ZUBY + PLOMBY

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/zuby-plomby/
NOWOCAYN — čtv úno 25, 2010 1:20 pm

Neviem či to patrí do vlákna "Stavba nových základov", ale píšem to sem.
Zistil som veľmi zaujímavú vec... ktorú si neviem vysvetliť. Mám dve plomby, jednu na hornej stoličke, druhú na dolnej ( sú na opačných stranách ), a keď jem potraviny, zuby ma nebolia...No nie vždy...
Zvláštne totiž je, že keď žujem nenamočené slnečnice, nejaké oriešky či kokos, alebo varené jedlo, tak ma zuby ( "ošetrené" amalgámovou plombou ) nebolia. Ale keď jem 8 hodín namáčané slnečnicové lúpané semienka, namáčaný kokos, jablko, atď... tak mi je to nepríjemné, lebo pri styku potravy so spomínanými dvoma zubmi, to bolí. Dá sa to vydržať, ale vadí mi to. ČÍM TO JE ? Prečo práve vo vode namáčané, a prečo práve surové mi spôsobouje to, čo spomínam ? Aj med... Dám si ho do úst pred spaním ( jednu lyžičku ), nechám rozpustiť, a zuby ma začnú bolieť ( ale už všetky - pri korienkoch. Asi mám ďasná povyťahované, ale z čoho ? Zuby mám v dobrom stave - málokto ( rozumejte možno 5 percent ) mojich rovesníkov má také, ak vôbec. Bol som na testoch, vápnik v kostiach mám ukážkový, výborný. Takže to nebude demineralizácia. Čo to teda môže byť ? Ďakujem za odpoveď.

Jarda — čtv úno 25, 2010 3:16 pm
NOWOCAYN píše:
Neviem či to patrí do vlákna "Stavba nových základov", ale píšem to sem.
Zistil som veľmi zaujímavú vec... ktorú si neviem vysvetliť. Mám dve plomby, jednu na hornej stoličke, druhú na dolnej ( sú na opačných stranách ), a keď jem potraviny, zuby ma nebolia...No nie vždy...
Zvláštne totiž je, že keď žujem nenamočené slnečnice, nejaké oriešky či kokos, alebo varené jedlo, tak ma zuby ( "ošetrené" amalgámovou plombou ) nebolia. Ale keď jem 8 hodín namáčané slnečnicové lúpané semienka, namáčaný kokos, jablko, atď... tak mi je to nepríjemné, lebo pri styku potravy so spomínanými dvoma zubmi, to bolí. Dá sa to vydržať, ale vadí mi to. ČÍM TO JE ? Prečo práve vo vode namáčané, a prečo práve surové mi spôsobouje to, čo spomínam ? Aj med... Dám si ho do úst pred spaním ( jednu lyžičku ), nechám rozpustiť, a zuby ma začnú bolieť ( ale už všetky - pri korienkoch. Asi mám ďasná povyťahované, ale z čoho ? Zuby mám v dobrom stave - málokto ( rozumejte možno 5 percent ) mojich rovesníkov má také, ak vôbec. Bol som na testoch, vápnik v kostiach mám ukážkový, výborný. Takže to nebude demineralizácia. Čo to teda môže byť ? Ďakujem za odpoveď.

To je více věcí naráz, syrové potraviny mají elektrický náboj a ten asi tvoří článek s tou plombou a to dráždí nerv. Med je silná kyselina a dráždí tedy svou kyselostí, stejně jako cukr. Dásně máte špatné z nedostatku vitamínu C a dobré zuby mám já, protože nemám jediný zkažený. Vápník v kostech je nesmyslný údaj, protože pak kosti křehnou a snadno se lámou, je potřeba řešit pouze hořčík, ale tím se medicína nezabývá, protože by bylo moc zdravých lidí a koho by pak léčili. Klidně to může být demineralizace, protože vápník musíte mít v těle v rozpustném stavu o což se stará hořčík, jinak sedimentuje na nesmyslných místech a jeho nadbytek právě nemoci vytváří.

NOWOCAYN — čtv úno 25, 2010 8:46 pm

Ďakujem pekne za odpoveď, od budúceho týždňa ( po skončení aktívnej kúry MMS... prejdem na udržovaciu - 2x týždenne ) začnem experimentovať s vit. C, tak, ako odporúčate na Vašej stránke.
Ale jedno mi nejde do hlavy.... akoto, že nemáte jedinú plombu, keď ste dajme tomu do 25-ťky nežil vôbec zdravo, a pili ste alkohol ( viac ako priemerne ) ?

Jarda — čtv úno 25, 2010 9:20 pm
NOWOCAYN píše:
Ďakujem pekne za odpoveď, od budúceho týždňa ( po skončení aktívnej kúry MMS... prejdem na udržovaciu - 2x týždenne ) začnem experimentovať s vit. C, tak, ako odporúčate na Vašej stránke.
Ale jedno mi nejde do hlavy.... akoto, že nemáte jedinú plombu, keď ste dajme tomu do 25-ťky nežil vôbec zdravo, a pili ste alkohol ( viac ako priemerne ) ?

Už jsem to tu psal, já prakticky žvýkačku nevyndám z huby, to tvoří zásadité sliny a udržuje zuby zdravé. Doporučuji se toho držet bez ohledu na společenské postavení a druh zaměstnání, blbé zvyklosti a ohledy na druhé nás totiž vyjdou většinou dost draho.

NOWOCAYN — čtv úno 25, 2010 11:07 pm

to Jarda : Ja len nerozumiem - čo je prirodzené na žuvaní žuvačky ? Po prvé - žujete nejakú špeciálnu bez chémie ? Lebo sa rýchlo rozpadajú v ústach ( také Orbit ), takže by to bolo dosť nezdravé ich "jesť" niekoľko denne... A po druhé - žalúdok čaká potravu, keď človek žuje... začne vylučovať kyseliny...tak som to čítal. Som zmätený...

Jarda — pát úno 26, 2010 7:35 am
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Ja len nerozumiem - čo je prirodzené na žuvaní žuvačky ? Po prvé - žujete nejakú špeciálnu bez chémie ? Lebo sa rýchlo rozpadajú v ústach ( také Orbit ), takže by to bolo dosť nezdravé ich "jesť" niekoľko denne... A po druhé - žalúdok čaká potravu, keď človek žuje... začne vylučovať kyseliny...tak som to čítal. Som zmätený...

Dobrá žvýkačka vám vydrží i několik dní a nic se na ní nerozpadá. Nemá samozřejmě žádnou chuť, čili organizmus ji po zácviku nevnímá jako potravinu, ale jako třeba když budete žvýkat kousek dřeva. Jako mladý jsem chodil dlouhé tůry a pro udržení vody v těle jsem používal jednoduchý trik. Ráno se hodně napijete a pak musíte celý den dýchat nosem, aby se tekutina nevydýchala. Na to jsem si dával do úst oblázek z řeky a pokud jsem otevřel pusu, tak mi ten kámen velice nepříjemně cvakal o zuby, což mě snadno donutilo ústa zavřít. Toto samozřejmě žaludek nijak neregistruje, přeci jen ho ovládá mozek a ten je to schopen rozlišit.

Host — sob úno 27, 2010 9:27 am

A jaký je Váš pohled na amalgám? O jeho škodlivosti/nezávadnosti se vedou nekonečné polemiky...já se ho začínám zbavovat a nechávám si ho měnit za bílé plomby.

Jarda — sob úno 27, 2010 10:30 am
Host píše:
A jaký je Váš pohled na amalgám? O jeho škodlivosti/nezávadnosti se vedou nekonečné polemiky...já se ho začínám zbavovat a nechávám si ho měnit za bílé plomby.

Je to docela složitý problém a rtuť, která se z něho uvolňuje, je nepochybně velice nebezpečná, na druhou stranu je to tradiční a relativně pevný způsob jak opravit zuby a asi nejvhodnější je kombinace obojího. Pokud vám na to zubař přistoupí, tak amalgám dovnitř zubu a navrch bílá plomba. Nejsem sice odborník, ale tento názor se mi zdá docela rozumný. Jako příloha slušný popis celé problematiky.

Příloha:
Amalgám.zip [19.8 KiB]
2568 krát
ditac — sob úno 27, 2010 10:48 pm
Jarda píše:
Dobrá žvýkačka vám vydrží i několik dní a nic se na ní nerozpadá

Jaka je tedy dobra zvykacka?Po tom,co jsem precetla tyto clanky jsem zvykat prestala: http://karolinaloskotova.blog.cz/0809/a ... ide-miluji
http://karolinaloskotova.blog.cz/0811/a ... jako-krysy

Jarda — sob úno 27, 2010 11:06 pm
ditac píše:
Jaka je tedy dobra zvykacka?Po tom,co jsem precetla tyto clanky jsem zvykat prestala: http://karolinaloskotova.blog.cz/0809/a ... ide-miluji
http://karolinaloskotova.blog.cz/0811/a ... jako-krysy

To by jste musela vynechat vše okolo sebe a to se nedá. Prostě si vyberte takový druh, který se po vyžvýkání nerozpadá a vydrží vám i několik dní. Tak do sebe dostanete minimum jedů a zuby to udrží zdravé.

NOWOCAYN — ned bře 07, 2010 3:46 pm

Vždy po umytí zubov MMS ( jedna minúta čistenia ) mám citlivé zuby... a napríklad po zjedení jabĺk mám zuby tiež citilvé... stačí ak sa nadýchem ústami ( s vycerenými zubami ) a už ma začnú bolieť... Prečo to tak je ? Kosti mám údajne v super stave ( bol som na vyšetrení ), a inak ani nemôže byť, kedže na rozdiel od väčšiny populácie jem omnoho menej kyselinotvornej stravy... Mimochodom, za posledných možno 5 rokov mi zuby akoby ozdraveli ( čiže zhoršovanie stavu neprichádza do úvahy - aspoň na pohľad )... prečo ich mám teda také citlivé ? S*RIE ma to... nemôžem ani žuť vo vode namočenú slnečnicu ( lúpanú ) alebo hocijaké iné semeno či orech ( namočený ), lebo moje plomby mi potom vytvárajú bolesť v zuboch, kde mám plombu ( dva zuby ), a je jedno, či je to plobma biela, alebo amalgámová - nakoľko ma bolia obie takto "ošetrené" zuby.
Inak, za svoj život ( odkedy jem obilniny, asi 4 roky ) som asi 30 krát kusol "v plnom prúde žuvania" do kameňa ( z čias, keď som kupoval od nemenovanej značky obilniny, kde sa sem-tam vyskytol kameň, no ja som zrno nepreberal ) až som kamene rozdrtil... mohli narušiť sklovinu ? Tak či tak, pri tom dýchaní s vycerenými zubami ma bolia kŕčky predných zubov, a pri žuvaní "vodou aktivovaných" semien ma bolia len stoličky s plombami... je mi to ale záhada... Poradí mi niekto ? Asi si začnem znova umývať zuby urinou s malým dodatkom himalájskej soli, namiesto MMS. Urina aspoň biely zuby, nemám ich po nej citlivé, no na druhej strane MMS odstraňuje bravúrne povlak ( i keď bravúrne by ho odstránil aj domestos... :D ).

Jarda — ned bře 07, 2010 8:06 pm
NOWOCAYN píše:
Vždy po umytí zubov MMS ( jedna minúta čistenia ) mám citlivé zuby... a napríklad po zjedení jabĺk mám zuby tiež citilvé... stačí ak sa nadýchem ústami ( s vycerenými zubami ) a už ma začnú bolieť... Prečo to tak je ? Kosti mám údajne v super stave ( bol som na vyšetrení ), a inak ani nemôže byť, kedže na rozdiel od väčšiny populácie jem omnoho menej kyselinotvornej stravy... Mimochodom, za posledných možno 5 rokov mi zuby akoby ozdraveli ( čiže zhoršovanie stavu neprichádza do úvahy - aspoň na pohľad )... prečo ich mám teda také citlivé ? S*RIE ma to... nemôžem ani žuť vo vode namočenú slnečnicu ( lúpanú ) alebo hocijaké iné semeno či orech ( namočený ), lebo moje plomby mi potom vytvárajú bolesť v zuboch, kde mám plombu ( dva zuby ), a je jedno, či je to plobma biela, alebo amalgámová - nakoľko ma bolia obie takto "ošetrené" zuby.
Inak, za svoj život ( odkedy jem obilniny, asi 4 roky ) som asi 30 krát kusol "v plnom prúde žuvania" do kameňa ( z čias, keď som kupoval od nemenovanej značky obilniny, kde sa sem-tam vyskytol kameň, no ja som zrno nepreberal ) až som kamene rozdrtil... mohli narušiť sklovinu ? Tak či tak, pri tom dýchaní s vycerenými zubami ma bolia kŕčky predných zubov, a pri žuvaní "vodou aktivovaných" semien ma bolia len stoličky s plombami... je mi to ale záhada... Poradí mi niekto ? Asi si začnem znova umývať zuby urinou s malým dodatkom himalájskej soli, namiesto MMS. Urina aspoň biely zuby, nemám ich po nej citlivé, no na druhej strane MMS odstraňuje bravúrne povlak ( i keď bravúrne by ho odstránil aj domestos... :D ).

Zpočátku je to normální, že zuby takto reagují a postupně se to srovná. Momentálně můžete vyzkoušet střídat to MMS s tou urinou třeba obden a uvidíte.

loeX — pon srp 23, 2010 11:33 pm

Amalgám je otázka - prý někomu vadí a někdo se s ním vyrovnává dobře. Tvrdí to alespoň celostní medicína od Jonáše.

A jaký je váš názor na umrtvené zuby? Stále jeden bohužel vlastním a přemýšlím nad jeho odstraněním.

Igor — pon srp 23, 2010 11:42 pm

Ktora zuvacka je teda vhodna? Mate pre nas tip na konkretny vyrobok, znacku, druh?

Jarda — úte srp 24, 2010 8:36 am
loeX píše:
Amalgám je otázka - prý někomu vadí a někdo se s ním vyrovnává dobře. Tvrdí to alespoň celostní medicína od Jonáše.

A jaký je váš názor na umrtvené zuby? Stále jeden bohužel vlastním a přemýšlím nad jeho odstraněním.

Obávám se, že zdroj rtuti ve vlastním těle musí zákonitě vadit každému, tam je myšleno patrně pouhé dráždění těla vzniklým elektročlánkem, čili akutní komplikace, ale rtuť patrně není uvažována a zmiňována.

Jarda — úte srp 24, 2010 8:39 am
Igor píše:
Ktora zuvacka je teda vhodna? Mate pre nas tip na konkretny vyrobok, znacku, druh?

Dnes bohužel skoro žádná, aspartam se již dává skoro všude, prostě hledejte takovou, kde alespoň zdánlivě není obsažen.

loeX — úte srp 24, 2010 5:53 pm

Takže byste doporučil se rtuti v každém případě zbavit a nahradit ji bílými plombami? Kazů mám hodně a vím, že rtuť zatěžuje hlavně ledviny - a ledviny, pokud vím, jsou zodpovědné za protiplísňovou imunitu - plíseň přemnoženou mám.

Takže nechat vyměnit nebo stačí důsledně detoxikovat a nejedná se o zásadní faktor?
Ještě bych Vás poprosil o názor na umrtvené zuby? Nechat nebo vytrhnout?
Zrovna jsem četl v knize o jejich velké produkci toxinů.

Jarda — úte srp 24, 2010 8:12 pm
loeX píše:
Takže byste doporučil se rtuti v každém případě zbavit a nahradit ji bílými plombami? Kazů mám hodně a vím, že rtuť zatěžuje hlavně ledviny - a ledviny, pokud vím, jsou zodpovědné za protiplísňovou imunitu - plíseň přemnoženou mám.

Takže nechat vyměnit nebo stačí důsledně detoxikovat a nejedná se o zásadní faktor?
Ještě bych Vás poprosil o názor na umrtvené zuby? Nechat nebo vytrhnout?
Zrovna jsem četl v knize o jejich velké produkci toxinů.

S tím vám asi neporadím, já nemám zkažený jediný zub, čili těžko se mohu za vás rozhodovat, ale rtuť se tak snadno z těla dostat nedá, to by jste musel nejen provádět detoxikaci, ale hlavně chelaci, což zde není ani známé, natož běžné. Ono ji totiž nejvíce dostanete do těla paradoxně právě při tom odvrtávání, ale takto vám škodí nepochybně také, sice málo, ale zase dlouhodobě. Jinak pravidelná denní aplikace kostivalu v dutině ústní, po dobu cca 20 minut, by měla u těch mrtvých zubů zlikvidovat vše a dokonce to umí i opravovat menší kazy. Někde to tu je popsáno, tak se to pokuste najít.

Kometa — úte zář 07, 2010 5:07 pm

Odumírá mi kořen zubu, protože mam v zubu veliké výplně. Asi neznáte způsob, jak to zvrátit, že? :-(

Jarda — úte zář 07, 2010 7:08 pm
Kometa píše:
Odumírá mi kořen zubu, protože mam v zubu veliké výplně. Asi neznáte způsob, jak to zvrátit, že? :-(

To už bude asi pozdě, ale vyzkoušet to můžete. Sežeňte si čerstvý kostival, stačí list, nebo ideálně kořen a minimálně dvacet minut denně souvisle žvýkat. Nepolykat, je to toxické na játra a po těch dvaceti minutách vyplivnout. Totéž lze dělat i s kostivalem sušeným, ale musíte si ho přes noc namočit do trochy vlažné vody.

Kometa — úte zář 07, 2010 7:33 pm

V čem je ten jed? Nezbude po 20ti minutách jen vláknina? Nebo mám plivat i sliny? Díky

Jarda — úte zář 07, 2010 9:08 pm
Kometa píše:
V čem je ten jed? Nezbude po 20ti minutách jen vláknina? Nebo mám plivat i sliny? Díky

Tam není jed, jsou to látky, které jsou sice vysoce léčivé, ale ve velkém množství vadí játrům, čili nepolykat ani tu šťávu. Pokud toho budete mít plnou pusu a nepůjde to vydržet, tak vyplivnout a vzít si další várku, ale jde to naprosto normálně. Já to dělám preventivně vždy, když vidím kostival, dám si tedy při procházce velký list do pusy a žvýkám těch dvacet minut. Pak vyplivnu kvanta zelené šlichty a ještě delší dobu plivu zelené sliny, ale ústní dutinu máte naprosto desinfikovanou.

john26 — pát lis 19, 2010 1:12 am

Ked ten kostihoj po 20min vyplujem, tie zvysky co ostanu medzi zubami treba dako vycistit alebo to uz nie je take toxicke.

