lampou pri zápale dutín? Ja som sa počas liečby antibiotikami
nahrievala,ale nejaké výrazné zlepšenie som nepostrehla. Aj keď teraz týždeň po dobratí antibiotík mi akurát mierne "vystreluje"
bolesť od horných zubov. Dnes idem akurát na krv. Spomenula som si, že predtým, ako sa mi začali problémy s dutinami (myslím teraz, inak som zápal dutín mala len pred 2 rokmi), ma prenáňalo a v bruchu mi strašne bublalo, až som cítila také vlnité pohyby na bruchu (tehotná nie som
).
Behom noci sa mi to ukludnilo, vlastne som si musela dať živočíšne uhlie (aby som sa vyspala) a potom som mala stolicu až o 2 dni,
ale už normálnu. Díky za odpoveď.
Teplo na záněty obecně moc ideální není i když v některých případech se doporučit dá. Jak vidíte komplikace plynou vždy ze střeva a je tedy nutné se o své střevo opravdu starat. Antibiotika zlikvidují většinu laktíků ve střevě a jednoznačně se je pokuste obnovit.
Dobrý den pane Jardo, píšete, že základ je ve střevě, ale já ho čistím už dlouho a rýmu mám ihned, jak se zhorší počasí, začnou mě bolet dutiny a hlava. Nebo jako myní mi to naopak začne pálením žáhy, z toho narušená sliznice v krku a ihned na ní zánět, ten se mi dle očekávání (opakovaná zkušenost) posune do nosu a taky dolů do průdušnice. Již mám rýmu tři týdny, takže příčina zřejmě jinde, než ve střevě. Narušení sliznice krku a pak díky špatné buněčné imunitě, než se sliznice obnoví, udělá se zánět, jinak nevím, proč hned nemá akutní zánět v krku, rýmu, každý, koho pálí žáha.... Pokud by byla příčina ve střevě, udělala by se mi rýma i za dobrého počasí a bez pálení žáhy, ne? Přitom neti dělám urinou každý den už rok, klystýruji, bohužel se mnohem hůře vyprazdňuji než dřív, to střevo je línější a klystýr jako by byl už nutností. Mléko ani lepek nejím, cukru se taky vyhýbám, denně nachodím i 10km, hodinu cvičím, beru doplňky, Kurungovity, vitamíny, minerály, rybí olej, oxy-oxc, atd. Taky HCl, ale nějak mám problémy stran pálení žáhy i sní, přitom bych měla mít nedostatek, tak dodávám, ale jako by to někdy vůbec nezabíralo a po jídle jen krkám a jsem nafouklá. Taky mi snižuje ph, přitom by měla být zásadotvorná. Mimochodem ph se mi nedaří zvednout už ani melounem a mám po něm velké pálení žáhy. Sodu nemohu, totálně mi rozhodí žaludek- bolesti, pálení žáhy se potom ještě zhorší. Nyní na tu rýmu do nosu ředěný lugol a nic, koloidní stříbro po týdnu taky nic, klystýry, piju 3-4l/den. Zánět v krku už dávno nemám, ale ta rýma a bolesti dutin trvají, jak se to rozjede, nechce to pryč. Po roce čištění a změn v životním stylu, jídle, jsem na tom bohužel mnohem hůř, předtím jsem měla rýmu dvakrát za zimu, teď jí mám desetkrát do roka a co hůř i záněty dutin. Na endokrinologii vše ok- testy na celý endokr. syst. , krevní obraz, minerály taky, i homocystein, Cu, Zn.
Perete do sebe samé chemikálie, a pak se divíte, že máte pořád problémy.....Jíte nekvalitně, tak se nedivte, že jste oslabená.
''Zanet vedlejsich nosnich dutin=nadmerne zahleneni pri velke spotrebe mleka a casto i skrobovych vyrobku.''
Na to se delaji cerstve stavy kterych z uvedeneho mnozsvi bude cca 500ml.
1)Stava-Karotka
2)pak se jí na 100g postrouhaneho krenu stava z 1citronu.
