Dobrý den, asi před měsícem jsem si dal malinký kousek syrového zázvoru, přibližně 5 minut poté mi otekly uzliny v předu na krku (přímo nad hrtanem - jedna větší na pravé straně a dvě menší na levé). První týden jsem si myslel, že mám odřený krk, ale pak jsem si je nahmatal. Nevíte, co bych měl dělat? Vůbec se to nezlepšuje a hlavně nemůžu polykat a občas kvůli tomu ani spát. Mám pocit, že nic nepomáhá a děsí mě to.
O takové podivné a tak dlouho přetrvávající reakci na kousek zázvoru jsem nikdy neslyšel a spíše bych se přikláněl k názoru že ten problém s tím vůbec nesouvisí. Vyzkoušel bych obklad ricinovým olejem ideálně nechat celou noc v obkladu a uvidíte zda si problém sedne. Každopádně bych problém hledal spíše v zahleněném organizmu než v tom zázvoru, ten mohl fungovat pouze jako pocitový spouštěč a ten stav tam mohl být již dávno před tím aniž by jste ho pocitově vnímal.
Tak ako pise pan Jarda. So zazvorom to asi nema nic spolocne. Dlho nemiznuce zvacsene LU mozu znamenat aj vaznejsie onemocnenie. V zasade ak su LU bolestive na dotyk, jedna sa o nejaky zapal, co nemusi byt nic vazne. Ak su tuhe jak guma, nebolia a su akoby prilepene a neda sa s nimi hybat, moze sa jednat o zavaznejsie onemocnenie.
Okrem toho podla umiestnenia, tak ako to popisujete, nemusi sa jednat o LU, ale o slinne zlazy.
Ak to nezmizne behom par dni, treba sa objednat na vysetrenie. To vsak v dnesnych koronacasoch nemusi byt jednoduche.
Drzim palce.