Zdravim Vas a obracim se na Vas o radu, protoze uz opravdu moc nevim, co mam momentalne delat. Mam zazivaci potize jiz delsi dobu, asi od minuleho leta jsem trpela vzdy nejak od odpoledne zvysenou plynatosti a nadmutim bricha. Extra jsem to neresila, ale az do ledna tohoto roku, kdy se k tomu pridala obcas bolest bricha, ale az opravdu odpoledne. Pred nedavnem jsem byla na krevnich testech a vse ok krome naprosto minimalne zvysene zluci v krci nacoz mi doktorka rekla, ze to je asi tim, ze jsem byla na lacno. Sono bricha take v poradku a tak me doktorka posila na gastroskopii. Jsem tam objednana bohuzel az na 24.3. Koupila jsem si olej z cerneho kminu a mela jsem chvili pocit ze se stav zlepsuje. Za tyden od brani oleje (2kl denne) jsem zkousela klystyry urinou asi pet dni. Pak mi prislo, ze mi to stav jeste zhorsuje. Mela jsem vicemene zacpu a kdyz se stolice povedla byla prujmovita.Takze zkusim popsat jske mam presne potize. Rano mam stolici, ale vzdy velice ridkou, skoro nekdy vodnatou s nejakymi kousky. Najim se, snazsim de jist pravidelne a odpoledne kolem 4-5 hodiny zacne tlak z bricha jakobych potrebovala na zachod. Kdyz jdu, tak se vetsinou stolice nedockam a v lepsim pripade se dockam alespon plynu. Nekdy nejdou ani ty plyny. Bolest bricha je takova zvlastni. Je to spise jakoby se mi ve strevech neco porad posunovalo a padalo jak kameny. K tomu se pridava silene skroukani. Bolest je spise krecovita a vystreluje nekdy smerem nahoru. Prijde mi ze bolest se zklidni kdyz lezim nebo stojim, kdyz sedim je to horsi. Kdyz opravdu sedim dlouho a snazim takhle vecer o stolici, tak kdyz uz se to povede je to opet ridka stolice, ale znacne se mi ulevi. Je vzdy tak svetle hnede barvy. Trpela jsem nekdy prejidanim, bylo to tak max 1x za dva tydny. Jinak k memu stravovani si myslim ze se snazim jist co nejvice zdrave. Jist dost ovoce, zeleniny a ted si kupuji i ovocne a zeleninove stavy. Jim pohankove vlocky, nekdy ovesne, nejake pecivo sem tam, tucne jidlo nejim ani zadne mastne. Z masa tak kureci s ryzi nebo brambory. Mlecne vyrobky obcas take, chvili jsem mela pocit ze mi jogurty pomahaji, ale uz vazne nevim. Ze zdravych tuku orisky a ryby. Pecivo se snazim omezit, ale ne vzdy to jde. Uz me napadaji ruzne scenare co mi muze byt. Od celiakie po problemy s jatry. Pred ctyrmi lety jsem trpela na take bolesti bricha a absolutnim nechutenstvim asi po dobu dvou mesicu. Nevedela jsem co mi je a nakonec pomohl prasek ranisan. Tak premyslim zda si ho opet zkusit koupit, protoze jsem uz docela zoufala a hledam co mi muze pomoct. Dekuju za pripadne nazory a pomoc z teto situace.
Dobrý den,
vím že se obracíte na Jardu,ale tímhle příspěvkem jste mi trochu připomněla mé problémy a při vzpomínce jak jsem z nich byla nešťastná vám napíšu pár zásad,které pomohly mě a snad by mohly i vám.
Začněte s:
-dělenou stravou.Ta mi trávení ulehčila v mnohém (jestli se snadno nadýmáte,takje toto NUTNOST,žádné maso s rýží atp.)
-zbavení se zácpy díky bezlepkové dietě (to na vás platit nemusí,třeba vám lepek nepůsobí problém,zkuste být týden bez něj a pozorovat jestli to má vliv ![]()
-pití domácího kefíru z tibetské houbičky /probiotika v tabletkách (radím vám se na mléčné produkty z obchodu vykašlat,laktobacily vám nedodají)
-pokud máte možnost, pijte poránu zeleninové šťávy (všimla jsem si,že když ráno odšťavním do 0,5l zel.šťávy i cibuli,tak chodím ten den mnohem častěji a nenadýmám se ani ze sladkostí
)
-postupně se mi trávení restartovalo na syrových zel. salátech,ovoci,luštěninách,kefíru a omega3 tucích (hlavní zástupce je u mě lněný olej). Samozřejmě nejím jen tyto vyjmenované věci,ale jsou stěžejní částí....
Zde bych hledal problém v nějakých šmejdech ve střevě a možná nedostatku tuku ve stravě. Musíte si uvědomit jednoduchou logiku následujícího úsloví "Kdo maže, ten jede". Ono také není samospásné přijmout logiku stravy bez tuku, tím si člověk spíše škodí než prospívá. Také bych vynechal ze stravy obilí, minimálně na dva týdny a uvidíte. Malé šmejdy zlikvidujete třeba Endiaronem ve větších dávkách a do střeva je vhodné dodat i 500 miliard laktíků denně.
Zdravím, budu se snažit, co nejpřesněji popsat můj problém a moc prosím o radu, protože už vážně nevím. (muž 25 let)
V prosinci 2013 jsem poprvé začal mít velké problémy se žaludkem, v podstatě z ničeho nic jsem začal mít pocity na zvracení, zvedání žaludku při pohybu, celková nevolnost, nechutenství, pocity plnosti v žaludku, občasný průjem. Ze začátku to byla otázka jednoho dne a poté třeba týden klid, avšak postupem času se tyto problémy objevovaly čím dál tím častěji. Přisuzoval jsem to stresu, ale vzhledem k tomu, že problémy přetrvávají a už v žádném stresu nejsem, tak sem toto vyloučil. Každopádně problémy se stále stupňovaly a tak jsem v lednu zašel na gastroskopii a výsledkem byl zánět jícnu, žaludku a dvanácterníku. Z výsledku krve žádné abnormality ! :/ tak jsem dostal emaneru (esomeprazol), kterou užívám 2x denně, můj stav se po čase trochu zlepšil, ale není to žádná sláva. Momentálně mám třeba pocit, že se mi ty nepříjemné pocity, jaké jsem popsal na začátku vracejí v plné síle. Absolutně nevím kudy kam, protože tenhle stav už trvá 4 měsíce a já stále nevím jak tyto problémy řešit. Proto Vás moc prosím o radu. Děkuji !
P.S. Už před lety mi byl diagnostikován zlatý stafylokok, informace pro případ, že by to s tím nějak souviselo.
V prosinci 2013 jsem poprvé začal mít velké problémy se žaludkem, v podstatě z ničeho nic jsem začal mít pocity na zvracení, zvedání žaludku při pohybu, celková nevolnost, nechutenství, pocity plnosti v žaludku, občasný průjem. Ze začátku to byla otázka jednoho dne a poté třeba týden klid, avšak postupem času se tyto problémy objevovaly čím dál tím častěji. Přisuzoval jsem to stresu, ale vzhledem k tomu, že problémy přetrvávají a už v žádném stresu nejsem, tak sem toto vyloučil. Každopádně problémy se stále stupňovaly a tak jsem v lednu zašel na gastroskopii a výsledkem byl zánět jícnu, žaludku a dvanácterníku. Z výsledku krve žádné abnormality ! :/ tak jsem dostal emaneru (esomeprazol), kterou užívám 2x denně, můj stav se po čase trochu zlepšil, ale není to žádná sláva. Momentálně mám třeba pocit, že se mi ty nepříjemné pocity, jaké jsem popsal na začátku vracejí v plné síle. Absolutně nevím kudy kam, protože tenhle stav už trvá 4 měsíce a já stále nevím jak tyto problémy řešit. Proto Vás moc prosím o radu. Děkuji !
P.S. Už před lety mi byl diagnostikován zlatý stafylokok, informace pro případ, že by to s tím nějak souviselo.
Zde bych jako první provedl krkací test na stav HCl v žaludku a pokud tam nebude, což je skoro jisté tak ji budete muset doplnit a celkově se zklidnit. Na zklidnění můžete vyzkoušet větší dávky niacinamidu - vitamínu B3, cca 100-500 mg denně, rozloženo do celého dne, dost rychle se totiž z těla vyplavuje. Jinak záněty výborně upravuje kurkuma, cca 12 g denně, nebo můžete vyzkoušet starý dobrý Acylpyrin, cca 100-300 mg denně, ale berte ho rozpuštěný v malém množství vody a vždy po jídle. Při delším užívání je vhodné podávat souběžně i vitamín K, na zabránění případného kapilárního krvácení.
Děkuji za radu.
Pokud to dobře chápu, tak léky, které jsem dostal na snížení HCL mi spíše uškodily než pomohly ? A to jsem dostal doporučení, že bych je měl užívat dlouhodobě, mám je tedy vysadit a dodávat tělu HCL ? pokud bude krkací test pozitivní na nízký obsah HCL ?
A ještě jedna otázka, poslední dobou mám největší problémy po ránu, těsně po probuzení. Můžete mi nějak vysvětlit, proč zrovna ráno ?
Moc děkuji !
Starý dobrý Acylpyrin dost lidem škodí, jest přecjen vyráběn trošku jinak než starý dobrý Aspirin fy Bayer. Jde o technologii, nikoliv o účinnou látku, která se ostatně již dávno nevyrábí z vrby. Hlavní negativní účinky jsou jednak na sliznici žaludku a jícnu, i dále, prostě rozhození metabolismu, dále to mění, a to značně, srážlivost krve, u citlivějších lidí až fatálně. Jde o zcela nemoderní a z dnešního úhlu pohledu nefunkční věc, se spoustou negativ, pozitiva neznámá, resp. neuznávaná.
