Všimla jsem si, že spoustu lidí zde včerně mě má problém se zimomřivostí. Obecně se říká, že bývá způsobena špatnou činností štítné žlázy, ale pokud beru hormony a krevní testy mám v normě, tak by to mělo být v pořádku. Jím spousty zahřívacích potravin jako např. zázvor, chilli... Krevní oběh mám v pořádku, pravidelně sportuju. Dříve jsem bývala docela otužilá. Jeden příspěvek zde na fóru mě inspiroval k nápadu, jestli to může být způsobené kvasinkou. Co myslíte Jardo?
Jedna z variant to také může být, ale ono půjde spíše o kombinaci vícero faktorů. Jednak kvasinka, která vyžere minerální látky a stopové prvky, čímž se poškodí dobrá funkce žláz a pak vysadí trojitý ohřívač. Čili kvasinka asi jako příčina a ostatní jako důsledek, ale je to pouze teorie, nikdy jsem tento problém detailně nezkoumal.
Souvislost s prerustanim kvasinek sem na sobe nejakou tez vysledoval. POkud neco zpomaluje metabolismus a zpusobuje unavu je dost mozne ze to oslabuje i termoregulaci. navic z mych osobnich zkusenosti vim ze dost hraje roli vic nez tuny zazvoru a chilli vyvazeny prijem zivocisnych tuku a bilkovin, teple obedy a vecere. nejvetsi zimomrivosti sem trpel kdyz sem prijel aklimatizovany z teplych kraju do zimnich kraju, vysvetluji si to pomalym metabolismem a malou vrstvou podkozniho tuku, jako tez podvyzivenosti, tehda sem mel 5 kg pod normal. takze moje rada zni pridat mineraly a postupnym rannim otuzovanim se dopracovat k pravidelnemu otuzovani alespon krku a zatylku (nejlepe celeho tela) ledovou vodou, nechodit vsude v rolaku s salou a nabalenej jak pumpa. otuzovanim se zrychli metabolismus a zvysi chut k jidlu. mam vyzkouseno, ze chut k jidlu stimuluje i sluneni, v zime pouzivam domaci horske slunce.
Chuť k jídlu mám víc než dobrou
ať už jsem jedla dříve pizzu nebo teď zeleninu. Celý život mám váhu v normálu. Ráno se myju obličej ledovou vodou, večer se sprchuju studenou (kromě zimy).
Nejhůř snáším taky ty změny teplot. Když se ochladí, jak v létě, tak v zimě, tak je mi z toho skoro špatně, ale za pár dnů se srovnám. Nicméně celou zimu protrpím a jak je pod nulou, tak mi tělo celkově špatně funguje.
Pokud nahodíte trojitý ohřívač, tak zase bude vše, jak má být.
Je prosím kromě zde popisovaných postupů pro správnou funkci žláž ještě něco dalšího, co bych pro to mohla udělat?
Netuším, co všechno jste četla, ale začíná se od štítné žlázy, jde se přes nadledvinky a postupně se musí rozchodit vše, co je v těle. Hlavní je správné pH, dostatečná mineralizace a celková pohoda, bez toho nikdy žlázy správně fungovat nemohou.
Pokud to správně chápu tak pro nahození ohřívače je primární štítná žláza...?
Snažím se poprat s jódem a po cca 3 měsících jsem na dávce 55+55 kapek (ráno/večer). Skrvna na zápěstí už drží i >8h ale teploty jsou pořád kolem 36,3 a nejvyšší tak 37 max což v průměru těch 36,6 nedá ani omylem. Pořád je mi kosa ikdyž už ne taková a evidentně je to "rodinné dědictví". Je bezpečné dávkovat pořád dál dokud se nestabilizuje i ta teplota anebo je zrada ještě v něčem jiném? Každý týden přidávám +5 kapek a beru pak celý týden tuto dávku. Příští budu brát 60 ráno a 60 večer. K tomu samozřejmě 6+6 tablet selenu. Pak mám po 3 týdnech jednotýdenní pauzu, tak mě zajímá jestli nepořešit i něco dalšího? Doufám, že to mezitím se mnou nesekne
Jsou tyto dávky ještě normální nebo už je to i dost?
