Nemoci endokrinního systému jsou běžné, např. diabetes mellitus (cukrovka), nemoci štítné žlázy atd.
Jen namátkou co si ani neuvědomujeme...
-Proč přibývá neplodných mužů(nepohyblivých spermií)...např.souvislost s estrogeny z ženské antikoncepce, kterou čističky z vodáren prakticky zatím moc neumějí odstranit z pitné vody...
-Proč tolik maminek není schopno kojit dostatečně dlouho(ztráta mléka)...laktační hormon podporující tvorbu mléka při kojení(luteotropní hormon (prolaktin, LTH)
-Proč tolik lidí má nedostatek "hormonu štěstí"(serotonin aj.)...a je tolik depresí a psych.poruch...
-Proč lidem obvykle schází dostatek melatoninu...a přibývá mj.poruch nespavosti...
-Proč ve světě např.přibývá epidemie nárůstu cukrovky, a to nejen té "stařecké"...slinivka vylučuje málo inzulinu...proč...
-Proč tolik lidí trpí s pod- nebo nad-produkcí štítné žlázy....
-Jaká může být souvislost mezi hormonem zvaným LEPTIN(tuková tkáň), +poruch štítné žlázy...a nemožností trvaleji zhubnout
(těch otázek by mohlo být mnohem víc ale spíš nás asi zajímá řešení(snad přijdou když se budeme vhodně ptát a HLEDAT řešení...proto nezaškodí vědět trochu souvislostí... )
Jen namátkou např.:
-THYMUS (brzlík)...(pozn.-kdysi jsem něco četl o výzkumu inj.podávání thymových(tj.brzlíkových) výtažků s překvapivými výsledky...kdo chce nechť trochu zagooglí...)
Řídí: růst, metabolizmus pohlavních orgánů, ovládá lymfatický systém.
-NADLEDVINKY (glaudula suprareoalis)
Řídí: kůra nadledvinek řídí metabolizmus vápníku, hladinu fosforu, síry chlóru a sodíku v krevní plasmě, pohlavní funkce, vylučování vitamínu C. Dřeň nadledvinek rozšiřuje zornice, kontrahuje dělohu, brzdí pohyby střev
-LYMFATICKÉ ŽLÁZY(pozn:nevím, jen vím že rozproudění lymfy-např.pohybem,masáží atd, odvádí z těla nahromaděné toxiny v lymf.systému...
)
Řídí: metabolizmus síry, obranné látky.
-JÁTRA (hepar)
Řídí: oxidaci, oxygeraci detoxikaci, povzbuzují slinivku břišní, lymfatické cesty, slezinu, jsou povzbuzována nadledvinkami a varlaty.
...
Znalosti o nedostatečné činnosti žláz s vnitřní sekrecí na možnost obnovení zdraví, jsou často nedoceněny pro svou málo zdůrazňovanou důležitost...Měly by nás zajímat možnosti zlepšení jejich funkce...
Asi nejznámější žlázy jsou hypofýza,nadledvinky, štítná žláza a slinivka břišní...
Podrobný ale stručný seznam žláz a jejich sekretů-hormonů, viz např.zde:
http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2007040601
+wikipedia:Soustava_žláz_s_vnitřní_sekrecí
Štítná žláza viz vlákno:
Asi nejznámější žlázy jsou hypofýza,nadledvinky, štítná žláza a slinivka břišní... http://www.celysvet.cz/tisk.php?d=2190 Jistě by se dalo doplnit...přidejte co víte nebo jste našli jinde... Jistě by se dalo doplnit...přidejte co víte nebo jste našli jinde...
Tyto a další podobné vlastnosti má obrovské množství potravin a spíše budete těžko hledat nějaký produkt matky přírody, který tyto vlastnosti vůbec nemá. Takové potraviny produkuje spíše člověk a asi to dělá z důvodů své rychlejší likvidace. Žlázy s vnitřní sekrecí - nákres + podrobný popis: http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy ... _zlazy.htm http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy ... _zlazy.htm
Žláz máme celkem hejno a je potřeba se o ně stále starat, protože na nich závisí to, čemu říkáme zdraví. čaj Smilax(Přestup lekarsky) mimojiné: Indiáni jej s úspěchem používali ke snížení potíží vzniklých syfilidou, kapavkou, kondylomaty a jinými bradavičnatými útvary způsobenými papilomaviry, které dávají možnost vzniku různým prekancerózám. http://www.biorenesance.cz/biorenesance ... karsky-50g PS: Existuje pane Jardo něco s podobnými účinky(nebo to lze i u smilaxu??)- co by se nemuselo vařit a šlo užívat např.namleté na jemný prášek do vody a vypít?(jako užívám např.pelyněk,namleté gingko apod...) Indiáni jej s úspěchem používali ke snížení potíží vzniklých syfilidou, kapavkou, kondylomaty a jinými bradavičnatými útvary způsobenými papilomaviry, které dávají možnost vzniku různým prekancerózám. http://www.biorenesance.cz/biorenesance ... karsky-50g PS: Existuje pane Jardo něco s podobnými účinky(nebo to lze i u smilaxu??)- co by se nemuselo vařit a šlo užívat např.namleté na jemný prášek do vody a vypít?(jako užívám např.pelyněk,namleté gingko apod...)
Naprostá většina čajů se dá rozemlít na prášek a adekvátní množství prostě spolknout, přičemž k vyluhování účinných látek dochází až v těle. Mnohdy jde o nejefektivnější postup jaký je možný, ovšem chuťově nic moc. Případně lze čaj krátce převařit, nechat zchladnout a pak vypít i se sedlinou, což opět většinou umocní účinky. Podobné účinky má třeba kozinec blanitý a mnoho dalších léčivek. Somaphin Po dosažení věku 30 let organizmus výrazně omezuje produkci růstového hormonu, v důsledku čehož dochází k úbytku svalové hmoty, zvýšenému ukládání tuků a oslabují se imunitní reakce organizmu – stimuluje růstový hormon v organizmu Složení: PS: Nevíte jak jinak zvýšit nebo dostat do sebe somaphin nebo látky podobného charakteru např.stravou nebo jinak...? Kromě B6 a byliny kotvičník(tribulus terestris), jsou to převážně aminokyseliny...a pak tam dávaj ještě colostrum o kterém už jinde píšete že jej považujete za zbytečné pro lidi... Po dosažení věku 30 let organizmus výrazně omezuje produkci růstového hormonu, v důsledku čehož dochází k úbytku svalové hmoty, zvýšenému ukládání tuků a oslabují se imunitní reakce organizmu – stimuluje růstový hormon v organizmu Složení: PS: Nevíte jak jinak zvýšit nebo dostat do sebe somaphin nebo látky podobného charakteru např.stravou nebo jinak...? Kromě B6 a byliny kotvičník(tribulus terestris), jsou to převážně aminokyseliny...a pak tam dávaj ještě colostrum o kterém už jinde píšete že jej považujete za zbytečné pro lidi...
Většinu těch látek najdete ve vajíčkách a patrně se to z nich také vyrábí a to ostatní se přidává. Petr2 píše v jiném vlákně: Je toho hodne: 2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde? 3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne. 4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky, 5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh. 6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpubovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imuni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak. 7) vliv stravy-to je nadlouho 8.) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, müsli jist porad ty vlocky taky neni vhodne.... Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre. ----------- Dobry den Jarda, rada by som sa opytala, ci nejako prisposobit davkovanie kotvocniku v suvislosti s vahou. Vygooglila som, ako pisete o davke 2-3g, predpoladam, ze rozlozit pocas dna, 2-3x denne? Nechcem proste nieco pokazit. uplne som prestala menstruovat, teda idem do kotvicniku, no chcem pozvolna a opatrne.
Váha by neměla představovat žádný problém, ale určitě budete muset tu dávku postupně vychytat, ona není u každého stejná, to uvedené dávkování berte jako orientační, každý reaguje jinak. Ženám většinou doporučuji tak od 1,5 do 2 g, ale klidně to může být i uvedená dávka. Ideální je ho brát minimálně ve dvou dávkách a polykat to patrně půjde, ale v tobolkách bude určitě lepší. Jak bude reagovat váš tlak, nedovedu posoudit, ale třeba se srovná, to je také dost individuální. Dobrý den, po vysazeni antikoncepce se mi nedostavila menstruace, je tomu jiz rok. Dle klasice mediciny jsem zcela zdrava, vsechna vysetreni, ktere gynekolozka provedla, byla zcela v norme. Nasadila mi Duphaston (hormony), ktere mam uzivat a s temito hormony menstruace prichazi. Na vyvolani menstruace jsem jednu dobu uzivala kapky gynex - zde mi ovsem bylo doporuceno, ze bych nejprve mela zacit s renolem na vycisteni jater a pote nasadit kuru gynex. Kuru jsem ovsem zatim nepodstoupila. Obavam se, ze jakmile vysadim Duphaston, bude vse pri starem. Nevite, kde by mohl byt v mem tele problem? Dekuji Martina po vysazeni antikoncepce se mi nedostavila menstruace, je tomu jiz rok. Dle klasice mediciny jsem zcela zdrava, vsechna vysetreni, ktere gynekolozka provedla, byla zcela v norme. Nasadila mi Duphaston (hormony), ktere mam uzivat a s temito hormony menstruace prichazi. Na vyvolani menstruace jsem jednu dobu uzivala kapky gynex - zde mi ovsem bylo doporuceno, ze bych nejprve mela zacit s renolem na vycisteni jater a pote nasadit kuru gynex. Kuru jsem ovsem zatim nepodstoupila. Obavam se, ze jakmile vysadim Duphaston, bude vse pri starem. Nevite, kde by mohl byt v mem tele problem? Dekuji Martina
Většinou je potřeba porovnat hormony, čili bych nasadil kotvičník a vyčistit tělo, protože při silném překyselení normálně fungovat určitě nemůže. Jakékoliv pilule jsou zdroj toxinů a problém pouze prohlubují, čili můj názor je, že pokud to člověka neohrožuje na životě, pilule vynechat a čistit. Před několika lety mi byla na štítné žláze objevena zvězšená tuková žlázka, na operaci
Tak půst je prý operace bez skalpelu a dokáže vyřešit skoro všechno, jen se nesmí pokazit návratovka, to je tak jediné co můžu poradit.
Jsou případy, kdy půst (bavíme se o více než 2 dnech) moc vhodný není a tohle je ten případ- díváme-li se na v souvislostech celého těla. Můj skromný odhad je, že bude mít dotyčná velký problém vůbec pár dní vydržet, bude se hodně trápit, protože právě hormony různých žláz jsou velmi ciltivé na zrychlený detox, což půst je. Jestli navíc nějaké hormony chybí či je jich málo, tak při půstu bude ještě větší propad a rozvrat, následky si domyslete...Dokonce se myslím, že paní má mnohem více problémů, jen je nevypsala všechny, protože ne vždy člověk chápe provázanosti (např. problémy s moč. měchýřem, žílami&žilkami, úzkosti, poruchy spánku...atd. atd.). Nic to nemění na tom, že toxicita se v těle musela vytvářet roky, a to nejen stravou. V tomto případě bych paní přála hodně důvěry v moudrost jejího těla a obrovskou trpělivost při postupném a pozvolném pročišťování. Tělo bude muset řešit mraky věcí! Štítku, nadledvinky, příštitná tělíska, vaječníky, hypofýzu....
Členka dandeliona vám to píše správně a jako moc dobrý nápad to také nevidím. Tělo máte asi perfektně zamořeno a to pak půst je docela utrpení. Dle mého názoru by jste měla začít zvolna, zjistit si jak daleko jste se dostala s deficitem minerálů, tyto postupně srovnat, hlavně jód a selen a jednoznačně se odkyselit, na což vám místo hladovky bohatě stačí velké dávky okurek, nebo silně zásadité zeleninové šťávy, které vám dodají i množství minerálních látek ve velice vhodné formě. Ze stravy vyřadit pět bílých jedů a zjistit si plivacím testem, jak jste na tom s kvasinkou. Dobrý den, samozřejmě, že těch problémů je více, ty co jsem napsala jsou nejzřetelnější, propojenost mezi jednotl. orgány chápu.
Podle mého názoru děláte blbě právě to pojídání sladkých šmejdů a tím si krmíte kvasinky, vynechte ze stravy jakýkoliv sacharid, nebo je alespoň zásadně omezte. Ovesné vločky, které jsou většinou plesnivé, tedy určitě nejíst a začněte protikvasinkovou stravu. Sladké chutě zažeňte Sladíkem, který je v nabídce na konci fóra, ten kvasinky nekrmí a uvidíte jak vám bude, většinou se to pozná již za pár dní. Lidé si myslí jak zdravě nejedí, ale stejně dávají kvasinkám a plísním dostatek prostoru pro parazitování na svém organizmu. Nemá cenu na jedné straně organizmus čistit a na druhé zanášet, to je pak nekonečná práce. Dobrý den, tak jsem dala na vaše rady. Pojídám denně 3 ks okurek, nevím jestli je to dostačující, potom rajčata, papriky, občas šťáva z mrkve, jablíček, dívala jsem se na sirnou patlaninu, tu začnu až budu mít lněný olej, piji vodu. Dnes si udělám šťávu z brambor, celeru a petržele, nevím jestli každé zvlášť nebo se to dá dohromady. Protože mám na zádech plíseň, nevím v jakém množství mohu ovoce - jablíčka, banán, hrušky, někde jsem četla, že se ovoce nesmí z důvodu obsahu cukru a s tou plísní to nejde dohromady. S váhou jsem šla dolů, doufám, že to nebude moc klesat, protože si myslím, že při výšce 169 cm a mých 66-67 kg se nejedná o nadměrná kila.
Pokud máte někde v těle, nebo na těle plísně, tak sacharidy jsou pro ně ideální krmení, čili jíst je v ovoci, není zrovna dobrý nápad. Pokud jde o tu váhu, to by patrně ještě klesat mohlo, protože na tu výšku jste určitě v 18ti letech měla váhu nižší a to je vaše normální váha, pak se to zastaví. Chcela by som nejakým, nie chemickým spôsobom, podporiť v mojom veku už predpokladaný nedostatok hormónov. Asi som zadávala do gúglu nesprávne heslá, lebo mi ako prírodnú alternatívu hormonálnej liečby našlo iba tento prípravok HRT od Swisu: Dobrý den,
Pokud ji máte na těle, tak ji máte i v těle a tu pak pochopitelně kyseliny krmí. Uvedené potraviny bych za těchto okolností opravdu minimalizoval a přešel na zeleninu s tukem, což problémy většinou dobře rovná. Dobrý den,
Obávam sa, že konzumácia rastlín s fytoestrogémni na porúchané sliznice nestačí. Pochrúmala som za posledný rok kvantá tzv funkčných potravín so zamerraním na fytoestrogény okrem sóje a zlepšenie žiadne. Preto hľadám niečo, čo bude v koncentrovanejšej podobe. Našla som aj stručnú štúdiu k daného prípravku :
Třeba spařenou zeleninu s kokosovým tukem, který přidáte až do hotového jídla. Pokud jde o tuky, tak se jich dá používat široká řada a již jsem to zde také rozebíral.
Tak, dle složení je to v pořádku, nicméně nevidím tam nic, co by mělo nějak zásadně fungovat více, než to co bych doporučoval já. Navíc dost těch bylin se dá sehnat i samostatně a uvedenou denní dávku můžete tedy brát i jinak a možná levněji. Dobry den, chtela bych poprosit o radu. Je mi 31 a jiz 5 mesicu jim prevazne syrovou stravu- ovoce, zeleninu a obcas orechy nebo semena + stavy. Asi po 3 mesicich jsem se vratila k teplym vecerim ( pouze dusena zelenina s prilohou jako ryze, brambory...), abych nabrala nejakou vahu, ale nic se nestalo, takze ted uz jim opet 100% pouze syrove. Po prechodu na syrovo nadymani zmizelo. Absolvovala jsem asi 5x hydrocolon, 3x jaterni ocistu a eliminovala candidu. Nyni ale stale citim hlen v krku, ktereho se nemuzu zbavit a hlavni problem, ktery me trapi je Moje vaha klesla na 42kg, ale nepocituji moc hlad, k jednomu jidlu mi staci napr.3jablka, obcas jim namocena seminka ci orechy, ale citim po tom tezko, tak aspon denne snim 1 avokado. Mam zrejme pomaly metabolismus. Nyni piji cca 1-1,5l grepove stavy denne, uzivam chlorellu, B12 a uz 2 mesice beru koloidni mineraly. Nejsem momentalne v Cechach, takze asi nesezenu vse, co se tu bezne doporucuje, presto prosim o radu, co bych mohla udelat, aby vse opet fungovalo? chtela bych poprosit o radu. Je mi 31 a jiz 5 mesicu jim prevazne syrovou stravu- ovoce, zeleninu a obcas orechy nebo semena + stavy. Asi po 3 mesicich jsem se vratila k teplym vecerim ( pouze dusena zelenina s prilohou jako ryze, brambory...), abych nabrala nejakou vahu, ale nic se nestalo, takze ted uz jim opet 100% pouze syrove. Po prechodu na syrovo nadymani zmizelo. Absolvovala jsem asi 5x hydrocolon, 3x jaterni ocistu a eliminovala candidu. Nyni ale stale citim hlen v krku, ktereho se nemuzu zbavit a hlavni problem, ktery me trapi je Moje vaha klesla na 42kg, ale nepocituji moc hlad, k jednomu jidlu mi staci napr.3jablka, obcas jim namocena seminka ci orechy, ale citim po tom tezko, tak aspon denne snim 1 avokado. Mam zrejme pomaly metabolismus. Nyni piji cca 1-1,5l grepove stavy denne, uzivam chlorellu, B12 a uz 2 mesice beru koloidni mineraly. Nejsem momentalne v Cechach, takze asi nesezenu vse, co se tu bezne doporucuje, presto prosim o radu, co bych mohla udelat, aby vse opet fungovalo?
Pokud se budíte v nočních hodinách, tak je to většinou vlivem kyselosti a je třeba si to trochu sledovat a případně se odkyselit. Zahlenění může být otázkou dočišťování organizmu a dobrou práci zde udělá křenová kašička. Určitě by bylo vhodné si udělat krkací test na stav kyseliny chlorovodíkové a dle výsledku testu ji patrně budete muset dodávat. Také srovnání jódu upraví metabolizmus a hlavně zlepší defekaci, na což by jste měla jíst i dost tuku a to nikde nepíšete. Existuje nejaký spolahlivý test na určenie hladiny testosteronu?
...ospravedlnujem sa ak som nevhodne umiestnil príspevok, tak ho potom presunte, ked uznáte za vhodné...
...ospravedlnujem sa ak som nevhodne umiestnil príspevok, tak ho potom presunte, ked uznáte za vhodné...
Tak na to odpovědět s jistotou nedovedu, ale moderní medicína to předpokládám bude umět změřit. zdravím a prosím o radu......
Tak děláte školáckou chybu a ponechala jste si největší sajrajt vůbec a to chleba, který je po všech stránkách pouze zdrojem problémů. Podmáslí by zase tak vadit nemělo, ale vhodnější je domácí kefír, nebo domácí jogurt. Zelenina vás neoslabila, to je nesmysl, ale byla jste patrně již dost rozežraná kvasinkou a to pak obranyschopnost je docela mizerná. Při zamoření kvasinkou je třeba vynechat sacharidy co možná dokonale a tedy chleba a obilí je na prvním místě, jinak nic nevyřešíte a udržet vysoké pH. To ostatní děláte správně, akorát ovoce a hlavně banány do toho také netahejte.
Naprostý základ je odstranění stresu a adrenální únavy, teprve pak je možné aby se zase tělo mohlo starat o všechny svoje funkce normálně. Nevím jak dítě žije, ale zaměřil bych se mimo kvalitní stravy na toto a také testování bílkovin, při jejich nedostatku je vývoj také diskutabilní. Dobrý deň,
On kotvičník hormony rovná, tedy vidím jako rozumné ho užívat, stejně bez vyzkoušení nezjistíte zda vám pomůže. Pokud přibíráte v oblasti břicha a na zadku, tak jde patrně o vysoký kortizol, což zase působí na ten váš problém, čili bych viděl rozumné si zjistit stav tohoto hormonu. Většinou se úpravou hladiny kortizolu porovnají i ostatním hormony, tak proč to nevyzkoušet. Ďakujem vám pán Jarda za radu, dala som sa teda na kotvičník, s tým kortizolom máte asi aj pravdu, bola som v poslednej dobe pod stresom viac ako inokedy, (problémy neradi chodia sami, radšej v skupinkách, niekedy prídu autobusom Pekny den, mate niekto skusenosti s hormonalnou nerovnovahou, ide zrejme o nizku hladinu progesteronu. mam extremne ovulacne krvacanie. poradite mi niekto ake prirodne veci obshauju progesteron? Dakujem. skus wild yam... existuje aj progesteronovy krem... hladaj napr na hoogle sk alebo na iherbe Vdaka!
gynekolog by měl být schopný vám pomoct s hormonální nerovnováhou.
To sice ano, ovšem ten do vás hned nasype umělé hormony, což bych ve vlastním zájmu raději nezkoušel. Existuje poměrně slušný výběr bylinných přípravků, krémů, nebo olejových kapek, které jsou vysoce bezpečné a celkem nic se tak pokazit nedá. Dobrý deň, moje problémy už trvajú asi od puberty, kedy začali postupným priberaním , zmenou postavy ( silne nohy,zadok a od pasa hore ako lata) počase sa pripojilo akné a nakoniec mi bola diagnostikovaná UC. Všetko by do seba zapadalo, ze hlavná príčina budú črevá. No na moje prekvapenie , ked mi boli naordinované glukokortikoidy neprejavili sa skoro žiadne neg. účinky práve naopak -skvela nálada,veľa energie , vždy pozitívne naladená , postava sa mi vrátila do normalu aj metaboliznus bol uplne 100%, žiadne prehnane chute, vlči hlad a pod. Sklamanie prišlo , ked som začala postupne lieky vysadzovať -začínalo sa objavovať akne,priberala som , stále som mala potrebu nieco jesť, vnutorná nervozita a nevyrovnanosť , strata energie , strata vapnika , opuchy tvare viečok ,vačky pod očami. Skušala som hladovky od 2-3 dnových až po 15 dňové. Počas nich som sa citila celkom dobre ale ako náhle som začala jesť zase som nabrala behom par dni 4-5kg ( vody) . Tento stav sa zhoršuje hlavne keď príde chladnejšie počasie. Mám podozrenie na ŠŽ kedže mám asi všetky príznaky hypotyreozy , ale hlavne bude nejaky problem v metabolizme glukozy na energiu. A myslim že práve v tom mi glukokortikoidy tak pomahali, už naozaj neviem ako dať do rovnováhy svoj endokrinný system. Jedine pri glukokortikoidoch som to bola naozaj ja :/
Delší braní kortikoidů je cesta do hrobu, to vám zlikviduje klouby a budete mrzák. Pokud jde o štítnou o té se zde toho psalo opravdu dost, tak si to projděte, případně mě zavolejte a problém vysvětlím. Já bych nyní vyzkoušel vyladit střeva, ideálně pomocí diety SCD, tu jsem zde již mnohokrát zmiňoval a nechte si udělat z krve v laborce estradiol a progesteron, tam může být důvod toho nabírání tuku do konkrétních partií a i původ toho zánětu, to vysoký estradiol umí. ďakujem veľmi pekne za odpoveď. čo sa čreva týka na to si nemôžem sťažovať,som už nejaku dobu na SCD vyhovuje mi a ani ju nehodlam meniť myslim ,že mi plne vyhovuje. Len zvlaštnosťou je , že keď som na SCD velmi mi začne kolisať hladina cukru,hlavne zrana a naobed a taktiež tlak na SCD nie je nikdy vyšši ako 90/60. Paradoxne mám pri hladovke tlak vyšší. Hormonálny profil som si dávala robiť estradiol vyšiel v norme a progesterón bol na dolnej hranici. V tomto som si istá , že ma u mna prevahu estradiol , ale rada by som prisla na príčinu...Momentalne sa snažím davať vyššie davky vitaminu C,E taktiež bkomplex, zinok,selen. Davam si púpalkový olej a cvičím hathajogu. Taktiež sa chystám podporiť nadobličky adrenálnymi výťažkami, pretože si myslim ,že problem bude buď stítna a tým mi unavuje aj nadobličky alebo naopak.
Tak na nadledvinky a tlak funguje solení, tedy spíše bohaté solení, aby se zvedl sodík a trochu potlačil draslík, kterého má v sobě SCD opravdu bohatě a na estogeny fungují žampióny, vyzkoušejte si dávat denně 50-100 g žampiónů v jakékoliv úpravě, nebo dodávat progesteron v tom není problém. Příčinou estrogenní dominance je většinou bakteriální problém ve střevě, nebo vzniká v tukové vrstvě na břiše a ve vnitřním tuku. Dobrý den, nenapadá vás, který hormon by mohl být v nepořádku, když jsem schopný být naprosto v klidu a uvolněný, dobře spím a atd., ale jakmile přijde nějaká stresová situace, řekněme šťěká na mě pes kterého se bojím, mám jít na schůzku které se bojím, tak moje reakce na stres je velmi přehnaná ( co se týká fyzických projevů ) ? Čekal bych že budu ve stresu furt, ale já jsem v pohodě do té doby než začne stresová situace, mohl by to být třeba jen hořčík ? nenapadá vás, který hormon by mohl být v nepořádku, když jsem schopný být naprosto v klidu a uvolněný, dobře spím a atd., ale jakmile přijde nějaká stresová situace, řekněme šťěká na mě pes kterého se bojím, mám jít na schůzku které se bojím, tak moje reakce na stres je velmi přehnaná ( co se týká fyzických projevů ) ? Čekal bych že budu ve stresu furt, ale já jsem v pohodě do té doby než začne stresová situace, mohl by to být třeba jen hořčík ?