Dobrý deň
Trpím dlhoročnými psychickými a fyzickými problémami najrôznejšieho typu a podľa rád z fóra neviem odkiaľ začať. Viem, že najvhodnejšie by bolo Vás navštíviť, ale po zážitku z poslednej noci (keď sa mi asi polhodinu strašne ťažko dýchalo), som sa rozhodla vám napísať najprv sem. Čo sa psychiky týka, už pár rokov som apatická, bez nálady, akoby som mala vypnutú časť mozgu s emóciami (akurát mávam depresie a návaly zlosti), ťažko sa sústredím, tým pádom mám aj zlú pamäť, nič ma nebaví, nemám motiváciu nič robiť, ak sa pre niečo nadchnem, trochu ma to baví možno tri dni, mám nulovú chuť na sex, problémy so školou, v osobnom živote, s kontaktom s ľudmi, nie som schopná cítiť lásku k ľudom ani veciam, mám nízke sebavedomie. Z fyzických problémov: keď sa snažím behať (už dva roky), tak vždy po cca 50m mi zaľahne v uchu a prestávam vládať, musím zastaviť, lapám po dychu, buší mi srdce. Mám problémy s dýchaním, neviem sa poriadne nadýchnuť, ak sa aj snažím, tak to stále nie je ono, ako keby sa mi nevedeli pľúca dostatočne roztiahnuť. Som krátkozraká a stále sa mi zrak zhoršuje napriek tomu, že brýle nosím iba v škole, mám strašne suché oči, mám suchú kožu po celom tele, neprekrvujú sa mi nohy, praskajú kĺby, mám kandidózu, vraj zaťažené obličky a podľa testov zvýšený bilirubín a nízky tlak. To posledné a najdôležitejšie – mám problémy s trávením. Mala som tieto problémy na varenej, aj surovej strave. Mám nedostatok všetkého možného, tak som to chcela začať riešiť šťavami. Problém je v tom, že jeden deň síce do seba dostanem dva litre šťavy, ale už skoro žiadne iné jedlo. Cítim sa plno, viacmenej to do seba tlačím bez toho, aby som bola hladná (pocit hladu je u mňa zriedkavý a je doprevádzaný pocitom plnosti žalúdka). Ďalší deň som jej schopná vypiť už menej a tretí deň na toľko tekutín ani nemám chuť a nie som schopná ich do seba dostať. Jedávam strašne málo a som schopná vypiť naraz maximálne 2dcl bez toho, aby som sa z toho cítila nafúknuto a plno. Pijem iba vodu z kohoutku, neviem presne koľko, odhadom 1,5 litra za deň keď sa veľmi snažím. Keď sa snažím ešte viac piť, skoro stále chodím na malú a mám pocit, že telo si vodu neberie. Pijem hlavne večer a v noci, ráno sa budím so suchom v ústach a dehydráciou. (výška 166cm, 52kg). Stolicu mám už dlhoročne lepkavú alebo občas hnačku, každopádne vždy zavodnenú, neviem to presnejšie popísať. Chodievam nepravidelne tak isto, ako nepravidelne jem. Naozaj neviem kde začať. Stravou to do mňa akosi nejde a som z toho zúfalá a doplnky výživy neviem aké brať – neberiem žiadne, taktiež vôbec žiadne lieky. Potrebujem, aby som bola schopná do seba dostať jedlo a vodu, inak nič nevyriešim. Kde by ste mi odporúčali začať? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
V první řadě navázat vodu do buněk a to dovede sodík, tedy prostě vyzkoušejte solanku, postup je zde popsán, nebo pouze více solit himálajskou solí. Tím se zavodníte a patrně zklidníte nadledvinky, což by mohlo zlepšit HCl v žaludku a spravit chuť k jídlu i trávení, ale jinak mě raději kontaktujte, tolik potíží najednou nevyřešíme dopisováním.
Ano, pokud nemáte dostatek HCl a ještě ji blokujete, tak jde pochopitelně o blbost. Vysazení vyzkoušejte tím se toho moc pokazit nedá, poměrně rychle poznáte co vám sedí lépe. Ráno máte podle všeho moc vysoký kortizol a tím pádem problém je největší, ale může jít i o jiné příčiny.
No nevím, mnoho těchto informací jsou bohužel zcela účelově vytvářené dezinformace, které cíleně šíří farmacie, aby lidem nakukala, že tento výborný a velice levný prostředek představuje vysoké riziko, ale ono je to přeci jen trochu jinak, stačí poškádlit strejdu Googla a uvidíte.
Už niekoľko rokov, KAŽDY DEN ma trápia rovnaké zdravotné ťažkosti, s ktorými si sám neviem poradiť a ktoré veľmi ovplyvňujú môj každodenný život. Aj z tohto dôvodu píšem do tejto diskusie, či by mi nevedel niekto poradiť.
Medzi zdravotné problémy, ktoré začínajú každé ráno patri: zle trávenie – pálenie, nadúvanie v oblasti žalúdka, zhoršený zrak(červeno-modro-fialové viditeľné žilky, na horných viečkach oboch očí),sucha pokožka(hlavne v okolí úst, viečok) a studené(ľadové) ruky
Občasné pálenie(horúčava) v oblasti žalúdka
Každé ráno, keď vstanem mam nutkanie piť veľa vody, ráno mi nechuti jest a cítim miernu ťažobu a silne pálenie v oblasti žalúdka a mam často nutkanie si odgrgnúť ale namiesto odgrgnutia mi žalúdok nadskočí(čkanie), ako by mal žalúdok záchvat a toto čkanie, nadúvanie žalúdka trvá od rana počas celého dna pravidelne každých par minút. .Keď zjem nejaké jedlo mam pocit ako by mi vôbec netrávilo cítim ťažobu v žalúdku a časté čkanie, nadúvanie žalúdka. Taktiež k tomu patrí častá plynatosť. Najviac pociťujem toto pálenie, ale aj horší zrak s ktorou súvisí aj únava pri konzumácii mliečnych výrobkov. Bola mi diagnostikovaná aj laktozova intolerancia tak možno to súvisí aj s tým.
Zhoršený Zrak, Sucha pokožka, akné
Každé ráno, keď sa zobudím(hlavne keď som nevyspatý to najviac pociťujem) mám veľmi vysušené ústa, očné viečka mam také suché, že sa mi lepia na seba keď ich na chvíľku zavriem, ako by sa mi netvoril slzný film, okrem toho mam na oboch horných očných viečkach počas celého dňa viditeľné žilky(niektoré sú modro-fialové, niektoré červene, vyzerajú ako zapálené) a mam pocit, že ovplyvňujú kvalitu môjho zraku, robí mi aj problém pozerať sa do svetla napr.(keď dlhšiu dobu pozerám do počítača tak cítim až takú miernu horúčavu okolo celej tvare a oči mam podráždené, štípu ma). Mám pocit, že keď počas dňa aspoň na 10 minút zavriem oči a podriemem si, tak viečka mam síce stále veľmi suché, ale kvalita zraku je o dosť lepšia aspoň na par minút, viac svetla mi dopadá do mojich oči.
Tieto príznaky(pálenie, nadúvanie žalúdka, suchá pokožka) mi najviac vyvoláva konzumácia mliečnych výrobkov, ale najmä ejakulácia!. Vždy, po ejakulácii (masturbácia, polúcia) do pár minút sa začínam cítiť horšie, unavenejšie, začínajú mi vysychať sliznice ,oči, cítim miernu horúčavu v tele, absolútne mi prestáva tráviť, začína ma páliť žalúdok. Mam 21 rokov. Sex som zatiaľ nikdy nemal, takže určíte nemám žiadnu pohlavnú chorobu. Po pár dňoch od ejakulácie sa začínam cítiť o niečo lepšie, ale vždy keď príde ďalšia ejakulácia, príznaky sa mi vrátia, nemám absolútne žiadnu energiu na žiadne aktivity. Možno to znie absurdne, ja viem ale to čo teraz popisujem, mi robí až neuveriteľné každodenné problémy a ja naozaj neviem čo mám ďalej robiť, tak ak by mi vedel niekto nejakým spôsobom pomôcť, poradiť nech prosím napíše. Ďakujem za pomoc.
Medzi zdravotné problémy, ktoré začínajú každé ráno patri: zle trávenie – pálenie, nadúvanie v oblasti žalúdka, zhoršený zrak(červeno-modro-fialové viditeľné žilky, na horných viečkach oboch očí),sucha pokožka(hlavne v okolí úst, viečok) a studené(ľadové) ruky
Občasné pálenie(horúčava) v oblasti žalúdka
Každé ráno, keď vstanem mam nutkanie piť veľa vody, ráno mi nechuti jest a cítim miernu ťažobu a silne pálenie v oblasti žalúdka a mam často nutkanie si odgrgnúť ale namiesto odgrgnutia mi žalúdok nadskočí(čkanie), ako by mal žalúdok záchvat a toto čkanie, nadúvanie žalúdka trvá od rana počas celého dna pravidelne každých par minút. .Keď zjem nejaké jedlo mam pocit ako by mi vôbec netrávilo cítim ťažobu v žalúdku a časté čkanie, nadúvanie žalúdka. Taktiež k tomu patrí častá plynatosť. Najviac pociťujem toto pálenie, ale aj horší zrak s ktorou súvisí aj únava pri konzumácii mliečnych výrobkov. Bola mi diagnostikovaná aj laktozova intolerancia tak možno to súvisí aj s tým.
Zhoršený Zrak, Sucha pokožka, akné
Každé ráno, keď sa zobudím(hlavne keď som nevyspatý to najviac pociťujem) mám veľmi vysušené ústa, očné viečka mam také suché, že sa mi lepia na seba keď ich na chvíľku zavriem, ako by sa mi netvoril slzný film, okrem toho mam na oboch horných očných viečkach počas celého dňa viditeľné žilky(niektoré sú modro-fialové, niektoré červene, vyzerajú ako zapálené) a mam pocit, že ovplyvňujú kvalitu môjho zraku, robí mi aj problém pozerať sa do svetla napr.(keď dlhšiu dobu pozerám do počítača tak cítim až takú miernu horúčavu okolo celej tvare a oči mam podráždené, štípu ma). Mám pocit, že keď počas dňa aspoň na 10 minút zavriem oči a podriemem si, tak viečka mam síce stále veľmi suché, ale kvalita zraku je o dosť lepšia aspoň na par minút, viac svetla mi dopadá do mojich oči.
Tieto príznaky(pálenie, nadúvanie žalúdka, suchá pokožka) mi najviac vyvoláva konzumácia mliečnych výrobkov, ale najmä ejakulácia!. Vždy, po ejakulácii (masturbácia, polúcia) do pár minút sa začínam cítiť horšie, unavenejšie, začínajú mi vysychať sliznice ,oči, cítim miernu horúčavu v tele, absolútne mi prestáva tráviť, začína ma páliť žalúdok. Mam 21 rokov. Sex som zatiaľ nikdy nemal, takže určíte nemám žiadnu pohlavnú chorobu. Po pár dňoch od ejakulácie sa začínam cítiť o niečo lepšie, ale vždy keď príde ďalšia ejakulácia, príznaky sa mi vrátia, nemám absolútne žiadnu energiu na žiadne aktivity. Možno to znie absurdne, ja viem ale to čo teraz popisujem, mi robí až neuveriteľné každodenné problémy a ja naozaj neviem čo mám ďalej robiť, tak ak by mi vedel niekto nejakým spôsobom pomôcť, poradiť nech prosím napíše. Ďakujem za pomoc.
Podle všeho máte nedostatek HCl v žaludku způsobený dlouhodobým stresem, například ze studia. Na základě deficitu HCl, je pak špatné trávení a zásadně se zhorší stav jater, které zase souvisí s očima. Suché oči a pálení může provokovat snížená funkce štítné žlázy, ale to je člověk i zimomřivý, nebo prostata, tam se zpočátku nemusí projevovat nic a po delší době třeba slabší proud moči a pálení při močení. Začněte krkacím testem a testem štítné žlázy, oboje je zde popsáno a pak se ozvěte, to již bude trochu snazší se v problému zorientovat.
Zdravim Pane Jardo,
citam si vas web uz niekolko tyzdnov.Mam problem s travenim a to bolesti v oblasti zaludka po jedle, stolicu nie pevnu niekedy viackrat denne a objemnejsiu ako to byvalo ked som problemy nemal.Tiez som za posledny rok schudol.
