Zkušenost: nákup na swansonvitamins.com

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/zkusenost-nakup-na-swansonvitamins-com/
Jenik2011 — stř úno 23, 2011 10:18 pm

První nákup.
Platba kartou VISA Classic od mBanky.
http://corporate.visa.com/pd/consumer_s ... _rates.jsp
(Visa Exchange Rates + Bank Fee 2.5%).

16.2. objednáno + e-mail potvrzení objednávky
18.2. peníze strženy z účtu + e-mail potvrzení o odeslání
- tracking number nefunkční
- posílají USPS Int. Express Mail => v ČR dodá ČP jako EMS

Po zadání EMS čísla:
Zásilka podána dne 18.02.2011.
Zásilka dne 19.02.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 21.02.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 155 00 - Praha 515 k doručení.
Zásilka doručována dne 22.02.2011 poštou 155 00 - Praha 515.
Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka dne 22.02.2011 uložena na poště 158 00 - Praha 58.
Zásilka dodána dne 23.02.2011 poštou 158 00 - Praha 58. (Vyzvednuto)

Oproti Swansonu.cz a nejlevnějšímu stejnému zboží v ČR jsem ušetřil 2400Kč (mínus 725,- poštovné).
Ve vyšší kvalitě bez zbytečné chemie navíc.

Co jsem koupil :-).
1$ = 18,70Kč

1x SW141 SWANSON VITAMIN E NAT. 400IU 250SFG ..... 8.49$
(Acetate 1IU = 1mg, lepší)
1x SW152 SWANSON VITAMIN E MIXED 400IU 250SFG ..... 8.49$
(Tocoferol 1IU = 0,669mg)

Vitamín E se bere 800 mg denně prvních 15 dní a pak 30 dní 400 mg denně, následuje měsíc pauza a opakovat.
(=292SFG/rok Acetate)

2x CSN026 CARLSON VITAMIN D3 2000IU 360SFG ..... 23$
(V podzim/zima 2x2000IU (6měs.) jinak 1x2000IU)
(=540SFG/rok)

2x SW055 SWANSON BALANCE B-100 100CAPS ..... 9.98$

Budu brát 2x denně max.3měs..

B6 200mg je dop. hranice.
Kys. listová 800mcg je dop. hranice pro mě po konzultaci.
(potřebuje hořčík)
(ostatní <400mcg)
B3 250mg dop. hranice pro Niacinamid
(lze do 500mg ale již jinou Flush Free sloučeninou)
Ostatní Bčka bez omezení.

1x SWU122 SW ULTRA METHYLCOBALTAMIN (B-12) 5mg 60TAB ..... 9.99$
(dají se půlit, efektní produkt po všechách)

1/2TAB denně rozpustit pod jazyk.
(Na 120dní)

1x SW065 SWANSON PANTOHENIC ACID (B5) 500mg 250CAPS ...... 8.99$

2xCAPS denně + lékořice + B1 => podpora nadledvinek.

1x SW545 SWANSON SELENIUM 100MCG 300CAPS ..... 4.89$

Na 15mg jódu (10kapek) 100mcg. Max. 600mcg den více ne.
(179CAPS na základní kůru 1-70kapek)
(kapátko 1ml=20kapek)

1xSW923 SWANSON CHROM. PICOLINATE 200MCG 200CAPS ..... 2.79$

1xCAPS denně pro slinivku.

1xSW877 SWANSON BIOTIN 5MG 100CAPS ..... 3.59$

1xCAPS denně na vlasy.

Celkem 119$ i s poštou.

Po B-12 a B-100 jsem zaznamenal pozitivní působení. :D
A ostatní se jistě taky neztratí.

Jenik2011 — stř úno 23, 2011 10:35 pm

Krabice celníky otevřena. Pangamín ani melasu (zdroj Bček) nesmím. Dorazilo vše.

NOWOCAYN — ned úno 27, 2011 12:21 pm

Sníva sa mi ???????????????????
1x SW065 SWANSON PANTOHENIC ACID (B5) 500mg 250CAPS ...... 9$ (USA)
1x JENAPHARM Panthenol (dexpanthenolum = B5) 100mg, 20 tabliet ........ 6.69€ (Slovensko)

Vypočítal som : 125 000 mg vitamínu B5 stojí v USA 6,55€ (9$)
125 000 mg vitamínu B5 stojí na Slovensku 419€ .... čo je 64 krát vyššia cena, a navyše je menej kvalitný (ten dostupný na Slovensku) ako ten z USA...

Je to realita, alebo len snívam ?

Jarda — ned úno 27, 2011 2:01 pm
NOWOCAYN píše:
Sníva sa mi ???????????????????
1x SW065 SWANSON PANTOHENIC ACID (B5) 500mg 250CAPS ...... 9$ (USA)
1x JENAPHARM Panthenol (dexpanthenolum = B5) 100mg, 20 tabliet ........ 6.69€ (Slovensko)

Vypočítal som : 125 000 mg vitamínu B5 stojí v USA 6,55€ (9$)
125 000 mg vitamínu B5 stojí na Slovensku 419€ .... čo je 64 krát vyššia cena, a navyše je menej kvalitný (ten dostupný na Slovensku) ako ten z USA...

Je to realita, alebo len snívam ?

To je bohužel realita a také pěkná sviňárna, ale nenažraní farmaceuti a lékárníci přeci nebudou kvůli vám jezdit v levných autech.