Dobrý večer, mohl by mi někdo prosím objasnit co je trojitý ohřívač? Díky
Ta řídí všechny žlázy, čili ano. Pokud vám skvrna drží přes 8 hodin a teplota v ústech těsně po probuzení je 36,6 a vyšší, tak již není vhodné jód suplementovat. Ještě by to tělo patrně chvilku bralo, ale jak začnete mít třeba řidší stolici, nebo nějaké arytmie, tak ihned přestat dodávat. Větší blbost děláte u toho selenu a tam se přes 600 mcg nechodí při jakékoliv dávce jódu, protože ten je pak velice toxický a určitě to snižte maximálně na těch 600 mcg. Nastudujte si i nadledvinky a vyzkoušejte je trochu podpořit, ty dávky jsou již dost vysoké, ale asi se dají vydržet, slyšel jsem i o větších.
Zde jsem vám zkopíroval, co to je trojitý ohřívač, ale na netu je těch informací docela dost. Co je trojitý zářič?
Pod pojmeme trojitý zářič si tradiční čínská medicína představuje trojité řídící centrum organismu, které je zodpovědné za správné a volné proudění životodárné energie čchi. Je to spíše abstraktní označení, nežli nějaký konkrétní orgán. Přesto se však dá říci, že pod pojmem „horní zářič“ se rozumí funkce orgánů umístěných v hrudi (tj. plíce a srdce), pod pojmeme „střední zářič“ se chápe funkce orgánů v dutině břišní (tj. slezina-slinivka a žaludek) a pod pojmem „spodní,dolní zářič“ se rozumí funkce orgánů umístěných v břiše a podbřišku (tj. ledviny a močový měchýř). Jak vidíme, trojitý zářič tedy ovlivňuje svým způsobem funkce všech orgánů v těle. Moderní medicínské vysvětlení trojitého zářiče někdy přirovnává jeho funkci k jakémusi „hormonálnímu regulátoru“ organismu. Poruchy v oblasti trojitého zářiče mají různé projevy, protože, jak vidíme, trojitý zářič ovlivňuje mnoho orgánových funkcí. Nejčastěji se poruchy v okruhu trojitého zářiče projeví jako „zahrazení,blok“ energie čchi, kdy vznikají bolesti, křeče břicha a hrudi, poruchy trávení a močení, psychické potíže a mnoho dalších příznaků.
Měl jsem za to, že u 36,6 jde o průměrnou denní a nikoliv hned ráno po probuzení. Tu mívám nejčastěji 36,3. S tím selenem jsem to asi zazdil nebo přehlédl takže to stahnu na 3+3 tablety max. a 30+30 kapek. Budu pozorovat co a jak. Pokud už nemizí skvrna tak jsem minimálně v půli cesty...
Díky za objasnění Jardo, zajímám se teď nově o ajurvédu a čínskou medicínu, je tam hodně podobného co doporučujete i Vy. Ohřívač mi tedy evidentně nefunguje. ![]()
To tomu stále nerozumíte, teplota pouze ranní ihned po probuzení dříve, než vylezete z postele, čili ještě v leže. Dále se bere deset kapek jódu na 100 mcg selenu, ale pouze do 600 mcg selenu, pak se zvyšuje pouze jód, klidně i na 100 kapek, ale selen zůstává na těch 600 mcg.
Selen chápu, jen jsem ten limit toxicity zazdil. Ještě že jsem to do sebe necpal furt. I tak jsem bral nadlimit asi měsíc ![]()
U teploty jsem myslel, že je lepší dělat ten denní průměr, ale pokud je (jak je tu i někde psáno) dostatečně vypovídající už ta ranní teplota >36,6 tak to budu měřit jen ráno a šmitec. Díky
Pokud jste měl velký deficit, tak se nic neděje a tělo si to jak vidíte vezme, jiná věc by byla, pokud by jste ho měl dost. To není teplota dostatečně vypovídající, ale jediná vypovídající, ta teplota v průběhu dne se již stále mnění, proto se to měří ještě v posteli.
Dobrý deň od malička som bol vždy v tom, že mlieko je zdravé pil som ho. Ak som uvidel vaše stránky a aký humus je mlieko tak to bola hneď prvá potravina čo som úplne vylúčil. Už ho nepijem vyše 2-3 mesiace a behá mi po rozume, že či dôsledkom toho pitia mlieka mám zimné ruky? Napadlo ma to, že to bude vápennými usadeninami z mlieka keďže vždy som pil len pasterizované. Niekedy mi to nevadilo a považoval som to za normálne ale teraz by som rád niečo s tým robil. V zime ich mám niekedy až také fialové. Mám problém od narodenia s chlopňou takže aj tým to môže byť.