3)Stava-Karotka 300g+cervena repa 100g,hlavkovy salat- 100g
4)Stava-Karotka 300g+spenat 200g
*Dr.Norman a W.Walker
Preji hodne zdravi ![]()
P.S.zaklad je tluste strevo
Jaké chemikálie a nekvalitní stravu konkrétně máte na mysli?
Myslim, ze to mirabelka odpovidala te Romane. ![]()
No, jenomže to jaksi není vidět
.
demonku btw.co zkusit vlasovou analyzu a doplneni vsech mineralu, ktere Tve telo postrada? Jen me to tak napadlo ![]()
na vlasech mám melír, takže vlas je stále "otevřen", tudíž předpokládám, že to bude mít na výsledky vliv a za další, nemám na to, jsem bez příjmu, bez práce a nemocná deset měsíců v roce ![]()
Je pravda, ze teda netusim kolik ta analyza stoji?
Co vím, tak okolo dvou tisíc.
Tak po pěti týdnech klystýrování a rýma pořád. A k tomu ještě se mi přemnožila candida ve střevě, stolice zapáchající, průjmovitá, svědění konečníku, bolesti břicha, nadýmání a to i přes každodenní dodávku Kurungovitů, což není žádná levná sranda. Už ani nevím, co mám jíst a hlavně nechápu, jak po víc než roce, no vlastně roce a půl bez lepku, mléka, s každodenní neti urinou, s klystýry, otužováním, probiotiky a dalšími doplňky, všemi možnými testy a vším tím dalším okolo jsem na tom pořád hůř?? A to nejen s tou rýmou, Kdyby se to alespoň nezhoršovalo, ale je to jak domino, jedním to začne a postupně to padá celé.... Střevo mám teď akorát rozhozené a nic to nevyřešilo, rýmu mám pořád.
Z 5 týdnů klystýrování bych byla nemocná i já. Jestli to už není sugesce. Konzumujete samé pilule a proléváte se močí - to střevo tedy dostalo zabrat. No, aspoň dostal vydělat výrobce zázračných tabletek. Vykašlete se na experimenty se svým zdravím a normálně žijte.
No hezky..... ![]()
Ja v tom citim parazity.Co myslite?zkousela jste uz nejake antiparaz.kury?trojcatko apod?
Prosím vás, proč by měla být mladá slečna prožraná parazity?! To žije v nějaké slumu?! Tady se infikuje tímhle myšlenkovým memem, že má v sobě červy a začne do sebe rvát odčervováky z veteriny, a to bude teprve záhul pro játra.....
Už několikrát jsem se tu ptala, ale odpovědi té se nedočkala....
Pokud by byli lidé tak napadeni parazity, jak tu občas někdo straší, tak proč například při operacích střev, žlučníku, při laparoskopii, při kolonoskopii, při pitvách apod. se na lékaře nevyvalí ta kila červů? Doktor, který dělá několik kolonoskopií denně by přeci musel při takové promořenosti "narazit" v tlustém střevě na nějaké parazity? Že by o tom pomlčel? A proč by to dělal?
Když se podává klyzma například rodičkám, tak by při takovém masovém zamoření přeci něco vyšlo v nemocnici, ne?
Může mi někdo na to odpovědět?