Kaňa — stř bře 02, 2011 2:15 pm

Můj 1. nákup: 20.2. objednáno u Swansonu ve výši 142,02 $ včetně poštovného (45$), doručeno 2.3. bez cla a daně. Platba kartou GE 2588,88 Kč tj. 1$=18,30 Kč.
Jako poslední možnost výhodně nakoupit před změnou legislativy ( Od 1.4.2011 se snižuje bezcelní částka ze 150EUR na 22EUR) vidím termín zhruba do 15.3. (aby byla jistota). Kromě obrovské nabídky, je možno nakupovat i výhodně z asi 3 stránek produktů 1+1 zdarma.

NOWOCAYN — sob bře 05, 2011 1:09 am

Kaňa : to clo... koľko to bude ? Ďakujem(e) za odpoveď.

Sybilla — sob bře 05, 2011 10:56 am
NOWOCAYN píše:
Kaňa : to clo... koľko to bude ? Ďakujem(e) za odpoveď.

Úplne v tichosti (aspoń pre mňa, čo nesledujem TV) sa udialo nasledovné (novela zákona o DPH ktorá bola platná od 1. apríla 2009, § 48 ods. 2 písm.b):
...
Zásielky odosielané priamo z tretích krajín príjemcovi v Spoločenstve sú osolobodené od dovozných platieb, ak nepresahujú nasledujúce hodnoty:
- zásielky tovaru nepatrnej (zanedbateľnej) hodnoty - 150 EUR na jednu zásielku (oslobodenie sa nevzťahuje na alkoholické výrobky, parfumy a toaletné vody, tabak a tabakové výrobky). Tieto zásielky sú oslobodené od cla, ak hodnota zásielky nepresahuje 150 EUR a ak hodnota zásielky nepresahuje 22 EUR, sú oslobodené aj od dane z pridanej hodnoty. (hodnotou zásielky sa rozumie úhrnná hodnota, ktorú zásielka má, bez ohľadu na to, či je tvorená jednou, dvoma, alebo viacerými položkami). To znamená, že pokiaľ úhrnná hodnota zásielky nepatrnej (zanedbateľnej) hodnoty presahuje 22 EUR, ale nepresahuje 150 EUR, zásielku je možné oslobodiť od cla, ale nie je možné oslobodiť ju aj od dane z pridanej hodnoty. V prípade, že úhrnná hodnota zásielky nepatrnej (zanedbateľnej) hodnoty nepresiahne 22 EUR, je možné oslobodiť ju od cla a zároveň aj od dane z pridanej hodnoty;
- zásielky posielané jednou fyzickou osobou druhou fyzickej osobe - 45 EUR na jednu zásielku
... postatné je, že tovar ide z USA na tvoju adresu na Slovensko a to už je dôvod pre colníkov túto zásielku preveriť...keďže do 150 € clu nepodlieha, toho sa obávať nemusíš...ale ako hovorí názov témy, DPH je väčší problém a aj väčšia suma...takže ostáva len "to keep fingers crossed"... :D

NOWOCAYN — sob bře 05, 2011 12:15 pm

Sybilla : poštovné je 45$ a nie 45€.... však ? To by bola už neskutočná pálka....

Kaňa — úte srp 30, 2011 8:37 am

Můj 4. nákup na swansonvitamins.com, 1. po 1.4.2011 (úprava legislativy).
Objednal jsem 25.7.2011 jako obvykle, co nejvíce položek z nabídky 1 + 1 zdarma v celkové hodnotě 107,85 $, uplatnil slevový kupon na 10 $ (celková vyčíslená úspora 66 $ za 1+1) + poštovné 52,55 $. Celková cena 150,40 $ - platba kreditní kartou GE, cena v Kč 2586,88.
29.7. do balíku vlezli naši celníci, 4.8. jsem obdržel od České pošty dopis s pokyny, jak postupovat. Udělil jsem poště plnou moc(platí do odvolání), aby mě zastupovala při celním řízení. Dále chtěli prohlášení, že se jedná o zboží neobchodního charakteru, jeho specifikaci – tj. potravinové doplňky, doklad o provedené platbě – výpis účtu, objednávku s cenou a rozpisem zboží (ceny položek + dopravy). To jsem vše obratem elektronicky zaslal na uvedený email a čekal než balíček dorazil.
Oproti stavu před 1.4.2011 jsem navíc zaplatil DPH ve výši 10%(na potravinové doplňky) z částky 2593 (včetně poštovného) tj. 259 Kč, clo se platí až od výše 150 eur. To by ještě šlo, za služby celní deklarace 180 Kč, což nasírá již více. Celkem tedy navíc 439 Kč. Balík doručen 11.8. Přesto, že to trvalo(asi o týden) déle a je třeba dodat požadované údaje + zaplatit, myslím, že se to stále vyplatí, navíc se tam dají koupit věci, které tady nejsou volně k prodeji, např. lithium jsem si vzal 3x po 100 caps, ks 4,99 $, např. výhodně MSM 1+1 – čili 240 tabl. 1,5 g za 6,99 $ atd.

sokol — stř srp 31, 2011 7:20 pm
Kaňa píše:
např. lithium jsem si vzal 3x po 100 caps, ks 4,99 $

Pockejte, chcete rict, ze vam prodali Lithium? To jsem zkousel a okamzite na me vyskocila cervena pismena, ze nelze do EU zasilat a bylo po zizalkach.

Kaňa — čtv zář 01, 2011 10:50 am
sokol píše:
Pockejte, chcete rict, ze vam prodali Lithium? To jsem zkousel a okamzite na me vyskocila cervena pismena, ze nelze do EU zasilat a bylo po zizalkach.