Nechápu, hořčík přeci není hormon to je prvek a podle všeho tělo není schopno dost efektivně zvedat hladinu kortizolu. Pokud přijde silný stres a tělo reaguje normálně tak zvedne hladinu kortizolu a člověk to skoro nevnímá, ale pokud není schopno dodat kortizol dodá adrenalin a to už je jiná liga to vnímáte dost silně. Nevím čím to je, ale přijdu si naprosto hormonálně vyhořelý. Aktivní sportovec, 30 let, zdravá strava - a kolikrát sem rozsekaný jako důchodce. Nechuť do jídla, zádná chuť na sex, libido - nula. Únava. Špatná nálada, občas. Štve mě to. A pořád neznám důvod. Sledování porna, kvůli nadprodukci a omezení receptorů na dopamin? Už moc nekoukám. Dřiv hodně. Posilovna? Po te tělo regeneruje dlouho. Stejně už neprogresuju, přibil tuk na břiše, svaly nerostou. Ani se moc nenapumpují. Málo kalorií? Jím tak 2500 denně, nechci se přejídat. Nevim. Ale hormony v tom jistě hrají kardinalní roli.
Tak si udělejte kompletní sestavu hormonů ze slin a uvidíte co je blbě, jinak je to vaření z vody. Dobrý den. Je mi 54 let a letos v únoru (cca 4 roky po přechodu) jsem podstoupila hysterektomii s oboustrannou adnexektomií (důvodem zákroku byl zvětšující se myom po přechodu). Před zákrokem jsem měla ndváhu, cca 70 kg, výška 163 cm. Po zákroku jsem postupně nabrala 10 kg. Kompletní změna stravy a zvýšená pohybová aktivita mi pomohla další přibírání zastavit, nicméně se cítím taková oplácaná, jakoby nafouklá, nejvíce jsem přibrala na hyždích, břiše, bocích, prsou a zádech. Váhu se mi nedaří redukovat a připadám si čím dál tím více "rozkydlá" i když už nepřibírám. zákrok s sebou přinesl i další nepříjemnosti, pravidelně cvičím i pánevní dno jako prevenci inkontinence, snížené libido a drobný prolaps pochvy. Co mě však momentálně nejvíc trápí, je přibrání na hmotnosti a postava. Prosím o jakoukoli radu, která by mi pomohla především v této oblasti, případně jak alespoň zmírnit další dopady zákroku.
Ta operace asi nebyl úplně nejlepší nápad protože myom by určitě úpravou životního stylu odstranit šel, ale takto jde patrně o deficienci hormonů které podle všeho budete muset doživotně dodávat. První krok je si problematiku více do hloubky nastudovat tedy bych vám doporučil si koupit tuto knížku
Dneska už to vím. O alternativních metodách jsem neměla ponětí a gynekolog mi operaci "vymaloval" jako naprosto bezproblémovou bez jakýchkoli následků a že to pro mě bude nejlepší. Bohužel. Každopádně děkuji za reakci.
Ne nadarmo zlidovělo rčení, "Když ptáčka lapají pěkně mu zpívají". Nepředpokládám že by ten váš gynekolog netušil že jako následek té operace musí přijít posun hormonů nějakým směrem. Podobné to je v mnoha jiných medicínských oborech třeba gastro kuchá žlučníky, provádí gumičkování a vyřezávání hemeroidů, cévní zase vytrhávají křečové žíly a mnohé další v podstatě nesmyslné úkony které lidi často doživotně mrzačí a jde o kroky v zásadě nevratné. Dokonce znám člověka který do renovace poškozené páteře nacpal ze svého více jak 10 miliónů, podstoupil tuším 5-6 operací za své peníze, některé dokonce v cizině a stejně je ve stavu kdy má příšerné bolesti a uvažuje o tom že svůj bídný život ukončí. Pochopitelně také mnohokrát slyšel to co vy že je to v pohodě a není se čeho obávat. Vy máte naštěstí docela slušné možnosti svůj stav ovlivnit což on v zásadě nemá. Prosím tedy ještě o jednu radu. Domnívám se, že by bylo vhodné začít testem na hormony, které budu mít pravděpodobně hodně rozhozené. Předpokládám, že z Vámi nabízených testů bych potřebovala základní test na kortizol, dále DHEAS, progesteron a estradiol (v mém případě by byl asi vhodnější estron), nejsem si jistá, zda je potřeba i testosteron. Co byste mi doporučil, abych se měla od čeho "odrazit"?
Tak určitě začít testem hormonů ze slin což nakonec vyčtete i v té knížce. Již jsem zde vše psal v jiných vláknech tedy to sem zkopíruji. Moc děkuji. Kniha už je na cestě a testy objednám. Zasílám velké poděkování Ještě jednou velké díky. Ještě jednou velké díky.
Tak to jsou pozitivní zprávy a i menší zlepšení je stále zlepšení tedy budete podle všeho nasadit větší trpělivost a vytrvalost s tím že vše prostě chce svůj čas, nic není hned. Nakonec než se vám povedlo ten zhoršený stav docílit také to nějakou dobu trvalo, zpravidla se jedná o roky nebo dokonce i desítky let a to pak spravit za pár týdnů většinou moc dobře nejde. Kde prosím koupím kvalitní nontoxic progesteron krém? Nemohu to dohledat.. děkuji moc
Záleží na tom zda ho hodláte kupovat zde což je opravdu velký problém a jde spíše o prodej v zásadě pololegální protože zde je z nepochopitelných důvodů na indexu jako dopink. Pokud je vám jedno kde ho budete kupovat pak při nákupu v zahraničí je dobré upozornit že to je také celkem loterie protože bude vyloženě záviset na tom jak normální nebo debilní celník bude tu vaši zásilku řešit. V zásadě jeden z nejlepších je tento https://cz.iherb.com/pr/organic-excellence-feminine-balance-therapy-bio-identical-usp-progesterone-cream-3-3-fl-oz-100-g/28771?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA0MG5BhD1ARIsAEcZtwTusrDPk6xgL7cFvC6acOHnd3JLd5wd1yzMvPSIs6hVKegpC9fA_VgaAsL4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds , ale ta celnice může být problém. Občas se dal koupit i zde https://lazne-jablonec.cz/prirodni-progesteron/, ale záleželo na tom jak moc byl zrovna dotyčný lékař atakován ze strany dementních úředníků. Jinak poměrně dobře lze zakoupit v Německu, respektive ve většině zemí EU, kde paradoxně asi platí normálnější legislativa než v našem fialovém kocourkově a protože pohyb zboží v EU již celnice nekontroluje tak usilovně zatím nevím o tom že by byl v této oblasti problém. Pokud tedy neuspějete zde vyzkoušejte okolní státy a na závěr USA. Pokud bude něco nejasné klidně mě zavolejte a pokud budu vědět vysvětlím jak na to. Zdravím, dovoluji si přidat..... dyž sem řešil PRG-krém, dospěl jsem k tomu, že us-výrobci používají vesměs stejnou výchozí surovinu, tedy lze koupit pod různými značkami stejnou kvalitu, avšak za rozdílnou cenu. Koupil jsem od NOW Solutions. I když State of California na etiketě varuje.... +Prosím o vyjádření - na v.u. odkazu na Jablonec se píše, že prekurzory hormonů ( asi teda i pregnenolon ), nemají smysl u žen po menopauze. Jako že konverze je něčím nefunkční ? +Prosím o vyjádření - na v.u. odkazu na Jablonec se píše, že prekurzory hormonů ( asi teda i pregnenolon ), nemají smysl u žen po menopauze. Jako že konverze je něčím nefunkční ?
Tak máte asi pravdu, stejně ten základ v naprosté většině případů produkuje šikmé oko nebo Indie. Každopádně rozdíl a to zcela zásadní je ve vpíjivosti konečného krému, jsou druhy které na sebe napatláte a jste mastnej ještě tři dny ale ten co jsem uvedl mizí v pokožce v řádu minut. Jinak patrně fungují stejně ale ta mastnota dost lidem těžce nesedí. To varování bych asi ignoroval protože myšlení lidí v USA je mimo naše chápání, tam když si koupíte nůž tak musí výrobce přikládat upozornění že nemáte sahat na ostrou stranu protože by mohlo dojít k poranění, nebo že svoji kočku nemáte po vykoupání dávat do sušičky prádla protože by se vám mohla ta kočka porouchat. Děkuji za velmi zajímavou reakci, pane Zajíček. Lze tedy v situaci estrogenové dominance, nedostatku progesteronu, sestavit základ stravních doporučení a na progesteron orientovaných probiotik a prebiotik ? Chápu, že biom je děsně složitý, ale již pár lidí to vyšetřování laborkou odradilo, o penězích nemluvě. Šla by něco jako základní kuchařka ? Tedy použitelnost pro mladší ( endometrióza ) i postmenopausální a postandropausální ?
Na našem e-schopu lze zakoupit jeden z nejlepších testů mikrobiomu za řekl bych velice příznivou cenu. Pokud jde o odrazení klientů pak jde spíše ne o vlastní test, který je sice dost obsáhlý, jako o schopnost ty výsledky testu interpretovat a řídit se dle nich. To bohužel není moc reálné u plných laiků, je buď potřeba si problematiku do hloubky nastudovat nebo si nechat poradit od někoho kdo logiku čtení a interpretace testu ovládá a je schopen ho srozumitelně vysvětlit, což je v našem případě obsaženo již v základní ceně. Interpretaci provádím buď já nebo dcera která mikrobiom ovládá v zásadě stejně a je schopna klientům efektivně poradit případně i sestavit jídelníčky na míru na což já tedy čas určitě nemám. Jinak pochopitelně je možné postavit specifický jídelníček s konkrétním požadavkem například na potlačení estradiolu, nebo u mužů na zvýšení testosteronu a podobně. Stejně tak se dá modulovat mikrobiom, například při požadavku na snížení estradiolu je potřeba vyladit Estrobolom, což je soubor střevních bakterií, které hrají klíčovou roli v metabolismu estrogenu. Tyto bakterie produkují enzym beta-glukuronidázu, který pomáhá přeměňovat estrogen na jeho aktivní formu. Mezi konkrétní bakterie, které jsou součástí estrobolomu v hrubém nástřelu patří Bacteroides, Clostridium, Lactobacillus, Bifidobacterium a dobré je bavit se i konkrétních kmenech které pak mají ještě specifičtější vlastnosti. Tyto bakterie pomáhají regulovat hladinu estrogenu v těle a udržovat hormonální rovnováhu což zase koreluje se stravou tedy jde o provázané synergicky působící úpravy které je dobré dělat naráz. Hlubší vysvětlení zabere docela dost času konkrétně interpretace výsledků testu mikrobiomu se v zásadě nedá dostat pod hodinu telefonního hovoru. Pane Jardo, pri testech ze slin mi byly namereny tyto hodnoty :
Ono je to trochu složitější pokud neznám detaily zdravotního stavu tedy obecně vaše výsledky je potřeba hodnotit s ohledem na to, že se jedná o slinné testy, které měří pouze volnou, tedy biologicky aktivní frakci hormonů. Tyto hodnoty jsou přirozeně mnohem nižší než hodnoty v krvi, a proto se jejich interpretace řídí jinými pravidly. Estradiol pod 5 pg/ml je ve slinách velmi nízká hodnota a odpovídá stavu, kdy vaječníky produkují jen minimální množství estrogenu. To je běžné u žen v perimenopauze nebo menopauze, a u žen po hysterektomii se pokles estrogenu často objevuje dříve, i když vaječníky zůstaly zachované. Ano, mam priznaky jako je nespavost, obcas uzkosti,bolesti svalu a kloubu, navaly uplne ne, ale mirne nocni poceni. Mazala jsem se asi 2 mesice prirodnim progesteronovym kremem, protoze me bolely prsy a myslela jsem, ze je to tim estrogenem, ten je ale nizky.
Vaše příznaky i hodnoty ze slinného testu odpovídají nízkému estrogenu, což je po hysterektomii a ve vašem věku poměrně běžné. Progesteronový krém mohl zvýšit hodnotu progesteronu ve slinách, ale neřeší příznaky, které jsou typické pro nedostatek estrogenu. Zda je pro vás vhodné doplňovat estrogen, může bezpečně posoudit pouze lékař, protože je potřeba zohlednit celkový zdravotní stav a rizikové faktory. Obvykle se používá bioidentický estradiol ve formě gelu nebo náplastí, které jsou považovány za nejšetrnější. Pokud o tom uvažujete, doporučuji konzultaci s gynekologem nebo endokrinologem, který vám pomůže nastavit bezpečnou a účinnou léčbu. Co se týče možností, jak své tělo podpořit i přirozenou cestou, existují určité kroky, které mohou pomoci zmírnit příznaky nízkého estrogenu. Nejde sice o náhradu hormonální léčby, ale u řady žen mohou přinést úlevu. Strava podporující hormonální rovnováhu Byliny, které se tradičně používají při nízkém estrogenu Životní styl, který může stav zlepšit Tyto přirozené metody mohou být dobrým prvním krokem. Pokud však budou obtíže přetrvávat a estradiol zůstane velmi nízký, je vhodné probrat i možnost jemné estrogenové substituce s lékařem. U žen bez dělohy je to obvykle jednodušší a bezpečnější. Strava a byliny mohou stav podpořit, ale pokud úleva nebude dostatečná, je dobré zvážit i další možnosti.
Podrobný ale stručný seznam žláz a jejich sekretů-hormonů, viz např.zde:
http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2007040601
+wikipedia:Soustava_žláz_s_vnitřní_sekrecí
Látky s hormonální účinností
V některých rostlinách byly nalezeny látky s hormonálním účinkem na lidský organismus, např. estrogenní aktivitu mají jeřabiny. Antiestrogeny byly nalezeny v mrkvi, brusinkách, v cibuli.
Látky s hormonální účinností
V některých rostlinách byly nalezeny látky s hormonálním účinkem na lidský organismus, např. estrogenní aktivitu mají jeřabiny. Antiestrogeny byly nalezeny v mrkvi, brusinkách, v cibuli.
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy ... ekreci.htm
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy ... _zlazy.htm
Žlázy endokrinní - (nákres)
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/nase_ ... ekreci.htm
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy ... _zlazy.htm
Žlázy endokrinní - (nákres)
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/nase_ ... ekreci.htm
Podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, přirozený anabolismus a metabolismus těla. Harmonizuje zejména mužský hormonální systém.
Podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, přirozený anabolismus a metabolismus těla. Harmonizuje zejména mužský hormonální systém.
Somaphin stimuluje biosyntézu hormonů a jiných životně důležitých látek
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... -p193.html
-Somaphin stimuluje biosyntézu hormonů a jiných životně důležitých látek, zejména růstového hormonu somatotropinu. Pozitivně ovlivňuje funkci vnitřních orgánů.
– zpomaluje proces stárnutí a degenerace vaziv
– posiluje imunitní systém organizmu
Složení v 1 tabletě:
L-arginin 200 mg
L-glutamin 175 mg
L-leucin 166,7 mg
L-lysin 83,3 mg
colostrum 83,3 mg
L-isoleucin 50 mg
L-valin 50 mg
L-ornithin 33,3 mg
Tribulus terrestris (kotvičník zemní) 33,3 mg
inositol 33,3 mg
cholin 16,7 mg
glycin 16,7 mg
vitamín B6 10 mg
Růstový hormon stimuluje taky např.chlorella, nevím zda zelený nápoj-asi ne...?
Somaphin stimuluje biosyntézu hormonů a jiných životně důležitých látek
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... -p193.html
-Somaphin stimuluje biosyntézu hormonů a jiných životně důležitých látek, zejména růstového hormonu somatotropinu. Pozitivně ovlivňuje funkci vnitřních orgánů.
– zpomaluje proces stárnutí a degenerace vaziv
– posiluje imunitní systém organizmu
Složení v 1 tabletě:
L-arginin 200 mg
L-glutamin 175 mg
L-leucin 166,7 mg
L-lysin 83,3 mg
colostrum 83,3 mg
L-isoleucin 50 mg
L-valin 50 mg
L-ornithin 33,3 mg
Tribulus terrestris (kotvičník zemní) 33,3 mg
inositol 33,3 mg
cholin 16,7 mg
glycin 16,7 mg
vitamín B6 10 mg
Růstový hormon stimuluje taky např.chlorella, nevím zda zelený nápoj-asi ne...?
Odpověď na dotaz
"Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?"