Prosímvás, a kdo tvrdí, že paraziti jsou pouze červi?? Nenapadlo vás, že jsou také jednobuněční parazité? Že jsou v orgánech a ve tkáních, kdekoliv v těle? Kdyby proti parazitům stačilo vyčistit střevo, to by bylo tedy velmi jednoduché. Krom toho parazity máme všichni a to už od dětství. Nežijeme ve sterilním prostředí a když jsou všude v okolí, není možné se jim ubránit. Jejich vývojové stádia jsou ve výkalech zvířat, psů, nějaká antiparazitika pro zvířata jsou v podstatě k ničemu, jen to brání v přemnožení parazitů, ale jejich výskytu rozhodně ne, každý si to denodenně nanášíme domů na botách, děti na rukách, když venku padají, a copak si pak drbou ruce jak doktor před operací, aby si to nezanesly do pusy? Dostane se to pod nehet a pak při jídle do těla. Co nevidíte, to podle vás neexistuje? Nemusíme mít přece v sobě Olgoje chorchoje. Paraziti jsou cizopasníci, kteří žijí na úkor jiného organismu a poškozují ho. A víte, že viry, bakterie a plísně jsou taky paraziti? A můžete je snad vidět? Běžně se člověk parazity nakazí z jídla, hlavně z masa. Věřte tomu, že sama máte v sobě parazitů několik set! druhů. Asi 700 druhů bakterii, 50 drruhů virů a 50 druhů plísní a pak samozřejmě ty ostatní, červíky nebo jejich vývojová stádia. A uvědomte si, že při kolonoskopiii je střevo již vyčištěné, bez toho se toto vyšetření dělat nedá, takže případní červi jsou již pryč a mohou odejít i nepozorovaně při čištění se stolicí. To, že má někdo velkého červa v nějakém orgánu, na to se většinou nepřijde, až když to s nim klepne a spíše jsou to vyjímky, ale těch mikroskopických parazitů máme všichni plné tělo, to je jisté, nevyhnenutelné a hlavně úplně logické. Nemůžete zpochybňovat realitu jen proto, že vy osobně pro ni nemáte důkazy.
Jo jistě, je to sugesce, asi se mi to vše jenom zdálo, příště normálně půjdu s horečkou ven a s rýmou do mrazu. To, že mi dělali punkce na ORL kvůli zánětu dutin se mi taky jenom zdálo a dělali mi je jen z legrace a ten zelený hnis co vyšel z dutin, to byl taky jen přelud a i to, že od té doby mám s tím pořád problémy. Bolest si jistě vsugerovat můžu, dokonce třeba i ucpaný nos, ale to je asi tak všechno. Dělám vše na doporučení pana Jardy, byla jsem u něj doma na konzultaci. On sám dělal klystýry každý den myslím 60 nebo dokonce 90 dní. Já rozhodně nepsala, že těch pět týdnů dělám každý den, ale tak, jak je zde psáno v popisu pana Jardy. No ale vy jistě znáte mé problémy lépe, než já, tudíž to lehce vše shrnete do pojmu sugesce a doporučíte mi se na vše vykašlat. To bude jistě podle vás nejlepší, vše ignorovat a skončit v nemocnici. Díky za radu a řešení. A těžko vůbec můžete někomu tady radit, evidentně nad věcmi moc nepřemýšlíte a nemáte potřebné znalosti-viz váš předešlý dotaz na parazity.
Misujko, doktori asi maji sve predpisy co maji a co nemaji sledovat a rikat. A paraziti mozna nevypadnou pri normalnim klystyru. Z meho znameho vysly vzdy nejake potvory az 20 cm pri klystyru kdyz delal hladovku. Pri normalnim klystyru ne (nebo to nebylo videt protoze tam byla stolice). Bohuzel, na to, co rikaji nebo nerikaji doktori se nelze spolehnout. Medicina se asi rozhodla, ze vic vydela na leceni nasledku pusobeni parazitu, nez na jejich likvidaci. Medicinu nezajimaji priciny zdravotnich problemu, tedy nemohou ji zajimat ani paraziti. Temer u jakekoliv nemoci je uvadena pricina, s kterou nelze moc delat, geny, zivotni prostredi, stres, takze mohou nemoc kvalifikovat jako nevylecitelnou a cpat pacientum cely zivot prasky, ktere pouze potlacuji priznaky. Kdyby rekli, ze ma clovek v tele parazity, tak by pacient chtel se tech parazitu zbavit a treba by se mu to povedlo a treba by se pak i z neceho vylecil. A nekdo by prisel o spoustu penez.
