Závratě

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/zavrate/
gorol — sob bře 30, 2013 6:29 pm

Jedna se asi o 60 leteho chlapa

Muze sedet u pc , chodit venku nebo pracovat a z niceho nic se mu zacne motat v hlave ( občas se predkloni ) , nekdy se prida i nevolnost , zavrate nejsou pravidelne, nekdy jsou každý den, nekdy je 2 tydny klid

Nejvic na to pomaha jit si lehnout ( vetsinou nic jiného nezbyva jinak by stejne spadl ) a musí lehnout na pravy bok a stocit se do klubíčka, potom motani prejde, nekdy za 20 minut nekdy za 3 hodiny

Byl na magneticke rezonanci hlavy a tam mu rekli ze se mu delaji bile fleky ( na mozku ? ) , na dalsi MR pribyly nejake další
Na jedno ucho neslysi 70% , na druhé 20% - sluch se zhorsuje v posledních zhruba 4 letech

Byl uz u vice doktoru, každý resi jenom svůj obor, cpe do nej leky, bere uz tabletky na tlak, na redeni krve , od psychiatra na nervy a ještě nejakou další chemii v podobe tablet ,, bere i horcik jenze bez B6 protože to mu doktor nerekl . ještě jedna věc , pokud by byl třeba každý den v lihu tak ty zavrate nemá :D jenze kdo ma pak chodit do práce :D

Z doktoru litaji takove věci jako roztrousena skleróza, male mrtvičky ( ty bile fleky na mozku ) , menierova choroba ale zatím nikdo nic nevyresil a zavrate se objevuji porad

Trva to cele asi 4-5 roku , za tu dobu nijak nehubne ani se nedeje nic podobného

Ma někdo nejake napady ?

rawjozi — pon dub 01, 2013 6:11 pm

nech si zacne robit seriozne klystyry :)

pv33 — pon dub 01, 2013 6:44 pm
gorol píše:
Jedna se asi o 60 leteho chlapa

Muze sedet u pc , chodit venku nebo pracovat a z niceho nic se mu zacne motat v hlave ( občas se predkloni ) , nekdy se prida i nevolnost , zavrate nejsou pravidelne, nekdy jsou každý den, nekdy je 2 tydny klid

Nejvic na to pomaha jit si lehnout ( vetsinou nic jiného nezbyva jinak by stejne spadl ) a musí lehnout na pravy bok a stocit se do klubíčka, potom motani prejde, nekdy za 20 minut nekdy za 3 hodiny

Byl na magneticke rezonanci hlavy a tam mu rekli ze se mu delaji bile fleky ( na mozku ? ) , na dalsi MR pribyly nejake další
Na jedno ucho neslysi 70% , na druhé 20% - sluch se zhorsuje v posledních zhruba 4 letech

Byl uz u vice doktoru, každý resi jenom svůj obor, cpe do nej leky, bere uz tabletky na tlak, na redeni krve , od psychiatra na nervy a ještě nejakou další chemii v podobe tablet ,, bere i horcik jenze bez B6 protože to mu doktor nerekl . ještě jedna věc , pokud by byl třeba každý den v lihu tak ty zavrate nemá :D jenze kdo ma pak chodit do práce :D

Z doktoru litaji takove věci jako roztrousena skleróza, male mrtvičky ( ty bile fleky na mozku ) , menierova choroba ale zatím nikdo nic nevyresil a zavrate se objevuji porad

Trva to cele asi 4-5 roku , za tu dobu nijak nehubne ani se nedeje nic podobného

Ma někdo nejake napady ?

Uplny zaklad je aby pochopil, ze cilem mediciny neni aby byl zdravy, ale vydelavat penize. A ze jestli chce byt zdravy, musi se s tim sam zabyvat. Na doktorech uz to asi nejakou dobu nechal a nic. Takze ted bych se s kazdym dr ktery nevi co s nim a uz ho aspon par tydnu lecil rozloucil a vysadil prasky, ktere ho nevyleceji a navic mu skodeji. Predevsim ihned ty prasky od psychiatra. At si precte na co vsechno skodeji a jestli mu nulovy vysledny efekt za to stoji.

A zacit ocisty strev a jater, v ramci moznosti syrovou stravu, co nejvic pohybu na vzduchu..... A pro zacatek delsi pust nebo stavovku.
Klystyry jsou taky dobry, ale jen jako jedna soucast lecby, je treba to vzit komplexne.

gorol — pon dub 01, 2013 7:51 pm

zacit ocistou strev a jater -- klystyr je taky dobry ? jak jinak muze cistit streva nez klystyrem ? krome nejake te sarka....., jedine klystyrem nebo se pletu ?

pv33 — pon dub 01, 2013 9:04 pm
gorol píše:
zacit ocistou strev a jater -- klystyr je taky dobry ? jak jinak muze cistit streva nez klystyrem ? krome nejake te sarka....., jedine klystyrem nebo se pletu ?

