Zmena

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/zmena/
stendas — sob pro 03, 2011 4:54 pm

Dobrý deň, pán Zajíček a celé fórum...

Začnem od začiatku a skúsim to skrátiť..momentálne, mám 20r. BMI 24 (treba počítať aj s nejako svalovinou, keďže som 2 roky cvičil) 186/83
ešte pred 3 rokmi som bol zdravý ako fredka, keďže som sa každí deň venoval športu, strava bola hrozná - každý deň sladkosti, dezert som zjedol za 5 minút, pak som si zranil koleno, za tie 3 roky som podstúpil 3 anestézy celého tela, začal som cvičiť, už som sa nevenoval športu, kde som sa poriadne spotil...začal som sa stravovať kulturisticky - mäso, mäso, mäso + ani sladkostiam som nepovedal nie, bral som aj kreatiny, a proteiny, z ktorých som ma vedľajšie účinky - biele pupáky na bruchu...
o mlieku ani nemusím rozprávať, to som pil neustále od malička, pretože mi chutilo, pil som ho v litroch na deň...

všetko to vyvrcholilo pred dvoma rokmi, zo začiatku slabá alergia, po pár mesiacoch som vážne ochorel, nemohol som po večeroch dýchať - prišla astma....zase antibiotika z ktorých som sa už osipoval na tvári pri ústach - biele vyrážky (krupička)
a tak som nejako dožíval ďalší pol rok - už som sa vysral na šport, nevládal som, únava, nesústredenosť a začal som jesť opäť sladkosti - rano, obed, večera - croasanty...

pred pol rokom, som sa z veľkého stresu osipal - žihľava po rukách a nohách, hneď na to, som dostával neustále kŕče do brucha (chcel som sa normálne odstreliť), skončil som na internom - poslali ma domov s tým, že som zdravý, po pár týždňoch, kedy som behal po všetkých doktoroch kde sa dalo, to prestalo - menšia dieta + tablety na zníženie kyseliny, na gastro mi prišli, že mám neznášanlivosť na laktózu a soju a mlieko som pil celý život v tonách do prdele...aj keď som mal pečeňové výsledky dobre, tak veľkosť pečene bola na hranici normálu...a takisto mi prišli na Gilbertov syndrom (neustále zvýšený bilirubin)

momentálne, ráno sa ledva nadýchnem, počas celého dňa idú zo mňa zelené/silno žlté hlieny, ale len z pľúc, rozbor nič neukázal a chorý nie som, je to už asi nejaký mesiac v kuse...pol roka a možno aj viac, len som si to neuvedmoval trpím nafukovaním, vkuse prdím, stolica je ako kedy, raz tuhá inokedy nie...ale zápchu alebo čo, nemávam...

už sa mi darí udržiavať Ph nad 7, ale čo tu začínam čítať, stále mám viac nejasností a neviem ako začať úplnú detoxikáciu, hlavne ako sa stravovať....

pred 3 týždňami som bol neúplný vitarián, ktorý si doprial varenú zeleninu, vývar, a hlavne varené zemiaky, to všetko, som si myslel, že je zdravé!
prečítal som aj pár kníh, ale príkladný jedálniček tam nie je, len na čo sú jednotlivé potraviny dobré, ale kedy čo jesť už nie...:/

už mi je jasné, že zeleninu a ovocie musím konzumovať v surovom stave...ale neviem, či ovocie môžem jesť aj večer a fungovať na ňom celý deň, akú zeleninu, aké robiť šaláty (rýchlo pripraviteľné), či môžem piť zelený, biely čaj...koľko vlastne príjimať tukov, keďže som niekde čítal, že ich veľa netreba, pretože budú blokovať prúdeniu cukru v krvi a môže dôjsť k cukrovke....a takisto každý deň jesť to isté, to by som asi nevyržal a nervy by z toho boli tiež...bohužiaľ sa zatiaľ neviem zriecť dobrého celozrného pečiva, aj kaiseriek napr. čo mi perfektne sedí ku paradajke, kapuste....tiež čo si myslíte o tvrdom syre....
zajtra mám na pláne Sankhapraksalanu

budem strašne rád, ak niekto pomôže, na blízku nemám žiadného odborníka, ktorý by mi v tomto pomohol..:(

Jarda — ned pro 04, 2011 8:04 am
stendas píše:
Dobrý deň, pán Zajíček a celé fórum...

Začnem od začiatku a skúsim to skrátiť..momentálne, mám 20r. BMI 24 (treba počítať aj s nejako svalovinou, keďže som 2 roky cvičil) 186/83
ešte pred 3 rokmi som bol zdravý ako fredka, keďže som sa každí deň venoval športu, strava bola hrozná - každý deň sladkosti, dezert som zjedol za 5 minút, pak som si zranil koleno, za tie 3 roky som podstúpil 3 anestézy celého tela, začal som cvičiť, už som sa nevenoval športu, kde som sa poriadne spotil...začal som sa stravovať kulturisticky - mäso, mäso, mäso + ani sladkostiam som nepovedal nie, bral som aj kreatiny, a proteiny, z ktorých som ma vedľajšie účinky - biele pupáky na bruchu...
o mlieku ani nemusím rozprávať, to som pil neustále od malička, pretože mi chutilo, pil som ho v litroch na deň...

všetko to vyvrcholilo pred dvoma rokmi, zo začiatku slabá alergia, po pár mesiacoch som vážne ochorel, nemohol som po večeroch dýchať - prišla astma....zase antibiotika z ktorých som sa už osipoval na tvári pri ústach - biele vyrážky (krupička)
a tak som nejako dožíval ďalší pol rok - už som sa vysral na šport, nevládal som, únava, nesústredenosť a začal som jesť opäť sladkosti - rano, obed, večera - croasanty...

pred pol rokom, som sa z veľkého stresu osipal - žihľava po rukách a nohách, hneď na to, som dostával neustále kŕče do brucha (chcel som sa normálne odstreliť), skončil som na internom - poslali ma domov s tým, že som zdravý, po pár týždňoch, kedy som behal po všetkých doktoroch kde sa dalo, to prestalo - menšia dieta + tablety na zníženie kyseliny, na gastro mi prišli, že mám neznášanlivosť na laktózu a soju a mlieko som pil celý život v tonách do prdele...aj keď som mal pečeňové výsledky dobre, tak veľkosť pečene bola na hranici normálu...a takisto mi prišli na Gilbertov syndrom (neustále zvýšený bilirubin)

momentálne, ráno sa ledva nadýchnem, počas celého dňa idú zo mňa zelené/silno žlté hlieny, ale len z pľúc, rozbor nič neukázal a chorý nie som, je to už asi nejaký mesiac v kuse...pol roka a možno aj viac, len som si to neuvedmoval trpím nafukovaním, vkuse prdím, stolica je ako kedy, raz tuhá inokedy nie...ale zápchu alebo čo, nemávam...