Po precitani ma napadlo , ze by bolo vhodne skusit ocistu a to v poradi - Sankha... 2x povedzme s pauzou 14 dni a potom ocistu pecene. Je to tak spravne? Alebo by ste mi doporucili iny postup? Ak som to pochopil spravne po takejto ociste a nabehu na rozumnu stravu by mali organy podielajuce sa na traveni - pecen, zlcnik, pankreas fungovat lepsie a potrava ktoru spracuju zas lepsie vstrebavat v creve do systemu.
Niekolko mesiacov pijem kazde rano zeleninove stavy, jem vela ovocia, orechy, semena ale mam pocit ze tie veci cezomna len prejdu a male mnzostvo telo aj vyuzije.Myslim si ze je to preto ze traviace organy nefunguju dobre a crevo potom nevie zpracovat a vziat si do systemu to co ma. Tym padom som schudol a citim ze telo ma nedostatok mineralov ktore doplnam umelo (magnesium,...)
Dakujem za info.
Podle všeho máte nedostatek HCl v žaludku, většinou stav navazuje na dlohodobé stresy a vyčerpání. Je dobré si udělat krkací test a dle toho pak postupovat. Klystýry, nebo šanka určitě ano, ale zaměřte se také na test dóši a pokud jste třeba Váta, asi syrová strava nebude to pravé ořechové. Další důležitý prvek dobrého trávení a defekace je stálá dodávka laktobacilů a zpočátku doporučuji s množstvím nešetřit. Pročištěním se stav většinou zlepší, ale daleko důležitější je odstranit stres a srovnat laktobacily ve střevě.
Dakujem za odpoved.
Aky postup by ste mi odporucili pre "zrovnani" laktobacilov?
Dakujem
Dakujem
Tak berou se velké dávky probiotik, to jsem zde již mnohokrát popisoval, tak kolem 500 miliard denně.
No nevím, mnoho těchto informací jsou bohužel zcela účelově vytvářené dezinformace, které cíleně šíří farmacie, aby lidem nakukala, že tento výborný a velice levný prostředek představuje vysoké riziko, ale ono je to přeci jen trochu jinak, stačí poškádlit strejdu Googla a uvidíte.
Chránit se lze před infarktem i mrtvicí
Autor: Jarmila Jelínková
„Dejte mu aspirin a klystýr!“ ![]()
Univerzální „recept“ na všechny neduhy, tak dobře známý z Osudů dobrého vojáka Švejka, lze s úspěchem aplikovat i do dnešních dnů.
Nám všem dobře známý lék na bázi acetylsalicylové ksyseliny, dnes ovšem vyráběný a distribuovaný i pod jinými názvy a od jiných výrobců, funguje již více než sto let nejen jako přípravek první volby, když „ na nás něco leze“, bolí nás hlava, klouby, či zuby, ale i jako osvědčená prevence proti infarktu myokardu a mozkové mrtvici.
„Léčbu tímto lékem, a to v dávce pouhých 100 mg denně, doporučuje Evropská i Česká kardiologická společnost jako druhotnou prevenci ischemické choroby srdeční s chronickou anginou pektoris a rovněž tak u stavů po prodělaném infarktu myokardu a ischemických cévních mozkových příhodách. Upozorňuji, jako druhotnou prevenci, tedy pokud pacient tyto nemoci již jednou prodělal,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Jan Kvasnička, DrSc, vedoucí lékař Oddělení klinické hematologie a Trombotického centra 1. LF UK Praha.
Užívat tento typ "prášků" jako prevenci proti mrtvici či infarktu bez toho, že by pacienti tyto nemoci již jednou prodělali, lékaři rozhodně nedoporučují.
Co dokáže a
Nejvíce ohroženou skupinou v případě mrtvice a infarktu jsou diabetici a kuřáci. Aby krevní destičky byly schopné vytvořit sraženinu (trombus), musí být nejprve aktivovány. A právě tuto aktivaci účinně blokuje acetylsalicylová kyselina . Antitrombotický účinek nastupuje po spolknutí tablety již za 5 – 16 minut. Tento účinek trvá až sedm dnů. Užívat aspirin, acylpirin či anopirin jako prevenci má však význam pouze při dlouhodobém, nikoli jednorázovém aplikování.
„Umí“ i rakovinu
Tablety s kyselinou acetylsalicylovou které nám dokážou ulevit od bolesti, při lehčím zánětu kloubů, zánětu horních cest dýchacích či počátečních příznacích chřipky, podle posledních výzkumů po dlouhodobém užívání také snižují riziko výskytu rakoviny tlustého střeva.
´
Pozor na vředy!
Jejich užívání lékaři naopak nedoporučují lidem s dvanáctníkovým nebo žaludečním vředem, s krvácivými projevy a těhotným ženám v posledních třech měsících těhotenství.
Nedoporučuje se také podávat "aspirin" proti horečce dětem do dvanácti let a mladistvým do šestnácti let. Hrozí zde výskyt, byť velmi vzácného, tzv. Reyova syndromu. Také se nedoporučuje užívat kyselinu acetylsalicylovou společně s léky obsahujícími ibuprofen či s léky zvyšujícími krvácivost.
1 gram bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka obsahuje vraj 10 miliárd probiotických kultúr (zdroj : http://www.lilian.sk/bryndza/ )
Píše sa tam aj toto : ....V jednom grame bryndze sa nachádzajú miliardy “priateľských” mikroorganizmov z viac než dvadsiatich druhov....
Už to teda vidím na klystír o objeme 150-200ml (vo kvalitnej vode rozpustená bryndza) denne .... Vyjde ma to na nejakých 50 centov denne, mohol by som dať tomu 2 mesiace.
Čo vravíte na tento nápad, pán Jarda ? Predsa len v čerstvej bryndzi bude istota žijcich baktérií väčšia, než v tobolkách, kde to "tak slavné" často nebýva.... Len tých 150ml udržať cez noc nie je zas tak jednoduché, a ani neviem, či 150ml (100ml vody + 50g bryndze) bude dostatočne tekutých, aby to prešlo násadkou na hadičke o priemere otvoru (násadky) asi 3mm. No veď skúsim... =)... Idem kúpiť bryndzu....
Ak to podľa Jardy bude zlý nápad, a dám na jeho radu, tak ju aspoň zjem... Predsa len, 50g bryndze má okolo 10g bielkovín a 10g tukov (no makronutrienty má aj stolica, takže hrubému črevu by to nemalo vadiť...)... Myslím, že to nebude problém, však, pán Jarda ? Už len to udržať v hrubom čreve...150ml by nemal byť problém. V noci človek leží, takže gravitácia nespôsobuje, že by sa tá tekutá zmes chcela dostať von, ako pri chôdzi či sedení...
„Dejte mu aspirin a klystýr!“ ![]()
Univerzální „recept“ na všechny neduhy, tak dobře známý z Osudů dobrého vojáka Švejka, lze s úspěchem aplikovat i do dnešních dnů.
Nám všem dobře známý lék na bázi acetylsalicylové ksyseliny, dnes ovšem vyráběný a distribuovaný i pod jinými názvy a od jiných výrobců, funguje již více než sto let nejen jako přípravek první volby, když „ na nás něco leze“, bolí nás hlava, klouby, či zuby, ale i jako osvědčená prevence proti infarktu myokardu a mozkové mrtvici.
„Léčbu tímto lékem, a to v dávce pouhých 100 mg denně, doporučuje Evropská i Česká kardiologická společnost jako druhotnou prevenci ischemické choroby srdeční s chronickou anginou pektoris a rovněž tak u stavů po prodělaném infarktu myokardu a ischemických cévních mozkových příhodách. Upozorňuji, jako druhotnou prevenci, tedy pokud pacient tyto nemoci již jednou prodělal,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Jan Kvasnička, DrSc, vedoucí lékař Oddělení klinické hematologie a Trombotického centra 1. LF UK Praha.
Užívat tento typ "prášků" jako prevenci proti mrtvici či infarktu bez toho, že by pacienti tyto nemoci již jednou prodělali, lékaři rozhodně nedoporučují.
Co dokáže a
Nejvíce ohroženou skupinou v případě mrtvice a infarktu jsou diabetici a kuřáci. Aby krevní destičky byly schopné vytvořit sraženinu (trombus), musí být nejprve aktivovány. A právě tuto aktivaci účinně blokuje acetylsalicylová kyselina . Antitrombotický účinek nastupuje po spolknutí tablety již za 5 – 16 minut. Tento účinek trvá až sedm dnů. Užívat aspirin, acylpirin či anopirin jako prevenci má však význam pouze při dlouhodobém, nikoli jednorázovém aplikování.
„Umí“ i rakovinu
Tablety s kyselinou acetylsalicylovou které nám dokážou ulevit od bolesti, při lehčím zánětu kloubů, zánětu horních cest dýchacích či počátečních příznacích chřipky, podle posledních výzkumů po dlouhodobém užívání také snižují riziko výskytu rakoviny tlustého střeva.
´
Pozor na vředy!
Jejich užívání lékaři naopak nedoporučují lidem s dvanáctníkovým nebo žaludečním vředem, s krvácivými projevy a těhotným ženám v posledních třech měsících těhotenství.
Nedoporučuje se také podávat "aspirin" proti horečce dětem do dvanácti let a mladistvým do šestnácti let. Hrozí zde výskyt, byť velmi vzácného, tzv. Reyova syndromu. Také se nedoporučuje užívat kyselinu acetylsalicylovou společně s léky obsahujícími ibuprofen či s léky zvyšujícími krvácivost.
Jde opravdu o výborný prostředek na kde co, od rýmy až po rakoviny a pokud vím tak vedlejší účinek jeho užívání, je že člověka neklepne pepka a nedostane infarkt, což mě zase tak špatné nepřipadá, tak nevím co se na tom MUDrcům stále nezdá. Dokonce i s tím žaludkem jde o cíleně šířený blud, naopak pravidelné užívání sliznice posiluje a zvyšuje jejich odolnost, ale není je dobré začít brát v akutním stavu, prostě vředy zaléčit a pak není problém.
Tak to je stejné jako aplikace kefíru do klystýru v tom problém asi nebude, ale možná bude střevo dráždit k vyprázdnění obsažená sůl, to nevím. Jinak ohledně té aplikace, již jsem zde několikrát doporučoval jiný postup, tak vám ho sem částečně zkopíruji.