Ja beru jako zakladni ocistu strev sank praksalanu, protoze to vezme celou travici trubici, ale jsou i dalsi moznosti, treba hydrocolon, ktery neni levny ale asi dost kvalitni.

gorol — čtv dub 04, 2013 4:10 pm

co ty bile fleky , co to muze byt ?

Jarda — ned dub 21, 2013 6:48 pm
gorol píše:
co ty bile fleky , co to muze byt ?

Ona ve špitále je to mnohdy dobrá duchařina, čili bílé fleky bych zkoumal až na posledním místě. Většinou se lidé motají po zatvrdnutí středouší, prostě to vlivem nedostatku hořčíku a B6 zanesou vápnem jako vodovodní trubky a ono to pak zrovna moc nemaká, což i dost potvrzuje i ta nedoslýchavost. Vzhledem k tomu, že právě tam je centrum rovnováhy hledal bych problém nejdříve zde. Ať si udělá z krve vápník, hořčík, sodík, draslík a bílkoviny, také D3 a homocystein a uvidíte co bude blbě.

mass — sob čen 08, 2013 9:41 am

Co sa týka tej závrate, tak som maval presne ten isty problem. Uspesne mi pomohlo doplnit telo B vitaminmy.
Kazde rano som si dal:
1 PL nekatívneho suseneho drozdia: http://www.biosen.sk/drozdie-susene-vlocky-standard-150g-p-1290.html
1/2 ČJ pomazanky Marmite: http://www.mikelaverick.com/wp-content/uploads/2013/04/marmite.jpg
Marmite zozeniete kludne aj v Tescu medzi medzinarodnou kuchynou.

Uz na druhy den ked som to zacal brat, zavrate zmizli.

Jarda — sob čen 15, 2013 6:51 pm
mass píše:
Co sa týka tej závrate, tak som maval presne ten isty problem. Uspesne mi pomohlo doplnit telo B vitaminmy.
Kazde rano som si dal:
1 PL nekatívneho suseneho drozdia: http://www.biosen.sk/drozdie-susene-vlocky-standard-150g-p-1290.html
1/2 ČJ pomazanky Marmite: http://www.mikelaverick.com/wp-content/uploads/2013/04/marmite.jpg
Marmite zozeniete kludne aj v Tescu medzi medzinarodnou kuchynou.

Uz na druhy den ked som to zacal brat, zavrate zmizli.

Tak béčka zvládají hodně problémů, ale zrovna toto by mě nenapadlo.

tomas877 — úte srp 20, 2013 10:28 pm

Dobrý den,

rád bych požádal o radu. Mám dědečka 82 let, trpí Parkinsonovou chorobou (bere nějaké léky na tlumení projevů), byl operován s nezhoubným nádorem na mozku (zdá se že úspěšně). V poslední době si neustále stežuje na nesnesitelné motání hlavy, skoro neujde pár metrů bez nutnosti podpěry. Nevíte jak určit co může být příčinou popřípadě co udělat proti tomu?

Předem děkuji za jakékoliv ohlasy.

Jarda — pon zář 16, 2013 9:04 pm
tomas877 píše:
Dobrý den,

rád bych požádal o radu. Mám dědečka 82 let, trpí Parkinsonovou chorobou (bere nějaké léky na tlumení projevů), byl operován s nezhoubným nádorem na mozku (zdá se že úspěšně). V poslední době si neustále stežuje na nesnesitelné motání hlavy, skoro neujde pár metrů bez nutnosti podpěry. Nevíte jak určit co může být příčinou popřípadě co udělat proti tomu?

Předem děkuji za jakékoliv ohlasy.

Tak prvotní je měřit krevní tlak, pokud má nízký, jsou závratě normální a je tedy třeba tlak trochu zvednout, což mnohdy spraví třeba káva, nebo panáček něčeho ostřejšího.

gorol — pát říj 18, 2013 9:14 am
Jarda píše:
Ona ve špitále je to mnohdy dobrá duchařina, čili bílé fleky bych zkoumal až na posledním místě. Většinou se lidé motají po zatvrdnutí středouší, prostě to vlivem nedostatku hořčíku a B6 zanesou vápnem jako vodovodní trubky a ono to pak zrovna moc nemaká, což i dost potvrzuje i ta nedoslýchavost.

takze po delsi dobe k tem zavratim, muzete mi neco bliz napsat k necemu jako vestibulokochleární syndrom ? myslim jako jestli na to neco zabira, cemu se vyvarovat, co zmenit atd . diky