Je to klidně možné, také není nejmenší problém nasadit hořčík ve velkých dávkách a uvidíte jak se tělo budce chovat.
Na zimomřivost gingko(nejlevněji vyjde pomleté najemno na mixeru...z velkých kousků listu od Grešíka nebo i z lékárny),sklenka suchého červeného vína(nebo v něm vylouhovat některé bylinky...např.rozmarýn...-případně ve slivovici...),
dále zázvor(nejlépe čerstvý- 1kolečko před každým jídlem), 20minut na rotopedu nebo lépe 1hod.rychlé chůze, nebo v nejhorším aspoň několikrát vyběhnout schody nahoru a dolu...
, nastudovat si potraviny které jsou jin a které jang....
Nyní jsem nanosil celkem dost 25 kilogramových pytlů po schodech na půdu a musím prohlásit naprosto zodpovědně, že zimomřivost se opravdu nekoná a to je zde momentálně pěkných -10°C, čili asi cpát toho do sebe co nejméně a zlepšit pohybem spalování.
Já zas teď přišel z 1,5h procházky na mrazivém sluníčku... ![]()
A přestože jsem vycházel zimomřivý(mám dnes půst), tak sem se vrátil nabitý energií a zahřátý... ![]()
Já zas teď přišel z 1,5h procházky na mrazivém sluníčku... ![]()
A přestože jsem vycházel zimomřivý(mám dnes půst), tak sem se vrátil nabitý energií a zahřátý... ![]()
Jj, tohle funguje normálně. Ale když kotel špatně topí, tak můžete dělat cokoliv a není to nic platné.
Chodím ven běhat i v mrazu. Prvních 20 minut je mi pořád zima. Pak se zahřeje tělo, ale dlaně mám pořád zkřehlé i v tlustých rukavicích. A když v práci chodím pěšky do schodů, tak je mi zima a navíc jsem k tomu ještě unavená.
Vyzkoušejte si nastudovat chrom a vanad, případně vitamíny skupiny B, které se starají o lipidy a cukry.
Ještě k tomu dávkování. Když se teplota nezvedá, je dobré s jódem stále stoupat nebo je rozumnější pravidelná konstantní dávka např. ve formě malé "štamprle" denně ikdyž to zabere delší dobu, než se deficit srovná?
Dobré je současně si testovat tak jednou týdně i stav skvrny na zápěstí a pokud do 8 hodin zmizí, tak stále dodávat. Osobně bych vystoupal maximálně na 100 kapek a tam setrval potřebnou dobu na srovnání deficitu.
Jojo, skvrnu testuju 1x/týden, teplotu téměř denně. Byl jsem na 55+55 kapkách (ráno/večer) a to už mi přišlo dost. Teď mám jako míru polovinu štamprle (nechce se mi pořád šaškovat s kapátkem než nakapu 40 metrických kapek) a dávám ji ráno+večer. Už tak cítím škrabání v krku když to do sebe kopnu...
Sice nechápu tu míru „polovinu štamprle“, ale snad to děláte dobře.
Mám na štamprli rysku, která odpovídá přesně 40 kapkám protože jsem líný pořád "kapátkovat" ![]()
Tak to pak ano.
Zimomřivost . . .tak s tímhle mám už asi 3 roky trápení . . .Nejsem schopná se zahřát,můžu mít sibiřky a nohy mám doslova ledové,to samé ruce v rukavicích . . .Večer se zapelíškuju a velice nepomáhá ani el. dečka . . .V místnosti 25C a já mám doslova nohy,ruce,nos jako led
. Jednu dobu když jsem měla s partnerem problémy a byla jsem vystresovaná už jen z jeho přítomnosti,tak jsem se zimou doslova klepávala jako osika a nebo to byly spíše už nervy . . .
Co je prosím,nejúčinější pro nastartování zahřátí??
Na tohle pomůže jen si jít zaběhat a nebo horká vana.