už sa mi darí udržiavať Ph nad 7, ale čo tu začínam čítať, stále mám viac nejasností a neviem ako začať úplnú detoxikáciu, hlavne ako sa stravovať....

pred 3 týždňami som bol neúplný vitarián, ktorý si doprial varenú zeleninu, vývar, a hlavne varené zemiaky, to všetko, som si myslel, že je zdravé!
prečítal som aj pár kníh, ale príkladný jedálniček tam nie je, len na čo sú jednotlivé potraviny dobré, ale kedy čo jesť už nie...:/

už mi je jasné, že zeleninu a ovocie musím konzumovať v surovom stave...ale neviem, či ovocie môžem jesť aj večer a fungovať na ňom celý deň, akú zeleninu, aké robiť šaláty (rýchlo pripraviteľné), či môžem piť zelený, biely čaj...koľko vlastne príjimať tukov, keďže som niekde čítal, že ich veľa netreba, pretože budú blokovať prúdeniu cukru v krvi a môže dôjsť k cukrovke....a takisto každý deň jesť to isté, to by som asi nevyržal a nervy by z toho boli tiež...bohužiaľ sa zatiaľ neviem zriecť dobrého celozrného pečiva, aj kaiseriek napr. čo mi perfektne sedí ku paradajke, kapuste....tiež čo si myslíte o tvrdom syre....
zajtra mám na pláne Sankhapraksalanu

budem strašne rád, ak niekto pomôže, na blízku nemám žiadného odborníka, ktorý by mi v tomto pomohol..:(

No, tak to co popisujte je podle všeho kandida jak vyšitá a dobře krmená, myslím ty housky, brambory, ovoce a další sacharidové zdroje. První krok je udělat si plivací a krkací test, což podle všeho potvrdí kvasinky a nedostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku a pak se podle toho zařídit. Vše je zde popsáno v několika vláknech, tak si to nastudujte a myslím, že zlepšení na sebe nedá dlouho čekat. Jako prvotní krok vyčistěte střeva a posilte játra, vhodná je třeba ostropestřcová kašička, čaj chanca piedra, nebo ideální i na nervy je schizandra čínská, kterou najdete v nabídce na konci fóra v adaptogenech.

stendas — ned pro 04, 2011 11:08 am

dnes som robil Sankhapraksalanu

prvý pokus, po vypití 1,5 mi všetko zostalo v žalúdku, nič nepomhlo ani masáže atď. jeden grg a už to všetko zo mňa vyšlo...posledné štavy boli slabo červené
rozhodol som sa, že to skúsim ešte raz, vypil som 1l, opäť to všetko stagnovalo v žalúdku, už som aj niečo cítil, že prešlo, ale nič viac....bolo mi fakt zle, tak som si strčil prst do úst a opäť to všetko zo mňa vyšlo s tým rozdielom, že od polky, to išlo zo mňa opäť slabo červené, ale na konci už dosť červené (akokeby zmiešana krv s vodou), ale asi to bola len šťava....

klystyr som nemal k dispozícii :/

stendas — ned pro 04, 2011 12:05 pm

ešte mám dotaz ohľadom tých testov na candidu, môžem urobiť pľuvací test aj pri vode z vodovodu? ten krkaci test nemám páru, čo je zač...?

ešte som si spomenul, že pri tých silných kŕčoch žalúdka pred pol rokom, či ako, + žihľava atď. som mal aj červený žaluď, čiže infekciu, ktorej som sa zbavil asi po týždni a pol, po intenzivnom mastení canestenom...čiže je dosť pravdepodobné, že som vtedy dostal candidu, ktorej som sa doteraz nezbavil?
včera som sa zázračne vyprázdnil, veľká riedka hnedá stolica ešte aj s nestrávenými zvyškami semiačok, čuduj sa svetu, dnes aj keď mi tá Sankhapraksalana nevyšla, nemám nafúknuté brucho! a je mi na žalúdku nejako výnimočne dobre...
všetko sa to udialo, keď som do seba napchal salat (olivy, paradajka, paprika, hlavkový šalat, dosť veľa cesnaku, zelenú cibulu, olivový olej, lanové a sezamové semiačka, šťavu z polku citróna) a normálne som počul hluk v črevách celú hodinu a nakoniec to všetko vyšlo zo mňa von...

btw. pred rokom a pol som prekonal chlamydie, neviem, či to má nejaký súvis...

edit - 20:19

Jarda — pon pro 05, 2011 9:09 am
stendas píše:
dnes som robil Sankhapraksalanu

prvý pokus, po vypití 1,5 mi všetko zostalo v žalúdku, nič nepomhlo ani masáže atď. jeden grg a už to všetko zo mňa vyšlo...posledné štavy boli slabo červené
rozhodol som sa, že to skúsim ešte raz, vypil som 1l, opäť to všetko stagnovalo v žalúdku, už som aj niečo cítil, že prešlo, ale nič viac....bolo mi fakt zle, tak som si strčil prst do úst a opäť to všetko zo mňa vyšlo s tým rozdielom, že od polky, to išlo zo mňa opäť slabo červené, ale na konci už dosť červené (akokeby zmiešana krv s vodou), ale asi to bola len šťava....

klystyr som nemal k dispozícii :/

To máte ta střeva dost zanesená, když se ten bordel ani nehne, čili klystýry vidím jako vhodné řešení a také úpravu stravy. Jinak máte patrně i dost podrážděnou sliznici žaludku, čili čerstvá bramborová šťáva a lékořice.

