Jonys : Stojka na hlave je dobrá v tom, že sa zmení krvný obeh, že sa krvou perfektne vyživuje celá hlava, mozog, oči, sliznice, atď.... Pekne to človeka "oživí", prekrví spôsobom takým, ktorý sa inak nedá nahradiť, akurát tak použitím autrakčného lehátka. Ale zas kto má len tak 200€ (no dobre, dosť ľudí

) na to lehátko, a hlavne - kde ho "strčiť" ? O.k., tak si mám na neho šetriť ? ... To človek potom keď nie je bohatý, priebežne musíí šetriť na XY vecí, lebo vždy nájde niečo, čo je potrebné pre neho....
Jogíni ale s krčnou chrbticou problémy určite nemajú....
Ja súhlasím, vysieť hlavou dole je pre človeka neprirodzené, ale neprirodzeným sa dá naprávať to, čo je poškodené (obeh krvy v hlave, atď)
Teoreticky by sa to dalo nahradiť stojkou na rukách (robievam aj tie, s opierkou o stenu nohami), lenže na rukách nevydržím stáť 6,5 minúty vkuse, ako vydržím v pohode byť v stojke na hlave.
Čo sa týka tých izometrických cvikov na krk, díky za typ, skúsim ich,
takže díky za typ. Ale ponechám si aj svoje izotonické cviky na krk, postačí jedna séria miesto dvoch na každú zo štyroch strán + tá rotácia jedna séria. A k tomu zaradím tebou spomínané izometrické cviky na krk. "Bíčia šija" u mňa vážne nehrozí. Trapézy mám rozvinuté úplne primerane (čiže pomerne slabo - aspoň tie "horné"), dlhý tenký krk. Chcem ho hrubší, pevnejší. Tak som to docielil, je hrubší a pevnejší ako pred cvičením. A som presvedčený, že každý sval na tele treba precvičovať, a ideálne ako vonkakjší, tak vnútorný (stabilizátor). Takže si naštudujem to precvičovanie krku tým tlačením do podložky (a podobne), a vidím to tak, že aby som mohol izometricky tlačiť aj bokom krku (tlačením hlavy o prekážkou z boku), tak sa na niečo postavím, a budem tlačiť bokom vystretej hlavy (prirodzená poloha) do zárubne...

Ale pozri na toto video, to bude nejaký fyzioterapeut.... A tieto cviky čo on cvičí (rotácie som pridal sám, nevidel som ich nikde - také o akých som písal), tie cvičím ja, až s tým, že nespúšťam ruku dole, lebo to robím na posteli, a nie na stole, tak nie je miesto, čiže ležím na ramene a spúšťam len hlavu...
https://www.youtube.com/watch?v=xmgBB2qYx9gTakže ten pán uvádza chybné cviky podľa teba ? Alebo nie ? Tieto cviky na krk robím, ale v rýchlejšom tempe. To sú izotonické. Ale áno, súhlasím, asi 1:1 by mohli byť podporené izometrickými cvikmi na krk.
Tak sa vyjadri, díky.
edit : Keď tak uvažujem, izometricky precvičovať krk sa dá aj s oporou dlane, dlaní.... FAJN, v jednoduchosti je krása

...