Mirabelka — pát říj 18, 2013 4:14 pm

Jsem zděšená.....zřejmě si neuvědomujete, že závratě mohou být příznakem vážného ohrožení života, a to je CMP - cévní mozková příhoda! a vy tu radíte nějaká béčka.....při závratích je třeba okamžitě jet do nemocnice a podstoupit CT mozku, zda se nejedná o CMP. Vím, o čem mluvím, neboť přesně před měsíce jsem odvezla svého manžela do nemocnice, kde mu zjistili, že prodělal lehkou CMP a začalo to závratěmi! Naštěstí jsme to zachytili hned a dostal včas kapačky na okysličení mozku a ředění krve, takže je bez následků......Moje matka toto 3 dny tajila a skončilo to velmi špatně......neléčená CMP, poškozená řeč.....nástup demence.....tragický konec.
Raději jet 10 x s planým poplachem do nemocnice, než čekat, co z toho bude a pak skončit s poškozeným mozkem.....
Ale tady se všechno léčí klystýry a půsty....no, každého jeho boj.
Uvědomujete si vy radilové, že někdo na vaše rady může skončit třeba jako ležák? nebo zemřít?!
Jakmile se objevují tyto příznaky, je třeba okamžitě vyhledat lékařskou pomoc a vyloučit CMP a ne se léčit samo-domo.

gorol — pon říj 21, 2013 8:49 am
Mirabelka píše:
Jsem zděšená.....zřejmě si neuvědomujete, že závratě mohou být příznakem vážného ohrožení života, a to je CMP - cévní mozková příhoda! a vy tu radíte nějaká béčka.....při závratích je třeba okamžitě jet do nemocnice a podstoupit CT mozku, zda se nejedná o CMP. Vím, o čem mluvím, neboť přesně před měsíce jsem odvezla svého manžela do nemocnice, kde mu zjistili, že prodělal lehkou CMP a začalo to závratěmi! Naštěstí jsme to zachytili hned a dostal včas kapačky na okysličení mozku a ředění krve, takže je bez následků......Moje matka toto 3 dny tajila a skončilo to velmi špatně......neléčená CMP, poškozená řeč.....nástup demence.....tragický konec.
Raději jet 10 x s planým poplachem do nemocnice, než čekat, co z toho bude a pak skončit s poškozeným mozkem.....
Ale tady se všechno léčí klystýry a půsty....no, každého jeho boj.
Uvědomujete si vy radilové, že někdo na vaše rady může skončit třeba jako ležák? nebo zemřít?!
Jakmile se objevují tyto příznaky, je třeba okamžitě vyhledat lékařskou pomoc a vyloučit CMP a ne se léčit samo-domo.

v nemocnicich uz ma vsechny mozne vysetreni , to stejne mu delali i v dalsi nemocnici, tam mu rekli ze takoveho pacienta ktery by mel tolik vysetreni tam uz dlouho nemeli , takze klidek, neni to tak ze kaslem na doktory a tady to povazuju za svate

ale kdyz uz doktori na neco prisli ( po trech letech - vtipne ale je to spis k placi ) tak se poradim i tady

jinak, pokud se ti nelibi zdejsi rady nemusis tu prece chodit , a k tomu ze zdejsi rady muzou nekomu ublizit ? nevim no , kdyz ti nekdo poradi ze mas vypit jed protoze ti to pomuze tak to udelas ? kazdy ma svuj rozum ne

Mirabelka — pon říj 21, 2013 11:54 am

Tak s tím, že každý má svůj rozum, to jste mě pobavila....to nebudu ani komentovat. Uvidíme tento víkend, jak je to s tím rozumem.
Je úplně fuck, jestli se mi zdejší rady líbí nebo nelíbí, důležité je, že jsou tu občas rady nebezpečné, bez jakékoliv zodpovědnosti.....Občas tu totiž nějaká experimentátor skončí na kapačkách ve nemocnici.

janin — pon říj 21, 2013 1:41 pm

Každý máme slobodnú vôľu....aj v rozhodovaní sa,akú očistu si zvolím.

Markétuše — pon říj 21, 2013 4:48 pm
janin píše:
Každý máme slobodnú vôľu....aj v rozhodovaní sa,akú očistu si zvolím.

No právě ......a o tom to je ......každý sem hodí "zaručenou radu ", která vyléčí těžké nemoce , závratě , schizofrenii, UK atd ........ale když náhodou ten zoufalej člověk, který se chytá naděje na poslední chvíli zkolabuje ...........honem sem naházíte hlášky , že to je každého svobodná vůle .

To sice je, ale když si neumíte za svýma radama stát a nést následky , tak je sem vůbec nepište .....neraďte lidem ty nesmysly, je to bezohledné.