Ber to jako jedno z moznych vysvetleni. Je mnohem vic divnych veci, ktere ti mozna taky hlava nebere a ktere snadno pochopis, kdyz si uvedomis, ze hlavnim cilem mediciny neni zdravi, ale penize. Pak clovek snadno pochopi i proc si nemuzu koupit presny rtutovy teplomer, mohla by na mne vyskocit jedovata rtut, ale proc nevadi jedovata rtut v zarovkach a jedovata rtut a jedovarte slouceniny hliniku ve vakcinach pro mimina nebo proc nevadi jedovata rtut v zubech.
Jestli chces byt zdrava, prestan se zabyvat tim, co rikaji nebo nerikaji doktori. Tedy aspon v pripade nemoci, ktere oznacuji jako nevylecitelne. Je to stejne jako kdyz hledam opravare. Kdyz rekne, ze to opravit neumi, tak se s nim dal nebavim a hledam jine reseni.
ju to uz vim davno, jen proste to byla takova myslenka, nic jsem tu nevyvracela.Proste jen teoreticka myslenka
P.S u doktoru jsem byla naposledy pred 10-ti lety
Pokud tvrdíte, že při kolonoskopii je střevo už vyčištěné, tak se dává většinou rozpustný prášek Fortrans, který vás prožene a nemyslím si, že kdyby se utrhla dospělá tasemnice, že by si toho dotyčný nevšiml. Já jsem asistovala za svůj život u třech takových přípravných akcí - matka a obě babičky. A kdyby se přeci jen tasemnice přetrhla, tak tam zůstane zakousnutá hlavička, kterou by doktor při kolonospii objevil. Nebo by našel na střevě "kousance".
A ještě něco - všechny tři tyto ženy jedly celý život českou stravu, nikdy neprováděla žádné výplachy a očistné kůry a po fortransu - který měly každý poprve v životě, bylo jejich střevo naprosto růžové, bez nějakých usazenin, jak se často paušalizuje.
Berte to tak, že česká strava už je dnes úplně o něčem jiném, než dřív. Dnes jíme umělohmotný jídlo, jsme v mnohem větším stresu, atd. atd.. Ale pochybuji, že i z dřívější české stravy může být člověk zdráv a bez problémů do sta let a více, na což je od přírody uzpůsoben, pokud ovšem žije v souladu s ní, přirozeně. A do toho rozhodně nepatří knedlíky a omáčky. Přirozeně žijí zvířata, v přirozeném prostředí, s přirozenou stravou. To jen člověk pořád něco vylepšuje. Ještě jsem neviděla srnku v lese, jak by stála u sporáku a vařila si oběd. A my jsme zrovna tak živí tvorové jako zvířata, ale narozdíl od nich se válíme u televize, jíme jedy, přecpáváme se šílenejch kombinací potravin, nervujeme se. Na český stravě člověk dřív nebo pozdějš onemocní a rozhodně neni normální být ve stáří nemocnej, to jsou právě vypěstovaný choroby špatným způsobem života, stravou počínaje. Tasemnici určitě každej druhej nemá, s tím to neni žádná sranda. Ale je spousta jiných parazitů- červíků, třeba milimetrových. Co se týče kolonoskopie, střevo je běžně při ní růžové, protože je právě od těch usazenin tím Fortransem vyčištěno, proto se to čištění provádí, aby tam ty usazeniny nebyly a mohlo se střevo vyšetřit. To ale neznamená, že před tím vyčištěním tam nebyly, spoustě lidí se i ucpe střevo, jak se ty usazeniny hromadí a je to tam vše zalepený lepkem, třeba sušenkou, která se snědla před deseti lety....
Ale i před 50ti nebo 100ty lety se lidé dožívali třeba 98 let. V mém roku ze strany tátovi matky bylo hodně lidí, co se dožilo běžně 90ti let a zemřeli v klidu ve spánku. Samozřejmě ne všichni.
A jedli českou stravu, tak co zrovna bylo, hlavně ve válce a pak po válce, když byli potravinové lístky, pak si dopřávali v takovém tom "blahobytu" co propagovali komouši (jak stoupala spotřeba masa a mléka). Kdo je starší přes 50 let, jistě ví, co mám na mysli.