Doporučuji postup, který občas používáme na dovolené v zahraničí. Je nutno si zakoupit takovou velkou stříkačku Janette, třeba zde http://www.zbozi.cz/vyrobek/injekcni-st ... te-150-ml/, nebo někde v místě vašeho bydliště ve zdravotnických potřebách. Toto asi nebude velký problém, ale ona bohužel nemá moc vhodně tvarovaný konec pro zasunutí do konečníku. Je proto nutno na ni nasadit cca 6 cm dlouhý kousek tvrdší silnostěnné silikonové hadičky u které se zabrousí pěkně do kulata ten pracovní konec, aby šla dobře zasunout do konečníku. Pak již ve velice mírném předklonu zasunete tu krátkou tvrdší hadičku do konečníku a pomalu stříkačku vyprázdníte, na což vám v pohodě stačí jedna ruka a druhou se klidně můžete o něco opřít. Takto se dá aplikovat i poměrně hustý roztok v malém množství třeba i méně než 0,5 dcl. Co je výborné, že to v pohodě uděláte i ve sprchovém koutě, nebo v koupelně o rozměrech psí boudy, což je bohužel u pokojů v letoviskách u moře dost běžné a člověk se tam s bídou otočí. Tu upravenou hadičku občas lidem i posílám za 50,-Kč v rámci odběru jiného zboží, tedy pokud by byl problém si ji zajistit, klidně se ozvěte, je opravdu nezničitelná a vydrží vám do konce života.
Ano to je pravda, ked som bol mladsi tak som bol velký stresant. Test na HCl spravený - došlo iba k miernemu odgrgnutiu, takže mám zrejme nedostatok HCl. Ale chcel by som Vám popísať ešte niečo ohľadom tých očí a pokožky, pretože je to až neskutočné ako ma to ovplyvňuje. V tých slzných kanálikoch, kde sa mi maju tvoriť slzy cítim suchosť,lepkavosť a takú slabosť. Skúšal som aj rôzne kvapky napr. na unavené oči a pod. ale vôbec mi to nepomohlo. Nevedeli by ste poradiť nejaký prostriedok na tvorbu slz? Neviem si to vysvetliť, ale tie viditeľné žilky na tých horných viečkach, ked mi zmiznú, ked si ich potriem napr. koloidnou meďou, MMS kvapkami, tak mi na pár minút zmiznú a je to neuveriteľné, ale vidím oveľa lepšie, ako keby oveľa viac svetla dopadalo do mojich očí, aj sa mi lepšie rozmýšľa, vníma,čuchové a chuťové bunky sa zlepšia. Čo sa týka tej pokožky často cítim horúčavu v okolí žalúdku, a keď spím dlhšie napr. 10 hodín, tak bývam často odtlačený od postele, rôzne čiary po tele a pod. A čo sa týka tej prostaty, no neviem či to s tým súvisi, občas sa mi stáva, že keď idem na WC tak ani necítim, že močím, niekedy aj prerušovane. Uvažujem aj o klystýre, myslíte si, že by na moje problémy pomohol ? Stále mám zapchatú vždy jednu nosnú dierku. Test na štítnu žlažu sa ešte len chystám spraviť, nemám doma jodovu tinkturu. Ďakujem za rady.
Na oči poměrně dobře funguje 2%tní roztok jodidu draselného, nebo kyselina hyaluronová. Klystýry nic pokazit nemohou, určitě bych je vyzkoušel.
Zdravím všechny příznivce zájmu o své zdraví!
Můj problém se týká zažívacích obtíží, hlavně co se týká vyprazdňování. Poslední cca. půl roku jsem velmi výrazně omezila konzumaci sacharidů a mouky. Můj život se stal určitě lepším. Větší konzumací zeleniny a zvýšení porcí ovoce jsem vyřešila spoustu problémů. Během posledního roka jsem zažila velmi nepříjemný stav, kdy se mi v období stresu-přejídání vypnulo trávení, a na několik hodin mě ohromil neskutečný průjem. Díky tomu jsem změila přístup ke stravování a myslím, že jsem udělala správně, jsem o tom přesvědčena a tak se mi v tom pokračuje lépe, než kdybych pouze musela. Pokud popíšu svůj problém blíže, tak se jedná o nadměrnou stolici. V průměru to je cca. 3x denně, ale není neobvyklé když docházím i 5x denně. Nejedná se o průjem. Stolice je zacelená, občas má konzistenci kluzkých kamínků a má normální barvu. Bohužel to občas provází i nadměrné nadýmání. Poprvé jsem si toho všimla, když jsem po určité době vynechala z režimu kefír. Po cca. dvou týdnech jsem si začala dělat kefír z tibetské houby a byla to katastrofa. Trochu jsem si načetla na více místech, že zápach a nadměrná stolice odezní, ale mně neodezněla. Kefír nepiju už tak často. Ale problémy přetrvávají. Občas mě už tyto potřeby i omezují. Potíže vnímám i po konzumaci croissantu z listového těsta. Je to jediné pečivo, které mi v jídelníčku zbylo. Přijde mi zvláštní, že bych po jednom kuse začala trpět naprosto zvtrdlým a nafouknutým břichem. Nebo, že by si moje tělo vypěstovalo takto rychle intoleranci? Je pravda, že mléčné výrobky jsem konzumovala vždy bez problému. Pokud si ale dám třeba sklenku plnotučného mléka, tak mám okamžitě potíže a stolice ztratí svou pevnou strukturu.
Ráda bych se navrátila ke stavu před pár měsíci, kdy jsem břicho neměla nafouknuté, stolici jednou denně. Jedla jsem v podstatě stejně, nyní tedy hledám příčinu. Přemýšlím o očistě střev, o které jsem se již informovala před nějakou dobou, i zde.
Stěžejním bodem mého jídelníčku je docela dobrý pitný režim, prokládaný mátovými a bylinkovými čaji, taktéž zázvorem. Neřest je stále káva s malým množstvím mléka, či smetany, denně. V kuchyni používám hodně kurkumu, bylinky, olivový olej. Zeleninu povařuji, nebo restuji, maso taktéž. Semtam si dám smetanový jogurt, nejím vůbec cereálie, obiloviny, mouku. můj život nabral opravdu lepší směr. Na ovoci jsem hodně ujížděla, teď se ho snažím trochu mírnit, mám po něm vlčí hlad.
Pokud to někdo dočetl až sem a měl by pro mě radu, nápad, tak budu moc vděčná.Toto je můj první příspěvek na fóru, tak se omlouvám, pokud je delší, nežli je zvykem. Mějte krásný nedělní večer. ![]()
Můj problém se týká zažívacích obtíží, hlavně co se týká vyprazdňování. Poslední cca. půl roku jsem velmi výrazně omezila konzumaci sacharidů a mouky. Můj život se stal určitě lepším. Větší konzumací zeleniny a zvýšení porcí ovoce jsem vyřešila spoustu problémů. Během posledního roka jsem zažila velmi nepříjemný stav, kdy se mi v období stresu-přejídání vypnulo trávení, a na několik hodin mě ohromil neskutečný průjem. Díky tomu jsem změila přístup ke stravování a myslím, že jsem udělala správně, jsem o tom přesvědčena a tak se mi v tom pokračuje lépe, než kdybych pouze musela. Pokud popíšu svůj problém blíže, tak se jedná o nadměrnou stolici. V průměru to je cca. 3x denně, ale není neobvyklé když docházím i 5x denně. Nejedná se o průjem. Stolice je zacelená, občas má konzistenci kluzkých kamínků a má normální barvu. Bohužel to občas provází i nadměrné nadýmání. Poprvé jsem si toho všimla, když jsem po určité době vynechala z režimu kefír. Po cca. dvou týdnech jsem si začala dělat kefír z tibetské houby a byla to katastrofa. Trochu jsem si načetla na více místech, že zápach a nadměrná stolice odezní, ale mně neodezněla. Kefír nepiju už tak často. Ale problémy přetrvávají. Občas mě už tyto potřeby i omezují. Potíže vnímám i po konzumaci croissantu z listového těsta. Je to jediné pečivo, které mi v jídelníčku zbylo. Přijde mi zvláštní, že bych po jednom kuse začala trpět naprosto zvtrdlým a nafouknutým břichem. Nebo, že by si moje tělo vypěstovalo takto rychle intoleranci? Je pravda, že mléčné výrobky jsem konzumovala vždy bez problému. Pokud si ale dám třeba sklenku plnotučného mléka, tak mám okamžitě potíže a stolice ztratí svou pevnou strukturu.
Ráda bych se navrátila ke stavu před pár měsíci, kdy jsem břicho neměla nafouknuté, stolici jednou denně. Jedla jsem v podstatě stejně, nyní tedy hledám příčinu. Přemýšlím o očistě střev, o které jsem se již informovala před nějakou dobou, i zde.
Stěžejním bodem mého jídelníčku je docela dobrý pitný režim, prokládaný mátovými a bylinkovými čaji, taktéž zázvorem. Neřest je stále káva s malým množstvím mléka, či smetany, denně. V kuchyni používám hodně kurkumu, bylinky, olivový olej. Zeleninu povařuji, nebo restuji, maso taktéž. Semtam si dám smetanový jogurt, nejím vůbec cereálie, obiloviny, mouku. můj život nabral opravdu lepší směr. Na ovoci jsem hodně ujížděla, teď se ho snažím trochu mírnit, mám po něm vlčí hlad.
Pokud to někdo dočetl až sem a měl by pro mě radu, nápad, tak budu moc vděčná.Toto je můj první příspěvek na fóru, tak se omlouvám, pokud je delší, nežli je zvykem. Mějte krásný nedělní večer. ![]()
Jedna z možností je příliš velký podíl vlákniny ve stravě, to si můžete spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com, což vyžaduje extrémně velký přísun tekutin a ideální je dodávat HSO probiotika, nebo jde o neschopnost štěpit složité sacharidy a pak je vhodné vyzkoušet dietu SCD, GAPS, nebo paleo, které se jim vyhýbají. Každopádně 3x denně je celkem správně v tom bych problém nehledal.
Dobrý den pane Jardo,
prosím o radu. Zažívání nemám úplně v pořádku, na záchod nechodím každý den, někdy trpím plynatostí, řidší stolicí, podle plivacího testu candidou. Je pravda, že mě trápí také deprese a úzkost. Zaujala mě scd dieta. Lze scd dietu držet celý život? Nebo podle zažívání? Jelikož netrpím crohnovou nemocí ani ničím podobným, je nutné dodržovat scd přísně? Např. scd dieta zakazuje tyto potraviny, které mám v oblibě: agar, goji,chia semínka, jáhly, karob, kedluben, konopná semínky, yuca kořen, mák, miso, mořské řasy, pískavice, pohanka, quinoa, sezamová semínka. Myslela jsem si, že všechny tyto potaviny je právě dobré zařadit do jídelníčku. Proč je scd dieta nedoporučuje? Pomůže tato dieta proti candidě? Dočetla jsem se na Vašich stránkách, že SCD se dá držet i jako nízkosacharidová dieta. Jak to přesně myslíte? Že lze jíst i zakázané sacharidy ale v malém množství?
Moc děkuji za odpovědi.
Uvedená dieta snižuje vyhladověním konkrétní bakterie ve střevě, což dělá i GAPS, nebo paleo, jde o hodně podobné diety, založené na skoro stejné logice. Drobné odchylky jsou dány spíše názorem autorů, protože ne každému sedí to samé a totéž bude pochopitelně platit i pro vás. Každá z uvedených zakázaných potravin má jiné důvody proč se nedoporučují, nejde o jeden důvod, to si budete muset nastudovat, jako příklad uvedu sliz v chia semínkách, nebo složité sacharidy v jáhlách. Kandidu také potlačuje ta je většinou spojena s bakteriálním rozvratem. SCD se dá držet bez potravin obsahujících monosacharidy, které SCD připouští a pak je nízkosacharidová, nebo klidně i bezsacharidová.