Jarda — pon pro 05, 2011 9:16 am
stendas píše:
ešte mám dotaz ohľadom tých testov na candidu, môžem urobiť pľuvací test aj pri vode z vodovodu? ten krkaci test nemám páru, čo je zač...?

ešte som si spomenul, že pri tých silných kŕčoch žalúdka pred pol rokom, či ako, + žihľava atď. som mal aj červený žaluď, čiže infekciu, ktorej som sa zbavil asi po týždni a pol, po intenzivnom mastení canestenom...čiže je dosť pravdepodobné, že som vtedy dostal candidu, ktorej som sa doteraz nezbavil?
včera som sa zázračne vyprázdnil, veľká riedka hnedá stolica ešte aj s nestrávenými zvyškami semiačok, čuduj sa svetu, dnes aj keď mi tá Sankhapraksalana nevyšla, nemám nafúknuté brucho! a je mi na žalúdku nejako výnimočne dobre...
všetko sa to udialo, keď som do seba napchal salat (olivy, paradajka, paprika, hlavkový šalat, dosť veľa cesnaku, zelenú cibulu, olivový olej, lanové a sezamové semiačka, šťavu z polku citróna) a normálne som počul hluk v črevách celú hodinu a nakoniec to všetko vyšlo zo mňa von...

btw. pred rokom a pol som prekonal chlamydie, neviem, či to má nejaký súvis...

edit - 20:19

Plivat můžete do jakékoliv čisté vody a krkací test je zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R12%2052-53 ... raveni.pdf . Jinak vše souvisí s tím přicpaným střevem, což jste na základě těch pocitů doufám už zjistil a musíte ho tedy uvézt do ideální kondice.

stendas — úte pro 06, 2011 3:31 am

Ďakujem,
ešte sa chcem spýtať na názor a Vaše odporúčanie..
aký čaj mám piť? spomínali ste čaj canca piedra...je dostupný aj v obchodoch?
(zelený čaj vysadiť už navždy?)
ďalej, ma zaujíma názor na MMS a MMS2? alebo zvoliť radšej koloidné striebro?

probiotiká už mám zakúpene s 8 či 9 kmenmi...chcem vedieť, do akých "čistiacich" prostriedkov sa oplatí investovať...

ešte jeden dotaz, môže mi nejako škodiť, ak mám veľký príjem rastlinných tukov? (nie v tekutej forme)
prečo je vlastne kupovaná kokosová múčka kupovaná v obchode nevhodná?

Jarda — úte pro 06, 2011 9:45 am
stendas píše:
Ďakujem,
ešte sa chcem spýtať na názor a Vaše odporúčanie..
aký čaj mám piť? spomínali ste čaj canca piedra...je dostupný aj v obchodoch?
(zelený čaj vysadiť už navždy?)
ďalej, ma zaujíma názor na MMS a MMS2? alebo zvoliť radšej koloidné striebro?

probiotiká už mám zakúpene s 8 či 9 kmenmi...chcem vedieť, do akých "čistiacich" prostriedkov sa oplatí investovať...

ešte jeden dotaz, môže mi nejako škodiť, ak mám veľký príjem rastlinných tukov? (nie v tekutej forme)
prečo je vlastne kupovaná kokosová múčka kupovaná v obchode nevhodná?

Pijte tu chancu piedru a zelené čaje zatím ne, dejte si třeba ještě lapacho, nebo vilcacoru. Většinou je prodávají bylinářské servery v obchodech nevím. Určitě je lepší MMS a z MMS je lepší MMS2. Nechápu dotaz co myslíte tím "čistící prostředky". Pokud jde o ztužené tuky, tak ty by člověk neměl jíst vůbec, jejich škodlivost je obrovská.

stendas — úte pro 06, 2011 9:50 am

"čistíci prostředky" - doplnky

candida potvrdená dnes ráno medúzou v pohári..
bude stačiť, ak budem dodržiavať jedenie podľa Cingrosa? nebudem jednotlivé skupiny jedál medzi sebou miešať...vynechanie bielych jedov je priorita a tak sa už aj stalo posledný týždeň...

Jarda — úte pro 06, 2011 11:02 am
stendas píše:

bude stačiť, ak budem dodržiavať jedenie podľa Cingrosa? nebudem jednotlivé skupiny jedál medzi sebou miešať...vynechanie bielych jedov je priorita a tak sa už aj stalo posledný týždeň...

Hlavně fungicidní rostliny a protikvasinková strava, ideál je pouze syrová, nebo tepelně upravená zelenina s přiměřeným množstvím bílkovin a tukem a držet pH moče na hodnotách 7,5-7,8 pH.

stendas — úte pro 06, 2011 11:16 am

Ďakujem pekne za pomoc!

stendas — pon led 09, 2012 4:59 pm

zmenil som alergičku, som po krvných testoch, už si nepamätám presne čo mi hovorila, ale v zmysle a v skratke...
imunitu mám dobrú, vraj infekciu tiež nemám, a bla bla...jedine čo mi vyšlo zle, boli vysoké výsledky alergénov, dokonca, že pri alergii nebývajú také vysoké čísla, rozprávala, že to môže byť niečo s črevom a imunita/telo proti tomu bojuje, lebo som mal niečo zvyšené neviem či imunoglobín alebo čo....
ešte mám ísť na ďalšie testy a potom na infekčne...

v podstate nečakám, že budem mať infekciu, keďže v krvi nič nebolo...ale tak ako vy pán Jarda hovoríte, že všetko súvisi s tým črevom, chcem sa spýtať ako ho naštartovať?
už sú to 2 týždne kedy som začal s pitím domáceho kefíru a klystírom, udržím v sebe 2l aj tých 20 minút...
čaká ma ďalší pokus o šanku a potom bude následovať očista pečene, ale stále neviem či to bude stačiť?
lebo aj po tých klystíroch hlieny nie a nie odchádzať spodným otvorom, ale hrnú sa pľúcami, sú nechtune silno zelené a pevné, čo mi sťažuje dýchanie...

čo si myslíte?

Ďakujem

culka — pon led 09, 2012 7:41 pm
stendas píše:
v podstate nečakám, že budem mať infekciu, keďže v krvi nič nebolo...ale tak ako vy pán Jarda hovoríte, že všetko súvisi s tým črevom, chcem sa spýtať ako ho naštartovať?
už sú to 2 týždne kedy som začal s pitím domáceho kefíru a klystírom, udržím v sebe 2l aj tých 20 minút...
čaká ma ďalší pokus o šanku a potom bude následovať očista pečene, ale stále neviem či to bude stačiť?
lebo aj po tých klystíroch hlieny nie a nie odchádzať spodným otvorom, ale hrnú sa pľúcami, sú nechtune silno zelené a pevné, čo mi sťažuje dýchanie...

čo si myslíte?

