Nákup první.
Objednáno 27.6. .
Dodáno dnes (4 týdny) ČP jako doporučený balíček (BA).
Celkem 533Kč (29,65$).
Clo + DPH neplaceno.
1x Olympian Labs Inc., Vanadyl Sulfate, 100 Capsules(OLY-00091) ..... 8.41$
(1 kapsle 20mg Vanadyl Sulfátu)
1x Now Foods, Single "0" Gelatin Caps, 1000 Empty Capsules(NOW-05150) ..... 8.28$
1x Doctor's Best, Best MSM Powder, 250 g(DRB-00076) ..... 8.96$
(chutná jako soda + slabá hořká chuť jako hořec)
Poštovné 4$ ![]()
http://www.iherb.com/info/shipping/International
USPS International Airmail 4-6$, max. 4lbs(1814g), nákup <80$.
(No tracking)
(Evropa 1-4 týdny)
P.S. !!! 2.8. hrozí USA bankrot !!!
| Přílohy: |
![]() Iherb.jpg [ 99.34 KiB | Zobrazeno 54610 krát ] |
Dik za tip. Objenal jsem si http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-MS ... s/344?at=0 ![]()
Celkem 533Kč (29,65$).
Clo + DPH neplaceno.
1x Olympian Labs Inc., Vanadyl Sulfate, 100 Capsules(OLY-00091) ..... 8.41$
(1 kapsle 20mg Vanadyl Sulfátu)
1x Now Foods, Single "0" Gelatin Caps, 1000 Empty Capsules(NOW-05150) ..... 8.28$
1x Doctor's Best, Best MSM Powder, 250 g(DRB-00076) ..... 8.96$
(chutná jako soda + slabá hořká chuť jako hořec)
Poštovné 4$ ![]()
http://www.iherb.com/info/shipping/International
USPS International Airmail 4-6$, max. 4lbs(1814g), nákup <80$.
(No tracking)
(Evropa 1-4 týdny)
P.S. !!! 2.8. hrozí USA bankrot !!!
To se vám celkem povedlo, ale třeba moje známá si u stejné firmy objednala vitamín D3 ve velkém balení a takové průtahy u místních orgánů opravdu nečekala, je evidentní, že se zde všemožně snaží naši farmaceuti dovozy omezit.
iHerb.com odporúčam - tiež som tam nakúpil cca 4x, vždy bolo všetko v poriadku,
na SK to dorazilo za 7 až 10 dní
ak by niekto chcel ušetriť na prvom nákupe 5$ - zadajte kód UWO800
Ten kód je "multifunkční" pro každého kdo kupuje poprvé nebo pouze jednorázový a pak ztrácí platnost? Za co ti ho dali? Nebo je to nějaký referral program?
Uvažuju, že to s iHerbem alespoň zkusím, ale musím ještě ošéfovat PayPal - nejlépe převodem z banky protože se mi nechce PayPal dobíjet se zatím bloknuté karty nebo vyřizovat virtuální.
To Host:
Ten kód má neomezenou platnost a je pro neomezený počet prvokupujících.
Můj je ALU632
. Dostane ho každý po založení účtu.
Tak pokud bych dostal svůj kód použiju svůj (pokud není určený jen pro druhé abych je tak přitáhl do iHerbu). Aha
Už jsem si toho všiml:
They Save $5 -- You Earn 4%!
- First time customers who shop at iHerb.com and enter your email address or your 6 digit coupon code during checkout will receive an instant $5.00 off their first order.*
- And you'll be rewarded 4% commission on the subtotal of both their initial order and any additional orders they place over the next 365 days.
Jinak pokud bych šel přes limit a měl zaplatil i DPH tak mi na něj přijde šek z pošty nebo jak to probíhá?
To Host:
Svůj kód použít pro sebe nemůžete.
Při platbě DPH/CLA bude k balíku přiložená složenka, kterou před vydaní balíku poštou zaplatíte.
Jo, už jsem to pochopil, klasika referral program. Použiju např. tvůj kód, mě dají 5$ slevu na první nákup a tobě 4% z mých dvou nákupů za to, žes mě přivedl...
Ake sposoby platby sa daju pouzit? Da sa aj inak, ako kreditnou kartou? Pri platbe (cez DHL) je ako step 3 uvedena platba kreditkou a vyzera, ze sa tam nedaju vyberat ine moznosti.
Přišel vám nějaký potvrzovací mail vaší objednávky? Já jsem objednal a na mé stránce u objednávky je shipped out což beru jako odesláno.Doufám že se nepletu.Děkuju za radu.
To mila001:
Mě dva.
1. Co jsem objednal.
2. Změna statusu na Shipped Out (odesláno).
![]() Shipped Out.jpg [ 18.05 KiB | Zobrazeno 54252 krát ] |
Přesně tuhle tabulku mám i já na jejich stránkách ale mail mi neposlali.Jinak děkuju.
Zdravím, potvrzuji pozitivní zkušenost s iherb.com.
Objednal jsem 5.9. – 1. nákup, použil Jeníkův kód = sleva 5$, poštovné 4$, celkem za 27$ = bez cla+DPH. Doručeno 13.10.
Např. Healthy Origins, Seleno Excell, Selenium, 200 mcg, 180 Tablets za 4,69$. Výhodné pro všechny, kteří do sebe kapou lugol a k tomu musí dodávat selen.
Pokud objednáváte poprvé, můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce.
Nákup druhý.
8.11. objednáno.
9.11. celnice LA
18.11. celnice Ruzyně
22.11. lístek od ČP + vyzvednuto
Dodáno za 14dní.
(DHL Global)
![]() Digest Platinum.jpg [ 127.91 KiB | Zobrazeno 53967 krát ] |
Realizováno 7 objednávek. V ideálním případě doručeno za 10 dní, v počátcích asi 5 týdnů. 1 zásilka se ztratila - řešit s ČP bezvýznamné, nikde obyč. zásilku neevidují. Někdy to jde přes Phu někdy přes Brno. Na krabici není napsáno poštovné (4$), jen celková cena zboží, takže ikdyž kurz $ stoupá( ze 17 na 20) a objednávám pořád za 25-26$ + 4$, celníci to zatím pouštějí, ačkoli to 22 Euro už přesahuje.
13.12. objednáno
14.12. celnice LA
12.01. celnice Brno
16.01. k vyzvednutí pošta Praha
Dodáno za 34dní.
(DHL Global)
Zboží:
NOW-01417 Chromemate 200mcg 180 Caps
NOW-02938 Betain HCl 648mg 120 Caps.
NOW-01486 Selenium Yeast Free 200mcg 180Vcaps.
Celkem s dopravou $31.97 .
![]() Betain HCl.jpg [ 64.83 KiB | Zobrazeno 21416 krát ] |
Oprava - 100% úspěšnost doručení. Moje 2. objednávka expedovaná z Iherb.com 14.10.2011 dorazila dnes 2.2.2012 úspěšně za pěkných 111 dní - čest a sláva ČPoště.
Jinak na Iherb lze ke každé objednávce zvolit i 1 produkt zadarmo, teď např. mají mimo jiné: Ubiquinol, 100 mg, 7 Softgels (běžná cena 4,95 $)...
Objednal jsem nyní mimo jiné na vyzkoušení NuNaturals, NuStevia White Stevia Powder, 12 oz (340 g) za 13,97 $.
Pokud objednáváte poprvé , můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce.
Jinak na Iherb lze ke každé objednávce zvolit i 1 produkt zadarmo, teď např. mají mimo jiné: Ubiquinol, 100 mg, 7 Softgels (běžná cena 4,95 $)...
Objednal jsem nyní mimo jiné na vyzkoušení NuNaturals, NuStevia White Stevia Powder, 12 oz (340 g) za 13,97 $.
Pokud objednáváte poprvé , můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce.
Česká pošta ve své monopolní péči o klienta zraje jako dobré víno, nicméně ta vaše zkušenost je opravdu obdivuhodná, mají se opravdu čím chlubit, hlavně by mě zajímalo, kde platí ta blbost co mají na dveřích každého auta "Dnes podáte, zítra dodáme" no není to k smíchu, nebo spíše k pláči.
Iherb - osobní zkušenosti - objednáváme přes dva roky, jediné co nás dokáže rozhodit je český byrokratismus. Vřele doporučuji ženám progesteronový krém, tady v podstatě nesehnatelný, nebo sehnatelný, ale s parafínem nebo alespoň parabeny, pokud mají problémy s PMS nebo jsou před menopauzou, jakož i těm, které trápí dominance estrogenu. Potravinové doplňky a "jídlo", kde patří i koření, henna na vlasy a další radosti, které těžko koupíte tady, tam seženene bezpečně a za příjemnou cenu. Akorát ta cena za poštu, když je toho více nebo pak ten přístup pošty nebo celnice.
...akorát, někdy oblíbené položky prostě přestanou dodávat, což naštve, třeba čisté trávicí enzymy z červené řepy ve vegi kapslích, bez plnidel, stearátů atp ... http://www.iherb.com/Quantum-Nutrition- ... 23336?at=0
iHerb.com je opravdu jedna z nejkvalitnejsich US spolecnosti co se tyce prodeje mnozstvi potravinovych doplnku. Jeji arzenal vsak obcas postrada opravdu spickove produkty, ktere se musi shanet jinou cestou. Vlastne v cechach jiz pro sebe, ostatni a pacienty hooodne dlouho neobjednavam zadne doplnky. Pouze OO-KH je vyjimkou.
Nicmene od teto spolecnosti jsem jiz za ta leta objednal za sta tisisce a vzdy s maximalni spokojenosti. O CLO a DPH se mi postara DHL nikoliv Ceska Posta. Dodani je cca do 3 dnu. International Air Mail nepouzivam.
Kdyby chtel nekdo vyuzit muj referencni, neomezeny 100Kc ci (200Kc pri objednavce nad 40$) slevovy kod, tak je zde : JIR272
Sroll
Objednaval niekto cez international mail na slovensko, nad hodnotu 22 eur?
Je rovno na baliku uvedena faktura, alebo je vnutri? Zastavi sa to na poste a colnici potrebuju poslat nejaku fakturu?
Moja najdrahšia objednávka bola $34,59 (v tom čase 25,85 €) a neplatil som nič navyše. Z mojich štyroch objednávok boli tri nad 22 € a ani pri nich som nič neplatil. Na niektorých bola prispinkovaná nejaká poznámka, ale nikto odomňa nikdy nič nechcel. Faktúra je myslím len vo vnútri, ale nemám poruke krabicu, tak Ti to neviem potvrdiť.
Tak objednáno 6.3.2012 a dnes 24.8.2012 doručeno.... skoro půl roku.
Už jsem na to málem zapomněl a na poště jsem se divil. By mě zajímalo kudy to cestovalo ![]()
Obdivuhodná zkušenost, která pouze potvrzuje neuvěřitelnou "spolehlivost" naší pošty a lidé si stále na něco neoprávněně stěžují, vždyť kdo by to dělal lépe?
Ono to nemusí byť záležitosť Českej pošty, mne sa už pár krát stalo, že balík z iherbu prišiel za 3 mesiace.
Na SK to funguje tak, že ak balík dorazí na SK, zaeviduje sa na colnici, oni presne vedia, kedy balík prekročil hranice, stačí tam zavolať a spýtať sa, či je tam evidovaný balík na moje meno a kedy balík dorazil na SK. Väčšinou je to skôr problém toho, že ten balík sa niekde cestou v nejakých medzinárodných skladoch asi zabudne. Ak colnica balík zadrží, vybavuje sa to aspoň na SK väčšinou dosť promptne. Colnica má takisto presne prehľad o tom, koľko balíkov bolo zadržaných na moje meno a koľko krát som platila DPH alebo clo.
Doteraz ale netuším podľa akého systému colnici tie balíky zadržiavajú, alebo či je to úplne náhodný proces, že vyberú len isté zásielky na kontrolu obsahu prekračujúce hodnotu 22 eur.
Pozor, ak zásielka ide cez DHL, automaticky sa preclieva a platíte DPH - a práve tento proces môže niekedy na colnici trvať aj týždeň, závisí aký tam majú zrovna "nával". Kdežto u toho nepoisteného airmail, máte oveľa väčšiu šancu, že sa vyhnete platbe DPH, dokonca aj pri zásielkách nad 22 Eur.
Spoľahlivosť iherbu, asi so 150 zásielok sa mi doteraz stratila len jedna a ešte aj tú mi iherb nahradil, aj keď to nebola jeho povinnosť pri nepoistenej zásielke typu airmail. Slovenská colnica mi aj dosť veľa zásíelok zadržala, ale nikdy nerobila s ničím problémy.
Na SK to funguje tak, že ak balík dorazí na SK, zaeviduje sa na colnici, oni presne vedia, kedy balík prekročil hranice, stačí tam zavolať a spýtať sa, či je tam evidovaný balík na moje meno a kedy balík dorazil na SK. Väčšinou je to skôr problém toho, že ten balík sa niekde cestou v nejakých medzinárodných skladoch asi zabudne. Ak colnica balík zadrží, vybavuje sa to aspoň na SK väčšinou dosť promptne. Colnica má takisto presne prehľad o tom, koľko balíkov bolo zadržaných na moje meno a koľko krát som platila DPH alebo clo.
Doteraz ale netuším podľa akého systému colnici tie balíky zadržiavajú, alebo či je to úplne náhodný proces, že vyberú len isté zásielky na kontrolu obsahu prekračujúce hodnotu 22 eur.
Pozor, ak zásielka ide cez DHL, automaticky sa preclieva a platíte DPH - a práve tento proces môže niekedy na colnici trvať aj týždeň, závisí aký tam majú zrovna "nával". Kdežto u toho nepoisteného airmail, máte oveľa väčšiu šancu, že sa vyhnete platbe DPH, dokonca aj pri zásielkách nad 22 Eur.
Spoľahlivosť iherbu, asi so 150 zásielok sa mi doteraz stratila len jedna a ešte aj tú mi iherb nahradil, aj keď to nebola jeho povinnosť pri nepoistenej zásielke typu airmail. Slovenská colnica mi aj dosť veľa zásíelok zadržala, ale nikdy nerobila s ničím problémy.
To máte dobré zkušenosti, na našich celnicích vím o zkušenostech mnohem horších i když chápu, že jde spíše o zvůli a závist konkrétní osoby v procesu proclení zúčastněné, která si chce na někom buď vybít vztek, nebo mu dokázat, že na to prostě má "právo" i s tím jsem se setkal.
Ráda bych se zeptala, při objednávce z iherb je vhodnější více objednávek za nižší hodnotu nebo jedna velká, případně kde je hranice nad kterou neobjednávat? Jde mi o to, jak to vychází s placením cla apod. Díky moc za radu.
To je asi treba spocitat pro konkretni objednavku. Problem je, ze kdyz prelezes nejaky limit, obavam se ze to ted je jen 50 dolaru nebo EUR, tak platis DPH a clo. A kdyz to rozdelis na vic objednavek, tak pri kazde zvlast platis dopravu a prodelas zas na ty doprave.
Pokud mate nekdo z Cech nastudovane od kdy se plati DPH a clo, a predevsim jestli vite jaka je praxe, tedy jestli to DPH opravdu vzdy vyzaduji, tak prosim poradte. Uvazuju jen o objednavce asi za 70 dolaru, tedy ne z iherb, ale to je jedno.
Ja som dlhú dobu robila veľa malých objednávok do 22 Eur, ale odkedy iherb zvýšil poštovné na 6 USD u airmail, sa viac oplatí zaplatiť u každého balíka DPH (objednávam v hodnote okolo 50 USD), než to deliť do malých objednávok, to ale platí v SK, kde sa platí DPH 19%, v Čechách neviem. Asi z troch balíkov mi takto zadržia jeden, takže je to pre mňa výhodnejšie.
http://xn--iwww-pra.upramene.cz/forum/v ... 51#p106351
Mozna uz to davno vite, jen ze jsem o to zakopnul u pramene, pokud ne tak mam u vas 2.5 - 5 dolaru
![]()
To je asi treba spocitat pro konkretni objednavku. Problem je, ze kdyz prelezes nejaky limit, obavam se ze to ted je jen 50 dolaru nebo EUR, tak platis DPH a clo. A kdyz to rozdelis na vic objednavek, tak pri kazde zvlast platis dopravu a prodelas zas na ty doprave.
Pokud mate nekdo z Cech nastudovane od kdy se plati DPH a clo, a predevsim jestli vite jaka je praxe, tedy jestli to DPH opravdu vzdy vyzaduji, tak prosim poradte. Uvazuju jen o objednavce asi za 70 dolaru, tedy ne z iherb, ale to je jedno.
Pro srovnání - já objednávám ze swansonu vždy kolem 170-180 dolaru, což je s drobným limitem abych neplatil clo, ale platím dph a další tučné popplatky:
Například poslední zásilka:
179$ / 3670Kc = zbozi
70$ / 1435Kc = shipping
870 = poplatky v CR
celkem navíc tedy cca 2300Kč. Mám vyzkoušeno že poplatky mě v tomto objemu navýší cenu zboží o cca 50 - 60%. I tak to vyjde levněji než český swanson a to nemluvím o rozdíly v šíři nabídky
Zkoušeli jste někdo na iherb objednávat v těchto částkách? Vyjdou platby levněji?
To není vhodné řešení, vyplatí se využít celý bezcelní limit tedy 150 eur v přepočtu na daný denní kurz dolaru a nechat tam cca 10% rezervu pro případný posun kurzu, aby se neplatilo zbytečně clo.
Pro srovnání - já objednávám ze swansonu vždy kolem 170-180 dolaru, což je s drobným limitem abych neplatil clo, ale platím dph a další tučné popplatky:
Například poslední zásilka:
179$ / 3670Kc = zbozi
70$ / 1435Kc = shipping
870 = poplatky v CR
celkem navíc tedy cca 2300Kč. Mám vyzkoušeno že poplatky mě v tomto objemu navýší cenu zboží o cca 50 - 60%. I tak to vyjde levněji než český swanson a to nemluvím o rozdíly v šíři nabídky
Zkoušeli jste někdo na iherb objednávat v těchto částkách? Vyjdou platby levněji?
Zde je porovnání velmi podobné objednávky ze swanson (viz můj předchozí příspěvek a iherb). Obě objednávky byly za necelých 180 dolarů, cena je i s DPH a dopravou
Swasnon celková cena: necelých 6 tisic Kč
Iherb celková cena: necelých 5 tisíc Kč
Swanon:
179$ / 3670Kc = zbozi
70$ / 1435Kc = shipping
870 = poplatky v CR
Iherb
178$ / 3649Kc = zbozi
28$ / 574c = shipping
794 = poplatky v CR
Poštovné a poplatky: Rozdíl udělalo především levnější poštovné přes iherb a fakt, že není nutné platit další poplatky české poště jako u swansonu
Ceny zboží: Při prvním porovnání cen mi vyšlo, že je swanson o až 10 procent levnější, nicméně u iherb jsou poměrně výrazné slevy při objednávce nad určitou částku a také je možné slevovat díky různým kupónům. Zboží tedy ve finále vyjde plus minus stejně.
Doprava: U swansonu chodí zboží v rámci týdnů až měsíce. V česku jde přes poštu a je nutné absolvovat různé papírování a vyřizování. U iherbu při volbě dopravy přes DHL zboží dorazilo čtvrtý den!!!. Všechny formality vyřídilo DHL, doručilo mi balík domů a já jsem při převzetí jen doplatil DPH.
Dosud jsem uskutečnil cca 5 objednávek přes swanson a jednu přes iherb. Vzhledem k tomu, že při využití maximálního limitu pro neplacení cla (cca 180 dolarů s rezervou) vychází u iherbu balík o 1000Kč levněji, dodání trvá pár dní a není třeba se otravovat s papírováním, je pro mě iherb preferovanou volbou.
Cenu v iherbu můžete ještě snížit pokud zadáte při první objednávce kód RLF591. Bude vám odečteno 10 dolaru z ceny.
Swasnon celková cena: necelých 6 tisic Kč
Iherb celková cena: necelých 5 tisíc Kč
Swanon:
179$ / 3670Kc = zbozi
70$ / 1435Kc = shipping
870 = poplatky v CR
Iherb
178$ / 3649Kc = zbozi
28$ / 574c = shipping
794 = poplatky v CR
Poštovné a poplatky: Rozdíl udělalo především levnější poštovné přes iherb a fakt, že není nutné platit další poplatky české poště jako u swansonu
Ceny zboží: Při prvním porovnání cen mi vyšlo, že je swanson o až 10 procent levnější, nicméně u iherb jsou poměrně výrazné slevy při objednávce nad určitou částku a také je možné slevovat díky různým kupónům. Zboží tedy ve finále vyjde plus minus stejně.
Doprava: U swansonu chodí zboží v rámci týdnů až měsíce. V česku jde přes poštu a je nutné absolvovat různé papírování a vyřizování. U iherbu při volbě dopravy přes DHL zboží dorazilo čtvrtý den!!!. Všechny formality vyřídilo DHL, doručilo mi balík domů a já jsem při převzetí jen doplatil DPH.
Dosud jsem uskutečnil cca 5 objednávek přes swanson a jednu přes iherb. Vzhledem k tomu, že při využití maximálního limitu pro neplacení cla (cca 180 dolarů s rezervou) vychází u iherbu balík o 1000Kč levněji, dodání trvá pár dní a není třeba se otravovat s papírováním, je pro mě iherb preferovanou volbou.
Zajímavé info, zatím jsem Swanson hodnotil jako nejlepší.
Ano, taky jsem se letos přeorientoval ze Swansonu na iHerb. Pravda, Swanson má vše. Řekl bych ale, že 90% věcí mají v iHerb taky, i když třeba v jiném provedení. Zatím dva nákupy a s touto zkušeností už můžu poradit - upozornit na jednu drobnost, která kolegovi Sakulovi zdá se ušla:
iHerb má za určitých podnímek dopravu do EU zcela zdarma. Těmi podmínkami jsou
- cena mezi 40 a 80 dolary
- dodržení váhy (kterou není problém si ohlídat, váhu zboží uvádějí)
- použití DHL.
Počet zásilek přitom není limitován (tedy aspoň, nikde jsem to neviděl; sám jsem ale dvě objednávky za jeden den nedělal). Neměl by tedy být problém si klidně větší zásilku objednat nadvakrát. Model Sakulova nákupu (kdyby místo 178 kupoval jen za 160 - to není velký rozdíl): místo 28 dolarů (+14% DPH z ceny dopravy!) zaplatím jen dvoje odbavení v ČR, tedy 2x 180 Kč místo jednou. Jedinou nevýhodou je doba - dnes doručená zásilka byla objednána 16.11. To jsou 3 týdny.
Edit: V Praze procleno 27.11. S dvěma týdny se počítalo a zbytek asi má na svědomí předvánoční šílení.
Jinak ten rozdíl oproti Swansonu tímto dalším opatřením je už skoro obrovský. Používám k takovému hodnocení (i jiných dodavatelů) na první pohled možná komplikovaný, ale dokonalý ukazatel. Sečtu všechno co jsem zaplatil a podělím součetm tabulkových cen nákupu. Výsledku říkám "cena dolaru" - promítne se v tom nejen aktuální kurs (nevýrazný vliv) ale hlavně všechny vedlejší náklady. (Mimo hodnocení to má ten smysl, že můžu přesně říct na kolik mě která lahvička vyšla, když objednávám pro více lidí). Za poslední dva roky (dřív to nemá smysl, byl o dost jiný kurs) se u Swansonu takováto "cena dolaru" pohybovala mezi 30 a 35 Kč, podle velikosti nákupu. Letošní dva nákupy u iHerb mě vychází na 22 (úvodní sleva) a 24. To vysoce převažuje rozdíl odhadem 10%, o který je Swanson tabulkovou cenou levnější u totožných i podobných produktů. Navíc je myslím šikovnější nakupovat hned jak něco potřebuju než střádat, až budu mít dost velký nákup (a to už nemluvím o těch, kteří velké nákupy nepořádají).
Dnes přišel z iHerbu mail, že od 1.1.13 ruší dopravu zdarma a zavádí cenu 4 dolary.
Asi to i takhle zůstane výhodnější, ale pokud by někdo chtěl vyzkoušet iHerb, bylo by lepší stihnout to do konce roku.
TO jsou fajn informace. V blízk době to vyzkouším a pokud takto funguje tak iherb naprosto cenově poráží swanson
Dříve jsem nakupoval na Swanson.com, ale souhlasím, že poštovné relativně levnější zboží prodražuje, navíc pro mne dříve celkem zajímavá nabídka zboží 1+1 zdarma už není tak atraktivní (už si z toho nevyberu), takže v současné době také preferuji iherb.com
Doprava DHL zdarma do konce roku 2012 při objednávce od 40$ do 80$ a hmotnosti do 1,814 kg.
Už to vyvěsili i na web – viz. International Shipping
Global Mail by DHL — Free Shipping
Formerly called International Airmail Read more
Orders up to $80.00, and 4 pounds (1814 grams)
Usually Takes 1-4 weeks, 10 days to Europe and Pacific
Very Reliable, But No Tracking Non-refundable
Free if subtotal over $40.00! Ends December 31st
Pokud objednáváte poprvé, můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce. Při objednávce nad 40$ má slevový kód hodnotu 10$.