Nevím, jestli se něco změnilo, ale jak jsem uvedl Lithium aspartate 5 mg - SW1311 3 balení přišly včetně dalších pilulek bez potíží. Spíš jsem se obával našich celníků, ale asi to "přehlédli". Když jsem chtěl napsat Lithium carbonicum u doktora, bylo mi doporučeno zajít za psychiatrem, raději jsem si pomohl sám...

sokol — čtv zář 01, 2011 7:37 pm

Je to tam porad - "We may not be able to ship this item to your area. See all shipping restrictions."
Tak ja jsem to tenkrat z objednavky vyndal. Vubec me nenapadlo, ze presto, ze to tam pisou, tak to stejne poslou :(
To jsem si mozna mohl nechat poslat i ty petitisicovky D3 a nemusel jsem denne polykat 50 tisicovek.

Kaňa — pát zář 02, 2011 9:07 am
sokol píše:
Je to tam porad - "We may not be able to ship this item to your area. See all shipping restrictions."
Tak ja jsem to tenkrat z objednavky vyndal. Vubec me nenapadlo, ze presto, ze to tam pisou, tak to stejne poslou :(
To jsem si mozna mohl nechat poslat i ty petitisicovky D3 a nemusel jsem denne polykat 50 tisicovek.

Netuším, proč touhle hláškou plašej lidi a u čeho všeho vyskakuje. Nad tím jsem váhal, když jsem objednával např. SWU079 Probiotic Complex. Když se ale podívate na shipping restrictions pro ČR je tam asi 30 položek, mezi nima ale Lithium, Probiotic Complex nebo D3 není.

sokol — pát zář 02, 2011 1:30 pm
Kaňa píše:
Netuším, proč touhle hláškou plašej lidi a u čeho všeho vyskakuje. Nad tím jsem váhal, když jsem objednával např. SWU079 Probiotic Complex. Když se ale podívate na shipping restrictions pro ČR je tam asi 30 položek, mezi nima ale Lithium, Probiotic Complex nebo D3 není.

Tak moje chyba, ze jsem si to neprecetl :/ Evidentne se k nam nesmi dovazet jenom neco, v cem je yohimbin.

dorka — pon pro 19, 2011 3:03 pm

Nákup na Swanson USA:

Objednávka 7.11.2011
Zároveň platba kartou VISA přes jejich stránky.
Na mail mi přišla kopie objednávky (přišlo jako spam).
20.11.11 - zpráva mailem o odeslání objednávky (zase ve spamu).
8.12.11 - dopis od České pošty - vyplnit plnou moc pro poštu, žádost o upomínky na mail, další papíry.
14.12.11 - doručení balíku domů, celní poplatek 180,- Kč a DPH 10% zaplaceno při přebírání balíku.

Objednávka za cca 120,- USD, plus poštovné cca 430,- Kč, celní poplatek a DPH.
Stále to vyjde zhruba o třetinu levněji než v Čechách, navíc spoustu věcí u nás vůbec neseženete.
Pozor - nad cca 150,- USD (myslím, že včetně poštovného) už platíte clo jako takové, nejen poplatek. Vše je popsáno na stránkách České pošty.

PS: Lithium také poslali a prošlo :-)

Host — sob led 14, 2012 12:39 pm

Objednávám u nich opakovaně a noproblem i ohledně lithia. Výhoda je, že se to pak dá ohledně zásilek s Českou poštou nastavit pouze elektronicky a zrychlit dodávky, tj. podepsat "elektronické zasílání oznámení o příchodu zásilek z ciziny" a samozřejmě dát ČP plnou "moč" pro celní řízení.
Všechno pak posílají pouze mailem a stačí jim elektricky zaslat doklad o platbě (printscreen provedené transakce) dále prohlášení o zásilce (že je pro mě a nebudu s tím kšeftovat) a specifikaci zboží (kopie objednávky ze Swansonu). Pak stačí jen počkat, až mi to ČP doručí až pod nos...

6ma — ned led 15, 2012 4:18 pm

zdravim,
jak to vubec je s ceskym swansonem? to si jen tak nekdo udelal zivnost,nebo je treba pro prodej jejich produktu v CR mit od US swansonu nejakou licenci apod.? doted jsem si objednaval jen z ceskeho a kdyz jsem se dokopal k porovnani cen s tim US , tak me to docela zvedlo ze zidle a premyslim, ze bych jim zalozil konkurenci,ktera by ovsem neservavala z lidi kuzi . Navic mi dost stve,ze tam spoustu veci bud kazdou chvili nemaji a nejake veci tam nemaji vubec jako napr. B6(nebo opravdu vse co tam nemaji je v MZČR zakázané ?), ale oproti US nemaji v nabidce snad ani tretinu zato ceny jsou 3x vyssi, zajimalo by me kdyz napriklad to lithium dovezu jako zivnostnik ,tak ho muzu v cr prodat nebo to uz je zakazane? je mozne se vubec nekde docist co je a co neni legalni nebo musim pokazdy psat a zadat o povoleni na MZČR? Myslim si,ze pri velkem odberu by urcite bylo mozne se s US swansonem domluvit na podstatne lepsich cenach nez ktere tam maji uvedene a zajem o nakup vitaminu za ceny velmi podobne tem v US by tady myslim rada lidi ocenila, preci jen resit pri kazde objednavce vsechny ty veci kolem doruceni je docela opruz

Jarda — pon led 16, 2012 11:42 am
6ma píše:
zdravim,
jak to vubec je s ceskym swansonem? to si jen tak nekdo udelal zivnost,nebo je treba pro prodej jejich produktu v CR mit od US swansonu nejakou licenci apod.? doted jsem si objednaval jen z ceskeho a kdyz jsem se dokopal k porovnani cen s tim US , tak me to docela zvedlo ze zidle a premyslim, ze bych jim zalozil konkurenci,ktera by ovsem neservavala z lidi kuzi . Navic mi dost stve,ze tam spoustu veci bud kazdou chvili nemaji a nejake veci tam nemaji vubec jako napr. B6(nebo opravdu vse co tam nemaji je v MZČR zakázané ?), ale oproti US nemaji v nabidce snad ani tretinu zato ceny jsou 3x vyssi, zajimalo by me kdyz napriklad to lithium dovezu jako zivnostnik ,tak ho muzu v cr prodat nebo to uz je zakazane? je mozne se vubec nekde docist co je a co neni legalni nebo musim pokazdy psat a zadat o povoleni na MZČR? Myslim si,ze pri velkem odberu by urcite bylo mozne se s US swansonem domluvit na podstatne lepsich cenach nez ktere tam maji uvedene a zajem o nakup vitaminu za ceny velmi podobne tem v US by tady myslim rada lidi ocenila, preci jen resit pri kazde objednavce vsechny ty veci kolem doruceni je docela opruz

Ono to není tak jednoduché, podívejte se kde je ta česká firma sídlem a bude vám jasnější, jak si celá taškařice stojí.

inzenyr — pon led 16, 2012 3:18 pm
6ma píše:
zdravim,

Aby jste to tady mohl prodavat, tak musite byt platcem DPH a kontrolovat, ktere pripravky u nas nejsou zakazane.
Aby jste dostal lepsi ceny, tak by Vas odber musel byt opravdu znacny, porovnatelny s objemy odberatelu v USA.
Predpokladal bych cenove zvyhodneni v radu procent.
K tomu pripocitejte cenu dopravy, procleni a DPH.
Pak jeste pripocitejte vasi rezii a teprve potom srovnavejte ceny.

Jedine rozumne reseni jsou vetsi odbery skupiny lidi, kteri se predem domluvi na nakupu, to ale zatim v CR moc nefunguje. :-(

Inzenyr

6ma — pon led 16, 2012 3:49 pm
Jarda píše:
Ono to není tak jednoduché, podívejte se kde je ta česká firma sídlem a bude vám jasnější, jak si celá taškařice stojí.

Máte na mysli v rámci ČR? ano sice je Ostrava od papalasu relativne daleko, ale to se mi nezda jako nutnost,nebo zachrana- byt od nich daleko,navic majitel je take z ostravy,cili mi neprijde misto jejich sidla jako strategie hry..(pokud jsem tedy pochopil jak to myslite)

6ma — pon led 16, 2012 4:19 pm
inzenyr píše:

Aby jste to tady mohl prodavat, tak musite byt platcem DPH a kontrolovat, ktere pripravky u nas nejsou zakazane.
Aby jste dostal lepsi ceny, tak by Vas odber musel byt opravdu znacny, porovnatelny s objemy odberatelu v USA.
Predpokladal bych cenove zvyhodneni v radu procent.
K tomu pripocitejte cenu dopravy, procleni a DPH.
Pak jeste pripocitejte vasi rezii a teprve potom srovnavejte ceny.

Jedine rozumne reseni jsou vetsi odbery skupiny lidi, kteri se predem domluvi na nakupu, to ale zatim v CR moc nefunguje. :-(

Inzenyr

To ano,samozrejme, ze platcem DPH jsem,jinak bych o tom tezko mohl uvazovat.
S temi zakazanymi pripravky je mi to jasne, spis me zajima jestli je tedy nutne u kazdeho typu baleni jednotlive zadat mzcr o vyjadreni - povoleno/zakazano nebo jestli napr. kdyz povoli selen tak mohu prodavat selen v ruznych balenich a nebo se to vzdy tyka jen konkretniho baleni - mam na mysli napr. je povoleno prodavat selen 250capsules/100mcg tak automaticky mohu prodavat i baleni 250capsules/200mcg apod. a nebo musi mit presne kazde baleni sve povoleni?

ad.Cena -samozrejme, take nepisu ,ze je mozne se dostat presne na ceny jako maji v US, ale na ty se tady nedostane ani jednotlivec.
Znacny odber - co si pod tim asi predstavit? Sice obchoduji v uplne jine oblasti ,ale tady funguje mnozstevni sleva pomerne slusne(pokud se o tom vubec takto da v tomto oboru mluvit,ale to je vedlejsi a zalezi predevsim na jednani a dodavateli,v tomto pripade je dodavatel bohuzel jen jeden)
nicmene-mate prehled o mnozstvi ,pri kterem je s nimi uz rec o cene?
Mym cilem ,jak uz jsem psal,neni servat z lidi kuzi jako jini,takze neplanuji jit s cenami do zavratnych vysek, prave naopak,otazka je, na jake ceny se vlastne bude realne dostat a take jak realne je to tu vubec zacit prodavat - s cimz souvisi jeste jedna ma otazka,kterou by mohl vedet pan Jarda jelikoz ma vetsi info o chemickych vyrobcich/dodavatelich - je realne sehnat ve vetsim mnozstvi napr. ciste praskove vitaminy B (proste to co cpe swanson do kapsli) nebo nejake mineraly a pod.? nikde jsem nic podobneho nenasel ,zkousel jsem hledat v zahranici, ale take nic( i kdyz tam je to teoreticky mnohdy jeste nerealnejsi nez tady)?popr. je nejaka firma tady v cr schopna tyto latky vyrabet(napr. vitaminy)?