Jarda — sob pro 21, 2013 12:41 pm
gorol píše:
takze po delsi dobe k tem zavratim, muzete mi neco bliz napsat k necemu jako vestibulokochleární syndrom ? myslim jako jestli na to neco zabira, cemu se vyvarovat, co zmenit atd . diky

Na to jsem vám přeci již odpověděl v minulém příspěvku, prostě srovnat hořčík a vitamínn B6, nicméně určitě by pomohla i magnetoterapie, nebo vůbec celkové prokrvení, třeba pomocí konkrétních potravin, například haritaky, nebo velkých dávek B3 niacinu.

Jarda — sob pro 21, 2013 12:45 pm
Mirabelka píše:
Tak s tím, že každý má svůj rozum, to jste mě pobavila....to nebudu ani komentovat. Uvidíme tento víkend, jak je to s tím rozumem.
Je úplně fuck, jestli se mi zdejší rady líbí nebo nelíbí, důležité je, že jsou tu občas rady nebezpečné, bez jakékoliv zodpovědnosti.....Občas tu totiž nějaká experimentátor skončí na kapačkách ve nemocnici.

Vy by jste mohla profesionálně strašit na hradě Okoři a je otázkou co vás k tomu vede. Zvláště ta poslední věta je dobrá, "občas" a který a proč ptám se já. Na tyto stránky chodí denně až 3500 lidí a pokud jsou moje rady tak nebezpečné jak tvrdíte, musí za mnou být slušná řada mrtvol, čili se divím, že ještě mohu psát tyto řádky a nesedím. Nebude to nakonec trochu jinak?

Nikola — úte srp 26, 2014 1:22 pm

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně mého manžela. Manželova už asi tři měsíce bolí hlava, jen obcasně, zničeho nic ho nachvilku prostřelí bolest do hlavy, do toho se v poslednich dnech přidaly i obcasné závratě. Manžel je profesionalni sportovec a před 14 dny ho musela dokonce odvezt s treninku sanitka, jak se mu udělalo spatně. Je mi to záhadou, protože bych řekla, že na chlapa ji hodně dobre, hodně ovoce, zeleniny, ořechy, maso stále méně, mléčně vyrobky nejí, ji doplnky jako zelené potraviny, matchu, macu, kotvičník apodobně. Domu nekupujeme zadne věci z konzervanty, odstavujeme, jime jen celozrnné věci, merime si ph, tak si myslim, že imunita by neměla byt spatna. Jediny problem vidim v tom, že manžel je dost psychicky labilni, stale se boji, že mu neco vazného bude, že se mu neco stane atak. takže jediné co vidim jako negativum je ta psychika . Manžela poslali na ct mozku, brali mu krev, moc, tlak, delali rentgen patere, vše mel v pořádku, poslali ho tedy na rezonanci pro přesnější určení, opet vyloucili, nador, krvacení atd, také privod cev k mozku, to vse bylo ok, poslali ho k neurologovii, že jediné co mu našli, byla bílá skrvrna na mozku, ale bylo mu řečeno, že by to nemelo nic byt, že to je s přibivajícím věkem caste. Zhodnotili tedy, že problem bude asi od krcni patere, manžel chodi na thajske masaže k fyzioterapetum, ale stejne citi ze to není ok, becko bere,ji i hodne orechy, seminka, ještě ceka na testy na boreliozu a b12ku. Co myslíte v čem je problem? děkuji moc, manžel ma strach, aby přičinou nebyla roztrousena skleroza, ale rikam si, že pri jeho stravě, by to snad neměl byt ten problem, v posledni době, se pridalo i mravencení v nohach, díky moc

pecador — stř srp 27, 2014 1:25 am
Mirabelka píše:

I v nemocnici občas jejich "nějaká experimentátor" skončí na hřbitově. Bez jakékoli zodpovědnosti a je úplně fuck, jestli se to někomu líbí nebo nelíbí.

Jarda — ned zář 14, 2014 3:17 pm
Nikola píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně mého manžela. Manželova už asi tři měsíce bolí hlava, jen obcasně, zničeho nic ho nachvilku prostřelí bolest do hlavy, do toho se v poslednich dnech přidaly i obcasné závratě. Manžel je profesionalni sportovec a před 14 dny ho musela dokonce odvezt s treninku sanitka, jak se mu udělalo spatně. Je mi to záhadou, protože bych řekla, že na chlapa ji hodně dobre, hodně ovoce, zeleniny, ořechy, maso stále méně, mléčně vyrobky nejí, ji doplnky jako zelené potraviny, matchu, macu, kotvičník apodobně. Domu nekupujeme zadne věci z konzervanty, odstavujeme, jime jen celozrnné věci, merime si ph, tak si myslim, že imunita by neměla byt spatna. Jediny problem vidim v tom, že manžel je dost psychicky labilni, stale se boji, že mu neco vazného bude, že se mu neco stane atak. takže jediné co vidim jako negativum je ta psychika . Manžela poslali na ct mozku, brali mu krev, moc, tlak, delali rentgen patere, vše mel v pořádku, poslali ho tedy na rezonanci pro přesnější určení, opet vyloucili, nador, krvacení atd, také privod cev k mozku, to vse bylo ok, poslali ho k neurologovii, že jediné co mu našli, byla bílá skrvrna na mozku, ale bylo mu řečeno, že by to nemelo nic byt, že to je s přibivajícím věkem caste. Zhodnotili tedy, že problem bude asi od krcni patere, manžel chodi na thajske masaže k fyzioterapetum, ale stejne citi ze to není ok, becko bere,ji i hodne orechy, seminka, ještě ceka na testy na boreliozu a b12ku. Co myslíte v čem je problem? děkuji moc, manžel ma strach, aby přičinou nebyla roztrousena skleroza, ale rikam si, že pri jeho stravě, by to snad neměl byt ten problem, v posledni době, se pridalo i mravencení v nohach, díky moc