Ještě by mě pane Jardo zajímalo, co si myslíte o:
1) GAPS vychází z SCD, ale přidává některé potraviny, které mohou opět "nakrmit" špatné bakterie. Která je podle Vás lepší?
2) Na co je vhodnější gaps a na co scd? Nemohu to na internetu dohledat. U obou píší to samé.
3) Mohu tyto diety držet celý život?
4) Myslíte, že by byl špatný nápad zařadit při scd do jídelníčku sirnou patlaninu?
5) Trpím adrenální únavou, kolik jídel za den byste mi doporučil?
6) Mám přemnouženou candidu, chtěle bych držet scd jako nízkosacharidovou, kolik sacharidů za den tedy mám jíst?
7) Dočetla jsem se, že při scd se nesmějí užívat fruktooligosacharidy. Jsou obsaženy i v zelenině např. v porku, cibuli, které je ale povolená. Tomu nerozumím?
Píšete, že kefír ani jogurt nutně u scd vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Kozí produkty jsou z scd zakázané. Jaké mléčné produkty byste mi doporučil? Na internetu doporučují domácí jogurt (nazývaný také SCD jogurt) a tvaroh (v knize naleznete pod zkratkou DCCC), který pomáhá obnovení zdravé prospěšné mikroflóry. Nebo nebyl by nejlepší jogurt z tibetské houby?
9)Píšete zde, že scd má své ale, že nekrmím ani šmejdy ani dobré bakterie, které právě žijí na rezistentních škrobech, tedy na nestravitelné vláknině kterou tyto diety odmítají. Z toho zase v nějakém časovém horizontu nastanou jiné problémy, protože ta správná skladba bakterií je životně důležitá a ani jedna z diet toto neřeší. Nutné je spravit tu skladbu bakterií. Co byste tedy doporučil? Když přidám do jídelníčku kysané zelí a jogurt, to nebude stačit? Nebo mám začít jíst třeba psyllium?
10) Kdy u scd zařadit do jídelníčku domácí jogurt?
11) Pane Jardo píšete, že v akutních fázích-relapsu se jede pouze na vývarech. Jak poznám relaps? To patřilo k scd nebo gaps?
Moc děkuji.
1) GAPS vychází z SCD, ale přidává některé potraviny, které mohou opět "nakrmit" špatné bakterie. Která je podle Vás lepší?
2) Na co je vhodnější gaps a na co scd? Nemohu to na internetu dohledat. U obou píší to samé.
3) Mohu tyto diety držet celý život?
4) Myslíte, že by byl špatný nápad zařadit při scd do jídelníčku sirnou patlaninu?
5) Trpím adrenální únavou, kolik jídel za den byste mi doporučil?
6) Mám přemnouženou candidu, chtěle bych držet scd jako nízkosacharidovou, kolik sacharidů za den tedy mám jíst?
7) Dočetla jsem se, že při scd se nesmějí užívat fruktooligosacharidy. Jsou obsaženy i v zelenině např. v porku, cibuli, které je ale povolená. Tomu nerozumím?
.
Píšete, že kefír ani jogurt nutně u scd vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Kozí produkty jsou z scd zakázané. Jaké mléčné produkty byste mi doporučil? Na internetu doporučují domácí jogurt (nazývaný také SCD jogurt) a tvaroh (v knize naleznete pod zkratkou DCCC), který pomáhá obnovení zdravé prospěšné mikroflóry. Nebo nebyl by nejlepší jogurt z tibetské houby?
9)Píšete zde, že scd má své ale, že nekrmím ani šmejdy ani dobré bakterie, které právě žijí na rezistentních škrobech, tedy na nestravitelné vláknině kterou tyto diety odmítají. Z toho zase v nějakém časovém horizontu nastanou jiné problémy, protože ta správná skladba bakterií je životně důležitá a ani jedna z diet toto neřeší. Nutné je spravit tu skladbu bakterií. Co byste tedy doporučil? Když přidám do jídelníčku kysané zelí a jogurt, to nebude stačit? Nebo mám začít jíst třeba psyllium?
10) Kdy u scd zařadit do jídelníčku domácí jogurt?
11) Pane Jardo píšete, že v akutních fázích-relapsu se jede pouze na vývarech. Jak poznám relaps? To patřilo k scd nebo gaps?
Moc děkuji.
1) 2) Rozdíl je minimální s tím že SCD řeší primárně střeva a GAPS spíše psychiku, ale oboje je tak jako tak propojené.
3) Asi ano, ale každá dieta má své nedostatky.
4) Asi jak u koho, ale většinou by s tím nemusel být problém pokud to bude tvaroh doma vyrobený kyselou cestou.
5) Většinou se radí 5x denně.
6) To je individuální, někomu stačí cca do 100 g a někdo potřebuje i dvojnásobek, prostě podle pocitů.
7) Tam jde o konkrétní stav daného člověka a o množství které sníte, většinou malé dávky nevadí.
8.) Opět jak u koho, někomu i takto kvalitní mléčné produkty nevyhovují a jiný je bez problémů snese, tedy jedině vyzkoušet.
9) Pořád jak u koho, prostě vyzkoušet, není univerzální rada která pasuje na každého, ale psyllium většinou problém nevyvolává.
10) U někoho nikdy.
11) Relaps je stav těžkého zánětu střeva a zpravidla ho doprovází hlen a krev ve stolici.
Děkuji, a při té adrenální únavě, by nestačila 3 jídla + 2x si dát šťávu z odštavňovače?
Chtěla bych držet scd. Jaké má podle vás nedostatky? Že nekrmí zdravé bakterie? Co se týká té 9. otázky, mohl byste mi to více vysvětlit? jak tedy při scd krmit zdravé bakterie?
Děkuji
Netuším co vám stačí nebo ne, obecně se jí kalorický příjem v násobcích normálu. SCD má pochopitelně mnoho nedostatků ale asi nejzávažnější je to jejich pečení z ořechů, kdy přijímáte obrovské množství omega 6 mastných kyselin. Můžete ho pochopitelně držet i jinak tedy to není o SCD, ale o tom jak kdo to SCD drží. Vše se dá dělat dobře, nebo blbě a lidí co mě tvrdí že jim to nefunguje to dělají prostě blbě. Jak krmit zdravé bakterie to vám těžko vysvětlím na to je potřeba si o tom něco přečíst a ne všechno vám bude vyhovovat, navíc je mnoho verzí přístupu jak na bakterie ve střevě. Někdo řeší dodávání bakterií, jiný dodávání prebiotik na kterých ty bakterie žijí a někteří dokonce tvrdí, že je ideální zlikvidovat veškeré bakterie jak dobré tak špatné a kupodivu funguje každý z těchto postupů, ale zase jak u koho.
Dobrý deň. Píšem tu preto, pretože bohužiaľ moja skúsenosť s lekármi je taká, že sa vôbec o mňa ako pacienta nezaujímajú, chcú si len spraviť tie svoje základné povinnosti, aby boli krytí. O to smutnejšie, keď sú z väčšiny ľudia, ktorých nejakých spôsobom poznám resp. sú cez niekoho vybavení. Ale k môjmu problému. Asi 8 rokov mám „neidentifikované“ tráviace problémy. Lekárov som najskôr neriešil, pretože som si ilúzie nerobil a vec som hlavne riešil cez stravu. Čo do určitej miery pomohlo, ale hlavne iba z akútneho stavu, nie k vyliečeniu alebo významnejšiemu výsledku menej obmedzujúceho bežný život. A hlavne tá strava musí byť tak opatrná a diétna, že človeka to už po nejakom čase (rokoch) prestane baviť, aj keď prvé roky som to robil veľmi dôsledne. Aj tak to bolo a je ako v začarovanom kruhu, raz lepšie a raz horšie, ale takmer nenájdem dni behom roka, keby to nepociťoval. Hlavné príznaky v tých najhorších fázach sú totálna slabosť, ťažké dýchanie resp. lapanie po dychu, búšenie srdca al. slabosť v oblasti srdca + zastavené trávenie. Zastavené tak, že mám pocit akoby sa mi celý tráviaci trakt zastavil a je mi vtedy fakt zle, v bruchu akoby som mal kamene. Ten tráviaci problém nie je taký bežný ako má z času na čas skoro každý, že niečo zjem, je mi zle alebo ma páli záha, šupne si človek sódu bikarbónu, niečo na záhu, či pankreolan a je vybavený. U mňa je to spravidla reakcie na druhý deň alebo až o pár dní. A potom v tých najhorších fázach sa z toho dostávam dosť dlhú dobu 1-2 týždne do stavu, kedy vládzem vôbec ísť von a podobne. Lebo inak je tam tá veľká slabosť, únava a vyčerpanosť. Čo na toto akútne zaberá je diéta, ryža, ryža, ryža a pár dní trpezlivosti. Po tom akútnom stave, aj keď sú tie najlepšie obdobia to však je o tom, že spravidla mám takmer stále veľkú únavu. Ráno vstanem, aj keď dobre spím a dostatočne dlho, tak sa cítim akoby som v noci ani nespal. Hocijaká blbosť mi priťaží a príde potom slabosť k tej únave a to sa mi zase nedá vôbec fungovať, unaví ma aj obyčajný rozhovor s človekom alebo nejaká bežná jednoduchá činnosť a potrebujem zase iba oddychovať, piť prípadne repíkový čaj so skorocelom a čakať kedy to prejde. Tie najhoršie stavy sú asi také, že má človek pocit, že zomiera, hlavne tie prvé roky boli veľmi časté a veľmi som sa vtedy toho aj bál. Všetci asi vedia aké je to, keď im zostane veľmi zle z trávenia a majú tieto podobné príznaky, tak u mňa to už je pekných pár rokov a pravidelne a zatiaľ sa mi z toho ani nedostalo dostať, len je to niekedy znesiteľnejšie a dá sa mi fungovať, aj keď tá únava tam je takmer vždy. Momentálne som však už vo fáze kedy chcem skúsiť a snažiť sa to riešiť maximálne ako sa dá, aj keď ani za ten čas doteraz som nezaháľaľ a snažil. Teraz mám však malé ani nie 2 ročné dieťa a ďalšie na ceste, mám sotva 30 rokov a chcem hlavne kvôli nim sa dať do poriadku, aby som sa im mohol venovať a nebol tak unavený a niekedy aj na pár dní vyradený zo života.