Děkuji, že se Demonek neurazil.
A proto se zcela vážně ptám - co je špatné na omáčce a knedlíkách? Jistě nemyslíte všechny omáčky a všechny knedlíky, ne? Rozlišujete doufám, že omáčka může být zdravá a knedlík taky?
Příklad zdravé omáčky, co vařím: kousky kuřete ze dvora a omajda z kořenové zeleniny, rozmixovaná a do hrnce pro 3 lidi decka zakysané smetany.
K tomu: knedlík doma dělaný - jen hladká mouka, lžíce otrub nebo vlákniny, jedno domácí vejce, droždí a voda (ne mléko).
Nezdravá omajda: UHO v jídelně knédl kupovaný, co vydrží v igelitu X dní (čili je něčím zakonzervovaný, nebo postříkaný).
To jen abychom rozlišovali.
Já vážně nechápu, proč je omáčka a knedlík skoro sprostý slovo.....Však je knedlík ze stejných surovin jako těstoviny ne? A ty se často prezentují jako zdravé jídlo a vida, ono je to polité nějaký sejrem, no a vydává se to za vegetariánské jídlo.
Kez by Marketusi uz odsud vyrazil pan Jarda, pac tohle uz je vazne extrem!
To je docela divné, pak by mohlo jít o dvě příčiny, které se mohou do určité míry překrývat. Jedna je rozhozený kortizol a pak jsou záněty, nebo infekce docela normální a druhá možnost jsou drobní paraziti. Asi bych začal u těch parazitů a použil Endiaron 3x denně tabletu po jídle po deset dní, případně jde jít krátkodobě až na trojnásobek této dávky a současně dodávat probiotika, ideálně nad 500 miliard denně. Také vidím jako vhodné dodávat kolagen a vitamín C, což sliznicím pomůže v regeneraci. Jinak mě klidně zavolejte a poladíme co je třeba.
Prubněte ten Endiaron, mnohdy má naprosto neuvěřitelné účinky na stav stolice a od ní se odvíjí vše ostatní.
A jak víte, že tomu tak není, to by přeci neexistovala tak široká literatura o parazitech a navíc ne všichni mají půl metru a více. Mnoho z nich je vidět pouze pod mikroskopem, což neznamená že vás nemohou zabít.
Na četné podobné žádosti, které jsem dostával i emailem, jsem ji dnes zabanoval, tak snad již bude klid a postupně, jak se k tomu propracuji, ten balast co sem nakydala odstraním. Bohužel její příspěvky musím mazat včetně reakcí ostatních členů, za což se omlouvám, ale jinak to nejde, nedokázal bych pak zachovat alespoň nějakou logiku a souvislost vláken. Vždy je lepší na podobné duševní výlevy vůbec nereagovat a raději předpokládat že je časem smažu.
Nastudujte si vliv mléka a mouky- lepku- na lidský organismus, pak se nebudete ptát, co je na tom nezdravého, bude vám to jasné. Lepek nemá svůj název jen tak, střevo zalepí a to pak nemůže plnit své funkce tak, jak má. Pokud si objasníte, jaké jsou funkce střeva, bude vám jasné, že lepek je výrazným způsobem zhoršuje. Je úplně jedno, jestli knedlík uděláte doma, nebo koupíte, jde právě o tu mouku a u omáček o to mléko (smetanu). Jsou to zahleňovače a překyselovače. Co se týče droždí, s ním si rozhodně normální mikrofloru ve střevě udržet nemůžete. Jistě se i na takové stravě dá vydržet a některým lidem se může zdát, že jim to nevadí, ale rozhodně pokud si člověk čistí mysl, tělo vnitřně, jí co mu prospívá, není unavený ani večer, stačí mu čtyři hodiny spánku a ráno vstává fit, a v padesáti se bude klidně cítit jako ve dvaceti. A hlavně- nebude nemocný, ani ve stáří- nikdy a s ničím!!!! To se vám s knedlíky ovšem nepodaří ani náhodou. Doporučuji knihu Dokonalá očista těla od Malachova, tam se dozvíte vše pořebné a bude vám to zcela jasné. A vegetariánské jídlo je jídlo bezmasé, a sýr snad se z masa nedělá, že. Těstoviny se sice často prezentují jako zdravé jídlo, ale to je právě ono, že si lidé nechají nabulíkovat cokoliv, aniž by se nad tím zamysleli.