Jarda — pát lis 19, 2010 9:13 am
john26 píše:
Ked ten kostihoj po 20min vyplujem, tie zvysky co ostanu medzi zubami treba dako vycistit alebo to uz nie je take toxicke.

Tak tím bych se již nezabýval, bohatě stačí vypláchnout si ústa čistou vodou, ale ani to není nezbytně nutné. Já používám jinou metodu a to, když se v létě procházím, tak si vždy utrhnu kostivalový list v průběhu procházky ho žvýkám a nakonec vyplivnu. Nikde tam žádnou vodu ani nic jiného na vyčištění ústní dutiny nemám a taky to funguje dokonale, dosud nemám jediný děravý zub a to mě dvacet již dávno není.

6ma — úte pro 14, 2010 1:09 am

takze toto http://aukro.cz/item1368049044_kostival ... ml#gallery namocit a zvykat? kolik gramu na jedno zvykani cca(toho sucheho, nez se namoci)?
diky

Jarda — úte pro 14, 2010 9:23 pm
6ma píše:
takze toto http://aukro.cz/item1368049044_kostival ... ml#gallery namocit a zvykat? kolik gramu na jedno zvykani cca(toho sucheho, nez se namoci)?
diky

Stačí trošku, ono to přímo roste v ústech a jedná se o dost slizovitou hmotu, čili těžko se odhaduje nějaká optimální dávka, je to dost individuální. Já většinou v letních měsících v průběhu procházky se psem žvýkám kostivalový list a je to docela silná káva. Ani tak není důležité kolik, jako jak dlouho a čím déle, tím lépe.

Jolly — čtv pro 16, 2010 10:24 pm

Tak mě napadá, nestačilo by při tom odvrtávání plomb pozřít třeba kávovou lžičku rostlinného aktivního uhlí a po pár hodinách zase. Nedali by se udělat taková nebo jiná preventivní opatření, aby ta rtuť se dostala do těla co nejméně a třeba i vůbec?

Jarda — čtv pro 16, 2010 10:33 pm
Jolly píše:
Tak mě napadá, nestačilo by při tom odvrtávání plomb pozřít třeba kávovou lžičku rostlinného aktivního uhlí a po pár hodinách zase. Nedali by se udělat taková nebo jiná preventivní opatření, aby ta rtuť se dostala do těla co nejméně a třeba i vůbec?

To bych se raději nacpal důkladně Sanogelem, ale i tak se může nějaká rtuť vstřebat i když jí bude asi opravdu málo.

zdenin — pát úno 25, 2011 8:01 am
Jarda píše:
To bych se raději nacpal důkladně Sanogelem, ale i tak se může nějaká rtuť vstřebat i když jí bude asi opravdu málo.

Pane Jardo na Foru-U pramene jsem četl že převařené a rozmixované vaj.skořápky s nějakým ovocem jsou dobrá výživa pro zuby?
A ještě prý na artrozu a osteropozu-recept- celé vejce na 12 dní naložit do šťávy z citronů potom vše rozmixovat s medem,rumem a cukrem a večer 1 pol.lžíce.Myslíte že to něco dá tělu? A nešel by ten cukr vypustit?Děkuji.Zdenin.

Jarda — pát úno 25, 2011 9:32 am
zdenin píše:
Pane Jardo na Foru-U pramene jsem četl že převařené a rozmixované vaj.skořápky s nějakým ovocem jsou dobrá výživa pro zuby?
A ještě prý na artrozu a osteropozu-recept- celé vejce na 12 dní naložit do šťávy z citronů potom vše rozmixovat s medem,rumem a cukrem a večer 1 pol.lžíce.Myslíte že to něco dá tělu? A nešel by ten cukr vypustit?Děkuji.Zdenin.

Stačí pouze omyté skořápky rozpustit v leničce v čerstvé citrónové šťávě, pak přecedit a užívat, jiné blbnutí není třeba a už vůbec ne cukr.

mohy — sob úno 26, 2011 9:39 am

Platí pre zuby základný princíp, že keď je v tele málo horčíku, tak telo vápnik nevie využiť? Rozpúšťaním tých vaječných škrupiniek mi príde ako rozpúšťanie vodného kameňa vo varnej kanvici octom. Vznikne nasýtený roztok vápnika, ale či to telo vie do tých zubov dostať aj bez toho horčíka. Nakoľko horčík a vápnik sú veľký kamarádi a jeden bez druhého sú dosť lenivý niečo robiť.

Jarda — ned úno 27, 2011 11:16 am
mohy píše:
Platí pre zuby základný princíp, že keď je v tele málo horčíku, tak telo vápnik nevie využiť? Rozpúšťaním tých vaječných škrupiniek mi príde ako rozpúšťanie vodného kameňa vo varnej kanvici octom. Vznikne nasýtený roztok vápnika, ale či to telo vie do tých zubov dostať aj bez toho horčíka. Nakoľko horčík a vápnik sú veľký kamarádi a jeden bez druhého sú dosť lenivý niečo robiť.

Hořčík je opravdu nutný pro práci těla s vápníkem a také je nutný vitamín D, nicméně kvality a kazivosti zubů se účastní více minerálů a stopových prvků, například molybden a další.

Martina46 — stř dub 13, 2011 2:05 pm

zdravim vsetkych.
potrebovala by som poradit, co sa tyka plomb.
zajtra mam ist k zubarke, bude mi robit 3 zuby, z toho na dvoch mam uz amalgam.
treti zub je bez plomby, cize tam si dam urobit bielu.
otazka je, ci si mam na jednom z dvoch zaplombovanych zuboch vyvrtat komplet ten amalgam, a nahradit bielou, alebo radsej nechat spravit iba tu cast pokazeneho zuba a prijat takto novy amalgam. ta plomba je stara minimalne 15 rokov. teda, co je horsie zlo, vyvrtat cely zub - uvolni sa nejaka ortut a nova plomba do asi polovice zuba - tiez ortut.
na druhom mieste, zubarka mi do toho zuba bielu plombu neodporuca, ze to na taku velku dieru moze robit problemy.
biele plomby vsak na zuboch vo velkych dierach uz mam, zatial ziadne problemy neboli... toto je vsak vedlajsie, ide mi skor o tu ortut.
ten druhy zub sa obavam dat vyvrtat cely, lebo ten je uz fakt prevrtany poriadne a ak by sa mi mal rozpadnut, asi tam radsej necham ten stary amalgam.
podla vlasovej analyzy mam ortut -100%.

Kometa — stř dub 13, 2011 6:52 pm

Také nedoporučuju bílou plombu do stoliček- je tam málo skloviny, na kterou se ty bílé plomby chemicky vážou, a proto snadněji vypadnou. Ale i když nevypadnou, je riziko, že je tam malá mezírka a tou putují dovnitř bakterie. Mně takhle bohužel musela nová zubařka převrtat několik plomb od minulé zubařky, která mi dala na výběr jakou plombu chci a nevysvětlila, jaké mají bílé plomby nevýhody. Následkem toho bylo, že jsem pod nimi měla znovu kazy (pozor, zatím to nebolelo, ale dr je viděla na rentgenu).

Rtuť je průšvih, ale zubařka mě uklidňuje, že už to není jako v dobách, kdy to sestry míchaly od oka, že dnes to mají v kapslích přesně nadávkované a míchá to stroj, aby tam té rtuti nebylo příliš. Asi to neni 100%, ale to odvrtání staré plomby bych viděla jako horší. Amalgám mi také doporučovala pro jeho antibakteriální účinky, které zamezují dalšímu kažení zubu.

Martina46 — stř dub 13, 2011 7:08 pm

Kometa, ďakujem za skúsenosť. U mňa zatiaľ platí rovnaká spoľahlivosť plus kazivosť zubov pod bielou či amalgámovou plombou. Každopádne, pred rokmi zubár zaplátal stoličku môjmu bratovi práve bielou plombou s tým, že je vhodnejšia a lepšie bude ten zub držať pokope, lebo tá plomba pruží.

Jarda — čtv dub 14, 2011 10:05 am
Martina46 píše:
zdravim vsetkych.
potrebovala by som poradit, co sa tyka plomb.
zajtra mam ist k zubarke, bude mi robit 3 zuby, z toho na dvoch mam uz amalgam.
treti zub je bez plomby, cize tam si dam urobit bielu.
otazka je, ci si mam na jednom z dvoch zaplombovanych zuboch vyvrtat komplet ten amalgam, a nahradit bielou, alebo radsej nechat spravit iba tu cast pokazeneho zuba a prijat takto novy amalgam. ta plomba je stara minimalne 15 rokov. teda, co je horsie zlo, vyvrtat cely zub - uvolni sa nejaka ortut a nova plomba do asi polovice zuba - tiez ortut.
na druhom mieste, zubarka mi do toho zuba bielu plombu neodporuca, ze to na taku velku dieru moze robit problemy.
biele plomby vsak na zuboch vo velkych dierach uz mam, zatial ziadne problemy neboli... toto je vsak vedlajsie, ide mi skor o tu ortut.
ten druhy zub sa obavam dat vyvrtat cely, lebo ten je uz fakt prevrtany poriadne a ak by sa mi mal rozpadnut, asi tam radsej necham ten stary amalgam.
podla vlasovej analyzy mam ortut -100%.

Já myslím, že to kometa píše správně a vrtat ty zuby jen tak pro sřasenu, to bych určitě nedělal.

Pavelka. — pon dub 25, 2011 12:24 pm

Psal jste na fóru o směsi jedlé sody a oliv oleje v hustotě zubní pasty. Doporučil byste tuto pastu kromě MMS a uriny na bělení zubů. Případně denní čištění, jak dlouho čistit?

fdh — pon dub 25, 2011 3:35 pm
Pavelka. píše:
Psal jste na fóru o směsi jedlé sody a oliv oleje v hustotě zubní pasty. Doporučil byste tuto pastu kromě MMS a uriny na bělení zubů. Případně denní čištění, jak dlouho čistit?

Po vyčištěn zubů zkuste jednu z možnost:
1) Jedlou sodu je dobré používat max.1/14dní (narušuje zuby) - zuby po ní budou bělejší.

2) Dále je možnost používat sůl - zuby budou bělejší. (max.1/měsíc)

3) Kamenec - je antiseptický

4) 10 kapek Teetree oleje (výborné antiseptikum, posiluje dásně)

Důležité - zubní pasta nesmí být sladká!! - nejlépe svíravé či hořké chuti

Jarda — pon dub 25, 2011 4:30 pm
Pavelka. píše:

Dá se používat celkem bez problémů a čištění jako u běžné zubní pasty. Těch možností je více, jak píše člen fdh a určitě i mnoho dalších.

Pavelka. — pon dub 25, 2011 9:48 pm

Díky. Která varianta je kromĕ uriny a mms podle vás na bělení šetrná a zhruba nejúčinější?

fdh — pon dub 25, 2011 9:53 pm
Pavelka. píše:
Díky. Která varianta je kromĕ uriny a mms podle vás na bělení šetrná a zhruba nejúčinější?

to je otázka, jak se na to díváte.... z určitého pohledu žádná... ale jinak tak jak jsem to uvedl, s tím vcelku není problém :)
spíš jde o to, co je pro Vás dostupnější a pak co vám subjektivně nejvíc vyhovuje a má u Vás nejvyšší účinek...

AIM_FREEMAN — stř čen 01, 2011 1:18 am

A jakou byste doporučili pastu? Vyloučili jste zcela fluor?

**

Zkusím teoretickou úvahu, prosím o názor. Má podle Vás Jardo cenu detoxifikovat od rtuti i když si nechám plomby?
Napadlo mě dávat velké dávky chlorely, aby se pročistilo vazivo a byla rtuti menší koncentrace mimo nervový systém a pak koriandr a pročistit nervy. Vzhledem k tomu, že teď užívám vysoké dávky MSM a nehodlám s tím jen tak končit, by se pak mohl udržovat stav s průběžným uvolňováním/odváděním rtuti ze zubů/těla ven.

AIM_FREEMAN — stř čen 01, 2011 1:27 am

Někdo se tu ptal po žvýkačkách bez cukru/um. sladidel:

http://www.peelu.com/dental-gum/cinnamon-sass-300-pc/
http://www.gleegum.com/glee-gum.htm

Jarda — stř čen 01, 2011 8:45 am
AIM_FREEMAN píše:
A jakou byste doporučili pastu? Vyloučili jste zcela fluor?

**

Zkusím teoretickou úvahu, prosím o názor. Má podle Vás Jardo cenu detoxifikovat od rtuti i když si nechám plomby?
Napadlo mě dávat velké dávky chlorely, aby se pročistilo vazivo a byla rtuti menší koncentrace mimo nervový systém a pak koriandr a pročistit nervy. Vzhledem k tomu, že teď užívám vysoké dávky MSM a nehodlám s tím jen tak končit, by se pak mohl udržovat stav s průběžným uvolňováním/odváděním rtuti ze zubů/těla ven.

Já pasty zásadně nepoužívám, fluoru je dost i v bramborách a jiných potravinách. Rtuť určitě odstraňovat, chlorela je na to dobrá a mělo by to fungovat tak, jak píšete.

Jarda — stř čen 01, 2011 8:47 am
AIM_FREEMAN píše:
davoo — pát říj 14, 2011 6:51 pm

Tak som si prečítal vaše stránky a troška ma zaráža, že ako nevyhnutnú vec pri všetkom považujete zmenu jedálnička, čisté črevo a odstránenie dysbakteriózy a vôbec nespomínate, dovolím si tvrdiť absolútny základ, a to sú mŕtve zuby a amaglámy. Mali by ste si prečítať nejaké knihy od ľudí ako Huggins, Clark, Cutler. Nechápte ma zle, chcem len dobre vašim pacientom a určite to pomôže mnohým tu na stránke.

Jarda — sob říj 15, 2011 8:19 am
davoo píše:
Tak som si prečítal vaše stránky a troška ma zaráža, že ako nevyhnutnú vec pri všetkom považujete zmenu jedálnička, čisté črevo a odstránenie dysbakteriózy a vôbec nespomínate, dovolím si tvrdiť absolútny základ, a to sú mŕtve zuby a amaglámy. Mali by ste si prečítať nejaké knihy od ľudí ako Huggins, Clark, Cutler. Nechápte ma zle, chcem len dobre vašim pacientom a určite to pomôže mnohým tu na stránke.

To na to jdete nějak z druhého konce. Bez zaneseného střeva a fatálního překyselení nemůžete mít přeci děravé zuby, to prostě nejde, čili to základ určitě není, ale máte pravdu, že pokud má někdo plná ústa shnilých zubů a k tomu rtuťové plomby, tak se asi těžko srovná. Navíc zde se toto téma dokonce i probíralo a škodlivost byla zmíněna.

davoo — sob říj 15, 2011 9:02 am

No tak túto tému som si teda nepozeral, ale nejak extra proti tomu nie ste ani tu...

Citace:
Je to docela složitý problém a rtuť, která se z něho uvolňuje, je nepochybně velice nebezpečná, na druhou stranu je to tradiční a relativně pevný způsob jak opravit zuby a asi nejvhodnější je kombinace obojího. Pokud vám na to zubař přistoupí, tak amalgám dovnitř zubu a navrch bílá plomba. Nejsem sice odborník, ale tento názor se mi zdá docela rozumný. Jako příloha slušný popis celé problematiky

Hulda Clark pri rakovine nedáva odvrtávať tie plomby, ale rovno trhá celé zuby, aby sa telo nezanieslo ešte viac ortuťou. A mŕtve zuby sú ešte horšie ako amalgám. Ako má človek nakopnúť imunitu, keď musí neustále bojovať s infekciou z týchto zubov... Vravím Vám, mnohým ľuďom sa uľaví a hlavne v téme candida, keďže sú tam stále tí istí a ani trochu vyliečení. O kyselosti som sa nebavil to mi je jasné prečo sa zuby kazia a pod., ale keď za vami príde človek tak nemá určite perfektné pH a tým pádom ani zuby. A vlasová analýza nemá podľa mňa žiadnu výpovednú hodnotu čo sa týka ortuťe, možno tak hliník maximálne... Prečítajte si knižky od tých ľudí. Zubári sú momentálne najvačšie zlo čo po tomto svete chodí. Na to sa nechytajú ani koláče a nízke pH. Si môžu podať ruku s onkólogmi. Zubári telo dojebú a onkológia tento majstrovský plán dokončia.

pinkerere — čtv led 26, 2012 3:40 pm

Dobry den, snad som svoju otazku umiestnil spravne, ak nie presuniem. Uz dlhsie rozmyslam nad odstranenim amalgamovej zubnej vyplne, kvoli jej podla mna dost zavaznym ucinkom na ludske telo. Presunul som sa prednedavnom do prahy, pricom este ńemam ani svojho zubara. No a k otazke c.1 rovno- Ci mi neviete poradit dobreho zubara, ktory aspon pocul o problematike toxicity amalgamovych vyplni a ich odstranovania. Samozrejme vypln sa musi niecim nahradit a nebude to tiez lacna zalezitost, preto uvitam v tomto smere akekolvek rady. Otazka 2 : s naplnami suvisi aj vysetrenie obsahu olova z mocu (bezne je vysetrenie z krvi, ale to som sa docital nieje velmi presne, podstata je ta ze sa zje nejaka sirna zlucenina a ta na seba naviaze to olovo) Na nete toho vela nieje, akurat som nasiel ze SZU robi toto stanovenie za 720 + dph, co je dost podla mna. A ked uz sme pritom tak aj nejaky kontaktik na dobre laboratorium na vysetrenie celkoveho stavu mineralov. Dakujem, pekny den zelam vsetkym.

Jarda — čtv led 26, 2012 10:43 pm
pinkerere píše:
Dobry den, snad som svoju otazku umiestnil spravne, ak nie presuniem. Uz dlhsie rozmyslam nad odstranenim amalgamovej zubnej vyplne, kvoli jej podla mna dost zavaznym ucinkom na ludske telo. Presunul som sa prednedavnom do prahy, pricom este ńemam ani svojho zubara. No a k otazke c.1 rovno- Ci mi neviete poradit dobreho zubara, ktory aspon pocul o problematike toxicity amalgamovych vyplni a ich odstranovania. Samozrejme vypln sa musi niecim nahradit a nebude to tiez lacna zalezitost, preto uvitam v tomto smere akekolvek rady. Otazka 2 : s naplnami suvisi aj vysetrenie obsahu olova z mocu (bezne je vysetrenie z krvi, ale to som sa docital nieje velmi presne, podstata je ta ze sa zje nejaka sirna zlucenina a ta na seba naviaze to olovo) Na nete toho vela nieje, akurat som nasiel ze SZU robi toto stanovenie za 720 + dph, co je dost podla mna. A ked uz sme pritom tak aj nejaky kontaktik na dobre laboratorium na vysetrenie celkoveho stavu mineralov. Dakujem, pekny den zelam vsetkym.