Čo sa týka tej lekárskej stránky. Posledné asi 4 roky priebežne skúšam aj „klasickú“ medicínu. Tu mi však až do minulého roka vychádzali všetky bežné testy OK a tak lekári na to kašlali, povedia, že psychika alebo funkčná porucha trávenia a vybavené. Okrem teda Cholesterolui, ten mi roky vychádza už vyšší, aj keď som nikdy nebol tučný, skôr chudý. Minulý rok som si dal komplexnejšie vyšetrenia, skutočne rozšírené testy na všetko možné, tam mi vyšiel jeden prvý krát vyššie aj jeden pečeňový test ALT S, ale iba trochu nad normou. Plus mi robili vyšetrenia aj štítnej žľazy, intolerancii na potraviny, histamín a podobne. Vyšla mi vraj slabá genetická intolerancia na laktózu (vraj nepodstatná) a u imunológa aj histamín. Imunológ mi však hneď povedal, že to môže byť iba následok iného problému, ktorým mám s trávením. Nesedelo mu aj to, že napríklad paradajky mi nerobia zle, ale práve naopak a aj v časoch kedy mi je najviac zle mi skôr pomáhajú. Dal som sa nakoniec ukecať aj na gastrofibroskopiu, všetko dopadlo OK. Robili mi potom aj v izotop centre Dynamickú cholescintigrafiu, t.j. vyšetrenie žlčníka, kde som jedol čokoládu a hodinu pozorovali žlčník. Tam mi vyšlo, že mám slabú činnosť žlčníka, žlčník takmer vôbec nereagoval na čokoládu a moja činnosť je 11%, pričom normál je nad 35 %, takže výrazne znížená činnosť. Lekár mi dal febichol, potom Rowachnol, ale ani jeden mi nereagoval a skôr som sa cítil horšie. Skúšali sme aj probiotiká, dostal som aj Vivomixx, ktorý má veľmi veľké dávky probiotík a nič. Ďalej sa to neriešilo. Stav sa nezlepšil. Asi 15 rokov mám aj vitiligo, ale až na posledné 3 roky bolo malé a nezväčšovalo sa, posledné tri roky sa každý rok zväčšuje. Vitiligo vraj súvisí so štítnou žľazou alebo trávením (imunitou) a pečeňou. Štítna žľaza je OK. Tento rok som v celku aj pribral a od nového roka pozorujem stále zvýšený krvný tlak, hlavne ten spodný je takmer stále okolo 100. Okrem toho som sa posledné mesiace začal veľmi nadmerne potiť a tak som si spravil v rámci základnej prehliadky krvný rozbor. To bolo asi 1,5 mesiaca dozadu. Tma mi vyšiel zae ten pečeňový ALT S test, teraz zase o niečo vyšší ako minule (1.53), cholesterol ako vždy, ale vyšiel mi aj nejaký výsledok S-TAG a to až trojnásobný proti norme – 4.25. A vyšla mi aj kyselina močová. Tá kyselina ma až tak netrápila, lebo som to bral, že je to z pribratia. Teraz som odvtedy schudol a vybral sa po vyše roku zase na komplexnejšie vyšetrenia. Výsledky ešte všetky nemám, ale vraj kyselina je už OK, čo som aj po schudnutí predpokladal. Mne za tie roky a hlavne poslednú dobu čo to detailne pozorujem vychádza (vlastne jedno vyšetrenie to jasne potvrdilo), že môj problém bude pečeň a žlčník. Ostatné časti tráviaceho systému vyzerajú, že fungujú tak, ako majú. Alkohol roky nepijem, cigarety nefajčím. Keď sa mi však stalo, že som si občas trochu alkoholu dal, ako nedávno na jednej udalosti ( asi 1 dcl šampanského) tak som zistil, že reagujem ako na otravu a je mi potom niekoľko dní veľmi zle. Akoby moje telo - pečeň nevedela zmetabolizovať alkohol a ten ma doslova otrávil a trvá viac dní pokiaľ sa z tela vylúči. Ako násťročný som mal obdobie kedy som telu robil zle. Veľa som pil, fajčil a podobné hlúposti a tak si myslím, že som si nejak poškodil pečeň, aj keď z tých krvných testov to až v takej miere nevyzerá. Posledné dlhé roky však nepijem, ani nefajčím. Tento rok sa však zase aj Vitiligo zhoršilo, ten tlak mávam vyšší, pečeňové testy zaše horšie a možno už pár mesiacov cítim pravidelne (asi denne) bolesť, či pichanie pod pravým rebrom. Tu píšem preto, že hľadám radu, ideálne typ na nejakého lekára, ktorého budú moje problémy zaujímať a bude ich chcieť riešiť. Môže to byť aj odborník zo zahraničia, ak to bude mať zmysel a pomôže my, tak dám do toho peniaze aj ako samoplatca. Už len, keď som si ako laik pozrel niečo po pečeni, žlčníku a ako to všetko funguje, tak tam je veľmi veľa možností čo môžem mať poškodené resp. čo mi nesprávne funguje a možno to bude fakt nejaké „hlúposť“, ktorá sa dá ľahko riešiť. Lenže na to potrebujem lekára, ktorý bude mať záujem, spraví mi špeciálne vyšetrenia (zistil som, že na tieto orgány je ich viacero), ktoré odhalia príčinu. Jednoducho hľadám odborníka, ktorý vec nebude podceňovať a bude mať záujem zdiagnostikovať problém a následne ho liečiť. Bohužiaľ som sa zatiaľ s takýmto prístupom nestretol a v tom vidím aj problém. Všetci ostatní sú asi tak zdeformovaný svojou prácou, že na pacientovi im vôbec nezáleží. Oni sú zvyknutí na umierajúcich ľudí a veľmi ťažké stavy, takže moje problémy považujú za malé. Asi chcú počkať, nech sa mi to ešte 5-10 rokov zhoršuje a potom, keď to bude vážne, tak možno to budú lepšie riešiť. Ja však takto skončiť nechcem. Čo sa týka psychiky, na ktorú to radi akože smerujú, tak v tom problém nie je. Som veselý, pozitívne naladený človek, nestresujem sa, nemám vzťahové problémy s ľuďmi. Fakt tam nič také nie je. Vopred ďakujem za všetky rady.
Sice jste napsal pomalu román, ale i tak tam podstatného materiálu je málo. Z mého pohledu na první nástřel udělat krkací test, podle všeho se prokáže těžký deficit HCl a tím pádem jedou blbě
Ďakujem za reakciu. Viem, je to ako román, ale trvá to už pár rokov a myslím si, že to časové hľadisko a vývoj je dôležité pre človeka čo sa vyzná a preto som sa rozhodol, že to rozpíšem takto. Keby napíšem iba mám tráviace problémy, je mi blbo trvá to 8 rokov a posledné výsledky sú takéto, tak neviem, či by to dostatočne objasnilo situáciu. Čo sa týka rôznych krvných testov, tak železo vyšlo OK, pred vyše rokom na gastrofibroskopii mi vyšlo všetko OK, vrátane kyseliny jej množstva, helicobaktera a všetkých tých vzoriek čo zobrali zo žalúdka. Sono orgánov od pečene až po obličky a pankreas OK. Až na tie pečeňové testy posledný rok mi to vychádza všetko OK. Hormóny štítnej žľazy OK. Viem, že ešte sa robieva nejaký hormonálny profil, to by som si chcel dať spraviť + toxikologické vyšetrenie. Mrknem sa na tie vlákna, zatiaľ ďakujem
.
Tak se na ty svoje výsledky podívejte sám a nevěřte doktorům, že co je v normě, to je O.K. - najděte si co to je homeostáze.
Tak to hodně štěstí. Než ho najdete, tak bych vám doporučil začít tím, že si u věcí, které vám testovali, kromě rozsahů normálních, sám najdete rozsahy optimální (funkční) a jak budete hledat a číst, možná začnete přicházet na to proč vám lékaři nepomohli a proč se vám špatně bude hledat lékař, který by vám pomohl.
Když už jste nakousl tu štítnou žlázu a věříte, že ji máte v normě, tak si zkuste přečíst toto: https://hypothyroidmom.com/top-5-reason ... hyroidism/
Čo sa týka rôznych krvných testov, tak železo vyšlo OK, pred vyše rokom na gastrofibroskopii mi vyšlo všetko OK, vrátane kyseliny jej množstva, helicobaktera a všetkých tých vzoriek čo zobrali zo žalúdka. Sono orgánov od pečene až po obličky a pankreas OK. Až na tie pečeňové testy posledný rok mi to vychádza všetko OK. Hormóny štítnej žľazy OK. Viem, že ešte sa robieva nejaký hormonálny profil, to by som si chcel dať spraviť + toxikologické vyšetrenie. Mrknem sa na tie vlákna, zatiaľ ďakujem
.
Když nejedou
Nemá cenu abych psal dokola to samé, otestujte a dejte vědět, podle mě musíte začít u HCl. Jinak klidně zavolejte a vysvětlím co a jak. Asi jste to podchytil včas, když máte všechny testy v pořádku a všiml si varovných příznaků, na které praktický lékař vystaví recept a sbohem a šátečku kolem se toč, než dozrajete pro krankenhaus. Zopakuji to co každému, můžete rovnat hormony, nutričně vyvažovat nebo se širokopásmově odčervit. Mám už sódu bikarbónu z lekárne tejto značky:
Tady ,ale bude třeba trochu silnější kalibr.Právě u onemocněních,kdy se klinicky nedá určit příčina ,může být problém v té magii.Nedostal jste nějakou rituální sošku nebo nemáte nějaký dovezený rituální artefakt doma?Starý nábytek,který byl svědkem zlých událostí,staré šperky obraz, apod?
Za tých pár rokov čo mám ja tieto problémy som bol u rôznych ľudí špecializujúcich sa aj na takéto veci, takže u mňa nejaké čistenie, srt, regresy a neviem čo všetko ešte som aj takéto nazvime to ezoterické skúsil nepomohlo. Dokonca som bol aj s exorcistom, ktorý je riadne vyškolený a na to pridelený Vatikánom Dokonca som bol aj s exorcistom, ktorý je riadne vyškolený a na to pridelený Vatikánom
Stáhnite si knihu -Hara-zemský střed člověka.Doporučuji přečíst celou,ale najdite si stranu 202 a přečtěte si ten příběh.Je tam i návod na velice účinnou léčbu pomocí psychic. cvičení. Zkuste a uvidíte. Tak som ten test najprv zle pochopil, zmiatlo ma to, že si mám sódu večer odmerať a dať do 200ml pohára (ja som najskôr pochopil, že do 200ml vody a ráno doliať 150 Ml. Ráno som si to však ešte čítal a všimol som si to. Takže som si dal cca 1,25ml sódy do 150 Ml vody, poriadne premiešal a vypil nalačno. Grgol som si po 1minúte a 20 sekundách a druhýkrát presne po 3 minútach. Zajtra opakujem
Ok, tak je to správně, ale to krknutí musí být jak po pivu na ex, takové ty dámské pšouky se nepočítají to jenom odejde plyn ze žaludku. Fu, no to neviem posúdiť, ale dnes som si robil test znova a grgol som po 30 sekundách, potom do minúty ešte raz slabšie a potom som asi rovnako intenzívne ako prvý krát grgol po 6 minútach. Zajtra to už asi robiť nebudem, lebo aj včera mi bolo asi z tej sódy blbo a mal som celý deň väčšiu únavu. Chuť mi nevadí, aj keď to chutí akoby som sa zahryzol do surovej ryby
To nedovedu posoudit, ale přebytek HCl je docela vzácný. Také si nedovedu představit proč by vám mohlo dělat problém to minimální množství sody, někdo ji bere vrchovaté lžičky a naprosto bez problémů. Vysvětlení je asi v tom že to málo kyseliny co tam máte ještě zneutralizuje i toto malé množství a pak už nefunguje vůbec, což by mohlo problém vyvolávat. Osobně bych za daného stavu vyzkoušel HCl dodávat a uvidíte jak se budete cítit.
