Dobrý den,
byla jsem částečně ze zvědavosti a částečně z pocitu "zodpovědnosti" na preventivní kontrole. K lékaři chodím jen výjiměčně, výraznými zdravotními problémy netrpím, jen taková ta "klasika" - alergie, křečové žíly. Je mi za krátko třicet let, 15 let nejím maso, asi 13 let se stravuji vegansky. Dle ohmatu mi doktor řekl, že mám zvětšenou štítnou žlázu a že definitivní potvrzení se dozvíme z krve. Na kontrolu jdu za necelých 14 dní. V pubertě jsem štítnou žlázu již zvětšenou měla a zhruba 4 roky jsem brala léky (euthyorxin/l-thyrox). Pokud výsledky dopadnou špatně, tedy pokud budu muset brát léky, nebudu zrovna nadšená. U vás ve fóru jsem se dočetla, že problémy se štítnu žlázou by se měly řešit očistou jater (na což se v nejbližší době chystám) a zbavení se parazitů. Zajímalo by mě zda si myslíte, že problémy se štítnou žlázou mohou být způsobeny konzumací sojových výrobků - nemyslím si, že bych je jedla tak často, ale vzhledem k tomu, že jsem veganka, jím je určitě častěji, než ostatní.
Děkuji.
Kým ti Jarda odpíše čo si myslí o sójových výrobkoch, skús pozieť na túto stránku, a otvor si to Pdf-ko čo je pripojené. Odkedy som to čítala, nič, v čom je sója nejem.