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt.
pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
pan Jarda:
Máte pravdu a o naší pomalé schopnosti upravovat DNA, vztažmo k šokujícím a převratným změnám ve stravování a životě lidí, jsem zde již psal mnohokrát, ale lidé se mylně domnívají, že nějakých 50-100 let na to stačí. To je samozřejmě těžký omyl a opravdu nestačí, bude to ještě trvat velice dlouho, než naše DNA bude umět ty veškeré moderní vymyšlenosti, pokud je bude vůbec někdy umět.
mozno rozmixovany prasok zjest len tak, bez toboliek? neviem, aku ma chut, este ho nemam doma. mam dost presnu vahu, takze odvazit to viem.
mam vsak dost nizky tlak, pomaha mi kapucinka, no nemoze tu kotvicnik ublizit? citala som, ze znizuje tlak.
Dakujem.
mozno rozmixovany prasok zjest len tak, bez toboliek? neviem, aku ma chut, este ho nemam doma. mam dost presnu vahu, takze odvazit to viem.
mam vsak dost nizky tlak, pomaha mi kapucinka, no nemoze tu kotvicnik ublizit? citala som, ze znizuje tlak.
Dakujem.
jsem nechtěla jít, dělali mi punkci, obsah byl negativní. Teď už na punkci
nechci jít, nechci si nechat stále píchat do ŠŽ, aby jsem neměla ještě větší
problémy. Ale lékařka při ultrazvuku zjistila, že po třech letech se mi tuk.
žlázka zvětšila asi o 1 cm na každou stranu. Chtěla jsem se zeptat, jestli by pomohla tří týdenní
půstní procedura. Před několika lety jsem to skusila, ale vydržela jsem jen
1 týden. Te´d bych to chtěla zopakovat a doufám, že vydržím celé 3 týdny,
aby se ta zvětšenina sama sežrala.
V prsou mi zjistily cysty, při předešlé kontrole na gynekologii mi zjistily
nezhoubné myomy kolem dělohy. Menstruace se mi už několik let o 1 týden
předchází, takže mám pocit, že pořád menstruuji. Na celém těle mi roste
ochlupení ve větší míře, než je běžné. Prostě mám rozhozený celý hormonální
systém, nevím, čím mám začít. Děkuji za odpověď.
žlázka zvětšila asi o 1 cm na každou stranu. Chtěla jsem se zeptat, jestli by pomohla tří týdenní
Dají se udělat tinktury, které se dají použít celoročně a fázovala bych to ve dvou vlnách na detoxikační směs (smetanka, petržel, serrenoa atd.) a pak na stimulační směs (pampeliška, ženšen, hlod-plod, lékořice, kozinec atd.) nebo čaje, když to někdo zvládá pravidelně pít. Jinak co se týká každodenního jídla, tak je toho dost napsáno, psala bych to samé. Takže trpělivě detoxikovat, alkalizovat a stimulovat!
Zatím jsem s půstem nezačala, ráno jím ovesné vločky dělané ve vodě s přidáním medu nebo domácí marmelády, piji vodu, občas čaj, maso jím jen výjimečně, občas si udělám zeleninovou šťávu, musím pořídit odšťavňovač, aby to bylo častěji, jím více ovoce a zeleniny. Začala jsem si pročišťovat dle návodu nosní dutiny, poprvé jsem skusila čištění jater, ale žádné kamínky mi nevyšly... musela jsem v noci vyzvracet zbytek citronové štávy s olejem. Ale myslím, že to časem skusím zase. Sama si luhuji pupeny a bylinné výtažky v lihu, něco podobného jako dělá p. Podhorná. Tím pádem nemám problém s vitamíny a stopovými prvky dle posledního měření. Ale ten půst bych chtěla absolvovat, samozřejmě, že budu muset doplňovat čaji a šťávami stopové prvky i vitamíny, abych nezkolabovala. Ale i tak bych potřebovala důležité rady týkající se řítýdenního půstu. Více lidí, více rad. Díky moc za další příspěvky.
Zatím jsem s půstem nezačala, ráno jím ovesné vločky dělané ve vodě s přidáním medu nebo domácí marmelády, piji vodu, občas čaj, maso jím jen výjimečně, občas si udělám zeleninovou šťávu, musím pořídit odšťavňovač, aby to bylo častěji, jím více ovoce a zeleniny. Začala jsem si pročišťovat dle návodu nosní dutiny, poprvé jsem skusila čištění jater, ale žádné kamínky mi nevyšly... musela jsem v noci vyzvracet zbytek citronové štávy s olejem. Ale myslím, že to časem skusím zase. Sama si luhuji pupeny a bylinné výtažky v lihu, něco podobného jako dělá p. Podhorná. Tím pádem nemám problém s vitamíny a stopovými prvky dle posledního měření. Ale ten půst bych chtěla absolvovat, samozřejmě, že budu muset doplňovat čaji a šťávami stopové prvky i vitamíny, abych nezkolabovala. Ale i tak bych potřebovala důležité rady týkající se řítýdenního půstu. Více lidí, více rad. Díky moc za další příspěvky.
Díky moc za odpověď a další nápovědu. ![]()
Díky moc za odpověď a další nápovědu. ![]()
možná hloupá otázka, ale pro upřesnění,........
Když mám na těle plíseň, tak píšete, že nemůžu jíst ovoce............. takže sušené domácí ovoce asi také ne a šťávu z mrkve smíchanou se šˇtávou z jablíček také ne?????? To mě zajímá, ta šťáva mrkev - jablíčko, protože pak už nevím co mám jíst.
To mám jíst jenom samou zeleninu, hlavně okurky jak bylo řečeno? A pít zeleninové šťávy? Díky moc za odpověď.
možná hloupá otázka, ale pro upřesnění,........
Když mám na těle plíseň, tak píšete, že nemůžu jíst ovoce............. takže sušené domácí ovoce asi také ne a šťávu z mrkve smíchanou se šˇtávou z jablíček také ne?????? To mě zajímá, ta šťáva mrkev - jablíčko, protože pak už nevím co mám jíst.
To mám jíst jenom samou zeleninu, hlavně okurky jak bylo řečeno? A pít zeleninové šťávy? Díky moc za odpověď.
přejít na zeleninu s tukem znamená jíst zeleninu politou nějakým tukem, třeba olivovým ??? nebo zeleninu upravenou na tuku, na jakém tuku? Díky za odpověď.
http://www.swissnatural.sk/studia2.html
Možno by ste vedeli z tohto materiálu posúdiť či by to mohlo mať deklarované účinky.
přejít na zeleninu s tukem znamená jíst zeleninu politou nějakým tukem, třeba olivovým ??? nebo zeleninu upravenou na tuku, na jakém tuku? Díky za odpověď.
http://www.swissnatural.sk/studia2.html
Možno by ste vedeli z tohto materiálu posúdiť či by to mohlo mať deklarované účinky.
Pred tim jsem jedla dlouhou dobu dost spatne, sice vegansky, ale se spoustou peciva, jezenim na noc a castym prejidanim. I presto jsem pri vysce 169cm vazila pouhych 50kg a nemohla pribrat. Trpela jsem neustalym nadymanim a zrejme si rozhodila organismus.
nespavost.
Teplotni test na stitnou zlazu ukazal jeji snizenou funkci, nekde jsem se docetla, ze to se
projevuje mj i vetsi spavosti, coz se u me projevovalo par let, kdy jsem spala i 10hodin, ale
ted je to zase naopak, bud nemuzu usnout nebo se budim brzy rano a uz to pak nejde....
Pred tim jsem jedla dlouhou dobu dost spatne, sice vegansky, ale se spoustou peciva, jezenim na noc a castym prejidanim. I presto jsem pri vysce 169cm vazila pouhych 50kg a nemohla pribrat. Trpela jsem neustalym nadymanim a zrejme si rozhodila organismus.
nespavost.
Teplotni test na stitnou zlazu ukazal jeji snizenou funkci, nekde jsem se docetla, ze to se
projevuje mj i vetsi spavosti, coz se u me projevovalo par let, kdy jsem spala i 10hodin, ale
ted je to zase naopak, bud nemuzu usnout nebo se budim brzy rano a uz to pak nejde....
Ďakujem
Ďakujem
...v říjnu jsem najela na protikvasinkovou stravu, jedla jsem okurky, rajčata, kedluby, papriku, ....no prostě jen samou zeleninu, pila jsem vodu s citronem,občas čaj...občas zeleninové šťávy-červená řepa, mrkev, petržel, celer (ještě jsem neměla elektr.odšťavňovač),po 14 dnech jsem měla k dispozici lněný olej, tak jsem přidala sirnou patlaninu napřed se zeleninou, ale to mi nechutnalo, tak jsem si tam přidávala banán, ale jinak jsem žádné ovoce nejedla......pro přísun minerálních látek a vitamínů jsem užívala výtažky z pupenů a později jsem měla k dispozici kokosový olej, tak jsem přidala strouhanou mrkev s čínským zelím a s kokosovým olejem.....chtěla jsem mít jistotu, že mi nechybí stopové prvky ani vitamíny, tak jsem šla na přeměření - přesně nevím, jak se ten přístroj jmenuje - v jedné ruce uzemnění, v druhé ruce se najde správný bod......byla jsem moc ráda, když mi paní sdělila, že stop.prvky i vitamíny jsou v pořádku......narazila na štítnou žlázu-tam mám uzlík, potom děloha-tam mám miomky, hormony si dělají co chtějí - zvýšené ochlupení a plísně - proto protiplísňová strava , takže mi potvrdila, co se má napravovat........v tu dobu začal manžel marodit, týden horečky, pak se přidal kašel - prý zánět průdušnice a zápal plic, no a já jsem po třech týdnech tohle všechno chytila také........průběh jsem měla lehčí než manžel, ale protože jsem zeleninovou stravou za 3 týdny shodila 8 kg, neměla jsem dost sil, abych v nemoci pokračovala ve stejné stravě, takže jsem se po měsíci zeleniny vrátila k "normální stravě".......teď už jsem prý zdravá, stále sice pokašlávám, už jsem pojedla troje antibiotika, 1 a půl špalku křenu s citronem na hleny........mezitím nám už dorazil elektr. odšťavňovač, tak každý den piji zeleninové šťávy v množství 1/2 až 3/4 litru, nejím maso, sladké, mléčné výrobky,ale ponechala jsem si celozrnný chléb s máslem a pití podmáslí. Je nutné vynechat i to podmáslí? a ten celozrnný chléb?
Vůbec jsem netušila, že takové nemoci se mohou přenést na druhého člověka, myslela jsem si, že zánět průdušnice a zápal plic si musím uhnat sama.........a kladu si otázku nakolik jsem musela být oslabená (stravou zeleninovou???), když jsem tyto nemoci chytla poprvé v životě...mám
nadkašláno až do důchodu.....trochu mě to všechno mate a nevím si s tím rady........děkuji moc za odpověď a rady
...v říjnu jsem najela na protikvasinkovou stravu, jedla jsem okurky, rajčata, kedluby, papriku, ....no prostě jen samou zeleninu, pila jsem vodu s citronem,občas čaj...občas zeleninové šťávy-červená řepa, mrkev, petržel, celer (ještě jsem neměla elektr.odšťavňovač),po 14 dnech jsem měla k dispozici lněný olej, tak jsem přidala sirnou patlaninu napřed se zeleninou, ale to mi nechutnalo, tak jsem si tam přidávala banán, ale jinak jsem žádné ovoce nejedla......pro přísun minerálních látek a vitamínů jsem užívala výtažky z pupenů a později jsem měla k dispozici kokosový olej, tak jsem přidala strouhanou mrkev s čínským zelím a s kokosovým olejem.....chtěla jsem mít jistotu, že mi nechybí stopové prvky ani vitamíny, tak jsem šla na přeměření - přesně nevím, jak se ten přístroj jmenuje - v jedné ruce uzemnění, v druhé ruce se najde správný bod......byla jsem moc ráda, když mi paní sdělila, že stop.prvky i vitamíny jsou v pořádku......narazila na štítnou žlázu-tam mám uzlík, potom děloha-tam mám miomky, hormony si dělají co chtějí - zvýšené ochlupení a plísně - proto protiplísňová strava , takže mi potvrdila, co se má napravovat........v tu dobu začal manžel marodit, týden horečky, pak se přidal kašel - prý zánět průdušnice a zápal plic, no a já jsem po třech týdnech tohle všechno chytila také........průběh jsem měla lehčí než manžel, ale protože jsem zeleninovou stravou za 3 týdny shodila 8 kg, neměla jsem dost sil, abych v nemoci pokračovala ve stejné stravě, takže jsem se po měsíci zeleniny vrátila k "normální stravě".......teď už jsem prý zdravá, stále sice pokašlávám, už jsem pojedla troje antibiotika, 1 a půl špalku křenu s citronem na hleny........mezitím nám už dorazil elektr. odšťavňovač, tak každý den piji zeleninové šťávy v množství 1/2 až 3/4 litru, nejím maso, sladké, mléčné výrobky,ale ponechala jsem si celozrnný chléb s máslem a pití podmáslí. Je nutné vynechat i to podmáslí? a ten celozrnný chléb?
Vůbec jsem netušila, že takové nemoci se mohou přenést na druhého člověka, myslela jsem si, že zánět průdušnice a zápal plic si musím uhnat sama.........a kladu si otázku nakolik jsem musela být oslabená (stravou zeleninovou???), když jsem tyto nemoci chytla poprvé v životě...mám
nadkašláno až do důchodu.....trochu mě to všechno mate a nevím si s tím rady........děkuji moc za odpověď a rady
prosím o radu, jak je možné ovlivnit nedostatek růstového hormonu u čtyřletého dítěte. Lékaři navrhují hormonální injekční léčbu, ale rodiče s tím nesouhlasí. Dítě se bohužel nestravovalo nejlépe, mívalo časté bolestivé zácpy. Od malička nesnášelo mléčné výrobky. Za poslední půlrok matka výrazně změnila stravu - dostatek zeleniny, ovoce, celozrnných a bezlepkových potravin, občas maso, zásadní omezení cukru, k pití vodu. Stolice se upravila a také malý nebyl nemocný. Při vyšetření na alergii na laktozu se přišlo na nedostaek růstového hormonu. Máte někdo zkušenosti? Budu vděčná za každou radu, protože na internetu se toho moc nenajde - vše odkazují na umělé hormony. Moc děkuji za všechny rady a hlavně děkuji za tyto stránky.
prosím o radu, trpím estrogénovou dominanciou, mám myóm aj polyp v maternici, v poslednej dobe mám aj celkom slušné prejavy PMS , bolesti hlavy, nervozita, podráždenosť, depresie, pribrala som za 4 mesiace 7 kg, za čo pravdepodobne vďačím aj clostilbegytu, ktorý som uživala 3 mesiace. Žiaľ bola som nútená.
Beriem vitamín E, pyridoxin, thyamín, magnézium, pijem čaj Gynastan , občas zinok a selén, macu. jód som užívala v malých dávkach, čo chcem napraviť.
Chcela by som užívať kotvičník, ale nie som si istá jeho účinkami. Niekde sa píše , že vyrovnáva hormonálne hladiny u žien a niekde, že zvyšuje hladinu estradiolu, po čom netúžim. Ako je to teda s tou bylinkou , Vie mi niekto poradiť? Prípadne čo ešte pridať?
ďakujem
prosím o radu, trpím estrogénovou dominanciou, mám myóm aj polyp v maternici, v poslednej dobe mám aj celkom slušné prejavy PMS , bolesti hlavy, nervozita, podráždenosť, depresie, pribrala som za 4 mesiace 7 kg, za čo pravdepodobne vďačím aj clostilbegytu, ktorý som uživala 3 mesiace. Žiaľ bola som nútená.
Beriem vitamín E, pyridoxin, thyamín, magnézium, pijem čaj Gynastan , občas zinok a selén, macu. jód som užívala v malých dávkach, čo chcem napraviť.
Chcela by som užívať kotvičník, ale nie som si istá jeho účinkami. Niekde sa píše , že vyrovnáva hormonálne hladiny u žien a niekde, že zvyšuje hladinu estradiolu, po čom netúžim. Ako je to teda s tou bylinkou , Vie mi niekto poradiť? Prípadne čo ešte pridať?
ďakujem
). Pozriem sa aj na to.
Ďakujem vám za tieto výborné stránky, za váš čas a trpezlivosť s ktorou odpovedáte na množstvo dotazov, želám vám všetko dobré do nového roka . ![]()
maca...
kotvicnik zemny...![]()
Díky ![]()
Díky ![]()
https://www.ucebnice.cz/romany-beletrie/177212-prirodni-hormonalni-lecba.html?utm_sh=RFlidjRTZUc2TVRjM01qRXlNVGd6TGpZek5qQXdNQT09 , která vám myslím objasní co, proč a jak. Další možnost je vyzkoušet přerušované hladovění které do značné míry upraví metabolizmus a předpokládám ten problém který vás nejvíc trápí tedy nadváhu srovná, ale ty hormony stejně musíte řešit z mnoha jiných důvodů které vám ta knížka objasní. Většina z těch informací zde na fóru je obsažena tedy si vlákna trochu projděte a pokud bude cokoliv nejasné klidně mě můžete zavolat a probereme možnosti.
https://www.ucebnice.cz/romany-beletrie/177212-prirodni-hormonalni-lecba.html?utm_sh=RFlidjRTZUc2TVRjM01qRXlNVGd6TGpZek5qQXdNQT09 , která vám myslím objasní co, proč a jak. Další možnost je vyzkoušet přerušované hladovění které do značné míry upraví metabolizmus a předpokládám ten problém který vás nejvíc trápí tedy nadváhu srovná, ale ty hormony stejně musíte řešit z mnoha jiných důvodů které vám ta knížka objasní. Většina z těch informací zde na fóru je obsažena tedy si vlákna trochu projděte a pokud bude cokoliv nejasné klidně mě můžete zavolat a probereme možnosti.