Tak v tom vám neporadím, u zubaře jsem byl naposledy na vojně, mám zuby zatím zcela zdravé a snad to už nějak do důchodu vydržím.

jani — pát led 27, 2012 2:41 am

Našla jsem na netu:
Tak jsem proveroval realnou dostupnost DMPS (UNITHIOLUM NATRICUM) ci jine
formy teto kyseliny
na ceskem farmaceutickem trhu a jediny v CR registrovany pripravek je
nemecky DIMAVAL (DMPS), ktery se ale do CR nedovazi.

Docela by me zajimalo co to teda bezne pouzivaji v celostni medicine a za co
chudaci pacienti tvrde plati :-)
Je to VELMI OT, ale kvuli zdravi...
Dotazte se Vaseho lekare na preparaty obsahujici dimercaprol
(dimerkaptopropanol) nebo DMPS (Unithiol). Jsou na predpis, ale lekar by Vam

mel vyhovet, je to v zasade preventivni lecba, kterou VYSOCE doporucuji i u
alergickych deti a nositelu klasickych zubnich plomb jakehokoliv veku,
pripadne jedincu, kteri s tezkymi kovy prichazeji do styku (coz je zde napr.

9/10 konference). Kovy jako Hg, Cd a Pb lze nekolika peroralnimi davkami
meritelne srazit. V celostni medicine se to bezne "pri vstupu" pouziva...
Snadardni medicina evropskeho formatu na to jeste neprisla
Hezky den,
Simon Cihelnik

pinkerere — pát led 27, 2012 11:16 am

Tie preparaty momentalne pozeram no este to chvilu chce. S davoom suhlasim, ludia ktori maju amalgamove plomby by si mali naskor vyriesit tento problem az potom vsetko ostatne. Detoxikovat crevo sice mozem, ale ked sa mi kazdy den dostava z ust pekna davka sracky a intoxikuje to telo je to v podstate nanic. Zuvanie cohokolvek len zvysuje uvolnovanie olova.

Jarda — pát led 27, 2012 10:53 pm
jani píše:
Našla jsem na netu:
Tak jsem proveroval realnou dostupnost DMPS (UNITHIOLUM NATRICUM) ci jine
formy teto kyseliny
na ceskem farmaceutickem trhu a jediny v CR registrovany pripravek je
nemecky DIMAVAL (DMPS), ktery se ale do CR nedovazi.

Docela by me zajimalo co to teda bezne pouzivaji v celostni medicine a za co
chudaci pacienti tvrde plati :-)
Je to VELMI OT, ale kvuli zdravi...
Dotazte se Vaseho lekare na preparaty obsahujici dimercaprol
(dimerkaptopropanol) nebo DMPS (Unithiol). Jsou na predpis, ale lekar by Vam

mel vyhovet, je to v zasade preventivni lecba, kterou VYSOCE doporucuji i u
alergickych deti a nositelu klasickych zubnich plomb jakehokoliv veku,
pripadne jedincu, kteri s tezkymi kovy prichazeji do styku (coz je zde napr.

9/10 konference). Kovy jako Hg, Cd a Pb lze nekolika peroralnimi davkami
meritelne srazit. V celostni medicine se to bezne "pri vstupu" pouziva...
Snadardni medicina evropskeho formatu na to jeste neprisla
Hezky den,
Simon Cihelnik

Uvedený prostředek sice neznám, ale chelace se dá provádět mnoha způsoby, přičemž ty prostředky nemusí být nutně nějak registrované a dovážené. Dokonce velice dobře fungují i bylinné postupy, nejen uznaná léčiva, která většinou mají vedlejší účinky.

Sara — čtv úno 09, 2012 1:54 am
pinkerere píše:
Dagmara — úte úno 14, 2012 1:44 pm
Jarda píše:
AIM_FREEMAN píše:
Někdo se tu ptal po žvýkačkách bez cukru/um. sladidel:

http://www.peelu.com/dental-gum/cinnamon-sass-300-pc/
http://www.gleegum.com/glee-gum.htm

jani — stř úno 15, 2012 12:41 pm
Jarda píše:
To už by jste toho chtěla moc najednou, ale pokud vím, tak v zahraničí kvalitní žvýkačky opravdu existují.

Žvýkačky jsem zavrhla před několika lety nejen pro jejich "nekvalitu", ale jelikož jsem majitelkou několika amalgámových plomb a žvýkáním čehokoliv se z nich uvolnují toxiny, takže stačí požvýkat potřebné denní jídlo a víc není nutno přežvýkávat i když na druhé straně má žvýkání vliv na kvalitu sluchu ( někde jsem to zahlédla )

Jarda — čtv úno 16, 2012 9:49 am
jani píše:
Žvýkačky jsem zavrhla před několika lety nejen pro jejich "nekvalitu", ale jelikož jsem majitelkou několika amalgámových plomb a žvýkáním čehokoliv se z nich uvolnují toxiny, takže stačí požvýkat potřebné denní jídlo a víc není nutno přežvýkávat i když na druhé straně má žvýkání vliv na kvalitu sluchu ( někde jsem to zahlédla )

Máte pravdu rtuť to vytahuje, nicméně na svalstvo čelisti a pevnost zubů má žvýkání dobrý vliv a sluch pozitivně ovlivňuje také.

Joy — čtv úno 16, 2012 1:36 pm

Pekny den, je to zvlástne ja napríklad mám v jednom zube amalgán, ale podla vlasovej analyzy ortut v tele nemám. Tak som sa rozhodla, ze tam zostane. Takze to beriem tak, neuvolnuje sa.

davoo — čtv úno 16, 2012 6:31 pm
Joy píše:
Pekny den, je to zvlástne ja napríklad mám v jednom zube amalgán, ale podla vlasovej analyzy ortut v tele nemám. Tak som sa rozhodla, ze tam zostane. Takze to beriem tak, neuvolnuje sa.

Ale uvolňuje... Už som tu na tie testy svoj názor písal.

Bohuš — čtv úno 16, 2012 11:34 pm
davoo píše:
Ale uvolňuje... Už som tu na tie testy svoj názor písal.

V zuboch mám približne 15 amalgámových plômb a podľa vlasovej analýzy mám nulovú ortuť v tele.
Pán Jardo, určite ste videli veľa analýz vlasov, má podľa Vás analýza ortuti z vlasov výpovednú hodnotu? Ako to vidíte ostatní, čo ste si dali robiť analýzu?
Davoo, podľa čoho usudzuješ, že vlasová analýza zavádza?
Minimálne v dvoch knihách som čítal, že amalgám v zuboch nie je zdravý, ale 15 zubov opravovať a potom mať problémy s menej trvácnymi plombami nevidím ako najlepšie riešenie.
Ďakujem.

davoo — pát úno 17, 2012 5:59 pm

Pre boha, 15 plômb... Okamžite s tým choďte k zubárovi. To je strašne veľa, čistá časovaná bomba. Ja som mal dve a po roku som mal candidu po celom tele hádam. Ono dosť záleží na schopnosti tela vylučovať ortuť s či beriete nejaké chelátory. Podototýkam, že brať chelátory, keď máte v ústach tieto plomby je nebezpečné. Na trvácnosť fotokompozitu Vám z vlastnej skúsenosti neviem povedať, mám ich len pár mesiacov, ale napr. môj zubár ešte nikdy nikomu do úst nedal amalgám, takže tie biele nie sú vôbec také strašné ako niektorí obchodníci ľúbia hovoriť. A v dnešnej dobe už prevláda fotokompozit nad amalgámom, hlavne z estetického hľadiska.
To o tom teste som čítal na nejakých zahraničných fórach. Odkaz nemám, nechce sa mi hladať, ale bolo to o tom, že pár jedincov si dalo porobiť tieto testy, mali ich fajn, čo sa týka ortute, napriek tomu začali cheláciu a ťažkosti im ustúpili. Ale zas na druhú stranu je veľa ľudí čo si to dalo spraviť mali zlé výsledky a a ako si robili tie testy v priebehu chelácie testy sa lepšili. Takže moc neviem :| . Jedno je ale isté v tele to nemá čo robiť... Skúste vypiť teplomer a potom dajte echo.

Jarda — pát úno 17, 2012 11:11 pm
Joy píše:

Ono to jednak trvá dost dlouho, než se hladina zvedne, ale také se opravdu tolik uvolňovat nemusí, záleží dost na kvalitě provedení plomby. Také na to má velký vliv strava dotyčné osoby, pokud jí třeba kvanta chlorely, tak rtuť zároveň dobře vylučuje a tím pádem nemusí být měřitelná.

Jarda — pát úno 17, 2012 11:22 pm
Bohuš píše:
V zuboch mám približne 15 amalgámových plômb a podľa vlasovej analýzy mám nulovú ortuť v tele.
Pán Jardo, určite ste videli veľa analýz vlasov, má podľa Vás analýza ortuti z vlasov výpovednú hodnotu? Ako to vidíte ostatní, čo ste si dali robiť analýzu?
Davoo, podľa čoho usudzuješ, že vlasová analýza zavádza?
Minimálne v dvoch knihách som čítal, že amalgám v zuboch nie je zdravý, ale 15 zubov opravovať a potom mať problémy s menej trvácnymi plombami nevidím ako najlepšie riešenie.
Ďakujem.

Jako každá jiná metoda má i tato svoje mouchy, nicméně ji lze považovat z hlediska výpovědní hodnoty za bernou, ono ostatně ani není nic jiného, co by ji mohlo adekvátně nahradit.

planetlab — pon úno 20, 2012 2:02 pm

Dobré žvýkačky jsou Big Babol. Balíček za 8 korun vydrží min. na týden žvýkání. Je tam sice cukr, ale ten se vyžvýká do 2 hodin. Žvýkám celý den, večer odložím žvýku na talířek, a ráno se jede znova. Ohledně plomb, mám jich několik, plus další neplombované kazy v zubech, těch je víc než plomb :) , ale od roku 2006, kdy padlo rozhodnutí nechodit k žádnému lékaři, tedy ani k zubaři zatím se zubama nejsou problémy. Letos jsem se vsadil o celoživotní úspory, že udělám půstovní kalendář z pust.cz, tak doufám, že to vyjde :D. Zatím to pokračuje zdárně.

davoo — pon úno 20, 2012 3:44 pm
planetlab píše:
Dobré žvýkačky jsou Big Babol. Balíček za 8 korun vydrží min. na týden žvýkání. Je tam sice cukr, ale ten se vyžvýká do 2 hodin. Žvýkám celý den, večer odložím žvýku na talířek, a ráno se jede znova. Ohledně plomb, mám jich několik, plus další neplombované kazy v zubech, těch je víc než plomb :) , ale od roku 2006, kdy padlo rozhodnutí nechodit k žádnému lékaři, tedy ani k zubaři zatím se zubama nejsou problémy. Letos jsem se vsadil o celoživotní úspory, že udělám půstovní kalendář z pust.cz, tak doufám, že to vyjde :D. Zatím to pokračuje zdárně.

Ono ja by som si tie zuby dal do poriadku. Ústa sú brána do tela a výfuk si takto budete čistiť do nekonečna. Neviem či sa len tak sami dajú do poriadku.

tiriel — úte bře 20, 2012 2:14 pm

ja som dnes po 12 rokoch konečne nasla odvahu na opravu zubov,viditelny kaz mam len jeden,jeden zub ma obcas zabolí a mam jednu 12 ročnu plombu. zubarka mi naratala 10 kazov,musim rozbit prasiatko,aby som to mala cim uhradit. dnes som bola urobit prvy,6.tku stoličku hore a navrhla mi bielu plombu,amalgamovu nejak nechcela,ze je to skodlive,sak to viem aj sama. no len dufan,že mi tých e v prvej biele plombe vydrzi , ešte mi treba 9 urobit. dufam,že sa nerozleti,lebo oprava bude zas naročna psychicky,financne aj bolestivo

6ma — úte bře 20, 2012 6:23 pm

Muzu potvrdit ze zuby se davaji do poradku(kazy se hoji) mel jsem jeden kaz,ktery zubarka rekla ze ihned vrtat, tak sem tam uz nesel ,ze zacatku jsem zvykal kostival(kostihoj po slovensky) ake moc dlouho mi to nevydrzelo,kazdopadne cistim mezizubnimi kartacky a kaz ma po cca 8 mesisch tak o polovinu mensi rozsah, pokud nemate zadne velke kazy ,ktere hrozi pruserem,tak bych to zkusil,pravidlene cistit,aspon 1x denne, zvykat a zvykat kostival :)

tiriel — úte bře 20, 2012 9:01 pm

ja neviem co robit,nova zubarka na mna tlači,že minuly rok som mala len 7 kazov a toho roku 10 ,ze do konca roka musi byt 0 - je to ale strasne drahe,a to nevravim o cestovani,a mojej psychike. tiez neviem či nedat radšej amalgamy ako biele plomby na stoličky

davoo — stř bře 21, 2012 5:04 pm

Ok ešte raz pre všetkých a stručne. Amalgámy si nikdy nedávať a keď ich máte okamžite vybrať!!! A je jedno či to je stolička alebo niečo iné... Snažte sa vyvarovať mŕtvym zubom!!! Je to svinstvo. Je rok 2012 a ten fotokompozit je pevný, neviem čo to stále riešite. ZUBY sú základ, nie črevo zuby! Keď budete mať zdravé zuby bez kazov a ortute v ústach môžete sa presunúť ďalej. Inak to bude nekonečný príbeh, viď drvivú väčšinu užívateľov tochto fóra. No a otázka financíí, no neviem či tu už má fakt každý tak malý príjem, že si nemôže dovoliť ísť ani k zubárovi. Treba chytiť knihu do ruky a niečo spraviť pre lepší job, aby bolo na zubára :roll: No a k strachu pred zubárom. Budete staré dievky, keď budete mať žlto-čierne deravé zúbky :lol: Treba to vydržať, zas tak moc to nebolí...

tiriel — stř bře 21, 2012 9:16 pm
davoo píše:
No a otázka financíí, no neviem či tu už má fakt každý tak malý príjem, že si nemôže dovoliť ísť ani k zubárovi. Treba chytiť knihu do ruky a niečo spraviť pre lepší job, aby bolo na zubára :roll: No a k strachu pred zubárom. Budete staré dievky, keď budete mať žlto-čierne deravé zúbky :lol: Treba to vydržať, zas tak moc to nebolí...

dakujem za lichôtky a kompromisy. nastastie mam muza a deti,tak stara dievka už nebudem , a žial,ani kniha a tuzba mat lepši job neovplivny to,že som na MD za smiesnych 180e a ani to,že je kriza . možno si z bohateho kraja,neviem,ale ja obraciam kazdu korunu .takže dakujem za socialne citenie :wink:

ale aj tak vdaka za vysvetlenie,dam si iba biele, nech to čert vezme . o 5 rokov si dam vytrhat celu hubu ak to zacne vypadavat a dam si štatne vyklapacie :mrgreen: . a inac,nemam ani zlte ani cierne odhnite zuby,aby si bol v obraze, kazy mi nasla zubarka,ked mi do kazdeho pichla nejakym hačikom .

tiriel — stř bře 21, 2012 9:25 pm
6ma píše:
pokud nemate zadne velke kazy ,ktere hrozi pruserem,tak bych to zkusil,pravidlene cistit,aspon 1x denne, zvykat a zvykat kostival :)

no prave nemam ziadne kazy,ktore by som sama videla,akurat jedna zadna stolička, je tam nejaka cierna skvrna,ale neboli ma ani jeden .

Zana — čtv bře 22, 2012 3:33 pm

Ahoj

ja žujem cédrovú živicu, 100% prírodný produkt, s výraznou a veľmi príjemnou chuťou. Objednávam odtiaľto http://www.prirodnamedicina.eu/prirodna ... KEHO-CEDRU. Keď sa to vylúpne z blistra, je to suché, treba to podržať pár sekúnd v ústach, aby hmota spružnela a potom už len žuť. Aj keď sa odloží, stále sa dá použiť, len ju treba rovnako podržať v ústach, pretože stuhne. Určite aj v Čechách sú dovozcovia produktov Zvoniacich cédrov, raz som jednu stránku našla, ale nepamätám si názov, treba pohľadať.

davoo — čtv bře 22, 2012 8:40 pm
tiriel píše:
dakujem za lichôtky a kompromisy. nastastie mam muza a deti,tak stara dievka už nebudem , a žial,ani kniha a tuzba mat lepši job neovplivny to,že som na MD za smiesnych 180e a ani to,že je kriza . možno si z bohateho kraja,neviem,ale ja obraciam kazdu korunu .takže dakujem za socialne citenie :wink:

ale aj tak vdaka za vysvetlenie,dam si iba biele, nech to čert vezme . o 5 rokov si dam vytrhat celu hubu ak to zacne vypadavat a dam si štatne vyklapacie :mrgreen: . a inac,nemam ani zlte ani cierne odhnite zuby,aby si bol v obraze, kazy mi nasla zubarka,ked mi do kazdeho pichla nejakym hačikom .