Edit: V Praze procleno 27.11. S dvěma týdny se počítalo a zbytek asi má na svědomí předvánoční šílení.
Jinak ten rozdíl oproti Swansonu tímto dalším opatřením je už skoro obrovský. Používám k takovému hodnocení (i jiných dodavatelů) na první pohled možná komplikovaný, ale dokonalý ukazatel. Sečtu všechno co jsem zaplatil a podělím součetm tabulkových cen nákupu. Výsledku říkám "cena dolaru" - promítne se v tom nejen aktuální kurs (nevýrazný vliv) ale hlavně všechny vedlejší náklady. (Mimo hodnocení to má ten smysl, že můžu přesně říct na kolik mě která lahvička vyšla, když objednávám pro více lidí). Za poslední dva roky (dřív to nemá smysl, byl o dost jiný kurs) se u Swansonu takováto "cena dolaru" pohybovala mezi 30 a 35 Kč, podle velikosti nákupu. Letošní dva nákupy u iHerb mě vychází na 22 (úvodní sleva) a 24. To vysoce převažuje rozdíl odhadem 10%, o který je Swanson tabulkovou cenou levnější u totožných i podobných produktů. Navíc je myslím šikovnější nakupovat hned jak něco potřebuju než střádat, až budu mít dost velký nákup (a to už nemluvím o těch, kteří velké nákupy nepořádají).
Tak to už zní vůbec dobře, ale jak vidím už to zase fungovat nebude. Tu cenu dolaru počítám stejně a tento postup je pro mě překvapením, protože o ceně bez poštovného slyším poprvé.
To postovne zdarma na IHERB pri nakupe nad 40 USD je uz cca 2 mes. dokonca ak objednavam nad 60 USD ide dole z naakupu dalsich 10 %, ale pozor, od 1.1.2013 uz postovne zase nebude gratis,ale myslim ide zase na 4 € . Takze mate este par dni na nakup bez postovneho....
To upozornenie o postovnom zadarmo je napisane na stranke IHERB pod dopravou DHL tesne pred uhradou...
Na stránke IHERB je uvedené:
Special Offer!
- 10-Day Shipping: Price varies
- Carrier is DHL Global Mail.
- For orders weighing 4 lbs. (or 1814 grams,) or less.
- Flat fee of $4 for orders over $40
- Offer available to countries listed below.
- 10-day average shipping time, with possible delays/extra expenses due to customs.
- Tracking information is not available for this method.
z uvedeného vyplýva, že zadarmo budú balíky do 4 lbs. a nepresiahnu hodnotu $40.
Chcel by som sa spýtať, ako to je s clom a poplatkami na Slovensku? Ide o to či sa mi skôr vyplatí poslať balík do ČR alebo na Slovensko.
Special Offer!
- 10-Day Shipping: Price varies
- Carrier is DHL Global Mail.
- For orders weighing 4 lbs. (or 1814 grams,) or less.
- Flat fee of $4 for orders over $40
- Offer available to countries listed below.
- 10-day average shipping time, with possible delays/extra expenses due to customs.
- Tracking information is not available for this method.
z uvedeného vyplýva, že zadarmo budú balíky do 4 lbs. a nepresiahnu hodnotu $40.
Chcel by som sa spýtať, ako to je s clom a poplatkami na Slovensku? Ide o to či sa mi skôr vyplatí poslať balík do ČR alebo na Slovensko.
To si špatně interpretuješ. Zásilky levnější než 40 dolarů nebyly zadarmo a ani teď nejsou. Naopak, ta cena je něco jako minimální nákup, abys měl výhodnou dopravu. Je to popsané o kousek nahoře, jen si od 1.1.13 vyměň "zdarma" za "pouze 4 dolary". To je stále levnější než většina doprav v českých eshopech - iHerb dopravu dotuje.
Ospravedlňujem sa, asi som to zle pochopil. ![]()
Doprava 4 dolary je směšná, obejdnal jsem před Vánocemi a měl jsem jí opravdu zadarmo. Akorát zboží ještě nedošlo, takže je to vyváženo delší dodací lhůtou. Ale i tak ceny a výběr jsou ve srovnání s nákupem u nás naprost někde jinde.
Tak balíček z iherbu za poštovné zdarma dorazil po přesně měsíci od objednání. Jednalo se o objednávku za 1561Kč tak abych se vlezl do limitu 80 dolarů na akční poštovná zdarma. Při cash outu nebylo účtováno nic navíc, platil jsem tedy jen za zboží. Nicméně podle všeho DHL přes nižší variantu dopravy doručuje pouze do ČR a pak předá balík poště, která si naúčtovala cca 200Kč. Navíc jsem tedy v čechách platil celkem 500Kč (200pošta a 300DPH). Naštěstí nebylo nutné jako u swansonu absolvovat papírování a vyřizování s poštou a balíček prostě doručili až do domu.
Cena zboží se tedy v tomto případě navýšila o 32%. U objednávky, kde jsem volil express dhl a platil poštovné jen DHL bylo navýšení 35% (viz mé předchozí srovnání). Jedná se o poměrně malý rozdíl, který se v podstatě smaže nyní, kdy je potřeba platit za poštovné u nižší varianty 4 dolary. Vychází mi tedy, že pro větší nákupy se vyplatí zvolit express variantu DHL dopravy, která je sice na první pohled dražší, ale je možné nakoupit větší objem zboží (není nutné obejdnávku rozsekávat na více částí), není nutné platit poště a zboží máte tak rychle, jako byste jej objednali v tuzemském eshopu.
Avšak tak jako tak má iherb pro mne řadu výhod oproti swansonu a objednávám už pouze tam.
Na závěr možnost uplatnění 10 dolarové slevy. U první objednávky zadejte kod RLF591.
Dnes (15.1.) jsem si vyzvedl na poště baliček z iherbu objednaný 28.12.2012. Hodnota necelých 80 $ - poštovné zdarma. Ovšem velice potěšující bylo to, že celníci "zřejmě po Silvestru ještě opilí" mi nevyměřili DPH, takže jsem už nedoplácel vůbec nic. Ve srovnání se Sakulem tedy úspora cca 500 Kč. Zatím tedy celkem 12 zásilek z iherbu - vše úspěšně doručeno.
Očekávám ještě dvě zásilky, které jsem objednával těsně po novém roce, kdy tam měli slušné slevy u zboží s blížící se expiraci přes 80%, tam už jsem zvolil poštovné 6 $ a hodnotu tak, aby nepřesáhla 22 euro, abych u nás už nic neplatil. Protože položky byly díky slevě velmi levné, limitovala mne spíše hmotnost do 1,8 kg, než hodnota 22 euro.
Pokud objednáváte poprvé, můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce. Při objednávce nad 40$ má slevový kód hodnotu 10$.
Ahoj,
pouzila som zlavovy kupon od Kane. Diky moc. Pridavam zlavovy kupon odo mna pre dalsich pre prvu objednavku: SHT271
Zrealizoval som 10 objednávok a ani za 54$ovú objednávku som clo ani dph neplatil.
Dúfam, že to tu z sk colníkov nikto nečíta ...
Môj kód pre zľavu je UWO800
Další zkušenost s nákupem na iherb.com
Zatím jsem u všech objednávek vyhnul celnímu řízení (1 se štěstím), předpokládal jsem, že stačí si hlídat si, aby celková cena včetně dopravy nepřesáhla 22 eur. Začátkem ledna měli na iherb výprodeje (kvůli blízké expiraci) přes 90%, tak jsem objednal 2 balíčky.
Takže např. jedna objednávka vypadala takhle:
Order Totals:
Items Total $198.30
Discounts - sleva ($189.13)
Shipping & Handling $6.00
Total Before Tax $15.17
Tax $0.00
Rewards $0.00
Grand Total: $15.17
Za 11 balení norských Country Life, Gluten Free, Omega Surge, High DHA, Lemon Flavor, 60 Gummies CLF-04127 jsem zaplatil po slevě s poštou jen $15,17 místo původních téměř $200, víc už se mi do 1,8 kg nevešlo.
Pro celníky to však asi bylo podezřele levné, takže obě zásilky zadrželi, včera jsem dostal od ČP 2x oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí.To představuje určité úřadování: (plnou moc – tu mají už z minulosti, prohlášení o zboží neobchodního charakteru, doklad o platbě, doklad o druhu a ceně zboží – např. objednávka).
Tímto se mi to trochu prodraží, počítám minimálně o poplatek ČP 180 Kč za zásilku, předpokladám, že daň nebude vyměřena. Přesto, že nepřesáhnete 22 eur, mohou tedy komplikace s celníky nastat. Nicméně i s doplatkem to myslím byl celkem dobrý kauf.
Objednával jsem vždy u Swansonů a dumám že přejdu k Iherbu. Když jsem si ale pročítal jejich obchodní podmínky, narazil jsem na větu která mě znepokojuje a to "as iHerb does not offer refunds for packages lost during shipping." = iHerb nevyplácí náhrady za balíky ztracené během přepravy.
Už se někomu stalo že balík nedošel?
Zatím jsem u všech objednávek vyhnul celnímu řízení (1 se štěstím), předpokládal jsem, že stačí si hlídat si, aby celková cena včetně dopravy nepřesáhla 22 eur. Začátkem ledna měli na iherb výprodeje (kvůli blízké expiraci) přes 90%, tak jsem objednal 2 balíčky...
30.1. jsem poslal podklady na ČP a dnes (1.2.) již oba balíčky dorazily, zaplatil jsem pouze 2x 96 Kč za odbavení zásilek. Pro info uvádím odkaz na často kladené otázky k celnímu řízení:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/ca ... id33092/#4
neboj, psát si můžu co chtějí. Pokud ti zboží nepřijde, zajdeš do banky, sepíšeš reklamaci, zboží jim z účtu strhnou zpět na tvoji kartu
a důkazní břemeno /že balík poslali a byl ti doručen, což je stvrzeno tvým podpisem při převzetí/ je na jejich straně. říká se tomu "chargeback".
OK,
díky
Neví někdo jestli mají na iherbu něco jako sanogel za dobrou cenu?
Moje první objednávka, objednal jsem v úterý pozdě v noci a dnes v pátek jsem to měl doma od DHL.Zaplatil jsem DPH přepravci.Takovou rychlost jsem nečekal, to je rychlejší jak místní lékárny.cz.
Dobře oni amíci.God bless america!:)
Moja prvá skúsenosť s iherb:
Objednal som si balík za 100,55 dolárov (75,89 EUR) DPH som platil 15 EUR aj dáke centy. Ako dopravu som zvolil DHL express.
Ako vidíte na obrázku zásielku zbrzdila slovenská strana (colnica), aj napriek okamžitému zaslaniu všetkých potrebných údajov bol balík držaný 9 dní zo 14-tich. Takze spokojnosť s iherb.com (100%), spokojnosť so SR - colnicou (0%). Na budúce si dám poslať balík do ČR!
Ak bude niekto objednávať z iherb.com môže použiť zľavový kód: HHJ986. Zľava je $10 pri nákupe nad $40 alebo $5 pri nákupe do $40.
![]() zasielka.JPG [ 93.94 KiB | Zobrazeno 21700 krát ] |
Dnes z iHerbu dorazila zásilka, objednána 4.2.2013, za 28USD (vč. 6$ dopravného). Celníci ji otevřeli, leč neproclili (bezcelní limit by měl být 22EUR).
Je to už můj třetí kup, zatím spokojenost.
V těchto reportech by bylo užitečné uvádět, zda to dovezla pošta nebo DHL (přičemž to druhé je lepší, s poštou je zapotřebí si dopisovat). Mně to přijde jednou tak a jednou tak a nejsem schopen vysledovat, na čem to závisí.
Dovezla to pošta. Resp. pošťačka hodila do schránky lístek, abych si pro to došel (zaškrtnuto "velké rozměry"). Mám to při cestě, tak mi to nevadilo, a ač zvědav, kdo mi co obřího posílá, odnesl jsem si balíček cca 10x15 cm. Minule mi to ale přivezli pošťáckým autem, asi šetří.
To jsem z toho jelen - to je už třetí varianta. Zatím myslím 6 nákupů, buď DHL domů (doplatit jen DPH - pohodlné, ale zdá se zrušili, jak psal Sakul) anebo přes vyclívací poštu (přestože to bylo pod celní limit). To je ten případ, kdy je zapotřebí jim posílat podklady a prohlášení a platí se nejen DPH, ale i poplatek poště za odbavení. Možná opravdu bude dobré uvážití nedávnou Sakulovu radu - větší nákup + DHL express. Napíše mi prosím někdo kdo nakupoval nedávno, kolik % dělá clo? Už si to nepamatuju a nechce se mi to hledat.
A ještě upřesnění ke Zdenkovu textu minule, pro ty kdo nákup z USA teprve rozmýšlejí: 22 eur není becelní limit, nýbrž limit pro platbu DPH. Bezcelní limit je 150 eur.
10% zľava na objednávky nad $60 do 13. 3. 2013
môj kód na zľavu z prvej objednávky: UWO800 - http://www.iherb.com
úryvok z mailu:
To celebrate our newly redesigned website, starting now, and until Wednesday, March 13th, receive a minimum of 10% off any orders totaling $60.00 or more!
Please note that you will see this extra discount once you have logged in and are ready to finalize your order. Also, this discount is not valid in combination with any other current iHerb discounts.
A ještě upřesnění ke Zdenkovu textu minule, pro ty kdo nákup z USA teprve rozmýšlejí: 22 eur není becelní limit, nýbrž limit pro platbu DPH. Bezcelní limit je 150 eur.
To máte pravdu, bezcelní limit je 150 eur, ale pozor na případné zboží zdarma, to se může dost prodražit, také se mě stalo, že jsem tím překročil limit o necelý dolar a celnice to omastila o několik stovek.
Na iherb se platí jen kartou, nebo se dá použít PayPal?
Uz jste nekdo presvihli na iherb celni limit at uz umyslne ci omylem? Zajimalo by me o jakou taxu se zhruba jedna a zdali by pri vetsi obejdnavce treba cca 400 dolaru nevyslo lepe zaplatit clo nez objednavku delit na 2 a platit a platit 2x postovne.
Zaslechl jsem take nazory, ze potravinove doplnky se necli, v takovem pripade by byla situace vyresena. Pokusil jsem se neco dohledat na strankach cellni spravy, ale nemam na to nervy ... http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... ic-cz.aspx
Jardo vzpomenete kolik procent vam tenkrat pridali k objednavce ze swansonu?
Doporucuju na celni spravu zavolat. Nekolikrat jsem tam volal, na GR, a vzdy velice ochotni a jeste mi poradili jak zbozi nechat zaradit aby to vyslo levneji. Urcite je to snazsi nez se hrabat v jejich webu.
Zaslechl jsem take nazory, ze potravinove doplnky se necli, v takovem pripade by byla situace vyresena. Pokusil jsem se neco dohledat na strankach cellni spravy, ale nemam na to nervy ... http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... ic-cz.aspx
Doporucuji se obratit na firmu KAMA s.r.o. :
tato firma vystavuje JCD na zasilky, ktere jdou pres celni postu.
Inzenyr
Tak PayPal tam není, už jsem si to ošahal ![]()
Kód pro slevu na první nákup můžete použít GVC754
Tak to již netuším, ale vím, že mě to naštvalo řádně, protože překročení bylo nepatrné, snad dva dolary a clo pak tedy nesmyslné. To pak již překročit řádně, což by asi zase tolik nebolelo.
inak teraz na iherb znizili postovne zo 6 dolarov na 4 dolare....hlavne ti co si objednavaju sposobom do 22eur, kde sa neplati ani dan a ani clo (a tiez nie su potrebne ziadne papierovacky), tak to maju opat o nieco vyhodnejsie...
Nechal jsem si poslat tři balíčky, vždy v rozmezí tak týden a přišel mi jen ten poslední, ve kterém byl Betain HCL. Dřívější balíčky mi nedošly, byly tam B vitamíny. Je možné, že mi to neprošlo přes naši celnici kvůli těm béčkům?
To by mě ale pošta měla informovat, nebo se pletu?
To je divné, většinou si těchto zásilek moc nevšímají. Nakonec není problém jim zavolat, většinou problém dovedou vysvětlit.
Tak kdyby někdo objednával, tady je kód na první slevu 10 dolarů:
BWJ744
Tak od iherbu je to docela rychlost. Při nákupu nad 60dolarů máte 90procent slevu na DHL express. Viz.
Thursday, May 16, 2013 Location Time
14 Delivered - Signed for by : MIKLOVA Kladno 12:31 PM
13 With delivery courier PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 9:17 AM
12 Processed for clearance at PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 6:34 AM
11 Clearance processing complete at PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 6:34 AM
10 Arrived at Sort Facility PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 6:30 AM
9 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 1:46 AM
8 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 1:09 AM
7 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 12:33 AM
Wednesday, May 15, 2013 Location Time
6 Departed Facility in LOS ANGELES GATEWAY - USA LOS ANGELES GATEWAY, CA - USA 3:56 AM
5 Processed at LOS ANGELES GATEWAY - USA LOS ANGELES GATEWAY, CA - USA 12:03 AM
Tuesday, May 14, 2013 Location Time
4 Arrived at Sort Facility LOS ANGELES GATEWAY - USA LOS ANGELES GATEWAY, CA - USA 8:21 PM
3 Departed Facility in ONTARIO - USA ONTARIO, CA - USA 8:03 PM
2 Processed at ONTARIO - USA ONTARIO, CA - USA 8:02 PM
1 Shipment picked up ONTARIO, CA - USA 3:53 PM
Myslím, že se rozhodně vyplatí průběžně sledovat v nabídce Specials, která obsahuje produkty s blížící se expirací (Short-Dated Products), kde bývají občas slušné slevy. Ke každému nákupu si vybrat vždy 1 vzorek zdarma (Free Product Samples).
Tyto zlevněně položky jsou pro výpočet slevy počítány v plné výši, takže pak ještě většinou naskočí i 5% sleva z celého nákupu - v závislosti na jeho výši.
Dnes např. mají zcela zdarma jedno balení Natural Factors, Coenzyme Q10, Enhanced Absorption, 100 mg, 60 Softgels - původně 29,95 $, možná to vydrží ještě pár dní.
Tyto zlevněně položky jsou pro výpočet slevy počítány v plné výši, takže pak ještě většinou naskočí i 5% sleva z celého nákupu - v závislosti na jeho výši.
Dnes např. mají zcela zdarma jedno balení Natural Factors, Coenzyme Q10, Enhanced Absorption, 100 mg, 60 Softgels - původně 29,95 $, možná to vydrží ještě pár dní.
Pozor, ty věci zdarma mají svou reálnou hodnotu a tu vám celníci napočítaj, tak ať nepřesáhnete bezcelní limit.
časovo obmedzená akcia - zlava z $34.99 na $12.99 + poštovné $4
Healthy Origins Vitamin D3 - 5 000 IU - 360 toboliek na iHerb.com
http://www.iherb.com/healthy-origins-vi ... ode=uwo800
Ako ešte viac ušetriť? Ak zadáte kód UWO800 dostanete zlavu $10 pri objednávke nad $40 alebo $5 pri menšej objednávke.
akcia zdarma skončila
iHerb Nutritionals, Vitamin D3, 5,000 IU, 120 Softgels - pôvodná cena $9.18
http://www.iherb.com/iHerb-Vitamin-D3-5 ... ode=uwo800
alebo
21st Century Health Care, D-1000, D3, Extra Strength, 110 Tablets - pôvodná cena $5.99
http://www.iherb.com/21st-Century-Healt ... ode=uwo800
poštovné $4
Ak zadáte kód UWO800 dostanete zlavu $10 pri objednávke nad $40 alebo $5 pri menšej objednávke.
Zdarma je když člověk vyleze na slunce.
Tak další balíček doma a zase kód na slevu GVC754 pro první nákup. Tentokrát to přivezla DHL nešlo to přes ČP.
Lepší je přes ČP, protože česká DHL je moc pomalá, z Ameriky balíček dorazil za 3 dny a pak ležel měsíc v pražské pobočce DHL a čekal v klidu na proclení.
To byla asi smůla. Mě DHL přivezlo balík z USA domů ke dveřím za dva dny ![]()
Doprava cez DHL Global v říjnu / októbri zdarma
• pri objednávke nad $40
zľavový kód UWO800 (tri písmená a 3 číslice)
• zlava $10 pri objednávke nad $40
• $5 pri menšej objednávke
krém na ruce s argánovým olejem ZDARMA
obsahuje tokoferoly (vitamin E), karotenoidy a prospešné mastné kyseliny
• akce trvá do pondělí 14. 10. 2013 10.00 pacifickýho času
• 1 kus pro zákazníka
• pôvodná cena $8.95
stránka produktu Madre Labs, Hand Cream with Argan Nut Oil, Unscented, 2.5 oz (71 g)
zľavový kód UWO800 (tri písmená a 3 číslice)
• zlava $10 pri objednávke nad $40
• $5 pri menšej objednávke
Určitě nejde o běžný termín, to spíše někdo ten váš balík někde zasel, jinak je to zde tak za tři dny až v domě.
tak mam za sebou prvu objednavku
som zvedava kedy pride ![]()
tu je zlavovy kod ak by niekto chcel ![]()
VGN243
tu je zlavovy kod ak by niekto chcel ![]()
VGN243
redbat prave vcera 10.12 mi prisli 2 zasielky z IHERB, ktore som objednaval 22.11, z IHERB objednavam uz 3 roky a dodanie trva cca 14 dni,niekedy pride za 10-11 dni....Ale stava sa aj taky pripad, ze zasielka nepride,jednoducho sa strati....najhorsie je u tejto dopravy cez DHL za 4 USD to,ze to nemozes nijako reklamovat,kedze to nie je vobec poistene.......za tie 3roky som nedostal cca 5 zasielok.....Neviem v akej sume si objednavala, ja bezne objednavam do sumy 33,50 USD a dph mi neuctuju,ale stalo sa mi napr. pri 1 obj, za 77 USD, ze som platil doh+maipulacny poplatok a o som vtedy osobne isiel na postu nove mesto /colnica/ v BA a zabil som tam pol dna.....
objednala som za 88 usd... uplatnila som si zlavy za prvy nakup a za nakup nad 60usd... mali problem s mojou adresou kedze som pouzila aj makcene a dlzne
no ale uz mi pisali ze to posielaju... posielaju mi to DHL espresom aj ked je to drahsie ale snad to tu bude skor... zlavy mi pokryli to postovne.... tak teraz uz len cakat ci a kedy to pride ![]()
podla mna colnici v BA Ti mozu na 80 % zasielku zadrzat a zaplatit dph 13-14 € + poplatok 4,30 € , cize spolu cca 18 €....
Daj vediet ako si dopadla, ak budes mat stastie a colnici budu lahostajnejsi z dovodu bliziacich sa sviatkov, tak Ti zasielka nestopnu a pride uplne v pohode bez poplatkov..
jasne... dam vediet ![]()
Vcera to uz doslo do Kosic... Dhl mi volalo a poslalo mail s porobnym info k tomu ake doklady mam poslat k colnemu konaniu... Do 14 dni by mali uvolnit zasielku, pride kurier a ja mu zaplatim dan... Dufam ze to pustia skor...
taaak dnes vecer mi dorazila zasielka... doplacala som len dan 13 eur
))) tesim sa, ze sa to stihlo pred sviatkami
nebyt toho pobytu na colnici, bolo by to doma este skor... ale slo to cez DHL expres... oni automaticky zdania balik ![]()
zdravím,
tak zboží z iherbu mi dorazilo za 6 týdnů ( dodáno 21.12.-asi vánoční blázinec na české poště), pošta obyčejně za 4 dolary, paráda...
můj kód na slevu: KNG021
Příště vyzkouším dražší poštovné -připlatím a uvidíme, za jak dlouho to dorazí
Na Iherb nyní v akci zdarma 1 balení Natural Factors, Vitamin C, 1000 mg, 90 Tablets - původně 11,95 $, obsahuje:
Vitamin C (as ascorbic acid) 1000 mg 1670%
Citrus Bioflavonoids 100 mg **
Rosehips (Rosa canina), powdered extract 4:1 (fruit) 100 mg **
Expirace: Jan 2017
Zdravim,
Objednavka z iherb prisla za 4 dny, coz bomba. Ale co me zarazilo bylo placeni 300-, clo.
Nekteri z vas pisi ze nic nedoplaceli, tak se prave divim. Balik za 70$, 15x20cm a ani ne kilo vahy.
Prehledl jsem neco? Nebo clo se plati vsude krome zemi EU?
Diky
neviem ako v cechach ale v SR do 22 eur neplatime nic a ked ma balik nad 22 eur a ide cez dhl espres tak oni automaticky zacnu colne konanie... ale ja som platila len dan... to co si platil nebola len dan? clo to urcite nebolo to sa plati od vyssich sum...
na iherb sa nepouziva platba cez PayPal - ak tomu dobre rozumiem. Odporucate teda zalozit si ucet len na potreby platenia tovaru? Nie je rizikove zadavat udaje bezne pouzivanej karty?
mam dva ucty... hlavny v slsp a druhy v mbanke kde mam aj sporenie... na platenei vyuzivam prave mbank lebo tam neplatim za prevody... na ucet si dam len potrebnu sumu na platenie na i herb aby mi ho niekto nevycistil...
Dakujem. Takze vlastne aj poplatky za prevod treba preverit. Super, vdaka za konkretne tipy.
radsej si to prever aby si nebol/a nemilo prekvapeny/a.... a musis mat embosovanu kartu k tomu uctu.... inac to nepojde...
este raz vdaka, idem na to
taaak v pondelok som spachala dalsiu objednavku
a uz je to v nemecku
)) som zvedava ako dlho mi to zas zdrzi Slovensko
tento raz to je za cca 158 usd ufff
aktualizujem... uz je to v kosiciach
tesim
len dufam ze to tam nebudu drzat dva tyzdne ![]()
tak uz to mam pri sebe... doplacala som 21,60 dan (20% z celkovej sumy objednavky)
moj zlavovy kod keby niekto chcel
Dobrý den. Prosím zdejší diskutující zda-li by mi nevysvětlili jak postupovat při nákupu na iherb.Nemám zatím internetové bankovnictví a nechápu systém placení-musím mít dolarové konto?Nebo nabyl by někdo ochotnými nákup zprostředkovat za mírnou provizi?CDěkuji Ladik
musis mat embosovanu platobnu kartu.. udaje z nej zadas na stranke a oni si uhradu stiahnu... len neviem ci neco nezaplatis aj za prevod... ja mam mbank a za prevod neplatim nic... neviem ake banky takto funguju v cechach... mozno zuno? neviem ci mate zuno banku ale ta ma prevod bez poplatku...
nabízím slevový kód na iHerb.com:
RQP710
Dobrý den,
platí se přes kartu, internetové bankovnictví mít nemusíte, při platbě zadáváte údaje z vaší platební karty, karta nemusí být speciální, záleží na bance, u které máte účet a platební kartu, některé banky mají automaticky zpřístupněnou službu pro platbou kartou na internetu anebo si zavoláte na help desk a požádáte je o aktivaci služby, která vám pak zpřístupní tyto platby. Bankovní účet v zahraniční měně mít nemusíte, vaše banka si platbu v dolarech či jiné měně přepočítá dle svého kurzovního lístu, který většina bank uvádí na svých internetových stránkách a denně jej aktualizuje, a tuto částku vám strhne z účtu, v dnešní době při platbě kartou na internetu si banky nic dalšího nestrhávají, ale možné je vše, záleží na vaší bance. To co zaplatíte přes vaši platební kartu e-shopu bude za zboží a dopravu, potom v závislosti na částce objednávky a způsobu přepravy, kterou zvolíte se odvíjí platby u nás a buď neplatíte nic, v případě že objednávka nepřekročila 22EUR včetně dopravy, pokud částka objednávky včetně dopravy překročila 22EUR, ale nepřekročila 150EUR, tak budete doplácet DPH, pokud částka obj včetně dopravy překročí 150EUR budete dopláce DPH a clo. Pokud zvolíte přepravu DHL Epress, a objednáte v pondělí, pak byste mohl mít zboží do pátku doma, to znamená, je to rychlé, ale taky trochu dražší, částka za dopravu se odvíjí od váhy objednaného zboží. Pokud objednáte přes Global Priority Mail by DHL, pak dopravné je levnější a stále stejné, 4USD, ale celkové objednané zboží nesmí přesáhnout váhu 1.814g a celková částka objednávky může být max. 80USD a je to pomalejší, jako průměrnou dobu dodání uvádí 10 dnů.
To o svátcích moc nepomáhá, prostě to nestíhají.
S Iherb mám dobrou zkušenost, dodání okolo 5 dní přes DHL a sledování zásilek, platba DPH jak kdy..
Pokud má někdo zájem o slevový kód na Iherbs SPB528, s tímto kódem dostanete slevu 5-10$ dle velikosti nákupu. (Pro všechny při první objednávce)
do 31. 7. 2014 je poštovné cez Airmail zadarmo pre objednávky nad $40
"Enjoy free International Airmail shipping (where available) for orders over $40.00 - through July 31st!"
aby som nezabudol už asi všetky zásielky na sk putujú cez colnicu - teraz to odosielajú cez švédsko, pred tým to bolo z nemecka a ani jedna zásielka mi neišla cez colnicu ...
asi to tu čítajú colníci alebo čo
môj zlavový kód UWO800
Od září změna programu odměn (rewards) za přivedení nového zákazníka – výhodnější podmínky.
Také se opět vrátila nabídka Short-Dated Products (blížící se expirace), kde se dá někdy celkem výhodně nakoupit.
Aktuálně v akci (Specials) pouze za 1 $ - California Gold Nutrition, CoQ10, 100 mg, 30 Veggie Softgels (původně 7,95$).
Celkem jsem už realizoval 26 objednávek s poštovným 4$ a pouze jedna se ztratila.
![]() CGN-00943-1.jpg [ 5.18 KiB | Zobrazeno 15975 krát ] |
Dobrý den.Chtšl bych se zeptat zda iherb posílá potvrzovací e mail na objednávku. Učinil jsem svou první objednávku a nic se neděje.Ještě zjistím pohyb na účtu. Nerad bych dostal zboží 2x kdybych objednal znovu.A jak je to s placením dph? U řidiče Dhl? Děkuji za informace.Ladik
Dobrý den. Odpovím si sám,dnes přišel balíček tj. za 4 dny zcela bez jakéhokoliv upozornění. Cena 7o dolarů poplatkk DHL 235Kč.Prostš super
Největší problém je, že z Ameriky zboží dorazí kolikrát za dva dny, ale pak mi leží měsíc na celnici !!! Čeští celníci jsou strašní lenoši.
Tak to se mi u iherbu nestalo nikdy.Vždy to přišlo do 4 dnů,případně pokud se do toho vložil víkend tak do týdne.Ale je fakt že platím poštovné kolem 20dolarů ale když objednávám za 200dolarů tak se to v tom ztratí a je to v podstatě bezvýznamná položka.
moja nova skusenost... objednane 7.10.odoslane 8.10. a doma som to mala 16.10 - pouzila som tentokrat tu lacnu postu a objednavka mala do 22 eur...
Tak isto aj ja som mal z IHERB doma zasielku za 8 dni.....co je super!!!!
Dobrý den.Potřeboval bych vědět do jaké vahy mohu objednat a jestli posílají potvrzovací email.Děkuji za odpověd
Když se podíváte do nákupního košíku, vidíte vlevo dole hmotnost objednaného zboží. U dopravy za 4$ (International airmail) jste limitován hmotností 1,814 kg. Ostatní dopravy (DHL, UPS) jsou do 250 liber (cca 125 kg). Potvrzení objednávky přijde na email (někdy mi to ale nepřišlo).
Do konce října mají akci, sleva 10 % při objednávce nad 40$.
Máte nekdo zkušenosti s potravinovými doplňky ze zahraničí (B-Complex, Selen, Zinek,...)? Preferujete nějakého konkrétního výrobce?
stačí hledat, třeba iherb.com. Sám nemám zkušenosti, ale jiný mají...
nova skusenost... objednane 22.10.2014 v sume cca 27 eur zaslane s airmail... kedze som presvihla o par eur hranicu 22 eur, tak sa mi to spomalilo colnym konanim... 13.11. mi prisiel list od posty, ze im mam poslat detaily o zasielke ako je objednavkovy list, doklad o zaplateni a ucel objednavky... to som im obratom poslala mailom... a 18.11. som mala balik doma.... niekto ma stastie, ze ani u vacsich sum mu posta balik neda na colne konanie a niekto nie..
a doplacala som cca 9 eur - z toho asi 3,60 eura boli peniaze pre nasu postu za colny servis a 5,40 dan
citala som na jednej stranke dohady o tom, ze od 1.1.2015 ma byt zakazany dovoz niektorych vyzivovych doplnkov do eu - takych, ktore nie su u nas schvalene, povolene... poculi ste o tom niekto nieco?
To je potřeba vyčkat jaká bude celní praxe, již dnes je zakázané dovážet naprostou většinu toho co zde členové zmiňují a stejně to většinou bez problémů projde.
Novinka v dhl expres
"Úhradu colného dlhu je možné realizovať bankovým prevodom alebo kuriérovi pri doručení zásielky (za možnosť platenia colného dlhu kuriérovi si účtujeme poplatok za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH)."
Plati to asi tyzden. Cize ak si aj objednate do 150 € a tym padom zaplatite dan cca 30 € a budete chciet uhradit dan kurierovi, naratate si k tomu este 12 € aj ked 2% z 30 eur su len 0,6 €... Dooost zle... Platenie dane naucet zasa cely proces predlzi....
Upravujem... Proces to predlzi max o jeden den za ktory prebehne platba... Poslu vam mail, aby ste poslali doklad z IB o zaplateni dane na ich ucet a na dalsi den balik hned uvolnia a dorucia...
Je zde popsáno poměrně dost zkušeností, tak si vlákno projděte celé.
To je potřeba vyčkat jaká bude celní praxe, již dnes je zakázané dovážet naprostou většinu toho co zde členové zmiňují a stejně to většinou bez problémů projde.
Co se tyka CR, tak asi zadne zmeny zacatkem 2015 proti letosnimu roku nejsou. Volal jsem na celnici pres kterou jsou zasilky Ceske posty a zadna zmena na dovoz leku a doplnku pry neni.
Co se tyka CR, tak asi zadne zmeny zacatkem 2015 proti letosnimu roku nejsou. Volal jsem na celnici pres kterou jsou zasilky Ceske posty a zadna zmena na dovoz leku a doplnku pry neni.
V prvom rade chcem vsetkym zazelat stastny Novy rok a vela zdravia.....Mimochodom,co sa tyka objednavania doplnkov z USA, kontaktoval som colnu spravu v BA aj v BB ako to bude z dovozom a upovedomili ma, ze od 1.1.2015 k ziadnym zmenam nedochadza, vsetko ostava ako doteraz http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky ... ternet.pdf
Tu dam zlavovy kod na IHERB ak niekto si chce uplatnit zlavu NIV 603
Vcera mi prisel balicek, tedy slo to pres DHL, protoze ma DHL sledovani zasilky a ze to bylo rychly. Ted tu nemam ten papir, ale asi jsem doplacel neco kolem 460,-, asi 200,- DPH a asi 260 za procleni. Problem je, ze ridic rikal, ze mam jeste kliku ze jsem to objednal vcas a platim jen tech 260,-. Ze ted uz bych platil 490,-, coz uz je trochu otrava. Samozrejme muzu pred dalsi zasilkou zavolat na DHL, ale pokud o tom nekdo neco vite... Za 490,- uz bych se radsi dotahnul nekam na celnici a proclil si to sam, jestli existuje takova moznost. Tedy mozna to byla po dlouhe dobe moje prvni a posledni objednavka na iherb, protoze se mi vic libi swanson, tedy az na cenu za dopravu.
Možnost proclít si sám balíček je. Musel bys ho nechat poslat obyčejnou poštou a pak se nenechat v celním řízení zastoupit Českou poštou. Balíček pak jde vyzvednout na celním oddělení pouze v Praze. Jenže jsou s tím takové obštrukce, že je lepší se nechat zastoupit a opět za to zaplatit. Jak to jde přes ČP, trvá to i neskutečně dlouho. Jinak spediční firmy mají vlastní celnice a tam nevím, jestli něco takového jde.
Dík Jituňačko, celnici na České poště zvládám, nemám to daleko. Snad bude mít DHL něco podobného a předpokládám, že rovněž v Praze. Až zas budu něco objednávat, tak to zkusím vypátrat, 490 už za to stojí ![]()
A ide skutocne o poplatok za preclenie? Nie je to poplatok za moznost zaplatit clo, dan priamo kurierovi? Ako som preposlala vyssie? V SR ked zaplatis dan na ucet DHL tak nedoplacas nic.. Ale ak chces dan zaplatit pri prevzati kurierovi, tak musis zacvakat navyse minimalne 12 eur...
Bohužel jsem asi ztratil doklad od DHL, ale myslim, že 260,- byla celní zástava nebo něco takového. A především jsem nedostal na výběr a to zboží jsem potřeboval, samozřejmě bych jim taky radši poslal peníze na účet. A už před pár lety jsem něco bral přes FedEx a ti chtěli za proclení 300,-, takže jsem aspoň pár korun ušetřil ![]()
A u vas v CR neposiela DHL mail v ktorom si ziada udaje o zasielke (objednavku, doklad o zaplateni, splnomocnenie,...)? Pravev tom maile som si vsimla tu novinku a hned som tam volala, ze co to ma byt a nech si poznacia, ze chcem dan platit na ucet a nie kurierovi... Vyslo mi platit dan cca 30 eur a oni by mi na to z fleku capli este tych 12... Ved to je jedno postovne alebo nejaky doplnok vyzivy... ![]()
U nas posila jen smlouvu o primem zastoupeni, mail:
A priloha je Smlouva o přímém zastoupení v celním řízení a zplnomocnění, kde je napriklad:
Takze tech 260,- zrejme bylo "dalsi". Kdybych nekde nezabordelil tu fakturu, tak s nima dam rec. Takhle to asi necham az na dobu, kdy budu pripadne chtit neco dalsiho pres DHL. A pak si to poradne zjistim dopredu. Nebo to tu zatim proveri nekdo jiny, kdo bude delat objednavku driv.
Tak jsem náhodou objevil papír od zásilky z iherb přes DHL. Zjistil jsem, že jsem zaplatil 260,- Kč za
Záruka DHL v celním řízení
Záruka za to, že za mne zaplatili DPH 197,- Kč je 260,-.
Hodil jsem to do googlu a vylezlo například @http://gizchina.cz/2014/11/07/saga-pokracuje-oficialni-stanovisko-dhl-ke-kauze-zaruka-celniho-rizeni/ wrote:
Příjemce zásilky nemusí v okamžiku celního řízení použít vlastní finanční prostředky, DHL za něj provede úhradu příslušných poplatků a příjemce zaplatí až v okamžiku převzetí zásilky.
Proces celního odbavení se díky tomu zrychlí, zaplacení předem umožní uvolnění zásilky, a ta pak může být doručena příjemci dříve.
Poplatek ve výši 2% z celkové částky cla, daní a DPH (min. 260 Kč, max. 2 000 Kč) je účtován již několik let zákazníkům, kteří platí celní poplatky bezhotovostně. Teprve od 1.11.2014 zavedla DHL Express účtování tohoto poplatku také u plateb v hotovosti. Uvedla tak do souladu s ostatními zeměmi způsob účtování poplatku podle globálních pravidel.
Poplatek se nevztahuje na zákazníky, kteří na základě dohody s DHL Express platí cla, daně a DPH formou předplatného nebo přímým inkasem z účtu
Smlouvy o zastoupení v celním řízení a zplnomocnění mezi DHL a zákazníky upravují účtování poplatku v článku II. Předmět smlouvy, v bodě číslo 5. Poplatek je uveden v ceníku pro rok 2014 v sekci „Ostatní doplňkové služby“.
V každém případě považuji slušně řečeno za neseriózní, že mi někdo z DHL volal a říkal, že pošle smlouvu o zastoupení pro proclení a já jsem se ho ptal co to proclení bude stát a on řekl, že to bude zadarmo. Kdyby řekl, že si jako záruku strhnou 260,- nebo ať jim pošlu peníze dopředu, tak to chápu, ale to neřekl. A to mi ještě říkal řidič, že příště to už bude 490,-.
Aktuálně mají cenu poštovného International Airmail pouze 2$, takže slevili na polovinu.
To dorazí jako obyčejný balíček za 10 dní až měsíc, podle toho, jak dlouho to leží u našich celníků.
Jak se to vezme, celnice tedy skoro nic a zase propad koruny představuje bohužel velkou změnu.
Tak mi na celnici neprošla sušená bio
MÁTE NĚKDO ZKUŠENOSTI ? http://www.biovea.com/pl/
tak od marca zasa novinka na iherbe co sa tyka DHL... naposledy platilo, ze ak vam DHL precli zasielku musite za to zaplatit minimalne 12 eur (precitajte si moj komentar vyssie)... ale ak ste zaplatili vypocitanu dan na ich ucet, tak vam tych 12 eur odpustili.... teraz je to po novom tak, ze platit dan mozete len kurierovi (teda nie na ucet) a tych 12 eur platite navrch vzdy... jednina moznost ako sa tomuto poplatku vyhnut je, ze si balik pleclite sami... tj pridete na letisko napr do Kosic a tam si to preclite.... no co povedat.... idu proti sebe... resp. my vela moznosti dopravy nemame... bud si to nechame poslat obycajnou airmall a cakame dlho a musime dodrzat nejake vahove kvoty a tiez naximalnu cenu aby sme neplatili dan, alebo DHL alebo tretia este drahsia moznost... je to neferove ![]()
S lichvářským poplatkem od DHL 490Kč a zvyšujícím se kurzem dolaru začínají být objednávky z iherbu nevýhodné a některé věci už se za stejnou cenu dají pořídit u nás.
Nicméně samozřejmě na iherb zůstává neporovnatelně vyšší výběr.
Já jsem objednávání téměř zrušil, protože se neztotožňuji s tím, abychom DHL platil 490Kč, za to že za mě zaplatí DPH 500-800Kč a den či dva tyhle peníze nemají k dispozici.
Navíc mi opakovaně omylem naúčtovali clo chybou jejich deklaranta a jedna reklamace trvala rok a ta druhá stále běží. Tedy rok jsem neměl tyhle peníze k dispozici.
Tedy situace kdy já platím téměř 100procentní úrok za jejich půjčku na den a pak čekám na stejnou částku přes rok za úrok nula je něco, co si nechci dopřávat.
ved to... objednavka za 702 eur... zaplatim dan cca 14 eur a plus 12 eur im do vacku...
((
"Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH."
preco prave 12 eur? preco tie 2% neplatia aj pre nizsie sumy??? ved za 12 eciek mam dalsi doplnok stravy...
inac Sakul... neviem ci je to jazy&kova bariera alebo co ale nerozumiem tomuto " a pak čekám na stejnou částku přes rok za úrok nula je něco, co si nechci dopřávat." daju sa nejako tie peniaze vratit? da sa poziadat o vratenie dane alebo o com si pisal? pytam sa ako lama ale fakt neviem ci spravne rozumeim...
na doklade, ktory mi DHL posle po par dnoch od dorucenia sa pise: "Odpocet dane si mozete narokovat na zaklade prilozeneho originalu dielu 3/8 JCD"... neviete co pod tym myslia? to sa asi tyka len zivnostnikov...
"Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH."
preco prave 12 eur? preco tie 2% neplatia aj pre nizsie sumy??? ved za 12 eciek mam dalsi doplnok stravy...
inac Sakul... neviem ci je to jazy&kova bariera alebo co ale nerozumiem tomuto " a pak čekám na stejnou částku přes rok za úrok nula je něco, co si nechci dopřávat." daju sa nejako tie peniaze vratit? da sa poziadat o vratenie dane alebo o com si pisal? pytam sa ako lama ale fakt neviem ci spravne rozumeim...
na doklade, ktory mi DHL posle po par dnoch od dorucenia sa pise: "Odpocet dane si mozete narokovat na zaklade prilozeneho originalu dielu 3/8 JCD"... neviete co pod tym myslia? to sa asi tyka len zivnostnikov...
Spíše jsem to nesrozumitelně napsal. DHL mi opakovaně naúčtovali 500-700Kč za clo, které nemělo být účtované (chyba deklaranta). Jenže reklamace trvá více jak rok.
Tedy já jim platím 490Kč za to, že drží den či dva mé peníze za DPH, což je 600-800Kč, nicméně pak čekám na 500-700Kč, (tedy skoro stejnou částku) skoro rok či více a ne svojí chybou.
Tedy DHL mi naúčtuje takřka 100procent úrok za den či dva a já čekám rok a když dobře, dostanu zpátky co jsem neoprávněně zaplatil. Dle jejich úrokové logiky bych měl dostat asi tak milion.
Komunikace s jejich zákaznickým sesrvisem ohledně tohoto byla k vzteku, tedy pokud nebude jiný způsob než DHL, budu objednávat jen vyjímečně nebo vůbec.
Jinak to co píšeš ohledně daně se opravdu týká jen živnostníků.
vdaka! uz mi to je jasne
neskusal niekto z vas preverit, ci su taketo praktiky DHL v sulade so zakonom? pytat si za par hodiny zabezpeky takmer 100 % urok? kam to treba posunúť? na SOIku?
Chtel jsem se zeptat jestli teda jeste nekdo na iherbu nakupuje? Me jde hlavne o doplnky od Solgaru a taky tam maji kvalitni oleje z trescich jater za dobre penize. Nebo lze nakupovat jeste jinde? Lekarna.cz apod. to je tragedie.. Na 001shop maji produkty od Solgaru, ale co si ctu na hyurece, tak na ne kazdej nadava, ze maji vecne sortiment "skladem" prito ho skladem nemaji, pak prijde pulka objednavky apod..
Ja tam nakupuji. Po 3-4 letech jsem mel ted podruhe problem s rychlosti doruceni a proclenim.
Nevim proc se ted musi pouzivat DHL. Ten byl vzdy puvodcem problemu. U te jine dopravy, ktera ted v nabidce neni nebyl nikdy problem. Jen to trvalo 3 tydny, ale s tim bylo dopredu pocitano.
Objednávka 18.3 dorazila 2.4 s dopravou International Airmail.
71 dolarů - 1800kč a bez cla.
Vyzvedávala jsem si jí rovnou na poště.
SPOKOJENOST.
Napiště prosím jak to celé probíhalo - platila jste DPH a něco poště za proclení?
Bylo nějaké papírování?
Děkuji
Je u nakupu za 80$ clo a dph 560,-Kc
Dle dostupných informací, jsem zvolila, jak už jsem zde psala tuto dopravu :
Mezinárodní letecká pošta - 3,56 dolarů
Super Value! Extra sleva při objednávce nad 20,00 dolarů Mezinárodní letecká pošta - 3,56 dolarů Super Value! Extra sleva při objednávce nad 20,00 dolarů Dle zdrojů se DPH platí az od 150 dolarů.
Od této ceny se platí clo, DPH se vztahuje na nižší částky, tuším, že od 20 dolarů do 22 € je to bez dane a cla od 22 € do 150 € je to s danou 20% od 150 € vyssie je to s danou i clom
ale zalezi akym sposobom objednavate... ked to ide cez DHL expres, tak ide vsetko automaticky na preclenie... ak cez airmall tak tam mozete mat stastie, ze aj pri sume vyssej ako 22 € nezaplatite dan... je to fakt o stasti a o tom kto ma sluzbu na colnici a kolko maju zasielok a pod... ale asi keby ste si objednali naraz 5 balickov po 20 dolarov tak sa mozno moze stat, ze vam to zrataju... neviem nie som colnik... Bezvadná historka:) moje nove zistenia... pokial nechcete platit globalnu zabezpeku colneho dlhu, mozete s DHL uzatvoriť dohodu o tom, ze vam formou inkasa stiahne priamo z uctu colny dlh po jeho vyrubeni... k tomu ich musite o to poziadat a zariadit si inkaso aj vo svojej banke.... alebo s nimi uzatvorite dohodu o akomsi predplatnom - resp. vytvori sa nejaky depozit (min. 500€), z ktoreho vam budu tento colny dlh stahovat.... presnejsie informacie mozem poslat v SZ Vyzkoušel jsem na základě tipu od "Holčičky" objednávku z iherb přes Airmail a k mému milému překvapení došla už za týden, bez jakéhokoli papírování a placení DPH. Jedinou platbu jsem provedl na iherbu a poté už jen vyzvedl na poště. Tedy tato zásilka ve srovnání s DHL Pokud by to tak šlo vždy, je to pro mě jasná volba. Opět jsem objednala International Airmail.
Dik, to se muze hodit
Ono to asi dlouho nevydrží, co by chudák Babiš dělal, kdyby každého neodrbal. Druhou objednávku přes Airmail už odchytla celnice a na objednávce za cca 90 dolarů jsem platil 500Kč DPH a poplatek poště. Nicméně nemusel jsem procházet žádným papírováním jako u DHL (jen jsem odpověděl na email pošty, že souhlasí s tím, aby to zpracovali a dále to bylo bez starostí) a cenově stále balík vyšel o cca 10 procent levněji než přes DHL s jejich novým poplatkem. Jediná nevýhoda je, že s clením byla doba od objednání po dodání skoro 3 týdny, což je výrazně déle než u DHL I tak je pro mě Airmail a pošta i s clením lepší volba než DHL Aktuálně na iherb v Trials krém na ruce Madre Labs, Hand Cream, With Argan Nut Oil, Unscented, 2.5 oz (71 g) původní cena $7,95 nyní za 0,10$. Delší dobu již není pevná cena 4$ za poštovné Airmail (záleží především na hmotnosti – čím těžší, tím dražší), ale naopak při nízké hmotnosti se lze dostat pod 4$, takže se snažím nakombinovat objednávky tak, aby poštovné bylo co nejnižší. Pokud objednáváte poprvé, můžete použít můj kód na slevu 5$ - MIX559 (neomezená platnost), který se zadává při objednávce. Při objednávce nad 40$ má slevový kód hodnotu 10$. Objednávka z iherb.com přes Animal 3x rovnou na poště, 1x přes celnici. Záleží asi kdo tam je. Nějak se jim prodloužila doba dodání až na jeden měsíc, možná je to kvůli prázdninám. Chtěla by Vás upozornit na tuto značku, pokud ji neznáte. Jsou to čisté a velice účinné produkty. Sice dražší, ale kvalitou předčí vše. Iherb má spoustu dobrých výrobků, ale když si spočítáte kolik zaplatíte, pokud koupíte doplňky jednotlivě, tak tato značka vede. Nemáte niekto skúsenosti ak si ojednáte viacej balíkov do 20 EUR (naraz alebo tesne po sebe) buď na svoje meno alebo rozpísane na mená osôb bývajúcich na adrese doručenia? Minulá príhoda s colnicou resp. kurierskou spoločnosťou keď som mal poslať čestné prehlásenie ohľadom tovaru, ktorý som kúpil z iherb. Na štvrtý krát som musel posielať toto čestné prehlásenie, lebo predošlé tri razy mi poslali nesprávne tlačivo!! Takže Airmail je jasná voľba. Ak bude niekto objednávať z iherb.com môže použiť zľavový kód: HHJ986. Zľava je $10 pri nákupe nad $40 alebo $5 pri nákupe do $40.
Bezcelní limit je dán cenou jedné zásilky a nikde není definováno kolik jich můžete za rok dostat. Logické ovšem je, že pokud to je zboží pro osobní spotřebu nemělo by celkové roční množství jednoho přípravku přesáhnout mnohonásobně teoretickou hranici reálné spotřeby. Určitě vám neprojde to, že si dovezete za rok třeba 20 kg vitamínu B6, to je pochopitelně blbost a pokud vás pak vyberou jak veverky, tak se není čemu divit.
Tak to mi je jasné. Ja som mal skôr na mysli situáciu, kedy by som rozložil jednu veľku objednávku na menšie. Napríklad by som si dal poslať v jedom týždni sedem zásielok za 19,90 eur, namiesto jednej 139,30 eurovej. Osobní zkušenosti jsou kladné Kdyz to beru pres Airmail a necham si to proclit postou, kolik platim poste za to procleni? Predem dik za odpovedi, Pavel kolik platim poste za to procleni? Predem dik za odpovedi, Pavel
Podľa mojich skúseností DHL, UPS (SR): Do 22 EUR neplatíš ani daň a ani CLO Výpočet cla a DPH (príklad): Celkový colný dlh = 78.48 EUR Ak chceš tracking tak to musíš poslať jedine UPS alebo DHL, no v tom prípade to ide vždy na colné konanie, bez ohľadu na to aká je suma balíka. Ak to pošleš cez Airmail tak myslím, že balíky do 22 EUR neriešia a dokonca niekedy neriešia ani vyššie sumy. Posielam si už pár rokov veci z číny a iných ázijských a európskych destinácií a vždy mi všetko prišlo aj bez trackingu. Keď máš tracikng number tak sa len zbytočne rozčúliš, keď vidíš, ako dlho to stojí na colnici
Diky moooc za podrobnou odpoved, Pavel
To nemůže celníkům vadit, ale nevím jak vám to vyjde z pohledu zbytečných nákladů na cenu poštovného, to je třeba propočítat, zda se vyplatí poslat více malých zásilek, nebo jednu velkou. Ahojte, tak som dnes druhýkrát nakupovala na iherb.com nákup asi za 55 eur 6 vecí, troje veľké balenia tabletiek, šampóny a zubnú pastu. Prvý nákup som mala len dvoje tabletiek za 70 eur asi rok a pol dozadu a DPH som neplatila. Ako predtým, tak i teraz si dávam poslať cez Airmail, tak dúfam, že ma DPH zas obíde, i keď balíček bude väčší
To je spíše smutné, prostě u vás i zde se lidi dřou jak Bulhaři a vydělávají celkem prd a ještě si za to málo kupují nehorázně předražené věci, prostě lumpárna. Jinak DPH se neplatí u částek do 22 eur tedy DPH asi zaplatíte, ale daň se platí až od 150 eur a to platit nebudete. Uvedené částky platí zde, ale mám dojem že u vás je to stejné. Ahojte, veru DPH som platila 10 eur cca + nejake 4 eura poplatok, ale stale som usetrila. Slo to ku mne cosi cez 2 tyzdne ahojte pridavam sa k spokojnym zakaznikom iherbu Ahoj, mohu potvrdit pozitivní zkušenost s nákupem. Ceny super a balíček vždy dorazí do 14 dnů. Například při nákupu multivitamínů Two Per Day, které mohu jen doporučit ušetříte oproti našim cenám minimálně 200 Kč i při započítání poštovného. Nyní jsou podmínky stanoveny takto: poštovné do celého světa 5 USD, při nákupu nad 40 USD zdarma! (případně dle váhy balíčku) Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! http://eu.iherb.com/life-extension-two-per-day-tablets-high-potency-multivitamin-mineral-supplement-120-tablets/67025?rcode=wqh133 test: Nové akce na iHerb: Extra 20% off Madre Labs, Body Care Selection! Extra 20% Off - Liquid, Vitamin D3, 400 IU for Babies Pharmaceutical Grade Fish Oil - Extra 20% Off! California Gold Nutrition, Bee Propolis Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! Tak....
nikdy jsem neplatil clo, ale nyní, kdy má objednávka byla 40,80 dolarů mi jí proclili a já doplácel 400,-!!!! Za šampon, mýdlo, rhodiolu, bcomblex a molybden. Jakto sakra??? A to si dávám tu nejlevnější poštu za 3 dolary. pěkně mi to teda štve! Z 13 objednávek okolo 80 až 90 dolárů - 4x procleno ( zbytek rovnou na poštu ) Mám pocit, že záleží na tom, kdo ti to dělá a na koho narazíš. Super víkendová akce !! California Gold Nutrition, Vitamin C, Quali-C, 1000 mg, 60 Veggie Caps jen za 0,99 USD ! Při použití slevového kódu WQH133 další sleva 5 USD + 5% zpět pro Váš příští nákup. http://eu.iherb.com/california-gold-nut ... ode=wqh133 Například při nákupu multivitamínů Two Per Day, které mohu jen doporučit ušetříte oproti našim cenám minimálně 200 Kč i při započítání poštovného. Nyní jsou podmínky stanoveny takto: poštovné do celého světa 5 USD, při nákupu nad 40 USD zdarma! (případně dle váhy balíčku) Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! http://eu.iherb.com/life-extension-two-per-day-tablets-high-potency-multivitamin-mineral-supplement-120-tablets/67025?rcode=wqh133
Nechcem Ti brat radost, ale tie PB8 mi nepridu velmi dobre z dvoch dovodov: Ovela lepsie su garantovane probiotika, ktore garantuju mnozstvo bakterii pri dobe expiracie, a obsahuju technologiu na prezitie zaludocnych kyselin. Sice platis viac, aj 2x tolko, ale radsej by som bral 2x menej, tychto garantovanych probiotik, nez platil za otaznu kvalitu. Ten test co uvadzas je z hladiska konecnej efektivity nicnehovoriaci, lebo nebere v uvahu ci probiotika preziju cestu zaludkom (ak ich prezije 4%, tak naco su?), a navyse, nenapisali ako dlhy cas po vyrobe boli testy prevedene. Ak brali nahodne tabletky, tak jedny mohli kupit 1-mesacne stare, a ine 1 a pol rocne, samozrejme ze tie druhe dopadli zle, lebo mali znizeny pocet kultur... navyse to porovnavali s tym, co hovori label... ale to je len mnozstvo bakterii V CASE VYROBY... nezarucuju, ze tam tolko bude aj po pol roku skladovania. Este by som uviedol celkom dobre probiotika su PRO-15. Ale dost slabe, iba 5mil CFU a tiez negarantuju mnozstvo v dobe expiracie. Maju vsak time-release technologiu a az 15 druhov bakterii, cize sirokospektralne. Time-release (BIO-track) technologia je najlepsia, pretoze rozmiestnuje tie bakterie po celej dlzke traviaceho traktu a az v hrubom creve. Vyborne su aj tieto, aj ked opat trochu slabsie, ale zase velmi lacne: Najlepsie ostat u tych drahsich, co som uviedol ako prve, alebo ked lacnejsie, tak tie Jarrow Formulas. Cenu maju porovnatelnu s tymi PB8, no rezistenciu voci kyselinam, a garanciu CFU pri expriracii. Este za zmienku stoja Healthy Origins, 30mil CFU... ktore odporuca aj RNG... nemaju time-release, ale maju acid a head resist, a opat ziadna garancia ako to klesa, 8 strains.
A co tento výrobek ? Měla jsem ho před rokem a myslím, že udělal svojí práci.
Vyzeraju dobre, no su zbytocne drahe. Ked ich porovnas s tymi healthy origins, tak su v podstate totozne, akurat su asi lepsie zabalene. ktore maju postupne uvolnovanie, su sirokospektralne, a garantuju CFU pri expiracii, a to stale vo velmi dobrom rozsahu (10miliard CFU), cize ked dostanes polroka stare, budes tam este stale takych 25 miliard, kym u tych dvoch nevies. Ja by som isiel do Innovixlabs, v cenovej kategorii 25$ za 60 caps, podla mna exceluju. Uz do inych by som isiel len keby som mal vyrazne menej penazi, a to potom do tych Jarrow ESP. Inak ten 5$ rozdiel oproti Healthy Origins nevyzera nejak vela, ale ked sa nad tym zamyslis, tak za tu cenu by si mohla kupit dalsi vitamin, napriklad B12 pod jazyk, o to ide, ze treba byt efektivny. edit: Healthy Origins uses exclusively floraFiT (R ) manufactured by Danisco, USA. Positively the best quality in the world. Mě tak ještě napadlo, jaký může mít vliv rentgen, kterým nejspíš všechno zboží, které jde přes celnici prochází? Může to ovlivnit/znehodnotit některé doplňky? Nebo třeba nemůže to zabíjet laktobacily? Nevie niekto, ci na EU.iherb.com, uctuju DPH, pri dovoze do europskej unie?
Bohužel se to řídí dle ceny, jako vše co přijde mimo EU. Toto sice vypadá jako obchod z EU, ale ve skutečnosti to je jen jejich "interní" záležitost a objednávka ti přijde z USA. Do ceny 22 EUR neplatíš nic, do 150 EUR jen DPH (21%) nad tuto částku DPH + clo (což je kolem 15%). Ono je to ještě trošku více komplikované, ale tohle ve zkratce stačí. Klidně napiš, rád poradím Diky moc za odpoved. Viem, ze to funguje presne ako pises, len som chcel vediet, ci nahodou to eu.iherb, neznamena, ze to posielaju z europskej unie, a vyhol by som sa tak DPH, ale vidim, ze nie. Lebo nedavno som zistil, ze z amazonu sa da objednat tymto sposobom, a obist DPH, kedze je to vramci europskej unie. Další super akce Sleva 20% na značku Paradise, Herbatint a Original Sprout Inc http://eu.iherb.com/paradise-herbs?rcode=wqh133#p=1 Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! + 5 až 10 % caschback na další nákup Další akce, tentokrát především pro dámy 20% sleva na kosmetické výrobky! http://www.iherb.com/special-items?rcode=wqh133 Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! + 5 až 10 % caschback na další nákup Víkendová akce na veškerý nabízený Omega 3 rybí olej! Sleva dalších 20% Například Madre Labs, Omega-3 Premium Fish Oil, 100 Fish Gelatin Softgels za pouhých 3,53 EUR http://eu.iherb.com/fish-oil?rcode=wqh133 Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! + 5 až 10 % caschback na další nákup
nikdy jsem neplatil clo, ale nyní, kdy má objednávka byla 40,80 dolarů mi jí proclili a já doplácel 400,-!!!! Za šampon, mýdlo, rhodiolu, bcomblex a molybden. Jakto sakra??? A to si dávám tu nejlevnější poštu za 3 dolary. pěkně mi to teda štve!
Obávám se že to nevymyslíte, to vyloženě záleží na momentálním rozpoložení konkrétního celníka, prostě bordel.
Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale předpokládám že by to nemělo zásadně vadit. Dnešní akce: California Gold Nutrition, CoQ10, 100 mg, 30 Veggie Softgels jen za 1 USD ! Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 - při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD! http://www.iherb.com/california-gold-nu ... ode=wqh133 Další 25% sleva na výrobky Azelique! Slevový kód pro Váš nákup na slevu 5 USD - WQH133 + 5 - 10 % cashback! http://www.iherb.com/azelique?rcode=wqh133 Bohužel došlo ke změně podmínek na iHerb.com Nyní je sleva na první nákup 5 USD + 10% kredit z utracené částky pro Váš další nákup. Poštovné zdarma pro US zákazníky, pro nás ale pouze 4 USD. Slevový kód je WQH133 http://www.iherb.com/?rcode=WQH133 Další slevový kód na první nákup, kdybyste někdo chtěli využít CZZ206
Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale předpokládám že by to nemělo zásadně vadit.
Zrovna jsem to řešila s kolegou, del jeho názoru laktobacily, vitamín E po rtg kontrole nebude škodlivé, ale nemusí mít své účinky, těžko říct. Poprosím o radu, přišly mi papíry k odbavení zásilky 29EUR, nechce se mi dávat poště plnou moc, je možné odbavit zásilku na celním úřadu mimo Prahu? Je to složité? Podle přiložených informací "Clo bude vyměřeno a vybíráno v jakékoliv výši, V České republice nebudou nadále uplatňovány limity ve věci nezaúčtování a nesdělování částek cla do 10 EUR". Chápu to dobře, že už nebude možné objednat zboží, tuším, že to bylo do 22 EUR, bez celního odbavení? Díky moc za rady. Poprosím o radu, přišly mi papíry k odbavení zásilky 29EUR, nechce se mi dávat poště plnou moc, je možné odbavit zásilku na celním úřadu mimo Prahu? Je to složité? Podle přiložených informací "Clo bude vyměřeno a vybíráno v jakékoliv výši, V České republice nebudou nadále uplatňovány limity ve věci nezaúčtování a nesdělování částek cla do 10 EUR". Chápu to dobře, že už nebude možné objednat zboží, tuším, že to bylo do 22 EUR, bez celního odbavení? Díky moc za rady.
Ahoj S prvním dotazem neporadím, já dal plnou moc poště, nemusím se nikde rozčilovat a zařídí to za mě. Chtějí za to do 100 Kč myslím. Otázka je, jestli to půjde řešit jinde když je zásilka vždy zadržena na celním úřadě v Praze. A přidám i další slevu pro tento týden. http://www.iherb.com/homeopathy?rcode=wqh133 Sleva na první nákup 5 USD + 10% kredit z utracené částky pro Váš další nákup. Poštovné zdarma pro US zákazníky, pro nás ale pouze 4 USD. Slevový kód je WQH133 http://www.iherb.com/?rcode=WQH133 system44 Tak jsem si objednávala vitamin K,B12 a vitamin E. Platila jsem clo 523 Kč. Takže v průměru za jedno balení jsem dala 530 Kč. Dá se dopředu zjistit zda bude účtováno clo?Pane Zajíčku nedá se koupit vitamin K u vás, jestli třeba neobjednáváte ve velkém a přece jen by to vyšlo za lepší peníz. děkuji Tak mám teď novou, trošku nepříjemnou zkušenost. Nevím jak tedy u mé první objednávky, ale teď jsem chtěl objednávat podruhé a v košíku jsem si všiml, že mám cílovou zemi nastavenou Belgii. Tak jsem to změnil na ČR, ale najednou se zvedla cena dopravy a dokonce i cena věcí v košíku. Dokáže to někdo vysvětlit? Vždyť přece kurz eura vůči dolaru je pořád stejný. Teoreticky ( i když samozřejmě to dnes nemá vliv) tak by se dala pochopit dražší doprava, je to dál než Belgie
Vyzkoušel jsem a nic z toho co píšete nemohu potvrdit Když máte Belgii, defaultně se cena zobrazuje v EURech, při změně Vám tam můžou skočit měna USD. Pak je cena jiná, ale jen co se týče rozdílu v kurzu. To se týká i poštovného.
Píšete o clu, nebo o DPH? Dopředu to lze zjistit podle ceny zásilky. Lepší je počítat s tím, že se toto bude platit... když to celní úřad pak nechá projít bez proclení, tím lépe Píšu o clu.je to rozepsané celní poplatky 231 kč a služby celní deklarace 192 Kč. Plus stovka byla za úložní dobu protože jsem včas nevyřídila celní papíry. Někde jsem slyšela že když je objednávka do 22 dolarů neplatí se clo. tak nevím Když máte Belgii, defaultně se cena zobrazuje v EURech, při změně Vám tam můžou skočit měna USD. Pak je cena jiná, ale jen co se týče rozdílu v kurzu. To se týká i poštovného.
Tak jste měl pravdu, přeskočilo to na dolary, omlouvám se, asi jsem byl včera už hodně přepracovaný Ahoj, pokud někdo chcete jen vyzkoušet kvalitu iHerb.com, doporučuji tyto organické balzámy na rty. Sierra Bees, Organic Lip Balms, Variety Pack, 8 Pack http://www.iherb.com/sierra-bees-organi ... ode=wqh133 Slevový kód - WQH133
Tak kdy zaplatíte DPH a kdy DPH+clo je jasně určeno. Jde o limit 22 EUR a 150 EUR přepočteno na Kč aktuálním kurzem v momentě zpracování a to včetně poštovného, což je sice nelogické, ale je to tak. K této částce naskočí služba deklaranta a ten se rozhodně nestydí, třeba DHL si účtuje za vyplnění papíru více jak 500,-Kč. Je tedy vhodné si problematiku dobře nastudovat a teprve poté něco objednávat. Já určitě farma produkty ze zahraničí neprodávám a asi ani nikdy nebudu, s tím je tak šílená buzerace, že mě to za ty nervy rozhodně nestojí. Teoreticky by to šlo dělat s udělenou exkluzivitou pro ČR, ale tam jsou zase zcela mimo s představou o možnostech našeho trhu američtí soudruzi. Na tento dotaz jsem například dostal odpověď od jedné firmy že to není problém, ale podmínkou bylo koupit zboží minimálně za 300000,-Kč v jedné objednávce a minimálně třikrát za rok. Konkrétně šlo o speciální probiotika, tedy velice úzce vymezený sortiment. To se zde prodat vůbec nedá, když uvážíte, že na to naskočí DPH+clo a veškeré ty atestace a blbnutí po našich úřadech, to bych nedělal nic jiného než se hádal s debilníma úředníkama a tak pevné nervy zase nemám. Každopádně pokud vím tak zde některé e-schopy zboží z USA prodávají, ale jak to mají ošetřené legislativně netuším, podle mě to musí dělat nějak částečně načerno, jinak se slušná cena prakticky nedá udělat. Ak by ste chceli vedieť približnú výšku cla, museli by ste tovar vyhľadať v colnom sadzobníku, kde sú colné sadzby. Potom by to už nemal byť problém. Ja som kupoval len raz zo zahraničia (iherb) nad 150 EUR a platil som pri dodaní colné poplatky cca 20 EUR. Odvtedy si objednávam menšie množstvá a častejšie. Nemusím tak rozmýšľať nad skladovaním. Ak by ste rozdelili jednu veľkú objednávku na viac menších, vyhli by ste sa tak plateniu cla, ale vyskúšané to nemám. V takomto prípade by ste pravdepodobne asi mali vyššie prepravné náklady, ale neplatili by ste clo. Ja objednávam už len cez airmail. Navyše na internete sú ohlasy, že niektoré balíky nad 150 EUR, posielané cez airmail, nepreclivajú. Pravdepodobne ich je obrovské množstvo, tak si vyberajú náhodne. Potvrdené to ale nemám. Na iherb mali dávnejšei asi akciu na prepravu. Ak som objednal nad 40 dolárov cez airmail, a neprekročil som hmotnostný limit, tak bola preprava zadarmo. Teraz to už nieje. Platenie cla z poštovného mi zas také nelogické nepríde, aj keď by som bol rád, ak by sa neplatilo. Jednoducho poštovné zvyšuje hodnotu tovaru, je to služba a platí sa z nej DPH, ktoré je základom pre výpočet cla. Nový slevový kód pro iHerb.com Pro slevu $5 pro Váš první nákup použijte kód TWG505 #iherb #coupon #code #TWG505 http://www.iherb.com?rcode=TWG505 Zdá se, že iHerb zrušil jednotné poštovné ve výši 4 USD a teď to účtuje podle váhy zásilky.
Jo, ted jsem za to usetril 1 dolar
Záleží asi na dopravci, například DHL si účtuje za celního deklaranta 550,-Kč, což nemá s proclením nic společného, je to naprosto nesmyslná cena za nic, ale vyhnout se tomu dá těžko. Nevím jak to funguje u těchto malých objednávek, já vždy vezmu přesně nadoraz za bezcelní limit, tedy clo neplatím nikdy, ale DPH a tuto blbost vždy.
U malých objednávek pod 22 EUR se nic nedeklaruje, takže se platí jen cena zboží + poštovné, nic se nedoplácí. Zatím jsem se vždycky vešla, ale plánuju objednávat HSO probiotika a ta stojí nad 22 EUR v základu, takže děkuju za info o poplatku 550 Kč, dobré vědět. Asi dám velkou objednávku aby se mi to vůbec vyplatilo. Jen jsem se podival na iherb.com, jak to maji s cernym patkem. Maji misto nej zeleny patek a slevu 10% na kompletni sortiment. Slevy asi budou mit i dalsi obchody, takze jestli nekdo planuje neco kupovat, ted to muze byt nejvyhodnejsi.
Tak musíte si to poměrně dobře propočítat podle celního limitu,a nezapomeňte že se to počítá včetně balného a poštovného, tedy celá suma kterou platíte. Většinou je to bez rizika do 145 USD, ale je to dle kurzu, někdy to dávalo i 165-170 USD. Ahojte. Rad by som nakupil za 60Eur spolu niekolko veci. Dalo by sa v jednom nakupe (ale bez cla), alebo na to treba nakupy 2, 3 ? edit : pan Jarda pise ze väcsinou je to bez rizika do 145USD, ale to "väcsinou" sa ki nepaci... Tak ako teda ? 145USD, alwbo 22Eur? Rad by som platil postovne len raz... Rad by som nakupil za 60Eur spolu niekolko veci. Dalo by sa v jednom nakupe (ale bez cla), alebo na to treba nakupy 2, 3 ? edit : pan Jarda pise ze väcsinou je to bez rizika do 145USD, ale to "väcsinou" sa ki nepaci... Tak ako teda ? 145USD, alwbo 22Eur? Rad by som platil postovne len raz...
Ahoj, ano, poštovné se úplně změnilo. Nově se počítá pro konkrétní objednávku podle hmotnosti a marže, jakou má iHerb na zboží, které kupuješ. Taky si začali počítat manipulační poplatek za levné a lehké věci. Vždycky nakupuju pod 22 EUR, takže se zbytkem neporadím. Gamina : Ahoj. Nakupujes do 22Eur bez postovneho, alebo do ceny 22Eur zaratavas aj postovne ?
moje zkusenost: realne mi prosla objednavka za 60 USD bez cla a bez DPH. jinou za 70 USD jsem platil DPH - vyrizeni pres ceskou postu, je s tim papirovani (emailovani) a poplatek za vyrizeni celniho rizeni je u posty asi dve stovky. moje doporuceni - paypal, zakladni doprava, idealne v cene pod celnim limitem... ash : dakujem ti VELMI PEKNE za super prispevok. Uplne si mi to osvetlil.
i to jsem zkousel. zaslal jsem dve objednavky s rozestupem nekolika minut. u kazde byla vlastni doprava. a dalsi jsem udelal po par hodinach a vysledkem byly tri baliky ktere prisly ve stejny den. presto ze by to dokazali vlozit do jedne krabice tak poslali tri..
Citujem zo stránky financnasprava.sk : "1. Oslobodenie zásielok nepatrnej hodnoty odoslané z tretej krajiny príjemcovi v Spoločenstve, ktorých hodnota nepresahuje 22 EUR na jednu zásielku (napr. internetový nákup). Oslobodenie nemožno uplatniť na alkoholické nápoje, parfumy a toaletné vody, tabak a tabakové výrobky. Čiže aj u nás platí, že do 22€ (počítané bez poštovného, však ?) sa neplatí DPH (a samozrejme ani clo)... Keby DPH bolo 10%, kašľal by som na to a objednal za viac peňazí, ale 20% už je dosť, tak by som ušetril menej, hlavne pri enzýmoch, ktoré nie sú až o toľko lacnejšie na iherb.com, než na swanson.sk, na rozdiel od vitamínov...
22 EUR jen za zboží. Správně to má být 22 EUR včetně poštovného, ale iHerb na balíky vůbec nepíše, kolik stálo poštovné, takže to nikdo nevidí a asi se to bere jako by bylo zdarma. Chodí to poštou jako obyčejný balík, jak píše ash. Co se týče spojování zásilek, tak to rozhodně nespojují, už jsem to zkoušela asi 5x, vždycky přijde několik balíků. Gamina : Super, dakujem ti za odpoved.
Vyskusaj to za 22 eur bez postovneho, aby to presiahlo 22 eur, napriklad skus objednat za 21 + 4 postovne, ci to prejde, a daj sem vediet. To by bolo najlepsie, aby sme si boli isti. (V najhorsom zaplatis 20 dan, co bude 5 eur). Ak to vzdy prejde, to bude vyhoda, ze mozeme nastrkat do jedneho balika vzdy o par eur viac. Ja teraz nerobim ziadnu objednavku minimalne mesiac