Co se tyce skupinoveho nakupu - o tom jsem uvazoval uz drive,ale prijde mi, ze to tady v cr moc fungovat nebude, v ramci malych skupin ano, ale mala skupina slevu nedostane, a kdyz bude nakupovat dejme tomu 100-200 lidi naraz, tezko si jeden clovek,ktery by nakup ridil ziska duveru u tak velkeho poctu lidi a naopak zrovna tak - nekdo si naobjedna zbozi za tisice a kdyz to prijde tak rekne ze to nechce - a dopredu se zase spouste lidem platit nechce. Proste kdyz se nad vsim timhle clovek zamysli,tak je to asi jeste vice starosti nez to sem dovezt jako firma

Jarda — úte led 17, 2012 10:42 am
6ma píše:
Máte na mysli v rámci ČR? ano sice je Ostrava od papalasu relativne daleko, ale to se mi nezda jako nutnost,nebo zachrana- byt od nich daleko,navic majitel je take z ostravy,cili mi neprijde misto jejich sidla jako strategie hry..(pokud jsem tedy pochopil jak to myslite)

To jste mě nepochopil a opravdu se na to podívejte.

Jarda — úte led 17, 2012 10:49 am
6ma píše:
To ano,samozrejme, ze platcem DPH jsem,jinak bych o tom tezko mohl uvazovat.
S temi zakazanymi pripravky je mi to jasne, spis me zajima jestli je tedy nutne u kazdeho typu baleni jednotlive zadat mzcr o vyjadreni - povoleno/zakazano nebo jestli napr. kdyz povoli selen tak mohu prodavat selen v ruznych balenich a nebo se to vzdy tyka jen konkretniho baleni - mam na mysli napr. je povoleno prodavat selen 250capsules/100mcg tak automaticky mohu prodavat i baleni 250capsules/200mcg apod. a nebo musi mit presne kazde baleni sve povoleni?

ad.Cena -samozrejme, take nepisu ,ze je mozne se dostat presne na ceny jako maji v US, ale na ty se tady nedostane ani jednotlivec.
Znacny odber - co si pod tim asi predstavit? Sice obchoduji v uplne jine oblasti ,ale tady funguje mnozstevni sleva pomerne slusne(pokud se o tom vubec takto da v tomto oboru mluvit,ale to je vedlejsi a zalezi predevsim na jednani a dodavateli,v tomto pripade je dodavatel bohuzel jen jeden)
nicmene-mate prehled o mnozstvi ,pri kterem je s nimi uz rec o cene?
Mym cilem ,jak uz jsem psal,neni servat z lidi kuzi jako jini,takze neplanuji jit s cenami do zavratnych vysek, prave naopak,otazka je, na jake ceny se vlastne bude realne dostat a take jak realne je to tu vubec zacit prodavat - s cimz souvisi jeste jedna ma otazka,kterou by mohl vedet pan Jarda jelikoz ma vetsi info o chemickych vyrobcich/dodavatelich - je realne sehnat ve vetsim mnozstvi napr. ciste praskove vitaminy B (proste to co cpe swanson do kapsli) nebo nejake mineraly a pod.? nikde jsem nic podobneho nenasel ,zkousel jsem hledat v zahranici, ale take nic( i kdyz tam je to teoreticky mnohdy jeste nerealnejsi nez tady)?popr. je nejaka firma tady v cr schopna tyto latky vyrabet(napr. vitaminy)?

Co se tyce skupinoveho nakupu - o tom jsem uvazoval uz drive,ale prijde mi, ze to tady v cr moc fungovat nebude, v ramci malych skupin ano, ale mala skupina slevu nedostane, a kdyz bude nakupovat dejme tomu 100-200 lidi naraz, tezko si jeden clovek,ktery by nakup ridil ziska duveru u tak velkeho poctu lidi a naopak zrovna tak - nekdo si naobjedna zbozi za tisice a kdyz to prijde tak rekne ze to nechce - a dopredu se zase spouste lidem platit nechce. Proste kdyz se nad vsim timhle clovek zamysli,tak je to asi jeste vice starosti nez to sem dovezt jako firma

Obávám se, že na to máte dost naivní pohled a pokuste se to pochopit asi tak, jako když ve vaší ulici bude mít nějaká podivná organizovaná skupina prosperující vykřičený podnik a vy si otevřete barák se stejnou službou těsně vedle. Předpokládám, že u tohoto příkladu vám dojde, že dostanete v lepším případě na držku a pak to zavřete, nebo vám to vyhoří a stejně dofidláte. Zde to není o moc jiné, akorát to má jiné, mnohem horší, rozměry a drsnější pravidla, protože mají navíc na své straně zákony a vládní korumpovatelnou pakáž.

6ma — stř led 18, 2012 10:32 am
Jarda píše:
Obávám se, že na to máte dost naivní pohled a pokuste se to pochopit asi tak, jako když ve vaší ulici bude mít nějaká podivná organizovaná skupina prosperující vykřičený podnik a vy si otevřete barák se stejnou službou těsně vedle. Předpokládám, že u tohoto příkladu vám dojde, že dostanete v lepším případě na držku a pak to zavřete, nebo vám to vyhoří a stejně dofidláte. Zde to není o moc jiné, akorát to má jiné, mnohem horší, rozměry a drsnější pravidla, protože mají navíc na své straně zákony a vládní korumpovatelnou pakáž.