Sice tvrdíte, že jí dobře, ale je otázkou, zda to co považujete za dobře vy, považuje za dobré i jeho tělo. Sportovec by měl přeci jen mít, vzhledem k zátěži, adekvátní příjem živin, což u něj asi nebude optimální. Navíc pokud zvážíte, že při stresu se vypíná HCl v žaludku a tělo pak třeba není schopno trávit dobře bílkoviny, dá se deficit v mnoha směrech předpokládat i z těchto pár řádků. S roztroušenkou bych zatím nespěchal, spíše si myslím, že stav spraví poladění minerálů, některých vitamínů a aminokyselin. Také je třeba mít na zřeteli, že pokud člověk nedokonale tráví, tak většinou i špatně kadí a pokud špatně kadí, má ve střevě i špatnou skladbu bakterií, což zase prohlubuje výpadky tvorby vitamínů skupiny B a z toho pak lidé mají depky, neurózy, migrény a jiné zajímavé stavy v hlavě. Asi začněte od opravdu pečlivého počítání nutričních dávek stravy a možná již tam zjistíte vážné nedostatky. Pokud budete nad něčím tápat, klidně mě zavolejte a vše vysvětlím.

Nikola — ned zář 14, 2014 9:58 pm

Dekuji moc za odpoved, delali mu jeste testy na B12 a boreliozu, vse negativni, becka ma pry skoro jeste nadbytek, hlava a zavrate uz jsou lepsi, ale manzel si stezuje na mravence i v dolnich i hornich koncetinach, tak nevim jestli uz to je je psychicky, nebo co by to mohlo byt, horcik ji hodne denne, i orechy, dekuji

miram — stř zář 17, 2014 6:15 am
Nikola píše:
Dekuji moc za odpoved, delali mu jeste testy na B12 a boreliozu, vse negativni, becka ma pry skoro jeste nadbytek, hlava a zavrate uz jsou lepsi, ale manzel si stezuje na mravence i v dolnich i hornich koncetinach, tak nevim jestli uz to je je psychicky, nebo co by to mohlo byt, horcik ji hodne denne, i orechy, dekuji

Mravenceni opravdu spravi horcik, ale musi se jit az do prujmu a pak trochu ubrat ...ale mozna ze to vite.

miram — stř zář 17, 2014 6:36 am
Nikola píše:

Zavrate by mohly byt i z nedostatku zeleza.

Nikola — pát zář 19, 2014 3:18 pm

Dekuji moc za odpovedi </p

miram — čtv říj 16, 2014 8:13 am

Nechci zbytecne nikoho strasit tady a ani na hrade Okori (spolu s Mirabelkou :lol: ), ale pred chvili jsem si precetla tady toto, tak to davam do placu. Vim ze je spousta z vas presvedcena o tom, ze se parazite Cesku vyhybaji obloukem, ale me o tom hned tak nepresvedcite.

"Tasemnice v mozku" udajne - způsobují závratě, nejistou chůzi, křeče a brnění rukou, deprese, omdlévání, kolapsy, úzkostné stavy.

Jarda — sob říj 25, 2014 9:59 pm
Nikola píše:

Já bych to viděl také na hořčík, prostě dávkujte až ke stavu průjmu a uvidíte. Pro lepší vstřebávání dejte denně cca 100 mg vitamínu B6.

Candida — čtv bře 03, 2016 11:56 pm

Dobry den potrebujem pomoct .
Doplatil som na svoju zvedavost , bral som Prohormon Halodrol , asi po mesiaci brania som dostal zavrat , cakal som kym prejde , ale neprechadal par dni vzdy ked kracam je to najhorsie , prohormon som vysadil , uz ho neberem asi 3 tyzdne skoro , zavrate stale mam aj bolest hlavy niekedy . Najhorsie je to ked kracam ako keby nevnimam , tlak v poriadku aj cukor rano nalacno v poriadku . vitaminy , minerali vsetko dplnam pravidelne tie zakladne vapnik horcik zinok b complex b12 b6 jod , selen , doplnam si HCL aj pankreatin na travenie , berem pravidelne Ubiquinol a ATP . Vitamin c Ester , vitamin E . Adaptogeny proti kortizolu Rhodiolu a ashwaghandu , probiotika a mam asi 5-6 druhov vlaknin ktore si zvyknem pocas dna zmiesavat s vodou a popijat .