Troška podpichujem, nemusíš byť hneď agresívna, haha ...
No keď máš muža, deti a si na MD, tak to je iná káva...Muž má finančne zabezpečiť rodinu, inak nie je muž a bez peňazí od štátu! Nič v zlom, ale to už kde sme... Vymeň ho, očividne za veľa nestojí... Jaj, kde sú tie časy, keď bol chlap chlapom... :roll:

tiriel — pát bře 23, 2012 8:51 am
davoo píše:
No keď máš muža, deti a si na MD, tak to je iná káva...Muž má finančne zabezpečiť rodinu, inak nie je muž a bez peňazí od štátu! Nič v zlom, ale to už kde sme... Vymeň ho, očividne za veľa nestojí... Jaj, kde sú tie časy, keď bol chlap chlapom... :roll:

myslím,že si to trošku viac prehnal . moj muž nas finančne zabezpečuje, zivia ho ruky a VER MI , NEMENILA BY SOM HO ZA NIč !!! keby bol skorumpovany lekar,pravnik alebo ina haved,tak by to bolo o inom (nemala by som potrebu setrit ,ci uvazovat kde rozflakam peniaze ) .

vyprosim si taketo drze narazky a nemiestne rady ! podla čoho usudzujes , ze za vela nestoji? ty mas rodinu ,že tu hadžeš taketo perly ?

prosim,viac mi nerad ,lebo tvoje posudzovanie je ubohe . kde su tie časy,ked mal každy bez rozdielu pracu a nemusel sa bat,čo bude zajtra
inac,je vidiet že si poznaceny dnesnou dobou,co nefunguje ako by si chcel hned vymenis . ale manzelstvo nieje mobil,ani topanky,ktore vymenis ked ti nesedia :wink:

Dagmara — pát bře 23, 2012 9:26 am
tiriel píše:
myslím,že si to trošku viac prehnal . moj muž nas finančne zabezpečuje, zivia ho ruky a VER MI , NEMENILA BY SOM HO ZA NIč !!! keby bol skorumpovany lekar,pravnik alebo ina haved,tak by to bolo o inom . vyprosim si taketo drze narazky a nemiestne rady ! podla čoho usudzujes , ze za vela nestoji? ty mas rodinu ,že tu hadžeš taketo perly ?

prosim,viac mi nerad ,lebo tvoje posudzovanie je ubohe . kde su tie časy,ked mal každy bez rozdielu pracu a nemusel sa bat,čo bude zajtra

Teda Davoo to jsi přehnal, teď aby se všichni muži co dělají dělnické práce za malý plat, šli pověsit.Nevím co děláš ty ale jsem znechucena tvým názorem.Všichni nemohou být vedoucími,někdo ty práce dělat musí a nemůže za to že jsou málo placené.Pokud vydělávají v rodině dva,tak to jde ale když je žena doma je to zlé.Radíš snad ženám aby si braly jen bohaté? To je dost ubohé. A kde je potom láska? Muž, který nemá možnost si dost vydělat, má být odsouzen k samotě? Všichni by chtěli dělat dobře placenou práci a myslím si že je to obraz špatné společnosti a né mužů.

davoo — pát bře 23, 2012 6:26 pm

Ospravedlňujem sa. Prečo tak usudzujem? To ti radšej ani nebudem písať, by si sa urazila a zjedli by ste ma tu aj s topánkami. Ja som mal tú česť s dvoma mojimi otcami "čo pracovali rukami". Neschopní hlupáci s nízkym IQ, s ktorými som si absolútne nemal a nemám čo povedať... Moja výchova fungovala asi tak, že som sa snažil byť pravý opak týchto dvoch "vzorov". Matka si vždy vedela vybrať :roll: Doteraz som nepochopil ako ma jeden z nich mohol splodiť. Preto toľká averzia. Mám 22 a som pracovne vyťažený, rodina v týchto rokoch absolútne neprichádza do úvahy. Inak neviem, či ste si všimli, ale je kapitalizmus, stačí len zdvihnúť ten lenivý zadok a začať niečo so sebou robiť. Nikto Vám nič nedonesie k nohám... Spoločnosť je dobrá, nesnažte sa hľadať výhovorky... Vzdelanie a peniaze so sebou pozitívne korelujú, a áno sú to kvality, čo by "schopný" muž ako hlava a živiteľ rodiny mal mať. Odžil som si to na vlastnej koži a nikdy by som nebol tak nezodpovedný chrapúň, aby to zažilo aj moje dieťa a je mi úplne jedno, či Vám je zle z mojich názorov, mne zas je zle z väčšiny populácie... Vy ma majte za "zazobaného namysleného zasrana" a ja Vás budem mať za niečo iné. Máme diametrálne odlišné názory a vzniká tu triedny boj, ktorý nikam nevedie. Prajem Vám všetko dobré. Úprimne...

tiriel — pát bře 23, 2012 8:05 pm
davoo píše:
Ospravedlňujem sa. Prečo tak usudzujem? To ti radšej ani nebudem písať, by si sa urazila a zjedli by ste ma tu aj s topánkami. Ja som mal tú česť s dvoma mojimi otcami "čo pracovali rukami". Neschopní hlupáci s nízkym IQ, s ktorými som si absolútne nemal a nemám čo povedať... Moja výchova fungovala asi tak, že som sa snažil byť pravý opak týchto dvoch "vzorov". Matka si vždy vedela vybrať :roll: Doteraz som nepochopil ako ma jeden z nich mohol splodiť. Preto toľká averzia. Mám 22 a som pracovne vyťažený, rodina v týchto rokoch absolútne neprichádza do úvahy. Inak neviem, či ste si všimli, ale je kapitalizmus, stačí len zdvihnúť ten lenivý zadok a začať niečo so sebou robiť. Nikto Vám nič nedonesie k nohám... Spoločnosť je dobrá, nesnažte sa hľadať výhovorky... Vzdelanie a peniaze so sebou pozitívne korelujú, a áno sú to kvality, čo by "schopný" muž ako hlava a živiteľ rodiny mal mať. Odžil som si to na vlastnej koži a nikdy by som nebol tak nezodpovedný chrapúň, aby to zažilo aj moje dieťa a je mi úplne jedno, či Vám je zle z mojich názorov, mne zas je zle z väčšiny populácie... Vy ma majte za "zazobaného namysleného zasrana" a ja Vás budem mať za niečo iné. Máme diametrálne odlišné názory a vzniká tu triedny boj, ktorý nikam nevedie. Prajem Vám všetko dobré. Úprimne...

to je tvoja karma , nemas pravo sudit nas podla seba . ja ti zas prajem vela zdravia , nič viac,nič menej a trochu viac pokory . lebo kto vysoko lieta , nizko pada :wink:

Lukáš HK — pát čen 08, 2012 11:37 am

No někdo tu napsal, nechat si vyměnit všechny amalgámové plomby za bílé. Rád bych se také dozvěděl nejen o škodlivosti amalgámu, ale i co obsahují ty bílé. Mám pocit, že v poměru škodlivost amalgámu : škodlivost těch bílých a ku ceně, se nic nevyplatí měnit. Ale je to čistá spekulace. Nevím co ty bílé obsahují. Ale jestli tam je třeba fluor, tak je to z bláta do louže.

opice — pát čen 08, 2012 11:53 am

Omlouvám se,asi jsem trochu natvrdlá,ale z odpovědi Jardy na strance 3 jsem tak zcela nepochopila,jesli je možné tu zubní pastu se sodou bikarbonou a olejem používat každý den,nebo jednou za 14 dní.Za upřesnění všem děkuji.

Jarda — úte čen 12, 2012 7:33 pm
Lukáš HK píše:
No někdo tu napsal, nechat si vyměnit všechny amalgámové plomby za bílé. Rád bych se také dozvěděl nejen o škodlivosti amalgámu, ale i co obsahují ty bílé. Mám pocit, že v poměru škodlivost amalgámu : škodlivost těch bílých a ku ceně, se nic nevyplatí měnit. Ale je to čistá spekulace. Nevím co ty bílé obsahují. Ale jestli tam je třeba fluor, tak je to z bláta do louže.

Tak tradiční plomby obsahují nemalé množství rtuti, tedy nic moc a bílé, to sice nevím, ale podle všeho co jsem načetl si nikdo zatím nestěžoval.

Jarda — úte čen 12, 2012 7:34 pm
opice píše:
Omlouvám se,asi jsem trochu natvrdlá,ale z odpovědi Jardy na strance 3 jsem tak zcela nepochopila,jesli je možné tu zubní pastu se sodou bikarbonou a olejem používat každý den,nebo jednou za 14 dní.Za upřesnění všem děkuji.

Jde používat i pravidelně, nicméně někomu s vyšší citlivostí zubů to může dost vadit.

Renka — ned čen 17, 2012 11:49 pm
tiriel píše:
ja som dnes po 12 rokoch konečne nasla odvahu na opravu zubov,viditelny kaz mam len jeden,jeden zub ma obcas zabolí a mam jednu 12 ročnu plombu. zubarka mi naratala 10 kazov,musim rozbit prasiatko,aby som to mala cim uhradit. dnes som bola urobit prvy,6.tku stoličku hore a navrhla mi bielu plombu,amalgamovu nejak nechcela,ze je to skodlive,sak to viem aj sama. no len dufan,že mi tých e v prvej biele plombe vydrzi , ešte mi treba 9 urobit. dufam,že sa nerozleti,lebo oprava bude zas naročna psychicky,financne aj bolestivo

aj tu je tema zuby

Dobrý den,
chci se zeptat, jaké kdo máte zkušenosti / názory na čištění kanálků versus vytrhnutí zubu. Mám mrtvý zub, stoličku pětku nahoře a nad ním infekci a nemůžu se rozhodnout co je lepší. Z holistického pohledu se čištění kanálků nedoporučuje, že je to jen zacpání infekce dál do hlavy. Zajímal by mě i názor pana Jardy, i když není zubař. Děkuji!
Katka

zuzis — pon čen 18, 2012 1:56 pm

Pro ty, kteří potřebují používat zubní pastu, bych zvolila bez fluoru. Objevila jsem bezva krámek, kde mají vše bez chemie. Tudíš i zubní pastu typu přírodní zubní gel. Obsah šalvěj lékařský, vrbová kůra, jinan dvoulaločný. A je levnější než značková zubní pasta s fluorem.

Jarda — pon čen 25, 2012 8:39 pm
Curious píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, jaké kdo máte zkušenosti / názory na čištění kanálků versus vytrhnutí zubu. Mám mrtvý zub, stoličku pětku nahoře a nad ním infekci a nemůžu se rozhodnout co je lepší. Z holistického pohledu se čištění kanálků nedoporučuje, že je to jen zacpání infekce dál do hlavy. Zajímal by mě i názor pana Jardy, i když není zubař. Děkuji!
Katka

Tak můj názor je stejný, jde o zdroj potenciálního infikování dalších částí těla, tedy nic dobrého, nicméně dá se to patrně řešit godzilou, to vyzkoušejte.

bludicka — sob srp 25, 2012 9:57 am

Ak idete k zubárovi si dávať biele blomby, tak trvajte na tom, aby vám ich čo najdlhšie vytvrdzoval tou lampou. Čím kvalitnejšie vytvrdená biela výplň, tým je odolnejšia a čo je veľmi dôležité, tie sajrajty a umelé hmoty, bisphenol, ktoré sa dávajú do bielych výplní, tak ich uvolňovanie sa týmto značne zredukuje! Zubári to ale často odfláknu, lebo sa ponáhľajú. Vytvrdzovanie zmení ich molekulárnu štruktúru, polymerizujú, dokonca je možné biele výplne dodatočne dať vytvrdiť. Som čítala ako dokonca zdravotné problémy ľudí, ktorí majú veľa bielych výplní a dali si takto dodatočne vytvrdiť biele výplne, zmizli. Problém nie je ani samotná biela výplň, ale jej konečné spracovanie a stupeň polymerizácie! Dôkladne vytvrdené biele výplne predstavujú potom minimálne zdravotné riziko. Až vytvrdzovanie lampou nad 80 s viedlo k minimálnemu uvolňovaniu monomérov.

Ale neviem si dosť dobre predstaviť prísť k zubárovi a dať mu prednášku o správnom vytvrdzovaní bielych kompozitov ako bude reagovať.

Koho by toto viac zaujímalo, tu je výborný článok:

http://www.integrative-zahnheilkunde.de ... ation.html

čo je to polymerizácia:

sk.wikipedia.org/wiki/Polymerizácia

Jednoznačne sú ale biele výplne lepšia voľba ako amalgám, tu neváhajte ani na sekundu.

Alex — ned srp 26, 2012 12:58 am

Stále viac pacientov prisudzuje zhoršenie svojho celkového zdravotného stavu toxikologickému účinku ortuti v amalgáme. Mnohé štúdie ukázali, že zväčša ide o psychosomatické problémy, ktoré netreba brať vážne – nesúvisia s amalgámom (1, 9, 15, 18). U psychicky labilných pacientov môže viera v škodlivosť amalgámo­vých výplní vo vlastnom chrupe viesť k zmenám zdra­votného stavu. Napriek tomu, že odstránenie amalgámu z ústnej dutiny nemá priamy liečebný účinok na zdravotný stav ľudského organizmu, môže sa vplyvom placebo­efektu dosiahnuť u niektorých pacientov zlepšenie celkového stavu, či dokonca vymiznutie symptómu. Na druhej strane výsledky sedemročnej nórskej štúdie (Nóri sú známi odporcovia amalgámu) na pacientoch nepotvr­dili hypotézu, že výmena amalgámových výplní zlepší zdravotné ťažkosti pacientov (19).

Väčšina súčasnej populácie má v ústach amalgámo­vé výplne a napriek tomu sa cíti zdravá. Nie je známe, že by amalgám prítomný v ústach bežne spôsoboval cho­roby, a ešte menej to, že by odstránenie amalgámu choroby pacientov vyliečilo. Neexistuje doteraz žiadny vedecký dôkaz, ktorý by dával do súvislosti prítomnosť amalgámových výplní v ústach pacientov s akoukoľvek špecifickou chorobou, s výnimkou veľmi zriedkavých lichenoidných lézií na bukálnej sliznici u pacientov precitlivených na ortuť v dentálnom amalgáme. Pri kontakte amalgámu s inými kovovými materiálmi, ale i pri kontakte čerstvej amalgámovej výplne so starou sa môže zjaviť kovová chuť v ústach a vnímanie elektrických javov na základe krátkodobých elektrochemických dejov (orálny galvanizmus). Po vytvorení pasívnej vrstvy na povrchu výplne príznaky zväčša odznejú (12).

http://www.lekarsky.herba.sk/lekarsky-o ... odstatneny

------------
kedysi som si myslel ze mam problemy so sankovymi klbmi a uzlinami koli zubom, preto padli za obet aj vsetky 4 osmicky, amalgam este mam aj biele nejake nove. Zhodou okolnosti je moj zubar byvaly spoluziak zo zakladky a pytal som sa ho co ta ortut a povedal, ze jedine potom v peci ked ma budu palit sa nejaka ortut uvolni ktora by mohla skodit ale ze potom mi to bude uz asi jedno :lol: Ale aj napriek tomu odvtedy davam biele, ale amalgamy ktore mam uz roky som nechal.

bludicka — ned srp 26, 2012 2:14 am

Netreba riešiť žiadne tzv. "štúdie" a "psychosomatizmus", zoberiem pár krát chelačnú látku DMSA, ALA - ak mám reakciu - zmeny vnímania, pocit opitosti, bolesti hlavy, únava, depresie..., je veľmi pravdepodobná prítomnosť ortuti v organizme. Ak mám ešte pochybnosti, môžem si to ďalej následne overiť, že skúsim Cutlerov chelačný protokol tak na 2-3 mesiace (tu už ale nesmiem mať amalgámy v ústach), tam sa už jednoznačne ukáže ako môj organizmus reaguje na chelátory. V tomto prípade chemické chelátory fungujú na čisto somatickom princípe, takže psychosomatizmus je viacmenej vylúčený.

Video ako sa ortuť odparuje vo forme toxického plynu pri mechanickom podráždení amalgámu pri normálnej telesnej teplote:

http://www.youtube.com/watch?v=9ylnQ-T7oiA

kniha "Doba jedová" - je to jediná kniha o ktorej viem vydaná u nás, kde naši odborníci oficiálne uznali, že amalgám môže byť škodlivý, píše sa tam ako zubárom a zdravotnému personálu v zubných ambulanciach boli namerané zvýšené hodnoty ortuti v krvi - strana č. 181. Inak veľmi poučná kniha.

http://www.olgabufkova.cz/files/duchovn ... jedova.pdf

Sikora — sob úno 02, 2013 1:58 pm

Dobrý den,
čistím si zuby 5 let MMSkem a musím říct, že od té doby jsem nemusel navštívit zubaře. Nicméně chtěl jsem se zeptat na názor co dělat v případě kdy vypadne plomba jestli je nutné s tím něco dělat nebo stačí pokračovat v kůře mms díky

esie — pon úno 04, 2013 11:56 am

Dobrý den,
já zatím čistím MMskem zuby cca rok a taky spokojenost - je n bych se chtěla zeptat jak ředíte:
já používám 5 kapek MMS a aktivuji 25 kapkami citr šťávy a trochu zředím vodou.
Jedná se mi o to, zda tento roztok není při dlouhodobém používání příliš silný - protože v tomto duchu zde proběhla před časem diskuse. I když je mi jasné, že i toto bude záležitost individuální.
Přesto Vám budu vděčna za Vaši zkušenost.
Děkuji předem a přeji hezký den :D

Sikora — sob úno 09, 2013 10:21 am
esie píše:
Dobrý den,
já zatím čistím MMskem zuby cca rok a taky spokojenost - je n bych se chtěla zeptat jak ředíte:
já používám 5 kapek MMS a aktivuji 25 kapkami citr šťávy a trochu zředím vodou.
Jedná se mi o to, zda tento roztok není při dlouhodobém používání příliš silný - protože v tomto duchu zde proběhla před časem diskuse. I když je mi jasné, že i toto bude záležitost individuální.
Přesto Vám budu vděčna za Vaši zkušenost.
Děkuji předem a přeji hezký den :D

Zdravím tak to jsem rád, že máte podobnou zkušenost!jak jsem MMS poznal tak jsem si čistil zuby každý den: 7 kapek MMS a 35 kapek kys. citronová, teď jednou za 2 týdny 6 kapek MMS a 30 kapek kys. citronová, jinak každý den si čistím zuby jenom vodou.

Host — sob úno 09, 2013 11:24 am

Zná někdo způsob, jak posílit zubní sklovinu? Molybden beru, ale dlouhodobě mě sklovina oslabuje...

Jarda — stř úno 20, 2013 1:26 pm
Sikora píše:
Dobrý den,
čistím si zuby 5 let MMSkem a musím říct, že od té doby jsem nemusel navštívit zubaře. Nicméně chtěl jsem se zeptat na názor co dělat v případě kdy vypadne plomba jestli je nutné s tím něco dělat nebo stačí pokračovat v kůře mms díky

To je dobrá zpráva pro pochybovače, zrovna dnes jsem četl dobře napsaný článek, kde se plivalo na MMS a musím říci, že se opravdu snaží lidem v tom nadělat zmatek. MMS vám ovšem díru rozhodně nezadělá, čili zde asi zubař bude nutný, nebo u malého kazu můžete vyzkoušet kostival a velké dávky hořčíku, ale jde o dlouhodobý proces regenerace zubu.