Abych si to to ujasnil -mluvite v tomto prispevku o tech z ostravy nebo o vetsich firmach na leciva u nas? Neco(asi tedy malo) jsem o praktikach tohoto prumyslu uz videl v americkych dokumentech a taky cetl, ale porad se mi zda,ze to jak to chodi aktualne tady/resp. i v cele EU je oproti US jeste slabe kafe i kdyz se je EU snazi docela slusne dohnat. Pokud je to skutecne jak tvrdite vy vyse, s cimz bych vice mene souhlasil,ALE, pak se mi nezda, ze by tedy dovoz doplnku swanson byl povolen jeste nekomu dalsimu(mam na mysli podnikatel/firma)?!

6ma — stř led 18, 2012 10:55 am
Jarda píše:
To jste mě nepochopil a opravdu se na to podívejte.

ok,tak to zkusim znovu - mate tedy na mysli vedle koho to sidlo primo maji?protoze ostravu temer neznam , akorat trochu nove a stare hute, a toto mi prijde jako normalni kancly pobliz prumyslove vyroby

Jarda — stř led 18, 2012 1:12 pm
6ma píše:
ok,tak to zkusim znovu - mate tedy na mysli vedle koho to sidlo primo maji?protoze ostravu temer neznam , akorat trochu nove a stare hute, a toto mi prijde jako normalni kancly pobliz prumyslove vyroby

Tak pro nechápavé potřetí a naposled, podívejte se na místo, kde je ta firma registrovaná.

6ma — stř led 18, 2012 1:35 pm
Jarda píše:
Tak pro nechápavé potřetí a naposled, podívejte se na místo, kde je ta firma registrovaná.

ok,tak uz jsem to pochopil, problem je,ze firma se prestehovala, uz nema od leta sidlo tam co drive, a ja koukal porad na to aktualni, a jestli ani toto neni spravne pochopeno tak to vzdavam

Jarda — stř led 18, 2012 11:23 pm
6ma píše:
ok,tak uz jsem to pochopil, problem je,ze firma se prestehovala, uz nema od leta sidlo tam co drive, a ja koukal porad na to aktualni, a jestli ani toto neni spravne pochopeno tak to vzdavam

To je neuvěřitelné jak složitě a nesmyslně hádáte, místo toho aby jste se podíval do registru firem jak jsem vám napsal, prostě se podívejte ve kterém státě je registrovaná, respektive kdo tam figuruje jako dovozce.

6ma — čtv led 19, 2012 1:13 am
Jarda píše:
To je neuvěřitelné jak složitě a nesmyslně hádáte, místo toho aby jste se podíval do registru firem jak jsem vám napsal, prostě se podívejte ve kterém státě je registrovaná, respektive kdo tam figuruje jako dovozce.

tak jsem asi fakt blbej a nebo se kazdej bavime o necem jinem, pokud se bavime o firme djurgarden, tak ta sidli dle rejstriku v ostrave a jediny jednatel je odtamtez, ja v tom proste nic nevidim/resp. nevidim to co mi nazacujete, nezlobte se na me, prijde mi to dle justice jako normalni radova ceska firma,pokud to tak neni tak bych prosil klidne do sz napsat, co me slepe oci a mozek neregistruji

Jarda — čtv led 19, 2012 9:49 pm
6ma píše:
tak jsem asi fakt blbej a nebo se kazdej bavime o necem jinem, pokud se bavime o firme djurgarden, tak ta sidli dle rejstriku v ostrave a jediny jednatel je odtamtez, ja v tom proste nic nevidim/resp. nevidim to co mi nazacujete, nezlobte se na me, prijde mi to dle justice jako normalni radova ceska firma,pokud to tak neni tak bych prosil klidne do sz napsat, co me slepe oci a mozek neregistruji

Pokud je mě známo, tak dovozce je, nebo minimálně byla maďarská firma.

6ma — pát led 20, 2012 12:49 am
Jarda píše:
Pokud je mě známo, tak dovozce je, nebo minimálně byla maďarská firma.

Děkuji za infomaci,asi by bylo jednodušší to napsat hned, protože v rejstříku ,ani na jejich webových str. ani jinde se nic o tom dočíst nedá, jediné kde jsem to nalezl je etiketa od swanson.cz na tech pixlach od swansonvitamins.com, takže sice vypadá ,že jsem vymýšlel pikačoviny,ale když jsem nic nenalezl,tak jsem tedy přemýšlel co se mi snažíte naznačit :lol: takže jsem ze sebe udělal idiota, ale to už je jedno,život jde dal.
Tak tedy když už jsme se dobrali k prvotnímu cíli, mám tedy dotaz
Ta hung firma se dle jejich webu tváří(resp. tedy asi je) výrobce a distributor, původně jsem si myslel, že se mi snažíte naznačit ,že ta čr firma je ,,tak trochu státní", teď tedy už chápu,nicméně se mi to teda moc mafiózní nezdá, spiš mi to přijde jen jako obyčejný přeprodejce, nehledě na to ,že ten hung dovozce má hned na titulní straně ,že hledá distributory v členských státech EU, OK tedy,nevím kolik takovýchto dovozců tady na evropském kontientě je, po tom se ještě podívám,ale nepřijde mi,že by tak velka firma byla hladová po tom ,,vypálit" malého českého prodejce (zdaleka ne všech-díky českým zákonům) swanson produktů,protože to je jen jeden z několika jejich zájmů,a myslím si,že jejich přednostní zájem je výroba a pak až dovoz ,ale vypadá že o tom máte asi lepší přehled,takže pokud by jste k tomu mohl ještě něco více řícitak bych to (asi nejen já) ocenil