Ďakujem

Nafukaj tam tie klystiry aj tri za sebou a uvidis.
Ked mam cas uvarim si kavu (bez cukru a bez mlieka :mrgreen: ) a kym chladne, tak to crevo aspon preplachnem vodou raz ci dva krat. Volakde som dokonca citala, ze ten kavovy sa vyrovna ociste pecene.
A aj ked sa ti hrnu hlieny z pluc, kludne urob neti a preplachni aj nos. Vsetko su to predsa dychacie cesty.

jani — pon led 09, 2012 7:50 pm
stendas píše:

Nechápu otázku, zda stačí ak nebudeš jednotlivé skupiny jedál medzi sebou miešat, pokud vysadíš bílé jedy, tak je úplně jedno, co smícháš dohromady!
Nebo tedy jinak, napiš konkrétní druhy jídel, které nechceš mezi sebou míchat :lol:

Zdenek20 — pon led 09, 2012 8:51 pm
stendas píše:
čaká ma ďalší pokus o šanku a potom bude následovať očista pečene

Tak já měl s šankou taky ze začátku problémy, vždycky to byl vysilující zápas. Tak mě napadlo, což to udělat obráceně? Nejdřív očistu jater, ale IHNED po ní šanku :)
Pak to jde parádně, jak po másle, skoro vůbec nemusím cvičit.

Jarda — úte led 10, 2012 9:50 am
stendas píše:
zmenil som alergičku, som po krvných testoch, už si nepamätám presne čo mi hovorila, ale v zmysle a v skratke...
imunitu mám dobrú, vraj infekciu tiež nemám, a bla bla...jedine čo mi vyšlo zle, boli vysoké výsledky alergénov, dokonca, že pri alergii nebývajú také vysoké čísla, rozprávala, že to môže byť niečo s črevom a imunita/telo proti tomu bojuje, lebo som mal niečo zvyšené neviem či imunoglobín alebo čo....
ešte mám ísť na ďalšie testy a potom na infekčne...

čo si myslíte?

Ďakujem

Nehledejte za tím složitosti a jděte do toho jak píše členka culka, v tom střevě klidně můžete mít parazity, což je dost pravděpodobné a chce to velice razantní postupy, aby jste je vyplavil, případně i antihelmintické postupy, třeba trojčátko.

stendas — úte led 10, 2012 11:48 am
jani píše:
Nechápu otázku, zda stačí ak nebudeš jednotlivé skupiny jedál medzi sebou miešat, pokud vysadíš bílé jedy, tak je úplně jedno, co smícháš dohromady!
Nebo tedy jinak, napiš konkrétní druhy jídel, které nechceš mezi sebou míchat :lol:

vtedy som mal asi na mysli mäsko a zemiačiky :D ale vlastne ani jedno nie je biely jed, dobrý postreh </p

stendas — úte led 10, 2012 11:54 am
culka píše:
Nafukaj tam tie klystiry aj tri za sebou a uvidis.
Ked mam cas uvarim si kavu (bez cukru a bez mlieka :mrgreen: ) a kym chladne, tak to crevo aspon preplachnem vodou raz ci dva krat. Volakde som dokonca citala, ze ten kavovy sa vyrovna ociste pecene.
A aj ked sa ti hrnu hlieny z pluc, kludne urob neti a preplachni aj nos. Vsetko su to predsa dychacie cesty.

neviem, či som to pochopil správne, tú kávu mám na konci vypiť? :D
a dajme tomu, tie 2 klystíri za sebou....mám ich v sebe udržať čo najdlhšie?
skúsim prepláchnuť nos urinou, myslím, že by to mohlo vyhovovať..

stendas — úte led 10, 2012 11:57 am

Zdenek, ďakujem za tip, štvrtok bude pokusný deň, dva v jednom :)

p. Jarda to trojčátko nemám pary čo to je, ale hneď si to hľadám a skúsim sa sústrediť aj na tie parazity...

Ďakujem všetkým za reakcie

jani — úte led 10, 2012 12:13 pm
stendas píše:

Ne ne, kávu nepít, zcela určitě bylo myšleno kafe ve formě klystýru:
Udělej si tzv. předklystýr, což je čístící, neboli vyprazdnovací klystýr, je jedno, jak dlouho ho v sobě udržíš, jde o navození reflexu vypuzení stolice. Běžně dělávám tak 1200ml.

Kávový klystýr dle Gersonovy terapie:
Na litr vody dáš 3 polévkové lžíce kávy, vaříš 3 minuty bez pokličky a následně 15minut s pokličkou - klidně v menším množství vody jak litr. Poté přecedíš, schladíš nebo doleješ potřebné množství do litru a dáš do klystýrovačky a udržíš v sobě minimálně 20 minut, čím déle tím lépe. Já si ho dělávám z poloviční dávky, půl litru nemám problém udržet klidně 30 minut. Kafe kupuju celý 1 kg.

Kávové klystýry poprvé zpopularizoval Max Gerson, autor knihy A Cancer Therapy - Results of 50 Cases. Dr. Gerson při léčbe rakoviny a dalších nemocí s úspěchem používal kombinaci kávových klystýrů se speciální dietou a s dalšími potravními doplňky. Řekl bych, že největším přínosem kávových klystýrů je podněcování vylučování toxinů žlučí z jater. Toto bylo potvrzeno i endoskopicky - pacient dostal kávové klyzma, zatímco endoskop sledoval ústí žlučovodu. Za několik minut po provedení klystýru se tok žluči zvýšil. Žluč alkalizuje tenké střevo a podporuje trávení. Káva také působí jako svíravý (adstringentní) prostředek v tlustém střevě, kde pomáhá při čištění stěny tračníku.
Tvorba a vstřebávání toxinů ve střevech často vede k nemocem. Pokud není potrava řádně strávena, cukry kvasí a proteiny hnijí. Oba procesy vytvářejí toxické chemikálie, které zatěžují zejména játra. Kávové klystýry zlepšují trávení zvýšením výdeje žluči a odstraňují toxiny z tlustého střeva, takže nedochází k jejich vstřebávání.
Více lze najít na netu.

stendas — úte led 10, 2012 12:27 pm

Ďakujem pekne,
ešte otázočka, to kafé môže byť hoci aké z obchodu alebo ho kúpiť čerstvé z nejakého e-shopu..?

neviem, či som sa správne dočítal, vyhľadávač mi veľmi nepomohol trojčátko je vlastne - Vermox, Zentel a Praziquantel? či sa mýlim a sú to nejaké bylinkové zmesy..?
ten Vermox by som si dokázal zohnať, len ma zaujíma, či mi nejak nemôže uškodiť, pokiaľ nemám ešte potvrdené parazity? mätie ma ten "liek na predpis"

jani — úte led 10, 2012 12:31 pm
stendas píše:
Ďakujem pekne,
ešte otázočka, to kafé môže byť hoci aké z obchodu alebo ho kúpiť čerstvé z nejakého e-shopu..?

neviem, či som sa správne dočítal, vyhľadávač mi veľmi nepomohol trojčátko je vlastne - Vermox, Zentel a Praziquantel? či sa mýlim a sú to nejaké bylinkové zmesy..?
ten Vermox by som si dokázal zohnať, len ma zaujíma, či mi nejak nemôže uškodiť, pokiaľ nemám ešte potvrdené parazity? mätie ma ten "liek na predpis"

Kafe jakékoliv pomleté, nikoliv rozpustné !

Trojčátko:
Jak doporučuje Hulda Clark: hřebíček, ořešák, pelyněk

jani — úte led 10, 2012 12:43 pm
jani píše:
Kafe jakékoliv pomleté, nikoliv rozpustné !

Trojčátko:

O č i s ta od p a r a z i tů
e l i x í r em Troj č á ťko
Doktorka Clark doporučovala k léčbě tři druhy rost­
lin, j ež j sou spolehlivými zabijáky většiny parazitů,
virů i bakterií. Používají se takto: z nezralých slupek
černého vlašského ořechu se připraví koncentrovaná
tinktura, k níž se přidává pelyněk a prášek hřebíčku.
Souběžný příjem všech tří komponentů má komplexní
působnost: zabíjí v organismu dospělé parazity, jejich
larvy a vajíčka i patogenní mikroorganismy a plísně.
181 Tinktura z černého vlašského ořechu
První den - přidejte jednu kapku tinktury do půl
skiemce vody (asi sto mililitrů) a vypijte j i, nejraději
na lačný žaludek před jídlem. Doktorka Clark doporu­
čuje pít po douškách během patnácti minut.
Druhý den - dvě kapky v půl až celé sklenici vody.
Třetí den - tři kapky v půl až celé sklenici vody.
Čtvrtý den - čtyři kapky v půl až celé sklenici vody.
Paty den - pět kapek v půl až celé sklenici vody.
Šestý den - dvě čajové lžičky v plné sklenici vody.
Po každém smíchání tinktury a vody vyčkejte asi
patnáct minut S takovýmto dávkováním v těle zahy­
nou všichni parazité ve všech stadiích vývoje včetně
parazitů usazených ve střevech a na dalších nedostup­
ných místech.
Nepňlévejte tinkturu do horké vody, protože tím
se ničí její účinnost Tinkturu nikdy ne z apí j e j t e, to
by vynulovalo veškerý ozdravný efekt. Je-Ii vaše tě­
lesná hmotnost vyšší než sedmdesát kilogramů, užijete
dvě a půl lžičky léku: pokud převyšuje sto kilogramů,
pak užijete tři ižičk)
Jako profylaktikum proti parazitární nákaze uží­
vejte dvě čajové lžičky tinktury rozpuštěné v padesáti
mililitrech vody týdně. Chcete-h tinkturu užívat jako
lék, stačí stejné dávky, ovšem časté)i - dvakrát denně
po dobu pěti dnů. Dále užívejte dvě čajové lžičky jed­
nou denně po celý rok.
I>úkžít£ upozornění! Členové rodiny a přátelé by
méh užívat dvě čajové lžičky každý týden, aby vás
Pptkovcoé nenakazili. Mohou totiž být nositeli nákazy
182
a přenašeči střevních parazitů, přestože se u nich nákaza
neprojevuje. Zejména se to týká těžce nemocných lidí.
Kúra s pelyňkem rozemletým na prášek
První den: špetka prášku před jídlem, zapijte vo­
dou.
Druhý den: čtvrtina čajové lžičky prášku před jíd­
lem, zapijte vodou.
Třetí den: třetina čajové lžičky před jídlem.
Čtvrtý den: polovina čajové lžičky.
Dávky stejným způsobem nadále zvyšujte až
do čtrnáctého dne, kdy se dostanete k objemu poloviny
polévkové lžíce. Nemusíte ji užívat najednou, můžete
si toto množství rozložit na dvě nebo tři dávky před
jídlem. Po dobu šesti dní užívejte polovinu polévkové
lžíce a enně a potom stejné množství jednou týdně.
Hulda Clark doporučuje užívat týdenní dávku (půl
polévkové lžíce) najednou. Je ovšem třeba rovněž při­
hlédnout k individuální konstituci člověka. Poznávej­
te, j ak na léčbu Trojčátkem váš organismus reaguje,
a podle toho si zvolte dávkování na míru.
Pelyněk v prášku je důležitý proto, že prochází ce­
lým trávicím traktem. Pelyňkový výtažek se totiž vsa­
kuje už v žaludku a střevech a do tlustého střeva se
nedostane. Sušený pelyněk prochází celým trávicím
traktem a při cestě působí na parazity.
Hřebíček
Mletý hřebíček v prasku je nesmírně pálivý; jeho
ťytoncidy díky tomu spolehlivě ničí všechny možné
parazity a aktivují teplotvorné schopnosti organismu
i jeho imunitu.
183 Hřebičkovy prášek pálí jen v dutině ústní, v žalud­
ku střevech jej necítíme. Zato cítíme, jak se organis­
mus příjemně rozehřívá a způsobuje nám žár ve tváři
a kolem nosu. Tyto pocity však brzy zmizí.
První den: užívejte pětinu čajové lžičky třikrát den­
ně před jídlem.
Druhý den: užívejte čtvrtinu čajové lžičky třikrát
denně před jídlem.
Třetí, čtvrtý, pátý', šestý, sedmý, osmý, devátý a de­
sátý den: užívejte třetinu čajové lžičky třikrát denně
před jídlem.
Po desátém dnu: berte jednu čajovou lžičku jednou
za týden.
Nejprve musíte absolvovat léčbu se třemi výše uve­
denými komponenty a dále preventivně týdně užívejte
„smrtící" antíparazitámí dávky po celý život. V pří­
padě nutnosti můžete antiparazitární kúru opakovat.
Téžce nemocní ji mohou provádět už po týdnu nebo
dvou. při lehčích nemocích zvolte četnost léčebných
kúr podle vlastního zdravotního stavu.
Skutečných výsledků dosáhnete jen tehdy, pokud
se budou léčit všichni členové rodiny souběžně. Chlamydíe se šíří polibky, plísně při dotecích a podávání
rukou a vajíčka hlístú při hlazení psu a koček. Zvířata
je rovněž nutné léčit, jinak se nákaza bude stále vra­
cet. Doktorka Clark dále doporučuje, aby osoby s těž­
kou chronickou nemocí nechovaly domácí zvířata,
a pokud nějaké mají, aby je daly dočasné jinam, do­
kud členové rodiny neukončí léčbu
Ve všech případech, kdy lidé po léčbě porušili pravidla
diety a začali znovu jíst nedovařené maso, ryby
184
konzervy nebo polotovary, se vrátily symptomy ne­
moci, a tudíž i parazité.
Jak připravíte samostatně tři komponenty na elixír
Trojčátko:
• Tinkturu ze slupek vlašských ořechů připravíte
tak, že patnáct slupek rozmělníte nadrobno, za­
lijete půl litrem lihu a necháte na světle třicet dní
vyluhovat. Pak ji přeneste na temné místo.
Ořechy j sou nejlepší takové, které právě uzrálv
a j e š tě visí na stromě anebo se právě utrhly. Jejich
zelená slupka se hodí k přípravě tinktury nejvíce,
protože obsahuje hodně jodu. Neseženeíe-li tyto
slupky, užijte Lugolův roztok, což je jod s jodidem draselným. Užívá se pět až deset kapek
na padesát až sto mililitrů vody.
• Pelyněk skvěle čistí organismus od parazitů po­
čínaje mikroorganismy a konce velkými hlísty.
Pelyněk se užívá vždy jen zralý. Sbírají se listy
a plody, nejlépe ve tvaru kuličky, a pak se suší
a drtí. Užívají se v suchém stavu jako prášek
a zapíjejí obyčejnou vodou. Dávka najedno uži­
tí je dvě stě až tři sta miligramů (polovina čajové
lžičky).
• Třetím komponentem Trojčátka jsou semena
hřebíčku. Obyčejná semena, která se prodávají
pro kulinářské účely, je třeba před použitím rozmělnit. Najeden příjem stačí pět set miligramů,
což odpovídá velikosti hrášku.
Dávky se zvyšuji postupné: první den jedna
dávka, druhý Jen dvé a od třetího po desátý- den se užívají třikrát denně. Prášek hřebíčku se bere
před jídlem. Dále se preventivně po celý rok
užívají tři menší dávky jednou týdně.
Doktorka Clark doporučuje užívat všechny tři slož­
ky Trojčátka najednou - tinkturu ze slupek vlašských
ořechů, pelyněk i hřebíček. Pokud některý komponent
postrádáte, začněte klidně bez něj, já osobně jsem za­
čínal jen s pelyňkem a hřebíčkem bez tinktury.
S elixírem Trojčátko si efektivně očistíte organis­
mus od všech druhů parazitů a hnisavých infekcí.
Je to úžasný doplněk k dalším ozdravným metodám
- správnému stravování, hladovění, otužování, pohy­
bovým aktivitám, unnoterapii a práci s vlastním vě­
domím. Jak ukázala praxe, běžné ozdravné prostředky
nejsou proti parazitům a hnisavým infekcím dostateč­
ně účinné, ale Trojčátko nebo alespoň pelyněk s hře­
bíčkem se s tímto úkolem vypořádávají skvěle.
Hulda Clark dále zjistila, že parazité sami o sobě
nemohou vyvolávat rakovinu a očištěný organismus
je sám zabije. Něco jiného je, má-li člověk organis­
mus znečištěný. Parazité totiž vyhledávají právě tato
nečištěná a zanesená místa, snaží se do nich dostat
a v nich se pak rozmnožují. A to jsou dva faktory vzni­
ku rakoviny: znečištění plus parazité.
Co všechno znečišťuje organismus a zamořuje jej
toxiny? Kromě nevhodné stravy to mohou být i běžné
předměty v domácnosti, obaly potravin a další látky.
Zvýšené nebezpečí představují plastové láhve, proto­
že se v nich vyskytuje propylen a benzol, různé deo­
doranty a další kosmetické přípravky, pleťové vody,
I dokonce i zubní pasty, dále hliníkové nádobí, freony
a naftalín.
186
Tělo se zbaví toxinů a všech škodlivých látek při
hladovění. Pomůže alespoň dvoudenní či třídenní, ale
nejlepší je sedmidenní až čtrnáctidenní. Organismus
se očistí od toxinů a produktů odpadu všeho druhu
na buněčné úrovni. Parazité jsou zbaveni prostře­
dí vhodného pro svou existenci. Navíc se hladovění
skvěle kombinuje a doplňuje s léčbou Trojčátkem.
Tyto dvě metody všem vřele doporučuji. Dále krátce
popíši základní pravidla hladovění.
Kontraindikace: Těhotné ženy musejí být při léčbě
velmi opatrné, doporučuji snížit dávky uvedené pro
dospělé třikrát až pětkrát a v poslední třetině těhoten­
ství raději úplně vysadit