Jarda — stř úno 20, 2013 1:28 pm
Host píše:
Zná někdo způsob, jak posílit zubní sklovinu? Molybden beru, ale dlouhodobě mě sklovina oslabuje...

Nechte si udělat rozbor na hořčík i to může být důvod zhoršení stavu zubů, protože bez něho se vápník neudrží na svém místě.

Sikora — stř úno 20, 2013 2:23 pm
Jarda píše:
To je dobrá zpráva pro pochybovače, zrovna dnes jsem četl dobře napsaný článek, kde se plivalo na MMS a musím říci, že se opravdu snaží lidem v tom nadělat zmatek. MMS vám ovšem díru rozhodně nezadělá, čili zde asi zubař bude nutný, nebo u malého kazu můžete vyzkoušet kostival a velké dávky hořčíku, ale jde o dlouhodobý proces regenerace zubu.

Můžu klidně dodat, že asi v 18 letech jsem měl paradentozu a měl jsem dle "mudrců" přijít minimálně o 10 zubů a právě jsem se dostal k MMS!!Konstatuji, že ze začátku jsem moc důvěřivý k MMS nebyl, ale jak se mi začaly hojit dásně, hojít různé výrustky v puse, mizet zubní kámen, který dokonalé zmizel musím poděkovat a už jsem i poděkoval Jimu Humblovi za jeho vynález, kt. u mě funguje na 100% a to nejenom u zubů, ale i u jiných před tím různých onemocnění. Nejlepší na tom je, že mám všechny zuby v puse a pro "mudrce" to bylo neuvěřitelné!! Doporučoval jsem ho i ostaním známým, kamáradům - ze začátku na mě koukali jako na blázna, ale jak vyzkoušeli jeden za druhým přišli mi děkovat, že jsem je nato upozornil a samozřejmě nikdo nevěřil jak je to jednoduché a hlavně, že to funguje!!!
Přes to pade Jardo ještě jeden dotaz. Nesnáším zubaře, kt. jsou idioti a budou mi chtít do té díry v zubu dát "jedovatou" plombu a já ji nechci. Nemáte Vy na to nějáký fígl? Mě ten zub nebolí akorát se mi tam dostává jídlo!A vím že mě bolet nebude, protože vlastním MMS děkuji a moc si Vážím Vašich stránek a názorů, kt. mi dokonalé otevřely oči a souvisloti-nejenom mě, ale i ostatním, které jsem je doporučil.
Škoda, že jsem MMS neznal za mých mladých let, protože dnes vím, že bych měl všechny zuby v pořádku bez plomb
Velké uznání a ještě jednou díky Jardo - hodně štěstí Vám i Vaším blízkým

Jarda — pát úno 22, 2013 10:56 am
Sikora píše:
Můžu klidně dodat, že asi v 18 letech jsem měl paradentozu a měl jsem dle "mudrců" přijít minimálně o 10 zubů a právě jsem se dostal k MMS!!Konstatuji, že ze začátku jsem moc důvěřivý k MMS nebyl, ale jak se mi začaly hojit dásně, hojít různé výrustky v puse, mizet zubní kámen, který dokonalé zmizel musím poděkovat a už jsem i poděkoval Jimu Humblovi za jeho vynález, kt. u mě funguje na 100% a to nejenom u zubů, ale i u jiných před tím různých onemocnění. Nejlepší na tom je, že mám všechny zuby v puse a pro "mudrce" to bylo neuvěřitelné!! Doporučoval jsem ho i ostaním známým, kamáradům - ze začátku na mě koukali jako na blázna, ale jak vyzkoušeli jeden za druhým přišli mi děkovat, že jsem je nato upozornil a samozřejmě nikdo nevěřil jak je to jednoduché a hlavně, že to funguje!!!
Přes to pade Jardo ještě jeden dotaz. Nesnáším zubaře, kt. jsou idioti a budou mi chtít do té díry v zubu dát "jedovatou" plombu a já ji nechci. Nemáte Vy na to nějáký fígl? Mě ten zub nebolí akorát se mi tam dostává jídlo!A vím že mě bolet nebude, protože vlastním MMS děkuji a moc si Vážím Vašich stránek a názorů, kt. mi dokonalé otevřely oči a souvisloti-nejenom mě, ale i ostatním, které jsem je doporučil.
Škoda, že jsem MMS neznal za mých mladých let, protože dnes vím, že bych měl všechny zuby v pořádku bez plomb
Velké uznání a ještě jednou díky Jardo - hodně štěstí Vám i Vaším blízkým

Děkuji za uznání , to vždy potěší a pokud jde o tu díru, tak nevím jak je velká, ale menší díry se zacelit dají. Postup jsem zde popisoval a jde na to použít kostival, hořčík a případně i takový vápenný roztok ze skořápek a citrónové šťávy, tak to vyzkoušejte dohledat.

Host — sob úno 23, 2013 12:00 pm
Jarda píše:
Nechte si udělat rozbor na hořčík i to může být důvod zhoršení stavu zubů, protože bez něho se vápník neudrží na svém místě.

Poměr z vlasové analýzy "Vápník-Hořčík" se mi díky suplementaci mírně stabilizoval. Jinak ho beru denně ikdyž mám stále podstav. Zkusím s ním přitlačit na pilu...

pet007 — čtv bře 07, 2013 3:42 pm

prosím, kde najdu info o čištění zubů a o MMS? Jde MMS použít i u 3-letého dítěte?
Zatím čistím večer téměř bez pasty a proplachuji několikrát denně slabým zeleným čajem - a žádné nové kazy :)

Sikora — úte bře 12, 2013 10:06 pm

Dobrý den, našemu malému dítěti rostou zoubky a dost pláče je možné nějak pomoct nebo zmírnit bolest?děkuji

Jarda — pát bře 22, 2013 1:02 pm
pet007 píše:
prosím, kde najdu info o čištění zubů a o MMS? Jde MMS použít i u 3-letého dítěte?
Zatím čistím večer téměř bez pasty a proplachuji několikrát denně slabým zeleným čajem - a žádné nové kazy :)

Musíte hledat asi vlákna o zubech nebo o MMS.

Jarda — pát bře 22, 2013 1:04 pm
Sikora píše:
Dobrý den, našemu malému dítěti rostou zoubky a dost pláče je možné nějak pomoct nebo zmírnit bolest?děkuji

Na to odpovědět nedovedu, nám dříve narozeným bylo dáváno kousátko, aby se zub rychleji prořízl, a nic jiného asi nefunguje.

pve — ned srp 04, 2013 9:09 pm

Jak čtu příspěvky, tak všichni mají ve vlasové analýze Rtuť velmi nízko (-90% atd.), ale já jí mám ve vlasové analýze jen -10%. Jde opravdu už o vysokou hodnotu? Mám 4 amalgánové plomby, 3 hodně staré a 1 převrtanou cca před rokem (výměna amalgán-amalgán).

Jarda — čtv srp 08, 2013 5:11 pm
pve píše:
Jak čtu příspěvky, tak všichni mají ve vlasové analýze Rtuť velmi nízko (-90% atd.), ale já jí mám ve vlasové analýze jen -10%. Jde opravdu už o vysokou hodnotu? Mám 4 amalgánové plomby, 3 hodně staré a 1 převrtanou cca před rokem (výměna amalgán-amalgán).

Tak plomby nejsou jediný zdroj rtuti, můžete to mít nastřádané za celé roky, to chce nad tím trochu přemýšlet, kde jste se k tomu dostal.

zuzis — stř lis 06, 2013 9:36 am

Tak jsem narazila na jeden rozhovor a stále nejsem rozhodnuta, zda si rozpadlou amalgánovou výplň vyměnit za bílou nebo opět za amalgán.

http://www.najimseazhubnu.cz/mudr-prokes-raw/

Saurah — stř lis 06, 2013 10:11 am

Díky za odkaz na stránky, na RAW se chystám, stále začínám a v zimě končím :-(... S plombami mně to vysvětlil můj stomatolog ( je v důchodovém věku, nejlepší, jakého jsem kdy potkala - a to mám mnoho známých mezi zubaři - tedy vysvětlil mně to podobně, když jsem se chtěla amalgámu v stoličkách zbavit. Věřím mu, k němu se vždy těším a v čekárně si ráda poslechnu, jak mu všichni blahořečí, kolika z nich ušetřil peněženku, bolest, ale i zachránil život...

zuzis — stř lis 06, 2013 12:21 pm
Saurah píše:
Díky za odkaz na stránky, na RAW se chystám, stále začínám a v zimě končím :-(... S plombami mně to vysvětlil můj stomatolog ( je v důchodovém věku, nejlepší, jakého jsem kdy potkala - a to mám mnoho známých mezi zubaři - tedy vysvětlil mně to podobně, když jsem se chtěla amalgámu v stoličkách zbavit. Věřím mu, k němu se vždy těším a v čekárně si ráda poslechnu, jak mu všichni blahořečí, kolika z nich ušetřil peněženku, bolest, ale i zachránil život...

No a že bys napsala co ti řekl? :D

jiddu — ned lis 10, 2013 11:19 pm
zuzis píše:
Tak jsem narazila na jeden rozhovor a stále nejsem rozhodnuta, zda si rozpadlou amalgánovou výplň vyměnit za bílou nebo opět za amalgán.

http://www.najimseazhubnu.cz/mudr-prokes-raw/

otazkou zostava, ze ktory zubar by priznal, ze su plomby skodlive...ja takeho nepoznam a ani som o takom necital...
ale co som cital, tak pribehy desiatok ludi (hlavne na strankach curezone.com alebo yahoo.com vo fore o chelacii), ktori ked si dali vybrat amalgan, tak sa ich stav zlepsil alebo sa im zlepsil stav po chelacii...
a nebudme idealisti, aj biele plomby nie su ziadna slava...ale ked si mam vybrat medzi druhym najskodlivejsim prvkom na svete (ortut) a dajme tomu dvadsiatym (napr. flouridy, bisfenol), tak si urcite vyberiem tu druhu moznost...

petmar1989 — sob pro 07, 2013 2:08 am

Dobrý den,
Skúšal som prejsť na raw food stravoval som sa tak 3 týždne ale moje výsledky neboli moc pozitívne.
Mal som málo energie, akné síce ustúpili ale na zuboch sa mi zacal v posl. dobe vo zvýšenej miere usádzať povlak. Neviete niekto čím to može byť sposobené?

Ešte doplním že som už mal za sebou 4 klystýry takže hr.črevo by malo byt ok aj podla stolice.

Jarda — stř pro 25, 2013 11:33 am
petmar1989 píše:
Dobrý den,
Skúšal som prejsť na raw food stravoval som sa tak 3 týždne ale moje výsledky neboli moc pozitívne.
Mal som málo energie, akné síce ustúpili ale na zuboch sa mi zacal v posl. dobe vo zvýšenej miere usádzať povlak. Neviete niekto čím to može byť sposobené?

Ešte doplním že som už mal za sebou 4 klystýry takže hr.črevo by malo byt ok aj podla stolice.

Tak ono si na tuto stravu musí tělo nějakou dobu zvykat, nejde na ni přejít ihned a vždy bez problémů. Mnoho lidí také pak "nehřeje", prostě je ta strava moc ochlazuje a tak ji střídají se stravou tepelně upravenou v zimním období, čili pokud by jste na ni chtěl přejít co nejsnadněji, tak ideálně počátkem léta. Povlak na zubech se může dělat z odlišných bakterií, které na zubní sklovině sídlí, ty se dost liší podle druhu stravy.

ivana p. — pon pro 30, 2013 3:24 pm

Dobry den,
chcela by som sa opytat, co by mi pomohlo na bolest zuba. Neviem, ci mam zapal dasna (aj ked krvacajucimi dasnami trpim uz dlhu dobu) alebo ma boli samotny zub. Bojim sa, ze ak navstivim zubara, okamzite mi predpise antibiotika. Som tehotna, takmer v 5. mesiaci, chcem sa vyhnut vsetkym liekom, ani paralen si zatial nechcem dat. Prosim poradte nieco, co by som mohla aj v tehotenstve, zuvanie klincekov mi predtym na chvilu pomohlo, ale v tehotenstve sa klinceky vraj neodporucaju.

Jarda — sob bře 22, 2014 8:35 pm
ivana p. píše:
Dobry den,
chcela by som sa opytat, co by mi pomohlo na bolest zuba. Neviem, ci mam zapal dasna (aj ked krvacajucimi dasnami trpim uz dlhu dobu) alebo ma boli samotny zub. Bojim sa, ze ak navstivim zubara, okamzite mi predpise antibiotika. Som tehotna, takmer v 5. mesiaci, chcem sa vyhnut vsetkym liekom, ani paralen si zatial nechcem dat. Prosim poradte nieco, co by som mohla aj v tehotenstve, zuvanie klincekov mi predtym na chvilu pomohlo, ale v tehotenstve sa klinceky vraj neodporucaju.

Hřebíček by vadit neměl, pokud ho nebudete polykat, jinak možná by fungovalo MMS, nebo DMSO. Pokud chcete opravdu pouze přírodní produkt, tak kostival, ale zase nepolykat.

pve — úte dub 08, 2014 10:06 am

Neví náhodou někdo o zubaři v Brně a okolí, který by odstraňoval amalgánové plomby bezpečně, bez zamoření rtutí během odvrtání? V Praze jsem našel, ale v Brně ne.

VeronikaLo — ned čec 27, 2014 9:58 pm

Dobrý den,

jsem rozhodnutá pro výměnu amalgámových plomb za bílé. Jsem si však vědoma toho, že to není jen tak, je důležité posílit

Honza92 — pon úno 22, 2016 10:28 pm

Dobrý den,

pane Jardo, myslíte si, že by amalgámové plomby mohli mít za následek depresi, mozkovou mlhu, apatii ?

Polívková — stř úno 24, 2016 2:11 pm
Honza92 píše:
Dobrý den,

pane Jardo, myslíte si, že by amalgámové plomby mohli mít za následek depresi, mozkovou mlhu, apatii ?

Dovolím si odpovědět zatím já, než se ozvae pan Jarda. Amlagám se na západ od našich hranic už zhruba 20 let nepoužívá a oni vědí, proč ho použávat přestaly. Přesto si myslím, že hlavní příčina problémů ako je mozková mlha a deprese jsou plísně (například candida albicans), které způsobuje hlavně lepek, cukr a mléko.

Honza92 — ned úno 28, 2016 10:34 pm

Takže si myslíte že amalgám za to nemůže ?

martina72 — ned úno 28, 2016 10:42 pm
Honza92 píše:
Dobrý den,

Deprese, mozková mlha a apatie jsou příznakem otravy, ale vždy zbývá možnost, že to jsou projevy vašich postojů ke světu, resp. k té jeho části, kterou si troufáte nějak ovlivňovat a nějak si ji projektovat.

Honza92 — pon úno 29, 2016 10:02 am

Já nemám sebemenší důvod mít tento postoj vůči světu. Mám skvělou přítelkyni, dobrou práci. Rodinné vztahy jsou v pohodě :-) Někde v mém těle je určitě něco špatně. Mohou to být

Honza92 — pon úno 29, 2016 6:43 pm

Gratuluji ke kvalitnímu prvnímu příspěvku. Této komunitě budete jistě přínosem.

doktorzhor — pon úno 29, 2016 7:53 pm

jeste me muzete poslat do prdele, ale to uz se smichy neudrzim :D Zkuste se zamyslet, co na sebe hrajete, pak vam mozna cosi docvakne (spis ne).

Jarda — sob bře 05, 2016 2:54 pm
Honza92 píše:
Dobrý den,

Tak rtuť umí zajímavé věci, ale spíše bych se přikláněl k odpovědi členky Polívková, za tím ve většině případů stojí špatná skladba bakterií ve střevě. Také bude záležet kolik a v jakém stavu jich máte, jedna malá a léta bezproblémová výplň asi zase tolik problémů nenadělá.

Jarda — sob bře 05, 2016 3:00 pm
Yejb — úte čec 05, 2016 1:16 pm

Ahoj. Co jsem do této chvíle zjistil o vyvázání rtuti z těla (část zuby a amalgámové plomby). Chci tím dát trochu ucelenější informační materiál těm, kteří pochybují o nutnosti výměny amalgámu a relativizují si vlastní problémy:
Množství rtutě v těle se testuje biorezonancí, kynezilogií. Homeopati jí (mnohdy) úspěšně používají k zlepšení psychiky intoxikovaných (ale srovnej s např.:
http://zdravi.doktorka.cz/pozor-vylucovani-rtuti-tela/ ), Morovův přístroj jí prý umí převést do netoxického stavu, čímž se ale zabranuje následné možnosti změření, prý se tím odstranuje jen informačně, nikoli fyzicky. Pokud dojde k intoxikaci zuby, prochází rtut přímo skrz hlavové nervy do mozku. Jelikož je mozek a nervová tkán tvořen z min.30% tuky, rtut se především usazuje tam. Dochází k navázání na myelinové pochvy synapsí nervových vláken, čímž se naruší a zarověn dochází k dlouhodobé intoxikaci (rtut může být hlavní příčinou problémů s trojklanným nervem nebo problémů s demyelizací).
Ta ve tkáních a vazivech v těle lze odstranit (infra)saunou a obvyklými (i tak sofistikovanými) detoxikačními metodami. Tělo má díky sebeuzdravovací funkci tendenci vyrovnávat stavy chronické otravy, snaží se o vyvážený stav. Proto není rtut často patrná ve vlasové analýze ani v krvi, oboje reaguje na aktuální stav člověka, vlasy nehty odrostou a krev se vyčistí a po akutní otravě není stopy. Většina lidí ale používá nějaký chelační prostředek, aniž to tuší, nebo to dělají vědomě, příznaky intoxikace mohou být tedy chronické a permanentní, nebo občasné. Jakmile se začne rtuť aktivně vyvázávat, dostane se do oběhů a znovu se objeví ve vlasové analýze. Nastartováním chelačního procesu dochází k výraznému zhoršení příznaků, které dotyčný již zná a je většinou velmi šťastný, že již „zmizely“ (tím že se množství rtutě zakonzervovalo), to vyvolává okamžitou potřebu chelační proces ukončit. Ten, kdo pokračuje, mnohdy nedělá chelaci tak jak má a tím se nepodaří přerušit chronický proces reintoxikace.
Z mozku a nervového systému se dá odstranit pouze tehdy, když je již odstraněná z těla nebo její množství je menší v těle než v CNS, tzn. Samospád. Dochází k uvolnění z tukových částí CNS, rtut se přesune do tělních tkání a z nich se odstraní sofistikovanou detoxikací.
Nejvíce problematické jsou dvě roviny intoxikace – zuby a střevy.
Odstranění amalgámových plomb je první krok, který je potřeba učinit. Ač zubaři tvrdí, že je v „moderních“ amalgámech rtut pevně vázaná, dochází k jejímu uvolnování působením oděru a odpařováním, a také k rozpuštění amalgámové slitiny působením kyselin ve stravě a slinách, čimž jde rtut přímo do CNS skrz nos a ústa, případně sliznice. Otrava rtutí má tedy příznaky mimo jiné zhoršení čichu, mozková mlha, rozostřené vidění. Odstranění amalgámových plomb má být dělané za použití kofferdamu (

Dobrý den mám otázku... Vím, nejlepší možnost byla si ještě v dané době zuby pořádně pohlídat a nenechat vůbec zubaře to vyvrtat... Ale nějaká brilantní záchrana pro opozdilce??...