To je docela divné, pak by mohlo jít o dvě příčiny, které se mohou do určité míry překrývat. Jedna je rozhozený kortizol a pak jsou záněty, nebo infekce docela normální a druhá možnost jsou drobní paraziti. Asi bych začal u těch parazitů a použil Endiaron 3x denně tabletu po jídle po deset dní, případně jde jít krátkodobě až na trojnásobek této dávky a současně dodávat probiotika, ideálně nad 500 miliard denně. Také vidím jako vhodné dodávat kolagen a vitamín C, což sliznicím pomůže v regeneraci. Jinak mě klidně zavolejte a poladíme co je třeba.
Vše dodávám jak píšete již delší dobu. Přestala jsem s neti a rýma odezněla. Po čištění střeva klystýry je střevo líne a trpím zácpou, což jsem dřív nikdy neměla, stolici jsem měla vždy pravidelnou ráno, i když povětšinou řidší, ale k dostatečnému vypráznění došlo, nyní střevo jako by se ani nehlo, břicho velké, když už ze mě něco vyjde, je to řídké a je toho pomálu, večer často naopak zas velmi tuhá stolice a jen velmi málé množství, ale jdu třeba pětkrát a musím. Klystýr už je nutnost, vyprazdňování probíhá velmi špatně. Když tomu chci pomoci přírodním projímadlem i z velmi malého množství mám zas průjem, chytne mě to a musím ihned, takže mi to střevo zase velmi dráždí. Ani po měsící bez klystýrů se mi střevo pořádně nehne. Také mám při klystýru zimnici a chce se mi zvracet i když jsem ráno nalačno, dost mě to vyčerpává. A co víc, neustálé gynekologické záněty, z výtěru vždy ecoli a následné pomnožení candidy, původně ovšem bakteriální zánět. A to od doby, kdy jsem začala s klystýry, evidentně kontaminace velkým množstvím bakterií při klystýru a to jsem vždy dávala jako ochranu probiotické vag. tablety. Z opakujících se vag. zánětů mám již chronický zánět čípku. Nyní dle výsledků z imunologie jsem na tom mnohem hůře než před provedenými změnami životosprávy a co víc, pozitivní protilátky v krvi na Crohna. Parazity mám průběžně měřené a likvidované na globální diagnostice. Kortizol 15,04.
Nyní po posledním klystýru z nutnosti nastaly bolesti střeva, které se stále zhoršovaly, musela jsem vyhledat lékaře pro akutní zánět.
![]()
Poradil by nekdo, jak vylecit zanet dutin? Tedy aspon myslim ze se jedna o zanet dutin - ucpany nos, bolesti hlavy, mirna horecka a celkove se citim bidne
Nuno zmenit stravovaci navyky. Zacnete ctenim tohoto fora a budete to vedet i vy. Doporucuji se zacit odhlenovat, detoxikovat, cistit a pak nasadit nejaky ten pust. Ale nejdrive nacist vse zde at mate ty spravne informace a znalosti.
Tak většinou je problém ve střevě a zahlenění v horní čísti těla, je pouze důsledek. Mnohdy vleklou rýmu, nebo podobné potíže vyřeší pár klystýrů, nebo úprava stravy za méně zahleňující, hlavně vynechat obilí a mléko.
Dobrý den, vlákno jsem pročetl abych nepsal stejné dotazy. Přesto se musím zeptat
Je mi 27 a dluhodobě odmítám veškerou farmacii, nejím maso ale hodně mléčných výrobků tedy kromě mléka samotného, Raw zelenina a dosti superfoods...hlídám si co jím, kdy a kolik, cvičím a stále se hýbu. občas zařadím protein s L-glutaminem, chlorea, bilinné čaje atp...
