Autor |
Zpráva |
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Bones píše: jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ? Jak píše správně člen ravima, na informaci o škodlivosti mléka se tím nemění nic, bavíme se pouze o mléčném tuku.
[quote="Bones"]jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?[/quote] Jak píše správně člen ravima, na informaci o škodlivosti mléka se tím nemění nic, bavíme se pouze o mléčném tuku.
|
|
|
|
Napsal: pon dub 09, 2012 8:40 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
ZHalskova píše: Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci. Máte pravdu, naši předci, to byla moudrost sama, tomu se dnes ta naše komerční společnost nemůže rovnat.
[quote="ZHalskova"]Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.[/quote] Máte pravdu, naši předci, to byla moudrost sama, tomu se dnes ta naše komerční společnost nemůže rovnat.
|
|
|
|
Napsal: pon dub 09, 2012 8:38 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Bones píše: jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ? Souhlas s ravimem. U těch co jsou alergičtí na mléčný výrobky máslo způsobuje alergický reakce a i pro ostatní nebude konzumace kaseinu a laktózy v tomhle malém množství vhodná. Přepuštěný máslo už není mléčnej výrobek ale čistej tuk. Navíc se uvádí, že je nejlíp vstřebatelnej ze všech a je vhodnej i pro vegany, pokud neodmítaj cokoliv co je ze zvířete z přesvědčení.
[quote="Bones"]jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?[/quote] Souhlas s ravimem. U těch co jsou alergičtí na mléčný výrobky máslo způsobuje alergický reakce a i pro ostatní nebude konzumace kaseinu a laktózy v tomhle malém množství vhodná. Přepuštěný máslo už není mléčnej výrobek ale čistej tuk. Navíc se uvádí, že je nejlíp vstřebatelnej ze všech a je vhodnej i pro vegany, pokud neodmítaj cokoliv co je ze zvířete z přesvědčení.
|
|
|
|
Napsal: sob dub 07, 2012 10:27 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Bones píše: jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ? Na mléku nevadí ani tak tuk, jako spíš bílkoviny a cukr (kasein a laktóza) a nějaké chemické škodliviny co se tam dostávají díky současnému způsobu chovu krav.
[quote="Bones"]jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?[/quote] Na mléku nevadí ani tak tuk, jako spíš bílkoviny a cukr (kasein a laktóza) a nějaké chemické škodliviny co se tam dostávají díky současnému způsobu chovu krav.
|
|
|
|
Napsal: sob dub 07, 2012 8:37 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?
|
|
|
|
Napsal: sob dub 07, 2012 8:11 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.
|
|
|
|
Napsal: sob dub 07, 2012 12:31 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
zuzanka píše: Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina? Jak píše správně členka Sybilla, není to už žádné máslo, ale čistý tuk, navíc s velice slušnou skladbou omega kyselin, což z něho dělá velice prospěšnou potravinu.
[quote="zuzanka"]Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?[/quote] Jak píše správně členka Sybilla, není to už žádné máslo, ale čistý tuk, navíc s velice slušnou skladbou omega kyselin, což z něho dělá velice prospěšnou potravinu.
|
|
|
|
Napsal: pon říj 10, 2011 10:06 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
zuzanka píše: Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina? Indovia ho považujú za elixír života. Ghí, čiže prepustené maslo, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Dokáže vraj viazať a odvádzať z tela jedy, posilňovať zrak a obranné schopnosti organizmu, regenerovať bunky či schladiť horúčosť. Vysoká koncentrácia kyseliny maslovej a mastné kyseliny v ghí majú anti-vírusove vlastnosti, takže môže potlačiť rast rakovinových nádorov. Podľa nejakých vedeckých výskumov údajne znižuje aj hladinu cholesterolu. Prepustené maslo nie je rozpustené maslo. Ghí je veľmi dobre stráviteľné a používa sa všade tam, kde sa bežne používajú tuky, vrátane natierania na nezdravé pečivo . Naši predkovia takto upravovali maslo bežne, videla som to pred časom v nejakej prastarej kuchárskej knihe. Toto ghí vydrží aj bez chladničky dlhé mesiace. Vsetky mliečne bielkoviny boli odstránené počas procesu prípravy.Prepustené maslo preto neobsahuje laktózu - môžu ho jesť aj ľudia ktorí laktózu netolerujú.