Mám tři amalgamové plomby, a chtěl bych se vyhnout dalšímu budoucímu uvolňování rtuti... A taky infekcím... tvrdíte , že vyvrtaný zub se stává mrtvým , jakože i ta jeho zbývající část je otrávena nějak tím amalgamem , či bakteriemi??

A zeptám se takhle - Je způsob , jak tělo zbavit toho břemene amalgamu a potenciální infekce a mít nějakou plnohodnotnou náhradu za ty zuby?? Nebo jedině ty tři stoličky vytrhnout a naučit se žít bez nich a už si zuby hlídat???

Začal jsem s půsty a po pár dnech jsem už 2x při 7denním a devítidenním půstu sledoval, jak mi teče po zubech z dásní sračka... Jestli to není z těch plomb... druhá varianta je , že mám i nějaké hnusy v dásních...

Příští rok mám v plánu jít za našetřené prachy do pronájmu na tři měsíce a ani nechodit do práce, jen mít jediný úkol - vydržet ten nejdelší možný půst, jaký mi tělo dovolí a dát vzorovou návratovku a přemoci všechna pokušení svých chutí...

Ale zpátky k jádru věci... Jak se nejlépe na tohle připravit z hlediska zubů? Co jsem četl na jiných serverech ohledně půstu, tak že se vážně doporučuje všechen ten amalgam odstranit, aby se během půstu ta rtuť neuvolňovala a nezatěžovala ještě víc, už tak zatížené tělo detoxikací všech ostatních věcí...

Pane Jardo , co byste doporučil - Vytrhnout ty zkažené tři zuby a nechat tak?Nebo vytrhnout a nahradit za něco, co je bez problémů?Je něco takového??Nebo ty bíle plomby?? Kdoví , co to bude dělat při delších půstech, když stačí 4-5 dní a teče mi po hubě nějaká hnědá sračka...

martina72 — úte čec 05, 2016 6:25 pm

Trošku to přeháníš. Abstinovat či se dokonce postit můžeš i s plombami. Trhání zubů je již úplně úchylný nápad.
Zdá se, že hledáš extremy, které by tě rychle vytáhly z nějakých pocitů nepohodlí, nezakotvenosti, nespokojenosti, absence něčehož ...
Již bylo mluveno, rychlé cesty neexistují. Leda do pekel.

Gamina — úte čec 05, 2016 6:50 pm
Abstinující Bojovník píše:
Dobrý den mám otázku... Vím, nejlepší možnost byla si ještě v dané době zuby pořádně pohlídat a nenechat vůbec zubaře to vyvrtat... Ale nějaká brilantní záchrana pro opozdilce??...

Mám tři amalgamové plomby, a chtěl bych se vyhnout dalšímu budoucímu uvolňování rtuti... A taky infekcím... tvrdíte , že vyvrtaný zub se stává mrtvým , jakože i ta jeho zbývající část je otrávena nějak tím amalgamem , či bakteriemi??

A zeptám se takhle - Je způsob , jak tělo zbavit toho břemene amalgamu a potenciální infekce a mít nějakou plnohodnotnou náhradu za ty zuby?? Nebo jedině ty tři stoličky vytrhnout a naučit se žít bez nich a už si zuby hlídat???

Začal jsem s půsty a po pár dnech jsem už 2x při 7denním a devítidenním půstu sledoval, jak mi teče po zubech z dásní sračka... Jestli to není z těch plomb... druhá varianta je , že mám i nějaké hnusy v dásních...

Příští rok mám v plánu jít za našetřené prachy do pronájmu na tři měsíce a ani nechodit do práce, jen mít jediný úkol - vydržet ten nejdelší možný půst, jaký mi tělo dovolí a dát vzorovou návratovku a přemoci všechna pokušení svých chutí...

Ale zpátky k jádru věci... Jak se nejlépe na tohle připravit z hlediska zubů? Co jsem četl na jiných serverech ohledně půstu, tak že se vážně doporučuje všechen ten amalgam odstranit, aby se během půstu ta rtuť neuvolňovala a nezatěžovala ještě víc, už tak zatížené tělo detoxikací všech ostatních věcí...

Pane Jardo , co byste doporučil - Vytrhnout ty zkažené tři zuby a nechat tak?Nebo vytrhnout a nahradit za něco, co je bez problémů?Je něco takového??Nebo ty bíle plomby?? Kdoví , co to bude dělat při delších půstech, když stačí 4-5 dní a teče mi po hubě nějaká hnědá sračka...

Myslím, že běžná plomba zub rozhodně nezabije. Nebyla pasáž o mrtvém zubu o jiné proceduře, než pouhém plombování?

Trhání zubů má také mnoho rizik a navíc Vám rozhodí energetický systém organismu - zuby jsou na něj velmi napojené. Taky Vám to rozhodí geometrii úst. Já bych si v žádném případě nenechávala vytrhnout nic, u čeho to není nezbytně nutné.

Plomby jsem si nechala nedávno převrtat na bílé (celkem 4 ks). S kofrdamem a enterosgelem (lžíce enterosgelu interně 3x denně 2 dny před zákrokem, těsně před zákrokem, těsně po zákroku + jsem si enterosgelem po zákroku omyla obličej a "vypláchla" ústa). Ale bez odsávání rtuťových par. Pořád ještě z toho mám rozporuplné pocity a nevím, jestli jsem udělala dobře. Přece jenom ty bílé plomby také nemusí být neškodné.

Brilantní záchrana je najít si zubaře, který uznává škodlivost rtuti a postupuje tak, jak má, a navíc je na vysoké odborné úrovni. Počítejte s nutností odjet do zahraničí a ceně řádově 15000 Kč / zub.

Na detox ústní dutiny dobře funguje chlorela (prášek) nebo výplachy olejem.

Abstinující Bojovník — stř čec 06, 2016 10:21 am

Dobrá, dobrá děkuji za rady a zkušenosti... Já jen, že se mi , jak už jsem psal, dvakrát stalo , při půstu v březnu a v dubnu, vždy cca kolem 4. dne půstu, že mi z dásní začala odtékat taková tekutina zbarvená do hněda... Myslel bych si skoro, že to je ta rtuť z těch plomb :D Ale ptal jsem se i na foru bretharian.eu a jsou tam lidi, co normálně dali s amalgamem 40tky... A taky jsem si i dodatečně řekl, že kdyby to bylo z těch tří plomb, tak by to asi nevytékalo rovnoměrně a neměl bych to po celém chrupu... Ono se to vždycky stalo jen jeden den a pak už ne, ale opakovaně během toho prvního i druhého půstu tak kolem 4. 5. dne... ještě mě napadá, jestli moje drogová minulost třeba nezanechala v dásních nějaké škodliviny... anebo jsem tam neměl váčky bakterií anebo něco... každopádně už tomu nechám volný průběh... přes 7 měsíců již abstinuji a daří se mi každodenně sportovat :) stravu už taky beru zodpovědněji , tak uvidím , jak to bude vypadat dál... a martina máš pravdu, chtělo to hlavně trpělivost... ono ani jinak nešlo poradit, ale když byl člověk čerstvě zničený z destruktivního životního stylu, tak měl tendenci hledat nějakou rychlou cestu pryč od následků svého špatného jednání , to máš pravdu :)

Gamina — stř čec 06, 2016 10:32 am
Dobrá, dobrá děkuji za rady a zkušenosti... Já jen, že se mi , jak už jsem psal, dvakrát stalo , při půstu v březnu a v dubnu, vždy cca kolem 4. dne půstu, že mi z dásní začala odtékat taková tekutina zbarvená do hněda... Myslel bych si skoro, že to je ta rtuť z těch plomb :D Ale ptal jsem se i na foru bretharian.eu a jsou tam lidi, co normálně dali s amalgamem 40tky... A taky jsem si i dodatečně řekl, že kdyby to bylo z těch tří plomb, tak by to asi nevytékalo rovnoměrně a neměl bych to po celém chrupu... Ono se to vždycky stalo jen jeden den a pak už ne, ale opakovaně během toho prvního i druhého půstu tak kolem 4. 5. dne... ještě mě napadá, jestli moje drogová minulost třeba nezanechala v dásních nějaké škodliviny... anebo jsem tam neměl váčky bakterií anebo něco... každopádně už tomu nechám volný průběh... přes 7 měsíců již abstinuji a daří se mi každodenně sportovat :) stravu už taky beru zodpovědněji , tak uvidím , jak to bude vypadat dál... a martina máš pravdu, chtělo to hlavně trpělivost... ono ani jinak nešlo poradit, ale když byl člověk čerstvě zničený z destruktivního životního stylu, tak měl tendenci hledat nějakou rychlou cestu pryč od následků svého špatného jednání , to máš pravdu :)

Tohle určitě nebude přímo ze rtuti, takže pokud byste si nechal amalgamy odvrtat, stejně by to asi pokračovalo - minimálně chvíli. Nechcete zkusit derivační koupele? Na jednoduchou detoxikaci jsou skoro nepřekonatelné :-) Místo přes ústa Vám to bude vycházet přes střevo, což je určitě pohodlnější a příjemnější. Existuje i kniha, která se dá sehnat v antikvariátech a kde popisují jak to pomáhá při a po drogové závislosti.

Abstinující Bojovník — stř čec 06, 2016 11:11 am
Gamina píše:
Tohle určitě nebude přímo ze rtuti, takže pokud byste si nechal amalgamy odvrtat, stejně by to asi pokračovalo - minimálně chvíli. Nechcete zkusit derivační koupele? Na jednoduchou detoxikaci jsou skoro nepřekonatelné :-) Místo přes ústa Vám to bude vycházet přes střevo, což je určitě pohodlnější a příjemnější. Existuje i kniha, která se dá sehnat v antikvariátech a kde popisují jak to pomáhá při a po drogové závislosti.

No podle toho, co čtu , to může být zajímavá podpůrná očistná procedura... Střeva bych chtěl nějak popohnat :) Každý den běhám a piju i zeleninové šťávy a jím i dost vlákniny a snažím se i dost pít... A stejně by peristaltika mohla být určitě lepší... A pokud tím zároveň ještě vyloučím další svinstva , tak tím líp :) Dá se ještě koupit ten gelový obklad? Akorát jsem nenašel nějaké pořádné vědecké vysvětlení , jak to funguje, že dám intimním partiím takový chladivý impuls a tělo na to zareaguje zvýšenou detoxikací a aktivitou střev?

Gamina — stř čec 06, 2016 2:22 pm
No podle toho, co čtu , to může být zajímavá podpůrná očistná procedura... Střeva bych chtěl nějak popohnat :) Každý den běhám a piju i zeleninové šťávy a jím i dost vlákniny a snažím se i dost pít... A stejně by peristaltika mohla být určitě lepší... A pokud tím zároveň ještě vyloučím další svinstva , tak tím líp :) Dá se ještě koupit ten gelový obklad? Akorát jsem nenašel nějaké pořádné vědecké vysvětlení , jak to funguje, že dám intimním partiím takový chladivý impuls a tělo na to zareaguje zvýšenou detoxikací a aktivitou střev?

Vědecky to myslím nikdo nezkoumal, proč taky - je to zdarma a nic se na tom nedá vydělat. Navíc je to spíš záležitost frankofonního světa, v angličtině o tom moc informací nenajdete. Četla jsem nicméně knihu a tam je uvedena jedna teorie. Tím, že v oblasti pohlaví snížíte teplotu, se začne do oblasti střev stahovat balast - což jsou v podstatě veškeré látky, které nejsou navázané ve tkáních. Kromě toxinů tak jde o i nadbytečné stavební prvky typu bílkoviny apod., na kterých si jinak s radostí pochutnají různé bakterie a plísně. Balast se Vám stáhne z celého těla, narozdíl od procedur typu klystýry apod., kde se čistí převážně jen střevo a případně třeba k tomu

Yejb píše:
Ahoj. Co jsem do této chvíle zjistil o vyvázání rtuti z těla (část zuby a amalgámové plomby). Chci tím dát trochu ucelenější informační materiál těm, kteří pochybují o nutnosti výměny amalgámu a relativizují si vlastní problémy:
Množství rtutě v těle se testuje biorezonancí, kynezilogií. Homeopati jí (mnohdy) úspěšně používají k zlepšení psychiky intoxikovaných (ale srovnej s např.:
http://zdravi.doktorka.cz/pozor-vylucovani-rtuti-tela/ ), Morovův přístroj jí prý umí převést do netoxického stavu, čímž se ale zabranuje následné možnosti změření, prý se tím odstranuje jen informačně, nikoli fyzicky. Pokud dojde k intoxikaci zuby, prochází rtut přímo skrz hlavové nervy do mozku. Jelikož je mozek a nervová tkán tvořen z min.30% tuky, rtut se především usazuje tam. Dochází k navázání na myelinové pochvy synapsí nervových vláken, čímž se naruší a zarověn dochází k dlouhodobé intoxikaci (rtut může být hlavní příčinou problémů s trojklanným nervem nebo problémů s demyelizací).
Ta ve tkáních a vazivech v těle lze odstranit (infra)saunou a obvyklými (i tak sofistikovanými) detoxikačními metodami. Tělo má díky sebeuzdravovací funkci tendenci vyrovnávat stavy chronické otravy, snaží se o vyvážený stav. Proto není rtut často patrná ve vlasové analýze ani v krvi, oboje reaguje na aktuální stav člověka, vlasy nehty odrostou a krev se vyčistí a po akutní otravě není stopy. Většina lidí ale používá nějaký chelační prostředek, aniž to tuší, nebo to dělají vědomě, příznaky intoxikace mohou být tedy chronické a permanentní, nebo občasné. Jakmile se začne rtuť aktivně vyvázávat, dostane se do oběhů a znovu se objeví ve vlasové analýze. Nastartováním chelačního procesu dochází k výraznému zhoršení příznaků, které dotyčný již zná a je většinou velmi šťastný, že již „zmizely“ (tím že se množství rtutě zakonzervovalo), to vyvolává okamžitou potřebu chelační proces ukončit. Ten, kdo pokračuje, mnohdy nedělá chelaci tak jak má a tím se nepodaří přerušit chronický proces reintoxikace.
Z mozku a nervového systému se dá odstranit pouze tehdy, když je již odstraněná z těla nebo její množství je menší v těle než v CNS, tzn. Samospád. Dochází k uvolnění z tukových částí CNS, rtut se přesune do tělních tkání a z nich se odstraní sofistikovanou detoxikací.
Nejvíce problematické jsou dvě roviny intoxikace – zuby a střevy.
Odstranění amalgámových plomb je první krok, který je potřeba učinit. Ač zubaři tvrdí, že je v „moderních“ amalgámech rtut pevně vázaná, dochází k jejímu uvolnování působením oděru a odpařováním, a také k rozpuštění amalgámové slitiny působením kyselin ve stravě a slinách, čimž jde rtut přímo do CNS skrz nos a ústa, případně sliznice. Otrava rtutí má tedy příznaky mimo jiné zhoršení čichu, mozková mlha, rozostřené vidění. Odstranění amalgámových plomb má být dělané za použití kofferdamu (
Jarda — sob čec 16, 2016 1:11 pm

Rady jste myslím dostal dobré, určitě bych nespěchal, zvláště po té minulosti ze které se hrabete. Ten bordel co jde z dásní vůbec nemusí s plombami souviset, třeba jde o jiné druhy sajrajtu. Při půstu se v různých fázích vylučuje různý bordel a probouzejí se i ložiska nedoléčených starých nemocí, tedy popátrejte v paměti o co by se mohlo jednat.

Jarda — sob čec 16, 2016 1:14 pm
Filip08 — stř říj 12, 2016 8:11 pm

Zdravím, odpadl my kousek plastové plomby (asi fotokompozitu) ze zubu šestky spodní z vnější strany - směrem k tvářím. Takže tam teď mám dírku cca 2 mm průměr přímo ve prostřed (z té vnější strany k tváři, nikoliv z vrchu), jako kdyby tam příletěl datel a vyťukal ji tam xD nevím jak lépe to popsat... Dírka se do vnitřku zubu ještě prohlubuje a řikám si, že to je ideální místo pro budoucí problém se zubem, jelikož kartáčkem ani minikartáčkem nemám šanci všechno vyčistit a nevím jestli kloktání a žvýkání všeho možného, chroupání kostivalu a doplňování hořčíku bude stačit. Tak mě napadlo si tu dirku dicky něčím zadělávat, dokud se trochu nezacelý a nezregeneruje, což může být běh na dost dlouhou trať vím... Uvedu příklad, když bych si tam po ránu případně v průhěhu dne sypal na drobno nadrolený kostival možná ještě s něčím...čím?! ( napadli mě kokosový olej, jedlá soda, peroxid hořčíku) a zadělával to pryskyřïcí ( http://www.biooo.cz/sibirska_zvykaci_pr ... -3270.html ) nebo nějakou lepivou žvejkou bez chemie nebo něčím šikovnějším (nenapadá mě čím a také nevím jestli kdyby mi tam kousek té pryskyřice nebo žvejky zůstal, jestli bych jej dostal ven).Na noc to zase vyndaval a pořádně čistil a vykloktával, mohlo by to udělat významnější rozdíl? Napadá vás lepší způsob jak ten vnitřek zubu ochránit co nejvíce? Každou radu uvítám. Díky

martina72 — stř říj 12, 2016 8:18 pm

Nenapadlo vás jít okamžitě k zubaři a tu dírku smyslupně zacelit?