Změnil jsem práci (3směny) a jezdíme autem asi 2 hodiny denně. Přátelé musí za jízdy kouřit, já nekuřák.
Po měsíci jsem začal citit tlak v hlavě a typické příznaky zánětu dutin. V dětství jsem dosti trpěl a tak už jsem věděl....
Doktorka nasadila antibiotika Klacid 500 koupil jsem si i probiotika protože vím jak jsou antb. zrádné.... doc. nedoporučuje inhalaci, přitom mi pomáhá a to teatree, eukalyptus vždy s trochou hym. soli
po týdnu braní cítím jak mi vše teče z hlavy přes krk a dráždí mě to, je to dosti nepříjemné a cítím se bídně. Do nové práce příští týden asi nepujdu pokud to bude stejné... nasadím néti hned jak najdu lahvičku
Střevo začnu čistiti až po dobrání, jeví se mi to jako logické...
psali tu lidé že antb nic neřeší, já je však chci dobrat abych měl klid. je mi jasné, že tím to vše jen začne...
co mohu ještě dělat když beru antb ? četl jsem o autoimunitní nemoci, proto nevím co mohu a co ne...
DĚKUJI ZA RADY A POMOC
Je mi 27 a dluhodobě odmítám veškerou farmacii, nejím maso ale hodně mléčných výrobků tedy kromě mléka samotného, Raw zelenina a dosti superfoods...hlídám si co jím, kdy a kolik, cvičím a stále se hýbu. občas zařadím protein s L-glutaminem, chlorea, bilinné čaje atp...
Změnil jsem práci (3směny) a jezdíme autem asi 2 hodiny denně. Přátelé musí za jízdy kouřit, já nekuřák.
Po měsíci jsem začal citit tlak v hlavě a typické příznaky zánětu dutin. V dětství jsem dosti trpěl a tak už jsem věděl....
Doktorka nasadila antibiotika Klacid 500 koupil jsem si i probiotika protože vím jak jsou antb. zrádné.... doc. nedoporučuje inhalaci, přitom mi pomáhá a to teatree, eukalyptus vždy s trochou hym. soli
po týdnu braní cítím jak mi vše teče z hlavy přes krk a dráždí mě to, je to dosti nepříjemné a cítím se bídně. Do nové práce příští týden asi nepujdu pokud to bude stejné... nasadím néti hned jak najdu lahvičku
Střevo začnu čistiti až po dobrání, jeví se mi to jako logické...
psali tu lidé že antb nic neřeší, já je však chci dobrat abych měl klid. je mi jasné, že tím to vše jen začne...
co mohu ještě dělat když beru antb ? četl jsem o autoimunitní nemoci, proto nevím co mohu a co ne...
DĚKUJI ZA RADY A POMOC
Ono je dost těžké radit když daného člověka neznám, nevím co přesně dělá, jak žije, jakou mírou stresové a fyzické zátěže prochází, co přesně jí a kdy a mnoho dalších důležitých údajů. Každopádně pokud to správně chápu nemáte srovnaný denní režim, dost času prosedíte a dýcháte kouř v malém i tak vydýchaném a zasmraděném prostoru. Podle mě je tam zatím vše správně, horní cesty dýchací dráždíte, sezením bráníte správné defekaci a rozhozením biorytmů likvidujete imunitu. Cesta je v tom vše zase srovnat do normálu a ATB bych bral pouze v přímém ohrožení života jinak to je blbost. Klidně mě zavolejte a pobavíme se o tom více do hloubky.