Dakujem za pomoct co by to mohlo byt co ten prohormon mohol sposobyt . udava sa to ako vedlajsi ucinok ale nie takto dlho po vysadeni ... K doktorke idem az v utorok , a od nej k neurologicke a asi na CT .
Dakujem za odpoved

martina72 — pát bře 04, 2016 9:22 am

Člověče, vy ze sebe děláte chodící chemickou továrnu. Nejdřív do sebe cpete syntetický testosteron (se všemi vedlejšími účinky), vedel toho se snažíte destrukci metabolismu oddálit dalšími syntetickými proenzymy, vitamíny, blokátory a aktivátory kdečeho, oslabujete funkci kdejakého orgánu, pak se ho zase snažíte syntetickými preparáty podpořit, nejste cvok? Nebo perverzní experimentátor? J8 vím, chcete mít svaly. Ale ono to jde i trošku jinak. Mimoto na to baby zas tak neletěj a nám ostatním chlapům už je váš vzhled úplně šumák.

Candida — pát bře 04, 2016 10:10 am
martina72 píše:
Člověče, vy ze sebe děláte chodící chemickou továrnu. Nejdřív do sebe cpete syntetický testosteron (se všemi vedlejšími účinky), vedel toho se snažíte destrukci metabolismu oddálit dalšími syntetickými proenzymy, vitamíny, blokátory a aktivátory kdečeho, oslabujete funkci kdejakého orgánu, pak se ho zase snažíte syntetickými preparáty podpořit, nejste cvok? Nebo perverzní experimentátor? J8 vím, chcete mít svaly. Ale ono to jde i trošku jinak. Mimoto na to baby zas tak neletěj a nám ostatním chlapům už je váš vzhled úplně šumák.

neviem co je zle na vitaminoch a mineraloch ktore beriem tak isto adaptogeny ze by skodili zdraviu ked sa pouzivaju uz tak dlho ze do tolko ani neviete napocitat ...

Poprosim niekoho o serioznu odpoved a pomoc .

Candida — ned bře 06, 2016 5:18 pm

Poprosim odpoved na moj minuly prispevok este z druhej strany . DAKUJEM PEKNE

pecador — pon bře 07, 2016 10:31 pm

Závratě může způsobovat také zvýšená hladina toxinů a podobných nežádoucích látek v krvi. Ty produkují přemnožené mikroorganizmy žijící z nestrávených zbytků stravy. Jeden můj známý tím trpěl velice často a vyléčil to půstem. Bohužel klid měl ale asi jen měsíc nebo dva a pak se vrátil do starých kolejí, resp. ke starému způsobu žraní. Na toto téma (vyhnout se stravě kterou nedokážeme strávit, tzv. SCD) je docela zajímavý web "uzdravte se jídlem.cz".

Jarda — pon bře 28, 2016 8:28 pm
Candida píše:
Dobry den potrebujem pomoct .
Doplatil som na svoju zvedavost , bral som Prohormon Halodrol , asi po mesiaci brania som dostal zavrat , cakal som kym prejde , ale neprechadal par dni vzdy ked kracam je to najhorsie , prohormon som vysadil , uz ho neberem asi 3 tyzdne skoro , zavrate stale mam aj bolest hlavy niekedy . Najhorsie je to ked kracam ako keby nevnimam , tlak v poriadku aj cukor rano nalacno v poriadku . vitaminy , minerali vsetko dplnam pravidelne tie zakladne vapnik horcik zinok b complex b12 b6 jod , selen , doplnam si HCL aj pankreatin na travenie , berem pravidelne Ubiquinol a ATP . Vitamin c Ester , vitamin E . Adaptogeny proti kortizolu Rhodiolu a ashwaghandu , probiotika a mam asi 5-6 druhov vlaknin ktore si zvyknem pocas dna zmiesavat s vodou a popijat .

