Dobrý večer Jardo,
již asi 15 let mám velmi slabý čich. Dá se říct, že téměř žadný. Zatím jsem nepřišel na to ,čím je to způsobeno a jak řešit obnovení funkce čichu. Napadá vás k čím by to mohlo být?
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
Z toho co jste napsal, by asi nevydedukoval nikdo nikdy nic. To je opravdu velmi slabé zadání, aby se dalo určit z čeho vaše problémy pocházejí. Obecně se dá říct, že čichové buňky velice souvisí se stavem zanesení organismu a pokud je organismus masivně zahleněn zpravidla se čích značně sníží. Doporučím vám obecně jednu věc a to zinek ve velkých dávkách, tak 50-100 mg denně. Také užívání MMS razantním způsobem zvyšuje právě citlivost receptorů čichových buněk a u mě zásadním způsobem čich zlepšilo, ač jsem to naprosto k ničemu nepotřeboval. Ty samé výhody, respektive spíše někdy nevýhody, zaznamenali i jiní uživatelé, takže si myslím, že by to pro vás mohla být cesta ke zlepšení vašeho problému. Problematiku si můžete nastudovat zde,
Mě to bylo jasné hned, že je to velice strohá informace... tak nějak jsem si řekl, že tu otázku střelím od boku a uvidím co z toho vzejde ![]()
Děkuji za informaci, budu zkoušet a uvidím.... předpokladám, že k nějaké přesnější diagnostice by bylo třeba osobního setkaní, případně se alespoň rozepsat více o sobě. Co byste potřeboval vědět, abyste získal ucelenější pohled na mě?
To osobní setkání je samozřejmě nejvhodnější. Moje dotazování trvá opravdu dlouho a převažující otázky se týkají hlavně defekace a trávení. Důležité je, jak vám vlastně všechno toto probíhá. Ostatní dotazy se týkají životosprávy, hlavně typu vaší stravy, psychohygieny a pitného režimu. Na to abyste to popsal, byste musel napsat knížku takže nevím, zkuste něco a uvidíme.
Ještě se chci zeptat na ten zinek. Vyplatí se podle Vás investovat více peněz do bioaktivního zinku nebo stačí pořídit "normální" zinek.
Ten zinek je potřeba brát v chelátové vazbě. Je to zinek, který má velmi dobrou vstřebatelnost do organismu a tím pádem utratíte i podstatně méně peněz s podstatně vyšší využitelností léku, který kupujete. Jako příklad uvedou tento,