culka — úte led 10, 2012 7:07 pm
stendas píše:

Prepac, ja som zabudla, ze nie kazdy je tu stary rakovinac ako ja. Na kavovy klystir nedam dopustit :)
Na jeho pripravu by bolo vhodne pouzivat organicku kavu, nech si vsetky pesticidy nenatlacime do tela zase opacnym koncom. A podrzat staci 15 minut. To mam od Charlotty Gersonovej. Tej tete verim kazde slovo. Nedavno mala 90, stravuje sa podla principov svojho otca cely zivot a vyzera uzasne.
Kazde tri minuty vsetka krv pretecie pecenou, takze za 15 minut sa to otoci 5 krat.
Ak sa ti to nepodari na prvy krat nevadi, casu mame dost.

stendas — úte led 10, 2012 7:33 pm

Ďakujem Jani za celý návod, uvidím dostupnosť a cenu jednotlivých vecí orešaku, hrebičku a pelynku v porovnaní s vermaxom a rozhodnem sa čo bude zo začiatku jednoduchšie...

stendas — úte led 10, 2012 7:40 pm
culka píše:
Prepac, ja som zabudla, ze nie kazdy je tu stary rakovinac ako ja. Na kavovy klystir nedam dopustit :)
Na jeho pripravu by bolo vhodne pouzivat organicku kavu, nech si vsetky pesticidy nenatlacime do tela zase opacnym koncom. A podrzat staci 15 minut. To mam od Charlotty Gersonovej. Tej tete verim kazde slovo. Nedavno mala 90, stravuje sa podla principov svojho otca cely zivot a vyzera uzasne.
Kazde tri minuty vsetka krv pretecie pecenou, takze za 15 minut sa to otoci 5 krat.
Ak sa ti to nepodari na prvy krat nevadi, casu mame dost.

v poho :)
ja som v živote nepil kávu a predsa len mám v tom bordel, takže v prvom rade nech je tá káva zrnková, čiže pomletá a náslendne hľadať organickú...

skúsim nájsť v nejakom väčšom obchode organickú, ale ak sa mi to nepodarí, tak kúpim, čo príde pod ruku, rád by som si takýto klystír spravil čo najskôr..:)

a ďakujem...

