Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat odpověď
Uživatelské jméno:
Předmět:
Tělo zprávy:
Vložte sem vaši zprávu, může obsahovat maximálně 60000 znaků. 

Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Velikost písma:
Barva písma
Možnosti:
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Zakázat BBCode
Zakázat smajlíky
Zakázat URL adresy v tomto příspěvku
Otázka
Kolik má člověk prstů na jedné ruce.:
Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
   

Přehled tématu - Mléčný tuk
Autor Zpráva
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Jak píše správně člen ravima, na informaci o škodlivosti mléka se tím nemění nic, bavíme se pouze o mléčném tuku.
Příspěvek Napsal: pon dub 09, 2012 8:40 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
ZHalskova píše:
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.

Máte pravdu, naši předci, to byla moudrost sama, tomu se dnes ta naše komerční společnost nemůže rovnat.
Příspěvek Napsal: pon dub 09, 2012 8:38 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Souhlas s ravimem. U těch co jsou alergičtí na mléčný výrobky máslo způsobuje alergický reakce a i pro ostatní nebude konzumace kaseinu a laktózy v tomhle malém množství vhodná. Přepuštěný máslo už není mléčnej výrobek ale čistej tuk. Navíc se uvádí, že je nejlíp vstřebatelnej ze všech a je vhodnej i pro vegany, pokud neodmítaj cokoliv co je ze zvířete z přesvědčení.
Příspěvek Napsal: sob dub 07, 2012 10:27 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Na mléku nevadí ani tak tuk, jako spíš bílkoviny a cukr (kasein a laktóza) a nějaké chemické škodliviny co se tam dostávají díky současnému způsobu chovu krav.
Příspěvek Napsal: sob dub 07, 2012 8:37 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?
Příspěvek Napsal: sob dub 07, 2012 8:11 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.
Příspěvek Napsal: sob dub 07, 2012 12:31 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
zuzanka píše:
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?

Jak píše správně členka Sybilla, není to už žádné máslo, ale čistý tuk, navíc s velice slušnou skladbou omega kyselin, což z něho dělá velice prospěšnou potravinu.
Příspěvek Napsal: pon říj 10, 2011 10:06 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
zuzanka píše:
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?

Indovia ho považujú za elixír života. Ghí, čiže prepustené maslo, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Dokáže vraj viazať a odvádzať z tela jedy, posilňovať zrak a obranné schopnosti organizmu, regenerovať bunky či schladiť horúčosť. Vysoká koncentrácia kyseliny maslovej a mastné kyseliny v ghí majú anti-vírusove vlastnosti, takže môže potlačiť rast rakovinových nádorov. Podľa nejakých vedeckých výskumov údajne znižuje aj hladinu cholesterolu. Prepustené maslo nie je rozpustené maslo. Ghí je veľmi dobre stráviteľné a používa sa všade tam, kde sa bežne používajú tuky, vrátane natierania na nezdravé pečivo \":D\" . Naši predkovia takto upravovali maslo bežne, videla som to pred časom v nejakej prastarej kuchárskej knihe. Toto ghí vydrží aj bez chladničky dlhé mesiace. Vsetky mliečne bielkoviny boli odstránené počas procesu prípravy.Prepustené maslo preto neobsahuje laktózu - môžu ho jesť aj ľudia ktorí laktózu netolerujú.
Příspěvek Napsal: pon říj 10, 2011 8:28 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?
Příspěvek Napsal: pon říj 10, 2011 6:25 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Sylvie63 píše:
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?

Ten se tedy určitě neztratí, ale taky nijak neškodí, to je nesmyslné tvrzení lékařů, že vynecháním cholesterolu ze stravy vám jeho vysoká hladina klesne. Já mám zcela opačnou zkušenost, že většinou po jeho vynechání ze stravy paradoxně jeho hladina v těle stoupne a rozhodně ho tedy vylučovat ze stravy nedoporučuji.
Příspěvek Napsal: sob zář 17, 2011 8:29 am
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?
Příspěvek Napsal: pát zář 16, 2011 11:32 am
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
[quote="Sylvie63":34jd9zu7]Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....[/quote:34jd9zu7]
Příspěvek Napsal: pát zář 16, 2011 9:03 am
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....
Příspěvek Napsal: čtv zář 15, 2011 4:46 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
Xion píše:
Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale.

maslo, co predavaju na gramaz ma trvanlivost mesiac, podla toho sa orientujem.
Příspěvek Napsal: čtv zář 15, 2011 12:01 pm
  Předmět příspěvku:  Re: Mléčný tuk  Odpovědět s citací
ovekyska píše:
mne pilos tiez chutilo, liptov je pola mna fajn, este jedna vec je zaujimava, ked si porovnate dobu trvanlivost, "najlepsie" je na tom RAJO, to mava trvanlivost tak 3 mesiace, liptov je drahy, ale ten je tak na mesiac, ja budem teraz kupovat kilo masla zo salasa, je to sice fakt drahsie, ale v prepocte malinko iba drahsie dajme tomu od liptova. a toho masla zas az tak neminieme, ja si ho niekedy stopim do salatu, to je bajecna chut!
clever som este neskusala. tatranske sa mi zdalo tiez fajn. ale ako pisem, dost sa necham viest tou dobou trvanlivosti.

Maslo ktore vydrzi 3 mesiace, tam mi nieco nehra. Podla mna ten mesiac mi prijde taky realnejsi. Ale zase niesom ziadny odbornik, je to len moj vnutorny pocit. Musel by som sa opytat niekoho, kto to robil este podomacky, kolko ma prave nefalsovane maslo vydrzat v ladnicke a obale.
Příspěvek Napsal: čtv zář 15, 2011 10:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz