anetaandrea píše:
Dobrý den, pročítám, co píšete o scd dietě a o vybírání jen několika potravin z povolených surovin, které nám chutnají, souhlasím, i já jsem zkoušela scd dietu, ale akorát jsem přibrala. Jak tedy postupovat, abych se řídila správně podle scd, ale zároveň strava nebyla založená jen na ovoci a sladké zelenině? Je třeba se vzdát úplně všeho, co scd zakazuje, například kefír? Děkuji za Vaši odpověď.
SCD v samém základu není špatná strava pro normální život, ale jako každá dieta má své mouchy hlavně ve vysokém příjmu omega 6 mastných kyselin a velkém množství cukru z ovoce. Pochopitelně ji lze držet jako vysokosacharidovou, nízkosacharidovou i bezsacharidovou a stále půjde o SCD, nebo ji lze aplikovat i jako veganskou, vitariánskou a fruktariánskou dietu a zase stále pojedete na SCD. Co z toho je pro vás ideál, to není na odpověď ve fóru, to bych vás musel znát dost podrobně i vaše stravovací a životní zvyklosti a dle toho pak ladit co by mohlo být tím ideálem. Kefír ani jogurt nutně vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Pokud bude potřeba klidně mě zavolejte a doladíme co je třeba.