Ja mám taký organizmus, že reaguje citlivo na každú blbosť. Pred pár rokmi som tiež vyskúšal túto variantu, že takmer všetci máme málo HCL a tak som užíval betain hcl, ale necítil som sa lepšie, skôr naopak. A ani si nemyslím, že môj problém je v žalúdku, mám aj lekársky potvrdené, že môj žlčník pracuje asi na tretinový výkon, tak problém vidím v pečeni a v žlčníku, ktoré som si asi v mladosti odpálil, ako násťročný som mal bujaré obdobie života.
Typickou příčinou je, že se vám tvoří kyselina (žaludeční šťáva) nekvalitní (tl. málo kyselá), takže tělo má snahu tvořit další a další, tzn. člověk má nadbytek nekvalitních žaludečních šťáv. Včasným dodáním HCl se produkce nekvalitní kyseliny zastaví, protože tělo zjistí, že má (kvalitní) kyseliny dost a ztratí potřebu produkovat další a další. Zkuste se podívat, jestli nemáte některý z těchto příznaků, v těch odkazech je dokonce mapka, kam až se mohou dostat.
Mal som obdobie kedy som zvažoval aj túto možnosť, ale nič to nepotvrdilo, ani lekárske vyšetrenia na parazity.
Ten betain hcl som užíval nejakú dobu a necítil som sa lepšie, skôr naopak a po nejakej dobe užívania mi z neho nebolo dobre. Keby mi to pomáhalo, tak sa niekam ďalej posuniem a hľadám konkrétnejšie riešenia. Lebo užívať toto aspoň z môjho pohľadu je symptomatická liečba, ktorá nerieši príčinu.
A proč by se něco mělo zjistit, myslíte si, že jsou tak blbí, aby si brali klientelu, když takhle jim po pár letech dozrajete na kudlu nebo na chemoterapii... Pálení žáhy, potíže s trávením a hemoroidy jsou úplně typické příznaky, dokonce i neobvyklé hodnoty cholesterolu a krevního tlaku. Pokud chcete vědět víc, tak si přečtěte článek Hany Bláhové Proč se nenajdou anebo si poslechněte šokující rozhovor s Johnem Virapenem, bývalým generálním ředitelem pro švédskou pobočku nadnárodní farmaceutické firmy a ještě před ním to veřejnosti objasnil Dr. Mathias Rath. Pokud se podíváte na celý farmaceutický průmysl, tak jejich jediným cílem je potlačovat symptomy, ale nechtějí léčit choroby. Pokud se podíváte na celý farmaceutický průmysl, tak jejich jediným cílem je potlačovat symptomy, ale nechtějí léčit choroby.
Alopat mrknem sa na to, ale tieto veci čo píšete viem. Za tie roky som si už všeličo študoval a poznám aj meno Bláhová. Ono zase úplne nesúhlasím s tými čo tvrdia, že za všetko môžu paraziti alebo prekyslenosť. A veľmi často už takých ľudí nachytali na tom, že si vymýšľajú. Netreba zabúdať, že síce o farmapriemysle je pravda čo píšete, ale to isté platí o väčšine liečiteľoch, dokonca tí majú ešte lepší biznis, lebo nemajú fakt, že žiadne náklady ako nejaká farmafirma čo chce vyrábať liek a musí ho neviem koľko rokov testovať a vraziť do toho milióny eur. Zmiňované miliony eur jdou do toho, aby přírodní látku, která ve své komplexnosti léčí podstatu, je totiž jedem pro původce i lékem na zánět, ve firemním oddělení nahradili patentovaným derivátem, který potlačuje pouze příznaky, např. se jedná o chemickou inhibici enzymu, jehož exprimací si napadené savčí tělo zajišťuje přiškrcení zásobování (tvorby) šmejdů, a který proto naleznete i v mateřském mléce. Takže sice Vám patáky na nějaký čas potlačí příznaky, ale původce nemoci nebo chcete-li obecně nemoc se rozšiřuje a dostává hlouběji do těla a spouští se kaskáda dalších onemocnění a nevratných poškození. Určitě bych nesrovnával meloucháře (bezdokladového instalatéra a léčitele) s organizovaným zločinem, jak jste to právě učinil.
Tak nyní je to již hodně okaté a ty podvody jsou už veřejně dost známé, tedy bude potřeba vymyslet nějakou jinou variantu jak léčit a přitom neléčit, ale zatím se evidentně moc nedaří. Spíše lidé volí alternativu a ta jde dopředu velice rychle. Hlavním důvodem je že to ve většině případů funguje, nemá to vedlejší účinky a je to levné, tedy všechny aspekty toho co medicína k ničemu nepotřebuje.
Jestliže vám nikdo není schopen pomoc,zřejmě vás něco tlačí do toho pomoc si sám .Řeknu vám můj příběh.Od 10 let jsem trpěla chladovou kopřivkou.Svědivá vyrážka,velké otoky,zarudnutí,zkrátka vypadala jsem hrozně.Protože jsem navštěvovala Silvovu metodu ,zkusila jsem se dostat do hluboké hladiny alfa a zeptala se podvědomí,proč mám tu alergii.Najednou jsem viděla jasný obraz,jak jsem jako děcko cucala rampouchy.Zřejmě jsem dostala nějakou infekci z bordelu ze střech a ta zasáhla asi
Viete poradiť čo ďalej, keď mám ten grgací test za sebou a v podstate asi ukázal prebytok HCl ? Ako nie som odborník, ale nie som si istý, či problém s pečeňou a žlčníkom súvisí s množstvom HCl. Ja vnímal ten môj problém ako kombináciu pečeň + žlčník + črevá. Pri tých črevách si, ale skôr myslím, že sú v tom nevinne a problém z nich vyplýva hlavne zo zle natrávenej a vstrebanej potreby a z množstva rôznych kyselín a enzýmov produkovaných inými tráviaci orgánmi. Aj keď je pravda, že kedykoľvek a kdekoľvek si postláčam brucho a miesta kde sú črevá a v drvivej väčšine prípadov ma to bolí alebo pichá. Aj keď to spravia doktori, ale im je jedno, že to postláčanie ma bolí alebo pichá, čo ma privádza k otázke, že načo to vôbec potom robia
Tedy pokud to správně chápu jste si po té sodě krknul v nějakém krátkém čase a tak masivně jako když dáte pivo na ex. Pokud ano tak by to přebytek byl, nebo šlo o lehké krknutí tedy v podstatě ušla bublina ze zaplynovaného žaludku a to se pochopitelně nepočítá, tam pak není nic. Pokud to krknutí bylo opakovaně sice rychlé, ale slabé nemusíte nyní řešit nic jiného než dodávat HCl a podpořit maximálně
Asi budete muset začít používat vyhledavač a číst příslušná vlákna určitě vám to nebudu sem psát znovu, tolik času nemám. Pokud si příslušné informace nechcete vyhledat pak mě můžete zavolat a mohu vám to vysvětlit. Každopádně neočekávejte že vám kdokoliv bez jasnovideckých schopností bude schopen poradit přesně to co vám zabere, stejně to budete muset zkoušet. Tak som sa momentálne rozhodol, že začnem užívať bovinné kolostrum a aloe vera s pestrecom mariánskym v kombinácii aloe vera a hroznovej šťavy.Je to rozhodne spôsob, ktorý nemôže uškodiť a mám referencie o ľudí čo majú s týmito produktmi veľmi pozitívne skúsenosti. Skúsim najskôr mesiac a potom prípadne dlhšie, že či a ako zareaguje moje telo na to. Ešte zvažujem nejakú očistu hrubého čreva, neviem či by nepomohol klistír na odstránenie starých nánosov alebo trebárs nejaké liečivo čo ma poriadne "vypucuje". Mám info od sestry, že nejaká jej kamarátka mala ísť na kolonoskopiu a pred vyšetrením sa užíva niečo asi ako preháňadlo čo tie črevá vyčistí a že jej kamarátke s jej problémami pomohlo čisto iba to, že sa pripravovala na kolonoskopiu a vyčistila si tým črevá. Střeva jsou pokryty mnohaletými usazeninami.Ty se odstraní půstem s klystýry.Doporučuje se aspoň 6 denní půst s denními klystýry.Vylučují se tmavé usazeniny.Ale jeden půst zpravidla nestačí.Ve svých 20 letech jsem dělala šanku a protože v knize nebylo vysvětleno proč se musí do hodin po ukončení jíst,tak jsem si řekla ,že s ní zahájím 6 denní půst.Naštěstí se mi nic nestalo.Divila jsem se,že ze mně stále vychází nějaké zbytky.Byly to ty usazeniny.V té době jsem byla ještě mladá a relativně zdravá a přesto tam ten bordel byl.Jenom klystýry bez hladovky dle mého názoru střevo dokonale nevyčistí,pokud se radikálně nezmění strava.
Tak tam jde většinou o fosfátové sole, což je dosti drsné projímadlo a klidně tedy můžete použít i hořké sole, což je zde mnohokrát popsáno, nebo minerální vodu s názvem Zaječická hořká. Co pomáhá nejvíce na nechutenství?
mne nejvice dobra pohoda a/nebo konopi. S tou zeměžlučí souhlasím, tak je fakt dobrá. Hlavně po tučném jídle. Dobrý den, již několik týdnů mám problém se zažíváním. Začalo to nepravidelným vyprazdňovánín a extrémním říháním.Navstivil jsem gastroenterologii -krevní testy a rentgen bez nálezu .Dostal jsem lék na předpis Omeprazol-stada. Mělo to být něco na překyselení žaludku ale stav se ještě zhoršil.Po 4 dnech užívání mě začal bolet žaludek a začal jsem mít pocity na zvracení a říhání zůstalo.A tenhle stav už trvá 2 týdny, bolest žaludku se zhoršuje při zvýšeném pohybu a po jídle. Následně jsem podstoupil vyšetření žaludku zavedením sondy a bez nálezu.Nevite prosím jak bych to mohl vyřešit ? Vůbec si nevím rady, zkoušel jsem bylinky ale nepomáhají .