Dakujem za pomoct co by to mohlo byt co ten prohormon mohol sposobyt . udava sa to ako vedlajsi ucinok ale nie takto dlho po vysadeni ... K doktorke idem az v utorok , a od nej k neurologicke a asi na CT .
Dakujem za odpoved

No nevím, ale mě se to moc nezdá, že by během jednoho měsíce došlo k takovým problémům způsobeným výhradně tím hormonem. Hledal bych za tím spíše nějaký souběh různých faktorů a nejpravděpodobnější se mě zdá autointoxikace organizmu vlastním špatným trávením, nebo odpadem který produkují při svém životě do krve malí šmejdi, nebo kandida. Čistě teoreticky si lze ověřit zda mám pravdu pomocí šankaprakšalány, když kompletně vypláchnete střevo a problém odezní alespoň na krátkou dobu, máte jasno a můžete to nějak řešit. Každopádně bych na pár dní vysadil naprosto všechno vyjma život udržujících léků, ale ty nejmenujete a nasadil jaterní dietu, tedy prakticky například rýži s uvařenou mrkví, trochu olivového oleje a oregano. Tím zaberou

krasnagadgetka — ned bře 25, 2018 3:04 pm
Jarda píše:
Ona ve špitále je to mnohdy dobrá duchařina, čili bílé fleky bych zkoumal až na posledním místě. Většinou se lidé motají po zatvrdnutí středouší, prostě to vlivem nedostatku hořčíku a B6 zanesou vápnem jako vodovodní trubky a ono to pak zrovna moc nemaká, což i dost potvrzuje i ta nedoslýchavost. Vzhledem k tomu, že právě tam je centrum rovnováhy hledal bych problém nejdříve zde. Ať si udělá z krve vápník, hořčík, sodík, draslík a bílkoviny, také D3 a homocystein a uvidíte co bude blbě.

Jakmile má někdo závrať a je jak opilý, ihned lékaři určí, že se jedná o panickou poruchu. Jak tomu mám rozumět? Tu závrať a pocit nejistoty, opilosti může způsobit kortizol? Nebo co to způsobí? Nemůže to opravdu být jen tím, že člověk v sobě vypálí všechen hořčík? Nevěřím, že to způsobuje psychika, ale nějaký fyzický problém.

Jarda — ned bře 25, 2018 4:08 pm
krasnagadgetka píše:
Jakmile má někdo závrať a je jak opilý, ihned lékaři určí, že se jedná o panickou poruchu. Jak tomu mám rozumět? Tu závrať a pocit nejistoty, opilosti může způsobit kortizol? Nebo co to způsobí? Nemůže to opravdu být jen tím, že člověk v sobě vypálí všechen hořčík? Nevěřím, že to způsobuje psychika, ale nějaký fyzický problém.

Tak pokles hořčíku to určitě generovat může, nízký kortizol také, protože pak spadne krevní cukr a už se člověk klepe jak drahej pes. Do toho začne lítat krevní tlak jak veverka v bubnu a z obyčejného nasrání, nebo jinak vzniklého stresu je klidně možné diagnostikovat celkem slušnou řadu nemocí, které přitom vůbec nemáte.

krasnagadgetka — pon bře 26, 2018 10:58 pm
Jarda píše:
Tak pokles hořčíku to určitě generovat může, nízký kortizol také, protože pak spadne krevní cukr a už se člověk klepe jak drahej pes. Do toho začne lítat krevní tlak jak veverka v bubnu a z obyčejného nasrání, nebo jinak vzniklého stresu je klidně možné diagnostikovat celkem slušnou řadu nemocí, které přitom vůbec nemáte.

A pocit opilosti, malátnosti, člověk je jak ve snu? To je tím tlakem myslíte?

Jarda — úte bře 27, 2018 11:42 am
krasnagadgetka píše:
A pocit opilosti, malátnosti, člověk je jak ve snu? To je tím tlakem myslíte?

Je to jedna z možností a vyloučit se dá tlakoměrem.

krasnagadgetka — úte dub 10, 2018 2:17 pm
Jarda píše:
Je to jedna z možností a vyloučit se dá tlakoměrem.

A jaké by byly další možnosti prosím Vás? Nemohou za tím být třeba i zanesená játra?

krasnagadgetka — úte dub 10, 2018 2:20 pm

Ještě bych se chtěla zeptat, doktorka mi chtěla dát nedávno prášky na vysoký tlak. Odmítla jsem je a řekla jsem jí, ať mi změří tlak za 10 minut. Tlak už byl normální. Byla jsem hodně v té době vystresovaná, jen jsem se potřebovala uklidnit. Ale docela mě to vyděsilo. Je to problém, když ve stresu tělo takto reaguje hodně zvýšeným tlakem? Nemohu dostat infarkt?