Sybilla — úte led 10, 2012 11:00 pm
stendas píše:
Ďakujem Jani za celý návod, uvidím dostupnosť a cenu jednotlivých vecí orešaku, hrebičku a pelynku v porovnaní s vermaxom a rozhodnem sa čo bude zo začiatku jednoduchšie...

Vermox a tie byliny nemôžeš nijako porovnať. Byliny sú lepšie, pretože sú účinnejšie lebo majú širšie spektrum ničenia potvor a Vemox ti ako chemický sajrajt zaťaží poriadne pečeň a vyničí iba niektoré väčšie parazity ako napr. škvrkavky a hlísty. Vsaď si na tie byliny a nešpekuluj, je to riadne overené že to funguje.

sakul — úte led 10, 2012 11:10 pm
Sybilla píše:
Vermox a tie byliny nemôžeš nijako porovnať. Byliny sú lepšie, pretože sú účinnejšie lebo majú širšie spektrum ničenia potvor a Vemox ti ako chemický sajrajt zaťaží poriadne pečeň a vyničí iba niektoré väčšie parazity ako napr. škvrkavky a hlísty. Vsaď si na tie byliny a nešpekuluj, je to riadne overené že to funguje.

Já jsem zvolil obojí, byliny i léky, abych měl jistotu. Osobně bych zvolil hřebíčkovo pelyňkovou kůru na předčištění, poté najet na vermox, nebo spíše něco silnějšího (prazinquantel, albenazol) a dále se udržovat pravidělně hřebíčkem, česnekem, chilli a pod.

Pro diagnostiku je dobré zajet do Brna k Ing. Bláhové. Objednací doby jsou ale bláhové, často i půl roku

stendas — úte led 10, 2012 11:14 pm

pozerám sa zo správy od lekára a mám tam "pritomná vyrazná eozinofília", čo som tak googlil, tak som našiel :

Parazity sa zisťujú troma spôsobmi:
1. priamy dôkaz - stolica
2. zvýšená hladina eozinofilov
3. zisťovanie špecifických protilátok

neviem, či sa nemýlim, ale všetky moje problémy začali pred rokom a pol v lete, keď ma uštiplo nejaké svinstvo a tiekla mi z toho krv, opuchla mi cela noha, až k prstom, vyzeralo to ako bambus :))
antibioatika som nedobral, keďže kvôli zlému stavu čriev sa mi na tvári vyhodila biela krupička vyrážok...
z toho mi mohla vzniknúť vlastne infekcia a neskôr prehĺbiť do parazitov alebo ako...

stendas — úte led 10, 2012 11:18 pm
sakul píše:
Já jsem zvolil obojí, byliny i léky, abych měl jistotu. Osobně bych zvolil hřebíčkovo pelyňkovou kůru na předčištění, poté najet na vermox, nebo spíše něco silnějšího (prazinquantel, albenazol) a dále se udržovat pravidělně hřebíčkem, česnekem, chilli a pod.

Pro diagnostiku je dobré zajet do Brna k Ing. Bláhové. Objednací doby jsou ale bláhové, často i půl roku

zajtra prídem domov a začnem všetko dopodrobna študovať, všetky kúry a možnosti kde získať jednotlivé "ingrediencie"
áno, práve som sa dočítal, že ten prazinquantel a albenazol sú silnejšie...
takisto môžem k tomu neskôr pridať MMS2?

sakul — úte led 10, 2012 11:20 pm
stendas píše:
pozerám sa zo správy od lekára a mám tam "pritomná vyrazná eozinofília", čo som tak googlil, tak som našiel :

Parazity sa zisťujú troma spôsobmi:
1. priamy dôkaz - stolica
2. zvýšená hladina eozinofilov
3. zisťovanie špecifických protilátok

neviem, či sa nemýlim, ale všetky moje problémy začali pred rokom a pol v lete, keď ma uštiplo nejaké svinstvo a tiekla mi z toho krv, opuchla mi cela noha, až k prstom, vyzeralo to ako bambus :))
antibioatika som nedobral, keďže kvôli zlému stavu čriev sa mi na tvári vyhodila biela krupička vyrážok...
z toho mi mohla vzniknúť vlastne infekcia a neskôr prehĺbiť do parazitov alebo ako...

Zde se jedná zřejmě o znak, že tělo bojuje s alergií. Což sice mohou být výtrusy různých roztočů nebo nájemníků v těle, na druhou stranu pravděpodobnějsí bude celkově nedostatečná imunita, zanesené tělo a konzumace věcí, na které je tělo alergické nebo intélerantní.

Zajímavostí je, že mě se eosinofily výrazně zvedly poté, co se mi potravinová a pylová alergie téměř ztratila. Stejně tak se rapidně zhoršily další alergické testy. Koho by to ale trápilo když se najednou v létě obejde bez prášků a jí věci, tkeré předtím nemohl.

stendas — úte led 10, 2012 11:24 pm

imunitu mám VRAJ v poriadku a dobrú...
ale tá prvá veta akokeby vypadla z úst mojej doktorky :))

Kimina — úte led 10, 2012 11:58 pm
jani píše:
Trojčátko:

O č i s ta o d p a r a z i t ů e l i x í r e m T r o j č á t k o
Doktorka Clark doporučovala k léčbě tři druhy rost­lin, jež jsou spolehlivými zabijáky většiny parazitů, virů i bakterií....

Jani, mohla bys prosím uvést zdroj? Je to pěkně popsáno a ráda bych se dozvěděla i víc.

jani — stř led 11, 2012 9:31 am
Kimina píše:
Jani, mohla bys prosím uvést zdroj? Je to pěkně popsáno a ráda bych se dozvěděla i víc.

Je to z knížky G. Malachova - Jak se zbavit parazitů, spousta jeho knih je k dispozici ke stažení na ulozto.cz, pokud by ti to nešlo stáhnout, písni mi meil do SZ, pošlu ti něco. Dobré stránky o parazitech a podobně má také Hanka Bláhová
http://zapper.revoluce-v-leceni-nemoci. ... na-blahova
Momentálně mě dost zajímá podrobná kniha o velkých parazitech "Lékařská Parazitologie"
viz: http://www.jfmed.uniba.sk/index.php?id=3517

Jarda — stř led 11, 2012 10:05 am
stendas píše:
imunitu mám VRAJ v poriadku a dobrú...
ale tá prvá veta akokeby vypadla z úst mojej doktorky :))

Imunitu nemůžete mít dobrou, to vám nalhává nesmysly, to by jste byl zdravý.

Kimina — stř led 11, 2012 2:57 pm
jani píše:
Je to z knížky G. Malachova - Jak se zbavit parazitů, spousta jeho knih je k dispozici ke stažení na ulozto.cz, pokud by ti to nešlo stáhnout, písni mi meil do SZ, pošlu ti něco. Dobré stránky o parazitech a podobně má také Hanka Bláhová
http://zapper.revoluce-v-leceni-nemoci. ... na-blahova
Momentálně mě dost zajímá podrobná kniha o velkých parazitech "Lékařská Parazitologie"
viz: http://www.jfmed.uniba.sk/index.php?id=3517

Moc díky :-).
Toho Malachova se podařilo stáhnout, tak se pustím do vzdělávání. Stránku Hanky Bláhové už znám, má to vše taky srozumitelně a zajímavě popsáno. Parazitologie už na mě bude asi moc, ale určitě do toho taky nakouknu.

stendas — čtv led 12, 2012 10:22 pm

http://iloveglory.freehostia.com/peppers.html - 4,17 a 36

ďakujem jani, že mi poslala parazity, doteraz som si myslel, po mojich klystíroch, že v záchode mám len kúsky dužín/nestravéného jedla, ale opak je pravdou
dnes som sa v tom prehrabal a bolo to nechutné čo som vytiahol, slizké a dokonca to malo aj sem tam bodky + asi to bla krv...

už od zajtra začínam s habanerom, keďže pikantné zbožňujem, a ak nezaberie, tak následuje trojčátko...

preventívne už budem jesť pikantné stále, ale mám otázku a to, parazitou som sa zbavil, keď už nespozorujem nič podobného v záchode? plus ako dlho to väčšinou trvá? nech viem, kedy ma nastúpiť na rad trojčátko...

btw. dnes som robil 2 krát kávový klystír, kúpil som pomletú a zrnkovú kávu, ale po jej varení mi zostávajú zrnká naspodku, asi je to špatná káva čo? :/

Peto — pon kvě 27, 2013 2:23 pm
jani píše:
Ne ne, kávu nepít, zcela určitě bylo myšleno kafe ve formě klystýru:
Udělej si tzv. předklystýr, což je čístící, neboli vyprazdnovací klystýr, je jedno, jak dlouho ho v sobě udržíš, jde o navození reflexu vypuzení stolice. Běžně dělávám tak 1200ml.

Kávový klystýr dle Gersonovy terapie:
Na litr vody dáš 3 polévkové lžíce kávy, vaříš 3 minuty bez pokličky a následně 15minut s pokličkou - klidně v menším množství vody jak litr. Poté přecedíš, schladíš nebo doleješ potřebné množství do litru a dáš do klystýrovačky a udržíš v sobě minimálně 20 minut, čím déle tím lépe. Já si ho dělávám z poloviční dávky, půl litru nemám problém udržet klidně 30 minut. Kafe kupuju celý 1 kg.

Kávové klystýry poprvé zpopularizoval Max Gerson, autor knihy A Cancer Therapy - Results of 50 Cases. Dr. Gerson při léčbe rakoviny a dalších nemocí s úspěchem používal kombinaci kávových klystýrů se speciální dietou a s dalšími potravními doplňky. Řekl bych, že největším přínosem kávových klystýrů je podněcování vylučování toxinů žlučí z jater. Toto bylo potvrzeno i endoskopicky - pacient dostal kávové klyzma, zatímco endoskop sledoval ústí žlučovodu. Za několik minut po provedení klystýru se tok žluči zvýšil. Žluč alkalizuje tenké střevo a podporuje trávení. Káva také působí jako svíravý (adstringentní) prostředek v tlustém střevě, kde pomáhá při čištění stěny tračníku.
Tvorba a vstřebávání toxinů ve střevech často vede k nemocem. Pokud není potrava řádně strávena, cukry kvasí a proteiny hnijí. Oba procesy vytvářejí toxické chemikálie, které zatěžují zejména

janin — pon kvě 27, 2013 2:47 pm
Peto píše:
Mohol by tu ešte niekto uviesť skúsenosti s kávovým klystírom? Veľmi ma to zaujíma a na zdravi.az som nenašiel skoro nič. Pochopil som správne že žiadne nescafé, ale kúpiť celé bobky a pomlieť, prípadne pomletú ale nerozpustnú kávu?

ďakujem za hociaké info

Teraz je založené nové vlákno:

Jarda — ned čen 09, 2013 9:45 pm
stendas píše:
http://iloveglory.freehostia.com/peppers.html - 4,17 a 36

ďakujem jani, že mi poslala parazity, doteraz som si myslel, po mojich klystíroch, že v záchode mám len kúsky dužín/nestravéného jedla, ale opak je pravdou
dnes som sa v tom prehrabal a bolo to nechutné čo som vytiahol, slizké a dokonca to malo aj sem tam bodky + asi to bla krv...

už od zajtra začínam s habanerom, keďže pikantné zbožňujem, a ak nezaberie, tak následuje trojčátko...

preventívne už budem jesť pikantné stále, ale mám otázku a to, parazitou som sa zbavil, keď už nespozorujem nič podobného v záchode? plus ako dlho to väčšinou trvá? nech viem, kedy ma nastúpiť na rad trojčátko...

btw. dnes som robil 2 krát kávový klystír, kúpil som pomletú a zrnkovú kávu, ale po jej varení mi zostávajú zrnká naspodku, asi je to špatná káva čo? :/

Tak kafe se přeci nikdy nedá plně rozvařit, vždy vám tam zůstane sedlina-lógr.