Děkuji
Děkuji
Ideál je takto: Pokud se v noci budíte 5x kortizol a pokud se nebudíte 4x kortizol, pak 4x DHEAS, protože hladina mnohdy kolísá a pouze ranní vzorek nemusí dát uspokojivý výsledek, progesteron a estradiol se dělá pouze ranní a u ženy se testosteron většinou nedělá pokud nemá sklon k hirsutismu-nadměrnému ochlupení. Každý odběr v daném čase slouží na více vyšetření stejně jako když vám v laborce vezmou krev, akorát je potřeba dbát na dokonalé proslinění tampónu aby bylo z čeho testovat. Jinak právě progesteron se má dělat na ten 22 den cyklu, což u vás neplatí protože vy nyní již fungujete hormonálně jako muži tedy cyklus neřešíte.
Když jsem zjistila, že je něco špatně a kontaktovala Vás, tak jsem po prvním testu měla kortizol a DHEA jakž takž v normě, ale estradiol 17,8 pg/ml a progesteron pod 50 pg/ml. Aplikovala jsem Vaše rady, DHEA dle návodu, pregnenolon dle návodu, upravila jsem stravu a přerušovaný půst. Na podporu progesteronu mazala dle rad progesteron krém. Na potlačení estradiolu? Zkoušela jsem žampiony, ale každý den to nejde. Nakonec jsem se dočetla, že by to mělo také pomáhat a tak jsem užívala dvě tobolky denně exreaktu z granátového jablka. Také jsem užívala butyrát, zvýšila přijem vlákniny a užívám jednu tobolku denně indol-3-karbinol. V lednu už byly hladiny estradiol 11,7 pg/ml a progesteron stoupl na 330 pg/ml. Pokračovala jsem dál od ledna už bez pregnenolonu a bez DHEA a v dubnu byly výsledky estradiol 5 pg/ml a progesteron již stoupl na 430 pg/ml, tak jsem ukončila i požívání progesteron krému a pokračuji v potlačování estradiolu. K tomu jsem začala užívat doplněk pro ženy v nemopauze Womeno. Další test mám naplánovaný na září, tak kdyby bylo něco špatně, tak se ozvu.
Váha mi po prvních 6 kg již nějak dolů nejde, ale už se necítím tak "oteklá". A taky upřímně, zanedbávám zvýšenou pohybovou aktivitu.
Když jsem zjistila, že je něco špatně a kontaktovala Vás, tak jsem po prvním testu měla kortizol a DHEA jakž takž v normě, ale estradiol 17,8 pg/ml a progesteron pod 50 pg/ml. Aplikovala jsem Vaše rady, DHEA dle návodu, pregnenolon dle návodu, upravila jsem stravu a přerušovaný půst. Na podporu progesteronu mazala dle rad progesteron krém. Na potlačení estradiolu? Zkoušela jsem žampiony, ale každý den to nejde. Nakonec jsem se dočetla, že by to mělo také pomáhat a tak jsem užívala dvě tobolky denně exreaktu z granátového jablka. Také jsem užívala butyrát, zvýšila přijem vlákniny a užívám jednu tobolku denně indol-3-karbinol. V lednu už byly hladiny estradiol 11,7 pg/ml a progesteron stoupl na 330 pg/ml. Pokračovala jsem dál od ledna už bez pregnenolonu a bez DHEA a v dubnu byly výsledky estradiol 5 pg/ml a progesteron již stoupl na 430 pg/ml, tak jsem ukončila i požívání progesteron krému a pokračuji v potlačování estradiolu. K tomu jsem začala užívat doplněk pro ženy v nemopauze Womeno. Další test mám naplánovaný na září, tak kdyby bylo něco špatně, tak se ozvu.
Váha mi po prvních 6 kg již nějak dolů nejde, ale už se necítím tak "oteklá". A taky upřímně, zanedbávám zvýšenou pohybovou aktivitu.
![]()
Od iherb nebo na allegro , došlo bez obstrukcí.![]()
Od iherb nebo na allegro , došlo bez obstrukcí.
Jinak netuším proč tam něco takového uvádějí já ze svých zkušeností s klienty mohu tvrdit že prekurzory většině klientů solidně pomáhají. Možná spíše půjde o správné směrování té konverze protože některým prostě tělo přednostně tvoří hormony které by daný člověk ani již tvořit nechtěl, ale i to se dá seřídit třeba pomocí stravy nebo mikrobiomu střeva.
Estradiol < 5 pg/ml
Progesteron 465 pg/ml
Predesilam ze jsem tri roky po odejmuti delohy(vajecniky ponechany) a bude mi 47 let.
Jsou tyto hodnoty optimalni nebo se jedna o estrogenovou dominanci?
Estradiol < 5 pg/ml
Progesteron 465 pg/ml
Predesilam ze jsem tri roky po odejmuti delohy(vajecniky ponechany) a bude mi 47 let.
Jsou tyto hodnoty optimalni nebo se jedna o estrogenovou dominanci?
Hodnota progesteronu kolem 465 pg/ml je ve slinných testech poměrně běžná a může být fyziologická, pokud Vaše vaječníky ještě občas ovulují. Slinné testy totiž zachycují volný progesteron, který je v těchto testech přirozeně mnohem vyšší než v krvi. Stejná hodnota se může objevit také tehdy, pokud progesteron užíváte ve formě krému, kapslí nebo jiného doplňku. Pokud nic neužíváte, je to spíše známka toho, že vaječníky ještě nejsou úplně neaktivní, i když estradiol už je velmi nízký.
O estrogenovou dominanci se ve Vašem případě rozhodně nejedná. Estrogenová dominance znamená, že estrogen je příliš vysoký ve vztahu k progesteronu, což u vás není možné, protože estradiol je nízký. Ve slinných testech se navíc poměry hormonů nehodnotí stejným způsobem jako v krvi; důležitější jsou absolutní hladiny a hlavně klinické příznaky.
Celkově tedy vaše výsledky odpovídají období perimenopauzy nebo menopauzy, což je ve vašem věku i po hysterektomii zcela běžné. Pokud se u vás objevují příznaky jako návaly, nespavost, suchost sliznic, kolísání nálad, úzkost nebo bolesti kloubů, velmi dobře to zapadá do obrazu nízkého estrogenu. Pro přesnější určení hormonálního stavu se někdy doplňují i další ukazatele, ale samotné slinné hodnoty, které uvádíte, jsou s tímto obrazem plně v souladu.
Myslite si, pane Jardo, ze je v mem pripade vhodne dodavat telu estrogen? Myslim nejakou prirodni, bezpecnou formu, treba krem nebo neco jineho. A pokud ano, jak a co? Dekuji za odpoved
Myslite si, pane Jardo, ze je v mem pripade vhodne dodavat telu estrogen? Myslim nejakou prirodni, bezpecnou formu, treba krem nebo neco jineho. A pokud ano, jak a co? Dekuji za odpoved
Některé potraviny obsahují tzv. fytoestrogeny – rostlinné látky s velmi jemným estrogenním účinkem. Mohou tělu pomoci, když vlastní estrogen klesá.
sója a fermentované sójové produkty (tofu, tempeh, miso)
lněné semínko (velmi bohaté na lignany)
sezamová semínka
luštěniny (cizrna, čočka)
ovoce a zelenina bohatá na antioxidanty (bobule, brokolice, kapusta, špenát)
Tyto potraviny mohou mírně podpořit spánek, náladu a snížit noční pocení.
Účinek je jemný a postupný, ale mohou pomoci stabilizovat nervový systém a zmírnit nepříjemné projevy.
červený jetel – obsahuje fytoestrogeny
šalvěj – pomáhá na pocení a noční přehřívání
maca – podporuje energii, náladu a vitalitu
meduňka, třezalka, řebříček – na úzkost, napětí a poruchy spánku
drmek – spíše podporuje progesteron, ale může harmonizovat cyklické symptomy
pravidelný pohyb (zlepšuje citlivost tkání na estrogen)
kombinace síly a lehkého kardia
kvalitní spánek
omezení alkoholu
dostatek zdravých tuků (olivový olej, avokádo, ořechy)