jak jsem psal nize u ceskych celniku mi prosla i zasilka za 71 USD bez DPH a bez CLA... Rad by som nakupil za 60Eur spolu niekolko veci. Dalo by sa v jednom nakupe (ale bez cla), alebo na to treba nakupy 2, 3 ? edit : pan Jarda pise ze väcsinou je to bez rizika do 145USD, ale to "väcsinou" sa ki nepaci... Tak ako teda ? 145USD, alwbo 22Eur? Rad by som platil postovne len raz...
Už vám to zde bylo vysvětleno, tedy jenom upřesním. Vždy je potřeba si limit v euru přepočítat podle momentálního kurzu celní správy - mají ho na stránkách a dát rezervu pro případný pohyb kurzu. Třeba minulý týden by teoreticky prošlo i 171 USD myšleno včetně dopravy, tak jsem objednal za 165 USD a dobrý. Ech, ale poriadne zdraželi poštovné na Slovensko............. stojí v priemere 9-10€, aj pri kupovaní 80g balenia melatonínu v hodnote 7€ .......... Ako je to u vás v Čechách s poštovným od iherbu v tomto období ? ... Chcel som objednať ako vždy cez android aplikáciu, a pozerám....neskutočná pálka za poštovné... Pred mesiacom to boli 4€ ...... Skúšal som asi 20 rôznych produktov v cene od 5 do 20€, že aké je poštovné......... Ako je to u vás v Čechách s poštovným od iherbu v tomto období ? ... Chcel som objednať ako vždy cez android aplikáciu, a pozerám....neskutočná pálka za poštovné... Pred mesiacom to boli 4€ ...... Skúšal som asi 20 rôznych produktov v cene od 5 do 20€, že aké je poštovné.........
Mně se zobrazuje pořád to stejné poštovné, jaké mělo před dvěma měsíci - 3-7 EUR za věci do asi 0,5 kg. Ale nedávno změnili typ poštovného, které se zobrazuje jako první volba. Takže to levnější poštovné teď musím často sama vybrat z různých druhů doručení. Mají teď nově službu, kdy do EU zasílají s "předplaceným" clem a DPH - člověk zaplatí poštovné a poplatky předem a pak už nic nedoplácí (zkoušela jsem to, funguje to). Teď se mi to několikrát automaticky zvolilo samo a vychází to od 10 EUR. Neděje se ti totéž? Třeba máš možnost zvolit i jiné, levnější poštovné, než ti teď začali vnucovat. Gamina : Mas pravdu, da sa vybrat aj lacnejsie postovne, uz som si vsimol.... ALE doba dorucenia je potom 18-21 dni.... Mne zvyklo dojst tak za 7-10 dni. Teraz sa to nejak predlzilo...
Aha, to jsem si nevšimla. V poslední objednávce mám předpokládanou dobu doručení 10-35 dnů a jsem zvyklá, že to přijde asi za týden a kousek. No tak nic, budu doufat, že to bude těch 10 dní a ne měsíc Ako je to u vás v Čechách s poštovným od iherbu v tomto období ? ... Chcel som objednať ako vždy cez android aplikáciu, a pozerám....neskutočná pálka za poštovné... Pred mesiacom to boli 4€ ...... Skúšal som asi 20 rôznych produktov v cene od 5 do 20€, že aké je poštovné.........
Melatonin se na Slovensku normálně prodává v lékárnách a za dobré ceny tak proč si ho necháte posílat. Objednavka (necelych 20Eur), ktora mi mala dojst medzi 8. a 20. februarom mi este NEDOSLA...
stalo se mi pouze behem vanoc kde to trvalo opravdu dlouho ale to je pochopitelne, zatim mi z cca 20 objednavek vse doslo a vetsinou spis k tomu drivejsimu datu ktery udavaji...
Už som tam napísal. Dúfam, že sa všetko porieši. Ak nie, tak som prišiel o super výhodné doplnky výživy, lebo druhý krát stamaď neobjednám, ak sa to nevyrieši... zdravím, jsem tu nový, a hned mne zaujalo toto téma nákupů na iherb.com. Pročetl jsem těch několik let. Nicméně poslední rok už nikdo nepíše. Proto se chci zeptat, jestli máte stále tak dobré zkušenosti? Kupujete stále na iherbu? K tomu DHL mám jednu otázku. Oni si vždy účtují ten poplatek za to, že to DPH/clo za zákazníka předplatí? Nebo jim to musím nějak odsouhlasit takovouto službu? Chci si objednat asi za 40USD(což je více než 22EUR). děkuji Pročetl jsem těch několik let. Nicméně poslední rok už nikdo nepíše. Proto se chci zeptat, jestli máte stále tak dobré zkušenosti? Kupujete stále na iherbu? K tomu DHL mám jednu otázku. Oni si vždy účtují ten poplatek za to, že to DPH/clo za zákazníka předplatí? Nebo jim to musím nějak odsouhlasit takovouto službu? Chci si objednat asi za 40USD(což je více než 22EUR). děkuji
Tak firma funguje dokonce lépe než dříve a lidé tam kupují běžně. Odsouhlasení je nutné, můžete tedy tu předraženou službu odmítnout, nicméně nedovedu si představit jak sám provádíte bez zkušeností celní řízení v našem buranově kde žádné normální a fixní mantinely jednání celníků neexistují. Oni si v podstatě mohou dělat co chtějí, není na to žádná vymahatelná norma kterou by se mohl člověk řídit. Za daných podmínek máte dvě možnosti a to koupit pod 22 EUR a všemu se vyhnout, nebo naopak maximálně rozmělnit nesmyslné poplatky a koupit těsně pod limit 150 EUR a vyhnout se tak jenom clu. Vyloženě doporučuji jako doklad přikládat výpis provedené transakce z bankovního účtu a tím se vyhnout zlovůli celníků, kteří vás v pohodě oholí klidně o dalších 500-800,-Kč na clu tak že vymyslí jak jste přesáhl uvedenou limitní hranici o pár dolarů. Například tím že si připočítají dopravu která je sice již v platbě zahrnuta, ale není samostatně vyčíslena, dle vlastních nesmyslných tarifů a pokud to budete chtít reklamovat tak za poplatek 1200,-Kč. Sice jde o přímé plivnutí do obličeje, ale co by jste v našem kocourkově čekal než sviňárnu to je přeci národní sport. Pročetl jsem těch několik let. Nicméně poslední rok už nikdo nepíše. Proto se chci zeptat, jestli máte stále tak dobré zkušenosti? Kupujete stále na iherbu? K tomu DHL mám jednu otázku. Oni si vždy účtují ten poplatek za to, že to DPH/clo za zákazníka předplatí? Nebo jim to musím nějak odsouhlasit takovouto službu? Chci si objednat asi za 40USD(což je více než 22EUR). děkuji
Tak firma funguje dokonce lépe než dříve a lidé tam kupují běžně. Odsouhlasení je nutné, můžete tedy tu předraženou službu odmítnout, nicméně nedovedu si představit jak sám provádíte bez zkušeností celní řízení v našem buranově kde žádné normální a fixní mantinely jednání celníků neexistují. Oni si v podstatě mohou dělat co chtějí, není na to žádná vymahatelná norma kterou by se mohl člověk řídit. Za daných podmínek máte dvě možnosti a to koupit pod 22 EUR a všemu se vyhnout, nebo naopak maximálně rozmělnit nesmyslné poplatky a koupit těsně pod limit 150 EUR a vyhnout se tak jenom clu. Vyloženě doporučuji jako doklad přikládat výpis provedené transakce z bankovního účtu a tím se vyhnout zlovůli celníků, kteří vás v pohodě oholí klidně o dalších 500-800,-Kč na clu tak že vymyslí jak jste přesáhl uvedenou limitní hranici o pár dolarů. Například tím že si připočítají dopravu která je sice již v platbě zahrnuta, ale není samostatně vyčíslena, dle vlastních nesmyslných tarifů a pokud to budete chtít reklamovat tak za poplatek 1200,-Kč. Sice jde o přímé plivnutí do obličeje, ale co by jste v našem kocourkově čekal než sviňárnu to je přeci národní sport.
zkusenosti s iherb perfektni. pouzivam prubezne dva roky. dvacet objednavek provedeno minimalne. vse dorazilo v poradku az na progesteron krem ktery celnici - sukl oznacil za lecivo a preventivne zlikvidoval aby me ochranil/okradl... takze pozor co objednavate. No mám v košíku 3 věci. Vitámín D3, Vitamín D3 a Ca+Mg+Zn. Nechápu ale tyto věci. Nicméně spočetl jsem si, že když dám vše do jednoho balíku, zaplatím prodejci částku+nejlevnější přepravu. A k ceně+dopravě jsem připočetl 21%DPH. Vychází to o asi 80kč levněji, než rozdělit vše na jednotlivé balíčky. 80Kč není zase tak moc. A jestli ta přepravní služba si něco vezme za řízení, a případně celníci, tak se to dokonce i oplatí. Ty vitamíny jsou tam tak 3-7x levnější než u nás. Poštovné také není výrazně dražší. I tak se o oplatí.... děkuji Nechápu ale tyto věci. Nicméně spočetl jsem si, že když dám vše do jednoho balíku, zaplatím prodejci částku+nejlevnější přepravu. A k ceně+dopravě jsem připočetl 21%DPH. Vychází to o asi 80kč levněji, než rozdělit vše na jednotlivé balíčky. 80Kč není zase tak moc. A jestli ta přepravní služba si něco vezme za řízení, a případně celníci, tak se to dokonce i oplatí. Ty vitamíny jsou tam tak 3-7x levnější než u nás. Poštovné také není výrazně dražší. I tak se o oplatí.... děkuji
- cena postovneho se velmi ruzni. berte to jako cca 100,- za balicek. vetsina produktu ktere kupuju maji postovne pod stovku za balicek (oznaceni shipping saver) zkuste se podivat jestli tam neni podobny D3 od jineho vyrobce s levnejsi dopravou - uvedeny shipping saver Nechápu ale tyto věci. Nicméně spočetl jsem si, že když dám vše do jednoho balíku, zaplatím prodejci částku+nejlevnější přepravu. A k ceně+dopravě jsem připočetl 21%DPH. Vychází to o asi 80kč levněji, než rozdělit vše na jednotlivé balíčky. 80Kč není zase tak moc. A jestli ta přepravní služba si něco vezme za řízení, a případně celníci, tak se to dokonce i oplatí. Ty vitamíny jsou tam tak 3-7x levnější než u nás. Poštovné také není výrazně dražší. I tak se o oplatí.... děkuji
D3 bych se předem zeptal na celnici do jaké síly to projde bez problémů, minerály nejsou problém. děkuji Zavolal jsem na celní správu a ti mě odkázali na SUKL. Volám na SUKL a ti mě odkázali na celní správu. Nicméně našel jsem toto. "DOVOZ ZÁSILEK LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ ZE TŘETÍCH ZEMÍ ZEJMÉNA V POŠTOVNÍM STYKU JE ZAKÁZÁN (§ 87 ZÁKONA O LÉČIVECH) V případě, že si objednáte přípravky ze třetích zemích, může se při dovozu této zásilky do ČR jednat o léčivé přípravky. Zásilkový výdej léčivých přípravků ze třetích zemí do ČR však není povolen, a proto takto dovážené léčivé přípravky nelze propustit do celního režimu volného oběhu. Na základě četných dotazů občanů jsou níže pro rychlou orientaci uvedeny seznamy léčivých látek obsažených v léčivých přípravcích (nikoliv vyčerpávající), které jsou dle dosavadních zjištění nejčastěji předmětem dovozu v poštovních či expresních zásilkách. Dle odborných informací lze látky uvedené na seznamech použít za účelem ovlivnění fyziologických funkcí prostřednictvím významného farmakologického nebo metabolického účinku, a přípravky, které je obsahují, jsou tak považovány za léčivé přípravky ve smyslu definice léčivého přípravku (§ 2 zákona o léčivech). Pod HLP je vypsán také vitamín D v množství 0.025mg/den. Takže takových 1000IU=25mg/den. Což je ze třetí země zakázáno. Zavolal jsem na celní správu a ti mě odkázali na SUKL. Volám na SUKL a ti mě odkázali na celní správu. Nicméně našel jsem toto. "DOVOZ ZÁSILEK LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ ZE TŘETÍCH ZEMÍ ZEJMÉNA V POŠTOVNÍM STYKU JE ZAKÁZÁN (§ 87 ZÁKONA O LÉČIVECH) V případě, že si objednáte přípravky ze třetích zemích, může se při dovozu této zásilky do ČR jednat o léčivé přípravky. Zásilkový výdej léčivých přípravků ze třetích zemí do ČR však není povolen, a proto takto dovážené léčivé přípravky nelze propustit do celního režimu volného oběhu. Na základě četných dotazů občanů jsou níže pro rychlou orientaci uvedeny seznamy léčivých látek obsažených v léčivých přípravcích (nikoliv vyčerpávající), které jsou dle dosavadních zjištění nejčastěji předmětem dovozu v poštovních či expresních zásilkách. Dle odborných informací lze látky uvedené na seznamech použít za účelem ovlivnění fyziologických funkcí prostřednictvím významného farmakologického nebo metabolického účinku, a přípravky, které je obsahují, jsou tak považovány za léčivé přípravky ve smyslu definice léčivého přípravku (§ 2 zákona o léčivech). Pod HLP je vypsán také vitamín D v množství 0.025mg/den. Takže takových 1000IU=25mg/den. Což je ze třetí země zakázáno.
hodne zalezi kdo to jak realne kontroluje. nevim jak jsou prisni ted ale treba v roce 2017 mi dorucili bez problemu: Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels. v baliku ze ktereho se platilo dph. celkem byl nad 22€. ale v dalsi zasilce uz mi neprosel zminovany progesteronovy krem.. Když jsem se díval na tu saver poštu, tak na některé vitamíny D3 je snížena cena za poštovné na těch 4-5USD. Nicméně když přepočtu celkovou cenu a množství tablet v balení, tak mě pořád vychází nejvýhodněji to balení 400ks bez sníženého poštovného. Nicméně napsal jsem přímo do iherbu, jestli jim celníci ty vitamíny vracejí. Je tu někdo, kdo si v poslední době nechává z iherbu posílat přímo vitamín D3 ve větší koncentraci, v ceně do 22EUR? A věděl by někdo, jestli když to celníci vrátí, mám nárok u iherbu na vyplácení peněz za produkt(bez poštovného samozřejmě) zpět? děkuji Dívám se a ten Healthy Origins, Vitamin D3 je u nás prodáván, takže asi je i registrován. Takže asi nedělají problémy na celníci. Ale jak to není u nás prodáváno, tak je velká šance, že to není ani registrováno. To něco stojí a aby to jen registrovali a neprodávali, tak to je trochu blbost. Právě proto se ptám, jestli iherb vrátí peníze aspoń za zboží... Nicméně napsal jsem přímo do iherbu, jestli jim celníci ty vitamíny vracejí. Je tu někdo, kdo si v poslední době nechává z iherbu posílat přímo vitamín D3 ve větší koncentraci, v ceně do 22EUR? A věděl by někdo, jestli když to celníci vrátí, mám nárok u iherbu na vyplácení peněz za produkt(bez poštovného samozřejmě) zpět? děkuji
Pokud to z nějakého důvodu neprojde a to zrovna u toho déčka je docela reálné pokud je silnější než 1000 IU, tak to dají většinou do likvidace a pokud to pošlou zpět, což není tak jisté, stejně asi nedostanete nic. Iherb si totiž odečte poštovné sem které je rozumné+poštovné zpět které je nesmyslné a zbude skoro prd, nebo vůbec nic, tedy je to zhruba stejně výhodné a oboje vám neřeší problém. Myslím že by jste měl již pochopit že pokud má nyní ČR hodnocení rozvojové země není to bez důvodu a je z toho vidět že zde vše špičkově funguje. Hlavně funguje státní kleptokracie, což je nynější oligarchická forma demokratického okrádání většiny pod jakoukoliv záminkou. Nakonec není to tak dlouho co v Anglii fungovala daň z hlavy a obdobné formy daně jsou ve všech banánových republikách. Ve své podstatě jde vždy o daň z blbosti akorát se různě nazývá, protože pokud lid není blbý libovolně nazvanou daň z blbosti platit odmítne sejde se na náměstích a daň se nekoná. Zde je vhodné si brát příklad z Frantíků tam to má letité základy už z dob králů a funguje jim to dobře. Mnohdy se tak zamezí vícenásobnému zdanění čehokoliv protože si vemte třeba blbý rohlík a spočítejte si kolik by vás stál bez těch několikerých daní kdy zaplatíte daň z daně a navrch ještě daň z daně předchozí daně již několikrát zdaněného zboží. Taky je potřeba při deklarování obsahu nepsat "léčiva" nebo "vitamíny", ale "potravinové doplňky" nebo "kosmetika" a podbně. Celního úředníka není dobré dráždit, ani mu dávat námět k zbytečnému přemýšlení.
Tak jistě, nutit blbce k přemýšlení může být docela drahý koníček. Také je dobré že třeba se nesmí vozit věci ze zvířat, tedy vám neprojde například produkt s nápisem beef liver, ale pokud půjde o nic neříkající název výrobku se stejným obsahem tedy sušená hovězí
Ja som objednaval Vitamin D3 do 22 eur a dosiel mi. Sila 10000 IU a 120 tabletiek. Je to ale na sk, neviem ci v cesku to nemate nejak inak.
Tak u těch menších zásilek to projde snadněji, ale jisté to není nikdy, hodně záleží kdo to tam dostane do ruky. Nicméně napsal jsem přímo do iherbu, jestli jim celníci ty vitamíny vracejí. Je tu někdo, kdo si v poslední době nechává z iherbu posílat přímo vitamín D3 ve větší koncentraci, v ceně do 22EUR? A věděl by někdo, jestli když to celníci vrátí, mám nárok u iherbu na vyplácení peněz za produkt(bez poštovného samozřejmě) zpět? děkuji
V listopadu mi prislo 360 kapsli 5000IU a 30 kapsli 10000IU. Do Nemecka, Polska a Slovenska jde objednat Healthy origins 360kapsli 10000IU, do CR Bohu zel ne. iHerb.com - promo kód -10% na vše - AID8235 Zdravím, 9.7.2019 som si objednal cez Iherb Hodnota objednávky je 84,27 EUR a voľba dopravy "Delivery by Local Post". Žiadna colnica, žiadne DPH!!! Zatiaľ čo mám za tie roky skúsenosti tak objednávky cez voľbu "Delivery by Local Post" niekedy prechádzajú bez riešenia colnice aj vo vyššej hodnote ako je stanovený limit (nad 22 EUR). Oproti tomu objednávka v akejkoľvek hodnote poslaná cez UPS, DHL vždy skončila na colnici (aj za tovar do 22 EUR!!!). Ja objednávam už len s dopravou "Delivery by Local Post". Síce sa čaká cca dva týždne, ale je to rovnaké, ako keď mi príde balík za týždeň a ten druhý sa človek naťahuje s colnicou. pekný deň prajem 9.7.2019 som si objednal cez Iherb Hodnota objednávky je 84,27 EUR a voľba dopravy "Delivery by Local Post". Žiadna colnica, žiadne DPH!!! Zatiaľ čo mám za tie roky skúsenosti tak objednávky cez voľbu "Delivery by Local Post" niekedy prechádzajú bez riešenia colnice aj vo vyššej hodnote ako je stanovený limit (nad 22 EUR). Oproti tomu objednávka v akejkoľvek hodnote poslaná cez UPS, DHL vždy skončila na colnici (aj za tovar do 22 EUR!!!). Ja objednávam už len s dopravou "Delivery by Local Post". Síce sa čaká cca dva týždne, ale je to rovnaké, ako keď mi príde balík za týždeň a ten druhý sa človek naťahuje s colnicou. pekný deň prajem
Zajímavá zkušenost která se může dost lidem hodit. Dobrý deň, "Budem niečo platiť? Po zaslaní potrebných dokladov bude zásielka podaná na colné prejednananie. Colný úrad po vykonaní colnej kontroly vypočíta výšku colného dlhu. Nevyhnutnou podmienkou colného prerokovania Vašej zásielky colným úradom je poskytnutie colnej zábezpeky našou spoločnosťou voči colnému úradu. Za túto službu si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 24 EUR vrátane DPH." 24 EUR za vybavenie mi príde ako čisté zderstvo. Neviem ako to je v ČR, ale na Slovensku je to takto!!! V ČR je to podobné, snažím se už DHL vyhnout a vše objednávám do limitu 22EUR. Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Od 2021 sa chystaju zrusit 22 eurovy limit bez DPH, takze uz sa bude platit DPH za kazdu cenu balika, dovezeneho z krajin mimo EU. Je to udajne kvoli europskym normam, ze ostatne clenske staty tam taky limit oslobodeny od DPH nemaju. Je to udajne kvoli europskym normam, ze ostatne clenske staty tam taky limit oslobodeny od DPH nemaju.
Dobrá připomínka, ale do té doby předpokládám naše i vaše všehoschopné politické elity ještě vymyslí i mnoho dalších výborných postupů jak dolovat z lidí poslední kačku, nebo euro. Je to už opravdu hnusná supařina kdy stát který občanům nezajistí a negarantuje vůbec nic si nesmyslně draho platíme no nekupte to za ty prachy. Každý kdo umí vzít do ruky kalkulačku si může snadno spočítat zda na tom byl lépe nevolník za feudála kdy platil desátek, nebo nyní v té naší pseudo demokracii, která demokracii pouze imituje, ale je totalitnější než komunistická totalita. V poslední době jsme svědky toho, jak válečné a sankční štvaní a kulturní frontou na dotacích zasévaná nenávist k prezidentu republiky, který ve volbách opakovaně porazil henleinovce, dovedla havlisty k otevřené podpoře fašismu, zakrývání připomínek vítězství nad Německem a pokusům o jejich natistický Majdan na prahu občanské války.
Tak jistě, celé se nám to tu malinko vymklo z kloubů kdy podřadná šmíra o sobě tvrdí že jsou umělci a elita národa, no to není ani na smích to je k breku. Umělci formátu starý Hrušínský, Sovák, Horníček, Menšík, Werich, jo to klobouk dolů a všimněte si že ani jednoho nenapadlo se namočit v podobném svinstvu každý byl prostě formát. Dnes jde o prodejné děvky které za mrzký peníz prásknou a zradí vlastní rodinu a vlast a zdá se jim to morální z toho se chce člověku zvracet. Osobně jsem již před několika lety televizor šlehnul do kontejneru na ten stolek kde stál jsem dal velké terárium do něj půlmetrovou ještěrku a to je tak napínavý pořad že něco takového přiblblá a draze placená ČT nedá nikdy dohromady. Ještěrka třeba třikrát za den mrkne tedy je to děsně napínavé tu její akčnost usledovat, nebo v zimním období se vůbec nehne třeba tři měsíce, no paráda a je to reál ne vyfabulované. Jinak k těm volbám, když je nedovedou vyhrát ať tedy otevřeně přiznají že chtějí diktaturu a ne pod šířením pofidérních cintů o demokracii tu diktaturu prosazovat. Ono je nakonec velkou otázkou zda je nějaká demokracie vůbec možná když neexistuje jediný příklad z živočišné říše kde by něco takového fungovalo. Vždy je jedinec který vede a když vede blbě odstraní se a vede jiný v tom je asi ta síla evoluce kterou člověk nějak nepobral. Nakonec je na to krásný krátký vtip pro vás jako včelaře: "Proč mají včely med? Protože mají královnu. Pokud by u nich existoval parlament tak mají hovno." Je potřeba při nákupu platit přes PayPal nebo lze i online platební kartou? Jinak díky všem za zdejší příspěvky! Ze zahraničí jsem ještě nic neobjednávala, takže mi dost usnadňují orientaci. Lze i kartou, ale Paypal se hodí i pro platby na jiných e-shopech a má rychlejší případné reklamace. Pokud používám local post, tak lze balík sledovat až po doručení do ČR, pak to trvá zhruba týden než ho donese pošťák. Žádné avízo nepřijde. Celkem od objednání cca 10 dnů Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Paypal se hodí, pokud člověk nakupuje odněkud, kde nemá tušení o reputaci obchodníka. Dvakrát jsme reklamovali platbu za neprovedenou dodávku zboží a vrácení peněz přes PayPal proběhlo v obou případech naprosto hladce. Na iHerbu jsem však vždy platil kartou a proběhlo to bez problémů. to OndraHH a pefi: Díky! Jakmile tedy dorazí balíček do ČR, tak nějaké upozornění přijde, ale nepřijde už informace o tom, který den bude doručen, jestli tomu rozumím správně? Ještě mě napadlo - jak je to s poplatky za platbu do USA? Dívám se teď na ceníky u své banky, ale moc tomu nerozumím. To jako jenom za poslání peněz na účet do USA dám kolem 200 Kč?? Žádné poplatky se neplatí, banka zaplatí kupní cenu v USD, ale vám ji přepočte na Kč aktuálním devizovým kurzem. Pokud jde o balíček, tak dostanete od IHerbu číslo zásilky, které si sama sledujete jak putuje do ČR, žádné jiné avízo nečekejte. Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk
Ok, objednala jsem to, tak snad bude vše v pohodě.
Došlo to za 12 dní, vše ok. Malá poznámka, pokud by někdo také nakupoval poprvé: po vložení zboží do košíku a objednání, vás to přesměruje k vytvoření profilu na iherb, kde zadáte svoji adresu atd. a automaticky tam naskočí to první dražší poštovné (ačkoliv jste před založením profilu volili jiné), takže jestli chcete to levnější přes local post, tak si ho tam musíte znovu nakliknout.
Dovoz vitamínu D3 je zakázán. Povolen je jen 1000 IU v jedné kapsli. Vitamín D3 dávají v Americe zadarmo k větší objednávce nebo za neodolatelnou cenu My máme poštovné za 50 korun. Kdybyste nepsal do fóra a na iHerb si vložil do košíku víc položek, tak uvidíte, že poštovné klesá s výškou objednávky. Vitamín D3 dávají v Americe zadarmo k větší objednávce nebo za neodolatelnou cenu My máme poštovné za 50 korun. Kdybyste nepsal do fóra a na iHerb si vložil do košíku víc položek, tak uvidíte, že poštovné klesá s výškou objednávky.
Vacsiu zmes nezmyslov o vitamine D3 som uz dlho necital. Mohli by ste si najprv zistit, co vsetko sa preskumalo za poslednych 50 rokov.
Já se vám nepotřebuji zavděčit. Budto berte nebo nechte být. Klidně si dál čtěte ty prodejní průpovídky, jak je D3 úžasně zdravý a co všechno vyléčí. Už i podvodníci začali těžit z nekritické obliby vitamínu D. A nabízejí lék na cukrovku s derivátem alfa ciferolem. Můžete si vygůůglit, že o alfa ciferolu jsou stovky zmínek. A si tak důvěryhodných jako vaše zdroje. Opakuji, že vitamín D patří mezi látky zvané akcelerátory stárnutí. Vitamín D řeší problém vysokých daní a nizkých důchodů. Proto se o něm píše v superlativech. Všichni chtějí vyšší důchod.
Mohl byste sem dát nějaký odkaz na vaše zdroje?
Větší dávky pitné vody zase vyvolávají otok mozku ...
Jen si jezte vitamín D! Akcelerátory stárnutí v podobě potravinových doplňků byly vytvořeny pro lidi, kterí se snaží stravovat zdravě a vyhýbají se potravinám urychlujícím stárnutí. Pro obchodníky je to výhodné, protože na akcelerátory stárnutí dostávají dotace. Je jich víc druhů, také se zavádějí potraviny urychlující strárnutí pro majetnější lidi, kteří nejedí levné potraviny urychlující stárnutí. Ty lepší začínají na 200 Kč/kg až do 500 Kč/kg a jsou strašně zdravé Jsem překvapen, jak obtížně vstřebáváte myšlenku, že jíme potraviny urychlující strárnutí. Copak vy nechcete, aby ubývalo odpadu, který lidé vyprodukují? To byste se divila, kolik odpadu vyprodukují i ležáci v nemocnicích. Vy nechcete, aby se nemusely snižovat důchody a zvyšovat daně?. Vždyť je to ve vašem zájmu. Aby bylo jasno, já se jen chci pochlubit, že to vím. A jestli budete pokračovat je jíst nebo né, je mi úplně fuk. Jedí to všichni, aji Babiš, aji Zeman. Aji lidi vzdělaní v biochemii, protože ta propaganda je tak silná, že mají strach jít proti davu a ohrozit svůj živůtek. Dotace na potraviny urychlující stárnutí a jejich propagaci zajišťují bohatí lidé typu INTJ, kteří vládnou světem. Ti pochopitelně vědí, jaký je proti nim protijed. A jim to pomáhají zdarma šířit celé armády výživových poradců, kteří se také jen chtějí pochlubit, že to ví. A kravička ten Vitamín D ukládá do mléčného tuku, aby telátko dříve zestárlo anebo je ten problém u lidí s ukládáním vápníku do měkkých tkání přeci jenom někde jinde (např. nedostatek hořčíku v bílé vymleté mouce a chybějící vitamín u K2 u nepřirozeně krmených zvířat)? Vitamín D nemůže za hormonální a nádorové poruchy metabolismu vápníku, i když je v případě hyperkalcémie kontraindikován. Také by se měl brát v potaz vliv správného poměru A/D/K2 na imunitní systém.
Telátko protože je mláďátko tak zatím nestárne,ale urychluje se jeho vývoj.Urychlení vývoje u dospělého o jedince způsobuje zestárnutí.Docela bych Championovi věřila.Lidí je moc a někteří jedinci se snaží zdravě žít a vyhýbají se tkzv. otravinám.Je třeba vyrobit pár studií ,přehnaně vychválit nějaké potrav.doplňky a rybička se chytí na udičku.Je třeba asi zkoumat více zdrojů a hlavně dobrého pomálu.
Také by se měl brát v potaz vliv správného poměru A/D/K2 na imunitní systém. Aktivní forma 1,25 (OH) 2 D3 (převažující formou v lidském těle je však jeho předchůdce - protizánětlivý 25-hydroxycholekalciferol) sice zvyšuje účinek peroxidu vodíku, ale není to lepší než mít breberkami a rakovinou napadené buňky? Vitamin D derivatives enhance cytotoxic effects of H2O2 or cisplatin on human keratinocytes
Samozřejmě, protože některé látky působí synegicky nebo přímo aktivují jiné.Takže cpát se jedním vitamínem a mít nedostatek jiných vit. či minerálních látek je zbytečné.A jsou-li ještě k tomu zanesená
Ano, poznáme, stačí si nechat změřit hladinu Vitamínu D a srovnat deficit, zvláště v období nákazy či nemoci. Ne nadarmo se tuberkulóza s úspěchem léčila ve slunečních lázních. Příliš mnoho antioxidantů přispívá k šíření mutantů a příliš mnoho oxidantů urychluje stárnutí. Zdá se, že mladistvý vzhled nezaručuje zdraví. Vitamin D Enhances Lifespan and Protein Homeostasis, New Study Shows
Vitamin D2 či D3 (endogenní či ze stravy) je v těle dvakrát hydroxylován, nejprve v játrech a poté v ledvinách, za vzniku kalcitriolu, aktivního metabolitu vitaminu D. Ten je v krvi transportován vázaný na vitamin D vázající protein (DBP) tvořený v játrech. Kalcitriol pak působí přes nitrobuněčný vitamin D receptor (VDR). Má krátký metabolický poločas (cca 4 hodiny).
Vitamin D3 je dost dobre meratelny. Ked sa zistilo, ze biely ludia, zijuci takym sposobom zivota, ze su vystaveni takmer kazdy den slnku, a to v pasme, kde je v priaznivom uhle (nad 50 stupnov) vacsinu roka, namerali u nich hodnoty vitaminu D v krvi medzi 30-55. To je myslene bez suplementacie, v strave ho vela nemali, takze bolo jasne, ze je to zo slnka. A ked testuju bielu populaciu v modernej civilizacii, tak zistili, ze hodnota bola casto pod 20. Co uz preukazatelne sposobuje zdravotne problemy. Tak vy povazujete za nerozumne, ked si to doplnkami zdvihnete na uroven okolo 50? Ked na tej hodnote si to udrzuje aj telo, ktore je vystavene denno denne slnku? Takisto sa vyskumalo, ze vitamin D v pokozke vznika v neaktivnej forme, z ktorej si telo potom vyraba aktivnu, podla toho kolko potrebuje (takze sa neda zo slnka predavkovat). Co z toho vyplyva, ked tato hodnota kolise pri tych, co maju dalo by sa povedat az prebytok ziarenia zo slnka, medzi 30-55? Asi to, ze je to pre telo najlepsie rozmedzie.
Řekl bych to jinak. Už denní dávky vitaminu D nad 3000 IU mají negativní vliv na stárnutí. Potřeba vitamínu D není tak vysoká, jak se tvrdí v propagaci rychlejšího stárnutí. Vitamín D3 se podle potřeby organismu přeměňuje na hormon kalcitriol. Myšlenka, že schází vitamín D a a jeho podáváním se dospěje k nějakému zlepšení, je chybná. Když je potřeba vstřebávat vápník, tak i při nedostatku vitamínu D se zrychlí hydroxylace na kalcitriol, vstřebávání se zvýší a vylučování zpomalí. Důvod proč vitamín D (velké dávky) urychluje stárnutí, je v tom, že vytváří hyperkalcémi. Ionty kalcia jsou aktivátorek programované buněčné smrti. Při hyperkalcémmi je také zvýšno vstřebávání těžkých kovů, jako je kadmium, mangan, chrom, a samozřejmě je i vyšší vstřebávání fosforu, čímž se nerovnováha zhoršuje. Pravé vysvětlení, jak si zajistit pevné kosti a zdravé zuby najdete v článku: Hyperkalcémie z vitamínu D3 a vápníku. Nebezpečí pro učení a práceschopnost Pravé vysvětlení, jak si zajistit pevné kosti a zdravé zuby najdete v článku:
Hyperkalcemii sa da jednoducho vyhnut, nedoplnovanim vapnika v doplnkoch, a nepozivanim zvyseneho mnozstva vapnika v potrave. Navyse, sa da lahko negovat dostatkom horciku, a vitaminu K2. No a sme doma, samotne skody v tele teda nerobi vitamin D3, ako uvadzate, ale ina latka, a to prebytok vapnika, a metabolizmus, ktory s nim nevie dobre pracovat a presuvat ho/ukladat/zbavovat sa ho. Vitamin D3 je tu teda len nepriamy ucasnik, ze sposobi, ze sa do tela dostava vo zvysenej miere, ale skutocny skodca je nedostatok vitaminu K2 a horciku. Hadzat to teda na vitamin D3 je zamlcanie celej pravdy a vedomosti o tom, ako to cele funguje. A je to samozrejme zneuzite na anti-propagandu proti vitaminu D3. Toto pocinanie je nielen ze nerozumne, ale dokonca zlovestne.
No vidíte, nakonec máte na to stejný názor jako byste četl článek Zajímavá diskuse a víte co? Je mi dlouhodobě blbě a dlouhodobě mám zvednuté hodnoty vápníku v krvi (ve tkáních jich je ale zase málo dle vlasové analýzy), suplementoval jsem dřív taky vit D3 (chemický a i olejem z tresčích jater) - co je zajímavé, když jsem zkoušel jenom olej z tresčích jater, nezvedalo mi to vit D v krvi, na vápník si už nepamatuji a ani to nejspíš nedohledám, co jsem ale začal s chemickým D3, opravdu mi vystřelil i vápník v krvi a i když už mám D3 v krvi v horní referenční mezi, vápník je stále zvýšený. Mám i většinu těch příznaků hyperkalcemie, co jsou uvedeny v tom článku výše - už jsem objednal k2 MK4 (ano, vím o tom že tady doporučujete spíš mk7) a uvidíme, kam se to po užívání k2 posune, jestli zmizí ty příznaky a opravdu to bylo tím vápníkem, tak to bude paráda. Jen podotknu, že doktoři ten zvýšený vápník nikdy neřešili, přitom je to jak vidím celkem problém.
Ovela dolezitejsi nez k2 je mat dostatok horciku. K2 uklada vapnik do kosti a zubov, ale horcik je potrebny na prenos. Co je podstatne aj pri odvapnovani tkaniv. Inak sa vam ten nadbytocny vapnik nepresunie z tkaniv do kosti a zubov. A takisto, ked uz budu mat kosti a zuby dostatok, nebude sa moct dobre vylucit z tela, a bude sa hromadit v oblickovych alebo zlcovych kamenoch. Doporucujem Vam suplementovat 400 mg horcika denna, ale nie vo forme oxidu horecnateho. Chlorid horecnaty, malat horciku alebo naviazany na aminokyseliny. Doporucoval by som vam teda zaradit vsetko (D3 ostante brat), horcik 400mg, K2 100mcg, a bor 3mg. Doporucoval by som vam teda zaradit vsetko (D3 ostante brat), horcik 400mg, K2 100mcg, a bor 3mg.