Filip08 — stř říj 12, 2016 8:37 pm
martina72 píše:
Nenapadlo vás jít okamžitě k zubaři a tu dírku smyslupně zacelit?

Jak smysluplně? Budu rád za příklad. Dobrého zubaře neznám a riskovat to tzn. chodit od jednoho k druhému nehodlám. Navíc pochybuji, že mi bude schopný zubař zadělat zub tak, aby se mi časem dobře zahojil. Nejsem odborník ale mnohem pravděpodobnější verze té návštěvy by byla, že by mi sice zubař zub zacelil, ale neodstranil problém vznikajicí v té prohlubni, takže bych měl sice několik let pokoj, ale časem by mi pod tím zacelením vznikal ještě větší problém a nevím jestli bych ho v tém pozdější fázi byl ještě schopen řešit jinak než nějakým odstaňováním částí zubu nebo jiným poškozujícím zákrokem. Leda, že by se zuby byly schopny dobře regenerovat i pod plombami nebo něčím podobným (čím?), což by mne i docela zajímalo jak to funguje. Pokud se mýlím, opravte mne, díky.

martina72 — čtv říj 13, 2016 7:44 pm

Když to řešit nechcete, zabývat se tím nechcete, ptát se lidí, kteří se tomu věnují, nechcete, spravit zub také nechcete, tož to asi spravené nikdy nebude. Upřímně, zubaři nejsou zas takové šelmy nebo lumpové, kteří vás chcou jen odrat o peníze a ještě vás otrávit jedovatými materiály, které vám zavrtají do zubu. Pokud je vaše přání a potřeba věc řádně probrat, dozvědět se všechna pro a proti, získat důvěru v konkrétního člověka a technologii, asi bude nejlepší ho hledat mezi zubaři, tomu zubaři věnovat svůj čas, chtít po něm, aby věnoval svůj čas vám, a ne tady plkat na foru.

Filip08 — pát říj 14, 2016 1:52 pm
martina72 píše:
Když to řešit nechcete, zabývat se tím nechcete, ptát se lidí, kteří se tomu věnují, nechcete, spravit zub také nechcete, tož to asi spravené nikdy nebude. Upřímně, zubaři nejsou zas takové šelmy nebo lumpové, kteří vás chcou jen odrat o peníze a ještě vás otrávit jedovatými materiály, které vám zavrtají do zubu. Pokud je vaše přání a potřeba věc řádně probrat, dozvědět se všechna pro a proti, získat důvěru v konkrétního člověka a technologii, asi bude nejlepší ho hledat mezi zubaři, tomu zubaři věnovat svůj čas, chtít po něm, aby věnoval svůj čas vám, a ne tady plkat na foru.

Tak píšu to sem právě proto, že je to jeden ze způsobů, jak se to snažím řešit... Plkáte tady vy, jelikož jste mi nedal jedinou odpověď na moje otázky, kromě velkolepého postřehu, že mám jít k zubaři... Pokud tedy nejste schopen odpovědět konstruktivně k tématu a ještě ty otázky nazíváte plkáním raději ani nereagujte. Nemá cenu tohle jedinečné fórum, stejně jako ten můj zub, vyplňovat zbytečnou nebo v horším případě škodlivou výplní. Díky

Jindra — pát říj 14, 2016 11:25 pm

ok, jen přitom bacha - pečlivě odvádějte toxiny z těla, ať toho v krvi nekoluje moc, to by bylo velmi zlé

jestli máte v těle hodně toxinů, raději to berte postupně (třeba sérií sedmiček). Dlouhej půst toho uvolní moc, naběhne to do krve a ... :-(

looudus — sob říj 15, 2016 10:19 am

Zdravicko!

Zuby jsem nejdriv resil "konecnym resenim", trhanim/extrakci. :mrgreen: Celkem 9 zubu, na leve strane celisti nemohu zvykat, chybi vsechny zvykaci zuby. Po dlouhem studiu problematiky si vsak necham delat plomby amalgamem. Rtut je pry telem metabolizovatelna a dlouhodobe pusty ji pry odstrani. Jeste spravit predni zuby s erozi skloviny bilou plombou a pak uz jen amalgam. :)

Jarda — ned říj 30, 2016 2:00 pm
Filip08 píše:
Zdravím, odpadl my kousek plastové plomby (asi fotokompozitu) ze zubu šestky spodní z vnější strany - směrem k tvářím. Takže tam teď mám dírku cca 2 mm průměr přímo ve prostřed (z té vnější strany k tváři, nikoliv z vrchu), jako kdyby tam příletěl datel a vyťukal ji tam xD nevím jak lépe to popsat... Dírka se do vnitřku zubu ještě prohlubuje a řikám si, že to je ideální místo pro budoucí problém se zubem, jelikož kartáčkem ani minikartáčkem nemám šanci všechno vyčistit a nevím jestli kloktání a žvýkání všeho možného, chroupání kostivalu a doplňování hořčíku bude stačit. Tak mě napadlo si tu dirku dicky něčím zadělávat, dokud se trochu nezacelý a nezregeneruje, což může být běh na dost dlouhou trať vím... Uvedu příklad, když bych si tam po ránu případně v průhěhu dne sypal na drobno nadrolený kostival možná ještě s něčím...čím?! ( napadli mě kokosový olej, jedlá soda, peroxid hořčíku) a zadělával to pryskyřïcí ( http://www.biooo.cz/sibirska_zvykaci_pr ... -3270.html ) nebo nějakou lepivou žvejkou bez chemie nebo něčím šikovnějším (nenapadá mě čím a také nevím jestli kdyby mi tam kousek té pryskyřice nebo žvejky zůstal, jestli bych jej dostal ven).Na noc to zase vyndaval a pořádně čistil a vykloktával, mohlo by to udělat významnější rozdíl? Napadá vás lepší způsob jak ten vnitřek zubu ochránit co nejvíce? Každou radu uvítám. Díky

No nevím, opravit se dá podle mě pouze vznikající kaz, zadělat nějakou větší díru to by byl mistrovský kousek i když možná to také jde, ale opravdu netuším jak na to. Podstatné je držet stále prakticky sterilní prostředí v ústech, což je sice hodně složité, ale ne nemožné.

Denis.prin — pon říj 23, 2017 3:25 pm

Takové plomby se už dávno nepoužívájí a můj doktor z https://www.dsmile.cz/ mě přinutil, kvůli mému zdraví je všechny zaměnit. Všechny mám vyměněné a nemám strach z toxických látek, které by mohli uškodit mému zdraví. :wink:

Modrovous — pon říj 23, 2017 3:34 pm
Denis.prin píše:
Takové plomby se už dávno nepoužívájí a můj doktor z https://www.dsmile.cz/ mě přinutil, kvůli mému zdraví je všechny zaměnit. Všechny mám vyměněné a nemám strach z toxických látek, které by mohli uškodit mému zdraví. :wink:

DĚKUJEME ZA REKLAMU :D

Veronikalein — úte lis 14, 2017 2:48 pm

Dobry den,

chtela bych se podelit o zkusenost s vymenou amalganovych plomb. Pote, co se nam nepodarilo najit specialistu, co odstrani amalgam bezpecne ( tak, aby se jeho zbytky nespolkly ci nevdechly ) jsme jeli do Mexika. Podarilo se mi najit lekare, ke kteremu chodila sama Dr. Clarkova, ktera odtraneni toxickych materialu z celisti povazuje za jeden ze ztezejnich programu. Tento lekar stale zije. Podarilo s emi u nej domluvit schuzku. Nechala sjem si vymenit i bile plomby, on pouziva jen kompozity BPA free a netozicke. Maminku jsem vzala do mexika na bezpecne odstraneni amalgamu. Musim rict, ze po vymene amalgamovych plom za netoxicke kompozity se jeji stav zlepsil. Mne se ztratil atopicky ekzem na rukou. Uz jsem tamvzala i jine rodinne prislusniky a jsem schopna zaridit ubytovani za 500 USD v dome blizko u more na ca 10 dnu. Zubar stoji podstatne mene nez u nas. Vyslo nas toa si na 2000 USD, 4 amalgamy, 8 bilych plom + zubni hygiena. Pokud byste nekdo mel zajem, napiste mi na bez.amalgamu@seznam.cz Odhad ceny za zubni vykon se resi pred cestou, na zaklade panoramatickeho rentgenu.

Veronikalein — úte lis 14, 2017 3:10 pm

Mrtve zuby jsou VELKY problem, stejen jako ROOT CANALS.
Nnei jine cesty nez je SPRAVNE odstranit.

Jarda — úte lis 14, 2017 5:58 pm
Veronikalein píše:
Dobry den,

chtela bych se podelit o zkusenost s vymenou amalganovych plomb. Pote, co se nam nepodarilo najit specialistu, co odstrani amalgam bezpecne ( tak, aby se jeho zbytky nespolkly ci nevdechly ) jsme jeli do Mexika. Podarilo se mi najit lekare, ke kteremu chodila sama Dr. Clarkova, ktera odtraneni toxickych materialu z celisti povazuje za jeden ze ztezejnich programu. Tento lekar stale zije. Podarilo s emi u nej domluvit schuzku. Nechala sjem si vymenit i bile plomby, on pouziva jen kompozity BPA free a netozicke. Maminku jsem vzala do mexika na bezpecne odstraneni amalgamu. Musim rict, ze po vymene amalgamovych plom za netoxicke kompozity se jeji stav zlepsil. Mne se ztratil atopicky ekzem na rukou. Uz jsem tamvzala i jine rodinne prislusniky a jsem schopna zaridit ubytovani za 500 USD v dome blizko u more na ca 10 dnu. Zubar stoji podstatne mene nez u nas. Vyslo nas toa si na 2000 USD, 4 amalgamy, 8 bilych plom + zubni hygiena. Pokud byste nekdo mel zajem, napiste mi na bez.amalgamu@seznam.cz Odhad ceny za zubni vykon se resi pred cestou, na zaklade panoramatickeho rentgenu.

To máte zajímavé zkušenosti, některé věci člověka ani nenapadnou.

Veronikalein — úte lis 14, 2017 7:57 pm

Ten lekar je vyjimecny v tom, ze nejen odstranuje amalgam tak, ze ho nespolknete ani nevdechnete, ale zaroven automaticky muze i provest dve techniky, jak odstranit zbytky amalganu z tkane.
Tyto techniky nejsou v Evrope vubec znamy, vyucuji se pouze v USA na univerzitach a nejsou praktikovany.
Jedna se o tzv HUGGINS CAVITATION CLEANING a ARICHEA GUM CLEANING.

V pripade, ze ma clovek amalganove plomby, scasto se rtut usazuje ve tkanich. Ty se pak musi opatrne seriznout. Casto nepomuze zadna chelace, tkane jsou nasakle rtuti, rtut vytvari tak zvana tetovani ve tkanich...

Viz H. Clark : CURE FOR ALL ADVANCED CANCERS, strana 83

Jarda — pát lis 17, 2017 10:16 am
Veronikalein píše:
Ten lekar je vyjimecny v tom, ze nejen odstranuje amalgam tak, ze ho nespolknete ani nevdechnete, ale zaroven automaticky muze i provest dve techniky, jak odstranit zbytky amalganu z tkane.
Tyto techniky nejsou v Evrope vubec znamy, vyucuji se pouze v USA na univerzitach a nejsou praktikovany.
Jedna se o tzv HUGGINS CAVITATION CLEANING a ARICHEA GUM CLEANING.

V pripade, ze ma clovek amalganove plomby, scasto se rtut usazuje ve tkanich. Ty se pak musi opatrne seriznout. Casto nepomuze zadna chelace, tkane jsou nasakle rtuti, rtut vytvari tak zvana tetovani ve tkanich...

Viz H. Clark : CURE FOR ALL ADVANCED CANCERS, strana 83

To je hodně zajímavá informace a o škodlivosti rtuti netřeba polemizovat.

Yejb — ned pro 24, 2017 2:13 am

Dobrý den. Narazil jsem na zajímavý článek ohledně přesných hodnot množství rtutě v ústech v případě že máte amalgámové plomby: http://www.yurmax.cz/mereni-koncentrace ... ky-mereni/

Jarda — ned pro 24, 2017 9:58 am
Yejb píše:
Dobrý den. Narazil jsem na zajímavý článek ohledně přesných hodnot množství rtutě v ústech v případě že máte amalgámové plomby: http://www.yurmax.cz/mereni-koncentrace ... ky-mereni/

To jsou tedy hodně zajímavé výsledky a potvrzují že jde opravdu o docela velký problém. Pokud připočteme rtuť z očkovacích látek a z dalších zdravých zdrojů plus obecně rozšířenou kontaminaci přírodních zdrojů musí jít o hodně vysokou zátěž organizmu.

Talo — úte pro 26, 2017 11:50 am

Ja som uz zacal s vymenou amalgamovych blomb.1 zub 65€ este mi ostava 10 zubov.
Na zuby som dlhe roky kaslal zapaly dasien,zacinajuca paradentoza,vsetky tie zapaly oslabovali dlhe roky organizmus,ale uz sa pracuje aspon na stabilizovani stavu.Vsetky blomby planujem nahradit kompozitnym materialom.Otazka znie je skodlivy aj ten?

Jarda — úte pro 26, 2017 11:56 am
Talo píše:
Ja som uz zacal s vymenou amalgamovych blomb.1 zub 65€ este mi ostava 10 zubov.
Na zuby som dlhe roky kaslal zapaly dasien,zacinajuca paradentoza,vsetky tie zapaly oslabovali dlhe roky organizmus,ale uz sa pracuje aspon na stabilizovani stavu.Vsetky blomby planujem nahradit kompozitnym materialom.Otazka znie je skodlivy aj ten?

Na to vám dnes asi nikdo odpovědět nedovede to se bude znát po mnoha letech, ale nyní se zdá že je v pohodě.

Veronikalein — úte led 30, 2018 1:39 pm
Modrovous — čtv úno 15, 2018 7:53 pm
Veronikalein píše:

Připadá mi to celé nějak podezřelé. V životě bych si nenechal dělat zuby v Mexiku. Tohle bych opravdu neriskoval.

ctihodnymuz — sob bře 03, 2018 12:22 pm
Veronikalein píše:

Web je navržen bulvárním stylem, tedy dostatečně vypovídá o povaze celé věci.

Lukopren — sob bře 03, 2018 6:50 pm
ctihodnymuz píše:
Web je navržen bulvárním stylem, tedy dostatečně vypovídá o povaze celé věci.

Přesně tak! Reklama na zajíce v pytli. :D

Wotta — sob čen 23, 2018 7:32 pm

Chtěl bych slyšet váš názor na amalganove plomby.Osobne si myslím že právě amalganove plomby zvláště ty starší dost ovlivňují naše zdraví. Nervový systém,hormony atd atd...
Přece jen rtuť a další tezke kovy do organismu nepatří.Je dost možné že stojí za prvotní potíže ze kterých se vyvíjejí další onemocnění a vpodstatě pokud se z těla neodstraní tak boj s nemocemi nemůžeme nikdy vyhrát jelikož neustále pouštějí do těla jedy.....Osobně si myslím že stojí za mojí nemocí a proto budu co nejdříve konat v jejich odstranění.
Máte někdo nějaké poznatky nebo zkušenosti po odstranění plomb a následného zlepšení zdrav.stavu?

Jarda — ned čen 24, 2018 7:26 am
Wotta píše:
Chtěl bych slyšet váš názor na amalganove plomby.Osobne si myslím že právě amalganove plomby zvláště ty starší dost ovlivňují naše zdraví. Nervový systém,hormony atd atd...
Přece jen rtuť a další tezke kovy do organismu nepatří.Je dost možné že stojí za prvotní potíže ze kterých se vyvíjejí další onemocnění a vpodstatě pokud se z těla neodstraní tak boj s nemocemi nemůžeme nikdy vyhrát jelikož neustále pouštějí do těla jedy.....Osobně si myslím že stojí za mojí nemocí a proto budu co nejdříve konat v jejich odstranění.
Máte někdo nějaké poznatky nebo zkušenosti po odstranění plomb a následného zlepšení zdrav.stavu?

Tak zdroj intoxikace to zajisté je, nicméně jejich odstranění představuje intoxikaci řádově větší, tedy je dosti sporné zda nechat, nebo odstraňovat, je to opravdu velká zátěž pro organizmus zvláště pokud se jich odvrtává více najednou. Existují pochopitelně speciální postupy jak to udělat celkem bezpečně, ale ta cena za úkon je opravdu vysoká tedy záleží na možnostech daného jedince. Také je sporné zda spustit nějakou intenzivní chelaci před zprovozněním střeva a jater, to pouze rozkvrdláte ten usazený bordel v těle a můžete si ještě přitížit.

Lukopren — ned čen 24, 2018 10:36 am

Odvrtávání plomby je pro organismus strašná zátěž. Pokud ploma drží dobře, nechal bych ji být.