[quote="zuzanka"]Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?[/quote] Indovia ho považujú za elixír života. Ghí, čiže prepustené maslo, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Dokáže vraj viazať a odvádzať z tela jedy, posilňovať zrak a obranné schopnosti organizmu, regenerovať bunky či schladiť horúčosť. Vysoká koncentrácia kyseliny maslovej a mastné kyseliny v ghí majú anti-vírusove vlastnosti, takže môže potlačiť rast rakovinových nádorov. Podľa nejakých vedeckých výskumov údajne znižuje aj hladinu cholesterolu. Prepustené maslo nie je rozpustené maslo. Ghí je veľmi dobre stráviteľné a používa sa všade tam, kde sa bežne používajú tuky, vrátane natierania na nezdravé pečivo . Naši predkovia takto upravovali maslo bežne, videla som to pred časom v nejakej prastarej kuchárskej knihe. Toto ghí vydrží aj bez chladničky dlhé mesiace. Vsetky mliečne bielkoviny boli odstránené počas procesu prípravy.Prepustené maslo preto neobsahuje laktózu - môžu ho jesť aj ľudia ktorí laktózu netolerujú.
|
|
|
|
Napsal: pon říj 10, 2011 8:28 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?
|
|
|
|
Napsal: pon říj 10, 2011 6:25 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Sylvie63 píše: Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa? Ten se tedy určitě neztratí, ale taky nijak neškodí, to je nesmyslné tvrzení lékařů, že vynecháním cholesterolu ze stravy vám jeho vysoká hladina klesne. Já mám zcela opačnou zkušenost, že většinou po jeho vynechání ze stravy paradoxně jeho hladina v těle stoupne a rozhodně ho tedy vylučovat ze stravy nedoporučuji.
[quote="Sylvie63"]Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?[/quote] Ten se tedy určitě neztratí, ale taky nijak neškodí, to je nesmyslné tvrzení lékařů, že vynecháním cholesterolu ze stravy vám jeho vysoká hladina klesne. Já mám zcela opačnou zkušenost, že většinou po jeho vynechání ze stravy paradoxně jeho hladina v těle stoupne a rozhodně ho tedy vylučovat ze stravy nedoporučuji.
|
|
|
|
Napsal: sob zář 17, 2011 8:29 am |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?
|
|
|
|
Napsal: pát zář 16, 2011 11:32 am |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
|
|
|
Napsal: pát zář 16, 2011 9:03 am |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....
Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....
|
|
|
|
Napsal: čtv zář 15, 2011 4:46 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
Xion píše: Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale. maslo, co predavaju na gramaz ma trvanlivost mesiac, podla toho sa orientujem.
[quote="Xion"]Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale.[/quote] maslo, co predavaju na gramaz ma trvanlivost mesiac, podla toho sa orientujem.
|
|
|
|
Napsal: čtv zář 15, 2011 12:01 pm |
|
|
|
|
|
Předmět příspěvku: |
Re: Mléčný tuk |
|
|
ovekyska píše: mne pilos tiez chutilo, liptov je pola mna fajn, este jedna vec je zaujimava, ked si porovnate dobu trvanlivost, "najlepsie" je na tom RAJO, to mava trvanlivost tak 3 mesiace, liptov je drahy, ale ten je tak na mesiac, ja budem teraz kupovat kilo masla zo salasa, je to sice fakt drahsie, ale v prepocte malinko iba drahsie dajme tomu od liptova. a toho masla zas az tak neminieme, ja si ho niekedy stopim do salatu, to je bajecna chut! clever som este neskusala. tatranske sa mi zdalo tiez fajn. ale ako pisem, dost sa necham viest tou dobou trvanlivosti. Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale.
[quote="ovekyska"]mne pilos tiez chutilo, liptov je pola mna fajn, este jedna vec je zaujimava, ked si porovnate dobu trvanlivost, "najlepsie" je na tom RAJO, to mava trvanlivost tak 3 mesiace, liptov je drahy, ale ten je tak na mesiac, ja budem teraz kupovat kilo masla zo salasa, je to sice fakt drahsie, ale v prepocte malinko iba drahsie dajme tomu od liptova. a toho masla zas az tak neminieme, ja si ho niekedy stopim do salatu, to je bajecna chut! clever som este neskusala. tatranske sa mi zdalo tiez fajn. ale ako pisem, dost sa necham viest tou dobou trvanlivosti.[/quote] Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale.
|
|
|
|
Napsal: čtv zář 15, 2011 10:29 am |
|
|
|
|