Jarda — pát led 20, 2012 8:35 am
6ma píše:
Děkuji za infomaci,asi by bylo jednodušší to napsat hned, protože v rejstříku ,ani na jejich webových str. ani jinde se nic o tom dočíst nedá, jediné kde jsem to nalezl je etiketa od swanson.cz na tech pixlach od swansonvitamins.com, takže sice vypadá ,že jsem vymýšlel pikačoviny,ale když jsem nic nenalezl,tak jsem tedy přemýšlel co se mi snažíte naznačit :lol: takže jsem ze sebe udělal idiota, ale to už je jedno,život jde dal.
Tak tedy když už jsme se dobrali k prvotnímu cíli, mám tedy dotaz
Ta hung firma se dle jejich webu tváří(resp. tedy asi je) výrobce a distributor, původně jsem si myslel, že se mi snažíte naznačit ,že ta čr firma je ,,tak trochu státní", teď tedy už chápu,nicméně se mi to teda moc mafiózní nezdá, spiš mi to přijde jen jako obyčejný přeprodejce, nehledě na to ,že ten hung dovozce má hned na titulní straně ,že hledá distributory v členských státech EU, OK tedy,nevím kolik takovýchto dovozců tady na evropském kontientě je, po tom se ještě podívám,ale nepřijde mi,že by tak velka firma byla hladová po tom ,,vypálit" malého českého prodejce (zdaleka ne všech-díky českým zákonům) swanson produktů,protože to je jen jeden z několika jejich zájmů,a myslím si,že jejich přednostní zájem je výroba a pak až dovoz ,ale vypadá že o tom máte asi lepší přehled,takže pokud by jste k tomu mohl ještě něco více řícitak bych to (asi nejen já) ocenil

K tomu vám toho již moc nepovím, jenom jsem vám chtěl naznačit, že je třeba být všímavý a nelézt někomu jinému do zelí. Zvláště pokud jde o mocné hráče na trhu, protože pak člověk snadno může dostat pár facek a to spíše berte jako metaforu v té ekonomické oblasti, nakonec pokuta a její exekuce může být dobrým důvodem, proč se toho kšeftu rád vzdáte, ale třeba se mýlím.

zvanc — čtv úno 23, 2012 11:55 am

Kamarad jede do USA a mam tedy moznost koupit si produkt od swansona. Doporucite mi neco, co se tam opravdu vyplati ? Moc se neorientuju v kvalite tady a v USA. Dekuji

Jarda — čtv úno 23, 2012 12:35 pm
zvanc píše:
Kamarad jede do USA a mam tedy moznost koupit si produkt od swansona. Doporucite mi neco, co se tam opravdu vyplati ? Moc se neorientuju v kvalite tady a v USA. Dekuji

Tam se toho vyplatí opravdu hodně, to si musíte trochu nastudovat, nicméně třeba Balance B-100, nebo Balance B-50 jsou opravdu velice dobré na necílenou suplementaci nedostatkových béček.

martinerss — pon úno 27, 2012 12:00 pm

Tak přemýšlím, že si zkusím něco objednat z USA.
Co mě zarazilo, tak se nějak zvýšilo poštovné z USA.
Celkem chci objednat 8ks přípravku v hodnotě 95$ a poštovné k tomu je cca 53$. K tomu DPH 10% a poplatek 180 na celnici ani nevím za co...
Celkem to vyjde asi na 3130kč a kdybych to kupoval u nás, tak minimálně 4838kč, takže se to furt vyplatí.
A to jsem nikde nenašel adekvátní přípravek k Balance B-100. U nás B-komplex, který je minimálně 7x (dle vitamínu) slabší.
Jinak by mě zajímalo, jak tento Balance-100 brát, píší jednu tabletu denně. Může se dlouhodobě ?
Velmi dobře cenově tam vychází zinek.

Martin

Přílohy:
leky.jpg
leky.jpg [ 21.85 KiB | Zobrazeno 20281 krát ]
Jarda — úte úno 28, 2012 10:03 am
martinerss píše:
Tak přemýšlím, že si zkusím něco objednat z USA.
Co mě zarazilo, tak se nějak zvýšilo poštovné z USA.
Celkem chci objednat 8ks přípravku v hodnotě 95$ a poštovné k tomu je cca 53$. K tomu DPH 10% a poplatek 180 na celnici ani nevím za co...
Celkem to vyjde asi na 3130kč a kdybych to kupoval u nás, tak minimálně 4838kč, takže se to furt vyplatí.
A to jsem nikde nenašel adekvátní přípravek k Balance B-100. U nás B-komplex, který je minimálně 7x (dle vitamínu) slabší.
Jinak by mě zajímalo, jak tento Balance-100 brát, píší jednu tabletu denně. Může se dlouhodobě ?
Velmi dobře cenově tam vychází zinek.

Martin

Změna ceny je dána pohybem kurzu a pokud jde o Balance B-100 tak se opravdu dá brát jedna tableta denně, což je bohatě dost.