Wotta — ned čen 24, 2018 12:48 pm

Dobře ale co teď dál?
Amalganovych plomb mám asi 8 a to už jsou některé více jak 10 let staré...
Můj zdrav stav se neustále horší i když jím zdravě atd.
Zhoršuje se mi zrak ze dne na den .Ledviny oslabují též...
Je to díky angiopatii oční -onemocnění cév-nedokrvuji se orgány. Je to systemove onemocneni a vzniká díky toxikaci organismu proto si myslím že mě ty plomby neustále toxikují a tím pádem je to boj s větrnými mlýny .Na výsledky z krve teprve čekám ještě cca mesic...jsou dovolené.Projel jsem 2 měsíční detoxikacni kůru na střeva a

Martin26 — stř čec 18, 2018 11:23 am

Dobrý den,
kdyby se tu našel nějaký odborník na ortodoncii..je mi 31 let a mám bukální nonokluzi (nedosedají do sebe zuby,ale jdou mimo)na pravých stoličkách.Myslíte že je potřeba to řešit aby mi do budoucna nevypadly zuby nebo se nějak neposunuly,když nemají proti sobě do čeho kousat?Žádný z mých zubařů to nikdy neřešil a když se zeptám někde na ortodoncii,tak je asi jasné co mi odpoví..Navíc mám skus hluboký..
Mám ještě další problém a to je dvojka nahoře.Narostla mi úzká,v pubertě mi to dostavovali 4krát kompozitem,ale vždy to prasklo,následně zbrousili na fazetu,ale ta taky nevydržela opakovaně...Od té doby jsem si na to sáhnout nenechal,je ale fakt že ten zub je strašně tenký a před rokem jsem si na něm udělal ještě nepěkný schůdek a vypadá fakt strašně.Předchozí zubařka mi chtěla zub umrtvit, zavést čep do kořene,dát korunku.To jsem odmítl.Současný zubař by viděl jedině implantát že prý v mém případě mi nic jiného nevydrží. Z toho přirozeně velkou radost nemám. Ale ještě jsem s ním nekonzultoval ty rovnátka a možná kdybych si nechal spravit ten hluboký skus,třeba by fazeta držela..Na korunku je ten zub tenký..
Tedy prosím jaký máte kdo názor na
1.)nutnost rovnátek při bukální nonokluzi
2.)implantáty
3.)umrtvení zubu

Jarda — stř čec 18, 2018 12:05 pm
Martin26 píše:
Dobrý den,
kdyby se tu našel nějaký odborník na ortodoncii..je mi 31 let a mám bukální nonokluzi (nedosedají do sebe zuby,ale jdou mimo)na pravých stoličkách.Myslíte že je potřeba to řešit aby mi do budoucna nevypadly zuby nebo se nějak neposunuly,když nemají proti sobě do čeho kousat?Žádný z mých zubařů to nikdy neřešil a když se zeptám někde na ortodoncii,tak je asi jasné co mi odpoví..Navíc mám skus hluboký..
Mám ještě další problém a to je dvojka nahoře.Narostla mi úzká,v pubertě mi to dostavovali 4krát kompozitem,ale vždy to prasklo,následně zbrousili na fazetu,ale ta taky nevydržela opakovaně...Od té doby jsem si na to sáhnout nenechal,je ale fakt že ten zub je strašně tenký a před rokem jsem si na něm udělal ještě nepěkný schůdek a vypadá fakt strašně.Předchozí zubařka mi chtěla zub umrtvit, zavést čep do kořene,dát korunku.To jsem odmítl.Současný zubař by viděl jedině implantát že prý v mém případě mi nic jiného nevydrží. Z toho přirozeně velkou radost nemám. Ale ještě jsem s ním nekonzultoval ty rovnátka a možná kdybych si nechal spravit ten hluboký skus,třeba by fazeta držela..Na korunku je ten zub tenký..
Tedy prosím jaký máte kdo názor na
1.)nutnost rovnátek při bukální nonokluzi
2.)implantáty
3.)umrtvení zubu

Odborník na tuto problematiku určitě nejsem, ale z mého pohledu pokud to bude jen trochu technicky možné vidím jako jedinou možnost ten první bod, ostatní dva jsou celkem nesmysl a vždy s tím bude problém.

Martin26 — stř čec 18, 2018 2:58 pm

Díky pane Jardo za rychlou odpověď. Myslel jsem si to samé..Stejně se ale obávám že ten zub někdy praskne,dřív nebo později,třeba to ani nevydrží tah rovnátek..A bude třeba řešit. Zajímalo by mě v čem vlastně ta mrtvá tkáň v těle vadí? Pak je ještě možnost udělat můstek,ale zase brousit 2 zdravé zuby okolo..Já jsem si právě říkal,že čim později to budu řešit tím lépe,protože jakákoliv protetika bude zdroj problémů..
Ještě bych připojil dotaz na amalgámové plomby,mám jich 7,nejstarší už 17 let. Mám téměř jistě kandidozu,což je asi při takovém množství rtuti neřešitelné, ale vrtat kvůli tomu do zubů.To je těžké rozhodování.

Jarda — stř čec 18, 2018 3:56 pm
Martin26 píše:
Díky pane Jardo za rychlou odpověď. Myslel jsem si to samé..Stejně se ale obávám že ten zub někdy praskne,dřív nebo později,třeba to ani nevydrží tah rovnátek..A bude třeba řešit. Zajímalo by mě v čem vlastně ta mrtvá tkáň v těle vadí? Pak je ještě možnost udělat můstek,ale zase brousit 2 zdravé zuby okolo..Já jsem si právě říkal,že čim později to budu řešit tím lépe,protože jakákoliv protetika bude zdroj problémů..
Ještě bych připojil dotaz na amalgámové plomby,mám jich 7,nejstarší už 17 let. Mám téměř jistě kandidozu,což je asi při takovém množství rtuti neřešitelné, ale vrtat kvůli tomu do zubů.To je těžké rozhodování.

Mrtvá tkáň je vždy zdrojem infektu a dráždění tedy tomu je lepší se vyhýbat. Osobně bych to nechal být dokud to půjde a nešťoural do toho. Pokud jde o rtuť je jistě zdrojem mnoha problémů, nicméně asi mnohem větší problém bude pokud si necháte vše odvrtat a dostanete při tom dávku rtuti jak pro slona rovnou do těla. Prostě až některá plomba povolí tak ji nahradíte a do té doby nechat být. Kandidu dost omezí dokonalé trávení tedy se zaměřte tímto směrem, můžete třeba po každém jídle dávat HCl, žvýkat kousek syrového zázvoru a pít konopný čaj, což nabudí produkci trávicích šťáv a mohlo by vám to dost pomoci.

Lenka B — pát říj 05, 2018 8:10 am

Dobrý den, pane Zajíček, prosím o Váš názor. 18-ti letou dceru zlobí osmička. Je prořezaná, zdravá, ale vybočená mimo řadu. Každé cca 2 měsíce pár dnů bolí, (i celá čelist), pak se zas zklidní. Mudr. řekla ven. Děkuji.

Jarda — pát říj 05, 2018 9:53 am
Lenka B píše:
Dobrý den, pane Zajíček, prosím o Váš názor. 18-ti letou dceru zlobí osmička. Je prořezaná, zdravá, ale vybočená mimo řadu. Každé cca 2 měsíce pár dnů bolí, (i celá čelist), pak se zas zklidní. Mudr. řekla ven. Děkuji.

To záleží hlavně na faktoru který vůbec nemohu posoudit a to je zda má v ústech na tento prakticky zbytečný zub dost místa. Pokud tam místo není bude s tím problém stále a silně pochybuji že se jí v tomto věku ještě čelist může zvětšit a potřebné místo vytvořit. Genetika místní populace je právě v této oblasti tedy šíře čelistí dosti mizerná a hlavně ženy s úzkým-moderním, ale naprosto vadným tvarem obličeje s tím mívají problém.

krasnagadgetka — stř říj 17, 2018 1:53 am

Máte prosím Vás někdo zkušenosti se zničenou zubní sklovinou? Doplňuji hořčík atd., ale nevím, zdali se zubní sklovina může ještě vylepšit, nebo už je to poničení nevratné.
Děkuji.

Jarda — stř říj 17, 2018 8:31 am
krasnagadgetka píše:
Máte prosím Vás někdo zkušenosti se zničenou zubní sklovinou? Doplňuji hořčík atd., ale nevím, zdali se zubní sklovina může ještě vylepšit, nebo už je to poničení nevratné.
Děkuji.

Tam je více faktorů, některé vitamíny konkrétně jen tak namátkou K2 MK-7, retinol z minerálů vápník, hořčík, křemík a molybden a asi pořešit i plaky které mohou dělat viry tedy třeba lysin, humáty a jistě by šlo vyjmenovat mnoho dalších složek. Obecně zuby ničí kyselé prostředí, špatná mikroflóra v ústech a deficience látek nutných pro jejich stavbu.

janbratan — čtv bře 21, 2019 2:51 pm

Dobrý den
ja mam skvelou zkusenost s klinikou dsmile
zde semnou vse poradne probrali a pak pece byla uzasna
lekari milí a vstricni
doporucuji

kobliii — úte čen 16, 2020 8:05 pm

TĚŽKÉ KOVY
Jak ovlivňují vaše zdraví
Biologický terén v těle je o životní rovnováze biochemie a biofyziky, která vytváří vnitřní prostředí, ve kterém buňky fungují; to zase určuje zdraví. Vyvážený počet minerálů je jedním ze základních parametrů zdravého biologického terénu; to je určováno stravou, trávením, emocionálními / mechanickými stresory a znečištěním životního prostředí (konkrétně zátěž nebo intoxikace těžkými kovy).
V roce 1974 Světová zdravotnická organizace navrhla, že alespoň 80% všech chronických chorobných stavů lze přičíst tak či onak znečištění životního prostředí; a ze všech znečišťujících látek představují těžké kovy pro naše zdraví největší hrozbu.

Mohou přímo nebo nepřímo způsobit, přispět nebo zhoršit téměř všechny nemoci nebo nemoci, které známe. Mají zničující vliv na naši fyzickou, duševní a emoční pohodu. Hlavní příčinou všech degenerativních onemocnění je nadprodukce volných radikálů; Znečištění zvyšuje produkci volných radikálů, které způsobují oxidaci, a proto je stanovena fáze vývoje bakterií, virů a degenerativních chorob. Z mnoha producentů oxidantů patří těžké kovy k nejnebezpečnějším, protože se nemetabolizují ani nerozkládají, hromadí se a ukládají se v tkáních a orgánech.
Je těžké se vyhnout těžkým kovům, protože jsou přítomny ve vzduchu, vodě, jídle, kosmetice, vakcínách, léčivech, barvách, zálibách a dokonce i v našich ústech, pokud máme amalgámové výplně ze rtuti stříbrné. Vstupují do těla inhalací, střevní absorpcí a také absorpcí kůží. Ve většině případů tělesných břemen vede ke zvýšené retenci těžkých kovů metabolická porucha, i když naopak platí, že akumulace těžkých kovů vede k metabolické poruchě; buď jeden se může stát první.

Odchylka od normálního trávení a správného metabolismu bílkovin, jakož i stravy, stavu výživy, stresu a nemoci umožní hromadění těžkých kovů v těle; to jim umožňuje přispívat svými nepříznivými účinky na samotné podmínky, které je na prvním místě pozvali. Jakmile jsou těžké kovy absorbovány do těla, mají širokou distribuci v různých orgánech, žlázách a centrálním nervovém systému.
Některé kovy hledají kosti, a proto se usazují do kosterního systému a zubů. Organokovové formy těžkých kovů mohou snadno procházet membránami a dokonce procházet hematoencefalickou bariérou. Mohou otrávit enzymové systémy, účinně zvýšit produkci volných radikálů a vytlačit nebo konkurovat základním prvkům, které vytvářejí komplexy metaloenzymů, čímž narušují vstřebávání nutričních minerálů.
Těžké kovy jsou hlavním zdrojem volných radikálů, které způsobují poškození buněk oxidací (ztráta elektronů); to způsobí, že krev projde protony do moči, která se nyní stává kyselejší díky vyšší koncentraci protonů v moči. Eliminační systém těla je schopen se těchto nadbytečných protonů zbavit; jejich malé hromadění se však objevuje v pojivové tkáni a následuje absorpce do buňky. Jakmile se proton dostane do buňky, bude intracelulární draslík vylučován a vymyt močí, aby byla zachována elektrická rovnováha. To vede k celkovému okyselení tkáně těla, a tím ke zpomalení všech metabolických a trávicích procesů, ke snížení funkce ledvin a ke snížení enzymatické aktivity. Degenerativní choroby jsou výsledkem takové situace; to má za následek chronickou bolest a zánět, které jsou hlavním zdrojem produkce volných radikálů, které zase způsobí další oxidaci, čímž se dokončí začarovaný cyklus.
Těžké kovy, jako je kadmium, olovo, rtuť a další, jsou dnes v naší společnosti tak všudypřítomné, že již nejde o to, zda jsme nebo nejsou toxičtí, ale spíše o úroveň naší toxicity. Narušují biologický terén lidského těla, čímž vytvářejí prostředí příznivé pro vývoj patogenů, které se daří v tomto specifickém stavu. Jak věřil Claude Bernard, k patogenům a nemocem došlo pouze tehdy, když byl biologický terén destabilizován nebo když byla přítomna nerovnováha.
Snížení zátěže těžkými kovy změnilo srdeční onemocnění a cukrovku, zlepšilo paměť, náladu a IQ. Následuje seznam některých stavů a ​​/ nebo příznaků, které by mohly být připisovány zátěži těžkými kovy v těle: Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, autismus, ALS, Lupus, roztroušená skleróza, astma, fibromyalgie, PMS, hypoglykémie, Crohnova choroba, artritida, Diabetes 2. typu, impotence, nízké libido, porucha jater, onemocnění ledvin, kožní problémy, hněv, podrážděnost, výkyvy nálad, bolesti hlavy, neschopnost soustředit se, citlivost na světlo, ztráta vůně a chuti, kovová chuť, svalové záškuby nebo třes, vředy, zácpa, plynatost a nadýmání, vyrážky, špatná dolní cirkulace těla, svalové křeče, chladné nebo necitlivé ruce a nohy, problémy se štítnou žlázou, kvasinkové infekce, únava, nízká tělesná teplota, alergie a přetížený imunitní systém.

Těžké kovy, zejména rtuť, ničí přátelské bakterie ve střevech, které jsou prospěšné pro vnitřní sliznici, která chrání střeva před toxiny nebo alergeny. Poškozené střevo potlačuje imunitní systém a vede k alergiím. Kromě toho se těžké kovy vážou na proteiny v těle; rozpoznané jako cizí, jsou napadeny imunitním systémem, což vede k autoimunitním poruchám. Zvýšení hladiny cholesterolu doprovází zánětlivou reakci, aby chránilo nervy a mozek před expozicí toxinům rozpustným v tucích a těžkým kovům; to může způsobit kardiovaskulární onemocnění. Pokud jde o rakovinu, těžké kovy přispívají k okyselené tkáni, ve které se rakovinné buňky daří, vyčerpávají imunitní systém neustálou zánětlivou reakcí a vážou se na kyslík v krvi, což způsobuje nedostatek energie a prostředí s nízkým obsahem kyslíku, které je příznivé pro rakovinné buňky. .
Těžké kovy se kombinují se žlučí, což vede k příznivému prostředí pro rozmach parazitů a bakterií; to zapojí jaterní nebo žlučovod a způsobí tak zažívací potíže. Blokovaný žlučník nebude schopen zpracovávat dobré oleje, což povede k nízkým hladinám dobrých olejů, což zase ovlivňuje produkci hormonů. Všechny těžké kovy ničí nervovou tkáň obrovským počtem volných radikálů, které produkují. Inhibují také účinky některých neurotransmiterů a způsobují depresi. Nadledvinky mohou oslabit a spálit, když se snaží samoregulovat kompromitující účinky těžkých kovů, což vede k únavě, protože nadledvinky vylučují energetický hormon Adrenalin.

kate.gru — pon čen 22, 2020 11:03 am
krasnagadgetka píše:
Děkuji.

Myslím, že sklovina nemá žádnou schopnost regenerace a nemůže se tedy obnovit.

Jarda — pon čen 22, 2020 7:04 pm
kate.gru píše:
Myslím, že sklovina nemá žádnou schopnost regenerace a nemůže se tedy obnovit.

To co tvrdíte máte nějak podložené, sklovina zubu se přeci celý život obrušuje a pochopitelně i obnovuje.

pefi — pon čen 22, 2020 8:32 pm

U zubu dochází k neustálé demineralizaci a remineralizaci, takže povrch zubu se neustále pomalu přeskládává a tím se může hojit, byť zub jako takový se hojit zevnitř nijak nedokáže.
Ale aby to opravdu fungovalo, musí mít člověk správné složení slin.

Igi — čtv říj 08, 2020 4:05 pm

Mám "díky" mé bývalé zubařce co nedělala bíle plomby odvrtaný kaz v zubu docela hluboko, ta mi dala dočasnou plombu. Za pár měsíců měla jít do důchodu a vystřídat ji měla zubařka co už dělá bílé plomby. Bohužel nová zubařka řekla, že se zub kazil i pod dočasnou plombou a že se budou muset čistit kanálky. Když jsem si ale nastudoval co obnáší čištění kanálků a že s tím častou bývají komplikace i třeba až za 10let, rozhodl jsem se zub nechat zatím tak, doufajíc že se třeba objeví nějaká technologie jak zub spravit.
Zub mě nebolí ( před pár týdny pár dní bolel, což jsem léčil MMS s DMSO).
Protože je v zubu díra, musím zub párátkem čistit od zbytků jídla. Poslední dny, aniž by to nějak bolelo, tak při této činnosti ze zubu teče trošku krev. Můj dotaz je jestli to je jen z dásně a nebo jestli to může být tím, že je zub už "prožrán" kazem až ke kanálku a je to krev proudící kanálkem a jestli jo, jestli s tím může být nějaký problém?
Děkuji.

Jarda — čtv říj 08, 2020 9:04 pm
Igi píše:
Mám "díky" mé bývalé zubařce co nedělala bíle plomby odvrtaný kaz v zubu docela hluboko, ta mi dala dočasnou plombu. Za pár měsíců měla jít do důchodu a vystřídat ji měla zubařka co už dělá bílé plomby. Bohužel nová zubařka řekla, že se zub kazil i pod dočasnou plombou a že se budou muset čistit kanálky. Když jsem si ale nastudoval co obnáší čištění kanálků a že s tím častou bývají komplikace i třeba až za 10let, rozhodl jsem se zub nechat zatím tak, doufajíc že se třeba objeví nějaká technologie jak zub spravit.
Zub mě nebolí ( před pár týdny pár dní bolel, což jsem léčil MMS s DMSO).
Protože je v zubu díra, musím zub párátkem čistit od zbytků jídla. Poslední dny, aniž by to nějak bolelo, tak při této činnosti ze zubu teče trošku krev. Můj dotaz je jestli to je jen z dásně a nebo jestli to může být tím, že je zub už "prožrán" kazem až ke kanálku a je to krev proudící kanálkem a jestli jo, jestli s tím může být nějaký problém?
Děkuji.

Obávám se že na to odkud se bere ta krev vám asi takto nikdo neodpoví, ale neměl by být problém si sehnat stomatologické zrcátko, dělají se i zvětšovací a podívat se odkud krev vytéká. Pokud koupíte nějaké neznačkové pohybujete se v řádu desítek korun tedy nejde o žádný velký výdaj. Možná by nebylo od věci vyluhovat v DMSO kostival lékařský a párkrát denně do té díry kápnout a v kombinaci s vysokou dávkou vitamínu K2 by jste to teoreticky mohl i spravit.