Dobry den rada bych se zeptala na radu ohledne zanetu dutin. V poslednich dnech me zacalo bolet na jedne strane korene nosu, koutku oka, na obocim na dotek. Nemocna jsem nebyla pres osm let, za tu dobu jsem nemela ani zadny prasek. V posledni dnech jsem.mela vice stresu ohledne cestovani, stehovani z ciziny, takze chapu, ze tech veci jsem.mela opravdu plnou hlavu. Celkove, ale jim velmi zdrave, hodne ovoce, zeleniny, superpotravin, odstavuji litry denne, hodne spenatu, zeleneho, jecmen , chlorellu, proplachuji si konvickou s himalajsou soli, presto necitim, ze by mi nejak tekla ryma, trosku vodicka cira, kdyz vyplachuji, problem zacal asi 14 dni, pak chvili prestal a opet se objevil.nechci k lekarum, ani atb, poradite jak problem resit? Zadne hleny zelene z nosu nemam, vyptazdnuji se dvakrat I vice denne. Cela pulka hlavy, nekdy az do krku trapez me boli, dekuji ![]()
Ono možná ani nepůjde o nějaký problém v dutinách, ale pokud vás berou trapézy může problém vycházet od jater. Pokud by byla stolice světlá, nebo prostě kopíruje barvu stravy zaměřil bych se na podporu jater a celkový detox. Ono by to celkem sedělo i na tu stresovou zátěž ta játrům nikdy nepřidá. Jinak pochopitelně biolampa, nebo červená sauna a prohřát to do hloubky tedy pokud tam není akutní zánět, ale to by jste snad poznala.
Dekuji, prave si nejsem.jista tim akutnim zanetem,bolest je neprijemna, ale jiz mensi, ale stale trva, na dva dny uz hode ustoupila dalsi den se zase trochu vratila a ted opet lepsi,ale porad to citim, je pravda, ze jeden den jsem mela I prujem, ale zase jsemse prolevala vincentkou a moc nejedla,nyni mam stolici normalne denne 2-3 krat, aspis zelena z chlorelly, zacala jsem brat jeste odkyseluji smes tablety a caj od serafiny a od joalisu imun smes na parazity, piju jecmen odstavuju vse mozne, nechce se mi k doktorum,protoze mi.ke jasne,ze mi udelaji rentgen adaji atb a to se mi nechce
tak bojuju co to jde, nevim jestli jeste pridat neco na parazity,protoze se mi delaji asi mesic strupy v nose, tak jestli jsem si neco nezanesla.dekuji
V zásadě by šlo vyzkoušet i inhalace ideálně mentolem ten je silně bakteriostatický, ale neužívat dlouhodobě.
Inhalovala jsem, nasadilajsem.velke mnozstvi grepovych kapek,chlorella,jecmen, kapky na viry od jonase,odstavuji zelene, a zacalo se mi delat na zadech akne, pritom se vyprazdnuji minimalne dvakrat denne, a celkove jim.dlouhodobe zdrave, salaty,odstavuji litry denne,superpotraviny,nejim temer vubec sladke,mlecne, vubec nechapu, co za toxiny ze me muze jit,neznam.v okoli nikoho kdo.ji jako ja
tedjsem.tedy hodne pridalaa udelali se to akne,nikdy jsem.na zadech nic nemela,myslite ze to.je stresem.ze stehovani, cestovani? Plus tedy nevim.jestli.I.nejak.hormonalne,kojim sestym rokem, dve dcery po sobe,dcera se zacina odstavovat,muze to byt I.tim? Dekuji
Dle mé zkušenosti může být vyndávání toxinů ven z těla pokožkou zad projevem zoufalství těla vyvolaného dlouhodobým stresem. Buďte ráda, že jde skrz záda. Také jste mohla přijít o nějaký vnitřní orgán.
Nějaká zkušenost s tím jest, v podstatě se to může objevit jako mávnutím proutku a působit trvalou obtíž, hlavně estetickou (hnusné to jest), dále se to může "zmizet" podobně.
Je to zcela na vašich postojích ku věcem, které žijete.
Myslím že s tím kojením to přímo souviset nebude i když se tím také přeskupují hormony v těle, spíše bych vsadil na ten stres a tu extrémní intenzitu detoxikace, to pak bordel leze i z uší. V takovém případě je dobré podpořit maximálně
Moc dekuji za odpoved ![]()