Jenik2011 — úte úno 28, 2012 1:03 pm

To martinerss:

Zkuste Iherb.com tam rychlopoštovné vychází na 25$.
(DHL International, dodání 2-6dní + tracking number)

martinerss — úte úno 28, 2012 3:50 pm

Koukám, že dokonce na tom iHerb.com je poštovné i za 4$, ale bez sledování zásilky a omezení je váhove 1814g, doručení 1-4 týdny. Což taky není špatný.
Bohužel některé přípravky se moc nevyplatí.... Třeba Vitamin C 1000mg/250tbl tam nabízejí za cca 16,56 (asi 314 kč), což seženu i doma. Ale vybrat si tam určitě lze...

zvanc — ned kvě 13, 2012 2:23 pm

dobry den, koupila jsem si od swanson Balance B-100, brala jsem ho tak 1x za 3 dny a presto mi pripada silny (bolest hlavy, teplo v obliceji...), chci se zeptat zda je mozne tu 1 kapsli rozpulit a hlavne jestli ten prasek muzu jen tak zamichat do vody nebo bych si mela sehnat prazdnou kapsli, do ktere bych dala pulku obsahu kapsle B-100. Dekuji za radu

6ma — pon kvě 14, 2012 6:28 pm
zvanc píše:
dobry den, koupila jsem si od swanson Balance B-100, brala jsem ho tak 1x za 3 dny a presto mi pripada silny (bolest hlavy, teplo v obliceji...), chci se zeptat zda je mozne tu 1 kapsli rozpulit a hlavne jestli ten prasek muzu jen tak zamichat do vody nebo bych si mela sehnat prazdnou kapsli, do ktere bych dala pulku obsahu kapsle B-100. Dekuji za radu

urcite je mozne brat jen pul kapsle a rovnez neni nutne to polykat jen v kapslich,asi bych to dal do ovocne stavy, nikdy jsem balance nechutnal,ale je mozne ze to nebude zadna dobrota

fox — pon kvě 14, 2012 6:54 pm
6ma píše:
Jarda píše:

Swanson v Ostravě jsem osobně navštívil, zakoupil poslední balení chelátového selenu a na dotaz jak dál řekla paní, že nikdy přesně neví, kdy a co jí přijde, protože dovozní filtry do CZ jsou nevyzpytatelné..
Nedávno jsem používal e-shop nějakého poláka s prsty v Kalifornii, který za symbolické poštovné (ale s dodáním do asi 8 týdnů) může poslat dost věcí (platby PayPal) ::
http://aquariusthomas.eshopping24.eu/op ... sules.html
Dnes již nepoužívám.. Samozřejmě akce českých celníků mohou cokoli zpestřit, ale zatím se mně špatná zkušenost vyhýbá...

Xion — pon kvě 14, 2012 7:31 pm
martinerss píše:
Koukám, že dokonce na tom iHerb.com je poštovné i za 4$, ale bez sledování zásilky a omezení je váhove 1814g, doručení 1-4 týdny. Což taky není špatný.
Bohužel některé přípravky se moc nevyplatí.... Třeba Vitamin C 1000mg/250tbl tam nabízejí za cca 16,56 (asi 314 kč), což seženu i doma. Ale vybrat si tam určitě lze...

Tusim to uz zdvihli na 6$.
Ano, vacsina veci tam vychadza drahsie, nez na swansone. Preto si treba zvazit, ci je usetrene postovne adekvatne. iherb mi pripada vhodny na mensie nakupy, na vacsie sa oplati viac swanson.

Jarda — ned kvě 20, 2012 8:30 am
zvanc píše:

To určitě jde rozdělit i na několik dávek a prášek normálně dejte do jídla, nebo rozpustit ve vodě a vypít.

japan_san — stř kvě 28, 2014 5:26 pm

co rikate na tohle?

http://swansoneurope.com

vypada to, ze ceny jsou lepsi nez u swanson.cz a postovne do CR neni tak strasny....

pv33 — stř kvě 28, 2014 7:07 pm
japan_san píše:
co rikate na tohle?
http://swansoneurope.com
vypada to, ze ceny jsou lepsi nez u swanson.cz a postovne do CR neni tak strasny....

Jo, to vypada hezky. Neni to jen v cenach, ale treba u D3 maji 5000 jednotek (http://swansoneurope.com/en/highest-pot ... u-250.html) proti 1000 jednotek u nas (http://www.swanson.cz/vitamin-d3-250pcs-1000iu).

Nevite nekdo odkud to posilaji, tedy jestli z EU nebo mimo? Dobry by bylo kdyby to slo z EU a neotravovali s celnici a platbou DPH.

janin — stř kvě 28, 2014 7:59 pm

Je tam uvedená adresa -Bulgaria.

pv33 — stř kvě 28, 2014 8:26 pm
janin píše:
Je tam uvedená adresa -Bulgaria.

Dik, clenem unie Bulharsko je, ale napriklad nejsou v Schengenskem prostoru a Buh vi jestli nemaji nejakou dalsi vyjimku. I to, ze tam maji ty vyssi davky vitaminu D3 jakousi vyjimkou je, u nas je 5000 I.U. zakazanych. Pokud uz jsi tam kupovala a bylo to za vic nez je bezdanovy limit, u nas myslim 22 dolaru nebo Eur vcetne dopravy, otravovali te celnici?

janin — stř kvě 28, 2014 8:29 pm

Nekupovala som zatiaľ.

janecek — pon led 25, 2016 11:38 am

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda má někdo nějakou čerstvou zkušenost s nákupem v Swansonu. Děkuji předem za odpověď

Jarda — sob bře 19, 2016 10:23 pm
janecek píše:
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda má někdo nějakou čerstvou zkušenost s nákupem v Swansonu. Děkuji předem za odpověď

Tak pokud vím, nic zásadního se tam neměnilo a vše funguje stejně.