Tam bývá většinou příčinou stres který zvedne kortizol a vypne HCl v žaludku. Asi bych jako první opatření vyzkoušel se něčím zklidnit, třeba bych dal schizandru čínskou, nebo CBD konopí, případně oboje najednou a na zvýšení vylučování HCl a žluče hořké byliny, například pelyněk. Pomoci by mohlo i ohřátí organizmu zvláště pokud vnímáte pocit chladu a máte studené ruce a nohy. Díky moc za rady, a nemyslíte že by mi ten omeprazol mohl poškodit nějak žaludek? protože po něm mě začal bolet ten žaludek dost a přitížilo se mi
Tak určitě vám stav nezlepšil a proč to bych asi nyní neřešil a vyzkoušel něco dalšího. Ono nakonec za pár dní se zase tolik škody napáchat nedá, nebo určitě nejde napáchat škody nevratné. Dobrý den. Trápí mě problémy se zažíváním. Hlavně nadýmání a bolavý žaludek. Jsou nějakou jednoduché tipy na doma co by to mohly spravit? co si myslíte o těchto tipech https://www.probiotikus.cz/problemy-se-zazivanim/ ? Co se tam píše tak jsem zkoušela nějaké léky z lékárny a čaje ale to mělo nulový efekt. Myslíte že by mohly pomoct bylinky nebo probiotika o kterých tam píší? nic z toho jsem zatim nezkoušela a nebrala tak by to třeba mohlo působit pozitivně. Děkuji!
Tak primárně musíte vycházet z toho z čeho ten problém máte a pokud je to ze stresu pak pochopitelně musíte řešit stres a ne aplikovat ty rady které stres neřeší. Podobné je to pochopitelně i s léky, uleví krátkodobě, ale neřeší podstatu problému tedy ho vyřešit nemohou. Klidně mě zavolejte a probereme co a jak z tohoto dotazu nevyčtu prakticky nic podstatného.
Mně jako první pomoc pomohlo vypálit žaludek mletým hřebíčkem a rozmačkaným česnekem (celý postup v knize Hladovění pro zdraví, jako 6.3.2. Krok druhý: boj s dysbakteriemií, uvádí MUDr. Vilma Partyková, kdežto na jemno nasekaný jakožto "Recept Čingischána" pro změnu vypálí červa až ve střevech), dále převařování vody ze studny a místo bílého pečiva konzumace celozrnného žitného chleba zvaného Pumpernickel, na kterém se breberky (Helicobacter a prvoci) díky antinutričním látkám evidentně tak snadno neuchytí. Dále bych problém řešil celostně, neboť například nedostatek HCl a uzemnění, výživové chyby - deficit vitamínů a minerálů a především skorbut zásadně ovlivňuje methylaci, předchozí enzymatickou redukci folátu a pteridinu vzájemně zaměnitelnými reduktázami (DHFR a QDPR) s následnou hydroxylací aminokyselin phenylalaninu, tyrosinu, tryptophanu na neurotransmitery (serotonin, dopamin) + krevní tlak (vazodilataci) a stejně tak pohlavní hormony imunitu, tedy nejenom střeva generující obranyschopnost sliznice. Hladovění pro zdraví
Uměle vyrobená probiotika nepomohou, ta laboratorně vyrobená probiotika se ve střevech vůbec neuchytí. Pomoct by mohla jedině transplantace střevní mikroflóry.
U těch neduživých kusů, které se tady na fóru schází, je předpoklad, že jim slabý žaludek umožní osídlení střev kmeny z živých jogurtů a zrajících sýrů - ideální je pravý bulharský jogurt a salašnická ovčí brynza vyrobená z nepasterizovaného mléka, nehledě na zdravotní prospěšnost syrovátky ze sedlého mléka. Paní by na vředy a zánět žaludku také pomohly k žaludeční sliznici přilnavé mléčné výrobky, například smetana či neslazené kondenzované mléko do čaje Earl Grey, nahrazení majonézy zakysanou smetanou a čerstvé sýry coby zdroje mléčných bílkovin (tvaroh, cottage, termizovaný, atd.).
U těch neduživých kusů, které se tady na fóru schází, je předpoklad, že jim slabý žaludek umožní osídlení střev kmeny z živých jogurtů a zrajících sýrů - ideální je pravý bulharský jogurt a salašnická ovčí brynza vyrobená z nepasterizovaného mléka, nehledě na zdravotní prospěšnost syrovátky ze sedlého mléka. Paní by na vředy a zánět žaludku také pomohly k žaludeční sliznici přilnavé mléčné výrobky, například smetana či neslazené kondenzované mléko do čaje Earl Grey, nahrazení majonézy zakysanou smetanou a čerstvé sýry coby zdroje mléčných bílkovin (tvaroh, cottage, termizovaný, atd.). A co jestli má paní laktózovu intoleranci nebo netráví kasein? Živá kultúra v kefírových zrnách bude vďačná za každú laktózu a bielkoviny pani naštiepi.
U těch neduživých kusů, které se tady na fóru schází, je předpoklad, že jim slabý žaludek umožní osídlení střev kmeny z živých jogurtů a zrajících sýrů - ideální je pravý bulharský jogurt a salašnická ovčí brynza vyrobená z nepasterizovaného mléka, nehledě na zdravotní prospěšnost syrovátky ze sedlého mléka. Paní by na vředy a zánět žaludku také pomohly k žaludeční sliznici přilnavé mléčné výrobky, například smetana či neslazené kondenzované mléko do čaje Earl Grey, nahrazení majonézy zakysanou smetanou a čerstvé sýry coby zdroje mléčných bílkovin (tvaroh, cottage, termizovaný, atd.). A co jestli má paní laktózovu intoleranci nebo netráví kasein? Pokud máte řídkou stolici a průjmy, tak to rozhodně řešte, ale paní si na nic takového zatím nestěžovala a i tak bych nejprve řešil štítnou žlázu, nadledvinky (imunitu) a eradikaci breberek, nemusíte sloužit kultu předražené potravinářské produkce zaměřené na schválně neléčené (rádoby exkluzivní) mrzáčky. S těmi mléčnými produkty - na prospěšnosti mléčného tuku a bílkovin na vředy a zánět žaludku způsobených Helicobacterem trvám, je na to dostatek vědeckých důkazů. Musím se přiznat, že na mě jako jed působí pouze jeden druh hub, a to bedly, bez nich se ovšem obejdu, aniž bych nějak výživově strádal.
Problém s kaseinem se neprojevuje průjmem.
Reakce na Daryl: Za ty co jsme byli kojeni, vyrostli na skleničkových jogurtech a vanilkovém pribiňáku, potažmo borůvkové kahudě , jahodách se šlehačkou, malinovém mléčném koktejlu a dodnes z toho těžíme, říkám, pokud máte najednou problém s trávením mléčných bílkovin, tak si ho vyřešte, byla by škoda přijít o jejich léčivý účinek na lidský organismus. Někteří lidé místo toho, aby si dali dohromady špatný splávek, tak se stávají falešnými proroky všelijakých zákazů a omezení, čímž prohlubují podvýživu nejenom svou, ale i svých následovníků a tudy podle mě cesta (umělou výživou, náhražkami a ještě více zpracovanými potravinami) ke zdraví nevede, ledatak do Velkého resetu Klause Schwaba, kde vládnou bankovní domy a farmakomafie. Alopate, on existuje způsob, jak vyléčit laktózovou intoleranci nebo problém s kaseinem? Ničím takovým jsem nikdy netrpěl, proč se ptáš, nepřežil jsi snad kojení a prospíval pouze na amarounech? Nic takového jako umělá výživa, náhražky a vysoce zpracované potraviny tehdy ještě nebyly? V tom případě očekávám, že nám bezplatně předáš své zkušenosti, jak ses vrátil do původního, k základním potravinám tolerantního, stavu, který by se dal nazvat evoluční výbavou a podělíš se jako já s eradikací breberek způsobujících nadýmání a bolesti žaludku a trápících polovinu lidstva. Na nějakou idiopatickou autoimunitu a zánět fakt nevěřím, to je tady o mě dostatečně známo. Nechápu lidi, co drží basu se systémem, který pro jejich blízké nedoveze ani levné generické léky, protože by to ohrozilo příjmy z chemoterapií, takhle se utrpení nemocných a komíny krematorií nezastaví. Nitazoxanide Is Efficacious in the Treatment of Small Intestinal Bacterial Overgrowth
Povedal, že nemám v sebe nič čo by on ako exorcista mohol riešiť, či vyháňať ![]()
Povedal, že nemám v sebe nič čo by on ako exorcista mohol riešiť, či vyháňať ![]()
![]()
![]()
. Je možné, že mám tej kyseliny viac, pretože ma bolí hrdlo už vyše mesiaca a stery nič nenašli. A ja cítim taký pálivý pocit na hrudi až po hrdlo.
. Je možné, že mám tej kyseliny viac, pretože ma bolí hrdlo už vyše mesiaca a stery nič nenašli. A ja cítim taký pálivý pocit na hrudi až po hrdlo.
Když dodám betainu HCl o jednu tabletku víc, než bylo vhodné, tak výsledkem není normální pálení žáhy, ale pocit tepla až horka v žaludku a až následně když tak přijde náznak pálení žáhy.
https://alfa-samuel.webnode.cz/news/vermox/
https://justinhealth.com/symptoms-of-a-parasite-infection/
https://organicallergyrelief.com/ascaris-roundworm-parasite-treatment/
https://organicallergyrelief.com/rope-worm-treatment-parasite/
https://alfa-samuel.webnode.cz/news/vermox/
https://justinhealth.com/symptoms-of-a-parasite-infection/
https://organicallergyrelief.com/ascaris-roundworm-parasite-treatment/
https://organicallergyrelief.com/rope-worm-treatment-parasite/
Když dodám betainu HCl o jednu tabletku víc, než bylo vhodné, tak výsledkem není normální pálení žáhy, ale pocit tepla až horka v žaludku a až následně když tak přijde náznak pálení žáhy.
http://svobodnenoviny.eu/exkluzivni-a-sokujici-rozhovor-s-byvalym-reditelem-farmaceuticke-firmy-o-tomjak-se-chovaji-k-lidem/
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/211411010100304/obsah/149729-nezadouci-ucinky-leku
http://svobodnenoviny.eu/exkluzivni-a-sokujici-rozhovor-s-byvalym-reditelem-farmaceuticke-firmy-o-tomjak-se-chovaji-k-lidem/
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/211411010100304/obsah/149729-nezadouci-ucinky-leku
. V poslednej dobe sa mi už asi 2-3 otočili také tie asi najhoršie stavy a už ma to fakt nebaví a chcem to riešiť. Viete poradiť kde a prípadne ako začať, aby som zase nepojedal len zbytočnosti, ktoré mi nakoniec môžu viac ublížiť ako pomôcť. Ďakujem.
. V poslednej dobe sa mi už asi 2-3 otočili také tie asi najhoršie stavy a už ma to fakt nebaví a chcem to riešiť. Viete poradiť kde a prípadne ako začať, aby som zase nepojedal len zbytočnosti, ktoré mi nakoniec môžu viac ublížiť ako pomôcť. Ďakujem.
Moc děkuji.
Moc děkuji.
dobre funguji take horke byliny - pelynek, zemezluc.
nicmene systemove odstranit problem proc nechutenstvi nastava, coz se muze resit ruznym zpusobem...
https://apache2.pum.edu.pl/~fasting/Partykova---Hladoveni-pro-zdravi_1998.pdf
https://journals.lww.com/ajg/Fulltext/2012/10001/Nitazoxanide_Is_Efficacious_in_the_Treatment_of.290.aspx