ctihodnymuz — úte dub 10, 2018 5:59 pm

Tlak si nechte změřit, je to zadarmo, a to opakovaně, třeba každý týden, nebo si ho měřte sama každý den (měřáky nejsou drahé). Vysoký tlak jakožto chronická, trvalá, zvláštnost těla, zcela spolehlivě destruuje postupně kdeco, nakonec zbytečně brzo umřete. Nejméně polovina populace od určitého věku bere prášky na tlak a značně to nejméně polovině z té poloviny prodlouží život.
Na druhou stranu, tato obtíž má nějaké příčiny a vždy je lépe pracovat na příčinách nežli korigovat důsledky.
Vysoký tlak si nemusíte nikterak přesně měřit, pokud jste citlivý a jemný a vnímavý člověk, který dokáže zarputilost, zaslepenost, machýrkovství typu "zvládnu to" atd., strčit do kapsy, jistě ucítíte (asi jako když cítíte třeba práci imunitního systému, válku, přestože ji ještě nenaměříte v podobě teploty) obtíže. Jde o motolici, celkovou rozladěnost, únavu, "návaly", tlaky a křeče a svírání kdevšude (to je psychosomatické, ale symptomatické), noční buzení se zcela zpocená, přecitlivost na horko, chlad, hluk.

Jarda — úte dub 10, 2018 7:46 pm
krasnagadgetka píše:
Ještě bych se chtěla zeptat, doktorka mi chtěla dát nedávno prášky na vysoký tlak. Odmítla jsem je a řekla jsem jí, ať mi změří tlak za 10 minut. Tlak už byl normální. Byla jsem hodně v té době vystresovaná, jen jsem se potřebovala uklidnit. Ale docela mě to vyděsilo. Je to problém, když ve stresu tělo takto reaguje hodně zvýšeným tlakem? Nemohu dostat infarkt?

Když poběžíte, nebo budete v nějaké zátěži budete také mít vysoký tlak, ale to je blbost. Tlak se měří vždy v klidu a to podle mě u doktora nikdo není tedy už ze samé podstaty věci je to blbost ho tam měřit a podle toho pak lidi léčit. Kupte si tlakoměr domů a pokud ho budete mít v pohodě a u doktora vysoký vůbec bych se tím nezabýval.

krasnagadgetka — sob bře 02, 2019 4:14 pm
Jarda píše:

Takze jestli tomu dobre rozumim, ta zavrat je z duvodu nizke hladiny cukru, ktorou kortizol hlida, ale pokud je kortizol nizky, cukr si lita jak chce?

Jarda — sob bře 02, 2019 7:38 pm
krasnagadgetka píše:
Takze jestli tomu dobre rozumim, ta zavrat je z duvodu nizke hladiny cukru, ktorou kortizol hlida, ale pokud je kortizol nizky, cukr si lita jak chce?

Je to sice zjednodušené vysvětlení, ale je to jedna z možností.

krasnagadgetka — sob bře 02, 2019 10:37 pm
Jarda píše:
Je to sice zjednodušené vysvětlení, ale je to jedna z možností.

A jake jsou prosim vas jine moznosti? Mam nizky kortizol a nekdy zavrate a nevim, co s tim.

Jarda — ned bře 03, 2019 8:54 am
krasnagadgetka píše:
A jake jsou prosim vas jine moznosti? Mam nizky kortizol a nekdy zavrate a nevim, co s tim.

Třeba nízký hořčík, nevyspání, vyšší fyzická nebo psychická únava a spousta dalších.

krasnagadgetka — sob kvě 04, 2019 10:23 pm
Jarda píše:
Třeba nízký hořčík, nevyspání, vyšší fyzická nebo psychická únava a spousta dalších.

Jak může například nevyspání způsobit závrať? Znám hodně lidí, co málo spí, jsou hodně fyzicky aktivní a závratěma netrpí.

Meda — sob kvě 04, 2019 11:43 pm

Závratě může způsobovat i krční páteř, dobrý fyzioterapeut (je jich málo, těch dobrých) hodně dokáže pomoci.

krasnagadgetka — ned kvě 05, 2019 1:27 am
Meda píše:
Závratě může způsobovat i krční páteř, dobrý fyzioterapeut (je jich málo, těch dobrých) hodně dokáže pomoci.

No krční páteř mám asi v háji. Jenže já ty závratě mám spíše ze stresu, ale nevím, jak se toho zbavit a co přesně to způsobuje. Třeba jestli špatně začnu dýchat nebo nevím. :-(

Meda — ned kvě 05, 2019 10:46 am

No a teď jste si možná pomohla sama, kyslík, nedostatek může způsobovat závratě a mnoho dalšího, kyslíku spotřebují nejvíc

Jarda — ned kvě 05, 2019 11:03 am
krasnagadgetka píše:
Jak může například nevyspání způsobit závrať? Znám hodně lidí, co málo spí, jsou hodně fyzicky aktivní a závratěma netrpí.

Lehko, sníží regeneraci tkání, vyvolá stres a pak už se to zde jak vidím probíralo. Také je potřeba pochopit že je naprostá blbost řídit se délkou spánku, ale je nutné spát podle biorytmů přírody ne podle nařízení pánů z Bruselu. Navíc jiná potřeba spánku je v letním a jiná v zimním období tedy vše se vším souvisí.