Díky za odpověď. Malát mám doma ale nedělá mi vůbec dobře, je mi po něm hodně divně. Používám teď bisglycinát, celkem 250mg čistého Mg před spaním, dám tam teda ještě jednu tabletu, abych se dostal k těm 400mg. Bor jsem nikdy nebral, mám ale kyselinu boritou tak budu užívat 10 kapek denně jak tu psal pan Jarda. K2 jsem taky nikdy nedoplňoval tak to zkusím brát vše najednou, to by mělo mít nejlepší efekt. Ještě by mě ale zajímalo, v jakém okamžiku mám se suplementací přestat? Až se mi udělá líp? V našich zeměpisných končinách a při dnešním způsobu života bych za hyperkalcémiií na prvním místě hledal poruchu metabolismu vápníku způsobenou zbytněním žláz s vnitřní sekrecí nebo adenomem. Jinými slovy, kam nechodí slunce, tak chodí lékař. Suplementace Vitamínu D a citrulinu je pro mě bezpečnější než opalování, a to i z hlediska dlouhověkosti. Za vším hledej nedostatek vitamínů a minerálů a infekce, kterým bez nich tělo nedokáže čelit. Zatím jsem tady nezaznamenal studii, která by v rámci porovnání zohledňovala vliv různých hladin vitamínu D na dlouhověkost a také zmínku, že nedostatkem Vitamínu D ovlivněná produkce parathormonu odbourává kost (dokud to jde vyplavuje zmiňované minerály do krve), atd.: https://www.euclaboratore.cz/lekar/odborne-clanky/vitamin-d-vic-nez-jen-vitamin Calcium metabolism and vitamin D in the extreme longevity
Jak souvisí citrulin s vitamínem D?
Skuste este chlorid horecnaty, ten ale moze vyvolat hnacku. V 3dcl vody rozpustite 1g chloridu horecnateho, a pridajte trochu vitaminu C v prasku, popr citronovej stavy, neni to potom tak horke a da sa to vypit. Tym ziskate dalsich 112mg elementarneho horcika na 1g chloridu horecnateho. Da sa pridat este trochu draselnej soli (povedzme 500mg chloridu draselneho). Ten bisglycinat je dobry, hoci drahsi sposob doplnania horcika, ktory pouzivate? Dajte si pozor, aby nebol "buffered" co znamena, ze je riedeny inym druhom horcika, musi byt 100%tny. Ten bor neviem posudit, kyselinu boritu som nedoplnal, neviem kolko je tam boru. Ale 3-9mg boru mozete s prehladom brat aj cely zivot. Myslim ze do 20mg boru denne neboli zaznamenane ziadne negativne ucinky. Ale ked zo stravy je problem ziskat aj tych 3mg, tak preto som opatrnejsi a nad 10mg ja osobne nejdem. Dlhodobo mam nastavenu davku 6mg, ale vsetko zavisi aj od hmotnosti (mozno ked radim 100kg muzovi tak tam je to ako keby ste mali brat 9mg boru, ked ja berem 6mg) Uvedenu suplementaciu mozete pouzivat neobmedzene, tie davky niesu tak vysoke, aby sposobili negativne ucinky. Horciku sa da doplnat aj viac, az do 1g denne, dokial nesposobi hnacku, co pri tak vysokych davkach hrozi. Ked ma telo taky prebytok, ze by zacal sposobovat problemy, tak ho nevstrebe ale vyplavi kratkou hnackou, takze je to pomerne bezpecne. Este si porieste kremik. Kedysi som doporucoval kremelinu a biely il, ale teraz sa objavili studie, ze tam vznikaju nanocastice, ktorych sa telo moze tazko zbavovat. Je to tam len pre pluca, ale crevo je otazne, a je to v podstate riziko, ze to tam moze robit negativne veci. Nieje studia ani pre, ani proti. Ale pluca sa tychto nanocastic zbavuju tazko. Preto by som kremik uz doplnal inak, nez branim kremeliny a bieleho ilu, dokym sa nezisti viac a nepotvrdi ako to je. Nemam moc casu pisat siahodlhe prispevky, tak takto. Toho horciku sa nebojte, kludne pridajte, chlorid horecnaty sa este da v roztoku roztierat po pokozke, ale zanechava to neprijemnu mastnu stopu, mne to vadilo, ale niekomu to nemusi tak vadit, tam sa mu vstrebe este dalsich par mg horciku bez hrozby hnacky.
Překvapuje mě, že jako propagátor omlazování zatím nevíte o oxidu dusnatém, který při pobytu na Slunci vzniká v kůži nezávisle na Vitaminu D, a tak jste se chytl nepodstatného dietního nadpisu v podobě názvu webové adresy a místo toho, abyste si přebral článkem publikované zajímavé údaje o argininu, mi bůhvíproč podsouváte propagaci růstového hormonu uvolňovaného cvičením. Ono jde hlavně o to, že při nedostatku pozitivně nabitých aminokyselin jako je arginin (breberky, víme kde a které, podílejí se na rakovině i vysokém krevním tlaku) a tetrahydropterinu, potažmo ostatních donorů vodíkového protonu (např. Vitamín C) se toho v těle hroutí víc. Byl jste to Vy, kdo tady přišel s tím, že ionty kalcia jsou aktivátory programované buněčné smrti, tak nechápu, proč by Vám měla vadit deaktivace nadměrně otevřených vápníkových kanálů a vazodilatace cév pomocí doplňků, notabene bez rizika oxidačního stresu způsobeného UV zářením, ale pro Vás je asi zajímavější prodávat drahé mitochondriální antioxidanty, než hledat rovnováhu arginázy a příčiny její nerovnováhy. Oxid dusnatý, oxid uhelnatý a sirovodík - jedovaté plyny či potřebné regulátory metabolismu?
Vyšel velmi zajímavý článek: Vitamín A – původce epidemie chronických onemocnění? Co je pravda na předávkování vitamínem A?, který osvětlujre, proč je to zákeřné. https://www.primulus.cz/8-zpusobu-jak-si-prirozene-zvednout-hladinu-oxidu-dusnateho-no-v-tele
Vy přikládáte oxidu dusnatému významnější úlohu než má. Je to akcelerátor stárnutí, který při impotenci nemůže znatelně pomoci. I když primulus tvrdí opak, je to jen podvodník. Oxid dusnatý nemá žádné pozitivní účinky na zdraví. Ornitin, arginin a citrulin působí příznivě při nemocech stáří tím, že zvyšují sekreci GH růstového hormonu (ve vyšším věku pokleslou). Vápníkové kanály jsou uzavírány horčíkem a pomocí modulátorů vápníkových kanálů, to jsou léky na zlepšení prokrvení. Souvislost mezi N2O a zvýšenoiu koncetrací extracelulárního kalcia mi opravdu uniká. Vápníkové kanály jsou uzavírány horčíkem a pomocí modulátorů vápníkových kanálů, to jsou léky na zlepšení prokrvení. Souvislost mezi N2O a zvýšenoiu koncetrací extracelulárního kalcia mi opravdu uniká.
Asi Vás zklamu, ale dokonce i aktivní metabolit vitamínu D dokáže ve fyziologických koncentracích potlačovat vápníkové kanály a přispívá k ochraně mozku a srdce. Spojitost vitamínu D, s buněčným a lipidovým antioxidantem, neurotransmiterem, vazodilatátorem a v neposlední řadě aktivátorem telomerázy a některých genů dlouhověkosti - oxidem dusnatým, je skrze calmodulin. Problém s tzv. nitric oxide synthase uncoupling a rychlejším stárnutím nastává, až když dojde k narušení homeostázy, čemuž se dá čelit přirozenými antimikrobiálními činidly (bez nich zbývá zavápnění plus buněčná smrt) tělu vlastními blokátory arginázy, kterých se v převzatém článku Primulus alespoň dotkl. Podvodník by byl spíše ten, kdo by i přes odkazy na kardiovaskulární zdraví a přímý vliv vitamínu D a oxidu dusnatého na renin-angiotensin-aldosteronový systém tvrdil, že oxid dusnatý nemá žádný pozitivní vliv na zdraví. Ostatně, pusťte si znovu video Čechoaustralana, které jste zde postoval a v lékárně pozor na neuvedené konzervanty obvykle spojené s varováním neužívat vnitřně. O tom, že konzumentům mléčných produktů výrobce neřekne nic o správných poměrech vápníku s hořčíkem, žádná. Vzhledem k tomu, že existují i studie, kde suplementace argininu a citrulinu neměla vliv na hladinu růstového hormonu, tak se může jednat o zbožné přání cvičenců na základě marketingu výrobců doplňků nebo problém předávkování (dosud zdravých jedinců bez hypertenze), případně odlišný způsob podání od orálního.
Vitamin D Hormone Confers Neuroprotection in Parallel with Downregulation of L-Type Calcium Channel Expression in Hippocampal Neurons
Pro zájemce o dlouhé mládí tu uvádím, že princip stárnutí byl objeven v roce 1954. A protože nemohou být paralelně dva pricipy stárnutí, tak ty novější jsou jen snahou odvést pozornost zájemců o dlouhověkost směrem k neúčinným metodám. Všechny ty aktivátory telomerázy a genů dlouhověkosti, překódování genetických hodin, jsou podvody cílené na investory, kteří do výzkumu vkládají stamilióny. Lidi i investoři totiž netouží stárnout pomalu, ale touží omládnout, touží po age reversal. Tak si nechají utéct čas, který mohli zdvojnásobit a ztrácejí čas čekáním na zázrak. Když čtete studie, tak je třeba všimnout si zadání: Všichni si ještě pamatujeme studie o zlém a špatném cholesterolu o nízké denzitě, které dokazovaly pravý opak než to je. Také články z vesmíru, 100+1 vám dají spíš popletené informace a pojednání od gerontologů jsem poznal již v 18 letech, že jsou o ničem. Já jsem jeden ze sta lidí na světě, kteří četli 900 stránkovou studii o příčinách strárnutí z roku 1954. Je na ní pozoruhodné, že v současnosti se lidem říká úplný opak, aby se podpořilo stárnutí, které se postará o snižování přelidněné populace a zmenšování tvorby odpadů. Podívejte se na lidi zabývající se výzkumem stárnutí ve vědeckém poradním sboru. Polovině z nich podvod kouká z očí. Všichni jsou buď stejně staří nebo mladší než já. pro champion: Vámi prodávaný CoQ10 má na tvorbu oxidu dusnatého v některých případech stejný efekt jako arginin, který spolu s citrulinem (přeměňuje se v ledvinách na arginin, ale navíc inhibuje arginázu a iNOS) nemůžete vystát. Vyřadíte jej z nabídky či jak se k té názorové kontroverzi ve styku s realitou postavíte? Doufal jsem, že si z těch Vámi tolik kritizovaných pracovních odkazů výše všimnete i vysvětlení funkčnosti MitoQ skrze oxid dusnatý. Beneficial effect of coenzyme Q10 injection on nitric oxide -related dilation of the rat aorta. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27864103 Takže si to shrňme, kancelářská krysa má nedostatek slunečního svitu a mírně zvýšený tlak (v kůži se vedle cholesterolového vitamínu D netvoří ani oxid dusnatý místně z dusitanů, otevřené vápníkové kanály a se štítnou žlázou spojovaný cholesterol usnadňují nákazu). Aktivovaný vitamín D z antimikrobiálního hlediska nahrazuje angiotenzinem (vazokonstruktor) a křížově oxidem dusnatým (vazodilatátor). Problém s vysokým krevním tlakem nastává přesně v okamžiku, kdy je působením parazitů (víme kde a kterých) a nefunkčností střeva vyčerpán arginin a jeho metabolit citrulin. K nebezpečnému rozpojení endoteliální syntázy oxidu dusnatého dochází také při nedostatku tetrahydrobiopterinu , který je hydrogenován (redukován) oxidací dárců vodíkového protonu v podobě kyseliny askorbové, atd. Bude se to zhruba shodovat s obdobím začátku snížené tvorby HCl vlivem stárnutí. Ultraviolet Radiation-Induced Production of Nitric Oxide:A multi-cell and multi-donor analysis https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5593895/
Ano, tieto pozorovania tohto pana som nedavno objavil a uz o nich viem. Zatial som to nepreskumal hlbsie ale prve podozrenie, ze by taketo nieco mohla byt pravda som nadobudol uz pred rokmi, ked som si cital komentare na amazon.com k vitaminu A 10 000 IU v jednej tabletke, a cast ludi sa tam stazovala, ako im postupne zacali problemy, ked to brali denne, zaujal ma hlavne jeden prispevok, cim vsetkym zacal trpiet jeden pan, a ze ked to prestal brat, do 3 tyzdnov mu vymizli vsetky tie priznaky, co sa mu objavili za pol roka. Niektori to predavkovanie niesli lepsie, nez ini, takze bude este od niecoho ineho zavisiet, ake skody to v tele napacha, a kto aku davku znesie, kym sa objavia negativne priznaky. Odvtedy som s vitaminom A velmi opatrny, a po clanku o tom, ze vysoka hladina vitaminu A moze negativne ovplyvnil fungovanie vitaminu D (v podstate ciastocne zacne blokovat jeho ucinok a posobenie v organizme - link: https://articles.mercola.com/sites/arti ... -well.aspx), a tie veci sa zacali prejavovat uz nad 3500 IU vitaminu A denne, som si nastavil strop pre vitamin A na 3000 IU denne, nie viac (podla vahy samozrejme +- 100kg muz bude moct podla mna aj 5000 IU a bude to to iste co 3000 IU v 60 kilovom). Nad 3000 IU nestupam, kym sa tato cela vec nepreskuma presne. Zaroven treba byt opatrny co sa nachadza v multivitamine a kolko ho je v rybom oleji. Co sa tyka rybieho oleja, da sa brat ,ale najlepsie taky, co ma znizeny, alebo odstraneny retinol. (btw, pri tom scalovani podla vahy treba byt opatrny, lebo nie vzdy je 100kg zena, co ma 40 kg tuku nadvahy, to iste ako 100kg muz s normal BMI, ktory je proste celkovo vacsi a objemnejsi. Lebo napriklad krvi bude mat ta 100kg zena rovnako ako 60kg... je na tom zakerne to, ze ked sa nieco dostane iba do krvi, tak ta 100kg zena si nema navysit davku od tej 60kg, lebo je to vlastne 60kg zena s 40 kg sadla navyse. Ale 100kg muz si ju musi navysit, lebo ma viac krvi v tele, kedze jeho telo je celkovo vacsie. To ma minule napadlo, ze vela veci je odstupnovanych zle. U vitaminu A neviem ako to bude, ale kedze je rozpustny v tukoch a uklada sa aj v peceni, tak si myslim, ze tu to nepojde odstupnovat tak, ze 100kg obezna zena ho moze 5000 IU, ale tiez iba 3000 IU, ... ale 100kg velky svalnaty muz ho bude moct 5000 IU, a bude to to iste, co pre 60kg muza 3000 IU. Na toto si tiez treba dat pozor pri davkovani veci a myslim si, ze je to jedna skryta zakerna vec, preco sa hlavne obezny ludia casto niecim predavkuju, ked to beru odstupnovane na svoju zvysenu vahu).
Já jsem bral desítky let 30 000 m. j. v 1 tobolce a bylo mi spíš líp než teď když beru multivitamín Two-Per_day s 5000 m.j..
30 tisíc, to je slušná dávka - v jaké formě? Protože třeba u toho multivitamínu Two-Per-Day je těch 5000 IU jako "Vitamin A (as beta-carotene, acetate)" ... já zase brala 10 000 IU denně v jedné kapsli ve formě retinylu-palmitátu. A jestli to chápu dobře, tak co se týče těch možných negativních účinků, je dost zásadní rozdíl mezi užíváním beta-karotenů a přímo retinolu. Menadione (vitamin K3) is a catabolic product of oral phylloquinone (vitamin K1) in the intestine and a circulating precursor of tissue menaquinone-4 (vitamin K2) in rats.
Ani pre beta-karoten studie nedopadli prilis pozitivne. Teda samotny a synteticky vyrabany. Teda zo studii predbezne vyslo, ze samotny beta-karoten brat je blbost. Ten bor neviem posudit, kyselinu boritu som nedoplnal, neviem kolko je tam boru. Ale 3-9mg boru mozete s prehladom brat aj cely zivot. Myslim ze do 20mg boru denne neboli zaznamenane ziadne negativne ucinky. Ale ked zo stravy je problem ziskat aj tych 3mg, tak preto som opatrnejsi a nad 10mg ja osobne nejdem. Dlhodobo mam nastavenu davku 6mg, ale vsetko zavisi aj od hmotnosti (mozno ked radim 100kg muzovi tak tam je to ako keby ste mali brat 9mg boru, ked ja berem 6mg) Uvedenu suplementaciu mozete pouzivat neobmedzene, tie davky niesu tak vysoke, aby sposobili negativne ucinky. Horciku sa da doplnat aj viac, az do 1g denne, dokial nesposobi hnacku, co pri tak vysokych davkach hrozi. Ked ma telo taky prebytok, ze by zacal sposobovat problemy, tak ho nevstrebe ale vyplavi kratkou hnackou, takze je to pomerne bezpecne. Este si porieste kremik. Kedysi som doporucoval kremelinu a biely il, ale teraz sa objavili studie, ze tam vznikaju nanocastice, ktorych sa telo moze tazko zbavovat. Je to tam len pre pluca, ale crevo je otazne, a je to v podstate riziko, ze to tam moze robit negativne veci. Nieje studia ani pre, ani proti. Ale pluca sa tychto nanocastic zbavuju tazko. Preto by som kremik uz doplnal inak, nez branim kremeliny a bieleho ilu, dokym sa nezisti viac a nepotvrdi ako to je. Nemam moc casu pisat siahodlhe prispevky, tak takto. Toho horciku sa nebojte, kludne pridajte, chlorid horecnaty sa este da v roztoku roztierat po pokozke, ale zanechava to neprijemnu mastnu stopu, mne to vadilo, ale niekomu to nemusi tak vadit, tam sa mu vstrebe este dalsich par mg horciku bez hrozby hnacky.
Moc díky za odpověď, používám dva doplňky, v jednom je forma Bisglycinát hořečnatý a ve druhém je to samé + ještě 1,4mg P5P. máte ale pravdu, v porovnání s chloridem je to prostě moc drahé. Vit K2 zařadím, už mi přišel a dám aspoň čaje s přesličkou kvůli křemíku. Co třeba říkáte i na Silicea homeopatii, pomůže to taky s křemíkem nebo to nemá smysl kupovat? Moc díky
Teď se dívám, že těch 100 IU je u Two-Per-Day u championa na webu. Já se dívala na iherbu a zjišťuji, že jsou tři verze, které se liší složením. Na iherbu je jen jedna verze - od těch, co nabízí champion (kde je trochu jiné složení pro kapsle a tablety) se liší v absenci vápníku, draslíku, cholinu a "niagen nicotinamide riboside", potom má v nižším množství vit. C, vit. E, B5 a zinek, a navíc má quercetin a (oproti tabletám u championa) apigenin. Takže výrobce to složení asi občas mění. Na iherbu má denní dávka 67 mg vit E. Nevím, jestli to umím dobře převést, ale vychází mi to tu, že 67 mg vit. E = 60 IU. Plus tam je (ve všech verzích) 20 mg "Natural mixed tocopherols (providing gamma, delta, alpha, beta)". A z karotenoidů je tam kromě toho beta i 1 mg lykopenu a 11 mg "Marigold extract (flower) [std. to 5 mg trans-lutein, 155 mcg trans-zeaxanthin]" ... myslíš si, Xione, že ten mix tokoferolů a karotenoidů je takhle dostačující nebo spíš ne?
V Two-Per-Day jsou jen ty vitamíny účinné v malém množství. Směs tokoferolů, tokotrienolů, karotenoidů a xantofylů najdete v Health Booster. Nevíte odkdy a jak často bral Kirk Douglas, který letos v prosinci oslaví 103 let, holywoodskými hvězdami v 50. letech zneužívané lokální anestetikum a slabý inhibitor MAO (monoaminoxidázy) Procain HCL (Novocain) alias jeho stabilizovanou formu Gerovital / Aslavital / Farmec? Ze složení těch výrobků vyplývá, že pro zpomalení stárnutí se používá kaskáda antioxidantů, ale pro omládnutí je třeba cílit na geny dlouhověkosti, kmenové buňky a telomerázu. https://slideplayer.com/slide/16688248/ Banned fountain of youth drug may be making a comeback Jak jste tu řešili teda ten betakaroten a vitA, je opravdu problém i s požíváním betakarotenu ze stravy? Co jsem koukal na cronometer, tak ho mám denně v obrovském nadbytku (sardinky, ghí, batáty, mrkev a listová zelenina), denně mám průměr kolem 70000 IU (dle cronometru), což je 2200% denně nad normou. Měl bych teda omezit oranžovou zeleninu?
Bohuzial 67mg vitaminu E je prave 100 IU. Rata sa to podla formy, niektore formy alpha-tocopherolu maju 1:1, ale lepsia je tato, lebo je ucinnejsia. Teda menej miligramov dava vacsi ucinok. Uz posledne co by mohli este v two-per-day, spravit je vyhodit horcik a usetrit este viac miesta, a updatnut folat na quatrefolic, ktory je 2x viac ucinny, nez 3rd generation co tam maju. Bohuzial, pre nevedomych zakaznikov to moze byt krok vedla, lebo ti nic nevedia, a riadia sa podla toho, cim viac tam toho je. Preto su vyrobcovia nuteni davat ten zbytocny oxid horecnaty do svojich doplnkov. Inak by zarobili menej a hlupy ludia uprednostnili konkurenciu. Este u toho "mix tocopherols" to moze byt kludne tak, ze 50% z toho je zase len alpha tocopherol, co by znamenalo dalsich 10mg = 15 IU naviac. Nic by sa nestalo, keby cely vitamin E vyhodili, a nechali by tam len 20mg toho mixu. To by bol este lepsi krok. A za usetrene peniaze, z tychto vyhodenych veci, by mohli radsej naboostit nieco ucinne, napriklad pridat na zinku a ALA, popripade pichnut tam bioperine 10 mg, to by bol najviac super krok dat tam ten bioperine, lebo ten zvysuje vstrebatelost a vyuzite rady latok, od 33% do 200%. (napr. selen, koenzym Q, vitamin C, karotenoidy, kurkumin, silymarin atd...) U kurkuminu je dokonca ten rozdiel myslim az 6x. Xion: Zdravím, Ahoj.. Zkoušeli jste někdo během korony objednávat z iherbu? Zkoušeli jste někdo během korony objednávat z iherbu?
uplne na zacatku jsem stihl jeste cucaci zinky a v pohode. ted jedu ze zasob...
Taky jsem někdy v půlce března objednával a přišlo, ale trošku jsem se bál aby s tím nebyly nějaké problémy, naštěstí vše v pohodě.
bral jsem tyto: ale uplne se neorientuju v tom ktery je nejlepsi... Chvíli po svém předchozím dotazu jsem zjistila, že iherb teď neposílá přes local post, čímž naběhne poštovné a celková částka přesáhne těch 22 E.. takže nic. Přes Allegro z polska jste někdo v této době objednával? Poštovné se do limitu 22€ nezapočítává, pouze hodnota zásilky. Jinak já objednával na začátku dubna, local post v pohodě, akorát mi to už 3 týdny visí někde v Praze...
Já tu snad někde četla, že ta cena zboží je na etiketě nějak sesmolená dohromady s poštovným a může to mást celníky.. už nevím. Tři týdny.. taky nemilé. Local post už zase funguje, tak jsem zvědavá, jestli balíček dojde. Já pořád čekám, od 17.4. je to v Praze, zásilka pod 22€, stále nedoručena...[emoji3525][emoji3525]
Mně balíček dnes přišel.
Mně to stále visí v Praze, už jsem to urgoval kde se dalo, bez výsledku...[emoji52][emoji52][emoji52] přemýšlím, nebylo by lepší nakupovat doplňky na http://www.amazon.de? Zdravím, doma máme floradix, nějaky magnesium a ječmen a ještě nějaký takový další doplňky. Ale nikdy jsme je neobjednavaly ze zahraničí, ale slyšela jsem že v Polsku mají levný takovýhle různý doplňky. A tyhle dopravci dopravu i balíky třeba z Polska nebo ze zahraničí docela za dobrý peníze.
Polsko je dobré z mnoha pohledů, nicméně je potřeba si ověřit jak vám to prodejce pošle, dost jich pouze zprostředkovává a zboží se odesílá rovnou z USA, což je docela problém a celnici se tak nevyhnete.
Nelze si vzpomenout, že ze svaté trojice A/D3/K2 budete suplementovat nebo daleko příjemněji jíst jenom něco. Tufts University Confirms That Vitamin A Protects Against Vitamin D Toxicity by Curbing Excess Production of Vitamin K-Dependent Proteins
Není dobré jíst jen něno, Naopak ze čtveřice vitamínů A, D, E, K2
Nechápu, neoprávněným zásahem do mého textu jste naprosto změnil význam věty, abyste se mohl vymezit a propagovat nějaký Vámi nabízený multivitamín. Způsobil jste zmatek. Přitom mi dáváte za pravdu, že vitamíny A/D3/K2 je třeba doplňovat v určitých poměrech, aby nedocházelo k projevům toxicity vitamínu D. Vzhledem k tomu, že se jedná o opozitní vitamíny, by jejich příjem v jedné slisované dávce nemusel být zrovna šťastnou volbou, oni se totiž mají mezi sebou vyrovnávat až v těle, ne vzájemně blokovat při vstřebávání v trávicím traktu. Vyšší dávkování k dosažení požadované léčebné hladiny, ze kterého máte takový strach, se řeší snížením příjmu vápníku a zvýšením příjmu hořčíku a ostatními kofaktory (zejména K2). Měli by podle Vás konzumenti tvrdých sýrů rezignovat na pojídání syntetického déčka ke zvýšení hladiny 25-OHD, když si podle všeho stačí neodpírat
Já jsem vůbec nerozuměl tomu, proč by měl jíst jen některé vitamíny. Všechny vitamíny Toť vše. Závěr: Nebrat navíc vitamín D a v případě, že jíte dost mléčných výrobků, ani vápník, Toť vše. Závěr: Nebrat navíc vitamín D a v případě, že jíte dost mléčných výrobků, ani vápník,
Jenže právě to nejspíše vyváděl člen Mojzo, zapomněl na kofaktory déčka, i když s Calcicew to tak lidem dělají i výživou nepolíbení doktoři. Každopádně, ohledně nedostatečnosti populace, se není třeba přetahovat. Když nevěříte publikované statistice reagující na změnu zvyklostí jako jsou venkovní a vnitřní aktivity a způsob hospodaření, tak se můžete nechat testovat na kde co (oficiálně i alternativně, na pokladnu či jako samoplátce) a doplňovat smysluplně a přesně, jak se zde na fóru ostatně doporučuje. Vyjmenoval jste toho hodně, ale troufám si říct, že největší vliv na štítnou žlázu a hormonálně způsobenou osteoporózu bude mít vedle vypíchnutého vitamínu A (nepoměry s D/K2 a málo hořčíku oproti vápníku způsobují ledvinové kameny a kalcifikaci měkkých tkání) trochu pozapomenutý jód. Zatím jsem nenarazil na tabulku, která by oproti různým hladinám vitamínu D stanovila tomu adekvátní příjem vápníku. Pouze doporučení snížit příjem vápníku a navýšit příjem hořčíku v případě suplementace vyšších dávek déčka, přičemž daleko horší průběh bude mít vždy umělé dodávání vápníku, nízkotučná strava a ošklivení si vnitřností, kde chybí v tradičním chovu přirozeně obsažené vitamíny Vitamín A a K2. Vy doporučujete opak, zachovat si oblibu levného Eidamu a pro jistotu nesuplementovat déčko, i když by to mohlo snížit výskyt nemocí a počet sebevražd. Možná bych měl tvrdé sýry na jídlo pouze strouhat a k přímé konzumaci krájet na kostičky a plátky, pokud se rozhodnu pro doplňky. Join the Immune Boost Project NOW! jen info : 9.a 10. měsíc jede Local Post z Německo. aktual slevový kód DBX9735
Je to finta. Metody dopravy zůstaly stejné, jen chtěl propašovat svůj provizní kód. Dobrý den,
Někdy i na balíku, nicméně každý balík ze zahraničí má průvodní papíry kde je vypsáno co obsahuje a co se za zboží zaplatilo. Zdravím, myslíte že ještě stihnu z iherb objednat do 22EUR? Od 1. července má totiž prý platit nový zákon, že už ani zásilky do 22EUR nebudou zbaveny DPH a dalších poplatků. Obyčejně trvá doručení z iherb 2 týdny, ale trochu se teď bojím aby tam nebyl "nával" a když by se to nestihlo, tak by se mi zásilka nevyplatila. Co myslíte?
Obávám se že na to vám nikdo není schopen odpovědět, ale zase vzhledem k ceně zásilky bych to klidně risknul, pokud se to nepovede doplatíte pár korun, clo je většinou do 10%. Jiná věc by byla pokud by vám celnice účtovala i celní služby a to již může být nad 500,-Kč, což by byl opravdu problém. Osobně bych jim zavolal na informační linku a většinou celkem ochotně poradí. Pěkně nám to páni zákonodárci zkomplikovali, aby nás donutili nakupovat pouze v rámci EU. Ale to, že v EU se spousta věcí vůbec nedá sehnat, nebo za předraženou cenu, to už nikoho nezajímá. Mám pocit, že všechny zákony spějí postupně stále do horší a horší verze.
Tak určitě, mnohdy si jako celoživotní porevoluční kapitalista a bývalý majitel větší firmy říkám zlatý komunisti. Nyní je to bordel na kolečkách a buzerace jako řemen a za komančů byl bordel nesrovnatelně menší a buzerace také menší. Toto mohu posoudit poměrně dobře protože jsem starší ročník a komunisty pamatuji jak z pozice vedoucího několika středisek ve firmě tak z pozice úředníka na ONV. Když nic jiného tak garance životních jistot byla opravdu super. Nema niekto skusenost na iherb s postovnym letecky cez postu, co bolo okolo 6 dolarov, uz tam ta moznost nieje. Zrusili ju, ci treba ju nejakymi podmienkami odblokovat? Najlacnejsie tam mam odrazu DPD okolo 20 euro.
Tu leteckou formu neznám nikdy jsem ji nevyužíval, ale pokud jde o ostatní služby tam došlo k zcela zásadním změnám. Oni si nyní od vás vyberou i DPH a to pak platíte v té částce za doručení a zdejší celnice již neúčtují nic. Podotýkám že toto platí zde v ČR, ale myslím že u vás to bude podobné.
Tak nic, znicili tu moznost, co cele roky bola, objednat si two per day za 20 eur 120 tabletiek. Vyjde to skoro 2 x viac. Proste to bolo moc dobre, tak to znicili. Za 45 eur multivitamin na 4 mesiace sa neoplati. Za 20 eur sa to oplatilo. Cena doteraz: (do 1. jula 2021) Cena odteraz: (od 1. jula 2021) Co dodat. Od jula teda zaplatime skoro 2x viac. Zrusili letecku dopravu cez postu, a pridali si okolo 30% prirazku. (Tax and duties)... a to aj ked DPH je 20%.
edit: vypocital som, ze to islo cca o 60% hore, pri objednavani si mensieho poctu kusov. Cize, vyzera, ze treba urobit hromadnu objednavku, aby sa to oplatilo, co ale mnohym ludom (vratane mna), nebude vyhovovat. Ach jaj... Cena doteraz: (do 1. jula 2021) Cena odteraz: (od 1. jula 2021) Co dodat. Od jula teda zaplatime skoro 2x viac. Zrusili letecku dopravu cez postu, a pridali si okolo 30% prirazku. (Tax and duties)... a to aj ked DPH je 20%.
edit: vypocital som, ze to islo cca o 60% hore, pri objednavani si mensieho poctu kusov. Cize, vyzera, ze treba urobit hromadnu objednavku, aby sa to oplatilo, co ale mnohym ludom (vratane mna), nebude vyhovovat. Ach jaj...
Tak ono je otázkou zda je vina na jejich straně protože předpisy celní a daňové politiky EU procházejí velkou změnou a zahraniční dodavatelé se bohužel musí přizpůsobit tedy ta změna předpokládám byla vynucená nikoliv dobrovolná. Dajte si pozor na dvojite zdanenie. Cena doteraz: (do 1. jula 2021) Cena odteraz: (od 1. jula 2021) Co dodat. Od jula teda zaplatime skoro 2x viac. Zrusili letecku dopravu cez postu, a pridali si okolo 30% prirazku. (Tax and duties)... a to aj ked DPH je 20%.
edit: vypocital som, ze to islo cca o 60% hore, pri objednavani si mensieho poctu kusov. Cize, vyzera, ze treba urobit hromadnu objednavku, aby sa to oplatilo, co ale mnohym ludom (vratane mna), nebude vyhovovat. Ach jaj...
Ako s tým dph to riadne doku*****. Inak s tým Two per day je to celkom zvláštne, lebo som skúšal objednať California Gold Nutrition, Silymarin Complex, 120 Veggie Capsules a keď som zadal 4 ks tak bolo poštovné zadarmo, ale pri two per day to poštovné nie je nikdy zadarmo. Pri viacerých kusoch to poštovné bude stáť cca 3,48, čo nie je až také hrozné. Ak by bola nejaká alternatíva k two per day za rozumnú cenu v rámci EU tak by to bolo super ale dovtedy budeme musieť strpieť to DPH.
Ano, ked sa objednavaju 3 kusy tak postovne je 15,7 / 3 = 5,23 na kus co uz nieje strasne Takze pri hromadnejsej objednavke isla cena hore vlastne len o 20%. Tak skusenost... balik z iherbu na slovensko, doslo to, kedze to bolo cez DPD, vyhlo sa to poste, takze nehrozi dvojite zdanenie a vydieranie posty. Postovne je teraz po novom tak, ze niektore polozky ho nemenia, niektore zvysuju, a niektore znizuju. Treba si tam teda nahadzat aj take, co znizuju... bohuzial na two per day dali tak, ze sa postovne neznizuje, takze samotny nejde brat za nizke postovne. U 3 120 tab. baleni bolo postovne okolo 11 eur. Potom som nasiel Zinok, zhodou okolonosti chelatovy, co znizuje postovne, a nestoji vela. Stoji cez 4 eura, ale postovne znizil o 3 eura. Takze take ked sa k tomu nahadzu, tak vlastne za jeden zinok na 3 mesiace platite 1 euro, a to chelatovy, takze neoplati sa zobrat len samotnu polozku, ktora neznizuje postovne, lebo nejaku co znizuje postovne, mozete mat vlastne skoro zadarmo, alebo za mizivu cenu. Priklad: Vo vysledku, treba urobit hromadnejsiu objednavku, co moze komplikovat ludom, co si objednavali vzdy len jeden multivitamin dopredu. Pri hromadnejsej objednavke to podrazelo len o tych 20-25% za dan z pridanej hodnoty. Vyhoda bola ta, ze to doslo cez DPD velmi rychlo, ale to je pri hromadnejsej objednavke jedno. Doslo to priblizne uz o tyzden po objednani. Objednala jsem poprvé před více jak dvěma měsíci a balíček nedorazil. Odezva na můj email taky žádná. To je nepochybně blbá zkušenost ale podle mě jde o zkušenost hodně výjimečnou, za sebe mohu tvrdit že od nich objednáváme mnoho let a to docela často mnohdy i dvakrát do měsíce a nikdy nevznikl žádný problém. Trochu to celé komplikuje legislativa jednotlivých států a EU kdy některé položky se sem zaslat nesmějí tedy bych si z vaší strany zkontroloval zda nešlo o takové položky i když v poslední době to mají docela dořešené že se takové položky lidem ve státech kde platí nějaká omezení prostě zobrazují jako nedostupné.
Objednávky do 80,00 dolarů, a 4 liber (1814g)
trvá obvykle 1 - 4 týdny 10 dní do Evropy a Tichomoří
2-12 týdnů do Brazílie
spolehlivé, ale No Tracking & Nevratná
Nevadí, že je delší doba dodání, je nejlevnější, ale nesmíte překročit váhu 1814kg jinak je potřeba zvolit jinou dopravu. Tato doprava nejde vysledovat,pokud se ztratí, Prý se celnici o tuto dopravu moc nezajímají. Takže jsem normálně objednala, zaškrtla tuto dopravu a čekala. Myslela jsem, že mě přijde na poštu doporučený dopis od celníků k převzetí zásilky. Pouze přišlo upozornění, že mám něco na poště.
Jaké bylo moje překvapení, když mě místo dopisu předali balík a ani občanku nechtěli vidět. Neplatila jsem fakt nic jen to co jsem si objednala . Už mám připravenou další objednávku, tak pak napíší, zdali to probíhalo stejně. Když se podívám k nám kolik chtějí za Serrapeptase 120.00 tak jdou na mě mrákoty.
Iherb se fakt vyplatí.
Objednávky do 80,00 dolarů, a 4 liber (1814g)
trvá obvykle 1 - 4 týdny 10 dní do Evropy a Tichomoří
2-12 týdnů do Brazílie
spolehlivé, ale No Tracking & Nevratná
Nevadí, že je delší doba dodání, je nejlevnější, ale nesmíte překročit váhu 1814kg jinak je potřeba zvolit jinou dopravu. Tato doprava nejde vysledovat,pokud se ztratí, Prý se celnici o tuto dopravu moc nezajímají. Takže jsem normálně objednala, zaškrtla tuto dopravu a čekala. Myslela jsem, že mě přijde na poštu doporučený dopis od celníků k převzetí zásilky. Pouze přišlo upozornění, že mám něco na poště.
Jaké bylo moje překvapení, když mě místo dopisu předali balík a ani občanku nechtěli vidět. Neplatila jsem fakt nic jen to co jsem si objednala . Už mám připravenou další objednávku, tak pak napíší, zdali to probíhalo stejně. Když se podívám k nám kolik chtějí za Serrapeptase 120.00 tak jdou na mě mrákoty.
Iherb se fakt vyplatí.
- o 3-4 dny pomalejší
- výrazně jednoduší - bez papírování, clení a telefonování
- výrazně levnější - cca o 20 procent (díky neplacení DPH a poplatku DHL)
87 dolarů - 12 dní - vyzvednutí na poště ![]()
Přílohy:

madre.jpg [ 3.85 KiB | Zobrazeno 18855 krát ]
Chápem, že človek je omylný, ale toto už bolo moc. Potom sa netreba čudovať, že to tak vypadá s tými doručovacími lehotami.
.
A jak to procleni funguje? Poslu jim nejakou plnou moc aby me zastupovali?
Abych se procleni vyhnul, tak cena plus doprava je do 22 EUR nebo dolaru nebo jak?
Trosku se mi nelibi, ze Airmail nema tracking, ale jak tady ctu, tak se to asi neztraci?
A jak to procleni funguje? Poslu jim nejakou plnou moc aby me zastupovali?
Abych se procleni vyhnul, tak cena plus doprava je do 22 EUR nebo dolaru nebo jak?
Trosku se mi nelibi, ze Airmail nema tracking, ale jak tady ctu, tak se to asi neztraci?
Tovar príde do colného skladu, kde sa ho ujme nejaká špedičná spol., ktorá ťa bude zastupovať pri colnom konaní. Špedičná spoločnosť ti pošle email a požiada ťa o nasledujúce dokumenty:
- podpísané splnomocnenie (jedná sa o zastupovanie pri colnom konaní),
- z obidvoch strán fotokópiu občianskeho preukazu
- doklad o platbe za tovar
- presný popis tovaru ktorý si si objednali (kvôli zaradeniu v sadzobníku)
- čestné prehlásenie, či neobsahuje niektoré zakázané tovary.
Keď im to pošleš a je to v poriadku, tak len čakáš kedy ti príde balík domov a kuriérovi zaplatíš colný dlh.
od 22,01 do 150 EUR platíš DPH
nad 150 EUR platíš DPH + CLO
Cena tovaru na faktúre 250 USD
Kurz EUR / USD na stránke colnej správy: 1.337
Tovar: tričká z bavlny – 100%
Poštovné na Slovensko – 50 USD
Poistenie – 5 USD
Clo podľa sadzobníka – 12%
————————————————
DPH = 20% (0,20)
250 USD = 186.99 EUR (tovar nad 150 EUR - platí sa DPH aj clo)
50 USD = 37.40 EUR (prepočítané poštovné)
5 USD = 3.74 EUR (prepočítané poistenie)
DPH: (186.99 + 37.40 + 3.74) *0.20 = 45.63 EUR
Clo: (186.99 + 37.40 + 3.74 + 45.63) *0.12 = 32. 85 EUR![]()
Tovar príde do colného skladu, kde sa ho ujme nejaká špedičná spol., ktorá ťa bude zastupovať pri colnom konaní...........![]()
Inak chcela som urobiť účet na niekoho nového z rodiny, že získam nad 40 dolárov zľavu 10 dolárov, ale každý kupón (nehľadiac na sumu objednávky), čo zadám, dá zľavu vždy len 5 dolárov pre nového zákazníka, takže som nakúpila zo svojho. Trošku zmenili podmienky, ale stále sa oplatí tam nakupovať, mnoho liekov je u nás nehorázne drahých. Príde mi to trošku vtipné a postavené na hlavičku
, že vec, čo mi ide cez pol sveta, ma vyjde menej ako keby som to kupovala tu na Slovensku.![]()
Inak chcela som urobiť účet na niekoho nového z rodiny, že získam nad 40 dolárov zľavu 10 dolárov, ale každý kupón (nehľadiac na sumu objednávky), čo zadám, dá zľavu vždy len 5 dolárov pre nového zákazníka, takže som nakúpila zo svojho. Trošku zmenili podmienky, ale stále sa oplatí tam nakupovať, mnoho liekov je u nás nehorázne drahých. Príde mi to trošku vtipné a postavené na hlavičku
, že vec, čo mi ide cez pol sveta, ma vyjde menej ako keby som to kupovala tu na Slovensku.
Uz len, aby tie lieky pomohli
Dokonca som dostala zadarmo darcek - handricku.
v ramci podpory pitneho rezimu odporucam vybornu flasku BPA Free z iherbu za super cenu €2.71
http://eu.iherb.com/Now-Foods-Sports-Bl ... 0-oz/66840
zaroven ponukam zlavovy kod KWT752 na 5$ z prveho nakupu
Přílohy:

NOW-08932-1.jpg [ 26.95 KiB | Zobrazeno 18111 krát ]
Mohu také doporučit tyto probiotika - PB8. Dle laboratorních testů jsou nejlépe hodnocené co se týče ceny/kvality. (odkaz na laboratorní testy níže)
http://eu.iherb.com/nutrition-now-pb8-original-formula-pro-biotic-acidophilus-120-pro-biotic-capsules/5931?rcode=wqh133
https://labdoor.com/review/nutrition-now-pb8
Přílohy:

NUR-00112-4.jpg [ 42.03 KiB | Zobrazeno 19818 krát ]

LEX-20151-4.jpg [ 160.75 KiB | Zobrazeno 19818 krát ]
http://www.iherb.com/Madre-Labs-Body-Care?rcode=WQH133
http://www.iherb.com/CGN-Infant-Vitamin-D3?rcode=WQH133
http://www.iherb.com/Madre-Labs-Fish-Oil?rcode=WQH133
http://www.iherb.com/CNG-Bee-Propolis?rcode=WQH133
Přílohy:

CGN-00931-1.jpg [ 157.14 KiB | Zobrazeno 19736 krát ]
Mohu také doporučit tyto probiotika - PB8. Dle laboratorních testů jsou nejlépe hodnocené co se týče ceny/kvality. (odkaz na laboratorní testy níže)
http://eu.iherb.com/nutrition-now-pb8-original-formula-pro-biotic-acidophilus-120-pro-biotic-capsules/5931?rcode=wqh133
Negarantuju mnozstvo bakterii pri dobe expriacie, cize kludne mozes dostat balenie, ktore obsahuje uz len 10% mnozstva bakterii pri vyrobe.
A dalsia vec, neobsahuju odolnost voci kyselinam a traveniu. Niekedy prezije len par % bakterii. Niektore kmene su odolne, niektore nie.
Cize kludne sa ti moze stat, ze nakoniec sa do criev dostane 1% bakterii povodneho mnozstva. Takze vyhadzujes peniaze.
Ako priklad uvadzam tieto
http://www.amazon.com/Multi-Strain-PROB ... p_asin_lnk
garantovanych 10mil CFU v dobe expiracie, s povodnych 30mil. Z toho vidno, ze u negarantovanych moze klesat pocet aj rychlejsie, a uz o par mesiacov tam mozes mat polovicu, alebo tretinu.
Navyse 25 roznych druhov... (co nemusi vzdy byt vyhoda, ale obycajne je)
Obsahuju Bio-track technologiu, co je time-release u probiotik, navyse preziju kyselinu v zaludku- absolutna bomba - http://www.nutraceutix.com/BIO-tract.html
http://www.amazon.com/dp/B00JEKYNZA?psc=1
http://www.amazon.com/Jarrow-Formulas-J ... p_asin_lnk
garantuju vsak 5 miliard CFU v dobe expiracie, obsahuju 8 strains.
Ked si pozries testy, ktore si hodil kde su, tak tam maju az 28,1mil CFU, co je lepsie.
https://labdoor.com/review/jarrow-formu ... philus-eps
Navyse maju odolnost voci kyselinam, cize celkovo z lacnejsich si myslim, ze su najlepsie tieto.
Celkovo im dali nizsie hodnotenie za to, ze prekrocili pocet CFU o 426% oproti labelu!!! Co je non-sense, lebo tam je uvedena garantovana hodnota pri dobe expriracie, co je dolezite , nie v case vyroby! Cize za toto im strhnut hodnotenie, len ukazuje na nedostatok testovacej logiky.
Samozrejme, ze tieto ich prekonavaju (PB8), vo vsetkom, cena podobna, mnozstvo CFU podobne, aj pocet strains, ale k tomu odolnost voci kyselinam plus garancia CFU... vysledne mozu dodat kludne 10x viac probiotik nez PB8... za tu istu cenu.
Oproti 19$ stoja vsak vyse 24$, co je takych 30% navyse. Mozno su vsak kvalitnejsie urobene, ktovie.
Chcelo by to otestovat, ako rychlo im klesa mnozstvo laktobacilov. Maju ten isty problem ako Healthy Origins, ze negarantuju mnozstvo CFU pri dobe expiracie, takze vlastne nevies, ako rychlo stracaju CFU, cize ani nevies, kolko CFU ti ostane po pol roku skladovania. Je mozne, ze by dopadli lepsie, nez Healthy Origins, a takisto je mozne, ze horsie.
V kazdom pripade si myslim, ze si preplatila, za tu istu cenu mas tie bombove InnovixLabs
http://www.amazon.com/Multi-Strain-PROB ... p_asin_lnk
Tak u tych Healthy Origins som nasiel
Important Note:
je to hned na prvej strane, takze mozno ani kvalitou nezaostavaju za tymi tvojimi. Dokonca,ktovie, mozno budu dokonca kvalitnejsie.
(priklad, na amazon.de, alebo amazon.co.uk, neuctuju DPH, iba na amazon.com, co je z ameriky)
(priklad, na amazon.de, alebo amazon.co.uk, neuctuju DPH, iba na amazon.com, co je z ameriky)
Někdy mi ale přišla zásilka za 50 EUR a neplatil jsem nic, někdy za 25 a chtěli DPH. Podle nálady celníka... nejspíše ![]()
![]()
![]()
http://eu.iherb.com/herbatint-antica-he ... wqh133#p=1
http://eu.iherb.com/original-sprout-inc ... wqh133#p=1
Přílohy:
![]()
Herbatint-113.png [ 175.69 KiB | Zobrazeno 19584 krát ]
![]()
Paradise.png [ 161.2 KiB | Zobrazeno 19584 krát ]![]()
Přílohy:

PAP-30110-1.jpg [ 264.02 KiB | Zobrazeno 19560 krát ]

RTE-01459-3.jpg [ 241.05 KiB | Zobrazeno 19560 krát ]

beautybrands-e-42116.jpg [ 95.2 KiB | Zobrazeno 19560 krát ]![]()
Přílohy:

MLI-00952-3.jpg [ 40.66 KiB | Zobrazeno 19544 krát ]

Omega-800-chart-en.png [ 36.13 KiB | Zobrazeno 19544 krát ]
Přílohy:

CGN-00943-5.jpg [ 201.91 KiB | Zobrazeno 19476 krát ]
Přílohy:

azelique2.jpg [ 98.23 KiB | Zobrazeno 19456 krát ]![]()
http://www.saves.pw
Přílohy:

WQH133 - 1MB.jpg [ 996.64 KiB | Zobrazeno 19412 krát ]![]()
K druhému dotazu... jde jen o to, že se od 1.5.2016 bude uplatňovat clo i nízké hodnoty. Do 150 EUR se neplatí clo, pouze daň. Daň se neplatí u zásilky do hodnoty 22 EUR. Do 1.5. se nevyměřovalo clo do 10 EUR, nyní již bude.
Nejsem moc dobrý "učitel"
koukni sem, tady je to vysvětlené lépe.
Sleva dalších 10% na všechny Homeopatické výrobky.![]()
http://www.saves.pw
Přílohy:

BeFunky Collage -2-1MB.jpg [ 989.15 KiB | Zobrazeno 19403 krát ]
díky moc, už je mi to jasné
, tu poštu ještě teda zvážím
ale proč ještě i zvýšená cena. Teď nevím, jestli mám nechat Belgii a přijde balík i tak, nebo ČR a připlatit si...
ale proč ještě i zvýšená cena. Teď nevím, jestli mám nechat Belgii a přijde balík i tak, nebo ČR a připlatit si...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za 8 kusů zaplatíte nyní jen 1 dolar, se slevovým kupónem na 5 USD platíte pouze poštovné, tedy 4 USD.USDA Organic
No GMOs
Cruelty Free
Certified Organic by Oregon Tilth
Certified Organic, Non-GMO Vitamin E from Sunflower Seed Oil and Gluten Free
Sleva na první nákup 5 USD + 10% kredit z utracené částky pro Váš další nákup. Poštovné zdarma pro US zákazníky, pro nás ale pouze 4 USD.
Přílohy:

Sport is beautiful - 1MB.jpg [ 1014.71 KiB | Zobrazeno 21184 krát ]

MBE-00962-1.jpg [ 347.73 KiB | Zobrazeno 21184 krát ]
Dostanete 10% z utracené částky na příští nákup, levné poštovné + levné trial produkty na vyzkoušení nebo některé zdarma.
Přílohy:

BeFunky Collage -code - 1MB.jpg [ 301.37 KiB | Zobrazeno 20992 krát ]
. Cena za dopravu $3.02. Celkova cena i s dopravou $18, tak snad nebudou otravovat s proclenim.
. Cena za dopravu $3.02. Celkova cena i s dopravou $18, tak snad nebudou otravovat s proclenim.
Nakupoval niekto z vas tento rok (mozno sa nieco zmenilo) na IHERB.COM ?
Este som tam nenakupoval. Chcem mat ale istotu, ze zaplatim len za produkt + nejake 4Eur za postovne.
Do akej sumy aktualne mozem urobit nakup, aby eom neplatil ziadne CLO, ani nic podobne (ani nejake ine poplatky uctovane nejakou prepravnou spolocnostou na Slovensku) ?
Xion, vedel by si poradit ?
Dakujem krasne za odpoved(e).
...
Este som tam nenakupoval. Chcem mat ale istotu, ze zaplatim len za produkt + nejake 4Eur za postovne.
Do akej sumy aktualne mozem urobit nakup, aby eom neplatil ziadne CLO, ani nic podobne (ani nejake ine poplatky uctovane nejakou prepravnou spolocnostou na Slovensku) ?
...
A este - donesie ti to kurier, alebo ti to nechaju na poste ? Vyhovovalo by mi prist si po to na postu, na dobierku... Alebo sa to plati kartou vopred, a az tak odoslu ?
A este - donesie ti to kurier, alebo ti to nechaju na poste ? Vyhovovalo by mi prist si po to na postu, na dobierku... Alebo sa to plati kartou vopred, a az tak odoslu ?
platim paypalem, je mozne platebni kartou. neco jako dobirka myslim neni mozne.
dopravu je mozne zvolit zakladni global mail - pouzivam, dorucuje ceska posta. pak tam maji za vetsi penize DHL a UPS. nezkousel jsem.
myslim ze plati u nas v cechach tyhle podminky:
Zboží do 22 EURO (cca 30 USD/600 Kč) - neplatíte clo, ani DPH
Zboží od 22 EURO do 150 EURO (do cca 200 USD/4.200 Kč - platíte 21% DPH, žádne clo
Zboží nad 150 EURO (nad cca 200 USD/4.200 Kč) - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo
taky mam pripad kdy mi posuzovali obsah. mel jsem tam progesteron krem a dhea krem, SUKL se vyjadril ze je to lecivo a mohl jsem si vybrat jestli to zlikviduji nebo poslou zpet do ameriky (nastesti na naklady ceske posty ale stejne je to tezce mafiansky pristup a omezeni mych prav). nyni to beru hlavne po mensich balenich do 22 EURO, prochazeji mi ted i ty kremy, kdyz jsou samostatne a je to mala castka, urednici se v tom tak nestouraji.
u nekterych veci maji dopravne zdarma, drobne veci maji dopravu kolem 3 USD a vice.
... Takze sa teda radsej zmestim do 22Eur, hoci zial, v tej cene tam nenajdem tie najvyhodnejsie balenia (vela obsahu ucinnych latok, väcsia gramaz tabletiek/toboliek) serrapeptazy a enzymov na travenie potravin, ale prisposobim sa tejto skutocnosti. Idem pozriet ako sa zaklada PayPal, pockam par dni na vyplatu, a objednam veci.
Mam vsak este jednu otazku... Ak v ten isty den, alebo v jeden a potom v druhy den urobim na iherb.com dve objednavky na to iste meno a adresu, odoslu mi ich ako dve, a nespoja to do jednej, ze ? Lebo uz sa mi take raz stalo ked som nieco objednaval z Aliexpressu, kde mali postovne zadarmo pri odoslani jedneho kusu, ale pri dvoch uz zadarmo nebolo (no aj tak stalo pen 3Eura okolo). Takze som objednal osobitne s rozstupom asi hodinu od seba 2 rovnake veci (len inej farby), ale odoslali mi ich v jednom balicku miesto v dvoch... Co by mi nevadilo, keby zrazu nepribudlo postovne, ktore stalo ako jeden kus toho co som objednal...
... Takze sa teda radsej zmestim do 22Eur, hoci zial, v tej cene tam nenajdem tie najvyhodnejsie balenia (vela obsahu ucinnych latok, väcsia gramaz tabletiek/toboliek) serrapeptazy a enzymov na travenie potravin, ale prisposobim sa tejto skutocnosti. Idem pozriet ako sa zaklada PayPal, pockam par dni na vyplatu, a objednam veci.
Mam vsak este jednu otazku... Ak v ten isty den, alebo v jeden a potom v druhy den urobim na iherb.com dve objednavky na to iste meno a adresu, odoslu mi ich ako dve, a nespoja to do jednej, ze ? Lebo uz sa mi take raz stalo ked som nieco objednaval z Aliexpressu, kde mali postovne zadarmo pri odoslani jedneho kusu, ale pri dvoch uz zadarmo nebolo (no aj tak stalo pen 3Eura okolo). Takze som objednal osobitne s rozstupom asi hodinu od seba 2 rovnake veci (len inej farby), ale odoslali mi ich v jednom balicku miesto v dvoch... Co by mi nevadilo, keby zrazu nepribudlo postovne, ktore stalo ako jeden kus toho co som objednal...
jeste si over, pokud to mas na slovensko, jestli mate stejne celni limity = 22EURO nebo jine.
Upozornenie: Podľa colných predpisov môže byť od cla oslobodená zásielka nepatrnej hodnoty, ktorej hodnota nepresahuje 150 eur. Avšak podľa daňových predpisov môže byť od DPH oslobodená zásielka nepatrnej hodnoty, ktorej hodnota nepresahuje 22 eur. V praxi to znamená, že zásielka, ktorej deklarovaná hodnota je napr. 40 eur môže byť oslobodená od cla, ale DPH musí byť platená v plnej výške zo skutočnej hodnoty tovaru."
Keby ten strop bol 30€....ach... ![]()
Díky za rady ![]()
A este - donesie ti to kurier, alebo ti to nechaju na poste ? Vyhovovalo by mi prist si po to na postu, na dobierku... Alebo sa to plati kartou vopred, a az tak odoslu ?![]()
![]()
zalezi i na tom jak je urednik pozorny a jak je citelna nalepka apod...
nalepka na baliku kterou lepi iherb myslim obsahuje jen vypis produktu a jejich ceny + soucet. ne dopravu.
...![]()
Poštovné v priemere 9-10€........ ![]()
![]()
Mam kontaktovat iHerb.com ? Cakat uz nemienim...
Stalo sa niekomu z vas nieco podobne, napr. ze mu nedozla objednavka z iHerb.com ?
Mam kontaktovat iHerb.com ? Cakat uz nemienim...
Stalo sa niekomu z vas nieco podobne, napr. ze mu nedozla objednavka z iHerb.com ?
Sk*rvené Slovensko, kde sú potravinové doplnky X násobne drahšie než v USA...
Bož
Bož
Bož
nyni objednavam vse jen pod 22€ at neresim kraviny. jinak mam celni reseni proslapnute. delal jsem to dvakrat ale nebavi me to. radeji tam 100,- za dopravu a rozdelim to asi po te petistovce jak to vychazi...
na poste pak maji krasne nekolik krabicek i kdyz by mohlo byt vse v jedne. takovy je svet...
)
1.Jak platíte stovku za poštovné? Mě u balíčku za 13USD vychází nejlevnější poštovné 7.95USD.
2.Ten výpis mám jak a kdy a kde přiložit? U které varianty(u které celkové částky)?
1.Jak platíte stovku za poštovné? Mě u balíčku za 13USD vychází nejlevnější poštovné 7.95USD.
2.Ten výpis mám jak a kdy a kde přiložit? U které varianty(u které celkové částky)?
- no pri celnim rizeni pokud ho chcete realizovat (vycisleni dph a pripadne cla) najdete si nekde na internetu co celni rizeni obnasi a ze neco stoji (treba kdyz ho za vas "vyridi" ceska posta)
- a prave proto ze to vychazi o cca 80 kc nebo tak nejak podle toho co vse kupuju navic rozhazim to do vice balicku. at ziji obaly! ![]()
1) Pokud jste zaregistrovaný a žijete v ČR mělo by to být za 2 USD s tím že balík vůbec nejde z USA, ale z Holandska kde mají pobočku pro EU.
2) Pokud vám celní řízení na zboží nad 22 EUR bude řešit přepravce tedy DHL vyplníte od nich zaslaný formulář a tam přiložíte soubor v PDF. Pokud to budete řešit celně sám předpokládám že vše budete muset doložit přímo u nich, ale to vyzkoušené nemám.
Nedovedu posoudit zda se to vyplatí u těch malých zásilek nikdy jsem do 22 EUR nekupoval.
Na této stránce https://www.celnisprava.cz/cz/dalsi-kom ... eciva.aspx je odstavec
Seznam léčivých látek obsažených v HLP a VLP".
Na této stránce https://www.celnisprava.cz/cz/dalsi-kom ... eciva.aspx je odstavec
Seznam léčivých látek obsažených v HLP a VLP".![]()
Nerozumim tomu a nechce se mi saskovat s posilanim "leciv" ve forme vitaminu D3 v potenci 10000IU a 360 kapsli k pribuznym do nemecka, polska nebo slovenska, tak kupuju 2x5000IU, coz prochazi bez problemu.
D3.jpg [ 43.24 KiB | Zobrazeno 15302 krát ]![]()
Také je dobré že třeba se nesmí vozit věci ze zvířat....
No jo, D3 cholekalciferol Healthy origins 360 kap 10000IU je z ovci, tak proto to nejde objednat [emoji1]
19.7.2019 balík doručený na poštu
20.7.2019 vyzdvihnutie balíka![]()
19.7.2019 balík doručený na poštu
20.7.2019 vyzdvihnutie balíka![]()
posielam skúsenosť objednávky z iherb prostredníctvom DHL. Po prijatí balíka na colnici pošle spoločnosť DHL email, v ktorom sa okrem iného píše aj nasledovné:
Tak len aby ste pocitali s takouto moznostou a pocas 2020 si narobili zasoby aspon na 2 roky dopredu.
Tak len aby ste pocitali s takouto moznostou a pocas 2020 si narobili zasoby aspon na 2 roky dopredu.
A když objednáváte do 22 EUR a necháte poslat přes local post, přijde potom od pošty nějaké upozornění na mail nebo se u vás jednoho dne prostě zjeví pošťák? Jelikož není jisté, jestli to přijde za týden nebo za měsíc..![]()
Je to proto, že vitamín D3 je látka urychlující stárnutí. A kdyby jen to!
Větší dávky vyvolávají choroby pohybového ústrojí snižující práceschopnost.
při prvním nákupu. Je to proto, že je levný, ne proto, že by vás spasil.
V Americe jsou černoši a oni musdejí přijímat asi 800 IU denně. Víc ne. Vitamín D3
vyvolává hyperkalcémii, která má neblahý vliv na zdraví i délku života.
Jestli už máte hyperkalcémii a bolí vás záda, tak to se léčí vitamínem K2 a hořčíkem.
Vitamín D3 si celníci pamatují, tak to vůbec nezkoušejte. A když máte podezření, že může jít o zakázaný lék, kupujte maximálně po dvou lahvičkách a k tomu ještě něco jiného.
Celníci mají velmi jednoduché uvažování. Když uvidí v balíku tři a víc kusů něčeho a nic jiného, tak tím automaticky VZBUDÍTE PODEZŘENÍ. Oni mohou zboží poslat na posouzení do SÚKLu. Trvá to půl roku a zboží většinou už neuvidíte.
Je to proto, že vitamín D3 je látka urychlující stárnutí. A kdyby jen to!
Větší dávky vyvolávají choroby pohybového ústrojí snižující práceschopnost.
při prvním nákupu. Je to proto, že je levný, ne proto, že by vás spasil.
V Americe jsou černoši a oni musdejí přijímat asi 800 IU denně. Víc ne. Vitamín D3
vyvolává hyperkalcémii, která má neblahý vliv na zdraví i délku života.
Jestli už máte hyperkalcémii a bolí vás záda, tak to se léčí vitamínem K2 a hořčíkem.
Vitamín D3 si celníci pamatují, tak to vůbec nezkoušejte. A když máte podezření, že může jít o zakázaný lék, kupujte maximálně po dvou lahvičkách a k tomu ještě něco jiného.
Celníci mají velmi jednoduché uvažování. Když uvidí v balíku tři a víc kusů něčeho a nic jiného, tak tím automaticky VZBUDÍTE PODEZŘENÍ. Oni mohou zboží poslat na posouzení do SÚKLu. Trvá to půl roku a zboží většinou už neuvidíte.
.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4853285/
http://www.sci-news.com/biology/vitamin-d-lifespan-protein-homeostasis-04310.html
Vitamin D Promotes Protein Homeostasis and Longevity via the Stress Response Pathway Genes SKN-1, IRE-1, and XBP-1
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5689451/
Low vitamin D levels linked to longevity, surprising study shows
https://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121105130355.htm
Study links low vitamin D levels to longer lifespan: Did we hear that correctly?
https://www.vitamindcouncil.org/study-links-low-vitamin-d-levels-to-longer-lifespan-did-we-hear-that-correctly/#.XcTLVdRX9Ag
Vitamin D derivatives enhance cytotoxic effects of H2O2 or cisplatin on human keratinocytes
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4853285/
Effects of dietary canthaxanthin and 25-hydroxycholecalciferol supplementation on the antioxidant status and tibia quality of duck breeders and newly hatched ducklings
https://www.researchgate.net/publication/298899253_Effects_of_dietary_canthaxanthin_and_25-hydroxycholecalciferol_supplementation_on_the_antioxidant_status_and_tibia_quality_of_duck_breeders_and_newly_hatched_ducklings#pf4
Vitamin D is a membrane antioxidant. Ability to inhibit iron-dependent lipid peroxidation in liposomes compared to cholesterol, ergosterol and tamoxifen and relevance to anticancer action.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8325381
Já tomu rozumím tak,že jestliže je tělo zanesené a vnitřní orgány sotva stíhají udržet dotyčného při životě, můžete do sebe všelijaké preparáty házet lopatou a je to spíš horší než lepší.https://www.wikiskripta.eu/w/Vitamin_D
Takze ked to u vacsiny ludi znamena suplementovat okolo 5000 IU denne, pokladate to teda za nerozumne? Ci myslite si, ze telo je tak sproste, ze si vyrobi vitaminu D na hodnotu 50, hoci ma plnu moznost si to regulovat, a vyrobit si napriklad menej, ked to sposobuje starnutie a ine zdravotne problemy? Naozaj si myslite, ze telo sa vlastnou regulaciou hladiny vitaminu D samo zabija? Preco si teda pri prebytku slnecneho ziarenia nevyrobi len tolko, aby bola hodnota mensia ako 30? Ved uz z tohto mozete vidiet, ze ked su vhodne podmienky, telo sa snazi ist do rozmedzia 30-55. Pokial teda nemate moznost kazdy den sa vystavovat slnku niekolko hodin, ktore je nad uhlom 50, a napriklad si poskodzovat pokozku, lebo aby to fungovalo musite byt nenatrety, nepovazujete za rozumne doplnkami si zdvihnut hladinu vitaminu D na 30-55?
Prave preto som hovoril to o 50 rokov vyskumu, treba si to nastudovat poriadne, a potom clovek vie, ako doplnat D3 bez skodlivych vedlajsich ucinkov.
Hyperkalcémie z vitamínu D3 a vápníku. Nebezpečí pro učení a práceschopnost
Este by som doplnal aj bor, (aspon 3mg denne), ktory tiez suvisi s regulaciou vapnika v krvi.
K2 mozete suplementovat aj z mk4, dokonca v niektorych pripadoch funguje lepsie, nez mk7, problem je, ze ma polcas rozpadu len niekolko hodin, takze ho treba brat 3x do dna. Kym mk7 ma dlhsi polcas rozpadu, staci ho brat 1x denne. Preto sa uchytil mk7, je ho menej otravne brat.
A co sa tyka vapnika, znizte jeho prijem zo stravy (nejedzte vela maku a sezamu, orechov ktori ho obsahuju, a mliecne vyrobky nejak v rozumnej miere. Hlavne pozor na syry, tie ho obsahuju vela, bohuzial aj bryndza, ale 100g denne syru by som povazoval za taky strop.). Skontrolujte si aj doplnky ktore berete, ci ho neobsahuju, niekedy je dost zaludne skryty (napr. askorbat vapenaty, Ester-C vitamin C, multivitamin, atd...)
Este by som doplnal aj bor, (aspon 3mg denne), ktory tiez suvisi s regulaciou vapnika v krvi.
K2 mozete suplementovat aj z mk4, dokonca v niektorych pripadoch funguje lepsie, nez mk7, problem je, ze ma polcas rozpadu len niekolko hodin, takze ho treba brat 3x do dna. Kym mk7 ma dlhsi polcas rozpadu, staci ho brat 1x denne. Preto sa uchytil mk7, je ho menej otravne brat.
A co sa tyka vapnika, znizte jeho prijem zo stravy (nejedzte vela maku a sezamu, orechov ktori ho obsahuju, a mliecne vyrobky nejak v rozumnej miere. Hlavne pozor na syry, tie ho obsahuju vela, bohuzial aj bryndza, ale 100g denne syru by som povazoval za taky strop.). Skontrolujte si aj doplnky ktore berete, ci ho neobsahuju, niekedy je dost zaludne skryty (napr. askorbat vapenaty, Ester-C vitamin C, multivitamin, atd...)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2645636/
Novel antioxidant makes old arteries seem young again, study shows
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140506094940.htm
Supplemental Citrulline Is More Efficient Than Arginine in Increasing Systemic Arginine Availability in Mice.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28179487
https://www.dietvsdisease.org/l-arginine-supplementation/#L-Arginine_for_Type_2_Diabetes
Supplemental Citrulline Is More Efficient Than Arginine in Increasing Systemic Arginine Availability in Mice.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28179487
https://www.dietvsdisease.org/l-arginine-supplementation/#L-Arginine_for_Type_2_Diabetes
Zdá se, že byste neměl číst jen nadpisy, ale celé články, protože oni schválně píšou zajímavé nadpisy, aby lidi četli nezajímavé články.
Moc odbočujete. Vy byste mohl říct, že zhubnutí je léčba na všechno, protože zvýší hladinu růstového hormonu a zlepší cukrovku.
Teď je na hubnutí moderní citrulin, hydroxy-citric acid a synephrin. Za půl roku může přijít něco jiného do módy.
Zatímco hořčík je stálicí už 40 let a vitamín menachinon-7 už 20 let. Vy byste se u těch módních pípravů prvně přesvědčit,
zda to není zase jen další nově zavedený akcelerátor stárnutí.
Ked mate dostatok tychto veci, tak doplnat vitamin D sa urcite nemusite bat.
Ale dajte si pozor na retinol, vitamin A, aby ste ho nemali v prebytku. Je to zakerne, ze moze byt vselikde schovany, aj v tom rybom oleji. Rybi olej by som nepouzival, neviem kolko ho berete.
Zdá se, že byste neměl číst jen nadpisy, ale celé články, protože oni schválně píšou zajímavé nadpisy, aby lidi četli nezajímavé články.
Moc odbočujete. Vy byste mohl říct, že zhubnutí je léčba na všechno, protože zvýší hladinu růstového hormonu a zlepší cukrovku.
Teď je na hubnutí moderní citrulin, hydroxy-citric acid a synephrin. Za půl roku může přijít něco jiného do módy.
Zatímco hořčík je stálicí už 40 let a vitamín menachinon-7 už 20 let. Vy byste se u těch módních pípravů prvně přesvědčit,
zda to není zase jen další nově zavedený akcelerátor stárnutí.
https://www.roche-diagnostics.cz/content/dam/diagnostics_czechrepublic/cs_CZ/documents/Labor_Aktuell/LA2012/LA0312/Oxiddusnaty_profRacek.pdf
https://www.primulus.cz/8-zpusobu-jak-si-prirozene-zvednout-hladinu-oxidu-dusnateho-no-v-tele
Koncentrace citrulinu v krvi je ukazatelem funkčnosti střev.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Citrulin#cite_note-4
http://imgt.org/textes/IMGTeducation/Aide-memoire/_UK/aminoacids/charge/
Koncentrace citrulinu v krvi je ukazatelem funkčnosti střev.
https://www.jneurosci.org/content/21/1/98
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167488912001802
The Calmodulin-Nitric Oxide Synthase Interaction
CRITICAL ROLE OF THE CALMODULIN LATCH DOMAIN IN ENZYME ACTIVATION (*)
http://www.jbc.org/content/270/49/29117
https://en.wikipedia.org/wiki/Calmodulin
https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2004/cislo-8/bunecna-smrt.html
Nitric Oxide Activates Telomerase and Delays Endothelial Cell Senescence
https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/01.res.87.7.540
Nitric oxide as a cellular antioxidant: a little goes a long way.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16443165
SIRT1 promotes endothelium-dependent vascular relaxation by activating endothelial nitric oxide synthase.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17785417
Hormonal response to L-arginine supplementation in physically active individuals
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3967014/
Dose-ranging effects of citrulline administration on plasma amino acids and hormonal patterns in healthy subjects: the Citrudose pharmacokinetic study.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17953788
https://www.roche-diagnostics.cz/content/dam/diagnostics_czechrepublic/cs_CZ/documents/Labor_Aktuell/LA2012/LA0312/Oxiddusnaty_profRacek.pdf
https://www.euclaboratore.cz/lekar/odborne-clanky/vitamin-d-vic-nez-jen-vitamin
Citrulline as a marker of intestinal function and absorption in clinical settings: A systematic review and meta-analysis https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5593895/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24085302
Vitamin K2 ameliorates experimental autoimmune encephalomyelitis in Lewis rats.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16146654
Vitamin K2 (menatetrenone) induces iNOS in bovine vascular smooth muscle cells: no relationship between nitric oxide production and gamma-carboxylation.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10737225
Skor je lepsi mix karotenoidov. Two-per-day sa podla mna oplati brat len 1 tabletka za den, co potom vyjde na polovicu toho vitaminu A co tam je. Takisto vitamin E tam nieje v dobrej forme, lebo je tam alpha-tocopherol 100 IU, ale ked sa bere len 1/2, tak 50 IU je este ako tak v medziach.
Ked mate dostatok tychto veci, tak doplnat vitamin D sa urcite nemusite bat.
Ale dajte si pozor na retinol, vitamin A, aby ste ho nemali v prebytku. Je to zakerne, ze moze byt vselikde schovany, aj v tom rybom oleji. Rybi olej by som nepouzival, neviem kolko ho berete.
Skor je lepsi mix karotenoidov. Two-per-day sa podla mna oplati brat len 1 tabletka za den, co potom vyjde na polovicu toho vitaminu A co tam je. Takisto vitamin E tam nieje v dobrej forme, lebo je tam alpha-tocopherol 100 IU, ale ked sa bere len 1/2, tak 50 IU je este ako tak v medziach.
Je v tom to, co se nevejde do multivitamínu, velmi účinná kombinace proti stárnutí, zánětům, pro zdravé oči a zuby.
https://www.gerovital.net/en/product-lines/159-gerovital-original-product-anti-aging-effect-5-vials-per-box.html
https://longevityresearchproducts.com/collections/anti-aging
https://www.farmec.eu/gerovital-h3-evolution.html
https://www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130703113521.htm
https://www.chemeurope.com/en/encyclopedia/Gerovital.html#Anti-aging_Efficacy
https://cs.wikipedia.org/wiki/Prokain
Longevity study with low doses of selegiline/(−)-deprenyl and (2R)-1-(1-benzofuran-2-yl)-N-propylpentane-2-amine (BPAP)
https://www.researchgate.net/publication/309383604_Longevity_study_with_low_doses_of_selegiline--deprenyl_and_2R-1-1-benzofuran-2-yl-N-propylpentane-2-amine_BPAP
Increased life span from overexpression of superoxide dismutase in Caenorhabditis elegans is not caused by decreased oxidative damage.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21839827
https://en.wikipedia.org/wiki/Superoxide_dismutase_mimetics
https://thelri.org/blog/
Role of AMP-activated protein kinase in kidney tubular transport, metabolism, and disease.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28614117
Tie verzie upravuju, teda maju vzdy len jednu najnovsiu, ale na niektorych strankach moze byt este dopredaj starsej.
Vyhodit vapnik a draslik, povazujem za dobry krok. Mnoho ludi sa snazi vapnik skor znizovat a je lepsie ho dodavat mimo, pokial je potreba. Draslik pchat do multivitaminu je blbost, zabera vela miesta, a aj tak ho je tam malo, ten treba tiez bud doplnat samostatnou pomerne velkou davkou, alebo sa snazit v strave o jeho velke zastupenie, a znizovat zase prijem soli.
Díky za odpověď. O bioperinu jsem se dozvěděla teprve nedávno. Tak třeba ten mulťák časem ještě o něco lépe vytuní.
chcel by som sa podeliť s mojou čerstvou skúsenosťou s nákupom cez iherb a swansonvitamins. Jeden balík za 82.99 USD a druhý za 137,19 USD. Oba balíky prišli bez colného konania takže som neplatil ani DPH. Táto situácia sa mi stala po prvý krát. Čím to je si neviem vysvetliť ale asi oneskorený vianočný darček.
![]()
Můžu se zeptat, který konrkétně cucací zinek kupujete? A máte s ním dobré zkušenosti? Právě jsem také objednával zinek, ale v té době bylo hodně věci vyprodaných, tak jsem byl rád, že jsem sehnal alespoň nějaký.
Můžu se zeptat, který konrkétně cucací zinek kupujete? A máte s ním dobré zkušenosti? Právě jsem také objednával zinek, ale v té době bylo hodně věci vyprodaných, tak jsem byl rád, že jsem sehnal alespoň nějaký.
https://www.iherb.com/pr/Life-Extension ... nges/87151
a tyto:
https://www.iherb.com/pr/Vitables-Zinc- ... nges/94815
ceny mají podobné jako v americe, odpadá CLO a DPH a šílené poštovné a zásilka je za pár dní doma.
Máte s tím někdo zkušenosti?
https://chrismasterjohnphd.com/blog/2009/04/07/tufts-university-confirms-that-vitamin
Vitamin D, Calcium, and Atherosclerotic Risk: Evidence from serum levels and supplementation studies
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3531793/
Carotenoids
https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/phytochemicals/carotenoids
je dobré jíst jen A, E, K2, protože právě ty vitamíny chybí nebo jsou
podhodnocené v multivitamínech i v multivitamínu TWO-Per-Day.
Vitamínu D3 je v něm přebytek. Při hyperkálcémii proti stavům,
kdy je blbě, pomáhá také zvýšit příjem hořčíku, mědi, manganu, chrómu vanadu a bóru.
je dobré jíst jen A, E, K2, protože právě ty vitamíny chybí nebo jsou
podhodnocené v multivitamínech i v multivitamínu TWO-Per-Day.
Vitamínu D3 je v něm přebytek. Při hyperkálcémii proti stavům,
kdy je blbě, pomáhá také zvýšit příjem hořčíku, mědi, manganu, chrómu vanadu a bóru.
třeba i v menším množství vždy působí lépe než megadávky nějakého jednoho.
Hyperkalcémie vzniká kvůli odvápňování kostí.
Odvápňování, osteoporóza vznká vlivem menopauzy/anndropauzy a z důvodu masivní reklamy
na vitamín D a vápník. Lidi tak mají nerovnováhu minerálů. Nadbytek vápníku jim zhoršuje
vstřebávání ostatních minerálů potřebných pro pevnost kostí: hořčíku, mědi, manganu, chrómu vanadu a bóru.
Tak oni si vápníkem osteoporózu zhoršují.
Vitamín K2 byl 50 let ignorován a prakticky vymizel ze stravy.
Vitamín A přestali lidé považovat za důležitý, protože nějaký pošuk napsal na internetu, že vyvolává civilizační nemoci.
Vitamín E je drahý, a tak i když jeho příznivý vliv je proslulý, stejně jej lidi kupují málo.
ale hořčík a shora uvedené minelály. Tím se vám nejen zpevní kosti, ale i zmizí hyperkalcémie.
Na vysvětlenou: Hyperkalcémie může vznikat i u zdravých lidí s nadměrnou spotřebou mléčných výrobků.
Vápník je jedna z mála věcí, které je i v chudé stravě dost, až nadbytek.
třeba i v menším množství vždy působí lépe než megadávky nějakého jednoho.
Hyperkalcémie vzniká kvůli odvápňování kostí.
Odvápňování, osteoporóza vznká vlivem menopauzy/anndropauzy a z důvodu masivní reklamy
na vitamín D a vápník. Lidi tak mají nerovnováhu minerálů. Nadbytek vápníku jim zhoršuje
vstřebávání ostatních minerálů potřebných pro pevnost kostí: hořčíku, mědi, manganu, chrómu vanadu a bóru.
Tak oni si vápníkem osteoporózu zhoršují.
Vitamín K2 byl 50 let ignorován a prakticky vymizel ze stravy.
Vitamín A přestali lidé považovat za důležitý, protože nějaký pošuk napsal na internetu, že vyvolává civilizační nemoci.
Vitamín E je drahý, a tak i když jeho příznivý vliv je proslulý, stejně jej lidi kupují málo.
ale hořčík a shora uvedené minelály. Tím se vám nejen zpevní kosti, ale i zmizí hyperkalcémie.
Na vysvětlenou: Hyperkalcémie může vznikat i u zdravých lidí s nadměrnou spotřebou mléčných výrobků.
Vápník je jedna z mála věcí, které je i v chudé stravě dost, až nadbytek.
https://www.grassrootshealth.net/project/join-immune-boost-project-now/
70% of U.S. Children Low in Vitamin D
https://www.rejuvenation-science.com/research-news/vitamin-d-1/n-vitamin-d-children
Cod Liver Oil Basics and Recommendations
https://www.westonaprice.org/health-topics/cod-liver-oil/cod-liver-oil-basics-and-recommendations/
Decrease Calcium and Increase Magnesium when increasing vitamin D
https://vitamindwiki.com/Decrease+Calcium+and+Increase+Magnesium+when+increasing+vitamin+D
Proof that Vitamin D Works
https://www.vitad.org/
Vliv vitaminu D na imunitní mechanizmy
https://www.internimedicina.cz/pdfs/int/2014/03/06.pdf
5% slevy dostanete po zadání kódu
LOQ200
jak na celnici poznají, co je uvnitř? Je na balíku něco napsané? Rovnou je otevírají?
jak na celnici poznají, co je uvnitř? Je na balíku něco napsané? Rovnou je otevírají?
Neskutocne hyeny su to. Znicili to ludom, lebo vedeli, ze tisice ludi si to objednavaju zo zahranicia tak im tam hned musia dat 200% prirazku.
Hodim tam 3x 60 tabletkovy Two per Day, cena bola 23.52eur + okolo 4 euro postovne. Vyhli sme sa aj 20% DPH.
Celkova cena 27.50 eur.
To iste stoji: 23.52 + 13.50 eur postovne + 7.36 eur (Tax and duties)
Celkova cena 44.14 eur.
Neskutocne hyeny su to. Znicili to ludom, lebo vedeli, ze tisice ludi si to objednavaju zo zahranicia tak im tam hned musia dat 200% prirazku.
Hodim tam 3x 60 tabletkovy Two per Day, cena bola 23.52eur + okolo 4 euro postovne. Vyhli sme sa aj 20% DPH.
Celkova cena 27.50 eur.
Celkova cena 44.14 eur.
Celkova cena 27.50 eur.
Celkova cena 44.14 eur.![]()
![]()
Pri 4 kusoch je to 16,64 / 4 = 4,16
Pri 5 kusoch je to 3,56 , tak tu sa to oplati uz najviac, takze je dobre objednat 5 kusov naraz.
Za 3 120 tab Two per day som platil 75 eur s postovnym aj s danou. Postovne bolo 11 eur.
Za 3 120 tab Two per day + 3 zinky, som platil 78 eur s postovnym aj s danou. Postovne bolo uz skoro zadarmo.