Srovnání štítné žlázy a nadledvinek. Na rozházené nervy kvantum hořčíku a měla by jste začít normálně fungovat.
Jak dlouho ten proces rovnání může trvat? Už co nevidět pohlédnu litrovce lugolu na dno a občas mám ruce jako led. SP jím denně. Teplota pod jazykem max. 36,3 a skvrna přes 8h nevydrží. Zkusit vyšší dávky lugolu nebo může být zakopaný pes ještě jinde? Doufám, že mi případné problémy naznačí vlasová analýza na kterou se chystám...
Zdravím pana Jardu a vás všechny, jsem hodně zimohřivá na ruce a nohy,ale jak jsem provedla šanku, tak jsem musela spát s nohama nepřikrytými jak mi bylo teplo. Myslím si, že to způsobilo to,že jsem byla zanesená candidou a jin.
(dělala před tím klystýry s urinou +MMS) a ta šanka to spláchla- nebo šly ze mne jak žaludek tak střeva- bílé cucky a asi i jiné. Hezký den.
Tak může tam být i jiný problém, ale stejně toto je základ a bez srovnání toho jódu se z místa patrně nehnete. Délka rovnání deficitu záleží na denní dávce a o té se nezmiňujete.
Vyčištění střeva pomůže opravdu hodně, ale stav jódu určitě nesrovná.
Psal jsem mi tu že strop je 100 kapek a já beru 40 metrických kapek ráno a 40 večer (onu štamprli). Jen mě zajímalo jak dlouho může rovnání trvat? Asi už si pomalu objednám další lahvinku lugolu z jižních svahů ![]()
No, dávka je to opravdu bohatýrská, čili máte asi velice malou schopnost ho přijímat, ale rozumný důvod mě nenapadá. Za těchto podmínek se doba rovnání stavu odhadnout nedá a nepokusím se o to ani orientačně, protože při této dávce by měl celkem bohatě stačit měsíc, až dva.
Mě napadlo to skusit oroštovat pořádně na 60+60 třeba, prostě dokud teplota znatelně nevyletí nebo to se mnou nešlahne. Začínal jsem na 5+5 tuším a pomalu stoupal, ale na těch 40+40 jsem už minimálně 1-2 měsíce takže se dá dopočíst, že celkem lugoluju dlouhé měsíce. Sice mi teď uplná kosa není, ale v zimě to efekt nemělo téměř vůbec, to mi byla klemra furt. Ono na to má vliv i to, že sedím většinu dne u PC, ale podle mě pokud vše funguje jak má, tak by mi kosa být neměla ani tak. Na vařácké/masité stravě to s tím prohřátím taky nebylo buhvíco, ale na silně převažující vita stravě mám občas ruce/nohy jako kostky ledu. Jediné co opravdu pomáhá je sport a nárazově chlast. Koupil jsem si chilli tak je budu pokusně chroustat. Zřejmě to ale bude mít souvislost i s jinými nabouranými pochody, které mi snad naznačí analýza z vlasatic...
To už je opravdu dlouho a hodně velká dávka, ale asi si to tělo opravdu nebere. Ještě by možná bez té analýzy šlo vyzkoušet srovnání nadledvinek, což jsem zde popisoval a pokud máte okolo očí takové permanentní stíny, tak by to mohlo zabrat.
Tak ty kruhy po kukadly mám trvale, ale myslel jsem že se to rovná současně se štítnou žlázou, respektive jedno po druhém. To co píšete je toto?
"Lékořice se užívá 8 týdnů a pak je pauza, ale vitamíny se užívají stále a není vhodné je kupovat jinde než v USA kvůli vysoké ceně. Užívá se dvakrát, až třikrát denně kávová lžička lékořice, ale pozor dost zvedá tlak a k tomu 1000 mg vitamínu B5 denně ve dvou dávkách a 50-100 mg denně vitamín u B1 jednorázově. Celkově se to bere do srovnání stavu a délku užívání tedy nejde přesně odhadnout."
Ano, to je ono a není důvod to nevyzkoušet, maximálně se vám zvedne tlak a to také dost zahřívá.
Teď jsem, si dal onu 40kovou štampli lugolu a musím říct, že to v krku vždy cítím, ale nejde mi do hlavy proč to nemá patřičný efekt. No zkusím pořešit ty nadledvinky...